Suomen Taitovoimisteluklubin toimintalinja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Taitovoimisteluklubin toimintalinja 2016 2018"

Transkriptio

1 n toimintalinja Visio ja missio Visio: STVK on Suomen johtava telinevoimisteluseura 2020-luvulla. Missio: Telinevoimistelua harrastajista huippuihin.

2 2. Arvot Voimistelun ilo Harrastamisen ilo syntyy pienistä asioista, positiivisesta energiasta ja jatkuvasta uuden oppimisesta. 1. Innostus telinevoimisteluun Tärkeintä voimistelussa on innostunut asenne sillä pääsee jo pitkälle. Innostumisella on myös tapana tarttua muihin. 2. Uuden oppiminen ja kehittyminen Jokainen voimistelija kehittyy omalla tahdillaan ja tavallaan. Kaiken lähtökohtana on halu kehittyä ja oppia uutta. 3. Liikunnallinen elämäntapa Telinevoimistelu kehittää koordinaatiota, lihasvoimaa ja notkeutta. Laji ohjaa harrastajiaan liikunnalliseen ja terveelliseen elämäntapaan. Yksilönä kehittyminen Telinevoimistelussa menestytään sinnikkyydellä ja periksiantamattomalla asenteella. Yksilölajissakin tiiminä työskenteleminen ja toisten kannustaminen auttaa jokaista itsensä ylittämiseen. 1. Kannustaminen ja toisten onnistumisista iloitseminen Vaikka telinevoimistelu on yksilölaji, ryhmässä toimiminen ja kavereiden tuki on tärkeää. Toisten kannustaminen ja onnistumisista yhdessä iloitseminen on tärkeä taito kaikenikäisille. 2. Määrätietoinen ja periksiantamaton asenne Pitkäjänteinen työnteko johtaa telinevoimistelussa onnistumisiin ja menestykseen. Periksiantamaton asenne vie kehitystä eteenpäin ja tuo tuloksia myös kilpailuissa. 3. Itsensä ylittäminen

3 Itsensä ylittämisen tunne on usein voimistelijan paras palkinto. Se onnistuu lujalla tahdolla ja omaan osaamiseen uskomisella. Vastuullinen toiminta ja yhteistyö STVK kehittää ja ylläpitää avointa ja turvallista lajiyhteisöä, jonka toiminnan perustana on oikeudenmukainen yhteistyö. 1. Vastuullinen ja turvallinen ilmapiiri STVK:lle on tärkeää, että jokainen tuntee olonsa turvalliseksi voimisteluharrastuksen parissa. Kannamme vastuun jokaisesta voimistelijastamme. Jokaisella voimistelijalla on vastuu myös itsestään. 2. Luottamus ja oikeudenmukaisuus Ylläpidämme ja kehitämme seuraa, jossa jokaista voimistelijaa kohdellaan oikeudenmukaisesti. Voimistelussa saumaton yhteistyö niin harrastajien, valmentajien kuin vanhempien kesken saavutetaan avoimuudella ja luottamuksella. 3. Toiminnan jatkuva kehittäminen STVK voimisteluseurana haluaa jatkuvasti kehittyä ja oppia uutta. Toimintaa kehitetään muun muassa laadukkaalla ja monipuolisella valmennusosaamisella ja hyvällä hallinnolla. 3. Tavoitteet STVK on telinevoimistelun erikoisseura. Keskitymme ensisijaisesti kilpatelinevoimisteluun, mutta tarjoamme myös harrastemahdollisuuksia kaikille. STVK:n strategisena tavoitteena on olla Suomen paras telinevoimisteluseura. Tähän kuuluu sekä menestyminen kilpailuissa kaikilla tasoilla että laadukkaan harrastevoimistelun tarjoaminen kaikenikäisille ja tasoisille voimistelijoille. Yhtenä seuran tavoitteena on kansainvälisten huippuvoimistelijoiden kasvattaminen. Tämän saavuttamiseksi STVK:ssa kiinnitetään erityistä huomiota valmennuksen suunnitelmallisuuteen.

4 STVK haluaa jatkuvasti kehittyä ja kasvaa. Seuran toiminnan kulmakivenä ovat pätevät, valmennustyössä viihtyvät ohjaajat ja valmentajat, jotka kehittävät toimintaa yhdessä seuran johtokunnan kanssa. Laadukas valmennus houkuttaa seuraan entistä enemmän voimistelijoita. Toiminnan kasvattaminen edellyttää entistä enemmän laadukkaita harjoitustiloja. 4. Toimintatavat Yleistä Toiminnanjohtaja ja päävalmentaja johtavat eri voimisteluryhmien toimintaa johtokunnan ohjauksessa. Valmennus STVK:ssa on kokonaisvaltaista: Fyysinen valmennus on ammattimaista, tavoitteellista, suunnitelmallista, nousujohteista ja yksilöllistä kaikilla osa-alueilla ja tasoilla. Psyykkinen valmennus on tärkeä osa valmennusta. Sosiaalinen ja kasvatuksellinen vuorovaikutus on aktiivista, toista huomioivaa ja tasapuolista. Seuratoiminnassa korostetaan ryhmien yhteisöllisyyttä ja yhteishengen kasvattamista. Perheiden ja taustajoukkojen tuki ja yhteistyö on merkittävää päivittäisen valmennuksen onnistumiselle. Seuran tavoite on tarjota mahdollisuudet harrastaa voimistelua ja kehittyä sen kaikilla eri tasoilla, sekä edistää ja luoda terveellisiä ja liikunnallisia elämäntapoja. Kilpavoimistelu STVK:ssa on aina panostettu laadukkaaseen valmennukseen. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota lajin parissa aloittelevien nuorten kilpavoimistelijoiden valmennukseen, jotta he oppivat pienestä pitäen perusvoimistelun oikein ja pääsevät sisälle lajiin. Kokeneet ammattivalmentajat ohjaavat STVK:n kaikkia kilpavoimistelijoita alusta alkaen. Kotimaan kisoissa STVK painottaa menestymistä junioreiden ja naisten SM-kisoissa sekä syksyn JunnuGym ja joukkue-sm-kisoissa, joihin pyritään kokoamaan mahdollisimman kilpailukykyiset joukkueet. Voimisteluliiton joukkuemestaruuskilpailuihin osallistuminen on myös mahdollista.

5 Uudet voimistelijat valitaan kilparyhmiin erillisissä testeissä, jotka järjestetään yleensä touko-kesäkuussa. Vuodelle 2016 ryhmiä täydennetään myös joulukuun 2015 testeillä. Kilpavoimistelijoille järjestetään seuran yhteinen vanhempainilta syksyllä kauden alkaessa. Jokaisessa kilparyhmässä toimii vastuuvanhempi, joka tiedottaa ja koordinoi ryhmän päivittäistä toimintaa ja on yhteydessä johtokuntaan. Ensimmäistä kertaa kilpailuihin osallistuville voimistelijoille ja vanhemmille on laadittu osallistumista helpottava opas. Harrastevoimistelu STVK:n harrasteryhmiä ovat: Naperoklubi Temppuklubi Koululaisten iltapäiväkerho Lasten ja nuorten harrasteryhmät Harrastekilparyhmä Aikuisten telinevoimistelu Trampoliinivoimistelu. Harrastevoimistelutoimintaa kehitetään edelleen niin, että mahdollisimman monelle voitaisiin tarjota omaa tasoa ja harjoitusintoa vastaava harrasteryhmä ja nousujohteisia harjoitusmahdollisuuksia. Kaikki STVK:n harrasteryhmien tuntiohjaajat suorittavat Suomen Voimisteluliiton 35 tunnin Jumppakoulu-koulutuksen, jossa opitaan lasten ja nuorten harrastevoimistelun ohjauksen perusteet. Eri harrasteryhmät on kuvattu tarkemmin STVK:n nettisivuilla. 5. Organisaatio, hallinto ja talous Yleistä Seuran toiminnasta ja taloudesta vastaa johtokunta, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi varapuheenjohtaja, seitsemän jäsentä ja kaksi varajäsentä. Toiminnanjohtaja ja päävalmentaja ovat johtokunnan asiantuntijoita.

6 STVK:ssa toimii päätoiminen toiminnanjohtaja, viisi päätoimista ammattivalmentajaa ja noin 20 tuntiohjaajaa. STVK:n hallinto on systemaattista. Toimintatavoista on johtokunnan hyväksymät kirjalliset ohjeet, kuten työjärjestys, ohjaajan opas sekä talous- ja matkaohjesääntö. Viestintä Sisäisen tiedottamisen pääkanavat ovat sähköposti ja seuran internet-sivusto, Seuran pääasiallinen ulkoisen viestinnän kanava on STVK:n nettisivusto Lisäksi hyödynnämme sosiaalista mediaa, esim. Facebookia, YouTubea ja Instagramia. Tavoitteena on tuottaa laadukasta sisältöä ja saada sitä kautta seuralle lisää näkyvyyttä ja harrastajia. Lisäksi STVK markkinoi voimisteluryhmiä ja tapahtumia liikuntahallien, koulujen ja päiväkotien ilmoitustauluilla. STVK kannustaa seuran jäseniä tiedottamaan voimisteluharrastuksesta omalle tuttavapiirilleen. Päiväkodeille järjestetään tutustumiskäyntejä. STVK kerää jäseniltä säännöllisesti palautetta, jota käytetään toiminnan kehittämiseen. Talous Laadukas toiminta ja sen kehittäminen edellyttää hyvää taloudellista tilannetta. STVK:n tavoitteena on pitää maksuvalmius hyvänä ja seura velattomana. Kaikki STVK:n harjoitusmaksu- ja jäsenmaksutulot käytetään voimistelun kustannusten kattamiseen. Kuluja syntyy muun muassa valmentajien ja ohjaajien palkoista, tilavuokrista ja seuran hallinnosta. Kilparyhmäläisten vanhemmat osallistuvat talkootöihin, joilla pyritään pitämään harrastusmaksut kohtuullisina. Talkootyö on hauska tapa viettää aikaa yhdessä, tutustua muihin vanhempiin sekä seuran toimintaan. Etenkin uusia kilparyhmäläisten vanhempia toivotaan aktiivisesti mukaan STVK:n toimintaan. Talkoot rakentavat seuran yhteishenkeä ja kulttuuria. Talkootyön avulla pystytään taloudellisesti turvaamaan laadukas valmennus sekä kilpailu- ja leiritoiminta.

