PSK-tiedote 4/ joulukuuta (10)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PSK-tiedote 4/2013 20. joulukuuta 2013 1 (10)"

Transkriptio

1 PSK-tiedote 4/ (10) Sisällysluettelo 1 PSK:n syyskokous Kokouksen kulku 1.2 Uudet hyväksytyt jäsenet 1.3 Hallituksen henkilövalinnat 1.4 Toiminnantarkastajien valinta 2 PSK:n 40-vuotisjuhlat Vanhalla Ylioppilastalolla 3 Standardisointi 3.1 Uusi työryhmä on aloittanut 3.2 Vahvistetut standardit 3.3 Uusia standardisointiehdotuksia 4 Uudet jäsenet esittelyssä 4.1 ATOR-Consultants Oy 4.2 Moventas Gears Oy 4.3 Sebicon Oy 4.4 Valmet Oyj 4.5 Vantaan Energia Oy 5 Hallituksen kokoukset PSK:n kevätseminaari Plan-kummilapsemme 1 PSK:N SYYSKOKOUS Kokouksen kulku PSK Standardisoinnin sääntömääräinen syyskokous pidettiin perjantaina Helsingin katajanokalla sijaitsevassa Ravintola Sipulissa, jonka sisustuksessa on säilytetty vanhojen makasiinien henki. PSK:n 40-vuotisjuhlien kunniaksi tilaisuuteen osallistuivat myös kokousedustajien seuralaisia, joten paikalla oli yhteensä 44 henkilöä. Ennen kokousta nautittiin yhdessä herkullinen lounas ja sovittiin, että kokous aloitetaan hieman myöhässä, jotta ruokailu voidaan hoitaa rauhallisesti ja pöytäseurueille jää riittävästi aikaa myös ajatusten vaihtoon. Kun kokous pääsi alkamaan, kokousedustajien seuralaiset menivät tutustumaan opastetulla kierroksella Uspenskin katedraaliin. Linkki syyskokouksen kuvagalleriaan: Kuvakooste kokouksesta

2 PSK-tiedote 4/ (10) Kokouksen avasi perinteisesti PSK:n hallituksen puheenjohtaja, joka kertoi positiivisia uutisia jäsenmäärän kehityksestä ja jäsenistön sitoutumisesta PSK:hon vaikeinakin aikoina. PSK:n hallituksen puheenjohtaja Juha Kemppi avaa kokouksen. Hän esitteli PSK:n jäsenmäärän kasvun vuosien varrelta. Tänä vuonna on PSK:hon tullut 14 uutta jäsentä, vaikka suhdanteet ovat kurittaneet lähes kaikkia teollisuuden aloja. Kokouksen puheenjohtajaksi kutsuttiin liiketoiminnan kehitysjohtaja Tarja Pursiainen Onninen Oy:stä, joka on aktiivisesti kommentoinut PSK:n lausunnolla olleita standardeja ja tuntee hyvin standardisoinnin koko kentän. Puheenjohtaja otti ohjakset käsiinsä ammattimaisesti ja veti kokouksen läpi huolellisesti, mutta rikkoi silti ajassa mitattuna läpimenon PSK:n nopeusennätyksen. 1.2 Uudet hyväksytyt jäsenet Kokouksessa hyväksyttiin yksimielisesti seuraavat jäsenet: 1. Arizona Chemical Oy 2. Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekami 3. Helsingin seudun ympäristöpalvelut kuntayhtymä HSY 4. Masa-Metalli Oy 5. Moventas Gears Oy 6. Valmet Oyj on hakenut jäsenyyttä alkaen.

3 PSK-tiedote 4/ (10) 1.3 Hallituksen henkilövalinnat PSK:n nykyinen hallituksen puheenjohtaja Juha Kemppi on johtanut ansiokkaasti hallitusta 5 vuotta ja luopuu vuoden lopussa tehtävästä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Andritz Oy:n suunnittelujohtaja Timo Juvonen. Timo Juvosella on laaja kokemus liikkeenjohdosta sekä teollisuuslaitosten esisuunnittelusta aina rakentamiseen ja käyttöönottoon asti. Kansainvälisellä kokemuksellaan hän pystyy ohjaamaan PSK:n toimintaa myös projektinviejien suuntaan, sillä se on hyvin kasvava alue kansantaloudessamme. Timo Juvonen ei astu uuteen tehtäväänsä kokemattomana, sillä hän on istunut yhden kolmivuotiskauden PSK:n hallituksessa. Myyntijohtaja Juha Kemppi CTS Engtec Oy:ltä valittiin hallituksen jäseneksi seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Erovuorossa oleva suunnittelupäällikkö Pertti Rahko on osa-aikaeläkkeellä ja hän ei ole enää käytettävissä, joten hänen tilalle valittiin resurssipäällikkö Heikki Kangas Stora Enso Oyj:ltä. Erovuorossa oleva Vice President Timo Syrjänen Pöyry Finland Oy:ltä valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle. Erovuorossa olevan yksikön johtaja Veikko Päivärinne Sweco Industry Oy:ltä valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle. Erovuorossa oleva T&E päällikkö Ville Vuorijärvi Sappi Finland Operations Oy:ltä valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle. Erovuorossa oleva myyntijohtaja Henry Mikkonen Oy SKF Ab:ltä valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle.

4 PSK-tiedote 4/ (10) 1.4 Toiminnantarkastajien valinta Toiminnantarkastajiksi valittiin Veli Erkki Lumme Neurovision Oy:stä ja Olli-Pekka Joronen Sweco Industry Oy:stä. Veli Erkki Lummen henkilökohtaiseksi varamieheksi valittiin Juha-Matti Myyry Neste Jacobs Oy:stä ja Olli-Pekka Jorosen henkilökohtaiseksi varamieheksi valittiin Toivo Pulkkinen Helsingin Energiasta. 2 PSK:N 40-VUOTISJUHLAT VANHALLA YLIOPPILASTALOLLA Vanhan Ylioppilastalon edustalla paloivat tervapadat perjantaina illasta myöhään yöhön. Ne ottivat vastaan yli 200 juhlavierasta ja kunnioittivat lepattavin liekein PSK Standardisoinnin 40-vuotisjuhlaa. Hallituksen puheenjohtaja Juha Kemppi tiivisti juhlapuheessaan PSK:n koko toiminnan perustan 15 minuuttiin. Perustana on yhteisöllisyys ja sen synnyttämä talkootyö. Ilman sitä PSK:ta ei varmaankaan olisi olemassa. Puheessaan hän toteaa, että ihmisen perusluonteessa on halu kuulua johonkin joukkoon, tulla hyväksytyksi siinä ja antaa oma panoksensa sille. PSK:ssa tämä on toteutunut ja me kaikki tällä juhlapaikalla olevat kuulumme samaan joukkoon. Tässä linkki juhlapuheeseen. Vanhan Ylioppilastalon juhlasaliin oli katettu 18 ruokapöytää. Valkoiset liinat ja valaistusmestari loivat juhlatunnelman. Sitä täydensivät lukuisat ahkeroivat tarjoilijat, joita hovimestari ohjasi kuin sinfoniaorkesteria. Illan menu oli runsaan juhlava, kaikki tapahtui ajallaan, puheensorina yltyi, tutut tapasivat toisiaan, naurunremahdus siellä ja naurunremahdus täällä, kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että vietettiin PSK Standardisoinnin 40-vuotispäivää.

5 PSK-tiedote 4/ (10) Juhlan klassisesta osuudesta vastasi kansainvälisesti tunnustettu oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano säestäjänään pianisti Janne Hovi. Dramaattinen sopraano soi kuin instrumentti, miten sen ääni voikaan olla niin kirkas, kuulas ja kaunis. Nyt juhlatunnelma on jo korkealla. Aariat Laulu kuulle Anton Dvorákin oopperasta Rusalka ja O Babbino mio caro Giacomo Puccinin oopperasta Gianni Schicchi ovat varmaankin tämän esityksen jälkeen monen juhlavieraan suosikkilistalla. Esityksen toisessa osassa mentiin hieman kevyempään suuntaan ja kuultiin tunnettuja operettisävelmiä Mustalaisruhtinattaresta sekä My Fair Lady:stä. Näyttelijä Miia Nuutila ja muusikko Antti Paavilainen ovat upea juontajapari, jonka yhteistoiminta on hyvin hitsautunut yhteen. Tarjoiluiden välissä juontajapari hauskuutti vieraita ja pitivät tunnelmaa yllä. Miia on televisiosta tuttu, muun muassa ohjelmasta Maajussille morsian ja Antti on Jean S. yhtyeessä laulajana. He vetivät illan läpi juhlallisen leppoisasti ja esittivät myös keksimänsä musiikillisen pienoisnäytelmän. PSK:n entisille toiminnanjohtajille Urpo Mukalalle ja Vesa Halmelle oli varattu aikaa omille puheenvuoroille. Urpo kertoi puheenvuorossaan PSK:n historiasta päivämäärien tarkkuudella ja Vesa kertoi, kuinka tärkeä korppu oli tiedonsiirrossa. Hän ihmetteli myös, miksi kannakkeita pitää standardisoida joka vuosituhannella.

6 PSK-tiedote 4/ (10) Juhlapuheessa toivotettiin tervetulleeksi PSK:n 40-vuotisjuhlien talkootansseihin. Juhlavieraat kiittivät ja tanssivat yli puolen yön. Eija Kantola ja Omega esittivät tuttuja tanssikappaleita ja sai monet tanssilattialle iloisen rytmin saattelemana. Kun valomerkki tuli yhdeltä, niin energisimmät lähtivät vielä jatkoille. Ilta meni oikein leppoisasti ja saadun palautteen perusteella juhlat olivat onnistuneet hyvin. Tässä linkki: Kuvakooste juhlasta 3 STANDARDISOINTI 3.1 Uusi työryhmä aloittanut Uusi työryhmä 72/4 Voiteluöljyjen puhtaus on pitänyt ensimmäisen kokouksensa. Työryhmään kuuluu seuraavat asiantuntijat: Kimmo Heikkinen pj Hydac Oy Esa Haili Telko Oy Mika Hirvonen Moventas Gears Oy Jani Konttila Oy SKF Ab Timo Nousiainen Colly Company Oy Ab Vesa Ylönen Colly Company Oy Ab Pertti Pulkkinen Efora Oyj Jari Rinkinen Tampereen teknillinen yliopisto Timo Tilus Ruukki Metals Oy 3.2 Vahvistetut standardit PSK:n hallitus on kokouksessaan vahvistanut seuraavat standardit: PSK 3604 Prosessin erottamisen suunnittelu ja hallinta. 23 sivua PSK 5721 Kunnonvalvonnan värähtelymittaus. Mittausasetukset. 12 sivua PSK 6702 Teollisuushydraulijärjestelmän suunnittelu ja hankinta. Suunnittelun lähtökohdat. 2. painos. 9 sivua PSK 8501 Voimalaitoksen vesikemia. Näytteenottolaitteisto. Suunnittelu ja hankinta. 18 s.

7 PSK-tiedote 4/ (10) 3.3 Uusia standardisointiehdotuksia 1 Kunnossapitojärjestelmän tietokenttien määrittely Ramentor Oy on ehdottanut, että CMMS-järjestelmään (kunnossapidon hallintajärjestelmä) määritettävistä tietokentistä laaditaan standardi. Yritykselle tulee paljon pyyntöjä asiakkailta laatia dokumentteja käyttövarmuuden hallinnan kannalta oleellisista tietokentistä ja siitä, missä muodossa tietoa kannattaisi kerätä, jotta sen avulla voitaisiin jatkossa tehdä kattavia tarkasteluita kohteen toiminnasta. Tältä alueelta ei kansainvälisesti tehtyjä standardeja löydy. Standardin ajatuksena voisi olla esitellä erilaisia tarpeellisia tietokenttiä, joista standardin lukija voisi täten poimia omiin tarpeisiinsa sopivat. Kerätyn kunnossapitodatan sisältö ja laatu on nykypäivänä edelleen erittäin puutteellista ihan muutamaa harvaa poikkeusta lukuun ottamatta. Niiden tarkoitus on pääasiassa palvella juoksevaa operatiivista toimintaa, eikä niiden hyödyntämistä esimerkiksi laitteen/linjan toiminnan analysoinnin ja parantamisen kannalta ole luomisvaiheessa huomioitu tarpeeksi. Hallitus päätti koota työryhmän PSK 75/5 selvittämään mahdollisesti laadittavan standardin tehtävän laajuuden ja miten muut tietojärjestelmät liittyvät määriteltäviin tietokenttiin. Ensimmäiseen kokoukseen, joka olisi keskustelutilaisuus, kutsutaan laajasti asiaan liittyvien yritysten edustajia. 2 Automaation tiedonsiirron tietoelementit THTH ry on ehdottanut automaation tiedonsiirron tietoelementtien määrittelyä ja niihin linkitettyjen eri suunnittelujärjestelmien attribuuttien nimeämistä järjestelmäkohtaiset syntaksit huomioiden. Pohjana käytetään standardin ISO määrittelemiä tietoelementtejä siinä laajuudessa kuin niitä on saatavissa. Hallitus päätti koota työryhmän PSK 74/2 laatimaan standardin aiheesta. 4 UUDET JÄSENET ESITTELYSSÄ 4.1 ATOR-Consultants Oy Yrityksen pääliiketoiminta-alueena ovat öljy ja öljytuotteiden sekä kemikaalien kuljetuksen ja varastoinnin suunnittelutehtävät. Erikoisosaamista ovat esimerkiksi öljyn ja öljytuotteiden kalliosäiliövarastointi. Muina palveluina yritys tarjoaa projektin johtoa ja riskianalyyseja.

8 PSK-tiedote 4/ (10) 4.2 Moventas Gears Oy Yritys on yksi maailman johtavista vaihdevalmistajista. Yhtiö valmistaa voimansiirtoratkaisuja esimerkiksi tuulivoima-, sellu- ja paperi- sekä kaivosteollisuudelle ja tarjoaa kattavat palvelut vaihteiden huoltoon, ylläpitoon ja etähallintaan. Yhtiöllä on noin 900 työntekijää 14 maassa sekä maailmanlaajuinen yhteistyökumppaniverkosto. 4.3 Sebicon Oy Yritys on Bentleyn 2D / 3D / BIM CAD-suunnitteluohjelmistojen ja tiedonhallintajärjestelmien toimittaja, joka on keskittynyt Bentley-konsernin tuotteisiin sekä sovelluksiin. Ratkaisut kattavat yritysten ja julkisen sektorin mekaniikka-, laitos-, rakennus-, sähkö- ja yhdyskuntasuunnittelun sekä maastomallinnuksen kaikki tarpeet. Palveluihin kuuluvat koulutus-, konsultointi-, asiantuntija- ja laserkeilauspalvelut. Sebicon Oy on valtuutettu Bentley Institute -koulutuskeskus ja ohjelmistojen jälleenmyyjä. Sebicon Oy järjestää Bentley Institute -koulutuksia Helsingin Vallilassa. 4.4 Valmet Oyj Metso Oyj jakautuu vuoden 2014 alussa kahdeksi erilliseksi pörssiyhtiöksi. Jakautumisen jälkeen Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminnat muodostavat uuden yhtiön Valmet Oyj:n, kun taas Kaivos ja maarakennus sekä Automaatio - liiketoiminnat jäävät Metso Oyj:lle. 4.5 Vantaan Energia Oy Vantaan Energia Oy on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Yhtiön omistavat Vantaan (60 %) ja Helsingin (40 %) kaupungit. Vantaan Energia Oy tuottaa ja myy sähköä ja kaukolämpöä. Lisäksi se tarjoaa maakaasua teollisuuden tarpeisiin. Yhtiö vastaa kaukolämpöverkostojen rakentamisesta ja huollosta Vantaalla. Merkittävä osa sähköstä syntyy tehokkaasti sähkön ja lämmön yhteistuotantona Martinlaakson voimalaitoksessa, joka käyttää pääpolttoaineina maakaasua ja kivihiiltä. 5 HALLITUKSEN KOKOUKSET 2014 Mikäli jäsenistöllä on kysyttävää tai jäsenyritys haluaa jostain asiasta kuulla hallituksen mielipiteen, voitte lähettää viestin PSK:n hallitukselle ennen kokousta. Kokousajat on sovittu seuraavasti: 1. Hallituksen kokous 1/ Hallituksen kokous 2/ Hallituksen kokous 3/ Hallituksen kokous 4/ Hallituksen kokous 5/ Hallituksen kokous 6/

9 PSK-tiedote 4/ (10) 6 PSK:N KEVÄTSEMINAARI PSK Standardisointi järjestää jäsenistölleen perinteisen päivän mittaisen maksuttoman kevätseminaarin Projektitoiminta Ⅵ Investointiprojektin turvallinen läpivienti" Helsingin Pörssitalossa torstaina Luennoilla käsitellään projektin toteutuksen turvallisuuteen liittyviä asioita, joita ei voi ohittaa organisaatioiden millään tasolla. Järjestelmällisellä panostuksella työturvallisuuden parantamiseen on monessa yrityksessä saatu merkittäviä tuloksia. Seminaarissa etsitään toteutuneiden turvallisuuteen tähtäävien kehitysprojektien avulla parhaita käytäntöjä työtapaturmien 0-toleranssin saavuttamiseksi. PSK:n jäsenyritysten henkilökunnalle, työryhmien jäsenille ja yhteistyökumppaneillemme tilaisuus on ilmainen. Seminaaritilat on varattu 150 osallistujalle, joten tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet. Mikäli paikat kuitenkin loppuvat kesken, niin seminaariin otetaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voi sähköpostitse osoitteeseen psk@psk-standardisointi.fi. Seminaarin ohjelma on tämän tiedotteen liitteenä. 7 PLAN-KUMMILAPSEMME Planin vapaaehtoistyöntekijä Kihanji Joyce oli vieraillut kummilastemme luona ja kertoi meille hieman heidän kuulumisiaan. Airine Peter Mpondange on 13-vuotias tyttö. Hän asuu Tansaniassa Ifakaran alueella perheensä kanssa ja käy peruskoulua. Lempiaineekseen hän ilmoittaa matematiikan. Koulumatka taitetaan kävellen ja se kestää noin 45 minuuttia. Airine on pysynyt terveenä ja voi hyvin. Lähimmälle terveysasemalle on matkaa saman verran kuin kouluun. Perheen äiti, Melasiana, palasi juuri sadonkorjuusta takaisin kotiin ja samoin pikkuveli Samson, joka oli asunut äidin poissaolon ajan muiden sukulaisten luona.

10 PSK-tiedote 4/ (10) Toinen kummilapsistamme, Sethi Raphael Mwamalala, on jo 17 vuotta täyttänyt poika. Sethi asuu Airinen tavoin Ifakarassa perheineen. Hän käy peruskoulua ja hänen lempiaineensa on myös matematiikka. Perhe on pysynyt terveenä eikä vakavampia sairauksia ole ollut. Ifakarassa suoritetaan hanketta, jossa paikallisen yhteistyökumppanin tukemisella jaetaan pienlainoja perheille. Tämä tukee yrittäjyyttä ja estää perheiden syrjäytymistä. Rauhallista joulua ja iloista uutta vuotta 2014! PSK Standardisointiyhdistys ry Jari Viertävä toiminnanjohtaja Pia Koponen sihteeri JAKELU Jäsenyritykset, työryhmien jäsenet, hallitus, SFS, METSTA, SESKO, KPY

11 PSK:N KEVÄTSEMINAARI PÖRSSITALOSSA TORSTAINA (2) PROJEKTITOIMINTA Ⅵ INVESTOINTIPROJEKTIN TURVALLINEN LÄPIVIENTI Tavoite Luennoilla käsitellään projektin toteutuksen turvallisuuteen liittyviä asioita, joita ei voi ohittaa organisaatioiden millään tasolla. Järjestelmällisellä panostuksella työturvallisuuden parantamiseen on monessa yrityksessä saatu merkittäviä tuloksia. Seminaarissa etsitään toteutuneiden turvallisuuteen tähtäävien kehitysprojektien avulla parhaita käytäntöjä työtapaturmien 0-toleranssin saavuttamiseksi. Tilaisuuden osallistujat voivat haastaa luennoitsijat ja kyseenalaistaa esitettyjä totuuksia, jolloin uudet ideat saavat tilaisuuden tulla esille. Kohderyhmä Tilaisuus on tarkoitettu sekä tilaajien että toimittajien edustajille. Osallistujan teknisellä tai teollisuuden alalla ei ole merkitystä, sillä luennoilla asioiden käsittely ei ota kantaa teknisiin yksityiskohtiin. PSK:n jäsenyritysten henkilökunnalle, työryhmien jäsenille ja yhteistyökumppaneillemme tilaisuus on ilmainen. Seminaaritilaksi on varattu 150 henkeä vetävä Pörssisali, joten tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet. Mikäli paikat kuitenkin loppuvat kesken, niin seminaariin otetaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen psk(a)psk-standardisointi.fi. Seminaarin puheenjohtajaksi on kutsuttu HSEQ-johtaja Kirsi Rintamäki Neste Jacobs Oy:stä. Hänellä on pitkä kokemus projekteista ja niiden toteutuksesta Pohjoismaiden suurimmalla teollisuusalueella, jossa vaara vaani monella tapaa, jos sitä ei pystytä tunnistamaan ja poistamaan. Prosessit ovat monimutkaisia ja väliaineet usein vaarallisia, siksi Neste Jacobs Oy on panostanut merkittävästi turvallisuuteen. Kirsi Rintamäki korostaa kuitenkin, että tärkeintä on oikea asenne ja turvallisuuden huomioiminen investointiprojektin kaikissa vaiheissa, esisuunnittelusta käyttöönottoon, sekä toimistossa että työmaalla. Siirtyminen toimistosta työmaalle on varsinkin kokemattomille nuorilla vaarallinen vaihe työelämässä. Ohjelma Klo 8.30 Klo 9.00 Klo 9.30 Klo Ilmoittautuminen ja aamukahvi Seminaarin avaus Pyrkimyksenä on 0-tapaturmaa ja sen toteutumiseen on kehitetty myös hyväksi todettuja menetelmiä. Tapaturmia kuitenkin sattuu ja siksi avauksessa esitetään yhteenveto kyselystä, joka tehtiin edellisessä PSK:n kevätseminaarissa. Siihen on koottu eri henkilöiden tietoon tulleita tapaturmia ja miten ne olisi voinut mahdollisesti estää. Lisäksi läheltä-pititilanteet on otettava vakavasti, sillä ne ovat varoituksia ja niiden selvittäminen lisää turvallisuutta konkreettisesti heti. Lisäksi avauksessa esitellään, miten Neste Jacobs Oy on pystynyt lisäämään työturvallisuutta. HSEQ-johtaja Kirsi Rintamäki Neste Jacobs Oy Turvallisuus lainlaatijan näkökulmasta Työturvallisuuslaki on pakottava laki, mutta mitä muita viranomaismääräyksiä pitää noudattaa. Päättäjiä herätellään myös vastuukysymyksillä, sillä aina vakavan onnettomuuden sattuessa, syyllisiä etsitään esimiestasolta, jolla on turvallisuuteen liittyviä velvoitteita. Ylijohtaja Leo Suomaa, Sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosasto ( ) Tauko

12 2 (2) Klo Klo Klo Klo Klo Klo Klo Klo Klo Klo Klo Klo Nolla tapaturmaa foorumin konkreettinen tulos Nolla tapaturmaa -foorumi on suomalaisten työpaikkojen muodostama verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden jatkuva edistäminen. Luennolla esitetään menetelmä, jolla turvallisuutta jäsenyrityksissä edistetään ja mitä konkreettisia tuloksia on saavutettu. Kehittämispäällikkö Mika Liuhamo, Työterveyslaitos ( ) Tauko Turvallisuuskorttiviidakko ja mitä sillä on saavutettu Joka hommaan pitää olla jokin kortti, joka antaa luvan tehdä jotain. Mitä maailmalla on sattunut, että tällaiseen korttiviidakkoon on menty ja mitä konkreettista on saavutettu. Luennoitsijalla on kymmenien vuosien kokemus valvovana viranomaisena Tukesissa. Turvallisuusasiantuntija Jorma Partanen ( ) Tauko Esimiehen työsuojeluvastuu ja sen kohtaaminen Investointiprojektin toteutusvaiheessa työtä tehdään joskus hyvinkin vaativissa olosuhteissa. Laitteiden koekäynnistykset tapahtuvat keskeneräisten asennustöiden lomassa, telineitä puretaan ja kootaan, kullakin on oma tehtävänsä ja pitäisi huomioida muutakin kuin oma työnsä. Esimies lähettää asennustyön sekaan omat asentajansa, mutta entäs sitten kun jotain ikävää sattuu. Toimitusjohtaja Juha Merjama Tapaturva Oy ( ) Lounas Case 1: Ensi kertaa laitostyömaalla Turvallisuusasiat voidaan hoitaa projektin sisällä. Rautaruukilla Raahessa panostettiin voimakkaasti masuunien peruskorjausprojekteissa turvalliseen työskentelyyn ja kaikille projektissa mukana olleille annettiin pakollinen erillinen turvallisuuskoulutus ennen työmaalle pääsemistä. Näin myös toimistosta ensi kertaa työmaalle siirtyminen tehdään turvallisemmaksi. Projektipäällikkö Jarmo Naula Ruukki Metals Oy ( ) Tauko Case 2: Ennakoi.fi Alihankkijat turvallisuuden tiellä Turvallisuus on kaikkia yhteisen työpaikan organisaatioita ja henkilöstöryhmiä yhdistävä tekijä. Caverionin julkaisema ennakoi.fi-palvelu tarjoaa isoille organisaatioille tutut ennakoivan turvallisuustyön mallit ja ilmoituskanavat koko arvoketjun käyttöön. Turvallisuudessa tulokset tehdään ennakoivalla turvallisuustyöllä. HSE-päällikkö Petri Lundahl, Caverion Industria Oy ( ) Kahvitauko Onko riskitön elämä elämisen arvoista? Mitä turvallisuus on, onko se riskien hallintaa vai hetken olotila vai elämmekö siinä illuusiossa, että olemme turvassa. Meidän pitää ensin kohdata vaara ja sitten voittaa vaara sen jälkeen tunnemme olevamme turvassa. Ammattilaisvuorikiipeilijä Veikka Gustafsson ( ) Loppukeskustelu Seminaarin jälkeen pidetään klo PSK:n sääntömääräinen kevätkokous, johon kaikki ovat tervetulleita. Kokouksen jälkeen päivän teemaa voi jäädä pohtimaan perinteisesti tarjoiltavan illallisen ja virvokkeiden merkeissä.

PSK tiedote 4/2011 21. joulukuuta 2011 1 (5)

PSK tiedote 4/2011 21. joulukuuta 2011 1 (5) PSK tiedote 4/2011 1 (5) Sisällysluettelo 1 PSK:n syyskokous 2011 1.1 Kokous 1.2 Hallituksen henkilövalinnat 1.3 Toiminnantarkastajien valinta 1.4 Kokouksen jatkot 2 Standardisointi 2.1 Vahvistetut standardit

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/ (6)

PSK-tiedote 2/ (6) PSK-tiedote 2/2016 1 (6) Sisällysluettelo 1 Hallituksen kokous 2 PSK Standardisoinnin kevätkokous 2016 3 PSK:n kevätseminaari 2016 4 Standardisointi 4.1 Vahvistetut standardit 4.2 Uusi työryhmä 5 PSK Standardisoinnin

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/2013 11. lokakuuta 2013 1 (6)

PSK-tiedote 3/2013 11. lokakuuta 2013 1 (6) PSK-tiedote 3/2013 11. lokakuuta 2013 1 (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 1.1 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2014 1.2 Budjetointiperusteet vuodelle 2014 2 Standardisointi 2.1 Vahvistetut standardit 2.2

Lisätiedot

PSK-tiedote 4/ (8)

PSK-tiedote 4/ (8) PSK-tiedote 4/2016 1 (8) Sisällys 1 PSK:n hallitus 2 PSK:n syyskokous 2016 2.1 Kokouksen kulku 2.2 Uusia jäseniä 2.3 Hallituksen henkilövalinnat 2.4 Toiminnantarkastajien valinta 2.5 Juhlailtamat 3 Uudet

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/ (5)

PSK-tiedote 3/ (5) PSK-tiedote 3/2016 1 (5) Sisällys 1 PSK Standardisoinnin hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2017 1.2 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2017 2 Standardisointi 2.1 Uudet standardisointikohteet 2.2 Lausunnolla

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/2011 23. maaliskuuta 2011 1 (5)

PSK-tiedote 1/2011 23. maaliskuuta 2011 1 (5) PSK-tiedote 1/2011 1 (5) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallituksen kokous 2 Yhdistyksen kevätkokous 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Kumotut standardit 3.3 Uusia standardisointikohteita 3.4

Lisätiedot

PSK tiedote 2/2010 14. kesäkuuta 2010 1 (6)

PSK tiedote 2/2010 14. kesäkuuta 2010 1 (6) PSK tiedote 2/2010 1 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen kevätkokous 2010 2 Palaute PSK:n kevätseminaarista 3 PSK:n syyskokous 18.11.2010 4 Standardisointi 4.1 Vahvistetut standardit 4.2 Lausunnolla olevat

Lisätiedot

THTH ry syysseminaari 2013

THTH ry syysseminaari 2013 THTH ry syysseminaari 2013 Keskiviikko 30.10.2013, VTT, Tekniikantie 2, Espoo 1 Syysseminaarin aihealue Aiheena järjestelmien välinen tiedonsiirto ja standardit Case putkiston tiedonsiirto. PSK 5968-standardin

Lisätiedot

PSK tiedote 1/2007. 16. helmikuuta 2007 1 (5)

PSK tiedote 1/2007. 16. helmikuuta 2007 1 (5) PSK tiedote 1/2007 1 (5) Sisällys 1 PSK:n hallitus 2 Yhdistyksen kevätkokous 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Lausunnolla olevat standardit 3.3 Uusia standardisointikohteita 3.4 Uudet painokset

Lisätiedot

PSK tiedote 4/2008 5. joulukuuta 2008 1(7)

PSK tiedote 4/2008 5. joulukuuta 2008 1(7) PSK tiedote 4/2008 1(7) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallituksen kokous 2 PSK:n syyskokous 2008 2.1 Kokous 2.2 Henkilövalinnat vuodeksi 2009 2.3 Kokouksen jatkot 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/2012 15. lokakuuta 2012 1 (6)

PSK-tiedote 3/2012 15. lokakuuta 2012 1 (6) PSK-tiedote 3/2012 1 (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2013 1.2 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2013 2 PSK:n syyskokous 2012 ja Spagettiooppera 3 Standardisointi 3.1 Lausunnolla

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/2015 02.10.2015 1 (6)

PSK-tiedote 3/2015 02.10.2015 1 (6) PSK-tiedote 3/2015 1 (6) Sisällys 1 PSK Standardisoinnin hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2016 1.2 Ehdotus PSK:n hallituksen puheenjohtajaksi 2016 2 Standardisointi 2.1 Uudet standardisointikohteet

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/2015 5.3.2015 1 (6)

PSK-tiedote 1/2015 5.3.2015 1 (6) PSK-tiedote 1/2015 1 (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 2 PSK:n kevätseminaari Finlandia-talossa 16.4.2015 3 Yhdistyksen kevätkokous Finlandia-talossa 16.4.2015 4 Uudet jäsenet esittelyssä 5 Standardisointi

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/2012 12. maaliskuuta 2012 1 (6)

PSK-tiedote 1/2012 12. maaliskuuta 2012 1 (6) PSK-tiedote 1/2012 1 (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallituksen kokous 2 Yhdistyksen kevätkokous Musiikkitalossa 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Lausunnolla olevat standardit 3.3 Uusia standardisointikohteita

Lisätiedot

PSK-tiedote 4/2012 17. joulukuuta 2012 1 (7)

PSK-tiedote 4/2012 17. joulukuuta 2012 1 (7) PSK-tiedote 4/2012 1 (7) Sisällysluettelo 1 PSK:n syyskokous 2012 1.1 Kokous 1.2 Uusia jäseniä 1.3 Hallituksen henkilövalinnat 1.4 Toiminnantarkastajien valinta 1.5 Kokouksen viihdepuoli 2 Standardisointi

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/2014 12.6.2014 1 (8)

PSK-tiedote 2/2014 12.6.2014 1 (8) PSK-tiedote 2/2014 1 (8) Sisällysluettelo 1 PSK Standardisoinnin kevätkokous 2014 2 PSK:n kevätseminaari 2014 3 Hallituksen kokous 4 Uudet jäsenet esittelyssä 5 Standardisointi 5.1 Vahvistetut standardit

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/2011 14. kesäkuuta 2011 1 (6)

PSK-tiedote 2/2011 14. kesäkuuta 2011 1 (6) PSK-tiedote 2/2011 1 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen kevätkokous 2011 2 Palaute PSK:n kevätseminaarista 3 PSK:n syyskokous 17.11.2011 Kämpissä 4 Uusien jäsenten esittely 4.1 Balance Engineering Oy 4.2

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/ (5)

PSK-tiedote 3/ (5) PSK-tiedote 3/2017 1 (5) Sisällys 1 PSK Standardisoinnin hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2018 1.2 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2018 2 Standardisointi 2.1 Vahvistetut standardit 3 Uudet jäsenet

Lisätiedot

PSK-tiedote 4/2014 12. joulukuuta 2014 1 (9)

PSK-tiedote 4/2014 12. joulukuuta 2014 1 (9) PSK-tiedote 4/2014 1 (9) Sisällysluettelo 1 PSK:n syyskokous 2014 1.1 Kokous 1.2 Uusia jäseniä 1.3 Hallituksen henkilövalinnat 1.4 Toiminnantarkastajien valinta 1.5 Kokouksen iltatilaisuus 2 Uusia standardisointikohteita

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/2015 11.6.2015 1 (6)

PSK-tiedote 2/2015 11.6.2015 1 (6) PSK-tiedote 2/2015 1 (6) Sisällysluettelo 1 Hallituksen kokous 2 PSK Standardisoinnin kevätkokous 2015 3 PSK:n kevätseminaari 2015 4 Uudet jäsenet esittelyssä 5 Standardisointi 5.1 Vahvistetut standardit

Lisätiedot

Esimiehen työsuojeluvastuu ja sen kohtaaminen investointiprojektissa

Esimiehen työsuojeluvastuu ja sen kohtaaminen investointiprojektissa Esimiehen työsuojeluvastuu ja sen kohtaaminen investointiprojektissa Juha Merjama PSK Kevätseminaari 24.4.2014 TAPATURVA ON TYÖSUOJELUN ASIANTUNTIJA JA MONIOSAAJA Rajaus Tässä keskitytään tekemisen turvallisuuteen,

Lisätiedot

PSK tiedote 4/2010 8. joulukuuta 2010 1 (8)

PSK tiedote 4/2010 8. joulukuuta 2010 1 (8) PSK tiedote 4/2010 1 (8) Sisällysluettelo 1 PSK:n syyskokous 2010 1.1 Kokous 1.2 Hallituksen henkilövalinnat 1.3 Tilintarkastajien valinta 1.4 Kokouksen jatkot 2 Standardisointi 2.1 Vahvistetut standardit

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/2008. 28. helmikuuta 2008 1 (8)

PSK-tiedote 1/2008. 28. helmikuuta 2008 1 (8) PSK-tiedote 1/2008 1 (8) Sisällys 1 PSK:n hallitus 1.1 Hallituksen jäsenet 2008 1.2 Tilikausi 2007 1.3 Hallituksen uusi puheenjohtaja esittäytyy 2 Yhdistyksen kevätkokous 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/2009 2. maaliskuuta 2009 1 (6)

PSK-tiedote 1/2009 2. maaliskuuta 2009 1 (6) PSK-tiedote 1/2009 1 (6) Sisällys 1 PSK:n hallituksen kokous 2 Hallituksen uusi puheenjohtaja esittäytyy 3 Yhdistyksen kevätkokous 4 Standardisointi 4.1 Vahvistetut standardit 4.2 Lausunnolla olevat standardit

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/2008. 12. kesäkuuta 2008 1 (8)

PSK-tiedote 2/2008. 12. kesäkuuta 2008 1 (8) PSK-tiedote 2/2008 1 (8) Sisällys 1 Palaute kevään PSK-seminaarista 2 Yhdistyksen kevätkokous 2008 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Kumotut standardit 4 Uusia standardisointikohteita 4.1

Lisätiedot

PSK-tiedote 4/2015 21.12.2015 1 (9)

PSK-tiedote 4/2015 21.12.2015 1 (9) PSK-tiedote 4/2015 1 (9) Sisällys 1 PSK:n hallitus 2 PSK:n syyskokous 2015 2.1 Kokouksen kulku 2.2 Uusia jäseniä 2.3 Hallituksen henkilövalinnat 2.4 Toiminnantarkastajien valinta 2.5 Kokouksen kulttuuriosuus

Lisätiedot

PSK tiedote 4/2009 22. joulukuuta 2009 1 (8)

PSK tiedote 4/2009 22. joulukuuta 2009 1 (8) PSK tiedote 4/2009 1 (8) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallituksen ja yhdistyksen kokoukset 2010 2 PSK:n syyskokous 2009 2.1 Kokous 2.2 Henkilövalinnat vuodeksi 2010 2.3 Kokouksen jatkot 3 Standardisointi 3.1

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/ (5)

PSK-tiedote 3/ (5) PSK-tiedote 3/2014 1 (5) Sisällys 1 PSK:n hallitus 1.1 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2015 1.2 Budjetointiperusteet vuodelle 2015 2 Standardisointi 2.1 Uudet työryhmät 2.2 Kannakestandardit 3 Uudet jäsenet

Lisätiedot

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä Mikkeli, Vantaa, Kokkola, Kemi, Turku #työturvallisuuspäivä. Perehdyttämisen hyvät käytännöt

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä Mikkeli, Vantaa, Kokkola, Kemi, Turku #työturvallisuuspäivä. Perehdyttämisen hyvät käytännöt Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 26.04.2019 Mikkeli, Vantaa, Kokkola, Kemi, Turku #työturvallisuuspäivä Perehdyttämisen hyvät käytännöt Petri Pakkanen asiantuntija, Työturvallisuuskeskus petri.pakkanen@ttk.fi

Lisätiedot

Tilaisuuden turvallisuus; poistumistiet ja kokoontumispaikka. Missä olemme: Heureka, Kuninkaalantie 7 Vantaa,

Tilaisuuden turvallisuus; poistumistiet ja kokoontumispaikka. Missä olemme: Heureka, Kuninkaalantie 7 Vantaa, Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 26.04.2019 Vantaa, Mikkeli, Kokkola, Kemi, Turku #työturvallisuuspäivä Perehdyttämisen hyvät käytännöt Eero Honka asiantuntija, Työturvallisuuskeskus Eero.honka@ttk.fi

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/ (6)

PSK-tiedote 1/ (6) PSK-tiedote 1/2016 1 (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 2 PSK:n kevätseminaari Pörssitalossa torstaina 21.4.2016 3 Yhdistyksen kevätkokous Pörssitalossa 21.4.2016 4 PSK:n toiminnanjohtajan läksiäiset

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/2008 24. syyskuuta 2008 1(5)

PSK-tiedote 3/2008 24. syyskuuta 2008 1(5) PSK-tiedote 3/2008 1(5) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2009 1.2 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2009 2 Syyskokous 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Kumotut

Lisätiedot

Suomen Automaatioseura ry Voimalalaitosjaos

Suomen Automaatioseura ry Voimalalaitosjaos ry Voimalalaitosjaos Kevätkokous 26.5.2015 ABB, Pitäjänmäki, Helsinki Esityslista: 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan valinta 3. Kokouksen toimihenkilöiden valinta sihteeri, pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

PSK-BUILDING SMART SEMINAARI TEKNIIKAN MUSEO 15.5.2009

PSK-BUILDING SMART SEMINAARI TEKNIIKAN MUSEO 15.5.2009 PSK-BUILDING SMART SEMINAARI TEKNIIKAN MUSEO 15.5.2009 PSK STANDARDISOINTI THTH ry Ari.puuskari@profox.com 1 TEEMA 2009 SEMINAARI: UUDET MENETELMÄT T KUSTANNUS- TEHOKKAASSA PROJEKTITOIMINNASSA -Projektiorganisaation

Lisätiedot

Profox - Realize Your visions. 2008 Profox Companies Oy

Profox - Realize Your visions. 2008 Profox Companies Oy Profox - Realize Your visions 1 PSK-BUILDING SMART SEMINAARI ISO-VALKEINEN KUOPIO 09.04.2010 PSK STANDARDISOINTI THTH ry Ari.puuskari@profox.com 2 PSK-SEMINAARI SEMINAARI 1997 TAHKO Ryhmätyöt: 1. Ongelmat

Lisätiedot

Muistio 1 (6) Anne Hirsiniemi TURVALLISUUSRYHMÄN KOKOUS. Aika Keskiviikko klo Hämeenkylän kartano, Vantaa

Muistio 1 (6) Anne Hirsiniemi TURVALLISUUSRYHMÄN KOKOUS. Aika Keskiviikko klo Hämeenkylän kartano, Vantaa Anne Hirsiniemi 3.5.2018 Muistio 1 (6) TURVALLISUUSRYHMÄN KOKOUS Aika Keskiviikko 11.4.2018 klo 8.30 Paikka Hämeenkylän kartano, Vantaa Läsnä Antti Leino Skanska Oy, puheenjohtaja Jukka Moilanen Lapti

Lisätiedot

XX PSK BIM ammattilaisseminaari Helsinki, Finlandia-talo

XX PSK BIM ammattilaisseminaari Helsinki, Finlandia-talo XX PSK BIM ammattilaisseminaari 09.09.2016 Helsinki, Finlandia-talo Allianssimuotoinen projekti investointihankkeen toteutusmuotona PSK STANDARDISOINTI Profox Companies Ltd; 2016 SEMINAARIN AJATUS -Jakaa

Lisätiedot

Turvallisen tekniikan pääseminaarin lisäksi järjestetään torstaina 7.6 työpajapäivä, jossa keskitytään kolmeen aihealueeseen.

Turvallisen tekniikan pääseminaarin lisäksi järjestetään torstaina 7.6 työpajapäivä, jossa keskitytään kolmeen aihealueeseen. Turvallisen tekniikan seminaari 2012 Tampereen teknillinen yliopisto, tietotalo Työpajapäivä, torstai 7.6 Turvallisen tekniikan pääseminaarin lisäksi järjestetään torstaina 7.6 työpajapäivä, jossa keskitytään

Lisätiedot

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) Aika maanantaina 17.12.2012 kello 9:00 11:10 Kokouksen jälkeen n. 11:30 joululounas Seurahuoneella Paikka Yrityskolmio, os. Vareliuksenkatu 2 B, 32200 LOIMAA

Lisätiedot

Viestintä ja oppiminen Nolla tapaturmaa foorumissa

Viestintä ja oppiminen Nolla tapaturmaa foorumissa Viestintä ja oppiminen Nolla tapaturmaa foorumissa Mika Liuhamo, palvelukeskuksen päällikkö Työterveyslaitos, Asiakasratkaisut mika.liuhamo@ttl.fi Hyvinvointia työstä Nolla on mahdollisuus! Tapaturmat

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Teollisuuden hajautetun tiedonhallinnan yhdistys THTH ry

Teollisuuden hajautetun tiedonhallinnan yhdistys THTH ry Teollisuuden hajautetun tiedonhallinnan yhdistys THTH ry Esittely Jarmo Söderman 1 Yhdistys Perustamiskokous 26.10.2006, rekisteröintipäätös 10.4.2007. Toimialue Teollisuuden tiedonhallinnan ja siihen

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO R.Y. Hallitus KUTSU Riihimäki 30.9.2015 Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 21.11.2015 klo 13:00 alkaen Rannikkoprikaatissa,

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 18.11.2017 1/5 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan

Lisätiedot

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi 1 (7) KUTSU LIONSPIIRI 107-H:n VUOSIKOKOUKSEEN JA -JUHLAAN Paikka: Kummun koulu Kummunkatu 15, 83500 OUTOKUMPU Ohjelma: 09.30 10.00 Aamukahvi piirihallituksen osanottajille 10.00 12.00 Piirihallituksen

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

SUSEtoberfest TERVETULOA

SUSEtoberfest TERVETULOA 1 SUSEtoberfest TERVETULOA #SUSEtoberfest SUSE silmäyksellä 5 Missä SUSE johtaa 6 SUSE strategia 7 Entä sitten Suomessa? Koulutus Teknologia-osaaminen Edustus Twitter Suomi SUSENews Yhteystiedot Materiaalit

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Rakennusteollisuuden työturvallisuuskannanotto. RATUKE-seminaari , Kansallismuseo Tarmo Pipatti

Rakennusteollisuuden työturvallisuuskannanotto. RATUKE-seminaari , Kansallismuseo Tarmo Pipatti Rakennusteollisuuden työturvallisuuskannanotto RATUKE-seminaari 11.11.2010, Kansallismuseo Tarmo Pipatti Työturvallisuuskannanotto 2010-2015 :n hallitus asetti vuoden 2010 alussa tavoitteen, jonka mukaan

Lisätiedot

Projektijohtaminen. Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki

Projektijohtaminen. Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki KEHITTÄMISKESKUS OY 28. 29.2.2012 Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki Pertti Melonen, toimitusjohtaja, Pro HR Consulting Oy Erkki Rajala,

Lisätiedot

Sopimushenkilöstön Pelastustoiminnan peruskurssin vastaavan kouluttajan koulutus pilotti

Sopimushenkilöstön Pelastustoiminnan peruskurssin vastaavan kouluttajan koulutus pilotti Sopimushenkilöstön Pelastustoiminnan peruskurssin vastaavan kouluttajan koulutus pilotti Maanantai 5.11.2019 (etä) 09.00-09.30 Skype kontakti: Ilmoittautuminen Skype-kontaktiin Kurssijärjestelyt, henkilötietolomake,

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO R.Y. Hallitus KUTSU Riihimäki 21.10.2018 Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 17.11.2018 klo 13.00 alkaen Kouvolan

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

Pilveä standardisoidaan monessa ryhmässä

Pilveä standardisoidaan monessa ryhmässä 14.10.2011 Uutiskirjeen sisältö Pilvipalveluita koskevien standardien laadinta on alkamassa mm.verkkosovellusten ja tietoturvatekniikkojen ISOn alikomiteoissa.»lue artikkeli kokonaisuudessaan Ohjelmointikieli

Lisätiedot

Tervetuloa vuosikokoukseen!

Tervetuloa vuosikokoukseen! SK POHJANMAA - POHJANMAAN LASTUSALAN LIITTO ry Tervetuloa vuosikokoukseen! Pohjanmaan Pelastusalan liitto ry:n vuosikokous pidetään la 21.5.2016 Nurmon Paloasemalla, Paanatie 1, 60550 Nurmo Tilaisuuteen

Lisätiedot

HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 HRO SUUNNITTELUFOORUMI Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, Sannäs

HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 HRO SUUNNITTELUFOORUMI Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, Sannäs HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Keskiviikko, klo 14.42-15.43 Paikka: Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, 07310 Sannäs Osallistujat: Timo Björk LUT Tapani Halme

Lisätiedot

Työturvallisuuskilpailu 20 vuotta. Uudellamaalla. Juhla-seminaari

Työturvallisuuskilpailu 20 vuotta. Uudellamaalla. Juhla-seminaari Työturvallisuuskilpailu 20 vuotta Uudellamaalla Juhla-seminaari Eteran auditorio 1.3.2017 Hannu J. Mäkinen Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry Työturvallisuuden kehittäminen jatkuu Työturvallisuusasioihin

Lisätiedot

YYVA (Yhteiskunta- ja yritysvastuu) -koulutusohjelma

YYVA (Yhteiskunta- ja yritysvastuu) -koulutusohjelma YYVA (Yhteiskunta- ja yritysvastuu) -koulutusohjelma Ensimmäinen pk-yrityksille suunnattu yhteiskunta- ja yritysvastuun koulutusohjelma käynnistyy! Koulutusohjelmaan kuuluu neljä koulutuspäivää, joissa

Lisätiedot

Turvallisen tekniikan seminaari 2015 Työpajapäivä, keskiviikko 3.6.

Turvallisen tekniikan seminaari 2015 Työpajapäivä, keskiviikko 3.6. Työpajapäivä 2015 Turvallisen tekniikan seminaari 2015 Työpajapäivä, keskiviikko 3.6. Tampereen teknillinen yliopisto, Rakennustalo Turvallisen tekniikan pääseminaarin lisäksi järjestetään keskiviikkona

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/9 Hallitus Sivu 1 / 5

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/9 Hallitus Sivu 1 / 5 Hallitus 2.12.2016 Sivu 1 / 5 Aika: pe 2.12.2016 klo 12.30-14.15 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto, Kalevankatu 13 A, Helsinki Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas

Lisätiedot

Suomen Standardisoimisliitto ja oppilaitosyhteistyö. INSINÖÖRIKOULUTUKSEN FOORUM 4.10.2012, Tampere

Suomen Standardisoimisliitto ja oppilaitosyhteistyö. INSINÖÖRIKOULUTUKSEN FOORUM 4.10.2012, Tampere Suomen Standardisoimisliitto ja oppilaitosyhteistyö INSINÖÖRIKOULUTUKSEN FOORUM 4.10.2012, Tampere Mitä on standardisointi? > Standardisointi on yhteisten ohjeiden ja toimintatapojen laatimista helpottamaan

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio 1/6 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry:n puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Vainio kertoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä meneillään olevasta luottamusjohdon valintaprosessista,

Lisätiedot

Turvallisuus ihmisten toimintana

Turvallisuus ihmisten toimintana Turvallisuus ihmisten toimintana OHJELMA Aika: Torstai 5.6.2014 klo 9.00-16.00 Paikka Allergiatalo, Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki 08.30 09.00 Aamukahvi ja ilmoittautuminen 09.00 09.05 Tilaisuuden avaus

Lisätiedot

MITEN TYÖTURVALLISUUDEN TASO SAADAAN NOUSEMAAN RAKENNUSALALLA. L S Kiinteistö ja rakennuspäivä 06.02.2015 Juha Suvanto

MITEN TYÖTURVALLISUUDEN TASO SAADAAN NOUSEMAAN RAKENNUSALALLA. L S Kiinteistö ja rakennuspäivä 06.02.2015 Juha Suvanto MITEN TYÖTURVALLISUUDEN TASO SAADAAN NOUSEMAAN RAKENNUSALALLA L S Kiinteistö ja rakennuspäivä 06.02.2015 Juha Suvanto Rakentaminen on vaarallinen toimiala näin väitetään Tilastotietoa Lähde: TVL Rullaava

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/ (8)

PSK-tiedote 1/ (8) PSK-tiedote 1/2017 1 (8) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 2 PSK:n kevätseminaari Pörssitalossa torstaina 27.4.2017 3 Yhdistyksen kevätkokous Pörssitalossa 27.4.2017 4 Uusi putkiluokkakäsikirja valmisteilla

Lisätiedot

Tervetuloa EU-rakennerahasto-ohjelmat osaamista, uudistumista ja elinvoimaa -seminaariin, joka järjestetään

Tervetuloa EU-rakennerahasto-ohjelmat osaamista, uudistumista ja elinvoimaa -seminaariin, joka järjestetään SM - MMM - TM - VM - OPM - LVM - KTM - STM - YM Kutsu Tervetuloa -seminaariin, joka järjestetään maanantaina 26.5.2003 klo 9.00-16.00 Sibeliustalossa Lahdessa. Seminaarissa esitellään EU:n alue- ja rakennepolitiikan

Lisätiedot

Turvallisuutta älykkäästi

Turvallisuutta älykkäästi Turvallisuutta älykkäästi Valtakunnallinen turvallisuusseminaari Joensuussa 27. 28.1.2016 Valtakunnallinen turvallisuusseminaari järjestetään 27. 28.1.2016 Joensuussa hotelli Kimmelissä, Itäranta 1, Joensuu.

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 1/6 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto

Lisätiedot

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä Oulu Ennakoiva turvallisuuskulttuuri Tapa onnistua seminaari. Tervetuloa!

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä Oulu Ennakoiva turvallisuuskulttuuri Tapa onnistua seminaari. Tervetuloa! Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4.2016 Oulu Ennakoiva turvallisuuskulttuuri Tapa onnistua seminaari Tervetuloa! http://webmediamate.fi/ttk2804_chat/ erkki.heinonen@ttk.fi Erkki Heinonen 2.5.2016

Lisätiedot

Nolla tapaturmaa 2020. Kulmakivet 2016-17(luonnos) Tilannekatsaus 24.2.2015. Etera 24.2.2015 Ahti Niskanen

Nolla tapaturmaa 2020. Kulmakivet 2016-17(luonnos) Tilannekatsaus 24.2.2015. Etera 24.2.2015 Ahti Niskanen Nolla tapaturmaa 2020 Kulmakivet 2016-17(luonnos) Tilannekatsaus 24.2.2015 Etera 24.2.2015 Ahti Niskanen TAVOITTEENA NOLLA TAPATURMAA RAKENNUSTEOLLISUUDESSA 2020 Rakennusteollisuus RT ry:n hallitus asetti

Lisätiedot

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Taru-Kalusteen Tarja Siivonen toiminut yrittäjänä 40 vuotta Nummelan Kenttälässä toimivan Taru-Kalusteen yrittäjä Tarja Siivoselle on kertynyt yrittäjyysvuosia

Lisätiedot

Ajankohtaisia asioita omannäköinen elämä kehitysvammaisille ihmisille

Ajankohtaisia asioita omannäköinen elämä kehitysvammaisille ihmisille Päivän ohjelma 8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit 9.00 Virittäytyminen päivään Tervetuloa Ajankohtaisia asioita omannäköinen elämä kehitysvammaisille ihmisille 9.45 Muuttajanpolku kohti omannäköistä kotia

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

PSK STANDARDISOINTIYHDISTYS RY SÄÄNNÖT

PSK STANDARDISOINTIYHDISTYS RY SÄÄNNÖT (Rek.n:o 114349) Vahvistettu 2007-10-11 PSK STANDARDISOINTIYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on PSK Standardisointiyhdistys ry, ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistys

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUS ON YHTEINEN ASIA. Viisaat kypärät yhteen seminaari Lounais Suomi 19.05.2015 Juha Suvanto

TYÖTURVALLISUUS ON YHTEINEN ASIA. Viisaat kypärät yhteen seminaari Lounais Suomi 19.05.2015 Juha Suvanto TYÖTURVALLISUUS ON YHTEINEN ASIA Viisaat kypärät yhteen seminaari Lounais Suomi 19.05.2015 Juha Suvanto Rakentaminen on vaarallinen toimiala näin väitetään Tilastotietoa Lähde: TVL Rakennusteollisuus RT

Lisätiedot

Koulutusta 35 vuotta. Laboratorioalan teemapäivät 22. 23.9.2009. www.pohto.fi

Koulutusta 35 vuotta. Laboratorioalan teemapäivät 22. 23.9.2009. www.pohto.fi Koulutusta 35 vuotta. Laboratorioalan teemapäivät 22. 23.9.2009 www.pohto.fi Laboratorioalan teemapäivät Teemapäivistä on muodostunut laboratorioalan ammattilaisten alkusyksyn kohtaamispaikka, missä kuullaan,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 MAASEUTUJAOSTON KOKOUS

KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 MAASEUTUJAOSTON KOKOUS KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 KOKOUSTIEDOT MAASEUTUJAOSTON KOKOUS Aika: klo 9.00 12.15 Paikka: Kukkaismäen maaseutumatkailutila, Jämsän Juokslahti,

Lisätiedot

RAKSA Foorumi 2014. Kestävä asuminen ja ympäristö - K-EASY loppuseminaari

RAKSA Foorumi 2014. Kestävä asuminen ja ympäristö - K-EASY loppuseminaari RAKSA Foorumi 2014 Kestävä asuminen ja ympäristö - K-EASY loppuseminaari Ohjelma 13.00 Tilaisuuden avaus Juha Salmi, toimitusjohtaja, Suomen Asuntotietokeskus Oy 13.05 Rakennetun ympäristön elinkaari -

Lisätiedot

NÄKÖKULMIA TULEVAISUUDEN STANDARDEIHIN FORUM 2014 4.11. 2014

NÄKÖKULMIA TULEVAISUUDEN STANDARDEIHIN FORUM 2014 4.11. 2014 NÄKÖKULMIA TULEVAISUUDEN STANDARDEIHIN FORUM 2014 4.11. 2014 1 FORUM tapahtumat: Pitkä perinne, monipuolisia ja ajankohtaisia teemoja 2006 Standardeilla menestystä liiketoimintaan 2007 Hyödy standardeista

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä Ennakoiva turvallisuuskulttuuri Tapa onnistua seminaari. Tervetuloa!

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä Ennakoiva turvallisuuskulttuuri Tapa onnistua seminaari. Tervetuloa! Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4.2016 Ennakoiva turvallisuuskulttuuri Tapa onnistua seminaari Tervetuloa! http://webmediamate.fi/ttk2804_chat/ Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4. The World

Lisätiedot

SÄÄNNÖT Merkitty yhdistysrekisteriin 17.11.2006 Muutokset merkitty rekisteriin 02.07.2010 Rekisterinumero 195.200 1 Nimi, kotipaikka ja tarkoitus

SÄÄNNÖT Merkitty yhdistysrekisteriin 17.11.2006 Muutokset merkitty rekisteriin 02.07.2010 Rekisterinumero 195.200 1 Nimi, kotipaikka ja tarkoitus Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry 1(6) SÄÄNNÖT Merkitty yhdistysrekisteriin 17.11.2006 Muutokset merkitty rekisteriin 02.07.2010 Rekisterinumero 195.200 1 Nimi, kotipaikka ja tarkoitus Yhdistyksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari Hotelli Lasaretti, Oulu 26.-27.3.2014 Terveyden ja THL Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon operatiivisen ohjauksen

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 AIKA 22.11.2017, klo 18:00 PAIKKA Jakun koulu Paikalla 12 osallistujaa. Aluksi oli kahvitarjoilu. 1 KOKOUKSEN AVAUS Jakkukylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Laboratorioalan teemapäivät

Laboratorioalan teemapäivät Laboratorioalan teemapäivät 23. 24.9.2008 www.pohto.fi Laboratorioalan teemapäivät 23. 24.9.2008 Teemapäivistä on muodostunut laboratorioalan ammattilaisten alkusyksyn kohtaamispaikka, jossa kuullaan,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y.

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 3 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

Päihdelääketieteen Päivät 2015

Päihdelääketieteen Päivät 2015 Päihdelääketieteen Päivät 2015 Alkoholiongelmasta tuli alkoholin käyttöhäiriö - mikä muuttui? 5.-6.3.2015 Sokos Hotel Presidentti Helsinki Päihdelääketieteen päivät 2015 käsittelee jatkuvasti kehittyvää

Lisätiedot

Ohjelma. Energiatehokkuuden tuloksellinen johtaminen

Ohjelma. Energiatehokkuuden tuloksellinen johtaminen Energiatehokkuuden tuloksellinen johtaminen Energiatehokkuusjärjestelmästä (ETJ) ISO50001-standardiin Aika ja paikka 19.-21.3.2013, Scandic Rosendahl, Tampere Tavoite Tilaisuudessa valmennetaan yrityksiä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Cad-Q Asiakaspäivät. Ohjelma 7.-8.11 2013. Ohjelma

Cad-Q Asiakaspäivät. Ohjelma 7.-8.11 2013. Ohjelma Cad-Q Asiakaspäivät 7.-8.11 2013 tervetuloa Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi vuoden tärkeimpään ja suosituimpaan tapahtumaamme, Cad-Q Asiakaspäiville. Siellä Sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus

Lisätiedot

Työturvallisuus jokaisen vastuu

Työturvallisuus jokaisen vastuu Torstai 20.9.2007 Tampere-talo Työturvallisuus jokaisen vastuu Avaus puheenvuoro RaTuKe hanke pj. Tästä lähdimme liikkeelle: RATUKE on työtapaturmaohjelman sovellus rakennusalalle toimii yhteistyössä valtakunnallisen

Lisätiedot

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen.

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen. TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) 41660 TOIVAKKA 11.9.1999 SYYSKOKOUS Aika 11.9.1999 klo 15.00 16.35 Paikka Hirsiaho, Huikko Läsnä 21 jäsentä (osanottajaluettelo liitteenä) 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Marraskuun tapahtumat

Marraskuun tapahtumat Marraskuu on jo onnellisesti takanapäin ja joulu on ihan kohta ovella. Marraskuun tapahtumat Ennen syyskokouksen alkua Tuulia Alanen-Brandt piti mielenkiintoisen luennon vartalon mittalinjoista ja esitteli

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015)

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) Valmisteluryhmän terveiset Kumppanuustalon suunnittelu ja valmistelu etenee 1. Kulmassa toteutettiin suunnitteluilta 10.2.2015. Tilaisuudessa

Lisätiedot

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku

Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Sivu 1/5 Pöytäkirja 7/2016 Aika: 18. helmikuuta 2016 klo 10.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Riina Lumme, puheenjohtaja Miika Tiainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa, mutta se maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä.

Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa, mutta se maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä. Rakennuslehti 18.12.2012 EMC Talotekniikka myydään Hollantiin EMC Talotekniikka Oy myydään hollantilaiselle teknisten palveluiden toimittaja Royal Imtech N.V.:lle. EMC Talotekniikan nykyiset omistajat

Lisätiedot