Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella."

Transkriptio

1 Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella.

2 2 Kestävä kehitys Vihreää tekniikkaa kodinkoneiden sisäpuolella... ja vihreää tekniikkaa ulkopuolella. Korkeiden energiahintojen ja tärkeiden ilmastotavoitteiden vuoksi energiatehokkuuden merkitys kodinkoneiden valinnassa on korostunut viime vuosina. Bosch Green Technology inside -tuotevalikoima on suunniteltu tältä pohjalta. Euroopassa on tällä hetkellä yli 188 miljoonaa energiasyöppöä yli kymmenen vuotta vanhaa kodinkonetta, joiden energiankulutus voi olla jopa kaksi kertaa uusia koneita suurempi. Siirtyminen energiaa säästäviin ja uudenaikaisiin Bosch-kodinkoneisiin säästää sekä ympäristöä että kukkaroa. Green Technology inside-merkintä ohjaa sinua energiatehokkaisiin Boschkodinkoneisiin ja kestäviin valintoihin. Täydellinen läpinäkyvyys Green Technology inside on erittäin vähän energiaa kuluttavien Bosch-kodinkoneiden valikoima. Kerromme asiakkaillemme kodinkoneiden todellisen energian- ja resurssienkulutuksen ja olemme saaneet useita tunnustuksia avoimuudestamme sekä läpinäkyvyydestämme ympäristöasioissa. Bosch antaa kodinkoneistaan yksinkertaisia, ymmärrettäviä tietoja ja faktoja, joita voit käyttää ostopäätöksesi perustana. Kestävää työtä jo vuodesta 1973 Johtavana teollisuusyrityksenä Bosch on tietoinen vastuustaan yhteiskuntaa ja tulevia sukupolvia kohtaan. Haluamme vaalia sellaisia arvoja kuten luottamus ja rehellisyys, edistää terveyttä sekä kunnioittaa ympäristöä ja luonnonvaroja. Hieno todiste sitoumuksestamme saatiin, kun Bosch-kodinkoneiden emoyhtiö BSH voitti Sustainability Award 2008-palkinnon. Ympäristötyömme näkyy erityisen selvästi Green Technology inside-merkinnässä. Jo piirustuspöydällä arvioimme tuotteen ympäristövaikutuksen kokonaisuuden näkökulmasta, mikä kattaa kaikki vaiheet aina tuotannosta energian ja veden kulutukseen sekä kierrätykseen. Hiljaista energiansäästöä Mitä siis Bosch-kodinkoneiden sisällä oleva vihreä tekniikka on? Tässä on muutamia esimerkkejä saksalaisesta insinööritaidosta: Markkinoiden parhaan energiamerkinnän omaavat Bosch A+++-jääkaappipakastimet säästävät jopa 50 % enemmän energiaa A+ -energialuokan jääkaappipakastimeen verrattuna. Meister-Stück-astianpesukone puolestaan pesee astiat vain 6,0 litran vedenkulutuksella Eko 50 C-ohjelmalla. Bosch i-dos pyykinpesukone annostelee juuri oikean määrän pesuainetta automaattisesti pyykkisi mukaan.

3 Kestävä kehitys 3 Ympäristöinnovaatioita jatkuvalla syötöllä Noin 40 % patenttihakemuksistamme tähtää ympäristön suojeluun ja resurssien säästöön. Monia ympäristöön liittyviä patentteja on luonnollisesti hyödynnetty Green Technology inside-kodinkoneissa. Tällä hetkellä Bosch Green Technology inside-valikoimaan kuuluu jääkaappeja, pakastimia, astianpesukoneita, pyykinpesukoneita ja kuivausrumpuja, uuneja ja pölynimureita sekä liesituulettimien Clean Air-moduuli. Päivitä ympäristötietojasi sivustossa: Kukkaroa hellivää tekniikkaa Vihreä tekniikka yhdistää ekologian ja ekonomian. Suomessa kodinkoneet kuluttavat 26 % kotitalouksissa käytetystä sähköstä (sähkölämmitys pois lukien). Sähkökustannuksissa voi säästää huomattavasti yksinkertaisesti vaihtamalla vanhat kodinkoneet uusiin. Uusi lämpöpumpulla varustettu Bosch-kuivausrumpu jopa puolittaa energiankulutuksen, jos sillä korvataan vuosia palvellut työjuhta. Täydellinen lopputulos Bosch-insinöörien ikuinen haaste on tehdä vähemmästä enemmän. Entistä pienempi määrä vettä ja energiaa pesee astiat puhtaammiksi kuin koskaan. Mahtava lopputulos oli kodinkoneen tehtävänä sitten puhdistaa, kuivata tai viilentää on saavutettava resursseja säästäen. Se on insinöörien tärkein lupaus. Innovatiivinen muotoilu Bosch-kodinkoneiden muotoilu puhuu yhtä kieltä. Eri tuotteiden linjat täydentävät toisiaan. Painikkeiden ja paneelien muotoilu on yhtenäinen, joten voit varmistaa energiansäästön tyylillä. Bosch on ympäristöaktivisti tyylistä tinkimättä. Jääkaappipakastin energialuokka A+++ Säästät 50 % enemmän energiaa A+ -energialuokan jääkaappipakastimeen verrattuna.

4 4 Green Technology inside Yhdessä voimme tehdä enemmän. Ympäristönsuojelu on kuulunut Bosch-kodinkoneiden liiketoimintaperiaatteisiin vuodesta 1973 ja olemme edistyneet merkittävästi valmistuksessa, käsittelyssä ja kuljetuksessa. Bosch Green Technology inside-valikoimamme on askel kohti ekologisesti kestävämpää maailmaa. Nyt sinä kuluttajana voit valita! Jopa % ympäristövaikutuksesta tapahtuu kotona. Siksi jokaisella säästetyllä vesilitralla tai kilowattitunnilla on merkitystä. Tervetuloa sivustollemme, missä voit laskea, kuinka paljon sinä voisit säästää energiaa uusilla energiatehokkailla Bosch-kodinkoneilla. Raaka-aineet Muut kuin rautapitoiset metallit Teräs Synteettiset aineet Lasi Muut Tuotanto Raaka-aineiden, energian ja veden kulutus. 4 9 %* Vaikutus ympäristöön koko elinkaaren aikana. 0,5 % Kuljetukset Energiankulutus ja haitalliset päästöt. Jäte Energiankulutus. 0,5 % %* Käyttö Esimerkiksi energian, veden ja kemikaalien kulutus käytön aikana. * Vaihtelee kulutuksen ja tuotteen mukaan. Uusi energiamerkintä tekee asiat helpommiksi sinulle ja tiukemmiksi meille. Se on hyvä asia. Kylmälaitteiden, astianpesukoneiden ja pyykinpesukoneiden energiamerkinnät ovat täydentyneet luokilla A+, A++ ja A+++. Se sopii Bosch-kodinkoneille erinomaisesti, sillä johtoajatuksemme on: täydellisiä tuloksia alhaisella energiankulutuksella. Bosch on mukana alusta asti Uusi energiamerkintä tuli pakolliseksi vuoden 2011 lopulla ja meistä on luonnollista olla heti sen mallikäyttäjiä. Tietyt jääkaappipakastimemme kuuluivat jo vuonna 2011 A+++-luokkaan. Erittäin tehokkaat astian- ja pyykinpesukoneemme sekä kuivausrumpumme ovat toinen esimerkki energiaa säästävistä kodinkoneista, joille on myönnetty monta plussaa. Säästä ympäristöä ja rahaa Kodinkoneet kuluttavat suunnilleen 26 % kotitalouksien sähkönkulutuksesta (ellei oteta huomioon lämmitystä) Vaihtamalla kodinkoneet uusiin, energiatehokkaisiin Bosch-kodinkoneisiin voidaan säästää rahaa ja samalla vähentää maapallon resursseihin kohdistuvaa vaikutusta. Bosch-kodinkoneiden avulla alennetaan sekä sähkön- että vedenkulutusta ja saadaan silti täydelliset tulokset.