7 STVK:ssa on mahdollisuus osallistua mm. seuraaviin talkoisiin: osallistuminen seuran järjestämiin kisatalkoisiin: telinetilan valmistelu, buffetin ja tuomarikahvituksen järjestäminen. kisa- ja arpajaispalkintojen hankkiminen yrityksiltä. arpojen myyminen seuran eri tapahtumissa. seuran joulunäytöksen ja peuhupäivän järjestämiseen liittyvät talkoot. Palkitsemiskäytännöt STVK:ssa palkitaan kaikkien kilparyhmien voimistelijoita hyvän kilpailumenestyksen perusteella, hyvästä kaveruudesta ja hyvästä harjoitteluasenteesta. Palkitseminen tapahtuu kesäkuussa kilparyhmien kauden päättäjäisissä ja joulujuhlassa. Seura voi myös palkita kilparyhmien valmentajia samoissa tilaisuuksissa. Lisäksi on ollut tapana, että kilparyhmien vanhemmat palkitsevat valmentajat kukilla ja mahdollisella tavaralahjalla. Harrastevoimistelijoita palkitaan joulujuhlassa. Perusteena on hyvä harjoitteluasenne ja ahkeruus. Joulujuhlassa palkitaan myös harrasteryhmien ohjaajia. Seuran palkattu henkilökunta saa joulukuussa vuosibonuksen, jos seuran taloudellinen tilanne sen mahdollistaa. Seuratoimija voidaan sääntöjen mukaan palkita myös kunniajäsenyydellä tai kunniapuheenjohtajuudella. 6. Valmennuksen linja ja voimistelijan polku Telinevoimistelu lajina ja eri ryhmät on esitelty STVK:n nettisivuilla. Tarvittaessa toiminnanjohtaja tai valmentajat ohjaavat telinevoimistelusta kiinnostuneet uudet harrastajat heille sopivaksi arvioituun ryhmään. Kun perustetaan uusia voimisteluryhmiä, huomioidaan toiminnasta kiinnostuneiden ikä ja taso sekä motivaatio pitkäjänteiseen harjoitteluun. Kilparyhmissä harjoitusmäärät riippuvat kilpailullisista tavoitteista. Harjoitusmäärä alkaa 3-4 tunnista viikossa ja voi huipputasolla nousta jopa lähelle 30 viikkotuntia. Harrastekilparyhmissä harjoituskertoja on kaksi tai kolme viikossa.

8 Harrasteryhmissä voimistelija voi valita 1-3 viikoittaista harjoituskertaa oman kiinnostuneisuuden mukaan. Nuorimmille voimistelijoille tarkoitetuissa Naperoklubissa ja Temppuklubissa käydään kerran viikossa. Voimistelijoiden kehitystä seurataan kaikissa ryhmissä. Harraste- ja harrastekilparyhmien ohjaajat voivat ohjata lupaavan ja sopivan ikäisen voimistelijan kilparyhmätestiin. Tavoitteena on, että kaikki voisivat harrastaa telinevoimistelua omien taipumustensa ja motivaationsa mukaisella tasolla. Uudet voimistelijat valitaan kilparyhmiin erillisessä testissä, joka järjestetään aina touko-kesäkuussa ja usein myös marras-joulukuussa. Mikäli haluaa aloittaa kilpavoimistelun STVK:ssa poikkeuksellisesti muuna aikana, tulee olla yhteydessä toiminnanjohtajaan. Koska telinevoimistelu on ns. varhaisen erikoistumisen laji, paras ikä aloittaa kilparyhmässä on 5-6 vuotta. Hieman vanhempanakin voi olla mahdollista aloittaa. Pelkkä kilparyhmään haluaminen ei vielä riitä, vaan lapsella pitää olla kilpavoimisteluun soveltuvat ominaisuudet. Sopivat lapset voivat määrätietoisen harjoittelun avulla kehittyä STVK:ssa huipputason kilpavoimistelijoiksi. Kilpavoimistelijan tulee olla liikunnallisesti lahjakas eli perusominaisuuksiltaan voimisteluun sopiva, hyvin motivoitunut ja kehityskelpoinen. Eduksi ovat: hyvä koordinaatio ja kehon hallinta hyvä notkeus/voima tasapaino hyvät räjähtävän voiman perusominaisuudet kestävyys ilmaisukyky sekä esiintymistaito ja halukkuus sopivat psyykkiset ominaisuudet (paineensieto, kurinalaisuus, kilpailunhalu, rohkeus) intohimo voimisteluun motivaatio ja sitoutuminen pitkäjänteiseen harjoitteluun. Telinevoimistelu sopii erinomaisesti myös sivulajiksi, joka tukee muita urheiluharrastuksia. STVK muistuttaa voimistelijoita omaehtoisen ja monipuolisen liikunnan tärkeydestä.

9 Voimistelijan polku STVK:ssa on kuvattu liitteessä Pelisäännöt Voimistelijoiden ja vanhempien yhteiset pelisäännöt helpottavat voimistelun arkea ja harjoitusten sujumista. Kaikilla on kivaa treeneissä ja lajin parissa silloin kun jokainen puhaltaa yhteen hiileen. Sääntöjen noudattaminen varmistaa myös turvallisen harrastamisen vaativan lajin parissa. Pelisäännöt kilpavoimistelijoille Tulen ajoissa ja säännöllisesti harjoituksiin. Ilmoittaudun valmentajalle tullessani salille. Syön ennen treenejä. Treenien aikana juon janooni vettä. Kuuntelen ja keskityn valmentajani antamiin ohjeisiin. Harjoituksissa yritän parhaani ja kannustan myös toisia. Huolehdin harjoitusympäristöni siisteydestä ja säilytän tavaroitani niille kuuluvilla paikoilla. Muistan levätä riittävästi, jotta jaksaisin. Sisukkuus on paras voimavarani! Pelisäännöt kilpavoimistelijoiden vanhemmille Huolehdin, että lapseni tuntee ja ymmärtää voimistelijoille tarkoitetut pelisäännöt. Tuen ja kannustan lastani hänen voimisteluharrastuksessaan, mutta en luo paineita menestymisestä. Huolehdin, että lapseni on ajoissa ja säännöllisesti harjoituksissa ja kilpailuissa. Ilmoitan lapseni poissaolosta valmentajalle mahdollisimman ajoissa. Huolehdin, että lapseni syö terveellisesti ja lepää riittävästi. En häiritse valmentajaa ja voimistelijoita harjoitusten tai kilpailujen aikana. Annan lapselleni harjoittelurauhan ja valmentajalle työrauhan poistumalla harjoitustilasta harjoitusten ajaksi. Tuen valmentajaa, enkä puutu valmennukseen. Oman lapseni valmennukseen liittyvistä asioista keskustelen aina ensin hänen valmentajansa kanssa.

10 Vältän vertailuja lasten kesken. Tiedostan, että jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiinsa. Olen esimerkkinä lapselleni. Kannustan kaikkia tasapuolisesti kilpailuissa enkä arvostele kilpailijoita tai tuomareita. Varmistan lapseni harrastusmahdollisuuden maksamalla harjoitusmaksut ajoissa ja noudattamalla yhteisiä pelisääntöjä sekä seuran ja Suomen Voimisteluliiton sääntöjä. Vanhempi, sinun tehtäväsi on: Välittää ja vastata lapsesta, asettaa rajat. Antaa lapsen yrittää ja oppia. Ymmärtää, että epäonnistuminen opettaa vähintään yhtä paljon kuin onnistuminen. Noudattaa itse yhteisesti sovittuja pelisääntöjä ja kertoa niistä myös lapselle. Hyväksyä lapsi ja kannustaa tätä lapsen tuloksista riippumatta. Elää mukana ja näyttää positiivista esimerkkiä. Malttaa mielesi, antaa valmentajan valmentaa ja tuomarin tuomita. Puhua positiivisesti Innostaa ja kehua lasta. Harrastevoimistelijoiden pelisäännöt on esitelty seuran nettisivuilla.

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Valmennusryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli vanhemmille

Lisätiedot

Espoon Telinetaiturit ry

Espoon Telinetaiturit ry Voimistelua läpi elämän Espoon Telinetaiturit ry Tyttöjen voimistelupolku 26.4.2013 Miten aloittaa voimisteluharrastus? Harrastuksen aloittamiseen ja tukilajiksi (toiselle lajille) sopivat kaikki aloitusryhmät.

Lisätiedot

Drop out-ilmiö SPL:n Turun piirin juniorijalkapallossa

Drop out-ilmiö SPL:n Turun piirin juniorijalkapallossa Drop out-ilmiö SPL:n Turun piirin juniorijalkapallossa Ismo Uusi-Uola Opinnäytetyö, 2013 Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Liikunnan- ja vapaa-ajan koulutusohjelma Drop out Urheiluharrastuksen äkillinen lopettaminen

Lisätiedot

Opetussuunnitelman perusteet esi- ja perusopetuksessa Osa ohjausjärjestelmää, jonka tarkoitus on varmistaa opetuksen tasa-arvo ja laatu sekä luoda

Opetussuunnitelman perusteet esi- ja perusopetuksessa Osa ohjausjärjestelmää, jonka tarkoitus on varmistaa opetuksen tasa-arvo ja laatu sekä luoda Opetussuunnitelman perusteet esi- ja perusopetuksessa Osa ohjausjärjestelmää, jonka tarkoitus on varmistaa opetuksen tasa-arvo ja laatu sekä luoda hyvät edellytykset oppilaiden kasvulle, kehitykselle ja

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

Visio, missio, arvot ja strategia

Visio, missio, arvot ja strategia Visio, missio, arvot ja strategia Joensuun Kataja ry taitoluistelujaosto Arvot toiminnan perusta Visio tahtotila Jatkuva kehitys Missio tehtävä Strategia toimintamalli Arvot AVOIMUUS Asioista puhutaan

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

Mielestämme hyvä kannustus ja mukava ilmapiiri on opiskelijalle todella tärkeää.

