KERAAMINEN INDUKTIOLIESI MASTERCOOK KI2850FUT KÄYTTÖOHJE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KERAAMINEN INDUKTIOLIESI MASTERCOOK KI2850FUT KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 KERAAMINEN INDUKTIOLIESI MASTERCOOK KI2850FUT KÄYTTÖOHJE

2

3

4

5 Liesi on seuraavien eurooppalaisdirektiivien mukainen: 2006/95/ЕС matalajännitelaitteet 2004/108/ЕС elektromagneettinen soveltuvuus. Huomio! Ennen asennusta lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Ohjeissa on numeroilla viitattu piirustuksiin (sijaitsevat ohjeiden alkuosassa). TURVALLISUUS Laite on tarkoitettu ainoastaan ruuanlaittoa varten kotitalouksissa. Huomio: 1. Säröt tai murtumat lieden pinnassa voivat aiheuttaa sähköiskun kytke sulake pois sulakerasiasta ja soita huoltopalveluun. 2. Käden ulottuvilla olevat osat kuumenevat käytössä. Pidä lapset poissa laitteen läheltä. 3. Irrota ennen laitteen puhdistusta tai lampun vaihtoa verkkopistoke tai kytke sulake sulakerasiassa pois päältä. Uunin osat kuumenevat käytössä. Varo koskemasta uunin lämpövastuksia. Laitteen luukun naarmuuntunut lasi voi särkyä. Älä käytä luukunlasin puhdistuksessa puhdistuslastaa, voimakkaita tai hankaavia puhdistusaineita. Älä käytä laitteen puhdistuksessa höyrypesuria. Älä sijoita metalliesineitä (ruokailuvälineet, kannet) lieden pinnalle, ne saattavat lämmetä induktioliedella. Sähkölaitteiden johdon eriste voi sulaa kuumuudessa. Varo, ettei sähkölaitteiden johto joudu koskettuksiin minkä tahansa kuumiin osiin. Vain valmistajan valtuuttaman huoltopalvelun teknikko voi vaihtaa vaurioituneita liitäntäjohtoja. Tämä laite ei ole tarkoitettu fyysisesti, motorisesti tai henkisesti rajoitteisten tai kokemattomien tai taitamattomien henkilöiden (eikä lasten) käyttöön, ellei heidän turvallisuudestaan vastuussa oleva henkilö valvo ja opasta heidät laitteen käytössä. Lapsille on opetettava, ettei laitteen kanssa saa leikkiä. Runsas öljy ja rasva on aina hyvin paloarkaa. Varo, ettei öljy syttyisi! Älä sammuta palavaa ruokaa vedellä. Kytke liesi heti pois ja sammuta palo kattilan kannen tai sammutuspeitteen avulla. Lieden pinnalla ei saa säilyttää esineitä. Induktiotaso voi aiheuttaa elektromagneettista häiriötä. Elektronisten implanttien, sydäntahdistimien, insuliinipumppujen, kuulolaitteiden tms. toiminta voi häiriytyä. Niiden käyttäjien on varottava menemästä induktioliedelle liian lähelle. Vältä maidon tai sokeripitoisen ruuan ylikiehuminen, koska ne jättävät lieden pinnalle pysyviä tahroja. Käytä kuumia astioita käsitellessäsi kuivia uunikäsineitä. Laite on suojausluokka I laite. Liitä laite suojattuun ja maadoitettuun virtakehään.

6 Laitteen pakkausta ei saa jättää lasten ulottuville! Varo uunista nousevaa kuumaa höyryä, kun aukaiset uunin luukun. Uunissa tai sokkelilaatikossa säilytetään vain uunin varusteita. Älä säilytä niissä mitään palavaa tai sulavaa. Älä laita mitään painavaa uunin luukulle. Älä nojaa äläkä istu uunin luukulle. Laitetta ei saa nostaa oven kahvasta. Laitetta ei saa muunnella eikä tehdä muutostöitä laitteen sähköjärjestelmässä. Älä käytä laitetta huonetilojen lämmittämiseksi. Valmistaja kiistää vastuun laitteen väärästä asennuksesta, väärästä käytöstä tai puutteellisesta maadoituksesta syntyvistä vahingoista. Valmistaja pidättää oikeuden suorittaa tuotteessa laadunparannusta tai modernisoivia muunteluja ilman vastaavanlaista varoitusta. Mutta ne muunnokset eivät tee tuotteen käyttämistä kuluttajalle vaikeammaksi. 2 LAITTEEN TUNNISTAMINEN Uuden lietesi näet kuvasta ASENNUS 1. Pakkauksesta purkaamisen jälkeen tarkasta, ettei laitteessa olisi ulkoisia vaurioita. Jos laite on vahingoittunut vaikka kuljetuksessa, älä kytke sitä virtaverkkoon. Soita jälleenmyyjälle. 2. Irrota laitteesta tarrat paitsi tyyppikilpi. Poista tarraliima laitteesta. 3. Huonetila, mihin laite asennettaan, pitää ollaa kuiva ja hyvin ilmastoitu. 4. Liesi voidaan asentaa 850 cm korkeaan keittiökaappien riviin. 5. Laite on sijoitettava siten, että luoksepääsy laitteen kaikkiin ohjaimiin olisi vapaa. Älä asenna liettä lattiasta korkeammalle alustalle. 6. Keittiön seinän laitteen vieressä / takana on oltava valmistettu tulenkestävästä materiaalista. 7. Liedestä yläpuolelle on jätettävä vapaa tilaa ruuanlaiton höyryjen poistumiseksi. Paras olisi asentaa liesituuletin. Liesituulettimen ja liesitason välinen etäisyys on oltava ainakin 650 mm (ks. kuvaa 3.7.1). 8. Älä asenna lieden yläpuolelle keittiökalusteen yläkaappia. 9. Liesi on varustettu säädettävillä jaloilla, jotka mahdollistavat lieden korkeuden ja vaakasuoran asennon säätämisen. Jalkoja pystyt säätämään kuten kuvissa tai kuvailtaan. 4 LIITTÄMINEN VIRTAVERKKOON Huomio: 1. Sähköliitännän saa tehdä vain valtuutettu asentaja. Paikallisen sähköntoimittajan määräyksiä on noudatettava. 2. Häiriön tapahtuessa kytke laite heti pois ja soita viipymättä valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Älä käytä rikkinäistä laitetta. Ennen asennusta on varmistettava, että käyttöpaikan virtaverkon tiedot olisivat laitteen tyyppikilven tietojen mukaisia.

