Päätös apteekin perustamisesta Valkeakosken kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Valkeakosken kaupunkiin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päätös apteekin perustamisesta Valkeakosken kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Valkeakosken kaupunkiin"

Transkriptio

1 PÄÄTÖS 1 (5) Apteekin perustaminen Lääkealan toimijoiden valvonta Dnro Fimea / /2016 Jakelussa mainitut Päätös apteekin perustamisesta Valkeakosken kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Valkeakosken kaupunkiin Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (myöhemmin myös Fimea) on tänään tekemällään päätöksellä päättänyt perustaa Valkeakosken 3. apteekin. Valkeakosken 3. apteekin tulee sijaita Valkeakosken kaupungissa. Samalla päätöksellä Fimea muuttaa päätöstä apteekkien sijoittumisesta Valkeakosken kaupunkiin (LL dnro 1026/811/1997) siten, että Valkeakosken kaupunkiin sijoittuu aiemman päätöksen mukaisten Valkeakosken 1. ja 2. apteekkien lisäksi Valkeakosken 3. apteekki. Asian käsittely viranomaisessa Taustaa Fimea on tekemällä päätöksellään päättänyt, ettei se perusta sivuapteekkia Antinniemen kaupunginosaan Valkeakosken kaupunkiin. Asian käsittelyn yhteydessä todettiin, että Valkeakosken kaupungissa voi olla tarvetta itsenäiselle apteekille. Kuuleminen Fimea on päivätyllä kuulemiskirjeellä pyytänyt Valkeakosken kaupungilta ja Valkeakosken kaupungissa apteekkiliikettä harjoittavilta apteekkareilta lausuntoja apteekkiliikkeen perustamisesta Valkeakosken kaupunkiin. Kuulemiskirje lähetettiin tiedoksi myös Akaan 1. ja 2. apteekin, Hattulan apteekin, Hämeenlinnan 10. apteekin, Kangasalan 1. ja 2. apteekin, Lempäälän apteekin ja Pälkäneen 1. apteekin apteekkareille. Lausunnot tuli toimittaa Fimean kirjaamoon viimeistään Kuulemiskirjeessä todettiin, että lausuntojen antamatta jättäminen ei estä asian ratkaisemista.

2 2 (5) Annetut lausunnot Lausuntonsa asiassa antoivat Valkeakosken kaupunki sekä Valkeakosken 1. ja 2. apteekin apteekkarit. Valkeakosken kaupungin lausunto Valkeakosken kaupunginhallitus toteaa lausunnossaan, että Valkeakosken kaupungilla ei ole huomauttamista esitetystä kolmannen itsenäisen apteekin perustamisesta kaupunkiin. Muut lausunnot Lausunnon antaneet apteekkarit vastustavat uuden apteekin perustamista. Valkeakosken 1. apteekin apteekkari Seija Kivimäen mukaan Valkeakosken apteekkipalveluita tarkasteltaessa tulisi ottaa huomioon se, että Valkeakoski sijaitsee lähellä Tamperetta ja valkeakoskelaiset ovat perinteisesti asioineet pääosin Tampereella sekä Lempäälän Ideaparkkauppakeskuksessa. Lisäksi hän toteaa, että Valkeakosken asukasluku on pysynyt lähes samana yli 20 vuotta eikä tarvetta kolmannelle apteekille ole ollut aiemminkaan. Apteekkari Kivimäen lausunnossa nostetaan esiin myös se, että sote-uudistuksen myötä Valkeakosken sairaala ei enää jatkossa toimi aluesairaalana, mikä tulee hänen näkemyksensä mukaan näkymään Valkeakosken apteekkien liikevaihdon vähenemisenä. Valkeakosken 2. apteekin apteekkari Outi Jensen toteaa lausunnossaan, että Valkeakosken kaupungissa toimii tällä hetkellä kaksi apteekkia kaupungin keskustassa, johon myös kaupungin hyvinvointipalvelut ja muut asukkaille tärkeät palvelut ovat keskittyneet. Apteekkari Jensenin näkemyksen mukaan kolmannen apteekkiluvan myöntäminen Valkeakosken kaupunkiin ei todennäköisesti parantaisi kaupungin reunaalueilla asuvien asukkaiden apteekkipalvelujen saatavuutta, sillä uuden apteekin oletettu sijainti olisi myös keskusta-alueella. Molempien apteekkareiden lausuntojen mukaan apteekeista toimitettujen lääkemääräysten määrän kasvu viime vuosina on johtunut koneelliseen annosjakelutoiminnan lisääntymisestä. Lisäksi Fimealle on toimitettu yksityishenkilön viesti apteekkipalveluiden tarpeesta Valkeakoskella. Perustelut Sovellettava lainsäädäntö Lääkelain (395/1987) 39 :n mukaan apteekkeja tulee olla maassa siten, että väestö, mikäli mahdollista, voi vaikeudetta saada lääkkeitä.

3 3 (5) Lääkelain 41 :n 1 momentin mukaan kunnan tehtävänä on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen pyynnöstä tarvittaessa arvioida alueen apteekkipalveluiden toimivuutta, sijoittumista ja riittävyyttä. Lääkelain 41 :n 2 momentin mukaan uuden apteekin perustamisesta kuntaan tai sen osaan päättää Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus lääkkeiden saatavuuden sitä edellyttäessä. Päätös tehdään keskuksen omasta tai asianomaisen kunnan aloitteesta. Lääkkeiden saatavuutta arvioitaessa on otettava huomioon alueen väestömäärä, alueella jo olevat apteekkipalvelut ja muiden terveydenhuollon palvelujen sijoittuminen. 41 :n 4 momentin mukaan Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen on kuultava asianomaista kuntaa ennen uuden apteekin perustamista koskevan päätöksen tekemistä. Lääkelain 40 :n 1 momentin mukaan apteekkilupa myönnetään tietyn apteekkiliikkeen harjoittamiseen kunnassa tai sen osassa. Apteekkipalveluiden tarve Valkeakosken kaupungissa Alueen väestömäärä Valkeakoskella on noin asukasta. Kaupungin asukasluku on kasvanut noin 900 asukkaalla viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vuonna 2015 väestönmuutos on ollut + 0,8 %. Valkeakosken kaupungin kaavoituskatsauksen (2016) mukaan kaupungin taajamarakennetta suunnitellaan kehitettäväksi siten, että hyvinvointipalvelut keskittyvät jatkossakin kaupungin keskustaan ja uusia tai kasvavia alueita on eri puolilla kaupunkia (Valkeakosken strateginen kehityskuvaluonnos 2030+). Alueen apteekkipalvelut Kaupungissa toimii kaksi apteekkia. Molemmat apteekit toimivat tällä hetkellä Valkeakosken keskustassa. Valkeakosken 1. (Walkiakosken) apteekki toimii osoitteessa Kauppatori 5 ja Valkeakosken 2. (Koskikaran) apteekki osoitteessa Valtakatu Apteekkien sijaintialuepäätöksen (LL dnro 1026/811/1997; ) mukaisesti Valkeakosken 1. ja 2. apteekki voivat sijoittua vapaasti Valkeakosken kaupungin alueella. Apteekkitiheys Valkeakoskella on tällä hetkellä noin asukasta apteekkitoimipistettä (apteekit ja sivuapteekit) kohden. Keskimääräinen apteekkitiheys koko maassa on noin 6700 asukasta/apteekkitoimipiste. Valkeakosken apteekeista vuosittain toimitettujen lääkemääräysten yhteinen lukumäärä on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana noin kappaletta ja viimeisen 10 vuoden aikana noin kappaletta. Kaikista suomalaisista apteekeista toimitettiin keskimäärin noin lääkemääräystä itsenäistä apteekkia kohden vuoden 2015 aikana.

4 4 (5) Terveydenhuollon palvelujen sijoittuminen Valkeakosken sosiaali- ja terveyskeskus toimii kaupungin keskustassa osoitteessa Särpimäenkatu 27. Keskustassa sijaitsee myös Valkeakosken aluesairaala sekä yksityisiä lääkäriasemia. Yhteenvetoa Fimean näkemyksen mukaan Valkeakosken kaupunkiin tulee perustaa apteekki, koska lääkkeiden saatavuus sitä edellyttää. Lääkkeiden saatavuutta arvioitaessa on otettu huomioon edellä kuvatulla tavalla muun muassa kaupungin kasvanut väestömäärä. Alueella on asukkaita selvästi enemmän apteekkitoimipistettä kohden kuin koko maassa keskimäärin. Valkeakosken 1. ja 2. apteekista yhteensä toimitettujen lääkemääräysten lukumäärä on kasvanut 10 vuodessa niin paljon, että toimitettujen lääkemääräysten kasvu (noin kappaletta) on suurempi kuin useammasta olemassa olevasta apteekista vuosittain toimitettu lääkemääräysten lukumäärä, lähestyen pian koko maan keskiarvoa ( toimitettua lääkemääräystä vuodessa). Lisäksi Valkeakoskella on kattavasti tarjolla julkisia ja yksityisiä terveyspalveluja. Tällä perusteella Fimea katsoo lääkelain mukaisten edellytysten uuden apteekin perustamiselle täyttyvän. Fimean tietoon on tullut tarpeita apteekkipalveluiden lisäämiseksi Valkeakosken kaupunkiin muun muassa kaupungin asukkailta aiemmin mainitun sivuapteekkilupahakemuksen käsittelyn yhteydessä. Valkeakosken kaupungin kehityssuunnitelmien mukaan kaupungin hyvinvointipalvelut keskittyvät jatkossakin kaupungin keskustaan, mutta samanaikaisesti uusia tai kasvavia alueita on eri puolilla kaupunkia. Tämän vuoksi Fimea ei katso tarpeelliseksi määrätä perustettavaa uutta apteekkia sijoittumaan tiettyyn kunnan osaan Valkeakosken kaupungissa. Fimean näkemyksen mukaan apteekkien sijoittuminen vapaasti koko kaupungin alueelle mahdollistaa apteekkipalveluiden joustavan siirtymisen terveyspalveluiden ja asiakkaiden asioimiskäyttäytymisen mukaisesti. Fimea katsoo, että Valkeakosken kaupungissa on riittävät toimintaedellytykset uudelle apteekille. Fimean näkemyksen mukaan lääkelain tarkoituksena on ennen muuta turvata lääkehuollon toimivuus ja lääkkeiden saatavuus, eikä turvata olemassa olevien apteekkien liiketaloudellista asemaa. Lainkohdat Täytäntöönpano Lääkelaki (395/1987) 39, 40, 41 ja 102 Lääkelain 102 :n 4 momentin mukaan Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen päätöstä ei saa laittaa täytäntöön ennen kuin päätös on saavuttanut lainvoiman. Tämän päätöksen saatua lainvoiman Fimea julistaa Valkeakosken 3. apteekin haettavaksi siten kuin lääkelain 43 :ssä säädetään.

5 5 (5) Muutoksenhaku Tähän päätökseen tyytymätön voi vaatia siihen oikaisua Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskukselta. Oikaisuvaatimusosoitus liitteenä (liite 1). Hyväksyjä Pelkonen Eija Leinonen Eeva Johtaja Yksikön päällikkö Allekirjoitus Asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu asianhallintajärjestelmässä. Fimea Allekirjoituksen oikeellisuuden voi todentaa kirjaamosta. Käsittelymaksu Maksutta Jakelu Tiedoksi Valkeakosken kaupunki Valkeakosken 1. apteekki, apteekkari Seija Kivimäki Valkeakosken 2. apteekki, apteekkari Outi Jensen Akaan 1. apteekki, apteekkari Ulla-Maija Kimmel Akaan 2. apteekki, apteekkari Tuula Teinilä Hattulan apteekki, apteekkari Terhi Vanhakylä Hämeenlinnan 10. apteekki, apteekkari Kirsi Rantala Kangasalan 1. apteekki, apteekkari Marja Ritala Kangasalan 2. apteekki, apteekkari Martti Kalapuro Lempäälän 1. apteekki, apteekkari Kati Pinomaa Lempäälän 2. apteekki, apteekkari Minna Villo Lempäälän 3. apteekki, apteekkari Tuija Poutanen Pälkäneen 1. apteekki, apteekkari Mikko Unkila Liite Liite 1. Oikaisuvaatimusosoitus Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen päätöksestä Lisätiedot Tarvittaessa lisätietoja päätöksestä antaa yliproviisori Noora Oinonen (puh ,

PÄÄTÖS 1 (5)

PÄÄTÖS 1 (5) PÄÄTÖS 1 (5) 28.07.2017 Dnro Fimea 004066/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Päätös apteekin perustamisesta Mäntsälän kuntaan Päätös Asian käsittely viranomaisessa Taustaa Kuuleminen Lääkealan turvallisuus-

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5)

PÄÄTÖS 1 (5) PÄÄTÖS 1 (5) 05.01.2017 Dnro Fimea 004028/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Postitettu / 2016 Päätös apteekin perustamisesta Naantalin kaupunkiin Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (myöhemmin

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (4)

PÄÄTÖS 1 (4) PÄÄTÖS 1 (4) 23.12.2016 Dnro Fimea 000873/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Kurikan kaupungissa Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (4)

PÄÄTÖS 1 (4) PÄÄTÖS 1 (4) 19.09.2016 Dnro Fimea 003824/06.08.00.00/2015 Jakelussa mainitut Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Alavudella Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään tekemällään

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (6) Apteekin perustaminen. Dnro Fimea / / Lääkealan toimijoiden valvonta

PÄÄTÖS 1 (6) Apteekin perustaminen. Dnro Fimea / / Lääkealan toimijoiden valvonta PÄÄTÖS 1 (6) Apteekin perustaminen Lääkealan toimijoiden valvonta 23.08.2016 Dnro Fimea 001426/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Postitettu / 2016 Päätös apteekin perustamisesta Turun kaupungin pohjoiselle

Lisätiedot

Päätös apteekin perustamisesta Seinäjoelle ja apteekkien sijaintialueiden muuttamisesta

Päätös apteekin perustamisesta Seinäjoelle ja apteekkien sijaintialueiden muuttamisesta PÄÄTÖS Apteekin perustaminen ja apteekkien sijaintialueet 1 (6) 14.01.2019 Dnro Fimea 000707/06.08.00.00/2018 Jakelussa mainitut Postitettu / 2019 Päätös apteekin perustamisesta Seinäjoelle ja apteekkien

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (7) Päätös apteekin perustamisesta ja apteekkien sijoittumisesta Vihdin kuntaan

PÄÄTÖS 1 (7) Päätös apteekin perustamisesta ja apteekkien sijoittumisesta Vihdin kuntaan PÄÄTÖS 1 (7) 09.05.2018 Dnro Fimea 004067/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Postitettu / 20 Päätös apteekin perustamisesta ja apteekkien sijoittumisesta Vihdin kuntaan Päätös Asian käsittely viranomaisessa

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (4)

PÄÄTÖS 1 (4) PÄÄTÖS 1 (4) 13.12.2016 Dnro Fimea 002361/06.08.00.00/2016 Jakelun mukaan Apteekkien sijoittuminen Porin kaupunkiin Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (jäljempänä myös Fimea) on tänään

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5)

PÄÄTÖS 1 (5) PÄÄTÖS 1 (5) 18.12.2015 Dnro Fimea 005558/06.08.00.00/2015 Jakelussa mainitut Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Kotkan kaupungissa Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään

Lisätiedot

Jakelun mukaan Postitettu / 2018

Jakelun mukaan Postitettu / 2018 PÄÄTÖS Apteekkien sijaintialueet 1 (5) 03.05.2018 Dnro Fimea 000072/06.08.00.00/2018 Jakelun mukaan Postitettu / 2018 Apteekkien sijoittuminen Loimaan kaupunkiin Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Apteekkien sijaintialueet. Dnro Fimea / / Jakelun mukaan. Apteekkien sijoittuminen Kuopion kaupunkiin

PÄÄTÖS 1 (5) Apteekkien sijaintialueet. Dnro Fimea / / Jakelun mukaan. Apteekkien sijoittuminen Kuopion kaupunkiin PÄÄTÖS 1 (5) Apteekkien sijaintialueet 19.04.2017 Dnro Fimea 002458/06.08.00.00/2017 Jakelun mukaan Apteekkien sijoittuminen Kuopion kaupunkiin Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (jäljempänä

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Jakelussa mainitut Postitettu / 2016

PÄÄTÖS 1 (5) Jakelussa mainitut Postitettu / 2016 PÄÄTÖS 1 (5) 23.09.2016 Dnro Fimea 005923/06.08.00.00/2015 Jakelussa mainitut Postitettu / 2016 Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Joensuun kaupungissa Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (7)

PÄÄTÖS 1 (7) PÄÄTÖS 1 (7) 24.06.2015 Dnro Fimea 000290/06.08.00.00/2015 Jakelussa mainitut Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Mikkelissä Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään tekemällään

Lisätiedot

Päätös apteekin perustamisesta Kuopion kaupungin keskustan (1.) apteekkien sijaintialueelle

Päätös apteekin perustamisesta Kuopion kaupungin keskustan (1.) apteekkien sijaintialueelle PÄÄTÖS 1 (8) Apteekin perustaminen Lääkealan toimijoiden valvonta 01.06.2017 Dnro Fimea 002496/06.08.00.00/2017 Jakelussa mainitut Päätös apteekin perustamisesta Kuopion kaupungin keskustan (1.) apteekkien

Lisätiedot

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Lausunto lääkkeiden saatavuudesta ja apteekkipalveluiden toimivuudesta Nurmijärvellä

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Lausunto lääkkeiden saatavuudesta ja apteekkipalveluiden toimivuudesta Nurmijärvellä NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Kunnanhallitus 8 16.01.2017 Lausunto lääkkeiden saatavuudesta ja apteekkipalveluiden toimivuudesta Nurmijärvellä 1015/06.07.02/2016 KH 8 Lääkealan turvallisuus ja

Lisätiedot

Päätös apteekin perustamisesta Hyvinkäälle ja apteekkien sijaintialueiden muuttamisesta

Päätös apteekin perustamisesta Hyvinkäälle ja apteekkien sijaintialueiden muuttamisesta PÄÄTÖS Apteekin perustaminen ja apteekkien sijaintialueet 1 (8) 14.01.2019 Dnro Fimea 004063/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Postitettu / 2019 Päätös apteekin perustamisesta Hyvinkäälle ja apteekkien

Lisätiedot

Päätös apteekkien perustamisesta Vantaan kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Vantaan kaupunkiin

Päätös apteekkien perustamisesta Vantaan kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Vantaan kaupunkiin PÄÄTÖS 1 (11) Apteekkien perustaminen ja apteekkien sijaintialueet 16.02.2018 Dnro Fimea 006632/06.08.00.00/2016 Lääkealan toimijoiden valvonta Päätös apteekkien perustamisesta Vantaan kaupunkiin ja päätös

Lisätiedot

Paatos. Laakealan toimijoiden valvonta 28.4.2015 Dnro 1102/11.03.08/2014

Paatos. Laakealan toimijoiden valvonta 28.4.2015 Dnro 1102/11.03.08/2014 Paatos 1(3) Laakealan toimijoiden valvonta 28.4.2015 Dnro 1102/11.03.08/2014 Jakelussa mainitut postitettujzyj_ 2015 Apteekkien sijaintialueiden maaraaminen Oulun kaupungissa PSatos LSakealan turvallisuus-

Lisätiedot

Mihin apteekkilupa velvoittaa ja oikeuttaa?

Mihin apteekkilupa velvoittaa ja oikeuttaa? Mihin apteekkilupa velvoittaa ja oikeuttaa? Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 4.12.2012 Yliproviisori Pirjo Rosenberg Lääkelaki (395/1987) Lääkeasetus (693/1987) Fimean määräys 5/2011 Lääkkeiden toimittaminen

Lisätiedot

Päätös apteekkien perustamisesta Espoon kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Espoon kaupunkiin

Päätös apteekkien perustamisesta Espoon kaupunkiin ja päätös apteekkien sijoittumisesta Espoon kaupunkiin PÄÄTÖS 1 (12) Apteekkien perustaminen ja apteekkien sijaintialueet 04.10.2017 Dnro Fimea 006523/06.08.00.00/2016 Lääkealan toimijoiden valvonta Päätös apteekkien perustamisesta Espoon kaupunkiin ja päätös

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5)

PÄÄTÖS 1 (5) PÄÄTÖS 1 (5) 07.09.2015 Dnro Fimea 002117/06.08.00.00/2014 Apteekkien sijaintialueiden määrääminen Tampereen kaupungissa Päätös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) on tänään tekemällään

Lisätiedot

Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa

Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa Kaupunginhallitus 294 19.09.2016 Kaupunginhallitus 303 26.09.2016 Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa 542/05.11.03/2016 Kaupunginhallitus 19.09.2016 294 Hallintojohtaja Riitta

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 13.02.2017 13 Aika 13.2.2017 klo 16.00 16:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 12

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (7) Päätös apteekin perustamisesta Tampereelle ja sijaintialueen määräämisestä

PÄÄTÖS 1 (7) Päätös apteekin perustamisesta Tampereelle ja sijaintialueen määräämisestä PÄÄTÖS 1 (7) 03.04.2017 Dnro Fimea 007169/06.08.00.00/2016 Jakelussa mainitut Postitettu / 2017 Päätös apteekin perustamisesta Tampereelle ja sijaintialueen määräämisestä Päätös Lääkealan turvallisuus-

Lisätiedot

Apteekkilupaprosessi. Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 4.12.2012. Yliproviisori Noora Oinonen

Apteekkilupaprosessi. Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 4.12.2012. Yliproviisori Noora Oinonen Apteekkilupaprosessi Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 4.12.2012 Yliproviisori Noora Oinonen Lupaprosessi viranomaisen näkökulmasta Vuosittain käsitellään n. 65 75 apteekkilupaa ja n. 1200 1400 apteekkilupahakemusta

Lisätiedot

Apteekkilupavalitukset Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 04.12.2012. Paavo Autere Lakimies Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

Apteekkilupavalitukset Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 04.12.2012. Paavo Autere Lakimies Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Apteekkilupavalitukset Keskustelutilaisuus apteekkiluvista 04.12.2012 Paavo Autere Lakimies Apteekkilupavalituksia koskeva esitys Esityksessä käsittelen Apteekkiluvan myöntämisen perusteita Lupavalitukseen

Lisätiedot

Paatos 1(6) Laakealan toimijoiden valvonta Dnro 444/ /2012

Paatos 1(6) Laakealan toimijoiden valvonta Dnro 444/ /2012 Paatos 1(6) Laakealan toimijoiden valvonta 22.5.2012 Dnro 444/11.03.03/2012 Apteekkari Aini Paakki Parikkalan 1. apteekki Sahakuja 2 59100 Parikkala Postitettu if 2012 Paafos Parikkalan 2. (Saaren) apfeekin

Lisätiedot

fimea Paatos 1 (7) Apteekkien sijaintialueiden Jakelussa mainitut

fimea Paatos 1 (7) Apteekkien sijaintialueiden Jakelussa mainitut fimea Paatos 1 (7) Apteekkien sijaintialueiden maarammen Jakelussa mainitut 18.12.2013 Dnrot 1641/11.03.08/2013 4723/03.02.05/2012 Apteekkien sijaintialueiden maaraaminen Turun kaupungissa Paatos Laakealan

Lisätiedot

Lupaprosessi näinkö se tapahtuu?

Lupaprosessi näinkö se tapahtuu? Lupaprosessi näinkö se tapahtuu? Faktaa ja fiktioita keskustelutilaisuus apteekkiluvista 29.3.2010 Yliproviisori Sami Paaskoski Rattaiden on pyörittävä Vuosittain käsitellään n. 65 75 apteekkilupaa ja

Lisätiedot

Aloitteet Fimealle oli tehty kolme aloitetta, jotka koskivat Kuopion kaupungin apteekkipalveluita tai apteekkien sijaintialueita:

Aloitteet Fimealle oli tehty kolme aloitetta, jotka koskivat Kuopion kaupungin apteekkipalveluita tai apteekkien sijaintialueita: PAATOS 1 (6) Dnro Fimea 02.09.2015 000172/06.08.00.00/2015 Jakelussa mainitut Apteekkien sijaintialueiden maaraaminen Kuopion kaupungissa Paatos Laakealan turvallisuus-ja kehittamiskeskus Qaljempana myos

Lisätiedot

X/2019 APTEEKEILTA KERÄTTÄVÄT TALOUSTIEDOT JA LAADUNVALVONTAMAKSU. Määräys Dnro Fimea / /2019

X/2019 APTEEKEILTA KERÄTTÄVÄT TALOUSTIEDOT JA LAADUNVALVONTAMAKSU. Määräys Dnro Fimea / /2019 Määräys 08.02.2019 Dnro Fimea 000612/00.01.02/2019 X/2019 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys APTEEKEILTA KERÄTTÄVÄT TALOUSTIEDOT JA LAADUNVALVONTAMAKSU Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

Lisätiedot

Valitanko? Faktaa ja fiktiota keskustelutilaisuus apteekkiluvista 29.3.2010. Lakimies Maarit Mikkonen

Valitanko? Faktaa ja fiktiota keskustelutilaisuus apteekkiluvista 29.3.2010. Lakimies Maarit Mikkonen Valitanko? Faktaa ja fiktiota keskustelutilaisuus apteekkiluvista 29.3.2010 Lakimies Maarit Mikkonen Lääkelain 43 Apteekkilupa voidaan myöntää Euroopan talousalueeseen kuuluvan valtion kansalaiselle, joka

Lisätiedot

HE 276/1998 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi lääkelain 42 ja 52 :n ja apteekkimaksusta annetun lain 6 :n muuttamisesta

HE 276/1998 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi lääkelain 42 ja 52 :n ja apteekkimaksusta annetun lain 6 :n muuttamisesta HE 276/1998 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi lääkelain 42 ja 52 :n ja apteekkimaksusta annetun lain 6 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan lääkelakia muutettavaksi

Lisätiedot

LAUSUNTO 1 (6)

LAUSUNTO 1 (6) LAUSUNTO 1 (6) 26.02.2018 Dnro Fimea 000737/00.04.05/2018 Sosiaali- ja terveysministeriö kirjaamo@stm.fi juliana.tenovuo@stm.fi Viite: Lausuntopyyntö STM095:00/2012 LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN

Lisätiedot

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja 2 :n muuttamisesta

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja 2 :n muuttamisesta Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja 2 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia. Muutettavaksi

Lisätiedot

Fimea valvovana viranomaisena Eeva Leinonen Yksikön päällikkö (Luvat ja tarkastukset)

Fimea valvovana viranomaisena Eeva Leinonen Yksikön päällikkö (Luvat ja tarkastukset) Fimea valvovana viranomaisena Eeva Leinonen Yksikön päällikkö (Luvat ja tarkastukset) Laki Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta 24.7.2009 / 593 1 Toimiala on sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

LAUSUNTO 1 (5)

LAUSUNTO 1 (5) LAUSUNTO 1 (5) 21.05.2018 Dnro Fimea 004376/00.04.05/2017 Sosiaali- ja terveysministeriölle Lausuntopyyntö: STM/2791/2017; STM77:00/2017 Luonnos hallituksen esitykseksi laiksi kliinisistä lääketutkimuksista

Lisätiedot

OHJE 24.3.2015 LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN OHJE APTEEKIN TULOJEN JA MENOJEN ILMOITTAMISESTA APTEEKKIMAKSUN VAHVISTAMISTA VARTEN

OHJE 24.3.2015 LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN OHJE APTEEKIN TULOJEN JA MENOJEN ILMOITTAMISESTA APTEEKKIMAKSUN VAHVISTAMISTA VARTEN 1 (6) OHJE 24.3.2015 LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN OHJE APTEEKIN TULOJEN JA MENOJEN ILMOITTAMISESTA APTEEKKIMAKSUN VAHVISTAMISTA VARTEN 1 ILMOITUKSEN ANTAMINEN APTEEKIN TULOISTA JA MENOISTA

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 145/2010 vp. Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely. Päätös

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 145/2010 vp. Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely. Päätös EDUSKUNNAN VASTAUS 145/2010 vp Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laiksi lääkelain muuttamisesta (HE 94/2010 vp). Valiokuntakäsittely Sosiaali-

Lisätiedot

AHVENANMAAN ITSEHALLINNON KEHITTÄMINEN AHVENANMAA-KOMITEAN 2013 LOPPUMIETINTÖ

AHVENANMAAN ITSEHALLINNON KEHITTÄMINEN AHVENANMAA-KOMITEAN 2013 LOPPUMIETINTÖ Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Lausunto 15.09.2017 Asia: OM 60/08/2013 AHVENANMAAN ITSEHALLINNON KEHITTÄMINEN AHVENANMAA-KOMITEAN 2013 LOPPUMIETINTÖ Lausuntopyyntö 1 luku Ahvenanmaan itsehallinto

Lisätiedot

LAUSUNTO 1 (5) Sosiaali- ja terveysministeriö

LAUSUNTO 1 (5) Sosiaali- ja terveysministeriö LAUSUNTO 1 (5) 06.03.2018 Dnro Fimea 000737/00.04.05/2018 Sosiaali- ja terveysministeriö kirjaamo@stm.fi heidi.tahvanainen@stm.fi Viite: Lausuntopyyntö STM095:00/2012 LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN

Lisätiedot

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys Määräys 13.01.2016 Dnro Fimea 004378/00.01.00/2015 1/2016 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys ELINLUOVUTUSTOIMINNASSA KIRJATTAVIS- TA LUOVUTTAJAA KOSKEVISTA LISÄTIE- DOISTA JA ELINIRROTUSPÖYTÄKIRJASTA

Lisätiedot

Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi lääkelain sekä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuskesta annetun lain muuttamisesta

Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi lääkelain sekä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuskesta annetun lain muuttamisesta 1/7 Dnro 1002/260218 Sosiaali- ja terveysministeriö STM095:00/2012 Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi lääkelain sekä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuskesta annetun lain muuttamisesta

Lisätiedot

Vastaus sosiaali ja terveysministeriön lausuntopyyntöön (STM095:00/2012)

Vastaus sosiaali ja terveysministeriön lausuntopyyntöön (STM095:00/2012) LAUSUNTO 9.9.2016 Sosiaali ja terveysministeriö PL 33 00023 VALTIONEUVOSTO kirjaamo@stm.fi merituuli.mahka@stm.fi Vastaus sosiaali ja terveysministeriön lausuntopyyntöön (STM095:00/2012) luonnoksesta hallituksen

Lisätiedot

HE 64/2014 vp. kemyynti; 2) sellaisten nikotiinikorvaushoitoon

HE 64/2014 vp. kemyynti; 2) sellaisten nikotiinikorvaushoitoon Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja 2 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia. Muutettavaksi

Lisätiedot

LAUSUNTO 1 (5)

LAUSUNTO 1 (5) LAUSUNTO 1 (5) 09.03.2017 Dnro Fimea 001710/00.04.05/2017 Sosiaali- ja terveysministeriö kirjaamo@stm.fi maritta.korhonen@stm.fi Viite: STM015:00/2015 Luonnos hallituksen esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

X/2013 LÄÄKKEIDEN TOIMITTAMINEN EUROOPPA- LAISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN PERUSTEELLA. Määräys pp.kk.vvvv Dnro

X/2013 LÄÄKKEIDEN TOIMITTAMINEN EUROOPPA- LAISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN PERUSTEELLA. Määräys pp.kk.vvvv Dnro Määräys pp.kk.vvvv Dnro X/2013 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys LÄÄKKEIDEN TOIMITTAMINEN EUROOPPA- LAISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN PERUSTEELLA Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Säkerhets-

Lisätiedot

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen ohje APTEEKIN LÄÄKEKAAPPI

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen ohje APTEEKIN LÄÄKEKAAPPI Ohje xx.xx.2012 Dnro 3835/03.01.01/2012 x/2012 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen ohje APTEEKIN LÄÄKEKAAPPI Kohderyhmät Apteekit Voimaantulo Ohje tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2013 ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 29/

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 29/ Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 42 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle alkoholiliikkeen sijaintipaikan asianmukaisuuden arvioinnista HEL 2015-005648 T 11 00 03 Kirje 020 170 2015

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

TULEVAISUUDEN LÄÄKEHUOLTO -TYÖSEMINAARI

TULEVAISUUDEN LÄÄKEHUOLTO -TYÖSEMINAARI TULEVAISUUDEN LÄÄKEHUOLTO -TYÖSEMINAARI AVOAPTEEKKIEN NÄKÖKULMA 4.10.2016 Apteekkari Marjo Rajamäki Sodankylän apteekki 10.10.2016 Marjo Rajamäki SUOMEN APTEEKIT 2016 Apteekkitoimipisteet Yksityiset apteekit

Lisätiedot

VIITE: Luonnos hallituksen esitykseksi laeiksi lääkelain sekä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta annetun lain muuttamisesta

VIITE: Luonnos hallituksen esitykseksi laeiksi lääkelain sekä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta annetun lain muuttamisesta LAUSUNTO 1 (5) Sosiaali- ja terveysministeriö Asianumero: STM095:00/2012 VIITE: Luonnos hallituksen esitykseksi laeiksi lääkelain sekä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta annetun lain muuttamisesta

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN MIETINTÖ 22/2010 vp. Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta JOHDANTO. Vireilletulo.

SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN MIETINTÖ 22/2010 vp. Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta JOHDANTO. Vireilletulo. SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN MIETINTÖ 22/2010 vp Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta JOHDANTO Vireilletulo Eduskunta on 15 päivänä kesäkuuta 2010 lähettänyt sosiaali- ja terveysvaliokuntaan

Lisätiedot

- 58 (lääketaksan muodostuminen)

- 58 (lääketaksan muodostuminen) 26.2.2018 Dno 11/010/2018 Sosiaali- ja terveysministeriö kirjaamo@stm.fi, juliana.tenovuo@stm.fi Lausuntopyyntö 25.1.2018 (STM 095:00/2012) Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt Kansaneläkelaitokselta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Terveydensuojelu Terveysinsinööri 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Terveydensuojelu Terveysinsinööri 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 10 Hakemus nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiin, 1554 Forsman ja Somoano Oy, R-kioski Helsinki Asema 1, Rautatieasema, lähtevät ja saapuvat junat, 00100 Helsinki

Lisätiedot

HE xx/2013 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia.

HE xx/2013 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia. 1 HE xx/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Ympäristökeskus 8/2014 Ympäristöterveysosasto Terveysinsinööri

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Ympäristökeskus 8/2014 Ympäristöterveysosasto Terveysinsinööri Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) 35 Hakemus nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiin, Helsinki Santahamina Sotilaskotiyhdistys ry, Sotilaskoti, Santahaminantie 15, 00860 Helsinki HEL 2014-009952 T 11

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Ympäristökeskus 15/2014 Ympäristöterveysosasto Terveysinsinööri

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Ympäristökeskus 15/2014 Ympäristöterveysosasto Terveysinsinööri Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) 53 Hakemus nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiin, tmi L. Zittling, K- market Eino Leinon katu, Töölönkatu 49, 00250 Helsinki HEL 2014-013052 T 11 02 04 Päätös Päätöksen

Lisätiedot

VANTAAN 2. APTEEKIN APTEEKKILUVAN HAKIJAT Dnro 458/ /2009

VANTAAN 2. APTEEKIN APTEEKKILUVAN HAKIJAT Dnro 458/ /2009 1(11) VANTAAN 2. APTEEKIN APTEEKKILUVAN HAKIJAT 14.8.2009 Dnro 458/11.03.01/2009 Hakijan nimi, syntymäaika, nykyinen tehtävänimike ja toimipaikka, proviisoriksi laillistamispäivämäärä ja farmaseuttiset

Lisätiedot

Lakiesitykseen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan valinnanvapauslainsäädännöksi sähköisellä kyselyllä annettujen lausuntojen kuvaajat

Lakiesitykseen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan valinnanvapauslainsäädännöksi sähköisellä kyselyllä annettujen lausuntojen kuvaajat Lakiesitykseen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan valinnanvapauslainsäädännöksi sähköisellä kyselyllä annettujen lausuntojen kuvaajat Kuvaajat sähköisestä kyselystä lausuntoajan päättymisen jälkeen

Lisätiedot

XX/2019 LÄÄKKEIDEN HYVÄT JAKELUTAVAT. Määräys xx.xx.2019 Dnro / /2018. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys

XX/2019 LÄÄKKEIDEN HYVÄT JAKELUTAVAT. Määräys xx.xx.2019 Dnro / /2018. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys Määräys xx.xx.2019 Dnro 007317/00.01.02/2018 XX/2019 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen määräys LÄÄKKEIDEN HYVÄT JAKELUTAVAT Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Säkerhets- och utvecklingscentret

Lisätiedot

Laakealan turvallisuus-ja kehittamiskeskuksen ohje

Laakealan turvallisuus-ja kehittamiskeskuksen ohje Ohje 26.4.2017 Dnro Fimea 004690/00.01.02/2016 2/2017 Laakealan turvallisuus-ja kehittamiskeskuksen ohje HAKEMUSMENETTELYISTA VARASTOINTI- VELVOITTEEN JARJESTAMISEKSI ERITYISTA- PAUKSISSA Laakealan tun/allisuus-ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Terveydensuojelu Terveysinsinööri 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Terveydensuojelu Terveysinsinööri 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 45 Hakemus nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiin, 1487 Leena Hietala Oy, R-kioski Hki Länsi-Pakila, Pakilantie 56, 00660 Helsinki HEL 2016-006509 T 11 02 04 Päätös

Lisätiedot

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Päätös 1 (4) Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Jakelussa mainitut Päätös yksinoikeuden antamisesta hankinnassa PIRELY 2018/4 (), reittipohjaiset joukkoliikennepalvelut yhteysvälillä Pälkäne

Lisätiedot

1 (5) Vuonna 2014 myönnetyt apteekkiluvat. Myönnetyt luvat 16.12.2014. Kokkolan 3. apteekki apteekkari Birgitta Karita Måsabacka

1 (5) Vuonna 2014 myönnetyt apteekkiluvat. Myönnetyt luvat 16.12.2014. Kokkolan 3. apteekki apteekkari Birgitta Karita Måsabacka 1 (5) Vuonna 2014 myönnetyt apteekkiluvat Myönnetyt luvat 16.12.2014 Kokkolan 3. apteekki apteekkari Birgitta Karita Måsabacka Paimion apteekki apteekkari Päivi Johanna Saarikivi Myönnetyt luvat 26.11.2014

Lisätiedot

Lyhyt historia Fimea aloitti toimintansa Kuopiossa. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus. GLP-tilaisuus Eija Pelkonen

Lyhyt historia Fimea aloitti toimintansa Kuopiossa. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus. GLP-tilaisuus Eija Pelkonen Lyhyt historia 10.9.2008 Projektin asettaminen (STM105:00/2008) 19.1.2009 Perustamispäätös: Kuopio (STM/298/2009) 24.7.2009 Laki (593/2009) vahvistettiin (VN+TP) 13.8.2009 Asetus hyväksyttiin valtioneuvostossa

Lisätiedot

SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN MUUTOKSIA JA TOIMINTAMALLIN TARKENTAMINEN 01.11.2015 ALKAEN

SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN MUUTOKSIA JA TOIMINTAMALLIN TARKENTAMINEN 01.11.2015 ALKAEN Ohje 8/2015 1(5) SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN MUUTOKSIA JA TOIMINTAMALLIN TARKENTAMINEN 01.11.2015 ALKAEN Kohderyhmät Voimassaoloaika Julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tarjoajat Yksityisen

Lisätiedot

Lääkelain 54 a :n mukainen hakemus liitteineen

Lääkelain 54 a :n mukainen hakemus liitteineen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 5 Hakemus nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiin, Tmi Mikael Qvickström, K-Market Hämeentie 16, Hämeentie 16, 00530 Helsinki HEL 2017-008129 T 11 02 04 Päätös Päätöksen

Lisätiedot

Ohje. pp.kk.vvvv Dnro

Ohje. pp.kk.vvvv Dnro Ohje pp.kk.vvvv Dnro 004690/00.01.02/2016 /2017 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen ohje VARASTOINTIVELVOITTEEN JÄRJESTÄMINEN ERITYISTAPAUKSISSA Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Säkerhets-

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Pekka Järvinen

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Pekka Järvinen SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos 8.8.2018 Pekka Järvinen VALTIONEUVOSTON PÄÄTÖS PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN VELVOITTAMISESTA JATKAMAAN PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN JÄSENENÄ Asia

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylitarkastaja VM/1497/ /2013 Suvi Savolainen

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylitarkastaja VM/1497/ /2013 Suvi Savolainen VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylitarkastaja 11.6.2015 VM/1497/00.01.01.00/2013 Suvi Savolainen ESITYS KUNTAJAON MUUTTAMISESTA VIHDIN KUNNAN JA ESPOON KAUPUN- GIN VÄLILLÄ Esitys Esityksen perustelut

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero

Lisätiedot

Lausunto ID (5)

Lausunto ID (5) Lausunto ID-1747544 1 (5) 28.02.2017 POL-2017-1318 Sosiaali- ja terveysministeriön lausuntopyyntö STM015:00/2015, 19.1.2017 Poliisihallituksen lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi sosiaali- ja

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 107/2011 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia. Apteekin mukaan määräytyvän

Lisätiedot

HE 126/2005 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta

HE 126/2005 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta HE 126/2005 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja 2 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua

Lisätiedot

Savonlinnan 2. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Päivi Johanna Pelkonen

Savonlinnan 2. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Päivi Johanna Pelkonen 1 (5) Vuonna 2010 myönnetyt apteekkiluvat Myönnetyt apteekkiluvat 16.12.2010 Kiteen apteekki apteekkari Kirsti-Liisa Helena Mustonen Kittilän apteekki proviisori Minna Riitta Johanna Loukusa Luumäen apteekki

Lisätiedot

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat 1 (5) Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat Myönnetyt luvat 18.12.2015 Lappeenrannan 5. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Hannu Tapani Taipale Loviisan apteekki apteekkari,

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 196/2005 vp. Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely. Päätös

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 196/2005 vp. Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely. Päätös EDUSKUNNAN VASTAUS 196/2005 vp Hallituksen esitys laiksi lääkelain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laiksi lääkelain muuttamisesta (HE 107/2005 vp). Valiokuntakäsittely Sosiaali-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Sosiaali- ja terveysvirasto 47/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Sosiaali- ja terveysvirasto 47/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 149 Nordea Pankki Suomi Oyj:ssä avattavien asiakkaiden pankkitilien tilisopimusten hyväksyminen HEL 2015-009826 T 02 06 00 Päätös Päätöksen perustelut Sosiaali- ja

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Päätös nikotiinivalmisteiden vähittäismyynnistä/ lääkelaki 54a : K- Market Riistaherkku, Keskustie 15, Riistavesi

Päätös nikotiinivalmisteiden vähittäismyynnistä/ lääkelaki 54a : K- Market Riistaherkku, Keskustie 15, Riistavesi Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (7) J ja M Ikonen Ajurinkatu 16 70110 KUOPIO Lupa- ja ilmoitusasiat 16 / 2019 Päätös nikotiinivalmisteiden vähittäismyynnistä/ lääkelaki 54a : K- Market Riistaherkku,

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5)

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) 143 Lausunto ehdotuksesta valtionhallinnon viestintäsuositukseksi HEL 2016-010244 T 00 01 06 Päätös Päätöksen perustelut toteaa valtioneuvoston kanslialle lausuntonaan

Lisätiedot

VIEREMÄN APTEEKIN APTEEKKILUVAN HAKIJAT Dnro 1192/ /2010

VIEREMÄN APTEEKIN APTEEKKILUVAN HAKIJAT Dnro 1192/ /2010 1(13) VIEREMÄN APTEEKIN APTEEKKILUVAN HAKIJAT 26.3.2010 Dnro 1192/11.03.01/2010 Hakijan nimi, syntymäaika, nykyinen tehtävänimike ja toimipaikka, proviisoriksi laillistamispäivämäärä ja farmaseuttiset

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 54 Länsimetro Oy:n kokouspöytäkirjoja koskevan diaariotteen antaminen HEL 2016-008119 T 07 01 02 Päätös Päätöksen perustelut Vs. kansliapäällikkö päätti todeta, että

Lisätiedot

Ohje 6/2018 1(5) THL/1579/ /2018. Operatiivisen toiminnan ohjaus (OPER)

Ohje 6/2018 1(5) THL/1579/ /2018. Operatiivisen toiminnan ohjaus (OPER) Ohje 6/2018 1(5) LÄÄKKEEN MÄÄRÄÄMINEN RESEPTILLÄ LÄÄKEHOIDON KESTOAJALLE TULEE PERUSTUA HOIDOLLISEEN TARPEESEEN Valtuutussäännökset Sähköisestä lääkemääräyksestä annetun lain (61/2007) 24 :n 2 momentti

Lisätiedot

ATMP-valmistus, Fimean tarkastukset. Pirkko Puranen FT, ylitarkastaja

ATMP-valmistus, Fimean tarkastukset. Pirkko Puranen FT, ylitarkastaja ATMP-valmistus, Fimean tarkastukset Pirkko Puranen FT, ylitarkastaja ATMP-valmistajat Fimean tarkastuskohteina Kotimaiset tarkastuskohteet - Teollinen myyntiluvallisen valmisteen valmistus - Valmistus

Lisätiedot

Lääkkeiden jakamisesta ja Ex-tempore valmisteista. Tarkastaja Johannes Pietiläinen, Proviisori, LuK (kemia)

Lääkkeiden jakamisesta ja Ex-tempore valmisteista. Tarkastaja Johannes Pietiläinen, Proviisori, LuK (kemia) Lääkkeiden jakamisesta ja Ex-tempore valmisteista Tarkastaja Johannes Pietiläinen, Proviisori, LuK (kemia) Ex-tempore- valmiste, osa 1 Muu kuin teollinen lääkkeiden valmistus, Lääkelain (395/1987) 12 mukaan

Lisätiedot