JÄSENTIEDOTE 4/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENTIEDOTE 4/2006 20.12.2006"

Transkriptio

1 JÄSENTIEDOTE 4/ Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö Nimitys SKAL:ssa Teiden täsmähoito Seppo Sainiosta liikenneneuvos Vuoden vaihteen työaikajärjestelyt Yhteistoimintasopimus A-Vakuutuksen Verovapaat matkakustannusten kanssa korvaukset 2007 Moduliajoneuvojen leveys Kustannusindeksi Logistiikka EU:n liikennepolitiikan Yrittäjäkurssit 2007 keskiöön Koulutusta Alan suhdannetilanne Soneran hinnoittelu Ajokorttiseuraamukset Jäsenmaksut Tienkäyttäjän linja SKAL RY:LLE UUSI TOIMITUSJOHTAJA Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n hallitus on valinnut ensi vappuna eläkkeelle siirtyvän Seppo Sainion jälkeen järjestön uudeksi toimitusjohtajaksi varatuomari Iiro Lehtosen alkaen. Johtaja Lehtonen toimii tällä hetkellä toimitusjohtajan varamiehenä vastaten kansainvälisistä-ja lakiasioista. SEPPO SAINIOSTA LIIKENNENEUVOS Tasavallan Presidentti on myöntänyt liikenneneuvoksen arvonimen SKAL:n toimitusjohtaja Seppo Sainiolle. Sainio on tullut SKAL:n palvelukseen sen kuljetusteknisen osaston päälliköksi v. 1977, nimitetty varatoimitusjohtajaksi v ja toimitusjohtajaksi Onnittelumme! YHTEISTOIMINTASOPIMUS A-VAKUUTUKSEN KANSSA Yhdistyksemme on solminut yhteistoimintasopimuksen A-Vakuutuksen kanssa. Sopimuksen tarkoituksena on tehostaa yhteistyötä sekä tuottaa jäsenistöllemme sopivia riskienhallinta-, vakuutus-, rahoitus ym. palveluita. A-Vakuutus on ammattiliikenteen asialla! MODUULIAJONEUVOJEN LEVEYS Eduskunta hyväksyi lainmuutoksen Eduskunnan päätöksen mukaisesti tieliikennelain 87 muutetaan väliaikaisesti siten että yli 22 metrin pituisessa lämpöeristämättömässä ajoneuvoyhdistelmässä käytettävää yli 2,55 metrin leveää kuorma-autoa, kuorma-auton perävaunua ja vaihtokuormatilaa saa käyttää tiellä, jos kuormatila on kavennettu sisäpuolelta si-

2 2 ten, että kuormatilan sisäleveys on enintään 2,51 metriä. Säännös astuu voimaan ja sen voimassaolo päättyy Lämpöeristämättömät kuormakorit, joita käytetään jälkeen, tulee kaventaa siten, että ulkoleveys on enintään 2,51 m. Mikäli vuosina 2010 ja 2011 käytetään yli 2,55 m leveitä turpeen, hakkeen, elävien eläinten tai puutavaran kuljetukseen rakennettua, sisäleveydeltään enintään 2,51 m. leveää yli 22 m. pitkää ajoneuvoyhdistelmää, joudutaan käyttöä varten hankkimaan maksullinen lupa Liikenne- ja viestintäministeriöstä. Kuormatila, joka on kavennettu sisäpuolelta, on merkittävä selvästi havaittavalla tunnuksella. Liikenne ja viestintäministeriön asetuksella säädetään kuormatilan sisäpuolisen kavennuksen teknisestä toteuttamisesta ja sen hyväksynnästä sekä kavennetun ajoneuvon merkitsemisestä. Tunnusten tulee sijaita kuormakorin vasemmalla ulkosivulla lähellä etupäätyä tai etupäädyssä vasemmalla. Kaventamista osoittavia tunnuksia (tarroja) on saatavana yhdistyksen toimistolta tai SKAL:sta! Asiasta lisää Kuljetusyrittäjä lehden numerossa 9/2006 sivulla 44. LOGISTIIKKA EU:N LIIKENNEPOLITIIKAN KESKIÖÖN Euroopan unionin liikenneministerit linjasivat tavaraliikenteen logistiikan kehittämistä Brysselissä 12. joulukuuta. EU:lle laaditaan logistiikkaohjelma, jolla parannetaan Euroopan kilpailukykyä tavarakuljetuksissa. Ministerikokous hyväksyi Suomen johdolla valmistellut päätelmät logistiikasta. Niissä korostetaan, että mm. kuljetusten pullonkauloja on poistettava ja tietotekniikkaa hyödynnettävä nykyistä enemmän. Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mukaan logistiikka on ollut Suomen puheenjohtajakaudella liikennepolitiikan tärkein painopiste. Hän on iloinen, että olemme onnistuneet saamaan logistiikan olennaiseksi ja pysyväksi osaksi EU:n liikennepolitiikkaa. Hyvin toimivat logistiset ketjut todetaan päätelmissä ympäristönkin kannalta paremmiksi kuin tehottomat kuljetukset. Kuolleen kulman peilit kuorma-autoihin takautuvasti! Liikenneneuvosto pääsi yhteiseen näkemykseen kuorma-autojen ns. kuolleen kulman peilien jälkiasennuksesta. Peilit on asennettava ajoneuvoihin, jotka on rekisteröity vuoden 2000 jälkeen. Jo aiemmin on päätetty asennuspakosta uusiin rekkoihin. Asennus maksaa noin euroa autoa kohti. Peileillä laajennetaan kuljettajien näkökenttää. Ne parantavat etenkin kevyen liikenteen turvallisuutta. Peilien avulla arvellaan vältyttävän noin 1200 liikennekuolemalta Euroopassa vuoteen 2020 mennessä. BAROMETRIT KERTOVAT KORKEASUHDANTEESTA Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n Kuljetusbarometri tältä syksyltä taas julkaistu ja se osoittaa, että alan yleiset lähiajan näkymät ovat hyvät, ainakin kuljetusmäärien osalta. Barometri löytyy SKAL:n kotisivuilta osoitteesta: kuljetusalasta.

3 3 Samanlaisen kuva saa myös Varsians-Suomen logistiikkasektorin barometrista, joka löytyy Turun yliopiston Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskuksen verkkosivuilta osoitteessa: Alan kannalta merkittävä tieto on tietysti se, että kaluston on hyvin työllistetty, eikä vapaata kapasiteettia ole käytännössä olemassa. Vaikka suhdennetilanne on historiallisen hyvä, niin kuitenkin useat yritykset kertovat hintatason olevan heikon. Miksi asia näin sitten on? Missä on vika, jos markkinoilla kysyntää riittää, kalustosta on pulaa, mutta hintoja ei kuitenkaan saada nostettua? Tätä on hyvä itse kunkin pohtia! Minun mielestäni nyt puheet hintojen nostamisesta riittävät ja on tekojen aika. Järjestö auttaa neuvotteluun valmastautuessasi. Käytä meitä hyväksesi! AJOKORTTISEURAAMUKSET Digipiirturia käytettäessä tulee olla tarkkana, mutta niin myös perinteistä kiekkopiirturia käytettäessä. Ajo- ja lepoaika-asetuksen rikkominen kuuluu niihin tekoihin, joista rangaistaan 8-18 päiväsakon rangaistuksella. Tärkeäksi tämän tekee se, että poliisin määrätessä kuljettajan toistuvien liikennerikkomusten (kolme sakkoa vuodessa tai neljä kahdessa vuodessa) vuoksi ajokieltoon, sen pituuteen vaikuttaa myös päiväsakkojen suuruus. Poliisin valtakunnallisen ohjeistuksen mukaan, jos yksikin näistä rikkomuksista on sellainen, että rangaistuksena on vähintään 16 päiväsakkoa, on ajokiellon kesto normaalisti 12 viikkoa, vaihtelurajan ollessa 2-4 kk. Ankaria säännöksiä. Ajokiellon määräämisen ohjeistuksesta löytyy lisätietoa poliisin nettisivuilta osoitteesta: Muistin virkistämiseksi: Ajokieltoonhan määrätään tieliikennelain 75 5 kohdan perusteella kuljettaja, joka on vähintään neljästi kahden vuoden tai kolmasti vuoden kuluessa syyllistynyt moottorikäyttöistä ajoneuvoa kuljettaessaan tämän lain (tieliikennelaki) tai rikoslain 23 luvun 1 tai 11 :n nojalla rangaistavaan tekoon taikka ajoneuvolain (1090/2002) 96 :n 2 momentissa tarkoitettuun ajoneuvorikkomukseen, lukuun ottamatta muita rikesakolla rangaistavia tekoja kuin ylinopeusrikkomuksia, taikka liikennevalvontaa vaikeuttavien laitteiden kieltämisestä annetun lain (546/1998) 3 :n 1 kohdassa tarkoitettuun paljastinlaiterikkomukseen. TIENKÄYTTÄJÄN LINJA TEIDEN TÄSMÄHOITO Tielläliikkujat saavat välitettyä muille tienkäyttäjille ajankohtaista tietoa teiden kunnosta ja liikennettä hankaloittavista asioista soittamalla tienkäyttäjän linjalle: Laita numero puhelimesi muistiin. Soittaminen maksaa vain paikallis- tai matkapuhelun verran. Tietoa liikenteestä löytyy myös Tiehallinnon nettisivuilta: www. tiehallinto.fi Muistutamme siitä, että erityistapauksissa tiestölle on saatavissa jonkin kohteen osalle ns. täsmähoitoa. Esim. jos jollain tieosalla on erityinen tarve varmistaa liukkaudentorjunnan riittävä taso tiettynä aikana, tulee tarpeesta esittää hyvissäajoin perusteltu pyyntö tienkäyttäjän linjaan.

4 4 VUODENVAIHTEEN TYÖAIKAJÄRJESTELYT Kuorma-autoalan työehtosopimuksen mukaan säännöllinen työaika on kaikissa 2 - viikkojaksoissa 80 tuntia. Siten siis myös itsenäisyyspäivän, joulun, uudenvuodenpäivän ja loppiaisen sisältävien 2 viikkojaksojen säännöllinen työaika täysaikaisella kuljettajalla on 80 tuntia. Kuorma-autoalan työehtosopimuksen mukaan jouluaatto on vapaapäivä. Mikäli em. jaksoissa työnantajalla ei ole mahdollisuutta teettää työtä 80 tuntia, voidaan säännöllistä työaikaa lyhentää työntekijäkohtaisesti antamalla (ohjelmoimalla) vuosityöajan lyhennysvapaita näissä arkipyhäjaksoissa. Vuonna 2005 kertyneet työajan lyhennysvapaat ( pekkaset ) on annettava kuluvan kalenterivuoden loppuun mennessä. Vuonna 2005 työajan lyhennysvapaita kertyi enintään 19 kpl. (Loppiainen oli torstai) Mikäli viime vuonna ansaitut lyhennysvapaat on jo kaikki annettu, voidaan loppuvuoden arkipyhäjaksoissa työaikaa lyhentää myös tänä vuonna ansaituilla pekkaspäivillä. On huomattava, että jokaiseen viikkoon (7 kalenteripäivää) mahtuu kahden viikoittaisen vapaapäivän lisäksi 5 työajanlyhennyspäivää, jotka siis voivat olla myös arkipyhinä. Työajan lyhentämisvapaista on ilmoitettava työntekijälle pääsääntöisesti vähintään 2 viikkoa ennen vapaan antamista. VEROVAPAAT MATKAKUSTANNUSKORVAUKSET VUONNA 2007 KUSTANNUSINDEKSI Verohallitus on vahvistanut että kotimaan verovapaa puolipäiväraha ja ateriakorvaus pysyvät ennallaan. Kokopäiväraha nousee vuoden alusta yhdellä (1) eurolla 31 euroon ja puolipäiväraha säilyi 14 eurossa ja ateriakorvaus 7,75 eurossa. Verovapaa kilometrikorvaus oman auton käytöstä nousee 43 senttiin kilometriltä. Lisätietoja asiasta löytyy osoitteesta: Kuljettajien osalta päivärahat ovat Kuorma-autoalan työehtosopimuksen mukaiset. Ohessa tiedoksenne viimeinen julkaistu kustannusindeksi (marraskuu 2006). Kustannusindeksit löytyvät myös netistä SKAL:n sivuilta Lisätietoja toimistoltamme. TAVARALIIKENTEEN YRITTÄJÄKURSSIT 2007 KOULUTUSTA Ensi vuonna yrittäjäkursseja järjestetään toiminta-alueellamme seuraavasti: SKAL järjestää Turussa kurssit ja ja Huittisten Ammatti ja yrittäjäopisto Huittisissa ja Oheisessa liitteessä lisätietoja SKAL:n kursseista. SKAL Instituutti järjestää ensi vuoden alkupuolella useita ADR-kursseja. Ensimmäinen peruskurssi järjestetään Helsingissä ja seuraavat ja ADR-täydennyskursseja on , , , , ja Lisätietoja ja ilmoittautumiset Nina Anttila (09) tai sähköposti nina.anttila@skal.fi.

5 5 Turvallisuusneuvonantajan peruskurssi järjestetään Helsingissä. Täydennyskurssi pidetään Ilmoittautumiset kuten yllä. SONERAN HINNOITTELU JÄSENMAKSURÄSTIT SKAL ja TeliaSonera Finland Oyj ovat allekirjoittaneet vuodeksi 2007 jatko sopimuksen matkaviestintäpalveluista. Tarkistettu hinnoittelu astuu voimaan TeliaSonera tarjoaa SKAL:n jäsenyrittäjille matkaviestintäpalveluja. Viestintäpalvelut tuovat langattomuuden yrityksen liiketoimintaan, niin puheeseen, tiedonsiirtoon kuin koneiden väliseen kommunikointiin. Sopimuksen piirissä on liittymää. SKAL:n jäsenyritys voi liittää yrityksesi matkapuhelinliittymänsä SKAL:n jäsenedun piiriin ottamalla yhteyttä lähimpään Sonera jälleenmyyjään. Sopimuksen mukaiset hinnat alkaen (alv 0 %): Yritys- ja dataliittymän kytkentä 0,00 /liittymä ( asti.) Yritysliittymän kuukausimaksu 2,20 /kk/liittymä Yrityksen sisäiset puhelut 0,052 /min SKAL-sopimuksen keskinäiset puhelut 0,052 /min Puhelut muihin puhelinliittymiin (lanka ja muut mobiilit) 0,052 /min Tekstiviestit 0,079 /kpl Osalla jäsenistä on kuluvan vuoden jäsenmaksu vielä maksamatta. Toivomme viimeistenkin "mattimyöhäisten" hoitavan velvoitteensa vuoden loppuun mennessä. Hyvästä yhteistyöstä kiitäen toivotamme kaikille Teille ja perheillenne ne rauhallista joulua sekä tuloksellista uutta vuotta Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry. Hallitus Toimiston väki

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 7 / 12006 / 2006 17.2.2006 13.12.2006 Tässä numerossa: Moduuliajoneuvojen leveys Kustannusindeksi Liikennelupahakemukset netissä Loppuvuoden

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 1 / 2006 17.2.2006 5/2007 20.11.2007 Henkilöstömuutos Tässä numerossa: Henkilöstömuutos Kuorma-autoliikenteen kustannusindeksi Yhteystiedot

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 71 // 2009 2006 17.2.2006 9.12.2009 ARVONLISÄVEROLAINSÄÄDÄNNÖN MUUTOKSIA V. 2010 Tässä numerossa: Arvonlisäverolainsäädännön muutoksia Verotili

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi tieliikennelain ja ajoneuvolain 89 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan tieliikennelakia ja ajoneuvolakia muutettavaksi. Lakeihin

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 12/ sivu 1

KIERTOKIRJE 12/ sivu 1 17.11.2016 sivu 1 1. Loppu- ja alkuvuoden työaikajärjestelyt ja palkanmaksu 2. Huoltokorjaamoiden palvelusvuosilisä 3. Vuosilomien antaminen arkipyhäviikolla 1. LOPPU- JA ALKUVUODEN TYÖAIKAJÄRJESTELYT

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 16 // 2006 29.8.2006 17.2.2006 Tässä numerossa: Tavaraliikennelaki Moduuliyhdistelmien leveys Renkaiden irtoaminen ajon aikana Yhteistoimintasopimus

Lisätiedot

HE 247/2009 vp. muutettavaksi. Laista poistettaisiin säännös raskaan ajoneuvoyhdistelmän. Lakiin lisättäisiin uusi pykälä ajo-oikeuden

HE 247/2009 vp. muutettavaksi. Laista poistettaisiin säännös raskaan ajoneuvoyhdistelmän. Lakiin lisättäisiin uusi pykälä ajo-oikeuden Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan tieliikennelakia sällä menetetyn ajo-oikeuden takaisin saamisesta. muutettavaksi.

Lisätiedot

Bulgaria on päättänyt jatkaa kabotaasikieltoa niiden maiden osalta, jotka noudattavat kieltoa bulgarialaisiin kuljetusyrityksiin.

Bulgaria on päättänyt jatkaa kabotaasikieltoa niiden maiden osalta, jotka noudattavat kieltoa bulgarialaisiin kuljetusyrityksiin. JÄSENKIRJE 4/2009 17.12.2009 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö: Kustannusindeksi Bulgarian ja Romanian kabotaasikielto Moduuliyhdistelmien kaventaminen Loppuvuoden työaikajärjestelyt ja palkanmaksu

Lisätiedot

Hallituksen esitys eduskunnalle tieliikennelaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (HE 180 / 2017 vp)

Hallituksen esitys eduskunnalle tieliikennelaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (HE 180 / 2017 vp) Hallituksen esitys eduskunnalle tieliikennelaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (HE 180 / 2017 vp) Liikenne- ja viestintävaliokunta 16.2.2018 Ari Herrala Johtava asiantuntija, Suomen Kuljetus ja

Lisätiedot

Laki. EV 263/1998 vp- HE 32/1997 vp. Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen liikennerikoksia koskevan lainsäädännön uudistamisesta

Laki. EV 263/1998 vp- HE 32/1997 vp. Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen liikennerikoksia koskevan lainsäädännön uudistamisesta EV 263/1998 vp- HE 32/1997 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen liikennerikoksia koskevan lainsäädännön uudistamisesta Eduskunnalle on vuoden 1997 valtiopäivillä annettu hallituksen esitys n:o

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 16 päivänä joulukuuta 2004 N:o Laki. N:o tieliikennelain muuttamisesta

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 16 päivänä joulukuuta 2004 N:o Laki. N:o tieliikennelain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2004 Julkaistu Helsingissä 16 päivänä joulukuuta 2004 N:o 1103 1110 SISÄLLYS N:o Sivu 1103 Laki tieliikennelain muuttamisesta... 2963 1104 Valtioneuvoston asetus julkisesti tuettujen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain 87 :n väliaikaisesta muuttamisesta Tieliikennelakiin ehdotetaan lisättäväksi väliaikaisesti uusi säännös, jolla sallittaisiin yli 2,55 metriä leveiden

Lisätiedot

1.3 Vuorotyölisät ja luottamusmiesten kuukausikorvaukset

1.3 Vuorotyölisät ja luottamusmiesten kuukausikorvaukset 11.11.2015 sivu 1 Anne Jansson 1. Toimihenkilöiden palkankorotukset 1.12.2015 2. Työntekijäsopimusten palkankorotukset 3. Loppu- ja alkuvuoden työaikajärjestelyt ja palkanmaksu 4. Huoltokorjaamoiden palvelusvuosilisä

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry Tässä numerossa: Kuljetusyrittäjävalmennuskoulutus Auto-ja jäsentiedot ajantasalle 2,6 m leveys lämpöeristetyissä koreissa Uusi tavaraliikennelaki voimaan Loppuvuoden

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 21 // 2010 2006 17.2.2006 19.3.2010 KULJETUSYRITTÄJIEN VUOSIKOKOUS PIDETTY 13.3.2010 Tässä numerossa: Kuljetusyrittäjien vuosikokous pidetty

Lisätiedot

TELIASONERA FINLAND OYJ:N JA KONEYRITTÄJIEN LIITTO RY:N VÄLINEN PUITESOPIMUS, LIITE SONERAN YRITYSSOPIMUKSEEN

TELIASONERA FINLAND OYJ:N JA KONEYRITTÄJIEN LIITTO RY:N VÄLINEN PUITESOPIMUS, LIITE SONERAN YRITYSSOPIMUKSEEN SOPIMUS 1 (6) TELIASONERA FINLAND OYJ:N JA KONEYRITTÄJIEN LIITTO RY:N VÄLINEN PUITESOPIMUS, LIITE SONERAN YRITYSSOPIMUKSEEN TeliaSonera Finland Oyj ja KONEYRITTÄJIEN LIITTO RY, Y-tunnus: 0201722-8, ovat

Lisätiedot

Laki. ajokorttilain muuttamisesta

Laki. ajokorttilain muuttamisesta Laki ajokorttilain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan ajokorttilain (386/2011) 65 :n 3 momentti, muutetaan 64 :n 1 momentti ja 2 momentin 3 ja 4 kohta, 65 :n 1 momentin johdantokappale,

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E Tässä numerossa: Suomen kanta voitti EU-parlamentin kuljetusyrittäjä-äänestyksessä Autonkuljettajien uudet palkkataulukot 2,60 leveiden moduuliyhdistelmien

Lisätiedot

Kuljetusbarometri 1/2012: Kovat hinnankorotuspaineet ja kannattavuusremontti vuonna Tiedotustilaisuus

Kuljetusbarometri 1/2012: Kovat hinnankorotuspaineet ja kannattavuusremontti vuonna Tiedotustilaisuus Kuljetusbarometri 1/2012: Kovat hinnankorotuspaineet ja kannattavuusremontti vuonna 2012 Tiedotustilaisuus 13.1.2012 Vuosi 2011 kuljetus- ja logistiikka alalla Käänteet ja kohokohdat 2011 1.1. 2011 Helmikuu.

Lisätiedot

Terminaalityöntekijät. Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa

Terminaalityöntekijät. Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa Terminaalityöntekijät 2018 Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2021 Työaika Työaika määräytyy työaikalain mukaan. Säännöllinen työaika on

Lisätiedot

Asia: Lausuntopyyntö ehdotuksiin traktoria kuljettavan ajokortti- ja ammattipätevyysvaatimuksiksi

Asia: Lausuntopyyntö ehdotuksiin traktoria kuljettavan ajokortti- ja ammattipätevyysvaatimuksiksi 1 (6) 22.9.2015 Liikenne- ja viestintäministeriö kirjaamo@lvm.fi eija.maunu@lvm.fi kirsi.miettinen@lvm.fi Asia: Lausuntopyyntö ehdotuksiin traktoria kuljettavan ajokortti- ja ammattipätevyysvaatimuksiksi

Lisätiedot

Terminaalityöntekijät. Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017

Terminaalityöntekijät. Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017 Terminaalityöntekijät 2015 Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017 Työaika Työaika määräytyy työaikalain mukaan. Säännöllinen työaika on

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 41 / 2006 28.4.2006 17.2.2006 Tässä numerossa: Turvavyön käyttöpakko Digitaalinen ajopiirturi Piirturin kiekot Kuljetusnäyttely Sonera Uusi

Lisätiedot

Suomen Kuljetus ja Logistiikka (myöh. SKAL) esittää pyydettynä lausuntona maanteiden tavaraliikenteen ja logistiikan kannalta seuraavaa:

Suomen Kuljetus ja Logistiikka (myöh. SKAL) esittää pyydettynä lausuntona maanteiden tavaraliikenteen ja logistiikan kannalta seuraavaa: 1 (5) Eduskunnan lakivaliokunta LaV@eduskunta.fi Viite: Lausuntopyyntö, HE 103/2017 vp Asia: Lausuntopyyntö hallituksen esityksestä laeiksi sakon ja rikesakon määräämisestä annetun lain ja ajokorttilain

Lisätiedot

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät 2015 Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017. Työaika Työaika määräytyy työaikalain mukaan. Säännöllinen

Lisätiedot

-ORGANISAATIO. Jäsenyritykset. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry. Logistiikkajäsenet. Liitännäis -jäsen. Veteraanijäsenet.

-ORGANISAATIO. Jäsenyritykset. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry. Logistiikkajäsenet. Liitännäis -jäsen. Veteraanijäsenet. -ORGANISAATIO Jäsenyritykset Suoritealayhdistykset Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät Metsäalan Kuljetusyrittäjät Suomen Säiliöautoliitto Ulkomaan- ja Sopimusliikenteen Kuljetusyrittäjät USL SKAL Kustannus

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 1 / / 2007 2006 17.2.2006 8.2.2007 Tässä numerossa: SKAL:n jäsenmaksut vuonna 2007 Nimitys LVM:n ohje: Ympäristöystävällisyys Vetoliikenteen

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2019

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2019 SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2019 www.skal.fi SKAL SKAL ry:n vuoden 2019 ensimmäiseen kuljetusbarometriin vastasi yhteensä 481 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL ry:n erikoisjärjestöjä ja toimialoja.

Lisätiedot

Laki alkolukon hyväksymisestä liikenteeseen

Laki alkolukon hyväksymisestä liikenteeseen Lakiehdotus 1. Laki alkolukon hyväksymisestä liikenteeseen Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 Lain tarkoitus Tässä laissa säädetään alkolukolla valvotusta ajo-oikeudesta annetun lain (439/2008)

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 4/2008 10.12.2008. Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys

JÄSENKIRJE 4/2008 10.12.2008. Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys JÄSENKIRJE 4/2008 10.12.2008 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys Sisältö: * A-vakuutus muuttaa * Kuljetusmäärät heinä- syyskuussa * Liiketoimintaosaamisen kehittäminen * Loppuvuoden työaikajärjestelyt * TYK

Lisätiedot

1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA VUODEN 2015 ALKUPUOLIS- KOLLA

1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA VUODEN 2015 ALKUPUOLIS- KOLLA 9.3.2015 sivu 1 Petri Verronen, Mari Vasarainen 1. Arkipyhäviikkojen säännöllinen työaika vuoden 2015 alkupuoliskolla 2. Vuosilomien antaminen arkipyhäviikolla 1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA

Lisätiedot

Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys

Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys JÄSENTIEDOTE 1/2006 6.4.2006 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys SISÄLTÖ Yhdistyksen vuosikokous pidetty Yhdistyksen hallitus Koulutus Kuorma-autoalan työehtosopimus Arkipyhäviikkojen säännöllinen työaika

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 51 // 2009 2006 17.2.2006 19.8.2009 Tässä numerossa: ULKOMAALAISTEN KULJETUSYRITTÄJIEN TILAPÄISEEN SUOMESSA TYÖSKENTELYYN TIUKENNUKSIA Ulkomaalaisten

Lisätiedot

LIIKENNELUPA- KURSSIT 2006-2007. Yhteisölupa Kotimaanluvasta yhteisöluvaksi Liikennetraktorilupa

LIIKENNELUPA- KURSSIT 2006-2007. Yhteisölupa Kotimaanluvasta yhteisöluvaksi Liikennetraktorilupa LIIKENNELUPA- KURSSIT 2006-2007 Yhteisölupa Kotimaanluvasta yhteisöluvaksi Liikennetraktorilupa YHTEISÖLUPA Ammattimaisen tavaraliikenteen harjoittaminen lukeutuu luvanvaraisiin elinkeinoaloihin. Koti-

Lisätiedot

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät 2018 Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2021 (31.1.2019) Työaika Työaika määräytyy työaikalain

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 212/2002 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain :n muuttamisesta Tieliikennelakiin ehdotetaan koottaviksi liikenteen ohjauslaitteista annettavia asetuksia ja määräyksiä koskevat valtuussäännökset.

Lisätiedot

Laki. rikoslain muuttamisesta

Laki. rikoslain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti Laki rikoslain muuttamisesta kumotaan rikoslain (39/1889) 2 a luvun 9 11, sellaisina kuin ne ovat, 2 a luvun 9 laeissa 475/2008, 641/2009, 392/2011, 431/2014 ja 381/2015

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta

Valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta Valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen 3 Määräaikaiskatsastusvelvollisuus 1. Ajoneuvolain 51 :ssä tarkoitettu määräaikaiskatsastusvelvollisuus koskee autoja (M- ja N-luokan ajoneuvot),

Lisätiedot

HE 21/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain 70 ja 108 :n muuttamisesta

HE 21/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain 70 ja 108 :n muuttamisesta HE 21/1996 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain 70 ja 108 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi tieliikennelain ajokorttiluvan myöntämistä

Lisätiedot

Marraskuun indeksi julkaistaan ma 19.12., jonka jälkeen tiedot saa toimistoltamme.

Marraskuun indeksi julkaistaan ma 19.12., jonka jälkeen tiedot saa toimistoltamme. JÄSENKIRJE 4/2011 8.12.2011 Arvoisa jäsenyrittäjä / -yritys SISÄLTÖ: Kuorma-autoliikenteen kustannukset Kuljettajien palkat 1.12.2011 nousivat Uusi TES Loppuvuoden työaikajärjestelyt Tavaraliikennelainsäädännön

Lisätiedot

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät 2017 Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2021 (31.1.2019) Työaika Työaika määräytyy työaikalain

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 743. Laki. rikoslain 1 ja 20 luvun muuttamisesta. Annettu Helsingissä 25 päivänä elokuuta 2006

SISÄLLYS. N:o 743. Laki. rikoslain 1 ja 20 luvun muuttamisesta. Annettu Helsingissä 25 päivänä elokuuta 2006 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2006 Julkaistu Helsingissä 31 päivänä elokuuta 2006 N:o 743 748 SISÄLLYS N:o Sivu 743 Laki rikoslain 1 ja 20 luvun muuttamisesta... 2249 744 Laki järjestyslain 7 :n muuttamisesta...

Lisätiedot

Kuljetusyrityksen arki: haasteet ja mahdollisuudet

Kuljetusyrityksen arki: haasteet ja mahdollisuudet Kuljetusyrityksen arki: haasteet ja mahdollisuudet Oy TransPeltola Ltd Kouvolalainen perheyritys Toiminta alkanut vuonna 1958 (Peltolan Kuljetus Oy) 23 omaa autoa + n. 20 vakituista alihankkija-autoa Työllistää

Lisätiedot

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2015

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2015 Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2015 Puuliitto www.puuliitto.fi 1 Metsäkonealan työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017. TYÖAIKA Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa ja

Lisätiedot

Eduskunnalle. LAKIALOITE 37/2012 vp. Laki rikoslain 23 luvun 3 :n, ajokorttilain ja sakon ja rikesakon määräämisestä annetun lain 3 :n muuttamisesta

Eduskunnalle. LAKIALOITE 37/2012 vp. Laki rikoslain 23 luvun 3 :n, ajokorttilain ja sakon ja rikesakon määräämisestä annetun lain 3 :n muuttamisesta LAKIALOITE 37/2012 vp rikoslain 23 luvun 3 :n, ajokorttilain ja sakon ja rikesakon määräämisestä annetun lain 3 :n muuttamisesta Eduskunnalle Rattijuopumustapauksissa kuolleita on 2000-luvulla ollut keskimäärin

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2014

SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2014 SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2014 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 3/2014 SKAL:n vuoden 2014 kolmanteen kuljetusbarometriin vastasi 677 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL:n alue- ja erikoisjärjestöjä

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 41 // 2007 2006 17.2.2006 5.9.2007 Tässä numerossa: Nollatoleranssi ylinopeuksiin Koulutustilaisuus Kustannusindeksi Uudet palkkataulukot Nimitys

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 833. Laki. Euroopan yhteisöjen taloudellisten etujen suojaamista koskevan yleissopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä

SISÄLLYS. N:o 833. Laki. Euroopan yhteisöjen taloudellisten etujen suojaamista koskevan yleissopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2002 Julkaistu Helsingissä 9 päivänä lokakuuta 2002 N:o 833 839 SISÄLLYS N:o Sivu 833 Laki Euroopan yhteisöjen taloudellisten etujen suojaamista koskevan yleissopimuksen eräiden määräysten

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2015

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2015 SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2015 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 1/2015 SKAL:n vuoden 2015 ensimmäiseen kuljetusbarometriin vastasi 664 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL:n alue- ja erikoisjärjestöjä

Lisätiedot

KULJETUSYRITTÄJIEN ASENTEET TYÖURIEN PIDENTÄMISEEN

KULJETUSYRITTÄJIEN ASENTEET TYÖURIEN PIDENTÄMISEEN SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2013 KULJETUSYRITTÄJIEN ASENTEET TYÖURIEN PIDENTÄMISEEN www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 1/2013 SKAL:n vuoden 2013 ensimmäiseen kuljetusbarometriin vastasi 966 jäsenyritystä.

Lisätiedot

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ 2. TIELIIKENTEEN OHJAUS 3. LUVANVARAINEN TIELIIKENNE JA TIEKULJETUSSOPIMUKSET

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ 2. TIELIIKENTEEN OHJAUS 3. LUVANVARAINEN TIELIIKENNE JA TIEKULJETUSSOPIMUKSET SISÄLLYS 1. YLEISTÄ Tieliikennelaki 3.4.1981/267........................................................ 1 Tieliikenneasetus 5.3.1982/182...................................................... 35 Asetus

Lisätiedot

MATKA- JA PÄIVÄRAHAKORVAUKSET. STLL alaiset kilpailut sekä liiton nimeämät kv- kilpailut

MATKA- JA PÄIVÄRAHAKORVAUKSET. STLL alaiset kilpailut sekä liiton nimeämät kv- kilpailut MATKA- JA PÄIVÄRAHAKORVAUKSET STLL alaiset kilpailut sekä liiton nimeämät kv- kilpailut ARVIOIJAN ROOLI Kilpailuissa ja testiarvioinneissa arvioija on tilapäisessä työsuhteessa seuraan tai liittoon Yleiset

Lisätiedot

liikenne säännöistä. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on hyväksytty ja vahvistettu.

liikenne säännöistä. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on hyväksytty ja vahvistettu. HE 72/2000 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi tieliikennelakia. Tieliikennelaissa määriteltäisiin

Lisätiedot

SKAL Liikenneturvallisuus- palkinto 2012

SKAL Liikenneturvallisuus- palkinto 2012 SKAL Liikenneturvallisuus- palkinto 2012 Pro VT 13 -liikkeelle tuloksekkaasta työstä valtatie 13:n parantamiseksi. Suomen logistinen kilpailukyky Suomi vertailussa sijalla 3 logistisena toimijana (Logistics

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2016

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2016 SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2016 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 1/2016 SKAL ry:n vuoden 2016 ensimmäiseen kuljetusbarometriin vastasi yhteensä 690 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL ry:n

Lisätiedot

Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla

Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Yhteistyössä: Kuljetusala.com Kuljetusala pitää Suomen pyörät pyörimässä Kuljetusala liikuttaa kaikkea Suomessa ja ulkomailla

Lisätiedot

KAUPAN UUSI TES-SOPIMUS 12.4.2011-31.3.2013

KAUPAN UUSI TES-SOPIMUS 12.4.2011-31.3.2013 PIKATIEDOTE 14.4.2011 KAUPAN UUSI TES-SOPIMUS 12.4.2011-31.3.2013 Sopimus on irtisanottavissa 29.2.2012 ilman erityistä perustelua ja päättyy tällöin 1.4.2012. I PALKANKOROTUKSET 1. Palkankorotukset Palkankorotukset

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä 6 päivänä kesäkuuta 2013 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä

Lisätiedot

HE 268/2006 vp. Esityksessä ehdotetaan kaupallisista tavarankuljetuksista

HE 268/2006 vp. Esityksessä ehdotetaan kaupallisista tavarankuljetuksista Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kaupallisista tavarankuljetuksista tiellä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan kaupallisista tavarankuljetuksista tiellä

Lisätiedot

Kuljetusalan vastuullisuus nyt ja tulevaisuudessa

Kuljetusalan vastuullisuus nyt ja tulevaisuudessa Kuljetusalan vastuullisuus nyt ja Vastuulliset kuljetukset muuttuvilla markkinoilla 10.1.2017 Petri Murto Johtaja, asiantuntijapalvelut Kuorma-autoliikenne on Suomessa merkittävin kuljetusmuotomme Kotimaan

Lisätiedot

Liikennekaari-vaikutusarviointikysely

Liikennekaari-vaikutusarviointikysely Liikennekaari-vaikutusarviointikysely Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille 18.5.2016 Liikennekaari-vaikutusarviointi Kysely lähetettiin noin 4 350 Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n

Lisätiedot

Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki

Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki Palkat Minimipalkkalakia ei ole! Tehtäväryhmän ja vaativuuden mukaiset vähimmäispalkat. 2 Säännöllinen työaika Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia

Lisätiedot

SKAL Kuljetusbarometri 3/2013:

SKAL Kuljetusbarometri 3/2013: SKAL Kuljetusbarometri 3/2013: Kuljetusten kysyntä laahaa, kuormaautokauppa vilkastunut - Kolmannes yrityksistä tunnistaa kuljettajapulan, alalla työllistytään tuttujen välityksellä Tiedotustilaisuus 4.9.2013

Lisätiedot

HE 41/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

HE 41/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi HE 41/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2017

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2017 SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2017 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 1/2017 SKAL ry:n vuoden 2017 ensimmäiseen kuljetusbarometriin vastasi yhteensä 497 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL ry:n

Lisätiedot

1. Luottamusmieskurssit

1. Luottamusmieskurssit YLEISKIRJE A 2/2008 25.1.2008 Seurakunnille Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimus 2007-2009 -kirjan tilaaminen 3. Vuosilomalain muutos 4. Työsopimuslain ja työsuojelun

Lisätiedot

LASKU Sivu 1 (5) Laskun yhteenveto Laskutusjakso 02.04.2011-01.05.2011

LASKU Sivu 1 (5) Laskun yhteenveto Laskutusjakso 02.04.2011-01.05.2011 Economy PP Finlande 123016 Itella Oyj YRITYS OY PL 1 11111 YRITYSKYLÄ TeliaSonera Finland Oyj Asiakaspalvelu Pl 0400 65101 VAASA LASKU Sivu 1 (5) Laskutusjakso 02.04.2011-01.05.2011 Päiväys 04.05.2011

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2017

SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2017 SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2017 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 3/2017 SKAL ry:n vuoden 2017 kolmanteen kuljetusbarometriin vastasi yhteensä 582 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL ry:n

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus rikesakkorikkomuksista Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään rikoslain (39/1889) 2 a luvun 8 :n 2 momentin ja 9 :n 8 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat 2 a luvun

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 878. Tasavallan presidentin asetus

SISÄLLYS. N:o 878. Tasavallan presidentin asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2004 Julkaistu Helsingissä 6 päivänä lokakuuta 2004 N:o 878 883 SISÄLLYS N:o Sivu 878 Tasavallan presidentin asetus biologista monimuotoisuutta koskevaan yleissopimukseen liittyvän

Lisätiedot

Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Linja-autohenkilökunnan työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017.

Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Linja-autohenkilökunnan työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017. 2015 Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Linja-autohenkilökunnan työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017. Säännöllinen työaika 2-viikkojakson säännöllinen työaika on 80 tuntia.

Lisätiedot

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 1.2.2017 31.1.2018 Puuliitto puuliitto.fi 1 Metsäkonealan työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2018. TYÖAIKA Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 956. Laki

SISÄLLYS. N:o 956. Laki SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1999 Julkaistu Helsingissä 27 päivänä lokakuuta 1999 N:o 956 963 SISÄLLYS N:o Sivu 956 Intian kanssa tulo- ja varallisuusveroja koskevan kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi tehdyn

Lisätiedot

SaiPa ry:n Matkalaskuohjeet

SaiPa ry:n Matkalaskuohjeet Matkalasku täytyy tehdä aina ja siitä on käytävä ilmi vähintään koko nimi, sotu, pankkitilinnumero, matkan tarkoitus ja kesto. Päivärahojen ja kilometrikorvausten maksamisessa noudatetaan verottajan ohjeita.

Lisätiedot

Avaintiedot 2015. Puhelinetu 2015. Palkan sivukuluprosentit 2015. Pääomatulovero

Avaintiedot 2015. Puhelinetu 2015. Palkan sivukuluprosentit 2015. Pääomatulovero Avaintiedot 2015 Pääomatulovero Pääomatulon verokanta on 30 prosenttia, mutta siltä osin kuin verovelvollisen verotettavan pääomatulon määrä ylittää 30.000 euroa, verokanta on 33 prosenttia. Yhteisövero

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2018

SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2018 SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2018 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 2/2018 SKAL ry:n vuoden 2018 toiseen kuljetusbarometriin vastasi yhteensä 363 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL ry:n erikoisjärjestöjä

Lisätiedot

Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa ( ).

Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa ( ). 2019 Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2021 (31.1.2020). Säännöllinen työaika 2-viikkojakson säännöllinen työaika on 80 tuntia. Lyhemmästä,

Lisätiedot

Liikenteen palveluista annettuun lainsäädäntöön liittyvät Trafin määräyksenantovaltuudet. Aino Still

Liikenteen palveluista annettuun lainsäädäntöön liittyvät Trafin määräyksenantovaltuudet. Aino Still Liikenteen palveluista annettuun lainsäädäntöön liittyvät Trafin määräyksenantovaltuudet Aino Still 23.8.2017 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Viranomaisen valtuudesta antaa määräyksiä Perustuslain

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2013

SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2013 SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2013 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 3/2013 SKAL:n vuoden 2013 kolmanteen kuljetusbarometriin vastasi 694 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL:n alue- ja erikoisjärjestöjä

Lisätiedot

SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA SKAL RY:N JÄSENLEHTI. Yrittäjä SKAL. Kuljetusyritys. Pasi Oranta Ky, Pertteli: Tunnustus yllätti iloisesti

SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA SKAL RY:N JÄSENLEHTI. Yrittäjä SKAL. Kuljetusyritys. Pasi Oranta Ky, Pertteli: Tunnustus yllätti iloisesti Kuljetus5/13 SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA SKAL RY:N JÄSENLEHTI Yrittäjä SKAL Kuljetusyritys 2013 Pasi Oranta Ky, Pertteli: Tunnustus yllätti iloisesti 441 612 Painotuote PEFC/02-31-162 Kuljetus Yrittäjä

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2018

SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2018 SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2018 www.skal.fi SKAL Kuljetusbarometri 3/2018 SKAL ry:n vuoden 2018 kolmanteen kuljetusbarometriin vastasi yhteensä 493 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL ry:n erikoisjärjestöjä

Lisätiedot

Linja-autoliiton ajankohtaiskatsaus Joulukuu 2017

Linja-autoliiton ajankohtaiskatsaus Joulukuu 2017 Linja-autoliiton ajankohtaiskatsaus Joulukuu 2017 Tieliikennelain kokonaisuudistus Kokonaisuudistus on edennyt eduskuntaan (23.11.2017) HE 180 / 2017 (23.11.2017) Nykyinen laki vuodelta 1981 (täydentäviä

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2015

SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2015 SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2015 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 2/2015 SKAL:n vuoden 2015 toiseen kuljetusbarometriin vastasi 768 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL:n alue- ja erikoisjärjestöjä

Lisätiedot

Hallituksen esitysluonnos tieliikennelaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Hallituksen esitysluonnos tieliikennelaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia Lausunto 29.03.2017 EOAK/1047/2017 Asia: LVM/417/03/2013 Hallituksen esitysluonnos tieliikennelaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Lausunnonantajan lausunto

Lisätiedot

Ajankohtaista liikenne- ja viestintäministeriöstä

Ajankohtaista liikenne- ja viestintäministeriöstä Ajankohtaista liikenne- ja viestintäministeriöstä PANK Tiemerkintäpäivät 12.2.2015, Tampere Mikko Karhunen, Liikenne- ja viestintäministeriö Turvallisuustilanteen kehitys 1990-2014 800 700 600 500 400

Lisätiedot

logistiikka-alalta Tilastotietoa kuljetus- ja

logistiikka-alalta Tilastotietoa kuljetus- ja SUOM EN KULJETUS JA LOGISTIIKKA Tilastotietoa kuljetus- ja logistiikka-alalta SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Nuijamiestentie 7, 00400 Helsinki www.skal.fi, sähköposti

Lisätiedot

Kuljetus. Yrittäjien sitoutumiseen voi luottaa. Yrittäjä. -numero. kuntavaali SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA SKAL RY:N JÄSENLEHTI 7/12

Kuljetus. Yrittäjien sitoutumiseen voi luottaa. Yrittäjä. -numero. kuntavaali SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA SKAL RY:N JÄSENLEHTI 7/12 Kuljetus Yrittäjä SUOMEN KULJETUS JA LOGISTIIKKA SKAL RY:N JÄSENLEHTI 7/12 kuntavaali -numero Yrittäjien sitoutumiseen voi luottaa 441 612 Painotuote PEFC/02-31-162 SERTIFIOITU ORGANISAATIO ISO 14001 Kuljetus

Lisätiedot

Tavarankuljetusketjun vastuu tieliikenneturvallisuuden parantamisessa. Työryhmän mietintö

Tavarankuljetusketjun vastuu tieliikenneturvallisuuden parantamisessa. Työryhmän mietintö Tavarankuljetusketjun vastuu tieliikenneturvallisuuden parantamisessa Työryhmän mietintö Liikenne- ja viestintäministeriölle Liikenne- ja viestintäministeriö asetti 31. 5. 2004 työryhmän, jonka tehtävänä

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät ry Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

Kaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät ry Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Kaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät ry Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö Raskas liikenne onnettomuuksissa

Lisätiedot

Katsaus tieliikenteen säädöksiin ja määräyksiin

Katsaus tieliikenteen säädöksiin ja määräyksiin Katsaus tieliikenteen säädöksiin ja määräyksiin Tieliikenteen säädösinfo Susanna Metsälampi 27.11.2018 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Lainsäädäntökokonaisuus on palapeli EU-säädökset (asetukset

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti kumotaan liikenteessä

Lisätiedot

Miltä lainsäädäntö ja valvonta näyttävät kuljetusyrittäjän silmin? Kuljetusliike Helokivi Oy, toimitusjohtaja Kari Helokivi

Miltä lainsäädäntö ja valvonta näyttävät kuljetusyrittäjän silmin? Kuljetusliike Helokivi Oy, toimitusjohtaja Kari Helokivi Miltä lainsäädäntö ja valvonta näyttävät kuljetusyrittäjän silmin? Kuljetusliike Helokivi Oy, toimitusjohtaja Kari Helokivi? Perustettu 1962 Kotipaikka Lahti 21 Vetoautoa 24 Perävaunua 22 Jalkalavakonttia

Lisätiedot

Laki. Soveltamisala ja suhde valtionavustuslakiin

Laki. Soveltamisala ja suhde valtionavustuslakiin Laki henkilöautojen romutuspalkkiosta ja sähkökäyttöisten henkilöautojen hankintatuesta sekä henkilöautojen kaasu- tai etanolikäyttöisiksi muuntamisen tuesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2019

SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2019 SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2019 www.skal.fi SKAL SKAL ry:n vuoden 2019 ensimmäiseen kuljetusbarometriin vastasi yhteensä 535 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL ry:n erikoisjärjestöjä ja toimialoja.

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 18/2010 liite 1 (8) Niittylä 13.12.2010. KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET

KT Yleiskirjeen 18/2010 liite 1 (8) Niittylä 13.12.2010. KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET KT Yleiskirjeen 18/2010 liite 1 (8) KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta Viranhaltijan/työntekijän

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2017

SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2017 SKAL KULJETUSBAROMETRI 2/2017 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 2/2017 SKAL ry:n vuoden 2017 toiseen kuljetusbarometriin vastasi yhteensä 546 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL ry:n erikoisjärjestöjä

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi tieliikennelakia. Esitys koskee rikosperustein määrättäviä määräaikaisia ajokieltoja, joissa toimivalta

Lisätiedot

MYYNNISTÄ POISTUNEIDEN DNA-LIITTYMIEN HINNASTO

MYYNNISTÄ POISTUNEIDEN DNA-LIITTYMIEN HINNASTO MYYNNISTÄ POISTUNEIDEN DNA-LIITTYMIEN HINNASTO 12/2018 DNA Rajaton 3G ja 4G DNA Rajaton 4G Super DNA Rajaton 4G DNA Rajaton 4G Teho ja DNA Rajaton 4G Teho Extra DNA Rajaton 3G Perus DNA Rajaton 3G 39,90

Lisätiedot

HE 40/1998 vp YLEISPERUSTELUT

HE 40/1998 vp YLEISPERUSTELUT HE 40/1998 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikennelain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi tieliikennelakia 26711981 siten, että turvavyön käyttöpakkoa

Lisätiedot

2 Perhepäivähoitajan palkka-asteikko

2 Perhepäivähoitajan palkka-asteikko 1 LIITE 13 YLEISKIRJEEN 2/2001 LIITE 2 LIITE 13 PERHEPÄIVÄHOITAJIEN PALVELUSSUHTEEN EHDOT PALKKAUS 3 2 mom. Peruspalkan määrääminen palkka-asteikosta 1 Henkilökohtaisen peruspalkan tarkistaminen 1.2.2001

Lisätiedot