PÄÄTÖS 1 (5) Jakelussa mainitut Postitettu / 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄÄTÖS 1 (5) Jakelussa mainitut Postitettu / 2016"

Transkriptio

1 PÄÄTÖS 1 (5) Dnro Fimea / /2015 Jakelussa mainitut Postitettu / 2016 Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Joensuun kaupungissa Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään tekemällään päätöksellä määrännyt Joensuun kaupungin alueella toimivat apteekit sijoittumaan neljälle apteekkien sijaintialueelle tämän päätöksen liitteen (Liite 1) mukaisesti. Samalla kumotaan päivätty sijaintialuepäätös apteekkien sijaintialueista Joensuun kaupungissa (dnro 2250/ /2011). Samanaikaisesti on tehty eri päätös Noljakan sivuapteekin muuttamisesta Joensuun 8. apteekiksi (dnro / /2016). Asian käsittely viranomaisessa Aloite Kuuleminen Joensuun 1. apteekin apteekkari Eija Inola on toimittanut Fimeaan aloitteen, jossa hän esittää, että Joensuun 1. (läntisen) apteekkien sijaintialueen rajoja laajennettaisiin, jotta keskustan apteekkien olisi mahdollista siirtyä sinne, missä Joensuun alueen asukkaat mielellään asioivat ja lääkehuollolle on tarvetta eli kauppakeskus Prisman alueelle Voimatielle. Aloitteen mukaan apteekit pystyisivät siten paremmin työllistämään uutta henkilökuntaa ja kehittämään uusia palveluita julkista ja yksityistä terveydenhuoltoa tukemaan. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) pyysi Joensuun kaupungilta sekä Joensuun kaupungissa apteekkiliikettä harjoittavilta apteekkareilta ja Helsingin 3. (Yliopiston) apteekilta lausuntoja apteekkien sijaintialueista Joensuun kaupungissa ja esityksestä muuttaa Joensuun 2. apteekin alainen Noljakan sivuapteekki apteekiksi päivätyllä kuulemiskirjeellä. Kuulemiskirje lähetettiin tiedoksi myös Joensuun naapurikunnissa apteekkiliikettä harjoittaville apteekkareille.

2 2 (5) Kuulemiskirjeessä esitettiin, että apteekkien sijaintialueita Joensuun kaupungissa muutettaisiin siten, että kaupungin läntinen (1.), Niinivaaran (2.) ja Rantakylän (3.) apteekkien sijaintialueet yhdistettäisiin yhdeksi keskiseksi sijaintialueeksi, jolle sijoittuisivat Joensuun apteekit ja mahdollisesti itsenäistettävä Noljakan sivuapteekki. Joensuun lounaisen (4.), itäisen (5.) ja pohjoisen (6.) sijaintialueen rajojen osalta kuulemiskirjeessä ei esitetty muutoksia. Kuulemiskirjeessä todettiin, että lausunnon antamatta jättäminen ei estä asian ratkaisemista. Kirjalliset lausunnot pyydettiin toimittamaan viimeistään Fimean kirjaamoon. Annetut lausunnot Määräaikaan mennessä lausuntonsa antoivat Joensuun 7. apteekin apteekkari Riitta Aalto-Setälä ja Helsingin 3. (Yliopiston) apteekki. Apteekkari Aalto-Setälä toteaa lausunnossaan, että hän ei kannata apteekkien sijaintialueiden vähentämistä Joensuussa. Aalto-Setälän mukaan sijaintialueiden yhdistäminen voi johtaa siihen, että useampi apteekki siirtyy Joensuun keskustasta kauppakeskuksiin keskustan ulkopuolelle. Lausunnossa todetaan edelleen, että kauppakeskukseen siirtyvän apteekin asiakasmäärän kasvu johtuu muiden apteekkien asiakkaiden siirtymisestä kauppakeskusapteekin asiakkaiksi. Aalto-Setälän mukaan Joensuussa ja sen lähikunnissa on useita pieniä apteekkeja, joille asiakaskunnan pieneneminen tulee aiheuttamaan apteekkitoimintaan huomattavaa haittaa. Aalto-Setälä toteaa lausunnossaan myös, että Fimea on määrännyt Joensuun kaupungin alueella toimivat apteekit sijoittumaan kuudelle apteekkien sijaintialueelle tehdyn päätöksen mukaisesti, eikä tuon päätöksen jälkeen Joensuun kaupungin alueella ole tapahtunut muutosta koskien alueen väestömäärään tai muiden terveydenhuollon palvelujen sijoittumiseen. Helsingin 3. apteekin apteekinhoitaja Jukka Niemen allekirjoittamassa lausunnossa todetaan, että Yliopiston apteekki ei näe tarvetta muuttaa apteekkien sijaintialueita Joensuun kaupungissa. Lausunnon mukaan nykyinen aluejako on erittäin tarkoituksenmukainen ja se turvaa lääkehuollon toimivuuden Joensuun kaupungissa. Edelleen lausunnon mukaan Joensuun 1. apteekin siirtyminen kauppakeskus Prismaan palvelisi ehkä autoilevia apteekin asiakkaita, mutta saattaisi hankaloittaa Joensuun keskustassa asioivaa vanhusväestöä. Perustelut Sijaintialuepäätöksen muuttaminen Apteekkari Eija Inolan Fimeaan toimittaman aloitteen mukaan monien, mm. Pohjois-Karjalan Osuuskaupan, selvitysten mukaan asiointiliikenteen painopiste on voimakkaasti muuttunut kauppakeskusten myötä asuinalueilta asiointialueille. Aloitteessa todetaan myös, että Joensuussa asiakkaat kaipaavat apteekkipalveluita kauppakeskus Prisman yhteyteen,