5 Green Technology inside 5 Energian- ja vedensäästön uusi aikakausi. Kodinkoneet kuluttavat noin 26 % kotitalouksien käyttämästä sähköstä (Suomessa), kun lämmitykseen kuluvaa sähköä ei lasketa. Siksi onkin tärkeää, että kodin energian- ja vedenkulutusta voidaan vähentää huomattavasti Bosch-kodinkoneiden avulla eikä tehokkuudesta tarvitse tinkiä. Kotitalouden kulutuksen jakautuminen, ei lämmitys Autonlämmitys Muu 9% 4% 26% Viihde 13% Kodinkoneet Sähkökiuas 14% 19% Valaistus LVI-laitteet 15% Lähde: Adato Energia Oy (www.adato.fi) Parannukset Bosch-kodinkoneiden energian ja veden kulutuksessa viimeisten 15 vuoden aikana. Pyykinpesukoneet Kuivausrummut Astianpesukoneet Kalusteisiin sijoitettavat uunit Jääkaapit Pakastimet Jääkaappipakastimet Kulutus pyykkikiloa kohti puuvilla 60 C. Kulutus pyykkikiloa kohti, kaappikuiva puuvilla, linkous kierr./min. Kulutus vakioastiastoa kohti: 2012, 13 astiastoa 1997, 12 astiastoa Energiankulutus EN standardin mukaan (vuosi 1999 verrattuna vuoteen 2012). Energiankulutus 100 litran nettokapasiteettia kohti 24 tunnissa. Energiankulutus 100 litran nettotilavuutta kohti 24 tunnissa. Energiankulutus 100 litran nettotilavuutta kohti 24 tunnissa. 0,20 9,8 l 0,61 0,10 1,33 l 1,10 0,10 0,55 0,55 0,12 6,88 l 0,19 0,05 0,54 l 0,66 0,06 0,27 0, % * 30% * 69 % * 50 % * 60 % * 40 % * 40 % * 51 % * 73 % * Energiankulutus Vedenkulutus *Alhaisempi kulutus aina ilmoitettuun prosenttimäärään asti. Pyykinpesukoneet Vertailu osoittaa energiankulutuksen ohjelmalla puuvilla 60 C. Vertailussa olivat mukana Bosch WAY 32890SN-pyykinpesukone vuodelta 2012 ja sitä vastaava Boschpyykinpesukone vuodelta Kuivausrummut Vertailu osoittaa energiankulutuksen vakiokaappikuivaohjelmalla (puuvilla). Vertailtavat kuivausrummut olivat Bosch WTY 88880SN vuodelta 2012 ja sitä vastaava Bosch-kuivausrumpu vuodelta Astianpesukoneet Vertailu osoittaa energiankulutuksen standardiastiastoa kohti ohjelmalla Eko 50 C. Vertailtavat astianpesukoneet olivat Bosch SMV 69U30EU vuodelta 2012 ja niitä vastaavat Bosch-astianpesukoneet vuodelta Kalusteisiin sijoitettavat uunit Vertailu osoittaa standardiohjelman energiankulutuksen Bosch kalusteisiin sijoitettavan uunin HBG S vuodelta 2012 ja sitä vastaavan vuonna 1999 valmistetun uunin välillä. Jääkaapit, kaappipakastimet ja jääkaappipakastimet Vertailu osoittaa energiankulutuksen vuoden 2012 Bosch jääkaapin KSV 36AI40, Bosch kaappipakastimen GSN 36AI30 ja Bosch jääkaappipakastimen KGN 36SB40 sekä niitä vastaavien vuoden 1997 jääkaappipakastimien välillä.

6 6 Green Technology inside

7 Green Technology inside 7 Energiatehokkuus, hellävaraisuus ja hiljainen käyntiääni. EcoSilence Drive TM on kehittämämme hiiliharjaton moottori, jonka energiankulutus on huomattavasti pienempi kuin energialuokassa A ja sen vuoksi se saa uuden energiamerkinnän A+++. Lisäksi koneen moottori on paljon edeltäjiään hiljaisempi ja tehokkaampi. Siten EcoSilence Drive TM on hellävarainen valinta sekä vaatteille, kukkarolle että ympäristölle. EcoSilence Drive Moottori on pyykinpesukoneen sydän. Bosch EcoSilence Drive on sekä hiljaisempi että tehokkaampi kuin edeltäjänsä. Pesukoneen moottorissa ei ole hiiiliharjoja, toisin kuin tavallisissa malleissa. Näin ollen energiankulutus sekä äänitaso ovat alhaisimpia ja pyykinpesukoneen elinkaari on pidempi. VarioPerfect Bosch-pyykinpesukoneissa on valittavana SpeedPerfect-ohjelma, joka pesee 15 tavallisinta ohjelmaa erityisen nopeasti. Vaihtoehto EcoPerfect puolestaan suorittaa viisitoista tavallisinta pesuohjelmaa ympäristön kannalta parhaalla tavalla, mikä hieman lisää pesuohjelmaan kuluvaa aikaa. ActiveWater Huolehtii siitä, että jokainen vesipisara tekee pyykistäsi erinomaisen puhdasta, pesitpä kuinka vähän tai paljon tahansa. MääräSensori MääräSensorin avulla on mahdollista pestä energiatehokkaasti, vaikka pyykinpesukone ei olisikaan täynnä. Toiminto tunnistaa pyykin määrän ja sovittaa sähkön- ja vedenkulutuksen sen mukaan. Voit siis pestä pieniäkin pyykkimääriä puhtaalla omatunnolla. i-dos Liika-annostelun aika on ohitse. i-dos-pyykinpesukone annostelee pesuaineen itse pyykin painon, laadun ja likaisuuden mukaan. Se säästää paitsi vettä, aikaa ja energiaa, myös luontoa. VarioSoft-rumpu tehokas ja hellävarainen Bosch-pyykinpesukoneiden rumpu on muotoiltu siten, että se on niin tehokas ja hellävarainen kuin mahdollista. Pisararakenteella ja epäsymmetrisillä olakkeilla on kalteva ja litteä puoli. Rumpukierros kaltevalla puolella aiheuttaa tehokkaamman pesuliikkeen. Litteällä puolella syntyy pehmeä liike, jota käytetään hellävaraisissa ohjelmissa. AntiVibration-sivupaneelit Bosch-pyykinpesukoneissa on sivupaneelit, jotka on suunniteltu vaimentamaan koneen tärinää sekä pesun että linkouksen aikana. Niiden avulla pesu sujuu hiljaa ja rauhallisesti. Tahra-automatiikka Nyt sinun ei enää koskaan tarvitse huolehtia tahroista. Tahra-automatiikka on toiminto, joka poistaa automaattisesti 16 eri tyyppistä tahraa. Pesuohjelma sovittaa automaattisesti lämpötilan, rummun liikkeen, vesimäärän ja ajan valitun tahratyypin mukaan. Energia Tiesitkö, että kodinkoneet ovat kotisi suurimpia energiasyöppöjä? Siksi on viisasta valita uudenaikaista teknologiaa hyödyntäviä kodinkoneita, kuten esimerkiksi pyykinpesukone. Bosch-kodinkoneilla on laaja valikoima energiatehokkaita A+++ -energialuokan pyykinpesukoneita, joilla säästät sekä energiaa että rahaa. Energia

8 8 Green Technology inside

9 Green Technology inside 9 Älykkäässä kodissa käytetään lämpöpumppuja. Siellä käytetään myös älykkäitä kuivausrumpuja. Kuivausrumpuja kohtaan tunnetaan monia ennakkoluuloja. Tätä lukiessasi jotkut niistä ovat tosin jo voineet hälvetä. Niiden energiankulutus on esimerkiksi nykyisin alle puolet verrattuna aiemman sukupolven kosteudentiivistäviin kuivausrumpuihin. Tämä johtuu siitä, että Bosch käyttää kuivausrummuissaan energiataloudellista teknologiaa. Alhainen energiankulutus kestää koko kuivausrummun elinkaaren ajan, sillä kosteudentiivistin puhdistuu automaattisesti. Lämpöpumppu Kuivausrummuissa, joissa käytetään ActiveAir-tekniikkaa, on sisäänrakennettu lämpöpumppu. Ne kuivaavat vaatteet todella energiatehokkaasti. Lämpöpumpputekniikan ansiosta hukkalämpö käytetään uudestaan, eikä se karkaa ulos rummusta. Siten se hellii sekä ympäristöä että kukkaroa. DuoTronic Innovatiivisten DuoTronic-sensoreiden avulla voit kuivata pyykit haluamallasi tavalla. Jos esimerkiksi haluat silityskuivia vaatteita, DuoTronic-sensorit määrittävät tarkasti, kuinka paljon energiaa tarvitaan halutun lopputuloksen saavuttamiseen. Tällöin energiaa ei kulu hukkaan ja ympäristö kiittää. Automaattisesti puhdistuva kosteudentiivistin Ilman lämmönvaihtimen säännöllistä puhdistusta kuivausrummun teho kärsii ja energiankulutus kasvaa. Automaattisesti puhdistuva Bosch-kosteudentiivistin tekee järjestelmästä täysin huoltovapaan, ja kuivausrummun energiankulutus pysyy todella alhaisena koko sen elinkaaren ajan. SensitiveDry -järjestelmä Bosch SensitiveDry -järjetelmä on hellävarainen sekä vaatteille että ympäristölle. Sen sijaan, että vaatteet painuisivat rummun seinille, ne kuivataan aallonmuotoisten olakkeiden ja lämpimän ilman avulla. Pyykistä tulee pehmeää ja rypytöntä. Tekniikka kuluttaa vaatteita vähemmän, joten sekä sinä että ympäristö hyödytte. Parempi kuin A Kuivausrumpujen energiankulutus on nykyisin alle puolet verrattuna aiemman sukupolven kosteudentiivistäviin kuivausrumpuihin: energialuokasta B on päästy energialuokkaan A*. HomeProfessional -sarjan kuivausrummun energiankulutus on 60 %** alhaisempi verrattuna energiatehokkuusluokka A:n rajaarvoon. * Kuivausrummut tulevat saamaan uudet energiamerkinnät, jotka ovat A+, A++ ja A+++. Siirtymäkauden aikana voi markkinoilla esiintyä myös pois jääviä energiamerkintöjä, A 40 %, 50 % ja 60 %. Vanhat ja uudet merkinnät eivät ole suoraan vertailukelpoisia keskenään. ** HomeProfessional-kuivausrumpu kuluttaa 60 % vähemmän energiaa (0,19 /kg) pestäessä 8 kg verrattuna energiatehokkuusluokan A raja-arvoon (0,48 /kg).

10 10 Green Technology inside Huomaat eron, kun avaat luukun. Sähkön- ja vedenkulutuksessa ero on vielä suurempi. Bosch pyrkii jatkuvasti täydelliseen lopputulokseen ja entistä vähäisempään kulutukseen. Meillä on astianpesukoneita, joiden energiatehokkuusluokka on A+++ tai vedenkulutus on vain 6,0 litraa. ActiveWater ActiveWater on yhteinen nimi uusimmille resursseja säästäville Bosch-astianpesukoneille. Vesipisarat eivät ole koskaan joutuneet raatamaan yhtä kovaa. 14 henkilön astiaston pesemiseen kuluu vain 10 litraa vettä. Se toimii kuin vesilitraa, sillä se suodatetaan ja sitä suihkutetaan. Sen lisäksi Bosch-kodinkoneilla on astianpesukoneita, jotka säästävät muutaman litran vedestä ja käyttävät sen seuraavalla pesukerralla. Ne kuluttavat vain 6,5 litraa vettä. 14 hengen astiasto yläkorin ansiosta Tietyissä ActiveWater-sarjan malleissa on kolmas taso, eli yläkori. Siihen mahtuu ruokailuvälineitä ja kauhoja, mutta myös espressokuppeja ja pieniä tarvikkeita. Yläkorin ansiosta koneeseen mahtuu laseja, lautasia, pieniä kulhoja, kuppeja ja ruokailuvälineitä 14 hengen astiaston verran! Kun astioita voidaan pestä kerralla enemmän, se voidaan tehdä harvemmin, mikä säästää ympäristöä. AquaSensor III Sensori mukauttaa ohjelman astioiden likaisuuden mukaan. Toiminto mittaa veden sameutta useita kertoja astianpesuohjelman aikana. Siten saavutetaan paras mahdollinen pesutulos käyttämällä mahdollisimman vähän vettä ja energiaa. Eko 50 C Vaikka Eko 50 kuluttaa vain vähän sähköä ja vettä, se tarjoaa aina parhaan AAA-luokan tuloksen kevyesti likaantuneille astioille. Ohjelma kuluttaa jatkuvasti vain vähän resursseja. Eko 50-ohjelmaa voidaan hyvin käyttää perusohjelmana. Jos astioiden likaisuus vaihtelee, voidaan harkita automaattiohjelmaa. PuoliTäyttö Toiminto on tarkoitettu puolikkaan koneellisen pesemiseen. Vedenkulutus vähenee jopa 20 ja energiankulutus jopa 10 %. TehoAlue Tietyt pinttyneet ruoanjäänteet tarvitsevat enemmän huomiota kuin toiset. Siksi on hyvä, että tietyissä Bosch-astianpesukoneissa on TehoAlue. Se on toiminto, joka pesee alakorin sisällön voimakkaammalla paineella ja hieman kuumemmalla vedellä. Kun mitään ei tarvitse pestä käsin, luonnonvaroja säästyy. PesuaineAnnostelija Jokaisella astialla on paikkansa, myös astianpesukoneessa. PesuaineAnnostelijan avulla astianpesutabletti päätyy aina oikeaan paikkaan. Tällöin tabletti liukenee hallitusti. Zeolite -kuivaus Uusissa energiaa säästävissä Bosch-astianpesukoneissa on Zeolite -kuivaustoiminto, missä Zeolite-mineraalikuulat imevät kosteutta ja muuntavat sen lämpöenergiaksi. Tämän ominaisuuden ansiosta Bosch-astianpesukoneiden energiankulutus on ennätysmäisen alhainen. Zeolite-kuivauksella varustetuissa astianpesukoneissa on myös Shine and Dry -toiminto. Se tekee astioistasi kiiltävämpiä ja kuivempia lisähuuhtelun ja hieman pidemmän kuivausajan ansiosta. AutoPowerOff Kaikissa ActiveWater-malleissa on asetus, jonka avulla koneesta katkeaa kokonaan virta minuutin kuluttua ohjelman päättymisestä. Koska kone ei vie turhaan sähköä, toiminto on sekä energiatehokas että ympäristöä säästävä. Parempi kuin A Nyt myös suurimmalla osalla työtason alle asennettavista astianpesukoneistamme on energiatehokkuusluokka A++ tai A+++. Lisäksi kaikki ActiveWater-mallit voidaan kytkeä lämminvesiliitäntään (enintään 60 C), mikä laskee energiankulutuksen 0,7 kilowattituntiin pesukertaa kohti. Energia

11 Green Technology inside 11 Merkittävä palkinto Zeolite -kuivaukselle. Saksan teollisuuden keskusliitto, Bundesverband der Deutschen Industrie, myönsi helmikuussa 2010 Bosch Zeolite -kuivaukselle Innovation Prize for Climate and Environment -tunnustuksen. Tekniikka perustuu siihen, että astianpesukoneessa on säiliö Zeolite-mineraalille, joka imee kosteutta ja muuntaa sen lämmöksi, ja siten auttaa astioiden kuivaamisessa. Ja koska zeoliitti synnyttää lämpöä, myös astianpesukoneesi energiankulutus on ennätysalhainen.

12 12 Green Technology inside Pitkään eläköön pienet sähkölaskut. Ja ruoka jääkaapissasi. Lisääntyvän ympäristötietoisuuden ja kasvavien sähkökustannusten aikana sinun ei tulisi tyytyä A+-energiatehokkuusluokan kylmälaitteisiin. Energiatehokkaimpien Bosch-kylmälaitteiden energialuokitus on jopa A+++. Valitsemalla A+++ -jääkaappipakastimen säästät noin 50 % enemmän energiaa verrattuna A+ -luokan laitteeseen. Bosch-kylmälaitteet pidentävät ruoan säilyvyyttä jääkaappien lämpötilaa ja kosteutta säätelevien alueiden avulla. Ruoan säilyvyyttä parantavat tekniikat on tietysti suunniteltu ja testattu Bosch-insinöörien ammattitaidolla. Elektroninen lämpötilansäädin Tavallisissa jääkaappipakastimissa lämpötila vaihtelee voimakkaasti. Tämä aiheutuu ympäröivän huoneen lämpötilan muutoksista sekä siitä, kuinka usein kaapin ovia avataan ja kuinka paljon sinne laitetaan ruokaa. Useissa Bosch-jääkaappipakastimissa on erilliset tunnistimet (sekä kaapin sisä- että ulkopuolella), jotka pitävät huolta siitä, että lämpötila pysyy tasaisena. Tällöin vältytään siltä, että ruoan maku tai koostumus muuttuvat liian kylmien tai lämpimien säilytysolosuhteiden vuoksi. Lisäksi kompressori on energiatehokas, mikä on edullista niin laitteen käyttöikää kuin ympäristöä ajatellen. Multi Airflow-järjestelmä Kylmä ilma, joka virtaa jääkaapin takaseinästä hyllyjen ylitse. Järjestelmän ansiosta kylmä ilma jakautuu tasaisesti kaikkialle ja takaa tasaisen alhaisen lämpötilan koko jääkaapissa ja varmistaa siten ruokasi säilyvyyden. CrisperBox Kosteudeltaan säädettävä vihanneslaatikko hedelmien ja vihannesten ihanteelliseen säilytykseen. ChillerBox Erillinen laatikko, jossa on 2-3 astetta alhaisempi lämpötila kuin muualla jääkaapissa. Erinomainen säilytystila kalalle, lihalle ja juustolle. HydroFresh HydroFresh on vihanneslaatikko, jossa on suuri ilmankosteus. Siinä raaka-aineet säilyvät tuoreina jopa kaksi kertaa pidempään. Kostea ilma säilyttää myös tehokkaasti vihannesten maut, vitamiinit ja mehukkuuden. VitaFresh VitaFresh on erillinen alue, jolla lämpötila on aina nolla astetta, vaikka se muualla jääkaapissa olisi korkeampi. Vitafresh-alueella on korkea ilman kosteuspitoisuus, mikä säilyttää herkät tuoretuotteet raikkaina jopa kolme kertaa pidempään. Loma-asetus Jääkkaappiemme älykäs Vacation Mode -toiminto auttaa sinua säästämään energiaa, kun olet lomalla. Koska jääkaappi on tällöin pidempään suljettuna, eikä sitä täytetä uusilla elintarvikkeilla, jääkaapin lämpötilan voidaan antaa hieman nousta. Älykäs toiminto, joka vähentää sähkönkulutusta. NoFrost Bosch-pakastinta ei tarvitse enää koskaan sulattaa. Uusin NoFrosttekniikka levittää pakastimen sisätilaan kuivaa, jääkylmää ilmaa. Siten pakastimeen ei pääse muodostumaan paksua jääkerrosta energiaa ja tilaa viemään. NoFrost-tekniikan ansiosta Bosch-pakastimia ei tarvitse sulattaa. LowFrost Bosch-kodinkoneiden valikoimassa on sarja jääkaappipakastimia, joissa ei ole automaattista sulatusta, mutta joissa kylmäelementit on sisäänrakennettu jääkaapin seiniin. Siten jäänmuodostuminen on huomattavasti vähäisempää ja sulattaminen nopeampaa. Tätä kutsumme LowFrost-toiminnoksi. Energia

13 Green Technology inside 13

14 14 Green Technology inside Vihreämpää ruoanvalmistusta. Lämmön muodostuminen kuluttaa tavallisesti sähköä, ja siksi olemme nyt panostaneet ruoanvalmistuksessa tarvittavien kodinkoneidemme pienempään sähkönkulutukseen. Useimmat uunimme kuluttavat 30 % vähemmän energiaa verrattuna A-energialuokkaan ja liesituulettimien CleanAir-aktiivihiilisuodatin poistaa ruoankäryn 95 prosenttisesti lämpöä kierrättäen.

15 Green Technology inside 15 CleanAir -moduuli puhdistaa ja kierrättää ilman takaisin huonetilaan Bosch-liesituulettimet pitävät keittiössä olevan ilman poikkeuksellisen raikkaana ja puhtaana. Lisävarusteena saatavan Clean- Air -moduulin ansiosta ilma puhdistuu jopa 95 %, kun vastaava luku monissa markkinoilla olevissa aktiivihiilisuodattimissa on 50 %. Aktiivihiililiesituuletin säästää energiaa, sillä se kierrättää lämmintä huoneilmaa. CleanAir -moduuli on yhdistettävissä useimpiin Boschliesituulettimiin. Todistetusti hyvä ruoankäryn poisto Olemme ylpeitä siitä, että CleanAir-järjestelmä sai Ruotsin energiaviraston (Energiemyndigheten) marraskuussa 2010 tekemässä aktiivihiilisuodatintuulettimien testissä parhaat tulokset. Se poistaa jopa 95 % keittiön ruoankärystä ja on lisäksi erittäin hiljainen. Valikoimamme uusin tulokas on teräksinen liesituuletin, jossa on hiiliharjaton EcoDrivemoottori. Liesituuletin on jopa 80 %* tehokkaampi kuin tavanomainen vastaavan mallin liesituuletin ja siinä on kestävä LED-valaistus. * perustuu arvioon, jolloin liesituuletinta käytetään päivittäin yhden tunnin ajan (tuuletustasolla 2) ja valaistus on päällä kaksi tuntia päivittäin Tekniikka, joka tekee uunista ekologisemman Eristys ja tehokas lämmitystekniikka Erityinen, lämmön uunissa säilyttävä eristys vähentää ruoanvalmistuksessa kuluvaa energiaa. Se tarkoittaa ympäristöystävällisyyttä ja mahdollistaa ekologisemman ruoanvalmistuksen. Uunin tilavuus on 67 litraa ja se kuluttaa 30 %** vähemmän energiaa verrattuna A-energialuokkaan. EcoClean ympäristöystävällisyyttä ja mahdollistaa ekologisemman ruoanvalmistuksen. Keramiikkakuulista lähtevä happo hajottaa huokoiselle pinnalle laskeutuvat rasvapartikkelit. EcoClean-järjestelmää myydään myös lisävarusteena. Se on normaalikäytössä itsepuhdistuva ja sitä voidaan käyttää uunin koko käyttöiän ajan. Et siis tarvitse puhdistusaineita uunin puhdistamiseen. Energia -30% ** Energiankulutus 30 % (0,66 ) verrattuna energialuokka A:n raja-arvoon (0,99 ), normin EN mukaan.

16 Bosch BSH Kodinkoneet Oy Itälahdenkatu 18 A Helsinki Puh Soittajahinta on lankapuhelimesta 8,21 snt/puhelu + 6,9 snt/min (alv 23%) ja matkapuhelimesta 8,21 snt/puhelu + 14,9 snt/min (alv 23%). FI Bosch Kodinkoneet, BSH Kodinkoneet Oy

Ekspertti pyykinpesussa ja -kuivauksessa.

Ekspertti pyykinpesussa ja -kuivauksessa. Ekspertti pyykinpesussa ja -kuivauksessa. Näin hyödynnät pesukoneen ja kuivausrummun ominaisuuksia. BSH Kodinkoneet Oy Itälahdenkatu 18 A (PL 123, 00201 Helsinki) 00210 Helsinki Puhelin: 0207 510700 www.bosch-home.fi

Lisätiedot

Pyykinpesukone, edestä täytettävä WM 16Y792DN

Pyykinpesukone, edestä täytettävä WM 16Y792DN valkoinen 1635* *Suositushinta Tuotteen ominaisuudet Suorituskyky ja kulutus k Täyttömäärä: 8 kg k Energiatehokkuusluokka: A+++ -30% k Vuosittainen energiankulutus 137 kwh, perustuu 220 vakiopesuohjelmaan

Lisätiedot

ActiveWater Astianpesukone, 60 cm, korkea malli

ActiveWater Astianpesukone, 60 cm, korkea malli 1850* *Suositushinta Tuotteen ominaisuudet Suorituskyky ja kulutus Energiatehokkuusluokka: A+++, Kuivaustehokkuusluokka: A Vuosittainen kulutus ohjelmalla Eco 50 C: 2660 l vettä / 214 kwh sähköä (perustuu

Lisätiedot

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisan näytöskeittiössä olevissa Whirlpoolin kodinkoneissa yhdistyvät huippuluokan teknologia ja energiatehokkuus, joilla minimoidaan

Lisätiedot

Jääkaappipakastin, 186 cm EasyClean-terästä KG 36EAI43

Jääkaappipakastin, 186 cm EasyClean-terästä KG 36EAI43 teräs 1320* *Suositushinta Tuotteen ominaisuudet Suorituskyky ja kulutus k Energialuokka: A+++, 149 kwh/vuosi k Käyttötilavuus yhteensä: 302 l Muotoilu ja käyttömukavuus k Elektroninen lämpötilanohjaus

Lisätiedot

JÄÄKAAPPI-PAKASTIMET

JÄÄKAAPPI-PAKASTIMET JÄÄKAAPPI-PAKASTIMET Esittelemme sinulle tärkeimmät ominaisuudet, joita vaaditaan raikkaan ja luonnollisen mikroilmaston aikaansaamiseksi jääkaappiin. Yksinkertaisia ja käteviä ratkaisuja ruoan säilytykseen

Lisätiedot

6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE

6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE 6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE SENSORITEKNIIKKA, JOKA SAA AIKAAN TÄYDELLISEN PUHTAAN LOPPUTULOKSEN TEHOKKAAT KORKEAPAINESUUTTIMET JOTKA PUHDISTAVAT PINTTYNEIMMÄTKIN

Lisätiedot

TUTKIMME ENERGIAMERKINTÖJÄ

TUTKIMME ENERGIAMERKINTÖJÄ TUTKIMME ENERGIAMERKINTÖJÄ Tavoite: Oppilaat tietävät, mistä saa tietoa laitteiden energiankulutuksesta ja he ovat tietoisia energiamerkinnän sisällöstä. Oppilaat ymmärtävät mitä etua on valita A-luokan

Lisätiedot

Uutuus! Kuluttaa vähemmän energiaa ja vain 10 litraa vettä pesukertaa kohti.

Uutuus! Kuluttaa vähemmän energiaa ja vain 10 litraa vettä pesukertaa kohti. 10 syytä hankkia hohtavan puhdas omatunto Uutuus! Kuluttaa vähemmän energiaa ja vain 10 litraa vettä pesukertaa kohti. Kiitokseksi siitä, että vähennät veden- ja energiankulutusta, hoidamme astiasi paljon

Lisätiedot

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN 1 7 6 7 2 3 4 5 Kun tiedät mitä kulutat, tiedät mitä voit säästää OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN Suomalainen käyttää vettä keskimäärin 160 litraa vuorokaudessa. Tällä kulutuksella vesimaksun pitäisi olla

Lisätiedot

Kodinkoneiden valinta ja energiatehokas käyttö Tarja Marjomaa tutkija

Kodinkoneiden valinta ja energiatehokas käyttö Tarja Marjomaa tutkija Kodinkoneiden valinta ja energiatehokas käyttö Tarja Marjomaa tutkija Kodinkoneiden pakollinen energiamerkki helpottaa valintaa! Kielineutraalia energiamerkkiä käytetään kaikissa EU-maissa. Oltava kiinnitettynä

Lisätiedot

Täysin uusi sukupolvi 45 cm leveät astianpesukoneet

Täysin uusi sukupolvi 45 cm leveät astianpesukoneet Täysin uusi sukupolvi 45 cm leveät astianpesukoneet Mahtuu pienempään tilaan, silti sama kehittynyt tekniikka kuin suurissa astianpesukoneissa. 45 CM ASTIANPESUKONEET Vähän tilaa keittiössä? Vaadi silti

Lisätiedot

astianpesukone, 60 cm kokonaan kalustepeitteinen SN 678X01TE *Suositushinta ¹Korkearunkoinen malli mm, asennustila mm

astianpesukone, 60 cm kokonaan kalustepeitteinen SN 678X01TE *Suositushinta ¹Korkearunkoinen malli mm, asennustila mm SX 678X01TE¹ 1829* 1829* *Suositushinta ¹Korkearunkoinen malli - 865 mm, asennustila 865-925 mm Tuotteen ominaisuudet Suorituskyky ja kulutus k Energiatehokkuusluokka: A+++, Kuivaustehokkuusluokka: A k

Lisätiedot

Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita.

Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita. Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita. Kalvosarja on tuotettu Motivan ja Työtehoseuran yhteistyönä, osana Euroopan Komission SAVE-ohjelman tukemaa hanketta. Myös kauppa- ja teollisuusministeriö

Lisätiedot

STA6539L2 Uusi tuote 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+++A

STA6539L2 Uusi tuote 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+++A STA6539L2 Uusi tuote 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709177928 13 astiastoa 3 koria 10 ohjelmaa (joista 5 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, Auto 45-65,

Lisätiedot

Siemens iqwash. Nyt kaksin verroin älykkäämpi.

Siemens iqwash. Nyt kaksin verroin älykkäämpi. Siemens iqwash. Nyt kaksin verroin älykkäämpi. Uusi Siemens iq 800 pyykinpesukone ja kuivausrumpu ovat nyt täällä! siemens-home.fi Siemens. Tuo tulevaisuuden kotiisi. Siemens iqwash älykäs tapa pestä

Lisätiedot

Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta

Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta Kalvosarja on tuotettu Motivan ja Työtehoseuran yhteistyönä, osana Euroopan Komission SAVE-ohjelman tukemaa hanketta.

Lisätiedot

ActiveWater astianpesukone, 60 cm

ActiveWater astianpesukone, 60 cm valkoinen 1 199* SMP 68M05SK teräs 1 329* *Suositushinta Tuotteen ominaisuudet Suorituskyky ja kulutus Energiatehokkuusluokka: A+++, Kuivaustehokkuusluokka: A Vuosittainen kulutus ohjelmalla Eco 50 C:

Lisätiedot

PERHEESI ELÄMÄNTAPAAN SOPIVAT RUOAN SÄILYTYSRATKAISUT

PERHEESI ELÄMÄNTAPAAN SOPIVAT RUOAN SÄILYTYSRATKAISUT PERHEESI ELÄMÄNTAPAAN SOPIVAT RUOAN SÄILYTYSRATKAISUT 5/204 Perheystävä, joka suojelee ruokaasi Ruoan älykäs kylmäsäilytys UPOn jääkaappipakastimien uusi sukupolvi hurmaa erinomaisilla ominaisuuksillaan

Lisätiedot

Rakennus-Hanka Oy. Asunto Oy Oulun Ojavainiontie 4

Rakennus-Hanka Oy. Asunto Oy Oulun Ojavainiontie 4 Rakennus-Hanka Oy Asunto Oy Oulun Ojavainiontie 4 EKC50100OX Liesi Tyylikäs keraamien taso. Tilava uuni. -käyttötilavuus 62 litraa Haudutusuuni-toiminto mahdollistaa mehukkaiden ja maukkaiden ruokien valmistamisen

Lisätiedot

Tärkeimmät ominaisuudet Haluatko pestä pyykit 30 minuutissa? Helppoa. Pyykkisi ovat valmiit juuri silloin kuin haluat. Pese vaatteesi puolet nopeammin

Tärkeimmät ominaisuudet Haluatko pestä pyykit 30 minuutissa? Helppoa. Pyykkisi ovat valmiit juuri silloin kuin haluat. Pese vaatteesi puolet nopeammin RUOANVALMISTUS ASTIANPESU KYLMÄSÄILYTYS PYYKINKÄSITTELY Start Tuotteet Pyykinkäsittely Pyykinpesukoneet RTF71663W RTF71663W Vertaile Jälleenmyyjät Yleiskuva Muut tiedot Galleria Asiakastuki A+++ -energialuokka,

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Aeg integroitu jääkaappi SKD71800F0 Erittäin laadukas integroitu jääkaappi. Digitaalinäyttö tarkkaan lämpötilansäätöön. LED-valaistus takaa erinomaisen valaistuksen. Energialuokka A+. Käyttötilavuus 330

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Bosch jääviileäkaappi KSV36VI30 Teräksisen jääviileäkaapin käyttötilavuus on yhteensä 346 litraa, mikä riittää isonkin perheen ruokatarvikkeiden kylmäsäilytykseen. Kaapissa on seitsemän turvalasista valmistettua

Lisätiedot

ActiveWater astianpesukone, 60 cm

ActiveWater astianpesukone, 60 cm 1 229* *Suositushinta Tuotteen ominaisuudet Suorituskyky ja kulutus Energiatehokkuusluokka: A++, Kuivaustehokkuusluokka: A Vuosittainen kulutus ohjelmalla Eco 50 C: 2660 l vettä / 266 kwh sähköä (perustuu

Lisätiedot

ST2FABRD. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI PUNAINEN ENERGIALUOKKA: A+++A

ST2FABRD. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI PUNAINEN ENERGIALUOKKA: A+++A ST2FABRD 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI PUNAINEN ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709232412 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, auto 60-70, Pikaohjelma:

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Aeg integroitu jääkaappi SKD71800F0 Erittäin laadukas integroitu jääkaappi. Digitaalinäyttö tarkkaan lämpötilansäätöön. LED-valaistus takaa erinomaisen valaistuksen. Energialuokka A+. Käyttötilavuus 330

Lisätiedot

ST2FABCR. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A

ST2FABCR. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A ST2FABCR 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709232405 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, auto 60-70,

Lisätiedot

Rakennus-Hanka Oy. Asunto Oy Oulun Kuusirinne

Rakennus-Hanka Oy. Asunto Oy Oulun Kuusirinne Rakennus-Hanka Oy Asunto Oy Oulun Kuusirinne EKC50100OX Liesi Tyylikäs keraamien taso. Tilava uuni. -käyttötilavuus 62 litraa Haudutusuuni-toiminto mahdollistaa mehukkaiden ja maukkaiden ruokien valmistamisen

Lisätiedot

PESUKONEET 2015-2016 OSTOAPU. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. SUOMI

PESUKONEET 2015-2016 OSTOAPU. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. SUOMI SUOMI OSTOAPU PESUKONEET 2015-2016 Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. POIMINTAPALVELU Valitse haluamasi tuotteet, anna ostoslistasi henkilö kunnalle ja he

Lisätiedot

ST2FABRO2. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIASTIANPESUKONE PINKKI ENERGIALUOKKA: A+++A

ST2FABRO2. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIASTIANPESUKONE PINKKI ENERGIALUOKKA: A+++A ST2FABRO2 60 CM ASTIASTIANPESUKONE PINKKI ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709166939 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, auto 60-70, Super pika ohjelmaa:

Lisätiedot

Green Labels Purchase

Green Labels Purchase Green Labels Purchase making a greener procurement with energy labels Hankintaohjeistus Kodinkoneet Supported by: www.greenlabelspurchase.net 1 Sisällysluettelo: Astianpesukone 3 Kuivausrumpu ja -kaappi

Lisätiedot

sdsfsf Tuotteemme ammattikeittiöiden astianpesukoneisiin

sdsfsf Tuotteemme ammattikeittiöiden astianpesukoneisiin sdsfsf Tuotteemme ammattikeittiöiden astianpesukoneisiin 1 Hyödyt: Paremmat pesutulokset Säästöjä astianpesukoneen huollossa Taloudellinen Minimaalinen pesu- ja huuhteluaineen kulutus Tuotevalikoima kaikille

Lisätiedot

ASKO Astianpesukoneet

ASKO Astianpesukoneet ASKO Astianpesukoneet Täyttömäärä ja joustavuus maailman parhaimpia Tavoitteenamme on, että tuotteemme helpottavat arkea. Olemme sen vuoksi tehneet vuosien ajan kovaa työtä markkinoiden suurimpiin ja joustavimpiin

Lisätiedot

Uutta & Ajankohtaista

Uutta & Ajankohtaista Kesä 2015 KESÄETU KEITTIÖN OSTAJILLE: MONZA OVET -50% Uutta & Ajankohtaista SIVU 2 Gram-kodinkoneet... 3 Miele-kodinkonet... 4 Blum Legrabox -laatikot... 5 Savo Bora Basic -liesituuletin... 6 Brushed Wall

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Whirlpool WM 1855 A+X Erittäin tyylikäs ja monipuolisin ohjelmin varustettu jääviileäkaappi. 6th SENSE valvoo jääkaapin lämpötilaa ja pitää sen optimaalisena. Valvonta- anturit lähettävät tietoa ohjausyksikköön,

Lisätiedot

STA6444L2. Funktioner 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A

STA6444L2. Funktioner 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A EAN13: 8017709165949 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 pikaohjelmaa): Liotus, lasiohjelma, normaali, ECO, Super Pikaohjelmat: 27 min pika, ECO-pika,

Lisätiedot

YIT Kodin ekologisemmat muutostyövaihtoehdot keittiöön

YIT Kodin ekologisemmat muutostyövaihtoehdot keittiöön YIT Kodin ekologisemmat muutostyövaihtoehdot keittiöön YIT 2 Internal Uusi asunto, vihreämpi keittiö! Puustellin ekologinen Miinus-keittiö - ajatonta muotoilua, uusia ratkaisuja Nyt voit valita muutostyönä

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Electrolux jääkaappi ERE38406X Tässä erinomainen jääkaappi dynaamisella kylmennyksellä. Dynaaminen kylmennys pitää huolen, että kaapin lämpötila on jokaisella tasolla lähes sama. Elintarvikkeiden säilyvyys

Lisätiedot

Energiatietäjä-kilpailukysymyksiä

Energiatietäjä-kilpailukysymyksiä Energiatietäjä-kilpailukysymyksiä Lämmitys: Terveellinen ja energiataloudellinen lämpötila on: a) 19 C b) 21 C c) 25 C Suositeltava sisälämpötila koulurakennuksessa on 20-21 C. Tuulettaminen pitämällä

Lisätiedot

3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista. Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala

3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista. Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala 3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala Esityksen sisältö 1. Energiansäästö, energiatehokkuus ja asuminen 2. Vinkkejä

Lisätiedot

ST2FABP2. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A

ST2FABP2. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A ST2FABP2 60 CM ASTIANPESUKONE KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709166946 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, auto 60-70, Super pika ohjelmaa:

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Miksi rajoittaa omaa veden ja energian kulutustaan? Vinkkejä energian säästöön Vinkkejä veden säästöön

Miksi rajoittaa omaa veden ja energian kulutustaan? Vinkkejä energian säästöön Vinkkejä veden säästöön HARAKATKIN HIKOILEVAT Asumisen veden- ja energiansäästö Sisältö Miksi rajoittaa omaa veden ja energian kulutustaan? Vinkkejä energian säästöön Vinkkejä veden säästöön Omien kokemusten vaihto ja keskustelu

Lisätiedot

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita 10 HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS 1 1. TURVALLINEN 2. HUOLETON LVI lämmittimet ovat suljetun rakenteensa ansiosta lapsija paloturvallisia. Lämmittimien ja

Lisätiedot

STA6444L2. Funktioner 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A

STA6444L2. Funktioner 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A EAN13: 8017709165949 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 pikaohjelmaa): Liotus, lasiohjelma, normaali, ECO, Super Pikaohjelmat: 27 min pika, ECO-pika,

Lisätiedot

Zanussi ZRG11600WA JÄÄKAAPPI Energiatehokas A+ -luokka Jääkaapin käyttötilavuus 102 l Automaattisulatus Turvalasihyllyt.

Zanussi ZRG11600WA JÄÄKAAPPI Energiatehokas A+ -luokka Jääkaapin käyttötilavuus 102 l Automaattisulatus Turvalasihyllyt. SSA 12.-31.7.2015 Whirlpool BLF8121 Täysin uusi design! Jääkaappipakastin 6th Sense teknologialla sekä Less Frost pakastimella A+ -energialuokka Elektroninen ohjauspaneeli & sisänäyttö Liukukiskot laatikoissa

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Aeg jääkaappi S73800KMX0 Erinomainen jääkaappi dynaamisella kylmennyksellä. Dynaaminen kylmennys pitää huolen, että kaapin lämpötila on jokaisella tasolla lähes sama. Elintarvikkeiden säilyvyys on parempi

Lisätiedot

Kuivausrummut T-sarja

Kuivausrummut T-sarja Kuivausrummut T-sarja Nortec T-sarjan kuivausrummut Nortec tarjoaa laajan tuotevalikoiman laadukkaita kuivausrumpuja. Nortec on tunnettu tyylikkäistä ja korkealaatuisista tuotteistaan. Laitteiden valmistajana

Lisätiedot

Voice Board. Elektroninen puhekortti joka tuottaa puhuttuja viestejä pesukoneille ja kuivausrummuille

Voice Board. Elektroninen puhekortti joka tuottaa puhuttuja viestejä pesukoneille ja kuivausrummuille Voice Board Elektroninen puhekortti joka tuottaa puhuttuja viestejä pesukoneille ja kuivausrummuille Johdanto VOICE BOARD on elektroninen puhekortti joka pystyy tuottamaan puhuttuja viestejä. Se asennetaan

Lisätiedot

Energiatehokas koti asukas avainasemassa. Asuminen ja ilmastonmuutos Ajankohtaisseminaari 12.2.2008 Päivi Laitila

Energiatehokas koti asukas avainasemassa. Asuminen ja ilmastonmuutos Ajankohtaisseminaari 12.2.2008 Päivi Laitila Energiatehokas koti asukas avainasemassa Ajankohtaisseminaari Päivi Laitila Motiva - asiantuntija energian ja materiaalien tehokkaassa käytössä Motiva yhtiönä 100 % valtion omistama valtionhallinnon sidosyksikkö

Lisätiedot

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Ved Stranden 18 DK-1061 København K www.norden.org NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Kuluttajaopas Käytä vaatteitasi Käytä päätäsi Vaali ympäristöä! Rostra Kommunikation v/ David Zepernick,

