Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download ""

Transkriptio

1 Työkriittiset näkökulmat on jätetty pois. Onko työ ylimääräistä ympäristöä tuhoavaa toimintaa? Tuottaako työ onnellisuutta itse vai siinä kohdatut työtoverit? Lukekaa työtä ei tarvita, vaan arvoa - kirjoitus. Jäin kaipaamaan myöhemmän 2000-luvun muutosteorisointeja. Luennoitsijan mainitsemat teorisoinnit ylsivät vain vuosituhannen vaihteeseen. Olisiko nyt paraikaa meneillään juuri muutos onnellisuuden käsityksissä?

2 Joku asia on silloin pielessä, jos kotona istumalla voi saada enemmän rahaa kuin työssä käymällä. Ovatko tuet liian hyviä vai palkat liian pieniä? Ihmiselle, joka on tehnyt monta kuukautta työkokeilua eli ilmaista työtä ja joka kerran on saanut hyvää palautetta työnantajalta ja haluaa tehdä palkkatyötä, sanotaan yleensä, ettei ole rahaa palkata. Onko tässä tapauksessa ihminen itse syrjäytynyt vai johtaako nykypolitiikka syrjäytymiseen?

3 Vastikkeeton rahanjako syrjäyttää. Tekemätöntä työtä riittää ja kaikki osaavat jotakin. Siis toimeentulojonosta kaikki työllistettävä. Miksi tätä ei tehdä esimerkiksi Jyväskylässä? Onko mietitty myös paikallisrahan käyttöä, jolla voisi maksaa myös veroja? Silloin ei tarvitsisi rahojen puutteen vuoksi olla ottamatta ihmisiä töihin eikä oltaisi maailmantalouden armoilla. Parempihan on se, että valtaan äänestetyt valtuustolaiset päättävät siitä, mitä palveluja on saatavilla ja millä eettisillä perusteilla ne on tuotettu kuin se, että rahanahneet yritykset tuottavat kulutustavaraa kaatopaikalle. Sveitsissä on laajasti käytetty paikallisraha ja se on vaikuttanut toimivan ainakin siellä.

4 Työmarkkinatuella elävän työttömän nettotulot ovat noin 500 e/kk. Pienet lisätulot eivät saisi leikata työmarkkinatukea. Suojaosuus voisi olla n. 500 e/kk. Verotus pitää huolen oikeudenmukaisuudesta. Oppilaitokset tulisi ottaa vahvemmin mukaan kuntakokeiluun Jyväskylässä.

5 Tosiasioiden tunnustaminen. Työttömyyden kova ydin olisi ehkä enemmänkin terveydenhuollon ja sosiaalihuollon mukaisen työtoiminnan piirissä. Työttömien ja opiskelijoiden tuet voisi vaihtaa päikseen. En pääse kuntoutukseen, kun ei ole selkeää ammattia eikä riittävästi sairautta. Selkä- ja niskavaivojen hoito menee taloudellisesti omaan piikkiin. Syönkö vai hoidanko itseäni?

6 Kannattaako maksaa työmarkkinatukea, toimeentulotukea ja terveysmenoja vai sillä rahalla työllistää kaikki työttömät? 60-luvulla Suomesta lähti puoli miljoonaa ihmistä Ruotsiin ja silloin kaikki päättäjät olivat huolissaan työvoimapulasta. Eli 50 vuotta sitten oli sama huoli kuin nytkin. Työvoimasta ei ole pulaa. 50 vuotta siitä on puhuttu eikä mikään ole muuttunut.

7 Perustulon hyväksyminen poistaisi nykyisen ongelman toimeentulotuen ohella saatavien pienten lisätulojen aiheuttavasta toimeentulotuen leikkurista. Kriittinen vastaus aiempaan kommenttiin oppilaitosten mukaan ottamisesta: Jos on osallistettava jotakuta, se pitäisi tehdä demokraattista yhdenmukaisuusperiaatetta rikkomatta. Kansalaisraadit, satunnaisotannat, kansanäänestykset, yleisötilaisuudet, jne. olisivat kaikki osallistamisen tapoja, jotka eivät syrjisi ketään. Ei ole pakko aina käyttää sidosryhmämenettelyjä.

8 Kuntakokeilu keskittyy ongelman korjaamiseen, mistä saataisiin yhtä paljon resursseja ennaltaehkäisyyn? Ensin tulee saada tulonjako, jotta kaikilla on ostovoimaa. Se virittää kaupan, yritysten kannattavuuden, työpaikkojen syntymisen ja verotulojen kasvun. Myös eläkeiän nostaminen tekee nuorisotyöttömyyttä.

9 Loistava Muurame kertoo pitkäaikaistyöttömille olevan ainoastaan yksi työllistymisen muoto. Työpaja, joka tekee Harvialle alihankintaa työttömän terveydentilaa huomioimatta. Kyllä Muuramen tilastot ovat kunnossa! Vapaaehtoistyötä ei pitäisi myöskään haitata vaikkapa sosiaaliturvan jakamisperusteilla. Vapaaehtoisesti tehty työ on juuri kaikkein pyyteettömintä ja mielekkäintä (muuten sitä ei tehtäisi) työtä sen laajennetussa merkityksessä. Se saattaa olla myös merkittävä menojen vähentäjä, koska ihmiset luontaisesti pyrkivät pääsemään mahdollisimman vähällä, jolloin turhaa vapaaehtoistyötä tuskin on paljon. Kannatan aiemmin mainittua perustuloa tämän näkökulman puolesta.

10 Jatkuva talouskasvun tavoittelu ja loppumaton tehokkuusajattelu puree lopulta omaan nilkkaansa ja ihmisillä ei ole varaa kuluttaa. Tästä seuraa se, että työttömyys vaan lisääntyy ja ostovoima vähenee entisestään. Yläasteikäiset työhön osaksi opintoja yrityksiin oppimaan työntekoa. Kun heillä on selvillä, mitä aikovat isona tehdä, voi jatkaa opiskeluja työn ohessa.

11 Joka ei HALUA tehdä työtä, vaikka siihen pystyisi, ei pitäisi myöskään saada yhteiskunnan tukia. Vapaamatkustajat kuriin! Kokemus vuodesta, kun minusta tuli pitkäaikaistyötön: Olin kotona 2 viikkoa. Muun ajan kursseilla ja työharjoittelussa. Näiden ohessa hain töitä. Silti minua kohdeltiin taloudellisesti ja yhteisössäni työttömänä, jotenkin laiskana tai kyvyttömänä. Palkkatyö on yksilöllekin oikeaa työtä!

12 Aktivointi myös leimaa ihmisiä. Ei kukaan yrittäjä työllistä ihmistä, jota on vuosia aktivoitu. Antaa aktivoitavasta passiivisen kuvan, vaikka näin ei olisi. Ns. ryskätöihin ei tahdo löytyä tekijöitä, vaikka töitä olisikin. Asennetta täytyisi pystyä muuttamaan siten, että kaikki työ olisi arvokasta ja tähdellistä.

13 Myös työnantajien asenteissa on korjaamista: haetaan nuoria työntekijöitä, mutta työkokemusta pitäisi olla vuosikymmeniä. Pitkäaikaistyöttömien ja mamujen hakemukset sivuutetaan, samoin työllistämishankkeiden hakijoiden.

14 Eräänlainen perustulo meillä on: lapsilisä. Sitä käyttöönotettaessa pelättiin, että kaikki tekisivät lapsia kaiken aikaa, mutta näinhän ei käynyt. Kriitikoille vastakysymys: Miten pystyttäisiin edes erottamaan ne ihmiset, jotka eivät tee mitään hyödyllistä? Ei ole logistisesti järkevää hoitaa vaikka kasvatusta yritysmäisesti. Entäpä taiteelliset arvot? Ei taiteentekijöitä pysty mitenkään tunnistamaan ja antamaan heille joitakin tukia. Omavaraistalous katoaisi myös elinkeinona, jos ihan kaikki työllistettäisiin. Ihmisten hoitaminen, lumitöiden tekeminen, sosiaalinen vuorovaikutus, osallistuminen päätöksentekoon, kaikki nämä pitää ottaa huomioon sosiaaliturvaa muutettaessa. Miten ihmeessä tämä tehdään, ellei vastikkeettomalla perustulolla?

15 Valitettavasti eri oppilaitosten opot ja etsivän nuorisotyön tekijät törmäävät enenevässä määrin nuoriin, jotka tekevät tietoisia päätöksiä elääkseen vain erilaisten tukien varassa. Heitä siis on, mutta onneksi vielä marginaalinen ryhmä. Toinen ryhmä ovat nuoret, jotka ovat täysin passiivisia työnhaussa. Molemmat ovat potentiaalisia pitkäaikaistyöttömiä.

16 Rasittavaa on istua kuuntelemassa, kun ei koskaan kerrota, miten sitä duunia on tehty esimerkiksi Töihin!-palvelussa. 450 asiakasta on autettu, mutta mitä asiakkaille siis on tehty? Minimipalkkatason on oltava n e/kk, jotta yksin vuokralla asuva selviää työssäkäynnistä ilman asumis- ja toimeentulotukea.

ALOITE 1. SAARIJÄRVEN KOKOOMUSNAISET ry. Poistetaan progressiivinen verotus

ALOITE 1. SAARIJÄRVEN KOKOOMUSNAISET ry. Poistetaan progressiivinen verotus ALOITE 1 SAARIJÄRVEN KOKOOMUSNAISET ry Poistetaan progressiivinen verotus Suomalaisten työmotivaatio on laskenut. Yksi suurimpia motivaatioita tehdä työtä on raha ja nykypäivän kallistuneen peruselämän

Lisätiedot

käyttöön TEEMANA välityömarkkinat 100 yhteydenottoa YKSI työpaikka TYÖSSÄ MS-taudista huolimatta JUTTUTYYPPI

käyttöön TEEMANA välityömarkkinat 100 yhteydenottoa YKSI työpaikka TYÖSSÄ MS-taudista huolimatta JUTTUTYYPPI JUTTUTYYPPI käyttöön OSATYÖKYKYISTEN TYÖLLISTYMISEN ERIKOISLEHTI 1/2015 TEEMANA välityömarkkinat 100 yhteydenottoa YKSI työpaikka TYÖSSÄ MS-taudista huolimatta KYVYT KÄYTTÖÖN 1/2015 PÄÄKIRJOITUS Marjatta

Lisätiedot

Onnistuiko. työmarkkinatukiuudistus sittenkin? sosiaalialan riippumaton ammattilehti. 95 vuotta. Sosiaaliturva. Huoltaja

Onnistuiko. työmarkkinatukiuudistus sittenkin? sosiaalialan riippumaton ammattilehti. 95 vuotta. Sosiaaliturva. Huoltaja sosiaalialan riippumaton ammattilehti 6 2007 Hankkeiden verkoistoituminen tuo haasteita, mutta myös hyötyjä Mitä sosiaalipalveluissa pitäisi tietää romanikulttuurista? Asiakkaan sairastuminen syöpään pysähdyttää

Lisätiedot

1 Johdanto Ajatus kirjan kirjoittamisesta on itänyt minulla pitkään. Aina se on kuitenkin kaatunut siihen, että kansanedustajan työltä ei ole löytynyt riittävästi aikaa. Eräs hyvä ystäväni tapasi sanoa,

Lisätiedot

TYÖ ELÄ Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut

TYÖ ELÄ Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut TYÖ ELÄ MÄ Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut TYÖLLISYYDENHOIDON PALVELUYKSIKKÖ Työnantaja! Nyt kannattaa työllistää! Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palveluyksikkö tarjoaa työnantajalle maksuttoman

Lisätiedot

Ammattiylpeys katoavaa kansanperinnettä? Anssi Koskenvesa, diplomi-insinööri Mittaviiva Oy www.mittaviiva.fi

Ammattiylpeys katoavaa kansanperinnettä? Anssi Koskenvesa, diplomi-insinööri Mittaviiva Oy www.mittaviiva.fi Anssi Koskenvesa, diplomi-insinööri Mittaviiva Oy www.mittaviiva.fi 424 Rakentajain kalenterin päätoimittajana olen halunnut kirjoittaa yllä olevalla otsikolla, sillä huoli alamme toimintatavoista on suuri.

Lisätiedot

Syksyllä tulossa nuorisofoorumi jonka näks järjestää joka vuosi, mukana perinteisesti kansanedustajia. Otetaan koppi ideasta!

