KUNNANVALTUUSTO 5/2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNNANVALTUUSTO 5/2012"

Transkriptio

1 KUNNANVALTUUSTO 5/2012 Aika Maanantai klo Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko Merja Kannisto Jari Kaskimäki Veijo Luomanen Esko Mahlamäki Eija Niemenmaa Jaana Niskala Jorma Niskala Pekka Ohrankämmen Jukka Otava Antti Pukkila Esa Raita-aho Voitto Tuuliniemi Paavo Vainionpää Joni Vuorela Ilpo Välimäki Aarre Ylilammi Yrjö Lamminmäki Paula Lähdekorpi Marko Poissa Kangas Kaija Laitila Sami Muut saapuvilla olleet Hosiasluoma Tarja Honkanen Arja kunnanjohtaja, esteellinen 48 ajan palkanlaskija-arkistonhoitaja, pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja tarkastettu Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla

2 SISÄLLYSLUETTELO: KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3 LISÄMÄÄRÄRAHAPYYNTÖ KOULUNKÄYNTIAVUSTAJAN PALKKAAMISEEN YLÄKOULULLE 4 VALTUUSTOTASON TALOUSARVION TOTEUTUMISVERTAILU AJALTA KARVIAN TUULIVOIMAPUISTOJEN OSAYLEISKAAVAN VIREILLETULO, SIIHEN LIITTYVÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (mrl 63 ) JA VALMISTELUVAIHEEN KUULEMINEN 8 KUNNANJOHTAJAN VIRAN VAKINAISTAMINEN 11 LISÄMÄÄRÄRAHAPYYNTÖ VESIHUOLTOVERKOSTON SANEERAUKSEEN VÄLILLÄ GUNILLANTIE PAJATIE - AUKUSTINKATU 16 LISÄMÄÄRÄRAHAN ANOMINEN SOTAINVALIDIEN RIVITALOJEN YLLÄPITO- JA HOITOKULUJEN KATTAMISEEN 18 LISÄMÄÄRÄRAHAPYYNTÖ PALVELUTALO SYREENIN YLLÄPITO- JA HOITOKULUIHIN 20 KARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KOSKIEN TILOJA OTAVA JA VATTURANTA MUUT ASIAT 25 LISÄVARAJÄSENTEN VALINTA KESKUSVAALILAUTAKUNNALLE KUNNALLISVAALEJA 2012 VARTEN (KIIREELLINEN ASIA) 25 PERHEPÄIVÄHOIDON KEHITTÄMISEN PIKAISET TOIMET(VALTUUSTOALOITE) 27 VANHUSNEUVOSTO KARVIAAN(VALTUUSTOALOITE) 28 ILMOITUSASIAT 30 OIKAISUVAATIMUSOHJE JA VALITUSOSOITUS 31

3 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KV 43 Kuntalain 54 :n mukaan kokouskutsu on lähetettävä ja kokouksesta on annettava yleisesti tieto vähintään neljä päivää ennen kokousta. Karvian kunnanvaltuuston työjärjestyksen mukaan kokouskutsu on lähetettävä valtuutetuille seitsemän päivää ennen kokousta, postitus- ja kokouspäivä mukaan lukien. Kokouksesta on ilmoitettava kunnan ilmoitustaululla sekä Ylä-Satakunta ja Kankaanpään Seutu lehdissä sekä kunnan nettisivuilla. Kuntalain 58 :n mukaan kunnanvaltuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmannesta valtuutetuista on saapuvilla. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN KV 44 PÄÄTÖSEHDOTUS: Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Paavo Tuuliniemi ja Joni Vainionpää.

4 LISÄMÄÄRÄRAHAPYYNTÖ KOULUNKÄYNTIAVUSTAJAN PALKKAAMISEEN YLÄKOULULLE KOLTK Rehtori Arimo Koivistolta on tullut kasvatus- ja opetuslautakunnalle seuraava anomus: Yläkoululle on tulossa lukuvuodeksi monella tapaa hyvin haastavat seitsemännet luokat. Usealla oppilaalla on monenlaisia laaja-alaisia oppimisen vaikeuksia ja lisäksi puutteita sosiaalisissa taidoissa. Yhteensä seitsemännellä luokalla tulee olemaan 34 oppilasta. Yläkoulun oppilasmäärä oli kuluneena lukuvuonna 76 oppilasta ja on tulevana lukuvuonna 87 oppilasta. Kuluneena lukuvuonna Yläkoululla ei ole ollut palkattua koulunkäyntiavustajaa. Toimistosihteeri ja työllistetty toimistotyöntekijä ovat toimineet avustajina luokissa niin paljon kuin ovat muilta töiltään ehtineet. Toimistosihteeri ja työllistetty toimistotyöntekijä ovat kirjaston kanssa yhteiset. Toimistosihteeri työskentelee koululla kolmena päivänä viikossa pois lukien koulun loma-ajat: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Työllistetty toimistotyöntekijä on koululla tiistaisin ja torstaisin pois lukien koulun loma-ajat. Erityisopettajan työpanos on koulullamme 11 h viikossa. Tulevana lukuvuonna käytössä oleva erityisopetus- ja avustajaresurssi on tällä tietoa kuluneen lukuvuoden kaltainen, lisäksi koululle tulee avustajaksi 7A-luokalle sokean oppilaan henkilökohtainen avustaja. Oppilasaineksesta johtuen oppilaiden tarvitseman tuen tarve on selkeästi suurempi tulevana lukuvuonna verrattuna kuluneeseen lukuvuoteen. Esitän esitettyihin perusteisiin nojaten, että kasvatus- ja opetuslautakunta palkkaisi koulunkäyntiavustajan Yläkoululle lukuvuodeksi Kasvatus- ja opetuslautakunnalle on toimitettu oheismateriaalina rehtorin tarkempi selvitys yläkoulun oppilasaineksesta. Yläkoulun talousarviossa ei ole varattuna määrärahoja kouluavustajan palkkaamiseen. Koulunkäyntiavustajan peruspalkka 1.759,97 euroa kuukaudessa. 30 tunnin viikkotyöajalla palkka on 1.380,37 kuukaudessa. Työsuhteen kesto olisi , kevätlukukauden osalta palkkauksesta on päätettävä talousarviossa. Koulunkäyntiavustajan valitsisi koulutoimenjohtaja sivistystoimen päävastuualuesäännön mukaisesti. Koulutoimenjohtajan päätösehdotus Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle euron lisämäärärahan myöntämistä yläkoulun työsuhteisten palkkoihin sekä 1344 euron lisämäärärahaa sivukuluihin.

5 Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle euron lisämäärärahan myöntämistä yläkoulun työsuhteisten palkkoihin sekä 1344 euron lisämäärärahaa sivukuluihin. KH KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää kasvatus- ja opetuslautakunnan esityksen mukaisesti esittää kunnanvaltuustolle euron lisämäärärahan myöntämistä yläkoulun työsuhteisten palkkoihin sekä 1344 euron lisämäärärahaa sivukuluihin Kunnanhallitus päätti kasvatus- ja opetuslautakunnan esityksen mukaisesti esittää kunnanvaltuustolle euron lisämäärärahan myöntämistä yläkoulun työsuhteisten palkkoihin sekä 1344 euron lisämäärärahaa sivukuluihin KV 45 Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan esityksen ja myönsi euron lisämäärärahan yläkoulun työsuhteisten palkkoihin sekä 1344 euron lisämäärärahaa sivukuluihin.

6 VALTUUSTOTASON TALOUSARVION TOTEUTUMISVERTAILU AJALTA KH Talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden (kunnanhallitus ) mukaan kirjanpidon raportit tulee toimittaa seuraavasti: Tulosyksikkö 1 tasolle kerran kuukaudessa Tulosyksikkö 2 tasolle kolmen kuukauden välein Kunnanhallitukselle ja lautakunnille noin kolmen kuukauden välein Kunnanvaltuustolle noin kuuden kuukauden välein Kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle raportoitavien talousarviovertailujen yhteydessä raportoidaan myös kunnan kassa- ja lainatilanteesta. Valtuustotason talousarvion toteutumisvertailu (käyttötalousosa, investointiosa ja tuloslaskelma) ajalta on liitteenä. Lisäksi liitteenä on katsaus kunnan kassa- ja lainatilanteesta Liitteet: Talousarviovertailu valtuustotaso, käyttötalous Talousarviovertailu, investoinnit Talousarviovertailu, tuloslaskelma Kassa- ja lainatilanne KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee talousarvion toteutumisvertailut sekä kassa- ja lainatilannekatsauksen tiedoksi ja lähettää ne edelleen kunnanvaltuustolle tiedoksi. Kunnanhallitus merkitsi talousarvion toteutumisvertailut sekä kassa- ja lainatilannekatsauksen tiedoksi ja lähettää ne edelleen kunnanvaltuustolle tiedoksi. KV 46 Valtuuston puheenjohtaja antoi ensimmäisen puheenvuoron kunnanjohtaja Tarja Hosiasluomalle. Kunnanjohtaja antoi valtuutetuille katsauksen kunnan talouden tilasta. Syyskuun toteuma osoittaa 1,3 miljoonaa plussaa ja tulossa on Vatajankosken Sähkön tuloutus sekä euron avustus ELY:ltä, joten pinnalla ollaan jos ei tule yllätyksiä. Marraskuun verotulot ovat vielä arvoitus. Poistot euroa, PoSan 0,5 miljoonan lisälasku sekä vuoden 2009 PoSan alijäämä on myös huomioitava. Investoinnit pidetään maltillisella tasolla ja keskitytään ainoastaan perusparantaviin investointeihin.

7 Valtuutettu Voitto Raita-aho totesi myös, että plussan puolella ollaan vuoden lopussa. Kassassa on rahaa tällä hetkellä miljoona euroa, mutta marraskuun verotulot ovat vielä arvoitus. Muita puheenvuoroja ei ollut ja puheenjohtaja päätti keskustelun. Valtuusto merkitsi talousarvion toteutumisvertailut sekä kassa- ja lainatilannekatsauksen tiedoksi.

8 KARVIAN TUULIVOIMAPUISTOJEN OSAYLEISKAAVAN VIREILLETULO, SIIHEN LIITTYVÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (mrl 63 ) JA VALMISTELUVAIHEEN KUULEMINEN Rakltk Karvian kunnan alueelle ollaan kaavoittamassa kahta tuulivoimapuiston osayleiskaava. Kaavoitusprosessi aloitetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmalla. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja, jossa esitetään suunnitelma kaavan laatimisessa noudatettavista osallistumisja vuorovaikutusmenettelyistä sekä kaavan vaikutusten arvioinnista. Maankäyttö- ja rakennuslain 6 mukaan kaavaa valmisteltaessa on oltava vuorovaikutuksessa niiden henkilöiden ja yhteisöjen kanssa, joiden oloihin tai etuihin kaava saattaa vaikuttaa siten kuin MRL:ssa säädetään. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään, miten heillä, joita kaavoitus koskee, on mahdollisuus seurata ja osallistua kaavoitukseen. Kaavahankkeen vireille tulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville asettamisesta kuulutetaan paikallisissa lehdissä ja kunnan kotisivuilla internetissä (MRL 63 ). Kiinteistönomistajia ja yhteistyötahoja informoidaan lisäksi kirjeitse hankkeen vireille tulosta ja laatimisvaiheen vuorovaikutusmenettelystä. Kaavoitettavat osayleiskaavat ovat seuraavat: Suunnittelualue 1: Kantin tuulivoimapuiston osayleiskaava. Suunnittelualue sijaitsee Karvian eteläpuolella Kantin, Patolankylän ja Suomijärven välisessä maastossa. Suunnittelualue rajautuu pääosin aluetta ympäröivän asutuksen mukaan puskureita käyttäen. Alue sijaitsee noin 3 km päässä Karvian keskustasta. Alueen pinta-ala on noin 7,4 km2 Suunnittelualue 2: Alkian tuulivoimapuiston osayleiskaava Suunnittelualue sijaitsee Karvian pohjoispuolella sijoittuen Karviajärven ja Mustajärven väliselle alueelle. Suunnittelualueen eteläosa sijaitsee Alkiassa ja rajoittuu pohjoiseen mentäessä Karvian ja Parkanon sekä Jalasjärven kuntien rajoihin. Lännessä suunnittelualueen rajaus myötäilee asuin- ja loma-asutusta Karviankylän ja Kattelusperän asuinrakennusten mukaan kuitenkin niin, että suunnittelualue sijoittuu Karviankyläntien ja Mustajärventien itäpuolelle. Alueen pinta-ala on noin 37 km2 Pöytäkirjan liitteenä osallistumis- ja arviointisuunnitelmat. RT:N PÄÄTÖSEHDOTUS:

9 Rakennuslautakunta hyväksynee osallistumis- ja arviointisuunnitelmat ja asettaa ne nähtäville tutustumista ja kommentointia varten. Kaavahankkeesta tiedotetaan paikallisissa sanomalehdissä ja kunnan kotisivuilla internetissä. Kiinteistönomistajia ja yhteistyötahoja informoidaan lisäksi kirjeitse hankkeen vireille tulosta ja laatimisvaiheen vuorovaikutusmenettelystä. Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. KH Rakennuslautakunta on laatinut kuulutuksen, jonka mukaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmat ja kaavoitusta valmisteleva selvitystyö on nähtävillä tutustumista ja kommentointia varten välisen ajan Karvian kunnantalon ilmoitustaululla ja kunnan kotisivuilla internetissä osoitteessa Kaavaalueen maanomistajille tiedotetaan henkilökohtaisesti. Liitteet: Julkaistu kuulutus nähtävillä olosta KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi ja lähettää asian myös kunnanvaltuustolle tiedoksi Kunnanhallitus merkitsi tiedoksi ja lähettää asian myös kunnanvaltuustolle tiedoksi KV 47 Kunnanjohtaja kertoi yleisesti, että Alkkian alueesta on osoitettu alustavaa kiinnostusta, sillä alueelle on suunniteltu tulevan 70 tuulimyllyä. Alueeseen ollaan tulossa lähipäivinä tutustumaan. Kunnanjohtaja totesi, että Satakuntaliiton maakuntakaavassa olevat tuulipuistovaraukset ja kuntien omissa kaavasuunnitelmissa olevat tuulipuistoalueet ovat ristiriidassa keskenään. Maakuntakaavassa on merkitty Karviaan ainoastaan yksi alue, joka kylläkin sijoittuu toiselle suunnitellulle tuulipuistoalueelle, mutta pienempänä kuin kuntien tuulipuistokaavassa. Kuntien omassa kaavassa Karviaan on merkitty kaksi tuulipuistoaluetta. Olisi toivottavaa, että yhteinen näkemys löytyy ja hankkeet toteutuisivat. Niiden myötä saataisiin kunnan talouteen kaivattua lisäystä. Valtuutettu Voitto Raita-aho kohdisti myös toiveensa neuvottelijoille hyvän neuvottelutuloksen saamiseksi.

10 Valtuutettu Aarre Välimäki piti hanketta myös hyvänä jos se saadaan toteutumaan. Alkkiaan kaavailtua aluetta on neuvottelijoiden hyvä tuoda tarkoitukseen sopivana alueena esille. Muita puheenvuoroja ei käytetty ja valtuusto merkitsi asian tiedoksi.

11 KUNNANJOHTAJAN VIRAN VAKINAISTAMINEN KH Karvian kunnanvaltuusto päätti pitämässään kokouksessa laittaa Karvian kunnanjohtajan viran auki. Kelpoisuusehdoiksi se määritteli ylemmän korkeakoulututkinnon ja kokemusta kunnallishallinnon tehtävistä. Valtuusto päätti täyttää viran seitsemän (7) vuoden määräajaksi ja virkaan valitulle päätettiin asettaa pisin lain sallima koeaika, mikä on kuusi (6) kuukautta. Ilmoitus on julkaistu kunnallisista kuulutuksista annetun ohjeen mukaisesti paikallislehdissä, Kuntalehdessä, Karvian kunnan kotisivuilla sekä työvoimatoimiston (MOL) nettisivuilla. Kunnanvaltuustolle osoitetut hakemukset tuli toimittaa Karvian kunnanhallitukselle klo 14 mennessä. Määräaikaan mennessä saapui seitsemän (7) hakemusta. Hakemukset on päätetty avata kunnanhallituksen kokouksessa. KH:N PUHEENJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus avaa saapuneet hakemukset ja toteaa kelpoisuusehtojen täyttymisen. Kunnanhallitus päättää haastattelun järjestämisestä, haastattelun ajankohdasta ja haastatteluun kutsuttavista. Kunnanvaltuusto ja kunnanhallituksen jäsenet toimivat aiemmin sovitun mukaisesti haastattelijoina. Valtuustosalissa tapahtuvan haastattelun puheenjohtajana toimii kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Tarja Hosiasluoma poistui esteellisenä tämän pykälän ajaksi klo Kunnanhallituksen jäsenten luvalla hakemuskuoret oli avattu ennen kokousta kokousvalmistelua varten. Avaustapahtumassa olivat läsnä kunnanhallituksen puheenjohtaja Sami Laitila, kanslisti Päivi Seppälä sekä vs. kunnansihteeri Arja Honkanen. Tilaisuudesta oli laadittu pöytäkirja, jossa todettiin saapuneet hakemukset. Kunnanjohtajan virkaa hakivat Keijo Kapiala, Lea Palomäki, Juha Räsänen, Sirpa Viljamaa, Jouko Lyytinen, Erkki Kauppinen sekä Tarja Hosiasluoma. Edellä mainituista seitsemästä henkilöstä kaksi ei täyttänyt asetettuja hakuehtoja. Kunnanhallituksen puheenjohtaja esitti, että hakuehdot täyttäneet viisi (5) hakijaa kutsutaan haastatteluun. Haastatteluajankohdaksi päätettiin torstai, klo alkaen. Haastattelijoina toimivat kunnanvaltuusto ja kunnanhallitus. Haastattelun puheenjohtajana toimii kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ilpo Vuorela, joka vastaa runkokysymysten laatimisesta.

12 Haastatteluun päätettiin kutsua Erkki Kauppinen Oulusta, Jouko Lyytinen Saarijärveltä, Keijo Kapiala Ilmajoelta, Sirpa Viljamaa Parkanosta sekä Tarja Hosiasluoma Karviasta. Jokaiselle varataan puoli tuntia haastatteluaikaa. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se päättää haastattelun jälkeen pidettävässä seuraavassa valtuuston kokouksessa valintamenettelyn jatkosta. KH Kunnanhallitus oikaisee edellä olevaa päätöstään seuraavasti: (korjaukset alleviivattuina) KH:N PUHEENJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallituksen jäsenten luvalla hakemuskuoret oli avattu ennen kokousta kokousvalmistelua varten. Avaustapahtumassa olivat läsnä kunnanhallituksen puheenjohtaja Sami Laitila, kanslisti Päivi Seppälä sekä vs. kunnansihteeri Arja Honkanen. Tilaisuudesta oli laadittu pöytäkirja, jossa todettiin saapuneet hakemukset. Kunnanjohtajan virkaa hakivat Keijo Kapiala, Lea Palomäki, Juha Räsänen, Sirpa Viljamaa, Jouko Lyytinen, Erkki Kauppinen sekä Tarja Hosiasluoma. Edellä mainituista seitsemästä henkilöstä Juha Räsänen ei täyttänyt asetettuja hakuehtoja. Kunnanhallituksen puheenjohtaja esitti, että hakuehdot täyttäneistä hakijoista viisi (5) hakijaa kutsutaan haastatteluun. Haastatteluajankohdaksi päätettiin torstai, klo alkaen. Haastattelijoina toimivat kunnanvaltuusto ja kunnanhallitus. Haastattelun puheenjohtajana toimii kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ilpo Vuorela, joka vastaa runkokysymysten laatimisesta. Haastatteluun päätettiin kutsua Erkki Kauppinen Oulusta, Jouko Lyytinen Saarijärveltä, Keijo Kapiala Ilmajoelta, Sirpa Viljamaa Parkanosta sekä Tarja Hosiasluoma Karviasta. Jokaiselle varataan puoli tuntia haastatteluaikaa. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se päättää haastattelun jälkeen pidettävässä seuraavassa valtuuston kokouksessa valintamenettelyn jatkosta. Va. kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma poistui kokouksesta klo ennen tämän asian käsittelyä. Todettiin, että hakijoista myös Lea Palomäen ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa julkisen viran ollessa kyseessä saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto. Kaija Kangas esitti, että myös Lea Palomäki kutsutaan haastatteluun. Katri Ervelä kannatti Kaija Kankaan esitystä. Puheenjohtaja totesi, että on tehty puheenjohtajan päätösehdotuksesta poikkeava kannatettu esitys, joten on suoritettava äänestys, mikä suoritetaan

13 nimenhuutoäänestyksenä. Äänestyksessä puheenjohtajan päätösehdotusta kannattavat vastaavat JAA ja Kankaan tekemää esitystä kannattavat EI. Suoritetussa nimienhuutoäänestyksessä tuli kuusi (6) JAA ääntä ja kolme (3) EI ääntä, joten puheenjohtajan päätösehdotus voitti äänin 6 / 3. KV Valtuuston puheenjohtaja ilmoitti, että kunnanjohtajaehdokkaiden haastattelut oli käyty aiemmin päivällä, valtuutetut olivat voineet tutustua hakemusasiakirjoihin ja ansiovertailuun hakijoista. Tämän jälkeen valtuustoryhmät olivat kokoontuneet keskustelemaan jatkotoimista. Puheenjohtaja avasi keskustelun kunnanjohtajan valinnasta. Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja, valtuutettu Antti Otava käytti ensimmäisen puheenvuoron, jossa selvitti, että haastattelut on suoritettu, ansiovertailu tehty ja kaikille haastateltaville oli etukäteen laadittu kysymyssarja. Kaikki haastateltavat ovat yllättäneet haastattelijat positiivisesti. Käytyjen haastattelujen pohjalta Keskustan valtuustoryhmä esitti, että valtuusto valitsee kunnanjohtajaksi hallintotieteiden maisteri, hallintonotaari Tarja Hosiasluoman Karviasta ja samalla oikeuttaa kunnanhallituksen päättämään kunnanjohtajan palkkauksesta, johtajasopimuksesta ja muista työsuhteeseen liittyvistä ehdoista. Edellä mainitut asiat tuodaan valtuustolle tiedoksi. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja, valtuuston I varapuheenjohtaja Jukka Ohrankämmen ilmoitti ryhmänsä puolesta, että yhtyvät valtuutettu Antti Otavan tekemään esitykseen yksimielisesti. Valtuutettu Voitto Raita-aho ilmoitti Sosiaalidemokraattien, Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten valtuustoryhmän kantana, että se tukee valtuutettu Antti Otavan tekemää esitystä. Edellä mainitun ryhmän jäsen, valtuutettu Merja Holkko vahvisti, että ryhmän tuki on yksimielinen. Valtuuston puheenjohtaja Ilpo Vuorela totesi keskustelun päättyneeksi; todeten että käytetyissä puheenvuoroissa yksimielisesti kannatettiin Tarja Hosiasluoman valintaa kunnanjohtajaksi. Kyse on kuitenkin merkittävästä valinnasta, joten hän esitti, että suoritetaan vielä suljettu lippuäänestys, jossa on mahdollista äänestää kaikkia hakemuksen jättänyttä seitsemää (7) ehdokasta. Valtuusto hyväksyi menettelyn siten, että ääntenlaskijoina toimivat valitut pöytäkirjantarkastajat. Äänestyksen jälkeen kokous keskeytettiin äänten laskemisen ajaksi klo Ääntenlaskennan jälkeen valtuuston puheenjohtaja totesi, että suljetussa lippuäänestyksessä oli annettu 21 hyväksyttyä ääntä. Kaikissa äänestyslipuissa oli annettu ääni Tarja Hosiasluomalle, joten kunnanvaltuuston yksimielisellä päätöksellä Karvian kunnan kunnanjohtajaksi valittiin hallintotieteiden maisteri, hallintonotaari Tarja Hosiasluoma.

14 Valtuuston puheenjohtaja kutsui klo vastavalitun kunnanjohtajan, Tarja Hosiasluoman, paikalle esittäen lämpimät onnittelut ja kiittäen valtuutettuja yksimielisestä päätöksestä. Vastavalittu kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma esitti suuren kiitoksen saamastaan luottamuksesta ja lupasi yrittää olla saamansa luottamuksen arvoinen. Hosiasluoma totesi saaneensa parhaan mahdollisen lähtökohdan saadessaan niin luottamushenkilöiden kuin myös henkilökunnan sataprosenttisen tuen. KH Hallintotieteiden maisteri Tarja Hosiasluoma on hoitanut kunnanjohtajan tehtävää määräaikaisessa virkasuhteessa lähtien. Määräaika päättyisi Kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma on osoittanut soveltuvuutensa tehtävään. Kunnanhallinnon jatkuvuuden turvaamiseksi viran vakinaistaminen on perusteltua. KH:N PUHEENJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se muuttaa kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoman virkasuhteen vakinaiseksi lähtien. Kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma ilmoitti olevansa esteellinen tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan poistuen klo väliseksi ajaksi. Keskustelun aikana päätösehdotuksen sanamuotoa ja alkamisaikaa tarkennettiin siten, että määräaikaista virkasuhdetta esitetään muutettavaksi toistaiseksi jatkuvana alkaen. Merja Holkon, Esa Pukkilan ja Ilmo Törmä kannattivat tehtyä esitystä. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoman määräaikainen virkasuhde muutetaan toistaiseksi voimassaolevaksi alkaen. KV 48 Puheenjohtaja Ilpo Vuorela totesi, että päätösehdotuksen tehnyt kunnanhallituksen puheenjohtajan ollessa estyneenä, asian esittelee kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Antti Otava. Kunnanjohtaja ilmoitti esteellisyytensä, mutta lupasi vastata ennen poistumistaan mahdollisiin esitettäviin kysymyksiin. Valtuutettu Voitto Raita-aho tiedusteli, mitä syitä vakinaistamiselle on ja koskeeko vakinaistaminen myös muita määräaikaisia. Mahdollisissa kuntaliitoksissa on kuitenkin viiden vuoden irtisanomissuoja, Raita-aho muistutti. Valtuutettu ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Antti Otava vastasi, että asia nousi kunnanhallituksen keskuudesta esille, sillä kunnanjohtajan työhön on oltu tyytyväisiä. Kysymyksiä ei esitetty, joten kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma poistui asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo

15 Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja jatkoi esittelyä. Kunnanhallituksessa on oltu yksimielisiä vakinaistamisen esittämisestä. Vakinaistamisella on haluttu vahvistaa sitä, että meillä on vakinainen kunnanjohtaja puolustamassa karvialaisten etuja jos tulee liitosneuvotteluja. Valtuutettu Jorma Niskalan mielestä asia olisi voitu käsitellä työjärjestysasiana, vaikka hallituksen puheenjohtaja ei olekaan paikalla. Puheenjohtajaa ei tarvitse sitä varten vaihtaa. Valtuuston puheenjohtaja ilmoitti, että tässä tapauksessa kunnanhallituksen varapuheenjohtaja esittelee kuitenkin asian valtuustolle. Valtuutettu Voitto Raita-aho ilmoitti, ettei ole vakinaistamista vastaan. Hän kuitenkin toivoi, että sama koskisi kaikkia kunnan määräaikaisia työntekijöitä. Valtuutettu, kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Antti Otava vastasi, että tässä on kysymyksessä ainoastaan kunnanjohtajan vakinaistaminen. Puheenjohtaja totesi keskustelun päättyneeksi. Keskustelun aikana ei ollut tehty yhtäkään päätösehdotuksesta poikkeavaa esitystä, joten kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti, että kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoman määräaikainen virkasuhde muutettaan toistaiseksi voimassaolevaksi alkaen. Kunnanjohtaja palasi kokoustilaan kiittäen valtuutettuja saamastaan luottamuksesta. Hän toivoi, että myös kohta valittavien uusien luottamushenkilöidenkin kanssa yhteistyö jatkuu hyvänä tulevaisuudessa.

16 LISÄMÄÄRÄRAHAPYYNTÖ VESIHUOLTOVERKOSTON SANEERAUKSEEN VÄLILLÄ GUNILLANTIE PAJATIE - AUKUSTINKATU Tekn. ltk. 35 Tekn. ltk PM-Suunnittelu Oy on laatinut vesihuoltoverkoston saneeraussuunnitelman välille Gunillantie Pajatie Aukustinkatu. Saneerauksen tarkoituksena on uusia vanhoja vesihuoltolinjoja, minkä avulla saadaan varmuutta vesihuoltoverkoston toimivuuteen. Saneeraustyö on tarkoitus toteuttaa elokuu lokakuun aikana. PÄÄTÖSEHDOTUS: Tekninen lautakunta tutustuu saneeraussuunnitelmiin ja hyväksynee suunnitelmat. Suunnitelmasta ja suunnitelman toteutuksesta tiedotetaan kirjeitse niitä kiinteistöjen omistajia, joita saneeraustyöt tulevat koskemaan. Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Vesihuoltoverkoston saneerauksesta välille Gunillantie Pajatie Aukustinkatu on laadittu tarjouspyyntöasiakirjat. Saneerauksessa uusitaan vanhaa jätevesiviemäriä noin 410m, sekä niihin liittyviä betonisia kiinteistöviemäreitä noin 90m. Runkovesijohtoa uusitaan noin 410m ja kiinteistövesijohtoja noin 40m. Sadevesilinjaa Aukustinkadulta rakennetaan noin 134m. Hankinnasta on tehty ilmoitus HILMA- hankintakanavassa ja hankintamenettely on avoin menettely. Lisäksi hankinnasta on tiedotettu paikallisissa sanomalehdissä. Urakkatarjoukset pitää toimittaa klo mennessä. Ennen teknisen lautakunnan kokousta tullaan suorittamaan tarjouksien avaustilaisuus, missä käsitellään tarjouksia ja suoritetaan alustava tarjousvertailu. PÄÄTÖSEHDOTUS: Tekninen lautakunta tekee lopullisen päätöksen urakoitsijan valinnasta ja valitsee kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneen urakoitsijan. Tarjouksen oli määräaikaan mennessä jätetty yksi urakoitsija. Tarjousten avaustilaisuus oli suoritettu ennen teknisen lautakunnan kokousta ja

17 avaustilaisuudessa oli todettu, että tarjouksen jättänyt urakoitsija täytti kelpoisuusvaatimukset ja tarjous oli tarjouspyynnön mukainen. Tarjoushinnat olivat seuraavanlaisia: - Vesa Hietikko kokonaisurakkahinta alv.0 Vaikka tarjouksia ei ollut jätetty kuin yksi kappale totesi tekninen lautakunta keskustelun jälkeen hyväksyä Vesa Hietikon tarjouksen, joten vesihuoltoverkon saneerauksen välille Gunillantie Pajatie Aukustinkatu urakoitsijaksi valittiin Vesa Hietikko. Lisäksi tekninen lautakunta totesi, että saneeraukseen varattu määräraha ei ole riittävä, joten tekninen lautakunta ehdottaa kunnanhallitukselta lisämäärärahan myöntämistä vesihuoltoverkoston saneerausurakkaan. KH KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää tekniselle lautakunnalle euron lisämäärärahan vesihuoltoverkoston välillä Gunillantie - Pajatie Aukustinkatu saneeraukseen. Kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää tekniselle lautakunnalle euron lisämäärärahan vesihuoltoverkoston välillä Gunillantie - Pajatie Aukustinkatu saneeraukseen. KV 49 Valtuuston puheenjohtaja avasi keskustelun, jonka aikana valtuutettu Voitto Raita-aho ilmoitti kannattavansa esitystä. Keskustelun jälkeen kunnanvaltuusto myönsi tekniselle lautakunnalle euron lisämäärärahan vesihuoltoverkoston välillä Gunillantie - Pajatie Aukustinkatu saneeraukseen.

18 LISÄMÄÄRÄRAHAN ANOMINEN SOTAINVALIDIEN RIVITALOJEN YLLÄPITO- JA HOITOKULUJEN KATTAMISEEN Tekn. ltk Karvian kunnanvaltuusto on päättänyt ( KV 24 ) hankkia Sotainvalidien veljesliitto Karvian osasto ry:ltä kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset. Hankinta koostuu kolmesta asuinrivitalosta, joissa on 14 asuinhuoneistoa ja asukkaiden yhteisessä käytössä olevat sauna, pesuhuone, pyykkihuone ja kokoontumistila. Asuinrivitalojen yhteispinta-ala on 989m2. Lisäksi hankintaan kuuluu myös varasto-/autokatosrakennus, joka on kooltaan 150m2. Kaupan vahvistumisen myötä rakennukset siirtyvät teknisen lautakunnan ylläpidettäväksi elokuun aikana. Vuoden 2012 loppuosalle rakennusten ylläpito- ja hoitokuluiksi on arvioitu noin , mihin teknisellä lautakunnalla ei ole varattuna määrärahaa. PÄÄTÖSEHDOTUS: Tekninen lautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle lisämäärärahan myöntämistä sotainvalidien rivitalojen ylläpito- ja hoitokulujen kattamista varten. Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. KH KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää tekniselle lautakunnalle euron lisämäärärahan sotainvalidien rivitalojen ylläpito- ja hoitokulujen kattamista varten. Vuokratuotot kattavat rivitalojen ylläpito- ja hoitokulut. Ylläpito- ja hoitokustannukset sekä vuokratuotot huomioidaan vastaisuudessa vuosittain tulevissa talousarvioissa. Kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää tekniselle lautakunnalle euron lisämäärärahan sotainvalidien rivitalojen ylläpito- ja hoitokulujen kattamista varten. Vuokratuotot kattavat rivitalojen ylläpito- ja hoitokulut. Ylläpito- ja hoitokustannukset sekä vuokratuotot huomioidaan vastaisuudessa vuosittain tulevissa talousarvioissa. KV 50 Puheenjohtaja antoi kunnanjohtajalle puheenvuoron, jossa kunnanjohtaja selvitti valtuutetuille rivitalojen siirtyneen kunnan omistukseen kesken kauden alkaen. Näin ollen rivitalojen aiheuttamia kustannuksia ei pystytty vielä huomioimaan

19 kuluvan vuoden talousarviota tehtäessä. Vuokratuotot kattavat normaalit käyttömenot, mutta kattoremontti on tulossa muutaman vuoden kuluttua. Muita puheenvuoroja ei käytetty. Valtuusto myönsi yksimielisesti tekniselle lautakunnalle euron lisämäärärahan sotainvalidien rivitalojen ylläpito- ja hoitokulujen kattamista varten. Vuokratuotot kattavat rivitalojen ylläpito- ja hoitokulut. Ylläpito- ja hoitokustannukset sekä vuokratuotot huomioidaan vastaisuudessa vuosittain tulevissa talousarvioissa.

20 LISÄMÄÄRÄRAHAPYYNTÖ PALVELUTALO SYREENIN YLLÄPITO- JA HOITOKULUIHIN Tekn. ltk. 10 Palvelutalo Syreenin vuokrauskäytäntöä ollaan muuttamassa. Aikaisemmin tilaa käyttänyt palveluntuottaja on itse vastannut vesi- sähkö- ja lämmityskuluista, mitkä palveluntuottaja on taas perinyt asukkailta, muusta kiinteistön ylläpidosta on vastannut tekninen toimi omalla kustannuksellaan. Uuden käytännön mukaan tekninen toimi vastaisi kokonaan kaikista kiinteistön ylläpitokuluista ja veloittaisi tästä palveluntuottajaa kiinteän neliöhinnan mukaan. Tulevaa vuokraa on määritelty teknisen toimen ja vt. vanhuspalvelujohtaja Anne Vanhatalon toimesta, vuokran suuruutta on määritelty vanhojen toteutuneiden kulujen mukaan. Tulevaksi vuokraksi on suunniteltu 6,20 /m 2, joka kattaisi kaikki kiinteistön ylläpidosta aiheutuneet kulut. PÄÄTÖSEHDOTUS: Tekninen lautakunta käsittelee Syreenin vuokran suuruutta ja ehdottaa kunnanhallitukselle Syreenin tilojen vuokrahintaa. Tekninen lautakunta päätti ehdottaa kunnanhallitukselle, että Palvelutalo Syreenin huoneistoalasta peritään vuokraa 6,2 /m 2 Tekn. ltk Karvian kunnanhallitus ( KH 54 ) hyväksyi teknisen lautakunnan ehdottaman Palvelutalo Syreenin vuokrauskäytännön. Uusi vuokrasopimus astui voimaan ja siitä lähtien kaikki kiinteistön hoito- ja ylläpitokulut siirtyivät tekniselle lautakunnalle. Koska Palvelutalo Syreeninen uusi vuokrasopimus aiheuttaa tekniselle lautakunnalle suuremmat ylläpito- ja hoitokulut, mitä vuoden 2012 talousarviota laadittaessa tiedettiin niin joutuu tekninen lautakunta anomaan lisämäärärahaa uudesta vuokrasopimuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi. PÄÄTÖSEHDOTUS: Tekninen lautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle lisämäärärahan myöntämistä Palvelutalo Syreenin ylläpito- ja hoitokulujen kattamista varten. Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. KH KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS:

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 1/2015

KUNNANVALTUUSTO 1/2015 KUNNANVALTUUSTO 1/2015 Aika Keskiviikkona 28.1.2015 klo 19.00 19.30 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2012 Aika 14.6.2012 klo 19.03 19.43 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 5/2012. Aika: Torstai 5.7.2012 klo. 18.00-18.55. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh.

TEKNINEN LAUTAKUNTA 5/2012. Aika: Torstai 5.7.2012 klo. 18.00-18.55. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh. 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 5/2012 Aika: Torstai 5.7.2012 klo. 18.00-18.55 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Tarja Haapaniemi

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 16/2014

KUNNANHALLITUS 16/2014 KUNNANHALLITUS 16/2014 Aika Maanantai 15.12.2014 klo 21.41 22.20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Niemenmaa Jaana

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 6/2013

KUNNANVALTUUSTO 6/2013 KUNNANVALTUUSTO 6/2013 Aika Maanantai 14.10.2013 klo 19.00 20.25 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Huhtaluoma

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 Aika 13.6.2013 klo 19.00 19.40 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 Aika Torstai 19.9.2019 klo 18.00 21.15 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018 Aika 1.10.2018 klo 8.37 11.32 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

Harri Kontiainen Eija Mahlamäki

Harri Kontiainen Eija Mahlamäki 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 11/2012 Aika: Maanantai 10.12.2012 klo. 17.15-20.45 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Harri

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018 Aika 3.4.2018 klo 18.01-21.44 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

kunnanhallituksen edustaja

kunnanhallituksen edustaja I TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2010 Aika: Torstaina 02.09.2010 klo 19.00-20.05 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Eija Mahlamäki

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 15/2014

KUNNANHALLITUS 15/2014 KUNNANHALLITUS 15/2014 Aika Perjantai 12.12.2014 klo 18.30 20.38 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Ohrankämmen Jukka

Lisätiedot

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2018 1 Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 Kokousaika 18.10.2018 klo 18.10-18.27 Kokouspaikka Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Lisätiedot

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 Aika 23.2.2017 klo 18.01-18.22 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 1 SIIKAISTEN KUNTA 28.8.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KOSKIEN KALLIJÄRVEN RANNALLA TILOJA: MARJAMÄKI 747-411-3-207 JA RANTAMÄKI 747-411-3-218 2 1.

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015 Aika 12.10.2015 klo 18.10-19.36 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 9/2012 Aika: Paikka: Läsnä: Muut läsnä olleet: Pöytäkirjan tarkastus: Nähtävänä olo:

TEKNINEN LAUTAKUNTA 9/2012 Aika: Paikka: Läsnä: Muut läsnä olleet: Pöytäkirjan tarkastus: Nähtävänä olo: 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 9/2012 Aika: Tiistai 16.10.2012 klo. 17.00-20.45 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Tarja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 Aika 1.8.2016 klo 15.00 15.16 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2018 Aika 6.9.2018 klo 18.54 20.32 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire jäsen Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 5/2015. Torstai 1.10.2015 klo 19.00. Kahvitarjoilu klo 18:45

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 5/2015. Torstai 1.10.2015 klo 19.00. Kahvitarjoilu klo 18:45 Kunnanhallitus 23.10.2006 I KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 5/2015 KOKOUSPAIKKA JA -AIKA: Karvian kunnantalo, valtuustosali Torstai 1.10.2015 klo 19.00 Käsitellään kokouskutsussa luetellut asiat. Kahvitarjoilu

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 6/

Sivistyslautakunta 6/ SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA Sivistyslautakunta 6/2015 60 62 Aika Tiistai 11.08.2015 klo 17.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Kurtti Arja puheenjohtaja Kallioniemi Seija varapuheenjohtaja Heikkilä Reijo jäsen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla 16.06.2011

Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla 16.06.2011 2 TEKNINEN LAUTAKUNTA 3/2011 Aika: Torstaina 09.06.2011 klo. 19.00-20.10 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Tarja

Lisätiedot

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018 417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 18.10.2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Sivistystoimenjohtaja-hallintojohtajan viran hakuilmoitus jaetuissa asiakirjoissa.

Sivistystoimenjohtaja-hallintojohtajan viran hakuilmoitus jaetuissa asiakirjoissa. Kunnanhallitus 308 10.11.2014 Kunnanvaltuusto 60 10.11.2014 Kunnanhallitus 333 01.12.2014 Kunnanhallitus 341 08.12.2014 Kunnanhallitus 348 15.12.2014 Kunnanhallitus 26 26.01.2015 Kunnanhallitus 51 09.02.2015

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 3/2010. Aika: Torstaina 06.05.2010 klo 19.00-19.55. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

TEKNINEN LAUTAKUNTA 3/2010. Aika: Torstaina 06.05.2010 klo 19.00-19.55. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone I TEKNINEN LAUTAKUNTA 3/2010 Aika: Torstaina 06.05.2010 klo 19.00-19.55 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Eija

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 2/2015

KUNNANVALTUUSTO 2/2015 KUNNANVALTUUSTO 2/2015 Aika Torstai 16.4.2015 klo 19.15-19.45 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko Merja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KOSKIEN VUORIJÄRVEN KYLÄN TILOJA RUISNIEMI 230-408-24-8 JA HONKARINNE 230-408-24-1 19.3.2014 Pohjois-Satakunnan aluearkkitehti

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 MERIKARVIAN KUNTA 08.10.2017 KAAVA Merikarvian Köörtilä, Fidiholma rantayleiskaavan muutos koskien Köörtilän kylän tilaa Tapanila 484-407-3-110 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 Aluearkkitehtivastaava

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 Aika 29.8.2017 klo 18.02 19.47 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja

Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 3/2010 Aika Torstai 14.10.2010 klo 17.00 18.15 Paikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Riina Tallberg varapuheenjohtaja Jari Kannisto

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen Eija Mahlamäki

Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen Eija Mahlamäki 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 8/2012 Aika: Torstai 11.10.2012 klo. 19.00-20,45 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Iiris-Maija

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 Aika 16.11.2017 klo 18.35-19.50 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016. Torstai klo Tervetuloa! Kahvitarjoilu klo 18:45

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016. Torstai klo Tervetuloa! Kahvitarjoilu klo 18:45 KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016 I KOKOUSPAIKKA JA -AIKA: Karvian kunnantalo, valtuustosali Torstai 15.12.2016 klo 19.00 Käsitellään kokouskutsussa luetellut asiat. Kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 7.9.2018 klo 9.00 13.25 KOKOUSPAIKKA Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Aarre Välimäki varapuheenjohtaja Marita

Lisätiedot

11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018

11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018 11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 6.9.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Torstai 6.9.2018 klo 18.30 Kunnantalo Lautakunnan

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 2/2016

KUNNANVALTUUSTO 2/2016 KUNNANVALTUUSTO 2/2016 Aika Keskiviikko 30.3.2016 klo 19.02 19.35 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus.

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus 140 11.05.2015 Kaupunginhallitus 154 01.06.2015 Kaupunginhallitus 213 17.08.2015 Kaupunginvaltuusto 58 24.08.2015 Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 344/01.01.01.00/2015 KH 11.05.2015

Lisätiedot

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen Kunnanhallitus 219 28.11.2016 Kunnanhallitus 235 19.12.2016 Kunnanhallitus 10 23.01.2017 Kunnanvaltuusto 1 30.01.2017 Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen 776/01.01.04/2016

Lisätiedot

Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja, alk.

Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja, alk. Elinvoimalautakunta 2/2018 Kokousaika Torstai 13.3.2018 klo 18.30-19.55 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10 Kokouksen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 5.8.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 33 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 3/2012 Aika Torstai 11.10.2012 klo 18.00 19.05 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Jari Kannisto Päivi Haapaniemi-Kokko Jaana Vähäsavo

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos - Värenmäki MERIKARVIAN KUNTA 3.2.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 MERIKARVIAN KUNTA 09.09.2017 KAAVA Merikarvian Kuuskeri rantayleiskaavan muutos koskien Peipun kylän tiloja Merimaa 484-401-14-34 ja 484-401-13-56 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 Aluearkkitehtivastaava

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2013

KUNNANVALTUUSTO 3/2013 KUNNANVALTUUSTO 3/2013 Aika Torstai 2.5.2013 klo 19.00 19.51 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko Merja

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Ympäristölautakunta Aika 19.12.2018 16:00-17:37 Paikka Sivistystoimen pommisuoja Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 3

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2013 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2013 Aika 11.11.2013 klo 19.00 21.20 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2019

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2019 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2019 Aika 16.5.2019 klo 18.08 20.30 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2019 1 Kokousaika 25.3.2019 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 2/2017

KUNNANVALTUUSTO 2/2017 KUNNANVALTUUSTO 2/2017 Aika Torstai 20.4.2017 klo 19.00 19.23 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 20 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Huhtaluoma

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 9, jatkokokous

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 9, jatkokokous KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 9, jatkokokous 24.4.2018 Kokousaika 24.4.2018 klo 13.00 17.15 (Kokouksen 23.4.2018 klo 17.00 19.26 jatkokokous) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 48 Perusturvalautakunta 13.05.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 50 26 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 51 27 JOHTAVAN SOSIAALITYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5185 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 47 sekä katualuetta ja

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT. jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT. jäsen 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2018 klo 9.00 13.40 KOKOUSPAIKKA Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Aarre Välimäki varapuheenjohtaja Marita

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015 MUONION-ENONTEKIÖN ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Kokousaika To 29.10.2015 klo 19.00 19.32 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Muonion kunnasta: Hietala Kosti, I vpj. Kangosjärvi Ulla-Maija

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 01/ (5)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 01/ (5) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 01/ 1 (5) n kokous Aika Maanantai 22.1. klo 21.16-21.48 Talouspäällikön haastattelut 18.20-20.24, johon osallistuivat kirkkoneuvoston ja valtuuston et. Paikka Seurakuntatalo,

Lisätiedot

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 Aika 27.6.2017 klo 18.07 19.07 Paikka Kunnantalo, lautakuntien huone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Ala-Korte Kalevi varajäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 23.05.2012 klo 17.00 18.08 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 11 17 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 MERIKARVIAN KUNTA 04.12.2016 KAAVA Merikarvian Malskerin ranta-asemakaavan muutos koskien Riispyyn kylän tilaa Kivikari 484-414-2-122 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 Aluearkkitehti Ilmari

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/ KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 10/ 2009 143 Kokousaika 12.11.2009 klo 19.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Valtuutettu Paikalla Paikalla jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 2/2012

KUNNANVALTUUSTO 2/2012 KUNNANVALTUUSTO 2/2012 Aika Tiistai 10.4.2012 klo 19.00-19.44 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Kangas Kaija Kannisto Jari Laitila

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018 Aika 15.5.2018 klo 18.55-19.47 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Huhdanmäki Tuire jäsen Koivuniemi Tanja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU 1/2017. Kokousaika: Maanantai klo Kaupungintalo, 3. kerros, valtuustosali

KOKOUSKUTSU 1/2017. Kokousaika: Maanantai klo Kaupungintalo, 3. kerros, valtuustosali KOKOUSKUTSU 1/2017 Kokousaika: Maanantai 16.1.2017 klo 17.00 Kokouspaikka: Saapuvilla olevat jäsenet: Varajäsenet: Kaupungintalo, 3. kerros, valtuustosali Kannisto Arttu Tynkkynen Alina Silenko Robert

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2016 38 Kokousaika 10.10.2016 kello 18.00 18.40 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Kolari, Kari Juhala-Nuutila,

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2018 20 Kokousaika 17.9.2018 kello 18.00 18.13 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto päätti 7.9.2015 52 perustaa kunnan tekniseen toimeen kehityspäällikön viran.

Kunnanvaltuusto päätti 7.9.2015 52 perustaa kunnan tekniseen toimeen kehityspäällikön viran. Kunnanhallitus 198 05.10.2015 Kunnanhallitus 213 26.10.2015 Kunnanhallitus 249 30.11.2015 Kunnanvaltuusto 81 14.12.2015 Kehityspäällikön virka - virkavaali (ohm. 27) Khall 05.10.2015 198 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot