PSK-tiedote 1/ (6)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PSK-tiedote 1/2015 5.3.2015 1 (6)"

Transkriptio

1 PSK-tiedote 1/ (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 2 PSK:n kevätseminaari Finlandia-talossa Yhdistyksen kevätkokous Finlandia-talossa Uudet jäsenet esittelyssä 5 Standardisointi 5.1 Vahvistetut standardit 5.2 Lausunnolla olevat standardit 5.3 Lausuntopyynnöt PSK:n kotisivuilla 5.4 Uudet standardisointikohteet 5.5 Keskustelutilaisuus kunnossapidon standardisoinnista pidetty PSK:ssa 6 Uusi Plan-kummilapsi 1 PSK:N HALLITUS PSK:n hallitus piti vuoden ensimmäisen kokouksensa torstaina Caverion Industria Oy:llä. Kokouksen avasi hallituksen uusi puheenjohtaja Veikko Niemi. Varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti toiminnanjohtaja Timo Juvonen THTH ry:stä. Hallitus kävi läpi ja allekirjoitti vuoden 2014 tasekirjan, joka toimitettiin pidettyyn toiminnantarkastukseen. Toiminnantarkastajilla ei ollut huomautettavaa toiminnasta. Kokouksessa todettiin, että vuosi 2014 oli PSK:lle suotuisa. Tulos oli budjetoitua parempi, uusia jäsenyrityksiä tuli tasaiseen tahtiin ja tilaisuudet vetivät hyvin väkeä.

2 PSK tiedote 1/ (6) 2 PSK:N KEVÄTSEMINAARI TORSTAINA Seminaarin teemana on investointiprojektin onnistunut aloitus. Osallistujia on jo toista sataa. Kuvasta näkyy, että tilat eivät lopu kesken, joten tervetuloa vielä mukaan! Seminaari pidetään Finlandiatalon Helsinki-salissa. Ainutlaatuinen auditorio lisätiloineen hurmaa arkkitehtuurillaan ja tunnelmallaan. Monipuolinen kokoustila toimii erinomaisesti yritys- ja lehdistötilaisuuksien sekä kokouksien ja seminaarien pitopaikkana. Saliin mahtuu 340 osallistujaa. Ohjelma lyhyesti Klo 8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi Klo 9.00 Seminaarin avaus Laitossuunnittelun johtaja Tommi Juntunen, Outotec (Finland) Oy Klo 9.30 Toimittaja-arviointi ja tilaajasta johtuva toimitusriski Diplomi-insinööri Kaj von Weissenberg, Inspecta Sertifiointi Oy Klo Tauko Klo Esisuunnittelu ja teknologian valinta ydinvoimaprojektissa Professori Juhani Hyvärinen, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Klo Tauko Klo Projektin yhteisen metadatan hyödyntäminen Projektipäällikkö Kari Aarrelampi, Andritz Oy Klo Lounas Klo Toimitusketjun tietotekninen yhteensopivuus kansainvälisessä projektissa Suunnittelujärjestelmien päällikkö Juha-Matti Myyry, Neste Jacobs Oy Klo Tauko Klo Sopimukset, laki ja miten niitä luetaan Varatuomari, KTT Helena Haapio, Lexpert Oy Klo Kahvitauko Klo Ihminen investointien pyörteissä Filosofi Esa Saarinen Klo Loppukeskustelu Mikäli olet ilmoittautunut seminaariin, mutta et ole vielä kertonut jääväsi seminaarin jälkeiseen iltatilaisuuteen, niin lähettele meille siitä tietoa, että pöydän antimet eivät lopu kesken. Jos jostain syystä joudut perumaan osallistumisesi, muistathan ilmoittaa siitä. Peruminen ei maksa mitään, mutta ilmoittamatta jättämisestä sakotamme 100 järjestelykuluina.

3 PSK tiedote 1/ (6) 3 YHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS FINLANDIA-TALOSSA PSK Standardisoinnin sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina Finlandia-talolla Helsingissä. Kokous alkaa kevätseminaarin jälkeen klo Virallinen kokouskutsu lähtee pian PSK:n virallisille yhteyshenkilöille ja toivomme siihen vastausta maaliskuun loppupuolella. Kokoukseen ovat tervetulleita muutkin kuin viralliset PSK:n yhteyshenkilöt. Kokouksen jälkeen syömme maittavan iltapalan ja nautimme seurustelun lomassa raikkaita virvokkeita. 4 UUDET JÄSENET ESITTELYSSÄ Desea Engineering Oy on vuonna 2005 perustettu kotkalainen insinööritoimisto, jonka taustalla on vuosikymmenien rautainen kokemus suunnittelu- ja asiantuntijatehtävistä teollisuuden eri sektoreilla. Asiakaskunta käsittää laajan kirjon teollisuutta sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Hydac Oy on vuodesta 1985 Suomessa toiminut myyntiyhtiö, joka on osa saksalaista Hydac-ryhmää. Suomessa Hydac Oy:n toiminnan perustana ovat omat eurooppalaiset tuotetehtaat, joista jokainen on alallaan maailman johtavien toimijoiden joukossa. Sovellusalue on laaja, käsittäen kaikki teollisuus- ja mobilehydrauliikan sekä voitelujärjestelmien ja prosessisuodatuksen sovellukset komponenttitasolta aina kokonaisiin järjestelmiin asti. Satalämpö Oy:n tärkeimpiä asiakkaita ovat energia-, teollisuusteollisuuslaitokset sekä erilaiset kiinteistöt. Yrityksen päätoimiala on teollisuusputkistoasennukset, suunnittelu ja erilaiset laiteasennukset sekä kiinteistöjen lämmitysjärjestelmien asennukset, huollot ja korjaukset.

4 PSK tiedote 1/ (6) Yrityksellä on tarvittavat Tukesin myöntämät urakointiluvat toimintaan. Kaikki hitsaajat on pätevöitetty EN 287 mukaan ja yrityksellä on EN-standardin mukaiset hitsausmenetelmät eri aineille. Puttek Oy on vuonna 1982 perustettu, putkikannakkeiden valmistukseen erikoistunut yritys. Yritys on koko toimintansa ajan tuottanut ja toimittanut erilaisia kannakointiratkaisuja eri teollisuusalojen yrityksille kuten prosessiteollisuuteen, telakkateollisuuteen, liike- ja toimistorakentamiseen, maa- ja vesirakentamiseen sekä energia- ja jätehuoltoon. Meconet Oy suunnittelee ja valmistaa puristus-, veto- ja vääntöjouset joka tarkoitukseen. Yritys tarjoaa standardijousituotteet, kattavat laajan valikoiman erilaisia kierrejousia, lautasjousia, työkalujousia ja typpijousia. Meconet on Pohjois-Euroopan ainoa alihankkija, joka tarjoaa simulointia kulkuvälineteollisuuden laajasti käyttämän Auto- Form-simulointiohjelman avulla. Quant Finland Oy on teollisuuden kunnossapito- ja tuotantotehokkuuspalveluja tarjoava yritys. Se on sijoitusyhtiö Nordic Capitalin omistama ja sinne on yrityskaupalla siirtynyt ABB:n Full Servicen liiketoiminta. Emoyhtiö Quantilla on toimintaa noin 30 maassa ja yhteensä yli 2500 työntekijää. Suomessa työntekijöitä on noin STANDARDISOINTI 5.1 Vahvistetut standardit Hallitus vahvisti seuraavan standardin PSK 8502 Voimalaitoksen vesikemia. Prosessiyhteen sijoittaminen. 9 sivua. 5.2 Lausunnolla olevat standardit PSK:n kotisivuilta löytyy linkki lausunnolla olevaan standardiin PSK 7304 Putkiston kannatus. Teräsputket. putkien suositeltavat kannakevälit 14 sivua Lausuntoaika umpeutuu Lausuntopyynnöt PSK:n kotisivuilla Lausunnon voi antaa nykyään myös PSK:n kotisivuilta löytyvällä lausuntolomakkeella. Linkki lausunnolla oleviin standardeihin löytyy etusivulta, näin kaikilla PSK:n jäsenyritysten henkilöillä on mahdollisuus kommentoida niitä. 5.4 Uudet standardisointikohteet Työryhmä PSK 72/4 on ehdottanut, että standardi PSK 7202 Teollisuuden voiteluaineet. Ryhmittely, käyttö ja ominaisuudet päivitetään, koska markkinoille on tullut paljon standardiin liittyviä uusia tuotteita. Hallitus päätti, että perustetaan uusi työryhmä PSK 72/5 hoitamaan päivityksen.

5 PSK tiedote 1/ (6) Työryhmään ovat ilmoittautuneet jo seuraavat asiantuntijat: Anssi Stenroth Oy SKF Ab Matti Pihtola Oy SKF Ab Timo Tilus SSAB Europe Oy Pertti Pulkkinen Efora Oy Esa Haili Telko Oy Ari Holmila Oy Teboil Ab Ari Saastamoinen Neste Oil Oyj Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan työryhmän toimintaan, ota yhteyttä PSK:n toimistoon. 5.5 Keskustelutilaisuus kunnossapidon standardisoinnista pidetty PSK:ssa Aiheena oli kunnossapitojärjestelmän tietokenttien määrittely ja käytön ja kunnossapidon vaatimusten huomioiminen laitoksen suunnittelussa. Osallistujia oli 16. Keskustelussa todettiin, että seuraavia asioita pitäisi standardisoida: vähimmäistietovaatimus laitoksen suunnittelun eri vaiheissa tarvitaan standardi, joka yhdistää kunnossapidon ja käytön tietojen tarpeen laitekortit huoltosuunnitelma nimikkeenä olevien varaosien tiedot laitetoimituksessa tarvittavat tiedot kunnossapitotoiminnan ohjaukseen tarvittavat tiedot tiedonsiirron kokonaisuuden hallinta laitteen elinkaaren hallintaan liittyvät tiedot kunnossapidon tunnuslukujen tavoitearvot käyttövarmuusvaatimusten asettaminen suunnittelun aikana Keskustelua jatketaan ja seuraavista asioista tehdään tarkempi selvitys: 1. Kunnossapidon tarvitsema vähimmäistieto laitoksen suunnittelun eri vaiheissa 2. Käytön ja kunnossapidon yhteisesti hyödynnettävän tiedon määrittely 3. Käyttövarmuuden laskentaan liittyvän vähimmäistiedon määrittely 4. Työmääräimen sisällön laajuuden ja käsitteiden määrittely 5. Laitetietokorttien sisällön laajuuden ja käsitteiden määrittely pohjautuen tietoelementteihin 6. Tiedonsiirtoprosessin kokonaisuuden hallinta käyttäen viitteenä olemassa olevia standardeja Päätettiin, että järjestetään toinen keskustelutilaisuus, jonka PSK kutsuu kokoon sen jälkeen kun PSK:n hallitus on käsitellyt laaditussa muistiossa esitetyt näkemykset.

6 PSK tiedote 1/ (6) 6 UUSI PLAN-KUMMILAPSI PSK:n uusi kummilapsi Awa on 9-vuotias tyttö Senegalista. Hänen perheeseensä kuuluu isä Ndiasse, äiti Adama, kaksi veljeä Pape ja Amdy, sisko Seny sekä Awan kaksoisveli Ameth. Perheen kanssa samassa talossa asuu myös muita sukulaisia, kuten paikalliseen tapaan kuuluu. Ruoanlaittoon perhe käyttää puukäyttöistä hellaa. Awa käy koulua ala-asteella ja koulumatkan pituus on alle 30 minuuttia. Senegalissa käy peruskoulua vain lasta, joista tyttöjä on hieman yli puolet. Yläasteelle siirryttäessä oppilaiden määrä romahtaa 5419 lapseen. Tämä johtuu siitä, että yläaste sijaitsee usein pitkän matkan takana ja kulkeminen sinne on hankalaa. Senegalissa päätoimisin työ on hedelmien, palkokasvien, mukuloiden ja kasvisten viljely. He, jotka asuvat lähellä rannikkoa, ovat pääosin kalastajia. Merkittävin kaivosteollisuuden tuote on fosfaatti. Aurinkoista kevättä! PSK Standardisointiyhdistys ry Jari Viertävä toiminnanjohtaja Pia Koponen sihteeri JAKELU Jäsenyritykset, työryhmien jäsenet, hallitus, MetSta, SFS, SESKO, Promaint

sivu 6 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 3 sivut 8-9 sivu 12 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät Eero Suutari vs Timo Korhonen:

sivu 6 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 3 sivut 8-9 sivu 12 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät Eero Suutari vs Timo Korhonen: Kainuun Yrittäjät ry:n tiedotuslehti www.yrittajat.fi/kainuu Kainuun Yrittäjät ry:n tiedotuslehti 27.2.2014 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 6 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät sivu

Lisätiedot

KASVUA. standardeilla. Tuulen ja tuiskunkin se kestää SIVUT 4-5

KASVUA. standardeilla. Tuulen ja tuiskunkin se kestää SIVUT 4-5 Kuva: Öljyalan Keskusliitto Kuva: Sievin Jalkine Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n julkaisu Talouselämässä 18.10.2013 KASVUA standardeilla Tuulen ja tuiskunkin se kestää Standardit ovat keskeisessä

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

KHT-TUTKINTO 3.9.2011

KHT-TUTKINTO 3.9.2011 1 (23) KESKUSKAUPPAKAMARI Tilintarkastuslautakunta KHT-TUTKINTO 3.9.2011 1-OSA: TÄYDENNYSOSA HYVÄ TILINTARKASTUSTAPA JA HYVÄ KIRJANPITOTAPA (4 tuntia), 40 pistettä Täydennysosa koostuu kahdesta tehtävästä.

Lisätiedot

Ilmastonmuutoksen hillintä edellyttää rakennuksiltakin entistä parempaa energiatehokkuutta. Uusien

Ilmastonmuutoksen hillintä edellyttää rakennuksiltakin entistä parempaa energiatehokkuutta. Uusien SuLVIn sivut SuLVIn sivujen yhteyshenkilöt Suomen LVI-liitto Sitratori 5, 00420 HELSINKI sulvi@sulvi.fi www.sulvi.fi Puh. (09) 566 0090 Faksi (09) 566 00956 toiminnanjohtaja Tiina Strand tiina.strand@sulvi.fi

Lisätiedot

Hanketoimijan käsikirja

Hanketoimijan käsikirja 2010 M a a s e u t u v e r k o s t o n j u l k a i s u H a n k e t o i m i j a n k ä s i k i r j a Hanketoimijan käsikirja M a a s e u t u v e r k o s t o n j u l k a i s u H a n k e t o i m i j a n k

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Duo. www.rtkpalvelu.fi

Duo. www.rtkpalvelu.fi Duo 2 www.rtkpalvelu.fi 2009 RTK-PALVELU OY ja TECHNOPOLIS OYJ: Laatu tulee työn tuloksena s. 4 RTK-PALVELU MAAJOUKKUEEN yhteistyökumppaniksi s. 20 SADAN MILJOONAN metsästys s. 22 1 RTK-PALVELU 2 2009

Lisätiedot

KIINTEISTÖ. Työn tekijä ei voi itse valvoa omaa työtään. viesti. Hyvinkään Riihimäen Mäntsälän. Hankesuunnitelma remontin ehkä tärkein vaihe s.

KIINTEISTÖ. Työn tekijä ei voi itse valvoa omaa työtään. viesti. Hyvinkään Riihimäen Mäntsälän. Hankesuunnitelma remontin ehkä tärkein vaihe s. Hyvinkään Riihimäen Mäntsälän KIINTEISTÖ 1 15 viesti Yhtiökokouksen asiakirjat osakkaiden nähtäville s. 4 Hankesuunnitelma remontin ehkä tärkein vaihe s. 6 Nyt on aika ilmoittautua Taloyhtiö-tapahtumaan

Lisätiedot

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11 Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013 Yrityskauppa kannattaa valmistella hyvin s. 4 5 Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen s. 10 11 Kirjanpito- ja veroasiat Sähköiset taloushallintopalvelut Palkanlaskentapalvelut

Lisätiedot

Jarin Romu ja Rauta Oy. Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010. Ostetaan käytöstä poistettuja koneita metalliromua kuorma-autoja

Jarin Romu ja Rauta Oy. Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010. Ostetaan käytöstä poistettuja koneita metalliromua kuorma-autoja Yritys- maailma Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010 Haluaisitko, että tämä on näkymä tulevasta olohuoneestasi? Asetu mukavasti Kuortaneelle! www.kuortane.fi Me huolehdimme, hoivaamme ja hoidamme suurella sydämellä!

Lisätiedot

Prizz.Uutiset. Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti. VEDESTÄ kansainvälistä liiketoimintaa. KOKO onnistui Porin seudulla

Prizz.Uutiset. Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti. VEDESTÄ kansainvälistä liiketoimintaa. KOKO onnistui Porin seudulla Prizz.Uutiset Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti 1 / 2012 VEDESTÄ kansainvälistä liiketoimintaa KOKO onnistui Porin seudulla YRITYSPALVELU ENTER OSAKSI PRIZZTECHIÄ Tässä lehdessä

Lisätiedot

Rakennusmestarit ja -insinöörit 3 11

Rakennusmestarit ja -insinöörit 3 11 J Ä S E N L E H T I H E L S I N G I N Rakennusmestarit ja -insinöörit 3 11 Uudet rakennusmestrit jo työmaalla SISÄLTÖ 3 11 Kutsu kevätkokoukseen...3 Kutsu maaliskuun mestari-iltaan...3 Helmikuun Mestari-illassa

Lisätiedot

Kiinteistö VIESTI. KATARIINA LAAKSONEN Velvoitepysäköintiin on löydettävä kohtuullinen ja järkevä ratkaisu. www.kiinteistoliitto.

Kiinteistö VIESTI. KATARIINA LAAKSONEN Velvoitepysäköintiin on löydettävä kohtuullinen ja järkevä ratkaisu. www.kiinteistoliitto. Kiinteistö Tammikuu 1/2014 VIESTI MIKKO VIRKAMäKI Taloyhtiöiden alueellinen yhteistyö olisi hieno asia sivu 5 KATARIINA LAAKSONEN Velvoitepysäköintiin on löydettävä kohtuullinen ja järkevä ratkaisu. sivut

Lisätiedot

Tervetuloa toistekin.

Tervetuloa toistekin. 1 Kiitos kun teitte kanssamme avajaisista hienon juhlan! Tervetuloa toistekin. TÄSSÄ NUMEROSSA: - Me saimme liikenneministerin - Yhteistyösopimus Ukkohalla - Skal Oulun lääni ry - Uusi puheenjohtaja esittelyssä

Lisätiedot

tietoalani JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 IT EVVK Työpari auttaa jaksamaan s.8 Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia Alanko ja Turo:

tietoalani JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 IT EVVK Työpari auttaa jaksamaan s.8 Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia Alanko ja Turo: tietoalani Tietoalan toimihenkilöt ry:n jäsenlehti 2/2009 Alanko ja Turo: Työpari auttaa jaksamaan s.8 IT EVVK Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia s. 11 JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 Tes-neuvottelut katkolla

Lisätiedot

KERAVALTA SAA KAIKEN JUHLIIN

KERAVALTA SAA KAIKEN JUHLIIN KERAVAN YRITTÄJIEN YRITTÄJÄLEHTI 2/2015 Yrityksen perustaminen Sara Kreander ja Design Cakes KERAVALTA SAA KAIKEN JUHLIIN Työllistä pitkäaikaistyötön palkkatuki ja kuntalisä avuksi 1 Juhlalehti 3.9. JAETAAN

Lisätiedot

KARTTAA TARVITAAN AINA

KARTTAA TARVITAAN AINA 50 vuotta ISBN 978-952-92-1714-4 (PDF) Karttaa tarvitaan aina SKS 50 vuotta KARTTAA TARVITAAN AINA 50 vuotta Suomen kartografi assa tapahtuu 1982 ICA XI -kongressi Puolassa, Varsova, 29.7.-4.8.1982. 1983

Lisätiedot

Potilastietojärjestelmä ja tietosuojan kompastuskivet Sivu 4. Sisäisen tarkastustuksen ja tietohallinnon välinen yhteistyö Sivu 7.

Potilastietojärjestelmä ja tietosuojan kompastuskivet Sivu 4. Sisäisen tarkastustuksen ja tietohallinnon välinen yhteistyö Sivu 7. SISÄISET TARKASTAJAT ry Nro 1/2015 Tietoturvallisuus Potilastietojärjestelmä ja tietosuojan kompastuskivet Sivu 4 Sisäisen tarkastustuksen ja tietohallinnon välinen yhteistyö Sivu 7 1/2015 3 4 7 9 11 13

Lisätiedot

VAK Huoltopalvelut. SCANIA King of the Offroad! www.vak.fi. raskone. Uutuutena ATPkausitarkastukset! Ammattitaitoista monimerkkipalvelua.

VAK Huoltopalvelut. SCANIA King of the Offroad! www.vak.fi. raskone. Uutuutena ATPkausitarkastukset! Ammattitaitoista monimerkkipalvelua. 1 SCANIA King of the Offroad! Uutuutena ATPkausitarkastukset! VAK Huoltopalvelut Oulu Voudintie 11 VAK Oulu palvelee arkisin klo 7.00-21.00. Toimipisteessä suoritetaan kaikki kuljetuskalustoa (kuormatilat/perävaunut)

Lisätiedot

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13 YHDISTYKSEN ABC Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon kanssa. Kari Loimu Into Kustannus Oy Hämeentie 48 00500 Helsinki www.intokustannus.fi ISBN: 978-952-264-263-9 Paino: InPrint,

Lisätiedot

Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry Finlands Häradutmätningsmän rf tiedotuslehti 2/2013

Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry Finlands Häradutmätningsmän rf tiedotuslehti 2/2013 Suomen Kihlakunnanulosottomiesten Yhdistys ry Finlands Häradutmätningsmän rf tiedotuslehti 2/2013 Tässä numerossa: Pääkirjoitus s. 2 Kokouskutsu s. 4 Tuloksellisuudesta s. 5 Sopimusuutiset s. 8-9 ULOSOTOSSA

Lisätiedot

Energiasanomat 11/19.8.2011

Energiasanomat 11/19.8.2011 SISÄLTÖ Energiasanomat 11/19.8.2011 SÄHKÖMARKKINAT - Sähköntuonti Venäjältä markkinaehtoistuu - Siirtorajoitusten hallinnan puiteohje - Lausuntopyyntö eurooppalaisesta sähkön vähittäis-markkinamallista

Lisätiedot

Tietoa. 18 Työaikalaissa säädetään. 12 Mustavalkoinen. Kun rakkaus työhön ei riitä TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 4 : 2012

Tietoa. 18 Työaikalaissa säädetään. 12 Mustavalkoinen. Kun rakkaus työhön ei riitä TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 4 : 2012 TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 4 : 2012 Tietoa. 12 Mustavalkoinen ruudukko näkyy nykyään yllättävän monessa paikassa. Mikä QR-koodi on ja mihin sitä käytetään? 18 Työaikalaissa säädetään muun

Lisätiedot

Prizz.Uutiset. PORISSA MENEE PAREMMIN KUIN VUOSIKYMMENIIN Kehittämispalvelut yrityksen koko elinkaarelle 4 / 2012

Prizz.Uutiset. PORISSA MENEE PAREMMIN KUIN VUOSIKYMMENIIN Kehittämispalvelut yrityksen koko elinkaarelle 4 / 2012 Prizz.Uutiset Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti 4 / 2012 PORISSA MENEE PAREMMIN KUIN VUOSIKYMMENIIN Kehittämispalvelut yrityksen koko elinkaarelle Tässä lehdessä 3 Pääkirjoitus:

Lisätiedot

2/2006 ELÄKESÄÄTIÖYHDISTYKSEN JÄSENLEHTI

2/2006 ELÄKESÄÄTIÖYHDISTYKSEN JÄSENLEHTI 2/2006 ELÄKESÄÄTIÖYHDISTYKSEN JÄSENLEHTI Eläkesäätiön perustaminen nyt ajankohtaista Eläkekilpailun kivinen pelto ESY-TIETO 2/2006 1 2/2006 Sisältö 3 Pääkirjoitus: Pitkä, kuuma kesä 4 Heikki Halkilahti

Lisätiedot

1 Tovi tukea. Odotan jo kovasti omaa tuettavaa. Omat kokemukset synnyttivät idean Aika parantaa -verkostosta

1 Tovi tukea. Odotan jo kovasti omaa tuettavaa. Omat kokemukset synnyttivät idean Aika parantaa -verkostosta 1 Tovi tukea Aika parantaa -verkoston lehti 2014 Kuvittaja ja tovitukija Veeti Nevalainen: Odotan jo kovasti omaa tuettavaa Omat kokemukset synnyttivät idean Aika parantaa -verkostosta talentit, handit,

Lisätiedot

TIETO OSALLISTAA OMAAN ELÄMÄÄN

TIETO OSALLISTAA OMAAN ELÄMÄÄN TIETO OSALLISTAA OMAAN ELÄMÄÄN Raportti Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kansallisen koordinaatio- ja kehittämiskeskuksen toiminnasta sekä nuorten tieto- ja neuvontapalveluista Suomessa vuonna 2008

Lisätiedot

Muutoshanke onnistuneella yhteistyöllä!

Muutoshanke onnistuneella yhteistyöllä! Muutoshanke onnistuneella yhteistyöllä! Muuttuvat tulkkipalvelut hankkeen loppuraportti. Pirkko Jääskeläinen Helsinki 2012 Sisällysluettelo Alkusanat... 1 1. Hankkeen taustaa... 1 1.2 Hankkeen päämäärä...

Lisätiedot