-2, KH :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, KH :00"

Transkriptio

1 -2, KH :00 Kokouskutsu Maanantaina 22. helmikuuta 2016 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm Ulla Hellén, I varapuheenjohtaja Pentti Silvennoinen Jarmo Ittonen, II varapuheenjohtaja Anna-Maija Lyyra Mona Vikström Bo Forsman Kenneth Holmgård Marcus Suojoki Maria Lunabba Annica Haldin Owe Sjölund Brita Brännbacka-Brunell Christina Helsing Bjarne Kull Kari Koskela Mervi Rantala Tua Mäenpää Kurt Hellstrand Eero Luomala Marita Salmu Muut läsnäolijat Anne Ekstrand, kaupunginjohtajan sijainen Milla Kallioinen, kaupunginsihteeri Carola Sundqvist, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Richard Sjölund, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Markus Karlsson, kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Milla Kallioinen kaupunginsihteeri

2 38, KH :00 KOKOUSKUTSUN LAILLISUUS JA KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 39, KH :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTUS Kaupunginsihteeri: Pöytäkirja tarkastetaan kaupunginkansliassa maanantaina 29. helmikuuta Kaupunginhallitus valitsee Christina Helsingin ja Owe Sjölundin pöytäkirjantarkastajiksi.

4 40, KH :00 ILMOITUSASIAT Ruokapalvelu ja Damico Oy järjestävät yhdessä tiedotustilaisuuden klo Jakobstads gymnasiumissa. Minna Dammert vastaa kysymyksiin Cook & Chillistä. Tarjolla on ruokia, jotka on valmistettu Cook & Chill -menetelmällä. Kahvitarjoilu. Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

5 41, KH :00 CFV: 49/2016 ASIOIDEN OTTAMINEN KAUPUNGINHALLITUKSESSA KÄSITELTÄVIKSI Kaupunginsihteeri: Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa hallituksen käsiteltäväksi lautakunnan jo ratkaiseman asian. Hallitus voi, eräin poikkeuksin, kumota lautakunnan päätöksen tai palauttaa asian uuteen käsittelyyn. Kun oikeutta käytetään, on katsottava, että päätös on tehty, kun pöytäkirja on tarkastettu. Oikeutta on käytettävä sinä aikana, jona oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Pietarsaaren hallintosäännön 45 :n mukaan lautakunnan tai johtokunnan on ilmoitettava kaupunginhallitukselle viimeistään neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta sellaisia asioita koskevista päätöksistä, jotka voidaan ottaa kaupunginhallituksen käsiteltäviksi. Pietarsaaren kaupunki, Luodon kunta, Uudenkaarlepyyn kaupunki ja Pedersören kunta ovat sopineet sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksistä alueen yhteistoimintasopimuksessa, ettei isäntäkunnan (Pietarsaaren kaupungin) hallitus käytä sillä olevaa oikeutta, ylemmän toimielimen ominaisuudessa, ottaakseen käsiteltäväksi kaupunginhallituksessa asioita, joista yhteinen lautakunta tai sen jaostot ovat tehneet päätöksen. Poikkeuksena ovat tapaukset, joissa päätösten laillisuuden valvonta sitä vaatii. Teknisen lautakunnan kokouksen pöytäkirja on nähtävillä kokouksessa sekä osoitteessa Kaupunginhallitus päättää olla ottamatta päätettäväkseen yhtään asiaa, joista tekninen lautakunta on tehnyt päätökset.

6 42, KH :00 CFV: 133/2016 MARKUS GRANHOLM: ANOMUS LUOTTAMUSTEHTÄVISTÄ VAPAUTTAMISESTA Anomus: Liite 42 Kaupunginsihteeri: Markus Granholm anoo vapautusta kaikista kunnallisista luottamustehtävistään paikkakunnalta muuton takia. Täten Granholm ei enää ole vaalikelpoinen. Granholm on kaupunginvaltuuston varsinainen jäsen, kaupunginhallituksen varajäsen ja Jungmanin koulun johtokunnan varsinainen jäsen ja puheenjohtaja. Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää Markus Granholmille eron kaupunginvaltuuston varsinaisesta jäsenyydestä, kaupunginhallituksen varajäsenyydestä sekä Jungmanin koulun johtokunnan jäsenyydestä. Kaupunginhallitus ehdottaa lisäksi kaupunginvaltuustolle, että se toteaa varavaltuutettu Kristina Lundström-Björkin tulevan valtuuston varsinaiseksi jäseneksi Markus Granholmin tilalle jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi Kaupunginhallitus ehdottaa lisäksi kaupunginvaltuustolle, että se valitsee jäsenen Jungmanin koulun johtokuntaan ja varajäsenen kaupunginhallitukseen sekä valitsee puheenjohtajan Jungmanin koulun johtokuntaan jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi

7 42, KH :00 / :s bilaga: Liite 42, kh

8 43, KH :00 JV: 101/2016 PIETARSAAREN VESI: ANOMUS VUODEN 2015 KÄYTTÄMÄTTÄ JÄÄNEEN IN- VESTOINTIMÄÄRÄRAHAN OSAN SIIRTÄMINEN VUODELLE 2016 PVJ Kaupunginvaltuuston Pietarsaaren Vedelle vahvistama vuoden 2015 investointikatto/-määräraha oli euroa. Bruttoinvestoinnit olivat yhteensä euroa ja rahoitusosuudet euroa, joten nettomenot olivat euroa. Määrärahasta jäi käyttämättä runsaat euroa. Syynä olivat kahden tärkeimmän hankkeemme, valtion osarahoittama seudullinen vesijohto- ja viemärihanke sekä Alhedan puhdistamon kunnostus- ja tehostamishanke, aikatauluhankaluudet. Kummankin hankkeen rahoitus ja töiden jatkuminen on turvattava, jotta saamme ne pääosin valmiiksi vuoden 2016 aikana. Aikataulupaineita hankkeille kasaavat sekä valtionrahoituspäätökset että ympäristölupapäätökset. Esitämme tämän vuoksi vuoden 2015 investointimäärärahan käyttämättä jääneen osan, eli euroa, siirrettäväksi vuodelle Päätös Toimitusjohtaja: Johtokunta esittää, että kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Liikelaitos Pietarsaaren Vesi saa käyttää euroa, vuoden 2015 käyttämättä jääneestä investointimäärärahastaan siirtomäärärahana seudullisen vesijohto- ja viemärihankkeen ja Alhedan puhdistamon kunnostus- ja tehostamishankkeen toteuttamiseen. Pietarsaaren Veden johtokunta: Johtokunta hyväksyi ehdotuksen. Kh Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Liikelaitos Pietarsaaren Vesi saa vuonna 2016 käyttää euroa, vuoden 2015 käyttämättä jääneestä investointimäärärahastaan siirtomäärärahana seudullisen vesijohto- ja viemärihankkeen ja Alhedan puhdistamon kunnostus- ja tehostamishankkeen toteuttamiseen.

9 44, KH :00 CFV: 103/2016 BUF R.F.: ANOMUS TOIMITILASTA Kirjelmä: Liite 44 Kaupunginsihteeri: Buf ry tiedustelee kaupungilta mahdollisuutta käyttää osaa palokunnantalosta toimintaansa maksutta. Buf ry on toimintaansa aloittava yhdistys, jonka tarkoituksena on tarjota lapsille ja nuorille tapaamispaikka ja maksuttomia aktiviteetteja. Yhdistyksellä on tarkoitus tehdä läheistä yhteistyötä kaupungin koulujen kanssa. Kaupunginhallitus päättää pyytää tila-asiaan lausuntoa v.t. tekniseltä johtajalta.

10 44, KH :00 / :s bilaga: Liite 44, kh

11 45, KH :00 CFV: 95/2016 KAUPUNGINKANSLIA: LUETTELO VALTUUTETTUJEN JÄTTÄMISTÄ ALOITTEIS- TA, JOITA EI OLE VIELÄ KÄSITELTY LOPPUUN Kaupunginsihteeri: Kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 18 :n mukaan kaupunginhallituksen on annettava valtuustolle vuosittain maaliskuun kuluessa luettelo aloitteista, joita valtuusto ei ole edellisen vuoden loppuun mennessä lopullisesti käsitellyt. Valtuusto päättää luetteloon merkityn aloitteen raukeamisesta tai sen valmistelun jatkamisesta. Jos valtuusto on päättänyt valmistelun jatkamisesta, se vahvistaa määräajan, johon mennessä valtuuston on käsiteltävä aloite. Seuraavassa luettelo aloitteista, joita valtuusto ei ole vielä lopullisesti käsitellyt sekä ehdotus määräajasta. 1. Eero Luomala ym /108/2013: Aloite aktiivipassin käyttöönottomahdollisuuksien selvittämisestä Käsittelyvaihe: Aloite on lähetetty sosiaali- ja terveysvirastolle, kulttuuritoimistolle, liikuntatoimistolle ja henkilöstötoimistolle lausuntoa varten. Kulttuurijaoston, sosiaali- ja terveysviraston ja liikuntajaoston lausunnot ovat saapuneet vuoden 2015 loppuun mennessä. Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: toukokuu Jarmo Ittonen ym /890/2013: Aloite pelastustoimen yhteistyökyvyn parantamisesta Käsittelyvaihe: Kaupunginhallitus on käsitellyt asian Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: toukokuu Kari Koskela ym /891/2013: Aloite pelastusalueiden määrän vähentämisestä Käsittelyvaihe: Kaupunginhallitus on käsitellyt asian Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: toukokuu Pentti Silvennoinen ym /980/2013: Aloite Pietarsaaren yrittäjäpalkinnon perustamisesta Käsittelyvaihe: Aloite lähetetty kaupunginjohtajalle lausuntoa varten. Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: toukokuu Eija Yli-Saari-Salminen ym /695/2014: Aloite kaksikielisistä peruskouluista Pietarsaaressa

12 45, KH :00 CFV: 95/2016 Käsittelyvaihe: päivähoito- ja koulutusviraston lausunto syyskuun loppuun mennessä Lausunto on saapunut helmikuussa Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: huhtikuu Eija Vähäsöyrinki ym /278/2015: Aloite Pietarsaaren kevyenliikenteen väylien asianmukaiseen tilaan saattamiseksi Käsittelyvaihe: odotetaan teknisen lautakunnan lausuntoa. Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: kesäkuu Ilmari Heinonen ym /279/2015: Aloite toimintaohjeen laatimisesta erilaisiin selvityksiin reagoimista varten Käsittelyvaihe: Toimintaohje tulee kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi maaliskuussa Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: kesäkuu Kari Koskela ym /1035/2015: Aloite nykyaikaisen monitoimihallin rakentamisesta Käsittelyvaihe: Aloitteesta on pyydetty lausuntoa tekniseltä lautakunnalta, sivistyslautakunnalta ja sivistyslautakunnan liikuntajaostolta maaliskuuhun 2016 mennessä. Määräaika aloitteen käsittelemiseksi loppuun valtuustossa: syyskuu Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy käsittelemättömien aloitteiden edellä esitetyt määräajat. Kaupunginhallitus kehottaa myös hallintokuntia ja työryhmiä tulevaisuudessa vastaamaan aloitteisiin asetetussa määräajassa.

13 46, KH :00 CFV: 896/2015 HENKILÖSTÖJOHTAJAN VIRKA Hj Henkilöstöjohtaja: Rune Wiik anoo oikeutta vähentää työaikaansa 50 %:iin alkaen tarkoituksenaan hakea osa-aikaeläkettä. Työaikaa ehdotetaan vähennettävän puoleen työpäivistä viikkorytmin mukaan. Lähemmät yksityiskohdat työtehtävien muutoksesta ja vastuusta vahvistetaan keskustelujen jälkeen. Päätös Henkilöstöjaosto päättää asiasta. Henkilöstöjaosto päätti hyväksyä Rune Wiikin työajan muuttamisen 50-prosenttiseksi. Lähemmät yksityiskohdat työtehtävien muutoksesta ja vastuusta vahvistetaan keskustelujen jälkeen. Hj Siirtyminen osa-aikatyöhön tapahtuu alkaen. Puheenjohtaja tekee ehdotuksen, jonka mukaan työtehtävät jaetaan osittain. Rune Wiik jatkaa osa-aikaisena henkilöstöjohtajana ja henkilöstötoimiston esimiehenä. Henkilöstöpäällikkö Päivi Stenman toimii sijaisena Wiikin poissaolon aikana. Vähentyneen resurssin kattamiseksi palkataan Terttu Vallittu osaaikaisesti (50 %) henkilöstötoimistoon erityisasiantuntijana. Vallitulla on monivuotinen kokemus henkilöstöhallinnosta ja hänelle jaetaan tiettyjä osa-alueita ja hän avustaa henkilöstöjohtajaa ja henkilöstöpäällikköä. Hj liite A Päätös Henkilöstöjaosto päättää ehdottaa, että kaupunginhallitus hyväksyy työtehtävien jakamisen henkilöstöjohtajan, henkilöstöpäällikön ja erityisasiantuntijan välillä liitteen mukaisesti. Terttu Vallittu palkataan osa-aikaiseksi (50 %) erityisasiantuntijaksi ajalle hyväksyttiin. Tätä pykälää käsiteltäessä Rune Wiik ja Päivi Stenman poistuivat kokoushuoneesta esteellisyyden vuoksi.

14 46, KH :00 CFV: 896/2015 Kh Työtehtävien jakaminen: Liite 192 Päätös Kaupunginhallitus päättää hyväksyä työtehtävien jakamisen henkilöstöjohtajan, henkilöstöpäällikön ja erityisasiantuntijan välillä liitteen mukaisesti. Terttu Vallittu palkataan osaaikaiseksi (50 %) erityisasiantuntijaksi ajalle Kaupunginhallitus: Kaupunginjohtajan sijainen muutti ehdotustaan keskustelun aikana siten, että kaupunginhallitus päättää myöntää Rune Wiikille oikeuden osa-aikatyöhön ajalle ja kaupunginhallitus päättää hyväksyä työtehtävien jakamisen henkilöstöjohtajan, henkilöstöpäällikön ja erityisasiantuntijan välillä liitteen mukaisesti ajalla Terttu Vallittu palkataan osa-aikaiseksi (50 %) erityisasiantuntijaksi ajalle Terttu Vallittu kuuluu hallinnollisesti kaupunginkansliaan. Lisäksi kaupunginhallitus päättää laittaa henkilöstöjohtajan viran ulkoiseen hakuun elokuussa Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan myöntää henkilöstöjohtaja Rune Wiikille oikeuden osa-aikatyöhön Kaupunginhallitus on myös päättänyt jakaa työtehtävät henkilöstöjohtaja Wiikin, henkilöstöpäällikkö Päivi Stenmanin ja erityisasiantuntija Terttu Vallitun välillä siten, että Wiik toimii henkilöstötoimiston johtajana, hoitaa yhteyden kaupunginhallituksen henkilöstöjaostoon, kaupungin johtoryhmään ja pääluottamusmiehiin sekä toimii neuvottelujen johtajana. Kaupunginhallitus päätti lopulta julistaa henkilöstöjohtajan viran haettavaksi elokuussa Rune Wiikin kanssa käydyissä keskusteluissa on ilmennyt, että hän aikoo jättää henkilöstöjohtajan viran vuodenvaihteessa tai viimeistään uuden henkilöstöjohtajan aloitettua virassaan, ja että henkilöstöjohtajan virka voidaan julistaa välittömästi haettavaksi. Rune Wiik toivoo, että hänet siirretään määräaikaiseen puolipäiväiseen toimeen elokuuhun 2016 asti, minkä jälkeen hän jäisi eläkkeelle. Elokuuhun asti Wiik työskentelisi ensisijai-

15 46, KH :00 CFV: 896/2015 sesti pitkäaikaistyöttömien työllistämisen parissa, minkä lisäksi hän perehdyttäisi uutta henkilöstöjohtajaa tämän virkatehtävissä. Päätöksen määräaikaisesta työsopimuksesta voi tässä tapauksessa tehdä kaupunginjohtaja, eikä asiaa tarvitse käsitellä kaupunginhallituksessa. Päätös Kaupunginhallitus päättää julistaa henkilöstöjohtajan viran välittömästi ulkoisesti haettavaksi, sekä ilmoittaa virasta kolmen viikon hakuajalla. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Täydelliset asiakirjat ovat nähtävissä kaupunginkansliassa ja saatavilla kokouksessa. Kooste hakijoista: Liite 407 (ei julkinen) Kaupunginsihteeri: Haettavaksi julistettua virkaa ovat määräajan puitteissa hakeneet seuraavat henkilöt: Fredrik Backlund, Hanna Myllymäki, Päivi Stenman, Anita Trenn ja Leena Vilkuna. Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito. Lisäksi edellytetään hyvää suullista ja kirjallista taitoa siinä kielessä, ruotsissa tai suomessa, joka ei ole hakijan äidinkieli. Hakijoista neljä on pätevää, kuitenkin niin, että ne jotka eivät ole jättäneet kielitodistusta, täydentävät tältä osin hakemustaan ennen valinnan tekemistä. Päätös Kaupunginhallitus tutustuu hakemuksiin ja päättää jatkotoimenpiteistä. Kaupunginhallitus: Keskustelun aikana kaupunginjohtajan sijainen antoi seuraavan ehdotuksen: kaupunginhallitus päättää haastatella kahta hakijaa tiistaina Haastateltavat ovat Leena Vilkuna ja Päivi Stenman. Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen.

16 46, KH :00 CFV: 896/2015 Kh Kaupunginsihteeri: Kaupunginhallitus haastatteli Päivi Stenmania ja Leena Vilkunaa. Haastattelijoina toimivat ne kaupunginhallituksen jäsenet ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston jäsenet, joilla oli mahdollisuus osallistua tilaisuuteen. Päätös Kaupunginhallitus päättää lähettää molemmat haastatellut soveltuvuusarviointiin. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Kaupunginsihteeri: Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan lähettää kaksi haastattelussa ollutta hakijaa soveltuvuusarviointiin. Toinen hakijoista, Leena Vilkuna on ilmoittanut kaupunginkanslian kirjaamoon osoitetulla kirjeellä, että hän peruuttaa hakemuksensa henkilöstöjohtajan virkaan. Päivi Stenman on käynyt soveltuvuusarvioinnissa. Päätös Kaupunginhallitus päättää pidentää henkilöstöjohtajan hakuaikaa saakka. Jo saapuneet hakemukset otetaan huomioon. Kaupunginhallitus: Keskustelun aikana Mona Vikström ehdotti, että Päivi Stenman valitaan henkilöstöjohtajaksi. ei saanut kannatusta. Mona Vikström halusi kirjata eriävän mielipiteen asiassa pöytäkirjaan. Kaupunginhallitus päätti siten jatkaa henkilöstöjohtajan viran hakuaikaa saakka. Jo saapuneet hakemukset otetaan huomioon. Kh Yhteenveto hakijoista (ei-julkinen): Liite 46

17 46, KH :00 CFV: 896/2015 Kaupunginsihteeri: Pidennetyn hakuajan puitteissa virkaan tuli kuusi uutta hakemusta: Erkki Hirsimäki, Maria Kapténs, Mikael Lepistö, Marjut Mattila, Jyrki Mikkonen ja Nina Wikström. Aiemmin virkaa olivat hakeneet Fredrik Backlund, Hanna Myllymäki, Päivi Stenman, Anita Trenn ja Leena Vilkuna. Fredrik Backlund, Päivi Stenman ja Leena Vilkuna ovat ilmoittaneet kirjallisesti kansliaan myöhemmin, että vetävät hakemuksensa pois. Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito. Lisäksi edellytetään hyvää suullista ja kirjallista taitoa siinä kielessä, ruotsissa tai suomessa, joka ei ole hakijan äidinkieli. Hakijoista seitsemän on pätevää ylemmän korkeakoulututkinnon osalta. Lisäksi ne, jotka eivät ole jättäneet kielitodistusta, täydentävät tältä osin hakemustaan ennen valinnan tekemistä. Riittävän johtamistaidon arviointi tapahtuu haastattelussa ja mahdollisessa soveltuvuusarvioinnissa. Kaupunginhallitus päättää kutsua haastatteluun Erkki Hirsimäen, Maria Kapténsin, Jyrki Mikkosen ja Nina Wikströmin. Alustava haastattelupäivä on torstai

18 47, KH :00 PB: 930/2015 PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA, PUUSEPÄNVERS- TASHANKE Hj Tilastoa työmarkkinatuesta, jota Pietarsaari osarahoittaa Tilastoa pietarsaarelaisten sijoittumisesta kuntouttavaan työtoimintaan Hj liite A ja B Henkilöstöjohtaja: Pietarsaaren osarahoitus pitkäaikaistyöttömien työmarkkinatuesta on vuoden 2015 ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana n /kk. Osarahoitusmaksu lasketaan n. 230 henkilöstä alkaen. Pitkäaikaistyöttömän osarahoitus on keskimäärin n /vuosi. Jotta kunta välttäisi maksun, se voi järjestää kuntouttavaa työtoimintaa pitkäaikaistyöttömille. Pietarsaaressa tällä hetkellä palkattuna kolme ohjaajaa, joiden tehtävänä on löytää soveltuvia kuntouttamispaikkoja ja seurata ja tukea asiakkaita työtehtävissä ja työyhteisössä. Paikkoja, joihin pitkäaikaistyöttömiä asiakkaita voidaan sijoittaa kuntouttavaan työtoimintaan, on lähinnä Retron puitteissa, eri yhdistyksissä sekä kunnassa. On ehdotettu, että kaupunki voisi hankkia laajennetut puusepänverstastilat, jolloin n. 15 pitkäaikaistyötöntä voisi osallistua toimintaan. Nykyisessä puusepänverstaassa on usean vuoden ajan työllistetty pitkäaikaistyöttömiä ja vaikeasti työllistettäviä suppeassa mittakaavassa. Kaupungin palveluksessa olevat ammattimiehet Mikael Kackur ja Tom Enlund ovat kiinnostuneita laajentamaan työtehtäviään siten, että niihin kuuluu myös pitkäaikaistyöttömien esimies-/ohjaajantehtäviä. Molemmat ammattimiehet korostavat, että puusepänverstaasta voidaan odottaa vähintään samaa tuotantoa kuin aikaisemminkin. Pohjanlahdentiellä sijaitsevalla Pietarsaaren Puutavara - yrityksellä on 600 m 2 :n suuruinen puusepänverstaskiinteistö, joka voidaan vuokrata mainittuun toimintaan. Mikäli kaupunki päättää siirtää puusepänverstastoiminnan, syntyy mahdollisuus vanhan (nykyisen) tontin myymiseen. Keskustelut on aloitettu vt. teknisen johtajan kanssa. Arvioitu talous vuosittain: Puusepänverstaan vuokrakulut Aineistokulut Alhaisempi KELA-lasku työmarkkinatuen osarahoituksesta (n. 15 x ) Henkilöstöjaosto päättää, että jatkokeskusteluja voidaan käydä asianosaisten osapuolten kanssa ehdotuksen toteuttamiseksi.

19 47, KH :00 PB: 930/2015 Ehdotetaan kaupunginhallitukselle, että vuoden 2016 talousarviossa olevaa työmarkkinatuen kunnallista osuutta koskevaa määrärahaa lasketaan ja henkilöstötoimiston työllisyysmäärärahaa (103438) lisätään :lla. Päätös hyväksyttiin. Kh Tilastoa työmarkkinatuesta, jota Pietarsaari osarahoittaa: Liite 433 A Tilastoa pietarsaarelaisten sijoittumisesta kuntouttavaan työtoimintaan: Liite 433 B Apulaiskaupunginsihteeri: Pietarsaaren kaupunki on maksanut pitkäaikaistyöttömien työmarkkinatuesta vuoden 2015 aikana n /kk. Osarahoitusmaksu lasketaan n. 230 henkilöstä. Henkilöstöjaosto on käsitellyt ja hyväksynyt kokouksessaan ehdotuksen tämän maksun pienentämiseksi. Kyseessä olisi laajennetun puusepänverstaan hankinta, jolloin n. 15 pitkäaikaistyöttömälle voitaisiin järjestää kuntouttavaa työtoimintaa. Verstaan hankinta rahoitettaisiin niin, että vuoden 2016 talousarviossa olevaa työmarkkinatuen kunnallista osuutta koskevaa määrärahaa pienennetään :lla ja henkilöstötoimiston työllisyysmäärärahaa (103438) lisätään :lla. Päätös Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että ehdotettu muutos hyväksytään vuoden 2016 talousarvioon. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv Tilastoa työmarkkinatuesta, jota Pietarsaari osarahoittaa: Liite 81 A Tilastoa pietarsaarelaisten sijoittumisesta kuntouttavaan työtoimintaan: Liite 81 B

20 47, KH :00 PB: 930/2015 Päätös Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto hyväksyy ehdotetun muutoksen vuoden 2016 talousarvioon. Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. TL Henkilöstöjaosto on kokouksessaan käsitellyt asiaa Pitkäaikaistyöttömien kuntouttava työtoiminta, puusepänverstas. Henkilöstöjaosto päätti silloin että: Henkilöstöjaosto päättää, että jatkokeskusteluja voidaan käydä asianosaisten osapuolten kanssa ehdotuksen toteuttamiseksi. Ehdotetaan kaupunginhallitukselle, että vuoden 2016 talousarviossa olevaa työmarkkinatuen kunnallista osuutta koskevaa määrärahaa lasketaan ja henkilöstötoimiston työllisyysmäärärahaa (103438) lisätään :lla. Kaupunginhallitus on osaltaan ja kaupunginvaltuusto osaltaan hyväksynyt vuoden 2016 talousarviomuutoksen henkilöstöjaoston esityksen mukaisesti. Yllä kerrotun päätöksen valmistelutekstissä on myös arvio hankkeen taloudesta per vuosi seuraavasti: Puusepänverstaan vuokrakulut Aineistokulut Alhaisempi KELA-lasku työmarkkinatuen osarahoituksesta (n. 15 x ) Yllä kerrotun päätöskierroksen jälkeen on keskusteluja käyty henkilöstöjohtajan, vt, teknisen johtajan ja työnjohtajien sekä ammattimiesten kesken tarkoituksena suunnitella miten hanke toteutetaan yksityiskohtaisesti. Fokus suunnittelussa on ollut mm. mitä tehtäviä tämä kuntouttava työtoiminta voi ottaa hoitaakseen, tilantarpeet ja tilojen koostumus sekä onko kaupungilla itsellä tiloja, jotka soveltuvat toiminnalle. Keskusteluissa, joita yllämainitut tahot ovat käyneet, on lähtökohtana ollut, että osalla pitkäaikaistyöttömistä on työtehtäviä puusepänverstaalla ja osalla henkilöä on työtehtäviä kaupungin omistamilla maa-alueilla ja kiinteistöissä. Kuntoutettavien kokonaismäärän on kaavailtu olevan noin 15 henkilöä. Koska suurin osa työtehtävistä on ns. kentällä, ei tämä hanke ole suoranaisesti riippuvainen tietystä tilasta, kaupungin jo omistamia tiloja voidaan myös käyttää hankkeessa toimintatilana. Kiinteistöjä, kuten energialaitoksen entiset toimitilat (446 m 2 lämpimiä, 323 m 2 kylmiä toimintatiloja ja 1291 m 2 konttori- sekä sosiaalitiloja), Tapaninniemen varikko, vanha paloasema sekä varikko/puusepänverstas tontti Pohjanlahdentiellä (kaupungin varas-

21 47, KH :00 PB: 930/2015 to ja varikkotoiminta on muuttanut Tapaninniemelle) voidaan käyttää tähän tarkoitukseen. Mikäli ulkoista tilaa ei tarvitse vuokrata, on mahdollista, että hanke tuottaa todellisen säästön kaupungin menoissa. Tähän hankkeeseen kaavailtu ulkoinen tila on Pohjanlahdentiellä sijaitseva 600 m 2 teollisuushalli, jonka omistaa Pietarsaaren puutavara. Pietarsaaren puutavaran edustajat ovat lähettäneet henkilöstöjohtajalle ehdotuksen vuokrasopimukseksi tiloista. Ehdotuksen mukaisesti olisi vuokrasopimus määräaikainen 5 vuotta, irtisanomisaika sopimusajan jälkeen 6 kuukautta. Sisäinen tukipalvelukeskus on tehnyt vastaehdotuksen Pietarsaaren Puutavaralle toistaiseksi voimassa olevaksi vuokrasopimukseksi vuoden irtisanomisajalla. Pietarsaaren Puutavaran edustajat eivät ole hyväksyneet vastaehdotusta. Teknisen sektorin hallintosäännön mukaisesti päättää lautakunta vuokrasopimuksista, joilla on ylläkerrotut lähtökohdat. Tämän hankkeen suunnittelun edistyessä on myös kustannusmuodostus täsmentynyt vuositasolla seuraavasti: Puutavaran hallin vuokrakulut Aineistokulut, työvaatteet, suojavarusteet, työkalut, koneet ym Palkanlisä hankkeeseen osallistuville ammattimiehille, sis. palkansivukulut Palkanlisä työnjohdolle, sis. palkansivukulut Sähkökulut Puutavaran halli Yhteensä Säästyneet KELA-kustannukset Mikäli kustannukset toteutuvat yllä kerrotun mallin mukaisesti, on hankkeella kuitenkin sellaisia positiivisia vaikutuksia, joita ei suoranaisesti voi hinnoitella, että hanke on kuitenkin puolusteltavissa ja voidaan toteuttaa. Päätös Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää: missä kuntouttavalla työtoiminnalla on toimintatilat ja millä ehdoilla vuokrasopimus laaditaan, lisääntyneet palkka- ja sähkökustannukset rahoitetaan henkilöstötoimiston työllisyysmäärärahasta (193438) ja että hanke hallinnoidaan henkilöstötoimistosta. Tekninen lautakunta: Keskustelun aikana Johan Karjaluoto ehdotti, Patrik Hellströmin ja Bjarne Kull in kannattamana, että kaupunki käyttää kuntouttavan työtoiminnan toimintatiloina omistamiaan tiloja. Eero Luomala ehdotti Kristina Lundströmin kannattamana, että tilat vuokrataan Pietarsaaren Puutavara yritykseltä. Puheenjohtaja totesi, että on suoritettava äänestys ehdotuksien välillä. Suoritetussa äänestyksessä Johan Karjaluodon ehdotus sai 6 ääntä (Bjarne Kull, Harald Wester, Marja Eriksson, Vuokko Piippolai-

22 47, KH :00 PB: 930/2015 nen, Patrik Hellström ja Johan Karjaluoto) ja Eero Luomalan ehdotus 3 ääntä (Eero Luomala, Mervi Rantala ja Kristina Lundström-Björk). Puheenjohtaja totesi, että Johan Karjaluodon ehdotus voitti ja lautakunta päätti aloittaa kuntouttavan työtoiminnan kaupungin omissa tiloissa. Tavoitteena on, että 3 kuukauden sisällä muutetaan pois nykyisestä puusepänverstaasta. Muutoin päätösehdotus hyväksyttiin. Kh Kaupunginhallitus on kokouksessaan päättänyt ottaa käsiteltäväkseen asian, josta tekninen lautakunta on tehnyt päätöksen Kaupunginvaltuusto on vuoden 2016 talousarviossaan hyväksynyt, että henkilöstötoimiston työllisyysmäärärahaa (103438) lisätään eurolla. Määräraha käytettäisiin tilojen vuokraamiseen Pietarsaaren Puutavaralle kuuluvassa rakennuksessa Pohjanlahdentiellä ( euroa) ja materiaalikustannuksiin ( euroa). Tilat tarvitaan pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen. Tekninen lautakunta on päätöksessään päättänyt, että kuntouttava työtoiminta aloitetaan kaupungin omissa tiloissa ja että nykyisestä puusepänverstaasta muutetaan pois kolmen kuukauden kuluessa. Lisäksi lautakunta on päättänyt, että lisääntyneet palkka- ja sähkökustannukset, euroa, rahoitetaan henkilöstötoimiston työllisyysmäärärahasta (103438) ja että henkilöstötoimisto hallinnoi hanketta. Teknisen lautakunnan valmistelu on harhaanjohtava sikäli, että materiaali- ja sähkökustannuksia tulee olemaan toiminnan sijoituspaikasta riippumatta. Päätöstä ammattimiesten ja työnjohdon palkkakustannuksista ei ole tehty, ja tarvittaessa asiaa käsitellään henkilöstöjaostossa. Ainoat kustannukset, jotka varmuudella tulevat lisäksi, ovat euron vuokrakustannukset. Suunniteltu toiminta ei tule mahtumaan nykyiseen verstasrakennukseen. Vaihtoehtoisina rakennuksina on keskusteltu aikaisemmasta energialaitoksesta ja sen autotallista. Nämä tilat eivät ole sopivia matalan sisäkaton korkeuden vuoksi, ja koska suuremman materiaalin ja esineiden saaminen rakennukseen sisään on mahdotonta. Tilojen käyttäminen vaatisi lisäksi tiettyä peruskorjausta, joka olisi kallista. Puutavaran tilat ovat lähinnä mahdolliset ottaa välittömästi käyttöön, ja nykyisessä verstasrakennuksessa olevat koneet ja toiminta voidaan siirtää sinne. Pietarsaaren Puutavaran omistaja toivoo viisivuotista sopimusta ja on halukas avustamaan materiaalin suhteen, jota tarvitaan hallissa tehtäviin muutoksiin.

23 47, KH :00 PB: 930/2015 Kaupunginhallitus päättää vuokrata Pietarsaaren Puutavaran omistaman rakennuksen Pohjanlahdentiellä viideksi vuodeksi, vuokran ollessa euroa vuodessa, sekä käyttää tiloja kaupungin puusepänverstastoimintaan ja siellä työllistettäviä pitkäaikaistyöttömiä varten.

24 48, KH :00 CFV: 149/2016 KIINTIÖPAKOLAISTEN VASTAANOTTO PIETARSAAREN SEUDULLE VUOSINA 2017, 2018 JA 2019 Ote Pietarsaaren seudun kunnallisen yhteistyölautakunnan pöytäkirjasta : Liite 48 Kaupunginsihteeri: Pietarsaaren seudun kunnat ovat vuosina 2014, 2015 ja 2016 ottaneet vastaan 50 kiintiöpakolaista vuodessa. Vastaanotto on koordinoitu yhteisesti, ja kunnat ovat sopineet keskenään, montako pakolaista kuhunkin kuntaan otetaan. Kuntien välisessä jaossa on otettu huomioon paitsi kuntien omat toivomukset henkilömäärästä myös vapaat asunnot, lasten päivähoidon/koulunkäynnin järjestäminen ja pakolaisten mahdolliset erityistarpeet. Toiminnan kustannukset jaetaan prosentuaalisesti kuntien kesken sen perusteella kuinka paljon maahanmuuttajia kunnassa on. Pietarsaaren kaupungin osuus kustannuksista on noin 60 %. Tulevalle kolmivuotiskaudelle ei ole tehty päätöstä pakolaisten vastaanotosta. Toiminnan suunnittelu ja kotouttamisyksikön resursointi olisi helpompaa, mikäli voitaisiin tehdä päätös pakolaisten vastaanottamisesta kolmen seuraavan vuoden ajaksi. yhteistyölautakunnalle: Yhteistyölautakunta toteaa, että seudulla lienee valmiutta lisätä kiintiöpakolaisten määrää nykyisestä 50 hengestä/ vuosi 100 henkeen/vuosi. Yhteistyölautakunta päättää kehottaa kuntia suunnittelemaan yhteensä 100 hengen vastaanottoa vuosittain kuntiin kolmen vuoden aikana, vuosina 2017, 2018 ja Seudun kotouttamisyksikkö valmistelee vastaanottoa yhteistyössä kuntien kanssa voimaan tulleen yhteistyösopimuksen mukaisesti. Yhteistyölautakunnan päätös : Yhteistyölautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kaupunginhallitus päättää hyväksyä kiintiöpakolaisten vastaanottomääräksi vuosina 2017, 2018 ja henkilöä/vuosi jaettuna seudun viiden kunnan kesken.

25 48, KH :00 / :s bilaga: Liite 48, kh

26 48, KH :00 / :s bilaga: Liite 48, kh

27 48, KH :00 / :s bilaga: Liite 48, kh

28 48, KH :00 / :s bilaga: Liite 48, kh

29 49, KH :00 TV: 312/2014 VESTERSUNDIN KYLÄN OSAKASKUNTA: VESTERSUNDINKYLÄN KOULUN TONTIN OSAN MYYNTI KAUPUNGILLE TL Ote asemakaavasta: Liite A luovutuskirjaksi: Liite B Kartat: Liite C Valmistelu: Vt. tekninen johtaja Anders Blomqvist, puh Vestersundinkylän koulun tontin yhteenlaskettu pinta-ala on m 2. Asemakaava on vahvistettu ja tonttijako on hyväksytty Tonttia ei voitu rekisteröidä, koska kaupunki ei ole pystynyt esittämään riidattomia asiakirjoja omistusoikeutensa tueksi. Koulutonttiin kuuluu m 2 suuruinen alue yhteisestä alueesta Vestersund bys samfällda områden RNo 876:4, jota hallitsee osakaskunta nimeltään Vestersundby delägarlag. Vestersundinkylän koulu tuli Kaupungin omistukseen kun alue liitettiin Pedersörestä. Kaupunki on vuodesta 1981 lähtien vuokrannut osan yhteisestä alueesta. Vuokrasopimusta on sen jälkeen uusittu vuosina 2006 ja Vuosivuokra on tänä päivänä euroa. Nykyinen sopimus umpeutuu Kaupunki on käynyt useita keskusteluja osakaskunnan kanssa koskien tontinosan ostamista. Kaupunki antoi ostotarjouksensa 17 /m 2. Osakaskunta käsitteli asiaa vuosikokouksessaan ja vahvisti oman hintapyyntönsä 25 /m 2. Tekninen lautakunta käsitteli asiaa , ja päätti silloin, ettei Kaupunki tekisi kauppaa osakaskunnan hintapyynnön mukaisesti, vaan jatkoneuvotteluja käytäisiin hinnasta. Kaupunki on tämän jälkeen esittänyt kaksi kompromissiehdotusta yksikköhinnoilla 21 /m 2 sekä 22 /m 2. Osakaskokous on hylännyt molemmat ehdotukset. Viimeinen käsittely oli toukokuussa Osakaskunnan puolesta on otettu uusi aloite maakaupaksi, jossa osa kauppahinnasta maksettaisiin metsämaana käytiin keskustelua osakaskunnan, jota edusti hallitus, sekä kaupungin, jota edusti teknisen lautakunnan puheenjohtaja, varapuheenhohtaja ja vt. tekninen johtaja, välillä. Silloin sovittiin, että tilataan puolueeton metsän arviointi koskien Kaupungin omistamaa Långsjönin länsipuolella sijaitsevaa metsäpalstaa. Tämä maa-alue olisi osa koulutontin kauppahintaa, ja erotus maksettaisiin rahana. Laaditaan ehdotus vaihdoksi ja kaupaksi, joka perustuu yksikköhintaan 23 /m 2 eli yhteensä

30 49, KH :00 TV: 312/ euroa koulutontista. ta valmistellaan osakaskunnan hallituksen sekä kaupungin teknisen lautakunnan kautta. Sopimus on sitten vietävä osakaskunnan vuosikokoukseen sekä kaupunginvaltuustoon ennen kuin se voidaan toteuttaa. Metsänhoitoyhdistys Pohjanmaa on arvioinut noin 53,4 ha suuruisen palstan tilasta Vestersundskogen RNo 3:803, joka sijaitsee Långsjönin länsipuolella. Metsänarviointi on Johnny Fagerholmin laatima. Pinta-alasta 45,5 ha on metsämaata, 7,1 ha on kitumaata ja 0,8 ha on joutomaata. Puutavaran määräksi on arvioitu m 3, ja sen yhteenlaskettu arvo on Metsäpalstan käyväksi arvoksi on 20 % alennuksen jälkeen laskettu , joka merkitsee sitä, että keskimääräinen hinta olisi /ha. Alue ei ole asemakaavoitettu. Yleiskaavan muukaan Långsjöniä ympäröivät maa-alueet ovat maaseutumaista aluetta. Palstan alueella sijaitsee myös sellaisten alueiden osia, joita on merkitty arvokkaiksi luonnonalueiksi; Långsjön rantoineen on alue, jolla on erityinen merkitys maiseman kannalta, ja joka on tärkeä samoilualue. Tallmossen niminen suo on arvokkaiden luontotyyppien aluetta. Långsjönin vesialue ja sen matalat rannat kuuluvat samaan yhteiseen alueeseen kuin nyt ajankohtainen koulutontti. Järven rannalla löytyy tänä päivänä kolme rakennettua kiinteistöä, joista yksi kuuluu metsästysseuralle, toinen on kaupungin ulkoilumökki ja kolmas on yksityisomistuksessa. Långsjönin vesipintaa on hiljattain nostettu alkuperäiseen tasoonsa. Sen yhteydessä järven itäinen ranta on osittain ruopattu ja valli on rakennettu ehkäisemään metsämaan soistumista. Läntinen ranta on vielä melkein kokonaan luonnontilassa, ja sen matalat kohdat ovat kosteikkoa johtuen vesipinnan läheisyydestä. Käydyn keskustelun mukaan Kaupunki tekisi seuraavan maakaupan Vestersundin kylän osakaskunnan kanssa: - Osakaskunta luovuttaa Kaupungille noin m 2 suuruisen erottamattoman määräalan yhteisestä alueesta Vestersundsby samfällda områden RNo 876:4, kiinteistötunnuksella , joka on osa muodostettavasta tontista nro 1 korttelissa nro 7 kaupunginosassa 22 (Vestersundinkylä). - Kaupunki luovuttaa osakaskunnalle noin 53,4 ha suuruisen erottamattoman määräalan tilasta Vestersundskogen RNo 3:803, kiinteistötunnuksella (Vestersundin kylässä). - Kohteiden arvojen erotus maksetaan rahana. Arvioinnin mukaan erotus olisi = Långsjönin palstasta noin 0,2 ha suuruinen alue ns. Långsjönin mökin kohdalla jää Kaupungin omistukseen. Kaupunki pidättää oikeuden kulkea mökin tontille.

31 49, KH :00 TV: 312/ Kaupunki pidättää oikeutensa käyttää ja ylläpitää alueella sijaitsevia vaellusreittejä / hiihtolatuja, aikaisemmin tätä tarkoitusta varten perustetun rasitteen mukaisesti. Päätös Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää, että Kaupungin tulisi hankkia Vestersundinkylän koulun tontin puuttuva osa omistukseensa. Metsänarvioinnin kokonaisarvo euro hyväksytään, mutta vaihdossa alennuksena hyväksytään vain Erotuksesta Kaupunki maksaa Osakaskunnalle ( =) Tekninen lautakunta lähettää ehdotuksen edellä mainittujen maa-alueiden vaihdoksi ja kaupaksi kaupunginhallitukselle sekä ehdottaa, että tämä, edellyttäen että myös Vestersundin kylän osakaskunnan kokous hyväksyy sopimuksen, lähettää ehdotuksen kaupunginvaltuustolle. Tekninen lautakunta: Keskustelun aikana Eero Luomala ehdotti, Mervi Rantalan kannattamana, että ehdotus hylätään ja annetaan ulkopuolisen arvioitavaksi tontin osan todellinen arvo, mikä sitten tontista maksetaan. Suoritetussa äänestyksessä sai vt. teknisen johtajan ehdotus 4 ääntä (Karjaluoto, Kull, Sandell ja Wester) ja Eero Luomalan ehdotus 3 ääntä (Luomala, Rantala ja Piippolainen). Puheenjohtaja totesi, että vt. teknisen johtajan ehdotus voitti ja lautakunta päätti, että Kaupungin tulisi hankkia Vestersundinkylän koulun tontin puuttuva osa omistukseensa. Metsänarvioinnin kokonaisarvo euro hyväksytään, mutta vaihdossa alennuksena hyväksytään vain Erotuksesta Kaupunki maksaa Osakaskunnalle ( =) Tekninen lautakunta lähettää ehdotuksen edellä mainittujen maa-alueiden vaihdoksi ja kaupaksi kaupunginhallitukselle sekä ehdottaa, että tämä, edellyttäen että myös Vestersundin kylän osakaskunnan kokous hyväksyy sopimuksen, lähettää ehdotuksen kaupunginvaltuustolle. 87 käsiteltiin ennen 84 ( 83 jälkeen). Eero Luomala ja Mervi Rantala ilmoittivat eriävän mielipiteen. Kh Ote asemakaavasta: Liite 191 A luovutuskirjaksi: Liite 191 B

32 49, KH :00 TV: 312/2014 Kartat: Liite 191 C Kaupunginsihteeri: Vestersundinkylän yhteisen alueen osakaskunta on osakaskokouksessaan hyväksynyt osaltaan maanvaihdon teknisen lautakunnan tekemän ehdotuksen mukaisesti. Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto päättää, että kaupunki hankkii Vestersundinkylän koulun tontin puuttuvan osan omistukseensa. Osakaskunta luovuttaa kaupungille m 2 suuruisen määräalan yhteisestä alueesta Vestersunds bys samfällda områden RNo 876:4, jonka arvo on arvioitu :ksi. Kaupunki luovuttaa osakaskunnalle 53,4 ha suuruisen metsäalueen tilasta Vestersundskogen RNo 3:803. Metsänarvioinnin kokonaisarvo hyväksytään, mutta vaihdossa alennuksena hyväksytään vain Erotuksesta kaupunki maksaa osakaskunnalle ( ) Kaupunginhallitus: Keskustelun aikana Jarmo Ittonen, muiden kaupunginhallituksen jäsenten kannattamana, ehdotti, että asia palautetaan tekniselle palvelukeskukselle. Kaupunginjohtajan ehdotus ei saanut kannatusta, joten kaupunginhallitus päätti yksimielisesti Ittosen ehdotuksen mukaan. TL Ote asemakaavasta: Liite 146 A Kartta: Liite 146 B Valmistelu: Vt. tekninen johtaja Anders Blomqvist, puh Kaupunki ei ole vieläkään onnistunut hankkimaan omistukseensa Vestersundinkylän koulutontin puuttuvaa osaa. Vestersundin kylän yhteisten alueiden osakaskunnan hallitus ja kaupungin edustajia kävivät keväällä 2014 keskustelua koskien maanvaihtoa. Metsänhoitoyhdistys Pohjanmaa suoritti tilauksesta Långsjönin eteläpuolella sijaitsevan metsäalueen arvioinnin. Tämän arvioinnin nojalla laadittiin ehdotus kauppa- ja vaihtokirjaksi.

33 49, KH :00 TV: 312/2014 Tekninen lautakunta hyväksyi kokouksessaan äänestyksen jälkeen ehdotuksen maanvaihdoksi vähän muutetussa muodossa. Vestersundin kylän yhteisten alueiden osakaskokous hyväksyi myös äänestyksen jälkeen ehdotuksen sis. lautakunnan muutokset. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin palauttaa asian tekniselle lautakunnalle. Jos osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen puuttuvan tontinosan luovutusehdoista, voidaan ratkaisu saada myös viranomaismenettelyn kautta. Tämä tapahtuisi kiinteistömuodostamislain (KML) 62.1 :n mukaisessa maanmittaustoimituksessa. Saman lain 64 :n mukaan toimituksessa voidaan myös ottaa kantaa mahdolliseen tilusvaihtoon. Koska tässä kohteena on kunnallisen laitoksen tontti, menettely saa tukea myös maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 96 :ssä. Toimitusta varten ei vaadita lunastuslupaa. Päätös Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että Kaupunki anoo kiinteistömuodostamislain (KML) 62 mukaista maanmittaustoimitusta, jonka tarkoituksena on puuttuvan tontinosan hankkiminen Kaupungin omistukseen, sekä näin ollen muodostaa tontti Vestersundinkylän koulua varten. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Johan Karjaluoto esteellinen (jäsen Vestersundinkylän osakaskunnan hallituksessa), poistui 146 käsittelyn ajaksi. Harald Wester ilmoitti eriävän mielipiteen. Kh Ote asemakaavasta: Liite 288 A Kartta: Liite 288 B Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää, että kaupunki anoo kiinteistönmuodostamislain (KML) 62 mukaista maanmittaustoimitusta, jonka tarkoituksena on puuttuvan tontinosan hankkiminen kaupungin omistukseen, sekä näin ollen muodostaa tontti Vestersundinkylän koulua varten.

34 49, KH :00 TV: 312/2014 Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Kaupungin vastaus: Liite 35 Kaupunginsihteeri: Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan, että Pietarsaaren kaupunki anoo asiassa kiinteistömuodostamislain (KML) 62 mukaista maanmittaustoimitusta, jonka tarkoituksena on puuttuvan tontinosan hankkiminen kaupungin omistukseen. Asian käsittely on nyt siinä vaiheessa, että kaupungin tulee antaa vastauksensa korvausvaatimukseen. Päätös Kaupunginhallitus päättää hyväksyä oheisen vastauksen Pietarsaaren kaupungin vastauksena asiaan, ja lähettää sen maanmittauslaitokselle. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Kartat: Liite 49 Viimeisimmän kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginjohtajan sijainen ja vt. kaupungingeodeetti ovat tavanneet Vestersundin kylän osakaskunnan edustajia. Osapuolet ovat neuvotelleet uudesta ehdotuksesta maa-alueiden vaihdoksi seuraavanlaisesti: Kaupunki saa n m² suuruisen alueen yhteisestä alueesta 876:4, kiinteistötunnuksella , joka on osa muodostettavasta tontista nro 1 korttelissa nro 7 kaupunginosassa 22 Vestersundinkylä (koulutontti). Kaupunki saa n m² suuruisen alueen yhteisestä alueesta 876:4, kiinteistötunnuksella , joka on osa muodostettavasta viheralueesta ja muodostettavasta tontista kaupunginosassa 22.

35 49, KH :00 TV: 312/2014 Kaupunki luovuttaa osakaskunnalle n. 53,4 suuruisen alueen tilasta Vestersundsskogen RNo 3:803, kiinteistötunnuksella (Vestersundin kylä). Kaupunki pidättää oikeutensa ns. Långsjönin mökin säilymiseen sekä oikeutensa kulkea mökille nykyisen tilan Vestersundsskogen RNo 3:803 läpi. Osakaskunta pidättää oikeutensa siihen, että ruiskumakasiini saa säilyä nk. myllytontilla. Kaupungilla on osakaskunnalle luovutetulla alueella oikeus käyttää ja ylläpitää alueella sijaitsevia vaellusreittejä / hiihtolatuja, aikaisemmin tätä tarkoitusta varten perustetun rasitteen mukaisesti, eikä maksa vuokraa näistä alueista. Kaupunki vuokraa osakaskunnalta n m² suuruisen alueen yhteisestä alueesta RNo 876:4 Vestersundin kylässä Pietarsaaressa viideksi vuodeksi ja muutoin aikaisemmin sovituin ehdoin, sekä saa vuokra-ajan päätyttyä oikeuden lunastaa alueen euron hintaan. Sillä ehdolla, että kaupunginvaltuusto ja osakaskunnan kokous hyväksyvät tilusvaihtoehdotuksen, kaupunki peruuttaa vireillä olevan kiinteistönmuodostamislain 62 :n mukaisen maanmittaustoimitusanomuksensa, jota kaupunginhallitus päätti anoa kokouksessaan , ja osapuolet anovat yhdessä tilusvaihtotoimitusta maanmittauslaitokselta. Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy Pietarsaaren kaupungin ja Vestersundin kylän osakaskunnan välisen maanvaihdon seuraavanlaisesti: Kaupunki saa n m² suuruisen alueen yhteisestä alueesta 876:4, kiinteistötunnuksella , joka on osa muodostettavasta tontista nro 1 korttelissa nro 7 kaupunginosassa 22 Vestersundinkylä (koulutontti). Kaupunki saa n m² suuruisen alueen yhteisestä alueesta 876:4, kiinteistötunnuksella , joka on osa muodostettavasta viheralueesta ja muodostettavasta tontista kaupunginosassa 22. Kaupunki luovuttaa osakaskunnalle n. 53,4 suuruisen alueen tilasta Vestersundsskogen RNo 3:803, kiinteistötunnuksella (Vestersundin kylä). Kaupunki pidättää oikeutensa ns. Långsjönin mökin säilymiseen sekä oikeutensa kulkea mökille nykyisen tilan Vestersundsskogen RNo 3:803 läpi. Osakaskunta pidättää oikeutensa siihen, että ruiskumakasiini saa säilyä nk. myllytontilla.

36 49, KH :00 TV: 312/2014 Kaupungilla on osakaskunnalle luovutetulla alueella oikeus käyttää ja ylläpitää alueella sijaitsevia vaellusreittejä / hiihtolatuja, aikaisemmin tätä tarkoitusta varten perustetun rasitteen mukaisesti, eikä maksa vuokraa näistä alueista. Kaupunki vuokraa osakaskunnalta n m² suuruisen alueen yhteisestä alueesta RNo 876:4 Vestersundin kylässä Pietarsaaressa viideksi vuodeksi ja muutoin aikaisemmin sovituin ehdoin, sekä saa vuokra-ajan päätyttyä oikeuden lunastaa alueen euron hintaan. Sillä ehdolla, että kaupunginvaltuusto ja osakaskunnan kokous hyväksyvät tilusvaihtoehdotuksen, kaupunki peruuttaa vireillä olevan kiinteistönmuodostamislain 62 :n mukaisen maanmittaustoimitusanomuksensa, jota kaupunginhallitus päätti anoa kokouksessaan , ja osapuolet anovat yhdessä tilusvaihtotoimitusta maanmittauslaitokselta.

37 49, KH :00 / :s bilaga: Liite 49, kh STST KH

38 49, KH :00 / :s bilaga: Liite 49, kh

39 50, KH :00 CFV: 147/2016 PERUSSOPIMUS: KUNTAYHTYMÄ KVARNEN Kh Jäsenkuntien maksuosuudet: Liite 354 Kaupunginsihteeri: Pietarsaaren kaupunki maksaa Kvarnenin (Kruunupyyn kansanopisto) toiminnasta suunnilleen yhtä paljon kuin Kruunupyy. Liitteenä jäsenkuntien maksuosuudet. Päätös Kaupunginhallitus keskustelee asiasta. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Kutsu kuntayhtymäkokoukseen ja esityslista: Liite 370 A Perussopimus: Liite 370 B Kaupunginsihteeri: Kuntayhtymän kokous pidetään Tarkoituksena on tuolloin päättää lisärakennuksen investoinnista ja lainanotosta. Kaupunginhallitus keskusteli Kvarnenista edellisessä kokouksessaan , ja tämän jälkeen on pidetty yhteinen kokous Kvarnenin edustajien kanssa. Suurimmat maksuosuudet Pietarsaaren kaupungille aiheutuvat maahanmuuttajien kieliopetuksesta. Kieliopetus olisi tarkoituksenmukaisinta järjestää maahanmuuttajien kotikunnassa. Kaupunginhallitus päättää irtisanoa perussopimuksen, ja ilmoittaa, että Pietarsaaren kaupunki ei aio osallistua lisärakennusinvestoinnista aiheutuviin kustannuksiin. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että maahanmuuttajien kielikoulutus pyritään järjestämään vuoden 2016 alusta alkaen Pietarsaaressa, ja sivistysvirastolle annetaan tehtäväksi aloittaa valmistelut kielikoulutuksen järjestämiseksi Pietarsaaressa. Päätös

40 50, KH :00 CFV: 147/2016 Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Perussopimus: Liite 393 Päätös Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää irtisanoa liitteenä olevan perussopimuksen koskien Kronoby folkhögskola-kuntayhtymää. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv Perussopimus: Liite 72 Päätös Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto päättää irtisanoa liitteenä olevan perussopimuksen koskien Kronoby folkhögskola-kuntayhtymää. Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti irtisanoa liitteenä olevan perussopimuksen koskien Kronoby folkhögskola-kuntayhtymää. Owe Sjölund ehdotti, että seuraava ponsi hyväksytään päätöksen yhteyteen: Valtuusto kehottaa asianomaisia osapuolia laatimaan nopeasti uuden sopimuksen, joka selvittää yksiselitteisesti kustannusten jaon ja yhteistyömuodot Kronoby Folkhögskola -kuntayhtymän puitteissa. Richard Sjölund ja Brita Brännbacka-Brunell kannattivat Owe Sjölundin ponsiehdotusta. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti ponnen. Kh

41 50, KH :00 CFV: 147/2016 Kaupunginhallitus ilmoittaa Kronoby folkhögskola - kuntayhtymälle, sivistyslautakunnalle ja rahatoimistolle kaupunginvaltuuston päätöksestä. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh perussopimukseksi: Liite 50 Kaupunginvaltuusto päätti irtisanoa voimassa olevan perussopimuksen Kronoby folkhögskola-kuntayhtymän kanssa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti päätöksen yhteyteen ponsiehdotuksen, jonka mukaan uusi sopimus laadittaisiin. Kronoby folkhögskola -kuntayhtymän omistajakunnat ja koulun rehtori ovat laatineet ehdotuksen uudeksi perussopimukseksi Kronoby folkhögskolan kanssa. Muutokset ilmenevät liitteenä olevassa tekstissä punaisella. Pykälät 14 (peruspääoma) ja 18 (investointien pääomarahoitus) ovat kokonaisuudessaan uusia, muilta osin sopimusta on tarkistettu. Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että perussopimuksen irtisanominen perutaan ja että ehdotus uudeksi perussopimukseksi hyväksytään.

42 50, KH :00 / :s bilaga: Liite 50, kh

43 50, KH :00 / :s bilaga: Liite 50, kh

44 50, KH :00 / :s bilaga: Liite 50, kh

45 50, KH :00 / :s bilaga: Liite 50, kh

46 50, KH :00 / :s bilaga: Liite 50, kh

47 50, KH :00 / :s bilaga: Liite 50, kh

48 50, KH :00 / :s bilaga: Liite 50, kh

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -, KH 06-03-9 6:00 Kokouskutsu Tiistaina 9. maaliskuuta 06 klo 6.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

-2, KV :00

-2, KV :00 -, KV 016-03-14 18:00 Kokoustiedot Aika 14.3.016 klo 18.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää, Tua Englund,

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-01 16:00

-2, KH 2015-09-01 16:00 -2, KH 2015-09-01 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 1.9.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

-2, KH 2016-05-09 16:00

-2, KH 2016-05-09 16:00 -2, KH 2016-05-09 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 -2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 16.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, KH 2015-10-12 16:00

-2, KH 2015-10-12 16:00 -2, KH 2015-10-12 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 12. lokakuuta 2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-05-31 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 31.5.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, KH 2016-02-08 16:00

-2, KH 2016-02-08 16:00 -2, KH 2016-02-08 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 8. helmikuuta 2016 klo 18:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

APULAISKAUPUNGINSIHTEERIN REKRYTOINTI JA KONSERNIHALLINNON UU- DELLEENJÄRJESTELY. Stpj , 10

APULAISKAUPUNGINSIHTEERIN REKRYTOINTI JA KONSERNIHALLINNON UU- DELLEENJÄRJESTELY. Stpj , 10 APULAISKAUPUNGINSIHTEERIN REKRYTOINTI JA KONSERNIHALLINNON UU- DELLEENJÄRJESTELY Stpj 15.3.2012, 10 Liite A Pietarsaaren kaupunki on rekisterinpitäjänä useilla hallinnonaloilla, joissa edellytetään tietosuojan

Lisätiedot

-2, KH :30

-2, KH :30 -2, KH 2016-12-30 11:30 Kokouskutsu Perjantaina 30. joulukuuta 2016 klo 11.30, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-03-08 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 8.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 5.8.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 33 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, TL :00

-2, TL :00 -2, TL 2017-05-30 12:00 Kokouskutsu Tiistai 30.5.2017 klo 12.00, ravintola Pavis, isompi kabinetti, Paviksentie 2 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Johan Karjaluoto, puheenjohtaja

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

KH Valmistelija ja lisätiedot: henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, p

KH Valmistelija ja lisätiedot: henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, p Kaupunginhallitus 146 09.05.2016 Kaupunginhallitus 177 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 40 29.06.2016 Kaupunginhallitus 218 08.08.2016 Kaupunginhallitus 248 22.08.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSJOHTAJAN VIRKA 442/22/2016

Lisätiedot

1 kutsua virkaa hakeneista haastateltaviksi seuraavat hakijat:

1 kutsua virkaa hakeneista haastateltaviksi seuraavat hakijat: Kunnanhallitus 8.09.05 Kunnanhallitus 9 0..05 Henkilöstöjohtajan viran, vakanssinumero 00000089, täyttäminen 68/0.0.00/05 Kunnanhallitus 8.09.05 Kunnanhallitus julisti kokouksessaan 0.8.05 henkilöstöjohtajan

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus.

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus 140 11.05.2015 Kaupunginhallitus 154 01.06.2015 Kaupunginhallitus 213 17.08.2015 Kaupunginvaltuusto 58 24.08.2015 Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 344/01.01.01.00/2015 KH 11.05.2015

Lisätiedot

-3, KH 27.8.2015 18:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 27.8.2015

-3, KH 27.8.2015 18:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 27.8.2015 -3, KH 27.8.2015 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 27.8.2015 Esityslista 15/2015 -2, KH 27.8.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 27.8.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017 Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo 9.00 16.00 Kokouspaikka Sähköpostikokous KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi Järjestelytoimikunta 32 07.05.2008 Järjestelytoimikunta 67 10.09.2008 Järjestelytoimikunta 83 01.10.2008 Järjestelytoimikunta 88 22.10.2008 HALLINTOSÄÄNNÖN HYVÄKSYMINEN 55/01/010/2008 JÄRJTOIM 32 Liite

Lisätiedot

Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan

Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan Kunnanhallitus 49 24.02.2014 Kunnanvaltuusto 19 10.03.2014 Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen 19.12.2011 454 etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan 1710/10.00.01/2011

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen Kaupunginhallitus 200 06.10.2014 Kaupunginhallitus 103 24.04.2017 Kaupunginhallitus 126 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 28 23.05.2017 Kaupunginhallitus 175 12.06.2017 Kaupunginhallitus 237 25.09.2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.03.2014 Sivu 1 / 1 5446/00.00.01/2012 Kaupunginhallitus 69 10.3.2014 29 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vaali Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 Jouni Majuri, puh.

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 187 KOKOUSAIKA klo 10.00-11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 19/2019 1 ( 12) Aika 05.03.2019, klo 16:37-17:32 Paikka Järvenpää- talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 19

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa.

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa. Kaupunginhallitus 6 16.01.2017 Kaupunginhallitus 15 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto 1 29.01.2017 Kunnallisvalitus / Outi McDonald, Olli Mustonen 1635/33/2012, 553/10/2010 KH 16.01.2017 6 Helsingin hallinto-oikeus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (6) Kaupunginvaltuusto Kj/9 15.01.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (6) Kaupunginvaltuusto Kj/9 15.01.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (6) 9 Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen toimitusjohtajan virkaan ottaminen HEL 2013-011522 T 01 01 01 01 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 237 Kunnanhallitus 25.06.2018 AIKA 25.6.2018 klo 19.10-19.19 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

-2, KV :00

-2, KV :00 -, KV 07-06-05 8:00 Kokoustiedot Aika 5.6.07 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Aspvik, Matts Kull, Bjarne Björklund, Lars Lunabba, Maria Boström, Peter Luomala, Eero

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 28.4.2015 30

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 28.4.2015 30 Valtuusto 28.4.2015 30 1. MÄÄRÄALAN MYYMINEN RISTO MOISIOLLE Kh. 20.4.2015 35 Esityslistan liite 1 Risto Moisio haluaisi ostaa kunnalta määräalan Konneveden kunnan Siikakosken kylässä sijaitsevasta Simola-nimisestä

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 7.9.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 12.9.2016 kello 18.30 Käsiteltävät asiat Paikka Jämijärven keskuskoulu, taideluokka 191 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 51 08.02.2016 Kaupunginhallitus 59 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 21 29.02.2016 Hyvinvointipalveluiden palvelualuejohtajan viran täyttäminen 483/02.022/2015 KH 08.02.2016 51 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen:

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 21 08.02.2012 Työsuojelutoimikunta 16 31.05.2012 Henkilöstöjaosto 33 14.06.2012 Kaupunginhallitus 192 13.08.2012 Kaupunginvaltuusto 86 12.09.2012 Henkilöstöjaosto 15 18.04.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Pöytäkirja Johtokunta

Pöytäkirja Johtokunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Pöytäkirja Johtokunta N:o 2 / 2008 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Aika 1.7.2008 klo 8.30 14.46 Saapuvilla olleet et Lasse Hautala

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet Kunnanhallitus 332 25.08.2014 Kunnanvaltuusto 79 01.09.2014 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen 379/00.04.02/2013 Kunnanhallitus 25.08.2014 332 Selostus EVTEK-kuntayhtymä Kuntayhtymän jäsenkunnat sekä osuudet

Lisätiedot

LOMARAKENNUSTONTIN MYYNTI JA VUOKRASOPIMUKSEN UUSIMINEN / PUNKAHARJUN KUNTOUTUSSAIRAALA-SÄÄTIÖ

LOMARAKENNUSTONTIN MYYNTI JA VUOKRASOPIMUKSEN UUSIMINEN / PUNKAHARJUN KUNTOUTUSSAIRAALA-SÄÄTIÖ Kunnanhallitus 250 18.10.2010 Kunnanvaltuusto 40 10.11.2010 Kunnanhallitus 287 01.12.2010 Tekninen tuotantolautakunta 10 08.02.2012 Kunnanhallitus 37 12.03.2012 Kunnanvaltuusto 12 19.03.2012 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 6/

Sivistyslautakunta 6/ SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA Sivistyslautakunta 6/2015 60 62 Aika Tiistai 11.08.2015 klo 17.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Kurtti Arja puheenjohtaja Kallioniemi Seija varapuheenjohtaja Heikkilä Reijo jäsen

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön 405-408-1-30 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1749/10.00.03.10/2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta 204 5.9.2018 Aiempi käsittely: Kaupunkikehityslautakunta

Lisätiedot

Kunnan ja vesihuoltolaitoksen väliset saamiset kirjataan tilinpäätöksen mukaisesti.

Kunnan ja vesihuoltolaitoksen väliset saamiset kirjataan tilinpäätöksen mukaisesti. Kaupunginhallitus 306 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 86 12.12.2017 Liikelaitoksen perustamispäätös - Hangon Vesi 1695/62.621/2017 KH 27.11.2017 306 Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 23.5.2017 37,

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 170 6.6.2016 42 Asianro 4031/02.05.05/2016 Varkauden Opiskelijakadun kiinteistön siirtäminen kuntayhtymästä Savoniaammattikorkeakoulu Oy:lle Päätöshistoria

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 104 10.11.2014. 104 Asianro 157/01.00.00/2014. Kaupunginhallitus 27.10.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 104 10.11.2014. 104 Asianro 157/01.00.00/2014. Kaupunginhallitus 27.10. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 104 Asianro 157/01.00.00/2014 Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa muuttaminen Kaupunginhallitus 27.10.2014 376: Henkilöstöjohtaja Markku Mattila Työnantajapalvelu

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy Valtuusto 65 18.06.2012 Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy 299/10.00.02/2012 KAAVJAOS 39 Kaavoitusjaosto 28.03.2012 Valmistelija:

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 48 Perusturvalautakunta 13.05.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 50 26 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 51 27 JOHTAVAN SOSIAALITYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

Hakemukset liitteineen ovat nähtävillä kokouksessa. Valmistelija: kunnanjohtaja Tarmo Aarnio

Hakemukset liitteineen ovat nähtävillä kokouksessa. Valmistelija: kunnanjohtaja Tarmo Aarnio Kunnanhallitus 0.0.04 Kunnanhallitus 56 4.0.04 Kunnanhallitus 4.04.04 Talousjohtajan viran täyttäminen 797/0.0.00/0 Kunnanhallitus 0.0.04 Kunnanhallitus julisti kokouksessaan 8..0 talousjohtajan viran

Lisätiedot

TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN

TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN Kunnanhallitus 97 08.05.2006 Kunnanhallitus 99 28.03.2007 Kunnanhallitus 118 16.04.2007 TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN 86//2006 Opistolautakunta

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

Hakemukset liitteineen ovat nähtävillä kokouksessa. Valmistelija: kunnanjohtaja Tarmo Aarnio

Hakemukset liitteineen ovat nähtävillä kokouksessa. Valmistelija: kunnanjohtaja Tarmo Aarnio Kunnanhallitus 0.0.04 Kunnanhallitus 56 4.0.04 Kunnanhallitus 4.04.04 Kunnanhallitus 46 05.06.04 Talousjohtajan viran täyttäminen Kunnanhallitus 0.0.04 797/0.0.00/0 Kunnanhallitus julisti kokouksessaan

Lisätiedot

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski REISJÄRVEN KUNTA Vapaa-aikalautakunta 1/2019 PÖYTÄKIRJA Aika: Torstai 10.01.2018 klo 16.30 17.30 Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Parkkila Kimmo, puheenjohtaja Haikola Piia, jäsen Pesola

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2016 38 Kokousaika 10.10.2016 kello 18.00 18.40 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Kolari, Kari Juhala-Nuutila,

Lisätiedot

Elinkeino- ja kaupunkirakennetyöryhmä 16.3.2015:

Elinkeino- ja kaupunkirakennetyöryhmä 16.3.2015: Kaupunginhallitus 116 23.03.2015 Kaupungin ja Holiday Club Resorts Oy:n välisen yhteistoimintasopimuksen muuttaminen sekä Kiinteistö Oy Seniori-Saimaan yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen muuttaminen

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 4/2016 ASIALISTA Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00 18.12 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Tikkanen Timo, kunnanhallituksen jäsen Ranto Mauno, va. kunnanjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-06-14 17:00 Kokouskutsu Tiistai 14.6.2016 klo 17.00, Museo, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester Sauli

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 18/ ( 11) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 18/ ( 11) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 18/2018 1 ( 11) Aika 06.10.2018, klo 09:01-10:06 Paikka Herkkupaja, Emalikatu 9 Käsitellyt asiat 86 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 87 Henkilöstöjohtajan

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-03-23 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 23.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 34 KIINTEISTÖKANNAN SALKUTUS (LIITE) 2 35 TEOLLISUUSTONTIN MYYMINEN LISÄMAAKSI (LIITE) 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 34 KIINTEISTÖKANNAN SALKUTUS (LIITE) 2 35 TEOLLISUUSTONTIN MYYMINEN LISÄMAAKSI (LIITE) 5 KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA 8/2014 Kokousaika 27.8.2014 klo 18.30 Kokouspaikka Kapellby skola, Lapinjärventie 45 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016 Tekninen jaosto 4.4.2016 AIKA Maanantai 4.4.2016 kello 18.00-21.15 PAIKKA Teknisen toimiston kokoushuone (Kestintie 3, 37370 Narva) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 28 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) KOKOUSTIEDOT Aika 28.5.2012 klo 17 19.10 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen Jukka

Lisätiedot

-2, TL :30

-2, TL :30 -2, TL 2016-09-20 16:30 Kokouskutsu Tiistai 20.9.2016 klo 16.30, kokoushuone Sevilla, Strengberginkatu 1 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Johan Karjaluoto, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

valmistelija: Esityslistan liite: vaihtokirja liitekarttoineen Oheismateriaali: yleiskartta vaihdon kohteista

valmistelija: Esityslistan liite: vaihtokirja liitekarttoineen Oheismateriaali: yleiskartta vaihdon kohteista Kunnanhallitus 34 0..05 Kunnanvaltuusto 5 6..05 Maa-alueiden vaihto Helsingin kaupungin kanssa Strömsbyssä 880/0.00.0/05 Kunnanhallitus 0..05 34 Kunta ja Helsingin kaupunki ovat neuvotelleet maa-alueiden

Lisätiedot

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) PORIN KAUPUNGIN H A L L I N T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja

Lisätiedot