VENE- JA VENEVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VENE- JA VENEVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT"

Transkriptio

1 Alk 1 VENE- JA VENEVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT VAKUUTUSEHDON SOVELTAMINEN Vakuutussopimukseen sisältyvät vakuutusturvat on mainittu vakuutuskirjassa. Vakuutuskirjassa mainittuihin venevakuutusturviin sovelletaan tämän ehdon kohtia 101.1, 102, 103, 104, ja ja venevastuuvakuutusturviin kohtia 101.2, 102, 103, 104, 105.2, VAKUUTUKSEN KOHDE Venevakuutuksen kohde Vakuutuksen kohteena on vakuutuskirjaan merkitty vene. Veneellä tarkoitetaan kokonaisuutta, johon voi kuulua rungon lisäksi - pää- ja/tai apumoottori - takila - purjeet Venevakuutukseen kuuluvat myös: - vesillä liikkumiseen tarvittavat kiinteästi asennetut tai lukitussa tilassa säilytettävät varusteet ja elektroniset laitteet sekä niihin yleisesti ostettavissa olevat, veneilyyn liittyvät ohjelmat - säilytyskelkat, -pukit ja vastaavat säilytysvarusteet enintään euroon asti - kiinteästi asennetut vapatelineet - veneessä säilytettävät työkalut enintään 500 euroon asti. Vakuutuksen kohteena eivät ole, ellei asiasta ole erikseen sovittu ja merkitty vakuutuskirjaan - jollat ja apualukset moottoreineen - pelastuslautat - rekisteröimätön säilytystraileri enintään euroon asti - vuokratut ja vuokrauskäytössä olevat veneet (charter, vuokraus) - ansiokäytössä olevat veneet Vakuutuksen kohteena eivät ole - veneen käyttötarkoitukseen liittymättömät erikoismaalaukset, teippaukset ja koristelut - turvallisuus- tai viranomaismääräysten vastaiset tai niiden vastaisesti asennetut laitteet - irtaimisto pl. veneen vesillä liikkumiseen tarvittavat varusteet Venevastuuvakuutuksen kohde ja vakuutetut Venevastuuvakuutuksen kohteena on vakuutetun vahingonkorvausvelvollisuus, joka aiheutuu vakuutuskirjassa mainitun veneen käytöstä. Vakuutettuina ovat vakuutuskirjassa mainitun veneen omistaja, haltija ja se joka kuljettaa venettä omistajan tai haltijan luvalla, kukin tässä ominaisuudessaan.

2 Alk VAKUUTUSTURVAN VOIMASSAOLO 103 INDEKSIEHDOT 104 OMAVASTUU Vakuutus on voimassa Pohjoismaissa sekä Itämerellä ja sen lahdissa. Jos muusta voimassaoloalueesta sovitaan, se merkitään vakuutuskirjaan. Enimmäiskorvausmäärää ja vakuutusmaksua ei ole sidottu indeksiin. Korvattavan vahingon määrästä vähennetään omavastuu. Omavastuun suuruus määräytyy vakuutuskirjan ja näiden vakuutusehtojen mukaan. Jos useaa vakuutuskohdetta korvataan saman vahinkotapahtuman perusteella ja vakuutusturvissa on erilaiset omavastuut, vähennetään vain suurin omavastuu. Omavastuuta ei vähennetä - vahingon torjumis- ja rajoittamiskustannuksista - varkausvahingoissa, kun veneessä on venekäyttöön suunniteltu, vakuutusyhtiön hyväksymä, valtuutetun asentajan asentama murtohälytin ja laite on varkauden sattuessa ollut toiminnassa - perämoottorin varkauksissa, kun moottori on lukittu vakuutusyhtiön hyväksymällä turvalukolla. 105 KORVAUSSÄÄNNÖT Venevakuutuksen korvaussäännöt Vahingon määrän laskemisessa käytettävät käsitteet Jäännösarvo Jäännösarvolla tarkoitetaan sitä arvoa, joka omaisuudella on heti vahinkotapahtuman jälkeen. Nykyarvo Nykyarvolla tarkoitetaan samanlaisen tai käyttöominaisuudeltaan vastaavan omaisuuden arvoa. Tällöin otetaan huomioon omaisuuden arvon aleneminen iän, käytön, käyttökelpoisuuden alenemisen tai muun vastaavan syyn johdosta.

3 Alk 3 Korvaamistavat Jälleenhankinta-arvo Jälleenhankinta-arvolla tarkoitetaan uuden samanlaisen tai lähinnä vastaavanlaisen omaisuuden käteismyyntihintaa. Vakuutusyhtiö täyttää vakuutussopimuksen mukaisen korvausvelvollisuutensa jollakin seuraavista korvaustavoista. Varkausvahingon yhteydessä menetetyn veneen tai perämoottorin lunastuksen tai tilalle hankkimisen edellytyksenä on, että menetettyä omaisuutta ei ole löytynyt 30 päivän kuluessa siitä, kun vakuutusyhtiö sai tiedon vahingosta, ja että poliisiviranomaiselle on tehty asiasta rikosilmoitus. Korjaaminen Esinevahinko korvataan ensisijaisesti maksamalla korjauskustannus. Vakuutusyhtiöllä on oikeus määrätä korjaamo tai hankintapaikka. Korjauskustannuksina maksetaan enintään omaisuudella ennen vahinkoa ollut nykyarvo vähennettynä omavastuulla. Kertakorvaus Jos omaisuutta ei korjata, vaikka se olisikin mahdollista, korvauksena maksetaan arvioituja korjauskustannuksia vastaava rahamäärä vähennettynä omavastuulla. Kertakorvauksena maksetaan enintään omaisuudella välittömästi ennen vahinkohetkeä ollut nykyarvo vähennettynä vahingoittuneen omaisuuden jäännösarvolla ja omavastuulla. Tilalle hankkiminen Vakuutusyhtiö voi vaihtoehtoisesti korvata esinevahingon hankkimalla vaurioituneen tai varastetun omaisuuden tilalle vastaavanlaisen ja samaan käyttöön tarkoitetun omaisuuden. Tällöin vahingoittunut omaisuus siirtyy vakuutusyhtiön omaisuudeksi. Jos korvaukseen oikeutettu ei halua tilalle hankittavan vastaavaa omaisuutta, vaikka se olisikin mahdollista, lasketaan rahakorvauksen määrä siitä arvosta, jolla vakuutusyhtiö voisi hankkia tilalle vastaavan omaisuuden. Vakuutusyhtiöllä on oikeus määrätä hankintapaikka tai tavarantoimittaja. Lunastus Vakuutusyhtiö voi korvata vahingon lunastamalla omaisuuden, jos vahingoittuneen omaisuuden saattaminen ennalleen ei ole mahdollista tai taloudellisesti tarkoituksenmukaista. Tällöin vahingoittunut omaisuus siirtyy vakuutusyhtiön omaisuudeksi. Lunastuskorvauksena maksetaan enintään omaisuudella välittömästi ennen vahinkohetkeä ollut nykyarvo vähennettynä omavastuulla.

4 Alk 4 Vahingon määrän laskeminen Veneen, sen osan ja varusteiden hinta ja vahingon määrä määritellään niiden nykyarvon mukaan. Vakuutuskirjaan merkitty enimmäiskorvausmäärä tai vakuutusmaksun perusteeksi ilmoitettu arvo ei ole todisteena nykyarvosta. Enimmäiskorvausmäärä on kuitenkin aina nykyarvon perusteella maksettavan korvauksen enimmäismäärä. Vahingon sattuessa vahingon määrä lasketaan ja omaisuuden arvo määritetään vahinkohetkellä vallinneen hintatason mukaan. Jos vahingoittunut omaisuus voidaan korjata, vahingon määrä on korjauskustannukset. Vahingon määrään eivät sisälly vahingonselvittämiskustannukset, kuten puhelin- ja matkakustannukset, ansiomenetykset ja muut vastaavat kustannukset. Vahingon määrään eivät sisälly myöskään huolto- ja kunnossapitotöistä tai tilapäiskorjauksista aiheutuneet kulut. Korjauskustannusten laskemisen perusteena ovat normaalit työ- ja hankintakustannukset, joihin eivät sisälly yli- ja pyhätyökustannukset eivätkä muut vastaavat kiirehtimiskulut. Vahingon määrää laskettaessa otetaan huomioon verotuksesta annetut säännökset. Vähennysten laskemisjärjestys Omavastuut ja muut vähennykset vähennetään korvattavan vahingon määrästä peräkkäisinä laskutoimituksina seuraavassa järjestyksessä: 1. mahdollisen veron määrä 2. käyttöikään perustuva vähennys (ikävähennys) 3. omavastuu 4. prosenttimääräinen omavastuu/lisäomavastuu 5. mahdollinen henkilön menettelyyn perustuva korvauksen vähentäminen Venevastuuvakuutuksen korvaussäännöt Korvauksen määräytyminen Myötävaikutus Yhteisvastuullisuus Korvauksen määrittämisessä noudatetaan vahingonkorvauslain perusteita. Jos vahinkoa kärsineen oma myötävaikutus on vaikuttanut vahinkoon, vakuutuksesta korvataan vain vakuutetun vastuulla oleva osa vahingosta. Jos useampi henkilö on yhdessä velvollinen korvaamaan saman vahingon, korvataan vakuutuksesta vain se osa vahinkoa, joka vastaa vakuutetun osuutta vahingon aiheuttajana tai vakuutetun vahinkotapahtumasta saamaa hyötyä. Vakuutuksesta korvataan enintään vahingon aiheuttaneiden henkilöiden lukumäärän mukaan määräytyvä osuus kokonaisvahingosta, ellei vakuutettu näytä muuta toteen.

5 Alk 5 Omavastuu Samasta teosta tai laiminlyönnistä aiheutuneet vahingot katsotaan yhdeksi vahinkotapahtumaksi. Korvattavan vahingon määrästä vähennetään jokaisessa vakuutustapahtumassa vakuutuskirjaan merkitty omavastuu. 106 MUUT MÄÄRÄYKSET Venevakuutusta koskevat määräykset Korvausvaatimuksen esittämisen ajankohta ja oikeuden menettäminen korvauksen saamiseen Vakuutussopimukseen perustuva korvausvaatimus on esitettävä vakuutusyhtiölle vuoden kuluessa vahinkotapahtumasta tai siitä, kun korvauksen hakija on saanut tiedon saamisoikeudestaan ja joka tapauksessa viimeistään kymmenen vuoden kuluessa vahinkotapahtuman sattumisesta. Jos vaatimusta ei esitetä tämän ajan kuluessa, ei vakuutusyhtiö korvaa vahinkoa Venevastuuvakuutusta koskevat määräykset Vahinkoilmoitus Vakuutuksenottajan pitää tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle välittömästi, kuitenkin viimeistään vuoden kuluessa siitä, kun hän on saanut tiedon mahdollisesta korvausvelvollisuudestaan. Vakuutusturvan päättyessä pitää vahinkoilmoitus tehdä vakuutuskauden aikana todetusta vahinkotapahtumasta yhden (1) vuoden kuluessa vakuutuksen päättymispäivästä. Vakuutusyhtiö ei korvaa edellä mainittujen määräaikojen jälkeen ilmoitettuja vahinkoja. Vakuutusyhtiön toimenpiteet Saatuaan vakuutuksenottajalta vahinkoilmoituksen ja muut vahinkotapahtumaan liittyvät tiedot vakuutusyhtiö - selvittää, onko vakuutuksenottajalla tai muulla vakuutetulla vahingonkorvausvelvollisuutta ilmoitetusta, vakuutusehtojen mukaan korvattavasta vahinkotapahtumasta - neuvottelee vakuutuksenottajan tai muun vakuutetun puolesta korvauksen vaatijan kanssa - hoitaa tarvittaessa vakuutusehtojen mukaan korvattavasta vahinkotapahtumasta johtuvan, korvausvelvollisuutta tai vahingon määrää koskevan oikeudenkäynnin ja maksaa siitä aiheutuvat kohtuulliset ja välttämättömät kulut enimmäiskorvausmäärän rajoissa. Vakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikulut oikeudenkäymiskaaren ja oikeudenkäynnistä rikosasioissa annetun lain oikeudenkäyntikuluja koskevien oikeusohjeiden mukaisesti. Palkkion ja kulujen kohtuullisuutta määrättäessä otetaan huomioon riidanalaisen etuuden arvo, asian vaikeus ja laajuus sekä suoritetun työn määrä ja laatu. Välimiesmenettelyssä vakuutusturva ei korvaa välimiespalkkiota.

6 Alk 6 Erityiset määräykset Oikeudenkäyntikulujen korvaamisen edellytyksenä on, että - oikeudenkäynti koskee vakuutusehtojen mukaan korvattavaa vahinkotapahtumaa - vahinkoilmoitus on tehty vakuutusyhtiölle ennen oikeudenkäynnin alkamista - vakuutusyhtiöllä on ollut mahdollisuus nimetä asianajaja, joka edustaa vakuutettua. Vakuutusehtojen mukaan korvattavalla vahinkotapahtumalla tarkoitetaan sellaista vahinkotapahtumaa, joka ei ole vakuutusturvaan sovellettavien ehtojen rajoituskohdilla rajattu vakuutusturvan korvauspiirin ulkopuolelle ja jonka vahingon määrä ilmoitetussa vahinkotapahtumassa on suurempi kuin vakuutuksenottajan omavastuu. Vakuutusyhtiön vakuutusehdoissa, vakuutuskirjassa tai muutoin kirjallisesti vahingon ehkäisemiseksi ja rajoittamiseksi antamia suojeluohjeita on noudatettava. Jos vakuutuksenottaja tai muu vakuutettu korvaa vahingon, sopii siitä tai hyväksyy vaatimuksen, ei se sido vakuutusyhtiötä, ellei korvauksen määrä ja peruste ole ilmeisen oikea. Jos vakuutusyhtiö on valmis maksamaan korvauksen vahingonkärsineelle enimmäiskorvausmäärän rajoissa, mutta vakuutuksenottaja tai vakuutettu ei siihen suostu, ei vakuutusyhtiö ole velvollinen korvaamaan sen jälkeen aiheutuneita kustannuksia eikä suorittamaan muita selvittelyjä asiassa. Vakuutusyhtiöllä ei ole velvollisuutta korvata vahingonkärsineen sairaanhoitokustannuksia siltä osin kuin ne ylittävät julkisen terveydenhuollon yleisen maksuluokan mukaisen taksan. Vakuutuksenottaja on velvollinen omalla kustannuksellaan osallistumaan vahingon selvittelyyn, sekä hankkimaan ja valmistamaan tarpeelliset selvitykset ja tutkimukset, jotka ovat kohtuullisin kustannuksin vakuutuksenottajan saatavilla.

OIKEUSTURVAVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT

OIKEUSTURVAVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT Va 1 VASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2014 OIKEUSTURVAVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2014 VAKUUTUSEHDON SOVELTAMINEN Vakuutussopimukseen sisältyvät vakuutusturvat on mainittu vakuutuskirjassa.

Lisätiedot

OMAISUUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011

OMAISUUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011 Om 1 OMAISUUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011 101 OMAISUUSVAKUUTUKSESSA KÄYTETTÄVIÄ KÄSITTEITÄ Jälleenhankinta-arvo Käypä arvo Nykyarvo Vakuutusmäärä Ensivastuu Jäännösarvo Jälleenhankinta-arvolla

Lisätiedot

KULJETUSERITYISEHTO 337: VASTUUOSA

KULJETUSERITYISEHTO 337: VASTUUOSA Kuo 1 KULJETUSERITYISEHTO 337: VASTUUOSA 1.1.1997 337.1 VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena on vakuutuskirjaan merkitty toiminta ja siihen liittyvä korvausvastuu. 337.2 VAKUUTUSTURVAN VOIMASSAOLO 337.3

Lisätiedot

MOOTTORIAJONEUVOVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2010

MOOTTORIAJONEUVOVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2010 Mo 1 MOOTTORIAJONEUVOVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2010 VAPAAEHTOISTA TURVAA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET 101 VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena on vakuutuksenottajan omistuksessa tai pysyvässä hallinnassa

Lisätiedot

Venevakuutusehdot EHTO VEN 400.10, voimassa 1.1.2015 alkaen

Venevakuutusehdot EHTO VEN 400.10, voimassa 1.1.2015 alkaen Venevakuutusehdot EHTO VEN 400.10, voimassa 1.1.2015 alkaen Venevakuutuksen sisältö muodostuu vakuutuskirjasta, näistä vakuutusehdoista ja yleisistä sopimusehdoista. SISÄLTÖ Vakuutusehdoissa käytettyjä

Lisätiedot

KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT

KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT Kv 1 KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.4.2001 101 VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena on vakuutuskirjaan merkitty toiminta ja siihen liittyvä korvausvastuu. 102 VAKUUTUSTURVAN VOIMASSAOLO

Lisätiedot

Vakuutusehto YT308 Kiinteistön hallinnon vastuuvakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen.

Vakuutusehto YT308 Kiinteistön hallinnon vastuuvakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen. TMH 0.2 Vakuutusehto YT308 Kiinteistön hallinnon vastuuvakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen. Sisällysluettelo 1 Korvattavat vahingot, vakuutetut ja voimassaoloalue 1.1 Korvattavat vahingot 1.2 Vakuutetut

Lisätiedot

KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT CF106 Voimassa alkaen

KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT CF106 Voimassa alkaen KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT CF106 Voimassa 1.1.2012 alkaen 1. VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena on vakuutuskirjaan merkitty toiminta ja siihen liittyvä korvausvastuu. 2. VAKUUTUSTURVAN

Lisätiedot

2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan turvat Vastuuturva Oikeusturva 2.2 Vakuutettu toiminta 3 ERITYISESTI HUOMIOITAVAA

2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan turvat Vastuuturva Oikeusturva 2.2 Vakuutettu toiminta 3 ERITYISESTI HUOMIOITAVAA 1 Asiakastunnus 109024153 Woltman Group Oy Paciuksenkaari 16 B 64 00270 HELSINKI VAKUUTUSSOPIMUS 16-522-521-2 Vakuutuskirja muodostuu seuraavista osista: 1 YLEISTÄ 1 YLEISTÄ 2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan

Lisätiedot

Försäkringsaktiebolaget alandia. vakuutusehdot

Försäkringsaktiebolaget alandia. vakuutusehdot Försäkringsaktiebolaget alandia Kuljetusvastuuvakuutuksen yleiset vakuutusehdot 1.1.2016 Sisältö sivu 3 vakuutuksen kohde 3 VAKUUTUSTURVAN VOIMASSAOLO 3 OMAVASTUU 3 KORVAUSSÄÄNNÖT 4 5 MUUT MÄÄRÄYKSET 2

Lisätiedot

VAKUUTUSEHDOT VENE 1

VAKUUTUSEHDOT VENE 1 VAKUUTUSEHDOT VENE 1 Voimassa 1.4.2013 alkaen. SISÄLLYSLUETTELO Venevakuutus muodostuu vakuutuskirjassa sovitun sopimuksen sisällöstä, venevakuutusehdoista ja yleisistä sopimusehdoista. Näitä vakuutusehtoja

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. 4.4.1 Korvaamisen perusteet 8. 4.4.2 Korvaamisen rajoitukset 8. 4.4.3 Korvauksen määräytyminen 9

SISÄLLYSLUETTELO. 4.4.1 Korvaamisen perusteet 8. 4.4.2 Korvaamisen rajoitukset 8. 4.4.3 Korvauksen määräytyminen 9 VAKUUTUSEHDOT 1 SISÄLLYSLUETTELO Venevakuutus muodostuu vakuutuskirjassa sovitun sopimuksen sisällöstä, venevakuutusehdoista ja yleisistä sopimusehdoista. Näitä vakuutusehtoja noudatetaan kaikissa vakuutussopimuksissa,

Lisätiedot

TAVARANKULJETUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011

TAVARANKULJETUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011 Ku 1 TAVARANKULJETUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011 101 VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena on vakuutuskirjaan merkitty kauppatavara tai muu omaisuus tai rahassa mitattava etuus (jäljempänä tavara),

Lisätiedot

Ytk-yhdistys ry:n oikeudenkäyntikuluvakuutus

Ytk-yhdistys ry:n oikeudenkäyntikuluvakuutus Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2016 alkaen Ytk-yhdistys ry:n oikeudenkäyntikuluvakuutus Sisällysluettelo 1 Vakuutuksen tarkoitus 2 2 Vakuutuksen ottajat ja vakuutetut 2 3 Vakuutuskausi 2 4 Tuomioistuimet ja

Lisätiedot

400 YKSITYISHENKILÖN VASTUUVAKUUTUS Voimassa alkaen

400 YKSITYISHENKILÖN VASTUUVAKUUTUS Voimassa alkaen 1 400 YKSITYISHENKILÖN VASTUUVAKUUTUS Voimassa 1.7.2014 alkaen Sisältyy vakuutussopimukseen kun siitä on sovittu ja tehty merkintä vakuutuskirjaan. 400.1 Vakuutuksen tarkoitus 400.2 Vakuutetut Yksityishenkilön

Lisätiedot

YTK-yhdistys ry:n. oikeudenkäyntikuluvakuutus. Sisällysluettelo. Vakuutusehdot Voimassa alkaen

YTK-yhdistys ry:n. oikeudenkäyntikuluvakuutus. Sisällysluettelo. Vakuutusehdot Voimassa alkaen Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2014 alkaen YTK-yhdistys ry:n oikeudenkäyntikuluvakuutus Sisällysluettelo 1 Vakuutuksen tarkoitus 2 2 Vakuutuksen ottajat ja vakuutetut 2 3 Vakuutuskausi 2 4 Tuomioistuimet ja

Lisätiedot

OIKEUSTURVAVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2010

OIKEUSTURVAVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2010 Va 1 VASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2008 OIKEUSTURVAVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2010 VAKUUTUSEHDON SOVELTAMINEN Vakuutussopimukseen sisältyvät vakuutusturvat on mainittu vakuutuskirjassa.

Lisätiedot

Ryhma 001 RESERVILAISTEN&RESERVIUPSEERIEN AMPUMATILAISU. Vakuutettuja 400

Ryhma 001 RESERVILAISTEN&RESERVIUPSEERIEN AMPUMATILAISU. Vakuutettuja 400 VAKUUTUSKIRJA Sivu Ryhmatapatu rmavakuutus 1 Vakuutustunnus 25.11.2010 70090201950 Asiakastunnus 20532702 RESERVILAISLIITTO RY DOBELNINKATU 2 00260 HELSINKI Vakuutuksenottaja Vakuutuskausi Maksu e RESERVILAISLIITTO

Lisätiedot

TURVAKSI vastatuulien varalle. Vakuutusopas If Venevakuutus, voimassa alkaen

TURVAKSI vastatuulien varalle. Vakuutusopas If Venevakuutus, voimassa alkaen TURVAKSI vastatuulien varalle Vakuutusopas If Venevakuutus, voimassa 1.1.2017 alkaen VENEESI turvaksi VAKUUTUSASIAT OMILLA SIVUILLASI osoitteessa if.fi Venevakuutus on veneesi vakuutus vastatuulien varalle.

Lisätiedot

Vakuutusehto YT390 Vastuuvakuutusten yhteiset ehdot Voimassa alkaen.

Vakuutusehto YT390 Vastuuvakuutusten yhteiset ehdot Voimassa alkaen. TMH 0.2 Vakuutusehto YT390 Vastuuvakuutusten yhteiset ehdot Voimassa 1.11.2013 alkaen. Sisällysluettelo 1 Vakuutettu toiminta ja vakuutetut tuotteet 2 Korvausrajoitukset 2.1 Tahallisuus ja törkeä huolimattomuus

Lisätiedot

Ravihevosen pakollinen kilpailuvakuutus

Ravihevosen pakollinen kilpailuvakuutus Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2014 alkaen Ravihevosen pakollinen kilpailuvakuutus Sisällysluettelo HEVOS- JA KILPAILUVARUSTE VAKUUTUS... 2 1 Vakuutuksen tarkoitus...2 2 Vakuutuksen kohde...2 3 Vakuutuksen

Lisätiedot

KULJETUSVAKUUTUS. Tuoteseloste. Voimassa alkaen

KULJETUSVAKUUTUS. Tuoteseloste. Voimassa alkaen KULJETUSVAKUUTUS Tuoteseloste Voimassa 1.1.2019 alkaen Kuljetusvakuutus turvaa yrityksesi kauppatavaran ja muun omaisuuden kuljetuksen sekä kuljetusta vaativan tilapäisen varastoinnin ja näytteillä olon

Lisätiedot

Ravihevosen pakollinen kilpailuvakuutus

Ravihevosen pakollinen kilpailuvakuutus Vakuutusehdot Ravihevosen pakollinen kilpailuvakuutus Voimassa 1.1.2011 alkaen Sisällysluettelo Hevos- ja kilpailuvarustevakuutus 2 1 Vakuutuksen tarkoitus 2 2 Vakuutuksen kohde 2 3 Vakuutuksen voimassaolo

Lisätiedot

Toiminnanvastuuvakuutuksen ehdot

Toiminnanvastuuvakuutuksen ehdot 1 Ketä vakuutus koskee Vakuutus on voimassa vakuutuskirjaan merkityn vakuutuksenottajan tai vakuutetun hyväksi. Vakuutuksenottajalla tarkoitetaan sitä, joka on tehnyt Ifin kanssa vakuutussopimuksen. Vakuutuksenottajan

Lisätiedot

VENEVAKUUTUS Vakuutusehdot

VENEVAKUUTUS Vakuutusehdot VENEVAKUUTUS Vakuutusehdot Voimassa 1.3.2013 alkaen SISÄLLYSLUETTELO VAKUUTUSEHDOISSA KÄYTETTYJEN KÄSITTEIDEN MÄÄRITELMÄT ESINEVAKUUTUS 1 Vakuutuksen sisältö 2 Vakuutuksen tarkoitus 3 Vakuutuksen kohde

Lisätiedot

VA110 VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ...

VA110 VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ... SISÄLLYSLUETTELO VA110 VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ... 2 1 Pohjantähtibonus... 2 VA120 KESKEISIÄ MÄÄRITYKSIÄ... 2 1 Vakuutetut... 2 2 Voimassaolo... 2 VA130 VAKUUTUSTURVAN SISÄLTÖ... 2 VA131 Perus... 2 VA132 Eläimenomistajan...

Lisätiedot

VA110 VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ...

VA110 VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ... SISÄLLYSLUETTELO VA110 VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ... 2 1 Pohjantähtibonus... 2 VA120 KESKEISIÄ MÄÄRITYKSIÄ... 2 1 Vakuutetut... 2 2 Voimassaolo... 2 VA130 VAKUUTUSTURVAN SISÄLTÖ... 2 VA131 Perusvastuu... 2 VA132

Lisätiedot

Toiminnanvastuuvakuutuksen ehdot

Toiminnanvastuuvakuutuksen ehdot 1 Ketä vakuutus koskee Vakuutus on voimassa vakuutuskirjaan merkityn vakuutuksenottajan tai vakuutetun hyväksi. Vakuutuksenottajalla tarkoitetaan sitä, joka on tehnyt Ifin kanssa vakuutussopimuksen. Vakuutuksenottajan

Lisätiedot

Vertailutietoa kotivakuutuskorvauksista tehtävistä ikävähennyksistä

Vertailutietoa kotivakuutuskorvauksista tehtävistä ikävähennyksistä Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Porkkalankatu 1 00180 Helsinki Puh. (09) 6850 120 Fax (09) 6850 1220 www.fine.fi Vertailutietoa kotivakuutuskorvauksista tehtävistä ikävähennyksistä Vakuutus- ja rahoitusneuvonta,

Lisätiedot

Vakuutusehto YT407 Kiinteistön oikeusturvavakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen.

Vakuutusehto YT407 Kiinteistön oikeusturvavakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen. TMH 0.2 Vakuutusehto YT407 Kiinteistön oikeusturvavakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen. Sisällysluettelo 1 Vakuutuksen tarkoitus 2 Vakuutetut 3 Vakuutuksen voimassaoloalue ja tuomioistuimet 4 Korvattavat

Lisätiedot

Ravihevosen pakollinen kilpailuvakuutus

Ravihevosen pakollinen kilpailuvakuutus Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2016 alkaen Ravihevosen pakollinen kilpailuvakuutus Sisällysluettelo HEVOSVAKUUTUS... 2 1 Vakuutuksen tarkoitus... 2 2 Vakuutuksen kohde... 2 3 Vakuutuksen voimassaolo... 2 4

Lisätiedot

Vastuuvakuutusten yhteiset ehdot

Vastuuvakuutusten yhteiset ehdot Vakuutusehto VY1 Vastuuvakuutusten yhteiset ehdot Voimassa 1.5.2010 alkaen Sisältö 1 Vastuuvakuutusturva 2 2 Vastuuvakuutuksen käsitteitä 2 3 Vastuuvakuutuksen voimassaoloalue 2 4 Vastuuvakuutusten yhteiset

Lisätiedot

YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2010

YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2010 Yl 1 YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. Eräiden vakuutussopimuksessa käytettyjen termien merkitys 2. Sopimuksen tekeminen ja voimassa pitäminen 3. Vakuutussopimuksen lakkaaminen 4. Vakuutusmaksun

Lisätiedot

Venevakuutus Tuotetiedot

Venevakuutus Tuotetiedot Venevakuutus Tuotetiedot Voimassa 1.3.2013 alkaen Tuotetiedoista saat tarvitsemasi tiedot voidaksesi valita tarpeitasi parhaiten vastaavan vakuutuksen. Vakuutusturva on selostettu oleellisimmilta osilta.

Lisätiedot

Kodin lisäturva -vakuutus alkaen

Kodin lisäturva -vakuutus alkaen Kodin lisäturva -vakuutus 1.10.2018 alkaen Väreen Kodin lisäturva -vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.10.2018 alkaen ja niitä sovelletaan 1.10.2018 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin.

Lisätiedot

Täydelliset ennen sopimuksen tekoa annettavat ja sopimusta koskevat tiedot tuotteesta ovat vakuutuskirjassa ja vakuutusehdoissa.

Täydelliset ennen sopimuksen tekoa annettavat ja sopimusta koskevat tiedot tuotteesta ovat vakuutuskirjassa ja vakuutusehdoissa. Kiinteistövakuutus VAKUUTUSTA KOSKEVAT TIEDOT SISÄLTÄVÄ ASIAKIRJA Yritys: If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike Tuote: Omaisuusvakuutus, Asuinrakennus Täydelliset ennen sopimuksen tekoa annettavat ja

Lisätiedot

Vakuutusehto Voimassa alkaen

Vakuutusehto Voimassa alkaen Vakuutusehto Voimassa 1.1.2019 alkaen SISÄLLYSLUETTELO HEVOSVAKUUTUS... 2 1 Vakuutuksen tarkoitus... 2 2 Vakuutuksen kohde... 2 3 Vakuutuksen voimassaolo... 2 4 Korvattavat vahingot... 2 4.1 Hevosen tapaturmainen

Lisätiedot

VASTUUVAKUUTUSTURVAEHTO 219: LAAJA OMAISUUSRIKOSVAKUUTUS

VASTUUVAKUUTUSTURVAEHTO 219: LAAJA OMAISUUSRIKOSVAKUUTUS Vla 1 VASTUUVAKUUTUSTURVAEHTO 219: LAAJA OMAISUUSRIKOSVAKUUTUS 1.4.2001 219.1 KORVATTAVAT VAHINGOT 1.1 Työntekijöiden omaisuusrikokset Vakuutusturva korvaa sen vahingon, joka vakuutetulle aiheutuu tähän

Lisätiedot

YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2015

YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2015 Yl 1 YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. Eräiden vakuutussopimuksessa käytettyjen termien merkitys 2. Sopimuksen tekeminen ja voimassa pitäminen 3. Vakuutussopimuksen lakkaaminen 4. Vakuutusmaksun

Lisätiedot

Saat Buster Vakuutuksen veloituksetta vuodeksi Buster Plus Starttipaketin yhteydessä.

Saat Buster Vakuutuksen veloituksetta vuodeksi Buster Plus Starttipaketin yhteydessä. Buster Vakuutus Yhtä huoleton valinta kuin Busterisikin. Saat Buster Vakuutuksen veloituksetta vuodeksi Buster Plus Starttipaketin yhteydessä. Voit veneillä milloin vain, kattava vakuutusturva on voimassa

Lisätiedot

KANSAINVÄLINEN VASTUUVAKUUTUS

KANSAINVÄLINEN VASTUUVAKUUTUS VA 12 KANSAINVÄLINEN VASTUUVAKUUTUS YLEISET VAKUUTUSEHDOT (TAPAHTUMISEHDOT) Voimassa 1.1.2006 alkaen. 1 103 928 1 10.05 400 SISÄLLYSLUETTELO 1 Vakuutuksenottaja ja vakuutetut(*)... 3 2 Vakuutuksen voimassaoloalue...

Lisätiedot

Esine- ja keskeytysvakuutus

Esine- ja keskeytysvakuutus yleiset ehdot omaisuusvakuutus Voimassa 1.1.2006 alkaen Nämä omaisuusvakuutuksen ehdot sisältävät yhteisten säännösten lisäksi säännöksiä, jotka koskevat yksinomaan joko vakuutuksen esine- tai keskeytysvakuutusosaa.

Lisätiedot

Vakuutusehdot ovat voimassa 1.6.2015 alkaen ja niitä sovelletaan 1.6.2015 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin.

Vakuutusehdot ovat voimassa 1.6.2015 alkaen ja niitä sovelletaan 1.6.2015 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. VaraAvain vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.6.2015 alkaen ja niitä sovelletaan 1.6.2015 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001196191) vakuutuksenantaja

Lisätiedot

Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen. Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy

Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen. Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Tiekunnat Yksityiset tiet ovat yksityisten kiinteistönomistajien

Lisätiedot

KodinOmavastuu vakuutus

KodinOmavastuu vakuutus KodinOmavastuu vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.3.2013 alkaen ja niitä sovelletaan 4.3.2013 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001194935)

Lisätiedot

Omaisuuserityisehto 322: kiinteistönomistajan-, toimitusjohtajan- ja hallituksen vastuuvakuutusturva sekä kiinteistönomistajan oikeusturva

Omaisuuserityisehto 322: kiinteistönomistajan-, toimitusjohtajan- ja hallituksen vastuuvakuutusturva sekä kiinteistönomistajan oikeusturva Omaisuuserityisehto 322: kiinteistönomistajan-, toimitusjohtajan- ja hallituksen vastuuvakuutusturva sekä kiinteistönomistajan oikeusturva Voimassa 1.1.2013 alkaen 322.1 Kiinteistönomistajan vastuuvakuutusturva

Lisätiedot

Helsingin Kaupungin Asunnot Oy:n vapaaehtoinen henkilövakuutus

Helsingin Kaupungin Asunnot Oy:n vapaaehtoinen henkilövakuutus 18.1.2013 Helsingin Kaupungin Asunnot Oy:n vapaaehtoinen henkilövakuutus 1.1.2013 alkaen 1 Talkootyöntekijöiden tapaturmavakuutus 353-4177916-7 Vakuutettuina ovat Suomessa vakinaisesti asuvat, Suomen asumisperusteisen

Lisätiedot

Toiminnan vastuuvakuutus Vakuutusehdot 300

Toiminnan vastuuvakuutus Vakuutusehdot 300 Toiminnan vastuuvakuutus Vakuutusehdot 300 Voimassa 1.1.2018 alkaen Sisällysluettelo 1 Vakuutuksen tarkoitus 2 Vakuutettu toiminta 3 Vakuutuksen voimassaoloalue 4 Korvattavat vahingot 5 Korvausrajoitukset

Lisätiedot

Matkatavara- ja matkavastuuvakuutus

Matkatavara- ja matkavastuuvakuutus Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2010 alkaen Matkatavara- ja matkavastuuvakuutus Yritykset ja yhteisöt Sisällysluettelo 1 Vakuutetut ja korvauksen saaja 2 1.1 Vakuutetut 2 1.2 Korvauksen saaja 2 2 Vakuutuksen

Lisätiedot

Venevakuutus. Vakuutusehdot Voimassa alkaen. Sisällysluettelo

Venevakuutus. Vakuutusehdot Voimassa alkaen. Sisällysluettelo Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2019 alkaen Sisällysluettelo...2 1 Yleiskuvaus...2 2 Vakuutuksen voimassaolo...2 3 Vakuutuksen kohde...3 4 Korvattavat vakuutus tapahtumat ja niihin liittyvät rajoitukset...3

Lisätiedot

Yl 1 SISÄLLYSLUETTELO

Yl 1 SISÄLLYSLUETTELO Yl 1 SISÄLLYSLUETTELO YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2014... 3 1 ERÄIDEN VAKUUTUSSOPIMUKSESSA KÄYTETTYJEN TERMIEN MERKITYS... 3 2 SOPIMUKSEN TEKEMINEN JA VOIMASSA PITÄMINEN... 5 3 VAKUUTUSSOPIMUKSEN LAKKAAMINEN...

Lisätiedot

Vakuutusehdot ovat voimassa 1.9.2012 alkaen ja niitä sovelletaan 15.10.2012 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin.

Vakuutusehdot ovat voimassa 1.9.2012 alkaen ja niitä sovelletaan 15.10.2012 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. VaraAvain vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.9.2012 alkaen ja niitä sovelletaan 15.10.2012 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001194708) vakuutuksenantaja

Lisätiedot

Vapaaehtoisen MATA-työtapaturmavakuutuksen

Vapaaehtoisen MATA-työtapaturmavakuutuksen Vapaaehtoisen MATA-työtapaturmavakuutuksen vakuutusehdot Vakuuttavaa hyvinvointia Mela Nämä vakuutusehdot koskevat maatalousyrittäjien tapaturmavakuutuslain 21 :n 1 momentin mukaista vapaaehtoista työtapaturmavakuutusta.

Lisätiedot

Fortum OmavastuuPlus vakuutus

Fortum OmavastuuPlus vakuutus Fortum OmavastuuPlus vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 18.3.2014 alkaen ja niitä sovelletaan 18.3.2014 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001195543)

Lisätiedot

TURVAKSI. vastatuulien varalle. Vakuutusopas If Venevakuutus, voimassa alkaen

TURVAKSI. vastatuulien varalle. Vakuutusopas If Venevakuutus, voimassa alkaen TURVAKSI vastatuulien varalle Vakuutusopas If Venevakuutus, voimassa 1.10.2017 alkaen VENEET VESILLE huolettomasti VINKIT VENEILY- KAUDELLE if.fi/veneily Rakastatko purjehtimisen vapautta vai vauhdin hurmaa

Lisätiedot

Vakuutusehto YT307 Kiinteistön vastuuvakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen.

Vakuutusehto YT307 Kiinteistön vastuuvakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen. TMH 0.2 Vakuutusehto YT307 Kiinteistön vastuuvakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen. Sisällysluettelo 1 Korvattavat vahingot ja voimassaoloalue 1.1 Korvattavat vahingot 1.2 Voimassaoloalue 2 Korvausrajoitukset

Lisätiedot

Seuran ja tilaisuuden järjestäjän vastuuvakuutus

Seuran ja tilaisuuden järjestäjän vastuuvakuutus 671 Seuran ja tilaisuuden järjestäjän vastuuvakuutus www.tapiola.fi Vakuutusehto Voimassa 1.11.2000 alkaen Sisällysluettelo 1 Vakuutuksen voimassaoloalue 2 Korvattavat vahingot 3 Korvausrajoitukset 3.1

Lisätiedot

Fenniaturvan venevakuutukset. Tuote-esite voimassa 1.7. 2014 alkaen

Fenniaturvan venevakuutukset. Tuote-esite voimassa 1.7. 2014 alkaen Fenniaturvan venevakuutukset Tuote-esite voimassa 1.7. 2014 alkaen Sisältö Fenniaturvan venevakuutukset 3 Venevakuutuksilla vakuutettava omaisuus 3 Venevakuutusten voimassaoloalue 4 Veneen palo- ja varkausvakuutus

Lisätiedot

Jos kieliversioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, sovelletaan suomenkielistä versiota.

Jos kieliversioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, sovelletaan suomenkielistä versiota. Jos kieliversioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, sovelletaan suomenkielistä versiota. Avainturva-vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.10.2011 alkaen ja niitä sovelletaan 1.10.2011 tai sen jälkeen

Lisätiedot

Jos kieliversioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, sovelletaan suomenkielistä versiota.

Jos kieliversioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, sovelletaan suomenkielistä versiota. Jos kieliversioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, sovelletaan suomenkielistä versiota. Avainturva-vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.12.2012 alkaen ja niitä sovelletaan 1.12.2012 tai sen jälkeen

Lisätiedot

MAATALOUSYRITTÄJIEN TAPATURMAVAKUUTUSLAIN 21 :N 5 MOMENTIN MUKAISEN VAPAA- AJAN TAPATURMAVAKUUTUKSEN VAKUUTUSEHDOT. Yleisiä määräyksiä 1

MAATALOUSYRITTÄJIEN TAPATURMAVAKUUTUSLAIN 21 :N 5 MOMENTIN MUKAISEN VAPAA- AJAN TAPATURMAVAKUUTUKSEN VAKUUTUSEHDOT. Yleisiä määräyksiä 1 MATA-EHDOT vapaa-aika 1 (5) MAATALOUSYRITTÄJIEN TAPATURMAVAKUUTUSLAIN 21 :N 5 MOMENTIN MUKAISEN VAPAA- AJAN TAPATURMAVAKUUTUKSEN VAKUUTUSEHDOT Yleisiä määräyksiä 1 Vakuutuksenottaja on maatalousyrittäjien

Lisätiedot

TOIMINNAN VASTUUVAKUUTUS (ei sisällä tuotevastuuta) Yleiset vakuutusehdot

TOIMINNAN VASTUUVAKUUTUS (ei sisällä tuotevastuuta) Yleiset vakuutusehdot VA 01 TOIMINNAN VASTUUVAKUUTUS (ei sisällä tuotevastuuta) Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2001 alkaen Vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjola, krnro 720871 Osoite: Lapinmäentie 1, 00013 Pohjola, kotipaikka:

Lisätiedot

Oikeudenkäyntikuluvakuutus OK1

Oikeudenkäyntikuluvakuutus OK1 Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2018 alkaen Oikeudenkäyntikuluvakuutus OK1 Sisällys 1 Oikeudenkäyntikuluvakuutusturva...1 2 Oikeudenkäyntikuluvakuutuksen käsitteitä...1 3 Oikeudenkäyntikuluvakuutuksen voimassaoloalue...1

Lisätiedot

MTK:n tuotevastuuvakuutus

MTK:n tuotevastuuvakuutus Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2013 alkaen 10 Vakuutuksen tarkoitus Vakuutuksen tarkoituksena on korvata jäljempänä kohdassa 20 mainittujen vakuutettujen vakuutetussa toiminnassa tuotetusta tai valmistetusta

Lisätiedot

Vastuuvakuutus VA 04. 319 Huolto- ja korjausliike. 321 Käsiteltävänä ja huolehdittavana oleva omaisuus. 320 Autohuoltamo ja -korjaamo

Vastuuvakuutus VA 04. 319 Huolto- ja korjausliike. 321 Käsiteltävänä ja huolehdittavana oleva omaisuus. 320 Autohuoltamo ja -korjaamo Vastuuvakuutus VA 04 Erityisehdot 319-396. Voimassa 1.1.2016 133 380 1 04.16 319 Huolto- ja korjausliike 3.2.2 ja 3.2.3 vakuutuksesta korvataan myös vahinko, joka aiheutetaan huollettavaksi tai korjattavaksi

Lisätiedot

HUOLENPITOA HALLITUKSESTA ASIAKASETU 2

HUOLENPITOA HALLITUKSESTA ASIAKASETU 2 HUOLENPITOA HALLITUKSESTA ASIAKASETU 2 Vuosimaksu 145 / yhden vakuutuspaikan yhtiö *) Vastuuvakuutuksen vakuutusmäärä korottuu 200 000 :lla Tukea vahingon rajaamis- ja puolustautumiskustannuksiin Hallitus

Lisätiedot

Venevakuutus Vakuutusehdot

Venevakuutus Vakuutusehdot Venevakuutus Vakuutusehdot Voimassa 1.3.2013 alkaen SISÄLLYSLUETTELO VAKUUTUSEHDOISSA KÄYTETTYJEN KÄSITTEIDEN MÄÄRITELMÄT ESINEVAKUUTUS 1 Vakuutuksen sisältö 2 Vakuutuksen tarkoitus 3 Vakuutuksen kohde

Lisätiedot

Kauppapuutarhan keskeytysvakuutus KE7

Kauppapuutarhan keskeytysvakuutus KE7 Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2012 alkaen Kauppapuutarhan keskeytysvakuutus KE7 Sisällys 1 Keskeytysvakuutusturva...1 2 Kauppapuutarhakeskeytysvakuutuksen käsitteitä...1 2.1 Vakuutettu liiketoiminta...1 2.2

Lisätiedot

Yleiset yritysvakuutusehdot

Yleiset yritysvakuutusehdot Yleiset yritysvakuutusehdot Voimassa 1.1.2004 alkaen www.if.fi 1. Vakuutussopimuksen keskeiset käsitteet 1.1 VAKUUTUSSOPIMUKSEN OSAPUOLET Vakuutuksenottaja ja If Vahinkovakuutusyhtiö Oy (jäljempänä Vakuutusyhtiö)

Lisätiedot

Kodin vakuuttaminen osana arjen riskienhallintaa

Kodin vakuuttaminen osana arjen riskienhallintaa Kodin vakuuttaminen osana arjen riskienhallintaa Asuntovakuuttamisen tietoisku Helsingin Pelastusliitto HELPE:n ja Kiinteistöliitto Uusimaan asukasturvallisuusilta 8.9.2015 Hannu Partanen 2 Sisältö 1)

Lisätiedot

VASTUUVAKUUTUSTURVAEHTO 227: IPR VAKUUTUS

VASTUUVAKUUTUSTURVAEHTO 227: IPR VAKUUTUS Vip 1 VASTUUVAKUUTUSTURVAEHTO 227: IPR VAKUUTUS 1.1.2005 OSA 1: MÄÄRITELMÄT Seuraavilla näissä vakuutusehdoissa käytetyillä lihavoiduilla termeillä on vain jäljempänä määritelty merkitys: Hyväksytty oikeudenkäynti

Lisätiedot

Esinevakuutusten yhteiset ehdot

Esinevakuutusten yhteiset ehdot Y100 www.turva.fi 1. Vakuutuksen voimassaoloalue 1.1 Omaisuus sijaintipaikassa 1.2 Muualla oleva omaisuus (poissaehto) 2. Vakuutuksen kohteet 2.1 Rakennukset 2.2 Irtain käyttöomaisuus 2.3 Vaihto-omaisuus

Lisätiedot

Vastuuvakuutukset jätevesiurakoinnissa ja - suunnittelussa

Vastuuvakuutukset jätevesiurakoinnissa ja - suunnittelussa Vastuuvakuutukset jätevesiurakoinnissa ja - suunnittelussa UKK Instituutti 25. 3.2011Tiina Schaarschmidt- Pernaa 25.3.2011 Tiina Schaarschmidt-Pernaa Suunnittelijan ja urakoitsijan vastuu Vastuun perusteet

Lisätiedot

Mika Mänttäri Mikko Nyyssölä TYÖTAPATURMA- JA AMMATTITAUTI- VAKUUTUS

Mika Mänttäri Mikko Nyyssölä TYÖTAPATURMA- JA AMMATTITAUTI- VAKUUTUS Mika Mänttäri Mikko Nyyssölä TYÖTAPATURMA- JA AMMATTITAUTI- VAKUUTUS Talentum Pro Helsinki 2016 Copyright 2016 Talentum Media Oy ja tekijät Yhteistyössä Lakimiesliiton Kustannus ISBN 978-952-14-2769-5

Lisätiedot

Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista

Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista Tulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu kolmen eri vakuutusyhtiön korvauksista 18.12.2013 Johanna Kantola ja Hanna Salo Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

Lisätiedot

Perustietoa kotivakuutuksista

Perustietoa kotivakuutuksista Perustietoa kotivakuutuksista Tulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu kolmen eri vakuutusyhtiön korvauksista 18.12.2013 Johanna Kantola ja Hanna Salo Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE

Lisätiedot

Yleiset Sopimusehdot. www.if.fi. ehdot voimassa 1.1.2011 alkaen YL 1. Sisällysluettelo

Yleiset Sopimusehdot. www.if.fi. ehdot voimassa 1.1.2011 alkaen YL 1. Sisällysluettelo Yleiset Sopimusehdot ehdot voimassa 1.1.2011 alkaen YL 1 www.if.fi Sisällysluettelo 1 Eräiden vakuutussopimuksessa käytettyjen termien merkitys............................ 2 2 Sopimuksen tekeminen ja voimassa

Lisätiedot

mittaturvan venevakuutukset

mittaturvan venevakuutukset mittaturvan venevakuutukset Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2011 alkaen 133 131 1 9.11 SISÄLLYSLUETTELO mittaturvan venevakuutukset...3 10 Yleistä...3 11 vakuutuksen kohde...3 12 vakuutuksien voimassaolo...3

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pohjantähtiturva VE700 Venevakuutus

SISÄLLYSLUETTELO. Pohjantähtiturva VE700 Venevakuutus SISÄLLYSLUETTELO VE705 VENEEN SUOJELUOHJEET... 2 1 Veneen turvallinen käyttö ja säilytys... 2 2 Murto- ja varkausvahinkojen torjunta... 2 3 Palovahinkojen torjunta... 2 VE710 KESKEISIÄ KÄSITTEITÄ... 2

Lisätiedot

Venevakuutus. Mittaturvan vakuutusehdot 1.1.2015. Veneen vastuuvakuutus...5 1 Vakuutetut...5 2 Vakuutuksen voimassaolo...5

Venevakuutus. Mittaturvan vakuutusehdot 1.1.2015. Veneen vastuuvakuutus...5 1 Vakuutetut...5 2 Vakuutuksen voimassaolo...5 Mittaturvan vakuutusehdot 1.1.2015 Venevakuutus SISÄLLYSLUETTELO VENEVAKUUTUKSET...2 Yhteiset määräykset...2 Esinevakuutukset...2 1 Vakuutuksen tarkoitus ja kohde...2 2 Vakuutuksien voimassaolo...2 3 Vakuutusmäärä...2

Lisätiedot

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen Parasta TURVAA HEVOSELLESI Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen IF HEVOSVAKUUTUS Sisällys Perusasioita, jotka on hyvä tietää... 3 Vakuutuksen sisältö............................................

Lisätiedot

Tietoturvavakuutus. Tuote-esite voimassa alkaen

Tietoturvavakuutus. Tuote-esite voimassa alkaen Tietoturvavakuutus Tuote-esite voimassa 1.6.2017 alkaen Tietoturvavakuutus Tietoturvariskeistä on tullut yrityksissä arkipäivää. Yritysten riippuvuus tietojärjestelmistä, tiedon arvo sekä tiedon luottamuksellisuuden

Lisätiedot

Toiminnan vastuuvakuutus

Toiminnan vastuuvakuutus Toiminnan vastuuvakuutus Kirsi Rouhiainen 09.11.2017 Vastuuvakuutuksen osapuolet Vakuutuskorvaus Vakuutussopimus Korvausvastuu Vahingonkärsinyt Vakuutuksenottaja 11.4.2016 Vastuuvakuutuksen tarkoitus Selvittää

Lisätiedot

Suojelukohteet Kotivakuutuksessa. 7.11.2013 Veli-Pekka Kemppinen

Suojelukohteet Kotivakuutuksessa. 7.11.2013 Veli-Pekka Kemppinen Suojelukohteet Kotivakuutuksessa 7.11.2013 Veli-Pekka Kemppinen Täydestä hinnasta vakuuttaminen Rakennus ja irtaimisto voidaan vakuuttaa täydestä hinnasta, jolla tarkoitetaan vakuuttamista pinta-alatietojen

Lisätiedot

Toiminnan vastuuvakuutus Vakuutusehdot 300

Toiminnan vastuuvakuutus Vakuutusehdot 300 Toiminnan vastuuvakuutus Vakuutusehdot 300 Voimassa 1.8.2010 alkaen Sisällysluettelo 1 Vakuutuksen tarkoitus 2 Vakuutettu toiminta 3 Vakuutuksen voimassaoloalue 4 Korvattavat vahingot 5 Korvausrajoitukset

Lisätiedot

MTK:n tuotevastuuvakuutus

MTK:n tuotevastuuvakuutus Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2016 alkaen Sisällysluettelo 10 Vakuutuksen tarkoitus 2 20 Vakuutetut ja vakuutettu toiminta 2 30 Vakuutuksen voimassaoloalue 2 40 Korvattavat vakuutustapahtumat ja niihin liittyvät

Lisätiedot

EHDOT OIKEUSTURVA- VAKUUTUS VENEENOMISTAJAN PUOLELLA VUODESTA 1938.

EHDOT OIKEUSTURVA- VAKUUTUS VENEENOMISTAJAN PUOLELLA VUODESTA 1938. EHDOT OIKEUSTURVA- VAKUUTUS VENEENOMISTAJAN PUOLELLA VUODESTA 1938. HYVÄ VAKUUTUKSENOTTAJA! Alandian venevakuutus käsittää myös oikeusturvan luonnollisille henkilöille. Voit siis saada Alandialta korvauksen

Lisätiedot

Perusturva Pariturva. Sisällysluettelo. Henkivakuutusehdot Voimassa 27.10.2014 alkaen

Perusturva Pariturva. Sisällysluettelo. Henkivakuutusehdot Voimassa 27.10.2014 alkaen Henkivakuutusehdot Voimassa 27.10.2014 alkaen Perusturva Pariturva Sisällysluettelo Yleiset sopimusehdot 2 1 Vakuutussopimus 2 2 Vakuutussopimuksen voimassaolo 2 3 Vakuutusmaksun maksaminen ja maksun laiminlyönti

Lisätiedot

Vakuutusehto Y002 Sisältö 1 Eräät keskeiset käsitteet 11 Tapiolan takautumisoikeus 2 Tietojen antaminen ennen vakuutus- sopimuksen tekemistä

Vakuutusehto Y002 Sisältö 1 Eräät keskeiset käsitteet 11 Tapiolan takautumisoikeus 2 Tietojen antaminen ennen vakuutus- sopimuksen tekemistä Vakuutusehto Y002 Yleiset sopimusehdot Voimassa 1.9.2010 alkaen Sisältö 1 Eräät keskeiset käsitteet 2 2 Tietojen antaminen ennen vakuutussopimuksen tekemistä 2 2.1 Tapiolan tiedonantovelvollisuus 2 2.2

Lisätiedot

TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2012 alkaen. Pohjolan kiinteistövakuutukset

TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2012 alkaen. Pohjolan kiinteistövakuutukset TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2012 alkaen. Pohjolan kiinteistövakuutukset Kiinteistön rakennukset ovat arvokasta omaisuutta, josta taloyhtiön hallitus ja yrityksen johto ovat vastuussa. Onneksi voitte vakuuttaa

Lisätiedot

PERUSTIETOA KOTIVAKUUTUKSISTA

PERUSTIETOA KOTIVAKUUTUKSISTA Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Porkkalankatu 1 00180 Helsinki Puh. (09) 6850 120 Fax (09) 6850 1220 www.fine.fi PERUSTIETOA KOTIVAKUUTUKSISTA Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Hanna Salo 2011 Tässä oppaassa

Lisätiedot

TUOTE VASTUUVAKUUTUS. Tuoteseloste. Voimassa alkaen

TUOTE VASTUUVAKUUTUS. Tuoteseloste. Voimassa alkaen TUOTE VASTUUVAKUUTUS Tuoteseloste Voimassa 1.1.2019 alkaen Tuotevastuu tarkoittaa valmistajan, maahantuojan, myyjän tai vuokralleantajan korvausvelvollisuutta vahingoista, jotka aiheutuvat yrityksen elinkeinotoiminnassaan

Lisätiedot

INFRA ry:n jäsenyritysten vastuuvakuutukset

INFRA ry:n jäsenyritysten vastuuvakuutukset INFRA ry:n jäsenyritysten vastuuvakuutukset Voimassa 1.10.2012 alkaen Tämän oppaan tarkoitus on antaa tietoa INFRA ry:n jäsenyrityksille tyypillisistä vastuuvahinkoriskeistä ja niihin varautumisesta vastuuvakuutuksilla.

Lisätiedot

YH 12. järjestövakuutus. Vakuutusehdot. Voimassa 1.1.2011 alkaen 133 189 1 10.10

YH 12. järjestövakuutus. Vakuutusehdot. Voimassa 1.1.2011 alkaen 133 189 1 10.10 YH 12 järjestövakuutus Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2011 alkaen 133 189 1 10.10 SISÄLLYSLUETTELO JÄRJESTÖVAKUUTUS...3 esinevakuutus...3 1 vakuutuksen tarkoitus...3 2 vakuutuksen kohde...3 3 voimassaoloalue...3

Lisätiedot

MOOTTORIAJONEUVON VAKUUTUSTURVAEHTO 211: OIKEUSTUR- VA 1.1.2007

MOOTTORIAJONEUVON VAKUUTUSTURVAEHTO 211: OIKEUSTUR- VA 1.1.2007 Moo 1 MOOTTORIAJONEUVON VAKUUTUSTURVAEHTO 211: OIKEUSTUR- VA 1.1.2007 211.0 VAKUUTETUT, VAHINKOTAPAHTUMA JA VOIMASSAOLOAIKA Vakuutetut Vakuutettuja ovat vakuutuskirjassa mainitun ajoneuvon omistaja haltija

Lisätiedot

Valitse PARAS TURVA AJONEUVOLLESI

Valitse PARAS TURVA AJONEUVOLLESI Valitse PARAS TURVA AJONEUVOLLESI Vakuutusopas Moottorikelkan, mönkijän, mopon, mopoauton, traktorin, matkailuja kevytperävaunun vakuutukset voimassa 21.5.2016 alkaen VAKUUTUSASIAT OMILLA SIVUILLASI Kattavaa

Lisätiedot

KESKEYTYSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT

KESKEYTYSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT Ke 1 KESKEYTYSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2013 101 KESKEYTYSVAKUUTUKSESSA KÄYTETTÄVIÄ KÄSITTEITÄ Vakuutusmäärä Vastuuaika Vakuutusmäärällä tarkoitetaan vakuutuksen kohteelle vakuutuskirjaan merkittyä

Lisätiedot

Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista

Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Porkkalankatu 1 00180 Helsinki Puh. (09) 6850 120 Fax (09) 6850 1220 www.fine.fi Vertailutietoa nuorten kotivakuutuksista Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Hanna Salo 2011 Tässä

Lisätiedot