Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Kuntoutuskeskus Petreassa Turussa. Osanottajia oli noin 70.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 28.3.2009 Kuntoutuskeskus Petreassa Turussa. Osanottajia oli noin 70."

Transkriptio

1 JÄSENKIRJE 2/ Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö: * Vuosikokous pidetty * Koulutusta toukokuu * Parlamentti hyväksyi maantieliikennepaketin * ADR 2009-seminaari * Työaikadirektiivi * Valtion elvytystoimet * Ajoneuvojen leveys * Tiehallinnon kelirikkotiedote * Kustannuskehitys * Uudet nettisivut * KELA- maksu aleni * Jäsenhankinta * Arkipyhien työaikajärjestely ja palkanmaksu * Yritystoiminnan sopeuttaminen * Vuosiloma asiaa netissä * TYK- kuntoutus - Hae mennessä! * Palkanlaskennasta vastaaville kysely * Toimiston yhteystiedot ja pysäköinti VUOSIKOKOUSKUULUMISET Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Kuntoutuskeskus Petreassa Turussa. Osanottajia oli noin 70. Kokouksessa jaettiin Tasavallan presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan Ansioristi ja kunniakirja toimitusjohtaja Olavi Lahtiselle Kankaanpäästä sekä Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan Ansioristi ja kunniakirja liikenteenharjoittaja Pauli Raatikaiselle Loimaalta. Kokouksessa julkistettiin myös vuoden alueellinen kuljetusyritys. Huomionosoituksen sai tänä vuonna Kuljetus J. Olli Oy Maskusta. Liikeystävistä mukana olivat A-vakuutus Oy ja Neste Markkinointi Oy. Kutsuvieraina esitelmöimässä olivat Turun Ammatti-instituutista aikuiskoulutuspäällikkö Jussi Karlsson sekä Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:stä kuljetusasiantuntija Petri Murto. Kokouksessa valittiin hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Puheenjohtajana jatkaa edelleen Teppo Mikkola ja varsinaisina jäseninä Hannu Kangas, Jouni Olli sekä Matti Äijälä. Hallituksen varajäseninä jatkavat Mikko Jaakkola ja Markku Helistölä. Uutena valintana varajäseneksi äänestettiin Kimmo Turklin Raisiosta. Kokouksessa valittiin myös yhdistyksemme viralliset edustajat Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n liittokokoukseen, joka pidetään Oulussa Lisäksi vuosikokous päätti esittää liittokokoukselle viisi aloitetta. Aiheina ovat maatalous- yms. elinkeinotukien käyttö kuljetusalan kilpailua vääristävään toimintaan, tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ammattipätevyysdirektiivin mukaisen koulutuksen kustannukset, jakeluliikenteen lastaus- ja purkuongelmat kaupungeissa ja taajama-alueella sekä laatujärjestelmien valvonta.

2 PARLAMENTTI HYVÄKSYI ISON MAANTIELIIKENNEPAKETIN Euroopan parlamentti hyväksyi niin sanotun maantieliikennepaketin, johon sisältyvät uudet säännöt kabotaasille, linja-autonkuljettajien työajat sekä liikenteenharjoittajien toiminnan edellytykset. Maantieliikennepaketti koostuu kolmesta asetuksesta: maanteiden kansainvälisen tavaraliikenteen markkinoillepääsy, kansainvälisen linja-autoliikenteen markkinoillepääsy sekä maantieliikenteen harjoittajien ammatillinen pätevyys. Paketista saatiin maaliskuussa sopu neuvoston kanssa. Vähemmän tyhjänä ajoa Paketin keskeinen osa on uusi säännöstö kabotaasille. Tällä tarkoitetaan jäsenmaassa olevaa tavaraliikennettä, jota hoitaa liikenteenharjoittaja jostakin toisesta jäsenmaasta. Päätöksen mukaan toiseen EU-maahan saapumisen jälkeen saa tehdä kolme maan sisäistä kuljetusta seitsemän päivän aikana. Nyt (vasta) Suomenkin Liikenneministeriö on taipumassa tämän kannan taakse. Nyt hyväksytyt kabotaasisäännöt tulevat voimaan kuusi kuukautta sen jälkeen, kun asetus on julkaistu Virallisessa lehdessä. Tässä parlamentti sai kantansa läpi - neuvosto halusi ajaksi kahta vuotta. SKAL yrittää jouduttaa asiaa Suomen osalta siten, että eduskunnassa olevaa esitystä muututaan parlamentin hyväksymän säännöksen mukaiseksi. Liikenteenharjoittajille yhteiset edellytykset Paketin yksi osa koostuu asetuksesta, jolla säädetään maantieliikenteen ammatinharjoittamisen edellytyksistä. Tavoitteena on, että koko EU:n alueella pätevät samat, vaativat säännöt ja että liikenteenharjoittajat noudattavat asuinmaansa työ- ja hallinnollisia sääntöjä. Jäsenmaiden on perustettava kansalliset sähköiset rekisterit, joissa on tietoa liikenteenharjoittajayritysten taloudesta, toimipaikasta, henkilöstöhallinnosta ja mahdollisista rikkomuksista. Parlamentin vaatimuksesta näiden kansallisten rekisterien tulee olla yhteen liitettyjä vuoden 2012 loppuun mennessä. Näin kunkin jäsenvaltion viranomaiset voivat hakea tietoja myös muiden maiden rekistereistä. Uuden asetuksen myötä liikenteenharjoittajayrityksen tulee fyysisesti sijaita jossakin jäsenmaassa eli sillä tulee olla toimipiste. Sen tulee myös pystyä esittämään hallinnolliset asiakirjansa tämän maan viranomaisille. Yrityksen tulee lisäksi pystyä osoittamaan, missä se säilyttää ajosta poissa olevia ajoneuvojaan. Tällä halutaan poistaa niin sanotut postilaatikkofirmat, jotka rekisteröityvät yhteen maahan, mutta harjoittavat toimintaansa pääasiassa toisessa maassa. Jatkossa liikenteenharjoittajayritysten johtajien tai itse yritysten taustasta ei saa löytyä vakavia rikkomuksia, jotka liittyvät maantieliikenteeseen.

3 TYÖAIKADIREKTIIVI Viime päivinä on liikkunut kaikenlaista hajatietoa EU-parlamentin 5.5. työaikadirektiivikäsittelystä Strasbourgissa. Seuraavassa tiedoksenne faktaa sekä tietoa mitä hankkeelle jatkossa tapahtuu: - Parlamentti siis hylkäsi komission ehdotuksen jättää kuljetusyrittäjät kokonaistyöaikasääntelyn ulkopuolelle äänin Poissa äänestyksestä oli siis reilut sata edustajaa! - EPP-ryhmästä (oikeisto) 22 meppiä ja ALDE-ryhmästä (keskusta/liberaalit) 18 meppiä loikkasi vasemmiston leiriin äänestämään komission ehdotusta vastaan. - Suomalaismepeistä komission/neuvoston/suomen/skal:n kannan mukaisesti äänestivät: Itälä, Siitonen, Korhola, Pietikäinen, Vatanen, Pohjamo, Takkula, Jäätteenmäki, Virrankoski (eli kokoomuksen ja keskustan edustajat) - Yrittäjien kellokorttisäännön puolesta eli Suomen virallista kantaa vastataan äänestivät: Myller, Paasilinna, Lehtinen, Hassi, Seppänen (eli demareiden, vihreiden ja vas.liiton edustajat) - Äänestystä edeltävänä iltana täysistunnossa käytiin maantiekuljetusalojen työaikadirektiivistä yleiskeskustelu, jossa sekä Eva-Riitta Siitonen ja Ville Itälä käyttivät loistavat puheenvuorot SKAL:n kannan ja yleisesti kuljetusyrittäjyyden puolesta! Tämä ratkaisu ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kuljetusyrittäjille jo nyt tulisi kokonaistyöaikarajoitteet. Komission esitys siirtyy nyt jatkokäsittelyyn seuraavasti: - Komissio ottaa huomioon parlamentin hylkäävän kannan ja odottaa EUparlamenttivaalien tuloksia - Komissio tekee syksyllä uudistetun esityksen, joka perustuu yhtäältä neuvoston hyväksyvään kantaan ja parlamentin hylkäävään kantaan => kompromissiesitys luvassa! - Jos EU-vaaleissa oikeisto menestyy hyvin, saattaa komissio antaa parlamentille eilen hylätyn ehdotuksen uudelleen lähes muuttamattomana - Uusittua/syksyllä tehtävää esitystä parlamentissa käsittelee ensin työasiainvaliokunta EMPL ja sitten uudelleen täysistunto -> tuolloin asia ratkaistaan lopullisesti Nyt on tärkeää saada väki 7. kesäkuuta vaaliuurnille EU-vaaleissa. Parlamenttiin tarvitaan suomalaismeppejä, jotka puolustavat yrittäjyyden ja Suomen arvoja! SKAL aloittaa uuden parlamentin (erityisesti liikennevaliokunnan TRAN sekä työllisyys- ja sosiaalivaliokunnan EMPL) valistamisen heti kun valiokunnat järjestäytyvät Brysselissä ensimmäistä kertaa vaalien jälkeen. AJONEUVOJEN LEVEYS Yli 22 metriä pitkien moduuliajoneuvojen 2,60 m leveyden osalta siirtymäaika 2,55 m leveyteen on pääosin loppumassa kuluvan vuoden lopussa. Lämpötilasäädeltyjä yli 22 m pitkiä ajoneuvoja, joiden kuormatilan seinämävahvuus on min. 45 mm, katon vahvuus on min. 10 mm ja niiden vetoautossa on vähintään 3 kw ja perävaunussa vähintään 5 kw:n lämmönsäätölaite, voidaan kuitenkin käyttää jatkossakin 2,60 m levyisenä. Hakkeen, turpeen, elävien eläinten ja puutavaran kuljetuksiin käytettävien, yli 22 metriä pitkien osalla 2,60 metriä leveitä ajoneuvoja voidaan käyttää maksullista lupaa vastaan.

4 Liikenneministeriltä on viime ja tänä vuonna kysytty Eduskunnassa, onko vielä mahdollista jatkaa tätä jo toista kymmentä vuotta kestänyttä siirtymäaikaa. Myös SKAL on tehnyt asiasta kaksi kirjallista esitystä LVM:lle. Ministeri on systemaattisesti pysyttäytynyt tässä nykyisessä, voimaan tulleessa säädöksessä eikä ole luvannut muuttaa sitä. Ministerin viimeisin kannanotto tuli kuljetusmessujen aikaan järjestetyssä tilaisuudessa. Vaikka nyt näyttää siltä, että ministerin päätös pitää, SKAL kuitenkin käy vielä viimeisiä neuvotteluja asiasta. Lopullinen päätös tulee varmasti lähipäivinä. Jos kalustosi ei täytä voimassa olevia leveysvaatimuksia, viimeistään nyt on syytä ryhtyä miettimään toimintamallia sen varalle, että nykysäännös jää voimaan. KUSTANNUSKEHITYS Tilastokeskuksen kustannusindeksin vuosimuutos on edelleen kaksinkertainen yleiseen kuluttajahintamuutokseen verrattuna. Kuorma-autoliikenteen Kokonaisindeksin vuosimuutos maaliskuu 2008 maaliskuu 2009 välillä on 3,7 %. Perävaunuyhdistelmien osalta muutos oli 5,0 %. Kevyiden kuorma- ja paketti autojen kustannusmuutos oli +0,8 % ja keskiraskaiden - ja raskaiden kuorma-autojen muutos oli 1,8 %. Tammi - maaliskuun 2009 indeksien muutokset olivat seuraavat: kokonaisindeksi + 0,8 %, paketti- ja kevyet kuorma-autot +2,1 %, keskiraskaat ja raskaat kuorma-autot +1,0 % ja yhdistelmät +0,5 %. Autamme mielellämme teitä kustannuslaskennassa ja sopimusneuvotteluun valmistautumisessa. Uusi indeksi julkaistaan jokaisen kuukauden 17. päivänä (17.5.). KELA MAKSU ALENI JA POISTUU ALKAEN KOKONAAN Työnantajan on suoritettava työnantajan sosiaaliturvamaksu, jos työntekijä on sairausvakuutuslain mukaan Suomessa vakuutettu. Yksityisen työnantajan sosiaaliturvamaksu sisältää sairausvakuutusmaksun ja Kela-maksun. Yksityisen työnantajan sairausvakuutusmaksu on vuonna % palkoista. Hallituksen luottamuspaketin mukaan yksityisen työnantajan Kela-maksu aleni alkaen 0,8 prosenttiyksiköllä. Kela-maksu poistuu kokonaan alkaen, jolloin sotumaksuluokkien porrastuksella poistojen mukaan ei ole enää merkitystä. Yksityisen työnantajan sosiaaliturvamaksut alkaen maksetuista palkoista: I luokka (Yleisin luokka) 2,0 % uusi yritys tai yrityksen kuluvan käyttöomaisuuden poistot vuodelta 2007 toimitetussa verotuksessa alle euroa yrityksen poistot vuonna 2007 yli euroa, mutta alle 10 % palkoista. työnantaja ei harjoita liiketoimintaa esim. kotitalous tai liiketoimintaa harjoittamaton yhdistys II luokka 4,2 % jos yrityksen poistot yli euroa ja samalla vähintään 10 % mutta enintään 30 % palkoista III luokka 5,1 % jos yrityksen poistot yli euroa ja samalla yli 30 % palkoista

5 Liiketoimintaa harjoittavan työnantajan on itse laskettava, minkä sosiaaliturvamaksuprosentin mukaan maksu maksetaan. Vuoden 2010 alusta alkaen Kela-maksun osuus on 0 % maksuluokasta riippumatta. ARKIPYHIEN TYÖAIKAJÄRJESTELY JA PALKANMAKSU (Vapunpäivä, helatorstai, juhannus) Työaikamääräyksistä sanotaan Kuorma-autoalan työehtosopimuksessa 11 :ssä, että säännöllinen työaika on 80 tuntia kaikissa 2-viikkojaksossa. Mikäli vapusta, helatorstaista tai juhannuksesta johtuen ei ko. jaksossa voida teettää 80 tuntia, on työaikaa kuljettajakohtaisesti lyhennettävä ohjelmoimalla jaksoon ennakolta vuosityöajanlyhennyspäiviä eli ns. pekkaspäiviä esimerkiksi vapunpäiväksi tai helatorstaiksi. Vuosityöajanlyhennyspäivien antamisesta / ohjelmoinnista on tarkemmin kuorma-autoalan työehtoosopimuksen 12 :ssä. Kuorma-autoalan työehtosopimuksen 11 :n 3.kohdan määräys, että pääsiäislauantai sekä juhannus- ja jouluaatto ovat vapaapäiviä. Se ei tarkoita, että ne olisivat palkallisia vapaapäiviä tai ylimääräisiä vapaapäiviä. Tällä määräyksellä on työnantajan ohjelmointioikeutta rajoitettu siten, että ko. päivät on ohjelmoitava vapaapäiviksi. Työtä voidaan tuolloin teettää samoin edellytyksin kuin muutoinkin vapaapäivänä ja tehdystä työstä on maksettava vapaapäivätyölisä. VUOSILOMA-ASIAA Kevät on kauneimmillaan, aurinko lämmittää ja väistämättä ajatukset kulkeutuvat tulevaan kesään ja kesälomaan. Nettisivuillemme olemme keränneet tietoa vuosilomasta ja siihen liittyvistä määräyksistä sekä lomapalkasta muutamalla esimerkillä. Pikalinkki sivuille Tarvittaessa ohjeistusta saa myös laittamalla sähköpostia satu.nukki@skal.fi tai soittamalla toimistolle. PALKANLASKENNASTA VASTAAVILLE KOULUTUSTA Tiedustelemme, olisiko halukkaita osallistumaan palkanlaskennan koulutuspäivän? Kyselyjä asian tiimoilta on tullut viime aikoina toimistoomme. Tämän vuoksi toivoisinkin Teiltä vastauksia, saisimmeko kasaan tarpeeksi kiinnostuneita sekä mitä asioita Sinä haluaisit koulutuksessa huomioitavan / käsiteltävän? Koulutus tulisi olemaan maksullinen, mutta mitä suuremman joukon saamme osallistujia, sitä edullisemmaksi saisimme osallistujamaksun. Toivoisin vastauksianne sähköpostiini satu.nukki@skal.fi mahdollisimman pikaisesti niin voisimme alkaa valmistella asiaa teidän toiveidenne mukaisesti! Olen poissa toimistolta Toukokuun aikana järjestetään seuraava koulutustilaisuus: Työturvallisuuskortti * klo Pori Ilmoittautumiset tulee tehdä viikkoa ennen koulutusta toimistollemme, jotta tiedämme alustavan osallistujien määrän. Jos koulutukseen ei ole ilmoittautunut minimimäärää osallistujia, koulutus saatetaan peruttaa. Lisätietoja saat soittamalla puh

6 900 tai sähköpostitse Ajalla Tero Siitonen puh tai sivujen uudistuessa, tulemme jatkossa ylläpitämään nettisivuillamme ajan tasalla koulutustietoa oman yhdistyksemme järjestettävistä koulutuksista. Koulutukset tulet löytämään Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät esittelyn alta otsikolla Alueellista koulutusta. ADR 2009 SEMINAARI ADR säännökset on uusittu tämän vuoden alusta ja kansallisesti muutoksia aletaan soveltaa alkaen. Määräyksissä tapahtui oleellisia muutoksia. Mm. turvaohjekortin hankintavastuu siirtyy lähettäjiltä kuljetusliikkeille. Samalla turvaohjekortti muuttuu nelisivuiseksi ja yksi kortti käy kaikille aineille. Turvaohjekortteja saa SKAL:sta. Turvavarusteissa ja merkinnöissä tapahtuu myös merkittäviä uudistuksia. ADR-seminaarin aamupäiväosuus keskittyy muuttuneeseen lainsäädäntöön. Iltapäivällä seminaari keskittyy tarkastelemaan eri näkökulmista ADR-kuljetusten turvallisuutta. Koulutuspäivästä halukkaat saavat ammattipätevyysmerkinnän. Ilmoittautumiset / lisätiedot: (09) / Pia Henriksson tai / koulutus. VALTION ELVYTYSTOIMET Kuten olemme huomanneet, ovat valtion elvytystoimet kohdistuneet valtaosin muualle kuin tänne Länsi-Suomeen. Nyt kun vaalit taas lähestyvät on tärkeää käydä asian tiimoilta keskusteluja sen oman kansanedustajan tai eurovaaliehdokkaan kanssa siitä, kuinka he ovat pitäneet alueemme puolia esimerkiksi maaliikenteen väylähankkeiden osalta. Nyt he ovat alttiita kuuntelemaan kansalaisten ajatuksia asioista. Painetta päättäjien suuntaan pitää lisätä kaikin keinoin. Tässä Te, arvoisat jäsenet, voitte olla suureksi avuksi! TIEHALLINNON KELIRIKKOTIEDOT Tiehallinnon kelirikkoesitteessä kerrotaan kelirikosta ja siihen varautumisesta. Esitettä on saatavissa huoltoasemilta ja rautakaupoista. sivulta löytyy ajan tasalla olevaa tietoa kelirikkotilanteesta, painorajoitusuhan alla olevat tiet ja paljon muuta kelirikkotietoa. UUDET NETTISIVUT JÄSENHANKINTA SKAL:n internetsivut ovat uusiutuneet nykyaikaisemmiksi ja selkeämmäksi. Sivut ovat helppokäyttöisemmät ja toivomme niiden palvelevan teitä jäseniä entistä paremmin. Mitään tärkeää ei poisteta, mutta uusia palveluita pyritään tuomaan jäsenten käyttöön verkon välityksellä. Esimerkiksi oman yhdistyksemme alle on tarkoitus laittaa entistä paremmin ajantasaista tietoa käyttöönne. Uusitut internetsivut löytyvät tutusta osoitteesta toukokuun alun Logistiikka - Kuljetus näyttelystä alkaen. Mikäli käyttäjätunnuksenne SKAL:n internetsivuille on unohtunut, olettehan yhteydessä toimistoomme, niin laitetaan tunnuksenne kuntoon! Toivotamme uudet jäsenet tervetulleeksi mukaan yhdistyksen toimintaan! Kiitos myös jäsenille ja paikallisyhdistyksille, olemme saaneet uusia jäseniä teidän aktiivisen toimintanne johdosta. Tarvitsemme jatkossakin teidän tukeanne ja toivomme ideoita miten voimme kehittää uusjäsenhankintaa alueellamme. Huomioitavaa on, että niin uudet jä-

7 senet kuin myös uuden jäsenen hankkinut saa SKAL ry:ltä rahanarvoisen koulutussetelin, jonka voi hyödyntää liiton järjestämissä koulutuksissa. YRITYSTOIMINNAN SOPEUTTAMINEN Talouden taantuma on vaikuttanut myös kuljetusalalla ja jokaisen yrityksen on mietittävä omat toimintatapansa muuttuvassa markkinatilanteessa. Sopeuttamistoimista löydät neuvoja ja ehdotuksia SKAL:n nettisivuilla tai olemalla yhteydessä toimistoomme. ANTTOLANHOVI TYK KUNTOUTUSTA Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n jäsenyrittäjille suunnattu TYK-kuntoutus alkaa Anttolanhovissa elokuussa 2009! Hakuaika kuntoutukseen on nyt ja kuntoutushakemukset tulee toimittaa oman paikkakuntansa Kelaan viimeistään mennessä. Kirjautumalla jäsensivuille, löydät kelan hakemuslomakkeen ja täyttöohjeet. Lisäksi tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kuntoutus osallistujalle on ilmainen. Kela maksaa matkakorvaukset ja päivärahaa! Mikäli haluat ottaa puolison / seuralaisen mukaasi, on Anttolanhovi luvannut tarjota seuralaispaketin sopivaan hintaan. Ilmoita hakemuksestasi myös Satu Nukille! Anttolanhovi on huolehtinut tämän jäsenkirjeen postituskustannuksista. UUDET TOIMISTOMME YHTEYSTIETOMME Toimistomme on muuttanut 1.4. uuteen osoitteeseen: Maariankatu 4 B 32, TURKU. Puhelinnumeromme ovat seuraavat: Toimisto / Satu Nukki Tero Siitonen puh puh fax fax fax. (02) s-posti; tero.siitonen@skal.fi s-posti; satu.nukki@skal.fi Lankapuhelinnumerot ovat poistuneet käytöstä. Kuorma-autojen pysäköinti asioitaessa toimistolla Kuorma-autojen pysäköintipaikka (30 min.) tulee Puutorin laitaan Maariankatu 2:n kohdalle. Paikka on Aninkaistenkadulta Maariankadulle käännyttäessä heti Maariankadun alussa, oikeassa reunassa. Paikkaa voi käyttää sen jälkeen, kun kaupunki on asettanut tarvittavat liikennemerkit paikalleen. Tervetuloa käymään toimistollamme! Hyvää kevättä toivottaen Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry Tero Siitonen

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 21 // 2010 2006 17.2.2006 19.3.2010 KULJETUSYRITTÄJIEN VUOSIKOKOUS PIDETTY 13.3.2010 Tässä numerossa: Kuljetusyrittäjien vuosikokous pidetty

Lisätiedot

1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA VUODEN 2015 ALKUPUOLIS- KOLLA

1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA VUODEN 2015 ALKUPUOLIS- KOLLA 9.3.2015 sivu 1 Petri Verronen, Mari Vasarainen 1. Arkipyhäviikkojen säännöllinen työaika vuoden 2015 alkupuoliskolla 2. Vuosilomien antaminen arkipyhäviikolla 1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA

Lisätiedot

Toimisto / Satu Nukki: 040 8600 900, fax 042 8600 900 Tero Siitonen: 040 8600 901, fax 042 8600 901

Toimisto / Satu Nukki: 040 8600 900, fax 042 8600 900 Tero Siitonen: 040 8600 901, fax 042 8600 901 Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry JÄSENKIRJE 1/2009 3.3.2009 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö: * Yhdistyksen toimisto muuttaa 1.4. * Lisäpeilin asennusvelvoite * Kustannuskehitys 1/2009 * Ajoneuvon

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 1 / 2006 17.2.2006 5/2007 20.11.2007 Henkilöstömuutos Tässä numerossa: Henkilöstömuutos Kuorma-autoliikenteen kustannusindeksi Yhteystiedot

Lisätiedot

Autamme mielellämme teitä kustannuslaskennassa ja sopimusneuvotteluun valmistautumisessa. Uusi indeksi julkaistaan jokaisen kuukauden 17. päivänä.

Autamme mielellämme teitä kustannuslaskennassa ja sopimusneuvotteluun valmistautumisessa. Uusi indeksi julkaistaan jokaisen kuukauden 17. päivänä. JÄSENKIRJE 3/2009 28.8.2009 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö: Kustannuskehitys Perusteettomat laskut Ohjeistus sikainfluenssasta Jäsenmaksulaskutus Jakelulogistiikka 2009 Helsinki Koulutuksia ja

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 21 // 2009 2006 17.2.2006 17.3.2009 KULJETUSYRITTÄJIEN VUOSIKOKOUS PIDETTY 14.3.2009 Tässä numerossa: Kuljetusyrittäjien vuosikokous USL:n vuosikokous

Lisätiedot

Bulgaria on päättänyt jatkaa kabotaasikieltoa niiden maiden osalta, jotka noudattavat kieltoa bulgarialaisiin kuljetusyrityksiin.

Bulgaria on päättänyt jatkaa kabotaasikieltoa niiden maiden osalta, jotka noudattavat kieltoa bulgarialaisiin kuljetusyrityksiin. JÄSENKIRJE 4/2009 17.12.2009 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö: Kustannusindeksi Bulgarian ja Romanian kabotaasikielto Moduuliyhdistelmien kaventaminen Loppuvuoden työaikajärjestelyt ja palkanmaksu

Lisätiedot

SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA SKAL RY:N JÄSENLEHTI. Yrittäjä SKAL. Kuljetusyritys. Pasi Oranta Ky, Pertteli: Tunnustus yllätti iloisesti

SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA SKAL RY:N JÄSENLEHTI. Yrittäjä SKAL. Kuljetusyritys. Pasi Oranta Ky, Pertteli: Tunnustus yllätti iloisesti Kuljetus5/13 SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA SKAL RY:N JÄSENLEHTI Yrittäjä SKAL Kuljetusyritys 2013 Pasi Oranta Ky, Pertteli: Tunnustus yllätti iloisesti 441 612 Painotuote PEFC/02-31-162 Kuljetus Yrittäjä

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 3/2010 17.9.2010. Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys. Sisältö:

JÄSENKIRJE 3/2010 17.9.2010. Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys. Sisältö: JÄSENKIRJE 3/2010 17.9.2010 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö: Kuljetusyrittäjän ammattitutkinto Kustannusindeksi Koulutuksia Informationstillfälle om aktuella ärenden Turvekuljetusten ajankohtaisilta

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 12/ sivu 1

KIERTOKIRJE 12/ sivu 1 17.11.2016 sivu 1 1. Loppu- ja alkuvuoden työaikajärjestelyt ja palkanmaksu 2. Huoltokorjaamoiden palvelusvuosilisä 3. Vuosilomien antaminen arkipyhäviikolla 1. LOPPU- JA ALKUVUODEN TYÖAIKAJÄRJESTELYT

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 956. Laki

SISÄLLYS. N:o 956. Laki SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1999 Julkaistu Helsingissä 27 päivänä lokakuuta 1999 N:o 956 963 SISÄLLYS N:o Sivu 956 Intian kanssa tulo- ja varallisuusveroja koskevan kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi tehdyn

Lisätiedot

Liikenneasiat EU:ssa Päätöksenteko ja siihen vaikuttaminen on verkostoitumista ja jalkatyötä

Liikenneasiat EU:ssa Päätöksenteko ja siihen vaikuttaminen on verkostoitumista ja jalkatyötä Päätöksenteko ja siihen vaikuttaminen on verkostoitumista ja jalkatyötä Brysselissä päätetään ja vaikutetaan nyt, huomenna ja aina siitä eteenpäin Maantiekuljetusalat kuuluvat palveluihin, joiden vapaa

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4/2006 20.12.2006

JÄSENTIEDOTE 4/2006 20.12.2006 JÄSENTIEDOTE 4/2006 20.12.2006 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö Nimitys SKAL:ssa Teiden täsmähoito Seppo Sainiosta liikenneneuvos Vuoden vaihteen työaikajärjestelyt Yhteistoimintasopimus A-Vakuutuksen

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 71 // 2009 2006 17.2.2006 9.12.2009 ARVONLISÄVEROLAINSÄÄDÄNNÖN MUUTOKSIA V. 2010 Tässä numerossa: Arvonlisäverolainsäädännön muutoksia Verotili

Lisätiedot

10425/19 eho/elv/si 1 TREE.2.A

10425/19 eho/elv/si 1 TREE.2.A Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. heinäkuuta 2019 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2019/0107 (COD) 10425/19 TRANS 387 CODEC 1241 CH 34 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Vastaanottaja: Kom:n asiak.

Lisätiedot

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 1 Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 Hyvä yhdistysväki Tässä kirjeessä kerrotaan seuraavista asioista: Liiton organisaatiouudistus Revanssin toimituksen uudet yhteystiedot Yhdistysten juhlista ja tapahtumista

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT HE 161/1997 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi tuloverolain 77 :n ja sairausvakuutuslain 33 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan tuloverolain ulkomaantyöskentelystä

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 5.3.2012 COM(2012) 90 final 2012/0040 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI neuvoston direktiivin 92/65/ETY muuttamisesta koirien, kissojen ja frettien kauppaan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Aika 9.4.2017 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 22 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E Tässä numerossa: Suomen kanta voitti EU-parlamentin kuljetusyrittäjä-äänestyksessä Autonkuljettajien uudet palkkataulukot 2,60 leveiden moduuliyhdistelmien

Lisätiedot

Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa

Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa Miksi alueiden komitea? Annetaan alue- ja paikallishallinnolle mahdollisuus vaikuttaa EU:n lainsäädännön

Lisätiedot

10292/17 pmm/msu/vb 1 DRI

10292/17 pmm/msu/vb 1 DRI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. kesäkuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0384 (COD) 10292/17 CODEC 1051 FSTR 47 FC 55 REGIO 71 SOC 481 EMPL 369 BUDGET 20 AGRISTR 48 PECHE 249 CADREFIN

Lisätiedot

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 9.8.2010 KOM(2010) 426 lopullinen 2010/0231 (NLE) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Sveitsin valaliiton välisen sopimuksen tekemisestä Sveitsin valaliiton osallistumista

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0296 (CNS) 5931/16 SC 16 ECON 75 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON DIREKTIIVI yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2 / 2007 10.5.2007

JÄSENKIRJE 2 / 2007 10.5.2007 JÄSENKIRJE 2 / 2007 10.5.2007 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö: * Yhdistyksen vuosikokous * YT -lain voimaantulo * SKAL:n tj vaihtui * Kustannusindeksi 3/2007 * Ajoneuvon merkitseminen 1.7. => *

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. kesäkuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. kesäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. kesäkuuta 2015 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2011/0901B (COD) 9375/1/15 REV 1 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: JUR 341 COUR 21 INST 181 CODEC 797 PARLNAT 70

Lisätiedot

Miten jaksat, millä maksat mitä Mela tarjoaa työhyvinvoinnin tueksi? Pirjo Saari Työhyvinvointitiimi

Miten jaksat, millä maksat mitä Mela tarjoaa työhyvinvoinnin tueksi? Pirjo Saari Työhyvinvointitiimi Miten jaksat, millä maksat mitä Mela tarjoaa työhyvinvoinnin tueksi? Pirjo Saari Työhyvinvointitiimi Työhyvinvointipalvelut Sujuvaa ja turvallista työtä Suojaintietoiskut Suojainnäyttelyt Työturvallisuuskilpailut

Lisätiedot

KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA

KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA Euroopan parlamentti 2014-2019 Oikeudellisten asioiden valiokunta 21.6.2016 KANSALLISEN PARLAMENTIN PERUSTELTU LAUSUNTO TOISSIJAISUUSPERIAATTEESTA Asia: Liettuan tasavallan parlamentin perusteltu lausunto

Lisätiedot

***I EUROOPAN PARLAMENTIN KANTA

***I EUROOPAN PARLAMENTIN KANTA EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Konsolidoitu lainsäädäntöasiakirja 23.5.2013 EP-PE_TC1-COD(2013)0104 ***I EUROOPAN PARLAMENTIN KANTA vahvistettu ensimmäisessä käsittelyssä 23. toukokuuta 2013 Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. lokakuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. lokakuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. lokakuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0013 (COD) 11197/16 TRANS 296 CODEC 1056 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Neuvoston ensimmäisessä käsittelyssä

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Strasbourg, 12. kesäkuuta 2013 (OR. en) 2013/0104 (COD) LEX 1356 PE-CONS 23/1/13 REV 1 UD 94 ENFOCUSTOM 77 MI 334 COMER 102 TRANS 185 CODEC 923 EUROOPAN PARLAMENTIN

Lisätiedot

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN KirjautuminenPro+ 1) Ammattiliitto Pro:n sivuilla, sivun oikeassa reunassa on Pro+ jäsenille. 1) Klikkaamalla logoa, pääset kirjautumaan Pro+ sivuille. Oman profiilin julkaisu Pro+ 2) 2) Kun olet kirjautunut

Lisätiedot

Harmaa talous nujerretaan yhteisvoimin. Harmaa talous seminaari 9.8.2013 Teppo Mikkola Puheenjohtaja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

Harmaa talous nujerretaan yhteisvoimin. Harmaa talous seminaari 9.8.2013 Teppo Mikkola Puheenjohtaja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Harmaa talous nujerretaan yhteisvoimin Harmaa talous seminaari 9.8.2013 Teppo Mikkola Puheenjohtaja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Harmaa talous ei saa estää lakeja ja sopimuksia noudattavan kuljetusyrityksen

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 20.6.2012 COM(2012) 329 final 2012/0159 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS liittymistä valmistelevasta tukivälineestä annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 10. maaliskuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 10. maaliskuuta 2017 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 10. maaliskuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0374 (CNS) 7103/17 LIMITE PUBLIC FISC 59 ECOFIN 184 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston

Lisätiedot

PE-CONS 39/1/16 REV 1 FI

PE-CONS 39/1/16 REV 1 FI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Strasbourg, 23. marraskuuta 2016 (OR. en) 2016/0193 (COD) LEX 1707 PE-CONS 39/1/16 REV 1 FSTR 63 FC 55 REGIO 79 SOC 560 EMPL 370 BUDGET 26 AGRISTR 51 PECHE

Lisätiedot

apuna Yrityksesi arjessa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry

apuna Yrityksesi arjessa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry Tällä alalla sattuu ja tapahtuu. MaRa on kumppani, jonka kanssa voi aina keskustella. Meillä on yhteinen kieli ja yhteiset tavoitteet. Pekka Terävä, Ravintola Olo, Helsinki Kuva Timo Niemi apuna Yrityksesi

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 7 / 12006 / 2006 17.2.2006 13.12.2006 Tässä numerossa: Moduuliajoneuvojen leveys Kustannusindeksi Liikennelupahakemukset netissä Loppuvuoden

Lisätiedot

Kuljetusalalla konkursseja pantiin vireille tammi-maaliskuussa 45 kpl (vuotta aikaisemmin 29)

Kuljetusalalla konkursseja pantiin vireille tammi-maaliskuussa 45 kpl (vuotta aikaisemmin 29) HYVÄ USL JÄSEN Jäsentiedote nro 5 OSA A 27.5.2009 YLEISTÄ KUORMA-AUTOLIIKENTEESTÄ Sisältö - Talouteen liittyvää - Kuljetusbarometri 2/2009 - Kotimaanliikenteen tavarakuljetusmäärät - Maantiekuljetusalojen

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2014 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2014 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2014 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2014/0288 (NLE) 14521/1/14 REV 1 SC 163 ECON 944 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS

Lisätiedot

A8-0260/1. Tarkistus 1 Claude Moraes kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puolesta

A8-0260/1. Tarkistus 1 Claude Moraes kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puolesta 25..207 A8-0260/ Tarkistus Claude Moraes kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puolesta Mietintö A8-0260/206 Mariya Gabriel Kolmannet maat, joiden kansalaisilla on oltava viisumi

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 3.2.2016 COM(2016) 44 final 2016/0029 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS muiden kuin kahdenvälisten sopimusten, pöytäkirjojen tai muiden järjestelyjen taikka

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 9. huhtikuuta 207 (OR. en) 206/025 (COD) PE-CONS 3/7 VISA 8 COEST 55 COMIX 62 CODEC 295 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 30.11.2005 KOM(2005)611 lopullinen 2005/0233(CNS). Ehdotus NEUVOSTON ASETUS rahapolitiikan alalla annettujen neuvoston asetusten (ETY) N:o 3181/78 ja (ETY) N:o 1736/79

Lisätiedot

11917/1/12 REV 1 ADD 1 hkd,mn/vpy/tia 1 DQPG

11917/1/12 REV 1 ADD 1 hkd,mn/vpy/tia 1 DQPG EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 4. lokakuuta 2012 (10.10) (OR. fr) Toimielinten välinen asia: 2010/0197 (COD) 11917/1/12 REV 1 ADD 1 WTO 244 FDI 20 CODEC 1777 PARLNAT 324 NEUVOSTON PERUSTELUT Asia:

Lisätiedot

VAHVA SUOMALAINEN. Suomi Finland 100

VAHVA SUOMALAINEN. Suomi Finland 100 VAHVA SUOMALAINEN Suomi Finland 100 Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi liikenteen palveluista annetun lain muuttamiseksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Talousvaliokunta 10.11.2017 Ari Herrala

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 28.11.2018 C(2018) 7778 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 28.11.2018, delegoidun asetuksen (EU) N:o 1062/2014 muuttamisesta tiettyjen tehoaineen ja valmisteryhmän

Lisätiedot

Tavarankuljetus- ja linja-autoyritysten markkinoillepääsy (1071/2009) Tärkeimmät muutokset:

Tavarankuljetus- ja linja-autoyritysten markkinoillepääsy (1071/2009) Tärkeimmät muutokset: U 40/2017 vp Komission muutosehdotukset tavara- ja linja-autoliikenteen markkinoillepääsyyn ja vuokrattujen ajoneuvojen käyttämiseen kaupallisessa tavaraliikenteessä 1 Tavarankuljetus- ja linja-autoyritysten

Lisätiedot

SPL-KOUVOLA RY. Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto

SPL-KOUVOLA RY. Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto SPL-KOUVOLA RY Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto JÄSENTIEDOTE 1/2014 YHTEYSTIEDOT: Johtokunta 2014 Puheenjohtaja Jenni Martikainen p. 040 756 9781 jenni_martikainen@luukku.com Jäsenet Ville Juntunen Jukka

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. kesäkuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. kesäkuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. kesäkuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0008 (NLE) 9666/17 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: ENV 544 COMER 73 MI 452 ONU 72 SAN 221 IND 138 NEUVOSTON

Lisätiedot

5130/3/15 REV 3 ADD 1 team/msu/si 1 DPG

5130/3/15 REV 3 ADD 1 team/msu/si 1 DPG Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. maaliskuuta 2015 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0165 (COD) 5130/3/15 REV 3 ADD 1 NEUVOSTON PERUSTELUT Asia: ENT 8 MI 12 CODEC 23 PARLNAT 13 Neuvoston ensimmäisessä

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.6.2011 KOM(2011) 377 lopullinen 2011/0164 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI kosmeettisia valmisteita koskevan direktiivin 76/768/ETY muuttamisesta sen liitteen III mukauttamiseksi

Lisätiedot

PE-CONS 22/1/16 REV 1 FI

PE-CONS 22/1/16 REV 1 FI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Strasbourg, 6. heinäkuuta 2016 (OR. en) 2015/0906 (COD) LEX 1684 PE-CONS 22/1/16 REV 1 JUR 214 INST 212 COUR 28 CODEC 644 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON

Lisätiedot

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.10.2016 COM(2016) 650 final KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE biosidivalmisteiden asettamisesta saataville markkinoilla ja niiden käytöstä 22 päivänä

Lisätiedot

KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 16/2005 4.4.2005

KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 16/2005 4.4.2005 KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 16/2005 4.4.2005 ESITYKSET RITARIKUNTIEN KUNNIAMERKEIKSI ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 2005 Opetusministeriö on lähettänyt Kirkkohallitukselle ohjeensa Suomen Valkoisen Ruusun ja

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0204/127. Tarkistus. Karima Delli liikenne- ja matkailuvaliokunnan puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0204/127. Tarkistus. Karima Delli liikenne- ja matkailuvaliokunnan puolesta 21.3.2019 A8-0204/127 127 1 artikla 1 kohta 3 alakohta a alakohta 5 artikla 1 kohta a alakohta a) yrityksellä on tilat, joissa se säilyttää yrityksen keskeisiä asiakirjoja, erityisesti sen kaupallisia

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 Tervetuloa Jytyliiton jäsenille suunnatulle toimisto- ja hallintotyöntekijöiden KIILA- kuntoutuskurssille 2017 Mikä KIILA kuntoutus (kurssi numero 69310) Kuntoutuksessa saat tukea

Lisätiedot

SKAL toteaa, että ehdotuksessa on paljon hyvää, mutta myös korjattavaa löytyy. Lausunnossa keskitytään vain pariin pääkohtaan.

SKAL toteaa, että ehdotuksessa on paljon hyvää, mutta myös korjattavaa löytyy. Lausunnossa keskitytään vain pariin pääkohtaan. 1 (2) 13.9.2017 Liikenne- ja viestintävaliokunta Eduskunta Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle komission ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi ja Euroopan Parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

Huomisen tiennäyttäjä. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

Huomisen tiennäyttäjä. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Huomisen tiennäyttäjä Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry 82-vuotias SKAL kuuluu Suomen vanhimpiin elinkeinopoliittisiin edunvalvojiin Helsinki - Bryssel Palvelemme jäseniämme ja valvomme maanteiden

Lisätiedot

Nuori työntekijänä. Ohjeita työnantajalle

Nuori työntekijänä. Ohjeita työnantajalle Nuori työntekijänä Ohjeita työnantajalle Kuka on nuori työntekijä? Laki nuorista työntekijöistä (998/1993) koskee alle 18-vuotiasta työntekijää. Lain nojalla on annettu asetus nuorten työntekijäin suojelusta

Lisätiedot

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 1.2.2017 31.1.2018 Puuliitto puuliitto.fi 1 Metsäkonealan työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2018. TYÖAIKA Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa

Lisätiedot

Hallituksen esitys Eduskunnalle vuodelta 1991 perittäviä sosiaaliturvamaksuja koskevan lainsäädännön tarkistamiseksi ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Hallituksen esitys Eduskunnalle vuodelta 1991 perittäviä sosiaaliturvamaksuja koskevan lainsäädännön tarkistamiseksi ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 1991 vp - HE 27 Hallituksen esitys Eduskunnalle vuodelta 1991 perittäviä sosiaaliturvamaksuja koskevan lainsäädännön tarkistamiseksi ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan, että teollisuuden

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 8.5.2018 COM(2018) 261 final 2018/0124 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI direktiivien 2006/112/EY ja 2008/118/EY muuttamisesta Italian kunnan Campione d Italian sekä Luganonjärven

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 29.11.2016 COM(2016) 745 final 2016/0368 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS neuvoston asetuksen (ETY) N:o 1101/89 sekä asetusten (EY) N:o 2888/2000 ja (EY)

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain 6 ja :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 2009 Maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunta 2007/0094(COD) 18.3.2008 LAUSUNTOLUONNOS maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunnalta kansalaisvapauksien sekä oikeus-

Lisätiedot

-ORGANISAATIO. Jäsenyritykset. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry. Logistiikkajäsenet. Liitännäis -jäsen. Veteraanijäsenet.

-ORGANISAATIO. Jäsenyritykset. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry. Logistiikkajäsenet. Liitännäis -jäsen. Veteraanijäsenet. -ORGANISAATIO Jäsenyritykset Suoritealayhdistykset Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät Metsäalan Kuljetusyrittäjät Suomen Säiliöautoliitto Ulkomaan- ja Sopimusliikenteen Kuljetusyrittäjät USL SKAL Kustannus

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 8. huhtikuuta 2011 (OR. en) 2010/0255 (COD) PE-CONS 9/11 PECHE 63 CODEC 338 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. elokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. elokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. elokuuta 2017 (OR. en) 11711/17 AGRI 434 AGRIORG 82 DELACT 143 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 21. elokuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 21. huhtikuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 21. huhtikuuta 2017 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 21. huhtikuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0374 (CNS) 8076/17 LIMITE PUBLIC FISC 76 ECOFIN 272 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.10.2016 COM(2016) 658 final 2016/0322 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS ulkorajojen ja viisumipolitiikan rahoitusvälineeseen osana sisäisen turvallisuuden rahastoa liittyviä täydentäviä

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 51 08.02.2016 Kaupunginhallitus 59 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 21 29.02.2016 Hyvinvointipalveluiden palvelualuejohtajan viran täyttäminen 483/02.022/2015 KH 08.02.2016 51 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Euroopan unionin tuomioistuimen perussäännöstä tehty pöytäkirja ***I

Euroopan unionin tuomioistuimen perussäännöstä tehty pöytäkirja ***I P7_TA-PROV(2012)0294 Euroopan unionin tuomioistuimen perussäännöstä tehty pöytäkirja ***I Euroopan parlamentin lainsäädäntöpäätöslauselma 5. heinäkuuta 2012 ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

Europarlamenttivaalit

Europarlamenttivaalit Europarlamenttivaalit 25.5.2014 Vaalijärjestelyt Parlamentin toiminta ja tehtävät Äänestysaktiivisuus 1 Europarlamenttivaalit Järjestetään joka 5. vuosi Parlamentti on ainoa unionin toimielin, jonka kokoonpanosta

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 22. heinäkuuta 2003 (OR. fr) 2002/0179 (COD) LEX 457 PE-CONS 3647/03 N 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. kesäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. kesäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. kesäkuuta 2015 (OR. en) 10044/15 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 10. kesäkuuta 2015 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: FSTR 34 FC 36 REGIO 48 SOC 419 EMPL 273 RECH 198 ERAC

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 10. maaliskuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 10. maaliskuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 10. maaliskuuta 2015 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2014/0259 (NLE) 6732/15 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: SOC 150 EMPL 77 MIGR 13 JAI 149 NEUVOSTON PÄÄTÖS jäsenvaltioiden

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan.

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1(5) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2010 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 9.11.2010 kello 19.15. Läsnä: Luettelo liitteenä 1. KOKOUKSEN

Lisätiedot

EU:n uusi sosiaaliturva-asetus - Eläketurvakeskuksen tehtävät toimeenpanossa mikä muuttuu?

EU:n uusi sosiaaliturva-asetus - Eläketurvakeskuksen tehtävät toimeenpanossa mikä muuttuu? EU:n uusi sosiaaliturva-asetus - Eläketurvakeskuksen tehtävät toimeenpanossa mikä muuttuu? 13.9.2010 Jaana Rissanen Eläketurvakeskus Eläketurvakeskus KOULUTTAA Asetus 883/2004 ja sen täytäntöönpanoasetus

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä.

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä JÄSENTIEDOTE 3/2019 16.4.2019 ylojarven@yrittajat.fi www.yrittajat.fi/ylojarvi www.facebook.com/yrittajat Puheenjohtajalta Erittäin jännittäväksi muodostuneet

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. heinäkuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. heinäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. heinäkuuta 2015 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0253 (COD) 10507/15 EF 134 ECON 575 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Asia: Euroopan

Lisätiedot

HE 21/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain 70 ja 108 :n muuttamisesta

HE 21/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain 70 ja 108 :n muuttamisesta HE 21/1996 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain 70 ja 108 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi tieliikennelain ajokorttiluvan myöntämistä

Lisätiedot

HE 41/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

HE 41/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi HE 41/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. viinin yhteisestä markkinajärjestelystä annetun asetuksen (EY) N:o 1493/1999 muuttamisesta

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. viinin yhteisestä markkinajärjestelystä annetun asetuksen (EY) N:o 1493/1999 muuttamisesta EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 20.6.2001 KOM(2001) 332 lopullinen 2001/0132 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS viinin yhteisestä markkinajärjestelystä annetun asetuksen (EY) N:o 1493/1999 muuttamisesta

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. kesäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. kesäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. kesäkuuta 2015 (OR. en) 9431/15 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 4. kesäkuuta 2015 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: AGRI 295 AGRISTR 40 AGRIFIN 51 DELACT 57 Euroopan komission

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 8.5.2017 COM(2017) 199 final 2017/0088 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS ulkorajojen ja viisumipolitiikan rahoitusvälineeseen osana sisäisen turvallisuuden rahastoa liittyviä täydentäviä

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI PE-6/QUEST/PV/2007-12 EUROOPAN PARLAMENTTI KVESTORIT PÖYTÄKIRJA Kokous keskiviikkona 13. heinäkuuta 2007 klo 10.30 Kokoussali L6A100 Schuman-rakennus Luxemburg SISÄLTÖ 1. Vierailu kaikissa Luxemburgin

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain 6 ja 8 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. Kososten Sukuseura ry:n SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. 2. Yhdistyksen tarkoituksena on: 1) ylläpitää yhteyttä Kososten suvun jäsenten

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.4.2013 COM(2013) 193 final 2013/0104 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS yhteisön tullikoodeksista (uudistettu tullikoodeksi) annetun asetuksen (EY) N:o

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 6. syyskuuta 2010 (06.09) (OR. en) 12963/10 DENLEG 79 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 6. syyskuuta 2010 (06.09) (OR. en) 12963/10 DENLEG 79 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 6. syyskuuta 2010 (06.09) (OR. en) 12963/10 DENLEG 79 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 26. elokuuta 2010 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Asia: Luonnos

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

SUOMEKSI. Tietoa Unionenista. Ruotsin suurin yksityisen sektorin ammattiliitto

SUOMEKSI. Tietoa Unionenista. Ruotsin suurin yksityisen sektorin ammattiliitto SUOMEKSI Tietoa Unionenista Ruotsin suurin yksityisen sektorin ammattiliitto Jäsenistöömme kuuluu muun muassa projektipäälliköitä, insinöörejä, toimihenkilöitä, ekonomisteja, IT-asiantuntijoita, teknisiä

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 12. huhtikuuta 2010 (OR. en) 7853/10 Toimielinten välinen asia: 2009/0148 (CNS)

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 12. huhtikuuta 2010 (OR. en) 7853/10 Toimielinten välinen asia: 2009/0148 (CNS) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 2. huhtikuuta 200 (OR. en) 7853/0 Toimielinten välinen asia: 2009/048 (CNS) ISL 8 N 8 CH 9 FL 7 FRONT 38 SCHENGEN 30 N 07 ASIM 42 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON

Lisätiedot