Linja-autokalustoa koskevat vaatimukset Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Linja-autokalustoa koskevat vaatimukset Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne"

Transkriptio

1 Linja-autokalustoa koskevat vaatimukset Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 1/2016 Diaarinumero OUKA/5307/ / Yleistä Liite 2 Kalustovaatimukset 1(5) Tässä asiakirjassa on esitetty eri kalustotyyppien yleiset vaatimukset. OUKA/5307/ / Linja-autokalustoa koskevat vaatimukset liitetään osaksi erikseen tehtävää liikennöintisopimusta. Tilaajan järjestämässä liikenteessä käytettävä linja-autokalusto ryhmitellään seuraaviin tyyppeihin: M S Matalalattiainen kaupunkiliikennelinja-auto Seutuliikennelinja-auto 2 Kaikkia linja-autoja koskevat vaatimukset Kaikissa ajoneuvoissa tulee olla tilaajan järjestämään liikenteeseen soveltuvat rahastuslaitteet ja matkakorttien lukulaitteet. Rahastus- ja kortinrekisteröintitapahtumat pitää voida siirtää tilaajan tietojärjestelmään tarjouspyynnössä ja sen liitteissä edellytetyllä tavalla. Kaikissa ajoneuvoissa tulee olla alkolukko ajonestolaitteena. Linjatunnusta osoittava elektroninen, valaistu, selvästi erottuva kilpi tulee olla edessä, oikealla sivulla ja takana. Etulinjakilvessä tulee olla riittävästi tilaa päätepysäkkitekstille ja linjanumeroille, joiden tulee olla selvästi luettavissa. Autojen on sovittava kaikkien ominaisuuksiensa puolesta pohjoiseen ilmastoon. Autojen matkustamotilassa tulee olla lämmitysjärjestelmä. Uudet autot on lisäksi varustettava jäähdytysilmastoinnilla. Ilmastointilaitteen jäähdytystehon on oltava vähintään 20 kw. Moottori- ja lisälämmitintila on varustettava sammutinaukoilla. Uusissa autoissa on oltava automaattinen moottoritilan palonsammutusjärjestelmä. Istumapaikkojen läheisyyteen sijoitetaan painonappeja siten, että jokaiselta istuimelta ylettyy helposti antamaan pysähtymismerkin. Autoissa sisäpuolella tulee olla auton pysähtymistä ilmaiseva merkkivalo varustettuna äänimerkillä. Merkkivalo tulee sijoittaa siten, että se on Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut, Joukkoliikenne Postiosoite: PL 32, Oulun kaupunki Käyntiosoite: Solistinkatu 2 Puhelin:

2 Liite 2 Kalustovaatimukset 2(5) OUKA/5307/ / matkustajille hyvin näkyvissä. Aikataulujen ja esitteiden jakelukori sijoitetaan auton etuosaan matkustajien kulkureitin varrelle ja kuljettajan ulottuville. Koreihin mahtuu A5-kokoinen materiaali. Tilaaja voi sopimuskauden aikana muuttaa tilaajaväriohjetta tai yksittäisen auton tilaajaväriä. Tällaiset käytössä olevia autoja koskevat väri- ja teippausmuutokset maksaa tilaaja. Tilaaja voi sopimuskauden aikana toteuttaa linja-autoissa, sisä- ja ulkotiloissa joukkoliikenteen tai joukkoliikenteen ja yhteistyötahojen yhteistä markkinointia ja mainontaa. Mahdolliset väri- ja teippauskustannukset maksaa tilaaja. 3 Tyyppikohtaiset vaatimukset 3.1 M matalalattiainen kaupunkiliikennelinja-auto Kaupunkiliikennelinja-autojen on täytettävä lisäksi alla luetellut tyyppikohtaiset vaatimukset Liikuntaesteisille matkustajille varataan vähintään 4 kpl istumapaikkoja auton keskeltä tai etuosasta käytävän molemmin puolin. Opaskoiraa käyttäviä matkustajia varten osoitetaan paikat auton ensimmäiseltä vasemmalta penkkiriviltä. Nämä paikat on merkittävä. Uusissa autoissa keskiovella tulee olla invasilta. Poistumisovet on varustettava sellaisella turvalaitteella, että oven sulkeutuessa ei matkustaja jää oven väliin. Uudet autot on varustettava laitteella, joka estää auton liikkeellelähdön, jos käyttöovet eivät ole suljettuja (ovijarru). Linja-auton sisällä katon ja seinän taitekohdassa tulee ikkunoiden yläpuolelle seisomasiltojen ja poistumisteiden läheisyyteen, tai muuhun helposti havaittavaan paikkaan, varata 300 mm:n korkuinen alue tariffi-, ohje- ja mahdollisesti informaatiomateriaalia varten vapaana pitkittäisistä listoista ja muista epätasaisuuksista. Liikenteessä käytettävien linja-autojen tulee pakokaasupäästöjen osalta täyttää vähintään Euro 4 vaatimukset. Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut, Joukkoliikenne Postiosoite: PL 32, Oulun kaupunki Käyntiosoite: Solistinkatu 2 Puhelin:

3 Liite 2 Kalustovaatimukset 3(5) OUKA/5307/ / M kaupunkiliikennelinja-auto Lattiatason korkeus Lattiatason tasaisuus Ovet Kulkuaukkojen leveydet ovien kohdalla Etuovi Keskiovi Takaovi Istumapaikkamäärä Kokonaispaikkamäärä Vähintään 65 Vapaa pituussuuntainen istumatila Lastenvaunupaikkojen määrä Lastenvaunutilan vapaa pituus Etu- ja keskiovien kohdalla korkeintaan 370 mm Etu- ja keskioven välillä ei saa olla porrasta Etuovi ja keskiovi sekä mahdollisesti takaovi. Vähintään 700 mm, yläosa vähintään 550 mm Vähintään 0 mm Vähintään 600 mm Vähintään 34, joista korkeintaan 4 klaffi-istuinta; matalalattiaosassa vähintään 10 istumapaikkaa Uusi auto: Vähintään 710 mm, kuitenkin neljällä paikalla sallitaan vähintään 650 mm Käytetty auto: Vähintään 680 mm, kuitenkin neljällä paikalla sallitaan vähintään 650 mm Uusi auto: Vähintään 3, joista 1 pyörätuolivarustuksella Käytetty auto: Vähintään 2 Uusi auto: Vähintään 2000 mm Käytetty auto: Vähintään 1300 mm 3.2 S seutuliikennelinja-auto Seutuliikennelinja-autojen on täytettävä lisäksi alla luetellut tyyppikohtaiset vaatimukset Ovijärjestys vähintään tai (etu-, keski- ja takaovi) Kiinteitä istumapaikkoja vähintään 40 kpl (ei sis. ns. klaffi-istuimia) Kokonaispaikkamäärä vähintään 55 matkustajapaikkaa Vähintään yksi (1) lastenvaunupaikka keski- tai takaoven yhteydessä TAI mahdollisuus kuljettaa lastenvaunuja tavaratiloissa Uusissa autoissa: vapaa pituussuuntainen istumatila vähintään 710mm., kuitenkin sallitaan neljällä paikalla vähintään 650mm. Käytetyissä autoissa: vapaa pituussuuntainen istumatila vähintään 650 mm Pehmustetut istuimet Liikenteessä käytettävien linja-autojen tulee pakokaasupäästöjen osalta täyttää vähintään Euro 3 vaatimukset. Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut, Joukkoliikenne Postiosoite: PL 32, Oulun kaupunki Käyntiosoite: Solistinkatu 2 Puhelin:

4 Liite 2 Kalustovaatimukset 4(5) OUKA/5307/ / Kaluston ikä Kaupunkiliikennelinja-autojen (M) linjakilometreillä painotettu keski-ikä ei sopimuskautena saa olla yli kahdeksan (8) vuotta. Yksittäinen kaupunkiliikennelinja-auto ei saa olla viittätoista (15) vuotta vanhempi. Seutuliikennelinja-autojen (S) linjakilometreillä painotettu keski-ikä ei sopimuskautena saa olla yli yhdeksän (9) vuotta. Yksittäinen seutuliikennelinjaauto ei saa olla kuuttatoista (16) vuotta vanhempi. Mikäli samassa kohteessa käytetään sekä kaupunkiliikenne- että seutuliikennelinja-autoja, lasketaan kaluston keski-ikä ajoneuvotyyppikohtaisesti. Liikenteenharjoittaja on velvollinen koko sopimuskauden uudistamaan linjaautokalustoa siten, että keski-ikävaatimus ei ylity. Kohteen kaluston keski-ikä lasketaan arkiviikon liikenteen mukaisesti. Arkiviikolla ajetaan neljänä päivänä maanantai - torstai -aikataulujen mukaisesti, yhtenä päivänä perjantain aikataulujen mukaisesti, yhtenä päivänä lauantain aikataulujen mukaisesti ja yhtenä päivänä sunnuntain aikataulujen mukaisesti. Kaluston keski-ikä lasketaan eri autoilla ajettujen linjakilometrien suhteessa. Tyhjiä siirtymäsivuja ja varikkosiirtymiä ei keski-ikää laskettaessa lasketa linjakilometreiksi. Linja-auton ikä lasketaan vuosissa ja kuukausissa siten, että Auton ikä = Tarkastelupäivä Käyttöönottopäivä; uutena Suomessa rekisteröity auto rekisteröintipäivän mukaan Auton, jonka kori on peruskorjattu siten, että sen lattiapinnat, seinä- ja kattoverhoilu sekä istuinpäällysteet on kokonaan uusittu ja jonka kori on ulkopuolelta kokonaan uudelleen maalattu, ikä on peruskorjauksen valmistumiskuukauden lopussa kahdeksan (8,0) vuotta. Peruskorjauksen tulee sisältää myös auton runkoon liittyvien teknisten varusteiden (kuten jousitus, jarrut, voimansiirto ja moottori) ja tekniikan peruskunnostuksen sekä tarvittaessa katalysaattorin pakokaasujen jälkikäsittelyä varten. Peruskorjaus tulee voida todentaa katsastusviranomaisen antamalla todistuksella, jossa tehdyt korjaustoimenpiteet on yksilöity. Uudelleenkorittaminen tai korin peruskorjaus voi lyhentää auton laskennallista ikää vain yhden kerran. Uusi auto tarkoittaa v tai sen jälkeen käyttöön otettua bussia. Uuden auton tulee täyttää vähintään Euro 6 vaatimukset. Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut, Joukkoliikenne Postiosoite: PL 32, Oulun kaupunki Käyntiosoite: Solistinkatu 2 Puhelin:

5 Liite 2 Kalustovaatimukset 5(5) OUKA/5307/ / Bussien väritys Linja-autojen tulee ulkovärityksen osalta noudattaa Oulun joukkoliikenteen bussiväritysohjeessa esitettyä peruslinjan maalaus- ja teippausohjetta. Ohjeesta poiketen kaikkien autojen tulee olla pohjaväristykseltään valkoisia (RAL 9010 Pure white tai RAL 9016 Traffic white). Ohjeessa tilaajaväritys on esitetty sovellettuna 2-akseliselle bussimallille. Ohjeessa esiteltyjä periaatteita voidaan soveltaa erilaisiin bussimalleihin. Lopullinen maalaus- tai teippauskartta on hyväksytettävä tilaajalla ennen maalausta tai teippausta. Maalaus tai teippaus toteutetaan kunkin automallin pellin saumakohdat, muodot ja luukut huomioiden. Ohjeen mukaista väritystä ei edellytetä autoissa, joilla ajetaan vähemmän kuin 1600 linjatuntia kalenterivuoden aikana Oulun seudun joukkoliikenteessä. Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut, Joukkoliikenne Postiosoite: PL 32, Oulun kaupunki Käyntiosoite: Solistinkatu 2 Puhelin:

6 Oulun joukkoliikenne Bussiväritys Väri- ja teippausohje. Suositeltava tulostuskoko: A3. Oulun kaupungin viestintä 2014.

7 Oulun joukkoliikenne : bussiväritys Oulun joukkoliikenteen bussiväritys Tässä ohjeessa on esitelty Oulun seudun joukkoliikenteen linjaautojen tilaajaväritykset. Tilaajaväritys perustuu Oulun kaupungin graafiseen ilmeeseen ja sen elementteihin. Ohje sisältää ulkoväriohjeet, käytettävät kirjasintyypit, maalikoodit ja graafisten elementtien koot runko- ja peruslinjojen autoissa. Liikennöitsijä vastaa tilaajavärityksestä ja -tunnuksista aiheutuvista kustannuksista. Tarvittavat graafiset aineistot ja lisätiedot näihin liittyen saa Oulun kaupungin viestinnästä. Liikenteen tilaaja voi toteuttaa bussiliikenteeseen liittyvää mainontaa bussin takaosassa sekä muusta mainonnasta ja graafisesta ilmeestä vapaaksi jäävässä tilassa. 2

8 Oulun joukkoliikenne : bussiväritys Sisällys Oulun joukkoliikenteen bussiväritys 2 1. Värit 4 2. Tarrat Graafinen tunniste 5 Maalaus- ja teippausohjeet Runkolinjat: Kabus 12 Peruslinjat: Kabus (vaalea pohjamaali) 13 Peruslinjat: Kabus (tumma pohjamaali) Oulun joukkoliikenteen tunnus Oulun brändilupaus Liikennöitsijän nimi Bussin sarjanumero Yhteystiedot Viranomaisen tunnus 11 3

9 Oulun joukkoliikenne : bussiväritys 1. Värit Visuaalisen ilmeen päävärit noudattelevat Oulun kaupungin graafisen ilmeen mukaista värimaailmaa. Runkolinjat Runkolinjojen autot maalataan etuosasta magentalla (RAL 4010) ja muuten valkoiseksi (RAL 9010). Valkoinen RAL 9010 Magenta Pantone 213 RAL 4010 Magentan maalialueen voi toteuttaa myös teippaamalla. Teipin värin tulee olla mahdollisimman lähellä määriteltyjä sävyjä. Peruslinjat Uudet peruslinjojen autot maalataan valkoiseksi (RAL 9010). Samaa sävyä suositellaan myös käytettyihin autoihin, mutta myös muut värit ovat mahdollisia. Autojen tulee kuitenkin olla yksivärisiä. 4

10 Oulun joukkoliikenne : bussiväritys 2. Tarrat 2.1. Graafinen tunniste runkolinjojen autoissa Oulun graafisesta tunnisteesta leikattu visuaalinen elementti on tarrana bussin kyljessä. Tarra asetetaan kylkeen keulan puolelle magentan maalipinnan päälle ja leikataan kaarevaan muotoon toiselta laidalta. Tunniste tulee molempiin kylkiin, toiseen peilikuvana. Tarra toteutetaan neliväripainatuksella. Tarran koko vaihtelee hieman bussimalleittain, sivulla 12 oleva teippausmalli on ohjeellinen. Pois leikattava alue (ikkunat) Korkeus 374 mm Korkeus 1024 mm Pois leikattava alue (rengas) Oulun grafiikan pohjana on O-kirjain, joka on taivutettu Möbiuksen nauhaksi. Oulu-dataan perustuva algoritmi muokkaa nauhan omintakeiseen muotoon. Oulun yhteisessä graafisessa tunnisteessa taustagrafiikka rakentuu kaupungin asukkaiden keski-iästä (36,6) ja kaupunkiseudun asukasmäärästä ( ). 5

11 Oulun joukkoliikenne : bussiväritys 2.2. Oulun joukkoliikenteen tunnus Oulun joukkoliikenteen tunnus kirjoitetaan pohjaväristä riippuen joko valkoisilla tai mustilla tarrakirjaimilla. Tunnus tulee auton molempiin kylkiin. Neliväritarran tai magentansävyisen maalin päälle joukkoliikenteen tunnus tulee aina valkoisena. Maalatulle, valkoiselle tai vaalealle pinnalle tunnus kirjoitetaan mustalla tarralla. Tunnusta ei kirjoiteta itse, vaan se toimitetaan valmiina Oulun kaupungin viestinnästä. Tunnuksen koko on 150 mm korkea. Suoja-alueeksi jätetään tyhjää tilaa saman verran, eli teippaus asetellaan reunasta mm etäisyydelle. Tarkempi asettelumalli autojen teippausohjeissa s Korkeus 150 mm 6

12 Oulun joukkoliikenne : bussiväritys 2.3. Oulun brändilupaus Oulun brändilupauksesta visualisoitu tunnus sijoitetaan valkoisena tarrana lähtökohtaisesti linja-auton viimeisen ikkunan yläreunaan molemmin puolin autoa. min. min. Tarralla on kaksi määriteltyä kokoa, 700 mm leveä ja 1150 mmm leveä. Valinta tehdään ikkunan koon mukaan. Tarra keskitetään leveyssuunnassa ikkunaan. 700 mm leveä tarra sijoitetaan mm etäisyydelle yläreunasta ja 1150 mm leveän tarran etäisyys yläreunasta on 150 mm. Tarran kummallekin puolelle pitäisi jäädä suoja-aluetta vähintään mm. 150 Korkeus 170 mm Tarroista valitaan kooltaan ikkunaan sopivampi. Leveämpään ikkunaan 1150 mm leveä tarra, joka sijoitellaan 150 mm etäisyydelle yläreunasta. 700 mm leveä tarra sijoitetaan mm etäisyydelle yläreunasta. Tarrojen minimisuoja-alue oikealla ja vasemmalla puolella on mm. 7

13 Oulun joukkoliikenne : bussiväritys 2.4. Liikennöitsijän nimi Liikennöitsijän nimi kirjoitetaan linja-autojen molemmille sivuille tekstinä (ei tunnuksena). Neliväritarran tai tummansävyisen maalin päälle joukkoliikenteen tunnus tulee aina valkoisena. Vaalealle pinnalle tunnus kirjoitetaan mustalla tarralla. Kirjasin: Altis Medium Kirjainkoko: 295 pt Kirjainkorkeus: n. mm Korkeus n. mm versaalikirjainten mukaan Liikennöitsijän nimi 8

14 Oulun joukkoliikenne : bussiväritys 2.5. Bussin sarjanumero Bussin sarjanumeron määrittelee liikennöitsijä. Numero kirjoitetaan irrallisin tarrakirjaimin. Magentan maalipinnan tai tarran päällä numero on valkoinen ja valkoisella pinnalla numero on musta. Yhteen bussiin tulee yhteensä kolme sarjanumerotarraa, kaksi kylkiin ja yksi perään. Numeroiden korkeus on mm. Kirjasin: Arial Bold Kirjainkoko: 390 pt Kirjainkorkeus: n. mm Korkeus mm 9

15 Oulun joukkoliikenne : bussiväritys 2.6. Yhteystiedot Autojen takaosan yläreunaan sijoitetaan Oulun joukkoliikenteen internet-sivuston osoite mustilla tarrakirjaimilla. Osoitteen ympärille tulee jättää tyhjää tilaa ainakin tekstin korkeuden verran. Sivun 11 teippausmalli on ohjeellinen. Erilaisen sijoittelun tai koon sovellukset tulee hyväksyttää erikseen Oulun kaupungin viestinnässä. Loppuosa auton takaosasta varataan Oulun joukkoliikenteen omaan tiedotukseen. Kirjasin: Altis Medium Italic Kirjainkoko: 360 pt Kirjainkorkeus: n. 123 mm Korkeus n. 123 mm 10

16 Oulun joukkoliikenne : bussiväritys 3. Viranomaisen tunnus Autojen etuosaan sijoitetaan viranomaisen tunnus, joka on Oulun graafisesta ilmeestä johdettu karttapinni. Tunnus on mahdollista toteuttaa joko tarrana tai irrotettavana. Tunnuksen koko on 300 x 300 mm. Tausta on valkoinen ja karttapinni magenta (Pantone 213, C0 M Y15 K0). Pinni on sijoitettu alueen sisään niin, että tunnuksen ja reunan ympärille jää tyhjää tilaa yläs ja alas n. 40 mm ja sivuille n. 30 mm. Korkeus 300 mm Tunnus sijoitetaan lähtökohtaisesti auton etuosaan ikkunan alle, vasen reuna linjassa ikkunan reunan kanssa. Leveys 300 mm 11

17 Maalaus- ja teippausmalli: Runkolinjat: Kabus Malli leveämmän brändilupaus-tarran asettelusta. Suoja-alue yläreunasta 150 mm Koko pinnan peittävä teippi alkaa n mm auton keulasta. Magentaa maalia tulisi olla vähintään tälle etäisyydelle teipin alla. Viranomaisen tunnus sijoitetaan ikkunan alapuolelle vasempaan reunaan Mainostila Liikennöitsijän nimi sijoitetaan tarran alareunasta mitaten 400 mm korkeudelle. Nimiteippi asetetaan keskitetysti alla olevan tarran kaarevan reunan ja renkaan välille min. min. 123 min Mainostila alkaa 250 mm etäisyydeltä teippauksesta ja loppuu 600 mm etäisyydelle 600 ennen takapyörän akselia Teipin leveys 2920 Koko pinnan peittävä teippi alkaa n mm auton keulasta. Magentaa maalia tulisi olla vähintään tälle etäisyydelle teipin alla Piirustusnumero Drawing number Osan Part or tai assembly kokoonpanoryhmän group Part Osa Tavaratunnus Item reference nimitys name General Yleistoleranssit tolerances Scale Mittakaava Tuote Product Project Projekti MATALALATTIA 1 : 40 Liittyy Ref 4- Standardi tai or catalog luettelo Shape, Muoto, malli, Dimension määrä Designation Lajimerkki KABUS TC-6A4/6450 KABUS TC-4A4/6450 Quality Laatu Qty Kpl Design Suunn Calculated Laskettu massa Ent. Prev Uusi New Tätä väritysohjetta sovelletaan myös muihin automalleihin. Merkki Mark Muutos Revision Pvm Date Muutt. Rev by Hyv Acc Check Tark. Hyv. Acc Weighted Punnittu massa kg kg

18 Maalaus- ja teippausmalli: Peruslinjat: Kabus (vaalea pohjamaali) Malli leveämmän brändilupaus-tarran asettelusta. Suoja-alue yläreunasta 150 mm. Viranomaisen tunnus sijoitetaan ikkunan alapuolelle vasempaan reunaan Mainostila Mainostila alkaa 2270 mm etäisyydeltä etupyörän akselin keskeltä mitattuna ja 600 loppuu 600 mm etäisyydelle ennen takapyörän akselia. 400 Piirustusnumero Drawing number Osan Part or tai assembly kokoonpanoryhmän group Part Osa Tavaratunnus Item reference nimitys name General Yleistoleranssit tolerances Scale Mittakaava Tuote Product Project Projekti MATALALATTIA 1 : 40 Liittyy Ref 4- Standardi tai or catalog luettelo Shape, Muoto, malli, Dimension määrä Designation Lajimerkki KABUS TC-6A4/6450 KABUS TC-4A4/6450 Quality Laatu Qty Kpl Design Suunn Calculated Laskettu massa Ent. Prev Uusi New Tätä väritysohjetta sovelletaan myös muihin automalleihin. Merkki Mark Muutos Revision Pvm Date Muutt. Rev by Hyv Acc Check Tark. Hyv. Acc Weighted Punnittu massa kg kg

19 Maalaus- ja teippausmalli: Peruslinjat: Kabus (tumma pohjamaali) Malli leveämmän brändilupaus-tarran asettelusta. Suoja-alue yläreunasta 150 mm. Viranomaisen tunnus sijoitetaan ikkunan alapuolelle vasempaan reunaan Mainostila Mainostila alkaa 2270 mm etäisyydeltä etupyörän akselin keskeltä mitattuna ja 600 loppuu 600 mm etäisyydelle ennen takapyörän akselia. 400 Piirustusnumero Drawing number Osan Part or tai assembly kokoonpanoryhmän group Part Osa Tavaratunnus Item reference nimitys name General Yleistoleranssit tolerances Scale Mittakaava Tuote Product Project Projekti MATALALATTIA 1 : 40 Liittyy Ref 4- Standardi tai or catalog luettelo Shape, Muoto, malli, Dimension määrä Designation Lajimerkki KABUS TC-6A4/6450 KABUS TC-4A4/6450 Quality Laatu Qty Kpl Design Suunn Calculated Laskettu massa Ent. Prev Uusi New Tätä väritysohjetta sovelletaan myös muihin automalleihin. Merkki Mark Muutos Revision Pvm Date Muutt. Rev by Hyv Acc Check Tark. Hyv. Acc Weighted Punnittu massa kg kg

20 Yhteystiedot Oulun kaupungin viestintä (graafinen aineisto ja teippausohjeet) AD Niina Penttilä p Viestintäpäällikkö Sari Valppu p Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Joukkoliikennesuunnittelija Anu Eloranta p Joukkoliikennepäällikkö Minna Soininen p

KAUPUNKILIIKENNELINJA-AUTON JA PIENKA- LUSTON KALUSTOVAATIMUKSET

KAUPUNKILIIKENNELINJA-AUTON JA PIENKA- LUSTON KALUSTOVAATIMUKSET KUOPION KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUE Suunnittelupalvelut LIITE 7 KAUPUNKILIIKENNELINJA-AUTON JA PIENKA- LUSTON KALUSTOVAATIMUKSET Posti- ja käyntiosoite Laskutusosoite Puhelin Faksi www.kuopio.fi

Lisätiedot

OULUN TOIMIVALTA-ALUEEN LINJA-AUTOLIIKENNE Liite 2. Kalustovaatimukset 1(8)

OULUN TOIMIVALTA-ALUEEN LINJA-AUTOLIIKENNE Liite 2. Kalustovaatimukset 1(8) OULUN TOIMIVALTA-ALUEEN LINJA-AUTOLIIKENNE Liite 2. Kalustovaatimukset 1(8) Täydennetty 3.9.2013 Muutokset: Lisätään uusi kohta 2.1.1. Lisävaatimukset lentoasemaliikenteessä käytettävälle kalustolle Linjoilla

Lisätiedot

Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Cityliikenteen tarjouskilpailu 2016 Linja-autokalustoa koskevat vaatimukset Diaarinumero TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2. Kalustovaatimukset 1(6) Tässä

Lisätiedot

LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET

LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET LIITE 4 KASELY/1268/06.10.02/2013 10.12.2013 LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET SISÄLTÖ 1. Laatukuvaus 2. Liikenteen laatuvaatimukset ja niihin sitoutuminen 2.1 Palvelun laatu 2.2 Liikennöinnin laatu 2.3 Tekninen

Lisätiedot

Pyydetyt todistukset ja selvitykset eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia tarjousten viimeisestä jättöpäivästä laskettuna.

Pyydetyt todistukset ja selvitykset eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia tarjousten viimeisestä jättöpäivästä laskettuna. Tarjous 1 (7) Reitin Turku-Lieto-Aura-Pöytyä-Oripää joukkoliikennepalvelut Tarjoamme Varsinais-Suomen ELY-keskukselle reitin Turku-Lieto-Aura-Pöytyä-Oripää liikennöintiä ajalle 1.7.2014 30.6.2017 (+ 3

Lisätiedot

LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET

LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET LIITE 4 KASELY/268/2016 23.2.2016 LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET SISÄLTÖ 1. Laatukuvaus 2. Liikenteen laatuvaatimukset ja niihin sitoutuminen 2.1 Palvelun laatu 2.2 Liikennöinnin laatu 2.3 Tekninen laatu

Lisätiedot

Tarjouslomake VARELY/1297/2015 LIITE 4: TARJOUSLOMAKE Reitin Turku-Paimio joukkoliikenteen

Tarjouslomake VARELY/1297/2015 LIITE 4: TARJOUSLOMAKE Reitin Turku-Paimio joukkoliikenteen VARELY/1297/2015 LIITE 4: TARJOUSLOMAKE 20.3.2015 Reitin Turku-Paimio joukkoliikenteen Tarjouslomake Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Liikenne ja infrastruktuuri Itsenäisyydenaukio

Lisätiedot

MS+ Maaseutuliikenne, lisäpisteet vähimmäiskriteerien päälle (laatuvertailu mukana)

MS+ Maaseutuliikenne, lisäpisteet vähimmäiskriteerien päälle (laatuvertailu mukana) MAASEUTU JA SEUTULIIKENTEIDEN LINJA AUTOJEN KALUSTOVAATIMUKSET (LL, 20.3.) MS Maaseutuliikenne, vähimmäiskriteerit* (vain hintavertailu) Liikenteen tyypittely Maaseutumaiset olosuhteet, reitit pääosin

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1

Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto 1 Sisältö Tunnuksista yleisesti... 3 Tunnuksen versiot ja rakenne.... 4 Merkin värit.... 5 Tunnuksen värivaihtoehtoja... 7 Tunnuksen suoja-alue.... 8 Tunnuksen sijoittelu.... 9 Pienen

Lisätiedot

Tarjous 1 (8) Liite 1 8160-2011. Turun palvelulinjojen P1, P2 ja P3 liikennöinti 26.4.2012 30.6.2020. Sisällys

Tarjous 1 (8) Liite 1 8160-2011. Turun palvelulinjojen P1, P2 ja P3 liikennöinti 26.4.2012 30.6.2020. Sisällys Tarjous 1 (8) Turun palvelulinjojen P1, P2 ja P3 liikennöinti 26.4.2012 30.6.2020 Sisällys 1 Tarjoajan perustiedot...2 2 Perustiedot tarjousyhteenliittymän ollessa tarjoajana (yhteistarjous)...2 3 Tarjoajan

Lisätiedot

Alueellisen käyttöoikeussopimuksen linja-autoja koskevat kalustovaatimukset, Nurmijärvi

Alueellisen käyttöoikeussopimuksen linja-autoja koskevat kalustovaatimukset, Nurmijärvi UUDELY/xxxx/2017 Etelä-Savo TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5 Alueellisen käyttöoikeussopimuksen linja-autoja koskevat kalustovaatimukset, Nurmijärvi Näitä linja-autokalustoa koskevia vähimmäisvaatimuksia noudatetaan

Lisätiedot

Turun sisäisten linjojen nro 6, 9, 33, 66, 90 ja 91 liikennöinti 26.4.2012 30.6.2022

Turun sisäisten linjojen nro 6, 9, 33, 66, 90 ja 91 liikennöinti 26.4.2012 30.6.2022 Tarjous 1 (10) Turun sisäisten linjojen nro 6, 9, 33, 66, 90 ja 91 liikennöinti 26.4.2012 30.6.2022 Sisällys 1 Tarjoajan perustiedot...2 2 Perustiedot tarjousyhteenliittymän ollessa tarjoajana (yhteistarjous)...2

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne. Hankinnan periaatteet

Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne. Hankinnan periaatteet Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne Hankinnan periaatteet 10.4.2013 Hankinnan periaatteet Jaottelu Kohteet Kalusto Autojen väritys ja mainostaminen autoissa Laatupalkkioiden käyttö Palvelurikemaksut

Lisätiedot

Jyväskylän joukkoliikenteen visuaalinen ilme

Jyväskylän joukkoliikenteen visuaalinen ilme Jyväskylän joukkoliikenteen visuaalinen ilme 08-2013 Sisältö 1. Graafinen ohjeisto 2. Jyväskylän joukkoliikenteen visuaalinen ilme uudistuu 3. Visuaalinen ilme 4. Värit - ulkopinnat - sisäpinnat 5. Merkinnät

Lisätiedot

G r a a f i n e n o h j e i s t u s

G r a a f i n e n o h j e i s t u s Graafinen ohjeistus Naisten Valmiusliiton graafinen ilme on merkittävä osa yleisölle välittyvästä mielikuvasta. Graafisen ohjeistuksen avulla luodaan huoliteltu ja yhtenäinen ilme, joka antaa Naisten Valmiusliitosta

Lisätiedot

Alueellisen käyttöoikeussopimuksen linja-autoa koskevat kalustovaatimukset, Nurmijärvi

Alueellisen käyttöoikeussopimuksen linja-autoa koskevat kalustovaatimukset, Nurmijärvi UUDELY/2290/2014 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 9 Alueellisen käyttöoikeussopimuksen linja-autoa koskevat kalustovaatimukset, Nurmijärvi Näitä linja-autokalustoa koskevia vaatimuksia noudatetaan Nurmijärven alueellisessa

Lisätiedot

HEIKKINEN YHTIÖT YRITYSILME 071212

HEIKKINEN YHTIÖT YRITYSILME 071212 LOGON PERUSVERSIO PERUSVERSIO Ensisijaisesti käytettävä versio logosta. Käytetään valkoisella tai hyvin vaalealla pinnalla. PERUSVERSIO PUNAINEN NEGA Käytetään tässä ohjeistossa määritellyllä punaisella

Lisätiedot

spirit inspi intro tilavat ja toimintavarmat kylmähyllyköt kylmähyllyköt

spirit inspi intro tilavat ja toimintavarmat kylmähyllyköt kylmähyllyköt spirit inspi intro tilavat ja toimintavarmat kylmähyllyköt kylmähyllyköt Valmiina tulevaisuuden haasteisiin! tosiasia Jokainen haluaa kokea elämyksiä, olipa kyse sitten matkailusta, ruokailusta tai shoppailusta.

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 3.2. Tunnus (ilman koulutus-sanaa) ja tunnuksen suoja-alue Tunnuksen muotoilu perustuu sanaan FINVA, erillistä liikemerkkiä ei käytetä. Tunnuksessa yhteen sulautuvat Finanssi ja vakuutus.

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY Ohjeiston sisältö Tämän ohjeiston tarkoitus on antaa selkeät suuntaviivat Ollila Trans Oy:n viestinnälle. Annettuja ohjeita noudattamalla yrityksestä annetaan yhtenäinen,

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 2013

Graafinen ohjeisto 2013 Graafinen ohjeisto 2013 Yritystunnus Äänekosken Energian yritystunnus muodostuu kolmesta osasta: sinisestä ja oranssista muodosta, sekä logosta. Ensisijainen yritystunnus Ensisijainen yritystunnus Toissijainen

Lisätiedot

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Tarjouslomake 1(9) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 1/2016 Diaarinumero Tarjouslomake, kohde 11 Tarjous jätettävä 31.10.2016 klo 12:00 mennessä Oulun toimivalta-alueen

Lisätiedot

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Tarjouslomake 1(8) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 1/2016 Diaarinumero Tarjouslomake, kohde 10 Tarjous jätettävä 26.9.2016 klo 12:00 mennessä Oulun toimivalta-alueen

Lisätiedot

Johtokunta 2.11.2009 155. Graafinen ohjeistus

Johtokunta 2.11.2009 155. Graafinen ohjeistus Johtokunta 2.11.2009 155 Graafinen ohjeistus Sisällys: 1. Käyttäjälle 3 2. Liikelaitoskuntayhtymän logo ja sen käyttö 4 3. Graafisen ilmeen perusvärit 6 4. Kirjasimet ja tekstityypit 7 5. Liikelaitoskuntayhtymän

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1

GRAAFINEN OHJEISTO 1 GRAAFINEN OHJEISTO 1 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO Johdanto... 3 Logon eri versiot... 4 Kuinka logoa ei tule käyttää.... 5 Logon suoja-alue... 6 Slogan.... 7 Typografia... 8 Tämän manuaalin tarkoitus on ohjeistaa

Lisätiedot

Roosa nauha -tunnus. Graafinen ohjeisto - Versio 01

Roosa nauha -tunnus. Graafinen ohjeisto - Versio 01 Roosa nauha -tunnus Graafinen ohjeisto - Versio 01 Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön Roosa nauha -rahaston virallinen merkki. Merkin oikeudet omistaa Syöpäsäätiö eikä tunnusta saa painaa tai muuten käyttää

Lisätiedot

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1.

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1. 1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE 4 1.2 VÄRILLINEN LOGO 5 1.3 LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA 6 1.4 MUSTA LOGO 7 1.5 EI NÄIN 8 3 1.1 Logo ja turva-alue neste jacobsin logo Neste Jacobsin uusi tekstilogo

Lisätiedot

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 2(12) Sisältö 1. Johdanto 3 2. Tunnus 4 - Tunnuksen koko 5 - Tunnuksen suoja-alue 6 - Tunnuksen käyttö 7 3. Värimääritykset

Lisätiedot

Turun yliopiston ylioppilaskunnan graafinen ohjeisto 2016

Turun yliopiston ylioppilaskunnan graafinen ohjeisto 2016 Turun yliopiston ylioppilaskunnan graafinen ohjeisto 2016 1. Tunnus 1.1 Markkinointitunnus Käytetään esimerkiksi TYYn viestinnässä, esitteissä, oppaissa, julisteissa, markkinointitavaroissa, sosiaalisessa

Lisätiedot

SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA

SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA Suomen Lions-liitto ry:n GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA 2 3 4 5 6 Suomen Lions-liitto ry:n graafinen ohjeisto on tehty yhtenäistämään järjestön

Lisätiedot

SISÄLLYS. 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna

SISÄLLYS. 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna 2 TUNNUS Mobiilimaksu-tunnus koostuu sim-kortin muotoisesta

Lisätiedot

1 Graafinen ohjeisto

1 Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Johdanto... 2 Tunnuksen versiot... 3 Tunnuksen suoja-alue... 4 Tunnuksen käyttö... 5 Slogan... 6 Graafiset elementit ja niiden käyttö... 7 Värimaailma... 8 Typografia... 9

Lisätiedot

tunnus värit Sisältö typografia johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 sovellukset

tunnus värit Sisältö typografia johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 sovellukset Graafinen ohjeisto värit tunnus 2 Sisältö johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 typografia sovellukset JOHdanto Siuron Piharakennus Oy on kasvava pirkanmaalainen maarakennusyhtiö,

Lisätiedot

jäsenapteekkien tunnus

jäsenapteekkien tunnus Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekkien tunnus graafinen ohje 1.0 24.2.2005 Tunnus...2 Tunnuksen väri...3 Tunnuksen asettelu...4 Tunnus ja tekstityyppi...5 Tunnuksen ja nimilogon yhdistäminen...6 Tähän

Lisätiedot

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Cityliikenteen tarjouskilpailu 2016 Diaarinumero TARJOUSPYYNNÖN LIITE 4 Tarjouslomake 1(5) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne, Cityliikenteen tarjouskilpailu

Lisätiedot

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti.

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti. YLEISTÄ Graafisen ohjeiston tarkoitus on toimia tukivälineenä eri sidosryhmille sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä. Ohjeistossa on esitelty ohjein ja esimerkein Epilepsiatutkimussäätiön visuaalinen

Lisätiedot

Suomi Finland 100 -tunnus. Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015

Suomi Finland 100 -tunnus. Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015 Suomi Finland 100 -tunnus Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015 Tunnus Tämä on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden tunnus perusmuodossaan. Se on juhlavuoden visuaalisen ilmeen arvokkain elementti, jota

Lisätiedot

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 1.1.2016 1 Sisällys 1. Tunnus... 4 2. Värit... 5 3. Suoja-alue... 6 4. Typografia... 6 5. Käyntikortti... 7 6. Lomakkeisto... 8 7. Kirjekuoret... 9 8. PowerPoint... 10 9. Ilmoittelu...

Lisätiedot

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm Graafinen ohje Tunnus Oulu Sinfonian tunnuksena käytetään ensisijaisesti ohessa kuvattua liikemerkin ja nimilogon kiinteää yhdistelmää. Käytössä on huolehdittava, että tunnuksen mittasuhteet sekä nimilogon

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 GRAAFISET ELEMENTIT 10 YHTEYSTIEDOT 13 TUNNUS JA

Lisätiedot

Tarjouspyynnön liite 2.4. Imatran paikallisliikenteen Laatu- ja kalustovaatimukset

Tarjouspyynnön liite 2.4. Imatran paikallisliikenteen Laatu- ja kalustovaatimukset Tarjouspyynnön liite 2.4 Imatran paikallisliikenteen Laatu- ja kalustovaatimukset LAATU- JA KALUSTO- 2(14) Liikennöitsijä sitoutuu hoitamaan kohteen liikennöinnin tämän kuljetuspalvelun laatua määrittelevän

Lisätiedot

Johdanto. REIM Group Oy Ltd

Johdanto. REIM Group Oy Ltd Graafinen ohjeisto Johdanto 3 REIM Group Oy Ltd Osakkaiden sijoitus taloyhtiön osakkeisiin on elämän tärkeimpiä ja kalleimpia sijoituksia. Sijoituksen jälkeen omaisuudesta huolehtimaan REIM on paras mahdollinen

Lisätiedot

Oikeusministeriön sähköisten demokratiapalveluiden graafinen ohjeisto

Oikeusministeriön sähköisten demokratiapalveluiden graafinen ohjeisto Oikeusministeriön sähköisten demokratiapalveluiden graafinen ohjeisto Johdanto Oikeusministeriön sähköiset demokratiapalvelut on koottu osoitteen demokratia.fi alle. Tästä ohjeistosta löydät sekä demokratia.fi:n

Lisätiedot

Jämsän graafinen ilme on raikas, moderni ja keveä, mutta myös perinteisiin nojaava ja visuaalisesti aikaa kestävä ja klassinen.

Jämsän graafinen ilme on raikas, moderni ja keveä, mutta myös perinteisiin nojaava ja visuaalisesti aikaa kestävä ja klassinen. Graafinen ohjeisto Uuden yhdistyneen Jämsän yhtenäinen graafinen ilme vahvistaa omalta osaltaan kaupungin tunnettavuutta ja vetovoimaisuutta. Alueelta löytyy mielenkiintoista ja vahvaa historiaa, mutta

Lisätiedot

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Graafiset ohjeet Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Sisältö Tunnus...3 Typografia...4 Värit...5 Käyntikortit ja sähköinen allekirjoitus...6 Lomakkeet

Lisätiedot

1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI...

1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI... GRAAFINEN OHJEISTO 1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 PÄÄLLEKKÄISVERSIO... 4 RINNAKKAISVERSIO... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI... 5

Lisätiedot

Tunnuksen osat ja typografia

Tunnuksen osat ja typografia g r a a f i n e n o h j e i s t u s 2 0 1 0 2 Tunnuksen osat ja typografia PIKI-tunnus muodostuu merkistä, logo-osasta, ja tekstiosasta. Tunnusta käytetään pääsääntöisesti näiden kolmen osan muodostamana

Lisätiedot

Graafinen. ohjeistus

Graafinen. ohjeistus Graafinen ohjeistus 1/2015 A-Kiltojen Liitto ry Graafinen ohjeistus Tunnus, käyttö A-Kiltojen Liiton tunnuksen väri on vihreä. Tunnusta tulee pääasiallisesti käyttää valkoisella tai mahdollisimman vaalealla

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1

GRAAFINEN OHJEISTO 1 GRAAFINEN OHJEISTO 1 LIEHUTA LIPPUAMME YLPEYDELLÄ. Alkusanat 3 Tunnus 4 Värit 9 Typografia 10 Kaari 12 Sovelluksia 13 2 LIPULLINEN RATKAISU Aktiivinen ja valveilla oleva ammattiyhdistysliike tukee työntekijää

Lisätiedot

Tunnus. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n visuaalinen ilme heijastaa keskusliiton visiota ja missiota sekä uudelle liitolle asetettuja tavoitteita.

Tunnus. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n visuaalinen ilme heijastaa keskusliiton visiota ja missiota sekä uudelle liitolle asetettuja tavoitteita. Graafinen ohjeisto Tunnus Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n visuaalinen ilme heijastaa keskusliiton visiota ja missiota sekä uudelle liitolle asetettuja tavoitteita. Visio: Suomi on Euroopan kilpailukykyisin

Lisätiedot

LISÄKIRJE N:O 1 ROVANIEMEN KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMINEN REITILLE ROVANIEMI MUUROLA ROVANIEMI, LISÄKIRJE N:O 1

LISÄKIRJE N:O 1 ROVANIEMEN KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMINEN REITILLE ROVANIEMI MUUROLA ROVANIEMI, LISÄKIRJE N:O 1 LISÄKIRJE N:O 1 13.4.2016 Dnro 378/2016 Tarjouspyyntö 24.3.2016 ROVANIEMEN KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMINEN REITILLE ROVANIEMI MUUROLA ROVANIEMI, LISÄKIRJE N:O 1 Rovaniemen kaupunki tekee viitteessä

Lisätiedot

1.Esipuhe. Esipuhe. Graafinen ohjeisto Rauman Lukko

1.Esipuhe. Esipuhe. Graafinen ohjeisto Rauman Lukko Sisällys Sisällys 1. Esipuhe Teksti 2. Liikemerkki ja värit eri käyttötilanteissa 2.1 Esimerkkejä liikemerkin käytöstä eri taustoissa 3. Liikemerkin mitat ja suoja-alue 4. Logo ja liikemerkki 5. Slogan

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 SJ-TUNNUS ja YHTEISÖmerkit 11 TYPOGRAFIA 14 GRAAFISIA

Lisätiedot

Graafinen ohjeistus. Taustaa. Logon elementit. Mittasuhtet. Suoja-alue. Värimääritykset. Logon sijoittelu. Kirjasintyypit eli typografia

Graafinen ohjeistus. Taustaa. Logon elementit. Mittasuhtet. Suoja-alue. Värimääritykset. Logon sijoittelu. Kirjasintyypit eli typografia Graafinen ohjeistus Taustaa Logon elementit Mittasuhtet Suoja-alue Värimääritykset Logon sijoittelu Kirjasintyypit eli typografia Taustaa Nuorten Kotkien alkuperäinen logo on vaakunamalliseen kehyksen

Lisätiedot

2.1 Tunnus. TUNNUKSEN KÄYTÖN RAJOITUKSET Käytä kuhunkin käyttötarpeeseen suunniteltuja originaaleja logoversioita www-sivujen logopankista

2.1 Tunnus. TUNNUKSEN KÄYTÖN RAJOITUKSET Käytä kuhunkin käyttötarpeeseen suunniteltuja originaaleja logoversioita www-sivujen logopankista 2.1 Tunnus LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU GRAAFINEN OHJEISTO 7 Lahden ammattikorkeakoulun merkki perustuu vahvaan, tunnistettavaan kirjainmuotoiluun, joka on linjassa ilmeessä käytettävän muun typografian kanssa.

Lisätiedot

Tunnuksen päivitys 19.9.2012

Tunnuksen päivitys 19.9.2012 Tunnuksen päivitys 19.9.2012 2 Tampereen yliopiston tunnus Tampereen yliopiston tunnus Tuhannet ihmiset näkevät Tampereen yliopiston tunnuksen päivittäin lomakkeissa, nettisivuilla, raporteissa, esitteissä.

Lisätiedot

Opasteet. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen

Opasteet. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen Opasteet Opasteiden on sovelluttava kaikille Pelkästään näköön tai kuuloon perustuvat opasteet ja informaatio tulee aina täydentää siten että aistin puuttuminen ei estä opasteen tai informaation käyttämistä.

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1.0

Graafinen ohjeisto 1.0 Graafinen ohjeisto 1.0 01 01 Peruselementit Logo POP vakuutuksen logo on suunniteltu digitaaliseen ympäristöön ja siksi digitaalinen näkyvyys määrittelee ilmeen. Play-elementti Play-elementti painikkeenomaisena

Lisätiedot

Saatesanat...3. Liikemerkki...4. Värit...5. Logo suomenkielisenä...6. Logo ruotsinkielisenä...6. Liikemerkin käyttötapoja...7. Logon käyttötapoja...

Saatesanat...3. Liikemerkki...4. Värit...5. Logo suomenkielisenä...6. Logo ruotsinkielisenä...6. Liikemerkin käyttötapoja...7. Logon käyttötapoja... Graafinen ohjeisto Sisältö 2 Saatesanat...3 Liikemerkki...4 Värit...5 Logo suomenkielisenä...6 Logo ruotsinkielisenä...6 Liikemerkin käyttötapoja...7 Logon käyttötapoja...8 Tunnuksen suoja-alue...9 Typografia...10

Lisätiedot

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Vetotapa: Etuveto

Lisätiedot

hannu hautala luontokuvakeskus Graafinen ohjeisto

hannu hautala luontokuvakeskus Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto Tunnus ja värisymboliikka Merkin muoto perustuu lentävään kuukkeliin, joka on Kuusamon metsien onnea tuova seuralainen. Lennon suunta on positiivisesti ylös vasemmalle, joka on kokonaisuutta

Lisätiedot

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Tunnus - Kehrä Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnukseen kuuluu kaksi osaa: kuviollinen kehrä-tunnus ja toiminnan/tapahtuman

Lisätiedot

Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008

Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 Alustava 19.11.2008 Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 2 (10) 1 Markkinointitunnus Oiva Akatemian markkinointitunnus muodostuu tyylitellyistä oranssista O- ja harmaasta

Lisätiedot

Grisaille Graafinen opas

Grisaille Graafinen opas Sisällys Yritystunnuksen käyttö Yritystunnuksen käyttötapoja... 3 Esimerkkejä yritystunnuksen vääristä käyttötavoista... 4 Yritystunnuksen käyttö valokuvan kanssa... 5 Yritystunnuksen käyttö valokuvan

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS. Graafinen ohjeisto

GRAAFINEN OHJEISTUS. Graafinen ohjeisto GRAAFINEN OHJEISTUS LOGO SLOGANILLA Elämän peruspilarit Tunnus kokonaisuutena kuvaa vahvaa I-kirjainta viitaten Iisalmen kaupungin nimeen. Logon kantava idea tulee Koljonvirran pohjassa säilyneistä alkuperäisen

Lisätiedot

ohjeistus retkikerho

ohjeistus retkikerho Graafinen ohjeistus Esittely Oulun luonnonsuojeluliiton alla toimiva Retkikerho on kanava, jonka avulla voi helposti irrottautua arjesta kaupungin lähiluontoon. Retkitarjonta on hyvin monipuolinen ja kerhon

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT ALFAMODUL NORDIC. Valmistaja: EDI Mobile Systems

TEKNISET TIEDOT ALFAMODUL NORDIC. Valmistaja: EDI Mobile Systems TEKNISET TIEDOT ALFAMODUL NORDIC Valmistaja: EDI Mobile Systems 1.11.2011 1 Sisällys Sisällys... 2 1. Keskeiset tiedot... 3 Käyttöominaisuudet... 3 2. Mitat ja painot... 3 3. Suunnitteluvaatimukset...

Lisätiedot

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Sisältö Saatteeksi Tässä ohjeistossa määritellään Lähienergiatunnuksen käyttöä, linjataan ehdot sen käyttöoikeudelle ja kerrotaan valvonnasta. Ohjeiston tarkoituksena on selkeyttää

Lisätiedot

Värit. Logon käyttö ANILIINI VIOLETTI TUMMA VIOLETTI MUSTA VAALEA VIOLETTI

Värit. Logon käyttö ANILIINI VIOLETTI TUMMA VIOLETTI MUSTA VAALEA VIOLETTI GRAAFINEN OHJEISTO 1.9.2011 Värit Kaikessa FolkJamin viestintä- ja muussa materiaalissa käytetään alla olevia värejä. Mikäli jostain syystä ei voida käyttää täsmälleen kyseisiä sävyjä (esimerkiksi vaatepainatuksissa

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 Kaikki asiakkaidemme tarpeet liittyvät oman näkemyksen välittämiseen toiselle ihmiselle. Vain siitä on kyse, ja vain se on tärkeää. Olipa näkemys tarkoitettu sähköasentajalle,

Lisätiedot

Kurikan kaupungin Graafinen ohjeisto 17.4.2015

Kurikan kaupungin Graafinen ohjeisto 17.4.2015 17.4.2015 SISÄLTÖ 2 TUNNUS Kurikan kaupungin uusi tunnus muodostuu kahdesta elementistä: kruunusta (liikemerkki) sekä Kurikka-tekstistä (nimilogo). Kullanruskea liikemerkki ja alapuolelle asemoitu tummansininen

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 21.01.2013

Graafinen ohjeisto 21.01.2013 Graafinen ohjeisto 21.01.2013 Tunnus Kansallisen digitaalisen kirjaston asiakasliittymä Finna on arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen helppokäyttöinen verkkopalvelu. Finna-palvelu auttaa käyttäjiä

Lisätiedot

Yhtenäinen ja johdonmukainen visuaalinen ilme heijastaa Fennovoiman toiminnan laatua, luotettavuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Yhtenäinen ja johdonmukainen visuaalinen ilme heijastaa Fennovoiman toiminnan laatua, luotettavuutta ja pitkäjänteisyyttä. Graafinen ohjeisto 2 Johdanto Sisältö Graafinen ohjeisto on apuväline, jota noudattamalla Fennovoiman visuaalisesta ilmeestä rakentuu tunnistettava ja laadullisesti yhtenäinen kokonaisuus. Yhtenäinen ja

Lisätiedot

Aleksanterinkadun Appro. Tunnusohjeisto 25.2.2015

Aleksanterinkadun Appro. Tunnusohjeisto 25.2.2015 Tunnusohjeisto 25.2.2015 sisällys tunnus 3 1 tunnus tekstillä 4 2 tekstitön tunnus 5 tunnuksen väriversiot 6 tunnus kuvan päällä 7 tunnus 1 n tunnus eli visuaalinen tunniste viittaa muotokieleltään Lahden

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Esipuhe...2. Sisällysluettelo Tunnus Tunnuksen mittasuhteet ja suoja-alue Tunnuksen minimikoko...

Sisällysluettelo. Esipuhe...2. Sisällysluettelo Tunnus Tunnuksen mittasuhteet ja suoja-alue Tunnuksen minimikoko... Visual Manual 1 Esipuhe Pohjois-Karjala pyrkii pitkäjänteisillä ja johdonmukaisilla markkinointiviestinnän toimenpiteillä luomaan seudusta vahvan ja halutun brändin. Tavoitteena on rakentaa ja viestiä

Lisätiedot

Puhelin: Sähköpostiosoite: Pankkiyhteys: Liikenteestä vastaava henkilö Yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

Puhelin: Sähköpostiosoite: Pankkiyhteys: Liikenteestä vastaava henkilö Yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero TARJOUS Tarjousasiakirja nro 3. Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla TIISTAIHIN 31.10.2017 klo 12:00 mennessä. Tarjous ei saa olla ehdollinen. Tarjoaja Nimi ja Y-tunnus Osoite: Puhelin: Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNKI. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUE Suunnittelupalvelut LIITE 2

KUOPION KAUPUNKI. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUE Suunnittelupalvelut LIITE 2 KUOPION KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUE Suunnittelupalvelut LIITE 2 KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN MAASEUTU- LIIKENTEEN PALVELUTASOMÄÄRITYKSET JA KANNUSTEURAKKAKOHTEEN (HAMINALAHTI, KAISLASTENLAHTI,

Lisätiedot

Tunnus. 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan

Tunnus. 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan Graafiset ohjeet 1 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan Tunnus Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus on järjestön nimen alkukirjaimista muodostettu nimilogo,

Lisätiedot

AMMATTIOSASTOJEN ILMEEN LANSEERAUS

AMMATTIOSASTOJEN ILMEEN LANSEERAUS AMMATTIOSASTOJEN ILMEEN LANSEERAUS 1 SISÄLTÖ Alkusanat 3 Tunnus 4 Lippu 7 Sovelluksia 8 2 PAMIN AMMATTIOSASTOT SAAVAT UUDEN YHTENÄISEN ILMEEN PAMin uusi ilme tuo muutoksen myös ammattiosastojen näkyvyyteen.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2 KOHDEKUVAUS SEKÄ LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET V. 2016 PYHTÄÄN KOHTEET 1-3

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2 KOHDEKUVAUS SEKÄ LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET V. 2016 PYHTÄÄN KOHTEET 1-3 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2 KOHDEKUVAUS SEKÄ LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET V. 2016 PYHTÄÄN KOHTEET 1-3 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2 PYHTÄÄN KOHTEET 1-3 Päivämäärä 16.9.2015 Laatija Mika Piipponen Hyväksyjä Etelä-Kymenlaakson

Lisätiedot

Lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuoden tunnus graafi nen ohje 11.12.2008

Lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuoden tunnus graafi nen ohje 11.12.2008 11.12.2008 1. Tunnus, värit ja typografi a SININEN 1 C 90, M 11 PMS 2995 R 0, G 166, B 222 SININEN 2 C 100, M 58, K 21 PMS 294 R 0, G 56, B 130 Lapsen oikeuksien 20-vuotisjuhlavuoden tunnus muodostuu merkistä

Lisätiedot

LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS

LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS TURKU KAARINA RAISIO NAANTALI LIETO RUSKO PUKEUTUMINEN ON VIESTI Asiakaspalvelussa pukeutuminen on viesti. Siisti ja huoliteltu pukeutuminen kertoo asiakkaalle,

Lisätiedot

Lataa Hyvää Suomesta -merkki osoitteesta: www.hyvaasuomesta.fi/kuvapankki/hyvää-suomesta-logot

Lataa Hyvää Suomesta -merkki osoitteesta: www.hyvaasuomesta.fi/kuvapankki/hyvää-suomesta-logot GRAAFINEN OHJEISTO Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeus on Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenillä sekä niillä MTK:n ja SLC:n jäsenillä, joille Ruokatieto on myöntänyt merkin käyttöoikeuden. Tutustu huolella

Lisätiedot

2. Graafi nen yrityskuva

2. Graafi nen yrityskuva 2. Graafi nen yrityskuva 2.1. Näin käytät tunnisteita 2.2. Liikemerkki / logo ja sen suhteet 2.3. Logon ja sloganin suoja-alueet 2.4. Logon käyttö 2.5. Typografi a 2.6. Värit TULIKIVI OYJ:N GRAAFINEN YRITYSKUVA

Lisätiedot

Oulun yliopiston www-sivujen tekeminen

Oulun yliopiston www-sivujen tekeminen Oulun yliopiston www-sivujen tekeminen Oulun yliopiston ja sen yksiköiden www-sivuilla noudatetaan yliopiston www-politiikan peruslinjauksia sekä graafisen ohjeiston mukaista visuaalista linjaa. Yhtenäisellä

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Graafinen

Graafinen ohjeisto. Graafinen Graafinen ohjeisto Graafinen SISÄLLYS 1 PERUSELEMENTIT Liikemerkki liikemerkin suoja-alue liikemerkin käyttö Värit Tekstityypit 2 LOMAKKEISTO Lomakkeet kirjelomake jatkolomake kirjekuoret käyntikortit

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo. sivu 3 Johdanto. Logo sivu 4. Värit sivu 6. Tekstityypit sivu 7. Lomakkeisto sivu 8. Kirjelomake Jatkolomake

Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo. sivu 3 Johdanto. Logo sivu 4. Värit sivu 6. Tekstityypit sivu 7. Lomakkeisto sivu 8. Kirjelomake Jatkolomake Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo sivu 3 Johdanto Logo sivu 4 Värit sivu 6 Tekstityypit sivu 7 Lomakkeisto sivu 8 Kirjelomake Jatkolomake Kirjekuori C4 Kirjekuori C5 Kirjekuori

Lisätiedot

Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot

Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot Huom. Liikenteestä poisto (alkaen 06.08.2015) Tietoja ajoneuvosta Ajoneuvo: Audi A4 LIMOUSINE Sedan (AA) 4ov 1968cm3 Ajoneuvolaji: Henkilöauto Väri: Harmaa Istumapaikkojen

Lisätiedot

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ VAAKUNA TUNNUKSET Puolangan logo Slogan TYPOGRAFIA VÄRIT

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ VAAKUNA TUNNUKSET Puolangan logo Slogan TYPOGRAFIA VÄRIT Graafinen ohjeistus 28.10.2016 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ... 3 2. VAAKUNA... 4 3. TUNNUKSET... 5 3.1. Puolangan logo... 5 3.2. Slogan... 6 4. TYPOGRAFIA... 7 5. VÄRIT... 8 6. GRAAFINEN ELEMENTTI... 9 7. SÄHKÖPOSTIN

Lisätiedot

Luettelo kohteiden linjoista ja reiteistä on jäljempänä. Bussiliikenteen tarjouskilpailu 37/2015. Tarjouskilpailussa mukana olevat kohteet ovat:

Luettelo kohteiden linjoista ja reiteistä on jäljempänä. Bussiliikenteen tarjouskilpailu 37/2015. Tarjouskilpailussa mukana olevat kohteet ovat: Hallitus 164 08.12.2015 BUSSILIIKENTEEN TARJOUSKILPAILUN 37/2015 RATKAISU 280/07.71.711/2015 Hallitus 164 Esittelijä Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi Valmistelija Osaston johtaja Reijo Mäkinen, p. 4766 4230;

Lisätiedot

Turun bussiväritys Turku buses color scheme Ohje / Guidelines v Suositeltava tulostuskoko / preferred print size: A3

Turun bussiväritys Turku buses color scheme Ohje / Guidelines v Suositeltava tulostuskoko / preferred print size: A3 Liikennöitsijän nimi Turun bussiväritys Turku buses color scheme Ohje / Guidelines v. 6.4.2011 Suositeltava tulostuskoko / preferred print size: A3 Turun kaupungin joukkoliikennetoimisto / Turku Public

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Johdanto 3

Sisällysluettelo. 1 Johdanto 3 GRAAFINEN OHJEISTO Sisällysluettelo 1 Johdanto 3 2 Logon/liikemerkin rakenne 3 2.1 Logon/liikemerkin rakenne 4 markkinointiviestinnässä 2.2 Suoja-alue 4 2.3 Värit ja esitystavat 5 2.4 Värit markkinointiviestinnässä

Lisätiedot

Viitaten palveluliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen:

Viitaten palveluliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen: TARJOUS - PALVELULIIKENNE Tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Tarjotusta kalustosta tarjoajan tulee täyttää liitteen 3.1 mukainen kaavake. Tämän kaavakkeen sijasta tarjoaja voi toimittaa vastaavan kalustoluettelonsa,

Lisätiedot

Graafisen ohjeiston sisältö 2

Graafisen ohjeiston sisältö 2 Graafinen ohjeisto Graafisen ohjeiston sisältö 2 Tämä on Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Paja Gallerian graafinen ohjeisto, jota tulee noudattaa aina tehtäessä siihen liittyvää materiaalia. Graafisen

Lisätiedot

ABMcomposite Graafinen ohjeisto 1.0

ABMcomposite Graafinen ohjeisto 1.0 Esipuhe Tämä kevyt graafinen ohjeisto antaa perusohjeet ABMcompositen visuaalisten elementtien käytöstä markkinointiviestinnässä. Eri viestintätilanteissa harkitusti ja johdonmukaisesti käytetty visuaalinen

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Turku Centre for Computer Science

Graafinen ohjeisto. Turku Centre for Computer Science Graafinen ohjeisto Turku Centre for Computer Science tunnus Tunnus. Turku Centre for Computer Sciencen tunnus muodostuu kahdesta elementistä: nuolimaisesta liikemerkistä ja TUCSnimilogosta. Liikemerkkiä

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

AUTOVARMA TULOTARKASTUS

AUTOVARMA TULOTARKASTUS AUTOVARMA TULOTARKASTUS Tarkastusaika: 03.11.2014 klo 1300 Sivu 1/4 Paikka: Autovarma, Vuokkoharjuntie 18, Kärkölä Ajoneuvon tiedot Rekisteritunnus LXA 949 (Ruotsi) Ajoneuvolaji Henkilöauto Merkki ja tyyppi

Lisätiedot

Energiatehokkuussopimusten. graafinen ohjeisto

Energiatehokkuussopimusten. graafinen ohjeisto Energiatehokkuussopimusten ilme graafinen ohjeisto Energiatehokkuussopimusten tunnus Suomalaisille energiatehokkuussopimuksille on suunniteltu oma tunnus, jota käytetään kaikessa energiatehokkuussopimusten

Lisätiedot

Kanta-palvelut graafinen ohje , versio 6.0

Kanta-palvelut graafinen ohje , versio 6.0 Kanta-palvelut graafinen ohje 18.9.2017, versio 6.0 Sisältö Kirjoitusasu Palvelut, taivutus, kieliversiot Tunnus Värillinen, musta valkoinen, värillisellä taustalla ja pohjalla sekä suoja-alue, mittasuhteet

Lisätiedot