Hei uusi fuksi! Syksyllä nähdään 1.9. klo 9.00 Carelia-rakennuksen pääovien edustalla!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hei uusi fuksi! Syksyllä nähdään 1.9. klo 9.00 Carelia-rakennuksen pääovien edustalla!"

Transkriptio

1 Hei uusi fuksi! Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutukseen (kaako) Itä-Suomen yliopistoon! Syksyllä pääsemme tutustuttamaan teidät yliopistoon, opintoihin, toisiimme ja opiskelijaelämään. Opintojesi alkuvaiheessa sinua opastavat vertaistuutorit, oppiainetuutorit sekä amanuenssi. Ohessa ovat esittelyt meiltä tuutoreilta. Meihin voit olla yhteydessä jo kesän aikana, mikäli sinulle tulee mieleen jotain kysyttävää! Olemme perustaneet fukseille ja vertaistuutoreille oman Facebook-ryhmän, jonne kannattaa liittyä. (KAAKO:n fuksit ja tuutorit 2016). Mikäli haluat infoa mieluummin sähköpostitse, laitathan jollekin meistä tuutoreista sähköpostia, jotta saamme sähköpostiosoitteesi infon kulkemista varten! Voit tutustua jo myös Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteilijöille tarkoitettuun ainejärjestö Kassokseen: Ainejärjestön jäseneksi kannattaa liittyä aivan opintojen alussa. Ainejärjestötoiminnan avulla pääset helposti tutustumaan muihin opiskelijoihimme ja saat tietoa myös kasvatusalan työelämästä. Kassos ry järjestää myös erilaisia tapahtumia, joihin jäsenet pääsevät usein alennettuun hintaan tai jopa ilmaiseksi. Ennen opintojen alkua on hyvä valmistautua muutamissa asioissa, mutta ei huolta, me tuutorit autamme kyllä syksyllä! 1. Vastaanota opiskelupaikka ja ilmoittaudu yliopistoon osoitteessa opintopolku.fi. 2. Tutustu Itä-Suomen yliopiston verkkosivujen sisältöön: Etusivu > Opiskelu > Uudelle opiskelijalle 3. Hae asuntoa! Syksyllä kilpailu asunnoista on kovaa ja jonot todella pitkiä. Ole siis ajoissa yhteydessä Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elliin ( Asuntoja kannattaa etsiä myös muista lähteistä mm. tori.fi ja ovv.com. Yliopisto järjestää hätämajoitusta sitä tarvitseville. Jos tarvitset hätämajoitusta, voit olla yhteydessä ylioppilaskunnan tuutorointisihteeri Jarno Pitkoon, puh Syksyllä nähdään 1.9. klo 9.00 Carelia-rakennuksen (Yliopistokatu 4) pääovien edustalla! Meidät tuutorit tunnistatte tummansinisistä haalareista ja KAAKO-lakanasta. T. Emmi, Mila, Pinja, Saara ja Sara

2 Kalenteriin kannattaa jo merkitä ensimmäiset tuutoritapaamiset ja opiskelijatapahtumat: 1.9. Torstai klo 9 Opinnot alkavat ja tuutorit odottavat teitä Carelia-rakennuksen pääovien edustalla klo Oppiaineen tervetulotilaisuus ja tuutoreiden ohjelmaa klo Iltapäivä tuutoreiden ja Kassoksen kanssa (halutessasi varaa käteistä haalarimerkkeihin) Illalla Cuxi Fuxia, opiskelijabileet 2.9. Perjantai klo 8 Tavataan Futura-rakennuksen edessä, aamupäivä opintojen suunnittelua klo Kampuskierros klo Kaupunkikierros 3.9. Lauantai n. klo Tapaaminen torilla, mistä jatketaan puistoon. Pelejä ja yhteistä ajanviettoa, mahdollisuus jatkaa baariin illalla Maanantai klo 13 alkaen tuutoreiden ohjelmaa 6.9. Tiistai klo 11 alkaen tuutoreiden ohjelmaa 7.9. Keskiviikko klo tuutoreiden ohjelmaa osalle opiskelijoista (osalla opiskelijoista on jo opetusta klo 8-12) klo 16 alkaen Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus HUOM. Lisää opiskelijatapahtumia ilmaantuu syksyn aikana! Eri ainejärjestöt sekä ISYY järjestää kaikille opiskelijoille avoimia tapahtumia, esimerkiksi: Back to School ja CuxiFuxia. Mutta tässä ensimmäisten päivien ohjelma ja pari ekaa tapahtumaa. Katsothan myös tarkemman orientaatiopäivien ohjelman tältä samaiselta verkkosivulta. Muistakaa, että voitte jo kesän aikana kysyä meiltä tuutoreilta sähköpostitse, jos on epäselvyyksiä tai haluatte jo lisätietoa!

3 Vertaistuutorit esittäytyvät: Moi kaikki! Oon Emmi ja toimin teidän tuutorinanne tänä vuonna. Takana mulla on ensimmäinen vuosi Itä-Suomen yliopistossa, mitä ennen tein kasvatustieteen opintoja avoimen yliopiston kautta. Pääaineeksi valitsin yleisen kasvatustieteen ja sivuaineena luen psykologiaa, lisäksi olen myös aktiivisesti mukana ainejärjestötoiminnassa. Alun perin olen Kuopiosta, mutta nyt jo pari vuotta asunut Joensuussa. Vapaa-ajalla tykkään nähdä kavereita, käydä tanssitunneilla ja vaan rentoutua sarjoja katsellen. Syksyn ja koko ensimmäisen vuoden ajan oon auttamassa teitä pääsemään alkuun yliopistoelämässä ja opinnoissa. Jos herää kysymyksiä tai muita epäselvyyksiä niin ottakaa yhteyttä jo kesän aikana! Sähköposti: Morjesta uudet fuksit! Mun nimi on Sara ja tuun toimimaan vertaistuutorina syksyllä Edessä tietenki huikee ja unohtumaton vuosi opiskeluja aloitellessa! Mä oon kotosin ihan täältä Joensuusta ja pääaineena opiskelen Aikuiskasvatustieteitä. Sivuaineena multa löytyy tällä hetkellä työ- ja organisaatiopsykologia ja kuvioihin on tulossa myös pelkkä psykologiakin. Vapaa-aika mulla kuluu aika rennosti kavereiden ja sarjojen parissa, mutta innostun mä ulkoilemaanki päivittäin. Lisäks mut löytää töistä tuolta yöelämästä, joten takaan, et menon täytteinen vuosi tulossa. Jos mielees tulee kysyttävää, niin ihan laidasta laitaan yritän olla apuna kaikes. Yhteyttä saa näin alkuun sähköpostitse: Moi! Oon Saara ja yks teidän tuutoreistanne. Alotin opinnot viime syksynä Itä-Suomen yliopistossa, jolloin myös muutin Joensuuhun susirajalta. Pääaineeni on yleinen kasvatustiede, ja sivuaineeni on psykologia. Harrastan piirtämistä ja uimista. Kavereiden kanssa hengailu kuuluu myös kuvioihin. Ottakaa rohkeesti yhteyttä jo ennen koulun alkuu, jos teillä on kysymyksiä tai ongelmia. S-postiosote on Syksyllä nähään!

4 Moikka! Mun nimi on Mila ja toimin teidän vertaistuutorina ens syksynä. Takana mulla on ensimmäinen vuosi opiskelua Itä-Suomen yliopistossa ja Joensuuhun muutin viime syksynä Savonlinnasta. Pääaineeni on yleinen kasvatustiede ja sivuaineina luen johtamista ja markkinointia sekä hallinto-oikeutta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden kanssa hengaillessa ja tanssitunneilla käydessä. Meille on tulossa huikee syksy ja koko vuosi yhdessä! Meihin tuutoreihin kannattaa olla yhteydessä, jos kysymyksiä herää jo ennen opiskelujen alkua. Mut tavoittaa sähköpostilla: Moi! Olen Pinja ja toimin teidän tuutorinanne ensi vuoden ajan. Kotoisin olen ihan täältä Joensuusta. Opiskeluja minulla on takana nyt ensimmäinen vuosi ja innolla odotan, että pääsen aloittamaan seuraavaa vuotta teidän kanssanne. Pääaineena luen yleistä kasvatustiedettä ja sivuaineena minulla on tällä hetkellä johtaminen ja markkinointi. Vapaa-ajalla kulutan aikaani kavereiden kanssa hengaillen ja tallilla hevosten kanssa puuhastellen. Syksystä ja koko ensi vuodesta on varmasti tulossa jännittävä ja mielenkiintoinen. Tehdään siitä yhdessä vielä mieleenpainuvampi! Minuun voi olla yhteydessä missä vain asiassa jo ennen opintojen alkua sähköpostilla: Oppiainetuutorit Hei, olen Ari Sivenius (Yliopistonlehtori, kasvatustieteiden metodologia ja tutkimuskäytäntö) ja toimin syksyllä 2016 oppiainetuutorina, joten tulemme tutuiksi kun opintosi käynnistyvät. Toivotankin kaikin puolin antoisaa ja inspiroivaa opiskeluelämää! Tapaamisiin. Moikka, minun nimeni on Juha Kauppila. Olen yliopistonlehtori, ja toimin oppiainetuutorina sekä teille että kansainvälisille opiskelijoille. Yliopisto-opiskelu elämänvaiheena on monesti jälkeenpäin muisteltuna elämän parasta aikaa. Yritetään järjestää yhdessä asiat niin, että voisimme mahdollisimman monen kohdalla sanoa nuo samat sanat. Tervetuloa meidän oppiaineen oppimisen keitaalle opettelemaan uusia asioita, ja saamaan uusia kokemuksia. Hei, olen Päivi Rosenius ja työskentelen yliopisto-opettajana ohjauksen koulutuksessa ja toimin syksyllä 2016 oppiainetuutorina yhdessä Arin ja Juhan kanssa. Koen oppiainetuutorin roolin yhteistoiminnalliseksi, vastavuoroiseksi ja vuorovaikutteiseksi tehtäväksi, joten odotan avoimin ja kiinnostunein mielin tulevaa syksyä Koulutukselliselta taustaltani olen aikuiskasvatustieteilijä (KM), opinto-ohjaaja ja työnohjaaja. Lämmin onnitteluni opiskelijaksivalintasi johdosta ja tervetuloa kasvatustieteen monimuotoiseen maailmaan! Amanuenssi Hei, olen Outi Tikkanen ja toimin amanuenssinanne koko opintopolkunne ajan. Työtehtäviini kuuluu monipuolisesti opintojen ohjausta ja neuvontaa, aina alkuohjauksesta tutkinnon hakuun saakka. Voit kääntyä puoleeni kaikissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Toivotan teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi yliopisto-opintojen pariin!

5 Muutamia ohjeita syyslukukautta varten! - Uudet opiskelijat ilmoittautuvat yliopistoon vastaanottaessaan opiskelupaikkaa Itä-Suomen yliopistoon sähköisesti opintopolku.fi:n yhteydessä olevassa OILI-ilmoittautumispalvelussa, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. - Aktivoi yliopiston käyttäjätunnus. Ohjeet tähän löydät Itä-Suomen yliopiston verkkosivuilta, Etusivu > Opiskelu > Uudelle opiskelijalle - Hanki opiskelijakortti mielellään jo ennen opintojen alkua. Näin helpotat käytännön järjestelyjen sujuvuutta heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Lukuvuositarrat käydään hakemassa tuutorien kanssa. - Hae ajoissa opintotukea ja tarvittaessa opintolainaa. > Opiskelijat > Korkeakouluopiskelija > Opintotuki > Näin haet - Syksyllä kannattaa heti varata tapaamisaika amanuenssi Outi Tikkaselle (outi.e.tikkanen@uef.fi). Amanuenssin kanssa suunnittelette omia opintojasi ja jos saat aiempia opintojasi hyväksiluettua. - Mieti mahdollisia sivuaineita. Tietoa löytyy muun muassa Kassoksen ja filosofisen tiedekunnan verkkosivuilta. Voit tutustua myös weboodissa ( koulutuksen sisältöön ja opintojaksoihin. Opintojaksot/opetus Oppaittain Filosofinen tiedekunta Kasvatustieteiden ja psykologian osasto Kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutus Tutkintorakenteet -välilehdeltä löydät kandidaatin ja maisterin tutkintoon kuuluvat opinnot. - Filosofisen tiedekunnan opetusohjelma ja opinto-opas julkaistaan myös weboodissa, minne kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksilla. Opinto-oppaasta näkyy milloin opetusta tarjotaan ja miten tutkintomme opintorunko rakentuu. - Opiskelu yliopistossa on itsenäistä ja vapaata, myös opinnot ja suorittaminen suunnitellaan itse. Voit hahmotella jo kesän aikana hieman opintojasi, jotta syksyllä on helpompi päästä vauhtiin. Tuutorit auttavat suunnittelussa ja kertovat omia kokemuksiaan opinnoista. - Kannattaa jo heti opintojen alussa liittyä ainejärjestöömme Kassokseen. Ainejärjestön jäsenenä pääset muun muassa vaikuttamaan opintoihimme ja järjestämään opiskelijatapahtumia. Kassos ry:n verkkosivuilla on tietoa ainejärjestöstä, opinnoista sekä yleisesti tietoa yliopisto-opiskelusta. (

6 Lisää ohjeita aiempien opintojen perusteella tutkinto-opiskelijoiksi valituille! - Ota yhteyttä amanuenssi Outi Tikkaseen (outi.e.tikkanen@uef.fi) korvaavuuksista, hyväksiluvuista ja henkilökohtaisen opetussuunnitelman tekemisestä (HOPS). - Varaudu ottamaan alkuperäiset todistukset ja suoritusmerkinnät aiemmista opinnoista mukaasi HOPS-tapaamiseen Outin kanssa. - Jos olet tehnyt pääaineen aineopintojen tutkimuspraktikumin tai proseminaarityön aikaisemmin, voi olla, että työsi hyväksytään kandidaatin tutkielman pohjaksi. Amanuenssi kertoo tästä tarkemmin. - Jos suunnittelet aikuisopettajan pedagogisia opintoja, huomioi, että niihin on erillinen soveltuvuuskoe kevätlukukaudella. Oman pääaineen opintoja tulee myös olla tietty määrä suoritettuna, ennen kuin pedagogisiin opintoihin voi hakea. Amanuenssilta lisätietoa tästäkin. - Vaikka olet päässyt Itä-Suomen yliopiston opiskelijaksi, voit silti jatkaa halutessasi opintoja paikkakuntasi avoimessa yliopistossa. Esimerkiksi Aducaten ja Snellman kesäyliopiston opetustarjonnat ovat hyvin samankaltaisia. Näiden opintojen yhdistämisestä ja käytänteistä voi tiedustella amanuenssilta.

Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta!

Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta! Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutukseen (kaako) Itä- Suomen yliopistoon! Syksyllä pääsemme

Lisätiedot

Eväitä opintojen sujumiseen - opintojen suunnittelu ja esteettömyys opiskelussa uraohjaaja Marika Tuupainen ja opintopsykologi Katri Ruth

Eväitä opintojen sujumiseen - opintojen suunnittelu ja esteettömyys opiskelussa uraohjaaja Marika Tuupainen ja opintopsykologi Katri Ruth Johdatus akateemisiin opintoihin 1 op, kaikille yhteiset luennot Eväitä opintojen sujumiseen - opintojen suunnittelu ja esteettömyys opiskelussa uraohjaaja Marika Tuupainen ja opintopsykologi Katri Ruth

Lisätiedot

Kaikille avoimia yliopisto-opintoja

Kaikille avoimia yliopisto-opintoja Kaikille avoimia yliopisto-opintoja Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto 23.2.2016 opintoneuvoja Riina Kärkkäinen AVOIN YLIOPISTO Yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia opintoja eli yliopistotutkintojen

Lisätiedot

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON!

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Sinut on hyväksytty opiskelemaan Maantiede ja ympäristöpolitiikka hakukohteesta. Toivomme, että odotat innolla opiskelujen aloittamista yliopistossa sekä viihdyt valitsemallasi

Lisätiedot

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Partiossa eletään nyt hyvää nousukautta. Jotta sama tilanne jatkuisi, olemme tehneet teille syksyn toiminnan aloittamisen tueksi tarkoitetun vihkon. Viime syksynä

Lisätiedot

KASVATUSTIETEELLINEN KOULUTUSALA

KASVATUSTIETEELLINEN KOULUTUSALA 1(7) KASVATUSTIETEELLINEN KOULUTUSALA ERITYISPEDAGOGIIKKA Erityispedagogiikan perusopinnot Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä erityispedagogiikasta vähintään syventävät opinnot. Opintojen järjestäminen

Lisätiedot

TUUTOREIDEN TERVEHDYS

TUUTOREIDEN TERVEHDYS TUUTOREIDEN TERVEHDYS Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi

Lisätiedot

Opintoihin orientointi

Opintoihin orientointi Opintoihin orientointi Tervetuloa opiskelemaan fysiikkaa Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 3.9.2013 1 Ennen opintojen alkua Tutustu huolellisesti ja hyvin opinto-ohjelmaan. Tee HOPS eli henkilökohtainen

Lisätiedot

TUTORKOULUTUS Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö 16.4.2014 klo 11-13 Linna K108

TUTORKOULUTUS Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö 16.4.2014 klo 11-13 Linna K108 Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö TUTORKOULUTUS Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö 16.4.2014 klo 11-13 Linna K108 Ohjelma Koulutuksen sisältö ja tavoitteet Yksikön orientoivien opintojen

Lisätiedot

Kolme pientä opinto-ohjaajaa ja suuren suuri lukio

Kolme pientä opinto-ohjaajaa ja suuren suuri lukio Kolme pientä opinto-ohjaajaa ja suuren suuri lukio Järki päätti ottaa selvää, keitä koulussamme hiihtelevät ja opoiksi itseään kutsuvat ihmisolennot todellisuudessa oikein ovat ja mistä he tulevat. Opinto-ohjaajat

Lisätiedot

TUTOREIDEN TERVEHDYS

TUTOREIDEN TERVEHDYS TUTOREIDEN TERVEHDYS Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun! Me Tutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

Avoin yliopisto abeille. Abipäivät 11.-12.11.2015

Avoin yliopisto abeille. Abipäivät 11.-12.11.2015 Avoin yliopisto abeille Abipäivät 11.-12.11.2015 Avoin yliopisto abeille Oman opiskelualan etsiminen: Mahdollisuus tutustua yliopistoopiskeluun sekä eri koulutusaloihin ja oppiaineisiin Valmistautuminen

Lisätiedot

Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen,

Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen, Anu Hartikainen-Ahia Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen, pedagogiikan lehtori Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto Filosofinen tiedekunta Itä-Suomen yliopisto Anu.hartikainen@uef.fi

Lisätiedot

UEF// SMART START KASVATUSTIETEEN JA AIKUISKASVATUS- TIETEEN ASIANTUNTIJAKOULUTUS

UEF// SMART START KASVATUSTIETEEN JA AIKUISKASVATUS- TIETEEN ASIANTUNTIJAKOULUTUS UEF// SMART START KASVATUSTIETEEN JA AIKUISKASVATUS- TIETEEN ASIANTUNTIJAKOULUTUS TUTUSTU OPISKELUUN JA YLIOPISTOELÄMÄÄN ENNAKKOON VERKOSSA Tervetuloa tutustumaan Itä-Suomen yliopiston uuden opiskelijan

Lisätiedot

Kauppatieteiden maisteri KTM. 29.8.2016 Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta. Ulla Laakkonen

Kauppatieteiden maisteri KTM. 29.8.2016 Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta. Ulla Laakkonen Kauppatieteiden maisteri KTM Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta Ulla Laakkonen Luennon sisältö Kauppatieteiden maisterin (KTM) tutkinto tutkinnon rakenne tutkinto-ohjelman osaamistavoitteet Täydentävät

Lisätiedot

Sukupuoli. Ikä. Koulutustausta. Asiakaspalaute Eteenpäin messut ja AO-viikko 2009 vastauksia 20. Peruskoulu 5 % Nainen 85 % Mies 15 % 18-25 0 % 26-35

Sukupuoli. Ikä. Koulutustausta. Asiakaspalaute Eteenpäin messut ja AO-viikko 2009 vastauksia 20. Peruskoulu 5 % Nainen 85 % Mies 15 % 18-25 0 % 26-35 Asiakaspalaute Eteenpäin messut ja AO-viikko 2009 vastauksia 20 Sukupuoli Nainen 8 Mies 1 Ikä 18-25 26-35 3 36-45 3 46-55 3 56-65 65- Koulutustausta Peruskoulu kansakoulu lukio oppikoulu ammatillinen peruskoulutus

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

9.15-9.30 Kasvatustieteiden tiedekunta toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Varadekaani Arja Virta

9.15-9.30 Kasvatustieteiden tiedekunta toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Varadekaani Arja Virta KKV0 OPISKELIJAKSI YLIOPISTOON (5 op) Kasvatustieteiden laitos Opiskelijaksi yliopistoon-opintojakson aikana tutustutaan yliopistoopiskeluun sekä yliopiston palveluihin, ympäristöön ja organisaatioon.

Lisätiedot

Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen 2.9.2011

Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen 2.9.2011 Johdatus akateemisiin opintoihin 1 op, kaikille yhteiset luennot Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen 2.9.2011 Yliopisto-opiskelun erityispiirteet akateeminen

Lisätiedot

KIELI-, KÄÄNNÖS- JA KIRJALLISUUSTIETEIDEN YKSIKKÖ Orientoivat opinnot, syksy 2011. Tampereen yliopiston organisaatio

KIELI-, KÄÄNNÖS- JA KIRJALLISUUSTIETEIDEN YKSIKKÖ Orientoivat opinnot, syksy 2011. Tampereen yliopiston organisaatio 1 Tampereen yliopiston organisaatio 2 Tieteenalayksiköt (9 kpl) Biolääketieteellisen teknologian yksikkö Informaatiotieteiden yksikkö Johtamiskorkeakoulu Kasvatustieteiden yksikkö Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden

Lisätiedot

Mistä ohjausta ja neuvoja opiskeluun liittyvissä kysymyksissä?

Mistä ohjausta ja neuvoja opiskeluun liittyvissä kysymyksissä? Mistä ohjausta ja neuvoja opiskeluun liittyvissä kysymyksissä? Maija Ohvo, Sirje Lällä ja Aatu Lehtovaara Opintokoordinaattorit Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Orientovat opinnot Ia Syksy

Lisätiedot

Opintoihin orientointi

Opintoihin orientointi Opintoihin orientointi Tervetuloa opiskelemaan fysiikkaa Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 2.9.2014 1 Ennen opintojen alkua Tutustu huolellisesti ja hyvin opinto-ohjelmaan. Tee HOPS eli henkilökohtainen

Lisätiedot

Johdanto kasvatusalan opintoihin Itä- Suomen avoimessa yliopistossa

Johdanto kasvatusalan opintoihin Itä- Suomen avoimessa yliopistossa Johdanto kasvatusalan opintoihin Itä- Suomen avoimessa yliopistossa Sari Hakkarainen, Avoin yliopisto / Aducate Itä-Suomen yliopisto Neljä tiedekuntaa: filosofinen tiedekunta luonnon- ja metsätieteiden

Lisätiedot

VARAREHTORIN PÄÄTÖS 1(5) 27.3.2015. (Korvaa päätöksen 17.6.2014 id 120877) Tweb id 144447

VARAREHTORIN PÄÄTÖS 1(5) 27.3.2015. (Korvaa päätöksen 17.6.2014 id 120877) Tweb id 144447 VARAREHTORIN PÄÄTÖS 1(5) Päätöksen nimi Avoimen AMK- ja polkuopintojen prosessikuvaus Tweb id 144447 Vastuuhenkilö/ Päättäjä Vararehtori Mirja Toikka Voimaantulo Käsittely Pedagoginen johtotiimi 10.3.2015,

Lisätiedot

Opintopolku opastaa korkeakouluhakuihin

Opintopolku opastaa korkeakouluhakuihin Opintopolku opastaa korkeakouluhakuihin 4.12.2012 Erityisasiantuntija Joni Penkari, OPH Mikä on opintopolku? Mitä uusi korkeakouluhaku tarkoittaa hakijalle? Miten opintopolku vie korkeakouluopiskelijaksi?

Lisätiedot

Sinulle avoin yliopisto!

Sinulle avoin yliopisto! Sinulle avoin yliopisto! Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston yleinen opintoinfo klo 17.30 keskiviikkona 14.8.2013 Joensuu torstaina 15.8. Kuopio torstaina 22.8. etäyhteydessä Sisältö ja illan tavoitteet:

Lisätiedot

TUTKINTORAKENNE ja TUTKINTOVAATIMUKSET AHOT ja KAIKENLAISTA MUUTA MERKILLISTÄ HARJOITTELU JA OPETUSOHJELMA. Reija Satokangas FT, yliopistonlehtori

TUTKINTORAKENNE ja TUTKINTOVAATIMUKSET AHOT ja KAIKENLAISTA MUUTA MERKILLISTÄ HARJOITTELU JA OPETUSOHJELMA. Reija Satokangas FT, yliopistonlehtori TUTKINTORAKENNE ja TUTKINTOVAATIMUKSET AHOT ja KAIKENLAISTA MUUTA MERKILLISTÄ HARJOITTELU JA OPETUSOHJELMA Reija Satokangas FT, yliopistonlehtori 1 TUTKINTOJEN KOOSTAMINEN HUK (KAAVIOT MANUAALISSA) (SUORITUSAIKA

Lisätiedot

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin Tervetuloa opiskelemaan Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 1 Ennen opiskelua Tutustu hyvin opinto-ohjelmaan verkkopalvelussa: luentojen ajat ja

Lisätiedot

Kandidaatin tutkinnon rakenne

Kandidaatin tutkinnon rakenne Kandidaatin tutkinnon rakenne ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS 2012 2016 KANDIDAATIN TUTKINNON RAKENNE 180 op op eo ped A I A II AIII Viestintä- ja orientoivat opinnot 20 Vo 1 Orientoituminen yliopisto-opiskeluun

Lisätiedot

ENGLANNIN OPPIAINEEN INFO

ENGLANNIN OPPIAINEEN INFO ENGLANNIN OPPIAINEEN INFO kaikille englannin opiskelijoille to 21.4.2016 klo 16.00 Paikalla englannin oppiaineen pääedustaja professori Paula Kalaja, yliopistonopettaja Jaana Toomar ja amanuenssi Anna-Maria

Lisätiedot

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ti 8.9.2015 klo 17.00 Tervetuloa! UEF ADUCATE

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ti 8.9.2015 klo 17.00 Tervetuloa! UEF ADUCATE Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ti 8.9.2015 klo 17.00 Tervetuloa! Kaikille avoin yliopisto Avoin yliopisto opetus vastaa yliopiston perusopetusta eli avoimessa yliopistossa tehdyt opintosuoritukset

Lisätiedot

Sisältö ja illan tavoitteet:

Sisältö ja illan tavoitteet: Sinulle avoin yliopisto! Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston yleinen opintoinfo klo 17.30 tiistaina 18.8. Joensuu keskiviikko 19.8. Kuopio torstaina 27.8. etäyhteydessä Sisältö ja illan tavoitteet:

Lisätiedot

Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille, syksy 2017

Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille, syksy 2017 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta Kasvatustieteiden laitos / Erityispedagogiikka Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille,

Lisätiedot

Opiskelijaksi LAPIN YLIOPISTOON

Opiskelijaksi LAPIN YLIOPISTOON Opiskelijaksi LAPIN YLIOPISTOON HAE LAPIN YLIOPISTOON SINNE EIVÄT PIENETKÄÄN UNELMAT HUKU. Lapin yliopisto lyhyesti Tiedekunnat Kasvatustieteiden tiedekunta Oikeustieteiden tiedekunta Taiteiden tiedekunta

Lisätiedot

Luovissa saat olla oma itsesi. Opintoja omien tavoitteiden mukaan. Luovuus

Luovissa saat olla oma itsesi. Opintoja omien tavoitteiden mukaan. Luovuus Lyhyesti Luovista Luovissa saat olla oma itsesi Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos. Luovin henkilöstö huomioi jokaisen opiskelijan yksilönä. Luovilaiset ymmärtävät, että

Lisätiedot

Orientoivat opinnot osa 3: Opintojen suunnittelu

Orientoivat opinnot osa 3: Opintojen suunnittelu 1 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Orientoivat opinnot osa 3: Opintojen suunnittelu Opintoasiain päällikkö Kati Lampinen 2 Opintojen suunnitteluun vaikuttavat esimerkiksi Oma tapa oppia

Lisätiedot

Tradenomi (AMK), mediatuotanto

Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tervetuloa opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun! Lue tästä tarkemmat ohjeet oman ryhmäsi aloitukseen ja opintoihin valmistautumiseen. Opintojen aloitus Aloitusaika: ke

Lisätiedot

Filosofinen tiedekunta

Filosofinen tiedekunta Filosofinen tiedekunta Filosofinen tiedekunta toimii kahdella kampuksella, Joensuussa ja Savonlinnassa. Tiedekunnassa on neljä osastoa: humanistinen osasto, kasvatustieteiden ja psykologian osasto, soveltavan

Lisätiedot

Sijoittumisseuranta: Vuosi valmistumisen jälkeen YTM, PÄÄAINE SOSIAALITYÖ

Sijoittumisseuranta: Vuosi valmistumisen jälkeen YTM, PÄÄAINE SOSIAALITYÖ Sijoittumisseuranta: Vuosi valmistumisen jälkeen YTM, PÄÄAINE SOSIAALITYÖ Vuonna 2008 Lapin yliopistosta valmistuneet maisterit Saija Tikkanen Työelämä- ja rekrytointipalvelut Lapin yliopisto Syksy 2011

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

HOPS ja opintojen suunnittelu

HOPS ja opintojen suunnittelu HOPS ja opintojen suunnittelu Hanna-Mari Kivinen, 8.12.2010 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Fysiikan laitos Mikä ihmeen HOPS? HOPS eli Henkilökohtainen OPintoSuunnitelma HOPS kuuluu 1.8.2005

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen Aloitus Homma alkaa osoitteesta www.helsinki.fi/weboodi. Jos et omista yliopiston atk-tunnuksia, voit hypätä kohdan 1. yli. Voit huoletta tutustua WebOodin saloihin ilman tunnuksiakin. WebOodin opinto-opas

Lisätiedot

Tytöt LVI-alalla - Perusraportti

Tytöt LVI-alalla - Perusraportti Tytöt LVI-alalla - Perusraportti 1. Ikäni on Tämä kysymys antoi harhaanjohtavan tuloksen, sillä kaksi tytöistä täyttää 16 vuotta tänä vuonna mutta kaksi 17, vielä loppuvuoden aikana. 2. Aiempi koulutukseni

Lisätiedot

Teknillisen tiedekunnan HOPS-ohjeita

Teknillisen tiedekunnan HOPS-ohjeita TEKNILLINEN TIEDEKUNTA Teknillisen tiedekunnan HOPS-ohjeita Syksy 2010 Teknillisen tiedekunnan HOPS- ohjeet 3 Mikä HOPS on ja miksi se laaditaan? 4 Teknillisen tiedekunnan yhteiset HOPS-käytännöt 7 HOPS

Lisätiedot

HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu /

HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu / HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu / Ammatillinen opettajankoulutus Opetusharjoittelu ammatillisessa opettajankoulutuksessa VE14-verkko-opiskeluryhmien infotilaisuus Adobe Connect -istunto 4.6.2014

Lisätiedot

AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU

AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Koppoo kiinni tästä päevästä Avoin ammattikorkeakoulu on juuri sinua varten. Avoimesti voit tulla mukaan opintojaksoille omasta koulutustaustastasi riippumatta. Ammatti avoimen

Lisätiedot

Kasvatustieteellisen tiedekunnan opinto-opas OSA A Tutkintovaatimukset

Kasvatustieteellisen tiedekunnan opinto-opas OSA A Tutkintovaatimukset Kasvatustieteellisen tiedekunnan opinto-opas OSA A Tutkintovaatimukset 2001-2002 - 2002-2003 HELSINGIN YLIOPISTON OHJELMA 2003-2004 - 2004-2005 Kasvatustieteellinen tiedekunta ja humanistisesta tiedekunnasta

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Ilman huoltajaa tulleen alaikäisen kotoutumissuunnitelma

Ilman huoltajaa tulleen alaikäisen kotoutumissuunnitelma Täytetään yhdessä lapsen/nuoren ja hänen edustajansa kanssa Lapsen nimi ja kutsumanimi Henkilötunnus Maahanmuuttopäivä ja ikä Äidinkieli (-kielet) Kansalaisuus Uskonto Edustajan nimi ja yhteystiedot Missä

Lisätiedot

Biolääketieteen koulutusohjelman johdantopäivät

Biolääketieteen koulutusohjelman johdantopäivät 1 (5) Biolääketieteen koulutusohjelman johdantopäivät 8.-14.8.2017 Tiistai 8.8.2017 Tervetuloa yliopistoon, tiedekuntaan, koulutusohjelmaan ja opiskelijayhteisöön! Keltahaalariset tuutorit Medisiinan aulassa

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN VAASAN YLIOPISTOON!

TERVETULOA OPISKELEMAAN VAASAN YLIOPISTOON! TERVETULOA OPISKELEMAAN VAASAN YLIOPISTOON! TUUTORIT Henna Hämäläinen Outi Ekebom henna-leena.hamalainen@student.uwasa.fi Sairaanhoitaja AMK Sosiaali- ja terveyshallintotieteen aineopinnot Itä-Suomen yliopistossa

Lisätiedot

KLUBIN ARVOSANAT Oleellinen arviointityökalu klubeille

KLUBIN ARVOSANAT Oleellinen arviointityökalu klubeille KLUN RVOSNT Oleellinen arviointityökalu klubeille KLUN RVOSNT Oleellinen arviointityökalu klubeille 1. Klubin nimi tai numero: VPTOSKTVTTN TÄRKYS 2. Mitä tulee vapaaehtoistyöhön, miten tärkeitä seuraavat

Lisätiedot

Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS Urapalvelut opintojen alkuvaiheessa uraohjaaja Johanna Kilpeläinen

Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS Urapalvelut opintojen alkuvaiheessa uraohjaaja Johanna Kilpeläinen Johdatus akateemisiin opintoihin 1 op, kaikille yhteiset luennot Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS Urapalvelut opintojen alkuvaiheessa uraohjaaja Johanna Kilpeläinen 3.9.2012 Yliopisto-opiskelun

Lisätiedot

KEHITYSMAA- TUTKIMUS - johdantoluennot

KEHITYSMAA- TUTKIMUS - johdantoluennot KEHITYSMAA- TUTKIMUS - johdantoluennot Ti ja to 16-18 4.9. - 16.10. 2012 U40, sali 1 4.9. Johdanto Kehitysmaatutkimuksen johdantokurssi ja sen suorittaminen Kehitysmaatutkimus ja kehitysmaatutkimuksen

Lisätiedot

UEF TOHTORIOHJELMAT 2013 -laadukas, läpinäkyvä ja ennakoitava tohtorikoulutus OHJE JATKO-OPISKELIJOIDEN SIIRTYMISESTÄ UEF:N TOHTORIOHJELMIIN

UEF TOHTORIOHJELMAT 2013 -laadukas, läpinäkyvä ja ennakoitava tohtorikoulutus OHJE JATKO-OPISKELIJOIDEN SIIRTYMISESTÄ UEF:N TOHTORIOHJELMIIN 18.12.2013 UEF TOHTORIOHJELMAT 2013 -laadukas, läpinäkyvä ja ennakoitava tohtorikoulutus OHJE JATKO-OPISKELIJOIDEN SIIRTYMISESTÄ UEF:N TOHTORIOHJELMIIN Tämä ohje koskee Itä-Suomen yliopiston jatko-tutkinto-opiskelijoita,

Lisätiedot

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Minna Daniel 15.6.2016 1 Opinnot Joka vuosi aloittaa 85 aikuisopetukseen suuntautuvaa opiskelijaa, joista puolet tutkintoopiskelijoita

Lisätiedot

Ohjaus ja opiskelija. Oped-Exon päätösseminaari 7.12.2006. Arto Hiltunen Oped-Exon päätösseminaari 7-8.12.2006 Hämeenlinna

Ohjaus ja opiskelija. Oped-Exon päätösseminaari 7.12.2006. Arto Hiltunen Oped-Exon päätösseminaari 7-8.12.2006 Hämeenlinna Ohjaus ja opiskelija Oped-Exon päätösseminaari 7.12.2006 Kuinka paljon olet saanut ohjausta opintoihisi? 0,70 % 7,70 % 29,20 % 44,70 % 17,70 % Erittäin vähän Vähän Sopivasti Riittävästi Erittäin paljon

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN! Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median tutkinto-ohjelman infotilaisuus 27.8.2013

TERVETULOA OPISKELEMAAN! Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median tutkinto-ohjelman infotilaisuus 27.8.2013 TERVETULOA OPISKELEMAAN! Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median tutkinto-ohjelman infotilaisuus 27.8.2013 Päivän ohjelma 12.00 Opiskelukäytännöt INFIMissä 13.30 Kahvitauko 14.00 Tutkintokohtaiset

Lisätiedot

Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015

Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015 Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015 Esitelmä Lapin sairaanhoitopiirin asiakasraadille Lapin keskussairaalassa tapahtuvasta saattohoidosta Tarja Huumonen Diakonissa-sairaanhoitaja AMK Saattohoito Saattohoidolla

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston opintoinfo torstaina klo alkaen

Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston opintoinfo torstaina klo alkaen Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston opintoinfo torstaina 25.8.2011 klo 17.30 alkaen Kuopio: L 22, Snellmania Joensuu: AU100, Aurora ACP-videoneuvottelu: http://connect.joensuu.fi/avoin/ Sisältö: Yleistä

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan kampukselle,

Lisätiedot

YLIOPISTOARVOSANOJEN LINJA. Opetussuunnitelma 2010-2011

YLIOPISTOARVOSANOJEN LINJA. Opetussuunnitelma 2010-2011 YLIOPISTOARVOSANOJEN LINJA 2010-2011 Sisältö Esimerkki linjan opinnoista Tavoitteet Opetusmenetelmät Opintojen sisältö. tavoitteet ja vaadittavat suoritukset Kasvatustieteen perusopinnot Erityispedagogiikan

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille

Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja orientaatioviikko LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

TUUTOROINTI. Järjestökoulutus

TUUTOROINTI. Järjestökoulutus TUUTOROINTI Järjestökoulutus 11.2.2014 SESSION KUVAUS Mitä tuutorointi on? Miksi tuutorointiin ja tuutoreihin kannattaa panostaa? Miten tuutorointi liittyy ainejärjestöihin? Mitä tuutorivastaavien tulee

Lisätiedot

Tradenomi, Myyntityön koulutus,

Tradenomi, Myyntityön koulutus, Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan myyntityötä Turun AMK:ssa! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kasvatustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta kauppatieteiden kandidaateille kevät 2014 Kasvatustieteiden maisterin tutkinto Valintaperusteet 1. Yleistä Joustava opintopolun kasvatuspsykologian

Lisätiedot

Mihin kotityöpalvelu perustuu asiakkaan kanssa tehtyyn sopimukseen

Mihin kotityöpalvelu perustuu asiakkaan kanssa tehtyyn sopimukseen Mihin kotityöpalvelu perustuu asiakkaan kanssa tehtyyn sopimukseen Tässä materiaalissa kerrotaan tärkeät asiat kotityöpalvelusopimuksesta, kartoituskäynnistä asiakkaan kodissa. Laadukkaat kotityöpalvelut

Lisätiedot

Maisteriopiskelijan infopaketti. Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opintosuunta

Maisteriopiskelijan infopaketti. Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opintosuunta Maisteriopiskelijan infopaketti Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opintosuunta 27.8.2013 Maisterintutkinnon eri opintosuunnat 1. Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opintosuunta

Lisätiedot

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin Tervetuloa opiskelemaan Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 1 Ennen opiskelua Tutustu hyvin opinto-ohjelmaan verkkopalvelussa: luentojen ajat ja

Lisätiedot

Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS Urapalvelut opintojen alkuvaiheessa uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen

Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS Urapalvelut opintojen alkuvaiheessa uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen Johdatus akateemisiin opintoihin 1 op, kaikille yhteiset luennot Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS Urapalvelut opintojen alkuvaiheessa uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen 4.9.2012 Yliopisto-opiskelun

Lisätiedot

Opiskeluinfo ja työelämäpäivä 28.9.2015. Laitoksen ajankohtaisia asioita Teija Tatti ja Leena Mattila

Opiskeluinfo ja työelämäpäivä 28.9.2015. Laitoksen ajankohtaisia asioita Teija Tatti ja Leena Mattila Opiskeluinfo ja työelämäpäivä 28.9.2015 Laitoksen ajankohtaisia asioita Teija Tatti ja Leena Mattila Opinto-opas Vain sähköisenä, tiedekunnan sivuilla: https://www.jyu.fi/science/opiskelu-ohjeet Opetusohjelma,

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN LAITOS

KASVATUSTIETEEN LAITOS KASVATUSTIETEEN LAITOS Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) koulutus www.helsinki.fi/ktl/opiskelu/ Kasvatustieteet tutkivat ihmisen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä näiden prosessien edistämistä

Lisätiedot

Siirtohaku, Historia, Joensuu Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3v+2v)

Siirtohaku, Historia, Joensuu Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3v+2v) YHTEISKUNTATIETEIDEN JA KAUPPATIETEIDEN TIEDEKUNTA Katso koulutusten kuvaukset yliopiston verkkosivulta tai koulutustarjontaesitteestä tai Opintopolusta. Siirtohaku, Historia, Joensuu Humanististen tieteiden

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN www.parastapalvelua.fi 7.6.2016 Asiakas 1 Hyvä palveluseteliasiakas Palveluseteli on yksi tapa valita ja käyttää sosiaali-

Lisätiedot

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ke klo Tervetuloa! UEF ADUCATE

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ke klo Tervetuloa! UEF ADUCATE Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ke 20.9.2017 klo 17.00 Tervetuloa! Opiskelu avoimessa yliopistossa Kuuntele ja katsele tallenne opiskelusta avoimessa yliopistossa Kuuntele ja katsele tallenne WebOodin

Lisätiedot

3. Vuosikurssin info. Kaisa Leinonen 2016

3. Vuosikurssin info. Kaisa Leinonen 2016 3. Vuosikurssin info Kaisa Leinonen 2016 KANDIDAATIN TUTKINTO Millä mallilla on kandidaatin tutkielma? Huomioi ns. valmistumisprosessiin tarpeeksi aikaa! http://www.oulu.fi/ktk/opinnaytetyot MITÄ KURSSEJA

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS

AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS KEVÄÄN JA SYKSYN 2013 YHTEISHAKU Eija Taipalus, opiskelijavalintakoordinaattori Tutustu ammattikorkeakoulujen koulutustarjontaan ja koulutusalojen

Lisätiedot

KANDIVAIHEEN OPISKELIJAINFO

KANDIVAIHEEN OPISKELIJAINFO 1 KANDIVAIHEEN OPISKELIJAINFO HOPS 2 TUTKINTORAKENNE TUTKINTOVAATIMUKSET OPETUSOHJELMA KAIKENLAISTA KÄTEVÄÄ Reija Satokangas FT, yliopistonlehtori RS 2012 2 Tutkintojen koostaminen HuK (kaaviot Manuaalissa)

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopiston hakukohteet ja aloituspaikat vuoden 2016 yhteishaussa

Itä-Suomen yliopiston hakukohteet ja aloituspaikat vuoden 2016 yhteishaussa Itä-Suomen yliopiston hakukohteet ja aloituspaikat vuoden 2016 yhteishaussa (Hakukohteet, joihin sisältyy aikaisempien opintojen/avoimen väylän jono) FILOSOFINEN TIEDEKUNTA Koulutuksen Aloituspaikat Englannin

Lisätiedot

1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille (ent. kasvatustieteiden koulutuksen C-kiintiö)

1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille (ent. kasvatustieteiden koulutuksen C-kiintiö) KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2012 1. TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINNAT 1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä

Tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä Tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä Henkilökunnan esittely Perus- ja aineopintojen rakenne Yleisen kielitieteen ja Fonetiikan peruskurssit ja Suomen kielen rakenne Luokanopettajien korvaavuudet Opettajan

Lisätiedot

Sosnetin peruskoulutuksen työvaliokunta. Sosiaalityön koulutusyksiköiden kevätseminaari Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia, Jyväskylä 20.5.

Sosnetin peruskoulutuksen työvaliokunta. Sosiaalityön koulutusyksiköiden kevätseminaari Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia, Jyväskylä 20.5. Sosnetin peruskoulutuksen työvaliokunta Sosiaalityön koulutusyksiköiden kevätseminaari Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia, Jyväskylä 20.5.2014 AHOT korkeakouluissa -hanke (ESR), Sosiaalialan osahanke

Lisätiedot

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella Alkio-opisto Jyväskylän Korpilahdella Avoimia yliopisto- ja amk-opintoja Yleissivistäviä opintoja Kokous-, juhla- ja majoituspalveluja Kursseja Jyväskylän Korpilahdella Monipuolista oppia ja hyötyä Valmistautumista

Lisätiedot

ZZPP0300 Oppiminen ja ammatillinen kasvu (3 op, 81 tuntia) orientaatioviikon osuus

ZZPP0300 Oppiminen ja ammatillinen kasvu (3 op, 81 tuntia) orientaatioviikon osuus ZZPP0300 Oppiminen ja ammatillinen kasvu (3 op, 81 tuntia) orientaatioviikon osuus Uusien tietojenkäsittelyn koulutusohjelmien opiskelijoiden orientaatioviikon 24.8-28.8.2010 ohjelma: Opettajatutoreina:

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa. Tervetulotilaisuus uusille opiskelijoille 3.9.2014 ma. professori Arja Jokinen

Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa. Tervetulotilaisuus uusille opiskelijoille 3.9.2014 ma. professori Arja Jokinen Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus uusille opiskelijoille 3.9.2014 ma. professori Arja Jokinen Onnittelut valinnoistasi Ensinnäkin siitä, että olet valinnut

Lisätiedot

Kaukaa viisaaksi! yleistä Itä-Suomen yliopistosta yleistä avoimesta yliopistoopiskelusta. opintojen suunnittelusta ohjaus- ja neuvontapalvelut

Kaukaa viisaaksi! yleistä Itä-Suomen yliopistosta yleistä avoimesta yliopistoopiskelusta. opintojen suunnittelusta ohjaus- ja neuvontapalvelut Kaukaa viisaaksi! yleistä Itä-Suomen yliopistosta yleistä avoimesta yliopistoopiskelusta opintojen suunnittelusta ohjaus- ja neuvontapalvelut ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO Monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto

Lisätiedot

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. Koulutusohjelman esittely klo

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. Koulutusohjelman esittely klo 27.8.2018 28.8.2018 29.8.2018 30.8.2018 31.8.2018 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LUT Highway It s My Way klo 9-10.00 @2310 Welcome to the Land of the Curious klo 10-11.30 @Viipuri-Sali

Lisätiedot

Valitse Opinto-oikeudet

Valitse Opinto-oikeudet Helsingin yliopisto WinOodi 1 UUDEN TUTKINNON REKISTERÖINTI OODIIN Opiskelijan perustietojen käsittely ikkunassa haetaan opiskelija joko opiskelijanumerolla tai henkilötunnuksella. Valitse Opinto-oikeudet

Lisätiedot

Ndoromo Owen Suomen Punainen Risti Vaasan suomalainen osasto. Miten kotoutua maahanmuuttajasta kuntalaiseksi?

Ndoromo Owen Suomen Punainen Risti Vaasan suomalainen osasto. Miten kotoutua maahanmuuttajasta kuntalaiseksi? Ndoromo Owen Suomen Punainen Risti Vaasan suomalainen osasto Miten kotoutua maahanmuuttajasta kuntalaiseksi? Useimmat meistä viettävät koko elämänsä yhdessä tietyssä kulttuuriympäristössä. Siitä syystä

Lisätiedot

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu Onnittelut saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan mainonnan suunnittelun polkuopintoja! Tässä infokirjeessä on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus

Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus Olet lämpimästi tervetullut myyntityön koulutuksen polkuopintoihin! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja aikatauluja opintojen aloitukseen. Tutustuthan

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopiston hakukohteet ja aloituspaikat vuoden 2016 yhteishaussa

Itä-Suomen yliopiston hakukohteet ja aloituspaikat vuoden 2016 yhteishaussa Itä-Suomen yliopiston hakukohteet ja aloituspaikat vuoden 2016 yhteishaussa FILOSOFINEN TIEDEKUNTA Englannin kieli ja kulttuuri, Joensuu, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian Maisterihaku,

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO Moikkamoi! Olen Eeva, 21-vuotias sosiaalityön opiskelija, tuutori ja teidän tulevan ainejärjestönne Socius ry:n fuksi- ja tuutorvastaava.

Lisätiedot

Ammattiopiston näkökulma. Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015

Ammattiopiston näkökulma. Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015 Ammattiopiston näkökulma Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015 Mitä tukea nuoret haluavat vanhemmilta ja koululta? En oo tajunnu koskaan peruskoulussa matikkaa. Opettajan

Lisätiedot

Maanantai 4.7. Työhön tutuksi

Maanantai 4.7. Työhön tutuksi Maanantai 4.7. Työhön tutuksi Maanantaina oli ensimmäinen työpäivä. Aamulla oli jännittävät tunnelmat siitä ketkä ovat tulevia työkavereita ja siitä miten työt lähtee käyntiin. Istuimme pöydän ääreen ja

Lisätiedot

Siirtohaku, Englannin kieli ja kulttuuri, Joensuu Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3v+2v)

Siirtohaku, Englannin kieli ja kulttuuri, Joensuu Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3v+2v) 1 FILOSOFINEN TIEDEKUNTA Katso koulutusten kuvaukset yliopiston verkkosivulta tai koulutustarjontaesitteestä tai Opintopolusta. Siirtohaku, Englannin kieli ja kulttuuri, Joensuu Humanististen tieteiden

Lisätiedot

Case 1. Saara. 1A. Näkökulmat: Saara itse ja opiskelijayhteisö

Case 1. Saara. 1A. Näkökulmat: Saara itse ja opiskelijayhteisö Case 1. Saara Saara on aina ollut hyvä koulussa ja yliopistoonkin hän pääsi ensimmäi-sellä yrittämällä opiskelemaan äidinkielen opettajaksi. Neljäs vuosi on lähtenyt käyntiin ja hän on edennyt opinnoissaan

Lisätiedot

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, KEVÄT 2016 PÄIVITETTY 1.2.2016

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, KEVÄT 2016 PÄIVITETTY 1.2.2016 ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, KEVÄT 2016 PÄIVITETTY 1.2.2016 Aikataulun lukuohje: Lukujärjestyksessä on ensin mainittu kellonaika, sen jälkeen opintojakso jonka opetuksesta

Lisätiedot

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely:

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely: Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto 14 17.02.2016 Tiedekunnassa vapautuneiden tehtävien tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleenmäärittelyn hyväksyminen Valmistelija hallintopäällikkö Kari Korhonen

Lisätiedot