YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa asiassa. Annettu julkipanon jälkeen Diaarinumero LSU 2006 Y 949 (113) ASIA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa asiassa. Annettu julkipanon jälkeen Diaarinumero LSU 2006 Y 949 (113) ASIA"

Transkriptio

1 Ympäristölupayksikkö/Miljötillståndsenheten PL 262, Koulukatu 19, VAASA PB 262, Skolhusgatan 19, VASA Puh telefax YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa asiassa. Annettu julkipanon jälkeen Diaarinumero LSU 2006 Y 949 (113) ASIA Ympäristönsuojelulain 35 mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maidon ja naudanlihantuotantoa ja sen laajentamista. HAKIJAT Jarno ja Jukka Tuomaala/MTY J&J Tuomaala Surma ahontie Vasikka aho TOIMINTA JA SIJAINTI Maidon ja naudanlihan tuotantotoiminnan laajentaminen. Evijärven kunnan Kerttuan kylässä tilalla Tuomaala RN:o 17:1. Tällä hetkellä navettaan sopii 43 lypsylehmää, 28 hiehoa, 16 yli kuuden kuukauden ikäistä muuta nautaa ja 25 alle kuuden kuukauden ikäistä nuorkarjaa. Nykyiseen navetattaan rakennetaan tilat 53 hieholle, 20 yli kuuden kuukauden ikäiselle muulle naudalle ja 45 alle kuuden kuukauden ikäiselle nuorkarjalle. Navetan päätyyn rakennetaan 90 asteen kulmassa uusi pihattonavetta, johon tulee tilat 70 lypsylehmälle. Navetan viereen rakennetaan 1500 m 3 :n laakasiilo, 5 m 3 :n puristenestekaivo ja 2191 m 3 :n lietesäiliö. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Eläinsuoja, joka on tarkoitettu vähintään 30 lypsylehmälle, on ympäristölupavelvollinen (YsA 1 1 mom. kohta 11 a). Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaan ympäristölupa tarvitaan jos toiminnassa tapahtuu olennainen muutos. Hakemuksen mukaista tuotannon laajennusta voidaan pitää olennaisena muutoksena voimassaolevaan lupaan nähden. LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Alueellinen ympäristökeskus on toimivaltainen lupaviranomainen eläinsuojaa koskevassa asiassa ympäristönsuojeluasetuksen 6 :n 1 mom. kohdan 10 a mukaisesti, koska toiminta vastaa lannantuotannoltaan tai ympäristövaikutuksiltaan yli 1000 lihasian eläinsuojaa.

2 2 ASIAN VIREILLETULO Ympäristölupahakemus on tullut vireille Länsi Suomen ympäristökeskuksessa hakijoiden jättämällä ympäristölupahakemuksella. TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Nykyiselle navetalle on Evijärven kunnan myöntämä rakennuslupa Alue on maa ja metsätalousvaltaista haja asutusaluetta ja sillä ei ole voimassa olevaa yleiskaavaa eikä asemakaavaa. ELÄINSUOJAN SIJAINTIPAIKKA JA YMPÄRISTÖ Toiminta sijoittuu Kerttuan kylän järvimaisemaiselle peltoaukealle. Kerttuanjärveen on matkaa 170 metriä. Evijärven keskustaan on matkaa n. 11. Navetasta 400 metrin etäisyydellä on 11 asuin tai vapaa ajankiinteistöä. Lähimmät asuinkiinteistöt, jotka eivät ole yrittäjäperheen käytössä, sijaitsevat suunnitellusta pihattonavetasta (lypsylehmänavetasta) n. 30 (nykyisestä navetasta 50 m), 120, 170, 200 ja 250 metrin etäisyydellä. Lisäksi on yli metrin etäisyydellä kuusi asuin tai vapaa ajankiinteistöä. Tulevasta pihattonavetasta museotalolle (Väinöntalo) on matkaa n. 105 metriä. Lähimmällä naapurilla on 4 lypsylehmää ja nuorkarjaa. Lisäksi 165 metrin etäisyydellä on pieni lampola. Eläinsuoja sijaitsee Kerttuanjärven osavaluma alueella nro Kerttuanjärvi kuuluu Purmonjoen vesistöalueeseen. Alueella ei ole luokiteltuja pohjavesialueita. ELÄINSUOJIEN TOIMINTA Nykyisessä navetassa on tilat 43 lypsylehmälle, 28 hieholle, 16 lihanaudalle ja 25 alle 6 kk:n ikäiselle nuorkarjalle. Yhteensä laajennettuun navettaan tulisi tilat 70 lypsylehmälle, 53 hieholle, 20 lihanaudalle ja 45 alle 6 kk:n ikäiselle nuorkarjalle. Lypsylehmät sijoitettaisiin uuteen pihattosiipeen, johon tulisi yksi lypsyrobotti. Toiminnassa tuotetaan litraa maitoa ja kiloa naudanlihaa vuodessa. Lannankäsittely on lietteellä. Liete johdetaan valutuksella alatäyttöisesti lietesäiliöön. Tällä hetkellä navetan vieressä on kaksi kattamatonta lietesäiliötä, joiden tilavus on yhteensä 1140 m 3. Nykyisten säiliöiden viereen rakennettaisiin uusi avonainen lietesäiliö, jonka tilavuudeksi tulisi 2191 m 3. Lisäksi rakennettaisiin pumppukaivo. Lietesäiliöiden tilavuus olisi yhteensä 3331 m 3 ja lietekuilujen tilavuus 362 m 3. Nykyisissä lietesäiliöissä ei ole kuormauslaattoja. Esikuivattua säilörehua valmistetaan pyöröpaaleihin vuosittain tonnia. Lisäksi rakennettaisiin 1500 m 3 :n laakasiilo ja 5 m 3 :n puristenestekaivo, josta puristeneste pumpataan lietesäiliöön. Lietesäiliöön johdetaan navetan pesu ja wc vedet. Eläimiä ei laidunneta. Tilan tuotantoon liittyvät muut rakennelmat ja rakennukset olisivat asemapiirroksen osoittamissa paikoissa. Materiaalina rakennetussa säiliössä on betonielementit. Navetassa on koneellinen yläpoistoinen ilmanvaihto. Ruokinta perustuu hyvään ruokinnan optimointiin.

3 3 Syntyvä lanta käytetään lannoitteena omilla pelloilla, vuokrapelloilla ja sopimuspelloilla. Suurin osa lannanlevitykseen käytettävistä pelloista sijaitsee kahden kilometrin säteellä toiminnasta. Lannan levitykseen on käytettävissä peltoa yhteensä n. 114 ha. Tästä omaa peltoa on 38 ha, vuokrapeltoa 61 ha ja sopimuspeltoa 15 ha. Lannasta levitetään 55 % viikoilla 18 23, 20% viikoilla ja 25 % viikoilla Tiloilla on m 3 :n säiliö polttoaineelle. Säiliö on lukolla varustettu. Muita öljytuotteita tilalla on 600 litraa, ja niitä säilytetään hallissa lukittavien ovien takana betonilattialla. Polttoainesäiliö on ostettu Säilörehuhappoa varastoidaan ulkona litraa. Torjunta aineet säilytetään lukitussa kaapissa. Pesuaineet säilytetään navetalla, niiden kulutus on n. 300 litraa vuodessa. Tilalle tulee Evijärven kunnan vesi. Toiminta ei sijoitu pohjavesialueelle. YMPÄRISTÖKUORMITUS JA SEN RAJOITTAMINEN Hankkeen toteuttamisen jälkeen toiminnan ympäristövaikutukset eivät lisäänny nykyisen toiminnan vaikutuksista. Toiminnasta aiheutuu lähinnä hajuhaittoja lietteenlevityksen aikaan. Tila on liittynyt ympäristötukijärjestelmään. Sopimus päättyy ARVIO TOIMINTAAN LIITTYVISTÄ RISKEISTÄ Riskejä voi aiheutua tulipalosta. Pitämällä sähköasiat kunnossa ja tilat puhtaana pystyy parhaiten ehkäisemään onnettomuuksia sekä pitämällä vaahtosammuttimet kunnossa ja esillä. Lietesäiliöiden kuntoa tarkkaillaan ja jos vuotoja tulee niin säiliö tyhjätään toiseen säiliöön ja vuotanut liete imeytetään turpeeseen ja asiasta tehdään ilmoitus. Eläinten massakuolemassa tai tulipalossa kuolleiden ruhojen käsittelyssä noudatetaan ympäristöviranomaisen ohjeita. Lietesäiliöiden aitaverkot pitää olla kunnossa. Sähkökatkosten varalle on ostettu aggrekaatti. TIEDOT SYNTYVISTÄ JÄTTEISTÄ, NIIDEN MÄÄRISTÄ JA KÄSITTELYSTÄ Tilalla kuolleet eläimet (n. 1,5 t/v) toimitetaan raatojen keräyksen kautta käsittelylaitokseen, Honkajoki Oy:lle. Muovit 0,5 t/v, jäteöljyt 1 t/v, akut kaksi kpl/v, loisteputket 20 kpl/v toimitetaan jätteenkeräykseen Ekorosk Oy:lle. Metalliromu 1 t/v toimitetaan Jylhän metalliromulle. Pilaantuneet rehut toimitetaan pellolle lannoitteeksi. Vanhat torjunta aineet toimitetaan Ekorosk Oy:lle. ARVIO PARHAAN KÄYTTÖKELPOISEN TEKNIIKAN SOVELTAMISESTA Sänkipellolle levitetty liete mullataan heti, näin estetään suuria hajuhaittoja. Lietekuilujen alapoistoimurien poistoputket nostetaan korkealle maasta, mikä estää hajuhaittoja. TIEDOT LIIKENTEESTÄ JA LIIKENNEJÄRJESTELYISTÄ Maitoa haetaan joka toinen päivä. Eläimiä haetaan ja ostorehuja toimitetaan kerran kuukaudessa. Lietelannan levityksen ja säilörehukorjuun aikana liikenne on voimakkainta. Sisäinen liikenne on normaalia maa ja karjatalouteen liittyvää liikennettä.

4 4 ASIAN KÄSITTELY Lupahakemuksesta tiedottaminen Lupahakemuksesta on kuulutettu ympäristönsuojelulain 38 mukaisesti ajalla Länsi Suomen ympäristökeskuksen ja Evijärven kunnan virallisilla ilmoitustauluilla. Lisäksi hakemuksesta on lähetetty tieto erikseen niille, joita asian on erityisesti katsottu koskevan. Tarkastus tilalla Lupaviranomaiset kävivät tila , jossa tarkasteltiin yrittäjien kanssa navetanlaajennuksen sijoittumista naapurikiinteistöihin ja maisemaan nähden sekä muutenkin tarkasteltiin luvan myöntämisen edellytyksiä. Lisäksi tarkasteltiin löytyisikö lähialueilta vaihtoehtoista navetan laajennuspaikkaa ja muutenkin käytiin läpi lupahakemusta. LAUSUNNOT, MIELIPIDE JA VASTINE Lausunnot Ympäristökeskus on pyytänyt lausuntoa Evijärven kunnan ympäristölautakunnalta ja kunnanhallitukselta sekä heidän tarpeelliseksi katsomiltaan tahoilta. Lausunnon antoivat lisäksi Kuntayhtymän kaksineuvoinen ympäristöterveydenhuolto ja Evijärven kunnan museonhoitaja. Kunnanhallitus lausunnossaan ilmoittaa, että sillä ei ole huomautettavaa hakemuksesta. Kuntayhtymän kaksineuvoinen / ympäristöterveydenhuollon lausunto Evijärven kunnanhallitus pyytää Kuntayhtymän kaksineuvoinen / ympäristöterveydenhuollon lausuntoa MTY J&J Tuomaalan ympäristölupahakemuksesta, joka koskee maidon ja naudanlihan tuotantotoiminnan laajentamista Evijärven kunnan Kerttuan kylässä tilalla Tuomaala RN:o 17:1. Navetta toimii lietelantajärjestelmässä, kuivikkeena käytetään turvetta. Liete johdetaan säiliöihin alakautta. Säiliöön johdetaan myös pesu ja wc vedet. Tällä hetkellä navetan vieressä on kaksi kattamatonta lietesäiliötä, joiden yhteistilavuus on 1140 m 3. Nykyisten säiliöiden viereen rakennetaan uusi kattamattoman lietesäiliö, jonka tilavuus on 2191 m 3. Laajennuksen jälkeen lietesäiliöiden yhteistilavuus on 3331 m 3 ja lietekuilujen tilavuus 628 m 3. Ympäristösihteeri ja terveystarkastaja kävivät tutustumassa kohteeseen ja sen ympäristöön Läsnä olivat myös luvan hakijat. Kiinteistö on liittynyt kunnalliseen vesijohtoverkostoon. Lähialueella ei tiedetä olevan käytössä olevia talousvesikaivoja. Lähimpään naapuriin (Veikko Tuomaala) on matkaa uudesta pihatosta n. 30 metriä (asuinrakennuksen ja pihaton välissä on yleinen tie). Veikko Tuomaalalla on pieni navetta, jossa on lypsykarjaa sekä n. 250 metrin päässä sijaitseva turkistarha. Muihin lähimpiin asuinrakennuksiin on matkaa n. 140 metriä (Neero Tapeli) ja n. 200 metrin (Esa Surman aho). MTY J&J Tuomaalan osakkaiden omiin asuinrakennuksiin on matkaa n. 20 metriä ja n. 100 metriä. Väinöntalon museo sijaitsee myös lähiympäristössä etäisyys n. 100 metriä. Etäisyys Kerttuanjärveen on n. 150 metriä.

5 5 Terveydensuojelulain 2 mukaan elinympäristöön vaikuttava toiminta on suunniteltava ja järjestettävä siten, että väestön ja yksilön terveyttä ylläpidetään ja edistetään. Elinympäristöön vaikuttavaa toimintaa on harjoitettava siten, että terveyshaittojen syntyminen mahdollisuuksien mukaan estyy. Terveydensuojelulain 22 mukaan jätteiden säilyttäminen, kerääminen, käsittely ja hyödyntäminen sekä jäteveden johtaminen ja puhdistus on tehtävä siten, ettei niistä aiheudu terveyshaittaa. Lausunto: MTY J&J Tuomaalan uuden pihattonavetan sijoituspaikka ei ole paras mahdollinen ottaen huomioon etäisyyden lähimmän naapurin asuinrakennukseen. Paikka tulisi valita siten, että se sijoittuisi mahdollisimman kauaksi lähimmistä asuinrakennuksista. Laajennuksen toteutuessa myös eläinmäärä lisääntyy oleellisesti (76 eläintä) nykyisestä määrästä. Em. seikat huomioon ottaen toiminnan mahdollisesti aiheuttama haju ja kärpäshaitta lähiympäristölle todennäköisesti myös lisääntyy. Mikäli ympäristölupa kuitenkin myönnetään, tulee lietesäiliöt kattaa lähiasutukselle aiheutuvien haittojen minimoimiseksi sekä hoitaa toiminnan harjoittaminen ja siinä syntyvien jätteiden käsittely siten, ettei ympäristölle aiheudu terveyshaittaa (TSL 2, 22 ). Evijärven kunta museonhoitaja Lausuntona esitetään seuraavaa. Lähinaapurustossa toimivana matkailukohteena toivomme, että tuotantotoiminnan laajentamisessa hyödynnetään uutta nykyaikaista tekniikkaa/teknologiaa niin, että mahdolliset hajuhaitat voidaan minimoida samoin kuin kärpäsistä yms. pieneläimistä ja hyönteisistä aiheutuvat haitat. Kunnan rakennus ja ympäristölautakunnan lausunto: Länsi Suomen ympäristökeskus on pyytänyt Evijärven ympäristönsuojeluviranomaisen lausuntoa MTY J & J Tuomaalan ympäristölupahakemuksesta, jossa haetaan lupaa maidon ja naudanlihan tuotantotoiminnan laajentamiselle tilalla Tuomaala RN:o 17:1 Evijärven Kerttuan kylässä. Tilalla on nykyisin enintään 43 lypsylehmää, 28 hiehoa, 16 yli kuuden kuukauden ikäistä muuta nautaa ja 25 alle kuuden kuukauden ikäistä nuorkarjaa. Laajennuksen jälkeen tilalla on enintään 70 lypsylehmää, 53 hiehoa, 20 lihanautaa, 45 alle kuuden kuukauden ikäistä nuorkarjaa. Lypsylehmät sijoitetaan uuteen robottipihattoon. Vanhan navetan tilat muutetaan muiden eläinten kasvatukseen. Eläimiä ei laidunneta, koska eläinsuojat ovat pihattoja, joissa eläimiä ei pidetä kytkettyinä. Eläinsuoja toimii lietelantajärjestelmällä, jossa kuivikkeena käytetään myös turvetta. Lietelannan lisäksi lietelantavarastoihin johdetaan eläinsuojan maitohuoneen ym. pesuvedet sekä wc:n jätevedet. Maitohuoneen jätevesiä syntyy 300 m 3 ja muita jätevesiä yhteensä 100 m 3 vuodessa. Laajennuksen jälkeen tilalla sijaitsee kolme lietekaivoa. Kahden vanhemman kattamattoman lietekaivon yhteistilavuus on 1140 m 3. Rakennettavan uuden kattamattoman lietevaraston tilavuus on 2191 m 3. Lietekuilujen tilavuus on laajennuksen jälkeen 628 m 3. Yhteensä lietelannan varastointitilaa on laajennuksen jälkeen 3959 m 3. Tilalla on lannanlevitykseen käytettävissä yhteensä 114,48 ha peltoa, josta omaa on 37,99 ha, vuokrapeltoa 61,49 ha ja sopimuspeltoa 15 ha. Peltoja ei sijaitse pohjavesialueilla. Lanta levitetään pääasiassa keväällä huhti toukokuussa 55 %, kesällä 20 % ja syksyllä 25 %.

6 6 Hakemuksen mukaan tilalla tehdään esikuivattua säilörehua laakasiiloihin n tn/vuosi. Puristenesteet johdetaan kahteen umpikaivoon, a' 5 m 3. Tilalla on 5000 litran lukituksella varustettu polttoainesäiliö. Säilörehuhappoa yht litraa varastoidaan ulkona omissa 2000 ja 1000 litran säiliöissä. Torjunta aineet varastoidaan lukitussa kaapissa. Kuolleet eläimet toimitetaan Honkajoki Oy:lle ja muut jätteet Ekorosk Oy:lle. Ympäristösihteerin esitys: MTY J & J Tuomaalan eläinsuojan laajennus tulisi sijoittumaan tiiviisti rakennettuun taloryhmittymään ja lähelle Kerttuanjärveä. Lähin naapuri tulisi sijoittumaan n. 30 metrin etäisyydelle eläinsuojasta ja noin 150 metrin etäisyydelle Kerttunjärvestä. Museotalon ns. Väinöntalon etäisyys eläinsuojan laajennuksesta tulisi olemaan runsas 100 m. Vaikka robottipihaton rakentaminen nykyisen eläinsuojan yhteyteen tilan toiminnan kannalta on ymmärrettävää, niin eläinsuojan paikanvalinnassa olisi hyvä harkita pihaton sijoittamista kauemmaksi tilan omasta pihapiiristä ja lähinaapureista. Mikäli hakijoille jatkossa vielä syntyisi tarvetta laajentaa eläinsuojaa, niin tässä vaiheessa olisi jo hyvä sijoittaa laajennus alueelle, jossa on enemmän tilaa toimia isoilla koneilla, laajentaa toimintaa ja jolloin haju, kärpäs ym. ympäristöhaitat voitaisiin minimoida paremmin. Ympäristölupaa koskevissa määräyksissä tulee huomioida haetun paikan etäisyydet lähinaapureihin ja ympäristöhaittojen vähentämiseksi pihaton teknisissä ratkaisuissa kuten ilmastoinnissa ja lietelannan varastoinnissa ja käsittelyssä tulee käyttää parasta mahdollista tekniikkaa. Lannan varastoinnissa, kuljetuksessa ja levityksessä tulee noudattaa nitraattiasetuksen 931/2000 määräyksiä vesistöjen ravinnekuormituksen vähentämiseksi. Tilan hoidossa käytettävät kemikaalit ja syntyvät ongelmajätteet tulee varastoida asianmukaisesti. Syntyvät jätteet tulee käsitellä Ekorosk Oy Ab:n jätehuoltomääräysten mukaisesti. Eläinsuojaa tulee hoitaa siten, että tilan piha alueet ja lähiympäristö pidetään siistinä. Mielipide A:n mielipide MTY J&J Tuomaalan lupahakemukseen.maataloutta syytetään ravinteiden päästöistä vesistöön, siksi ihmettelen kun ympäristöviranomaiset myöntävät ympäristölupia jo ennestään suurille karjatiloille joilla on lietesäiliö. Esimerkiksi viime syksynä lietesäiliöt tyhjennettiin pellolle, kun kasvukausi oli loppunut ja nyt on satanut kolme kuukautta. Osa pelloista on veden peitossa jonne lietettä on levitetty. Mistä maatalouden päästöt muualta tulee kuin lietelantakarjatiloilta. Oma asuntoni on noin metrin päässä suunnitteilla olevasta tuotantorakennuksen laajentamissuunnitelmasta. 100 metrin päässä on Suomen suurin talonpoikaismuseo (Väinöntalo), jossa käy vuosittain kymmenentuhatta matkailijaa. Ihmettelen suuresti jos tällaiselle paikalle myönnetään tuotantorakennuksen laajennukselle ympäristölupa. Hakijoiden vastine Lausunnoissa käskettiin harkitsemaan pihatolle muuta paikkaa. Olemme Mauri Yli Kosken ja Päivi Kentalan kanssa katsoneet kartasta navetalle sopivampaa paikkaa mutta kolmen kilometrin säteellä ei löydy yhtään parempaa paikkaa jos ei ollut taloja lähettyvillä niin sitten se alue oli nevaa, navettaa ei pystytä tekemään muualle. Nykyinen navetta on valmistunut Senkään takia ei kannata uutta navettaa lähteä monen kilometrin päähän tekemään ja joutuisi jättämään vanhan navetan tyhjilleen. Meillä on myös tähän navetan läheisyyteen rakennettu isot laakasiilot rehuja varten, lämpökeskus, konehalli ja 2006 vuonna toiselle osakkaalle uusi talo.

7 7 Isot investoinnit on tehty sillä periaatteella että tällä paikalle saa karjataloutta laajentaa niin että siitä saa kahdelle perheelle elannon ja onhan tällä paikalla ja 443 vuotta karjataloutta pidetty eikä siitä ole kenellekään terveyshaittaa tullut. Suurempi terveyshaitta tällä paikalla on vilkasliikenteinen yleinen tie joka menee lähimmän naapurin taloa viiden metrin päästä. Uusi pihatto sijoittuisi tien toiselle puolelle n. 30 metrin päähän naapurin talosta. Navetan poistohormien yläpäät tulee sijoittumaan yli kahdeksan metrin korkeuteen, tällä pystytään todella hyvin estämään hajujen leviäminen pihapiiriin. Eläimiä ei tulla laiduntamaan sillä vältetään se että laitumilta ei kärpäset leviä naapurustoon. Lietesäiliöt jää navetan taakse noin 80 metrin päähän lähinaapurista niistä jää myös hajut minimaaliseksi. Tähän karjatilaan on tehty yksinkertaisesti niin isot investoinnit viime vuosina että jos ei ympäristölupaa saa navetan laajennukseen niin tämä tila menee konkurssiin! YMPÄRISTÖKESKUKSEN RATKAISU Länsi Suomen ympäristökeskus hylkää Jarno ja Jukka Tuomaalan/Mty J&J Tuomaalan ympäristölupahakemuksen, joka koskee maidon ja naudanlihan tuotannon laajentamista 43 lypsylehmän, 28 hiehon, 16 yli kuuden kuukauden ikäisen muun naudan ja 25 alle kuuden kuukauden ikäisen nuorkarjan pitämisestä enintään 70 lypsylehmän, 53 hiehon, 20 yli kuuden kuukauden ikäisen muun naudan ja 45 alle kuuden kuukauden ikäisen nuorkarjan pitämiseen Evijärven kunnan Kerttuan kylässä tilalla Tuomaala RN:o 17:1, yrittäjien osoitteessa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen on nykyisen toiminnan osalta toimivaltainen lupa ja valvontaviranomainen, joten tässä ratkaisussa ei ole tehty nykyiseen toimintaan liittyvää lupaharkintaa. Kunnan lausunnot, kuntayhtymän kaksineuvoinen ympäristöterveydenhuollon lausunto, museonhoitajan lausunto ja lähimmän asianosaisen mielipide sekä yrittäjän vastine on otettu ympäristökeskuksen ratkaisussa huomioon soveltuvin osin. RATKAISUN PERUSTELUT Ympäristönsuojelulain 42 :n 1 momentin mukaan ympäristöluvan myöntäminen edellyttää mm. ettei toiminnasta, asetettavat lupamääräykset ja toiminnan sijoituspaikka huomioon ottaen, aiheudu yksinään tai yhdessä muiden toimintojen kanssa: 1) terveyshaittaa, 2) merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa tai eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 :n 1 momentissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta. Ympäristönsuojelulain 42 :n 2 momentin mukaan toimintaa ei saa sijoittaa asemakaavan vastaisesti. Sijoittamisessa on lisäksi noudatettava mitä ympäristönsuojelulain 6 :ssä säädetään. Ympäristönsuojelulain 6 :n 1 momentin mukaan ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttava toiminta on mahdollisuuksien mukaan sijoitettava siten, ettei toiminnasta aiheudu pilaantumista tai sen vaaraa ja että pilaantumista voidaan ehkäistä. Pykälän 2. momentin mukaan toiminnan sijoituspaikan soveltuvuutta arvioitaessa on otettava huomioon: 1) toiminnan luonne ja pilaantumisen todennäköisyys sekä onnettomuusriski; 2) alueen ja sen ympäristön nykyinen ja tuleva, oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa osoitettu käyttötarkoitus ja aluetta koskevat kaavamääräykset; 3) muut mahdolliset sijoituspaikat alueella. Kuntayhtymän kaksineuvoinen ympäristöterveydenhuolto viittaa lausunnossaan terveydensuojelulain 2 :ään ja 22 :ään ja toteaa, että uuden pihattonavetan sijoituspaikka ei ole paras mahdollinen ottaen huomioon etäisyys lähimmän naapurin asuinrakennukseen. Paikka tulisi valita siten, että se sijoittuisi mahdollisimman kauaksi lähimmistä asuinrakennuksista. Myös rakennus ja ympäristölautakunnan lausunnossa sanotaan, että eläinsuojan paikan valinnassa olisi hyvä harkita pihaton sijoittamista kauemmaksi tilan omasta pihapiiristä ja lähinaapureista.

8 8 Navetan toiminnasta aiheutuvat merkittävimmät haitat ovat yleensä haju, melu ja kärpäshaitat. Ympäristökeskuksen käsityksen mukaan hakemuksen mukainen laajennus lisäisi merkittävästi lähinaapureissa ko. haittoja. Lähinaapurilta peittyisi osittain myös järvimaisema. Tämänhetkisen toiminnan laajentaminen kokonaisuutena arvioiden ottaen huomioon toiminnan laajuus ja sijoituspaikka aiheuttaisi ympäristönsuojelulain 42 :n 1 momentissa tarkoitettua terveyshaitan riskiä, eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17.n 1 momentissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta ja ympäristön pilaantumista, jotka haitat estävät luvan myöntämisen niin, että niitä ei voitaisi lupamääräyksinkään riittävästi estää. Ympäristökeskus on lupaharkinnassaan tarkastellut oikeuskäytäntöä, ympäristöministeriön kirjettä YM4/401/2002 kotieläinsuojien ympäristöluvista ja omaa lupakäytäntöään. Ympäristöministeriön kirjeessä annetun suosituksen mukaan vanhojen eläinsuojien laajennuksissa suositeltavan vähimmäisetäisyyden häiriintyviin kohteisiin tulisi olla vähintään 100 metriä ja laajentamisen tulisi tapahtua häiriintyvästä kohteesta poispäin, mikäli se on kohtuullisin kustannuksin mahdollista. Ympäristöministeriön kirjeen suosituksen mukaan talouskeskuksen ulkopuolelle rakennettavan hakemuksen mukaisen uuden tuotantorakennuksen tulisi olla häiriintyvästä kohteesta normaaliolosuhteissa n. 260 metrin etäisyydellä ja vaativissa olosuhteissa yli 320 metrin etäisyydellä. Korkein hallinto oikeus on mm. ratkaisussaan KHO:2005:88 (45 emakon ja 3 lihasian kasvattamisen laajennus 200 lihasian, 36 siitossian ja 126 emakon pitämiseen) ja KHO Taltionumero 610 Dnro 2794/1/04 (sikalan laajentaminen eläinyksikkömäärältään lähes kolminkertaiseksi) katsonut, että huomattavan suuret laajennukset tulee rinnastaa uusiin toimintoihin. Ympäristökeskus on lupakäytännössään katsonut, että 65 % laajennus on huomattavan suuri. Korkein hallinto oikeus on myös mm. todennut antamassaan ratkaisussa (Taltionumero 2487 ja Dnro 1480/3/03), että isosta navetasta saattaa aiheutua sellaisia seuraamuksia, jotka olisivat ristiriidassa ympäristönsuojelulain 42 :n 1 momentin mukaisten luvan myöntämisedellytysten kanssa ja jota ei voitaisi lupamääräyksinkään estää. Lupahakemuksen tarkoittaman laajennushankkeen lähimmät häiriintyvät kohteet (asuinkiinteistöt), jotka eivät ole yrittäjäperheiden käytössä, sijaitsevat suunnitellusta pihattonavetasta n. 30 (nykyisestä navetasta 50 m), 120, 170, 200 ja 250 metrin etäisyydellä ja lietesäiliöt sijoittuvat tuotantorakennusten välittömään läheisyyteen. Lisäksi pihattonavetasta metrin etäisyydellä on kuusi asuin tai vapaaajankiinteistöä ja siitä olisi matkaa vain n. 105 metriä museotalolle (Väinöntalo). Toiminta sijoittuu Kerttuan kylän järvimaisemaiselle peltoaukealle. Kerttuanjärveen on matkaa ainoastaan 170 metriä. Lähinaapurin pieni neljän lehmän navetta sijaitsee tämän omasta asunnosta vallitsevien tuulten alapuolella, joten siitä naapurille tuleva ympäristökuorma on vähäinen. Tässä tapauksessa kielteinen lupapäätös on edellä mainitun KHO:n päätöksen kanssa samansuuntainen, kun tarkastellaan lupahakemuksen mukaista navetan laajennusta suhteessa häiriintyviin kohteisiin. Ympäristöministeriön kirjeessä on todettu, että siinä annetut periaatteet tulisi ottaa huomioon lupaharkinnassa yhtenäisen linjan noudattamiseksi, mutta että lopullisessa päätösharkinnassa on kuitenkin aina otettava huomioon paikalliset olosuhteet. Ympäristökeskus on tapauskohtaisen harkinnan perusteella omassa lupakäytännössään joissakin tapauksissa hyväksynyt kirjeen mukaisia suosituksia lyhyemmät etäisyydet häiriintyviin kohteisiin ja katsonut, että toiminnasta aiheutuvia haittoja voidaan riittävästi ehkäistä lupamääräyksillä. Tässä tapauksessa kuitenkin on todettava, että laajennushankkeen läheisyydessä on useita häiriintyviä kohteita, jotka eivät ole lähelläkään suositusetäisyyksiä, ja lähimmän naapurin asuinrakennus tulisi erittäin lähelle ja entistäkin lähemmäksi tuotantorakennusta, kun se sijoittuisi 30 metrin päähän laajennuksesta ollen jo ennestään on 50 metrin päässä vanhasta navetasta. Lisäksi suunniteltu laajennus ei muutoinkaan kokonaisuutena arvioiden tulisi poispäin häiriintyvistä kohteista.

9 9 Hajuhaittaa on mahdollista vähentää teknisin keinoin. Hakija ei ole esittänyt hajupäästöjä poistavia teknisiä menetelmiä, kuten poistoilman pesureita tai suodattimia. Tällä hetkellä ei Suomen oloihin ole kehitetty riittävän tehokkaita ja toimivia tekniikoita, jotka olisivat kustannustehokkaita ja toimivia. Sen sijaan hakemuksessa ja vastineessaan on esitetty päästöjen vähentämiseksi tuotantoteknisiä keinoja kuten, hajukaasujen poistoilmahormien nostamista kaksi metriä navetan harjan yläpuolelle, lietekuilujen alapoistoimureitten poistoputkien nostamista korkealle maasta ja eläinten laiduntamatta jättämistä. Ympäristökeskuksen käsityksen mukaan hakemuksessa ja vastineessa ei kuitenkaan ole esitetty sellaisia hajupäästöjen vähentämistoimia, että niillä voitaisiin riittävästi ehkäistä toiminnasta aiheutuvia päästöjä siinäkään tapauksessa, että toiminta ja tuotantotilat hoidetaan hyvin. Riittävästi käyttökokemuksia tai tutkimustietoa ei ole muistakaan kohtuullisin kustannuksin saatavilla olevista hajupäästöjä poistavista tai muista teknisistä menetelmistä, joita voitaisiin vaatia otettavaksi käyttöön ja joilla toiminnasta aiheutuvia päästöjä voitaisiin tässä tapauksessa riittävästi rajoittaa lupamääräyksillä, kun otetaan huomioon toiminnan laajuus ja sijoituspaikka. Ympäristölupahakemuksen tarkoittama toiminta sijoittuu kaavoittamattomalle alueelle. Vaikka alue on perinteisesti ollut maatalousvaltaista seutua, hakemuksen mukaista tuotannon harjoittamista ei kuitenkaan voida pitää tällä alueella tavanomaisena toimintana. Hakijat totesivat vastineessaan, että heillä ei ole käytettävissään vaihtoehtoista sijoituspaikka navetalle, eikä heidän kannata harjoittaa toimintaa eri paikassa. Ympäristökeskuksen käsityksen mukaan hakijoiden käytettävissä ei ole sellaista vaihtoehtoista sijoituspaikkaa, johon toiminnan voitaisiin tässä ympäristöluvassa edellyttää siirtyvän ilman hakijoiden suostumusta. SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Ympäristönsuojelulaki 2 8, 28, 31, 35 38, 41 43, 45 46, 52 59, 96 ja 105 Ympäristönsuojeluasetus 1, 2, 6, 8 10, 16 19, 21 23, 30, 37 ja 42 Jätelaki 3, 4, 6, 8, 9, 12, 15, 19, 51 ja 52 Jäteasetus 3, 3a ja 5 Valtioneuvoston asetus 931/2000 maataloudesta peräisin olevien nitraattien vesiin pääsyn rajoittamisesta. Valtion maksuperustelaki (150/1992) Ympäristöministeriön asetus alueellisen ympäristökeskuksen maksullisesta suoritteista (1387/2006) Lisäksi otettu huomioon Ympäristöministeriön ohje kotieläintalouden ympäristönsuojelusta Maa ja metsätalousministeriön rakentamismääräykset ja ohjeet (MMM RMO C4) Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus muiden kuin ihmisravinnoksi tarkoitettujen eläimistä saatavien sivutuotteiden terveyssäännöistä (1774/2002). Ympäristöministeriön kirje kotieläinsuojia koskevista ympäristöluvista ( , YM4/401/2002). Maa ja metsätalousministeriön asetus eläinjätteen käsittelystä (850/2005). KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Maksu 1200 euroa. Maksu määräytyy valtion maksuperustelain (150/1992) perusteella annettu ympäristöministeriön asetuksen alueellisten ympäristökeskusten maksullisista suoritteista (1387/2006) mukaan. Tässä

10 10 päätöksessä noudatetaan 1237/2003 maksutaulukkoa, jossa eläinsuojan ympäristöluvan perusmaksu on 1200 euroa, koska hakemus on tullut vireille ennen Valtion maksuperustelain 4 :n mukaan kielteisestä ja myönteisestä luvasta peritään sama maksu. LUPAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Lupapäätös lähetetään ympäristönsuojelulain 54 mukaisesti seuraaville: Päätös; hakijat Jäljennös päätöksestä; Evijärven kunnanhallitus Evijärven kunnan rakennus ja ympäristölautakunta Evijärven kuntayhtymä kaksineuvoinen ympäristöterveydenhuolto Suomen ympäristökeskus Ilmoitus päätöksestä; Tieto päätöksen antamisesta ilmoitetaan erikseen niille, joille on annettu tieto hakemuksen jättämisestä sekä niille, jotka ovat esittäneet hakemuksen johdosta muistutuksia ja vaatimuksia. Ilmoittaminen ilmoitustauluilla Tieto päätöksestä julkaistaan Länsi Suomen ympäristökeskuksen ja Evijärven kunnan virallisella ilmoitustaululla. MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto oikeuteen. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. Muutosta saavat hakea kirjallisella valituksella luvan hakija ja ne, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea, rekisteröity yhdistys tai säätiö, jonka tarkoituksena on ympäristön, terveyden tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen ja jonka toiminta alueella kysymyksessä olevat ympäristövaikutukset ilmenevät, sekä laitoksen sijaintikunnan kunnanhallitus ja sellaiset viranomaiset, joiden tehtävänä on valvoa asiassa yleistä etua (YsL 96 ja 97 ) ja muu asiassa yleistä etua valvova viranomainen. Valitusosoitus on liitteenä Ympäristölupayksikön päällikkö Lakimies Päivi Kentala Tarkastaja Mauri Yli Koski

11 11 LIITTEET Valitusosoitus Sijaintikartta Asemapiirros Huomautus: Verkkopalveluun vietäviin ympäristölupapäätöksiin sovelletaan ympäristöministeriön päivättyä ohjetta. Sen mukaan päätöksiä verkkopalvelussa julkaistaessa otetaan henkilötietolain (523/1999) tavoitteet yksityisyyden suojasta huomioon siten, että verkkopalveluun vietävistä päätöksistä poistetaan muistuttajana, mielipiteen ilmaisijana tai korvauksen saajana olevien yksityisten henkilöiden nimet. Korvausluettelon voi nimien muokkaamisen sijaan kokonaan jättää julkaistavasta päätöksestä pois. Tässä päätöksessä yllä tarkoitetut yksityisten henkilöiden nimet on korvattu kirjaimilla A, B, C jne. ja päätöksen lopussa olevan otsikon Ilmoitus päätöksestä alla oleva luettelo poistettu.

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Vaasa/Vasa Ympäristölupayksikkö Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 5.11.2008 LSU 2008 Y 591(113) ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen muutoshakemus,

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA TOIMI VALTAINEN VIRANOMAINEN

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA TOIMI VALTAINEN VIRANOMAINEN Ympäristölupayksikkö/Miljötillståndsenheten PL 77, Torikatu 40, 67101 KOKKOLA PB 77, Torggatan 40, 67101 KARLEBY Puh/Tfn: 020 490 109, faksi/fax 020 490 5610 kirjaamo.lsu@ymparisto.fi www.ymparisto.fi/lsu

Lisätiedot

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1/2018 Lupajaosto 27.02.2018 Loimijoentie 74 Lupajaosto Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 23.2.2018 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus nautakasvattamon

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010

Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010 Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 101 :ssä tarkoitettu hakemus 17.3.2010 annetun ympäristölupapäätöksen nro 7/2010/3

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen 1(5) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 28 YLO LOS-2008-Y-1167-111 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suominen Kuitukankaat Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Seinäjoki Ympäristölupayksikkö - Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 21.4.2009 LSU-2008-Y-585 (113) ASIA Eläinsuojien toimintaa koskeva ympäristölupapäätös

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 ASIA Eläinsuojan toiminnan olennaista muuttamista koskeva ympäristölupa, Ii LUVAN HAKIJA Koillis-Vasikka Oy Ristipalontie

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2007 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2007 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 23.11.2007 Dnro PPO 2007 Y 312 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Kari Mäkikankaan eläinsuojalle myönnetyn ympäristöluvan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla 29.04.2015 42 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 4.5.2015 ASIA HAKIJA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Toiminta on ympäristölupavelvollista ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 11 a) kohdan perusteella.

Toiminta on ympäristölupavelvollista ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 11 a) kohdan perusteella. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2008 Dnro PPO 2007 Y 351 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen ympäristölupahakemuksen peruuttamisesta. LUVAN HAKIJA Timo Autio Sydänmaantie 47 86710

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 465

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 465 PÄÄTÖS Helsinki 11.4.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 63 111 No YS 465 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee Strömsö Property Development

Lisätiedot

Eläinsuojan ympäristölupa Valvonnan näkökulma

Eläinsuojan ympäristölupa Valvonnan näkökulma Eläinsuojan ympäristölupa Valvonnan näkökulma Ympäristöosaaminen maatilan toiminnan vahvuutena 5.5.2014 Jyväskylä Harri Liukkonen, Keski-Suomen ELY-keskus Milloin tarvitaan Ympäristön pilaantumisen vaaraa

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 5/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 41801 KORPILAHTI Antopäivä 4.10.2005 ASIA Seppo Nirkkosen ympäristölupahakemus (YSL 35 )

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

KÄYTÄNNÖN OHJEITA YMPÄRISTÖLUVAN HAKIJOILLE KUUSAMON, POSION JA TAIVALKOSKEN ALUEELLA

KÄYTÄNNÖN OHJEITA YMPÄRISTÖLUVAN HAKIJOILLE KUUSAMON, POSION JA TAIVALKOSKEN ALUEELLA KÄYTÄNNÖN OHJEITA YMPÄRISTÖLUVAN HAKIJOILLE KUUSAMON, POSION JA TAIVALKOSKEN ALUEELLA Ympäristölupaa edellyttävät toiminnot Ympäristöluvan tarpeesta ja yleisestä (ympäristö)luvanvaraisuudesta säädetään

Lisätiedot

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2011/2 Dnro ESAVI/708/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA BCDE Group Waste Management Ltd Oy:n biologisen hapetuslaitoksen ympäristölupapäätöksen määräysten tarkistamista

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f) Etelä-Suomi Päätös Nro 61/2013/1 Dnro ESAVI/387/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.3.2013 ASIA Päätös JR-Osa Oy:n autojen ja koneiden purkamotoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli PÄÄTÖS Länsi- ja Sisä-Suomi Nro 204/2019 Dnro LSSAVI/12329/2018 Annettu julkipanon jälkeen 26.8.2019 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli HAKIJA Tapio Ylelä Mustikkaharjuntie 108 69280

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Etelä-Suomi Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Santahaminan keskusampumarata-alueen

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 47/2011/2

Päätös. Etelä-Suomi Nro 47/2011/2 Päätös Etelä-Suomi Nro 47/2011/2 Dnro ESAVI/192/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA Köyliön kunnan hakemus Kepolan jätevedenpuhdistamon ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi, Köyliö.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Rakennus- ja ympäristölautakunta 319 17.10.2012 Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 575/11/01/00/2010 RYL 319 Asiakirjat Asiakirjat ovat

Lisätiedot

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121)

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121) POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖKESKUS PL 69, 80101 Joensuu Puh. (013)*1411 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2004 Dnro 0795Y0215 (121) 1 ASIA Ympäristölupa, joka koskee Rääkkylän kunnan kirkonkylän jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna Etelä-Suomi Päätös Nrot 161/2011/1 Dnro ESAVI/272/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2011 ASIA Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 210 lihasian eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 210 lihasian eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 3/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 Antopäivä 4.10.2005 41801 KORPILAHTI ASIA Kari Ilmosen ympäristölupahakemus (YSL 35 ) 500

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa.

Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa. PÄÄTÖS Nro 3/2015/1 Dnro ISAVI/55/04.08/2013 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2015 ASIA Varkauden tehtaiden ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Varkaus, Joroinen ja Rantasalmi HAKIJA

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro /1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen

LUPAPÄÄTÖS Nro /1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 1422018/1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2018 ASIA Kajaanin Romu Oy:n ympäristöluvan nro 31/2017/1 lupamääräyksen 16 muuttaminen, Kajaani LUVAN HAKIJA Kajaanin Romu

Lisätiedot

Päätös Nro 52/2010/1 Dnro ESAVI/138/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 52/2010/1 Dnro ESAVI/138/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 52/2010/1 Dnro ESAVI/138/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 18.11.2010 ASIA Inkoossa sijaitsevan hevostallin ja siihen liittyvän hevosenlantaa polttoaineenaan käyttävän lämpökeskuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591 PÄÄTÖS Helsinki 30.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 519 111 No YS 1591 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mankkaan kaatopaikan sulkemistoimintojen

Lisätiedot

Nro 83/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/449/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

Nro 83/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/449/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 83/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/449/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.7.2011 ASIA Muutoshakemus, joka koskee 935 m 3 :n betonisen lietesäiliön kattamista kiinteän

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 40/11/1 Dnro PSAVI/69/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 40/11/1 Dnro PSAVI/69/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖS Nro 40/11/1 Dnro PSAVI/69/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2011 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Nivala Kujala Juha ja Teija Takakuja 24 85500 Nivala

Lisätiedot

Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoitteluradan toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisen lupahakemuksen

Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoitteluradan toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisen lupahakemuksen Päätös Etelä-Suomi Nro 143/2013/1 Dnro ESAVI/331/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 9.7.2013 ASIA Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoitteluradan toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus, Raasepori

Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus, Raasepori Etelä-Suomi Päätös Nro 23/2012/1 Dnro ESAVI/74/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2012 ASIA Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus,

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

ASIA Maidontuotantotoimintaa koskevan ympäristöluvan lupamääräyksen 1 määräajan pidentäminen, Kannus

ASIA Maidontuotantotoimintaa koskevan ympäristöluvan lupamääräyksen 1 määräajan pidentäminen, Kannus Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 143/2011/1 Dnro LSSAVI/151/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 18.11.2011 ASIA Maidontuotantotoimintaa koskevan ympäristöluvan lupamääräyksen 1 määräajan pidentäminen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 5.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 204 115 No YS 1444 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 50/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/207/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.4.2012

PÄÄTÖS. Nro 50/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/207/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.4.2012 PÄÄTÖS Nro 50/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/207/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.4.2012 ASIA Viljo Viljanmaan Nahkatehdas Oy:n ympäristölupahakemus, Seinäjoki HAKIJA Viljo Viljanmaan

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös. Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen

MERKINTÄ. Päätös. Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.10.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukainen ilmoitus koeluonteisesta toiminnasta, joka koskee pilaantuneen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2006 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2006 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 7.2.2008 Dnro PPO 2006 Y 344 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen ympäristölupahakemuksen peruuttamisesta. LUVAN HAKIJA Kauko Lohi Maalismaantie 1760 91210

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen

Lisätiedot

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki.

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 58/2011/2 Dnro ESAVI/119/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

... Ympäristölupayksikkö PL 262, Koulukatu 19, VAASA PB 262, Skolhusgatan 19, VASA Puh telefax

... Ympäristölupayksikkö PL 262, Koulukatu 19, VAASA PB 262, Skolhusgatan 19, VASA Puh telefax L Ä N S I S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S... V Ä S T R A F I N L A N D S M I L J Ö C E N T R A L Ympäristölupayksikkö PL 262, Koulukatu 19, 65101 VAASA PB 262, Skolhusgatan 19, 65101 VASA Puh.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 30.12.2004 No YS 1570 Dnro 0199Y0187 114 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA TOIMINNAN SIJAINTI

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Eläinsuojien ilmoitusmenettelyn koulutustilaisuus Seinäjoki. Ilmoituslomake, esimerkit ja kysymykset. Mikko Jaakkola

Eläinsuojien ilmoitusmenettelyn koulutustilaisuus Seinäjoki. Ilmoituslomake, esimerkit ja kysymykset. Mikko Jaakkola Eläinsuojien ilmoitusmenettelyn koulutustilaisuus 11.2.2019 Seinäjoki Ilmoituslomake, esimerkit ja kysymykset Mikko Jaakkola 11.2.2019 Ilmoituslomakkeet Ilmoitus suositellaan tehtäväksi ympäristöhallinnon

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos LUVAN HAKIJAT Jari ja Anu Saranki Kivirinnantie 91

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 90/2010/1 Dnro LSSAVI/215/04.08/201 Annettu julkipanon jälkeen 31.8.2010 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupapäätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta.

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen

Annettu julkipanon jälkeen Ympäristölupayksikkö - Miljötillståndsenheten PL 262, Koulukatu 19, 65101 VAASA PB 262, Skolhusgatan 19, 65101 VASA Puh/Tfn: 06-367 5211, faksi/fax 06-367 5251 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2009

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1438

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1438 PÄÄTÖS Helsinki 16.10.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2004 Y 263 115 No YS 1438 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran YH Rakennuttaja

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 25.3.2014 ASIA Vesialueen rakentamista Karistoon Kymijärven rantaan koskevassa Itä- Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä

Lisätiedot

Vaikutusten arviointi

Vaikutusten arviointi Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 50 Asianro 2213/11.01.00/2017 Ympäristölupapäätös eläinsuojalle, tila Anttila, 297-440-0001-0036-F, Mäentie 40, Vartiala Ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Ympäristö-

Lisätiedot

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen,

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen, Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2011/2 Dnro ESAVI/32/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2011 ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323

Lisätiedot

Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti kuivaamalla, Köyliö

Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti kuivaamalla, Köyliö Etelä-Suomi Päätös Nro 30/2010/2 Dnro ESAVI/152/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti

Lisätiedot

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY YMPA 09.12.2008, 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY (JK) Yj:n ehdotus: Elometalli Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa metalliromun käsittely-

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 PÄÄTÖS Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 ASIA HAKIJA Kivilammen maankaatopaikan laajennusta koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 24.4.2014 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kärsämäki LUVAN HAKIJA Lehtorannan Liha Oy Luonuanojantie 50 86710

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 16.10.2012, kello 17.30 19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2011/3 Dnro ESAVI/389/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

Päätös Nro 11/2011/3 Dnro ESAVI/389/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2011/3 Dnro ESAVI/389/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 8.3.2011 ASIA Pensarin Taimen Oy:n perkaamotoimintaa koskeva ympäristölupahakemus, Länsi-Turunmaa LUVAN HAKIJA Pensarin

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386 Annettu julkipanon jälkeen 8.1.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Loimaa HAKIJA

Lisätiedot

Päätös. Nro 140/2012/1 Dnro ESAVI/152/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 17.9.2012

Päätös. Nro 140/2012/1 Dnro ESAVI/152/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 17.9.2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 140/2012/1 Dnro ESAVI/152/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 17.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Loimaan jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Päätös Nro 87/2018/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/8132/2018. Sähkö- ja valokuitukaapelien rakentaminen Pälkäneveden Siltasalmen alitse, Pälkäne

Päätös Nro 87/2018/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/8132/2018. Sähkö- ja valokuitukaapelien rakentaminen Pälkäneveden Siltasalmen alitse, Pälkäne Päätös Nro 87/2018/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/8132/2018 Annettu julkipanon jälkeen 19.11.2018 ASIA Sähkö- ja valokuitukaapelien rakentaminen Pälkäneveden Siltasalmen alitse, Pälkäne HAKIJA Elenia

Lisätiedot