Lisätiedot

KODINKONEPAKETTI 1 RST

KODINKONEPAKETTI 1 RST KODINKONEPAKETTI 1 RST 05.09.2016 Monitoimiuuni PULL SYSTEM 6H - 175BX / 901010083 Integroitava uuni Monitoimi, 6 valmistusohjelmaa Näyttö aikatoiminnolla Ajastintoiminto Aquasliding puhdistustoiminto

Lisätiedot

ASUMISPAKKI- koulutus Sähkön ja veden harkittu kulutus

ASUMISPAKKI- koulutus Sähkön ja veden harkittu kulutus ASUMISPAKKI- koulutus Sähkön ja veden harkittu kulutus Energian ja veden säästö Mitä energia on? Mistä energia tulee? 2 Energian kokonaiskulutus Suomessa 3 Mihin käytämme energiaa Suomessa? 4 Mihin käytämme

Lisätiedot

Energiaeksperttikoulutus Vinkkejä kodin valaistukseen ja sähkön säästöön

Energiaeksperttikoulutus Vinkkejä kodin valaistukseen ja sähkön säästöön Energiaeksperttikoulutus Vinkkejä kodin valaistukseen ja sähkön säästöön 1 25.11.2015 Lauri Penttinen Näin lasket sähkönkulutuksen Laitteen teho on 1000 W (= 1 kw), käytetään päivittäin 5 tuntia Teho 1000

Lisätiedot

MUOTO. TOIMINTA. UUDELLEEN MUOTOILU. emura

MUOTO. TOIMINTA. UUDELLEEN MUOTOILU. emura MUOTO. TOIMINTA. UUDELLEEN MUOTOILU. emura SUUNNITELTU SINUA VARTEN MUOTOILU ON KAIKKI KAIKESSA. SE ON ENNEN KAIKKEA VALINTOJA JOTTA SAADAAN LUOTUA HOIKKIA, TYYLIKKÄITÄ JA HYVÄNNÄKÖISIÄ ILMASTOINTI- JÄRJESTELMIÄ.

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

G5 QUALITY TUOTEMALLISTO

G5 QUALITY TUOTEMALLISTO TUOTEMALLISTO 1.4.2012 Tervetuloa sivuillemme www.askofinland.fi, sieltä löydät lähimmän jälleenmyyjän yhteystiedot ja voit lukea lisää ASKO-tuotteiden eduista. Suositushinnat, jotka sisältävät alv:n,

Lisätiedot

CoolFreeze CFX. Energialuokka. Kompressorikylmä- ja pakastuslaukut

CoolFreeze CFX. Energialuokka. Kompressorikylmä- ja pakastuslaukut 0 Kompressorikylmä- ja pakastuslaukut UUTTA! WAECO CoolFreeze CFX 6 5 7 8 00 0 V / V Aurinkoenergia Katso lisätiedot uudesta CoolFreeze CFX-sarjasta nettisivuiltamme! www.waeco.com/fi/cfx-kompressorilaukut

Lisätiedot

YKSIVAIHEISET OSIENPESUKONEET C-800SS...C-2600SS. Tehokkaaseen puhdistukseen

YKSIVAIHEISET OSIENPESUKONEET C-800SS...C-2600SS. Tehokkaaseen puhdistukseen YKSIVAIHEISET OSIENPESUKONEET C-800SS...C-2600SS Tehokkaaseen puhdistukseen Miksi vesipohjainen pesumenetelmä? Nopeuden ja tehokkuuden vaatimukset sekä tiukkenevat ympäristömääräykset ovat johtaneet siihen,

Lisätiedot

Energiansäästökotitalouksissa

Energiansäästökotitalouksissa Energiansäästökotitalouksissa Energianeuvoja Sanna Moilanen, Pohjois-Pohjanmaan energiatoimisto Popento 6.5 seminaari Muutosta ilmassa Kainuun ilmastostrategia 2020 9.5.2011 1 Pohjois-Pohjanmaan energiatoimisto

Lisätiedot

N:o MERKKI Liite 1. Merkki on tehtävä seuraavan mallin mukaan:

N:o MERKKI Liite 1. Merkki on tehtävä seuraavan mallin mukaan: N:o 202 645 MERKKI Liite 1 Merkki on tehtävä seuraavan mallin mukaan: 646 N:o 203 Merkkiä koskevat selitykset Merkissä ilmoitetaan seuraavat tiedot: Selitys I Tavarantoimittajan nimi tai tavaramerkki.

Lisätiedot

SÄHKÖLLÄ ON VÄLIÄ! Tarvittava materiaali: Laskimia. Lähde: Adato Energia. Sivu 1/6

SÄHKÖLLÄ ON VÄLIÄ! Tarvittava materiaali: Laskimia. Lähde: Adato Energia. Sivu 1/6 SÄHKÖLLÄ ON VÄLIÄ! Tavoite: Laskea eri sähkölaitteiden energiankulutuksia. Ymmärtää käsite kilowattitunti (kwh) ja kuinka se lasketaan. Ryhtyä toimeen sähkönkulutuksen vähentämiseksi. Tehtävä: Käytämme

Lisätiedot

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l Electroluxin HD-Sarjan jää/pakastekaapit tarjoavat suuren valikoiman erilaisia kaappeja kylmäsäilytykseen. Kaapit ovat niin sisältä kuin ulkoa ruostumatonta terästä, teräsovella, ja kapasiteetti alkaen

Lisätiedot

Sitä kylmää mitä tarvitaan

Sitä kylmää mitä tarvitaan Sitä kylmää mitä tarvitaan Kylmiöpakastimet Kotikylmiöt Kaappipakastimet Viinikylmiöt Valitse vain ulkonäkö, kylmiö huolehtii kaikesta muusta 4-7 Kylmiöpakastimet 8-11 Kotikylmiöt 12-13 Kaappipakastimet

Lisätiedot

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä.

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä. Mari Kyngäs OuLUMA, sivu 1 ENERGIANSÄÄSTÖVISA Avainsanat: energia, energiansäästö, energiankulutus Luokkataso: 5.-7. luokat Tavoitteet: Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot

Kompakti yhdistelmähöyryuuni Teräs CS 858GRS1

Kompakti yhdistelmähöyryuuni Teräs CS 858GRS1 teräs 2540* *Suositushinta Tuotteen ominaisuudet Uunimalli / toiminnot k Uunin tilavuus: 47 l k Energialuokka: A+ k 15 uunitoimintoa: 4D-kiertoilma, kiertoilma eco, ylä-/ alalämpö, ylä-/alalämpö eco, kiertoilmagrilli,

Lisätiedot

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K K-SARJAN VAUNUKUIVURI TALOUDELLISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas ja erittäin nopeasti käyttöönotettava lämminilmakuivuri.

Lisätiedot

LASIN- JA ASTIAN- PESUKONEET

LASIN- JA ASTIAN- PESUKONEET LASIN- JA ASTIAN- PESUKONEET www.resthot.fi Täysin lämpö- ja äänieristetty rakenne Saumaton, muottipuristettu tankki Yhdysrakenteinen täyttö/tyhjennyspiiri tyhjentää koneen täysin Korituet puristettu pesutilan

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

Ilmastonmuutoksen torjunta kuluttajan arjessa. Säteilevät Naiset -seminaari 17.9.2007 Päivi Laitila

Ilmastonmuutoksen torjunta kuluttajan arjessa. Säteilevät Naiset -seminaari 17.9.2007 Päivi Laitila Ilmastonmuutoksen torjunta kuluttajan arjessa Säteilevät Naiset -seminaari 17.9.2007 Päivi Laitila Sisältö Motiva lyhyesti Taustaa energiankulutuksesta Ilmastonmuutoksen torjunta kuluttajan arjessa Energiankäyttö

Lisätiedot

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact on todistetusti monipuolinen ja energiatehokas ilma/vesilämpöpumppu patteri- ja lattialämmitysjärjestelmiin sekä käyttöveden

Lisätiedot

m u o v i t o N m a a i l m a

m u o v i t o N m a a i l m a muoviton maailma Putket, kaivot, säiliöt, pullot - muovi kuljettaa puhdasta vettä sinne, missä sitä tarvitaan. Muovi antaa suojaa eikä petä vaativissakaan olosuhteissa, samalla vesi säilyy puhtaana ja

Lisätiedot

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013 Nuukuusviikko 2013 LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ Nuukuusviikko vko 16 TEEMAVIIKKO, JOLLE ON TÄNÄ VUONNA VALITTU TEEMAKSI LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ NUUKUUSVIIKOLLA NOSTETAAN TÄRKEÄÄ KESTÄVÄN

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-8 ja -12 ec ilmanvaihtokoneet Fair-8 ja -12 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Erilliset ohjelmapaketit

Erilliset ohjelmapaketit Erilliset ohjelmapaketit Baby Eco Home XL Hygiene & Kids Medic fi-fi M.-Nr. 09 579 560 Sisällysluettelo Ohjelmien valinta...3 Ohjelmapaketit...4 Linkous...5 Ohjelmanvalintataulukko...6 Ohjelman kulku...10

Lisätiedot

PESUMERKINTÖJEN ABC. Vaatteen hoito- ohjeiden lisäksi on muistettava pesuaineen annosteluohjeet sekä pyykin lajittelu.

PESUMERKINTÖJEN ABC. Vaatteen hoito- ohjeiden lisäksi on muistettava pesuaineen annosteluohjeet sekä pyykin lajittelu. PESUMERKINTÖJEN ABC Jokaisesta vaatteesta löytyvä pesumerkintä kertoo, miten voi parhaiten välttää vaatteen kutistumisen, venymisen, nyppyyntymisen ja värien lähdön. Ennen pyykinpesua kannattaa siis uhrata

Lisätiedot

Täydelliseen puhdistukseen

Täydelliseen puhdistukseen T 12/1 eco!efficiency Täydelliseen puhdistukseen Tehokas, taloudellinen, hiljainen 40% energiansäästö hiljainen vain 56 db(a) Ei mikä tahansa imuri Uusi T 12/1 eco!efficiency on erilainen pölynimuri. Se

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

UUSI, UNIIKKI STARCLEAN TM - TEKNOLOGIAN 6 TH SENSE UUNI MONIPUOLISIN OMINAISUUKSIN VARUSTELTU HUIPPUTUOTE, JOKA ON HELPPO PITÄÄ PUHTAANA JA

UUSI, UNIIKKI STARCLEAN TM - TEKNOLOGIAN 6 TH SENSE UUNI MONIPUOLISIN OMINAISUUKSIN VARUSTELTU HUIPPUTUOTE, JOKA ON HELPPO PITÄÄ PUHTAANA JA UUSI, UNIIKKI STARCLEAN TM - TEKNOLOGIAN 6 TH SENSE UUNI MONIPUOLISIN OMINAISUUKSIN VARUSTELTU HUIPPUTUOTE, JOKA ON HELPPO PITÄÄ PUHTAANA JA HUOLITELTUNA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISELLÄ TAVALLA UUSI GREEN GENERATION

Lisätiedot

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA Energiansäästö työpaikalla Miksi energiaa kannattaa säästää? Mistä työpaikan energiankulutus muodostuu? Miten töissä voi säästää energiaa? Lämmitys Jäähdytys Sähkö Valaistus

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

TUTKIMUS IKI-KIUKAAN ENERGIASÄÄSTÖISTÄ YHTEISKÄYTTÖSAUNOISSA

TUTKIMUS IKI-KIUKAAN ENERGIASÄÄSTÖISTÄ YHTEISKÄYTTÖSAUNOISSA TUTKIMUS IKI-KIUKAAN ENERGIASÄÄSTÖISTÄ YHTEISKÄYTTÖSAUNOISSA IKI-Kiuas Oy teetti tämän tutkimuksen saatuaan taloyhtiöiltä positiivista palautetta kiukaistaan. Asiakkaat havaitsivat sähkölaskujensa pienentyneen,

Lisätiedot

Laundry Center. Radiotaajuuslinkki pesukoneen ja kuivausrummun välillä

Laundry Center. Radiotaajuuslinkki pesukoneen ja kuivausrummun välillä Laundry Center Radiotaajuuslinkki pesukoneen ja kuivausrummun välillä Johdanto Monissa maissa käytettävissä oleva kokonaissähköteho on rajoitettu käytettäessä kahta kodinkonetta yhtä aikaa: -Kokonaisteho

Lisätiedot

LAMPPUOPAS Kuinka säästät energiaa LED-lampuilla LAMPPUOPAS. www.startrading.com DECORATION LED ILLUMINATION LED SPOTLIGHT LED

LAMPPUOPAS Kuinka säästät energiaa LED-lampuilla LAMPPUOPAS. www.startrading.com DECORATION LED ILLUMINATION LED SPOTLIGHT LED LAMPPUOPAS Kuinka säästät energiaa LED-lampuilla LAMPPUOPAS www.startrading.com DECORATION LED ILLUMINATION LED SPOTLIGHT LED - tämän päivän valaistusta LED - tämän päivän valaistusta LED Säästää energiaa

Lisätiedot

KESYTÄ KOTISI VESIPEDOT

KESYTÄ KOTISI VESIPEDOT KESYTÄ KOTISI VESIPEDOT Tavoite: Oppilas ymmärtää, että vesi on rajallinen luonnonvara ja että kulutamme vettä turhaan joka päivä. Oppilas oppii huomaamaan turhan vedenkulutuksen ja osaa estää sen. Tehtävä:

Lisätiedot

KORIN PESUKONEET. www.resthot.fi

KORIN PESUKONEET. www.resthot.fi KORIN PESUKONEET - www.resthot.fi BX 230 R 2050 W BX 230 BX 230 Special R 2660 W BX 230 Special Malli BX 230 on erittäin tehokas ratkaisu koripesuun. Yksi henkilö voi hoitaa koko pesuprosessin, korien

Lisätiedot

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo.

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. Kaikki yhdeltä toimittajalta!! KYSY ILMAINEN MITOITUSSUUNNITELMA JA KUSTANNUSARVIO.

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Bosch jääviileäkaappi KSR38V73EU Erittäin laadukas jääviileäkaappi, jossa turvalasihyllyt tuovat mukavuutta kaapin käyttöön ja puhtaanapitoon. Kirkas vihanneslaatikko, jonka sisältö näkyy helposti. Elektroninen

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin?

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Maailman sähkönnälkä on loppumaton Maailman sähkönkulutus, biljoona KWh 31,64 35,17 28,27 25,02 21,9 2015 2020 2025 2030 2035 +84% vuoteen

Lisätiedot

Rakennusten energiatehokkuus. Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy

Rakennusten energiatehokkuus. Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy Rakennusten energiatehokkuus Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy 6.6.2011 2 Mitä on rakennusten energiatehokkuus Mitä saadaan (= hyvä talo) Energiatehokkuus = ----------------------------------------------

Lisätiedot

Thermia Diplomat Optimum G3 paras valinta pohjoismaisiin olosuhteisiin.

Thermia Diplomat Optimum G3 paras valinta pohjoismaisiin olosuhteisiin. Thermia Diplomat Optimum G3 paras valinta pohjoismaisiin olosuhteisiin. Ruotsin energiaviranomaisten maalämpöpumpputestin tulokset 2012 Tiivistelmä testituloksista: Ruotsin energiaviranomaiset testasivat

Lisätiedot

Super Daiseikai Plus Nordic Ilmalämpöpumppu

Super Daiseikai Plus Nordic Ilmalämpöpumppu Super Daiseikai Plus Nordic Ilmalämpöpumppu 2011 High Wall Lämpöpumppu Lämpöä ympäri vuoden NEW Huippu laatua jokainen yksityiskohta Korkea energian tehokkuus Hiljainen toiminto 275mm 790mm 205mm Elegantti

Lisätiedot

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut Kuivain Futura Kuivain Futura Eurooppalainen patentti EP nro. 1029211 19 patenttia todistavat laitteen teknisten ratkaisujen omaperäisyyden pistettä ja teknisten ratkaisujen Futura, kansainväliset innovatiivisuuspalkinnot

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

Metos SelfCooking Center ja Metos VarioCooking Center etuja ensimmäisestä päivästä alkaen

Metos SelfCooking Center ja Metos VarioCooking Center etuja ensimmäisestä päivästä alkaen Metos SelfCooking Center ja Metos VarioCooking Center etuja ensimmäisestä päivästä alkaen Aikaa oleelliseen! Keittiöiden koko pienenee ja ammattitaitoisesta henkilökunnasta on pula. Käyttökustannukset

Lisätiedot

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Nykyaikainen kaukolämpö on maailman huipputasoa. Kaukolämpö on saanut kansainvälisesti mittavaa tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta. Kaukolämpöasiakkaalle

Lisätiedot

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA. Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA. Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013 ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013 1 MIKSI SÄÄSTÄÄ ENERGIAA? NOPEIN JA TEHOKKAIN TAPA HILLITÄ ILMASTON- MUUTOSTA. SE SÄÄSTÄÄ RAHAA. UUSIUTUMATTOMIEN ENERGIANLÄHTEIDEN

Lisätiedot