ESET SMART SECURITY 9

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ESET SMART SECURITY 9"

Transkriptio

1 ESET SMART SECURITY 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

2 ESET Smart Security on kaiken kattava Internet-tietoturvaohjelmisto. Se suojaa sinua sekä silloin, kun olet verkossa että silloin, kun et ole siellä. Tuotteeseen sisältyy myös varkaudenesto, jonka avulla voit löytää ja saada takaisin kadonneen kannettavan tietokoneesi, sekä bottiverkkosuojaus, joka jäljittää ja estää järjestelmääsi kohdistuvat tunkeutumisyritykset. ESET Smart Security sisältää integroidun virustentorjunnan, vakoiluohjelmasuojauksen, palomuuri-, varkaudenesto- ja roskapostinestomoduulit sekä käytönvalvontatoiminnot, jotka tekevät siitä kattavan ja integroidun suojausratkaisun. Tässä oppaassa on vaiheittaiset ohjeet tuotteen tyypilliseen asennukseen ja peruskokoonpanon määrittämiseen.

3 Virustentorjunta Varkaudenesto Palomuuri Tunnistaa ja puhdistaa tunnetut ja tuntemattomat virukset, madot, troijalaiset ja rootkit-ohjelmat ennakoivasti. Parantaa suojausta katoamis- ja varkaustapauksissa ja helpottaa kannettavan tietokoneen paikantamista, jos se katoaa. Estää luvattomia käyttäjiä käyttämästä tietokonettasi. Valvoo tietokoneen tietoliikennettä. Pankkitoiminnan ja maksujen suojaus Parantaa pankkien Internet-sivustojen ja verkkomaksujen suojausta. Käytönvalvonta Estää lapsia pääsemästä sivuille, joilla on sopimatonta tai haitallista sisältöä. Vakoiluohjelmasuoj aus Suojaa piilotetuilta takaporteilta, latausohjelmilta, heikkouksilta, salasanan murtavilta työkaluilta, kaappaajilta, salasanan varastajilta ja näppäinlyönnit kirjaavilta ohjelmilta.

4 Asennus ESET Smart Security sisältää komponentteja, jotka saattavat olla ristiriidassa muiden tietokoneeseen asennettujen virustorjuntatuotteiden tai suojausohjelmistojen kanssa. ESET suosittelee, että poistat kaikki tällaiset ohjelmat mahdollisten ongelmien estämiseksi. Microsoft Windows Vistan ja uudempien Windows-versioiden Windowspalomuuria ei tarvitse poistaa käytöstä tai poistaa, sillä ESET Smart Security -asennusohjelma tekee tämän automaattisesti. Voit asentaa tuotteen ESET Smart Security CD-/DVDasennuslevyltä tai lataamalla asennusohjelman osoitteesta Asennuksen käynnistäminen Ohjatun asennustoiminnon seuraavista tavoista: voi käynnistää jollakin 1. Jos asennus tehdään CD-/DVD-levyltä, aseta CD-/DVD-levy CD-/DVD-asemaan. Jos automaattisen suorittamisen valikko ei tule näkyviin automaattisesti, avaa se manuaalisesti kaksoisnapsauttamalla CD-/DVD-asemaa. Asennusohjelma tarkistaa uusimman tuoteversion automaattisesti verkosta. Jos uudempi versio on saatavilla, saat kehotteen ladata sen ennen asennusprosessin aloittamista. Seuraavassa vaiheessa näytetään Käyttöoikeussopimus. Lue sopimus ja osoita sitten hyväksyväsi se valitsemalla Hyväksy. Asennus jatkuu hyväksymisen jälkeen. 2. Jos asennat ladatusta tiedostosta, käynnistä Liveasennusohjelma kaksoisnapsauttamalla ladattua tiedostoa. Itse Live-asennusohjelma on pieni tiedosto. Tuotteen ESET Smart Security asentamiseen tarvittavat

5 lisätiedostot ladataan automaattisesti. Mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten tunnistus Koska osaa mahdollisesti ei-toivotuista sovelluksista käytetään laillisesti, eikä niistä välttämättä aiheudu tietoturvariskejä, käyttäjän on itse otettava tunnistus käyttöön. Asennuksen viimeisteleminen Kun kaikki tarvittavat parametrit on määritetty, aloita lopullinen asennus valitsemalla Asenna. Asennuksen edistyminen ilmaistaan edistymispalkissa. Kun asennus on valmis, ESET Smart Security käynnistyy automaattisesti. Tietokonetta ei tarvitse yleensä käynnistää uudelleen, vaan ESET Smart Security aloittaa tietokoneen suojaamisen haittaohjelmauhilta saman tien. Liity ESET LiveGrid -verkostoon Auta meitä haittaohjelmien sieppaamisessa liittymällä yhteistyöverkostoomme. Kun osallistut, autat meitä keräämään lisää uhkanäytteitä, mikä puolestaan auttaa vahvistamaan ja tehostamaan kaikkien ESET-käyttäjien ennakoivaa suojausta. Suosittelemme tämän toiminnon käyttöönottoa. Kiitos tuestasi. Luotettavan vyöhykkeen asetukset Jos verkkoyhteys havaitaan, kun asennus on valmis, näkyviin tulee ilmoitus, jonka avulla voit määrittää luotettavan vyöhykkeen. Uusi verkko havaittu -ilmoitus ilmaisee tietokoneen järjestelmäasetuksissa määritetyn paikallisen aliverkon. Nämä asetukset vaikuttavat tietokoneen näkyvyyteen vain paikallisessa verkossa, eivät Internetissä. Valittavissa on kaksi käyttötilaa:

6 Julkinen verkko Valitse tämä asetus, jos et halua jakaa kansioita tai tulostimia etkä halua tietokoneen näkyvän muille saman verkon käyttäjille. Tämä asetus on suositeltava, jos käytössä on langaton yhteys. Koti tai työverkko Valitse tämä asetus, jos haluat jakaa tietokoneessa olevia tiedostoja ja kansioita ja haluat tietokoneen näkyvän muille saman verkon käyttäjille. Tätä asetusta suositellaan paikallisen kotiverkon ja luotettujen toimistoverkkojen käyttäjille.

7 Tuoteaktivointi Kun asennus on valmis, Tuoteaktivointi-ikkuna näkyviin. tulee Jos ESET Smart Security on ostettu liikkeestä fyysisessä pakkauksessa, aktivoi se Käyttöoikeusavaimen avulla. Käyttöoikeusavain on käyttöoikeuskortissa tai, jos olet ostanut käyttöoikeuden verkosta, sähköpostiviestissä. Aktivoinnin onnistuminen edellyttää käyttöoikeusavaimen antamista. Jos haluat uusia käyttöoikeuden, anna uusimisaktivointiavain. Jos haluat arvioida tuotteen ESET Smart Security ennen sen aktivointia, valitse Ilmainen kokeilukäyttöoikeus. Anna tarvittavat tiedot kenttiin ja määritä sähköpostiosoite. Kokeilukäyttöoikeus lähetetään tähän osoitteeseen ja ESET Smart Security aktivoidaan rajoitetuksi ajaksi. Jos et valitse aktivointia tällä kertaa, valitse Aktivoi myöhemmin. Jos valitset Aktivoi myöhemmin, voit avata Tuoteaktivoinnin tyyppi -ikkunan uudelleen Asetukset- tai Ohje ja tuki -moduulista napsauttamalla tuotteen pääikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa tilailmoituskuvaketta tai tehtäväpalkin Windowsilmaisinalueella olevaa ESET-kuvaketta. Jos sinulla ei ole käyttöoikeutta ja haluat ostaa sen, valitse Osta lisenssi. Tämä ohjaa sinut uudelleen paikallisen ESETjälleenmyyjän sivustoon. Varkaudenesto Voit suojata tietokonettasi katoamistai varkaustapauksessa valitsemalla Ota varkaudenesto käyttöön, niin ESET Varkaudenesto -toiminnot tulevat käyttöön rekisteröimälläsi tietokoneella. Lisätietoja tietokoneen liittämisestä ESET Varkaudenesto toimintoon ja sen toiminnasta on kohdassa Uuden laitteen lisääminen. Tuotteen ESET Smart Security käynnistäminen ESET Smart Security aloittaa tietokoneen suojaamisen heti asennuksen jälkeen. Ohjelmaa ei tarvitse avata sen käynnistämiseksi. Voit avata tuotteen ESET Smart Security milloin tahansa ja tarkistaa suojauksen tilan tai tehdä erilaisia tarkistus- ja ylläpitotoimia. Jos haluat avata tuotteen ESET Smart Security, kaksoisnapsauta Windows-ilmaisinalueella olevaa tuotteen ESET Smart Security kuvaketta.

8 Käyttöliittymä Aloitus-osio ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Tietokoneen tarkistus on tärkeä osa kutakin virustentorjuntaratkaisua. Sen avulla voi tarkistaa tietokoneen levyillä olevia tiedostoja ja kansioita. Päivitys-osiossa tärkeitä tietoja ohjelmapäivityksistä. On tärkeää, että ohjelma päivitetään säännöllisesti, jotta suojaus uusimmilta uhilta on parhaalla mahdollisella tasolla. Työkalut-osiossa voit käyttää lisäominaisuuksia, kuten seuraavia: Pankkitoiminnan ja maksujen suojaus, Varkaudenesto ja Lisää työkaluja (muun muassa lokitiedostoja, karanteenia, ajastinta jne). Asetukset-vaihtoehtojen avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Ohje ja tuki -osiossa on kattava tuotteen ESET Smart Security ohje ja tuki. Voit ottaa yhteyttä ESETin tekniseen tukeen myös suoraan tästä. Uutiset-osiossa on ESETiin liittyviä uutisia. Päivitys Oletusarvoisesti ESET Smart Security on määritetty tekemään säännölliset päivitykset (lisätietoja on tuoteoppaan Ajastin-osassa). Kun asennus on valmis, mutta päivitystä ei ole tehty vielä, suosittelemme päivityksen käynnistämistä manuaalisesti seuraavalla tavalla:

9 Valitse ohjelman ESET Smart Security pääikkunassa vasemmalla olevasta päävalikosta Päivitä ja sitten Päivitä nyt. Tietokoneen tarkistus Kun asennus ja päivitys ovat onnistuneet, suosittelemme, että tarkistat tietokoneen koneen mahdollisten uhkien varalta. Voit tehdä tämän valitsemalla tuotteen ESET Smart Security pääikkunassa vasemmalla olevasta päävalikosta Tietokoneen tarkistus ja valitsemalla sitten Tarkista tietokone. Huomautus: Tietokoneen alkutarkistus käynnistyy automaattisesti 20 minuuttia asennusohjelman jälkeen. Tämän ajastetun tehtävän voi ottaa pois käytöstä ajastimessa. Päivitysmoduuli muodostaa Internet-yhteyden, ottaa yhteyden käytettävissä olevaan ESET-päivityspalvelimeen ja lataa digitaalisesti allekirjoitetut päivitystiedostot. Nämä päivitykset sisältävät uusimmat haittaohjelmamääritykset sekä uudet lisäheuristiikan ja muiden ohjelmamoduulien määritykset. Heti kun uusi päivitys on asennettu, ESET Smart Security tuo ilmoituksen näkyviin ilmaisinalueelle ja ohjelman pääikkunaan.

10 Suojaustila Tuotteen ESET Smart Security nykyinen suojaustila on ilmaistu seuraavilla tavoilla: Ilmaisinalueen kuvake Aloitus-osiossa on yksityiskohtainen raportti suojaustilasta. Jos jokin suojausmoduuli poistetaan käytöstä, Aloitus-ikkunassa näkyy käytöstä poistetun moduulin nimi sekä linkki, jolla sen voi ottaa uudelleen käyttöön. Yksittäiset suojaustilat on ilmaistu seuraavilla kuvakkeilla: Kaikkien paikallisien kiintolevyjen tarkistus alkaa. Tilaikkunassa näkyy edistymispalkki sekä tarkistettujen ja tartunnan saaneiden tiedostojen tilastotiedot. Jos uhka havaitaan, ESET Smart Security asettaa tiedoston karanteeniin ja tuo hälytyksen näkyviin ilmaisinalueelle. Voit jatkaa työskentelyä normaalisti tarkistuksen ollessa käynnissä. Vihreä Virustentorjunta toimii oikein. Tietokone on suojattu haitallisilta ohjelmistoilta sekä verkkohyökkäyksiltä. Tämä tila ilmaisee, että kaikki suojausmoduulit ovat käytössä ja että virusmääritystietokanta on ajan tasalla. Oranssi Tämä kuvake on näkyvissä, jos tietokoneeseen ei ole

11 asennettu kaikkia käyttöjärjestelmäpäivityksiä. saatavilla olevia Oranssi kuvake on näkyvissä, jos reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus on käytössä, mutta suojaustaso ei ole välttämättä paras mahdollinen sähköpostisovelluksen tai Internetin käytön suojaus on poistettu käytöstä tai se ei toimi oikein. Punainen Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus on poistettu käytöstä tai sen toiminnassa on häiriöitä. Koska tämän moduulin asianmukainen toiminta on elintärkeää järjestelmän tietoturvan kannalta, suosittelemme, että passiivinen moduuli otetaan käyttöön heti. Virusmääritystietokanta ei ole ajan tasalla Jos virusmääritystietokanta ei ole päivittynyt automaattisesti, yritä päivittää se manuaalisesti, tai tarkista, onko tietokoneessa Internet-yhteys. Ongelmien ratkaiseminen ESETin teknisen tuen asiantuntijat ovat valmiina auttamaan mahdollisten ongelmien ratkaisemisessa. Ennen kuin otat yhteyttä tekniseen tukeen, suosittelemme, että luet aiheeseen liittyvän ohjeaiheen tuotedokumentaatiosta (käyttöoppaasta, tuotteensisäisestä ohjetiedostosta) tai etsit ratkaisua ESETin sivustosta. Tiettyjen ongelmien ratkaisuja ja toimintoihin ja tuotteisiin liittyviä kysymyksiä on tietämyskannassamme osoitteessa: Voit ottaa yhteyttä ESETin tekniseen tukeen täyttämällä verkkolomakkeen seuraavassa osoitteessa: Kyselyn lähettäminen tekniseen tukeen Ongelmatilanteessa voit ottaa yhteyttä ESETin asiakaspalveluun tuotteeseen ESET Smart Security integroidulla kyselylomakkeella. Valitse Ohje ja tuki -osiossa Lähetä tukipyyntö.

12 Copyright 2015 ESET, spol. s r.o. Tuotteen ESET Smart Security on kehittänyt ESET, spol. s r.o. Lisätietoja on osoitteessa Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän oppaan osaa ei saa toisintaa, tallentaa noutojärjestelmään eikä siirtää millään tavalla sähköisesti, mekaanisesti, valokopioimalla, kuvaamalla, skannaamalla eikä muutoin ilman tekijän kirjallista lupaa. ESET, spol. s r.o. pidättää oikeuden muuttaa mitä tahansa kuvattua sovellusohjelmistoa ilman erillistä ilmoitusta. ESET, ESET-logo, NOD32, Smart Security, ThreatSense, Live Grid ja/tai muut tässä oppaassa mainitut ESET, spol. s r. o. -yhtiön tuotteet ovat ESET, spol. s r. o. -yhtiön rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä mainitut yritykset tai tuotteet saattavat olla omistajiensa rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tuotteet ovat ISO 9001:2000 -standardin laatuvaatimusten mukaisia. VERSIO 10/6/2015

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Smart Security suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta

Lisätiedot

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET NOD32 Antivirus suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta

Lisätiedot

ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Cyber Security tarjoaa huippuluokan suojauksen tietokoneellesi haittaohjelmia vastaan. Alun perin palkitussa

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET NOD32 Antivirus suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan

Lisätiedot

ESET SMART SECURITY 7

ESET SMART SECURITY 7 ESET SMART SECURITY 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Smart Security suojaa tietokonetta

Lisätiedot

ESET SMART SECURITY 10

ESET SMART SECURITY 10 ESET SMART SECURITY 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Smart Security on kaiken kattava Internet-tietoturvaohjelmisto. Se

Lisätiedot

ESET SMART SECURITY 8

ESET SMART SECURITY 8 ESET SMART SECURITY 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Smart Security-ohjelmistossa

Lisätiedot

ESET NOD32 ANTIVIRUS 10

ESET NOD32 ANTIVIRUS 10 ESET NOD32 ANTIVIRUS 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET NOD32 Antivirus suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan

Lisätiedot

PIKAOPAS. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

PIKAOPAS. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä PIKAOPAS Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET NOD32 Antivirus suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan

Lisätiedot

ESET SMART SECURITY PREMIUM 10. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista

ESET SMART SECURITY PREMIUM 10. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista ESET SMART SECURITY PREMIUM 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista ESET Smart Security Premium on kaiken kattava Internet-tietoturvaohjelmisto. Se suojaa sinua sekä silloin, kun olet verkossa että

Lisätiedot

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Pikaopas

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Pikaopas Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Pikaopas ESET Smart Security suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä

Lisätiedot

PIKAOPAS. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

PIKAOPAS. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä PIKAOPAS Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Internet Security on kaiken kattava Internet-tietoturvaohjelmisto. Se

Lisätiedot

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Pikaopas

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Pikaopas Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Pikaopas ESET NOD32 Antivirus suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä

Lisätiedot

PIKAOPAS. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

PIKAOPAS. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä PIKAOPAS Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Smart Security Premium on kaiken kattava Internet-tietoturvaohjelmisto.

Lisätiedot

MAC. Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

MAC. Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä MAC Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Cyber Security tarjoaa huippuluokan suojauksen tietokoneellesi haitallista koodia vastaan. Alun perin palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä

Lisätiedot

macos Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

macos Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä macos Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Cyber Security Pro tarjoaa huippuluokan suojauksen tietokoneellesi haitallista koodia vastaan. Alun perin palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Protecting the irreplaceable f-secure.com Sovelluksen lataus Tilattuaan Mobiiliturva palvelun, asiakas saa Android-laitteeseensa latauslinkin*, jota klikkaamalla sovellus

Lisätiedot

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows F-Secure Online Backup - Tekniikkaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia MITÄ KÄYTTÖJÄRJESTELMIÄ F-SECURE ONLINE BACKUP TUKEE? Tuetut käyttöjärjestelmät: Microsoft XP, 32-bittinen: Home- ja Professional-versiot

Lisätiedot

Message Broadcasting. Käyttöympäristö. Message Broadcasting -laajennuksen asentaminen. Viestien luominen

Message Broadcasting. Käyttöympäristö. Message Broadcasting -laajennuksen asentaminen. Viestien luominen Message Broadcasting Message Broadcasting on EasyMP Monitor -sovelluksen laajennus. Järjestelmänvalvojat voivat lähettää tämän laajennuksen avulla viestejä ja ilmoituksia yhteen tai useampaan projektoriin

Lisätiedot

Windows Live SkyDrive - esittely

Windows Live SkyDrive - esittely Windows Live SkyDrive - esittely Microsoftin SkyDrive on pilvipohjainen tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu. SkyDrive tarjoaa 25 Gb ilmaista säilytystilaa tiedostoille ja valokuville. Voit käyttää SkyDriven

Lisätiedot

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Page 1/9 1. Sisällysluettelo Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön... 1 1. Sisällysluettelo... 2 2. Asennus... 3 2.1 Ohjelman asennus... 3 2.2 Laiteajurin asennus... 3 3.

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Sonera Desktop Security Asennusohje 2005

Sonera Desktop Security Asennusohje 2005 Sonera Desktop Security Asennusohje 2005 Sonera Desktop Security - Asennusohje 2 (10) Tervetuloa Sonera Desktop Security -palvelun käyttäjäksi! Tässä dokumentissa on yleisellä tasolla kuvattu Sonera Desktop

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. Löydät kysymyksiisi vastaukset F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Asennus ja aktivointi Edellinen versio Asennus Edellistä F-Secure Mobile Anti-Virus -tuoteversiota ei tarvitse poistaa. Tarkista F-Secure Mobile Security -sovelluksen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3816848

Käyttöoppaasi. MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3816848 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Sisällys F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Sisällys Luku 1: Aloittaminen...3 1.1 Tilauksen hallinta...4 1.2 Tietokoneen suojauksen varmistaminen...4 1.2.1 Suojaustilakuvakkeet...4

Lisätiedot

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi?

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Internetin hyödyt ja vaarat Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Linkit Chrome https://www.google.com/intl/fi/chrome/browser/ Firefox http://www.mozilla.org/fi/ Opera http://www.opera.com/fi Vertailu

Lisätiedot

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus)

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) Microsoft Windows Vista Business Microsoft Winodows 7 Professional Upgrade

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

NOD32 Antivirus 3.0. Käyttöopas. Sisäiset komponentit: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware. suojaamme digitaalisia maailmoja

NOD32 Antivirus 3.0. Käyttöopas. Sisäiset komponentit: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware. suojaamme digitaalisia maailmoja NOD32 Antivirus 3.0 Sisäiset komponentit: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware Käyttöopas suojaamme digitaalisia maailmoja sisältö 1. ESET NOD32 Antivirus 3.0...4 1.1 Uudet ominaisuudet... 4 1.2

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012

Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012 Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh. (09) 350 75 30 Päivystys: atsoft@atsoft.fi Fax (09) 351 55 32 0400 316 088 Viime hetken tiedot

Lisätiedot

Ohjelmistopohjaisen lisenssin käyttö

Ohjelmistopohjaisen lisenssin käyttö 24.11.15 rev. 2 Ohjelmistopohjaisen lisenssin käyttö Yleistä Mastercam on käyttänyt aina suojauspalikkaan sidottuja lisenssejä. Ne ovat suhteellisen helppokäyttöisiä ja lisenssin siirtämiseen ei tarvita

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus... 4 Asetukset... 4 Toimitustavat... 5 Tilauksen käsittely...6 Huomioitavaa... 7 Lähipaketti toimitustapa...

Lisätiedot

Asteri Kirjanpito Dos rakentamispalvelun alv Vuosipäivitys 12.4.2011

Asteri Kirjanpito Dos rakentamispalvelun alv Vuosipäivitys 12.4.2011 Asteri Kirjanpito Dos rakentamispalvelun alv Vuosipäivitys 12.4.2011 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh. (09) 350 75 30 Päivystys: atsoft@atsoft.fi Fax (09) 350 75 321 0400 316 088 Viime hetken tiedot

Lisätiedot

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero AG Sivu 1 Tietoja tekijänoikeudesta ja tavaramerkistä Tämä opaskirjanen ja sen sisältö on Nero AG:n omaisuutta ja suojattu tekijänoikeudella. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 12.05.2011

Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 12.05.2011 Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 12.05.2011 Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 1. Johdanto Hosted Mail on yrityskäyttöön suunniteltu sähköposti- ja ryhmätyösovelluspalvelu. Se perustuu Microsoft

Lisätiedot

DNA Mokkula E180 - korjaus päivityksen yhteydessä syntyneeseen ongelmaan

DNA Mokkula E180 - korjaus päivityksen yhteydessä syntyneeseen ongelmaan DNA Mokkula E180 - korjaus päivityksen yhteydessä syntyneeseen ongelmaan Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

VideoJet X10/X20/X40. Verkkovideopalvelin. Pika-asennusopas

VideoJet X10/X20/X40. Verkkovideopalvelin. Pika-asennusopas VideoJet X10/X20/X40 Verkkovideopalvelin fi Pika-asennusopas VideoJet X10/X20/X40 Yleisiä tietoja fi 2 1 Yleisiä tietoja Nämä ohjeet (Pika-asennusopas) liittyvät laitteisiin VideoJet X10, VideoJet X20

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE

MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE MYEERIKKILÄN AVAINTOIMINNALLISUUDET PELAAJAN NÄKÖKULMASTA Kehittymisen seuranta Oma taso ja kehittyminen Vertailu tavoitetasoihin ja oman ikäluokan parhaisiin Videot Omat

Lisätiedot

1 Visma L7 päivitysaineiston nouto

1 Visma L7 päivitysaineiston nouto 1 Visma L7 päivitysaineiston nouto Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka Visma L7 -järjestelmän master-ympäristö päivitetään etäpäivitysohjelman avulla. 1.1 Etäpäivitysohjelman asennus/päivitys Saat etäpäivitysohjelman

Lisätiedot

Verkkosivu: Puhelin: Sähköposti: Aktivointiopas

Verkkosivu:  Puhelin: Sähköposti: Aktivointiopas Verkkosivu: www.haltija.fi Puhelin: 09 612 2250 Sähköposti: asiakaspalvelu@haltija.fi Aktivointiopas Widgit Product Activator Widgit-tuotteiden aktivoiminen ja lisenssien hallinnointi tehdään Widgit Product

Lisätiedot

Trust PhotoCam 1300 TRUST PHOTOCAM 1300. Pika-asennusohje. Versio 1.0

Trust PhotoCam 1300 TRUST PHOTOCAM 1300. Pika-asennusohje. Versio 1.0 TRUST PHOTOCAM 1300 Pika-asennusohje SF Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust PhotoCam 1300 -tuotteen käyttäjille. Ota ongelmatilanteissa yhteyttä yhteen Trustin asiakastukikeskuksista.

Lisätiedot

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Käyttöopas (tarkoitettu tuoteversiolle 6.0 ja sitä uudemmille) Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET SMART

Lisätiedot

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN 2 REKISTERÖINTI Avaa saamasi SAFE -linkki tai mene ostamastasi tuotepakkauksesta löytyvään osoitteeseen. 2 Täytä lomake ja valitse vahva salasana. Klikkaa Luo käyttäjätili.

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

SQL Server 2008 asennus

SQL Server 2008 asennus SQL Server 2008 asennus 1. Yleistä... 3 2. Edellytykset... 3 3. SQL Server 2008 Express asennus... 4 4. Yhteystiedot... 6 2/6 1. YLEISTÄ Tässä ohjeessa käydään vaiheittain Microsoft SQL Server 2008 tietokantaohjelmiston

Lisätiedot

Luku 1: Aloittaminen...3

Luku 1: Aloittaminen...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Sisällys 2 Sisällys Luku 1: Aloittaminen...3 1.1 Asennuksen jälkeiset toimet...4 1.1.1 Tilauksen hallinta...4 1.1.2 Tuotteen avaaminen...4 1.2 Tietokoneen suojauksen varmistaminen...4

Lisätiedot

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty )

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty ) Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty 22.2.2012) Organisaation / tietokoneen asennuksista vastaavalle. Sisältö 1. Järjestelmävaatimukset 2. Ohjelmiston asennus 3. Ohjelmiston käyttöohjeet 4. Ohjelmiston

Lisätiedot

ESET CYBER SECURITY PRO for Mac

ESET CYBER SECURITY PRO for Mac ESET CYBER SECURITY PRO for Mac Asennusopas ja käyttöopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET CYBER SECURITY PRO Copyright 2013 ESET, spol. s r.o. ESET Cyber Security Pro -tuotteen

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

Hae Opiskelija käyttöohje

Hae Opiskelija käyttöohje Hae Opiskelija käyttöohje Yleistä Hae Opiskelija hakuikkunan toiminto on uudistettu tavoitteena saada selkeämpi ja helppokäyttöisempi rakenne. Käyttäjä valitsee ensin, kumpaa hakua haluaa käyttää, Perushaku

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJEITA TOIMEENTULOTUEN HAKEMISEEN Täyttämällä hakemuksen huolellisesti ja toimittamalla kaikki tarvittavat liitteet kerralla sähköisen hakemuksen liitteenä nopeutat

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti 1 Käyttöönotto-ohje: DNA sähköposti Sisällysluettelo: 1. Tarkoitus... 1 2. Webmail (Outlook Web App)... 2 3. Webmail postilaatikon lisääminen Outlookiin (IMAP)... 3 4. Palvelimen tekniset tiedot... 6 1.

Lisätiedot

Wi-Fi-asetusopas. Tulostimen Wi-Fi-yhteydet. Yhdistäminen tietokoneeseen Wi-Fi-reitittimen kautta. Yhdistäminen suoraan tietokoneeseen

Wi-Fi-asetusopas. Tulostimen Wi-Fi-yhteydet. Yhdistäminen tietokoneeseen Wi-Fi-reitittimen kautta. Yhdistäminen suoraan tietokoneeseen Wi-Fi-asetusopas Tulostimen Wi-Fi-yhteydet Yhdistäminen tietokoneeseen Wi-Fi-reitittimen kautta Yhdistäminen suoraan tietokoneeseen Yhdistäminen älylaitteeseen langattoman Wi-Fi-reitittimen kautta Yhdistäminen

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

26.11.2008 Verkkojulkaisuesittely

26.11.2008 Verkkojulkaisuesittely Doweb-verkkosivuston hallintajärjestelmä on helppokäyttöinen, suomenkielinen Internet-sivuston päivitystyökalu, jolla voit itse vaivattomasti ylläpitää ja päivittää Internet-sivujen sisältöä; tekstiä,

Lisätiedot

www.pil-network.com Ohjeet kirjautumiseen ja materiaalin lisäämiseen

www.pil-network.com Ohjeet kirjautumiseen ja materiaalin lisäämiseen www.pil-network.com Ohjeet kirjautumiseen ja materiaalin lisäämiseen Miten kirjaudun pil-network sivustolle? 1. Mene osoitteeseen www.pil-network.com 2. Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta löytyvällä

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Norton. AntiVirus. Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas

Norton. AntiVirus. Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas Norton TM AntiVirus Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on

Lisätiedot

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Toukokuu 2014 1 (11) Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Päivitysohje Toukokuu 2014 2 (11) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku...

Lisätiedot

PIKAOPAS Microsoft Surface Hub

PIKAOPAS Microsoft Surface Hub PIKAOPAS Microsoft Surface Hub Opi hyödyntämään ryhmätyön teho Microsoft Surface Hubin avulla Sisällysluettelo Istunnon aloittaminen Puhelun soittaminen Käyttäjien lisääminen meneillään olevaan puheluun

Lisätiedot

ESET CYBER SECURITY for Mac

ESET CYBER SECURITY for Mac ESET CYBER SECURITY for Mac Asennusopas ja käyttöopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET CYBER SECURITY Copyright 2013 ESET, spol. s r.o. ESET Cyber Security -tuotteen on kehittänyt

Lisätiedot

Langattoman N150 Micro -USBsovittimen

Langattoman N150 Micro -USBsovittimen Langattoman N150 Micro -USBsovittimen WNA1000M asennusopas Tässä oppaassa esitellään pika-asennus NETGEAR Smart Wizard -toiminnolla sekä erillinen Windows-ohjaimen asennus. Huomautus: lisätietoja mukautetusta

Lisätiedot

Norton AntiVirus Online -käyttöopas

Norton AntiVirus Online -käyttöopas Käyttöopas Norton AntiVirus Online -käyttöopas Tässä oppaassa kuvailtu ohjelmisto on varustettu lisenssisopimuksella, ja sitä voidaan käyttää ainoastaan sopimusehtojen mukaisesti. Käyttöoppaan versio 15,0

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

Ohje PhotoPortaalin käytöstä

Ohje PhotoPortaalin käytöstä Ohje PhotoPortaalin käytöstä Yleistä sisällöstä 1. Käyttäjän sisäänkirjautuminen / rekisteröityminen Jos olet kirjautunut aikaisemmin Finland Circuit, Obsession of Light, This is Life, tai johonkin muuhun

Lisätiedot