3 3 (5) joka sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä valtateiden 6 ja 9 välittömässä läheisyydessä. Joensuun kaupungin asukasluku on noin Kaupungin alueella sijaitsee Noljakan sivuapteekin itsenäistämisen jälkeen kahdeksan apteekkia ja kolme sivuapteekkia sekä Helsingin 3. (Yliopiston) apteekin alainen Joensuun sivuapteekki. Joensuun kantakaupungin alueella näistä sijaitsee viisi apteekkia (Joensuun ja 8. apteekki) ja Helsingin 3. (Yliopiston) apteekin alainen Joensuun sivuapteekki. Joensuun 5. apteekki toimii Tuupovaaran taajamassa, Joensuun 6. apteekki Enon taajamassa ja Joensuun 7. apteekki Pyhäselän taajamassa. Joensuun apteekkien osalta kunkin apteekin sijainti on rajattu omalle alueelleen (Joensuun lounainen (4.), itäinen (5.) ja pohjoinen (6.) sijaintialue). Lisäksi Joensuun 5. apteekin alainen Kiihtelysvaaran sivuapteekki toimii Kiihtelysvaaran taajamassa, Joensuun 6. apteekin alainen Uimaharjun sivuapteekki Uimaharjun taajamassa ja Joensuun 7. apteekin alainen Reijolan sivuapteekki Reijolan taajamassa. Sekä Kiihtelysvaaran että Uimaharjun sivuapteekkien pitäminen on asetettu ehdoksi ko. apteekkilupiin. Joensuussa on kahdeksan terveysasemaa, jotka sijaitsevat Enon, Kiihtelysvaaran, Pyhäselän, Tuupovaaran ja Uimaharjun taajamissa sekä Niinivaaran, Rantakylän ja Siilaisten kaupunginosissa. Virka-ajan ulkopuolisesta päivystyksestä vastaa Tikkamäen yhteispäivystys Pohjois- Karjalan keskussairaalan yhteydessä. Joensuussa toimii myös useita yksityisiä terveydenhoitoalan yrityksiä. Fimean saaman käsityksen mukaan suurin osa näistä yrityksistä toimii Joensuun kantakaupungin alueella. Fimea katsoo, että lääkehuollon toimivuus ja apteekkipalveluiden saatavuus voidaan parhaiten turvata yhdistämällä Joensuun kantakaupungin alueella olevat kolme apteekkien sijaintialuetta (läntinen, Niinivaaran ja Rantakylän sijaintialueet) yhdeksi keskiseksi (1.) sijaintialueeksi. Joensuun lounaisen, itäisen ja pohjoisen sijaintialueen rajoja ei tässä yhteydessä muuteta, mutta alueiden järjestysnumerot päivitetään vastaamaan uutta sijaintialueiden lukumäärää. Muutoksen myötä Joensuun kaupungin alueella on yhteensä neljä apteekkien sijaintialuetta. Joensuun kantakaupungin alueella sijaitsevien kolmen apteekkien sijaintialueen yhdistäminen yhdeksi laajemmaksi sijaintialueeksi mahdollistaa apteekkien sijoittumisen vapaasti laajemman sijaintialueen sisällä. Apteekit voivat sijoittumisessaan näin ollen paremmin huomioida alueelliset väestönmuutokset, terveyspalvelujen sijoittumisen sekä Joensuun kaupungin asukkaiden asiointikäyttäytymisen. Fimean näkemyksen mukaan Joensuun kantakaupungissa on riittävästi apteekkitoimipisteitä, minkä vuoksi ei ole syytä pelätä laajojen alueiden jäävän ilman apteekkipalveluja, vaikka apteekkien vapaa sijoittuminen mahdollistetaan laajemmalla maantieteellisellä alueella.

4 4 (5) Jos apteekkitoimipisteiden siirtyminen keskisellä (1.) apteekkien sijaintialueella johtaa apteekkipalveluiden saatavuuden merkittävään heikentymiseen jollakin alueella, ryhtyy Fimea tarvittaessa selvittämään erillisenä asiana apteekkipalveluiden lisäämistarpeita Joensuun kaupungissa. Tuupovaaran, Enon ja Pyhäselän taajamissa sijaitsevat apteekit (Joensuun apteekit) turvaavat Fimean näkemyksen mukaan lääkkeiden saatavuutta maantieteellisesti sellaisilla alueilla, joiden voidaan pelätä jäävän ilman apteekkipalveluja, ellei alueita rajata omiksi sijaintialueikseen. Fimean näkemyksen mukaan Kiihtelysvaaran, Uimaharjun ja Reijolan sivuapteekit turvaavat näiden alueiden apteekkipalvelut. Sovellettava lainsäädäntö Lääkelain (395/1987) 39 :n mukaan apteekkeja tulee olla maassa siten, että väestö, mikäli mahdollista, voi vaikeudetta saada lääkkeitä. Lääkelain 40 :n mukaan apteekkilupa myönnetään tietyn apteekkiliikkeen harjoittamiseen kunnassa tai sen osassa. Lääkelain muutosta koskevan lain 895/1996 perustelujen (HE 118/1996) mukaan apteekkilupa annetaan apteekkiliikkeen harjoittamiseen kunnan alueella aina, kun se suinkin on mahdollista ja kunnan osaa käytetään ensisijaisesti silloin, kun muutoin olisi syytä pelätä laajojen alueiden jäävän ilman apteekkipalveluja. Apteekin sijaintialue tarkoittaa sitä, että apteekki voi sijoittua vapaasti määritellyllä sijaintialueellaan. Fimea päättää erikseen sivuapteekkien sijaintialueen kunkin sivuapteekin lupapäätöksen yhteydessä. Lääkelain 41 :n 2 momentin mukaan Fimea voi päättää apteekin sijaintialueen muuttamisesta ja apteekin siirtämisestä kunnan osasta toiseen, jos se on tarpeen apteekkipalvelujen turvaamiseksi. Lääkelain muutosta koskevan lain 22/2006 perustelujen mukaan (HE 107/2005) päätös voidaan tehdä, jos siihen on olemassa lääkehuollolliset perustelut. Arvioinnissa on siten otettava huomioon alueen väestömäärä, alueella jo olevat apteekkipalvelut ja muiden terveydenhuollon palvelujen sijoittuminen. Täytäntöönpano Lainkohdat Päätös apteekkien sijaintialueiden muuttamisesta voidaan lääkelain 102 :n 5 momentin mukaan panna täytäntöön sen jälkeen, kun päätös on saanut lainvoiman. Lääkelaki (395/1987) 39, 40, 41 ja 102.

5 5 (5) Muutoksenhaku Tähän päätökseen tyytymätön voi vaatia siihen oikaisua Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskukselta. Oikaisuvaatimusosoitus liitteenä (Liite 2). Hyväksyjä Pelkonen Eija Leinonen Eeva Johtaja Yksikön päällikkö Allekirjoitus Asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu asianhallintajärjestelmässä. Fimea Allekirjoituksen oikeellisuuden voi todentaa kirjaamosta. Liitteet Lisätiedot Liite 1 Apteekkien sijoittuminen Joensuun kaupunkiin Liite 2 Oikaisuvaatimusosoitus Lisätietoja asiassa antaa tarvittaessa yliproviisori NooraOinonen puh , noora.oinonen@fimea.fi, tai tarkastaja Satu Suvanto puh , satu.suvanto@fimea.fi Maksutta Jakelu Tiedoksi Joensuun kaupunki Joensuun apteekit Helsingin 3. (Yliopiston) apteekki Ilomantsin apteekki Kontiolahden apteekki Lieksan 1-3. apteekit Liperin 1. apteekki Liperin 2. apteekki (entinen Ylämyllyn sivuapteekki) Rääkkylän apteekki Tohmajärven apteekki

6 PÄÄTÖS 1 (2) Liite 1 Dnro Fimea / /2015 Apteekkien sijoittuminen Joensuun kaupunkiin Sijaintialueet koskevat itsenäisiä apteekkeja. 1. alue Joensuun kaupungin keskinen alue on se osa Joensuun kaupunkia, jota rajoittaa - etelässä, lännessä ja pohjoisessa kaupungin raja - kaakossa suora, joka kulkee pohjoisessa kaupungin rajan ja kantatien 74 leikkauspisteen (Iiksenniitty) ja etelässä valtatien 6 ja Kukkosentien/Iiksenvaarantien risteyksen kautta rajautuen kaupungin rajaan Pyhäselällä Joensuun 1. apteekki Joensuun 2. apteekki Joensuun 3. apteekki Joensuun 4. apteekki Joensuun 8. apteekki (entinen Noljakan sivuapteekki) Lisäksi alueella toimii Helsingin 3. (Yliopiston) apteekin alainen Joensuun sivuapteekki. 2. alue Joensuun kaupungin lounainen alue on se osa Joensuun kaupunkia, jota rajoittaa - pohjoisessa kaupungin raja - idässä suora, joka kulkee pohjoisessa kaupungin rajan ja kantatien 74 leikkauspisteen (Harjula) ja etelässä kaupungin rajan ja valtatien 6 leikkauspisteen (Haukioja, Tohmajärvi) kautta - etelässä ja lännessä kaupunginraja - luoteessa suora, joka kulkee pohjoisessa kaupungin rajan ja kantatien 74 leikkauspisteen (Iiksenniitty) ja etelässä valtatien 6 ja Kukkosentien/Iiksenvaarantien risteyksen kautta rajautuen kaupungin rajaan Pyhäselällä Joensuun 7. apteekki Lisäksi alueella toimii Joensuun 7. apteekin alainen Reijolan sivuapteekki.

7 2 (2) 3. alue Joensuun kaupungin itäinen alue on se osa Joensuun kaupunkia, jota rajoittaa - idässä ja etelässä kaupungin raja - lännessä suora, joka kulkee pohjoisessa kaupungin rajan ja kantatien 74 leikkauspisteen (Harjula) ja etelässä kaupungin rajan ja valtatien 6 leikkauspisteen (Haukioja, Tohmajärvi) kautta - pohjoisessa suora, joka kulkee lännessä kaupungin rajan ja Keskijärventien leikkauspisteen (Kansanaho, Kontiolahti) ja idässä kaupungin rajan ja kantatien 74 leikkauspisteen (Onkimäki) kautta Joensuun 5. apteekki Lisäksi alueella toimii Joensuun 5. apteekin alainen Kiihtelysvaaran sivuapteekki 4. alue Joensuun kaupungin pohjoinen alue on se osa Joensuun kaupunkia, jota rajoittaa - lännessä, pohjoisessa ja idässä kaupungin raja - etelässä suora, joka kulkee lännessä kaupungin rajan ja Keskijärventien leikkauspisteen (Kansanaho, Kontiolahti) ja idässä kaupungin rajan ja kantatien 74 leikkauspisteen (Onkimäki) kautta Joensuun 6. apteekki Lisäksi alueella toimii Joensuun 6. apteekin alainen Uimaharjun sivuapteekki.

PÄÄTÖS 1 (4)

PÄÄTÖS 1 (4) PÄÄTÖS 1 (4) 23.12.2016 Dnro Fimea 000873/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Kurikan kaupungissa Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (4)

PÄÄTÖS 1 (4) PÄÄTÖS 1 (4) 19.09.2016 Dnro Fimea 003824/06.08.00.00/2015 Jakelussa mainitut Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Alavudella Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään tekemällään

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (4)

PÄÄTÖS 1 (4) PÄÄTÖS 1 (4) 13.12.2016 Dnro Fimea 002361/06.08.00.00/2016 Jakelun mukaan Apteekkien sijoittuminen Porin kaupunkiin Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (jäljempänä myös Fimea) on tänään

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (7)

PÄÄTÖS 1 (7) PÄÄTÖS 1 (7) 24.06.2015 Dnro Fimea 000290/06.08.00.00/2015 Jakelussa mainitut Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Mikkelissä Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään tekemällään

Lisätiedot

Jakelun mukaan Postitettu / 2018

Jakelun mukaan Postitettu / 2018 PÄÄTÖS Apteekkien sijaintialueet 1 (5) 03.05.2018 Dnro Fimea 000072/06.08.00.00/2018 Jakelun mukaan Postitettu / 2018 Apteekkien sijoittuminen Loimaan kaupunkiin Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5)

PÄÄTÖS 1 (5) PÄÄTÖS 1 (5) 18.12.2015 Dnro Fimea 005558/06.08.00.00/2015 Jakelussa mainitut Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Kotkan kaupungissa Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5)

PÄÄTÖS 1 (5) PÄÄTÖS 1 (5) 05.01.2017 Dnro Fimea 004028/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Postitettu / 2016 Päätös apteekin perustamisesta Naantalin kaupunkiin Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (myöhemmin

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Apteekkien sijaintialueet. Dnro Fimea / / Jakelun mukaan. Apteekkien sijoittuminen Kuopion kaupunkiin

PÄÄTÖS 1 (5) Apteekkien sijaintialueet. Dnro Fimea / / Jakelun mukaan. Apteekkien sijoittuminen Kuopion kaupunkiin PÄÄTÖS 1 (5) Apteekkien sijaintialueet 19.04.2017 Dnro Fimea 002458/06.08.00.00/2017 Jakelun mukaan Apteekkien sijoittuminen Kuopion kaupunkiin Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (jäljempänä

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5)

PÄÄTÖS 1 (5) PÄÄTÖS 1 (5) 28.07.2017 Dnro Fimea 004066/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Päätös apteekin perustamisesta Mäntsälän kuntaan Päätös Asian käsittely viranomaisessa Taustaa Kuuleminen Lääkealan turvallisuus-

Lisätiedot

Päätös apteekin perustamisesta Seinäjoelle ja apteekkien sijaintialueiden muuttamisesta

Päätös apteekin perustamisesta Seinäjoelle ja apteekkien sijaintialueiden muuttamisesta PÄÄTÖS Apteekin perustaminen ja apteekkien sijaintialueet 1 (6) 14.01.2019 Dnro Fimea 000707/06.08.00.00/2018 Jakelussa mainitut Postitettu / 2019 Päätös apteekin perustamisesta Seinäjoelle ja apteekkien

Lisätiedot

Päätös apteekin perustamisesta Valkeakosken kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Valkeakosken kaupunkiin

Päätös apteekin perustamisesta Valkeakosken kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Valkeakosken kaupunkiin PÄÄTÖS 1 (5) Apteekin perustaminen Lääkealan toimijoiden valvonta 30.11.2016 Dnro Fimea 004534/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Päätös apteekin perustamisesta Valkeakosken kaupunkiin ja päätös apteekkien

Lisätiedot

Paatos. Laakealan toimijoiden valvonta 28.4.2015 Dnro 1102/11.03.08/2014

Paatos. Laakealan toimijoiden valvonta 28.4.2015 Dnro 1102/11.03.08/2014 Paatos 1(3) Laakealan toimijoiden valvonta 28.4.2015 Dnro 1102/11.03.08/2014 Jakelussa mainitut postitettujzyj_ 2015 Apteekkien sijaintialueiden maaraaminen Oulun kaupungissa PSatos LSakealan turvallisuus-

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (6) Apteekin perustaminen. Dnro Fimea / / Lääkealan toimijoiden valvonta