Mielestämme hyvä kannustus ja mukava ilmapiiri on opiskelijalle todella tärkeää. Ops-perusteluonnosten palaute Poikkilaakson oppilailta 1 LUKU 2 B Perusopetuksen arvoperusta Suunta on oikea, ja tekstissä kuvataan hyvin sitä, kuinka kaikilla lapsilla kuuluisi olla oikeus opiskella ja

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2016-2017 UVL:n organisaatio Ohjaajat ja Valmentajat Valmentajatiimi Jumppakummit Nuorisoklubi Kilta Johtokunta UVL:n toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät

Lisätiedot

Smash-Espoon valmennuskokonaisuus JUNIORIT

Smash-Espoon valmennuskokonaisuus JUNIORIT Smash-Espoon valmennuskokonaisuus 2019-2020 JUNIORIT VALMENNUSKOKONAISUUS - MITEN EROAMME PERINTEISESTÄ JAOTTELUSTA PERINTEINEN JAOTTELU: SMASH ESPOO KILPATENNIS (MAHDOLLISESTI TIIIMEJÄ) 0 U1 U1 2 U14

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot 2007 Mihin näitä tarvitaan? Luo suuntaviivat tulevalle ja ohjaa toiminnan kehittämistä Linjaa seuran tavoitteet Linjaa seuran periaatteet Ohjeistaa toimintaa On

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Partiossa eletään nyt hyvää nousukautta. Jotta sama tilanne jatkuisi, olemme tehneet teille syksyn toiminnan aloittamisen tueksi tarkoitetun vihkon. Viime syksynä

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2017-2018 Seuran organisaatio Johtokunta Kilta Valmentajat Ohjaajat Nuorisoklubi Jumppakummit Seuran toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät Aikuisten

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40)

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) Mikä toiminnassa on onnistunut? (yhteenveto) - innostuneisuus, monipuolisuus - pienet tai pienehköt ryhmät -

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Visio 2022

Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry:n (SalPa) visio vuoteen 2022 asti Salon Palloilijat ry (SalPa) on urheiluseura mihin jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on mahdollisuus tulla harrastamaan

Lisätiedot

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Tervetuloa keskustelemaan Urheilun Pelisäännöistä! Keskustellaan lasten urheilun prinsiipeistä Sovitaan yhdessä ryhmän / joukkueen Pelisäännöista Kuullaan seuran

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Toimintasuunnitelma 2016

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Toimintasuunnitelma 2016 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Toimintasuunnitelma 2016 Varsinainen toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää sulkapallon harrastus- ja kilpailutoimintaa Pohjanmaan alueella. Tarkoituksensa toteuttamiseksi

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä. Vanhempaininfo

Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä. Vanhempaininfo Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä Vanhempaininfo 26.1.2019 Suomen rytmisen huippuhetket 2018 MM joukkueiden 2-ottelu 10. sija, vanne 9.sija EM joukkueiden 2-ottelu 9.sija,

Lisätiedot

TOIMINTALINJA. fliku-82 ry/

TOIMINTALINJA. fliku-82 ry/ TOIMINTALINJA fliku-82 ry/- 2018-2020 Sisällysluettelo 1. SEURAN TARKOITUS 2. MISSIO, VISIO, ARVOT 3. PAINOPISTEET 4. toimintatavat 5. Seuraorganisaatio 6. valmennuslinja 7. tiedotuslinja 8. markkinointilinja

Lisätiedot

Ohjaajien startti-ilta 2013

Ohjaajien startti-ilta 2013 Ohjaajien startti-ilta 2013 Torstai 22.8.2012 Aleksandra, EHN PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Seuran toiminta-ajatus ja arvot Visio

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja

Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja 13.12.2015 Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja Milja Hintsanen 2 Valmennusjärjestelmä Pyrkivän joukkueet ovat kautta aikojen olleet sarjojensa menestyneimpien joukkueiden joukossa Tämän säilyttämiseksi kevään

Lisätiedot

Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit

Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit 2005 - 1. Seuralla on nuorisovastaava ja hänellä tukihenkilö. Seuralla tulee olla nuorisotoiminnasta vastaava henkilö ja hänellä nimetty tukihenkilö. Nuorisovastaavalla

Lisätiedot

ERITYISYYS JA YKSILÖLLISYYS - KUINKA HUOMIOIMME LASTEN JA PERHEIDEN TODELLISET TARPEET

ERITYISYYS JA YKSILÖLLISYYS - KUINKA HUOMIOIMME LASTEN JA PERHEIDEN TODELLISET TARPEET ERITYISYYS JA YKSILÖLLISYYS - KUINKA HUOMIOIMME LASTEN JA PERHEIDEN TODELLISET TARPEET OULUN VARHAISKASVATTAJA MESSUT -2010 Riitta Kaivola / Piia Roos 19.11.2010 KUNNIOITUS Kaskela, M & Kekkonen, M. 2007.

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot

TIKKAKOSKEN ALUEEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA

TIKKAKOSKEN ALUEEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA TIKKAKOSKEN ALUEEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA Tikkakosken varhaiskasvatuspalvelut 41160 Tikkakoski SISÄLLYS 1. TIKKAKOSKEN VARHAISKASVATUSPALVELUT 2 2. TOIMINTA-AJATUS JA TOIMIVA ARKI......3 3. HYVINVOIVA

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON UUSI VALMENNUS- OHJELMA. yhteistyössä:

Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON UUSI VALMENNUS- OHJELMA. yhteistyössä: Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON UUSI VALMENNUS- OHJELMA yhteistyössä: Yhteistyössä räätälöimme tekniselle kaupalle Huollon uuden valmennusohjelman Emme ole myyjiä

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 Pitelet käsissäsi HPK-Juniorijääkiekon strategiaa kausille 2012-2015. Strategian luomisessa olemme pitäneet mielessä nimenomaan, miten seuramme voi kehittyä vastaamaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Sisältö. Toimintalinjaa tukevat liitteet:

Sisältö. Toimintalinjaa tukevat liitteet: 19 1 TA 02 IN -2 IM 20 TO LI NJ A Sisältö 1. Miksi olemme?- s.3 2. Missio, Visio, Arvot- s.3 3. Painopisteet- s.4 4. Toimintatavat - s.5 5. voimistelijanpolku- s-6 6. Organisaatiorakenne- s.7 7. Valmennuslinja

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki.

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1. Toiminta-ajatus Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v.1959. Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat pyrkii

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Karelia Golf Ry. Juniorivalmennuksen info Talvikausi 2015-2016. 22.10.2015 Joensuu

Karelia Golf Ry. Juniorivalmennuksen info Talvikausi 2015-2016. 22.10.2015 Joensuu Karelia Golf Ry Juniorivalmennuksen info Talvikausi 2015-2016 22.10.2015 Joensuu Yleistä tietoa: Ympärivuotista valmennusta (talvikausi/kesäkausi) Talvikausi: 16.11.-17.12.2015 (Mehtimäen Golfhalli) Kevätkausi

Lisätiedot

Asteen verran paremmin

Asteen verran paremmin yhdessä paremmmin Asteen verran paremmin Humap361 perustuu moderniin systeemiseen johtamisajatteluun, jonka lähtökohtana on yhteistyösuhteiden ja koko työyhteisön kehittäminen. me lupaamme Vastuullinen

Lisätiedot

Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä

Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä Imago kunnossa: pelaajat haluavat pelata seurassa,

Lisätiedot

Maailman paras cheerperhe

Maailman paras cheerperhe Maailman paras cheerperhe SCL:n huippu-urheilustrategian kehittäminen Yksilöt yhdessä yhä ylemmäs Jani Järvelin 19.10.2018 Maailman paras cheerperhe! SCL:n huippu-urheilustrategian kehittäminen LTTO Johto

Lisätiedot

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Lasten ja nuorten harrasteryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat

PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat 2012 2015 Nuorisovalmennuspäällikkö 2015 2016 Nuorisovalmentaja 2016 2018 Nuorisovalmentaja 50% 2019 - Valmennuskoordinaattori 50% - työtehtävät,

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

OVOn arvot. Slogan: Sykettä ja sykähdyksiä! OVO on hyvä olo!

OVOn arvot. Slogan: Sykettä ja sykähdyksiä! OVO on hyvä olo! OVOn visio 2025 OVOn arvot Iloa ja elämyksiä hyvässä seurassa Liikunnallisuus elämäntapana Unelmista totta yksilö huomioiden Luovuus, rohkeus ja edelläkävijyys Positiivisuus ja yhteisöllisyys Vastuullisuus

Lisätiedot

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA Aineisto: Suomen Voimisteluliitto (Svoli) ToVoLin nettisivut Petri Vilhunen (kuvat) Google kuvahaku Toijalan Voimistelu ja Liikunta KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA TO V O LI N KI LPA V O I MI STELUN V A A TI

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GT TEAMIT 2018-2019 RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GRANI TENNIKSEN PELAAJAN POLKU MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia)

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia) TuUS menestyssuunnitelma (niin sanottu strategia) Taidolla uintiin! Visio Mahdollistamme hyvät taidot uintiurheilussa menestymiseen. Missio Luomme edellytykset kunkin tarpeiden ja kykyjen mukaiseen kunto-

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Tuutori verkossa: Yksin vai yhdessä?

Tuutori verkossa: Yksin vai yhdessä? TieVie1.9.2006 AKATEEMISET Tuutori verkossa: Yksin vai yhdessä? Yhteiskäyttöinen oppimateriaali ja tuutoreiden vertaistuki verkkoopetuksessa Katja Pura OY Sisältö Esitys perustuu Akateemiset verkkokurssin

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia

Suomalaisen jääkiekon strategia Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-18 28.1.2014 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014-2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Västankvarns skola/ Tukiyhdistys Almus ry.

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Västankvarns skola/ Tukiyhdistys Almus ry. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 06 Västankvarns skola/ toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille huhtikuussa 06. Vuoden 06

Lisätiedot

Toimihenkilöiden tehtävät. Liedon Pallo

Toimihenkilöiden tehtävät. Liedon Pallo Toimihenkilöiden tehtävät Liedon Pallo Simo Lamminen 2015 Yleistä Liedon Pallo ja sen joukkueissa toimivat toimihenkilöt pyrkivät kaikessa seuratoiminnassaan noudattamaan seuran hallintotapaa ja Suomen

Lisätiedot

Huippu-urheilun muutos Liikkuva koulu seminaari Vuokatti 6.4.2011

Huippu-urheilun muutos Liikkuva koulu seminaari Vuokatti 6.4.2011 Huippu-urheilun muutos Liikkuva koulu seminaari Vuokatti 6.4.2011 Tavoite: Huippu-urheilun menestyksen, osaamisen ja arvostuksen nostaminen pitkällä aikavälillä (2020) Kansainvälisen kilpailukyvyn nostaminen

Lisätiedot

Syksy 2013 TERVETULOA!

Syksy 2013 TERVETULOA! Syksy 2013 TERVETULOA! Avaus Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilun erikoisseura Sinettiseura Kaksi

Lisätiedot

Valmentajan osaamisen kehittäminen urheiluseurassa. Sinettiseuraseminaari Kirsi Hämäläinen Olympiakomitea

Valmentajan osaamisen kehittäminen urheiluseurassa. Sinettiseuraseminaari Kirsi Hämäläinen Olympiakomitea Valmentajan osaamisen kehittäminen urheiluseurassa Sinettiseuraseminaari 8-9.10.2016 Kirsi Hämäläinen Olympiakomitea Osaamisen kehittäminen Osaamisen kehittäminen Voimisteluliitossa XXX otsikko Toimintaympäristöjen

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma. 19.10.2015 Student Lifen ohjausryhmä

Viestintäsuunnitelma. 19.10.2015 Student Lifen ohjausryhmä Viestintäsuunnitelma 19.10.2015 Student Lifen ohjausryhmä Sisältö lyhyesti 1. Student Lifen viestinnän lähtökohdat ja nykytilanne 2. Viestinnän tavoitteet ja niiden saavuttaminen 3. Viestinnän kohderyhmät

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Jäseniä 871 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton huippuvoimisteluseura

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA (1/5) Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA 2017 1. Visio Lakeudenportin Ratsastajat ryn visiona on tarjota koko perheelle mahdollisuus harrastaa hevosten parissa. Tarkoituksena on

Lisätiedot

Hallilan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma

Hallilan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Hallilan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma TÄHÄN PK:N KUVA TOIMINTA-AJATUS Hallilan päiväkodissa eletään arkea alueen koulun ja neuvolan kanssa samassa pihapiirissä. Toimimme kolmessa kiinteistössä

Lisätiedot

Mitä tehdään tehdään kunnolla.

Mitä tehdään tehdään kunnolla. SALIBANDYTOIMINNAN TOIMINTAOPAS MOTTO: Mitä tehdään tehdään kunnolla www.hirvhesalibandy.net Visio 2015 Hirvensalon Heiton salibandytoiminta rakentuu seuraavien keskeisten tavoitteiden ja arvojen varaan:

Lisätiedot

Harjoittelu vuotiaat

Harjoittelu vuotiaat Palautekyselyt 2019 Palautekyselyt 2019 Olympiakomitean laatima Toteutettiin erillisinä kyselyinä n. 10-13 vuotiaille harrastajille keväällä n. 13+ vuotiaille harrastajille keväällä Vanhemmille syksyllä

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ. Tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp Tavoitteet:

TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ. Tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp Tavoitteet: TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ Tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp Tavoitteet: arvioi oman alan tarjontaa ja uusien asiakkaiden löytymistä tuotteistamisen lähtökohdista. täsmentää

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 2 TOIMINNAN TAVOITTEET... 2 3 HARRASTELIIKUNTA... 2 3.1. Lapset ja nuoret... 3 3.2 Perheliikunta... 3 4 VALMENNUSTOIMINTA...

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Isännän Ääni- Seuraseminaari. Kokkola 12.2.2016. SJK - juniorit

Isännän Ääni- Seuraseminaari. Kokkola 12.2.2016. SJK - juniorit Isännän Ääni- Seuraseminaari Kokkola 12.2.2016 SJK - juniorit Kokemuksia Talentvalmentajan toiminnasta 2014-2015 Päätavoitteet Selkeyttää pelaajien käsitystä siitä, mitä on ja mitä tarkoittaa kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja

Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja Yleistä Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja Kiuruveden Urheilijat on urheilun yleisseura, jonka yhtenä jaostona toimii hiihtojaosto. Hiihtojaoston tavoitteena on tarjota eri-ikäisille

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot

Rohkeus uudistua ja kasvaa. Uskallus uudistua, rohkeus rikkoja rajoja SMTS Helmiseminaari 17.2.2016

Rohkeus uudistua ja kasvaa. Uskallus uudistua, rohkeus rikkoja rajoja SMTS Helmiseminaari 17.2.2016 Rohkeus uudistua ja kasvaa Uskallus uudistua, rohkeus rikkoja rajoja SMTS Helmiseminaari 17.2.2016 Euroopan erikoisliikeketjut 2015 Olemme tänään Euroopan neljänneksi suurin omalla alallamme 227 112 115

Lisätiedot

TERVETULOA VOK-1 KOULUTUKSEEN!

TERVETULOA VOK-1 KOULUTUKSEEN! TERVETULOA VOK-1 KOULUTUKSEEN! Keskeisenä tavoitteena tason 1 koulutuksessa on luoda valmentajille ja ohjaajille perusta yksittäisen harjoituskerran laadukkaaseen toteuttamiseen. Uudistetussa koulutuksessa

Lisätiedot

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2018

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1 ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 2 TOIMINNAN TAVOITTEET... 2 3 HARRASTELIIKUNTA... 3 4 VALMENNUSTOIMINTA... 4 5 VALMENTAJATOIMIKUNTA... 4 6 KOULUTUSTOIMINTA...

Lisätiedot

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n VALMENNUSRYHMIEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Valmennusryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

Tiesittekö, että. alueella toimii menestyksekäs voimisteluseura? Tai, että yrityksellänne on mahdollisuus olla mukana rakentamassa tätä menestystä?

Tiesittekö, että. alueella toimii menestyksekäs voimisteluseura? Tai, että yrityksellänne on mahdollisuus olla mukana rakentamassa tätä menestystä? Tiesittekö, että alueella toimii menestyksekäs voimisteluseura? - toiminut vuodesta 1998 - useita mitalisijoja SM-kisoissa - lajeina naisten- ja miesten telinevoimistelu, TeamGym, trampoliinivoimistelu,

Lisätiedot

Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA

Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA 2012-2017 VISIO 2017 FC Hertta on suomalaisen tyttö- ja naisjalkapallon laatuseura. FC Hertta tarjoaa Joensuun seudun tytöille ja naisille mahdollisuuden pelata jalkapalloa

Lisätiedot

Koulutusasiainvaliokunta

Koulutusasiainvaliokunta Mietintö 1 (6) Koulutusasiainvaliokunta Yleinen koulutuspolitiikka ja ammatillinen edunvalvonta Esitykset 6.1.1 6.1.11 Kaikella koulutustoiminnallaan liitto tähtää siihen, että edunvalvonta- ja järjestötyö

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 Hiihtojaoston toiminnan keskeisimmät osatekijät Toiminta on perhekeskeistä, koko perheen harrastus. Pyrimme toiminnassa siihen, että kaikilla olisi

Lisätiedot

SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN

SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN JA RYHMÄPUHELUN SOITTAMINEN Ryhmän perustaminen on helppoa. Tarvitset internet-yhteyden sekä tietokoneen, jossa on mikrofoni ja webbikamera. Useimmissa kannettavissa tietokoneissa

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

Liikunta ja urheilulääketiede tukena Urheilijan polulla

Liikunta ja urheilulääketiede tukena Urheilijan polulla Liikunta ja urheilulääketiede tukena Urheilijan polulla Liikuntalääketieteen päivät 10.11.2011 Leena Paavolainen, LitT Huippu urheilun muutosryhmä HUMU 0400 229 652 www.huippu urheilunmuutos.fi EXCELLENCE

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN URHEILUN LAATUTEKIJÄT. Kaisu Mononen Erikoistutkija Kilpa ja huippu urheilun tutkimuskeskus KIHU

LASTEN JA NUORTEN URHEILUN LAATUTEKIJÄT. Kaisu Mononen Erikoistutkija Kilpa ja huippu urheilun tutkimuskeskus KIHU LASTEN JA NUORTEN URHEILUN LAATUTEKIJÄT Kaisu Mononen Erikoistutkija Kilpa ja huippu urheilun tutkimuskeskus KIHU Urheilijan polun lapsuus ja valintavaiheen asiantuntijatyöt Käynnistyneet osa huippu urheilun

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM GT TEAMIT 2019-2020 RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset ja välittävät

Lisätiedot

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät 6.9.20182 Tähtiseura-ohjelman laatutekijät Yhteiset laatutekijät Lapset & nuoret Aikuiset Johtaminen ja hallinto Johtaminen Hallinto Viestintä ja markkinointi

Lisätiedot

VASU2017 Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden uudistaminen

VASU2017 Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden uudistaminen VASU2017 KOONTI KYSELYSTÄ HUOLTAJILLE VASU2017 Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden uudistaminen Opetushallitus valmistelee parhaillaan varhaiskasvatussuunnitelman perusteita, ja niiden mukaan laadittava

Lisätiedot

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry Arvot ja visio KuPS ry Kuopion Palloseura ry 1 Sisällys ARVOT... 2 Suvaitsevaisuus... 2 Urheilullisuus ja terveet elämäntavat... 2 Tavoitteellisuus... 2 VISIO... 2 KUPS RY:N KYMMENEN KELTAISTA LUPAUSTA...

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNTÖ. Tampereen Voimistelijat Johtoryhmä

TOIMINTASÄÄNTÖ. Tampereen Voimistelijat Johtoryhmä 20.1.2017 2017 TOIMINTASÄÄNTÖ Tampereen Voimistelijat Johtoryhmä SISÄLLYS Tampereen Voimistelijoiden toiminnan periaatteet... 3 Toiminta-ajatus... 3 Visio... 3 Missio... 3 Arvot... 3 Organisaatio... 3

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot