KERAAMINEN INDUKTIOLIESI MASTERCOOK KI2850FUT KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KERAAMINEN INDUKTIOLIESI MASTERCOOK KI2850FUT KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 KERAAMINEN INDUKTIOLIESI MASTERCOOK KI2850FUT KÄYTTÖOHJE

2

3

4

5 Liesi on seuraavien eurooppalaisdirektiivien mukainen: 2006/95/ЕС matalajännitelaitteet 2004/108/ЕС elektromagneettinen soveltuvuus. Huomio! Ennen asennusta lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Ohjeissa on numeroilla viitattu piirustuksiin (sijaitsevat ohjeiden alkuosassa). TURVALLISUUS Laite on tarkoitettu ainoastaan ruuanlaittoa varten kotitalouksissa. Huomio: 1. Säröt tai murtumat lieden pinnassa voivat aiheuttaa sähköiskun kytke sulake pois sulakerasiasta ja soita huoltopalveluun. 2. Käden ulottuvilla olevat osat kuumenevat käytössä. Pidä lapset poissa laitteen läheltä. 3. Irrota ennen laitteen puhdistusta tai lampun vaihtoa verkkopistoke tai kytke sulake sulakerasiassa pois päältä. Uunin osat kuumenevat käytössä. Varo koskemasta uunin lämpövastuksia. Laitteen luukun naarmuuntunut lasi voi särkyä. Älä käytä luukunlasin puhdistuksessa puhdistuslastaa, voimakkaita tai hankaavia puhdistusaineita. Älä käytä laitteen puhdistuksessa höyrypesuria. Älä sijoita metalliesineitä (ruokailuvälineet, kannet) lieden pinnalle, ne saattavat lämmetä induktioliedella. Sähkölaitteiden johdon eriste voi sulaa kuumuudessa. Varo, ettei sähkölaitteiden johto joudu koskettuksiin minkä tahansa kuumiin osiin. Vain valmistajan valtuuttaman huoltopalvelun teknikko voi vaihtaa vaurioituneita liitäntäjohtoja. Tämä laite ei ole tarkoitettu fyysisesti, motorisesti tai henkisesti rajoitteisten tai kokemattomien tai taitamattomien henkilöiden (eikä lasten) käyttöön, ellei heidän turvallisuudestaan vastuussa oleva henkilö valvo ja opasta heidät laitteen käytössä. Lapsille on opetettava, ettei laitteen kanssa saa leikkiä. Runsas öljy ja rasva on aina hyvin paloarkaa. Varo, ettei öljy syttyisi! Älä sammuta palavaa ruokaa vedellä. Kytke liesi heti pois ja sammuta palo kattilan kannen tai sammutuspeitteen avulla. Lieden pinnalla ei saa säilyttää esineitä. Induktiotaso voi aiheuttaa elektromagneettista häiriötä. Elektronisten implanttien, sydäntahdistimien, insuliinipumppujen, kuulolaitteiden tms. toiminta voi häiriytyä. Niiden käyttäjien on varottava menemästä induktioliedelle liian lähelle. Vältä maidon tai sokeripitoisen ruuan ylikiehuminen, koska ne jättävät lieden pinnalle pysyviä tahroja. Käytä kuumia astioita käsitellessäsi kuivia uunikäsineitä. Laite on suojausluokka I laite. Liitä laite suojattuun ja maadoitettuun virtakehään.

6 Laitteen pakkausta ei saa jättää lasten ulottuville! Varo uunista nousevaa kuumaa höyryä, kun aukaiset uunin luukun. Uunissa tai sokkelilaatikossa säilytetään vain uunin varusteita. Älä säilytä niissä mitään palavaa tai sulavaa. Älä laita mitään painavaa uunin luukulle. Älä nojaa äläkä istu uunin luukulle. Laitetta ei saa nostaa oven kahvasta. Laitetta ei saa muunnella eikä tehdä muutostöitä laitteen sähköjärjestelmässä. Älä käytä laitetta huonetilojen lämmittämiseksi. Valmistaja kiistää vastuun laitteen väärästä asennuksesta, väärästä käytöstä tai puutteellisesta maadoituksesta syntyvistä vahingoista. Valmistaja pidättää oikeuden suorittaa tuotteessa laadunparannusta tai modernisoivia muunteluja ilman vastaavanlaista varoitusta. Mutta ne muunnokset eivät tee tuotteen käyttämistä kuluttajalle vaikeammaksi. 2 LAITTEEN TUNNISTAMINEN Uuden lietesi näet kuvasta ASENNUS 1. Pakkauksesta purkaamisen jälkeen tarkasta, ettei laitteessa olisi ulkoisia vaurioita. Jos laite on vahingoittunut vaikka kuljetuksessa, älä kytke sitä virtaverkkoon. Soita jälleenmyyjälle. 2. Irrota laitteesta tarrat paitsi tyyppikilpi. Poista tarraliima laitteesta. 3. Huonetila, mihin laite asennettaan, pitää ollaa kuiva ja hyvin ilmastoitu. 4. Liesi voidaan asentaa 850 cm korkeaan keittiökaappien riviin. 5. Laite on sijoitettava siten, että luoksepääsy laitteen kaikkiin ohjaimiin olisi vapaa. Älä asenna liettä lattiasta korkeammalle alustalle. 6. Keittiön seinän laitteen vieressä / takana on oltava valmistettu tulenkestävästä materiaalista. 7. Liedestä yläpuolelle on jätettävä vapaa tilaa ruuanlaiton höyryjen poistumiseksi. Paras olisi asentaa liesituuletin. Liesituulettimen ja liesitason välinen etäisyys on oltava ainakin 650 mm (ks. kuvaa 3.7.1). 8. Älä asenna lieden yläpuolelle keittiökalusteen yläkaappia. 9. Liesi on varustettu säädettävillä jaloilla, jotka mahdollistavat lieden korkeuden ja vaakasuoran asennon säätämisen. Jalkoja pystyt säätämään kuten kuvissa tai kuvailtaan. 4 LIITTÄMINEN VIRTAVERKKOON Huomio: 1. Sähköliitännän saa tehdä vain valtuutettu asentaja. Paikallisen sähköntoimittajan määräyksiä on noudatettava. 2. Häiriön tapahtuessa kytke laite heti pois ja soita viipymättä valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Älä käytä rikkinäistä laitetta. Ennen asennusta on varmistettava, että käyttöpaikan virtaverkon tiedot olisivat laitteen tyyppikilven tietojen mukaisia.

7 Virtakehä on varustettava sopivalla katkaisukytkimellä/ sulakkeella, jotta laitteen voisi kytkeä pois virtakehästä vaaratilanteesta. Kontaktien väli ei saa olla alle 3 mm. Jos laite on varustettu virtajohdolla ilman pistoketta tai pelkillä liittimilla, on sähköliitäntä annettava ammattilaisen tehtäväksi. Sähköliitäntää ei voi muunnella. Virtajohdon liittämisellä on muistettava: - keltainen/vihreä (maadoitus) liitetään maadoitusliittimeen, - sininen johto on neutraalijohto, - ruskea, musta ja punainen ovat vaihejohtoja, - älä altista johtoja yli 75 C asteen lämpötilalle. Jos liesi on toimitettu vailla kaapelia, käytä kaapelia tyyppi H05RR-F tai H05V2V2 sopivalla läpileikkauksella. 4.1 Liittäminen Mahdollisten liittännäiden kaaviot löydät kuvista 4.1.1, Jos laitteessa on vain terminaalit, kytketään kaapeli 1 terminaalien 2 liittimiin kaavion mukaisesti, sen löydät kannesta 3 (kuva 4.1.3). Aukaise ruuvit 5, joka kiinnitävät kantta 3 lieden takana. Terminaalit sijaitsevat lieden takana (4.1.3), yhteensä 6 liitinta, mm 3 vaihetta merkitty L1-L2-L3, kaksi neutraaliliitinta N-N ja maadoitusliitin, merkinnällä (4.1.2). Neutraalijohdon liittimet on liitettävä keskenään.. Virtajohto liitetään kontakti 4:ään kahden ruuvin avulla. Ruuviin pääset käsiksi rei'istä, (kohdat 6 kuvassa 4.1.3). Liittämisen jälkeen sulje kansi. 5 ENNEN ALOITTAMISTA Pyyhi laitteen emaloidut ja lasista osat pehmeällä kostealla pyyhkeellä ja kuivaa. Ota uunista pois lisävarusteet, poista pakkauksen osat ja tarrat (paitsi tyyppikilpi!). Pese lisävarusteet lämpimässä vedessä astianpesuaineella. Jos liesi on varustettu elektronisella ohjelmoinnilla, säädä kello. Sulje uunin luukku ja kytke uuni noin 30 minuuttiksi täydelle teholle. Säädä toimintokytkin asentoon tai ja lämpökytkin 250 asteelle. Prosessissa palaa pois suojakerros lämpövastuksista ja kevyt palamisen haju poistuu pian, jos aukaiset ikkunan tai käynnistät liesituulettimen. Puhdista uunin sisäpinta kostealla pyyhkeellä jäähtymisen jälkeen. 6 KÄYTTÖTURVALLISUUS 1. Astiaa ei saa raahata keraamisen lieden pinnalla. 2. Liedelle ei saa pudottaa mitään painavaa, se saatta rikkoa lasikeraamisen pinnan. 3. Älä laita mitään hipaisukytkimien päälle. Laite kytkeytyy pois itsestään.

8 4. Keitinalueet ovat kuumia myös vähän päälle ruuanlaiton päättymistä. Näytössä näkyy kirjain H. Kuumaa keitinaluetta ei kannata koskea. 5. Pidä voimakkaalle magneettikentälle herkät esineet (luottokortit, radiovastaanottimet tms) kauemmas induktioliedestä. 6. Hipaisukytkimet on pidettävä aina puhtaina. Älä laita minkäänlaisia esineitä niiden päälle. 7. Jos talossa on lapsia tai on mahdollisuus, että lemmikkieläin koskettaa lieden pintaa, aseta liedelle lapsilukko. 7 LIEDEN OMINAISUUDET 7.1 Laitteen luokka 1 (kodinkone) 7.2 Nimellisjännite: 400V 3 N ~ 50 Hz 7.3 Induktioalueiden nimellisteho: Vasen taka alue, halk. 160mm 2000W Oikea taka alue, halk. 180mm 2300W Vasen etu alue, halk. 210mm 2300W Oikea etu-alue, halk. 160mm 2000W 7.4 Uunin nimellisteho 2000W 7.5 Lieden osat löydät kuvasta Induktioliesi 2 sähköuuni 3 ohjauspaneeli 4 uunin luukku 5 astialokero 5 uunipelti 7 ritilä 7.6 uunin ohjauspaneeli (kuva 7.6.1) 1 uunin toimintokytkin 2 lämpötilakytkin 3 elektroninen ohjelmointilaite 8 INDUKTIOLIEDESTÄ 8.1 Sopivat keitinastiat. Induktiolieden työperiaate Keitinalueen ja astiapohjan yhteistyönä syntyy induktiovirta. Elektromagneettinen kenttä tunkeutuu läpi lieden lasikeraamisen pinnan ja indusoi astianpohjalla kiertovirran, joka lämmittää astianpohjan nopeasti. Keitinalue kytkeytyy päälle sopivan astian laittamisessa sen päälle. Jos otat astian pois, kytkeytyy alue pois päältä. A induktori B - sähköjärjestelmä

9 C - induktiovirta Jotta astia soveltuisi induktioliedelle, on sen pohjan oltava magneettinen ja oikeankokoinen. Induktioliedelle sopivat seuraavat astiat: - litteäpohjaiset teräksiset emaloidut astiat, - valuraudasta emaloidut astiat, - monikerroksiset ruostumattomasta teräksestä tai alumiiniastiat, vastaavalla induktiokelvollisuuden merkinnällä. Lieden oikean toiminnan varalta on pohjan oltava sileä ja magneettinen. Induktiokelvollisuus on tarkistettavissa magneetin avulla. Jos magneetti vetäytyy astian pohjalle, sitten tämä astia sopii induktioliedelle. Astiat, jotka eivät ole induktiokelvollisia: kuparista, pronssista, ruostumattomasta teräksestä, alumiinista, lasista, keraamiset astiat tai astiat alle 12 cm läpimitaltaan, samoin eivät kelpaa kupera- tai koverapohjaiset astiat. Lämmittävä energia välittyy parhaiten vain silloin, jos astia on keitinalueen kanssa mahdollisimman samankokoinen. 8.2 Astian havainti Lämpö siirtyy astianpohjalle, kun tunnistin havaitsee astian sijaitsevan keitinalueella. Jos poistat astian, lämmitys lakkautetaan. Siten säästetään paljon energiaa. Jos astia on pienempi keitinalueesta, lämmitetään vain se osa, jonka astia peittää. Pienesineet, jotka joutuvat keitinalueelle, eivät aiheuta alueen päällekytkentää. 8.3 Turvallisuustoimeenpiteet Aikarajoitus Jos liedelle unohtuu kattila, sitten jonkun ajan kuluessa käynnistyy poiskytkentä-automatiikka (1-10 tuntia, riippuen säädetusta tehosta). Automaattisesta aikarajoituksesta ilmaistaan keitinalueen poiskytkennällä, symbolin AS syttymisellä vastaavan keitinalueen näytössä ja äänimerkilla 2 minuutin aikana. Toiminnon poiskytkemiseksi kosketa minkä tahansa hipaisukytkinta Jälkilämmön ilmaisin. Keitinalueen poiskytkennän jälkeen palaa vastaavassa näytössä symboli H vielä jonkun ajan. Vältä koskettamasta aluetta siinä aikana. Kun symboli H on sammunut, on alue silti lämmin, mutta ei kuuma Lämpötilarajoitus. Keitinalueissa ovat tunnistimet, jotka mittavat lämpötilan astianpohjalla.

10 Jos laitat keitinalueelle tyhjän astian, säätää tunnistin siirrettävän voiman tehokkuuden automaattisesti. Tämä estää lieden pinnan ja astianpohjan vahingoittumisen Ylikiehumisen suoja. Jos lieden pinnalle sijoitetaan märkä pyyhe, kaadetaan nesteita tai laitetaan metalliesineitä, kytkeytyy keitinalue pois ja kuuluu äänimerkki. 8.4 Lieden ohjaus Fig. Ohjaus tapahtuu hipaisukytkimilla (kuva 8.4.1). Koske hipaisukytkimeen vain sormenpäällä. A - päälle-/ poiskytkentäpainike. Valitun keitinalueen kytkemiseksi päälle tai pois. B - keitinalueen tehon näyttö. C - valmiustilan näyttö (punainen täplä). D - tehon valinta, ajastimen asetukset. Hipaisukytkin - vähentää, + nostaa tehoa / minuuttimäärää. Ajastimen asetuksia varten. E - ajastimen kytkin. Kytkee ajastimen päälle tai pois. F - ajastimen näyttö. Näytössä näkyy ajastimella asetetun ajan pituus. G - ajastinohjattavien keitinalueiden ilmaisimet (punaiset täplät). Osoittavat, minkäänlainen alue on ajastinohjauksella.

11 H - Lukituskytkin. Mahdollistaa kaikkien kyktimien käytön eston. J- Lukituksen ilmaisin. 8.5 Keitinalueiden päällekytkentä Kosketa valitun keitinalueen kytkinta A. Vilkkuva symboli 0 ja lyhyt äänimerkki osoittavat, että alue on kytketty päälle. Näytössä näkyy valitun alueen ilmaisin C. Kytkimilla D voit säätää alueen tehon halutulle tasolle, esim. 4. Jos alueella ei ole astiaa, tai siinä on induktiokelvoton astia, alkaa tehon ilmaisin näytössä B vilkkumaan yhdessä ilmaisimen C kanssa. Jos keitinastia on induktiokelvollinen, sitten tehon ilmaisin jää pysyvästi näyttöön. Jos et tee tehon asetuksia, kytkeytyy keitinalue automaattisesti pois. Enimmäistehon käyttö yhdellä alueella saattaa vähentää tehoa viereisesta alueesta. 8.6 Poiskytkentä. Kosketa toimivan keitinalueen kytkinta A, pidä sormesi sen päällä tai vähennä teho kytkimen - avulla, kunnes keitinalue kytkeytyy pois. 8.7 Tehon säätäminen Teho on säädettävissä + tai - kytkimilla. Näyttöön ilmestyy haluttu teho ja P ( kuva 8.4.1). Valinta P mahdollistaa enimmäistehon (boosterin) käytön. 8.8 Ajastin Ajastin mahdollistaa jokaisen keitinalueen toiminta-ajan säätämisen erikseen. Sitä voi samanaikaisesti käyttää jokaisen keitinalueen kohdalla. Valitse keitinalue ajastimella käyttämiseksi, kytkimella. Ajastimen ilmaisin G ilmestyy näyttöön. Kosketa hipaisukytkinta ilmaisin G. muutaman kerran (kuva 8.4.1) kunnes vilkkuu senmukaisen keitinalueen Ajastimen asetusten tekeminen: Kytke haluttu keitinalue päälle ja säädä teho. Kosketa ja valitse keitinalueen ilmaisin G; se vilkkuu. säädä aika kytkimien + tai - avulla. Ajastin aloittaa aikaluennan siitä, milloin keitinastia laitetaan alueelle. Ohjelmoidun ajan päättyessä keitinalue kytkeytyy pois, näytössä F vilkkuu 0 ja kuuluu äänimerkki. Voit pysäyttää äänimerkin, koskettamalla + tai -. Loppuun kuluvan ajan tarkistamiseksi kosketa loppuun asti.. Ajastin ilmaisee, paljonko on aikaa keittämisen

12 Ajastimen asetusten muunteleminen. kosketa + tai -. Ajastintoiminnon peruutaminen: Kosketa samanaikaisesti + ja - ja pidä muutama sekunti. Jos aikaluennon loppuun on alle 1 minuutin, kosketa - ja pidä. Ajastimen poiskytkentä. Kosketa ja senjälkeen kahdesti + ja Lapsilukko Toiminto estää kytkimien käytön tahattomasti tai lasten toimesta. Turvallisuussyistä poiskytkentämahdollisuus säilyy. Toiminnan asettaminen Kosketa ja pidä kunnes lukituksen ilmaisin J syttyy ja kuuluu lyhyt äänimerkki. Jos keitinalueet ovat laitteen toiminnan aikana lukossa Toimivien keitinalueiden näyttöihin ilmestyy vuorotellen teho ja lukituksen symboli. Koskettaen +, tai syttyy vastaavan keitinalueen lukituksen ilmaisin J. Se sammuu muutaman hetken päästä. Jos keitinalueet eivät ole parastaaikaa käytössä, syttyvät J ja symboli vain hetkeksi ja sammuvat hetken päästä. Jos liesi on lukittu poiskytkettynä. Kytkimen kosketus aktivoi ilmaisimen J. Lukituksen ilmaisin J syttyy keitinalueen kytkimen A koskettamisella. Lukituksen poistaminen. Kosketa kunnes ilmaisin J sammuu ja kuuluu kaksinkertainen äänimerkki. 9 UUNIN TOIMINNOT 9.1 Uunin osat löydät kuvasta [1], [2], [3], [4], [5] uunin kannattimet 1 - Ylälämpövastus 2 - grillivastus 3 alalämpövastus 4 rei itetty takaseinä 5 uunin valaistus 6 lämpötilatunnistin 9.2 Toiminnon valintakytkin (9.2.1) mahdollistaa halutun uunitoiminnon valinnan. Kytkin on käännettävissä molemminpäin. Uunitoimintojen kuvauksen löydät jäljempänä. Ylä-lämpövastus. Toiminto mahdollistaa ruuan ruskistuksen päältäpäin.

13 Ala-lämpövastus. Lämpö siityy ruokaan alalämpövastuksesta, joka sijaitsee uuninpohjan alle. Sopiva esim. kakunpohjien paistamiseksi alapuolelta. Käytä paistamisen viimeisen 10 minuutin ajan. Alalämpö + tuuletin. Suositeltavasti laita ruoka uuniin alakannattimilla. Paistaminen perinteisella tavalla. Myös ala- sekä ylälämpövastus toimivat samanaikaisesti. Uuni on esilämmitettävä ennen ruuan laittamista uuniin. Suositeltavasti laita ruoka uuniin keskimmäisellä kannattimilla. Toiminto on sopiva leivontaan ja yleiseen paistamiseen. Perinteinen paistaminen + tuuletin. Samanaikaisesti toimivat ylä- sekä alalämpö että tuuletin. Lämpötila nousee uunissa nopeimmin. Säädä lämpöteho matalammaksi, verrattuna tavalliseen perinteiseen toimintoon. Grilli. Grillaus tapahtuu ylhäällä olevalla grillivastuksella. Esikuumuta uuni ennen grillausta. Toiminto on sopiva pienkokoisten ruokapalojen paistamiseksi (pihvit, shaslik, nakkimakkarat, kala, paahtoleipä tms.). Laita ruoka uuniin uunipellillä tai ritilällä. Jokaista sentimetriä kohti ruokapalan paksuudesta lastketaan 8-10 minuuttia grillausaikaa. Käännä ruoka paistamisen puolivälissä. Lihan paistamisella ritilällä laita uunipelti ritilän alle (ja sen päälle hieman vettä), jotta nesteet eivät tippuisi ruuasta uuninpohjalle. Grilli + tuuletin. Grillaus grillivastuksella, ilma kiertää tuulettimen voimilla. Sulatustoiminto. Toimii tuuletin, joka saa ilman kiertämään huonelämpötilalla, nopeuttaen pakastetun ruuan sulamisen. Pakastettuja vihanneksia voit valmistaa myös ilman sulattamista. 9.3 Lämpötilakytkin (kuva 9.3.1) lämmön säätämiseksi uunissa. Kytkimelle ovat merkityt lämpötilat. Lämpötilan säätäminen käännä kytkin oikealle, lämpötila on valittavissa asteen välillä.. Grillaustoiminnossa lämpötilan ei pitäisi ylittää 230 С. Paistamisen päättyessä säädä kytkin asentoon. 9.4 Elektroninen ohjelmointilaite Mahdollistaa uunin automaattisen toiminnan säätämisen. Uuni on tietenkin käytettävissä myös käsinohjauksella. Löydät ohjelmointilaitteen tarkemman kuvailun ohjeista jäljempänä. 9.5 Uunin valaisin Käyttämisen turvallisuutta varten on uunissa valaisin. Valo syttyy uunin päällekytkemisessa. 9.6 Lisävarusteet. Uunin tarvikkeisiin kuuluu uunipelti (9.6.1) ja ritilä (9.6.2). Uunipelti. Leivontaan. Älä laita peltia uuninpohjalle. Ritilä. Sen avulla voit laittaa astian uunissa kannattimien eri tasoille. Muutamat ruuat ovat paistettavissa ritilällä. Laita uunipelti ritilän alle, jotta uuninpohja ei likaantuisi. 9.7 Uunin päällekytkentä. 1. Laita ruoka uuniin sopivalle korkeudelle ritilän päälle laitetussa astiassa tai vain ritilällä, uunipelti sijoitettuna sen alle (9.7.1).

14 2. Valitse haluttu uunitoiminto, esim. (9.7.2). 3. Valitse sopiva lämpötila, esim. 200 С (9.7.3). 4. Ohjelmointilaitteella voit valita uunin toiminta-ajan. 5. Käyttämisen aikana on uunin luukku pidettävä suljettuna. 6. Uunin käyttämisen päättyessä säädä molemmat kytkimet poiskytkettyyn asentoon. 9.8 Uunin käyttämisestä. Paistaminen Leivontaan ovat sopivia tavalliset vuoat ja uunipellit, taikka teflonipinnoitteiset tai keraamiset, lasista tai foliosta vuoat (9.8.1). Uusi metallivuoka on ensiksi pestävä ja sitten lämmitettävä uunissa tyhjänä. Voit vuorata uunipellin /-vuoan leivinarkilla. Silloin leivonnaiset eivät tartu astiaan. Jos paistat tuulettimella, valitse 30-50C verran matalampi lämpö, verrattuna tavalliseen. Leivontaan on parasta toimintojen ja käyttäminen. Paisto-ajan ja lämpötilan valinnassa on otettava huomioon ruuan paino ja koostumus. Käyttäjän on kokemuksiensa ja reseptin ohjeiden mukaisesti itse päätettävä, minkäänlainen uunitoiminto ja korkeus ovat sopivia. Ensi kertaa reseptia kokeillessa on suositeltavaa valita reseptinmukaiset lämpötilat. Jotta näkisit, onko leivonnainen valmista, pistä puinen tikku kakkuun ja ota ulos. Jos taikinaa on tarttunut tikkuun, ei ole kakku vielä valmis. Paistamisen jälkeen kytke uuni päältä pois ja jätä leivonnainen uuniin vielä 5 minuutiksi. Uunin käyttämisen ajaksi on poistettava uunista muut tarvikkeet joita et käytä parastaaikaa. lihan paistaminen Lihan paistamiseksi keraamiset, lasista, metallista tai valuraudasta astiat, jotka kestävät korkeaa kuumuutta, ovat parhaita (9.8.2). Lihan (jos on pakastettu) on oltava sulanut kokonaisesti ennen laittamista uuniin. Suolaa lisätään mieluummin paistamisen loppuvaiheessa. Laita astiaan myös hieman vettä. Paistamisen aika vaihtelee esim. 500 g erilaisten lihalajien kohdalla 10stä 40een minuutiin. Jätä liha paistamisen jälkeen vielä vartiksi käärittynä folioon. Grillausta varten voitele lihaa öljyllä. Käännä lihanpalasia pannulapiolla. Vinkki: Kauankestävän paistamisen tapauksessa voit kytkeä uunin pois noin 10 minuuttia aiemmin ja käyttää uunin jälkilämpöä. Välttääkseen höyryä laita astian päälle kansi ja ota se ruskistusta varten pois vasta ennen paistamisen loppua. Lihan paistamiseksi on parasta toiminnon käyttö. Muutamalla tasolla samanaikaisesti paistaminen toiminnolla. Esilämmitä uuni. Samanaikaisesti voit muutamaa ruokaa laittaa uuniin siinä tapauksessa, jos niiden paistolämpötilat ovat samoja. Valmistusaika voi poiketa.

15 10 ELEKTRONINEN OHJELMOINTILAITE 10.1 Yleistä. Digitaalinen ohjelmointilaite antaa mahdollisuuden uunin ohjaukseen ajastimella. Kellonaikaa ilmaistaan minuuttien tarkkuudella. Jokaisen ohjelman päättyessä kytkeytyy uuni automaattisesti pois ja kuuluu äänimerkki. Ohjelmointilaite: 1. Ilmaisee kellon, sen avulla voidaan asettaa paistamisen kesto, paistamisen päättymisaika ja minuuttiajastin. 2. mahdollistaa turvallisuustoimintojen kuten automaattinen poiskytkentä ja lapsilukko asettamisen. Ohjelmointi. Kosketa toimintopainiketta ja säädä haluttu aika muutamassa sekunnissa, painikkeella. Kellonajan korjaus on mahdollista painikkeella. Painikkeiden ja lyhyt kosketus muuttaa aikaa 1 minuutin askeleella, jatkuva painallus lisää tai vähentää minuutteja nopeammin. Kuva laitteen osat 1 - ohjelmointilaitteen toimintovalinnan painike 2 - ajan säätämispainike (lisääminen) 3 ajan säätämispainike (vähennys) 4 automaattisen poiskytkennän ilmaisin 5 - paistamisajan ilmaisin 6 - paistamisen päättymisajan ilmaisin 7 ajastimen ilmaisin 8 kellonäyttö 9 ilmaistava aika 10 lukituksen ilmaisin 11 puuttuu mallista Ilmaisin vilkkuu näytössä lieden ensikytkennän jälkeen virtaverkkoon tai sähkökatkoksen jälkeen. Aluksi on säädettävä oikea kellonaika. Sähkökatkoksen jälkeen ilmaisin vilkkuu näytössä Kellon asettaminen. Uunin toimintokytkin on säädetty asentoon 0. Kosketa, aika 12:00 ilmestyy näyttöön. Painikkeilla ja aseta haluttu aika. Muutamassa sekunnissa ilmaisin sammuu ja aika tallennetaan Äänimerkki Ohjelman lopussa muistuttaa siitä äänimerkki ja valitun toiminnon ilmaisin vilkkuu. 60 sekunnin kuluttua äänimerkki päättyy itse, aktivoidun toiminnon ilmaisin vilkkuu.

16 Minkä tahansa painikkeen painalluksella voit kytkeä äänimerkin pois aiemmin. Laite siirtyy automaattiselta ohjaukselta käsinohjaukselle. Lämpövastukset kytkeytyvät päälle termostaatin mukaisesti ja käyttäjän on itse ohjattava uunia (huolehdittava poiskytkemisestä). Paistamisen päätyessä säädä sekä lämpökytkin että toimintokytkin asentoon Paistoajan keston ohjelmointi. Valitse uunitoiminto, esim. ja säädä lämpötila. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin vilkkuu. Painikkeiden ja avulla säädä paistamisen kesto, esim. 45 minuuttia. Muutaman sekunnin kuluttua ilmaisin palaa pysyvästi. Ohjelmointilaite aloittaa aikalaskennan. Näytössä näkyy paistamisen päättymiseen asti kuluvaa aikaa. Paistoajan muuntelu. Kosketa painiketta, ilmaisin vilkkuu. Muuntele asetukset painikkeiden ja avulla. Asetuksen peruuttaminen. Kosketa painiketta, ilmaisin vilkkuu. Kosketa painiketta kunnes näyttöön ilmestyy 0:00. Muutaman sekunnin kuluttua ilmaisin sammuu, näytössä näkyy kellonaika Paistamisen päättymisajan ohjelmointi. Useimmin käytetään samanaikaisesti paistoajan keston ohjelmoinnin kanssa. Valitse uunitoiminto ja lämpötila. Ohjelmoi paistamisen kesto, kuten edellä kuvailtu. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin syttyy, senjälkeen valitse painikeilla tai avulla haluttu poiskytkentäaika, esim. 14:30. Muutaman sekunnin kuluttua asetukset tallennetaan. Näytössä näkyy kellonaika. Ilmaisin palaa. Kello 13:45 kytkeytyy uuni automaattisesti päälle, näytössä näkyy paistamisen loppuun kuluvaa aikaa, näytössä palaa ilmaisin. Kello 14:30 kytkeytyy uuni pois, kuuluu äänimerkki ja ilmaisin Paistamisen päättymisajan muuntelu. vilkkuu. Kosketa painiketta, kunnes ilmaisin syttyy näytössä, näet aiemmin asetettua paistamisen päättymisaikaa. Muuntele asetukset toivon mukaisesti painikkeilla ja. Asetuksen peruuttaminen. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin vilkkuu. Kosketa painiketta kunnes aikalaskenta näytössä loppuu. Paistamisen päättymisajan toiminto on peruutettu ja uuni kytkeytyy päälle heti, säädetyn paistamisen keston toiminnolla. Kello on tarkistettavissa minkä tahansa toiminnon aikana. Kosketa painiketta, kunnes ilmaisin aloittaa vilkunnan. Ohjelmointilaite ilmaisee kellonajan muutaman sekunnin aikana, senjälkeen ilmaisee taas toiminnon loppuun kuluvaa aikaa.

17 10.6 Ajastin. Ajastin antaa äänimerkin asetetun aikalaskennan päättyessä. Ajastimen voi asettaa toimimaan riippumattomana uunitoiminnoista. Toiminto on käytettävissä myös silloin, jos uuni ei toimi. Ajastin ei kytke uunia päälle tai pois. Ajastimen asetusten tekeminen. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin vilkkuu; näytössä näkyy 0:00. Aseta aika painikkeiden ja avulla, esim. 25 min. Muutaman sekunnin kuluttua ajastin aktivoituu ja ilmaisin näkyy pysyvästi näytössä. Näytössä näkyy kellonaika. Asetetun ajan päättyessä kuuluu äänimerkki ja ilmaisin Ajastimen asetusten muunteleminen. Asetukset ovat muutetavissa samalla tavalla, kuten aiemmin kuvailtu. Ajastimen asetusten peruuttaminen. vilkkuu. Kosketa painiketta muutaman kerran, kunnes ilmaisin vilkkuu. Kosketa painiketta ja pidä, kunnes näytössä näkyy 0:00. Muutaman sekunnin kuluttua ilmaisin sammuu. Näytössä näkyy kellonaika tai asetettu aika (paistamisen loppuun kuluva aika, jos oli asetettu). Jos ajastin on käytössä ohjelmoidun paistamisen aikana, muista, että ajastimen poiskytkemisen jälkeen uuni ei kytkeydy automaattisesti pois Aikatoiminnoiden peruutus. Kaikkia asetettuja ohjelmia voi peruuttaa kahdella tavalla: 1. Kosketa ja pidä painiketta painettuna muutaman sekunnin ajan. Toiminnoiden ilmaisimet sammuvat, tämä merkitsee, että toiminnot ovat peruutettuja. 2. Säädä uunin toiminnokytkin asentoon 0. Uuni kytkeytyy pois senjälkeen, ajastin jää toimimaan. Jos toiminnot peruutetaan uunin toiminnan aikana, siirtyy uuni käsinohjaukselle ja käyttäjän on itse kytkettävä uuni pois. Molemmat ohjauskytkimet (lämpö ja toiminto) ovat säädettävä nolla-asentoon Lukitseminen Automaattonen poiskytkentä. Jos uuni on jatkuvasti käsinohjauksella toiminut yli 3 tunnin, automaattinen suojausjärjestelmä kytkee uunin pois. Kuuluu lyhyt äänimerkki ja ilmaisin vilkkuu. Ilmaisimen poiskytkentää varten säädä uunitoiminnoiden kytkin asentoo 0. Lapsilukko. Ohjelmointilaitteen lukitseminen. Kosketa samanaikaisesti painikkeita ja pidä, kunnes ilmaisin syttyy. Senjälkeen on uunin päällekytkentä mahdotonta. Jos uuni samanaikaisesti toimii, on mahdollista toiminnon ja lämpötilan muunteleminen, mutta ohjelmointilaitteen asetukset eivät ole muunneltavissa. Ohjelmointilaitteen lukituksen poistaminen. Kosketa painikkeita ja samanaikaisesti ja pidä muutama hetki painettuna, kunnes ilmaisin sammuu.

18 Toimintokytkimen säätäminen nolla-asentoon ei peruuta lukitusta Ohjelmointilaitteen äänimerkit. Äänimerkit ovat poiskytkettävissä. Poiskytkentää varten kosketa samanaikaisesti ja ja pidä painettuna. Aktivointia varten kosketa samanaikaisesti painikkeita ja pidä painettuna. 11 PUHDISTUS JA HUOLTO Huomio: Irrota laite virtaverkosta aina ennen puhdistusta Yleistä Puhdista lieden pinta jokaisen käytön jälkeen. Älä käytä hankaavia aineita tai puhdistusaineita, jotka saattavat naarmuttaa keraamista lasia, äläkä käytä metallista pesusientä tai muuta vastaavaa välinettä. Laitetta ei saa puhdistaa höyrypesurilla. Puhdista ruostumattomat osat erikoisella ruostumattoman teräksen puhdistusaineella. Kiertokytkimet ja ohjauspaneeli pyyhi laimeassa puhdistusaineliuoksessa kostutetulla pyyhkeellä, ilman hankaavia aineita, jotta merkinnät ohjaimissa eivät vahingoittuisi. Lasipinnan puhdistuksessa on vältettävä naarmuja, koska niistä saattaa syntyä lasin murtumia. Uunipeltejä tm. tarvikkeita voi pestää astianpesuaineella. Huuhtele ja kuivaa ne huolellisesti. Tarkista luukun tiivisteen puhtaus Induktiolieden puhdistus Puhdista induktioliesi vain jäähtyneena. Puhdistusaine on huolellisesti huuhdeltava, muuten se voi syövyttää pintaa. Älä käytä induktiolieden puhdistuksessa hankaavia aineita, metallisieniä, tahranpoistoainetta tms. Varo naarmuuttamasta pintaa astiolla. Käytä mikrokuidusta pyyhettä, joka ei jätä pinnalle raitoja. Käytä vain lasikeraamisen pinnan puhdistusaineita. Ne aineet antavat lasikeraamiselle pinnalle suojakerroksen. Kuivaa lieden pinta kuivalla pyyhkeellä. Jos liedessä on palanutta / kuivunutta likaa, on se poistettavissa erikoisella raaputimella (11.2.1). Tämä raaputin ei naarmuta lasikeraamista pintaa. Älä anna sokerin joutua kuumalle liedelle, koska se saattaa palaessa jättää pysyvää jälkeä lieden pinnalle. Poista sokeri tms. heti vastaavan raaputtimen avulla heti, vielä kuumana. Senjälkeen kytke liesi pois, anna jäähtyä ja puhdista kunnolla. Tarkista, että astian pohja on kuiva ja puhdas, ennen liedelle laittamista Uunin puhdistaminen Puhdista uuni jokaisen käyttämisen jälkeen. Älä kaada vettä uunin sisälle. Vältä liikuttamasta lämpötilatunnistinta, ole varovainen ylälämpövastuksella. Uunin puhdistaminen on helpompaa, jos irrotat uunin luukun. HUOMIO: Uunia ei saa puhdistaa höyrypesurilla. Uuninluukun irrottaminen. Aukaise luukku kokonaisesti. Nosta saranoissa olevat silmukkat (11.3.1) ylös, laita silmukka 1 koukulle 2 saranalla 3 (11.3.2). Sulje luukku hitaasti 45 asteen kulmaan asti ja nosta saranat pois niiden sijaintipaikoistaan (11.3.3). Varo sormiasi, koska oven jousitus on jäykkä. Kannattimien poistaminen (11.3.4): paina kannattimien etuosalle 1, vedä pois koukku 2 reiästä 3. Taivuta kannattimia 1 uunin sisälle ja vedä toinen pää pois rei istä 4. Luukun ja kannattimien

19 poistamisen jälkeen on uuni helposti puhdistettava. Pese emaloidut pinnat uunipuhdistusaineella. Mutta kaikenlaiset uunipuhdistusaineet ovat hyvin vahvoja. Noudata valmistajan ohjeita aineen pakkauksesta. Pese uunikannattimet astianpesuaineella, huuhtele ja kuivaa. Irrota valaisimen peite kiertämällä, pese ja kuivaa (11.3.5). Uunin sisäpinnan puhdistuksen jälkeen laita takaisin kannattimet ja luukku. 12 HÄIRIÖIDEN TAPAUKSESSA Olennaista takuuaikana on, että minkä tahansa korjaus suoritettaisiin valmistajan valtuuttaamassa korjaamossa. Jos laitteessa ilmenee häiriöitä, käänny vastaavaan korjaamoon tai huoltoliikkeeseen. Ilmoita huoltoliikkeelle laitteen malli, tyyppi ja sarjanumero. Löydät tämän tiedon tyyppikilvestä, joka sijaitsee uunin sisällä, vasemmalla reunassa. 13 YMPÄRISTÖÄ KOSKEVA TIETO Direktiivin 2002/96/EC mukaisesti on laite varustettu ylivedetyn roskakorin muotoisella symbolilla. Symboli merkitsee, että käytettyä laitetta ei saa heittää pois tavallisen talousjätteen mukana. Käyttäjän on toimitettava vanha laite sähkö- ja elektroniikkalaitteiten kierrätys- tai keräyspisteeseen. Asianmukaisella lajittelulla vähennät sähkö- ja elektroniikkalaitteiden ja akkujen aiheuttamia ympäristöhaittoja ja edistät niiden uudelleenkäyttöä, kierrättämistä ja talteenottoa. TEKNISET TIEDOT Malli KI2820B/X-FUT Energiamerkintä A Energiankulutus perinteisessä paistamisessa 0,79kWh Uunin tilavuus ltr. 55 Isomman uunipellin pinta-ala cm2 1080

Sekoitinsarja Käyttöohje

Sekoitinsarja Käyttöohje Sekoitinsarja Käyttöohje Lue ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain käyttöohjeen mukaisesti. Säilytä ohjekirja lukemiseksi tulevaisuudessa. TURVALLISUUS Laite ei ole

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖARILA OFTE 40B OFTE 40C OFTE 60B OFTE 60BR Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN OSAT 1 letku 2 lämpötilan merkkivalo (oranssi) 3 päällekytkennän merkkivalo (punainen) 4 päälle/pois kytkin 5 kantosanka 6 turvalukitus /täyttöreikä 7 keitin

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE viininjäähdytin kompressorilla

KÄYTTÖOHJE viininjäähdytin kompressorilla KÄYTTÖOHJE viininjäähdytin kompressorilla Ohjekirja sisältää tärkeää tietoa laitteen turvallisesta asennuksesta ja käyttämisestä. Ennen viinikaapin käyttöönottoa lue nämä asennus- ja käyttöohjeet huolellisesti.

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

WAD-518 WAFFLE MAKER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM

WAD-518 WAFFLE MAKER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM WAD-518 WAFFLE MAKER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM KÄYTTÖOHJE WAD-518 VOHVELIRAUTA FIN Wilfa WAD-518 -vohvelirauta on vohvelirautasarja,

Lisätiedot

Malli: NF2500G / NF5000G

Malli: NF2500G / NF5000G Malli: NF2500G / NF5000G Käyttöohje FI 3 251-091124 1 FI Sisältö Tärkeitä ohjeita 3 Pakkauksesta purkaminen ja asennus 3 Sähköiset liitännät 4 Laitteen käynnistäminen, valo ja lukko 4 Termostaatti 5 Sulatus

Lisätiedot

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06 IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-S IH-5509-W 2016 / 06 YLEISET OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useampaa liesikupumallia. Asennuskuvat ovat ohjeellisia ja näyttävät yksityiskohtia, jotka eivät

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

Suomi. turvallisuus. selitykset

Suomi. turvallisuus. selitykset 2 BLX50 series Suomi Taita auki etusivun kuvitukset Tehosekoittimen avulla voit valmistaa esimerkiksi keittoja, juomia, pateita, majoneesia ja korppujauhoja, jauhaa keksejä tai pähkinöitä ja murskata

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

JÄÄKAAPPI DBF19060R-0865 DBF19060B-0858

JÄÄKAAPPI DBF19060R-0865 DBF19060B-0858 Käyttöohje JÄÄKAAPPI DBF19060R-0865 DBF19060B-0858 Tuote on direktiivien 2006/95/EC (LVD) sekä 2004/108/EC (EMC) mukainen 1 VAROITUS : 1. Tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. 2. Laite on asennettava

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet VIINIKAAPPI TFW METOS TFW 160S, TFW 365-2S, TFW 375S MG4116794, 4116798, 4116797 Asennus- ja käyttöohjeet TWF 365-2S TWF 375S TWF 160S 01.09.2015 Sisällysluettelo 1. Tärkeitä turvallisuusohjeita...3 2.

Lisätiedot

IR321 IR421 INDUKTIOLIESITASO KÄYTTÖOHJE

IR321 IR421 INDUKTIOLIESITASO KÄYTTÖOHJE IR321 IR421 INDUKTIOLIESITASO KÄYTTÖOHJE Turvallisuus Laitteen asennus virtaverkkoon, samoin huolto- ja korjaustyöt on annettava pätevän ammattilaisen sähköasentajan / huoltomiehen toimeksi. Toimivaa laitetta

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE F

KÄYTTÖOHJE F KÄYTTÖOHJE F09902010007 Käyttöohje Erittäin tärkeää: Lue tämä ohje huolellisesti ennen keittotason käyttöä. Tämä ohje on suunniteltu niin, että ohjeen tekstit liittyvät vastaaviin kuviin. 0 Tunnistaminen

Lisätiedot

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL BL-2 BLENDER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM Käyttöohje Tehosekoitin Malli Blender BL-2 FI TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Sähkölaitteita

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU

YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU 3fi56229.fm Page 43 Friday, April 16, 2004 5:46 PM KÄYTTÖOHJEET YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti,

Lisätiedot

TDS 100. FI Käyttöohje Elektroninen kuumailmapuhallin

TDS 100. FI Käyttöohje Elektroninen kuumailmapuhallin TDS 100 FI Käyttöohje Elektroninen kuumailmapuhallin TRT-BA-TDS 100 -TC-001-FI TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com E-Mail:

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖPAISTINPANNU OBRE 40 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 PUHDISTUS

Lisätiedot

C9IMX9. Funktioner. Lisävarusteet. klassinen. Pääuuni 90 CM LIESI MONITOIMIUUNILLA JA INDUKTIOTASO RUOSTUMATON TERÄS ENERGIALUOKKA: A

C9IMX9. Funktioner. Lisävarusteet. klassinen. Pääuuni 90 CM LIESI MONITOIMIUUNILLA JA INDUKTIOTASO RUOSTUMATON TERÄS ENERGIALUOKKA: A C9IMX9 90 CM LIESI MONITOIMIUUNILLA JA INDUKTIOTASO RUOSTUMATON TERÄS ENERGIALUOKKA: A EAN13: 8017709222888 Induktiotaso 5 keittoaluella: Vasen taka: Ø 180 mm, 1850 W - Turbo 3000 W Vasen etu: Ø 145 mm,

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus Valaisimen kytkentä

Lisätiedot

VIINIKAAPPI MALLIT VK148, VK278, VK438 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

VIINIKAAPPI MALLIT VK148, VK278, VK438 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE VIINIKAAPPI MALLIT VK148, VK278, VK438 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TURVALLISUUS Lue ohjekirja huolellisesti, vaikka olet jo tottunut käyttämään senkaltaista laitetta. Käytä laitetta vain ohjeissa osoitetulla

Lisätiedot

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje 1(11) Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje Ohje koskee mittarimallia 162LxG (686-18B-L1-G3-084) 1. Merkinnät ja ulkopuoliset osat 1. LCD-näyttö 2. Optinen liitäntä 3. Mittarin numero 4. Mittarin

Lisätiedot

SFP140BE. Funktioner. Lisävarusteet. linea

SFP140BE. Funktioner. Lisävarusteet. linea SFP140BE 60 CM LINEA KIERTOILMAUUNI PYROLYYSITOIMINNOLLA TOUCH SCREEN - VÄRINÄYTÖLLÄ VALKOINEN, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+ EAN13: 8017709218713 Uunin tilavuus: Netto: 70 L Brutto: 79 L Lämpötila: 30-280ºC

Lisätiedot

SÄHKÖGRILLI 2000W. KÄYTTÖOPAS tuote Tätä laitetta voivat käyttää vähintään 8-vuotiaat lapset ja sellaiset henkilöt, joiden fyysiset,

SÄHKÖGRILLI 2000W. KÄYTTÖOPAS tuote Tätä laitetta voivat käyttää vähintään 8-vuotiaat lapset ja sellaiset henkilöt, joiden fyysiset, SÄHKÖGRILLI 2000W KÄYTTÖOPAS tuote 1474 Varoitus Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käyttöönottoa Ohjeet vähentävät loukkaantumisriskiä Tätä laitetta voivat käyttää vähintään 8-vuotiaat lapset ja sellaiset

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Mastercook KÄYTTÖOHJEET. Kaasuliesi KGE 3490 FUT

Mastercook KÄYTTÖOHJEET. Kaasuliesi KGE 3490 FUT Mastercook KÄYTTÖOHJEET Kaasuliesi KGE 3490 FUT 2 3 4 LAITTEEN KUVAILU Kaasuliesi sähköuunilla Mitat 850 x 500 x 600 mm Virtajännite 230V 50 Hz Laitteen osat ja varusteet (1.1.1) 1 - kaasuliesi 2 sähköuuni

Lisätiedot

Hairdryer. Register your product and get support at HP4962/22 HP4961/22. Käyttöopas

Hairdryer. Register your product and get support at  HP4962/22 HP4961/22. Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4962/22 HP4961/22 FI Käyttöopas Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi Philipsin

Lisätiedot

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi Käyttöohje XKM RS232 fi-fi Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Perehtymällä käyttöohjeeseen vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 07 700

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX 6181M-BN http://fi.yourpdfguides.com/dref/619440

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX 6181M-BN http://fi.yourpdfguides.com/dref/619440 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472 LEIVÄNPAAHDIN METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A 4560470, 4560472 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 04.04.2012 04.04.2012 Leivänpaahdin METOS Tempo SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on seuraavat

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Gaggenau Käyttöohje CE261/273. Lasikeraaminen keittotaso

Gaggenau Käyttöohje CE261/273. Lasikeraaminen keittotaso Gaggenau Käyttöohje CE261/273 Lasikeraaminen keittotaso 2 Sisällysluettelo Käyt öohje Turvallisuusohjeet 4 Vaurioiden syyt 5 Lisätietoja tuotteista, varusteista, varaosista ja palveluista löydät Internetistä:

Lisätiedot

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE Hornady Lock-N-Load Sonic/Magnum Sonic Cleaner poistaa ruutijäämät hylsyn sisä-ja ulkopuolelta ultraäänienergian ja erityisen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO

KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO Kiitos laadukkaan AKPO -liesituulettimen hankinnasta! Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje tarkasti ennen

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 2. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 3 3. Painikkeet 4 4. Näyttö 4 5. Tehdasasetukset 5 6. Perustoiminnot 6 7. Viikonpäivien yhdisteleminen ohjelmoinnissa 7

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet

Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet Tekniset tiedot Mitat koottuna (kork. pit. lev.) 2 140 740 640 mm Ritilän mitat (lev. pit.) 500 500 mm Paino (suunnilleen) 105 kg ENSIMMÄINEN KÄYTTÖÖNOTTO

Lisätiedot

YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU

YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU 31056229aFIN.fm Page 43 Wednesday, July 26, 2006 5:42 PM KÄYTTÖOHJEET YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU Lue nämä käyttöohjeet

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Sensor-Leuchten Typ 400 FIN Käyttöohje

Sensor-Leuchten Typ 400 FIN Käyttöohje 110010759 03/2011 Technische Änderungen vorbehalten. Sensor-Leuchten Typ 400 Käyttöohje normal/ not dimmable dimmable (all dimmers) Tipp! Halogen 15 sec. 30 min. Watt-o-matic 0 50% min. 5 min. Watt-o-matic

Lisätiedot

Osien kuvaus G H. Sisäänrakennettu turvalukitus. Ennen ensimmäistä käyttökertaa

Osien kuvaus G H. Sisäänrakennettu turvalukitus. Ennen ensimmäistä käyttökertaa Turvallisuusohjeet Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Säilytä nämä ohjeet, takuutodistus, ostokuitti ja, mikäli mahdollista, pakkauslaatikko sisäosineen. Tämä laite on tarkoitettu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95 KOHP95.doc KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com 2 1. YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA

Lisätiedot

KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET Malli: 004211 Pidätämme itsellämme oikeuden teknisiin muutoksiin. 1. Alahylly 1 2. Pyöränpuoleinen jalka 2 3. Jalka 2 4. Pyörä 2 5. Pyöränakseli 1 6. Sivutuki, vasen 1 7. Sivutuki,

Lisätiedot

TOWER KÄYTTÖOHJE. UM_FI Part No.: 1764098_01

TOWER KÄYTTÖOHJE. UM_FI Part No.: 1764098_01 KÄYTTÖOHJE UM_FI Part No.: 1764098_01 SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 2 YLEISTÄ... 4 Johdanto...4 Varoitukset...4 Varotoimenpiteet...4 Käyttötarkoitus...4 Tiedot & paino...5 Toimintojen yleiskuvaus...5 YLEISKUVA OSISTA...

Lisätiedot

SÄILYTÄ KÄYTTÖOPAS HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN.

SÄILYTÄ KÄYTTÖOPAS HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN. LUE TÄMÄ KÄYTTÖOPAS HUOLELLISESTI ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA. OHJEITA NOUDATTAMALLA SAAT PARHAAN TU- LOKSEN JA VOIT KÄYTTÄÄ LAITETTA TURVALLISESTI. SF TURVAVAROITUKSIA - Varmista pakkauksen poistamisen

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sauvasekoitin Metos Dynamic SMX 600 E Dynamic SMX 800 E , Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta

Käyttöohjeet. Sauvasekoitin Metos Dynamic SMX 600 E Dynamic SMX 800 E , Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta Sauvasekoitin Metos Dynamic SMX 600 E Dynamic SMX 800 E 4248004, 4248006 Käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta 16.03.2010 Rev. 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1. Laitteen osat... 3 2. Käyttö...

Lisätiedot

KAUKOLUKULAITE TC-E 1 NÄYTTÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS

KAUKOLUKULAITE TC-E 1 NÄYTTÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS 1 NÄYTTÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS Saint-Gobain Pipe Systems Merstolantie 16 29200 Harjavalta Finland Tel. +358 (0) 207 424 600 Fax +358 (0) 207 424 601 www.sgps.fi Strömberginkuja 2 00380 Helsinki Finland

Lisätiedot

Suomi. turvallisuus. lihamylly. lihamyllyn kokoaminen

Suomi. turvallisuus. lihamylly. lihamyllyn kokoaminen AX950 Suomi Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki kuvien esiinsaamiseksi ennen Kenwood-lisälaitteen käyttämistä Lue nämä ohjeet huolella ja säilytä ne myöhempää tarvetta varten. Poista pakkauksen

Lisätiedot

PUUHIILIUUNI METOS INKA P300, P600, P900

PUUHIILIUUNI METOS INKA P300, P600, P900 PUUHIILIUUNI METOS INKA P300, P600, P900 Asennus- ja käyttöohjeet (Rev. November 2012) 4149933, 4149936, 4149939 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä...3 2. Laitteen osat ja rakenne...3 2.1. Rakenne...4 3. Asennus...5

Lisätiedot

Komposiitti- ja valumarmorialtaat

Komposiitti- ja valumarmorialtaat Komposiitti- ja valumarmorialtaat SISÄLLYS Komposiittialtaat sivut 3-9 Valumarmorialtaat sivut 10-17 Erikoismitta valumarmorialtaat sivut 18-19 komposiittialtaat Komposiittialtaat: kestää kylmää ja kuumaa

Lisätiedot

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R Järjestelmävalaisin Turvallisuus fin EN 1 Turvallisuus Valaisin on suunniteltu viimeisintä tekniikkaa hyväksi käyttäen Valmistettu ja testattu erittäin

Lisätiedot

Side decor -sarja, kynnyslista

Side decor -sarja, kynnyslista Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 31399038 1.6 Osa nro 39836725, 39836730, 39836755, 39836775, 39836780, 39836785, 31439073, 39836735, 39836740, 39836745, 39836750, 39836765, 39836770

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PH-26, HUIPPUIMURIOHJAUS

KÄYTTÖOHJE PH-26, HUIPPUIMURIOHJAUS KÄYTTÖOHJE PH-26, HUIPPUIMURIOHJAUS TÄRKEÄÄ! Lue tämä käyttöohje ennen asennusta ja käyttöä. Näin vältytään mahdollisilta vahingoilta tai laitteen rikkoutumiselta. Tämän ohjeen asennustyöt saa suorittaa

Lisätiedot

FIKÄYTTÖOPAS LEIVÄNPAAHDIN 2 JA 4 VIIPALETTA

FIKÄYTTÖOPAS LEIVÄNPAAHDIN 2 JA 4 VIIPALETTA FIKÄYTTÖOPAS LEIVÄNPAAHDIN 2 JA 4 VIIPALETTA Arvoisa Asiakas, Kiitämme 50-luvun tuotelinjaan kuuluvan leivänpaahtimen hankinnan johdosto. Tuotteemme valinta ohjaa sinut ratkaisuun, jossa kauniiden muotojen

Lisätiedot

YLEINEN TURVALLISUUS KÄYTTÖTURVALLISUUS

YLEINEN TURVALLISUUS KÄYTTÖTURVALLISUUS KÄYTTÖOHJE PVK-26 TÄRKEÄÄ! Lue tämä käyttöohje ennen asennusta ja käyttöä. Näin vältytään mahdollisilta vahingoilta tai laitteen rikkoutumiselta. Tämän ohjeen asennustyöt saa suorittaa vain ammattitaitoinen

Lisätiedot

DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas

DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas FI DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas CECH-ZDC1E Varotoimet Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä ja säilytä ohjeet myöhempää käyttöä varten. Lue myös PlayStation 3-järjestelmää

Lisätiedot

Simppeli 4HK Simppeli 6HK. Ohjekirja

Simppeli 4HK Simppeli 6HK. Ohjekirja Simppeli 4HK Simppeli 6HK Ohjekirja Arvoisa asiakkaamme, Kiitos, kun valitsitte tuotteemme. Tutustuttehan tähän ohjekirjaan huolella ennen tuotteen käyttöönottoa, jotta käyttökokemuksenne olisi mahdollisimman

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

SFP130B-1. Funktioner. Lisävarusteet. linea 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSITOIMINNOLLA VALKOINEN ENERGIALUOKKA: A

SFP130B-1. Funktioner. Lisävarusteet. linea 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSITOIMINNOLLA VALKOINEN ENERGIALUOKKA: A SFP130B-1 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSITOIMINNOLLA VALKOINEN ENERGIALUOKKA: A EAN13: 8017709193959 Uunin tilavuus: Netto: 70 L Brutto: 79 L Lämpötila: 30-280ºC Digitaalinäyttö EasyGuide -näyttö Mahdollisuus

Lisätiedot

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja PULLOJÄÄKAAPPI Mistral TYYPPI: M60, M90, TC60 Käyttäjän käsikirja S/N: Rev.: 2.0 Hyvä asiakkaamme, Onnittelumme, että valitsitte Metos-laitteen palvelemaan keittiötoimintojanne. Teitte hyvän valinnan.

Lisätiedot

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin.

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Tässä tuotteessa on seuraavat ominaisuudet: - Radiosignaalista

Lisätiedot

Käyttöohjeet Suomi TURVALLISUUSOHJEET

Käyttöohjeet Suomi TURVALLISUUSOHJEET Käyttöohjeet Suomi TURVALLISUUSOHJEET 1. Laitteen käyttö on sallittu yli 8-vuotiaille, jos heitä valvotaan ja opastetaan laitteen turvalliseen käyttöön ja he ymmärtävät käyttöön liittyvät vaarat. Samoin

Lisätiedot

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas CECH-ZCD1 7020229 Yhteensopiva laitteisto PlayStation 3-järjestelmä (CECH-400x-sarja) Varotoimet Lue tämä käyttöopas ja PlayStation 3-käyttöopas ennen tuotteen

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Asukkaan puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä lehtinen näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot