Suomen Kuntaliitto J. Ruokojoki. Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2000

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Kuntaliitto J. Ruokojoki. Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2000"

Transkriptio

1 Suomen Kuntaliitto J. Ruokojoki Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2000

2

3 S i s ä l l y s Sivu 1 KULUTUSTILASTON TAVOITTEET JA KÄYTTÖOHJEET 2 Tavoitteet 2 Käyttöohjeet 2 Tilaston suhde kuntien omiin kulutustietoihin 2 2 KULUTUSTILASTON KATTAVUUS JA SISÄLTÖ 3 Kulutustilaston luotettavuus 4 3 KULUTUSTIETOJEN KÄSITTELY KUNTALIITOSSA 4 Sääolosuhteiden huomioon otto 4 Uudet lämmitystarvelukualueet 5 4 ENERGIANKÄYTÖN TEHOSTAMISEN MERKITYS 6 5 YLEISTIETOJA KULUTUKSISTA 6 Eri rakennustyypit 7 Julkiset rakennukset / asuinrakennukset 7 Suurimmat kaupungit 7 6 SÄHKÖN OMINAISKULUTUKSET 8 7 VEDEN OMINAISKULUTUKSET 9 8 YHTEENVETO 9 TAULUKKOLIITE (53 sivua) 1 Kulutustilastoinnin kattavuus 2 Kulutustilaston rakennustyypit 3 Kulutus rakennustyypeittäin 4 Ominaiskulutusten kehitys Palvelu (julkiset) rakennukset 5 Ominaiskulutusten kehitys Asuinrakennukset 6 Ominaiskulutusten kehitys 12 suurinta kuntaa 7 Yleistietoja kulutuksista Palvelu(julkiset) rakennukset 8 Yleistietoja kulutuksista - Asuinrakennukset 9 Lämmön ominaiskulutusten muutokset Palvelu(julkiset) rakennukset 10 Lämmön ominaiskulutusten muutokset Asuinrakennukset 11 Peruskoulu- ja lukiorakennusten lämmön ominaiskulutukset suuruusjärjestyksessä 12 Päiväkotien lämmön ominaiskulutukset suuruusjärjestyksessä 13 Uimahallien lämmön ominaiskulutukset suuruusjärjestyksessä 14 Toimisto- ja hallintorakennusten lämmön ominaiskulutuksen muutokset suuruusjärjestyksessä 15 Sähkön ominaiskulutusten muutokset Julkiset rakennukset 16 Sähkön ominaiskulutusten muutokset Asuinrakennukset 17 Veden ominaiskulutusten muutokset Julkiset rakennukset 18 Veden ominaiskulutusten muutokset Asuinrakennukset Yksityiskohtaisia tietoja kuntien ja kuntayhtymien kulutuksista voi pyytää Kuntaliitosta.

4 2 TIETOJA KUNTIEN OMIEN RAKENNUSTEN LÄMMÖN, SÄHKÖN JA VEDEN KULUTUKSESTA VUONNA KULUTUSTILASTON TAVOITTEET JA KÄYTTÖOHJEET Tavoitteet Kulutustilastoa on kaupunkien osalta pidetty vuodesta Kulutustilaston tavoitteena on kannustaa kuntia kulutusseurantaan ja yhtenäistää kulutusseurantaa. Kuntaliitto laatii tätä tilastoa vuosittain. Tilasto on tarkoitettu käytettäväksi ennen kaikkea kuntakohtaisesti vertailtaessa kulutuksen muutoksia vuodesta toiseen. Toisaalta kulutuksia voidaan verrata rakennustyypeittäin ja kunnittain. Joissakin kunnissa näytetään selvästi enemmän kiinnitettävän huomiota energian säästämiseen kuin toisissa. Kulutustilaston tavoitteena on saada aikaan tällainen vertailumahdollisuus. Käyttöohjeet Vaikka tähän julkaisuun onkin koottu tietoja monien kuntien lämmön, sähkön ja veden kulutuksista on tärkeintä, että kulutuksia seurataan kuntakohtaisesti ja kuukausittain. Mikäli kunnassa saadaan viiden vuoden kuluessa lämmönkulutus (normalisoituna) oleellisesti (5 15 %) laskemaan, on se tärkeintä. Tilaston suhde kuntien omiin kulutustietoihin Koska rakennuskannat ja olosuhteet ovat eri kunnissa erilaisia, ei vertailu muihin kuntiin ole useinkaan paikallaan. Vertailua voidaan käyttää vain suurten (10 20 %) erojen arviointiin. Vertailtaessa lämmön ominaiskulutuksia on tehtävä sääkorjaukset. On myös otettava huomioon, millä polttoaineella rakennukset on lämmitetty ja mitkä ovat olleet lämmityksen oletetut hyötysuhteet vai onko rakennuksissa käytetty kaukolämpöä. Kuntaliittoon kaikki lämmön, sähkön ja veden kulutusta koskevat tiedot toimitetaan sääkorjaamattomina eli ei normalisoituina. Kuntaliitto tekee normalisoinnin yhtenäisesti, jolloin erot normalisointitavoissa jäävät pois. Kuntaliitto on normalisoinut lämmön kulutukset Jyväskylään eli normaalivuoden lämmitystarvelukuun Normalisointi on tehty siten, että asuinrakennuksissa muun kuin lämmityksen osuudeksi kokonaislämmitysenergian kulutuksesta lasketaan 30 % ja muissa rakennuksissa 20 %. Paikkakunnalla on melkoinen merkitys verrattaessa lämmön ominaiskulutuksia keskenään. Oulun normaalivuoden lämmön ominaiskulutus on 21 % enemmän kuin Helsingin.

5 3 Keskeistä on, että Kuntaliitto on otaksunut polttoaineiden osalta tietyt teholliset lämpöarvot ja hyötysuhteet ja saanut näin energiamäärän, joka on normalisoitu. Johtuen mm. näistä hyötysuhteissa ja tehollisissa lämpöarvoissa tehdyistä oletuksista saattaa normalisoitujen lukujen välillä olla eroja Kuntaliiton ja kuntien välillä. Vuodesta 1999 vuoteen 2000 ei lämpöarvoja ja hyötysuhteita ole muutettu. Tehollisia lämpöarvoja ja hyötysuhteita on käytetty muutettaessa polttoaineiden määriä megawattitunneiksi. Viiden prosentin säästöä arvioitaessa on tässä käytetty seuraavia vuoden 2000 hintoja. CO 2 -kertoin ilmoittaa eri tuotantotapojen keskimääräiset päästöt. Nro Polttoaineen nimi Tehollinen Hyötysuhde Hinta CO 2 - lämpöarvo % (mk) kerroin g/kwh 1 Kaukolämpö (MWh) ,0 2 Sähkölämpö (MWh) ,0 3 Kevytpö (m 3 ) ,0 4 Raskaspö (tn) 11, ,0 5 Maakaasu (m 3 ) 0, ,21 235,0 6 Halot (i-m 3 ) 1, ,0 7 Hake (i-m 3 ) 0, ,0 8 Palaturve (i-m 3 ) 1, ,0 9 Jyrsinturve (i-m 3 ) ,0 10 Turvepriketti (tn) 3, ,0 11 Kivihiili (tn) 7, ,0 12 Antrasiitti (tn) 9, Muu (MWh) Muunto Mwh:ksi = määrä * Teh.lämpöarvo * hyötysuhde % Muunto hinnaksi = määrä * hinta Muunto CO 2 = määrä * Teh.lämpöarvo * hyötysuhde* CO 2 -kerroin/ KULUTUSTILASTON KATTAVUUS JA SISÄLTÖ Vuoden 2000 osalta kulutustilasto puuttui yli asukkaan kunnista vain Porvoosta ja Kokolasta. Yli asukkaan kuntia on 31 kappaletta ja niiden yhteenlaskettu asukasluku on yli 2,50 miljoonaa asukasta. Kulutustilastoinnin kattavuus asukasluvulla mitattuna on säilynyt korkeana (97 %) yli asukkaan kunnissa. Kattavuus on viime vuosina laskenut alle asukkaan kunnissa. Katso taulukkoliitteen ensimmäiset sivut. Vuoden 2000 osalta kulutustilaston antoi 137 kuntaa, kun i vuoden 1999 osalta kuntia oli 131.

6 4 Kulutustilaston luotettavuus Rakennuskuutioissa mitaten kulutustilastossa on nyt enemmän rakennuskuutioita kuin vuonna Vuoden 1999 kulutustilastossa oli 82 milj. m 3, kun niitä vuonna 2000 oli 88 milj. m 3. Kulutustilastossa olevasta rakennuskannasta on asuinrakennusten osuus edelleen n. 24 % ja opetusrakennusten osuus 31 %. On huomattava, että kulutustilastossa on mukana vain pienehkö osa kuntien suoraa tai välillisesti yhtiömuotoisesti omistamasta asuinrakennuskannasta. Yli asukkaan kuntien osuus kulutustilaston kuutiometrimäärästä on 69 %. Vastaavasti asukkaan kuntien osuus on 15 % ja alle asukkaan kuntien osuus 8 %. Kuntayhtymien osuus koko tilastoidusta kannasta on 7 %. Ongelmana on, että rakennuskanta, johon kulutustilasto kohdistuu vaihtelee vuosittain. Kulutustilastoon tulee samassakin kunnassa lisää rakennuksia ja toisaalta jää pois rakennuksia joko purkamisen tähden, peruskorjauksen tähden tai muusta syystä. Toisaalta kulutustilastoon tulee uusia kuntia ja joitakin kuntia voi jäädä pois. Kulutustilasto on ehkä luotettavin suurten kuntien osalta, erityisesti Helsingin osalta. 3 KULUTUSTIETOJEN KÄSITTELY KUNTALIITOSSA Sääolosuhteiden huomioon otto Kulutustiedot on Kuntaliittoon toimitettu lähes samanmuotoisena jo vuodesta 1982 lähtien (silloiseen Kaupunkiliittoon kaupunkien osalta). Ensimmäisen kerran kulutustilasto voitiin toimittaa sähköpostin kautta vuodelta Vuodelta 2000 kulutustilaston toimitti sähköpostin kautta Excel-taulukkona noin kuntaa tai kuntayhtymää. Osaa Exceltaulukoista ei voitu koneellisesti käsitellä, koska taulukoita ei palautettu juuri Excel 5.0-muodossa vaan jossakin muussa Excel-versiossa. Tavoitteena on myös tulevina vuosina käyttää Excel-taulukkoa kulutustietojen siirrossa. Muutamien kuntien Kuntaliittoon lähettämiä kulutustilastoja on täytynyt jättää pois, koska niiden tiedot olivat selvästi virheellisiä. Kuntaliitto on pyrkinyt jossain määrin tarkistamaan kulutustilastoja. Epäselvyyksiä ja puutteita tilastoinnissa silti vielä esiintyy. Lämmön kulutustietoja pyritään saamaan vertailukelpoisiksi eri vuosina ja eri paikkakunnilla käyttäen normeerauksessa niin sanottua lämmitystarvelukua eli entistä astepäivälukua. Tässä tilastossa normalisointikertoimet on laskettu alueellisten (16 aluetta) tietojen perusteella ja normalisointi on tehty Jyväskylään, jonka normaalivuoden lämmitystarveluku on astepäivätuntia. Normali-

7 5 sointi on edelleenkin tehty asuinrakennusten osalta 70 %:sti ja julkisten rakennusten osalta 80 %:sti. Kuntaliittoon kulutustilastot toimitetaan normalisoimatta niitä miltään osin ja toisaalta ilmoittamalla niiden rakennusten osalta, jotka suoraan käyttävät joitakin polttoaineita myös kyseiset polttoaineet. Polttoaineiden muuttamisessa megawattitunneiksi käytetään edellä kerrottuja hyötysuhteita ja tehollisia lämpöarvoja. Nämä hyötysuhteet saattavat melkoisestikin poiketa kunnista käytetyistä hyötysuhteista. Kuntaliitossa on kuitenkin yhtenevästi käytetty lähes saman suuruisia hyötysuhteita jo monta vuotta. Normalisointikerroin lasketaan esimerkiksi julkisten rakennusten osalta siis seuraavasti: alueen astepäiväluku * 0,8 + 0,2 Uudet lämmitystarvelukualueet Tällä kertoimella kerrotaan kunkin vuoden normalisoimaton kulutus. On huomattava, että normalisointi siis tehdään kahteen suuntaan: toisaalta normaalivuodelle ja toisaalta Jyväskylään. Kuntaliitto on nyt kolmannen kerran käyttänyt uutta lämmitystarvelukujakoa. Joidenkin kuntien sijaintia näillä 16 lämmitystarvelukualueella on siis tarkistettu. Tarkistukset on viety tilastoihin myös taannehtivasti eli myös aiemmille vuosille. Uutta lämmitystarvelukujaottelua on jaettu kuntiin runsaasti. Siinä selostetaan, mille alueelle kukin kunta kuuluu ja mitkä ovat kunnat normaalisointikertoimet vertailupaikkakuntaan ja toisaalta, mikä on korjauskerroin Jyväskylään. Uutta ohjetta ja selostusta lämmitystarvelukualueista saa esimerkiksi Motivasta, puhelin (09) Edellä mainitussa kaavassa ei ole huomioitu kunkin lämmitystarvelukualueen (16 kpl) sisäistä tekijää eli Motivan (A3-kokoisessa paperissa) mainittua kerrointa k1. KTM on tukenut uuden tilasto-ohjelmiston tekoa, jossa Kuntaliittoon saatu laaja kulutustilastoaineisto käsitellään ja raportoidaan. Uudessa tilastoinnissa on luovuttu pitkälle kaupungit / muut kunnat -jaottelusta ja menty kuntakokoluokitukseen: yli asukkaan kunnat, asukkaan kunnat ja alle asukkaan kunnat. Kulutustilaston käsittelyssä tullaan myös jatkossa entistä selvemmin jakamaan käsittely toisaalta julkisiin rakennuksiin ja toisaalta asuntoihin. Tämä jo siitäkin syystä, että nämä ryhmät eroavat selkeästi toisistaan ja vertailu on enemmän mahdollista näiden ryhmien sisällä.

8 6 4 ENERGIANKÄYTÖN TEHOSTAMISEN MERKITYS 5 YLEISTIETOJA KULUTUKSISTA Energiankäytön tehostaminen on tärkeätä sekä taloudellisessa mielessä että ympäristön kannalta. 5 %:n säästö lämmityksessä merkitsee koko kuntien rakennuskannassa yli 50 miljoonaa markkaa vuodessa. Sähkön osalta vastaava säästö on suuruusluokaltansa ehkä miljoonaa markkaa. Hiilidioksidipäästöjen kannalta 5 %:n tehostaminen energiankäytössä merkitsee noin 2 000:ta hiilidioksiditonnia. Sähkön säästön osalta päädyttäneen saman suuruusluokan hiilidioksidipäästöihin. Tässä raportissa on käsitelty vain kuntien rakennuskannan energiankulutusta, joka on ehkä noin puolet koko kuntien oman toiminnan energiankulutuksesta. Kuntien toiminnan energiankulutus on suuruusluokaltaan noin kymmenesosa koko Suomen energiankulutuksesta. Kulutustilaston piirissä olevasta energiasta (3,5 milj. MWh) tuotettiin kaukolämmöllä 88 %, kevyellä polttoöljyllä 9 % ja sähkölämmöllä 1,5 %. Raskaan polttoöljyn sekä maakaasun osuus tuotetusta lämmöstä oli alle prosentin. Kulutusseuranta koskee usein vain kaukolämmitettyä rakennuskantaa. Taulukkoliitteessä on yleistietoja julkisten palvelurakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutuksista ja asuinrakennusten ominaiskulutustietoja. Tilastokannasta on julkisia rakennuksia 71,1 milj. m 3 ja asuinrakennuksia 16,9 milj. m 3. Julkisten rakennusten normalisoitu lämmön ominaiskulutus oli vuonna ,8 kwh/m 3 ja asuinrakennusten lämmön ominaiskulutus oli 37 % korkeampi eli 65,8 kwh/m 3. Julkisten rakennusten normalisoimaton ominaiskulutus oli v ,5 kwh/m 3 eli normalisointi on nostanut ominaiskulutusta keskimäärin 27 %. Syynä on sekä hyvin lämpimän vuoden normalisointi normaalivuodelle että kaikkien paikkakuntien normalisointi Jyväskylään. Johtuen siitä, että monella alueella oli vuosi 2000 jopa yli 20 % normaalia lämpimämpi, tuo näin suuren eron normalisointi epävarmuutta. Esimerkiksi Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Vaasassa ko. vuosi oli n. 20 % normaalia lämpimämpi. Jos vuosi on yli 10 % normaalia lämpimämpi, voi normalisoinnin tuloksen tarkkuus olla ehkä +/ 2 3 % ottaen varsinkin vielä huomioon normalisoinnin Jyväskylään. Perinteisesti kulutustilastossa on seurattu erityisesti ns. kaupungit-ryhmän lämmön ominaiskulutusta. Ominaiskulutus näytti nyt nousseen

9 kaupunkien osalta vuodesta 1999 vuoteen ,9 %. Ominaiskulutus nousi 50,6:een kwh/m 3. Sähkön ominaiskulutus oli julkisissa rakennuksissa 16,3 kwh/m 3 ja asuinrakennuksissa 10,7 kwh/m 3. Veden ominaiskulutus oli julkisissa rakennuksissa 141 litraa/m 3 ja asuinrakennuksissa 392 litraa/m 3. 7 Eri rakennustyypit Julkisia rakennuksia oli kulutustilastossa yhteensä ja asuinrakennuksia runsas Julkiset rakennukset/asuinrakennukset Taulukkoliitteessä on esitetty kulutukset rakennustyypeittäin koskien koko kulutustilastossa olevaa rakennuskantaa. Siinä normalisoitu lämmön ominaiskulutus nousi 3,4 %, sähkön ominaiskulutus laski 1,5 % ja veden ominaiskulutus laski 4,8 %. Vuonna 2000 sähkön ominaiskulutus oli 15,2 kwh/m 3 ja veden ominaiskulutus oli 158 litraa/m 3. On huomattava, että ko. taulukossa on molemmilta vuosilta koko aineisto, vaikka samat kunnat eivät ole vastanneetkaan molempina vuosina. Julkisten palvelurakennusten (= julkisten rakennusten) lämmön ominaiskulutus nousi vuodesta ,8 % ja asuinrakennusten lämmön ominaiskulutus nousi 4,3 %. Merkittävää on erityisesti peruskoulu- ja lukiorakennusten lämmön ominaiskulutuksen nousu 3,4 %:lla. Hoitoalan rakennukset on myös varsin suuri ryhmä, ja siinä lämmön ominaiskulutuksen nousu oli 1,4 %. Sähkön ominaiskulutus laski erityisesti kokoontumisrakennuksissa, 4,0 %. Niissä ominaiskulutus oli 19,1 kwh/m 3. Asuinrakennuksissa sähkön ominaiskulutus laski 3,3 %. Veden ominaiskulutus laski lähes kaikissa rakennustyypeissä, erityisesti kouluissa ja kokoontumisrakennuksissa. Suurimmat kaupungit Taulukkoliitteessä on kaaviot 12 suurimman kaupungin lämmön ominaiskulutuksen muutoksista julkisissa palvelurakennuksissa. Asuinrakennusten osalta tiedot ovat selvästi epäluotettavampia ja niissä on enemmän vaihtelua vuosittain kuin julkisten rakennusissa rakennuksissa. Helsingin kulutustilastossa oleva rakennuskanta on ylivoimaisesti suurin, 13,8 miljoonaa m 3. Julkisten rakennusten normaalivuodelle ja Jyväskylään normalisoitu lämmön ominaiskulutus näyttäisi Helsingissä nousseen 3,5 %. Lukua on kuitenkin syytä pitää epävarmana johtuen suuresta normalisointimäärästä toisaalta normaalivuodelle ja Jyväskylään. Voidaan ehkä korkeintaan sanoa, että Helsingissä lämmön ominaiskulutus nousi hieman.

10 8 6 SÄHKÖN OMINAISKULUTUKSET Espoossa lämmön ominaiskulutus laski yhden prosentin. Tampereella lämmön ominaiskulutus nousi yli 10 %. Vantaalla lämmön ominaiskulutus pysyi lähes entisellään ollen kuitenkin selvästi korkeampaa tasoa kuin muissa suurissa kaupungeissa (61 kwh/m 3 ). Turussa lämmön ominaiskulutus säilyi lähes entisellään. Oulussa lämmön ominaiskulutus näyttäisi laskeneen jopa 15 % julkisten rakennusten osalta. Muutos tuntuu epäluotettavan suurelta. Lahdessa lämmön ominaiskulutus nousi 11 %. Lahdessa tilastosta on poistettu rakennuksia, jotka eivät ole teknisen viraston hallinnassa vaan jonkun kaupungin yhtiön hallinnassa kuten muun muassa Lahden suurhalli, jossa on paljon kuutioita ja pieni ominaislämmönkulutus. Sibeliustalo on lisätty teatteri- ja konserttirakennuksiin. Rakennus- ja laitekanta vanhenee ja investointi- ja kunnossapitomäärärahat ovat pienentyneet. Kuopiossa on edelleen ainakin kaupunkien pienin lämmön ominaiskulutus, 34,1 kwh/m 3. Ominaiskulutus on nyt hieman noussut. Jyväskylässä lämmön ominaiskulutus on harvinaisen tasaisesti noussut ainakin vuodesta Tosin varsin vähän vuodessa (katso taulukkoliitteen kaaviot). Porissa lämmön ominaiskulutus näytti julkisissa rakennuksissa nousseen 2,7 %. Lappeenrannassa ominaiskulutus hieman laski. Vaasassa lämmön ominaiskulutus laski 3 %. Julkisten rakennusten lämmön ominaiskulutusten muutokset näkyvät taulukkoliitteen taulukossa. Kyseisessä vertailussa kunkin kunnan osalta on huomattava, että vertailussa ovat mukana vain vuosi 1999 ja Tästä syystä tämän taulukon antama ominaiskulutuksen muutos poikkeaa rakennustyypeittäin lasketusta ominaiskulutuksen muutoksesta. Rakennustyypittäisessä vertailussa on mukana koko aineisto vuosilta 1999 ja Varsin merkittävää on, että sähkön ominaiskulutuksen nousu näyttää taittuneen vuosina Nyt sähkön ominaiskulutus on laskussa, kun se erittäin pitkään on ollut nousussa. Sähkön ominaiskulutus laski vuoden 2000 aineistossa verrattuna vuoden 1999 aineistoon 1,5 %:lla. Kuten taulukkoliitteestä nähdään, on erityisesti asukkaan kunnissa sähkön ominaiskulutus laskenut (5,6 %). Sen sijaan yli asukkaan kunnissa sähkön ominaiskulutus on säilynyt ennallaan. Ehkä tässä kohdin näkyy se, että kasvukeskuksissa sähköä käytetään enemmän ja ehkä muuttotappiokunnissa sähkön käyttö vähenee. Julkisten rakennusten sähkön ominaiskulutusluvut (kwh/m 3 ) ovat suhteellisen luotettavia, kun sen sijaan asuinrakennusten osalta ominaisku-

11 lutukset vaihtelevat erittäin paljon. Asuinrakennusten osalta vaihtelu johtuu myös pitkälti siitä, mitä asuinrakennusten sähkön kulutukseen on luettu. 9 7 VEDEN OMINAISKULUTUKSET Veden ominaiskulutuksissa on yleensä ollut laskeva suunta, tällä kertaa lähes 5 % julkisten rakennusten osalta. Julkisissa rakennuksissa on nyt vedenkulutus keskimäärin 141 litraa/m 3 vuodessa. Asuinrakennusten osalta ovat myös vedenkulutustiedot huomattavasti epävarmemmalla pohjalla kuin julkisissa rakennuksissa. Asuinrakennuksissa näyttäisi myös veden ominaiskulutus litraa/m 3 laskeneen. Ominaiskulutus oli vuonna 2000 vajaa 400 litraa/m 3. 8 YHTEENVETO Vuoden 2000 lämmön ominaiskulutukset ovat huonosti verrattavissa edellisten vuosien ominaiskulutuksiin. Vuosi 2000 oli poikkeuksellisen (noin 20 % alle normaalin) lämmin ja kun lämmön ominaiskulutuksia pyritään vertailemaan ne toisaalta normalisoidaan sekä normaalivuodelle (usein 18 %:n korjaus) ja lisäksi Jyväskylään (riippuen maantieteellisestä sijainnista +/ %:n korjaus). Lämmitystarveluku normalisoi vuodet vain lämpötilan osalta. Tuulisuuden tai kosteusolosuhteiden vaihtelua ei huomioida. Yli asukkaan kunnat seuraavat lämmön, sähkön ja veden kulutusta varsin järjestelmällisesti ja tilasto on siltä osin lähes 100 %:inen asukkaan kunnissakin kulutusseurannan kattavuus on yli puolet. Sen sijaan alle asukkaan kunnista kulutusseurannan piirissä on vain joka neljäs. Vastoin odotuksia julkisten rakennusten lämmön ominaiskulutus näyttäisi olevan kasvusuunnassa. Energiansäästösopimusten piirissä on nyt yli puolet kuntien rakennuksista. Monessa kunnassa on kuitenkin kosteus- ja homevaurioiden tähden ja niiden ehkäisemiseksi lisätty koulujen ja muiden rakennusten ilmastointia iltaisin ja viikonloppuisin. Tämä näkynee lämmön ominaiskulutuksen nousussa. Toisaalta on varsin merkittävää, että sähkön ominaiskulutuksen nousu näyttää taittuneen. Yhteen laskien lämmön ja sähkön ominaiskulutus näyttää nousua olleen vuodesta 1998 vuoteen 2000 vain prosentin verran. Nyt lämmön ja sähkön yhteenlaskettu ominaiskulutus on 64 kwh/m 3.

12 On havaittavissa, että lämmön ja sähkön kulutustilastointi on kunnissa, varsinkin pienimmissä kunnissa selvästi heikentynyt. Syynä lienee muun muassa henkilöstön vähentyminen kiinteistönpidon tehtävissä. Toinen tärkeä syy voi olla kiinteistönpidon uudelleen organisointi eli käyttäjien asettaminen vuokralaisen asemaan. Sisäisessä vuokrassa ei ehkä aina ole riittävästi palkittu käyttäjiä tai käyttäjien aktiivisuutta energiansäästössä. 10

13 Kulutustilastoinnin kattavuus Luvut kertovat kulutustilastoinnin kattavuuden asukasluvuilla mitattuna. Vuosi Vastanneita kuntia Kunnat > asukasta Kunnat asukasta Kunnat < asukasta Sivu 1/1 Yhteensä kpl 89,3 % 73,6 % 36,6 % 71,2 % kpl 87,4 % 72,0 % 36,9 % 70,0 % kpl 95,5 % 62,7 % 32,1 % 70,3 % kpl 98,2 % 58,4 % 15,3 % 65,6 % kpl 98,2 % 47,3 % 16,4 % 63,7 % kpl 97,1 % 57,2 % 26,0 % 68,7 % kpl 96,9 % 53,0 % 24,9 % 67,3 % kpl 100,0 % 90,0 % Kattavuus yhteensä % 80,0 % 70,0 % 60,0 % 50,0 % 40,0 % 30,0 % 71,2 % 70,0 % 70,3 % 65,6 % 63,7 % 68,7 % 67,3 % 20,0 % 10,0 % 0,0 % Vuosi R001

14 Kulutustilaston rakennustyypit Vuodelta 2000 Sivu 1/3 Kunnat > asukasta 9. MUUT (7.11%) 8. VÄESTÖNSUOJAT (1.78%) 7. LIIKENTEEN RAKENNUKSET (4.12%) 6. VARASTORAKENNUKSET (lämmi (0.36%) 1. ASUINRAKENNUKSET (23.78%) 5. OPETUSRAKENNUKSET (31.23%) 2. HOITOALAN RAKENNUKSET (12.95%) 3. TOIMISTO- JA HALLINTORAKE (4.44%) 4. KOKOONTUMISRAKENNUKSET (14.22%) Rakennuskanta 61,1 miljoonaa m³ Kunnat asukasta 9. MUUT (4.27%) 8. VÄESTÖNSUOJAT (1.10%) 7. LIIKENTEEN RAKENNUKSET (0.67%) 6. VARASTORAKENNUKSET (lämmi (1.16%) 1. ASUINRAKENNUKSET (9.57%) 2. HOITOALAN RAKENNUKSET (14.30%) 3. TOIMISTO- JA HALLINTORAKE (7.18%) 5. OPETUSRAKENNUKSET (45.30%) 4. KOKOONTUMISRAKENNUKSET (16.45%) Rakennuskanta 13,1 miljoonaa m³ R009

15 Kulutustilaston rakennustyypit Vuodelta 2000 Sivu 2/3 Kunnat < asukasta 9. MUUT (9.98%) 8. VÄESTÖNSUOJAT (0.35%) 7. LIIKENTEEN RAKENNUKSET (0.18%) 6. VARASTORAKENNUKSET (lämmi (1.07%) 1. ASUINRAKENNUKSET (13.17%) 2. HOITOALAN RAKENNUKSET (16.50%) 5. OPETUSRAKENNUKSET (42.11%) 3. TOIMISTO- JA HALLINTORAKE (7.26%) 4. KOKOONTUMISRAKENNUKSET (9.40%) Rakennuskanta 7,4 miljoonaa m³ Kuntayhtymät 7. LIIKENTEEN RAKENNUKSET (0.77%) 6. VARASTORAKENNUKSET 9. (lämmi MUUT (0.14%) (0.25%) 1. ASUINRAKENNUKSET (2.86%) 2. HOITOALAN RAKENNUKSET (38.06%) 5. OPETUSRAKENNUKSET (56.40%) 3. TOIMISTO- JA HALLINTORAKE (0.34%) 4. KOKOONTUMISRAKENNUKSET (1.18%) Rakennuskanta 6,5 miljoonaa m³ R009

16 Kulutustilaston rakennustyypit Vuodelta 2000 Sivu 3/3 Yhteensä 9. MUUT (7.11%) 8. VÄESTÖNSUOJAT (1.78%) 7. LIIKENTEEN RAKENNUKSET (4.12%) 6. VARASTORAKENNUKSET (lämmi (0.36%) 1. ASUINRAKENNUKSET (23.78%) 5. OPETUSRAKENNUKSET (31.23%) 2. HOITOALAN RAKENNUKSET (12.95%) 3. TOIMISTO- JA HALLINTORAKE (4.44%) 4. KOKOONTUMISRAKENNUKSET (14.22%) Rakennuskanta 88,1 miljoonaa m³ R009

17 Kulutus rakennustyypeittäin Listassa 154 kuntaa vuodelta 2000 Sivu 1/2 Rakennustyyppi Lämmön Kpl Kaukolämm. osuus% 5% Säästö 1000mk Lämpö 1000m³ Lämmön om.kul. Lämmön om.kul. muutos% Norm. lämmön om.kul. Norm. lämmön om.kul. muutos% Sähkön 1000m³ Sähkön om.kul. Sähkön om.kul. muutos% Veden 1000m³ Veden om.kul. l/m³ Veden om.kul. muutos% 1. ASUINRAKENNUKSET ,3 % ,9-5,2 % 65,8 4,2 % ,7-3,3 % ,5-6,0 % 11. Kerrostalot (väh. 3 huone ,8 % ,4-5,1 % 65,8 4,2 % ,6-4,8 % ,0-5,1 % 12. Pientalot (rivitalot ja oma ,3 % ,3-5,8 % 67,2 2,9 % ,0 7,7 % ,3-9,1 % 13. Asuntolarakennukset ,8 % ,6-3,8 % 63,7 6,6 % ,7 13,2 % ,3-5,8 % 2. HOITOALAN RAKENNUKSE ,9 % ,8-8,5 % 69,5 1,4 % ,0 4,6 % ,7 0,6 % 21. Terveydenhoitorakennuks ,2 % ,4-9,7 % 71,6-0,2 % ,6 3,6 % ,4 0,5 % 22. Huoltolaitosrakennukset ,3 % ,5-9,4 % 67,1-0,1 % ,8-0,8 % ,4 0,9 % 23. Lasten päiväkodit ,2 % ,7-5,5 % 67,2 5,4 % ,8 8,3 % ,6-0,2 % 24. Muut ,8 % ,7-4,7 % 67,3 5,7 % ,6 51,7 % ,6 23,5 % 3. TOIMISTO- JA HALLINTORA ,4 % ,6-8,9 % 44,2 1,0 % ,2-4,7 % ,4-3,9 % 4. KOKOONTUMISRAKENNUK ,9 % ,7-7,2 % 39,1 2,9 % ,1-4,0 % ,9-6,8 % 41. Teatteri- ja konserttirakenn 51 98,0 % ,5-7,8 % 32,8 2,3 % ,3 8,0 % ,7 1,3 % 42. Kirjasto-, museo- ja näytte ,4 % ,4-9,3 % 37,1 0,6 % ,6-1,7 % ,9-4,2 % 43. Seura-, kerho- yms. rakenn ,6 % ,1-11,4 % 44,6-0,9 % ,5 3,9 % ,2-9,6 % 44. Jäähallit 40 97,8 % ,5-6,4 % 19,7 3,3 % ,2-5,9 % ,4 2,1 % 45. Uimahallit ,0 % ,9-7,3 % 86,9 2,1 % ,6 0,8 % ,1-6,6 % 46. Muut ,7 % ,1-7,1 % 28,0 3,8 % ,3-9,6 % ,1 26,9 % 5. OPETUSRAKENNUKSET ,2 % ,3-6,2 % 45,5 3,4 % ,9-1,5 % ,1-11,7 % 51. Peruskoulu-, lukio- yms. ra ,5 % ,2-7,2 % 46,0 3,2 % ,1 2,6 % ,6-6,4 % 52. Ammatilliset oppilaitokse ,0 % ,4-3,2 % 44,7 4,6 % ,5-17,4 % ,5-23,5 % 53. Muut ,6 % ,4 4,0 % 42,8 11,7 % ,5 55,2 % ,6 17,9 % 6. VARASTORAKENNUKSET ( 88 97,2 % ,9-1,7 % 48,7 9,9 % ,8-9,8 % ,2 6,9 % 7. LIIKENTEEN RAKENNUKSE ,9 % ,5-11,2 % 28,4-0,7 % ,8-5,2 % ,7-24,8 % 8. VÄESTÖNSUOJAT 93 96,6 % ,6-3,1 % 26,5 7,3 % ,4 5,8 % ,3 9,0 % 9. MUUT ,7 % ,1-8,1 % 42,5 1,3 % ,1-0,4 % ,2 2,1 % R018

18 Kulutus rakennustyypeittäin Listassa 154 kuntaa vuodelta 2000 Sivu 2/2 Rakennustyyppi Lämmön Kpl Kaukolämm. osuus% 5% Säästö 1000mk Lämpö 1000m³ Lämmön om.kul. Lämmön om.kul. muutos% Norm. lämmön om.kul. Norm. lämmön om.kul. muutos% Sähkön 1000m³ Sähkön om.kul. Sähkön om.kul. muutos% Veden 1000m³ Veden om.kul. l/m³ Veden om.kul. muutos% 100. YHTEENSÄ ,9 % ,9-6,4 % 51,2 3,4 % ,2-1,5 % ,9-4,8 % R018

19 Ominaiskulutuksien kehitys - Palvelurakennukset Lämmönkulutus, sähkönkulutus ja Lämpö+sähkö Sivu 1/1 48 Lämmön ominaiskulutus 47,8 Ominaiskulutus ,2 46,2 47,0 46, ,4 45, Sähkön ominaiskulutus 16,3 16,4 16,3 16 Ominaiskulutus ,3 14,8 14,8 15, Lämmön ja sähkön ominaiskulutus Ominaiskulutus ,5 61,1 60,7 63,3 62,9 64, , R101B

20 Ominaiskulutuksien kehitys - Asuinrakennukset Lämmönkulutus, sähkönkulutus ja Lämpö+sähkö Sivu 1/1 66 Lämmön ominaiskulutus 65,8 Ominaiskulutus ,9 64,5 64,4 65, , ,1 12 Sähkön ominaiskulutus 11,3 11,2 11,6 11,0 10,7 Ominaiskulutus ,3 9, Lämmön ja sähkön ominaiskulutus 75,8 75,6 76,8 76,4 Ominaiskulutus ,6 74, , R101A

21 Ominaiskulutuksien kehitys 12 suurinta kuntaa Normeerattu lämmön ominaiskulutus - Palvelurakennukset Ominaiskulutus ,9 61,0 61,4 57,9 55,3 55,6 56,0 53,7 53,2 50,7 51,4 49,4 47,5 47,2 43,8 44,0 45,5 45,6 44,9 43,0 43,6 44,0 42,9 38,4 39,5 36,6 35, Helsinki Espoo Tampere Vantaa 60 58,0 56,9 Ominaiskulutus ,9 52,1 52,4 50,5 42,7 43,4 39,0 33,8 33,2 32,8 52,3 52,2 51,1 52,0 49,7 49,3 49,5 47,5 48,0 40,7 38,2 33,9 33,7 33,7 34, Turku Oulu Lahti Kuopio Ominaiskulutus ,2 58,7 57,8 56,7 53,2 52,3 52,2 50,8 49,2 49,7 47,5 47,5 47,8 46,7 46,1 46,7 44,8 44,9 43,9 43,6 37,5 36,3 36,6 35,3 33,1 33,7 32,7 31, Jyväskylä Pori Lappeenranta Vaasa R103B

22 Yleistietoja kulutuksista Palvelurakennukset 154 kuntaa Sivu 1/6 Kunnat > asukasta 5% säästön merkitys Ominaiskulutukset Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Helsinki ,1 152, ,7 2,5 % 45,7 % 96,7 % 31,7 45,6 19,1 Espoo ,5 35, ,0-4,8 % 94,0 % 37,0 53,2 16,8 164,2 Tampere ,5 40, ,7 0,7 % 100,0 % 31,5 39,5 13,7 137,5 Vantaa ,6 29, ,3 7,0 % 80,2 % 100,0 % 44,5 61,4 16,1 Turku ,1 44, ,6-0,0 % 85,3 % 98,7 % 37,4 52,0 16,2 154,8 Oulu ,9 19, ,8 15,7 % 58,3 % 91,9 % 37,0 40,7 15,9 140,7 Lahti ,2 20, ,0-6,9 % 100,0 % 45,5 56,9 Kuopio ,5 20, ,0 0,0 % 86,0 % 96,1 % 29,4 34,1 13,2 108,2 Jyväskylä ,9 18, ,7 2,8 % 55,3 % 93,6 % 32,6 37,5 16,7 Pori ,4 16, ,2 7,3 % 63,6 % 100,0 % 38,8 52,2 10,7 136,6 Lappeenranta ,5 14, ,9-0,5 % 87,2 % 48,1 58,7 18,8 142,8 Vaasa ,6 16, ,0-1,0 % 95,9 % 34,6 43,6 14,6 122,0 Kotka ,7 15, ,5-6,1 % 95,5 % 33,7 46,5 12,9 162,3 Joensuu ,8 12, ,8 4,6 % 73,7 % 100,0 % 37,4 41,8 12,1 123,6 Hämeenlinna ,5 16, ,7 6,2 % 94,1 % 95,4 % 35,0 43,8 18,6 130,2 Hyvinkää ,5 9, ,0 0,0 % 96,7 % 82,7 % 35,2 44,0 13,5 115,9 Rauma ,1 7, ,7 16,8 % 62,1 % 73,7 % 30,8 42,8 16,4 Kajaani ,0 10, ,1-1,2 % 76,3 % 92,7 % 33,8 35,5 15,2 106,9 Rovaniemi ,8 7, ,5-3,1 % 81,6 % 100,0 % 37,9 34,9 14,3 Järvenpää ,6 4, ,0-16,7 % 50,4 % 100,0 % 46,7 58,5 17,3 233,3 Lohja ,0 5, ,3 2,3 % 75,9 % 79,8 % 33,9 46,8 15,1 136,0 Mikkeli ,7 6, ,8 10,1 % 56,4 % 96,9 % 39,9 48,7 16,1 Kouvola ,2 7, ,2-0,1 % 77,9 % 98,6 % 34,3 42,9 14,5 126,9 Nurmijärvi ,1 4, ,2-2,6 % 71,0 % 85,8 % 40,4 50,6 13,1 144,2 Jyväskylän mlk ,3 3, ,1-7,0 % 83,3 % 36,1 41,5 13,8 133,3 Imatra ,4 10, ,0 74,7 % 52,6 % 40,9 49,9 19,6 110,5 Tuusula ,4 5, ,6 19,0 % 49,7 % 38,8 53,5 15,4 133,7 Kerava ,0 3, ,1 0,5 % 100,0 % 31,3 43,2 15,5 133,5 Seinäjoki ,7 5, ,3 0,1 % 95,9 % 31,3 39,3 15,1 105,2 Kunnat > asukasta yhteensä: ,6 % 58,9 % 94,5 % 35,0 46,1 16,4 137,7 Kunnat asukasta 5% säästön merkitys Ominaiskulutukset Veden l/m³ l/as/vrk R014B

23 Yleistietoja kulutuksista Palvelurakennukset 154 kuntaa Sivu 2/6 Kunnat asukasta Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Kirkkonummi ,6 3, ,4-3,1 % 82,1 % 58,1 % 25,0 35,9 8,9 85,6 Savonlinna ,3 5, ,6 24,6 % 76,5 % 82,0 % 35,3 40,9 12,1 133,6 Riihimäki ,0 5, ,0 1,4 % 83,6 % 42,1 52,7 13,2 142,9 Kemi ,9 7, ,1 2,8 % 70,4 % 92,0 % 36,8 38,6 11,9 133,8 Salo ,6 5, ,0 3,5 % 53,2 % 66,8 % 32,1 44,2 16,1 147,6 Varkaus ,1 5, ,3 0,7 % 67,7 % 82,8 % 34,0 39,3 15,1 115,8 Iisalmi ,5 5, ,9-3,4 % 54,1 % 100,0 % 45,0 50,3 17,3 121,3 Raisio ,1 4, ,1 7,4 % 81,8 % 94,8 % 33,3 46,3 18,1 162,7 Heinola ,3 4, ,4-5,7 % 79,2 % 40,9 51,2 20,0 148,6 Kuusankoski ,9 4, ,9 0,0 % 64,8 % 95,9 % 33,5 41,9 19,0 Hollola ,7 3, ,3-0,7 % 63,4 % 35,4 44,3 18,5 139,7 Pietarsaari ,8 4, ,6 1,2 % 47,4 % 87,4 % 37,0 46,5 12,5 125,6 Siilinjärvi ,3 2, ,3-0,3 % 65,0 % 66,7 % 36,3 42,0 15,9 109,4 Kaarina ,7 3, ,6 87,5 % 45,5 63,3 164,9 Forssa ,7 5, ,4-6,0 % 102,4 % 97,7 % 29,0 36,3 19,0 121,0 Kuusamo ,1 5, ,5 9,3 % 67,3 % 100,0 % 41,2 37,9 15,1 151,7 Anjalankoski ,4 4, ,8 0,2 % 95,5 % 44,4 % 48,2 60,3 Uusikaupunki ,0 2, ,4 0,0 % 41,6 % 81,9 % 30,6 42,5 16,2 158,7 Laukaa ,5 3, ,0-0,7 % 57,0 % 49,1 % 44,1 50,8 13,6 143,2 Lieksa ,9 5, ,5-0,0 % 84,1 % 67,7 % 47,2 49,6 16,0 151,1 Lempäälä ,1 2, ,7-2,0 % 51,0 % 78,2 % 39,6 49,7 13,8 Kauhajoki ,1 2, ,4-1,7 % 100,0 % 39,7 49,9 Orimattila ,0 2, ,8 11,8 % 66,6 % 80,6 % 30,5 38,1 13,1 102,7 Lieto ,5 2, ,0-0,9 % 795,8 % 59,0 % 44,7 62,2 15,0 Pieksämäki ,4 2, ,8 3,7 % 76,0 % 94,3 % 33,7 39,0 11,9 102,5 Kankaanpää ,6 3, ,0 0,0 % 77,0 % 64,0 % 41,8 52,5 14,9 152,8 Naantali ,2 3, ,0 94,9 % 100,0 % 36,4 50,6 15,6 122,1 Keuruu ,2 2, ,9 7,3 % 63,8 % 67,7 % 41,4 47,7 8,2 115,1 Parainen ,5 2, ,0 0,0 % 72,1 % 66,3 % 35,8 49,7 13,1 95,2 Leppävirta ,9 3, ,8 10,5 % 76,4 % 37,8 43,8 18,5 198,4 Joutseno ,5 2, ,8 0,0 % 74,8 % 62,5 % 47,8 58,4 14,6 154,6 Nivala ,2 2, ,0-4,7 % 58,5 % 44,8 49,3 26,7 139,5 Kemijärvi ,0 5, ,0-5,0 % 66,1 % 83,5 % 45,3 41,7 140,6 Kitee ,1 2, ,2-5,4 % 56,4 % 72,7 % 46,6 52,1 13,9 138,3 Saarijärvi ,1 2, ,7 0,0 % 72,7 % 82,9 % 45,6 52,5 17,4 187,0 Kiuruvesi ,4 3, ,8 8,1 % 95,9 % 87,4 % 50,0 55,0 19,4 162,5 R014B Veden l/m³ l/as/vrk

24 Yleistietoja kulutuksista Palvelurakennukset 154 kuntaa Sivu 3/6 Kunnat asukasta Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Pudasjärvi ,2 4, ,2-2,5 % 83,5 % 61,5 % 46,4 48,7 13,7 177,7 Alavus ,8 1, ,0 52,1 % 69,3 % 31,9 36,9 13,3 101,4 Kiiminki ,0 2, ,0 9,8 % 82,4 % 41,3 45,5 8,3 134,6 Kunnat asukasta yhteensä: Kunnat < asukasta Kunnan nimi mk Veden l/m³ ,4 % 63,2 % 78,8 % 38,4 45,8 15,0 136,6 5% säästön merkitys Ominaiskulutukset CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Paimio ,5 1, ,3 3,0 % 64,9 % 79,5 % 34,5 47,9 13,6 155,4 Eura ,9 2, ,7 5,0 % 78,2 % 86,4 % 48,7 65,4 Kalajoki ,3 2, ,2 0,4 % 42,1 % 71,5 % 32,1 35,3 23,0 134,0 Kauniainen ,3 3, ,3 0,0 % 78,4 % 100,0 % 59,1 81,4 23,3 208,6 Kristiinankaupunki ,8 0, ,5-78,7 % 47,4 59,7 8,1 142,1 Haapavesi ,2 2, ,7 12,3 % 72,3 % 37,7 41,5 10,2 121,6 Harjavalta ,1 1, ,2-12,9 % 73,7 % 64,2 % 33,0 44,3 12,0 103,8 Viitasaari ,2 2, ,5 21,7 % 82,8 % 41,9 48,5 12,8 108,9 Toijala ,7 1, ,8 61,3 % 37,7 % 40,8 51,1 15,0 150,6 Jämsänkoski ,5 2, ,5 5,6 % 59,3 % 76,9 % 59,8 68,8 17,5 248,5 Uusikaarlepyy ,5 1, ,1-3,5 % 77,7 % 77,4 97,4 11,8 140,7 Laihia ,9 1, ,3 6,1 % 54,7 % 28,4 35,7 38,2 329,8 Mänttä ,9 2, ,2-7,5 % 78,0 % 100,0 % 51,1 58,9 20,5 173,6 Pyhäselkä ,6 1, ,6 88,8 % 69,7 % 33,0 36,9 15,2 Kruunupyy ,3 1, ,7 0,0 % 84,9 % 36,2 % 42,0 52,9 10,9 130,7 Kangasniemi ,0 1, ,0 20,9 % 100,0 % 43,6 50,2 17,4 145,5 Teuva ,4 2, ,2 0,0 % 72,1 % 79,2 % 45,6 57,4 15,0 170,2 Piikkiö ,4 1, ,1 100,0 % 6,0 % 42,0 58,4 19,2 112,4 Pieksämäen mlk ,5 1, ,6 15,6 % 71,9 % 62,4 % 40,4 46,7 12,0 Tammela ,5 0,6 4 54,2 0,0 % 100,0 % 32,9 41,2 13,2 110,7 Kerimäki ,6 1, ,2-2,9 % 68,2 % 47,7 53,3 16,2 110,1 Loimaan kunta ,2 1, ,0-1,7 % 79,3 % 13,3 % 38,6 48,3 12,4 Juankoski ,8 1, ,4 0,0 % 98,6 % 68,8 76,9 14,6 151,4 R014B Veden l/m³ l/as/vrk l/as/vrk

25 Yleistietoja kulutuksista Palvelurakennukset 154 kuntaa Sivu 4/6 Kunnat < asukasta Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Kittilä ,7 2, ,6 0,0 % 55,3 % 77,4 % 48,3 44,5 11,6 175,9 Suolahti ,1 1, ,2 83,3 % 42,1 48,7 0,2 163,3 Urjala ,4 1, ,3 0,0 % 65,1 % 43,3 54,2 10,8 115,7 Ylitornio ,9 2, ,3 3,0 % 91,5 % 59,3 % 47,3 43,6 13,3 203,3 Jokioinen ,3 1, ,8 11,4 % 49,4 % 41,8 52,3 8,7 99,9 Tohmajärvi ,2 1, ,6 4,2 % 60,0 % 40,7 45,5 14,1 Taivalkoski ,1 1, ,7-0,1 % 82,7 % 86,5 % 45,3 47,5 19,6 147,2 Karstula ,9 2, ,6 6,6 % 52,0 % 82,2 % 56,7 65,6 218,7 Säkylä ,4 1, ,8 0,0 % 64,8 % 67,9 % 30,2 40,5 9,4 74,0 Ristiina ,7 1, ,9 0,0 % 45,8 55,9 12,7 Masku ,8 0, ,0 3,8 % 98,8 % 39,9 55,5 9,5 119,3 Viiala ,7 1, ,3-6,7 % 67,1 % 39,2 49,1 8,1 154,4 Pohja ,5 1, ,8 0,9 % 83,1 % 46,9 % 46,7 64,8 9,7 128,3 Posio ,4 3, ,2 74,1 % 58,4 % 47,4 43,6 16,2 258,6 Vähäkyrö ,1 0,7 7 42,8 100,0 % 45,6 57,4 Parikkala ,8 1, ,5-0,7 % 58,8 % 46,0 56,2 Kälviä ,9 1, ,3 1,2 % 92,8 % 34,7 38,2 15,1 91,9 Padasjoki ,2 1, ,4 75,5 % 53,2 66,6 18,3 191,0 Hauho ,9 0, ,1 47,3 59,2 12,6 Simo ,2 1, ,6 26,3 % 48,3 50,7 10,8 126,0 Toholampi ,0 1, ,9 65,5 % 59,0 % 30,2 33,2 18,4 171,0 Punkalaidun ,9 1, ,5 10,4 % 85,8 % 46,6 % 58,3 72,9 15,5 376,8 Hyrynsalmi ,0 0, ,6 0,0 % 100,0 % 48,7 51,0 211,9 Vihanti ,5 1, ,0-0,8 % 77,9 % 44,2 48,6 11,0 135,4 Vimpeli ,5 1, ,0 0,0 % 107,6 % 9,1 % 45,6 52,8 12,4 133,3 Kärsämäki ,6 0,7 5 27,9 0,0 % 32,7 % 100,0 % 68,3 75,2 12,2 271,0 Himanka ,6 0, ,6 0,0 % 82,7 % 46,0 50,6 16,3 230,0 Rusko ,5 0,6 9 45,4 99,1 % 18,6 % 40,9 56,8 17,2 119,8 Lemi ,7 0, ,1 9,9 % 40,3 49,2 16,7 127,1 Uurainen ,4 0,6 9 26,6 76,0 % 82,7 95,3 272,4 Keitele ,0 0, ,1 87,2 % 26,4 30,6 13,6 99,4 Pomarkku ,6 0, ,0 44,7 56,1 Kylmäkoski ,1 0, ,5-14,5 % 64,6 % 48,0 66,6 14,0 Kortesjärvi ,9 0, ,3 3,9 % 78,9 % 90,8 % 30,8 38,8 166,2 Vehmaa ,4 0, ,2 0,0 % 54,6 % 45,0 62,5 16,3 65,4 Rautavaara ,1 0,6 4 38,0 100,0 % 48,7 51,1 13,3 R014B Veden l/m³ l/as/vrk

26 Yleistietoja kulutuksista Palvelurakennukset 154 kuntaa Sivu 5/6 Kunnat < asukasta Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Luopioinen ,6 0, ,0 0,0 % 64,7 % 46,2 57,9 17,3 Korsnäs ,9 0, ,9 0,0 % 47,5 59,8 11,4 162,3 Sahalahti ,6 0,1 8 19,9 46,6 58,5 Kuivaniemi ,6 0, ,1 5,0 % 71,9 % 59,5 % 46,8 49,1 10,2 154,3 Honkajoki ,9 0, ,6 85,5 % 44,2 55,4 17,9 267,4 Multia ,1 0, ,5 0,0 % 62,0 % 22,0 % 55,4 63,8 13,1 151,0 Pulkkila ,0 0,7 5 52,6 78,1 % 91,4 % 39,2 43,2 12,6 118,1 Kannonkoski ,4 0, ,5 0,0 % 38,2 % 69,6 % 42,1 48,7 10,5 125,1 Suodenniemi ,1 0, ,4 49,1 61,6 10,1 217,7 Virtasalmi ,8 0, ,0 106,3 % 45,5 52,7 11,8 142,9 Kunnat < asukasta yhteensä: ,8 % 70,5 % 67,7 % 44,6 52,9 14,6 163,9 Kuntayhtymät Kunnan nimi 5% säästön merkitys Ominaiskulutukset 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Helsingin Yliopistollinen keskus 662,2 25, ,6 4,3 % 94,4 % 95,3 % 60,3 86,7 38,2 289,6 Kymenlaakson sairaanhoitopiiri 109,7 4, ,5 0,1 % 92,1 % 84,9 % 38,7 53,3 34,6 298,2 Pirkanmaan sairaanhoitopiiri 406,3 16, ,0 100,0 % 68,5 % 58,7 73,7 29,7 341,6 Kangasalan seudun terveyskesk 12,1 0,4 7 37,2 0,0 % 100,0 % 87,5 % 31,0 38,9 25,5 295,2 Raahen seudun terveydenhuollo 56,4 2, ,1 23,3 % 84,2 % 100,0 % 82,0 90,3 Savonlinnan perusterveydenhuo 19,7 0,7 3 52,0 10,2 % 99,8 % 100,0 % 40,9 47,3 22,5 284,6 Jyväskylän koulutuskuntayhtymä 147,5 5, ,0 89,7 % 86,5 % 35,9 41,3 19,0 134,2 Koillis-Pohjanmaan ammatillise 31,1 1, ,2 75,5 % 100,0 % 44,2 46,3 17,0 117,1 Länsi-Lapin koulutuskuntayhtym 79,2 2, ,9 0,0 % 8,7 % 62,6 % 41,0 43,0 4,3 14,4 Oulun seudun ammatillisen koul 268,9 10, ,0 100,0 % 80,2 % 41,4 45,5 16,6 107,3 Pohjois-Karjalan koulutuskuntay 285,4 10, ,8 1,3 % 88,2 % 87,9 % 42,1 47,1 14,6 102,5 Pohjois-Satakunnan koulutuskun 23,6 0, ,0 0,0 % 102,0 % 94,6 % 30,1 37,8 9,4 Pohjois-Savon ammatillisen kou 127,7 4, ,6 64,5 % 33,9 39,3 18,8 103,5 Päijät-Hämeen koulutuskonsern 279,7 10, ,5-6,8 % 100,0 % 50,2 62,8 13,3 93,8 Seinäjoen ammattioppilaitoksen 70,6 2, ,8 30,7 % 84,9 % 33,9 42,6 14,1 132,2 Kajalakoti ky 4,6 0,2 2 10,4-2,6 % 49,3 68,0 17,2 413,5 Veden l/m³ Veden l/m³ l/as/vrk l/as/vrk R014B

27 Yleistietoja kulutuksista Palvelurakennukset 154 kuntaa Sivu 6/6 Kuntayhtymät Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Seinäjoen ammatillisen korkeak 83,4 2, ,0 59,7 % 32,5 40,9 13,6 Kuntayhtymät yhteensä: ,5 % 65,4 % 84,5 % 46,9 58,7 18,3 145,8 Raportti yhteensä: ,4 % 61,1 % 88,4 % 37,5 47,8 16,3 141,5 Veden l/m³ l/as/vrk R014B

28 Yleistietoja kulutuksista Asuinrakennukset 154 kuntaa Sivu 1/6 Kunnat > asukasta 5% säästön merkitys Ominaiskulutukset Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Helsinki ,5 192, ,3 1,7 % 36,2 % 99,0 % 50,4 69,7 13,4 Espoo ,4 0, ,0-3,7 % 52,0 % 59,3 81,9 11,2 338,5 Tampere ,5 2, ,9-3,0 % 100,0 % 44,6 54,5 6,3 289,8 Vantaa ,4 0,4 7 19,6-21,0 % 0,8 % 100,0 % 52,0 69,2 7,4 Turku ,1 2, ,2 0,0 % 3,1 % 100,0 % 53,6 71,9 2,9 366,9 Oulu ,4 0,3 7 13,1 0,0 % 0,5 % 100,0 % 69,6 75,7 7,3 366,4 Lahti ,7 17, ,6 100,0 % 42,6 52,0 3,9 Kuopio ,0 0,0 Jyväskylä ,3 20, ,0 13,8 % 37,7 % 90,1 % 53,4 60,5 5,2 Pori ,5 0, ,8 65,3 % 2,3 % 100,0 % 44,5 57,9 2,4 320,8 Lappeenranta ,0 0,0 Vaasa ,5 0,2 8 14,0 40,0 % 61,7 % 52,6 64,6 7,4 285,7 Kotka ,2 8, ,1 0,0 % 99,4 % 39,1 52,1 5,1 473,6 Joensuu ,4 0, ,2 23,3 % 1,7 % 100,0 % 60,3 66,5 4,6 414,4 Hämeenlinna ,4 2, ,0 0,0 % 7,8 % 97,5 % 52,6 64,2 6,0 416,3 Hyvinkää ,9 0,1 3 4,4-20,0 % 0,6 % 43,9 53,6 3,0 402,3 Rauma ,2 2, ,0-20,7 % 11,8 % 92,5 % 49,4 66,3 4,5 Kajaani ,0 0,0 Rovaniemi ,0 0,0 Järvenpää ,6 0,1 2 3,0 0,0 % 0,5 % 100,0 % 59,0 72,0 4,0 333,3 Lohja ,3 0, ,0-0,1 % 2,8 % 61,5 % 71,5 95,2 4,3 106,7 Mikkeli ,1 0,2 2 8,5 0,0 % 0,9 % 100,0 % 52,6 62,8 9,0 Kouvola ,6 0,6 9 41,3 0,0 % 4,9 % 97,5 % 45,0 54,9 8,8 325,7 Nurmijärvi ,8 0,2 3 11,5 0,0 % 2,6 % 93,9 % 51,5 62,8 5,9 452,2 Jyväskylän mlk ,3 0,0 2 2,7 0,0 % 100,0 % 52,6 59,6 15,3 444,4 Imatra ,0 0,0 Tuusula ,5 0,1 4 4,8 0,0 % 73,9 % 56,7 75,5 4,8 285,4 Kerava ,0 0,0 Seinäjoki ,0 0,0 Kunnat > asukasta yhteensä: ,2 % 24,1 % 98,1 % 49,6 66,5 11,3 408,4 Kunnat asukasta 5% säästön merkitys Ominaiskulutukset Veden l/m³ l/as/vrk R014A

29 Yleistietoja kulutuksista Asuinrakennukset 154 kuntaa Sivu 2/6 Kunnat asukasta Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Kirkkonummi ,2 0, ,2 1,4 % 5,5 % 23,3 % 64,9 89,7 5,6 249,0 Savonlinna ,0 0, ,5 13,6 % 2,0 % 33,3 % 57,0 64,8 5,4 385,6 Riihimäki ,7 0,3 5 13,0 0,0 % 100,0 % 55,6 67,8 5,7 393,1 Kemi ,0 0,0 Salo ,1 4, ,2 0,0 % 29,5 % 88,5 % 46,7 62,1 9,6 455,8 Varkaus ,7 0,3 4 17,0-0,2 % 2,3 % 100,0 % 48,8 55,5 10,6 385,1 Iisalmi ,5 5, ,6 0,0 % 46,0 % 94,6 % 51,2 56,5 4,7 473,6 Raisio ,1 0,2 7 11,9 10,2 % 2,6 % 84,1 % 55,7 74,7 35,5 421,8 Heinola ,3 0,3 5 11,1 67,4 % 82,0 100,0 9,6 242,3 Kuusankoski ,0 0,0 Hollola ,4 0, ,9-7,4 % 63,0 % 55,8 68,1 20,4 368,8 Pietarsaari ,0 0,0 Siilinjärvi ,0 0,0 Kaarina ,0 0,1 8 5,4 75,4 % 56,5 75,7 314,8 Forssa ,1 0,4 5 23,3 0,0 % 4,5 % 100,0 % 47,0 57,4 3,2 317,6 Kuusamo ,2 0, ,0-0,0 % 5,1 % 100,0 % 56,5 52,6 9,3 213,1 Anjalankoski ,0 0,0 Uusikaupunki ,5 0,3 6 19,2 0,1 % 3,0 % 44,5 59,6 7,4 307,3 Laukaa ,5 1, ,9 0,0 % 12,6 % 60,9 % 63,2 71,6 7,6 449,5 Lieksa ,7 1, ,8 1,5 % 15,8 % 48,2 % 56,4 58,8 7,3 315,4 Lempäälä ,3 0,1 2 5,4 0,0 % 1,4 % 48,8 59,7 11,5 Kauhajoki ,2 0,1 1 5,7 0,0 % 100,0 % 41,1 50,2 Orimattila ,0 0,0 Lieto ,3 0,1 5 5,8 0,0 % 24,2 % 79,2 % 62,5 83,8 13,9 Pieksämäki ,0 0,0 Kankaanpää ,0 0,0 Naantali ,5 0,1 1 5,8 2,0 % 100,0 % 46,8 62,7 9,5 281,0 Keuruu ,4 0,1 5 8,1 5,2 % 2,5 % 54,1 61,2 3,1 380,2 Parainen ,4 1, ,3 0,0 % 27,9 % 52,2 % 43,4 58,2 0,4 388,8 Leppävirta ,2 0,1 3 5,0 0,0 % 50,2 % 59,8 68,0 13,1 496,0 Joutseno ,0 0,0 Nivala ,0 0,0 Kemijärvi ,8 0,1 1 7,5-44,0 % 1,4 % 100,0 % 54,6 50,8 393,3 Kitee ,4 2, ,6 1428,4 % 34,3 % 97,3 % 57,6 63,5 6,2 408,0 Saarijärvi ,7 1, ,8 0,0 % 39,9 % 41,1 % 41,3 46,8 4,6 366,4 Kiuruvesi ,0 0,1 10 9,3 31,0 % 4,1 % 70,0 % 34,8 37,9 20,6 243,0 R014A Veden l/m³ l/as/vrk

30 Yleistietoja kulutuksista Asuinrakennukset 154 kuntaa Sivu 3/6 Kunnat asukasta Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Pudasjärvi ,0 0,1 5 7,6 0,0 % 2,1 % 71,4 % 58,0 60,5 8,9 565,8 Alavus ,7 0,0 1 0,6 0,2 % 61,7 70,2 61,7 Kiiminki ,9 0,2 5 19,4 1,2 % 8,9 % 42,0 45,7 5,4 540,1 Kunnat asukasta yhteensä: Kunnat < asukasta Kunnan nimi mk Veden l/m³ ,6 % 10,3 % 77,6 % 50,9 60,1 7,1 411,3 5% säästön merkitys Ominaiskulutukset CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Paimio ,1 0,0 2 2,1 0,0 % 1,0 % 44,3 % 57,0 76,4 12,8 338,1 Eura ,2 0,3 7 18,3-5,9 % 7,3 % 58,1 % 49,1 63,9 Kalajoki ,2 0,1 5 4,4-10,2 % 0,8 % 69,1 % 59,0 64,1 15,9 393,2 Kauniainen ,8 0,2 2 5,2 0,0 % 1,8 % 100,0 % 100,1 133,3 2,7 519,2 Kristiinankaupunki ,0 0,0 Haapavesi ,0 0,0 Harjavalta ,7 0,0 2 2,7 0,0 % 1,3 % 57,3 74,5 7,1 440,7 Viitasaari ,2 1, ,2 490,5 % 73,7 % 48,0 54,6 3,2 432,0 Toijala ,1 1, ,3 40,1 % 44,3 % 43,4 53,0 11,2 440,1 Jämsänkoski ,0 0,0 Uusikaarlepyy ,0 0,0 Laihia ,0 0,0 Mänttä ,0 0,0 Pyhäselkä ,1 0,0 1 2,3 1,6 % 100,0 % 51,3 56,6 Kruunupyy ,0 0,0 Kangasniemi ,0 0,0 Teuva ,2 0, ,4-4,4 % 9,4 % 66,2 % 58,0 71,2 11,0 248,7 Piikkiö ,0 0,0 Pieksämäen mlk ,4 0, ,5-3,0 % 43,2 % 91,0 % 45,2 51,4 5,7 Tammela ,5 0,1 2 7,8 0,0 % 100,0 % 48,7 59,4 5,5 461,5 Kerimäki ,3 0, ,5-2,3 % 18,9 % 64,9 71,6 10,8 274,6 Loimaan kunta ,3 0,0 2 3,4-60,9 % 3,3 % 32,9 40,1 3,2 Juankoski ,3 0, ,4-0,9 % 100,0 % 62,5 68,9 11,9 256,0 R014A Veden l/m³ l/as/vrk l/as/vrk

31 Yleistietoja kulutuksista Asuinrakennukset 154 kuntaa Sivu 4/6 Kunnat < asukasta Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Kittilä ,6 0,2 8 10,3 0,0 % 4,1 % 100,0 % 58,3 54,2 4,2 233,0 Suolahti ,9 0,0 1 1,4 72,0 81,9 0,6 324,3 Urjala ,1 0, ,5 0,0 % 36,8 % 44,8 54,6 4,1 394,1 Ylitornio ,3 0,3 8 16,3 0,0 % 8,5 % 69,2 % 60,9 56,7 8,7 245,4 Jokioinen ,8 0, ,0 5,4 % 52,8 % 44,3 54,1 4,6 456,9 Tohmajärvi ,4 0,1 3 7,3 0,0 % 69,4 % 35,5 39,2 7,1 Taivalkoski ,6 0,1 4 5,1-0,2 % 3,5 % 100,0 % 74,7 77,9 7,8 219,2 Karstula ,6 0,2 7 12,8-8,6 % 6,4 % 82,3 % 56,5 64,3 289,1 Säkylä ,6 0, ,3 0,0 % 7,7 % 83,3 % 51,3 66,6 4,7 399,2 Ristiina ,7 1, ,1-0,8 % 51,7 61,7 Masku ,0 0,0 2 9,9 1002,4 % 11,8 % Viiala ,8 0, ,8-17,2 % 22,2 % 37,2 % 66,9 81,6 2,7 212,7 Pohja ,6 0, ,4 1,2 % 17,0 % 31,8 % 81,9 109,8 1,1 439,7 Posio ,2 0, ,1 10,7 % 79,3 % 50,3 46,8 4,9 168,9 Vähäkyrö ,0 0,0 Parikkala ,3 0, ,8 1,2 % 76,9 % 49,1 58,6 Kälviä ,8 0,1 9 11,6 4,5 % 11,5 % 36,8 40,0 7,2 319,8 Padasjoki ,8 0,2 3 6,7 5,4 % 80,7 98,5 7,4 1950,0 Hauho ,0 0,0 Simo ,1 0,1 3 6,4 83,7 % 53,4 55,7 2,1 228,1 Toholampi ,4 0, ,3 8,6 % 100,0 % 29,2 31,8 16,4 251,5 Punkalaidun ,9 0, ,3 0,0 % 14,2 % 58,2 71,0 4,2 333,3 Hyrynsalmi ,2 0,3 4 12,8 0,0 % 100,0 % 69,1 72,1 363,3 Vihanti ,7 0,0 2 0,9 0,0 % 62,9 % 56,6 61,5 10,1 133,3 Vimpeli ,0 0,0 3 1,0 0,0 % 1,1 % 75,8 86,2 21,0 400,0 Kärsämäki ,6 0,2 7 9,6 0,0 % 11,2 % 100,0 % 62,6 68,1 5,2 476,0 Himanka ,3 0, ,0 0,0 % 29,4 % 54,0 58,7 3,1 515,4 Rusko ,2 0,0 2 0,4 0,9 % 25,0 33,5 30,0 Lemi ,7 0,0 1 1,5 100,0 % 49,1 58,6 5,2 360,0 Uurainen ,0 0,0 2 9,3 26,6 % 21,5 Keitele ,9 0,1 5 8,5 100,0 % 49,5 56,4 7,2 284,1 Pomarkku ,0 0,0 Kylmäkoski ,6 0,1 8 9,5 0,0 % 23,2 % 44,3 59,4 5,4 Kortesjärvi ,1 0, ,9-7,2 % 21,1 % 78,5 % 53,9 66,1 465,1 Vehmaa ,1 0,0 2 1,6 0,0 % 3,3 % 78,8 105,6 17,5 312,5 Rautavaara ,2 0,4 6 18,0 100,0 % 61,1 63,7 8,7 R014A Veden l/m³ l/as/vrk

32 Yleistietoja kulutuksista Asuinrakennukset 154 kuntaa Sivu 5/6 Kunnat < asukasta Kunnan nimi 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Luopioinen ,7 0,2 6 9,6 0,0 % 16,3 % 55,5 67,7 7,4 Korsnäs ,6 0,1 3 5,8 0,0 % 45,9 56,2 2,8 293,1 Sahalahti ,0 0,0 Kuivaniemi ,1 0,2 9 10,3-1,0 % 13,4 % 100,0 % 54,0 56,3 2,4 466,0 Honkajoki ,9 0, ,6 14,4 % 57,3 70,1 5,1 419,1 Multia ,4 0,2 4 9,2 0,0 % 12,3 % 65,8 74,6 5,3 413,0 Pulkkila ,0 0,0 Kannonkoski ,9 0,2 7 12,9 0,0 % 13,5 % 100,0 % 49,4 56,3 4,7 309,3 Suodenniemi ,0 0,0 Virtasalmi ,0 0,0 Kunnat < asukasta yhteensä: ,7 % 10,6 % 71,6 % 52,3 60,7 6,1 340,7 Kuntayhtymät Kunnan nimi 5% säästön merkitys Ominaiskulutukset 1000mk CO tn Asukasluku Rakennuksia Kpl 1000m³ Tilavuuden muutos % Osuus koko rak. kannasta% Kaukolämm. osuus% Lämmön Norm. lämmön Sähkön Helsingin Yliopistollinen keskus 42,7 1,6 6 72,0 0,0 % 5,6 % 100,0 % 64,2 88,6 3,9 587,5 Kymenlaakson sairaanhoitopiiri 0,0 0,0 8 26,6 0,1 % 7,9 % Pirkanmaan sairaanhoitopiiri 0,0 0,0 Kangasalan seudun terveyskesk 0,0 0,0 Raahen seudun terveydenhuollo 10,4 0,4 4 15,4 0,0 % 15,8 % 100,0 % 73,3 79,8 Savonlinnan perusterveydenhuo 0,0 0,0 Jyväskylän koulutuskuntayhtymä 0,0 0,0 Koillis-Pohjanmaan ammatillise 13,7 0, ,7 24,5 % 100,0 % 60,1 62,6 11,3 272,5 Länsi-Lapin koulutuskuntayhtym 15,7 0, ,8 0,0 % 1,3 % 67,7 % 53,9 56,3 23,8 254,7 Oulun seudun ammatillisen koul 0,0 0,0 Pohjois-Karjalan koulutuskuntay 0,0 0,0 Pohjois-Satakunnan koulutuskun 0,0 0,0 Pohjois-Savon ammatillisen kou 0,0 0,0 Päijät-Hämeen koulutuskonsern 0,0 0,0 Seinäjoen ammattioppilaitoksen 5,2 0,2 7 14,8 39,6 48,6 1,8 81,1 Kajalakoti ky 0,0 0,0 Veden l/m³ Veden l/m³ l/as/vrk l/as/vrk R014A

Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2002

Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2002 Jorma Ruokojoki Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2002 TOINEN LINJA 14 ANDRA LINJEN 14 PUH./TFN (09) 7711 WWW.KUNNAT.NET 00530 HELSINKI 00530 HELSINGFORS TELEFAX (09) 771 2291

Lisätiedot

Kuntien omien rakennusten

Kuntien omien rakennusten Suomen Kuntaliitto J. Ruokojoki Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2009 (Normalisointi on tehty vuosien 196l - 1990 mukaan) Ominaiskulutuksien kehitys - Julklset rakennukset Låmmönkulutus,

Lisätiedot

Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2005

Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2005 Suomen Kuntaliitto 11.10.2006 J. Ruokojoki Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2005 (Normalisointi on tehty vuosien 1961-1970 mukaan, ei 1971-2000 mukaan) 3 S i s ä l l y s Sivu

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto 10.10.2005 J. Ruokojoki. Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2004

Suomen Kuntaliitto 10.10.2005 J. Ruokojoki. Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2004 Suomen Kuntaliitto 10.10.2005 J. Ruokojoki Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2004 3 S i s ä l l y s Sivu 1 KULUTUSTILASTON TAVOITTEET JA KÄYTTÖOHJEET 5 Tavoitteet 5 Käyttöohjeet

Lisätiedot

Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2006

Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2006 Suomen Kuntaliitto 24.9.2007 J. Ruokojoki Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2006 (Normalisointi on tehty vuosien 1961-1970 mukaan, ei 1971-2000 mukaan) 3 S i s ä l l y s Sivu

Lisätiedot

Kuntien omien rakennusten liimmon, sahkon javeden kulutus v. 2007

Kuntien omien rakennusten liimmon, sahkon javeden kulutus v. 2007 J. Ruokojoki / Kuntaliitto Kuntien omien rakennusten liimmon, sahkon javeden kulutus v. 2007 (Normalisointi vuosien 1961-1990 mukaan) Q rninaisku lutu ksien kehitys - J ulkiset raketl nukset l-iinrm6n

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto 23.9.2004 J. Ruokojoki. Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2003

Suomen Kuntaliitto 23.9.2004 J. Ruokojoki. Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2003 Suomen Kuntaliitto 23.9.2004 J. Ruokojoki Kuntien omien rakennusten lämmön, sähkön ja veden kulutus v. 2003 3 S i s ä l l y s Sivu 1 KULUTUSTILASTON TAVOITTEET JA KÄYTTÖOHJEET 5 Tavoitteet 5 Käyttöohjeet

Lisätiedot

Kuntien omien rakennusten lämmöî, sähkön javeden kulutus. v. 2008. l cr.s 8,, (Normalisointi on tehty vuosien 196I - 1990 mukaan) Êqe. n,a! \7.

Kuntien omien rakennusten lämmöî, sähkön javeden kulutus. v. 2008. l cr.s 8,, (Normalisointi on tehty vuosien 196I - 1990 mukaan) Êqe. n,a! \7. Suomen Kuntaliitto J. Ruokojoki Kuntien omien rakennusten lämmöî, sähkön javeden kulutus v. 2008 (Normalisointi on tehty vuosien 196I - 1990 mukaan) Omlnalskulutukslen kehitys - Julklset rakennukset Lämmönkulutus,

Lisätiedot

Alkava ARA-tuotanto kunnittain

Alkava ARA-tuotanto kunnittain 5 Alajärvi 0 31 16 Asikkala 0 28 18 Askola 16 0 0 18 20 Akaa 0 33 0 7 49 Espoo 297 190 202 198 42 92 108 191 157 283 185 220 500 241 369 50 Eura 0 8 0 26 31 8 51 Eurajoki 0 15 61 Forssa 0 62 75 Hamina

Lisätiedot

Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1

Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1 Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1 11 poliisilaitosaluetta Lapin poliisilaitos Oulun poliisilaitos Pohjanmaan poliisilaitos Sisä Suomen poliisilaitos Itä Suomen poliisilaitos

Lisätiedot

Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina

Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina 2006 2011 Liite 1 Lähde: Ympäristötiedon hallintajärjestelmä Hertta, Asemakaavojen seurantalomakkeet,

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä päivänä kuuta 2012 Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta Annettu Helsingissä 15 päivänä elokuuta 2013

Lisätiedot

Radio 2020-toimilupakierros. Taajuuskokonaisuudet

Radio 2020-toimilupakierros. Taajuuskokonaisuudet Radio 2020-toimilupakierros Taajuuskokonaisuudet Taajuuskokonaisuudet 2020 (M74) Seuraavilla kalvoilla on kuvattu määräysluonnoksen M74 taajuuskokonaisuudet (paikkakunta, taajuus) Kokonaisuuksiin tehdyt

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta 2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta 2014 517/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1072/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö

2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö N:o 6 27 TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Liite 2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö Taajuuskokonaisuus 1 105,7 Anjalankoski 106,2 Espoo 106,0 Eurajoki 104,1 Haapavesi

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2011 433/2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Kaupunki/kunta Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Tontin kiint.vero euroa/m²/kk Rakenn. kiint.vero Kaukol. Vesi/jätev. Jätehuolto Yhteensä Lappeenranta 0.21 0.27

Lisätiedot

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Paikkakunta Kanavanippu ERP

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Paikkakunta Kanavanippu ERP N:o 453 3591 TAAJUUSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Liite 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Paikkakunta Kanavanippu ERP A B C D E Vaasa (kw) Akaa 42 13 Enontekiö 53 58

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014. 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014. 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Toimeentulotuen käsittelyaikojen seuranta

Toimeentulotuen käsittelyaikojen seuranta Toimeentulotuen käsittelyaikojen seuranta 1 (21) Toimeentulotuen käsittelyaikojen seuranta Uusimaa (01) Kaupunkimaiset kunnat (1) Espoo (049) 6 516 6 407 7 342 Hanko (078) 252 277 234 Helsinki (091) 23

Lisätiedot

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, helmikuu 2015, kaikki asunnot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, helmikuu 2015, kaikki asunnot Yhteensä: Manner-Suomi 87 200 334,6 10,9 58,4 97 008 300,0 11,7 51,0 Pääkaupunkiseutu Espoo 4 735 399,7 12,2 63,6 3 745 380,1 14,4 56,3 Helsinki 14 957 399,2 12,1 62,4 13 921 349,0 16,7 44,0 Vantaa 5 652

Lisätiedot

N:o 434 1269. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu C (kw)

N:o 434 1269. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu C (kw) N:o 434 1269 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.3 Digitaalinen televisiotoiminta Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu

Lisätiedot

SYSMÄN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011

SYSMÄN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011 SYSMÄN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

Itsenäisyyspäivän korvaavat ajopäivät Kotihappitoimitukset

Itsenäisyyspäivän korvaavat ajopäivät Kotihappitoimitukset Itsenäisyyspäivän 6.12.2018 korvaavat ajopäivät Kotihappitoimitukset ALAJÄRVI Maanantai 3.12. MIKKELI Perjantai 7.12. ENONKOSKI Perjantai 7.12. MUSTASAARI Maanantai 3.12. EVIJÄRVI Maanantai 3.12. MÄNTYHARJU

Lisätiedot

KAARINAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2004, 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011

KAARINAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2004, 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011 KAARINAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2004, 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus

Lisätiedot

Jakelun mukaan. Sisäministeriön asetus pysäköintivirhemaksusta; voimaan tuleva asetus ja pysäköintivirhemaksun korottaminen vuonna 2019

Jakelun mukaan. Sisäministeriön asetus pysäköintivirhemaksusta; voimaan tuleva asetus ja pysäköintivirhemaksun korottaminen vuonna 2019 Kirje SM1811001 1 (1) 00.00.01.00.01 SMDno-2018-784 23.04.2018 Jakelun mukaan Sisäministeriön asetus pysäköintivirhemaksusta; 1.5.2018 voimaan tuleva asetus ja pysäköintivirhemaksun korottaminen vuonna

Lisätiedot

Itsenäisyyspäivä korvaavat ajopäivät Sairaalatoimitukset

Itsenäisyyspäivä korvaavat ajopäivät Sairaalatoimitukset Itsenäisyyspäivä 6.12.2018 korvaavat t Sairaalatoimitukset ALAJÄRVI Maanantai 3.12. RANTASALMI Maanantai 3.12. ENONKOSKI Perjantai 7.12. RANUA Perjantai 7.12. ENONKOSKI Maanantai 3.12. ROVANIEMI Perjantai

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto (Kela), kaikki asunnot, helmikuu 2016

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto (Kela), kaikki asunnot, helmikuu 2016 Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto (Kela), kaikki asunnot, helmikuu 2016 Yhteensä: Manner-Suomi 101 405 363,59 11,10 59,0 115 631 335,39 11,83 52,0 Pääkaupunkiseutu Espoo 6 115 429,83 12,46 63,7

Lisätiedot

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 176 N:o 22 Liite 2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 2.1 Analoginen radiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Taajuus ERP (MHz) (kw) AAVASAKSA 87,9 10 AAVASAKSA AAVASAKSA

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT ENNAKKOTIETO VUODELTA 2017

HÄMEENKYRÖN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT ENNAKKOTIETO VUODELTA 2017 HÄMEENKYRÖN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2009 2016 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2017 Päästölaskennan sektorit Kuluttajien sähkönkulutus Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Tieliikenne

Lisätiedot

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013 KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013 VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

LUONNOS. Valtioneuvoston asetus

LUONNOS. Valtioneuvoston asetus LUONNOS Valtioneuvoston asetus televisio- ja radiotoimintaan sekä toimiluvanvaraiseen teletoimintaan määrättyjen taajuusalueiden käyttösuunnitelmasta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Annettu

Lisätiedot

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

RAUMAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014

RAUMAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 RAUMAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Viestintävirasto 74/2018 M 1 (18) Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Annettu Helsingissä 27 päivänä huhtikuuta 2018 Viestintävirasto määrää 7 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta. Taajuus (MHz) ERP (kw)

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta. Taajuus (MHz) ERP (kw) 382 Liite TAAJUUSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 2.1 Analoginen radiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Taajuus (MHz) ERP (kw) Anjalankoski,

Lisätiedot

TOIMIPISTEET - PAKETTIPALVELUT

TOIMIPISTEET - PAKETTIPALVELUT TOIMIPISTEET - PAKETTIPALVELUT Kunta (lopullinen kysely Manner- Suomen kuntajaon 1.1.2016 mukaan) Akaa Alajärvi Alavieska Alavus Asikkala Askola Aura Enonkoski Enontekiö Espoo Eura Eurajoki Evijärvi Forssa

Lisätiedot

MÄÄRÄYS 31.12.2001. Valtuutussäännös Liikennevakuutuslain 16 22/002/2001. Voimassaoloaika 1.1.2002 toistaiseksi

MÄÄRÄYS 31.12.2001. Valtuutussäännös Liikennevakuutuslain 16 22/002/2001. Voimassaoloaika 1.1.2002 toistaiseksi 1 (2) MÄÄRÄYS 31.12.2001 Valtuutussäännös Dnro Liikennevakuutuslain 16 22/002/2001 Voimassaoloaika 1.1.2002 toistaiseksi Kumoaa Sosiaali- ja terveysministeriön määräys 181/411/95 Asia Liikennevakuutuksen

Lisätiedot

KRUUNUPYY 44 600 SVT

KRUUNUPYY 44 600 SVT 4706 N:o 119 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw)

Lisätiedot

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN 1237-2188 Ari Laine 4/2002 15.2.2002 Asumisoikeusasunnot 1990-2001 Asumisoikeusasuntojen rakentaminen aravalainoituksen tuella alkoi vuonna 1990 ja korkotukilainoituksen

Lisätiedot

Nordean MS Lync ratkaisu

Nordean MS Lync ratkaisu Nordean MS Lync ratkaisu Miksi yhdistetty viestintäratkaisu Miten matka on edennyt Puheratkaisut Käytön laajuus Kokemuksia & tulevaisuuden odotuksia Olli Mäenpää (olli.maenpaa@nordea.com) Collaboration

Lisätiedot

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 28 213 ENNAKKOTIETO VUODELTA 214 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

Liite IV: Toimitetun talousveden laatu (aritmeettinen keskiarvo). Keskiarvo on nolla, jos kaikki tulokset ovat olleet alle määritysrajan.

Liite IV: Toimitetun talousveden laatu (aritmeettinen keskiarvo). Keskiarvo on nolla, jos kaikki tulokset ovat olleet alle määritysrajan. 1 Liite IV: Toimitetun talousveden laatu (aritmeettinen keskiarvo). Keskiarvo on nolla, jos kaikki tulokset ovat olleet alle määritysrajan. Etelä-Suomi Altia Oyj A sikkalan kunnan vesilaito s Espoon Vesi

Lisätiedot

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw) ANJALANKOSKI

Lisätiedot

Indeksitalo tutkimus

Indeksitalo tutkimus Indeksitalo 2018- tutkimus Indeksitalon ominaisuudet Oma 1200 neliön tontti keskustan ruutukaava-alueella, jolla rakennusoikeutta 3000 k-m2 Tontin (keskustan toiseksi kallein alue) verotusarvo ns. tavoitearvossa

Lisätiedot

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 8 N:o 1 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw) ANJALANKOSKI

Lisätiedot

Kuntien vuoden 2015 veroprosentit Liite 3.

Kuntien vuoden 2015 veroprosentit Liite 3. Kuntien vuoden 2015 veroprosentit Liite 3. Lähde: Kuntaliiton tiedustelu, ennakkotieto Jos muun kuin vakituisen asuinrakennuksen veroprosenttia ei ole määrätty, on käytetty yleistä kiinteistöveroprosenttia.

Lisätiedot

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä 2013-2015 KAIKKI IKÄRYHMÄT Helsinki 329 300 404 1033 Nurmijärvi 107 93 55 255 Nurmijärvi 245 224 191 660 Tuusula 60 37 27 124 Riihimäki 217 182 184 583 Mäntsälä

Lisätiedot

Vammaisten tulkkauspalvelun tilastot vuodelta 2012

Vammaisten tulkkauspalvelun tilastot vuodelta 2012 Tilastot Liite 2 Vammaisten tulkkauspalvelun tilastot vuodelta 2012 sivu Vammaisten tulkkauspalveluun oikeutetut ja käyttäjät 2 Vammaisten tulkkauspalveluun oikeutetut, Etelä- ja Länsi-Suomi 3 Vammaisten

Lisätiedot

1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk)

1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk) . KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA. Tontinlohk omisia suoritettu.. Näissä tontteja yhteensä (kpl).2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl).3 Tontin lohkomistoimituksen kesto

Lisätiedot

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain Asiakaspalvelukeskus löytää asiantuntijamme Asiakaspalvelukeskus on ABB:n yhteydenottokanava, jonka kautta välitämme asiasi oikean henkilön

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Jyväskylän seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Jyväskylän seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Jyväskylän seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Lappeenrannan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Lappeenrannan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Lappeenrannan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Käynnissä olevat kuntajakoselvitykset. Ville Nieminen

Käynnissä olevat kuntajakoselvitykset. Ville Nieminen Käynnissä olevat kuntajakoselvitykset Ville Nieminen Käynnistyneet kuntajakoselvitykset 33 selvitystä, joissa yhteensä 169 kuntaa mukana» n. 5 kuntaa selvitystä kohden 136 eri kuntaa 8 erityisselvitystä»

Lisätiedot

asumisoikeus ARAvuokraasunnot

asumisoikeus ARAvuokraasunnot 29.11.2012 RAJOITUSTEN PIIRISSÄ OLEVA ARA-ASUNTOKANTA VUONNA 2011 ARAVA ARA 1 Uusimaa Muu maa Askola 32 32 0 32 1 Uusimaa Pääkaupunkiseutu Espoo 17493 3105 6818 1697 24311 4802 29113 1 Uusimaa Muu maa

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta /2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus. kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta

Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta /2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus. kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta 2014 1140/2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta Annettu Helsingissä 10 päivänä joulukuuta

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 341. Valtioneuvoston asetus

SISÄLLYS. N:o 341. Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2008 Julkaistu Helsingissä 28 päivänä toukokuuta 2008 SISÄLLYS N:o Sivu 341 Valtioneuvoston asetus televisio- ja radiotoimintaan sekä toimiluvanvaraiseen teletoimintaan määrättyjen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014

ORIMATTILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 ORIMATTILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

7.11.2013 Rintasyöpäseulontaan kutsutut ikäryhmät vuonna 2012 kunnittain. Kutsuikä (vv) lasketaan kutsuvuoden ja syntymävuoden erotuksella.

7.11.2013 Rintasyöpäseulontaan kutsutut ikäryhmät vuonna 2012 kunnittain. Kutsuikä (vv) lasketaan kutsuvuoden ja syntymävuoden erotuksella. Koodi Kunta 020 AKAA X X X X X X X X 005 ALAJÄRVI X X X X X X X X X X 009 ALAVIESKA X X X X X X X X X 010 ALAVUS X X X X X X X X X X 016 ASIKKALA X X X X X X X X X X 018 ASKOLA X X X X X X X X X X 019

Lisätiedot

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Viestintävirasto 70/2014 M 1 (27) Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2014 Viestintävirasto määrää 7 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

Puoluetta edustavat yhdistykset kunnissa

Puoluetta edustavat yhdistykset kunnissa Puoluetta edustavat yhdistykset kunnissa Ehdokasasetteluoikeudet vahvistettu puoluehallituksen kokouksessa 31.10.2015 (Oulun piirin osalta 16.11.2015, Lapin piiriin muutoksia 12.2.2016) Luetteloa tarkistetaan

Lisätiedot

Puoluetta edustavat yhdistykset kunnissa

Puoluetta edustavat yhdistykset kunnissa Puoluetta edustavat yhdistykset kunnissa Ehdokasasetteluoikeudet vahvistettu puoluehallituksen kokouksessa 31.10.2015 (muutoksia: Oulun piiri 16.11.2015&12.3.&15.4.2016, Lappi 12.2.2016, Varsinais-Suomi

Lisätiedot

651 523 Loviisanseudun Jyty ry, Lovisanejdens Jyty rf 1,26% 651 524 JYTY Naantalin seutu ry 1,35% 651 525 Jyty Nurmes ry 1,2% 651 526 Jyty Sakky ry

651 523 Loviisanseudun Jyty ry, Lovisanejdens Jyty rf 1,26% 651 524 JYTY Naantalin seutu ry 1,35% 651 525 Jyty Nurmes ry 1,2% 651 526 Jyty Sakky ry Liittotunnus yhdistysnumero Yhdistyksen nimi prosentti 2016 374 021 Jyty Espoo ry, Jyty Esbo rf 1,26% 374 022 Jyty Etelä-Pirkanmaa ry 1,19% 374 036 Jyty Hangö Hanko rf 1,3% 374 066 Jyty Hämeenlinna ry

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Oulun seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Oulun seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Oulun seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Indeksitalo 2017 Varsinais-Suomi

Indeksitalo 2017 Varsinais-Suomi Indeksitalo 2017 Varsinais-Suomi Indeksitalo 2017 tilaisuus, Turku, 13.9.2017 Juho Järvinen Talous- ja veroasiantuntija Kiinteistöliitto V-S Kiinteistöliiton Indeksitalo Vertailee kuntakohtaisesti määrittyviä

Lisätiedot

EK:n Kuntaranking 2015. Keskeiset tulokset

EK:n Kuntaranking 2015. Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking 2 Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking Mittaa seutukunnan vetovoimaisuutta yrittäjien ja yritysten näkökulmasta Hyödyntää kahta aineistoa: 1) Tilastotieto Kuntatalouden lähtökohdat ja

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 1367. Työministeriön asetus. työvoimapoliittisen lausunnon antamisesta ja lausuntoon merkittävistä asioista

SISÄLLYS. N:o 1367. Työministeriön asetus. työvoimapoliittisen lausunnon antamisesta ja lausuntoon merkittävistä asioista SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2002 Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2002 N:o 1367 1368 SISÄLLYS N:o Sivu 1367 Työministeriön asetus työvoimapoliittisen lausunnon antamisesta ja lausuntoon merkittävistä

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsingin seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsingin seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Helsingin seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Vaasan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Vaasan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Vaasan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Liittotunnus. yhdistysnumero yhdistyksen nimi

Liittotunnus. yhdistysnumero yhdistyksen nimi Liittotunnus yhdistysnumero yhdistyksen nimi prosentti 2015 374 021 Jyty Espoo - Jyty Esbo ry 1,26% 374 022 Jyty Etelä-Pirkanmaa ry 1,19% 374 036 Jyty Hangö Hanko rf 1,3% 313 054 Jyty Helsinki ry 1,3%

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen Kuntien yritysilmasto 2012 Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä

Lisätiedot

Kuntanumero Kunnan nimi Maakuntanro Maakunnan nimi Rikosseuraamusalue 020 Akaa 06 Pirkanmaa LSRA 005 Alajärvi 14 Etelä-Pohjanmaa LSRA 009 Alavieska

Kuntanumero Kunnan nimi Maakuntanro Maakunnan nimi Rikosseuraamusalue 020 Akaa 06 Pirkanmaa LSRA 005 Alajärvi 14 Etelä-Pohjanmaa LSRA 009 Alavieska Kuntanumero Kunnan nimi Maakuntanro Maakunnan nimi Rikosseuraamusalue 020 Akaa 06 Pirkanmaa LSRA 005 Alajärvi 14 Etelä-Pohjanmaa LSRA 009 Alavieska 17 Pohjois-Pohjanmaa IPRA 010 Alavus 14 Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Kuopion seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Kuopion seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Kuopion seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2009 Julkaistu Helsingissä 30 päivänä lokakuuta 2009 N:o 819 821. Oikeusministeriön asetus. N:o 819

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2009 Julkaistu Helsingissä 30 päivänä lokakuuta 2009 N:o 819 821. Oikeusministeriön asetus. N:o 819 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2009 Julkaistu Helsingissä 30 päivänä lokakuuta 2009 N:o 819 821 SISÄLLYS N:o Sivu 819 Oikeusministeriön asetus oikeusapupiireistä ja oikeusaputoimistojen toimipaikoista... 4661 820

Lisätiedot

Kunnan kuuluminen Risen yks-toimiston ja arviointikeskuksen toimialueeseen

Kunnan kuuluminen Risen yks-toimiston ja arviointikeskuksen toimialueeseen YKS-toimisto Kunta Yhdyskuntaseuraamustoimisto Osoite Puhelin Telekopio Arviointikeskus Akaa Tampereen yhdyskuntaseuraamustoimisto Rautatienkatu 10, 4 krs. 33100 TAMPERE 029 56 80900 029 56 80945 Länsi-Suomen

Lisätiedot

KUNTIEN YRITYSILMASTO 2011. Selvitys kuntien ja seutukuntien yritysmyönteisyydestä

KUNTIEN YRITYSILMASTO 2011. Selvitys kuntien ja seutukuntien yritysmyönteisyydestä KUNTIEN YRITYSILMASTO 2011 Selvitys kuntien ja seutukuntien yritysmyönteisyydestä KUNTIENYRITYSILMASTO 2011 SISÄLTÖ SAATTEEKSI 3 JOHTOPÄÄTÖKSET 4 1SELVITYSMENETELMÄT 5 1.1Yritysilmastomittarijaselvityksentoteuttaminen

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2017

Yhdistysluettelo 2017 Yhdistysluettelo 2017 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2017 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 41 1 ALAVIESKAN KVT RY 41 1

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Lahden seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Lahden seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Lahden seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

KUNTARATING TOP 20 EPSI RATING FINLAND 2016 Indeksi 0-100

KUNTARATING TOP 20 EPSI RATING FINLAND 2016 Indeksi 0-100 EPSI Rating 2016 Päivämäärä: 27-03-2017 Lisätietojen saamiseksi, vieraile kotisivuillamme (www.epsi-finland.org) tai ota yhteyttä Tarja Ilvonen, CEO EPSI Rating Suomi Puhelin: +358 569 1921 Sähköposti:

Lisätiedot

Turvapaikanhakijoiden vastaanotto. Olli Snellman, Maahanmuuttovirasto Espoon monikulttuurisasiain neuvottelukunta

Turvapaikanhakijoiden vastaanotto. Olli Snellman, Maahanmuuttovirasto Espoon monikulttuurisasiain neuvottelukunta Turvapaikanhakijoiden vastaanotto Olli Snellman, Maahanmuuttovirasto Espoon monikulttuurisasiain neuvottelukunta 24.8.2016 Vastaanotto Vastaanottolain tarkoituksena on turvata kansainvälistä suojelua hakevan

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 6 päivänä marraskuuta 2013. 759/2013 Verohallinnon päätös. metsän keskimääräisestä vuotuisesta tuotosta

Julkaistu Helsingissä 6 päivänä marraskuuta 2013. 759/2013 Verohallinnon päätös. metsän keskimääräisestä vuotuisesta tuotosta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 6 päivänä marraskuuta 2013 759/2013 Verohallinnon päätös metsän keskimääräisestä vuotuisesta tuotosta Annettu Helsingissä 4 päivänä marraskuuta 2013 Verohallinto

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA. Helsinki Helsingin VOK, Kaarlenkatu Helsingin kaupunki hvok.kaarlenkatu@hel.fi

VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA. Helsinki Helsingin VOK, Kaarlenkatu Helsingin kaupunki hvok.kaarlenkatu@hel.fi YHTEYSTIETOJA 29.12.2015 VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA Espoo Espoo, Nihtisilta 050 467 2631 vok.kutoja@luona.fi Espoo, Otaniemi 050 4665 180 espoo.keskus@luona.fi Espoo, Siikajärvi 050 467 1862 vok.siikajarvi@luona.fi

Lisätiedot

AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT LÄHTIEN

AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT LÄHTIEN 14.2.2017 1(7) AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT 1.1.2015 LÄHTIEN Yksittäishyväksyntöjä myöntävät A-Katsastus Oy:n, E. Valjakka Oy:n, K1 Katsastajat Oy:n, Oy Testmill Ltd:n, Suomen Yksittäishyväksyntä

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä tammikuuta /2013 Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä tammikuuta /2013 Maa- ja metsätalousministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 29 päivänä tammikuuta 2013 76/2013 Maa- ja metsätalousministeriön asetus eläimistä saatavien sivutuotteiden ja niistä johdettujen tuotteiden keräämisestä, kuljetuksesta

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2018

Yhdistysluettelo 2018 Yhdistysluettelo 2018 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2018 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 38 1 ANJALANKOSKEN KVT RY 117

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Tampereen seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Tampereen seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Tampereen seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Turun seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Turun seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Turun seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA. Heinola Heinola Setlementtiliitto/Viittakivi oy heinolavok@setlementti.fi

VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA. Heinola Heinola Setlementtiliitto/Viittakivi oy heinolavok@setlementti.fi YHTEYSTIETOJA 4.1.2016 VASTAANOTTOKESKUSTEN YHTEYSTIETOJA Asikkala Vääksy Kotouma oy 050 412 1605 vok.vaaksy@kotouma.fi Espoo Espoo, Nihtisilta 050 467 2631 vok.kutoja@luona.fi Espoo, Otaniemi 050 4665

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA

LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Helsingin kaupunki 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Annikki Thodén 3. Vastauksen vastuuhenkilön

Lisätiedot

Kuntajohdon seminaari Mikkelissä

Kuntajohdon seminaari Mikkelissä Kuntajohdon seminaari Mikkelissä 8.6.2016 Elli Aaltonen ylijohtaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto 2.6.2016 1 Strategiset painopisteet ja yhteiset toimintatavat 2 Itä-Suomen

Lisätiedot

Alle 18-vuotiaiden määrän suhteellinen muutos (%) seutukunnittain Manner-Suomen tilanne ja (Tilastokeskus 29.3.

Alle 18-vuotiaiden määrän suhteellinen muutos (%) seutukunnittain Manner-Suomen tilanne ja (Tilastokeskus 29.3. Oulun seutukunta Helsingin seutukunta Tampereen seutukunta Kyrönmaan seutukunta Jyväskylän seutukunta Vaasan seutukunta Kokkolan seutukunta Turun seutukunta Seinäjoen seutukunta Kuopion seutukunta Etelä-Pirkanmaan

Lisätiedot

Kunnat 2014 Verotusmenettelylain (1558/1995) 5 :n mukainen verovuoden 2013 kotikunta

Kunnat 2014 Verotusmenettelylain (1558/1995) 5 :n mukainen verovuoden 2013 kotikunta Kunnat 2014 Verotusmenettelylain (1558/1995) 5 :n mukainen verovuoden 2013 kotikunta Maakunnat 2014 Vuonna 2011 voimaan tullut Valtioneuvoston päätös maakunnista (VNP 799/2009) 020 Akaa 06 Pirkanmaa 005

Lisätiedot

Kemera -työmäärät 2016 Toteutusilmoituksen saapumispäivä

Kemera -työmäärät 2016 Toteutusilmoituksen saapumispäivä Suomen metsäkeskus 6.2.2017 Kemera -työmäärät 2016 Toteutusilmoituksen saapumispäivä 1.1.-31.12.2016 Välisumma (näkyvät rivit yhteensä) 6 368 727 495 110 66 060 Kunnostusojitus ja suometsänhoito Metsätien

Lisätiedot