Taso-opas. Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taso-opas. Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet"

Transkriptio

1 Taso-opas Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet 11/2002

2 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet 2 Johdanto Luonnonkivitasojen mittaus ja asennus ovat periaatteessa yksinkertaisia toimenpiteitä, mutta työssä tarvitaan huolellisuutta, kunnon työvälineet ja asennuksessa kohtuullista lihasvoimaa. Jos työtasot ovat monimuotoisia ja kaarevia, tarvitaan näistä kappaleista tehdyt tukevat sabloonat (mallit) joiden mukaan kappaleet valmistetaan.

3 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet 3 Sisältö Johdanto 1. Luonnonkivitasojen mittaus Työvälineet ja piirustukset Mittauksen aloittaminen Esimerkkejä mitoituspiirustuksesta Mittaus Kulman mittaus 9 2. Luonnonkivitasojen asennus Tuotteiden vastaanotto Asennustyökalut Asennuksen aloittaminen Asennus Luonnonkivitasojen liimaus Luonnonkivitasojen hoito-ohjeet Vahinkojen ennaltaehkäisy Puhdistus 14

4 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet 4 1. Luonnonkivitasojen mittaus 1.1 Työvälineet ja piirustukset Ennen mittausta varaa mukaasi seuraavat työvälineet ja piirustukset: 1. Rullamitta (3-5 m) 2. Iso suorakulma 3. Vesivaaka (2 m) 4. Kulmatason sabloonat 5. Sabloonapahvia sekä leveää teippiä 6. Kynä, sakset sekä mattopuukko 7. Metalliviivain (1 m) 8. Alustava tasopiirustus ja kaappitason pohjapiirustus 9. Puristimet (asennus) 10. Väritön luonnonkiville tarkoitettu elastinen kiinnitysmassa, kiviliimat ja kiviöljyt (asennus) 11. Puukiilat (asennus) Onnistuneen mittauksen edellytys on, että tekniset tiedot ja piirustukset ovat riittävän tarkat. Seuraavat tiedot tarvitaan: 1. Alustavan tilauksen tasopiirustukset 2. Keittiön kalusteiden pohjapiirustus 3. Liesitason malli ja merkki sekä upotusaukon koko 4. Altaan malli, merkki ja kätisyys 5. Sabloona, johon on merkitty näkyvä puoli ja työstettävät reunat 6. Varmista piirustuksista aukkojen sijoituskohdat 7. Tulikiven tilaus- ja piirustuslomake, johon lopulliset mitat merkitään. Huomioitavaa Varmista työkalujen kunto. Sovi mittauskäynnistä ja asennuksesta aina hyvissä ajoin etukäteen asiakkaan kanssa. Kalusteet on oltava asennettuna paikoilleen ennen kivitasojen mittausta.

5 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet Mittauksen aloittaminen Mittaus aloitetaan kulmista ja siinä edetään järjestelmällisesti seinien mukaan. 1. Tarkista, että kalusteet ovat vaakasuorassa. 2. Varmista, että nurkat ovat suorakulmassa. 3. Mittaa mahdolliset suorakulmapoikkeamat. 4. Varmista, että kaikki kaapit ovat asennettuna paikoilleen ja mahdolliset peitelevyt ovat paikoillaan kalusteiden päissä. Kuva oikeaoppisesta mitoituspiirrustuksesta merkintöineen on seuraavalla sivulla.

6 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet Esimerkkejä mitoituspiirustuksesta Esim Tason malli, reunakäsittely Merkki Kiillotettu viiste, faasi Vakio suorahionta, ylä- ja alasärmä on faasattu Merkki Vakio suorahionta, (lyijykynäpyöristys) ylä- ja alasärmä on faasattu R=4 mm tai R=8 mm Merkki Merkki Suora, yläpyöreä reuna taso 30 mm: R = 15 mm, taso 20 mm: R = 10 mm Suora, puolipyöreä Huom. Numerot on merkittävä selvästi. Esim. 2 R = 100 (Kaksiaukkoinen työtaso jaetaan mielellään liesiaukon kohdalta.)

7 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet Mittaus 1. Mittaa tasojen pituudet ja leveydet ja piirrä ne. Ole huolellinen ja tarkista vielä. 2. Ota mahdolliset sauma- ja asennusvarat huomioon, kun mittaat tasojen pituutta. Varaa aina asennusvaraa 3 mm seinän ja kiven reunojen väliin. 3. Jos tason pituus on suurempi kuin 2400 mm, mitoita saumakohta niin, että kaapiston runko tukee kaikkia kivitasoja päistä. Jos pituus on yli 2000 mm, tarkista tehtaalta, että se on mahdollista halutulla kivityypillä. Kivien maksimipituus on kivityypistä ja toimituserästä riippuvainen ( ), vuolukivitasojen maksimipituus on Varmista, että tason alla kaapistossa on tilaa altaalle ja/tai että kaapistoa voi työstää asennuksen mahdollistamiseksi. 5. Merkitse piirrokseen altaan keskipisteen etäisyys tason päästä tai aukon alkamiskohta ja aukon etäisyys sivusta tai kaappirungon sisämitat ja etäisyys tason päästä. 6. Kuvaan olisi hyvä myös merkitä kaapin rungon sisämitat. 7. Mahdolliset muut aukot, hanan reiät ja patterin koloukset tulee mitata päädystä ja reunasta. Ilmoita myös aukkojen halkaisija.

8 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet 8 8. Merkitse ja piirrä kaikki tiedot paperille, ja liitä ne tilaukseen. 9. Ilmoita liesitason merkki ja malli sekä sille varatun kaappirungon sisämitat ja etäisyys tason päästä. 10. Lieden aukon koko löytyy lieden teknisistä tiedoista, jotka on hyvä liittää piirustuksiin. Huomioitavaa Kivitasot eivät taivu, eikä kivi muutu mitoiltaan sään, kosteuden tms. vaikutuksesta. Kalusterungot saattavat liikkua, joten saumavarat ovat tarpeen. Tarkista ja mitoita kivet siten, että kivitasot (pitkät) on mahdollista kuljettaa yhtenä kappaleena. Huomioi mitoituksessa hissien rajoitukset/mahdollisuudet. Aukkojen reuna ei saa olla 50 mm lähempänä kiven ulkoreunaa. Vain poikkeustapauksissa samassa kivitasossa voi olla kaksi aukkoa, joten ne tulee jakaa kahteen osaan sopivasta kohdasta (muista päätytuenta). Kaksiaukkoiset tasot jaetaan mielellään liesiaukon kohdalta siten, että liesiaukko tehdään ns. palikoilla (kts. mitoitusesimerkki 2). Kivitasot eivät muutu mitoiltaan lainkaan valmistuksen jälkeen, mutta kaapiston puurunko saattaa elää, joten saumavarat ovat tarpeen.

9 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet Kulman mittaus Kulmaratkaisuissa tee kulmakappaleesta pahvisabloona seuraavasti: 1. Mitoituksessa jätä sabloonan ja seinien väliin 3 mm:n asennusvara. Keskitä aina sabloona joka suuntaan seinien suorakulmaisuudesta riippumatta. 2. Kulmakappaleen ja siihen liittyvien tasojen välisen sauman tulee olla kohtisuorassa seinää kohti. Liittyvien tasojen ja päätyseinien suorakulmaisuus on tarkistettava. Mittaa poikkeama ja merkitse sekin huomautuksin piirustukseen. 3. Varmista, että saumat osuvat kaapiston pystyseinien keskiviivalle. 4. Ota lopuksi sabloonasta tarkistetut mitat. Huomioitavaa Kulmasabloona ei saa liikkua mittauksen aikana. Ole huolellinen, sillä 1 mm:n suorakulmaisuusvirhe liitoskohdassa merkitsee 10 mm:n poikkeamaa kahden metrin matkalla.

10 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet Luonnonkivitasojen asennus 2.1 Tuotteen vastaanotto 1. Tarkista pakkaus ja tasot näkyviltä osin. 2. Siirrä tasot pakkauksessaan mahdollisimman lähelle asennuskohdetta. 3. Jos tasot varastoidaan ennen asennusta, on ne hyvä peittää muovilla mahdollisten maali- ym. roiskeiden varalta. 4. Säilytä pakkauksessa olevat mahdolliset ohjeet. 5. Avaa pakkauksen muovivanteet leikkaamalla. Älä väännä. 6. Kanna tasot pystyasennossa asennuspaikalle. Ei lappeellaan tai kantillaan. 7. Kanna aina tasojen päistä. Älä nosta aukkojen kohdalta. 2.2 Asennustyökalut Ennen asennuksen aloittamista varmista, että pakista löytyvät seuraavat työkalut ja tarvikkeet: 1. Väritön luonnonkiville tarkoitettu elastinen kiinnitysmassa 2. Puukiilat 3. Puristimet 4. Kiviliimat ja Kiviöljyt 2.3 Asennuksen aloittaminen 1. Tasojen tulee olla asennettaessa huoneenlämpöisiä. 2. Tarkista mittaamalla ja vertaamalla kaapiston mittoihin, että tasot ovat mitoitukseltaan tilauksen mukaiset. 3. Jos tasossa ilmenee jotain huomautettavaa, älä asenna tasoa paikoilleen, vaan ota yhteyttä kivitasovalmistajaan. Huomioitavaa Älä pura pakkausta, jos tasoissa on huomautettavaa. Tasoja ei saa laskea maahan lappeelleen eikä epätasaiselle pinnalle.

11 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet Asennus 1. Nosta kivitasot paikoilleen varovasti. Aseta aukolliset kappaleet (kuvan mukaan) mahdollisimman pystyasennossa tukeutumaan takareunaltaan, ja laske taso paikoilleen tukien sitä käsin etureunastaan. Älä nosta aukollisia tasoja vaaka-asennossa. 2. Sovita tasot lopullisiin paikkoihinsa ja varmista liitoskohtien yms. sopivuus. 3. Jos alusta ei tue tasoja joka puolelta tai tasot ovat eri paksuisia, tasaa ne puukiiloja apuna käyttäen joka puolelta kantaviksi niin, että yläpinnat ovat samalla tasolla (vierekkäisillä kivillä paksuustoleranssi on ± 1 mm).

12 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet Luonnonkivitasojen kiinnitys 1. Kivitasot kiinnitetään kalusteisiin luonnonkiville tarkoitetulla elastisella saumausmassalla, jota laitetaan kalusteen rungon ja kiven väliin alapuolelta. 2. Tasojen ja ympäröivien rakenteiden väliset saumat saumataan luonnonkiville tarkoitetulla elastisella saumausmassalla. 3. Asennuksen jälkeen poistetaan mahdolliset saumaus- tai liimaustahrat. 4. Puhdista kivet ja anna asiakkaalle kivitasojen hoito-ohjeet. Huomioitavaa Käsittele tasoja varoen. Älä kolhi asennuskohteen muita kalusteita. Siivoa asennuksesta syntyneet roskat. Asennus on osoitus tason (materiaalin) hyväksymisestä käyttöön.

13 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet Luonnonkivitasojen hoito-ohjeet Tulikivi-kivilajit edustavat alansa parhaimmistoa. K äyttäjän kannalta perusvalikoimaan hyväksytyt kivilajit ovat helppohoitoisia ja säilyttävät normaalissa käytössä tyylikkyytensä vuosia, jos käytössä ja hoidossa huomioidaan seuraavat seikat. Tulikiven valmistamat kivitasot on aina suojak äsitelty kiviöljyllä valmiiksi tehtaalla. Tasojen k äytön ja puhdistuksen suhteen noudata allaolevia ohjeita. 3.1 Vahinkojen ennaltaehkäisy Poista syntyneet tahrat mahdollisimman pikaisesti, älä anna lian kuivua. Ruoka-aineista herkimmin syövyttäviä ovat kahvi, colajuomat, sitrushedelmät, punaviini ja etikka. Tahrojen syöpyminen on mahdollista, mikäli tahroja ei poisteta tuoreina. Älä aseta kivitasoja tahallisesti alttiiksi naarmuuntumiselle. Käytä aina leikkuualustaa leikatessasi tasojen päällä mitä tahansa, sillä nykyaikaiset veitset saattavat olla jopa kiveäkin kovempaa erikoisterästä. Suojaa kivitasot, kun maalaat, remontoit tai askartelet tahrivien aineiden parissa. Älä käytä tasoja hakkuualustana (esim. lihan nuijiminen) tai vasarointialustana. Voit suojakäsitellä kivitasot myöhemmin uudestaan kivipintojen hoitoon tarkoitetuilla aineilla (kiviöljyt). Tuotteen sopivuudesta ja k äyttöohjeiden oikeellisuudesta vastaa ao. aineen valmistaja.

14 Luonnonkivitasojen mitoitus- ja asennusohjeet Puhdistus Tulikivi-luonnonkivipintojen puhdistukseen riittää yleensä pelkkä veden ja puhdistusliinan avulla tehty puhtaaksi pyyhintä. Tarvittaessa voidaan k äyttää normaaleja laimeita pesuaineita runsaaseen veteen sekoitettuna (esim. astianpesuaine ja nestemäinen mäntysuopa). Vältä voimakkaasti happamia, emäksisiä ja hankaavia puhdistusaineita. Jos tarvitset erikoisohjeita vaikeiden tahrojen poistoon tai muiden epätavallisten ongelmien ratkaisemiseksi, voit kääntyä puoleemme. Asiantuntijamme auttavat kaikissa luonnonkivimateriaaleihin liittyvissä kysymyksissä, koskivatpa ne sitten hankintaa, käyttöä tai hoitoa. Huom. Nämä ohjeet on laadittu Tulikivi-kivitasojen k äsittelyyn. Jotkut muista kivimateriaalista valmistetut tasot saattavat vaatia laajempaa hoito-ohjelmaa.

Keittiön asennus- ja kokoamisohje

Keittiön asennus- ja kokoamisohje Sisällysluettelo: 1. Kokoonpano - Tavaran vastaanotto 1 - Aloittaminen 1 - Työkalut ja tarvikkeet 1 - Kalustetukku-kalusteiden mallisto ja materiaalit 2-3 - Rakennekuvat 4 - Alakaappi 5 - Sokkelijalan

Lisätiedot

KEITTIÖN ASENNUSOPAS

KEITTIÖN ASENNUSOPAS KEITTIÖN ASENNUSOPAS Tee-se-itse-opas keittiön asentamiseen Tämän oppaan avulla voit asentaa keittiösi itse. Oppaasta löydät vinkkejä ja ideoita, asennuksen eri vaiheet ja tiedot tarvittavista työkaluista.

Lisätiedot

Ympäristöenergia aurinkokeräimet SF100-03-DE / SF100-03-DS

Ympäristöenergia aurinkokeräimet SF100-03-DE / SF100-03-DS Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Ympäristöenergia aurinkokeräimet SF100-03-DE / SF100-03-DS Jodat YMPÄRISTÖENERGIA Oy Uittosalmentie 210 35990 Kolho puh. 040-77321 39 Perehdy tähän ohjeeseen huolella

Lisätiedot

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR SC1809 12 EN 1298 - IM - fi TURVALLISUUTTA JOKA ASKELEELLA wibeladders.fi

Lisätiedot

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 Liesituuletin 394-12 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 TURVALLISUUSOHJEET Lue nämä käyttö- ja asennusohjeet sekä ennen kaikkea niissä olevat turvallisuusohjeet ennen tuotteen asennusta

Lisätiedot

HUONEKALUJEN HOITO-OHJEET

HUONEKALUJEN HOITO-OHJEET 1 HUONEKALUJEN HOITO-OHJEET Puusepänteollisuuden Liitto ry Huonekalujaosto Sisältöä käytettäessä muuhun kuin omaan tarkoitukseen on lähde mainittava 2 KALUSTEIDEN LAATUVAATIMUKSET JA TESTAUS Huonekalulle

Lisätiedot

Betonitasojen suunnitteluohjeita

Betonitasojen suunnitteluohjeita Betonitasojen suunnitteluohjeita Valupöytiemme koko on 2400x1200 mm. Näiden äärimittojen sisällä osat voivat olla lähes minkä muotoisia tahansa. Esimerkiksi kulmaosat voivat olla L-muotoisia ja reunat

Lisätiedot

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA www.termopanels.fi SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA Sisällysluettelo Johdanto 3 Seinäelementit PUR/PIR PolTherma DS PolTherma PS PolTherma

Lisätiedot

version 1.0 Made by NARVI Oy Finland Kota Kuru 14 ja 20 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

version 1.0 Made by NARVI Oy Finland Kota Kuru 14 ja 20 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje version 1.0 Made by NARVI Oy Finland Kota Kuru 14 ja 20 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje FI FI 2 FI Sisällysluettelo 1.1 Tekniset tiedot 4 2. Huomioitavaa ennen kiukaan asentamista 5 2.1 Saunatila 5 2.2

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO PESU- JA LISÄAINEET JÄÄNNÖSVEDEN TYHJENTÄMINEN NUKKASIHDIN IRROTTAMINEN

Lisätiedot

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Käyttöohje SG11 SG13 Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi SISÄLLYSLUETTELO Käyttöohje SG11- ja SG13-kantojyrsimet Johdanto... 2 Asiakkaalle... 2

Lisätiedot

MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE

MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO TURVALLISUUS... 2 Hävittäminen... 3 JOHDANTO... 4 Ennen ensimmäistä käyttökertaa... 4 ASENNUS... 5 Sijoittaminen... 5 Jääkaappipakastimen tasapainottaminen...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet...

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Sisällysluettelo Johdanto... Käyttöohjeessa käytetyt symbolit... Suluissa olevat kirjaimet... Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Turvallisuus... Tärkeitä turvaohjeita... Oikea käyttö... 0 Käyttöohjeet...

Lisätiedot

SISUSTUSkuvasto. Raikkaita ja rohkeita valintoja tapetointiin. Piristä huonetta maalaamalla erilaisia pintoja. Tyylikkäät kodinkoneet keittiöön

SISUSTUSkuvasto. Raikkaita ja rohkeita valintoja tapetointiin. Piristä huonetta maalaamalla erilaisia pintoja. Tyylikkäät kodinkoneet keittiöön SISUSTUSkuvasto 2010 www.agrimarket.fi Raikkaita ja rohkeita valintoja tapetointiin 6 14 44 Piristä huonetta maalaamalla erilaisia pintoja Tyylikkäät kodinkoneet keittiöön Rautakauppa Asiakasomistajan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B KÄYTTÖOHJE FI -B Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Oman turvallisuutesi vuoksi ja jotta saisit kaiken hyödyn

Lisätiedot

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 No.720201 SISÄLTÖ Sivu Takuu 1 Yleiset turvallisuusohjeet 2 Erityisesti huomiotavat varoitukset 3 Asennus 4 Pakkauksen purkaminen & Asennus 5 Asennuskaavio (1) 6 Osaluettelo

Lisätiedot

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa Puhdistuspalvelu Sisältö MATERIAALIN KÄYTTÄJÄLLE... 4 1 MITÄ SIIVOUS ON?... 5 2 YLLÄPITOSIIVOUS... 7 2.1 PUHDISTUSMENETELMÄT... 7 2.2 SIIVOUSVÄLINEET... 9 2.3 PESUAINEEN KÄYTTÖOHJE... 13 2.4 SIIVOUSKONEET...

Lisätiedot

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS Pyörän Omistajan Opas 9:s painos, 2007 Tämä opas täyttää EN Standardit 14764, 14765, 14766 ja 14781. TÄRKEÄÄ: Tämä opas sisältää tärkeitä tietoja, jotka koskevat pyörän

Lisätiedot

RadioLINK ASENNUSPOHJA

RadioLINK ASENNUSPOHJA RadioLINK ASENNUSPOHJA Monitoistimella Malli: Ei168RC Käyttöohje Sisältää ensiarvoisen tärkeää tietoa tuotteen asennuksesta ja toiminnasta. Lue huolellisesti läpi. Jos vain asennat tuotteen, muista lopuksi

Lisätiedot

Kokoamis- ja käyttöohje. belluno

Kokoamis- ja käyttöohje. belluno Kokoamis- ja käyttöohje belluno Hyvä asiakkaamme, Ostaessanne Bock hoitosängyn, olette hankkineet erittäin turvallisen ja toiminnoiltaan monipuolisen tuotteen, jonka käyttöikä on pitkä. Sähkösäätöiset

Lisätiedot

Asennus-, käyttö- ja huolto-opas

Asennus-, käyttö- ja huolto-opas Goulds Pumps Asennus-, käyttö- ja huolto-opas Model 3600, API 610 10th Edition (ISO 13709) Sisällysluettelo Sisällysluettelo Johdanto ja turvallisuus...4 Johdanto...4 Toimituksen tarkistaminen...4 Tuotteen

Lisätiedot

Acrobat LCD (19 ja 22 )

Acrobat LCD (19 ja 22 ) Acrobat LCD (19 ja 22 ) Käyttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B Puh. (09) 580 3880 00400 Helsinki www.kl-support.fi Sisällysluettelo ACROBAT LCD 19 JA 22... 3 TURVALLISUUSOHJEITA... 3

Lisätiedot

Koskee vain DOMINANTmallia

Koskee vain DOMINANTmallia Koskee vain DOMINANTmallia 1. Tulipesän lasiluukku Lämmityksen aikana vapautuu puun polttamisen yhteydessä nokea ja muita epäpuhtauksiä jotka tarttuvat myös tulipesän lasipintaan, siksi täytyy pitää silmällä

Lisätiedot

ULMA NT Asennusohjeet

ULMA NT Asennusohjeet ULMA NT Vianilmaisinjärjestelmä Asennusohjeet ABB Industry Oy ABB Industry Oy ULMA NT Asennusohjeet HUOMAUTUS Tässä dokumentissa esitetyt tiedot saattavat muuttua ilman ennakkoilmoitusta, eivätkä ne sido

Lisätiedot

INDI, / 1 EASY enhet, BOX, UZ0001-UZ0008

INDI, / 1 EASY enhet, BOX, UZ0001-UZ0008 INDI, / 1 EASY enhet, BOX, UZ0001-UZ0008 tuotenro: UZ0001-UZ0002 Käyttöohje ja asennusohje Bruksanvisning och Installationsanvisning Original Detta dokument ska alltid förvaras vid produkten! Tämän ohjeen

Lisätiedot

TALO-RATU-OHJEKORTTI Menekit ja menetelmät Tammikuu 2015. Katteen ohutlevytyön vaiheet. Ylläpitävät työt materiaali- ja suunnitelmatarkastukset

TALO-RATU-OHJEKORTTI Menekit ja menetelmät Tammikuu 2015. Katteen ohutlevytyön vaiheet. Ylläpitävät työt materiaali- ja suunnitelmatarkastukset TALO-RATU-OHJEKORTTI Menekit ja menetelmät Tammikuu 2015 1(26) Ratu 0412 korvaa 32-0244 Talo 2000 TUO työlajin mukaan HAN 3.4.2.2 Ohutlevytyö, kate Tämä ohjekortti sisältää katteen ohutlevytyön levytyksen

Lisätiedot

Liesikupu 782 16 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...7

Liesikupu 782 16 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...7 Liesikupu 782 16 Stil Vitrum FI...3 Asennus...3 Käyttö...7 125660/15.5.2013 (2741) ASENNUS Liesikupu 782-16 Stil Vitrum on tarkoitettu asennettavaksi seinälle. Liesikuvussa on muuntaja keskustuulettimen

Lisätiedot

FIN TURVALLISUUTEEN JA YLEI- SEEN KÄSITTELYYN LIITTYVIÄ OHJEITA MEKAANISELLA JA LIHASVOI- MALLA TOIMIVAT PYÖRÄTUOLIT. Me liikutamme ihmisiä.

FIN TURVALLISUUTEEN JA YLEI- SEEN KÄSITTELYYN LIITTYVIÄ OHJEITA MEKAANISELLA JA LIHASVOI- MALLA TOIMIVAT PYÖRÄTUOLIT. Me liikutamme ihmisiä. FIN TURVALLISUUTEEN JA YLEI- SEEN KÄSITTELYYN LIITTYVIÄ OHJEITA MEKAANISELLA JA LIHASVOI- MALLA TOIMIVAT PYÖRÄTUOLIT Me liikutamme ihmisiä. 2 Sisältö Johdanto... 5 Hyvä tietää:...5 Yleisiä turvallisuusohjeita...

Lisätiedot

Junkkari PUMPPUHAPOTIN

Junkkari PUMPPUHAPOTIN Junkkari PUMPPUHAPOTIN HP-5 HP-20 PUMP04SU KÄYTTÖOHJE- JA VARAOSALUETTELO 62375 YLIHÄRMÄ FINLAND TEL. +358-(0)6-4835111 FAX +358-(0)6-4846401 SIVU 1 SISÄLLYSLUETTELO 2 2 ARVOISA ASIAKAS 2 2.1 Varoitusmerkki

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 15Ts AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje. Rider 15Ts AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Rider 15T Käyttöohje Rider 15T AWD Rider 15Ts AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 Huoltokirja Luovutushuolto...

Lisätiedot