PÄÄTÖS 1 (6) Apteekin perustaminen. Dnro Fimea / / Lääkealan toimijoiden valvonta PÄÄTÖS 1 (6) Apteekin perustaminen Lääkealan toimijoiden valvonta 23.08.2016 Dnro Fimea 001426/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Postitettu / 2016 Päätös apteekin perustamisesta Turun kaupungin pohjoiselle

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (7) Päätös apteekin perustamisesta ja apteekkien sijoittumisesta Vihdin kuntaan

PÄÄTÖS 1 (7) Päätös apteekin perustamisesta ja apteekkien sijoittumisesta Vihdin kuntaan PÄÄTÖS 1 (7) 09.05.2018 Dnro Fimea 004067/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Postitettu / 20 Päätös apteekin perustamisesta ja apteekkien sijoittumisesta Vihdin kuntaan Päätös Asian käsittely viranomaisessa

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5)

PÄÄTÖS 1 (5) PÄÄTÖS 1 (5) 07.09.2015 Dnro Fimea 002117/06.08.00.00/2014 Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Tampereen kaupungissa Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään tekemällään

Lisätiedot

Päätös apteekin perustamisesta Hyvinkäälle ja apteekkien sijaintialueiden muuttamisesta

Päätös apteekin perustamisesta Hyvinkäälle ja apteekkien sijaintialueiden muuttamisesta PÄÄTÖS Apteekin perustaminen ja apteekkien sijaintialueet 1 (8) 14.01.2019 Dnro Fimea 004063/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Postitettu / 2019 Päätös apteekin perustamisesta Hyvinkäälle ja apteekkien

Lisätiedot

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Lausunto lääkkeiden saatavuudesta ja apteekkipalveluiden toimivuudesta Nurmijärvellä

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Lausunto lääkkeiden saatavuudesta ja apteekkipalveluiden toimivuudesta Nurmijärvellä NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Kunnanhallitus 8 16.01.2017 Lausunto lääkkeiden saatavuudesta ja apteekkipalveluiden toimivuudesta Nurmijärvellä 1015/06.07.02/2016 KH 8 Lääkealan turvallisuus ja

Lisätiedot

Päätös apteekkien perustamisesta Vantaan kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Vantaan kaupunkiin

Päätös apteekkien perustamisesta Vantaan kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Vantaan kaupunkiin PÄÄTÖS 1 (11) Apteekkien perustaminen ja apteekkien sijaintialueet 16.02.2018 Dnro Fimea 006632/06.08.00.00/2016 Lääkealan toimijoiden valvonta Päätös apteekkien perustamisesta Vantaan kaupunkiin ja päätös

Lisätiedot

Mihin apteekkilupa velvoittaa ja oikeuttaa?

Mihin apteekkilupa velvoittaa ja oikeuttaa? Mihin apteekkilupa velvoittaa ja oikeuttaa? Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 4.12.2012 Yliproviisori Pirjo Rosenberg Lääkelaki (395/1987) Lääkeasetus (693/1987) Fimean määräys 5/2011 Lääkkeiden toimittaminen

Lisätiedot

Päätös apteekin perustamisesta Kuopion kaupungin keskustan (1.) apteekkien sijaintialueelle

Päätös apteekin perustamisesta Kuopion kaupungin keskustan (1.) apteekkien sijaintialueelle PÄÄTÖS 1 (8) Apteekin perustaminen Lääkealan toimijoiden valvonta 01.06.2017 Dnro Fimea 002496/06.08.00.00/2017 Jakelussa mainitut Päätös apteekin perustamisesta Kuopion kaupungin keskustan (1.) apteekkien

Lisätiedot

fimea Paatos 1 (7) Apteekkien sijaintialueiden Jakelussa mainitut

fimea Paatos 1 (7) Apteekkien sijaintialueiden Jakelussa mainitut fimea Paatos 1 (7) Apteekkien sijaintialueiden maarammen Jakelussa mainitut 18.12.2013 Dnrot 1641/11.03.08/2013 4723/03.02.05/2012 Apteekkien sijaintialueiden maaraaminen Turun kaupungissa Paatos Laakealan

Lisätiedot

Päätös apteekkien perustamisesta Espoon kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Espoon kaupunkiin

Päätös apteekkien perustamisesta Espoon kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Espoon kaupunkiin PÄÄTÖS 1 (12) Apteekkien perustaminen ja apteekkien sijaintialueet 04.10.2017 Dnro Fimea 006523/06.08.00.00/2016 Lääkealan toimijoiden valvonta Päätös apteekkien perustamisesta Espoon kaupunkiin ja päätös

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (7) Päätös apteekin perustamisesta Tampereelle ja sijaintialueen määräämisestä

PÄÄTÖS 1 (7) Päätös apteekin perustamisesta Tampereelle ja sijaintialueen määräämisestä PÄÄTÖS 1 (7) 03.04.2017 Dnro Fimea 007169/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Postitettu / 2017 Päätös apteekin perustamisesta Tampereelle ja sijaintialueen määräämisestä Päätös Lääkealan turvallisuus-

Lisätiedot

Aloitteet Fimealle oli tehty kolme aloitetta, jotka koskivat Kuopion kaupungin apteekkipalveluita tai apteekkien sijaintialueita:

Aloitteet Fimealle oli tehty kolme aloitetta, jotka koskivat Kuopion kaupungin apteekkipalveluita tai apteekkien sijaintialueita: PAATOS 1 (6) Dnro Fimea 02.09.2015 000172/06.08.00.00/2015 Jakelussa mainitut Apteekkien sijaintialueiden maaraaminen Kuopion kaupungissa Paatos Laakealan turvallisuus-ja kehittamiskeskus Qaljempana myos

Lisätiedot

Paatos 1(6) Laakealan toimijoiden valvonta Dnro 444/ /2012

Paatos 1(6) Laakealan toimijoiden valvonta Dnro 444/ /2012 Paatos 1(6) Laakealan toimijoiden valvonta 22.5.2012 Dnro 444/11.03.03/2012 Apteekkari Aini Paakki Parikkalan 1. apteekki Sahakuja 2 59100 Parikkala Postitettu if 2012 Paafos Parikkalan 2. (Saaren) apfeekin

Lisätiedot

Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa

Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa Kaupunginhallitus 294 19.09.2016 Kaupunginhallitus 303 26.09.2016 Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa 542/05.11.03/2016 Kaupunginhallitus 19.09.2016 294 Hallintojohtaja Riitta

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 13.02.2017 13 Aika 13.2.2017 klo 16.00 16:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 12

Lisätiedot

Apteekkilupaprosessi. Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 4.12.2012. Yliproviisori Noora Oinonen

Apteekkilupaprosessi. Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 4.12.2012. Yliproviisori Noora Oinonen Apteekkilupaprosessi Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 4.12.2012 Yliproviisori Noora Oinonen Lupaprosessi viranomaisen näkökulmasta Vuosittain käsitellään n. 65 75 apteekkilupaa ja n. 1200 1400 apteekkilupahakemusta

Lisätiedot

Lupaprosessi näinkö se tapahtuu?

Lupaprosessi näinkö se tapahtuu? Lupaprosessi näinkö se tapahtuu? Faktaa ja fiktioita keskustelutilaisuus apteekkiluvista 29.3.2010 Yliproviisori Sami Paaskoski Rattaiden on pyörittävä Vuosittain käsitellään n. 65 75 apteekkilupaa ja

Lisätiedot

Apteekkilupavalitukset Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 04.12.2012. Paavo Autere Lakimies Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

Apteekkilupavalitukset Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 04.12.2012. Paavo Autere Lakimies Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Apteekkilupavalitukset Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 04.12.2012 Paavo Autere Lakimies Apteekkilupavalituksia koskeva esitys Esityksessä käsittelen Apteekkiluvan myöntämisen perusteita Lupavalitukseen

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Valtimon kunta Heinäveden kunta

Lisätiedot

Valitanko? Faktaa ja fiktiota keskustelutilaisuus apteekkiluvista 29.3.2010. Lakimies Maarit Mikkonen

Valitanko? Faktaa ja fiktiota keskustelutilaisuus apteekkiluvista 29.3.2010. Lakimies Maarit Mikkonen Valitanko? Faktaa ja fiktiota keskustelutilaisuus apteekkiluvista 29.3.2010 Lakimies Maarit Mikkonen Lääkelain 43 Apteekkilupa voidaan myöntää Euroopan talousalueeseen kuuluvan valtion kansalaiselle, joka

Lisätiedot

X/2019 APTEEKEILTA KERÄTTÄVÄT TALOUSTIEDOT JA LAADUNVALVONTAMAKSU. Määräys Dnro Fimea / /2019

X/2019 APTEEKEILTA KERÄTTÄVÄT TALOUSTIEDOT JA LAADUNVALVONTAMAKSU. Määräys Dnro Fimea / /2019 Määräys 08.02.2019 Dnro Fimea 000612/00.01.02/2019 X/2019 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys APTEEKEILTA KERÄTTÄVÄT TALOUSTIEDOT JA LAADUNVALVONTAMAKSU Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

Lisätiedot

Vastaus sosiaali ja terveysministeriön lausuntopyyntöön (STM095:00/2012)

Vastaus sosiaali ja terveysministeriön lausuntopyyntöön (STM095:00/2012) LAUSUNTO 9.9.2016 Sosiaali ja terveysministeriö PL 33 00023 VALTIONEUVOSTO kirjaamo@stm.fi merituuli.mahka@stm.fi Vastaus sosiaali ja terveysministeriön lausuntopyyntöön (STM095:00/2012) luonnoksesta hallituksen

Lisätiedot

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja 2 :n muuttamisesta

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja 2 :n muuttamisesta Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja 2 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia. Muutettavaksi

Lisätiedot

LAUSUNTO 1 (6)

LAUSUNTO 1 (6) LAUSUNTO 1 (6) 26.02.2018 Dnro Fimea 000737/00.04.05/2018 Sosiaali- ja terveysministeriö kirjaamo@stm.fi juliana.tenovuo@stm.fi Viite: Lausuntopyyntö STM095:00/2012 LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN

Lisätiedot

OHJE 24.3.2015 LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN OHJE APTEEKIN TULOJEN JA MENOJEN ILMOITTAMISESTA APTEEKKIMAKSUN VAHVISTAMISTA VARTEN

OHJE 24.3.2015 LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN OHJE APTEEKIN TULOJEN JA MENOJEN ILMOITTAMISESTA APTEEKKIMAKSUN VAHVISTAMISTA VARTEN 1 (6) OHJE 24.3.2015 LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN OHJE APTEEKIN TULOJEN JA MENOJEN ILMOITTAMISESTA APTEEKKIMAKSUN VAHVISTAMISTA VARTEN 1 ILMOITUKSEN ANTAMINEN APTEEKIN TULOISTA JA MENOISTA

Lisätiedot

LAUSUNTO 1 (5)

LAUSUNTO 1 (5) LAUSUNTO 1 (5) 21.05.2018 Dnro Fimea 004376/00.04.05/2017 Sosiaali- ja terveysministeriölle Lausuntopyyntö: STM/2791/2017; STM77:00/2017 Luonnos hallituksen esitykseksi laiksi kliinisistä lääketutkimuksista

Lisätiedot

ITSEHOITOPISTEIDEN KEHITTÄMISPÄIVÄ

ITSEHOITOPISTEIDEN KEHITTÄMISPÄIVÄ ITSEHOITOPISTEIDEN KEHITTÄMISPÄIVÄ Väestöterveyttä yhteistyöllä hanke JAKE hanke Terveempi Itä-Suomi hanke (Terveiset johtavien hoitajien 1.11.013 pidetystä kokouksesta) Joensuu 1.11.013 5.11.013 1 3.9.013

Lisätiedot

HE 276/1998 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi lääkelain 42 ja 52 :n ja apteekkimaksusta annetun lain 6 :n muuttamisesta

HE 276/1998 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi lääkelain 42 ja 52 :n ja apteekkimaksusta annetun lain 6 :n muuttamisesta HE 276/1998 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi lääkelain 42 ja 52 :n ja apteekkimaksusta annetun lain 6 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan lääkelakia muutettavaksi

Lisätiedot

Itsehoitopisteiden tarkistuslista - yhteenveto

Itsehoitopisteiden tarkistuslista - yhteenveto Itsehoitopisteiden tarkistuslista - yhteenveto 21.11.2013 Eeva Ruutiainen Terveyden edistämisen suunnittelija Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus Väestöterveyttä yhteistyöllä -hanke 21.11.2013 1 23.9.2013

Lisätiedot

AHVENANMAAN ITSEHALLINNON KEHITTÄMINEN AHVENANMAA-KOMITEAN 2013 LOPPUMIETINTÖ

AHVENANMAAN ITSEHALLINNON KEHITTÄMINEN AHVENANMAA-KOMITEAN 2013 LOPPUMIETINTÖ Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Lausunto 15.09.2017 Asia: OM 60/08/2013 AHVENANMAAN ITSEHALLINNON KEHITTÄMINEN AHVENANMAA-KOMITEAN 2013 LOPPUMIETINTÖ Lausuntopyyntö 1 luku Ahvenanmaan itsehallinto

Lisätiedot

JOENSUU: Kuntaliitokset, maankäyttö, tontinluovutus. Juha-Pekka Vartiainen 13.6.2011 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.

JOENSUU: Kuntaliitokset, maankäyttö, tontinluovutus. Juha-Pekka Vartiainen 13.6.2011 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu. JOENSUU: Kuntaliitokset, maankäyttö, tontinluovutus Juha-Pekka Vartiainen 13.6.2011 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.fi VÄESTÖN SIJOITTUMINEN KAUPUNKISEUDULLA Asukasmäärä eri

Lisätiedot

Fimea valvovana viranomaisena Eeva Leinonen Yksikön päällikkö (Luvat ja tarkastukset)

Fimea valvovana viranomaisena Eeva Leinonen Yksikön päällikkö (Luvat ja tarkastukset) Fimea valvovana viranomaisena Eeva Leinonen Yksikön päällikkö (Luvat ja tarkastukset) Laki Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta 24.7.2009 / 593 1 Toimiala on sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

- 58 (lääketaksan muodostuminen)

- 58 (lääketaksan muodostuminen) 26.2.2018 Dno 11/010/2018 Sosiaali- ja terveysministeriö kirjaamo@stm.fi, juliana.tenovuo@stm.fi Lausuntopyyntö 25.1.2018 (STM 095:00/2012) Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt Kansaneläkelaitokselta

Lisätiedot

HE xx/2013 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia.

HE xx/2013 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia. 1 HE xx/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia.

Lisätiedot

Enon terveysasema. Yhteystiedot: Enontie 52, 81200 Eno faksi (013) 761 336. Kiireetön ajanvaraus: ma - pe klo 8.00 10.00 p.

Enon terveysasema. Yhteystiedot: Enontie 52, 81200 Eno faksi (013) 761 336. Kiireetön ajanvaraus: ma - pe klo 8.00 10.00 p. Enon terveysasema Enontie 52, 81200 Eno faksi (013) 761 336 Kiireetön ajanvaraus: ma - pe klo 8.00 10.00 p. (013) 267 7540 Päivystys: ma - pe klo 8.00 16.00 p. (013) 267 7552 Päivystävä sairaanhoitaja:

Lisätiedot

Puhelutiedot

Puhelutiedot Puhelutiedot 1.1.215-3.5.215 12 Soitetut1 Hoidetut1 Soitetut2 Hoidetut2 Soitetut3 Hoidetut3 Soitetut4 Hoidetut4 Soitetut5 Hoidetut5 Siilaisen ta 9 997 4 652 7 54 4 626 1 8 4 967 8 17 4 36 6 485 4 54 Niinivaaran

Lisätiedot

Joensuun kaupunki VÄESTÖ. Väestö vuoden alussa Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta. Määrä %

Joensuun kaupunki VÄESTÖ. Väestö vuoden alussa Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta. Määrä % Joensuun kaupunki VÄESTÖ Väestö vuoden alussa 1850-2016 Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta määrä määrä Määrä % 1850 284 1998 50 980 223 0,4 1900 2 984 1999 51 113 133 0,3 1910 4 789 2000 51

Lisätiedot

Joensuun kaupunki VÄESTÖ. Väestö vuoden alussa Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta. Määrä %

Joensuun kaupunki VÄESTÖ. Väestö vuoden alussa Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta. Määrä % henkilöä Joensuun kaupunki VÄESTÖ Väestö vuoden alussa 1850-2017 Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta määrä määrä Määrä % 1850 284 2001 51 758 244 0,5 1900 2 984 2002 52 140 382 0,7 1910 4 789

Lisätiedot

Joensuun kaupunki VÄESTÖ. Väestö vuoden alussa Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta. Määrä %

Joensuun kaupunki VÄESTÖ. Väestö vuoden alussa Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta. Määrä % henkilöä Joensuun kaupunki VÄESTÖ Väestö vuoden alussa 1850-2018 Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta määrä määrä Määrä % 1850 284 2006 57 858 300 0,5 1900 2 984 2007 57 797-61 -0,1 1910 4 789

Lisätiedot

Joensuun kaupunki VÄESTÖ. Väestö vuoden alussa Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta. Määrä %

Joensuun kaupunki VÄESTÖ. Väestö vuoden alussa Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta. Määrä % henkilöä Joensuun kaupunki VÄESTÖ Väestö vuoden alussa 1850-2019 Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta määrä määrä Määrä % 1850 284 2006 57 858 300 0,5 1900 2 984 2007 57 797-61 -0,1 1910 4 789

Lisätiedot

Joensuun kaupunki VÄESTÖ. Väestö vuoden alussa Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta. Määrä %

Joensuun kaupunki VÄESTÖ. Väestö vuoden alussa Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta. Määrä % Joensuun kaupunki VÄESTÖ Väestö vuoden alussa 1850-2015 Vuosi Väestön Vuosi Väestön Muutos ed. vuodesta määrä määrä Määrä % 1850 284 1998 50 980 223 0,4 1900 2 984 1999 51 113 133 0,3 1910 4 789 2000 51

Lisätiedot

HE 64/2014 vp. kemyynti; 2) sellaisten nikotiinikorvaushoitoon

HE 64/2014 vp. kemyynti; 2) sellaisten nikotiinikorvaushoitoon Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja 2 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia. Muutettavaksi

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 145/2010 vp. Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely. Päätös

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 145/2010 vp. Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely. Päätös EDUSKUNNAN VASTAUS 145/2010 vp Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laiksi lääkelain muuttamisesta (HE 94/2010 vp). Valiokuntakäsittely Sosiaali-

Lisätiedot

14 Pohjois-Karjala. 14.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

14 Pohjois-Karjala. 14.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 14 Pohjois-Karjala 14.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 14.1. POHJOIS-KARJALA Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 1 kpl Taajaan asutut: 4 kpl Maaseutumaiset: 9 kpl

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN MIETINTÖ 22/2010 vp. Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta JOHDANTO. Vireilletulo.

SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN MIETINTÖ 22/2010 vp. Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta JOHDANTO. Vireilletulo. SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN MIETINTÖ 22/2010 vp Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta JOHDANTO Vireilletulo Eduskunta on 15 päivänä kesäkuuta 2010 lähettänyt sosiaali- ja terveysvaliokuntaan

Lisätiedot

Päätös 1 (9) Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen

Päätös 1 (9) Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen Päätös 1 (9) Attendo Terveyspalvelut Oy PL 750 00181 Helsinki ASIA Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen HAKIJA/PALVELUJEN TUOTTAJA Attendo Terveyspalvelut Oy PL 750

Lisätiedot

Uudet toimintamallit alueellisessa strategiassa. Antti Turunen, LT, ylilääkäri Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiri, yleislääketieteen toimintayksikkö

Uudet toimintamallit alueellisessa strategiassa. Antti Turunen, LT, ylilääkäri Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiri, yleislääketieteen toimintayksikkö Uudet toimintamallit alueellisessa strategiassa Antti Turunen, LT, ylilääkäri Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiri, yleislääketieteen toimintayksikkö Toimintastrategia ja tietohallinto: Perusperiaatteet

Lisätiedot

VIITE: Luonnos hallituksen esitykseksi laeiksi lääkelain sekä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta annetun lain muuttamisesta

VIITE: Luonnos hallituksen esitykseksi laeiksi lääkelain sekä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta annetun lain muuttamisesta LAUSUNTO 1 (5) Sosiaali- ja terveysministeriö Asianumero: STM095:00/2012 VIITE: Luonnos hallituksen esitykseksi laeiksi lääkelain sekä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta annetun lain muuttamisesta

Lisätiedot

Yhistykset yhessä. JärjestöRalli 2016 Yhteenvetoa

Yhistykset yhessä. JärjestöRalli 2016 Yhteenvetoa Yhistykset yhessä JärjestöRalli 2016 Yhteenvetoa Yhistykset yhessä - JärjestöRalli2016 Kaikki tilaisuudet klo 17-19 6.10 Rääkkylä 8.11 Juuka 10.10 Kesälahti 9.11 Kontiolahti 12.10 Pyhäselkä 9.11 Eno 25.10

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU17337 Päiväys 02.09.2014

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU17337 Päiväys 02.09.2014 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Polvijärven

Lisätiedot

Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi lääkelain sekä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuskesta annetun lain muuttamisesta

Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi lääkelain sekä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuskesta annetun lain muuttamisesta 1/7 Dnro 1002/260218 Sosiaali- ja terveysministeriö STM095:00/2012 Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi lääkelain sekä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuskesta annetun lain muuttamisesta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Poikkeuslupahakemus vähittäiskaupan aukioloajoista

PÄÄTÖS. Poikkeuslupahakemus vähittäiskaupan aukioloajoista PÄÄTÖS Lappi LAAVI/1404/04.06.01/2015 18.12.2015 Asia Poikkeuslupahakemus vähittäiskaupan aukioloajoista Hakijat Pohjois-Karjalan kauppakamari Toimitusjohtaja Anne Vänskä Torikatu 21 C 80100 Joensuu Hakemus

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/7 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Juuan kunta Karelia Ammattikorkeakoulu Oy Kontiolahden kunta Lieksan kaupunki Lieksan seurakunta Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Opiskelija-asunnot

Lisätiedot

Puhelutiedot 2015, Joensuun terveysasemat

Puhelutiedot 2015, Joensuun terveysasemat Puhelutiedot 215 kuukausitt Soitetut ja hoidetut puhelut terveysasemittain, Joensuun terveysasemat Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Soitetut Hoidetut

Lisätiedot

Mukana olevat muut yhteisöt: Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Mukana olevat muut yhteisöt: Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä 1/7 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö 125843 Lääkinnällisen avokuntoutuksen fysio-

Lisätiedot

Rintamaveteraanien kotiin annettavat palvelut

Rintamaveteraanien kotiin annettavat palvelut Rintamaveteraanien kotiin annettavat palvelut Ansa Tuovinen Ikäihmisten palvelut, maakunnallinen palveluohjaus Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Seniorineuvonta Ankkuri Keskitetty

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo, 1. kerroksen kokoustila 1, Tikkamäentie 16, Joensuu

Paikka Keskussairaala, M-talo, 1. kerroksen kokoustila 1, Tikkamäentie 16, Joensuu Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 26.10.2016 kello 12:00-14:20 Paikka Keskussairaala, M-talo, 1. kerroksen kokoustila 1, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Kukkonen Pekka

Lisätiedot

Merja Hirvonen Suomen Apteekkariliitto

Merja Hirvonen Suomen Apteekkariliitto Merja Hirvonen Suomen Apteekkariliitto 13.3.2018 Uusi APTEEKKI on enemmän, ei vähemmän, kuin vanha. Apteekki on käytetyin terveyspalvelu Miljoonaa käyntiä / vuosi 7 10 18 60 TK-lääkäri Yksityishammaslääkäri/

Lisätiedot

KODIN KESKUS, JOENSUU mm²

KODIN KESKUS, JOENSUU mm² VUOKRATAAN TOIMITILAA KODIN KESKUS, 80100 JOENSUU 5 000 mm² KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI KODIN KESKUS, 80100 JOENSUU 5 000 mm² LIIKERAKENNUS VUOKRATAAN

Lisätiedot

LAUSUNTO 1 (5) Sosiaali- ja terveysministeriö

LAUSUNTO 1 (5) Sosiaali- ja terveysministeriö LAUSUNTO 1 (5) 06.03.2018 Dnro Fimea 000737/00.04.05/2018 Sosiaali- ja terveysministeriö kirjaamo@stm.fi heidi.tahvanainen@stm.fi Viite: Lausuntopyyntö STM095:00/2012 LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 107/2011 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia. Apteekin mukaan määräytyvän

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki

Lisätiedot

Veteraaniasiain neuvottelupäivä

Veteraaniasiain neuvottelupäivä Veteraaniasiain neuvottelupäivä Joensuu 29.03.2017 PK:n sotaveteraanipiirin sosiaalineuvoja Risto Alanko Tervetuloa seminaariin Päivän ohjelma: 9.00 Seminaaripäivän avaus sosiaalineuvoja Risto Alanko 9.15

Lisätiedot

23.5.2013 Joensuu Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus. Terveyden edistämisen suunnittelija Kari Hyvärinen

23.5.2013 Joensuu Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus. Terveyden edistämisen suunnittelija Kari Hyvärinen 23.5.2013 Joensuu Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus Terveyden edistämisen suunnittelija Kari Hyvärinen 22.11.2012 Pielisen Karjala 12 kpl JUUKA Ellin kulma Juuan terveyskeskus LIEKSA Honkalampi-säätiö,

Lisätiedot

Osapuolet ovat tänään tehneet seuraavan kiinteistöjen luovutuksen: b) Ilomantsin kunta, y-tunnus: [ ], osoite: [ ]

Osapuolet ovat tänään tehneet seuraavan kiinteistöjen luovutuksen: b) Ilomantsin kunta, y-tunnus: [ ], osoite: [ ] 1 LUOVUTUSKIRJA Osapuolet ovat tänään tehneet seuraavan kiinteistöjen luovutuksen: 1. Luovuttajat a ) Heinäveden kunta, y-tunnus: [ ], osoite: [ ] b) Ilomantsin kunta, y-tunnus: [ ], osoite: [ ] c) Joensuun

Lisätiedot

ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS JOENSUU, KONTIOLAHTI, LIPERI, OUTOKUMPU JA POLVIJÄRVI JOENSUUN KOKEMUKSET

ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS JOENSUU, KONTIOLAHTI, LIPERI, OUTOKUMPU JA POLVIJÄRVI JOENSUUN KOKEMUKSET ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS JOENSUU, KONTIOLAHTI, LIPERI, OUTOKUMPU JA POLVIJÄRVI JOENSUUN KOKEMUKSET Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen 23.1.2014 Erityisen kuntajakoselvitysalueen kunnat Joensuu www.joensuu.fi

Lisätiedot

Joensuun kaupunki ELINKEINOT. Työllinen työvoima toimialoittain Työpaikat toimialoittain

Joensuun kaupunki ELINKEINOT. Työllinen työvoima toimialoittain Työpaikat toimialoittain Joensuun kaupunki ELINKEINOT Työllinen työvoima toimialoittain 2015-2016 2015 2016 A maa-, metsä- ja kalatalous 633 618 B, D-E kaivostoim.; sähkö-, kaasu- ja lämpöh.; vesi-,viemäri-ja jäteh. 309 298 C

Lisätiedot

Joensuun kaupunki ELINKEINOT. Työllinen työvoima toimialoittain Työpaikat toimialoittain

Joensuun kaupunki ELINKEINOT. Työllinen työvoima toimialoittain Työpaikat toimialoittain Joensuun kaupunki ELINKEINOT Työllinen työvoima toimialoittain 2012-2013 2012 2013 A maa-, metsä- ja kalatalous 779 784 B, D-E kaivostoim.; sähkö-, kaasu- ja lämpöh.; vesi-,viemäri-ja jäteh. 336 364 C

Lisätiedot

Joensuun kaupunki ELINKEINOT. Työllinen työvoima toimialoittain Työpaikat toimialoittain

Joensuun kaupunki ELINKEINOT. Työllinen työvoima toimialoittain Työpaikat toimialoittain Joensuun kaupunki ELINKEINOT Työllinen työvoima toimialoittain 2014-2015 2014 2015 A maa-, metsä- ja kalatalous 686 633 B, D-E kaivostoim.; sähkö-, kaasu- ja lämpöh.; vesi-,viemäri-ja jäteh. 317 309 C

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU45842 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU45842 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Kontiolahden kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Pohjois-Karjalan sairaanhoito-

Lisätiedot

Joensuun kaupunki ELINKEINOT. Työllinen työvoima toimialoittain Työpaikat toimialoittain

Joensuun kaupunki ELINKEINOT. Työllinen työvoima toimialoittain Työpaikat toimialoittain Joensuun kaupunki ELINKEINOT Työllinen työvoima toimialoittain 2013-2014 2013 2014 A maa-, metsä- ja kalatalous 784 686 B, D-E kaivostoim.; sähkö-, kaasu- ja lämpöh.; vesi-,viemäri-ja jäteh. 364 317 C

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Enon Vanhusten Tuki ry. Heinäveden kunta Ilomantsin kunta Itä-Suomen Liikuntaopisto Oy Joensuun kaupunki Joensuun Kodit Oy Joensuun Pysäköinti Oy Joensuun

Lisätiedot

KODIN KESKUS, JOENSUU m²

KODIN KESKUS, JOENSUU m² KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI LIIKERAKENNUS VUOKRATAAN TOIMITILAA Joensuun Raatekankaalle keskeiselle kaupan alueelle Lieksaan ja Nurmekseen sekä Kontiolahdelle/Kajaaniin

Lisätiedot

Lyhyt historia Fimea aloitti toimintansa Kuopiossa. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus. GLP-tilaisuus Eija Pelkonen

Lyhyt historia Fimea aloitti toimintansa Kuopiossa. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus. GLP-tilaisuus Eija Pelkonen Lyhyt historia 10.9.2008 Projektin asettaminen (STM105:00/2008) 19.1.2009 Perustamispäätös: Kuopio (STM/298/2009) 24.7.2009 Laki (593/2009) vahvistettiin (VN+TP) 13.8.2009 Asetus hyväksyttiin valtioneuvostossa

Lisätiedot

Kuntalaiskysely Pyhäselkä. Pasi Saukkonen

Kuntalaiskysely Pyhäselkä. Pasi Saukkonen Kuntalaiskysely Pyhäselkä Pasi Saukkonen 3.11.2015 Pyhäselkä (112 vastausta) % Koko aineisto (n. 500 vastausta) 0 20 40 60 80 100 Kaupunkilainen vai maalainen? kaupunkilainen 10 % Oletko mielestäsi 1)

Lisätiedot

LAUSUNTO 1 (5)

LAUSUNTO 1 (5) LAUSUNTO 1 (5) 09.03.2017 Dnro Fimea 001710/00.04.05/2017 Sosiaali- ja terveysministeriö kirjaamo@stm.fi maritta.korhonen@stm.fi Viite: STM015:00/2015 Luonnos hallituksen esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys Määräys 13.01.2016 Dnro Fimea 004378/00.01.00/2015 1/2016 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys ELINLUOVUTUSTOIMINNASSA KIRJATTAVIS- TA LUOVUTTAJAA KOSKEVISTA LISÄTIE- DOISTA JA ELINIRROTUSPÖYTÄKIRJASTA

Lisätiedot

VIEREMÄN APTEEKIN APTEEKKILUVAN HAKIJAT Dnro 1192/ /2010

VIEREMÄN APTEEKIN APTEEKKILUVAN HAKIJAT Dnro 1192/ /2010 1(13) VIEREMÄN APTEEKIN APTEEKKILUVAN HAKIJAT 26.3.2010 Dnro 1192/11.03.01/2010 Hakijan nimi, syntymäaika, nykyinen tehtävänimike ja toimipaikka, proviisoriksi laillistamispäivämäärä ja farmaseuttiset

Lisätiedot

Lainsäädännön arviointineuvoston lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle lääkelain muuttamiseksi

Lainsäädännön arviointineuvoston lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle lääkelain muuttamiseksi Lainsäädännön arviointineuvosto Lausunto Dnro: VNK/1992/32/2018 23.11.2018 Lainsäädännön arviointineuvoston lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle lääkelain muuttamiseksi Hallituksen

Lisätiedot

Maaseutu- ja kaupunkialueiden väestö Pohjois-Karjalassa

Maaseutu- ja kaupunkialueiden väestö Pohjois-Karjalassa PUHTI-tilastomylly 1/2019 PUHTI Muuttuvat yritystoiminnan muodot Pohjois-Karjalan maaseudulla -hanke Maaseutu- ja kaupunkialueiden väestö Pohjois-Karjalassa Kuinka suuri osa pohjoiskarjalaisista asuu maaseudulla?

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Järjestöt maakuntauudistuksessa -tilaisuus, 21.6.2017 Hanna Kääriäinen, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry Järjestöasiain neuvottelukunta JANE

Lisätiedot

Laakealan turvallisuus-ja kehittamiskeskuksen ohje

Laakealan turvallisuus-ja kehittamiskeskuksen ohje Ohje 26.4.2017 Dnro Fimea 004690/00.01.02/2016 2/2017 Laakealan turvallisuus-ja kehittamiskeskuksen ohje HAKEMUSMENETTELYISTA VARASTOINTI- VELVOITTEEN JARJESTAMISEKSI ERITYISTA- PAUKSISSA Laakealan tun/allisuus-ja

Lisätiedot

Siun sote palvelupaketeissa 2014

Siun sote palvelupaketeissa 2014 palvelupaketeissa 2014 www.siunsote.fi Juhani Junnilainen 4.2.2016 Väestötiedot 2014 Alue Ikäluokat yhteensä 0-17 v. 18-64 v. 65-74 v. 75 - v. Pohjois-Karjalan SHP 168896 30229 99820 21281 17566 Heinävesi

Lisätiedot

Apteekki II Kuulemistilaisuus

Apteekki II Kuulemistilaisuus Apteekki II Kuulemistilaisuus HALLITUKSEN APTEEKKITYÖRYHMÄN LINJAUSTEN TOIMEENPANOEHDOTUKSET 1. Itsehoitolääkkeiden saatavuutta parannetaan 2. Lääkkeiden toimittamisen sääntelyä tarkennetaan siten, että

Lisätiedot