MULTILIFT XR Power -koukkulaitteet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MULTILIFT XR Power -koukkulaitteet"

Transkriptio

1 MULTILIFT XR Power -koukkulaitteet Jää koukkuun

2

3 Suunniteltu pitämään pyörät liikkeessä MULTILIFT XR Power range Uusi MULTILIFT XR Power -koukkulaitesarja tonnin kokonaispainoisille kuorma-autoille tarjoaa huippuluokkaa olevat kuormankäsittelyominaisuudet. Kaikki uudet ominaisuudet on suunniteltu ja testattu läheisessä yhteistyössä käyttäjien kanssa helpottamaan kuormankäsittelyammattilaisten arkea. Alansa ehdotonta huippua edustava PLC (Programmable Logic Control) -ohjausjärjestelmä tekee MULTILIFT XR Power -koukkulaitteesta todellisen lavankäsittelyn monitoimityökalun. Ohjelmoitavan PLClogiikkaohjauksen ansiosta laitteeseen pystytään lisäämään uusia toimintoja, jotka auttavat helpottamaan päivittäisiä kuormankäsittelytöitä. Ainutlaatuinen automaatti- ja manuaaliohjauksen yhdistelmä sekä uudet käyttömukavuus- ja pikanopeusvaihtoehdot tuovat ennen kokemattoman helppouden lavanvaihtoon. Kaikki lisävalinnat on helposti hallittavissa yhdestä ja samasta hyttiin asennetusta ohjaimesta. PLC-ohjausjärjestelmä minimoi seisontaajat sekä tarjoaa nopeat toiminnot ja maksimoidun turvallisuuden kuorman painosta huolimatta. Sen sisäänrakennettu älykkyys tuo lisää suorituskykyä ja tuottavuutta ja antaa työkalut laitteen elinkaari- ja huoltoanalyyseihin. Ja näyttäähän se hyvältä myös kuorma-auton hytissä; moderni ja ergonominen ohjain on erityisesti suunniteltu ja kehitetty XR Power -sarjan koukkulaitteille.

4 1 VALINNANVAPAUS Ei väliä vaikka kuljettaisit suuria ja raskaita tavaroita, keveitä mutta tilaa vieviä jätteitä, soraa tai metalliromua, lisävalintoja yhdistelemällä koukkulaitteesta saa juuri halutunlaisen. Kaikki lisävalinnat on tehtävissä muista valinnoista riippumatta, jolloin niiden yhdistelmästä muokkautuu juuri se sopivin ratkaisu omiin kuormankäsittelytarpeisiin. Silti myös aivan peruslaite sisältää kaikki tutut MULTILIFT-ominaisuudet, kuten 2-nopeuksiset ohjaintoiminnot, automaattisen loppukevennyksen lavaa auton rungolle laskettaessa sekä pääsylinterien kellunnan puhumattakaan laitteen luotettavuudesta vahvan ja hyvin testatun teräsrakenteen ansiosta.

5 LISÄVALINNAT Automaattiohjaus Koukkulaitteen ohjaaminen ei voisi olla helpompaa! Uuden automaattiohjauksen avulla lavan lasku tai nosto käy helposti yhdellä ohjainliikkeellä. Mikä parasta, takaisin manuaaliohjaukseen pystyy siirtymään yhtä helposti, mikäli tilanteessa tarvitaan yksittäisiä liikkeitä. Pikaliike Siirry kuormankäsittelyssä uudelle vaihteelle. Paranneltu pikaliike tyhjien lavojen laskuun puolittaa lavanvaihtoon käytetyn ajan. Tällä lisänopeudella suorituskyky lisääntyy samalla kun lavaa voi siirtää täydellisen hallitusti. Portaaton pikanopeus Kaipaatko vielä lisää nopeutta? Portaaton pikanopeus toimii kaikissa toiminnoissa: lavan nostossa, laskussa, kippaamisessa ja kipin laskussa. Myös kuormattu lava liikkuu portaattoman pikanopeuden avulla helpommin ja nopeammin. Vaakasiirron kevennys Ei enää korvia vihlovaa meteliä vaakasiirron aikana, kun lava liikkuu takaisin kuljetusasentoon. Vaakasiirron kevennys nostaa automaattisesti lavan etureunaa hieman vaakasiirron aikana, mikä lisää lavanvaihdon sujuvuutta ja vähentää lavan ja koukkulaitteen välistä kitkaa. Tehdasasenteiset lisävarusteet Erilaisia hydraulisia toimintoja voidaan lisätä järjestelmään lisähydrauliikan avulla, kuten esimerkiksi takalaidan aukaisu, telilukko ja perävaunuhydrauliikka.

6 2 XR Power range Suunniteltu pitämään pyörät liikkeessä

7 HALLITTU NOPEUS Uusimpien lisävalintojen avulla voit itse päättää toimintojen nopeuden. Pikanopeus ja portaaton pikanopeus on suunniteltu purkaus- ja lavanvaihtoaikojen minimoimiseen. Nämä kaksi vaihtoehtoa tuovat lisäetua ja tuottavuutta vähentämällä toiminta-ajat lavan laskussa ja nostossa minimiin. Pikanopeus tyhjien lavojen laskuun on erityisen suositeltava vaihtoehto silloin, kun lavanvaihtoja on päivän aikana useita. Portaaton nopeus lisää nopeutta kaikissa neljässä toiminnossa: lavan nostossa, laskussa, kippaamisessa sekä kipin alas laskemisessa. Kaikki liikkeet ovat tarkkoja ja kontrolloituja myös lastatulla lavalla. Täydellinen portaattomuus antaa lisää luottamusta ja turvallisuutta vaativissa kuormankäsittelytilanteisissa, kuten lavaa perävaunulle siirrettäessä. Lisänopeus kippauksessa tuo monia etuja, erityisen hyvin se soveltuu silloin, kun koukkulaitetta käytetään paljon kippiautona. painopiste tarjoavat ennen kokemattoman tasapainon kaikissa toi- KÄYTTÖMUKAVUUS 3 minnoissa. investoinnin. Voit olla huoletta XR Power -sarjan koukkulaitteen kanssa. Tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat käyttömukavuus ja -turvallisuus kaikissa lavankäsittelytilanteissa. Tarkat ja pehmeät liikkeet takaavat ongelmattoman lavankäsittelyn. Matala asennuskorkeus ja alhainen lavan Lisävalintana saatava vaakasiirron kevennys tarjoaa entistäkin pehmeämmän ja hiljaisemman toiminnan lastatun lavan kanssa. PLCohjauksen ansiosta liikkeet alkavat aina pehmeästi. Koko laitteen elinkaaren kestävä luotettavuus, matalat käyttökustannukset ja korkea jälleenmyyntiarvo tekevät MULTILIFT XR -koukkulaitteesta järkevän

8 4 MULTILIFT TYYDY VAIN PARHAASEEN XR Power -koukkulaitteita on saatavilla kolmella eri toimintaperiaatteella. XR S -koukkulaitteessa on liukukoukkumekanismi, joka tarjoaa matalan toimintakorkeuden lavanvaihdon aikana. Taittokoukulla varustetussa XR T -koukkulaitteessa on näppärä taittuva nivelpiste, joka vähentää kuluvien osien määrää ja lisää voimaa kuormaa liikutettaessa. MULTILIFT XR Z yhdistää näiden kahden mallin edut ja tarjoaa koukkurungon, jossa on sekä taittuva että liukuva koukku. Kaikki mallit saatavilla joko 21 tai 26 tonnin kapasiteetilla. Z-SARJAN KOUKKULAITTEILLA VIELÄKIN ENEMMÄN VAPAUTTA KUORMANKÄSITTELYYN Uudet MULTILIFT XR21Z ja XR26Z -koukkulaitteet, alansa ehdotonta huippua edustavalla ohjausjärjestelmällä varustettuina, on suunniteltu maksimoimaan kuorma-auton monipuolisuus. Erittäin pitkän vaakasiirtonsa ansiosta koukkulaitteet pystyvät käsittelemään hyvin eri pituisia lavoja. Kun sekä taitto- että liukukoukkutoimintoja käytetään, on XR Z -sarjan koukkulaitteissa erittäin pieni kallistuskulma lavanvaihdon aikana, mikä tekee laitteesta parhaan kuormankäsittelyratkaisun matalissa tiloissa lavaa vaihdettaessa. XR21Z ja XR26Z -koukkulaitteet tuovat lisämukavuutta perävaunukäyttöön, koska lavan siirtäminen perävaunuun käy näppärästi lähes lavaa kallistamatta. Hyvin matala toimintasäde, pitkä vaakasiirto ja optimoitu kippauskulma tekevät laitteesta todellisen monitoimityökalun kaikkiin kuormankäsittelytilanteisiin ei voisi olla helpompaa vaihtaa lava ja lähteä matkaan!

9 VALITSE OIKEAT LISÄVALINNAT KUORMANKÄSITTELYTÖILLESI Rakentaminen Vain suorituskykyisimmät ja luotettavimmat laitteet suoriutuvat rakennusteollisuuden asettamista raskaista työolosuhteista. Muutamalla lisävalinnalla XR Power -koukkulaitteet suoriutuvat helposti erilaisista tehtävistä rakennustyömailla. Esimerkiksi jos kuorma-autoa käytetään kippiautona maan ja soran kuljettamiseen, portaaton nopeus on oikea valinta. Se lyhentää kippaukseen ja kipin alas laskuun käytettyä aikaa kolmanneksella verrattuna tavalliseen nopeuteen. Vaihtoehtoisesti portaatonta nopeutta voi käyttää myös raskaiden työkoneiden kuljettamiseen, jolloin kuorman pystyy laskemaan maahan täydellisen hallitusti. XR-koukkulaite on järkevä ratkaisu kustannustehokkaaseen kuormankäsittelyyn rakennustyömailla. Jätehuolto ja kierrätys Jätteiden kuljetus kaatopaikalle tai jätteenpolttolaitokselle, samoin kuin kierrätettävien materiaalien kuljetus uusiokäyttöön käy helposti ja turvallisesti XR-koukkulaitetta käyttämällä. Tyypillisesti jätteenkierrätysalan ammattilaiset vaihtavat siirtolavaa monta kertaa päivässä. Liiketoiminnan kannattavuutta pystyy nostamaan valitsemalla lisävalintana pikaliikkeen, joka antaa lisänopeutta lavanvaihtoon, sekä automaattiohjauksen, joka helpottaa lavan lasku- ja nostotoimintoja. Vaakasiirron kevennys sopii erityisesti kaupunkiolosuhteisiin, kun lavaa vaihdetaan öiseen aikaan. Tälloin lavankäsittely käy lähes äänettömästi. Päivän työt käyvät helposti ja tehokkaasti MULTILIFT -koukkulaitteella. Palotoimi ja pelastuspalvelut MULTILIFT XR Power-koukkulaitteet tarjoavat taloudellisia ja joustavia ratkaisuja palotoimelle ja pelastuspalveluille. Yksi perusajoneuvo voi suorittaa useita tehtäviä, kun lava on vaihdettavissa tilanteesta ja tarpeista riippuen. Yksi kuorma-auto voi korvata useita erikoiskuorma-autoja, jolloin investoidaan kuorma-autojen sijaan koukkulaitejärjestelmään sekä erilaisiin vaihtolavoihin. Myös hieman vähemmän kokeneet kuljettajat voivat ohjata koukkulaitetta automaattiohjauksen avulla. Joustavuus on taattu pienemmillä investointi- ja käyttökustannuksilla.

10

11 TEKNISET TIEDOT Rakenne Suurilujuuksista terästä Teräsvalujen runsas käyttö vahvistaa ja yksinkertaistaa rakennetta Automaattinen kippaus- ja apurunkolukitus Matalarakenteinen hydraulinen lavalukitus, helposti vaihdettavissa sisäpuolisesta ulkopuoliseen ja päinvastoin 3D-suunnittelu ja lukuisat kenttäja rasitustestit takaavat lujan ja kestävän rakenteen Ohjausjärjestelmä PLC-logiikkaohjaus Yksinkertainen ohjausjärjestelmärakenne Luotettavuus huippuluokkaa Suunniteltu haasteellisiin sääolosuhteisiin 2-nopeuksinen manuaaliohjaus standardina, automaattiohjaus lisävalintana Sisäänrakennettu diagnosointijärjestelmä auttaa paikallistamaan vioittuneet komponentit helposti Asennus Korkealaatuinen pintamaalaus tehtaalta vakiona Pulttikiinnityksen ansiosta koukkulaitteeseen ei tarvitse hitsata ylimääräisiä kiinnitysosia Moderni ja kätevä CAN-Bus asennus ohjausjärjestelmälle Tonnin lisäkapasiteetti On tilanteita, joissa ylimääräistä kapasiteettia tarvitaan: kun lava on alemmalla tasolla kuin kuorma-auto, jolloin nostokulma on hyvin epäedullinen pääsylintereille nostettaessa raskaita työkoneita, jotka sijaitsevat lavan etuosassa kun lava täytyy siirtää perävaunulle, jolla on enemmän hyötykuormakapasiteettia kuin vetoautossa Tarjoamalla lisäkapasiteettia takaamme, että koukkulaitteemme suoriutuvat myös tilanteista, joissa lava on epätasaisesti kuormattu. Useille lisätoiminnoille on haettu patenttia. MULTILIFT-laitteet täyttävät EU:n konedirektiivin vaatimukset ja ne on varustettu CE-merkinnällä. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kuvissa esiintyvät laitteet eivät aina ole peruslaitteita. Multilift equipments fulfill the demands set forth in EU Machine Directive and they are CE marked. Equipments in illustrations are not always standard and may include optional accessories.

12 MULTILIFT PITÄÄ TOIMINTASI LIIKKEESSÄ MULTILIFT-vaihtolavalaitteiden maailmanlaajuinen myynti- ja huoltoverkosto, joka käsittää Hiabin oman organisaation sekä itsenäisiä maahantuojia huoltoverkostoineen, tarjoaa laajan ja kasvavan määrän koulutettuja yhteityökumppaneita. Paikallisesti tai HIAB-varaosakeskuksen välityksellä toimiva luotettava varaosapalvelu varmistaa liiketoimintasi keskeytymättömän jatkumisen. Laajaa teknistä tukea MULTILIFT tarjoaa asiakkailleen myös laajaa teknistä tukea, kuljettajien koulutusta sekä teknistä koulutusta tavallisen huollon ja korjauksen lisäksi. Useilla huoltopisteillä on myös huoltopäivystystä, joka varmistaa asiakkaiden toiminnan joustavan jatkumisen. 60 vuoden kokemus vaihtolavalaitteista MULTILIFT on osa Hiab-ryhmää, joka on maailman johtava kuormankäsittelylaitteiden valmistaja. Olemme valmistaneet vaihtolavalaitteita vaativiin ja haasteellisiin käyttöolosuhteisiin jo vuodesta 1949 lähtien. Ota yhteyttä omaan MULTILIFT-myyjääsi Cargotec Finland Oy, Hiab PL 2 (Ystävyydenkatu 2), Raisio Puh Faksi PB-XRPWR-FI-EU_090225

Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet

Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet Tuote-esite Korkea laatu, matala asennuskorkeus ja omapaino Käyttöturvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat matalien Hiab Multilift XR-koukkulaitteiden tärkeimmät

Lisätiedot

Hiab Multilift XR kevyt koukkulaitesarja

Hiab Multilift XR kevyt koukkulaitesarja Hiab Multilift XR kevyt koukkulaitesarja Tuote-esite Hiab Multilift XR tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn Maksimoi autosi monipuolisuus Jokainen Hiab Multilift XR-koukkulaitteella varustettu 3,5-12 tonnin

Lisätiedot

Hiab Multilift XR18S Pro Future Ainutlaatuista tehokkuutta

Hiab Multilift XR18S Pro Future Ainutlaatuista tehokkuutta Hiab Multilift XR18S Pro Future Ainutlaatuista tehokkuutta Tuote-esite Tehokkaat toiminnot säästävät rahaa ja ympäristöä Hiab Multilift XR18S - Pro Future koukkulaite on keveydellään optimaalinen vaihtoehto

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

Hiab 211W Kapasiteetti 21 tm

Hiab 211W Kapasiteetti 21 tm Hiab 211W Kapasiteetti 21 tm Tuote-esite Tekee kierrätyksestä helpompaa Nopea ja kompakti Hiabin XS 211W HiPro on erityisesti kevyempiin kierrätystöihin suunniteltu 21 tm kapasiteettiluokan nosturi. XS

Lisätiedot

Uuden sukupolven ohjausjärjestelmä

Uuden sukupolven ohjausjärjestelmä Uuden sukupolven ohjausjärjestelmä Tuote-esite 2 Ole paras Hiab Multilift -koukkulaitteiden pohjimmainen tarkoitus on tuoda liiketoimintaasi menestystä. Kun sinulla on kestävä, helppokäyttöinen ja turvallinen

Lisätiedot

PALAX KLAPIKONEMALLISTO

PALAX KLAPIKONEMALLISTO COMBI M II - 3 KS 35-6 POWER 70S - 10 POWER 100S - 14 PALAX KLAPIKONEMALLISTO Yhteiset ominaisuudet Poistokuljetin Yhteinen ominaisuus kaikille koneille on nyt uudistettu 4,3 m pitkä ja 0,2 m leveä taittuva

Lisätiedot

Pinoamistrukkimallisto SPE10/12(i)/14(i)/16(i)/16s

Pinoamistrukkimallisto SPE10/12(i)/14(i)/16(i)/16s Roclan ajotasolla varustetut Solid-pinoamistrukit lisäävät työn tuottavuutta ja sujuvuutta monikäyttöisyytensä ansiosta. Hyllyttämiseen ja lavansiirtoon pidemmilläkin ajomatkoilla suunnitellut ulkomitoiltaan

Lisätiedot

VOIMAN JA HALLINNAN UUSI AIKAKAUSI MULTILIFT ULTIMA

VOIMAN JA HALLINNAN UUSI AIKAKAUSI MULTILIFT ULTIMA VOIMAN JA HALLINNAN UUSI AIKAKAUSI MULTILIFT ULTIMA TUOTE-ESITE UUSI AIKAKAUSI ON ALK MULTILIFT-koukkulaitteet ovat pitkään olleet markkinajohtajia suorituskyvyltään ja luotettavuudeltaan. Laajasta MULTILIFT-mallistosta

Lisätiedot

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Tuote-esite Monipuolinen työkalu Hiab XS 033 tarjoaa enemmän Hiab XS 033 on päivittäisiin töihin sopiva suorituskykyinen ja joustava nosturi, jota on kätevä käyttää.

Lisätiedot

UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA

UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA TUOTE-ESITE M4 TUTUSTU SEURAAVAAN SUKUPOL MOFFETT M4 NX VEEN Seuraavan sukupolven MOFFETT M4 NX nostaa Euroopan luotetuimman ajoneuvotrukin suorituskyvyn

Lisätiedot

Pinoamistrukkimallisto

Pinoamistrukkimallisto Roclan käyden ajettavat Solid-pinoamistrukit lisäävät työn tuottavuutta ja sujuvuutta monikäyttöisyytensä ansiosta. Hyllyttämiseen ja lavansiirtoon tarkoitetut ulkomitoiltaan kompaktit ja ketterästi liikkuvat

Lisätiedot

Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm

Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm Tuote-esite Lisää ulottuvuutta Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm Hiab XS 422 Hiabin XS 422 on luokkansa suorituskykyisin nosturi, jossa yhdistyy voima ja

Lisätiedot

PRK. Muoviputkien liittimet Soveltuu PEL, PEH, PEM ja PELM -putkille

PRK. Muoviputkien liittimet Soveltuu PEL, PEH, PEM ja PELM -putkille PRK Muoviputkien liittimet Soveltuu PEL, PEH, PEM ja PELM -putkille IMI TA / Liittimet / PRK PRK Tämä PEL, PEH, PEM ja PELM muoviputkille tarkoitettu liitin sopii käytettäväksi sekä maan päällä että maan

Lisätiedot

Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm

Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm Tuote-esite Ylivoimaista ulottuvuutta Hiab XS 044 on täydellinen nosturikokemus Hiab on aina yhdistetty korkeaan laatuun ja jatkuvaan kehitykseen. Erityisen ulottuvaksi

Lisätiedot

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita.

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita. Showajat: 11:30, 13:00 ja 14:30 ENSIMMÄINEN ESITELTÄVÄ Automaattitrukki Tervetuloa tänne Roclan osastolle hyvä yleisö! Minun nimeni on Markku Sivonen ja toimin tämän trukkiesittelyn assistenttina ja jututan

Lisätiedot

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Tuote-esite Monipuolinen työkalu Hiab XS 033 tarjoaa enemmän Hiab XS 033 on päivittäisiin töihin sopiva suorituskykyinen ja joustava nosturi, jota on kätevä käyttää.

Lisätiedot

6 h Painos 01. Päällirakennekäsikirja. Kuorma-autot. Scania CV AB 2004, Sweden

6 h Painos 01. Päällirakennekäsikirja. Kuorma-autot. Scania CV AB 2004, Sweden 6 h Painos 01 Päällirakennekäsikirja Kuorma-autot 1 714 162 Scania CV AB 2004, Sweden 1 JOHDANTO 2 ALUSTATIEDOT 3 YLEISIÄ OHJEITA 4 LASKELMAT JA TEORIA 5 VETOAUTOT 6 KUORMA-AUTOT 7 MUUTOKSET 8 KOMPONENTIT

Lisätiedot

45 90 45 30 mm mm mm mm 305 305 x 335 305 x 305. Moottori Nopeus Pienin Ø kw AC m/min mm

45 90 45 30 mm mm mm mm 305 305 x 335 305 x 305. Moottori Nopeus Pienin Ø kw AC m/min mm Perkkoonkatu 5 Puh. 010 420 72 72 www.keyway.fi 33850 Tampere Fax. 010 420 72 77 palvelu@keyway.fi Meba Eco-Line 335 DGA 600 45 90 45 30 305 305 x 335 305 x 305 335 500 x 335 335 x 335 330 320 x 335 320

Lisätiedot

ERGOLATOR. Henkilökohtainen nostoapulaite. 15 200 kg. ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn

ERGOLATOR. Henkilökohtainen nostoapulaite. 15 200 kg. ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn Henkilökohtainen nostoapulaite 5 00 kg ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn Henkilökohtainen nostoapulaite Jokaiselle oikea työskentelykorkeus ei turhaa kumartelua tai kurottamista. Portaaton nostonopeus

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Kaukana kotoa, ja sitten sääkin heittäytyy hankalaksi. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi alkaa tuiskuta. Tuuli

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Hälytyskeskus antaa ilmoituksen, ja samalla sää heittäytyy hankalaksi. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi alkaa

Lisätiedot

Tailor-made Transportation Solutions FIN

Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions Tyllis Oy Ab on erikoistunut suunnittelemaan ja valmistamaan räätälöityjä rakenneratkaisuja kuljetusalalle. Yritys suunnittelee

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Kaikki näyttää hyvältä ja leppoisalta. Kunnes sää muuttuu ja pyry on totta. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi

Lisätiedot

Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut

Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut Metsjö perävaunutehdas on ollut uranuurtaja isoissa maatalousperävaunujen valmistuksessa. MetaQ perävaunuissa on huomioitu nykyaikaisten tilojen kasvaneet kuljetusvaatimukset.

Lisätiedot

Vetokaapit laboratorioihin

Vetokaapit laboratorioihin Vetokaapit laboratorioihin O U R E X O Y M ä k i r i n t e e n t i e 3 3 6 2 2 0 K a n g a s a l a P u h. ( 0 3 ) 2 1 2 8 0 0 0 F a k s i ( 0 3 ) 2 1 2 8 1 5 8 w w w. o u r e x. f i o u r e x @ o u r e

Lisätiedot

Jätteenkäsittely- ja kierrätysala

Jätteenkäsittely- ja kierrätysala Jätteenkäsittely- ja kierrätysala Tehokkaita kuormankäsittelyratkaisuja www.hiab.com JÄTTEENKÄSITTELY- JA KIERRÄTYSALA Jätteenkäsittelykierrätysala ja Jätteenkäsittelykierrätysala ja Tehokkaita kuormankäsittelyratkaisuja

Lisätiedot

225 litran kapasiteetilla polymeerisessä syöttölokerossa voi olla jopa 180 kg kuivaa #1 vuorisuolaa, kalsiumkloridia tai muuta jäänestoainetta.

225 litran kapasiteetilla polymeerisessä syöttölokerossa voi olla jopa 180 kg kuivaa #1 vuorisuolaa, kalsiumkloridia tai muuta jäänestoainetta. LP-8 Spreader Paranna liukkaudentorjunnan tehokkuutta Blizzard LP-8 Tailgate -levittimellä, joka on takanäkyvyyden parantamiseksi malliltaan matalaprofiilinen ja jonka kapasiteetti on 225 litraa, jotta

Lisätiedot

Hiab Loglift 105S Kapasiteetti 10 tm

Hiab Loglift 105S Kapasiteetti 10 tm Hiab Loglift 105S Kapasiteetti 10 tm Tuote-esite Luotettava ja hyväksi todettu puutavaranos turi Hiab Loglift 105S 105S - pettämätöntä tehoa päivästä toiseen Hiabin Loglift 105S -nosturissa tarkkuus ja

Lisätiedot

YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO. CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ

YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO. CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO TYÖPISTENOSTURIT CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ Konecranes CLX-ketjunostin UUDISTA

Lisätiedot

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset Takeina turvallisuus ja järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA 1982 Nostetta korkeuksiin Nostamisen ammattilaiset 1 Nykyaikainen kalusto ja ammattitaitoinen henkilökunta. Takeina turvallisuus ja järkkymätön

Lisätiedot

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Kieku-info virastoille 9.6.2015 OPH:n monitoimitila, Helsinki Lari Nikoskelainen, ERP hankepäällikkö Esittäjän nimi 9.6.2015 kehitysprojekti

Lisätiedot

Matematiikan tukikurssi

Matematiikan tukikurssi Matematiikan tukikurssi Kurssikerta 8 1 Derivaatta Tarkastellaan funktion f keskimääräistä muutosta tietyllä välillä ( 0, ). Funktio f muuttuu tällä välillä määrän. Kun tämä määrä jaetaan välin pituudella,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Kattolaatikko. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0.

Installation instructions, accessories. Kattolaatikko. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0 Kattolaatikko A8901430 Sivu 1 / 8 B8901445 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

Kevytnosturituotteet WWW.ERLATEK.FI

Kevytnosturituotteet WWW.ERLATEK.FI Kevytnosturituotteet 198 WWW.ERLATEK.FI CLX KETJUNOSTIMET Konecraneskonsernin innovatiivinen CLXketjunostin on luotettava ja suorituskykyinen nostolaite, joka lisää asiakasarvoa turvallisuudellaan, monipuolisuudellaan

Lisätiedot

dmg mori Suomi ja Baltia Palvelumme tuovat lisätehoa toimintaasi.

dmg mori Suomi ja Baltia Palvelumme tuovat lisätehoa toimintaasi. dmg mori LifeCycle Services dmg mori Suomi ja Baltia Palvelumme tuovat lisätehoa toimintaasi. 24/7-huoltopalvelu karapalvelu Luotettava, nopea, suora. varaosapalvelu kolme tärkeintä palvelua käyttäjille!

Lisätiedot

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone AVR nostaa 2-rivisen korjuutekniikan uudelle tasolle! Spirit 9200 nostaa 2-rivisen korjuutekniikan aivan uudelle tasolle. Tunnustettua Spirit-konseptia

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

Kaupan näkymät 2012-2013

Kaupan näkymät 2012-2013 Kaupan näkymät 212-213 Myynti-, työllisyys- ja investointinäkymät Kaupan myynti 21 Yht. 118,5 mrd. euroa (pl. alv) 13 % 12 % 3 % Autokauppa Tukkukauppa Vähittäiskauppa Päivittäistavarakauppa 58 % Lähde:

Lisätiedot

KESÄ- renkaat HINNASTO 1.3.2016

KESÄ- renkaat HINNASTO 1.3.2016 KESÄrenkaat HINNASTO 1.3.2016 2 Nokian Renkaat Kesärenkaat, hinnasto 1.3.2016 NOKIAN HAKKA BLACK viileää suorituskykyä nopeaan ajoon. Vakaa, tarkka ja hiljainen Täsmällinen ja helppo hallita myös ääritilanteissa

Lisätiedot

VORTEX MID LOADER JA MAX LOADER -PUOLIPERÄVAUNUT

VORTEX MID LOADER JA MAX LOADER -PUOLIPERÄVAUNUT VORTEX MID LOADER JA MAX LOADER -PUOLIPERÄVAUNUT SUURTEHOIMURIT KUIVILLE JA MÄRILLE AINEILLE Tekniset tiedot Mid Loader Säiliön materiaali ruostumaton SS 304 -teräs, tilavuus 12.500 l netto Perävaunun

Lisätiedot

Nosto ja siirtovaunu LT600. Käyttö ja huolto-ohje

Nosto ja siirtovaunu LT600. Käyttö ja huolto-ohje Nosto ja siirtovaunu LT600 Käyttö ja huolto-ohje Päivitetty 21.12.2015 Kahvan kiinnittäminen ja irrotus Vaunun nosto ja lasku kuva 1 Kahva kiinnitetään työntämällä se paikalleen vaunussa oleviin tappeihin.

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31414484 Versio 1.1 Osa nro 31373665 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-386602 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön

People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön KULJETUSAJONEUVOON KIINNITETTÄVÄT VANKKATEKOISET HYDRAULISET LUOTETTAVAT CHICAGO PNEUMATIC -ISKUVASARAT ON RAKENNETTU KESTÄMÄÄN.

Lisätiedot

Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Pirjo Kovalainen 14.4.2016

Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Pirjo Kovalainen 14.4.2016 Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Pirjo Kovalainen 14.4.2016 Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Osaamiskartan laatiminen ja kehitystyön prosessi lähti liikkeelle osana laajempaa laadun

Lisätiedot

KETJUMURSKAIMET.

KETJUMURSKAIMET. KETJUMURSKAIMET www.ilsbotools.se M120 Säädettävä nosto-/laskunopeus Joustava kiinnitys jalasten asennusta varten M120 M120 -sarja on markkinoiden pienin sarjavalmistettu hihnavetoinen murskain. Malli

Lisätiedot

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN Modul-Express JAKELUAUTOIHIN TAITTUVAT HYLLYT TAITTUVAT HYLLYT Järjestelmä on valmistettu erittäin lujasta teräksestä ja on sekä kevyt että kestävä. Järjestelmä sopii yrityksille, jotka tarvitsevat hyvää

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

LHLink - Kääntyvä etunostolaite Manuaaliohjaus

LHLink - Kääntyvä etunostolaite Manuaaliohjaus LHLink - Kääntyvä etunostolaite Manuaaliohjaus - Helppokäyttöinen kääntyvä etunostolaite, joka parantaa koneen työtehoa ja vapauttaa kuljettajan keskittymään työkoneeseen. - Sekä laitteen kääntö, että

Lisätiedot

MITSUBISHI PBF25N2. Lavansiirtovaunu kiinteällä seisomatasolla

MITSUBISHI PBF25N2. Lavansiirtovaunu kiinteällä seisomatasolla MITSUBISHI PBF25N2 Lavansiirtovaunu kiinteällä seisomatasolla P= Power Pallet B= Battery F= Fixed platform 25 = 2500kg kapasit. PBF25N2 kiinteällä seisontatasolla ja sivusuojilla/selkänojalla. - Max ajonopeus12km/h

Lisätiedot

KOKEMUKSIA TOIMINTAKYKYÄ. Itsenäiseen elämään sopivin palveluin -hanke 2011-2014 Merja Marjamäki

KOKEMUKSIA TOIMINTAKYKYÄ. Itsenäiseen elämään sopivin palveluin -hanke 2011-2014 Merja Marjamäki KOKEMUKSIA TOIMINTAKYKYÄ ARVIOIVISTA MENETELMISTÄ Itsenäiseen elämään sopivin palveluin -hanke 2011-2014 Merja Marjamäki Itsenäiseen elämään sopivin palveluin -hanke Tavoitteena on saada tietoa lievästi

Lisätiedot

Hiab XS 022 Kapasiteettiluokka 2,2 2,6 tm

Hiab XS 022 Kapasiteettiluokka 2,2 2,6 tm Hiab XS 022 Kapasiteettiluokka 2,2 2,6 tm Tuote-esite Toimiva ja suorituskykyinen Hiab XS 022 helpottaa päivittäistä työtä Hiab XS 022 on pieni, kompakti ja joustava nosturi monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Lisätiedot

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text TUOTETIEDOT Text SAHATARVIKKEET ProSelect on ainutlaatuinen valikoimamme metsäkoneiden varaosia, lisätarvikkeita ja kuluvia osia. Sarja on suunniteltu tarjoamaan metsäkoneen käyttäjälle mahdollisuus parantaa

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Volvo Trucks. Driving Progress. Vetopöytä ja asennus

TEKNISET TIEDOT. Volvo Trucks. Driving Progress. Vetopöytä ja asennus Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT Puoliperävaunu kytketään sitä vetävään kuorma-autoon vetopöydän avulla. Vetopöytä on tavallisesti kiinnitetty vetoauton alustaan asennuslevyn avulla. Saatavana

Lisätiedot

Me välitämme. Uuden konedirektiivin mukaiset ominaisuudet pähkinänkuoressa Cargotecin Hiab-nostureissa

Me välitämme. Uuden konedirektiivin mukaiset ominaisuudet pähkinänkuoressa Cargotecin Hiab-nostureissa Me välitämme Uuden konedirektiivin mukaiset ominaisuudet pähkinänkuoressa Cargotecin Hiab-nostureissa Konedirektiivi Konedirektiivin tärkein tavoite on vähentää työtapaturmia. Direktiivi koskee yrityksiä,

Lisätiedot

Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998

Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998 ROCLA PICKUP PHL-10 TEKNISET TIEDOT Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998 Yleistä Kaikki mallit CE-vaatimusten mukaisia. Materiaaleista on n. 95% kierrätettäviä. Kuljettajan tila Ergonomisesti haarukoiden

Lisätiedot

Robotiikan koulutuksesta

Robotiikan koulutuksesta Robotiikan koulutuksesta Ammatillisen koulutuksen seminaari Seinäjoki 18.11.2015 TEAK Teuvan Aikuiskoulutuskeskus Ari Maunuksela Toimitusjohtaja/Rehtori TEAK lyhyesti Koulutustoiminta aloitettu 1959 Pääpaino

Lisätiedot

TRBoxter 250-500 kg TRB ja 500-960 kg

TRBoxter 250-500 kg TRB ja 500-960 kg SÄHKÖVINTTURIT Sähkövintturisarjat TRBoxter 250-500 kg TRB ja 500-960 kg TRBoxter 250-500 kg Saatavana suoraohjauksella (DC) tai kontaktoriohjauksella (1 nopeuksinen BT tai portaattomalla nopeudella VV)

Lisätiedot

TYNNYRIKÄSITTELY TYNNYRINKÄSITTELY MINIMOI ONNETTOMUUSRISKIT IKAROKSEN TUOTTEILLA

TYNNYRIKÄSITTELY TYNNYRINKÄSITTELY MINIMOI ONNETTOMUUSRISKIT IKAROKSEN TUOTTEILLA TYNNYRIKÄSITTELY TYNNYRINKÄSITTELY MINIMOI ONNETTOMUUSRISKIT IKAROKSEN TUOTTEILLA Raskaiden tynnyrien kuljetus ja käsittely aiheuttavat usein ongelmia teollisuudessa. Tässä luvussa esittelemme joukon ratkaisuja,

Lisätiedot

Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER

Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER Kuivien ja nestemäisten aineiden puhallukseen ja imuun 14 m3 kippaavaan säiliöön, materiaalitilavuus 12 m3 Catepillar -moottori joka tuottaa max.

Lisätiedot

Pitkälle kehitetty ja ergonomisesti oikein suunniteltu työtuoli, jossa on käytetty Kinnarpsin kaikkein uusinta teknistä aluevaltausta nimeltä

Pitkälle kehitetty ja ergonomisesti oikein suunniteltu työtuoli, jossa on käytetty Kinnarpsin kaikkein uusinta teknistä aluevaltausta nimeltä 9000 2 9000 9000 Pitkälle kehitetty ja ergonomisesti oikein suunniteltu työtuoli, jossa on käytetty Kinnarpsin kaikkein uusinta teknistä aluevaltausta nimeltä Kinnarps ComfortControl (sivulle asennettu

Lisätiedot

TUOTEVALIKOIMASSAMME KIERRÄTYSNOSTURIT

TUOTEVALIKOIMASSAMME KIERRÄTYSNOSTURIT TUOTEVALIKOIMASSAMME KIERRÄTYSNOSTURIT 1 2 JÄTTEESTÄ RAAKA-AINEEKSI Aikoinaan jäte oli vain jätettä, mutta nuo ajat ovat jääneet taaksemme jo kauan sitten. Nykymaailmassa jäte on liiketoimintaa. Jätteen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Akkulaturi. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 47 IMG-375416

Installation instructions, accessories. Akkulaturi. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 47 IMG-375416 Installation instructions, accessories Ohje nro 31399154 Versio 1.1 Osa nro 31373734 Akkulaturi IMG-375416 Volvo Car Corporation Akkulaturi- 31399154 - V1.1 Sivu 1 / 47 Erikoistyökalut 951 2782 Niittimutterityökalut

Lisätiedot

RASKAANKALUSTON SYLINTERINOSTIMET - 2, 3- JA 4 SYLINTERISET MALLIT

RASKAANKALUSTON SYLINTERINOSTIMET - 2, 3- JA 4 SYLINTERISET MALLIT RASKAANKALUSTON SYLINTERINOSTIMET - 2, 3- JA 4 SYLINTERISET MALLIT SEURAAVA SUURI ASKEL AC Hydraulic:n ajatus eroaa perinteisestä sylinterinostimen ajatuksesta ja siltä pohjalta loimme uuden tulevaisuuden

Lisätiedot

Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa

Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa Kun viljelykasvien valikoima on laaja, kasvit ovat eri kasvuasteilla ja rivivälit erilevyisiä, ei oikean koneen löytäminen ole helppoa. Usein huomaat etteivät valmistajien

Lisätiedot

758 KH11 KH17 KH27 KR26 Move For The Better Life, KUMHO TYRE

758 KH11 KH17 KH27 KR26 Move For The Better Life, KUMHO TYRE KUMHO KUVASTO 2016 KESÄRENKAAT henkilöauto, SUV, maastoauto, pakettiauto 758 KH11 KH17 KH27 KR26 Move For The Better Life, KUMHO TYRE H E N K I L Ö A U T O 10-15 10 13 KOODI KOKO MALLI NL LI 1758004 145

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Volkswagen Caddy Transporter Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT Kapasiteetti 20 000 kg:aan asti SILTANOSTURIT - Radan päällä kulkevat - Riippuvarakenteiset PUKKINOSTURIT I-PALKKISET KÄÄNTÖ- PUOMINOSTURIT NOSTOPUOMIT HUOLTO ERIKKILA Hyvässä

Lisätiedot

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille Öljyvapaa paineilma 100% öljyvapaata paineilmaa Puhdas ja ehdottoman öljytön paineilma on elintärkeä käyttöhyödyke sairaaloiden ja terveyskeskusten

Lisätiedot

Ratkaisuehdotukset Kesäyliopisto 2014. 1. Kuvassa on esitetty erään ravintolan lounasbuffetin kysyntäfunktio.

Ratkaisuehdotukset Kesäyliopisto 2014. 1. Kuvassa on esitetty erään ravintolan lounasbuffetin kysyntäfunktio. Harjoitukset 2 Taloustieteen perusteet Ratkaisuehdotukset Kesäyliopisto 2014 1. Kuvassa on esitetty erään ravintolan lounasbuffetin kysyntäfunktio. a) Mikä on kysynnän hintajousto 12 :n ja 6 :n välillä?

Lisätiedot

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN PONSSE SCORPION PONSSE SCORPION -HARVESTERI YLIVOIMAISTA TEHOA & ERGONOMIAA Uskomaton näkyvyys ja ohjattavuus, vakaudeltaan voittamaton, tehoa ja tuottavuutta ympäristön ehdoilla,

Lisätiedot

MACCO BF Haarukkavaunu KÄYTTÖOHJEET. Oy Machine Tool Co

MACCO BF Haarukkavaunu KÄYTTÖOHJEET. Oy Machine Tool Co MACCO BF Haarukkavaunu KÄYTTÖOHJEET Oy Machine Tool Co 1. Käyttökohteet Käsikäyttöinen MACCO BF -haarukkavaunu on matalarakenteinen, vain kuormalavalla olevan, kovilla pinnoilla liikuteltavan tavaran siirtelyyn

Lisätiedot

KUORMA- JA LINJA-AUTON HINNASTO 1.3.2016. www.nokiantyres.com/heavy

KUORMA- JA LINJA-AUTON HINNASTO 1.3.2016. www.nokiantyres.com/heavy KUORMA- JA LINJA-AUTON RENKAAT HINNASTO 1.3.2016 www.nokiantyres.com/heavy 19 Eturenkaat Nokian Hakkapeliitta Truck F 295/80 R 22.5 152/148M Nokian Hakkapeliitta Truck F x x D C 74 )) 860, 1 066, T675020

Lisätiedot

Uudistuva RISKINARVIO-ohje

Uudistuva RISKINARVIO-ohje Uudistuva RISKINARVIO-ohje Kommentteja luonnoksesta Terhi Svanström 20.9.2013 30.9.2013 Page 1 Yleisiä huomioita rakenteesta ja käsitteistä Kommentteja riskinarviointi-osuudesta Kehuja 30.9.2013 Page 2

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

jälkikäsittelylaitteiden välillä.

jälkikäsittelylaitteiden välillä. TARKKUUSTYÖTÄ Nopea, tarkka, laadukas. Nämä sanat kuvaavat parhaiten Shinohara-tarkkuuspainokonetta. Shinohara aloitti toimintansa vuonna 1919 alun perin tarkkuustyökalujen valmistajana, josta juontaa

Lisätiedot

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Vaihtolava-ajoneuvoja pidetään vääntöherkkinä. Vaihtolava-ajoneuvojen kanssa voidaan käyttää erilaisia kuormalavoja erilaisiin

Lisätiedot

2. MAANRAKENNUS- KONEET

2. MAANRAKENNUS- KONEET 30 RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 2 2. MAANRAKENNUS- KONEET KAIVINKONEET KUORMAAJAT RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 31 KAIVINKONEET Monipuolinen kalusto varustettuna Suomen vaativiin olosuhteisiin. Saatavilla

Lisätiedot

360 asteen kuvan tekeminen

360 asteen kuvan tekeminen 360 asteen kuvan tekeminen 1. Kuvaus kopterilla Kuvaa kopterilla samasta paikasta kuvia joka suuntaan. Kuvissa pitää olla peittoa, eli jokaisessa kuvassa näkyy hieman viereisen kuvan aluetta Kuvaus kannattaa

Lisätiedot

302.7D CR. Hydraulinen minikaivukone. Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb

302.7D CR. Hydraulinen minikaivukone. Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb 302.7D CR Hydraulinen minikaivukone Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb Pieni koko Vähemmän vaurioita takuuvarma parempi tuottavuus Pieni säde

Lisätiedot

Paineilmanostin malli CPA ripustuskoukulla tai integroidulla siirtovaunulla

Paineilmanostin malli CPA ripustuskoukulla tai integroidulla siirtovaunulla Paineilmanostin malli CPA Kapasiteetit 125-980 kg CPA-paineilmanostimet on valmistettu vaativiin teollisuussovelluksiin. Vahva mutta kevyt runko helpottaa nostimen siirtoa. Ominaisuudet Käyttöpaine 5 7

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t Huomio: Lue tämä käyttöohje ennen ketjuviputaljan käyttöönottoa. Sisällys 1. Esipuhe 2. Erittely 3. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

Palopellit yleisesti ja. FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION / Raimo Perttunen

Palopellit yleisesti ja. FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION / Raimo Perttunen Palopellit yleisesti ja uusi ETPR-palopelti FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION 21.3.2017 / Raimo Perttunen Paloturvaa ilmanvaihdon keinoin Paloluokka E estää savun leviämisen E luokiteltu palopelti (palonrajoitin)

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

Harvesterinosturit Classic

Harvesterinosturit Classic Harvesterinosturit Classic Harvesterinosturin ominaisuudet takaavat työn tehokkuuden ja tuloksellisuuden. Nosturin liikkeiden nopeus ja täsmällisyys, riittävä kääntömomentti sekä toimintavarmuus ovat ammattilaisille

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

A Member of the Constructor Group SATELLIITTIHYLLYSTÖ. Puoliautomaattinen tilaa säästävä varastointiratkaisu

A Member of the Constructor Group SATELLIITTIHYLLYSTÖ. Puoliautomaattinen tilaa säästävä varastointiratkaisu A Member of the Constructor Group SATELLIITTIHYLLYSTÖ Puoliautomaattinen tilaa säästävä varastointiratkaisu Satelliittihyllystömme on ratkaisu tehokkaaseen ja tilaa säästävään varastointiin Hyödyt 130

Lisätiedot

KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT

KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit SATAMANOSTURIT Raskaat haarukkatrukit KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT XA-KEVYTNOSTURI- JÄRJESTELMÄT Konecranes Tehokkuutta ALUMIINIPROFIILILLA

Lisätiedot

Me välitämme. Uuden konedirektiivin mukaiset ominaisuudet pähkinänkuoressa Cargotecin Hiab-nostureissa

Me välitämme. Uuden konedirektiivin mukaiset ominaisuudet pähkinänkuoressa Cargotecin Hiab-nostureissa Me välitämme Uuden konedirektiivin mukaiset ominaisuudet pähkinänkuoressa Cargotecin Hiab-nostureissa Konedirektiivi Konedirektiivin tärkein tavoite on vähentää työtapaturmia. Direktiivi koskee yrityksiä,

Lisätiedot

Mielestämme hyvä kannustus ja mukava ilmapiiri on opiskelijalle todella tärkeää.

Mielestämme hyvä kannustus ja mukava ilmapiiri on opiskelijalle todella tärkeää. Ops-perusteluonnosten palaute Poikkilaakson oppilailta 1 LUKU 2 B Perusopetuksen arvoperusta Suunta on oikea, ja tekstissä kuvataan hyvin sitä, kuinka kaikilla lapsilla kuuluisi olla oikeus opiskella ja

Lisätiedot

Mittojen ja painojen muutosten vaikutus teollisuudelle. 15.10.2014 Logistiikkapäällikkö Jukka Kataja

Mittojen ja painojen muutosten vaikutus teollisuudelle. 15.10.2014 Logistiikkapäällikkö Jukka Kataja Mittojen ja painojen muutosten vaikutus teollisuudelle 15.10.2014 Logistiikkapäällikkö Jukka Kataja Muutokset 01.10.2013 Kokonaismassojen pysyvät korotukset: 4 -akselinen kuorma-auto 32 t -> 35 t 5 -akselinen

Lisätiedot

PR0 CE S S 0 R -MON ITOI MIKONE

PR0 CE S S 0 R -MON ITOI MIKONE 25/1970 KOCKUM PR0 CE S S 0 R 7 8 ATK -MON ITOI MIKONE Huhtikuussa 1970 Kockum Söderhamn AB esitti uuden karsinta-katkontakoneen prototyypin, joka suorittaa myös puutavaran lajittelun ja kasauksen. Sitä

Lisätiedot

Alustamittakuvat 13. Sisältö

Alustamittakuvat 13. Sisältö Sisältö 3 CP14 ilmajousitettu 4 CP14 kiinteä 6 CP19 ilmajousitettu 8 CP19 kiinteä 10 CP19L ilmajousitettu 12 CP19L kiinteä 14 CP28 CrewCab, kiinteä 16 CP31 CrewCab, kiinteä 18 CR14 ilmajousitettu 20 CR14

Lisätiedot

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella 10 2009 5005 Kun uusin tekniikka ja optimaalinen lämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio MODERNISAAIO Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa 11.5.2011 1 Modernisaatio 11.5.2011 2 Modernisaatio MODERNISAAIO ON AVAIN OPIMOINIIN urvallinen ja luotettava nosturi on häiriöttömän

Lisätiedot

Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN

Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 2 Suunnittelu & tuotanto Kuljetustoiminnassa erikoistuminen tuo säästöjä. Oikein suunniteltu kalusto tehostaa merkittävästi

Lisätiedot

PATTERIVENTTIILIT / ESISÄÄDETTÄVÄT PATTERIVENTTIILIT

PATTERIVENTTIILIT / ESISÄÄDETTÄVÄT PATTERIVENTTIILIT PATTERIVENTTIIIT / ESISÄÄETTÄVÄT PATTERIVENTTIIIT TERMOSTAATTINEN ESISÄÄETTÄVÄ PATTERIVENTTIII Tämä erittäin monipuolinen ja kestävä termostaattinen venttiili on tarkoitettu käytettäväksi ensisijaisesti

Lisätiedot