KERAAMINEN INDUKTIOLIESI MASTERCOOK KI2850FUT KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KERAAMINEN INDUKTIOLIESI MASTERCOOK KI2850FUT KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 KERAAMINEN INDUKTIOLIESI MASTERCOOK KI2850FUT KÄYTTÖOHJE

2

3

4

5 Liesi on seuraavien eurooppalaisdirektiivien mukainen: 2006/95/ЕС matalajännitelaitteet 2004/108/ЕС elektromagneettinen soveltuvuus. Huomio! Ennen asennusta lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Ohjeissa on numeroilla viitattu piirustuksiin (sijaitsevat ohjeiden alkuosassa). TURVALLISUUS Laite on tarkoitettu ainoastaan ruuanlaittoa varten kotitalouksissa. Huomio: 1. Säröt tai murtumat lieden pinnassa voivat aiheuttaa sähköiskun kytke sulake pois sulakerasiasta ja soita huoltopalveluun. 2. Käden ulottuvilla olevat osat kuumenevat käytössä. Pidä lapset poissa laitteen läheltä. 3. Irrota ennen laitteen puhdistusta tai lampun vaihtoa verkkopistoke tai kytke sulake sulakerasiassa pois päältä. Uunin osat kuumenevat käytössä. Varo koskemasta uunin lämpövastuksia. Laitteen luukun naarmuuntunut lasi voi särkyä. Älä käytä luukunlasin puhdistuksessa puhdistuslastaa, voimakkaita tai hankaavia puhdistusaineita. Älä käytä laitteen puhdistuksessa höyrypesuria. Älä sijoita metalliesineitä (ruokailuvälineet, kannet) lieden pinnalle, ne saattavat lämmetä induktioliedella. Sähkölaitteiden johdon eriste voi sulaa kuumuudessa. Varo, ettei sähkölaitteiden johto joudu koskettuksiin minkä tahansa kuumiin osiin. Vain valmistajan valtuuttaman huoltopalvelun teknikko voi vaihtaa vaurioituneita liitäntäjohtoja. Tämä laite ei ole tarkoitettu fyysisesti, motorisesti tai henkisesti rajoitteisten tai kokemattomien tai taitamattomien henkilöiden (eikä lasten) käyttöön, ellei heidän turvallisuudestaan vastuussa oleva henkilö valvo ja opasta heidät laitteen käytössä. Lapsille on opetettava, ettei laitteen kanssa saa leikkiä. Runsas öljy ja rasva on aina hyvin paloarkaa. Varo, ettei öljy syttyisi! Älä sammuta palavaa ruokaa vedellä. Kytke liesi heti pois ja sammuta palo kattilan kannen tai sammutuspeitteen avulla. Lieden pinnalla ei saa säilyttää esineitä. Induktiotaso voi aiheuttaa elektromagneettista häiriötä. Elektronisten implanttien, sydäntahdistimien, insuliinipumppujen, kuulolaitteiden tms. toiminta voi häiriytyä. Niiden käyttäjien on varottava menemästä induktioliedelle liian lähelle. Vältä maidon tai sokeripitoisen ruuan ylikiehuminen, koska ne jättävät lieden pinnalle pysyviä tahroja. Käytä kuumia astioita käsitellessäsi kuivia uunikäsineitä. Laite on suojausluokka I laite. Liitä laite suojattuun ja maadoitettuun virtakehään.

6 Laitteen pakkausta ei saa jättää lasten ulottuville! Varo uunista nousevaa kuumaa höyryä, kun aukaiset uunin luukun. Uunissa tai sokkelilaatikossa säilytetään vain uunin varusteita. Älä säilytä niissä mitään palavaa tai sulavaa. Älä laita mitään painavaa uunin luukulle. Älä nojaa äläkä istu uunin luukulle. Laitetta ei saa nostaa oven kahvasta. Laitetta ei saa muunnella eikä tehdä muutostöitä laitteen sähköjärjestelmässä. Älä käytä laitetta huonetilojen lämmittämiseksi. Valmistaja kiistää vastuun laitteen väärästä asennuksesta, väärästä käytöstä tai puutteellisesta maadoituksesta syntyvistä vahingoista. Valmistaja pidättää oikeuden suorittaa tuotteessa laadunparannusta tai modernisoivia muunteluja ilman vastaavanlaista varoitusta. Mutta ne muunnokset eivät tee tuotteen käyttämistä kuluttajalle vaikeammaksi. 2 LAITTEEN TUNNISTAMINEN Uuden lietesi näet kuvasta ASENNUS 1. Pakkauksesta purkaamisen jälkeen tarkasta, ettei laitteessa olisi ulkoisia vaurioita. Jos laite on vahingoittunut vaikka kuljetuksessa, älä kytke sitä virtaverkkoon. Soita jälleenmyyjälle. 2. Irrota laitteesta tarrat paitsi tyyppikilpi. Poista tarraliima laitteesta. 3. Huonetila, mihin laite asennettaan, pitää ollaa kuiva ja hyvin ilmastoitu. 4. Liesi voidaan asentaa 850 cm korkeaan keittiökaappien riviin. 5. Laite on sijoitettava siten, että luoksepääsy laitteen kaikkiin ohjaimiin olisi vapaa. Älä asenna liettä lattiasta korkeammalle alustalle. 6. Keittiön seinän laitteen vieressä / takana on oltava valmistettu tulenkestävästä materiaalista. 7. Liedestä yläpuolelle on jätettävä vapaa tilaa ruuanlaiton höyryjen poistumiseksi. Paras olisi asentaa liesituuletin. Liesituulettimen ja liesitason välinen etäisyys on oltava ainakin 650 mm (ks. kuvaa 3.7.1). 8. Älä asenna lieden yläpuolelle keittiökalusteen yläkaappia. 9. Liesi on varustettu säädettävillä jaloilla, jotka mahdollistavat lieden korkeuden ja vaakasuoran asennon säätämisen. Jalkoja pystyt säätämään kuten kuvissa tai kuvailtaan. 4 LIITTÄMINEN VIRTAVERKKOON Huomio: 1. Sähköliitännän saa tehdä vain valtuutettu asentaja. Paikallisen sähköntoimittajan määräyksiä on noudatettava. 2. Häiriön tapahtuessa kytke laite heti pois ja soita viipymättä valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Älä käytä rikkinäistä laitetta. Ennen asennusta on varmistettava, että käyttöpaikan virtaverkon tiedot olisivat laitteen tyyppikilven tietojen mukaisia.

7 Virtakehä on varustettava sopivalla katkaisukytkimellä/ sulakkeella, jotta laitteen voisi kytkeä pois virtakehästä vaaratilanteesta. Kontaktien väli ei saa olla alle 3 mm. Jos laite on varustettu virtajohdolla ilman pistoketta tai pelkillä liittimilla, on sähköliitäntä annettava ammattilaisen tehtäväksi. Sähköliitäntää ei voi muunnella. Virtajohdon liittämisellä on muistettava: - keltainen/vihreä (maadoitus) liitetään maadoitusliittimeen, - sininen johto on neutraalijohto, - ruskea, musta ja punainen ovat vaihejohtoja, - älä altista johtoja yli 75 C asteen lämpötilalle. Jos liesi on toimitettu vailla kaapelia, käytä kaapelia tyyppi H05RR-F tai H05V2V2 sopivalla läpileikkauksella. 4.1 Liittäminen Mahdollisten liittännäiden kaaviot löydät kuvista 4.1.1, Jos laitteessa on vain terminaalit, kytketään kaapeli 1 terminaalien 2 liittimiin kaavion mukaisesti, sen löydät kannesta 3 (kuva 4.1.3). Aukaise ruuvit 5, joka kiinnitävät kantta 3 lieden takana. Terminaalit sijaitsevat lieden takana (4.1.3), yhteensä 6 liitinta, mm 3 vaihetta merkitty L1-L2-L3, kaksi neutraaliliitinta N-N ja maadoitusliitin, merkinnällä (4.1.2). Neutraalijohdon liittimet on liitettävä keskenään.. Virtajohto liitetään kontakti 4:ään kahden ruuvin avulla. Ruuviin pääset käsiksi rei'istä, (kohdat 6 kuvassa 4.1.3). Liittämisen jälkeen sulje kansi. 5 ENNEN ALOITTAMISTA Pyyhi laitteen emaloidut ja lasista osat pehmeällä kostealla pyyhkeellä ja kuivaa. Ota uunista pois lisävarusteet, poista pakkauksen osat ja tarrat (paitsi tyyppikilpi!). Pese lisävarusteet lämpimässä vedessä astianpesuaineella. Jos liesi on varustettu elektronisella ohjelmoinnilla, säädä kello. Sulje uunin luukku ja kytke uuni noin 30 minuuttiksi täydelle teholle. Säädä toimintokytkin asentoon tai ja lämpökytkin 250 asteelle. Prosessissa palaa pois suojakerros lämpövastuksista ja kevyt palamisen haju poistuu pian, jos aukaiset ikkunan tai käynnistät liesituulettimen. Puhdista uunin sisäpinta kostealla pyyhkeellä jäähtymisen jälkeen. 6 KÄYTTÖTURVALLISUUS 1. Astiaa ei saa raahata keraamisen lieden pinnalla. 2. Liedelle ei saa pudottaa mitään painavaa, se saatta rikkoa lasikeraamisen pinnan. 3. Älä laita mitään hipaisukytkimien päälle. Laite kytkeytyy pois itsestään.

8 4. Keitinalueet ovat kuumia myös vähän päälle ruuanlaiton päättymistä. Näytössä näkyy kirjain H. Kuumaa keitinaluetta ei kannata koskea. 5. Pidä voimakkaalle magneettikentälle herkät esineet (luottokortit, radiovastaanottimet tms) kauemmas induktioliedestä. 6. Hipaisukytkimet on pidettävä aina puhtaina. Älä laita minkäänlaisia esineitä niiden päälle. 7. Jos talossa on lapsia tai on mahdollisuus, että lemmikkieläin koskettaa lieden pintaa, aseta liedelle lapsilukko. 7 LIEDEN OMINAISUUDET 7.1 Laitteen luokka 1 (kodinkone) 7.2 Nimellisjännite: 400V 3 N ~ 50 Hz 7.3 Induktioalueiden nimellisteho: Vasen taka alue, halk. 160mm 2000W Oikea taka alue, halk. 180mm 2300W Vasen etu alue, halk. 210mm 2300W Oikea etu-alue, halk. 160mm 2000W 7.4 Uunin nimellisteho 2000W 7.5 Lieden osat löydät kuvasta Induktioliesi 2 sähköuuni 3 ohjauspaneeli 4 uunin luukku 5 astialokero 5 uunipelti 7 ritilä 7.6 uunin ohjauspaneeli (kuva 7.6.1) 1 uunin toimintokytkin 2 lämpötilakytkin 3 elektroninen ohjelmointilaite 8 INDUKTIOLIEDESTÄ 8.1 Sopivat keitinastiat. Induktiolieden työperiaate Keitinalueen ja astiapohjan yhteistyönä syntyy induktiovirta. Elektromagneettinen kenttä tunkeutuu läpi lieden lasikeraamisen pinnan ja indusoi astianpohjalla kiertovirran, joka lämmittää astianpohjan nopeasti. Keitinalue kytkeytyy päälle sopivan astian laittamisessa sen päälle. Jos otat astian pois, kytkeytyy alue pois päältä. A induktori B - sähköjärjestelmä

9 C - induktiovirta Jotta astia soveltuisi induktioliedelle, on sen pohjan oltava magneettinen ja oikeankokoinen. Induktioliedelle sopivat seuraavat astiat: - litteäpohjaiset teräksiset emaloidut astiat, - valuraudasta emaloidut astiat, - monikerroksiset ruostumattomasta teräksestä tai alumiiniastiat, vastaavalla induktiokelvollisuuden merkinnällä. Lieden oikean toiminnan varalta on pohjan oltava sileä ja magneettinen. Induktiokelvollisuus on tarkistettavissa magneetin avulla. Jos magneetti vetäytyy astian pohjalle, sitten tämä astia sopii induktioliedelle. Astiat, jotka eivät ole induktiokelvollisia: kuparista, pronssista, ruostumattomasta teräksestä, alumiinista, lasista, keraamiset astiat tai astiat alle 12 cm läpimitaltaan, samoin eivät kelpaa kupera- tai koverapohjaiset astiat. Lämmittävä energia välittyy parhaiten vain silloin, jos astia on keitinalueen kanssa mahdollisimman samankokoinen. 8.2 Astian havainti Lämpö siirtyy astianpohjalle, kun tunnistin havaitsee astian sijaitsevan keitinalueella. Jos poistat astian, lämmitys lakkautetaan. Siten säästetään paljon energiaa. Jos astia on pienempi keitinalueesta, lämmitetään vain se osa, jonka astia peittää. Pienesineet, jotka joutuvat keitinalueelle, eivät aiheuta alueen päällekytkentää. 8.3 Turvallisuustoimeenpiteet Aikarajoitus Jos liedelle unohtuu kattila, sitten jonkun ajan kuluessa käynnistyy poiskytkentä-automatiikka (1-10 tuntia, riippuen säädetusta tehosta). Automaattisesta aikarajoituksesta ilmaistaan keitinalueen poiskytkennällä, symbolin AS syttymisellä vastaavan keitinalueen näytössä ja äänimerkilla 2 minuutin aikana. Toiminnon poiskytkemiseksi kosketa minkä tahansa hipaisukytkinta Jälkilämmön ilmaisin. Keitinalueen poiskytkennän jälkeen palaa vastaavassa näytössä symboli H vielä jonkun ajan. Vältä koskettamasta aluetta siinä aikana. Kun symboli H on sammunut, on alue silti lämmin, mutta ei kuuma Lämpötilarajoitus. Keitinalueissa ovat tunnistimet, jotka mittavat lämpötilan astianpohjalla.

10 Jos laitat keitinalueelle tyhjän astian, säätää tunnistin siirrettävän voiman tehokkuuden automaattisesti. Tämä estää lieden pinnan ja astianpohjan vahingoittumisen Ylikiehumisen suoja. Jos lieden pinnalle sijoitetaan märkä pyyhe, kaadetaan nesteita tai laitetaan metalliesineitä, kytkeytyy keitinalue pois ja kuuluu äänimerkki. 8.4 Lieden ohjaus Fig. Ohjaus tapahtuu hipaisukytkimilla (kuva 8.4.1). Koske hipaisukytkimeen vain sormenpäällä. A - päälle-/ poiskytkentäpainike. Valitun keitinalueen kytkemiseksi päälle tai pois. B - keitinalueen tehon näyttö. C - valmiustilan näyttö (punainen täplä). D - tehon valinta, ajastimen asetukset. Hipaisukytkin - vähentää, + nostaa tehoa / minuuttimäärää. Ajastimen asetuksia varten. E - ajastimen kytkin. Kytkee ajastimen päälle tai pois. F - ajastimen näyttö. Näytössä näkyy ajastimella asetetun ajan pituus. G - ajastinohjattavien keitinalueiden ilmaisimet (punaiset täplät). Osoittavat, minkäänlainen alue on ajastinohjauksella.

11 H - Lukituskytkin. Mahdollistaa kaikkien kyktimien käytön eston. J- Lukituksen ilmaisin. 8.5 Keitinalueiden päällekytkentä Kosketa valitun keitinalueen kytkinta A. Vilkkuva symboli 0 ja lyhyt äänimerkki osoittavat, että alue on kytketty päälle. Näytössä näkyy valitun alueen ilmaisin C. Kytkimilla D voit säätää alueen tehon halutulle tasolle, esim. 4. Jos alueella ei ole astiaa, tai siinä on induktiokelvoton astia, alkaa tehon ilmaisin näytössä B vilkkumaan yhdessä ilmaisimen C kanssa. Jos keitinastia on induktiokelvollinen, sitten tehon ilmaisin jää pysyvästi näyttöön. Jos et tee tehon asetuksia, kytkeytyy keitinalue automaattisesti pois. Enimmäistehon käyttö yhdellä alueella saattaa vähentää tehoa viereisesta alueesta. 8.6 Poiskytkentä. Kosketa toimivan keitinalueen kytkinta A, pidä sormesi sen päällä tai vähennä teho kytkimen - avulla, kunnes keitinalue kytkeytyy pois. 8.7 Tehon säätäminen Teho on säädettävissä + tai - kytkimilla. Näyttöön ilmestyy haluttu teho ja P ( kuva 8.4.1). Valinta P mahdollistaa enimmäistehon (boosterin) käytön. 8.8 Ajastin Ajastin mahdollistaa jokaisen keitinalueen toiminta-ajan säätämisen erikseen. Sitä voi samanaikaisesti käyttää jokaisen keitinalueen kohdalla. Valitse keitinalue ajastimella käyttämiseksi, kytkimella. Ajastimen ilmaisin G ilmestyy näyttöön. Kosketa hipaisukytkinta ilmaisin G. muutaman kerran (kuva 8.4.1) kunnes vilkkuu senmukaisen keitinalueen Ajastimen asetusten tekeminen: Kytke haluttu keitinalue päälle ja säädä teho. Kosketa ja valitse keitinalueen ilmaisin G; se vilkkuu. säädä aika kytkimien + tai - avulla. Ajastin aloittaa aikaluennan siitä, milloin keitinastia laitetaan alueelle. Ohjelmoidun ajan päättyessä keitinalue kytkeytyy pois, näytössä F vilkkuu 0 ja kuuluu äänimerkki. Voit pysäyttää äänimerkin, koskettamalla + tai -. Loppuun kuluvan ajan tarkistamiseksi kosketa loppuun asti.. Ajastin ilmaisee, paljonko on aikaa keittämisen

12 Ajastimen asetusten muunteleminen. kosketa + tai -. Ajastintoiminnon peruutaminen: Kosketa samanaikaisesti + ja - ja pidä muutama sekunti. Jos aikaluennon loppuun on alle 1 minuutin, kosketa - ja pidä. Ajastimen poiskytkentä. Kosketa ja senjälkeen kahdesti + ja Lapsilukko Toiminto estää kytkimien käytön tahattomasti tai lasten toimesta. Turvallisuussyistä poiskytkentämahdollisuus säilyy. Toiminnan asettaminen Kosketa ja pidä kunnes lukituksen ilmaisin J syttyy ja kuuluu lyhyt äänimerkki. Jos keitinalueet ovat laitteen toiminnan aikana lukossa Toimivien keitinalueiden näyttöihin ilmestyy vuorotellen teho ja lukituksen symboli. Koskettaen +, tai syttyy vastaavan keitinalueen lukituksen ilmaisin J. Se sammuu muutaman hetken päästä. Jos keitinalueet eivät ole parastaaikaa käytössä, syttyvät J ja symboli vain hetkeksi ja sammuvat hetken päästä. Jos liesi on lukittu poiskytkettynä. Kytkimen kosketus aktivoi ilmaisimen J. Lukituksen ilmaisin J syttyy keitinalueen kytkimen A koskettamisella. Lukituksen poistaminen. Kosketa kunnes ilmaisin J sammuu ja kuuluu kaksinkertainen äänimerkki. 9 UUNIN TOIMINNOT 9.1 Uunin osat löydät kuvasta [1], [2], [3], [4], [5] uunin kannattimet 1 - Ylälämpövastus 2 - grillivastus 3 alalämpövastus 4 rei itetty takaseinä 5 uunin valaistus 6 lämpötilatunnistin 9.2 Toiminnon valintakytkin (9.2.1) mahdollistaa halutun uunitoiminnon valinnan. Kytkin on käännettävissä molemminpäin. Uunitoimintojen kuvauksen löydät jäljempänä. Ylä-lämpövastus. Toiminto mahdollistaa ruuan ruskistuksen päältäpäin.

13 Ala-lämpövastus. Lämpö siityy ruokaan alalämpövastuksesta, joka sijaitsee uuninpohjan alle. Sopiva esim. kakunpohjien paistamiseksi alapuolelta. Käytä paistamisen viimeisen 10 minuutin ajan. Alalämpö + tuuletin. Suositeltavasti laita ruoka uuniin alakannattimilla. Paistaminen perinteisella tavalla. Myös ala- sekä ylälämpövastus toimivat samanaikaisesti. Uuni on esilämmitettävä ennen ruuan laittamista uuniin. Suositeltavasti laita ruoka uuniin keskimmäisellä kannattimilla. Toiminto on sopiva leivontaan ja yleiseen paistamiseen. Perinteinen paistaminen + tuuletin. Samanaikaisesti toimivat ylä- sekä alalämpö että tuuletin. Lämpötila nousee uunissa nopeimmin. Säädä lämpöteho matalammaksi, verrattuna tavalliseen perinteiseen toimintoon. Grilli. Grillaus tapahtuu ylhäällä olevalla grillivastuksella. Esikuumuta uuni ennen grillausta. Toiminto on sopiva pienkokoisten ruokapalojen paistamiseksi (pihvit, shaslik, nakkimakkarat, kala, paahtoleipä tms.). Laita ruoka uuniin uunipellillä tai ritilällä. Jokaista sentimetriä kohti ruokapalan paksuudesta lastketaan 8-10 minuuttia grillausaikaa. Käännä ruoka paistamisen puolivälissä. Lihan paistamisella ritilällä laita uunipelti ritilän alle (ja sen päälle hieman vettä), jotta nesteet eivät tippuisi ruuasta uuninpohjalle. Grilli + tuuletin. Grillaus grillivastuksella, ilma kiertää tuulettimen voimilla. Sulatustoiminto. Toimii tuuletin, joka saa ilman kiertämään huonelämpötilalla, nopeuttaen pakastetun ruuan sulamisen. Pakastettuja vihanneksia voit valmistaa myös ilman sulattamista. 9.3 Lämpötilakytkin (kuva 9.3.1) lämmön säätämiseksi uunissa. Kytkimelle ovat merkityt lämpötilat. Lämpötilan säätäminen käännä kytkin oikealle, lämpötila on valittavissa asteen välillä.. Grillaustoiminnossa lämpötilan ei pitäisi ylittää 230 С. Paistamisen päättyessä säädä kytkin asentoon. 9.4 Elektroninen ohjelmointilaite Mahdollistaa uunin automaattisen toiminnan säätämisen. Uuni on tietenkin käytettävissä myös käsinohjauksella. Löydät ohjelmointilaitteen tarkemman kuvailun ohjeista jäljempänä. 9.5 Uunin valaisin Käyttämisen turvallisuutta varten on uunissa valaisin. Valo syttyy uunin päällekytkemisessa. 9.6 Lisävarusteet. Uunin tarvikkeisiin kuuluu uunipelti (9.6.1) ja ritilä (9.6.2). Uunipelti. Leivontaan. Älä laita peltia uuninpohjalle. Ritilä. Sen avulla voit laittaa astian uunissa kannattimien eri tasoille. Muutamat ruuat ovat paistettavissa ritilällä. Laita uunipelti ritilän alle, jotta uuninpohja ei likaantuisi. 9.7 Uunin päällekytkentä. 1. Laita ruoka uuniin sopivalle korkeudelle ritilän päälle laitetussa astiassa tai vain ritilällä, uunipelti sijoitettuna sen alle (9.7.1).

14 2. Valitse haluttu uunitoiminto, esim. (9.7.2). 3. Valitse sopiva lämpötila, esim. 200 С (9.7.3). 4. Ohjelmointilaitteella voit valita uunin toiminta-ajan. 5. Käyttämisen aikana on uunin luukku pidettävä suljettuna. 6. Uunin käyttämisen päättyessä säädä molemmat kytkimet poiskytkettyyn asentoon. 9.8 Uunin käyttämisestä. Paistaminen Leivontaan ovat sopivia tavalliset vuoat ja uunipellit, taikka teflonipinnoitteiset tai keraamiset, lasista tai foliosta vuoat (9.8.1). Uusi metallivuoka on ensiksi pestävä ja sitten lämmitettävä uunissa tyhjänä. Voit vuorata uunipellin /-vuoan leivinarkilla. Silloin leivonnaiset eivät tartu astiaan. Jos paistat tuulettimella, valitse 30-50C verran matalampi lämpö, verrattuna tavalliseen. Leivontaan on parasta toimintojen ja käyttäminen. Paisto-ajan ja lämpötilan valinnassa on otettava huomioon ruuan paino ja koostumus. Käyttäjän on kokemuksiensa ja reseptin ohjeiden mukaisesti itse päätettävä, minkäänlainen uunitoiminto ja korkeus ovat sopivia. Ensi kertaa reseptia kokeillessa on suositeltavaa valita reseptinmukaiset lämpötilat. Jotta näkisit, onko leivonnainen valmista, pistä puinen tikku kakkuun ja ota ulos. Jos taikinaa on tarttunut tikkuun, ei ole kakku vielä valmis. Paistamisen jälkeen kytke uuni päältä pois ja jätä leivonnainen uuniin vielä 5 minuutiksi. Uunin käyttämisen ajaksi on poistettava uunista muut tarvikkeet joita et käytä parastaaikaa. lihan paistaminen Lihan paistamiseksi keraamiset, lasista, metallista tai valuraudasta astiat, jotka kestävät korkeaa kuumuutta, ovat parhaita (9.8.2). Lihan (jos on pakastettu) on oltava sulanut kokonaisesti ennen laittamista uuniin. Suolaa lisätään mieluummin paistamisen loppuvaiheessa. Laita astiaan myös hieman vettä. Paistamisen aika vaihtelee esim. 500 g erilaisten lihalajien kohdalla 10stä 40een minuutiin. Jätä liha paistamisen jälkeen vielä vartiksi käärittynä folioon. Grillausta varten voitele lihaa öljyllä. Käännä lihanpalasia pannulapiolla. Vinkki: Kauankestävän paistamisen tapauksessa voit kytkeä uunin pois noin 10 minuuttia aiemmin ja käyttää uunin jälkilämpöä. Välttääkseen höyryä laita astian päälle kansi ja ota se ruskistusta varten pois vasta ennen paistamisen loppua. Lihan paistamiseksi on parasta toiminnon käyttö. Muutamalla tasolla samanaikaisesti paistaminen toiminnolla. Esilämmitä uuni. Samanaikaisesti voit muutamaa ruokaa laittaa uuniin siinä tapauksessa, jos niiden paistolämpötilat ovat samoja. Valmistusaika voi poiketa.

15 10 ELEKTRONINEN OHJELMOINTILAITE 10.1 Yleistä. Digitaalinen ohjelmointilaite antaa mahdollisuuden uunin ohjaukseen ajastimella. Kellonaikaa ilmaistaan minuuttien tarkkuudella. Jokaisen ohjelman päättyessä kytkeytyy uuni automaattisesti pois ja kuuluu äänimerkki. Ohjelmointilaite: 1. Ilmaisee kellon, sen avulla voidaan asettaa paistamisen kesto, paistamisen päättymisaika ja minuuttiajastin. 2. mahdollistaa turvallisuustoimintojen kuten automaattinen poiskytkentä ja lapsilukko asettamisen. Ohjelmointi. Kosketa toimintopainiketta ja säädä haluttu aika muutamassa sekunnissa, painikkeella. Kellonajan korjaus on mahdollista painikkeella. Painikkeiden ja lyhyt kosketus muuttaa aikaa 1 minuutin askeleella, jatkuva painallus lisää tai vähentää minuutteja nopeammin. Kuva laitteen osat 1 - ohjelmointilaitteen toimintovalinnan painike 2 - ajan säätämispainike (lisääminen) 3 ajan säätämispainike (vähennys) 4 automaattisen poiskytkennän ilmaisin 5 - paistamisajan ilmaisin 6 - paistamisen päättymisajan ilmaisin 7 ajastimen ilmaisin 8 kellonäyttö 9 ilmaistava aika 10 lukituksen ilmaisin 11 puuttuu mallista Ilmaisin vilkkuu näytössä lieden ensikytkennän jälkeen virtaverkkoon tai sähkökatkoksen jälkeen. Aluksi on säädettävä oikea kellonaika. Sähkökatkoksen jälkeen ilmaisin vilkkuu näytössä Kellon asettaminen. Uunin toimintokytkin on säädetty asentoon 0. Kosketa, aika 12:00 ilmestyy näyttöön. Painikkeilla ja aseta haluttu aika. Muutamassa sekunnissa ilmaisin sammuu ja aika tallennetaan Äänimerkki Ohjelman lopussa muistuttaa siitä äänimerkki ja valitun toiminnon ilmaisin vilkkuu. 60 sekunnin kuluttua äänimerkki päättyy itse, aktivoidun toiminnon ilmaisin vilkkuu.

16 Minkä tahansa painikkeen painalluksella voit kytkeä äänimerkin pois aiemmin. Laite siirtyy automaattiselta ohjaukselta käsinohjaukselle. Lämpövastukset kytkeytyvät päälle termostaatin mukaisesti ja käyttäjän on itse ohjattava uunia (huolehdittava poiskytkemisestä). Paistamisen päätyessä säädä sekä lämpökytkin että toimintokytkin asentoon Paistoajan keston ohjelmointi. Valitse uunitoiminto, esim. ja säädä lämpötila. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin vilkkuu. Painikkeiden ja avulla säädä paistamisen kesto, esim. 45 minuuttia. Muutaman sekunnin kuluttua ilmaisin palaa pysyvästi. Ohjelmointilaite aloittaa aikalaskennan. Näytössä näkyy paistamisen päättymiseen asti kuluvaa aikaa. Paistoajan muuntelu. Kosketa painiketta, ilmaisin vilkkuu. Muuntele asetukset painikkeiden ja avulla. Asetuksen peruuttaminen. Kosketa painiketta, ilmaisin vilkkuu. Kosketa painiketta kunnes näyttöön ilmestyy 0:00. Muutaman sekunnin kuluttua ilmaisin sammuu, näytössä näkyy kellonaika Paistamisen päättymisajan ohjelmointi. Useimmin käytetään samanaikaisesti paistoajan keston ohjelmoinnin kanssa. Valitse uunitoiminto ja lämpötila. Ohjelmoi paistamisen kesto, kuten edellä kuvailtu. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin syttyy, senjälkeen valitse painikeilla tai avulla haluttu poiskytkentäaika, esim. 14:30. Muutaman sekunnin kuluttua asetukset tallennetaan. Näytössä näkyy kellonaika. Ilmaisin palaa. Kello 13:45 kytkeytyy uuni automaattisesti päälle, näytössä näkyy paistamisen loppuun kuluvaa aikaa, näytössä palaa ilmaisin. Kello 14:30 kytkeytyy uuni pois, kuuluu äänimerkki ja ilmaisin Paistamisen päättymisajan muuntelu. vilkkuu. Kosketa painiketta, kunnes ilmaisin syttyy näytössä, näet aiemmin asetettua paistamisen päättymisaikaa. Muuntele asetukset toivon mukaisesti painikkeilla ja. Asetuksen peruuttaminen. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin vilkkuu. Kosketa painiketta kunnes aikalaskenta näytössä loppuu. Paistamisen päättymisajan toiminto on peruutettu ja uuni kytkeytyy päälle heti, säädetyn paistamisen keston toiminnolla. Kello on tarkistettavissa minkä tahansa toiminnon aikana. Kosketa painiketta, kunnes ilmaisin aloittaa vilkunnan. Ohjelmointilaite ilmaisee kellonajan muutaman sekunnin aikana, senjälkeen ilmaisee taas toiminnon loppuun kuluvaa aikaa.

17 10.6 Ajastin. Ajastin antaa äänimerkin asetetun aikalaskennan päättyessä. Ajastimen voi asettaa toimimaan riippumattomana uunitoiminnoista. Toiminto on käytettävissä myös silloin, jos uuni ei toimi. Ajastin ei kytke uunia päälle tai pois. Ajastimen asetusten tekeminen. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin vilkkuu; näytössä näkyy 0:00. Aseta aika painikkeiden ja avulla, esim. 25 min. Muutaman sekunnin kuluttua ajastin aktivoituu ja ilmaisin näkyy pysyvästi näytössä. Näytössä näkyy kellonaika. Asetetun ajan päättyessä kuuluu äänimerkki ja ilmaisin Ajastimen asetusten muunteleminen. Asetukset ovat muutetavissa samalla tavalla, kuten aiemmin kuvailtu. Ajastimen asetusten peruuttaminen. vilkkuu. Kosketa painiketta muutaman kerran, kunnes ilmaisin vilkkuu. Kosketa painiketta ja pidä, kunnes näytössä näkyy 0:00. Muutaman sekunnin kuluttua ilmaisin sammuu. Näytössä näkyy kellonaika tai asetettu aika (paistamisen loppuun kuluva aika, jos oli asetettu). Jos ajastin on käytössä ohjelmoidun paistamisen aikana, muista, että ajastimen poiskytkemisen jälkeen uuni ei kytkeydy automaattisesti pois Aikatoiminnoiden peruutus. Kaikkia asetettuja ohjelmia voi peruuttaa kahdella tavalla: 1. Kosketa ja pidä painiketta painettuna muutaman sekunnin ajan. Toiminnoiden ilmaisimet sammuvat, tämä merkitsee, että toiminnot ovat peruutettuja. 2. Säädä uunin toiminnokytkin asentoon 0. Uuni kytkeytyy pois senjälkeen, ajastin jää toimimaan. Jos toiminnot peruutetaan uunin toiminnan aikana, siirtyy uuni käsinohjaukselle ja käyttäjän on itse kytkettävä uuni pois. Molemmat ohjauskytkimet (lämpö ja toiminto) ovat säädettävä nolla-asentoon Lukitseminen Automaattonen poiskytkentä. Jos uuni on jatkuvasti käsinohjauksella toiminut yli 3 tunnin, automaattinen suojausjärjestelmä kytkee uunin pois. Kuuluu lyhyt äänimerkki ja ilmaisin vilkkuu. Ilmaisimen poiskytkentää varten säädä uunitoiminnoiden kytkin asentoo 0. Lapsilukko. Ohjelmointilaitteen lukitseminen. Kosketa samanaikaisesti painikkeita ja pidä, kunnes ilmaisin syttyy. Senjälkeen on uunin päällekytkentä mahdotonta. Jos uuni samanaikaisesti toimii, on mahdollista toiminnon ja lämpötilan muunteleminen, mutta ohjelmointilaitteen asetukset eivät ole muunneltavissa. Ohjelmointilaitteen lukituksen poistaminen. Kosketa painikkeita ja samanaikaisesti ja pidä muutama hetki painettuna, kunnes ilmaisin sammuu.

18 Toimintokytkimen säätäminen nolla-asentoon ei peruuta lukitusta Ohjelmointilaitteen äänimerkit. Äänimerkit ovat poiskytkettävissä. Poiskytkentää varten kosketa samanaikaisesti ja ja pidä painettuna. Aktivointia varten kosketa samanaikaisesti painikkeita ja pidä painettuna. 11 PUHDISTUS JA HUOLTO Huomio: Irrota laite virtaverkosta aina ennen puhdistusta Yleistä Puhdista lieden pinta jokaisen käytön jälkeen. Älä käytä hankaavia aineita tai puhdistusaineita, jotka saattavat naarmuttaa keraamista lasia, äläkä käytä metallista pesusientä tai muuta vastaavaa välinettä. Laitetta ei saa puhdistaa höyrypesurilla. Puhdista ruostumattomat osat erikoisella ruostumattoman teräksen puhdistusaineella. Kiertokytkimet ja ohjauspaneeli pyyhi laimeassa puhdistusaineliuoksessa kostutetulla pyyhkeellä, ilman hankaavia aineita, jotta merkinnät ohjaimissa eivät vahingoittuisi. Lasipinnan puhdistuksessa on vältettävä naarmuja, koska niistä saattaa syntyä lasin murtumia. Uunipeltejä tm. tarvikkeita voi pestää astianpesuaineella. Huuhtele ja kuivaa ne huolellisesti. Tarkista luukun tiivisteen puhtaus Induktiolieden puhdistus Puhdista induktioliesi vain jäähtyneena. Puhdistusaine on huolellisesti huuhdeltava, muuten se voi syövyttää pintaa. Älä käytä induktiolieden puhdistuksessa hankaavia aineita, metallisieniä, tahranpoistoainetta tms. Varo naarmuuttamasta pintaa astiolla. Käytä mikrokuidusta pyyhettä, joka ei jätä pinnalle raitoja. Käytä vain lasikeraamisen pinnan puhdistusaineita. Ne aineet antavat lasikeraamiselle pinnalle suojakerroksen. Kuivaa lieden pinta kuivalla pyyhkeellä. Jos liedessä on palanutta / kuivunutta likaa, on se poistettavissa erikoisella raaputimella (11.2.1). Tämä raaputin ei naarmuta lasikeraamista pintaa. Älä anna sokerin joutua kuumalle liedelle, koska se saattaa palaessa jättää pysyvää jälkeä lieden pinnalle. Poista sokeri tms. heti vastaavan raaputtimen avulla heti, vielä kuumana. Senjälkeen kytke liesi pois, anna jäähtyä ja puhdista kunnolla. Tarkista, että astian pohja on kuiva ja puhdas, ennen liedelle laittamista Uunin puhdistaminen Puhdista uuni jokaisen käyttämisen jälkeen. Älä kaada vettä uunin sisälle. Vältä liikuttamasta lämpötilatunnistinta, ole varovainen ylälämpövastuksella. Uunin puhdistaminen on helpompaa, jos irrotat uunin luukun. HUOMIO: Uunia ei saa puhdistaa höyrypesurilla. Uuninluukun irrottaminen. Aukaise luukku kokonaisesti. Nosta saranoissa olevat silmukkat (11.3.1) ylös, laita silmukka 1 koukulle 2 saranalla 3 (11.3.2). Sulje luukku hitaasti 45 asteen kulmaan asti ja nosta saranat pois niiden sijaintipaikoistaan (11.3.3). Varo sormiasi, koska oven jousitus on jäykkä. Kannattimien poistaminen (11.3.4): paina kannattimien etuosalle 1, vedä pois koukku 2 reiästä 3. Taivuta kannattimia 1 uunin sisälle ja vedä toinen pää pois rei istä 4. Luukun ja kannattimien

19 poistamisen jälkeen on uuni helposti puhdistettava. Pese emaloidut pinnat uunipuhdistusaineella. Mutta kaikenlaiset uunipuhdistusaineet ovat hyvin vahvoja. Noudata valmistajan ohjeita aineen pakkauksesta. Pese uunikannattimet astianpesuaineella, huuhtele ja kuivaa. Irrota valaisimen peite kiertämällä, pese ja kuivaa (11.3.5). Uunin sisäpinnan puhdistuksen jälkeen laita takaisin kannattimet ja luukku. 12 HÄIRIÖIDEN TAPAUKSESSA Olennaista takuuaikana on, että minkä tahansa korjaus suoritettaisiin valmistajan valtuuttaamassa korjaamossa. Jos laitteessa ilmenee häiriöitä, käänny vastaavaan korjaamoon tai huoltoliikkeeseen. Ilmoita huoltoliikkeelle laitteen malli, tyyppi ja sarjanumero. Löydät tämän tiedon tyyppikilvestä, joka sijaitsee uunin sisällä, vasemmalla reunassa. 13 YMPÄRISTÖÄ KOSKEVA TIETO Direktiivin 2002/96/EC mukaisesti on laite varustettu ylivedetyn roskakorin muotoisella symbolilla. Symboli merkitsee, että käytettyä laitetta ei saa heittää pois tavallisen talousjätteen mukana. Käyttäjän on toimitettava vanha laite sähkö- ja elektroniikkalaitteiten kierrätys- tai keräyspisteeseen. Asianmukaisella lajittelulla vähennät sähkö- ja elektroniikkalaitteiden ja akkujen aiheuttamia ympäristöhaittoja ja edistät niiden uudelleenkäyttöä, kierrättämistä ja talteenottoa. TEKNISET TIEDOT Malli KI2820B/X-FUT Energiamerkintä A Energiankulutus perinteisessä paistamisessa 0,79kWh Uunin tilavuus ltr. 55 Isomman uunipellin pinta-ala cm2 1080

KÄYTTÖOHJE KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA INDUKTIO-LIESITASO TI 932, TI1032

KÄYTTÖOHJE KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA INDUKTIO-LIESITASO TI 932, TI1032 KÄYTTÖOHJE KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA INDUKTIO-LIESITASO TI 932, TI1032 Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Sillä tavalla varmistat laitteen virheettöman ja tehokkaan toiminnan. TURVALLISUUS

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX C44006I-A http://fi.yourpdfguides.com/dref/604722

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX C44006I-A http://fi.yourpdfguides.com/dref/604722 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX C44006I-A. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX C44006I-A käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 2V-32TS 3MFT-2AX

KÄYTTÖOHJE 2V-32TS 3MFT-2AX FI KÄYTTÖOHJE 2V-32TS 3MFT-2AX FI SUOMI Käyttöohje Erittäin tärkeää: Lue tämä ohje läpi huolellisesti ennen keittotason käyttöä. Tämä käyttöohje on suunniteltu siten, että tekstit liittyvät samannumeroisiin

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje Kalusteliedet ja kalusteuunit

Käyttö- ja asennusohje Kalusteliedet ja kalusteuunit Käyttö- ja asennusohje Kalusteliedet ja kalusteuunit Lue ehdottomasti laitteen käyttö- ja asennusohje ennen laitteen asennusta, liitäntöjen tekemistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot

Lisätiedot

käyttöohje bruksanvisning

käyttöohje bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning Pesukone Tvättmaskin Steam System EWF 147580 W EWF 167580 W 2 electrolux SISÄLLYS Turvallisuusohjeet 2 Laitteen kuvaus 4 Käyttöpaneeli 5 Ensimmäinen käyttökerta 7 Omat asetukset

Lisätiedot

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2 ADPF 1100 1) Turvallisuusohjeet...1 Arvoisa Asiakas, Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ja laita ne talteen myöhempää käyttöä varten. Luovuta käyttöohje mahdolliselle seuraavalle omistajalle. Tämän käyttöohjeen

Lisätiedot

Jää-/pakastekaapin ja varusteiden kuvaus

Jää-/pakastekaapin ja varusteiden kuvaus Käyt t öohj e FI CN( P) es/ esf / sl4013,4003,3913,3513,3503 Jää-/pakastekaapin kuvaus Käyttö- ja näyttötoiminnot Kuva A1 1. Virran kytkemis/sammuttamispainike, jääkaappi. 2. Tuuletinpainike*. 3. Lämpötilanvalitsin,

Lisätiedot

SÄHKÖTURVALLISUUDEN EDISTÄMISKESKUS RY

SÄHKÖTURVALLISUUDEN EDISTÄMISKESKUS RY Tämän oppaan Sinulle tarjoavat: AEG ARDO BAUKNECHT BOSCH CYLINDA CANDY ELECTROLUX ELEKTRO HELIOS FAGOR GAGGENAU GORENJE HELKAMA HOOVER HUSQVARNA IGNIS LIEBHERR MIELE MOCCA MASTER ROSENLEW SIEMENS UPO WHIRLPOOL

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HOTPOINT AQC9 4F5 T/Z1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/5587018

Käyttöoppaasi. HOTPOINT AQC9 4F5 T/Z1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/5587018 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohjeet Jääkaappi BioFresh-osalla

Käyttö- ja asennusohjeet Jääkaappi BioFresh-osalla Käyttö- ja asennusohjeet Jääkaappi BioFresh-osalla 240810 7084440-01 SKBes/SKB/KB/KBes 31/36/42... 6 Laitteen yleiskuva Sisällys 1 Laitteen yleiskuva... 2 1.1 Laite ja sen varustus... 2 1.2 Laitteen käyttökohde...

Lisätiedot

Pesukone. Käyttöopas. imagine the possibilities. Kiitos, että hankit tämän Samsungin tuotteen.

Pesukone. Käyttöopas. imagine the possibilities. Kiitos, että hankit tämän Samsungin tuotteen. WF70F5**** WF71F5**** WF72F5**** WF7AF5**** WF60F4**** WF61F4**** WF62F4**** WF6AF4**** Pesukone Käyttöopas imagine the possibilities Kiitos, että hankit tämän Samsungin tuotteen. F400E_WF70F5E_NonBubble-03262G-06_FI.indd

Lisätiedot

PYSTYPAKASTIN SFS 205 SFS 101 SFS 270 SFS 100 KÄYTTÖOHJE

PYSTYPAKASTIN SFS 205 SFS 101 SFS 270 SFS 100 KÄYTTÖOHJE PYSTYPAKASTIN SFS 205 SFS 101 SFS 270 SFS 100 KÄYTTÖOHJE Laitteen kuvailu 7 1. Päällys 2. Lokero 3. Keskimmäinen lokero 4. Iso lokero 5. Säädettävät jalat 6. Termostaattikytkin 7. Pikapakastuskytkin Kuljetus

Lisätiedot

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen. fi-fi M.-Nr. 09 722

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet...

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Sisällysluettelo Johdanto... Käyttöohjeessa käytetyt symbolit... Suluissa olevat kirjaimet... Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Turvallisuus... Tärkeitä turvaohjeita... Oikea käyttö... 0 Käyttöohjeet...

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin

Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin Käyttö- ja asennusohje Jääkaappi-pakastin Lue ehdottomasti tämä käyttö- ja asennusohje ennen kylmälaitteen sijoitusta, asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen.

Lisätiedot

WW10H9***** WW90H9***** Pyykinpesukone. Käyttöopas. Imagine the possibilities. Kiitos tämän Samsung-tuotteen ostamisesta.

WW10H9***** WW90H9***** Pyykinpesukone. Käyttöopas. Imagine the possibilities. Kiitos tämän Samsung-tuotteen ostamisesta. WW10H9***** WW90H9***** Pyykinpesukone Käyttöopas Imagine the possibilities Kiitos tämän Samsung-tuotteen ostamisesta. Sisällysluettelo Turvallisuustiedot 3 Turvallisuusohjeisiin liittyviä tärkeitä huomautuksia...........................................

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS SL50T592EU http://fi.yourpdfguides.com/dref/3573428

Käyttöoppaasi. SIEMENS SL50T592EU http://fi.yourpdfguides.com/dref/3573428 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

(katso oikealla olevia lisätoimintojen kuvauksia)

(katso oikealla olevia lisätoimintojen kuvauksia) Viiteopas Kuvaus LUE TÄMÄ PIKAVIITEOPAS JA ASENNUSOHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KONEEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖÄ! (katso oikealla olevia lisätoimintojen kuvauksia) TÄMÄN ASTIANPESUKONEEN KÄYTTÖPANEELI AKTIVOITUU

Lisätiedot

Käyttöohjeet PESUKONE

Käyttöohjeet PESUKONE Käyttöohjeet PESUKONE Sisällysluettelo Asennus, 2-3 Pakkauksesta purkaminen ja tasapainotus Sähkö- ja vesiliitännät Ensimmäinen pesukerta Tekniset tiedot Pesukoneen kuvaus, 4-5 Ohjauspaneeli Näyttö Rummun

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohjeet Jääkaappi-pakastinyhdistelmä BioFresh-osalla, integroitavissa, kiinteäovinen

Käyttö- ja asennusohjeet Jääkaappi-pakastinyhdistelmä BioFresh-osalla, integroitavissa, kiinteäovinen Käyttö- ja asennusohjeet Jääkaappi-pakastinyhdistelmä BioFresh-osalla, integroitavissa, kiinteäovinen 280110 7084282-02 ICB/ICBP/ICBN/SICBN... 6 Laitteen yleiskuva Sisällys 1 Laitteen yleiskuva... 2 1.1

Lisätiedot

SISÄLTÖ PIKAOPAS KÄYTTÖOHJEET OHJELMATAULUKKO PYYKIN VALMISTELU OHJELMAN JA LISÄTOIMINTOJEN VALINTA OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN JA PÄÄTTÄMINEN

SISÄLTÖ PIKAOPAS KÄYTTÖOHJEET OHJELMATAULUKKO PYYKIN VALMISTELU OHJELMAN JA LISÄTOIMINTOJEN VALINTA OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN JA PÄÄTTÄMINEN SISÄLTÖ Lue käyttöohjeet PIKAOPAS OHJELMATAULUKKO PYYKIN VALMISTELU OHJELMAN JA LISÄTOIMINTOJEN VALINTA OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN JA PÄÄTTÄMINEN OHJELMAN MUUTTAMINEN OHJELMAN KESKEYTTÄMINEN PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ KÄYTTÖTARKOITUS ENNEN PESUKONEEN KÄYTTÖÄ VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS ENNEN ENSIMMÄISTÄ PESUJAKSOA PYYKIN VALMISTELU

Lisätiedot

OHJE- JA HUOLTOKIRJA RUOTSI NORJA TANSKA SUOMI ISO-BRITANNIA

OHJE- JA HUOLTOKIRJA RUOTSI NORJA TANSKA SUOMI ISO-BRITANNIA OHJE- JA HUOLTOKIRJA RUOTSI NORJA TANSKA SUOMI ISO-BRITANNIA SUOMI SISÄLLYSLUETTELO VALMISTELUT Matkalle lähtö 4 Tarkistukset ennen lähtöä 4 Kuormaus 4 Kytkeminen autoon 4 Ohjeita ajamiseen 5 Rengasrikko

Lisätiedot

KIERTOARINAUUNI. Asennus- ja käyttöohjeet

KIERTOARINAUUNI. Asennus- ja käyttöohjeet KIERTOARINAUUNI CTX TYYPPI: DZ33II, DZ55II Lisävarusteet JALUSTA TL YHDELLE CTX DZ33II-UUNILLE, PYÖRILLÄ JALUSTA SH KAHDELLE CTX DZ33II-UUNILLE, PYÖRILLÄ JALUSTA TL YHDELLE CTX DZ55II-UUNILLE, PYÖRILLÄ

Lisätiedot

DAIKIN HUONEEN ILMASTOINTILAITE. Käyttöohjeet FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B

DAIKIN HUONEEN ILMASTOINTILAITE. Käyttöohjeet FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B DAIKIN HUONEEN ILMASTOINTILAITE Käyttöohjeet FTXR8EVB FTXR4EVB FTXR50EVB SISÄLLYS LUE ENNEN KÄYTTÖÄ Turvaohjeet... Osien nimet...3 Toimenpiteet ennen käynnistystä...6 KÄYTTÖ JÄÄHDYTYS SARARA-KUIVAUS-käyttö...8

Lisätiedot

Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin

Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin Käyttäjän opas Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin Malli TPO100 Malli TPO100B Jälleenmyyjä: Tämä opas on annettava loppukäyttäjälle. Käyttäjä: Lue tämä opas ENNEN laitteen käyttöä. Talleta opas myöhempää

Lisätiedot

NORDCEL NV -sarjan ilmalämpöpumpun käyttöohje

NORDCEL NV -sarjan ilmalämpöpumpun käyttöohje NORDCEL NV -sarjan ilmalämpöpumpun käyttöohje Kiitos, että olet valinnut Nordcel NH -sarjan ilmalämpöpumpun. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä. Säilytä käyttöohje.

Lisätiedot

ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin

ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin Käyttö- ja asennusopas Asuintilojen ilmastointilaitteet Asennustiedot tarkoitettu vain valtuutettujen asennusliikkeiden käyttöön! Kiitos, että valitsit tämän ilmastointilaitteen.

Lisätiedot

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI)

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI) ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI) JOHDANTO Arvoisa Asiakas, Kiitämme tuotteidemme valinnasta ja toivomme että ruohonleikkurisi vastaa odotuksiasi kaikilta osin. Tämän käyttöoppaan tarkoituksena

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO PESU- JA LISÄAINEET JÄÄNNÖSVEDEN TYHJENTÄMINEN NUKKASIHDIN IRROTTAMINEN

Lisätiedot