Toisen asteen koulutuksen toimintasääntö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toisen asteen koulutuksen toimintasääntö"

Transkriptio

1 Tampereen kaupunki Toimintasääntö 1 (10) Toisen asteen koulutuksen toimintasääntö Hyväksytty , tuotantojohtaja Jorma Suonio Voimaan Toiminta-alue ja organisaatio 2 Tuotantoalueen tuleva rakenne 3 Ammatillisen koulutuksen tehtävä ja organisaatio Tuotantoalueen tehtävänä on toisen asteen koulutuspalvelujen tuottaminen sekä ammatillisen lisäkoulutuksen järjestämisluvassa määritelty työelämän kehittämistehtävä. Laissa määriteltynä koulutuksen järjestäjänä toimii tilaaja. Toisen asteen koulutuksen tuotantoalueeseen kuuluvat ammatillisen koulutuksen (Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu) ja lukiokoulutuksen tuotantoyksiköt sekä niitä tukevat yhteiset palvelut. Tuotantoaluetta johtaa tuotantojohtaja. Tampereen kaupungin toimintamallia uudistetaan vuoden 2016 aikana, mikä heijastuu myös toisen asteen koulutukseen. Tredun toimialajärjestelyjen johdosta toimintasääntö poikkeaa ammatillisen koulutuksen rakenteen osalta sikäli, että voimaan astuneeseen toimintasääntöön sisältyvän tutkintoja edeltävä koulutus ja ohjaus -toimialan tehtävä on jaettu ammatillisen koulutuksen johtajalle ja kahdelle muulle toimialajohtajalle. Toimintasääntö korvautuu uudella toimintaa määrittelevällä asiakirjalla vuoden 2017 alussa, kun tilaaja-tuottaja -malli korvautuu uudella toimintamallilla. Tampereen seudun ammattiopiston, Tredun tehtävänä on vahvistaa ja lisätä nuorten ja aikuisten ammatillista osaamista työelämän tarpeita vastaavaksi, edistää osaltaan työllistymistä ja yrittäjyyttä sekä osallistua maakunnan kehittämiseen yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Ammatillinen peruskoulutus antaa opiskelijalle ammatilliset perusvalmiudet alan eri työtehtäviin ja yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Ammatillinen koulutus luo edellytykset elinikäiseen oppimiseen ja yrittäjyyteen kasvamiseen. Ammatillisen koulutuksen tuotantoyksikön toiminta perustuu isäntäkuntamallin mukaiseen yhteistoimintasopimukseen. Ammatillisen koulutuksen tuotantoyksikön johtajana toimii ammatillisen koulutuksen johtaja, joka toimii myös ammatillisen koulutuksen toiminnasta vastaavana rehtorina (laki ammatillisesta peruskoulutuksesta 1998/630/40). Ammatillisen koulutuksen johtajan alaisuudessa toimii kaksi toimialajohtajaa (Palvelut ja Tekniikka) sekä koko ammatillista koulutusta palvelevat aikuiskoulutusjohtaja ja suunnittelupäällikkö.

2 Tampereen kaupunki Toimintasääntö 2 (10) Toimialat jakautuvat koulutusaloihin, joita johtavat koulutusalajohtajat, joiden alaisuudessa on koulutuspäälliköitä ja muuta henkilöstöä. Koulutusalat ovat: 4 Lukiokoulutuksen tehtävä ja organisaatio Tekniikan toimialalla - Tekniikka ja teollisuus - Metsä, logistiikka ja rakentaminen - Maahanmuuttaja- ja tutkintoja edeltävä koulutus Palvelujen toimialalla - - Liiketalous ja Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Lisäksi Palvelujen toimialalla toimii Pedagogisen tuen palvelut. Aikuiskoulutusjohtajan alaisuudessa toimivat työelämäpalvelut, näyttötutkintotoiminta ja yritysyhteistyö sekä oppisopimuspalvelut. Oppisopimuspalvelut hoidetaan Oppisopimuskeskuksessa, jota johtaa oppisopimusjohtaja. Suunnittelupäällikön alaisuudessa toimivat hanketoimisto, kirjasto- ja tietopalvelut sekä TreduNavi -hakupalvelut. Tampereen lukiokoulutuksen tehtävänä on antaa laaja-alainen yleissivistys ja riittävät valmiudet lukion oppimäärään perustuviin jatko-opintoihin. Lisäksi lukion tehtävänä on antaa valmiuksia vastata yhteiskunnan ja ympäristön haasteisiin sekä taitoa tarkastella asioita eri näkökulmista. Kaikilla päivälukioilla on joko opetusministeriön määräämä koulutuksellinen erityistehtävä: kuvataide, urheilu, viestintäkasvatus, IB-linja tai koulutuksen järjestäjän päättämä opetuksellinen painotus: käsityö, luonnontieteet, matematiikka ja tekniikka, musiikki, musiikkiteatteri, Eurooppa-linja. Lukiokoulutusta johtaa lukiokoulutuksen johtaja. Tampereen lukiokoulutus jakautuu kuuteen päivälukioon, joita ovat: Hatanpään lukio, Sammon keskuslukio, Tammerkosken lukio, Tampereen klassillinen lukio, Tampereen lyseon lukio ja Tampereen teknillinen lukio sekä Tampereen aikuislukioon, joka toimii Sammon keskuslukion tiloissa. Lukioita johtavat rehtorit. 5 Yhteisten palvelujen tehtävä ja organisaatio Yhteisten palvelujen tehtävänä on avustaa tuotantojohtajaa tuotantoalueen johtamisessa ja ohjauksessa. Yhteisten palvelujen palvelualueet vastaavat tuotantoalueella ohjaus-, johtamis-, kehittämis- ja tukipalveluprosessien kehittämisestä ja tukevat niiden toteuttamista.

3 Tampereen kaupunki Toimintasääntö 3 (10) 6 Johtaminen 7 Tuotantojohtajan tehtävät Ohjaus- ja johtamis-, sekä kehittämis- ja tukipalveluprosesseilla varmistetaan tuotantoalueen strategisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen ja yksiköiden toimiminen parhaalla mahdollisella tavalla koko tuotantoalueen näkökulmasta. Yhteisissä palveluissa toimii kuusi päällikköä vastuualueellaan tuotantojohtajan alaisuudessa. Oppimisen ja osaamisen edistäminen -vastuualueella toimii kaksi kehittämispäällikköä tiimiensä johtajina. Muut vastuualueet ovat: hallinto ja henkilöstö, laskenta ja talous, viestintä sekä turvallisuus- ja tukipalvelut, joka käsittää myös atk-palvelut. Tuotantoalueen johtamisessa noudatetaan hyvää johtamis- ja hallintotapaa ja kaupungin strategia luo suuntaviivat johtamiselle. Tuotantoaluetta ja tuotantoyksiköitä johdetaan yhdenmukaisin johtamiskäytännöin. Tuotantoalueen johtaminen perustuu johtoryhmä- ja johtotiimityöskentelyyn. Tuotantojohtaja ja tuotantoyksiköiden johtajat päättävät johtotiimiensä kokoonpanoista. Lisäksi ammattijärjestöt nimeävät edustajansa johtoryhmään. Johtoryhmän ja -tiimien kokouksiin voidaan kutsua asiantuntijoita. Tuotantoalueen johtoryhmässä käsitellään keskeiset henkilöstökysymykset, yhteiset hankinnat, toisen asteen koulutuksen yhteiset tai suuruudeltaan tuotantoalueen johtoryhmäkäsittelyä edellyttävät projektit, toiminnan kannalta tärkeät yhteiset asiat ja menettelytavat sekä talouden ja toiminnan seurannan raportit. Johtoryhmän kokouksista pidetään muistiota. Tuotantoalueen johtotiimissä käsitellään toisen asteen koulutuksen johtoryhmään ja johtokuntaan menevät asiat sekä valmistellaan vuosikellon mukaiset asiat. Lisäksi käsitellään ajankohtaiset asiat hallinnon, talouden ja tukipalveluiden osalta. Kokouksista pidetään sisäistä muistiota, johon kirjataan keskeiset sovitut ja vastuutetut asiat. Tuotantoyksiköissä on johtoryhmän lisäksi tarpeen mukainen määrä koulutusala- tai lukiokohtaisia johtotiimejä. Koko tuotantoalueen käsittävillä vastuualueilla ja näiden alaisissa ryhmissä on myös tarpeen mukaiset johtotiimit. Tuotantojohtajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kaikissa johtoryhmissä ja -tiimeissä. Tuotantojohtaja nimeää ne työryhmät, joiden toimeksianto koskee koko tuotantoaluetta. Tuotantoyksiköiden johtajat päättävät tarvittaessa niistä työryhmistä, joiden toimeksianto koskee tuotantoyksikköä. Hyvinvointipalvelujen johtosäännön 9:ssä määrätään tuotantojohtajan yleistehtävistä ja ratkaisuvallasta:

4 Tampereen kaupunki Toimintasääntö 4 (10) Tuotantojohtajan tehtävänä on johtaa ja valvoa alaistensa yksiköiden toimintaa ja taloutta sekä vastata hyvästä johtamis- ja hallintotavasta sekä sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta. Tuotantojohtajan tulee toimia yhteistyössä muiden hyvinvointipalvelujen tuotantoalueiden kanssa. Tuotantojohtajalla on oikeus käyttää puhevaltaa johtokunnan puolesta, jollei johtosäännössä toisin määrätä. Tuotantojohtaja on säännöllisesti velvollinen raportoimaan etukäteen johtokunnalle tai kiireellisissä tapauksissa puheenjohtajalle tai puheenjohtajan estyneenä ollessa vara-puheenjohtajalle päätösvaltaansa kuuluvista merkittävistä asioista. Tuotantojohtajan tehtävänä hyvinvointipalvelujen johtosäännön mukaan alaisensa toiminnan osalta on 1) päättää toimintasäännöistä 2) päättää tuotantoa koskevista muista kuin johtokunnan päätettäväksi määrätyistä sopimuksista 3) päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta vuosisuunnitelman puitteissa lukuun ottamatta palvelu-sopimuksella määriteltyä myyntiä, ellei muualla ole toisin määrätty tai päätetty 4) päättää työn tai annettavan palvelun hinnasta lukuun ottamatta palvelusopimusta ja muita merkittäviä sopimuksia 5) päättää henkilöstön ottamisesta ja erottamisesta henkilöstösuunnitelman rajoissa 6) päättää edellä mainitun henkilöstön kelpoisuusehdoista sen lisäksi, mitä laissa mahdollisesti on säädetty 7) päättää henkilöstöhallinnosta kaupunginhallituksen henkilöstöjaoston päättämissä rajoissa 8) päättää vapautuksen tai osittaisen vapautuksen myöntämisestä korvata työssä aiheutettu vahinko, ellei vahinkoa ole aiheutettu tahallisesti tai törkeästä tuottamuksesta 9) päättää vahingonkorvauksesta asetetuissa rajoissa 10) päättää yksittäistapauksessa helpotuksen tai vapautuksen myöntämisestä maksun, korvauksen tai saatavan suorittamisesta 11) johtaa viestintää 12) päättää muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen hyväksymisestä sekä selitysten ja muiden lausuntojen antamisesta

5 Tampereen kaupunki Toimintasääntö 5 (10) 8 Tuotantoyksikön johtajan tehtävät 13) päättää muusta päivittäisestä toiminnasta. Tuotantojohtaja voi siirtää päätösvaltaansa hyvinvointipalvelujen viranhaltijalle. Hyvinvointipalvelujen johtosäännön 11:ssä määrätään toisen asteen koulutuksesta vastaavan tuotantojohtajan erityistehtävistä ja ratkaisuvallasta: Toisen asteen koulutuksesta vastaavan tuotantojohtajan tehtävänä on päättää muista kuin johtokunnan tai sen asettaman monijäsenisen toimielimen toimivaltaan kuuluvista lukiolain, ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain mukaisista opiskelijaa ja opetusta koskevista asioista. Toisen asteen koulutuksesta vastaava tuotantojohtaja voi siirtää toimivaltaansa kuuluvan asian viranhaltijan ratkaistavaksi. Tuotantojohtaja tai hänen määräämänsä allekirjoittaa tuotantoalueen asiakirjat ( 12). Tuotantojohtaja tai hänen määräämänsä hyväksyy tuotantoalueen menot ja tulot ( 13). Tuotantoyksiköiden johtajia ovat ammatillisen koulutuksen johtaja ja lukiokoulutuksen johtaja. Tuotantoyksikön johtaja johtaa ja kehittää alaisensa tuotantoyksikön toimintaa ja ylläpitää työ- ja elinkeinoelämän sekä muiden sidosryhmien yhteistyötä, - johtaa ja valvoo työnantajan edustajana alaistaan työtä säädösten ja opetussuunnitelmien mukaisesti, - johtaa tuotantoyksikön pedagogista kehittämistä, - vastaa alaiselleen tuotantoyksikölle asetettujen tavoitteiden toteutumisesta, valvoo vuosisuunnitelman toteutumista sekä päättää johtokunnan määrittämissä rajoissa vuosisuunnitelmaan tehtävistä muutoksista, - huolehtii osaltaan toiminnallisesti ja taloudellisesti tarkoituksenmukaisesta yhteistyöstä hyvinvointipalvelujen muiden tuotantoyksiköiden sekä viranomais- ja yhteistyötahojen kanssa, - huolehtii osaltaan siitä, että tuotantoyksikön vuosisuunnitelmaa sekä tilinpäätöstä ja toimintakertomusta koskevat esitykset valmistellaan asianmukaisesti, - huolehtii raportoinnista alaisensa toiminnan osalta,

6 Tampereen kaupunki Toimintasääntö 6 (10) 9 Toimialajohtajan tehtävät 10 Koulutusalajohtajan tehtävät - ohjaa alaisensa tuotantoyksikön opetus-, tutkimus-, kehittämis- ja koulutustoimintaa ennakointitietoja hyödyntäen, - vastaa alaisensa toiminnan osalta sisäisen valvonnan asianmukaisuudesta ja riskienhallinnasta, - vastaa yhteistoimintamenettelyn soveltamisesta alaistaan henkilöstöä koskevissa asioissa ja tiedottaa alaiselleen henkilöstölle vireillä olevista toiminnan muutoksista ja muista henkilöstön asemaan vaikuttavista tekijöistä, - vastaa alaisensa organisaation sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. - hyväksyy lukiokoulutuksen koulukohtaisten / ammatillisen koulutuksen tutkintokohtaiset opetussuunnitelmat. Tuotantoyksikön johtajan yksityiskohtaisesta toimivallasta ja vastuista on määrätty tuotantojohtajan delegointipäätöksillä Ammatillisen koulutuksen tuotantoyksikön (Tredun) toimialoja johtavat toimialajohtajat ammatillisen koulutuksen johtajan alaisuudessa. Toimialajohtaja johtaa ja kehittää toimialansa toimintaa. - johtaa vastuullaan olevaa toimialaa Tredun strategisten ja vuosisuunnitelmassa määriteltyjen taloudellisten tavoitteiden, vision ja arvojen toteutumiseksi. - vastaa toimialansa sidosryhmätyöstä. - vastaa Tredun linjausten toteutumisesta ja koulutuksen kehittymisestä työelämän tarpeiden mukaisesti. - toimii toimialansa koulutusalajohtajien ja muun henkilöstön esimiehenä. Toimialajohtajan tehtävät ja toimivalta on määritelty tarkemmin tehtäväkuvauksessa ja delegointipäätöksissä Tredun koulutusaloja johtavat koulutusalajohtajat toimialajohtajien alaisuudessa. Koulutusalajohtaja johtaa ja kehittää koulutusalansa toimintaa yhdessä toimialajohtajan kanssa. - johtaa toiminnan ja talouden toteutumista koulutusalalla toiminta- ja vuosisuunnitelman mukaisesti. - toimia vastuualueensa koulutuspäälliköiden ja muun henkilöstön esimiehenä.

7 Tampereen kaupunki Toimintasääntö 7 (10) 11 Aikuiskoulutusjohtajan tehtävät 12 Oppisopimusjohtajan tehtävät Koulutusalajohtajan tehtävät ja toimivalta on määritelty tarkemmin tehtäväkuvauksessa ja delegointipäätöksissä. Aikuiskoulutusjohtaja toimii ammatillisen koulutuksen johtajan alaisuudessa. Aikuiskoulutusjohtaja johtaa ja kehittää Tredun näyttötutkinto- ja oppisopimustoiminnan kokonaisuutta sekä työelämäpalveluita. - johtaa vastuullaan olevaa toimintaa Tredun strategisten ja vuosisuunnitelmassa määriteltyjen tavoitteiden mukaan yhteistyössä toimialojen ja muiden vastuualojen kanssa, - johtaa vastuullaan olevaa toiminnan kehittämistä työelämän tarpeiden mukaisesti, - johtaa vastuualueensa työelämäyhteyksien ja työelämäpalveluiden kehittämistä sekä niihin liittyvää sidosryhmäyhteistyötä, - toimii oppisopimusjohtajan, aikuiskoulutuspäällikön sekä työelämäpalveluissa toimivan henkilöstön esimiehenä. Aikuiskoulutusjohtajan tehtävät ja toimivalta on määritelty tarkemmin tehtäväkuvauksessa ja delegointipäätöksissä. Oppisopimuspalvelut toimivat aikuiskoulutusjohtajan alaisuudessa ja perustuvat Tampereen kaupungin ja viiden (Tampereen Aikuiskoulutussäätiö, Ahlmanin koulun Säätiö, Tampereen Talouskouluyhdistys ry, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä, Varalan Säätiö) koulutuksen järjestäjän yhteistyösopimukseen. Oppisopimuspalveluita ja oppisopimuskeskuksen toimintaa johtaa oppisopimusjohtaja. Oppisopimusjohtaja johtaa ja kehittää maakunnallisia oppisopimuspalveluita yhteistyössä toimialojen, muiden vastuualojen ja oppisopimuskoulutuksen yhteistyöverkoston kanssa. - johtaa oppisopimustoiminnan ja sen talouden suunnittelua, toteutusta ja kehittämistä vuosisuunnitelman mukaisesti, - vastaa oppisopimuskoulutuksen viranomaistehtävien toteuttamisesta - vastaa oppisopimuskoulutuksen työelämäyhteyksistä ja sidosryhmäyhteistyöstä, - toimii oppisopimuspäällikön ja oppisopimuskeskuksen toimisto-, talous- ja kehittämishenkilöstön esimiehenä. Oppisopimusjohtajan tehtävät ja toimivalta on määritelty tarkemmin tehtäväkuvauksessa ja delegointipäätöksissä.

8 Tampereen kaupunki Toimintasääntö 8 (10) 13 Koulutuspäällikön tehtävät 14 Oppisopimuspäällikön tehtävät 15 Lukion rehtorin tehtävät Tredun tutkintoaloja johtavat koulutuspäälliköt koulutusalajohtajien alaisuudessa. Koulutuspäällikkö vastaa operatiivisen toiminnan toteutumisesta Tredun linjausten mukaisesti. - vastaa opetussuunnitelmien ajantasaisuudesta ja operatiivisen toiminnan tarkoituksenmukaisuudesta sekä tutkintoalan kehittämisestä. - toimii opetushenkilöstön ja muun henkilöstön esimiehenä. Koulutuspäällikön tehtävät ja toimivalta on määritelty tarkemmin tehtäväkuvauksessa ja delegointipäätöksissä. Oppisopimuspäällikkö vastaa oppisopimuspalveluiden operatiivisen toiminnan johtamisesta ja kehittämisestä yhteistyöverkoston kanssa. - johtaa ja valvoo työnantajan edustajana alaistaan työtä - vastaa vastuualueelleen asetettujen tavoitteiden toteutumisesta ja valvoo vuosisuunnitelman toteutumista - vastaa oppisopimuspalveluiden operatiivisesta toiminnasta, - johtaa oppisopimuspalveluiden maakunnallista suunnittelua, toteutusta ja kehittämistä - vastaa oppisopimuskoulutuksen palvelu- ja pedagogisten prosessien koordinoinnista, kehittämisestä ja laadunhallinnasta, - koordinoi asiakas- ja sidosryhmäyhteistyötä, - johtaa oppisopimuskoulutuksen järjestämiseen liittyvää ohjaus-, neuvonta- ja tiedotustoimintaa. Oppisopimuspäällikön alaisuudessa toimivat oppisopimuskeskuksen koulutustarkastajat, koulutussihteerit ja oppisopimusneuvoja. Lukion rehtori vastaa oppilaitoksensa toiminnan johtamisesta ja kehittämisestä yhdessä lukiokoulutuksen johtajan ja muiden lukiokoulutuksen rehtoreiden ja sidosryhmien kanssa. Rehtori kehittää oppilaitoksensa opetusta ja opiskelijahuoltoa yhdessä koulun henkilökunnan kanssa. - vastaa oppilaitoksensa pedagogisesta johtamisesta ja kehittämistyöstä, - vastaa opiskelijahuollon toteuttamisesta, - vastaa opetussuunnitelmatyöstä oppilaitostasolla, - vastaa vuosittaisen opetussuunnitelmaan perustuvan suunnitelman laadinnasta, - hyväksyy vuosittaisen opetussuunnitelmaan perustuvan suunnitelman, - päättää koulukohtaisen talousarvion käytöstä ja vastaa talouden ja toiminnan suunnitelmallisesta toteuttamisesta vuosisuunnitelman mukaisesti,

9 Tampereen kaupunki Toimintasääntö 9 (10) 16 Yhteisten palveluiden päälliköiden tehtävät 17 Muiden esimiesten tehtävät 18 Sisäinen valvonta ja riskienhallinta - vastaa oppilaitoksensa osalta asetettujen tavoitteiden toteutumisesta ja valvoo vuosisuunnitelman toteutumista, - vastaa sidosryhmäyhteistyöstä. Lukion rehtorin yksityiskohtaisesta toimivallasta ja vastuista on määrätty tuotantojohtajan delegointipäätöksillä. Lukion rehtorin alaisuudessa toimivat ao. lukion opetus- ja muu henkilökunta. Yhteisten palveluiden vastuualueet palvelevat koko toisen asteen koulutuksen tuotantoaluetta. Yhteisten palveluiden päällikkö: - johtaa ja valvoo työnantajan edustajana alaistaan työtä, - vastaa alaiselleen toiminnalle asetettujen tulostavoitteiden toteutumisesta sekä valvoo vuosisuunnitelman toteutumista, - huolehtii osaltaan toiminnallisesti ja taloudellisesti tarkoituksenmukaisesta yhteistyöstä hyvinvointipalvelujen muiden tuotantoyksiköiden sekä viranomais- ja yhteistyötahojen kanssa, - huolehtii osaltaan siitä, että vuosisuunnitelmaa sekä tilinpäätöstä ja toimintakertomusta koskevat esitykset valmistellaan asianmukaisesti - huolehtii raportoinnista alaisensa toiminnan osalta, - vastaa alaisensa toiminnan osalta sisäisen valvonnan asianmukaisuudesta ja riskienhallinnasta. Yhteisten palveluidenpäälliköiden tehtävät ja toimivalta on määritelty tarkemmin tehtäväkuvauksessa ja delegointipäätöksissä. Toimintasäännössä mainitsemattomien samoin kuin kaikkien esimiesten tehtävät ja toimivalta on määritelty tarkemmin tehtäväkuvauksissa ja delegointipäätöksissä. Toisen asteen koulutuksessa noudatetaan sisäisen valvonnan ja hyvän johtamis- ja hallintotavan ohjeistusta. Tampereen kaupungin riskienhallinnan taustalla on kaupunkistrategia ja siitä johdetut valtuustokauden sekä vuositason toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Mikä tahansa tekijä, joka vaarantaa tavoitteiden saavuttamisen, on riski. Niinpä riskienhallintaa on kaikki se toiminta, jonka avulla pyritään varmistamaan tavoitteiden saavuttaminen. Riskienhallinnan osalta toimitaan voimassa olevan lainsäädännön mukaan. Lisäksi noudatetaan toimintaa velvoittavia sääntöjä, määräyksiä, päätöksiä ja ohjeita. Toisen asteen koulutuksessa riskienhallinta on järjestetty tarkoituksenmukaisesti sekä riittävässä laajuudessa yksikön toimintaan nähden ja

10 Tampereen kaupunki Toimintasääntö 10 (10) että sitä toteutetaan kaupungin riskienhallintapolitiikan periaatteiden sekä tehtyjen päätösten mukaisesti. Riskienhallinnan toimenpitein varmistetaan muun muassa, että toisen asteen koulutuksen johdolla on käytettävissään tarpeellinen ja ajantasainen tieto merkittävistä riskeistä, suunnitelmat riskien hallitsemiseksi ja riittävät menetelmät mahdollisten vahinkojen hoitamiseksi. Riskienhallintaa toteuttamalla pyritään lisäksi varmistamaan, että raportointi on luotettavaa ja toiminta lakien ja määräysten mukaista. Jokainen toisen asteen koulutuksen viranhaltija ja työntekijä on omalta osaltaan vastuussa riskienhallinnasta. Tämä ilmenee työssä tapahtuvana huolellisuutena esimerkiksi siten, että omalla toiminnalla ei vaaranneta kenenkään turvallisuutta tai omaisuutta eikä asetettujen tavoitteiden saavuttamista.

Toisen asteen koulutuksen toimintasääntö

Toisen asteen koulutuksen toimintasääntö Tampereen kaupunki Toimintasääntö 1 (11) Toisen asteen koulutuksen toimintasääntö Hyväksytty 25.1.2016, tuotantojohtaja Jorma Suonio Voimaan 1.2.2016 1 Toiminta-alue ja organisaatio 2 Tuotantoalueen tuleva

Lisätiedot

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ TAMPEREEN KAUPUNKI TRE:52/00.01.01/2017 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 19.1.2017, palvelualueen johtaja Teppo Rantanen 6 Voimaan 19.1.2017 Palvelualueen tehtävät, organisaatio

Lisätiedot

1 Toiminta-alue ja organisaatio... 2. 2 Tuotantoyksiköiden ja vastuualueiden tehtävät... 2

1 Toiminta-alue ja organisaatio... 2. 2 Tuotantoyksiköiden ja vastuualueiden tehtävät... 2 TOISEN ASTEEN KOULUTUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (13) Sisällys 1 Toiminta-alue ja organisaatio... 2 2 Tuotantoyksiköiden ja vastuualueiden tehtävät... 2 3 Hyvinvointipalvelujen johtosäännön mukaisen päätösvallan

Lisätiedot

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ TAMPEREEN KAUPUNKI TRE:52/00.01.01/2017 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 31.8.2017, palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Voimaan 31.8.2017 Palvelualueen tehtävät, organisaatio

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuusto 4.3.2014 16 Voimaantulo 1.4.2014 2 1. LAINSÄÄDÄNTÖPERUSTA JA SOVELTAMISALA Kuntalain 13 :n

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 3 11 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 1 Toimiala Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtokunta ja sen

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 14.4.2014 Voimaantulo: 1.6.2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LAUTAKUNTA... 3 1 Toimiala... 3 2 Lautakunnan kokoonpano ja

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

LUKIOLIIKELAITOS TAVASTIAN JOHTOSÄÄNTÖ

LUKIOLIIKELAITOS TAVASTIAN JOHTOSÄÄNTÖ LUKIOLIIKELAITOS TAVASTIAN JOHTOSÄÄNTÖ 1. SOVELTAMISALA Hämeenlinnan seudun koulutuskuntayhtymän ylläpitämästä lukioliikelaitos Tavastiasta ovat voimassa laissa säädetyn lisäksi tämän johtosäännön määräykset.

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 117 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 14 1.1.2013

Lisätiedot

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 118 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 16 1.1.2013

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Yhtymähallitus 23.11.2017 Yhtymävaltuusto 1.12.2017 Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 2(5) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala...

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät:

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: Johtokunta Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto 10.6.2008 LIIKELAITOS EDUPOLIN JOHTOSÄÄNTÖ 1. LUKU YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä Liikelaitos Edupoli on kuntalain

Lisätiedot

I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA

I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA SISÄLTÖ Sivu I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA 1 Tehtävä 1 2 Toimiala 1 3 Toimivalta 1 4 Toimivallan siirtäminen 3 5 Lautakunnan kokoonpano 3 6 Esittely lautakunnassa 3 II PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 12.3.2012 Voimaantulo: johtosääntö muilta osin tulee voimaan 1.4.2012, mutta luottamushenkilöorganisaatiota koskevat muutokset

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Rakennusvalvontatoimen johtosääntö

Oulun kaupunki. Rakennusvalvontatoimen johtosääntö Oulun kaupunki Rakennusvalvontatoimen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 115 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 12 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Sisällysluettelo Liikelaitosten organisaatio

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 0 02 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 Tarkastustoimi 1 Tarkastusjärjestelmä 2 Toimiala Helsingin kaupungin ulkoisessa

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 16 KYMENLAAKSON PELASTUSLAITOKSEN LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.11.2011, tulee voimaan 1.1.2012) 1 Toimiala Kymenlaakson pelastuslaitoksen

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon toimintasääntö

Ympäristöterveydenhuollon toimintasääntö Ympäristöterveydenhuollon toimintasääntö Johtokunta 29.5.2009 91 Yhtymäkokous 24.6.2009 91 Johtokunta 18.2.2011 23 Sisältö 1 Tavoitteet 2 2 Monijäseninen toimielin 2 3 Toimielimen tehtävät 2 4 Ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtosääntö

Oulun kaupunki. Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtosääntö Oulun kaupunki Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Kaupunginhallitus 4.12.2012 47 Kaupunginvaltuusto 17.12.2012 30 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto 7.9.2015 72 7.9.2015

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 14 LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.6.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Lautakunnan erityisenä tehtävänä

Lisätiedot

SAIRAALA- JA KUNTOUTUSPALVELUJEN TUOTANTOALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

SAIRAALA- JA KUNTOUTUSPALVELUJEN TUOTANTOALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Tuotantojohtajan päätös 21.1.2015, 16 SAIRAALA- JA KUNTOUTUSPALVELUJEN TUOTANTOALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 a. Toiminta-alue Sairaala- ja kuntoutuspalvelujen tehtävänä on tuottaa erikoissairaanhoidon palveluja,

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 08 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 27 p:nä 2002 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

Porvoon ammattiopiston johtosääntö

Porvoon ammattiopiston johtosääntö 12.4.2002 Porvoon ammattiopiston johtosääntö Kyjory 12.4.02 Yh YK PORVOON AMMATTIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ 1.LUKU YLEISTÄ 1. Ylläpitäjä Porvoon ammattiopiston omistaja on Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä ja

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä xxxkuun xx p:nä 2014 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin liikuntalautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 07 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 18 p:nä 2014 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin liikuntalautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Helsingin kaupungin pelastuslautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin pelastuslaitos huolehtivat pelastustoimesta sekä niille erikseen määrätyistä

Lisätiedot

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta.

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta. Hyvinvoinnin toimiala kahden lautakunnan malli (muutokset luonnoksen pykäliin 12 16 ja 40). 5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 12 Kasvatus- ja opetuslautakunta ja sen jaosto Kasvatus- ja opetuslautakunnassa

Lisätiedot

SÄÄD Ö SK O K O E L M A

SÄÄD Ö SK O K O E L M A 1 (5) Kotkan kaupungin SÄÄD Ö SK O K O E L M A 2019 Nro 11 VARHAISKASVATUKSEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Hyvinvointilautakunnan

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

19) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen maksaminen

19) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen maksaminen Hyvinvoinnin palvelualue / Avo- ja asumispalvelut Liite 1 Johtajan tai konsernihallinnon toimivaltaan kuuluvan asia siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi HANKINNAT, KORVAUKSET JA VAPAUTUKSET 12) Muutoksen

Lisätiedot

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 9.12.2008 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 77 HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNNÖN MUUTTAMINEN Khs 2006-1644 Esityslistan asia Kj/6 Kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN JA PERUSOPETUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ ALKAEN

VARHAISKASVATUKSEN JA PERUSOPETUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ ALKAEN 1 (5) VARHAISKASVATUKSEN JA PERUSOPETUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1.8.2016 ALKAEN 1 Toiminta-alue 2 Organisaatio Tuotantoalueen laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus rakentavat lapsen ja nuoren tulevaisuutta.

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 02.05.2005 83 Voimaantulo: 1.1.2006 Muutos: Kaupunginvaltuusto 15.1.2007 8 Voimaantulo: 15.1.2007

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus

ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Voimaan 1.1.2012 Ehdotus kaupunginhallitus 23.11.2015 1 Toiminta-ajatus Konsernihallinnon

Lisätiedot

Hs 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti

Hs 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti Elinvoiman palvelualue/ammatillinen koulutus 11.1.2019 YLEISHALLINTO, Liite 1 Hallintosääntö: Johtajan kuuluvan asian siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi Päättäjä 2) Muutoksenhakuoikeuden sekä kanteluihin

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET P A I M I O N K A U P U N K I SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 12.2.2015 11 Voimaan 1.3.2015 alkaen 1 Sisällysluettelo Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala... 3 Sisäisen valvonnan

Lisätiedot

1 Toimiala. 2 Lautakunta. 3 Esittely

1 Toimiala. 2 Lautakunta. 3 Esittely (Kvsto 27.11.2002) 1 Toimiala Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 8.10.2012 102 x.xx.2013 xx ja tulee voimaan 1.1.2013 1.1.2014 Muutos KV 10.12.2012 134

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuuston hyväksymä , voimassa alkaen.)

(Kaupunginvaltuuston hyväksymä , voimassa alkaen.) PORIN KAUPUNGIN KOULUTOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuuston hyväksymä 31.1.2011, voimassa 1.2.2011 alkaen.) I LUKU SOVELTAMISALA 1 Toimiala Koulutuslautakunnan alaisen toiminnan järjestämisessä

Lisätiedot

Hs 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti

Hs 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti Elinvoiman palvelualue/ammatillinen koulutus 4.9.2019 YLEISHALLINTO, Liite 1 Hallintosääntö: Johtajan kuuluvan asian siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi Muutoksenhakuoikeuden sekä kanteluihin Alle

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 1.12.2003 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena

Lisätiedot

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty,

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 23.4.2015/TL 1 Toimiala 2 Lautakunta Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta

Lisätiedot

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaminen ja organisointi

Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaminen ja organisointi Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaminen ja organisointi 1 KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT... 2 2 KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUEEN ORGANISOINTI... 2 3 JOHTAMINEN... 4 4 VASTUUHENKILÖIDEN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa kaikissa

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1.

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1. Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 6 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 14.11.2011, voimaan 1.1.2012) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan

Lisätiedot

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 TAMPEREEN KAUPUNKI TRE:52/00.01.01/2017 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 18.10.2018, Johtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Voimaan 6.9.2018 Palvelualueen

Lisätiedot

KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO I LUKU... 3 TOIMIALA... 3 1 Toiminnan järjestäminen... 3 2 Toiminnan tarkoitus... 3 3 Oppilaitoksessa annettava opetus... 4 4 Oppilaat...

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus

ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 8.12.2008 Voimaan 1.1.2009 Valtuusto 10.12.2012 Viimeksi muutettu Valtuusto 9.12.2013 Voimaan 1.1.2014 3 Kaupunginhallituksen tehtävät ja Kaupunginhallitus

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Johtoryhmä 7.4.2015 Yhtymähallitus 27.4.2015 SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA Sisällys 1. Lainsäädäntö 3 2. Soveltamisala

Lisätiedot

Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön.

Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön. 14.12.2011 1 (5) Tampereen yliopiston normaalikoulun johtosääntö Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on 14.12.1011 hyväksynyt tämän johtosäännön. 1 Yleisiä määräyksiä

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulun neljä ydinprosessia ovat tutkintotavoitteinen koulutus, täydennyskoulutus ja yrityspalvelut, tutkimus- ja kehitystoiminta sekä

Ammattikorkeakoulun neljä ydinprosessia ovat tutkintotavoitteinen koulutus, täydennyskoulutus ja yrityspalvelut, tutkimus- ja kehitystoiminta sekä 1.9.2006 1 (6) N 1 Organisaatio Tampereen ammattikorkeakoulun organisaatio muodostuu seuraavasti: Johto Ydinprosessit Rehtorin johtama tehtäväalue vastaa ammattikorkeakoulun johtamisesta, kehittämisestä,

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ luonnos 05122011 1 Toimiala Helsingin kaupungin pelastuslautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin pelastuslaitos huolehtivat pelastustoimesta ja kiireellisestä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Valtuusto hyväksynyt 18.2.2013 22, muutokset 26.10.2015 107 Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö I LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN

Lisätiedot

Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus

Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus Nykyinen johtosääntö Ehdotus Perustelut 1 Toimiala 1 Toimiala 1 Toimiala Helsingin kaupungin eläintarhan johtokunta ja sen alainen Korkeasaaren eläintarha

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Toimialan toiminta-ajatus...

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan perusteet

Uudenkaupungin kaupungin sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan perusteet Uudenkaupungin kaupungin sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan perusteet Kh 12.8.2019 1 Sisällys 1. LAINSÄÄDÄNTÖ... 2 2. SOVELTAMISALA... 2 3. KÄSITEMÄÄRITTELYÄ... 3 4. SISÄISEN VALVONNAN TAVOITTEET...

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.11.2007 71 Muutos: 3 kv 25.2.2013 31 I YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä ja nimi Liikelaitoksen

Lisätiedot

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2015 Nro 16 VANHUSTENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 16.12.2015, voimaan 1.1.2016) YLEISTÄ 1 Soveltamisala

Lisätiedot

10) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen

10) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen Hyvinvoinnin palvelualue / Avo- asumispalvelut Liite 1 HANKINNAT, KORVAUKSET, VAPAUTUKSET, AUKIOLOAJAT Päättäjä 2) Muutoksen hakuoikeuden käyttäminen muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen kanteluihin

Lisätiedot

Toisen asteen koulutus. Organisaatio

Toisen asteen koulutus. Organisaatio Toisen asteen koulutus Organisaatio 20.10.2014 Toisen asteen koulutus Toisen asteen johtokunta Ammatillisen koulutuksen koulutusalat (8) ja oppisopimuskeskus Lukiokoulutuksen johtaja Eija Tiisala-Heiskala

Lisätiedot

LUKIOKOULUTUS JA SEN JÄRJESTÄMINEN. Johtaja Jorma Kauppinen Helsinki/Utsjoki

LUKIOKOULUTUS JA SEN JÄRJESTÄMINEN. Johtaja Jorma Kauppinen Helsinki/Utsjoki LUKIOKOULUTUS JA SEN JÄRJESTÄMINEN Johtaja Jorma Kauppinen Helsinki/Utsjoki 10.9.2012 Lukiolaki 1998/629 Lukiokoulutuksen järjestäminen (3 luku) Koulutuksen järjestäjät 3 Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö

Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö VIRTAIN KAUPUNKI Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 Kaupunginkanslia VIRTAIN KAUPUNKI 1 Sisällysluettelo 1 luku YLEISET MÄÄRÄYKSET... 2 1 Johtosäännön soveltaminen...

Lisätiedot

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Konserniesikunnan toimintaohje 1.5.1 1 (5) KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Kaupunginjohtaja 20 8 2009 Voimaan 20.8.2009 1 Toiminta-ajatus Konserniesikunta tukee ja edistää kaupungin strategista johtamista,

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VAPAA-AIKAPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: Muutettu ,voimaantulo 1.1.

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VAPAA-AIKAPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: Muutettu ,voimaantulo 1.1. KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VAPAA-AIKAPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 12.3.2012 Voimaantulo:1.1.2013 Muutettu 10.12.2012,voimaantulo 1.1.2013 2 Sisällysluettelo 1. LUKU VAPAA-AIKALAUTAKUNTA...

Lisätiedot

Toimialajohtajana toimii kehitysjohtaja ja hänen sijaisenaan kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija.

Toimialajohtajana toimii kehitysjohtaja ja hänen sijaisenaan kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija. 1 KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KESKUSHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutos: 1.1.2007 Muutos: 8.12.2008 Voimaantulo: 1.1.2009 Muutos: 15.11.2010 Voimaantulo: 1.1.2011

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Hall. 01.04.2014 Valt. 29.04.2014 1 Voimaantulo 01.07.2014 1 Lainsäädännöllinen perusta ja soveltamisala Kuntalain 13

Lisätiedot

SÄÄDÖ SKO K O E L M A

SÄÄDÖ SKO K O E L M A Kotkan kaupungin SÄÄDÖ SKO K O E L M A 2017 Nro 2 SOSIAALIHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 29.3.2017) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala Sosiaalihuollon vastuualueen

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2019 Nro 14 HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala Hyvinvointilautakunnan tehtävänä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (6) Taloushallintopalvelu-liikelaitos 18.06.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (6) Taloushallintopalvelu-liikelaitos 18.06.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (6) 15 Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen toimintasääntöjen muuttaminen 1.6.2015 alkaen HEL 2015-001191 T 00 01 00 Päätös Päätöksen perustelut Taloushallintopalvelu

Lisätiedot

Turun konservatorion opetustoiminnan johtosääntö

Turun konservatorion opetustoiminnan johtosääntö sivu 1/6 n opetustoiminnan johtosääntö 1 5, 7 19 voimassa 1.8.2015 lähtien (hallitus 25.5.2015, 6 ) 6 voimassa 1.8.2015 lähtien (hallitus 24.8.2015, 8 ) I luku Toimiala 1 Toiminnan järjestäminen Oppilaitoksen

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu:8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu: 12.3.2012

Lisätiedot

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKI Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKITEKNIIKAN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty: 19.1.2010 Voimaantulo: 1.1.2010 Muutettu: 21.12.2010 Voimaantulo: 1.1.2011 Muutettu:

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN VARHAISKASVATUKSEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN VARHAISKASVATUKSEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Suomenkielisen varhaiskasvatuksen 3.2.6 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN VARHAISKASVATUKSEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen johtaja 17.12.2014 Voimaan 1.1.2015 Viimeksi muutettu 13.4.2015

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (13) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (13) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2011 1 (13) 222 Tietokeskuksen johtosäännön ajantasaistaminen HEL 2011-004373 T 00 01 00 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä tietokeskuksen

Lisätiedot

Mäntsälän kunta. Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö

Mäntsälän kunta. Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö Mäntsälän kunta Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö Toimintasääntö tulee voimaan 1.2.2013 Sisällysluettelo Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö... 2 1. Toimintasäännön perusta ja tarkoitus...

Lisätiedot

10) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen

10) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen Hyvinvoinnin palvelualue / Avo- asumispalvelut Liite 1 HANKINNAT, KORVAUKSET, VAPAUTUKSET, AUKIOLOAJAT Päättäjä 2) Muutoksen hakuoikeuden käyttäminen muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen kanteluihin

Lisätiedot

Taloushallintopalveluliikelaitoksen. toimintasääntö

Taloushallintopalveluliikelaitoksen. toimintasääntö Taloushallintopalvelu 1 / 10 Taloushallintopalveluliikelaitoksen toimintasääntö 1.9.2017 Taloushallintopalvelu 2 / 10 Taloushallintopalveluliikelaitoksen toimintasääntö Sisällysluettelo 1. Taloushallintopalveluliikelaitoksen

Lisätiedot

Hs 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti

Hs 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti Elinvoiman palvelualue/ammatillinen koulutus 6.9.2018 YLEISHALLINTO, Liite 1 Hallintosääntö: Johtajan kuuluvan asian siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi Päättäjä 2) sekä kanteluihin talous) talous)

Lisätiedot

Kurikkalan Setlementti ry Hallituksen kokous , muutosehdotus Kurikan kansalaisopiston ohjesääntöön vuodelta 1986.

Kurikkalan Setlementti ry Hallituksen kokous , muutosehdotus Kurikan kansalaisopiston ohjesääntöön vuodelta 1986. Kurikkalan Setlementti ry Hallituksen kokous 20.3.2002 15, muutosehdotus Kurikan kansalaisopiston ohjesääntöön vuodelta 1986. KURIKAN KANSALAISOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ OPISTON TOIMIALA Opiston toiminnan järjestäminen

Lisätiedot

Ympäristölautakunnalle kuuluu kunnan ympäristöterveydenhuolto mukaan lukien eläinlääkintähuolto sekä ympäristönsuojelu. 2 Ympäristölautakunta

Ympäristölautakunnalle kuuluu kunnan ympäristöterveydenhuolto mukaan lukien eläinlääkintähuolto sekä ympäristönsuojelu. 2 Ympäristölautakunta KRISTIINANKAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto / 2009 1 Sisältö Ympäristölautakunnalle kuuluu kunnan ympäristöterveydenhuolto mukaan lukien eläinlääkintähuolto sekä ympäristönsuojelu.

Lisätiedot

Kulttuuri- ja kansalaistoimi

Kulttuuri- ja kansalaistoimi 1 (5) Kulttuuri- ja kansalaistoimen johtosääntö Kaupunginvaltuuston hyväksymä 9.6.2010/ Kulttuuri- ja kansalaistoiminnan lautakunta 1 Toiminta-ajatus Toimiala Lautakunnan toiminta-ajatuksena on edistää,

Lisätiedot

SÄÄDÖ SKO K O E L M A

SÄÄDÖ SKO K O E L M A Kotkan kaupungin SÄÄDÖ SKO K O E L M A 2015 Nro 15 SOSIAALIHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 16.12.2015) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Sosiaalihuollon

Lisätiedot

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ Voimaan 1.2.2013 1 Sisällys 1 LUKU... 3 PERUSTURVAN TOIMIALA... 3 1 Lautakunnan tehtävät... 3 2 LUKU... 3 PERUSTURVALAUTAKUNTA JA JAOSTOT... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN JA PERUSOPETUKSEN TUOTANTOALUEEN TOIMINTA SÄÄNTÖ 1.9.2013 ALKAEN

VARHAISKASVATUKSEN JA PERUSOPETUKSEN TUOTANTOALUEEN TOIMINTA SÄÄNTÖ 1.9.2013 ALKAEN VARHAISKASVATUKSEN JA PERUSOPETUKSEN TUOTANTOALUEEN TOIMINTA SÄÄNTÖ 1.9.2013 ALKAEN 1 Toiminta alue Tuotantoalueen laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus rakentavat lapsen ja nuoren tulevaisuutta. Toimintaperiaatteina

Lisätiedot

5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala

5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 12 Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta ja sen jaosto Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnassa on kaupunginvaltuuston toimikaudekseen valitsemat yksitoista (11) jäsentä

Lisätiedot

Järvi-Pohjanmaan maaseututoimen johtosääntö

Järvi-Pohjanmaan maaseututoimen johtosääntö Järvi-Pohjanmaan maaseututoimi Johtosääntö 1 Voimaantulo 1.1.2017 Järvi-Pohjanmaan maaseututoimen johtosääntö Sisällysluettelo 1 Toiminta-ajatus 2 2 Toimivallan siirtäminen 2 3 Suhde muihin säädöksiin

Lisätiedot

KUUMA -liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on johtaa ja kehittää kuntayhteistyötä.

KUUMA -liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on johtaa ja kehittää kuntayhteistyötä. SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNTA... 2 1 Toimiala... 2 2 Johtokunnan kokoonpano ja toimikausi... 2 3 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 3 4 Päätöksenteko johtokunnassa... 3 2. LUKU,

Lisätiedot

Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö

Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö Mäntsälän kunta Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö Toimintasääntö 1.4.2019 lukien LUONNOS Sisällysluettelo Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö... 2 1. Toimintasäännön perusta ja tarkoitus...

Lisätiedot

Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö

Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö Kuopion alueellinen rakennuslautakunta Johtosääntö Kuopion kaupunginvaltuusto 25.10.2010 112 Suonenjoen kaupunginvaltuusto 25.10.2010 59 Voimaantulo 1.1.2011 Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö

Lisätiedot

Laadunhallinta Koulutuskeskus Salpauksessa. Laatu- ja arviointipäällikkö Sari Mikkola

Laadunhallinta Koulutuskeskus Salpauksessa. Laatu- ja arviointipäällikkö Sari Mikkola Laadunhallinta Koulutuskeskus Salpauksessa Laatu- ja arviointipäällikkö Sari Mikkola Laadunhallinta Koulutuskeskus Salpauksessa (vrt. Ammatillisen koulutuksen laadunhallintasuositus) Salpauksessa laadunhallinnalla

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö.

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö. Heinolan kaupunki Kunnallinen johtosääntö III/SIV Sivistystoimi Kaupunginvaltuuston 11.11.2013 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 17.2.2014 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 hyväksymä Sivistystoimen johtosääntö

Lisätiedot