7 Virtakehä on varustettava sopivalla katkaisukytkimellä/ sulakkeella, jotta laitteen voisi kytkeä pois virtakehästä vaaratilanteesta. Kontaktien väli ei saa olla alle 3 mm. Jos laite on varustettu virtajohdolla ilman pistoketta tai pelkillä liittimilla, on sähköliitäntä annettava ammattilaisen tehtäväksi. Sähköliitäntää ei voi muunnella. Virtajohdon liittämisellä on muistettava: - keltainen/vihreä (maadoitus) liitetään maadoitusliittimeen, - sininen johto on neutraalijohto, - ruskea, musta ja punainen ovat vaihejohtoja, - älä altista johtoja yli 75 C asteen lämpötilalle. Jos liesi on toimitettu vailla kaapelia, käytä kaapelia tyyppi H05RR-F tai H05V2V2 sopivalla läpileikkauksella. 4.1 Liittäminen Mahdollisten liittännäiden kaaviot löydät kuvista 4.1.1, Jos laitteessa on vain terminaalit, kytketään kaapeli 1 terminaalien 2 liittimiin kaavion mukaisesti, sen löydät kannesta 3 (kuva 4.1.3). Aukaise ruuvit 5, joka kiinnitävät kantta 3 lieden takana. Terminaalit sijaitsevat lieden takana (4.1.3), yhteensä 6 liitinta, mm 3 vaihetta merkitty L1-L2-L3, kaksi neutraaliliitinta N-N ja maadoitusliitin, merkinnällä (4.1.2). Neutraalijohdon liittimet on liitettävä keskenään.. Virtajohto liitetään kontakti 4:ään kahden ruuvin avulla. Ruuviin pääset käsiksi rei'istä, (kohdat 6 kuvassa 4.1.3). Liittämisen jälkeen sulje kansi. 5 ENNEN ALOITTAMISTA Pyyhi laitteen emaloidut ja lasista osat pehmeällä kostealla pyyhkeellä ja kuivaa. Ota uunista pois lisävarusteet, poista pakkauksen osat ja tarrat (paitsi tyyppikilpi!). Pese lisävarusteet lämpimässä vedessä astianpesuaineella. Jos liesi on varustettu elektronisella ohjelmoinnilla, säädä kello. Sulje uunin luukku ja kytke uuni noin 30 minuuttiksi täydelle teholle. Säädä toimintokytkin asentoon tai ja lämpökytkin 250 asteelle. Prosessissa palaa pois suojakerros lämpövastuksista ja kevyt palamisen haju poistuu pian, jos aukaiset ikkunan tai käynnistät liesituulettimen. Puhdista uunin sisäpinta kostealla pyyhkeellä jäähtymisen jälkeen. 6 KÄYTTÖTURVALLISUUS 1. Astiaa ei saa raahata keraamisen lieden pinnalla. 2. Liedelle ei saa pudottaa mitään painavaa, se saatta rikkoa lasikeraamisen pinnan. 3. Älä laita mitään hipaisukytkimien päälle. Laite kytkeytyy pois itsestään.

8 4. Keitinalueet ovat kuumia myös vähän päälle ruuanlaiton päättymistä. Näytössä näkyy kirjain H. Kuumaa keitinaluetta ei kannata koskea. 5. Pidä voimakkaalle magneettikentälle herkät esineet (luottokortit, radiovastaanottimet tms) kauemmas induktioliedestä. 6. Hipaisukytkimet on pidettävä aina puhtaina. Älä laita minkäänlaisia esineitä niiden päälle. 7. Jos talossa on lapsia tai on mahdollisuus, että lemmikkieläin koskettaa lieden pintaa, aseta liedelle lapsilukko. 7 LIEDEN OMINAISUUDET 7.1 Laitteen luokka 1 (kodinkone) 7.2 Nimellisjännite: 400V 3 N ~ 50 Hz 7.3 Induktioalueiden nimellisteho: Vasen taka alue, halk. 160mm 2000W Oikea taka alue, halk. 180mm 2300W Vasen etu alue, halk. 210mm 2300W Oikea etu-alue, halk. 160mm 2000W 7.4 Uunin nimellisteho 2000W 7.5 Lieden osat löydät kuvasta Induktioliesi 2 sähköuuni 3 ohjauspaneeli 4 uunin luukku 5 astialokero 5 uunipelti 7 ritilä 7.6 uunin ohjauspaneeli (kuva 7.6.1) 1 uunin toimintokytkin 2 lämpötilakytkin 3 elektroninen ohjelmointilaite 8 INDUKTIOLIEDESTÄ 8.1 Sopivat keitinastiat. Induktiolieden työperiaate Keitinalueen ja astiapohjan yhteistyönä syntyy induktiovirta. Elektromagneettinen kenttä tunkeutuu läpi lieden lasikeraamisen pinnan ja indusoi astianpohjalla kiertovirran, joka lämmittää astianpohjan nopeasti. Keitinalue kytkeytyy päälle sopivan astian laittamisessa sen päälle. Jos otat astian pois, kytkeytyy alue pois päältä. A induktori B - sähköjärjestelmä

9 C - induktiovirta Jotta astia soveltuisi induktioliedelle, on sen pohjan oltava magneettinen ja oikeankokoinen. Induktioliedelle sopivat seuraavat astiat: - litteäpohjaiset teräksiset emaloidut astiat, - valuraudasta emaloidut astiat, - monikerroksiset ruostumattomasta teräksestä tai alumiiniastiat, vastaavalla induktiokelvollisuuden merkinnällä. Lieden oikean toiminnan varalta on pohjan oltava sileä ja magneettinen. Induktiokelvollisuus on tarkistettavissa magneetin avulla. Jos magneetti vetäytyy astian pohjalle, sitten tämä astia sopii induktioliedelle. Astiat, jotka eivät ole induktiokelvollisia: kuparista, pronssista, ruostumattomasta teräksestä, alumiinista, lasista, keraamiset astiat tai astiat alle 12 cm läpimitaltaan, samoin eivät kelpaa kupera- tai koverapohjaiset astiat. Lämmittävä energia välittyy parhaiten vain silloin, jos astia on keitinalueen kanssa mahdollisimman samankokoinen. 8.2 Astian havainti Lämpö siirtyy astianpohjalle, kun tunnistin havaitsee astian sijaitsevan keitinalueella. Jos poistat astian, lämmitys lakkautetaan. Siten säästetään paljon energiaa. Jos astia on pienempi keitinalueesta, lämmitetään vain se osa, jonka astia peittää. Pienesineet, jotka joutuvat keitinalueelle, eivät aiheuta alueen päällekytkentää. 8.3 Turvallisuustoimeenpiteet Aikarajoitus Jos liedelle unohtuu kattila, sitten jonkun ajan kuluessa käynnistyy poiskytkentä-automatiikka (1-10 tuntia, riippuen säädetusta tehosta). Automaattisesta aikarajoituksesta ilmaistaan keitinalueen poiskytkennällä, symbolin AS syttymisellä vastaavan keitinalueen näytössä ja äänimerkilla 2 minuutin aikana. Toiminnon poiskytkemiseksi kosketa minkä tahansa hipaisukytkinta Jälkilämmön ilmaisin. Keitinalueen poiskytkennän jälkeen palaa vastaavassa näytössä symboli H vielä jonkun ajan. Vältä koskettamasta aluetta siinä aikana. Kun symboli H on sammunut, on alue silti lämmin, mutta ei kuuma Lämpötilarajoitus. Keitinalueissa ovat tunnistimet, jotka mittavat lämpötilan astianpohjalla.

10 Jos laitat keitinalueelle tyhjän astian, säätää tunnistin siirrettävän voiman tehokkuuden automaattisesti. Tämä estää lieden pinnan ja astianpohjan vahingoittumisen Ylikiehumisen suoja. Jos lieden pinnalle sijoitetaan märkä pyyhe, kaadetaan nesteita tai laitetaan metalliesineitä, kytkeytyy keitinalue pois ja kuuluu äänimerkki. 8.4 Lieden ohjaus Fig. Ohjaus tapahtuu hipaisukytkimilla (kuva 8.4.1). Koske hipaisukytkimeen vain sormenpäällä. A - päälle-/ poiskytkentäpainike. Valitun keitinalueen kytkemiseksi päälle tai pois. B - keitinalueen tehon näyttö. C - valmiustilan näyttö (punainen täplä). D - tehon valinta, ajastimen asetukset. Hipaisukytkin - vähentää, + nostaa tehoa / minuuttimäärää. Ajastimen asetuksia varten. E - ajastimen kytkin. Kytkee ajastimen päälle tai pois. F - ajastimen näyttö. Näytössä näkyy ajastimella asetetun ajan pituus. G - ajastinohjattavien keitinalueiden ilmaisimet (punaiset täplät). Osoittavat, minkäänlainen alue on ajastinohjauksella.

11 H - Lukituskytkin. Mahdollistaa kaikkien kyktimien käytön eston. J- Lukituksen ilmaisin. 8.5 Keitinalueiden päällekytkentä Kosketa valitun keitinalueen kytkinta A. Vilkkuva symboli 0 ja lyhyt äänimerkki osoittavat, että alue on kytketty päälle. Näytössä näkyy valitun alueen ilmaisin C. Kytkimilla D voit säätää alueen tehon halutulle tasolle, esim. 4. Jos alueella ei ole astiaa, tai siinä on induktiokelvoton astia, alkaa tehon ilmaisin näytössä B vilkkumaan yhdessä ilmaisimen C kanssa. Jos keitinastia on induktiokelvollinen, sitten tehon ilmaisin jää pysyvästi näyttöön. Jos et tee tehon asetuksia, kytkeytyy keitinalue automaattisesti pois. Enimmäistehon käyttö yhdellä alueella saattaa vähentää tehoa viereisesta alueesta. 8.6 Poiskytkentä. Kosketa toimivan keitinalueen kytkinta A, pidä sormesi sen päällä tai vähennä teho kytkimen - avulla, kunnes keitinalue kytkeytyy pois. 8.7 Tehon säätäminen Teho on säädettävissä + tai - kytkimilla. Näyttöön ilmestyy haluttu teho ja P ( kuva 8.4.1). Valinta P mahdollistaa enimmäistehon (boosterin) käytön. 8.8 Ajastin Ajastin mahdollistaa jokaisen keitinalueen toiminta-ajan säätämisen erikseen. Sitä voi samanaikaisesti käyttää jokaisen keitinalueen kohdalla. Valitse keitinalue ajastimella käyttämiseksi, kytkimella. Ajastimen ilmaisin G ilmestyy näyttöön. Kosketa hipaisukytkinta ilmaisin G. muutaman kerran (kuva 8.4.1) kunnes vilkkuu senmukaisen keitinalueen Ajastimen asetusten tekeminen: Kytke haluttu keitinalue päälle ja säädä teho. Kosketa ja valitse keitinalueen ilmaisin G; se vilkkuu. säädä aika kytkimien + tai - avulla. Ajastin aloittaa aikaluennan siitä, milloin keitinastia laitetaan alueelle. Ohjelmoidun ajan päättyessä keitinalue kytkeytyy pois, näytössä F vilkkuu 0 ja kuuluu äänimerkki. Voit pysäyttää äänimerkin, koskettamalla + tai -. Loppuun kuluvan ajan tarkistamiseksi kosketa loppuun asti.. Ajastin ilmaisee, paljonko on aikaa keittämisen

12 Ajastimen asetusten muunteleminen. kosketa + tai -. Ajastintoiminnon peruutaminen: Kosketa samanaikaisesti + ja - ja pidä muutama sekunti. Jos aikaluennon loppuun on alle 1 minuutin, kosketa - ja pidä. Ajastimen poiskytkentä. Kosketa ja senjälkeen kahdesti + ja Lapsilukko Toiminto estää kytkimien käytön tahattomasti tai lasten toimesta. Turvallisuussyistä poiskytkentämahdollisuus säilyy. Toiminnan asettaminen Kosketa ja pidä kunnes lukituksen ilmaisin J syttyy ja kuuluu lyhyt äänimerkki. Jos keitinalueet ovat laitteen toiminnan aikana lukossa Toimivien keitinalueiden näyttöihin ilmestyy vuorotellen teho ja lukituksen symboli. Koskettaen +, tai syttyy vastaavan keitinalueen lukituksen ilmaisin J. Se sammuu muutaman hetken päästä. Jos keitinalueet eivät ole parastaaikaa käytössä, syttyvät J ja symboli vain hetkeksi ja sammuvat hetken päästä. Jos liesi on lukittu poiskytkettynä. Kytkimen kosketus aktivoi ilmaisimen J. Lukituksen ilmaisin J syttyy keitinalueen kytkimen A koskettamisella. Lukituksen poistaminen. Kosketa kunnes ilmaisin J sammuu ja kuuluu kaksinkertainen äänimerkki. 9 UUNIN TOIMINNOT 9.1 Uunin osat löydät kuvasta [1], [2], [3], [4], [5] uunin kannattimet 1 - Ylälämpövastus 2 - grillivastus 3 alalämpövastus 4 rei itetty takaseinä 5 uunin valaistus 6 lämpötilatunnistin 9.2 Toiminnon valintakytkin (9.2.1) mahdollistaa halutun uunitoiminnon valinnan. Kytkin on käännettävissä molemminpäin. Uunitoimintojen kuvauksen löydät jäljempänä. Ylä-lämpövastus. Toiminto mahdollistaa ruuan ruskistuksen päältäpäin.

13 Ala-lämpövastus. Lämpö siityy ruokaan alalämpövastuksesta, joka sijaitsee uuninpohjan alle. Sopiva esim. kakunpohjien paistamiseksi alapuolelta. Käytä paistamisen viimeisen 10 minuutin ajan. Alalämpö + tuuletin. Suositeltavasti laita ruoka uuniin alakannattimilla. Paistaminen perinteisella tavalla. Myös ala- sekä ylälämpövastus toimivat samanaikaisesti. Uuni on esilämmitettävä ennen ruuan laittamista uuniin. Suositeltavasti laita ruoka uuniin keskimmäisellä kannattimilla. Toiminto on sopiva leivontaan ja yleiseen paistamiseen. Perinteinen paistaminen + tuuletin. Samanaikaisesti toimivat ylä- sekä alalämpö että tuuletin. Lämpötila nousee uunissa nopeimmin. Säädä lämpöteho matalammaksi, verrattuna tavalliseen perinteiseen toimintoon. Grilli. Grillaus tapahtuu ylhäällä olevalla grillivastuksella. Esikuumuta uuni ennen grillausta. Toiminto on sopiva pienkokoisten ruokapalojen paistamiseksi (pihvit, shaslik, nakkimakkarat, kala, paahtoleipä tms.). Laita ruoka uuniin uunipellillä tai ritilällä. Jokaista sentimetriä kohti ruokapalan paksuudesta lastketaan 8-10 minuuttia grillausaikaa. Käännä ruoka paistamisen puolivälissä. Lihan paistamisella ritilällä laita uunipelti ritilän alle (ja sen päälle hieman vettä), jotta nesteet eivät tippuisi ruuasta uuninpohjalle. Grilli + tuuletin. Grillaus grillivastuksella, ilma kiertää tuulettimen voimilla. Sulatustoiminto. Toimii tuuletin, joka saa ilman kiertämään huonelämpötilalla, nopeuttaen pakastetun ruuan sulamisen. Pakastettuja vihanneksia voit valmistaa myös ilman sulattamista. 9.3 Lämpötilakytkin (kuva 9.3.1) lämmön säätämiseksi uunissa. Kytkimelle ovat merkityt lämpötilat. Lämpötilan säätäminen käännä kytkin oikealle, lämpötila on valittavissa asteen välillä.. Grillaustoiminnossa lämpötilan ei pitäisi ylittää 230 С. Paistamisen päättyessä säädä kytkin asentoon. 9.4 Elektroninen ohjelmointilaite Mahdollistaa uunin automaattisen toiminnan säätämisen. Uuni on tietenkin käytettävissä myös käsinohjauksella. Löydät ohjelmointilaitteen tarkemman kuvailun ohjeista jäljempänä. 9.5 Uunin valaisin Käyttämisen turvallisuutta varten on uunissa valaisin. Valo syttyy uunin päällekytkemisessa. 9.6 Lisävarusteet. Uunin tarvikkeisiin kuuluu uunipelti (9.6.1) ja ritilä (9.6.2). Uunipelti. Leivontaan. Älä laita peltia uuninpohjalle. Ritilä. Sen avulla voit laittaa astian uunissa kannattimien eri tasoille. Muutamat ruuat ovat paistettavissa ritilällä. Laita uunipelti ritilän alle, jotta uuninpohja ei likaantuisi. 9.7 Uunin päällekytkentä. 1. Laita ruoka uuniin sopivalle korkeudelle ritilän päälle laitetussa astiassa tai vain ritilällä, uunipelti sijoitettuna sen alle (9.7.1).

14 2. Valitse haluttu uunitoiminto, esim. (9.7.2). 3. Valitse sopiva lämpötila, esim. 200 С (9.7.3). 4. Ohjelmointilaitteella voit valita uunin toiminta-ajan. 5. Käyttämisen aikana on uunin luukku pidettävä suljettuna. 6. Uunin käyttämisen päättyessä säädä molemmat kytkimet poiskytkettyyn asentoon. 9.8 Uunin käyttämisestä. Paistaminen Leivontaan ovat sopivia tavalliset vuoat ja uunipellit, taikka teflonipinnoitteiset tai keraamiset, lasista tai foliosta vuoat (9.8.1). Uusi metallivuoka on ensiksi pestävä ja sitten lämmitettävä uunissa tyhjänä. Voit vuorata uunipellin /-vuoan leivinarkilla. Silloin leivonnaiset eivät tartu astiaan. Jos paistat tuulettimella, valitse 30-50C verran matalampi lämpö, verrattuna tavalliseen. Leivontaan on parasta toimintojen ja käyttäminen. Paisto-ajan ja lämpötilan valinnassa on otettava huomioon ruuan paino ja koostumus. Käyttäjän on kokemuksiensa ja reseptin ohjeiden mukaisesti itse päätettävä, minkäänlainen uunitoiminto ja korkeus ovat sopivia. Ensi kertaa reseptia kokeillessa on suositeltavaa valita reseptinmukaiset lämpötilat. Jotta näkisit, onko leivonnainen valmista, pistä puinen tikku kakkuun ja ota ulos. Jos taikinaa on tarttunut tikkuun, ei ole kakku vielä valmis. Paistamisen jälkeen kytke uuni päältä pois ja jätä leivonnainen uuniin vielä 5 minuutiksi. Uunin käyttämisen ajaksi on poistettava uunista muut tarvikkeet joita et käytä parastaaikaa. lihan paistaminen Lihan paistamiseksi keraamiset, lasista, metallista tai valuraudasta astiat, jotka kestävät korkeaa kuumuutta, ovat parhaita (9.8.2). Lihan (jos on pakastettu) on oltava sulanut kokonaisesti ennen laittamista uuniin. Suolaa lisätään mieluummin paistamisen loppuvaiheessa. Laita astiaan myös hieman vettä. Paistamisen aika vaihtelee esim. 500 g erilaisten lihalajien kohdalla 10stä 40een minuutiin. Jätä liha paistamisen jälkeen vielä vartiksi käärittynä folioon. Grillausta varten voitele lihaa öljyllä. Käännä lihanpalasia pannulapiolla. Vinkki: Kauankestävän paistamisen tapauksessa voit kytkeä uunin pois noin 10 minuuttia aiemmin ja käyttää uunin jälkilämpöä. Välttääkseen höyryä laita astian päälle kansi ja ota se ruskistusta varten pois vasta ennen paistamisen loppua. Lihan paistamiseksi on parasta toiminnon käyttö. Muutamalla tasolla samanaikaisesti paistaminen toiminnolla. Esilämmitä uuni. Samanaikaisesti voit muutamaa ruokaa laittaa uuniin siinä tapauksessa, jos niiden paistolämpötilat ovat samoja. Valmistusaika voi poiketa.

15 10 ELEKTRONINEN OHJELMOINTILAITE 10.1 Yleistä. Digitaalinen ohjelmointilaite antaa mahdollisuuden uunin ohjaukseen ajastimella. Kellonaikaa ilmaistaan minuuttien tarkkuudella. Jokaisen ohjelman päättyessä kytkeytyy uuni automaattisesti pois ja kuuluu äänimerkki. Ohjelmointilaite: 1. Ilmaisee kellon, sen avulla voidaan asettaa paistamisen kesto, paistamisen päättymisaika ja minuuttiajastin. 2. mahdollistaa turvallisuustoimintojen kuten automaattinen poiskytkentä ja lapsilukko asettamisen. Ohjelmointi. Kosketa toimintopainiketta ja säädä haluttu aika muutamassa sekunnissa, painikkeella. Kellonajan korjaus on mahdollista painikkeella. Painikkeiden ja lyhyt kosketus muuttaa aikaa 1 minuutin askeleella, jatkuva painallus lisää tai vähentää minuutteja nopeammin. Kuva laitteen osat 1 - ohjelmointilaitteen toimintovalinnan painike 2 - ajan säätämispainike (lisääminen) 3 ajan säätämispainike (vähennys) 4 automaattisen poiskytkennän ilmaisin 5 - paistamisajan ilmaisin 6 - paistamisen päättymisajan ilmaisin 7 ajastimen ilmaisin 8 kellonäyttö 9 ilmaistava aika 10 lukituksen ilmaisin 11 puuttuu mallista Ilmaisin vilkkuu näytössä lieden ensikytkennän jälkeen virtaverkkoon tai sähkökatkoksen jälkeen. Aluksi on säädettävä oikea kellonaika. Sähkökatkoksen jälkeen ilmaisin vilkkuu näytössä Kellon asettaminen. Uunin toimintokytkin on säädetty asentoon 0. Kosketa, aika 12:00 ilmestyy näyttöön. Painikkeilla ja aseta haluttu aika. Muutamassa sekunnissa ilmaisin sammuu ja aika tallennetaan Äänimerkki Ohjelman lopussa muistuttaa siitä äänimerkki ja valitun toiminnon ilmaisin vilkkuu. 60 sekunnin kuluttua äänimerkki päättyy itse, aktivoidun toiminnon ilmaisin vilkkuu.

16 Minkä tahansa painikkeen painalluksella voit kytkeä äänimerkin pois aiemmin. Laite siirtyy automaattiselta ohjaukselta käsinohjaukselle. Lämpövastukset kytkeytyvät päälle termostaatin mukaisesti ja käyttäjän on itse ohjattava uunia (huolehdittava poiskytkemisestä). Paistamisen päätyessä säädä sekä lämpökytkin että toimintokytkin asentoon Paistoajan keston ohjelmointi. Valitse uunitoiminto, esim. ja säädä lämpötila. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin vilkkuu. Painikkeiden ja avulla säädä paistamisen kesto, esim. 45 minuuttia. Muutaman sekunnin kuluttua ilmaisin palaa pysyvästi. Ohjelmointilaite aloittaa aikalaskennan. Näytössä näkyy paistamisen päättymiseen asti kuluvaa aikaa. Paistoajan muuntelu. Kosketa painiketta, ilmaisin vilkkuu. Muuntele asetukset painikkeiden ja avulla. Asetuksen peruuttaminen. Kosketa painiketta, ilmaisin vilkkuu. Kosketa painiketta kunnes näyttöön ilmestyy 0:00. Muutaman sekunnin kuluttua ilmaisin sammuu, näytössä näkyy kellonaika Paistamisen päättymisajan ohjelmointi. Useimmin käytetään samanaikaisesti paistoajan keston ohjelmoinnin kanssa. Valitse uunitoiminto ja lämpötila. Ohjelmoi paistamisen kesto, kuten edellä kuvailtu. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin syttyy, senjälkeen valitse painikeilla tai avulla haluttu poiskytkentäaika, esim. 14:30. Muutaman sekunnin kuluttua asetukset tallennetaan. Näytössä näkyy kellonaika. Ilmaisin palaa. Kello 13:45 kytkeytyy uuni automaattisesti päälle, näytössä näkyy paistamisen loppuun kuluvaa aikaa, näytössä palaa ilmaisin. Kello 14:30 kytkeytyy uuni pois, kuuluu äänimerkki ja ilmaisin Paistamisen päättymisajan muuntelu. vilkkuu. Kosketa painiketta, kunnes ilmaisin syttyy näytössä, näet aiemmin asetettua paistamisen päättymisaikaa. Muuntele asetukset toivon mukaisesti painikkeilla ja. Asetuksen peruuttaminen. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin vilkkuu. Kosketa painiketta kunnes aikalaskenta näytössä loppuu. Paistamisen päättymisajan toiminto on peruutettu ja uuni kytkeytyy päälle heti, säädetyn paistamisen keston toiminnolla. Kello on tarkistettavissa minkä tahansa toiminnon aikana. Kosketa painiketta, kunnes ilmaisin aloittaa vilkunnan. Ohjelmointilaite ilmaisee kellonajan muutaman sekunnin aikana, senjälkeen ilmaisee taas toiminnon loppuun kuluvaa aikaa.

17 10.6 Ajastin. Ajastin antaa äänimerkin asetetun aikalaskennan päättyessä. Ajastimen voi asettaa toimimaan riippumattomana uunitoiminnoista. Toiminto on käytettävissä myös silloin, jos uuni ei toimi. Ajastin ei kytke uunia päälle tai pois. Ajastimen asetusten tekeminen. Kosketa painiketta kunnes ilmaisin vilkkuu; näytössä näkyy 0:00. Aseta aika painikkeiden ja avulla, esim. 25 min. Muutaman sekunnin kuluttua ajastin aktivoituu ja ilmaisin näkyy pysyvästi näytössä. Näytössä näkyy kellonaika. Asetetun ajan päättyessä kuuluu äänimerkki ja ilmaisin Ajastimen asetusten muunteleminen. Asetukset ovat muutetavissa samalla tavalla, kuten aiemmin kuvailtu. Ajastimen asetusten peruuttaminen. vilkkuu. Kosketa painiketta muutaman kerran, kunnes ilmaisin vilkkuu. Kosketa painiketta ja pidä, kunnes näytössä näkyy 0:00. Muutaman sekunnin kuluttua ilmaisin sammuu. Näytössä näkyy kellonaika tai asetettu aika (paistamisen loppuun kuluva aika, jos oli asetettu). Jos ajastin on käytössä ohjelmoidun paistamisen aikana, muista, että ajastimen poiskytkemisen jälkeen uuni ei kytkeydy automaattisesti pois Aikatoiminnoiden peruutus. Kaikkia asetettuja ohjelmia voi peruuttaa kahdella tavalla: 1. Kosketa ja pidä painiketta painettuna muutaman sekunnin ajan. Toiminnoiden ilmaisimet sammuvat, tämä merkitsee, että toiminnot ovat peruutettuja. 2. Säädä uunin toiminnokytkin asentoon 0. Uuni kytkeytyy pois senjälkeen, ajastin jää toimimaan. Jos toiminnot peruutetaan uunin toiminnan aikana, siirtyy uuni käsinohjaukselle ja käyttäjän on itse kytkettävä uuni pois. Molemmat ohjauskytkimet (lämpö ja toiminto) ovat säädettävä nolla-asentoon Lukitseminen Automaattonen poiskytkentä. Jos uuni on jatkuvasti käsinohjauksella toiminut yli 3 tunnin, automaattinen suojausjärjestelmä kytkee uunin pois. Kuuluu lyhyt äänimerkki ja ilmaisin vilkkuu. Ilmaisimen poiskytkentää varten säädä uunitoiminnoiden kytkin asentoo 0. Lapsilukko. Ohjelmointilaitteen lukitseminen. Kosketa samanaikaisesti painikkeita ja pidä, kunnes ilmaisin syttyy. Senjälkeen on uunin päällekytkentä mahdotonta. Jos uuni samanaikaisesti toimii, on mahdollista toiminnon ja lämpötilan muunteleminen, mutta ohjelmointilaitteen asetukset eivät ole muunneltavissa. Ohjelmointilaitteen lukituksen poistaminen. Kosketa painikkeita ja samanaikaisesti ja pidä muutama hetki painettuna, kunnes ilmaisin sammuu.

18 Toimintokytkimen säätäminen nolla-asentoon ei peruuta lukitusta Ohjelmointilaitteen äänimerkit. Äänimerkit ovat poiskytkettävissä. Poiskytkentää varten kosketa samanaikaisesti ja ja pidä painettuna. Aktivointia varten kosketa samanaikaisesti painikkeita ja pidä painettuna. 11 PUHDISTUS JA HUOLTO Huomio: Irrota laite virtaverkosta aina ennen puhdistusta Yleistä Puhdista lieden pinta jokaisen käytön jälkeen. Älä käytä hankaavia aineita tai puhdistusaineita, jotka saattavat naarmuttaa keraamista lasia, äläkä käytä metallista pesusientä tai muuta vastaavaa välinettä. Laitetta ei saa puhdistaa höyrypesurilla. Puhdista ruostumattomat osat erikoisella ruostumattoman teräksen puhdistusaineella. Kiertokytkimet ja ohjauspaneeli pyyhi laimeassa puhdistusaineliuoksessa kostutetulla pyyhkeellä, ilman hankaavia aineita, jotta merkinnät ohjaimissa eivät vahingoittuisi. Lasipinnan puhdistuksessa on vältettävä naarmuja, koska niistä saattaa syntyä lasin murtumia. Uunipeltejä tm. tarvikkeita voi pestää astianpesuaineella. Huuhtele ja kuivaa ne huolellisesti. Tarkista luukun tiivisteen puhtaus Induktiolieden puhdistus Puhdista induktioliesi vain jäähtyneena. Puhdistusaine on huolellisesti huuhdeltava, muuten se voi syövyttää pintaa. Älä käytä induktiolieden puhdistuksessa hankaavia aineita, metallisieniä, tahranpoistoainetta tms. Varo naarmuuttamasta pintaa astiolla. Käytä mikrokuidusta pyyhettä, joka ei jätä pinnalle raitoja. Käytä vain lasikeraamisen pinnan puhdistusaineita. Ne aineet antavat lasikeraamiselle pinnalle suojakerroksen. Kuivaa lieden pinta kuivalla pyyhkeellä. Jos liedessä on palanutta / kuivunutta likaa, on se poistettavissa erikoisella raaputimella (11.2.1). Tämä raaputin ei naarmuta lasikeraamista pintaa. Älä anna sokerin joutua kuumalle liedelle, koska se saattaa palaessa jättää pysyvää jälkeä lieden pinnalle. Poista sokeri tms. heti vastaavan raaputtimen avulla heti, vielä kuumana. Senjälkeen kytke liesi pois, anna jäähtyä ja puhdista kunnolla. Tarkista, että astian pohja on kuiva ja puhdas, ennen liedelle laittamista Uunin puhdistaminen Puhdista uuni jokaisen käyttämisen jälkeen. Älä kaada vettä uunin sisälle. Vältä liikuttamasta lämpötilatunnistinta, ole varovainen ylälämpövastuksella. Uunin puhdistaminen on helpompaa, jos irrotat uunin luukun. HUOMIO: Uunia ei saa puhdistaa höyrypesurilla. Uuninluukun irrottaminen. Aukaise luukku kokonaisesti. Nosta saranoissa olevat silmukkat (11.3.1) ylös, laita silmukka 1 koukulle 2 saranalla 3 (11.3.2). Sulje luukku hitaasti 45 asteen kulmaan asti ja nosta saranat pois niiden sijaintipaikoistaan (11.3.3). Varo sormiasi, koska oven jousitus on jäykkä. Kannattimien poistaminen (11.3.4): paina kannattimien etuosalle 1, vedä pois koukku 2 reiästä 3. Taivuta kannattimia 1 uunin sisälle ja vedä toinen pää pois rei istä 4. Luukun ja kannattimien

19 poistamisen jälkeen on uuni helposti puhdistettava. Pese emaloidut pinnat uunipuhdistusaineella. Mutta kaikenlaiset uunipuhdistusaineet ovat hyvin vahvoja. Noudata valmistajan ohjeita aineen pakkauksesta. Pese uunikannattimet astianpesuaineella, huuhtele ja kuivaa. Irrota valaisimen peite kiertämällä, pese ja kuivaa (11.3.5). Uunin sisäpinnan puhdistuksen jälkeen laita takaisin kannattimet ja luukku. 12 HÄIRIÖIDEN TAPAUKSESSA Olennaista takuuaikana on, että minkä tahansa korjaus suoritettaisiin valmistajan valtuuttaamassa korjaamossa. Jos laitteessa ilmenee häiriöitä, käänny vastaavaan korjaamoon tai huoltoliikkeeseen. Ilmoita huoltoliikkeelle laitteen malli, tyyppi ja sarjanumero. Löydät tämän tiedon tyyppikilvestä, joka sijaitsee uunin sisällä, vasemmalla reunassa. 13 YMPÄRISTÖÄ KOSKEVA TIETO Direktiivin 2002/96/EC mukaisesti on laite varustettu ylivedetyn roskakorin muotoisella symbolilla. Symboli merkitsee, että käytettyä laitetta ei saa heittää pois tavallisen talousjätteen mukana. Käyttäjän on toimitettava vanha laite sähkö- ja elektroniikkalaitteiten kierrätys- tai keräyspisteeseen. Asianmukaisella lajittelulla vähennät sähkö- ja elektroniikkalaitteiden ja akkujen aiheuttamia ympäristöhaittoja ja edistät niiden uudelleenkäyttöä, kierrättämistä ja talteenottoa. TEKNISET TIEDOT Malli KI2820B/X-FUT Energiamerkintä A Energiankulutus perinteisessä paistamisessa 0,79kWh Uunin tilavuus ltr. 55 Isomman uunipellin pinta-ala cm2 1080

KÄYTTÖOHJE PÖYTÄUUNI KAHDELLA KEITINALUEELLA

KÄYTTÖOHJE PÖYTÄUUNI KAHDELLA KEITINALUEELLA KÄYTTÖOHJE PÖYTÄUUNI KAHDELLA KEITINALUEELLA MALLIN NUMERO EO 7150, EO 7143 Tuote on EU-n direktiivien 2006/95/EC (LVD) ja 2004/108/EC (EMC) mukainen. TEKNISET TIEDOT Virtajännite 220-240V~ 50Hz Teho:

Lisätiedot

KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE

KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN OSAT 1 OHJAUSPANEELI 2 UUNIN ERISTE 3 GRILLIVASTUS 4 KANNATIN 5 RITILÄ 6 UUNIPELTI 7 LUUKUN SARANA 8 LUUKKU 9 TUULETUSAUKOT 10 KIINNITYS KALUSTEESEEN 11 UUNIN

Lisätiedot

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YLEISTÄ Lue ohjekirjaa huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Säilytä ohjekirja tulevaisuudeksi. Sähköasennus on suoritettava

Lisätiedot

FP1063E Kalusteeseen sijoitettava uuni Käyttöohjeet

FP1063E Kalusteeseen sijoitettava uuni Käyttöohjeet FP1063E Kalusteeseen sijoitettava uuni Käyttöohjeet TURVALLISUUS 1. Toimivaa laitetta ei saa jättää ilman valvontaa. Erityisesti on varottava, jos käytetään rasvaa tai öljyä nämä aineet syttyvät helposti.

Lisätiedot

KERAAMINEN LIESI KC7240 /KC7241 KÄYTTÖOHJE

KERAAMINEN LIESI KC7240 /KC7241 KÄYTTÖOHJE KERAAMINEN LIESI KC7240 /KC7241 KÄYTTÖOHJE Hyvä asiakas! Kiitämme sinut, että olet valinnut tämän tuotteen. Lue ohjekirjaa huolellisesti ennen laitteen käyttöön ottamista. Tämä liesi on I suojausluokan

Lisätiedot

Sekoitinsarja Käyttöohje

Sekoitinsarja Käyttöohje Sekoitinsarja Käyttöohje Lue ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain käyttöohjeen mukaisesti. Säilytä ohjekirja lukemiseksi tulevaisuudessa. TURVALLISUUS Laite ei ole

Lisätiedot

SÄHKÖLIESI H5VMH6A KÄYTTÖOHJE

SÄHKÖLIESI H5VMH6A KÄYTTÖOHJE SÄHKÖLIESI H5VMH6A KÄYTTÖOHJE TURVALLISUUS Laitteen osat lämpenevät käytössä hyvin korkeaan lämpötilaan asti. Vältä koskettamasta uunin sisäpintaa ja liesitason pintaa, kun se toimii. Pidä pienet lapset

Lisätiedot

PYSTYPAKASTIN SFS 205 SFS 101 SFS 270 SFS 100 KÄYTTÖOHJE

PYSTYPAKASTIN SFS 205 SFS 101 SFS 270 SFS 100 KÄYTTÖOHJE PYSTYPAKASTIN SFS 205 SFS 101 SFS 270 SFS 100 KÄYTTÖOHJE Laitteen kuvailu 7 1. Päällys 2. Lokero 3. Keskimmäinen lokero 4. Iso lokero 5. Säädettävät jalat 6. Termostaattikytkin 7. Pikapakastuskytkin Kuljetus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA INDUKTIO-LIESITASO TI 932, TI1032

KÄYTTÖOHJE KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA INDUKTIO-LIESITASO TI 932, TI1032 KÄYTTÖOHJE KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA INDUKTIO-LIESITASO TI 932, TI1032 Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Sillä tavalla varmistat laitteen virheettöman ja tehokkaan toiminnan. TURVALLISUUS

Lisätiedot

KULMAAN ASENNETTAVA LIESITUULETIN ANGOLO ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

KULMAAN ASENNETTAVA LIESITUULETIN ANGOLO ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE KULMAAN ASENNETTAVA LIESITUULETIN ANGOLO ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Lue ohjekirja huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Säilytä ohjekirja tulevaisuudessa lukemiseksi. Laite on asennettavissa

Lisätiedot

SCHLOSSER LIESITUULETIN RH15 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

SCHLOSSER LIESITUULETIN RH15 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SCHLOSSER LIESITUULETIN RH15 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TURVALLISUUS Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöön ottamista. Asennus on suoritettava pätevän ammattimiehen toimesta. Valmistaja

Lisätiedot

ILMANKOSTUTIN SHF 1005 KÄYTTÖOHJE

ILMANKOSTUTIN SHF 1005 KÄYTTÖOHJE ILMANKOSTUTIN SHF 1005 KÄYTTÖOHJE Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain ohjeiden mukaisesti. Säilytä nämä ohjeet tulevaisuutta varten. Suosittelemme, että säilytät

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 1200W/2000W Hipaisukytkimet 0,5-7,5 tunnin ajastin Pyörimistoiminto (oskillointi) LED-merkkivalo osoittaa valitun toiminnon

Lisätiedot

KG 1409B, KG 1408 Kaasuliesi sähkösytytyksellä

KG 1409B, KG 1408 Kaasuliesi sähkösytytyksellä KG 1409B, KG 1408 Kaasuliesi sähkösytytyksellä 1 Kiitos, että olette ostaneet Mastercook KG1409 kaasulieden. Laite on valmistettu turvallisuusdirektiivien EN 30-1-1, EN 30-2-1, EN 60335-1; EN-60335-2-6

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Mikroaaltouuni MH-6047 käyttöohjeet

Mikroaaltouuni MH-6047 käyttöohjeet Mikroaaltouuni MH-6047 käyttöohjeet Yleiset turvallisuusohjeet Varoitus! Tulipalon, sähköiskun tai henkilövahinkojen välttämiseksi noudata seuraavia turvallisuusohjeita. 1. Ruokia ja juomia ei saa lämmittää

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA JÄÄKAAPPI SCANCOOL BIK341A+ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA JÄÄKAAPPI SCANCOOL BIK341A+ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA JÄÄKAAPPI SCANCOOL BIK341A+ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Vanhojen sähkö-tai elektroniikkalaitteiden käsittely Vanhoissa sähkölaitteissa sisältyy arvokkaita materiaaleja, joita voidaan

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖARILA OFTE 40B OFTE 40C OFTE 60B OFTE 60BR Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO...

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Liesituuletin. Cilindro IS. saarekemalli

Käyttöohjeet. Liesituuletin. Cilindro IS. saarekemalli Käyttöohjeet Liesituuletin Cilindro IS saarekemalli Ennen asennusta lue ohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet tulevaisuutta varten. Tuuletin on muotoiltu toimimaan ilmanpoistojärjestelmässä (ilmastointikanavan

Lisätiedot

Exclusive Art Asennus- ja käyttöohjeet

Exclusive Art Asennus- ja käyttöohjeet IValmistelu Puhdistus ja kunnossapito Exclusive Art Asennus- ja käyttöohjeet 1. Suihkukaapin puhdistukseen voidaan käyttää nestemäistä yleispuhdistusainetta ja pehmeää puhdistusliinaa. Puhdistusaine ei

Lisätiedot

WINE DUETT TOUCH 21 VIINIKAAPPI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

WINE DUETT TOUCH 21 VIINIKAAPPI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE WINE DUETT TOUCH 21 VIINIKAAPPI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YLEISTÄ Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöön ottamista. Viinikaappisi palvelee sinut pitkiä vuosia, jos käytät ja huollat sitä oikein.

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE

LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE 1. YLEISKUVAUS 1. Paahtopaikat 2. Korkeussäädin 3. Paahtoasteen säädin 4. STOP-painike 5. Murupelti (irrotettava) 6. Johto 7. Sulatuspainike 8. Uudelleenlämmityspainike

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE viininjäähdytin kompressorilla

KÄYTTÖOHJE viininjäähdytin kompressorilla KÄYTTÖOHJE viininjäähdytin kompressorilla Ohjekirja sisältää tärkeää tietoa laitteen turvallisesta asennuksesta ja käyttämisestä. Ennen viinikaapin käyttöönottoa lue nämä asennus- ja käyttöohjeet huolellisesti.

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN OSAT 1 letku 2 lämpötilan merkkivalo (oranssi) 3 päällekytkennän merkkivalo (punainen) 4 päälle/pois kytkin 5 kantosanka 6 turvalukitus /täyttöreikä 7 keitin

Lisätiedot

Asennusohje. SAFERA Siro R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU4.1-U

Asennusohje. SAFERA Siro R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU4.1-U Asennusohje SAFERA Siro R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU4.1-U v4.2.1 FIN Siro R PCU4.1-U Sisällysluettelo 1. Valmistelut 2. Asennus 3. Asennuksen vianmääritys 4. Lisävaruste: vesivuotovahdin

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

12502 FIN - 2007 AM Käyttöohjeet sähkögrillille 12502 Tutustu huolella tähän käyttöoppaaseen ennenkuin kokoat ja otat käyttöön tämän laadukkaan LANDMANN-grillisi. Käyttöohjeita seuraamalla estät toimintahäiriöiden

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta

Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506 Käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Asennus... 3 3. Käyttö... 3 3.1. Käyttöönotto...3 3.2

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE. SAFERA Siro R-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20809 V4.5.0 FIN SIRO R-LINE

Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE. SAFERA Siro R-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20809 V4.5.0 FIN SIRO R-LINE Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE SAFERA Siro R-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 0809 V..0 FIN SIRO R-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys.

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

Mastercook KÄYTTÖOHJEET. Kaasuliesi KGE 3490 FUT

Mastercook KÄYTTÖOHJEET. Kaasuliesi KGE 3490 FUT Mastercook KÄYTTÖOHJEET Kaasuliesi KGE 3490 FUT 2 3 4 LAITTEEN KUVAILU Kaasuliesi sähköuunilla Mitat 850 x 500 x 600 mm Virtajännite 230V 50 Hz Laitteen osat ja varusteet (1.1.1) 1 - kaasuliesi 2 sähköuuni

Lisätiedot

IR321 IR421 INDUKTIOLIESITASO KÄYTTÖOHJE

IR321 IR421 INDUKTIOLIESITASO KÄYTTÖOHJE IR321 IR421 INDUKTIOLIESITASO KÄYTTÖOHJE Turvallisuus Laitteen asennus virtaverkkoon, samoin huolto- ja korjaustyöt on annettava pätevän ammattilaisen sähköasentajan / huoltomiehen toimeksi. Toimivaa laitetta

Lisätiedot

Malli: NF2500G / NF5000G

Malli: NF2500G / NF5000G Malli: NF2500G / NF5000G Käyttöohje FI 3 251-091124 1 FI Sisältö Tärkeitä ohjeita 3 Pakkauksesta purkaminen ja asennus 3 Sähköiset liitännät 4 Laitteen käynnistäminen, valo ja lukko 4 Termostaatti 5 Sulatus

Lisätiedot

WAD-518 WAFFLE MAKER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM

WAD-518 WAFFLE MAKER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM WAD-518 WAFFLE MAKER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM KÄYTTÖOHJE WAD-518 VOHVELIRAUTA FIN Wilfa WAD-518 -vohvelirauta on vohvelirautasarja,

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Asennusohje. SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3. v4.2.1 FIN Smart R PCU3

Asennusohje. SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3. v4.2.1 FIN Smart R PCU3 Asennusohje SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3 v4.. FIN Smart R PCU3 5 Sisällysluettelo. Valmistelut. Asennus 3. Asennuksen vianmääritys 4. Lisävaruste: vesivuotovahdin asentaminen

Lisätiedot

MAKKARAGRILLI. Asennus- ja käyttöohjeet

MAKKARAGRILLI. Asennus- ja käyttöohjeet MAKKARAGRILLI HD1 HD2 HD4 Asennus- ja käyttöohjeet S/N: Rev.: 2.0 Hyvä asiakkaamme, Onnittelumme, että valitsitte Metos-laitteen palvelemaan keittiötoimintojanne. Teitte hyvän valinnan. Teemme parhaamme,

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

Käyttöohje. Turvallisuusohjeet HUOMIO! Epäasianmukainen käyttö voi aiheuttaa ainevahinkoja tai toimintahäiriöitä.

Käyttöohje. Turvallisuusohjeet HUOMIO! Epäasianmukainen käyttö voi aiheuttaa ainevahinkoja tai toimintahäiriöitä. 1 4 Käyttöohje Lue tämä käyttöohje huolellisesti ja säilytä se myöhempää tarvetta varten. Näin opit käyttämään -kelloasi oikein ja siitä on sinulle pitkään iloa. Käyttöohje on saatavilla myös verkossa:

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

Mallit: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600

Mallit: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Mallit: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Käyttöohje FI Sisältö Tärkeitä ohjeita 2 Pakkauksesta purkaminen ja asennus 2 Sähköiset liitännät 3 Laitteen käynnistäminen 3 Termostaatti 3 Sulatus 4 Lukko

Lisätiedot

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06 IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-S IH-5509-W 2016 / 06 YLEISET OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useampaa liesikupumallia. Asennuskuvat ovat ohjeellisia ja näyttävät yksityiskohtia, jotka eivät

Lisätiedot

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet PÖYTÄLASIKKO KENTUCKY COLD Asennus- ja käyttöohjeet 4310302, 4310304, 4310322, 4310324 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 1 2. Laitteen käyttötarkoitus... 1 3. Laitteen käsittely... 1 4. Laitteen sijoitus...

Lisätiedot

WA-1 WAFFLE MAKER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM

WA-1 WAFFLE MAKER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM WA-1 WAFFLE MAKER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM KÄYTTÖOHJE WA-1 VOHVELIRAUTA FIN TÄRKEITÄ TURVALLISUUSMÄÄRÄYKSIÄ Sähkölaitteita

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

C9IMX9. Funktioner. Lisävarusteet. klassinen. Pääuuni 90 CM LIESI MONITOIMIUUNILLA JA INDUKTIOTASO RUOSTUMATON TERÄS ENERGIALUOKKA: A

C9IMX9. Funktioner. Lisävarusteet. klassinen. Pääuuni 90 CM LIESI MONITOIMIUUNILLA JA INDUKTIOTASO RUOSTUMATON TERÄS ENERGIALUOKKA: A C9IMX9 90 CM LIESI MONITOIMIUUNILLA JA INDUKTIOTASO RUOSTUMATON TERÄS ENERGIALUOKKA: A EAN13: 8017709222888 Induktiotaso 5 keittoaluella: Vasen taka: Ø 180 mm, 1850 W - Turbo 3000 W Vasen etu: Ø 145 mm,

Lisätiedot

} Käsiajo ~ Varoitusnappi

} Käsiajo ~ Varoitusnappi Ohjauspaneeli: Käyttöohje u v w x y z { Virrankytkin Näytönsuoja } Käsiajo ~ Varoitusnappi Höyry Valonkytkin Etähälytyksen vastaanottaminen Kytkin FM/CD Otsonigeneraattori Puhelin Korotusnappi FM Sulkunappi

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE KAASULIESI KNJ1G21S/RO

KÄYTTÖOHJE KAASULIESI KNJ1G21S/RO KÄYTTÖOHJE KAASULIESI KNJ1G21S/RO ASENNUS Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen ensikäyttöä. Ohjeista löydät olennaista tietoa laitteen turvallisesta asennuksesta ja käyttämisestä. Säilytä ohjekirja.

Lisätiedot

SFP140BE. Funktioner. Lisävarusteet. linea

SFP140BE. Funktioner. Lisävarusteet. linea SFP140BE 60 CM LINEA KIERTOILMAUUNI PYROLYYSITOIMINNOLLA TOUCH SCREEN - VÄRINÄYTÖLLÄ VALKOINEN, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+ EAN13: 8017709218713 Uunin tilavuus: Netto: 70 L Brutto: 79 L Lämpötila: 30-280ºC

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Käyttöopas kytke ja käytä -asennus HYVÄ ASIAKAS Kiitos, että olet hankkinut Wireless Phone Jack -puhelimen ja/tai lisälaajennusyksikön.

Lisätiedot

Suomi. turvallisuus. selitykset

Suomi. turvallisuus. selitykset 2 BLX50 series Suomi Taita auki etusivun kuvitukset Tehosekoittimen avulla voit valmistaa esimerkiksi keittoja, juomia, pateita, majoneesia ja korppujauhoja, jauhaa keksejä tai pähkinöitä ja murskata

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE F

KÄYTTÖOHJE F KÄYTTÖOHJE F09902010007 Käyttöohje Erittäin tärkeää: Lue tämä ohje huolellisesti ennen keittotason käyttöä. Tämä ohje on suunniteltu niin, että ohjeen tekstit liittyvät vastaaviin kuviin. 0 Tunnistaminen

Lisätiedot

Kivipatterit - Käyttö- ja asennusohje

Kivipatterit - Käyttö- ja asennusohje Kivipatterit - Käyttö- ja asennusohje Turvallisen lämmittämisen takaamiseksi lue nämä varoitukset ensin! Sähköverkkoliitännän saa tehdä ainoastaan sähköasentaja, jolla on voimassa olevien määräysten mukaiset

Lisätiedot

JÄÄKAAPPI DBF19060R-0865 DBF19060B-0858

JÄÄKAAPPI DBF19060R-0865 DBF19060B-0858 Käyttöohje JÄÄKAAPPI DBF19060R-0865 DBF19060B-0858 Tuote on direktiivien 2006/95/EC (LVD) sekä 2004/108/EC (EMC) mukainen 1 VAROITUS : 1. Tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. 2. Laite on asennettava

Lisätiedot

Kattoluukku: Hollandia 300, 500, 600, 700, 710

Kattoluukku: Hollandia 300, 500, 600, 700, 710 Kattoluukun käyttäminen 1. Ohjauspaneelit (sähköinen ja elektroninen versio) Sähkökäyttöiset Hollandia 300 DeLuxe -versiot ilman liukuvaa aurinkosuojaa (aurinkoverholla tai ilman sitä), Hollandia 500 FreeDome

Lisätiedot

SFP6925BPZE. Funktioner. Versiot. Victoria 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ VALKOINEN, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+

SFP6925BPZE. Funktioner. Versiot. Victoria 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ VALKOINEN, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+ SFP6925BPZE 60 CM MONITOIMIUUNI PYROLYYSILLÄ VALKOINEN, SOFT CLOSE ENERGIALUOKKA: A+ EAN13: 8017709218874 Anti fingerprint 13 toimintoa Uunin tilavuus: Netto: 65 litraa Brutto: 79 litraa Lämpötila: 30-280

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisan näytöskeittiössä olevissa Whirlpoolin kodinkoneissa yhdistyvät huippuluokan teknologia ja energiatehokkuus, joilla minimoidaan

Lisätiedot

SALAMANTERI. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI TYYPPI: SS106, SS206 Asennus- ja käyttöohjeet S/N: = Rev.: 2.1 Hyvä asiakkaamme, Onnittelumme, että valitsitte Metos-laitteen palvelemaan keittiötoimintojanne. Teitte hyvän valinnan. Teemme

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet VIINIKAAPPI TFW METOS TFW 160S, TFW 365-2S, TFW 375S MG4116794, 4116798, 4116797 Asennus- ja käyttöohjeet TWF 365-2S TWF 375S TWF 160S 01.09.2015 Sisällysluettelo 1. Tärkeitä turvallisuusohjeita...3 2.

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU

YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU 3fi56229.fm Page 43 Friday, April 16, 2004 5:46 PM KÄYTTÖOHJEET YMPÄRISTÖNSUOJELU TÄRKEÄÄ ENNEN UUNIN KÄYTTÖÖNOTTOA UUNIN VARUSTEET HUOLTO JA PUHDISTUS VIANETSINTÄ HUOLTOPALVELU Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W Kok 1,3 Water kettle Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. WK13W S.

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

KAASU-UUNI FGE724 FGE730 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

KAASU-UUNI FGE724 FGE730 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE KAASU-UUNI FGE724 FGE730 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TURVALLISUUS Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Opettele käyttämään kaikkia laitteen toimintoja. Laite on tarkoitettu vain kotikäyttöön.

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Nokia teline HH-20 ja CR-122

Nokia teline HH-20 ja CR-122 Nokia teline HH-20 ja CR-122 B 1 D C E A 2.0. painos A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL BL-2 BLENDER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM Käyttöohje Tehosekoitin Malli Blender BL-2 FI TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Sähkölaitteita

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖPAISTINPANNU OBRE 40 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 PUHDISTUS

Lisätiedot

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 Liesituuletin 394-12 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 TURVALLISUUSOHJEET Lue nämä käyttö- ja asennusohjeet sekä ennen kaikkea niissä olevat turvallisuusohjeet ennen tuotteen asennusta

Lisätiedot

Spinn Blender. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual BL-5W

Spinn Blender. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual BL-5W Spinn Blender Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. BL-5W BL-5W_Spinn_IM_Wilfa.indd

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖLIESI OCE 40 OCE Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 UHDISTUS JA HOITO... 2

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön 1. TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE Otsonaattori ammattikäyttöön OZO MINI Ozo Mini on otsonaattori, joka soveltuu hajujen poistamiseen esimerkiksi navettakeittiöistä tai muista tiloista, joissa vaaditaan jatkuvaa

Lisätiedot

VIINIKAAPPI MALLIT VK148, VK278, VK438 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

VIINIKAAPPI MALLIT VK148, VK278, VK438 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE VIINIKAAPPI MALLIT VK148, VK278, VK438 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TURVALLISUUS Lue ohjekirja huolellisesti, vaikka olet jo tottunut käyttämään senkaltaista laitetta. Käytä laitetta vain ohjeissa osoitetulla

Lisätiedot

KAASULIESI KG-1509ZSB DYN KÄYTTÖOHJEET

KAASULIESI KG-1509ZSB DYN KÄYTTÖOHJEET KAASULIESI KG-1509ZSB DYN KÄYTTÖOHJEET Laite on seuraavien direktiivien mukainen: 90/396/EEC direktiivi kaasulaitteista HUOMIO: Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Säilytä

Lisätiedot

Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 9254826/1

Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 9254826/1 Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 1 2 3 4 9254826/1 5 7 6 8 9 10 SUOMI 2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot