SUOSITUKSET AIKKON EST OÜ TUOTTEEN ASENNUKSESSA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOSITUKSET AIKKON EST OÜ TUOTTEEN ASENNUKSESSA"

Transkriptio

1 SUOSITUKSET AIKKON EST OÜ TUOTTEEN ASENNUKSESSA Sisällys: 1. Sopivan kehyksen valitseminen. 2. E15- ja E24-paneelit. 3. Ds- ja Dx-paneelit. 4. GK-paneelit (kehitteillä). 5. HON-alakattojärjestelmä. 6. J-listallisten seinäpaneelien asennus. 7. Paneelien leikkaaminen. Muista! Tässä asiakirjassa esitetään hyödyllistä tietoa ja selitetään yleiset periaatteet ja asennusolosuhteet rakentajalle :n (jäljempänä myös Aikkon) tuotteen asentamiseksi ripustusjärjestelmään/-rakenteeseen sekä annetaan suosituksia ja vinkkejä asennukseen. Aikkon-tuotteiden asianmukaisen ja turvallisen asennuksen takaamiseksi on neuvoteltava kehysjärjestelmän asentajan ja toimittajan kanssa ja varmistettava, että Aikkon-tuotteet voidaan asentaa turvallisesti. On tärkeää tietää, että ei ole vastuussa rakennetuista tai asennetuista alakattojen järjestelmistä/rakenteista, jotka voivat aiheuttaa vahinkoja, mukaan lukien omaisuusvahingot, henkilövahingot tai ympäristövahingot. ei ole vastuussa virheistä tai vahingoista, jotka johtuvat Aikkonin tuotte(id)en asennuksesta. On muistettava, että jokainen asennustyö, asennuksen kohde ja asennusolosuhteet ovat aina erilaiset riippumatta tuotteesta ja asennettavasta kattojärjestelmästä. Siksi huomautamme, että tämän asiakirjan käyttäjille tarjotut tiedot perustuvat Aikkonin yleiseen kokemukseen ja parhaisiin tietoihin, mutta Aikkon ei takaa niiden oikeellisuutta johtuen tuotteiden asennukseen ja käyttöön mahdollisesti vaikuttavista tekijöistä, jotka eivät ole Aikkonin tiedossa tai hallinnassa. Tulee aina noudattaa ripustusjärjestelmän ja/tai -rakenteiden valmistajan päivitettyjä ohjeita, joita tämä julkaisee omien kanaviensa kautta!

2 1. Sopivan kehyksen valitseminen Tarkat vaatimukset ja kantokuormat ilmoittaa kiinnittimien ja/tai ripustusjärjestelmän/-rakenteen valmistaja, ja niitä on noudatettava. Aikkon-paneelien painoa voi kysyä :n edustajalta tai suoraan :ltä. Ennen kuin aloitat alakattokehyksen- tai -rungon rakentamisen tarkista, että seinät ovat suorassa kulmassa ja yhdensuuntaiset huoneessa, johon alakattokehys- tai -runko asennetaan. Alakaton kehys asennetaan kehyksen valmistajan asennusohjeiden mukaisesti. Aikkon suosittelee käyttämään Rockfon Chicago Metallic CLICK:in T-listallista kehystä. Rockfon Chicago Metallic -ripustusjärjestelmän asennuskaavio ja kantavuus. Suositus! Purista kaikki ripustinkoukut pihdeillä: avonaiset koukut voivat vahingoittaa paneeleja, häiritä paneelien asennusta ja katon myöhempää avaamista.

3 2. E15- ja E24-reunallisten paneelien asennus HUOM! E-kirjaimen jälkeen tuleva numero kertoo T-listan tyypin. Esimerkiksi E24 tarkoittaa sitä, että paneelissa on E-reuna ja kehyksessä T24-listat. Kuvassa on 600*600 mm:n shakkilautatyylinen paneeli. Voidaan käyttää myös esiasennettua T24-moduulikehystä. T24-moduulikehyksessä oleva vanha kattopaneeli voidaan vaihtaa 600*600 mm paneeliin. Sopii myös 600*1200 mm:n paneeleille.

4 Aikkonin suositukset E-reunallisen paneelin asentamiseksi, jos käytössä on T24-lista. 1. Määritä haluamasi/sopivan paneelin paino neliömetriä kohti (m²). 2. Jos vaihdat vanhan paneelin uuteen, poista vanhat paneelit. HUOM! Hävitä vanhat paneelit jätteidenkäsittelyohjeiden ja lakien mukaisesti. 3. Tarkista alakattokehys ja varmista, että: A. Ripustinten väli ei ole pituussuunnassa yli 1000 mm, ensimmäisen ripustimen etäisyys seinästä enintään 300 mm. B. Naaraspalkin liitoksessa ripustimet saavat olla korkeintaan 200 mm:n etäisyydellä liitoksesta liitoksen molemmin puolin. C. Ripustimet tulee asentaa oikein ja tarkoitukseen sopivilla kiinnitysvälineillä (jos kyseessä on betonikatto, käytä esim. kiila-ankkuria, betoniruuvia tai metalli-ankkuria). D. Kehys asennetaan kehyksen valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti. HUOM! Tarkista tehty työ ja varmista, ettei siinä ole epätarkkuuksia, jotka vaikeuttavat tuotteen asianmukaista asentamista kehykseen! 4. Paneelin leikkaus (tarpeen mukaan - lisätietoa kohdassa Paneelien leikkaaminen). 5. Upotettujen valaisimien ja upotetun ilmanvaihdon asennus tapahtuu samalla periaatteella kuin paneelien leikkaaminen (tarpeen mukaan). 6. Sijoita kaikki jäljellä olevat paneelit paikoilleen.

5 3. Ds- ja Dx-paneelit Paneelit, joiden mitat ovat 600 mm * 600/1200/1500/1800 mm Ds- ja Dx- reunatyypit voidaan asentaa tavalliseen T-listalliseen moduulikehykseen. Suurimmat edut GK-ruuvikiinnitykseen verrattuna: T-kehys on halvempi kuin GK-kehys. T-kehys on helpompi/nopeampi asentaa. Alakattopaneelit on helpompi avata myöhemmin huoltoa varten. Aikkonin suositukset Ds- ja Dx-reunallisen paneelin asentamiseen: 1. Selvitä haluamasi/sopivan paneelin paino neliömetriä kohti (m²). 2. Valitse sopiva T-listan tyyppi valitsemasi paneelin neliömetripainon (m 2 ) mukaan 3. Valitse sitten T-listan naaraspalkille sopiva sijoittelu: a. Naaraspalkit aina 1200 mm välein. b. Naaraspalkki aina 600 mm välein. Paneelien ja aukkojen leikkaaminen tehdään samalla tavalla kaikille reunatyypeille. a. Naaraspalkit aina 1200 mm välein. b. Naaraspalkki aina 600 mm välein.

6 3.1. Ds-reuna Lamellin päät kohtaavat pituussuunnassa. Voidaan asentaa T15- ja T24-kehyksiin, poikkeustapauksissa myös T35- kehykseen. Ds-reunatyyppi vaatii asentajalta suurempaa tarkkaavaisuutta! T-kehystä asennettaessa täytyy kehyksen diagonaalista vakautta seurata tarkasti. Jos kehystä ei ole asennettu oikein, on olemassa vaara, että paneelien lamellien päät alkavat liikkua suhteessa toisiinsa.

7 3.2. Dx-reuna Pituussuunnassa lamellien välillä on 5 mm:n rako. Voidaan asentaa T15- ja T24-kehyksiin, poikkeustapauksissa myös T35- kehykseen. Dx-reunatyyppi on ns. joustavampi asennettava. Jatkuva 5 mm:n linja/rako piilottaa pienet asennusvirheet, ja lopputulos on yhtenäinen ja visuaalisesti kaunis.

8 4. GK-paneelit OHJEET TYÖN ALLA/VALMISTUVAT PIAN 5. HON-alakattojärjestelmä HON-ripustusjärjestelmä on tarkoitettu ensisijaisesti kohteisiin, joissa alakaton taakse on piilotettu erilaista talotekniikkaa eikä tila riitä tavallisen alakaton rakentamiseen. Hyvä esimerkki ovat käytävät, joissa alakaton takana voivat kulkea ilmanvaihto, viemäröinti, sähköjohdotus, lämmitysputket jne. Tällaisia tilanteita varten Aikkon on kehittänyt HON-ripustusmenetelmän, joka varmistaa, että katon saa huoltotöitä varten avattua nopeasti ja helposti. Katso myös video Aikkonin Youtube -kanavalta: HON-paneelien avaaminen 1. Etsi paneelin avautuva puoli. Etsi sormellasi koukun muotoinen metallilista (HON JJ-profiili), joka on kiinnitetty paneeliin. 2. Nosta koukkupuolta ylöspäin ja vedä paneelia kohti seinää. Paneelin reuna lähtee nyt alas/erkanee seinään kiinnitetystä L-listasta. 3. Nosta paneelin toista reunaa paneelin reunassa olevasta metallilistasta (HON JU-profiili). Työnnä reunaa seinää kohti ja laske koko paneeli alas. Kun irrotat paneelia, varo ettei paneeli vahingoitu seinään osuessaan. 4. Kun asetat paneelin takaisin paikoilleen, noudata samoja ohjeita käänteisessä järjestyksessä. Tee siis kaikki täsmälleen päinvastaisessa järjestyksessä: 3. -> 2. -> 1.

9 HUOM! Numerot alla olevassa tekstissä ja kuvassa kertovat työjärjestyksen. Kuva KOHTA 1 - HON-ripustusrakenteiden asennus: 1. Asenna HON L-profiili sopivalle korkeudelle ja varmista, että ruuvit ja tapit ovat tukevasti kiinni seinässä. Ruuvit/tapit tulee kiinnittää 200 mm välein. 2. Asenna HON Z-profiili, vain kattopaneelin ensimmäinen eli kohdistettava sivu (HON JJ-profiili). Käytä laseria tai värilankaa, jotta linjasta tulee varmasti suora. 3. Asenna HON Z-profiili sille sivulle, johon kattopaneelin toinen pää lasketaan (HON JU-profiili). HUOM! Asenna ensin vain yksi lista kuvan vaiheen 3 mukaisesti ja tee tarkistusmittaus niin, että kattopaneeli ei ole puristuksissa, vaan voi vapaasti avautua ja sulkeutua (suosittelemme alakaton mittojen tarkistamiseen). Kun mitat on tarkistettu ja kaikki täsmää, asenna vasta sitten loput vaiheen 3. HON-Z-profiili paikalleen. Kuva KOHTA 2 - Valaisinratkaisu ja Kuva KOHTA - monivalaisinratkaisu: 1. Asenna HON L-profiili sopivalle korkeudelle ja varmista, että ruuvit ja tapit ovat tukevasti kiinni seinässä. Ruuvit/tapit tulee kiinnittää 200 mm välein. 2. Asenna HON Z-profiili, vain kattopaneelin ensimmäinen eli kohdistettava sivu (HON JJ-profiili). Käytä laseria tai värilankaa, jotta linjasta tulee varmasti suora. 3. Asenna ripustimet GK-kehykseen (suosittelemme jäykkien ripustimien käyttöä, sillä näin rakenteesta tulee jäykempi ja vakaampi). 4. Asenna GK-kehys. Kehyksen korkeus sama kuin HON L-profiililla. 5. Asenna GK-kehykseen HON VAL300 -teräslevy (varmista, että ruuvit eivät häiritse kohtien 6. ja 7. asentamista). (Tarkista, että rakenne on jäykkä ja tukeva, ja lisää tarvittaessa jäykkyyden varmistavat diagonaalirakenteet. Mitä jäykempi rakenne, sitä helpompaa kattopaneeleita on avata ja sulkea). 6. Asenna HON Z-profiili sille sivulle, johon kattopaneelin toinen pää lasketaan (HON JU-profiili). HUOM! Asenna ensin vain yksi kohdassa 6. kuvattu HON-Z-profiili ja tee tarkistusmittaus niin, että kattopaneeli ei ole puristuksissa, vaan voi vapaasti avautua ja sulkeutua (suosittelemme alakaton mittojen tarkistamiseen). Kun mitat on tarkistettu ja kaikki täsmää, asenna vasta sitten loput vaiheen 6. HON-Z-profiileista paikalleen. 7. Asenna HON Z-profiili, seuraavan kattopaneelirivin ensimmäinen eli kohdistettava sivu (HON JJ-profiili). Käytä laseria tai värilankaa, jotta linjasta tulee varmasti suora. Jätä kahden kattopaneelirivin väliin aina 100 mm (katso kuva Kohta 2). 8. Asenna HON Z-profiili sille sivulle, johon kattopaneelin toinen pää lasketaan (HON JU-profiili). HUOM! Asenna ensin vain yksi lista kuvan vaiheen 8. mukaisesti ja tee tarkistusmittaus niin, että kattopaneeli ei ole puristuksissa, vaan voi vapaasti avautua ja sulkeutua (suosittelemme alakaton mittojen tarkistamiseen). Kun mitat on tarkistettu ja kaikki täsmää, asenna vasta sitten loput vaiheen 8. HON-Z-listat paikoilleen.

10 Kohta 1. HON-alakatto ripustetaan seinärakenteisiin. Omat huomiot:

11 Kohta 2. HON-alakatto ripustetaan seinärakenteisiin, keskellä valoratkaisu. Omat huomiot:

12 Kohta 3. HON-alakatto ripustetaan seinärakenteisiin, keskellä valoratkaisu. Omat huomiot:

13 6. Seinäpaneelit J-listalla Aikkon-seinäpaneelien J-listoilla asentamisen tärkeimmät edut: Paneelien kiinnitysruuvit jäävät piiloon. Helppo asentaa. Helppo avata. Voidaan asentaa suoraan pohjaseinään (seinä ei saa olla kaareva). Asennus: 6.1. Käytä laseria ja asenna alimmainen J-listojen rivi.

14 6.2. Ota poikkipuun mitat paneelin takareunasta ja asenna seuraavat J-profiilit.

15 6.3. Aseta yksi paneeli paikalleen ja tarkista, että J-listat ovat oikein paneelin takana olevassa syvennyksessä Aseta paikoilleen kaikki paneelit, joita ei tarvitse leikata. Leikkaa kaikki leikkaamista vaativat paneelit sopivan kokoisiksi (kuten kohdassa Paneelien leikkaaminen ) ja asenna sopivan kokoisiksi leikatut paneelit.

16 7. Paneelien leikkaaminen Tarvitaan: pyörösaha (Fine Cut-terä), ohjainlevy, akkuporakone, 3 mm:n kärki, ruuveja, teippiä, mittanauha, lyijykynä, vaneririma (lisäpoikkipuu/osa lisäkehystä). 1. Mittaa levyn leveys ja merkitse tarvittava leveys paneeliin. 2. Asenna ylimääräinen vaneripoikkipuu paneelin takaosaan Poraa 3 mm:n reiät etukäteen Kiinnitä ylimääräinen poikkipuu lamelleihin ruuveilla. HUOM! Varmista, että poratut reiät ja ruuvit ovat keskellä lamelleja eivätkä mene lamellin läpi eli ruuvit eivät ole liian pitkiä. 7. Levitä sivulle etukäteen teippiä, jotta vältetään käsiteltävän/asennettavan paneelin vaurioituminen. 8. Sahaa paneeli mittaan (Huom! Sahatessa on suositeltavaa käyttää aina ohjainlevyä). 9. Viimeistele leikatut paneelilamellin päät 1 3 kertaa. Anna kuivua, kunnes pinta on täysin kuiva. 10. Asenna paneeli

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Rockfon System G Direct

Rockfon System G Direct Part of the ROCKWOOL Group Järjestelmän kuvaus G-Reunamuoto -- Suoraan asennettava järjestelmä -- Nopea ja tehokas asennusprosessi -- Oikea valinta mataliin huoneisiin -- Tyylikäs ja yhtenäinen ilme alakattoon

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE 1. TUOTETYYPPI TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 Tässä asennusohjeessa on käsitelty osastoivia tuotteita, tyyppi TPU705 ja TPU706, valmistaja T-Tammer OÜ, Peterburi

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Kuva 1 B Merkinnät: Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi muiden valmistajien

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40 ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS Terassimarkiisi Varmista, että pinta, johon kiinnität markiisin, on riittävän tukeva. Laho puu, rapautunut rappaus tai tiili ja ohuet paneelit eivät sovellu kiinnityspinnaksi.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN KATON JAKO RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT

ASENNUSOPAS SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN KATON JAKO RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT ASENNUSOPAS Kuva 1 E A G B F C Seinälista UD 28/27 H D Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm Ristilukitsin C = Maks. 900 mm D = Maks.900 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu

Lisätiedot

8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje

8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje 8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLA ENNEN ASENNUSTA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Maahantuoja: Horisont Enterprises Ltd Oy Atomitie 5 B, 00370 Helsinki 09-6866720

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

Asennusohje. Rockfon Contour

Asennusohje. Rockfon Contour Asennusohje Rockfon Contour Yleistietoja Järjestelmän kuvaus: Rockfon Contour on kehyksetön akustinen melunvaimennin, joka on valmistettu 50 mm:n kivivillalevystä. Sen kumpikin puoli on esteettisesti miellyttävää

Lisätiedot

Asennusohje. ROCKFON System Contour

Asennusohje. ROCKFON System Contour Asennusohje ROCKFON System Contour Yleistietoja Järjestelmän kuvaus: ROCKFON System Contour on kehyksetön akustinen melunvaimennin, joka on valmistettu 50 mm:n kivivillalevystä. Sen kumpikin puoli on esteettisesti

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät:

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät: ASENNUSOPAS Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm C = Maks. 900 mm D = Maks.900 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

E G H D. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen.

E G H D. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen. SOLOPANEL Kuva 1 E A G B F C Seinälista UD 28/27 H D Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 Ristilukitsin A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu asennussyvyydestä) C = Maks. 900

Lisätiedot

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m.

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Lasikatot Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Takuun voimassaolo edellyttää tämän ohjeen noudattamista. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita.

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Teräskehäisten liukuovien asennusohje

Teräskehäisten liukuovien asennusohje Teräskehäisten liukuovien asennusohje Asenna yläliukukisko kuvan. osoittamalla tavalla varjoura näkyvään suuntaan päin Aseta alaliukukisko lattialle. Oikea kohta on mm yläliukukiskon etureunasta alaliukukiskon

Lisätiedot

SLH terä skäiteiden äsennusohje

SLH terä skäiteiden äsennusohje SLH terä skäiteiden äsennusohje SLH Teräskaiteet toimitetaan asennusvalmiina kaideosina. Toimitussisältö: Pystytolppa SLH 42 tai SLH 40 - Lattiaan kiinnitettävä pystytolppa - Pystytolpan kiinnityslaipan

Lisätiedot

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen.

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen. STRATOPANEL Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 Ristilukitsin Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu asennussyvyydestä Levyn reuna A = Maks. 300 mm B =

Lisätiedot

Kitchen Board B-128-10.08

Kitchen Board B-128-10.08 Kitchen Board B-128-10.08 Kitchen Board Uusi keittiö yhdessä iltapäivässä! Ei voisi olla helpompaa! Työpöydän ja yläkaappien väliseen tilaan asennettavilla seinäpaneeleilla keittiön uudistaminen käy muutamassa

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä, rasvoista

Lisätiedot

ROCKFON SYSTEM G DIRECT

ROCKFON SYSTEM G DIRECT Järjestelmän kuvaus: ROCKFON SYSTEM G DIRECT Suoraan asennettava järjestelmä Nopea ja tehokas asennusprosessi Oikea valinta mataliin huoneisiin Tyylikäs ja yhtenäinen ilme alakattoon G 300 mm ROCKFON SYSTEM

Lisätiedot

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt ja Fagerhult Notor REC LED Mukautettu ratkaisu Kun ROCKFONin tyylikäs X-reunamuoto yhdistetään Fagerhultin uppoasennettaviin

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden asennuksessa tulee noudattaa useita varotoimenpiteitä. Huomioi turvallisuussyistä alla esitetyt varoitukset

Lisätiedot

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje :: Suunnittelu- ja asennusohje 1 2 :: Suunnittelu- ja asennusohje Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin ja monipuoliseen

Lisätiedot

Yleiset ohjeet, ulkosovitus EUBA-20/53, EUBB- 60/84

Yleiset ohjeet, ulkosovitus EUBA-20/53, EUBB- 60/84 Toimitus EUB(A,B) toimitetaan yhtenä yksikkönä, ts. palkkialustalle kokoonpantuna koneena, jossa on katto, ks. kuva 1. Vaihtoehtoisesti kone voidaan toimittaa myös lohkoina, joissa on katto ja palkkialusta

Lisätiedot

Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista

Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista Lamellikisko on koottu valmiiksi, ja pakattu pahviin. Lamellikankaat ja osat on pakattu erilliseen laatikkoon. Kankaissa on valmiina ripustushengarit.

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664283 Versio 1.0 Osa nro Yhdennetty puhelin Volvo Car Corporation Yhdennetty puhelin- 30664283 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0801178

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Vivia

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Vivia Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 17.05.2016) Vivia Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Vivia -liukuovi

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS SENNUSOPS - PUUKOOLUS Merkinnät: Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. Ruuvi (SN

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

Kuituvalon asennusohje - ECO

Kuituvalon asennusohje - ECO Kuituvalon asennusohje - ECO Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi Huom! Kuituja ei saa taivutella kylmänä. (jos niitä on varastoitu tai kuljetettu pakkasessa,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

VIHTAN OY

VIHTAN OY ASENNUSOHJE AAVA lasiliukuovi VIHTAN OY WWW.VIHTAN.FI SISÄLLYS TYÖKALUT...2 OSAT...2 KIINNITYSPROFIILIN ASENNUS...3 LAAHUSTIIVISTEEN ASENNUS...4 SEINÄN ASENNUS KIINNITYSPROFIILIIIN...5 TELESKOOPIN ASENNUS...6

Lisätiedot

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO. Sisällysluettelo

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO. Sisällysluettelo ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO Sisällysluettelo Muhvisiiviläkaivot s.3 Puhdistusputken P75 asennus s.8 Seinäkiinnikkeen asennus s.9 Putken jatkaminen s.11 Rengassiiviläkaivot s.12 1 Muhvisiiviläkaivot

Lisätiedot

Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit.

Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit. Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit. Karmin ulkoleveys/korkeus = rungon aukkokoko Leveystoleranssi: +0 5 mm Korkeustoleranssi: +5 5 mm Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että

Lisätiedot

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen ja huoltoon.

Lisätiedot

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET 1. Oven karmin asennuksessa käytetään 16 kpl säätöholkkeja (24mm), joilla karmi säädetään asennusaukkoon. 2. Oven karmin ja asennusaukon

Lisätiedot

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO. ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO.  ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 CENTER Asennusohjeet DESIGN 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY Piilipuunkatu 11 21200 RAISIO Asennettaessa Design - kupua vinoon sisäkattoon, tulee rakentaa ns. oikaisulaatikko,

Lisätiedot

Asennusohjeet FIX Road system

Asennusohjeet FIX Road system Asennusohjeet FIX Road system Ennenkuin aloitat: FIX Road systeemin asennus pitää tehdä kahden henkilön voimin, jotta vaurioilta vältytään ja työn jälki on parempi. Kiskot on asennettava niin ylös kuin

Lisätiedot

Tuoteseloste PELLITYSSARJA neliskanttiseen valmispiippuun

Tuoteseloste PELLITYSSARJA neliskanttiseen valmispiippuun 1.11.2011 Tuoteseloste Asennusohje Tämä ohje liittyy PETE -pellityssarjojen asentamiseen. Vakiokokoinen pellityssarja on tarkoitettu 1,75 m, erikoistilauksesta saatavissa jopa 2,3 m, korkean (C-mitta)

Lisätiedot

KERAAMISTEN LAATTOJEN KIINNITYSJÄRJESTELMÄ

KERAAMISTEN LAATTOJEN KIINNITYSJÄRJESTELMÄ KERAAMISTEN LAATTOJEN KIINNITYSJÄRJESTELMÄ on kehittänyt uuden kiinnitysjärjestelmän keraamisten julkisivulaattojen kiinnitykseen. HT- Julkisivujärjestelmää voidaan käyttää tuulettuvissa julkisivuissa

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi)

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi) Asennusja käyttöohje Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835 408110 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS Lue tämä asennusopas kokonaisuudessaan ennen oven asentamisen aloittamista. Noudata turvallisuusohjeita, jotta vältyt aineellisilta- ja henkilövahingoilta. Varmistaaksesi onnistunut

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

SLM - Lineaarinen rakohajotin SLM. Lineaarinen rakohajotin

SLM - Lineaarinen rakohajotin SLM. Lineaarinen rakohajotin SLM Lineaarinen rakohajotin Tuloilmalaitteen vaaka- tai pystysuuntainen ilmasuihku, sopii myös poistoilmalle. Asennettavissa kattoon tai seinään. Voidaan asentaa seinästä seinään jatkuvana nauhana. Säädettävä

Lisätiedot

5.8 Elokuu Gyptone. Reuna E/A Näkyvä itsekantava kannatinjärjestelmä T-15. Alakatot

5.8 Elokuu Gyptone. Reuna E/A Näkyvä itsekantava kannatinjärjestelmä T-15. Alakatot 5.8 Elokuu 001 Gyptone Reuna E/A Näkyvä itsekantava kannatinjärjestelmä T-15 Alakatot Käytäväkattojen näkyvä ja itsekantava kannatinjärjestelmä Gyptone Plank levyt, joissa pitkät sivut on uraviistetty,

Lisätiedot

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje KISKOPAKETILLE Mirror Line Oy @mirrorline Oven pyörästö Kiskon korokeholkki Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Hypynestin Jaa kuvasi tuotteestamme somessa #mirrorline#ladonovi Korokelauta

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset WISE Asennusohjeet Valmistelu Aluslattian vaatimukset Tarkista päivänvalossa ettei asennettavissa tuotteissa ole mitään vaurioita tai vikoja. Tarkista myös että aluslattia täyttää kaikki vaatimukset mitä

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Ovityypeihin E60 E90 E240 EW60 EI 2 60 EI 2 120

Ovityypeihin E60 E90 E240 EW60 EI 2 60 EI 2 120 Voimassa alkaen: 04.05.2017 Sivu: 1 SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE 1 OVIEN KÄYTTÖ SMU-tyypin ovia voi käyttää alla esitetyn taulukon mukaisen tai matalamman palotorjuntaluokituksen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM. Seinään ei saa kiinnittää mitään taskukarmin kohtaan! 1) Tarkista toimitussisältö oheisen osaluettelon mukaan. Karmi

Lisätiedot

SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE

SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE -TYYPIN METALLIOVIEN JA -LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE 1 ASENNUS -tyypin metallioven ja -luukun (jäljempänä oven/luukun ) karmilista kiinnitetään tiiviisti ja lujasti rakenteen valmiiseen aukkoon ja valmiiseen

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! Tarvittavat työkalut Seinäkiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain x 2 Vasara Vatupassi Mitta Pora Poranterä Ø5 ja Ø9 *Lisävaruste *Lisävaruste *Lisävaruste Seinäprofiili

Lisätiedot

Kansi. Kehys Teleskooppitikas. Palovilla. Laukaisusalpa Alaluukku

Kansi. Kehys Teleskooppitikas. Palovilla. Laukaisusalpa Alaluukku Kansi Kehys Teleskooppitikas Palovilla Laukaisusalpa Alaluukku 1: Puhdista pelastautumisluukkua varten tehdyn aukon reunat huolellisesti. 2: Sovita pelastautumisluukun kehystä aukkoon. Tarvittaessa muokkaa

Lisätiedot

Vuotovesitiivis jakotukkikaappi Työohje

Vuotovesitiivis jakotukkikaappi Työohje Kaapin kyljessä ja pohjassa on varaus läpivienneille, jotka avataan tarvittaessa vasaran ja metallitaltan avulla syöttövesiputkia varten. 2. Kaapin asennus puurunkoiseen seinään Suosittelemme että kaappi

Lisätiedot

Asennusohje PELLITYSSARJA

Asennusohje PELLITYSSARJA 22.05.2014 Asennusohje Asennusohje Tämä ohje liittyy SCC-pellityssarjojen asentamiseen. Vakiokokoinen pellityssarja on tarkoitettu 1,75 m, erikoistilauksesta saatavissa jopa 2,3 m, korkean (C-mitta) tai

Lisätiedot

Rockfon System Contour Ac Baffle

Rockfon System Contour Ac Baffle Järjestelmän kuvaus Rockfon System Contour Ac Baffle Kehyksetön vaimennusjärjestelmä Ac-REUNAMUOTO GRP YEARS IT LIM ED Helppo ja nopea asennus SYSTE WAR M NT Y I hanteellinen ratkaisu huonetilaan, jossa

Lisätiedot

Rockfon System Olympia Plus A Impact 1A

Rockfon System Olympia Plus A Impact 1A Part of the ROCKWOOL Group Järjestelmän kuvaus AEX-reunamuoto AEX-reunamuoto Erityisalueille tarkoitettu listajärjestelmä Suuri iskunkestävyys -- Ihanteellinen ensiluokkaisen akustiikan ja suuren iskunkestävyyden

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET Sivuprofiili Koontiprofiili Seinäprofiili (valinnainen) Klick!! Ennen kuin aloitat uuden lämpökaton asentamisen, tulee sinun tarkistaa, että olet vastaanottanut kaikki osat,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 30756782 1.3 30660691 Vetokoukku, kiinteä IMG-218040 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 A0000161 A0000165 IMG-217920 IMG-308223 Sivu 2 / 14 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Tak-ess-sisäkattolevyt B tak ess

Tak-ess-sisäkattolevyt B tak ess Tak-ess-sisäkattolevyt B-94-01.2019 tak ess Tak-ess Inspiration - jännittäviä ja kestäviä ratkaisuja Rakennatpa uutta tai remontoit, voit toteuttaa unelmasi elegantista ja tyylikkäästä sisäkatosta Tak-ess

Lisätiedot

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään.

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Saunaoven asennusohjeet Lasioven asennustöiden suorittamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lasi ei kestä kovien ja painavien esineiden iskuja. Iskusta lattiaan tai seinään lasi voi rikkoutua. Älä koskaan

Lisätiedot

Asennus katolle lappeen suuntaisesti.

Asennus katolle lappeen suuntaisesti. 18.9.2014 Aurinkopaneelien asennusohje Asennus katolle lappeen suuntaisesti.! VAROITUS! Käytä turvavaljaita tai muuta tarkoituksenmukaista putoamisen estävää turvajärjestelyä asennustöissä katolla. Aurinkopaneelitelineet

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus Valaisimen kytkentä

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

Asennusohje LASISEINÄ

Asennusohje LASISEINÄ Asennusohje LASISEINÄ Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja taataan lasiseinän

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Päiväys: Dok.nro: LA BAWW

ASENNUSOHJE. Päiväys: Dok.nro: LA BAWW 1 / 12 ASENNUSOHJE Lue asennusohje läpi huolellisesti ja varmista että olet ymmärtänyt ohjeen ennen asennuksen aloittamista. Katso ystävällisesti myös asennusvideota kotisivullamme www.berryalloc.com.

Lisätiedot

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Käyttö-jaasennusohjeet FDL654 FDL954 Liesikupu SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Valmistajaeiole vastuussa virheellisestä taiväärästä asennuksesta aiheutuneista vahingoista. Vähimmäisturvaetäisyyskeittotasonjaliesikuvun

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

Rakennusohjeet. Tee koti, jossa mieli lepää.

Rakennusohjeet. Tee koti, jossa mieli lepää. Rakennusohjeet Tee koti, jossa mieli lepää. Hyvä Cello-saunan rakentaja Onnea hyvästä saunavalinnasta. Olemme koonneet ohjeita ja neuvoja, joiden avulla Cello-saunan rakentaminen onnistuu helposti. Näin

Lisätiedot

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 N S ta tai m ä BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 ONNISTUNUT SALKKU Salkkuja on eri kokoisia, muotoisia ja värisiä. Huomiota kiinnitetään seuraaviin kohtiin. SALKUN AUKAISEMINEN PYÖRÖSAHALLA JA SEN

Lisätiedot

Radio-ohjattavan F2007:n runko

Radio-ohjattavan F2007:n runko ASENNUS Radio-ohjattavan F2007:n runko Lehden nro 7 liitteenä on ominaisuuksiltaan ja mitoiltaan tärkeä osa. Se on pienoismallisi pohjalevy eli runko. Runko on suorakaiteen muotoinen, kärjestään kapeneva

Lisätiedot

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE PUOIPYÖREÄN SDEVESIJÄRJESTEMÄN SENNUSOHJE 1 6 5 8 7 10 3 11 14 9 2 4 12 13 11 14 17 Tuotelista Nro Tuote 1 Pisko kouru 2 Pisko ulkokulma 90 3 Pisko sisäkulma 90 4 Pisko tukkopää, oikea ja vasen 5 Pisko

Lisätiedot