Syksyllä tulossa nuorisofoorumi jonka näks järjestää joka vuosi, mukana perinteisesti kansanedustajia. Otetaan koppi ideasta! Vastaanotettu Viesti 16.4.2014 16:01 Kiitoksia aktiivisesta osallistumisesta kaikille täällä Juhlasalissa ja verkossa! Hyvää Keski-Suomen päivän jatkoa ja mukavaa pääsiäistä! 16.4.2014 15:56 nuortenaaniks.fi

Lisätiedot

NetFonet syksyllä 2005

NetFonet syksyllä 2005 NetFonet syksyllä 2005 - varma tapa hävitä rahaa! Tässä on vastaus erääseen Suomi24-palstalla esitettyyn viestiin. (21.11.2005) Viestin kirjoittajan kommentit ovat lainausmerkkien sisällä ja kursivoituina.

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki, Kuntalaisfoorumi kirjastoverkosta 28.9.2010 klo 18 20 Pääkirjaston Minnansali, Vapaudenkatu 39-41

Jyväskylän kaupunki, Kuntalaisfoorumi kirjastoverkosta 28.9.2010 klo 18 20 Pääkirjaston Minnansali, Vapaudenkatu 39-41 Jyväskylän kaupungin kirjastoverkosta 28.9. ja 5.10.2010 järjestämien kuntalaisfoorumien keskustelun ylöskirjaus. Kommentteja, kysymyksiä ja vastauksia ei ole kirjattu sanatarkasti. Jyväskylän kaupunki,

Lisätiedot

osku pajamäen vaalilehti 3/2007 PÄTKÄELÄMÄÄ OSAAVA, NUORI, AHKERA. JA PYSYVÄ TYÖ KARKAA YHÄ KAUEMMAKSI.

osku pajamäen vaalilehti 3/2007 PÄTKÄELÄMÄÄ OSAAVA, NUORI, AHKERA. JA PYSYVÄ TYÖ KARKAA YHÄ KAUEMMAKSI. osku pajamäen vaalilehti 3/2007 PÄTKÄELÄMÄÄ OSAAVA, NUORI, AHKERA. JA PYSYVÄ TYÖ KARKAA YHÄ KAUEMMAKSI. www.osku.net Ennakkoäänestys kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 7. 13. 3. 2007 & vaalipäivänä sunnuntaina

Lisätiedot

TYÖLLISYYDEN KUNTAKOKEILUN VUOSIKERTOMUS

TYÖLLISYYDEN KUNTAKOKEILUN VUOSIKERTOMUS Vuosikertomus 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. Loppukiriä kohden...3 2. Töihin!-palvelu Jyväskylä...4 2.1. Elinkeinopolitiikka ja yritysyhteistyö... 4 2.2. Työn merkitys ihmiselle... 4 2.3. Yrittäjän tukena...

Lisätiedot

Nuoret ja työnantajat yhteisen pulman edessä

Nuoret ja työnantajat yhteisen pulman edessä nuorisofoorumi 2013 Nuoret ja työnantajat yhteisen pulman edessä Helsingissä 2013 Taloudellinen tiedotustoimisto TAT Graafinen suunnittelu ja taitto: Vanto Design Oy Kuvat: Dora Cheffi Kustantaja: Taloudellinen

Lisätiedot

osuudet Suomessa ARTIKKELEITA 1. Johdanto 2. Tilastotietoa Jouko Martikainen Tutkija Taloustieteiden laitos, Joensuun yliopisto

osuudet Suomessa ARTIKKELEITA 1. Johdanto 2. Tilastotietoa Jouko Martikainen Tutkija Taloustieteiden laitos, Joensuun yliopisto Kansantaloudellinen aikakauskirja 99. vsk. 1/2003 ARTIKKELEITA Tahattoman ja vapaaehtoisen työttömyyden osuudet Suomessa Jouko Martikainen Tutkija Taloustieteiden laitos, Joensuun yliopisto 1. Johdanto

Lisätiedot

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN KEHITTÄMINEN OSANA PALVELURAKENNETTA

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN KEHITTÄMINEN OSANA PALVELURAKENNETTA KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN KEHITTÄMINEN OSANA PALVELURAKENNETTA - SELVITYS LAHDEN JA HEINOLAN SEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUISTA Harri Hietala Jukka Lindberg Kaija Ray Vates-säätiö 2014 1 SISÄLLYS JOHDANTO...

Lisätiedot

Tarinoita palvelupoluilta

Tarinoita palvelupoluilta RAPORTTEJA 42 2015 Tarinoita palvelupoluilta Työtä Vantaan TYPissä kahdella vuosikymmenellä LINNEA ALHO Tarinoita palvelupoluilta Työtä Vantaan TYPissä kahdella vuosikymmenellä LINNEA ALHO RAPORTTEJA 42

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely Tampereen Toimeentulotuen yksikössä 2012

Asiakastyytyväisyyskysely Tampereen Toimeentulotuen yksikössä 2012 TAMPEREEN KAUPUNKI Asiakastyytyväisyyskysely Tampereen Toimeentulotuen yksikössä 2012 Toteuttajana SOS-hanke Tuominen Tuula, Katariina Heikkilä, Kukkasniemi Marianne, Laakso Tuija, Pietilä Samuli 8.3.2013

Lisätiedot

TEK-paneelin 1/2011 tulokset

TEK-paneelin 1/2011 tulokset TEK-paneelin 1/2011 tulokset KAIKKI VASTAAJAT... 2 1. Tunnetko TEKin tavoitteet liittyen seuraavaan hallitusohjelmaan (Viisaat valinnat)?... 2 2. Mikä on mielestäsi sopiva vanhuuseläkkeen alaikäraja?...

Lisätiedot

sysata sosiaalisia yrityksiä satakuntaan

sysata sosiaalisia yrityksiä satakuntaan sysata sosiaalisia yrityksiä satakuntaan 2009 2011 2 lukijalle Esipuhe Mitä ovat sosiaaliset ja yhteiskunnalliset yritykset? Tämä julkaisu tarjoaa näkökulmia tähän kysymykseen käytännönläheisesti ja helppolukuisella

Lisätiedot

Nuorten tulevaisuusv. i e s t i

Nuorten tulevaisuusv. i e s t i Nuorten tulevaisuusv i e s t i Nuorten tulevaisuusviesti Nuorten tulevaisuus- v i e s t i Miten nuorten tulevaisuusviesti syntyi? Mitä mieltä nuoret ovat työelämästä ja tulevaisuudesta? Millaisessa Suomessa

Lisätiedot

Työelämätaidot Tarja Surakka & Tomi Rantamäki

Työelämätaidot Tarja Surakka & Tomi Rantamäki o s a a Miten toimit työmarkkinoilla tiedä Millaisessa maailmassa työyhteisöt toimivat Miten toimit osana työyhteisöä Miten työyhteisöt toimivat Miten toimit töissä Mikä sinulle on tärkeää Työelämätaidot

Lisätiedot

-liike on ihmisen muotoinen. Nuorten mediapaja. Sirpa Pietikäinen puolustaa kansalaisyhteiskuntaa Avoimet setlementtiopinnot

-liike on ihmisen muotoinen. Nuorten mediapaja. Sirpa Pietikäinen puolustaa kansalaisyhteiskuntaa Avoimet setlementtiopinnot -liike on ihmisen muotoinen 2 2013 Nuorten mediapaja Sirpa Pietikäinen puolustaa kansalaisyhteiskuntaa Avoimet setlementtiopinnot 2 13 Setlementtiliitto 3 5 7 9 12 16 20 24 26 28 [ pääkirjoitus ] Tehdään

Lisätiedot

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnm qwertyuiopåasdfghjklöäzxcv

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnm qwertyuiopåasdfghjklöäzxcv qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnm qwertyuiopåasdfghjklöäzxcv TOIMINTAMALLI VAPAAEHTOISTOIMIJOIDEN JOHTAMISEEN bnmqwertyuiopåasdfghjklöä Verkostojohtamisen JET -tutkinto zxcvbnmqwertyuiopåasdfghj

Lisätiedot

Kristiina Härkäpää Kokemuksia ja näkemyksiä maahanmuuttajien suomen kielen taidon huomioon ottamisesta kuntoutus- ja työllistymispalveluissa

Kristiina Härkäpää Kokemuksia ja näkemyksiä maahanmuuttajien suomen kielen taidon huomioon ottamisesta kuntoutus- ja työllistymispalveluissa Työpapereita 67/2014 Kristiina Härkäpää Kokemuksia ja näkemyksiä maahanmuuttajien suomen kielen taidon huomioon ottamisesta kuntoutus- ja työllistymispalveluissa KELAN TUTKIMUSOSASTO Kirjoittaja Kristiina

Lisätiedot

Jätän tuon perustulopohdinnan tähän paperiin, jonka saa jakaa. Sen voisi vaikka monistaa osanottajille.

Jätän tuon perustulopohdinnan tähän paperiin, jonka saa jakaa. Sen voisi vaikka monistaa osanottajille. Jätän tuon perustulopohdinnan tähän paperiin, jonka saa jakaa. Sen voisi vaikka monistaa osanottajille. Puheessani mainitsen perustulon vain lyhyesti (noin 1 minuutti) yksinkertaisena ratkaisuna kannustavuuden

Lisätiedot

Pekka Myrskylä Anssi Kakko

Pekka Myrskylä Anssi Kakko Pulpetista duuniin Teemu Nikkanen, 20, lähti yläasteelta toimitusjohtajaksi. Monelle peruskoulupohjalta ponnistavalle ei käy yhtä hyvin. Terhi Hautamäki SK 05/2015 30.1.2015 04:50 Kaverit kauhistelivat.

Lisätiedot

Mitä nyt? -ohjausmalli 2014. Sosiaaliohjaaja Sari Terkki, 2014. voimaksi!

Mitä nyt? -ohjausmalli 2014. Sosiaaliohjaaja Sari Terkki, 2014. voimaksi! Mitä nyt? -ohjausmalli 2014 Sosiaaliohjaaja Sari Terkki, 2014 voimaksi! Hamina - Kotka kuntakokeiluhanke Sisällys 1. Hako-hanke... 3 2. Perusteita Mitä nyt? -ohjaukselle... 4 3. Ohjauksessa tehtyjä havaintoja...

Lisätiedot

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan jäsenkysely 2014 Pirita Ruokonen

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan jäsenkysely 2014 Pirita Ruokonen Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan jäsenkysely 2014 Pirita Ruokonen Tämä jäsenkysely toteutettiin huhtikuussa 2014. Edellinen jäsenkysely on toteutettu keväällä 2011. Kyselyyn vastasi yhteensä 562 henkilöä.

Lisätiedot

YRITTÄJÄKSI RYHTYMINEN. Soluessee. Maarit Arola Eetu Hentunen Oona Räty Erika Salmela Annika Seppänen Janne Taisto

YRITTÄJÄKSI RYHTYMINEN. Soluessee. Maarit Arola Eetu Hentunen Oona Räty Erika Salmela Annika Seppänen Janne Taisto YRITTÄJÄKSI RYHTYMINEN Soluessee Maarit Arola Eetu Hentunen Oona Räty Erika Salmela Annika Seppänen Janne Taisto 2 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 MIKÄ AJAA IHMISIÄ YRITTÄJYYTEEN... 4 3 YRITTÄJYYTEEN LIITTYVÄ

Lisätiedot

VUOSI- KERTOMUS 2014

VUOSI- KERTOMUS 2014 VUOSI- KERTOMUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. TÖIHIN!-PALVELU OSANA ISOMPAA KOKONAISUUTTA. S. 3 4 1.1 Elinkeinopolitiikka on Jyväskylässä painopiste...4 2. TYÖN MERKITYS IHMISELLE. S. 5 6 2.1. Töihin!-palvelu

Lisätiedot

AMMATTINA TOIMINTATERAPEUTTI MIKSI TOIMINTATERAPIAA?

AMMATTINA TOIMINTATERAPEUTTI MIKSI TOIMINTATERAPIAA? AMMATTINA TOIMINTATERAPEUTTI MIKSI TOIMINTATERAPIAA? AMMATTINA TOIMINTATERAPEUTTI Kannen kuva: Matti Snellman Ammattina toimintaterapeutti Akavan Erityisalojen ammattijulkaisu 1/2010 Osa tämän julkaisun

Lisätiedot