Kesän kuumimmat festivaalit alkavat!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kesän kuumimmat festivaalit alkavat!"

Transkriptio

1

2 Kesän kuumimmat festivaalit alkavat! Kuopio Wine Festival Nyt ne alkavat kesän kuumimmat festivaalit! Kuopio Wine Festivaleilla vietetään juhlavuotta, kun tapahtuma täyttää 20 vuotta. Rakkaudella kehittyneet festivaalit starttaavat perjantaina 1. heinäkuuta. Musiikista vastaavat tämän hetken kuumimmat kotimaiset artistit timanttisella ysärijyystöllä höystettynä. Perjantai 1.7. klo Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden vangit klo Yö Lauantai 2.7. klo Roope Salminen & Koirat klo Antti Tuisku Maanantai 4.7. klo Neljänsuora klo Jari Sillanpää Tiistai 5.7. klo Chisu klo Juha Tapio Keskiviikko 6.7. klo Teflon Brothers klo Cheek Torstai 7.7. klo Vesala klo Kaija Koo Perjantai 8.7. klo Tuure Kilpeläinen klo Eppu Normaali Lauantai 9.7. klo Jonne Aaron klo Matti Airaksinen klo Popeda Alue on avoinna joka ilta kello Esiintymisajat ovat noin-aikoja ja aikataulumuutokset mahdollisia. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tapahtuma on K-18.

3 Ravintolateltta Impromptu Trio (latin- ja jazzmusiikkia) joka ilta klo ja Viinibaari Bassus Band (menevää funk-, soul- ja latin-musiikkia) joka ilta klo ja Cheek huudattaa Nyt kannattaa olla nopea ennakkolipuissa, ainakin, jos Helsingin Olympiastadionin loppuunmyytyihin keikkoihin on uskomista. Cheek nousee lavalle Kuopio Wine Festivaleilla keskiviikkona 6. heinäkuuta. Hip hop -artisti on saavuttanut ykkössijan Suomen virallisella single- ja latauslistalla peräti kolmellatoista kappaleella, viimeisimpänä Me ollaan ne Part 2. Samana päivänä Cheekin kanssa esiintyy Teflon Brothers, jonka hittejä ovat Ay Ay Ay ja Lähiöunelmii. Paras bilepäivä Lauantai 2. heinäkuuta hemmottelee Kuopio Wine Festivalin väkeä ennennäkemättömällä tavalla. Vai voitko kuvitella samana päivänä lavalle Antti Tuiskun sekä Roope Salmisen & Koirat? Mikä on sinun suosikkisi: Roope Salmisen Madafakin darra tai Voodoo vai Tuiskun Keinutaan, Peto on irti tai Pyydä multa anteeks kunnolla? Päästä sisäinen bilepetosi irti ja tule bailaamaan. Ikivihreitä suosikkeja Edellisten lisäksi Kuopio Wine Festivaleilla esiintyvät viime vuosiltakin tutut Popeda, Juha Tapio, Kaija Koo, Yö ja Tuure Kilpeläinen. Hieman varttuneempaa juhlakansaa tanssittavat myös Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden vangit, Jari Sillanpää, Eppu Normaali ja Neljänsuora. Luvassa on kestohittejä vuosien takaa sekä uutta tuotantoa, muun muassa Jari Sillanpään tanssijalkaa koetteleva Tanssii kuin John Travolta sekä kyynelkanavia avaava Sinä ansaitset kultaa. Timanttista jyystöä Nuorempaa bileväkeä liikuttavat entinen Negativeyhtyeen laulaja, rokkari Jonne Aaron sekä PMMP:stä tunnettu, koskettava Vesala. Myös Chisu nähdään lavalla viimeisimmän singlensä Polaris saattelemana. Sokerina pohjalla bilekansan hurmaa viimeisenä festivaalipäivänä YleX:n Parasta ennen -ohjelman juontaja Matti Airaksinen. Tämä ysärin monitoimimies ei jätä ketään kylmäksi, sillä luvassa on timanttista jyystöä. UUTTA! Kuopio Wine Festival Street Food Lauantaina 2. heinäkuuta festivaalialue on avoinna ilman sisäänpääsymaksua kello Tule fiilistelemään viinijuhlien tunnelmaa, maistamaan juhlavuoden viinejä sekä testaamaan ruokakadun tarjontaa. Tapahtuma on K-18. Ohjelmasta tulossa lisätietoja myöhemmin! Liput Ennakkoon ostetut liput maksavat 24 euroa, poikkeuksena keskiviikko 6.7., jolloin lavalla esiintyvät Cheek ja Teflon Brothers. Tuolloin liput maksavat ennakosta 27 euroa. Ennakkolippuja myyvät Lippupalvelu Ticketmasterin Suomen myyntipisteet (palvelumaksu alkaen 2,50 euroa). Ilman toimitusmaksua lippuja myyvät Kuopion, Varkauden ja Iisalmen Prismat sekä Kuopion Sokos ja Siilinjärven S-Market. Portilla liput maksavat 27 euroa, poikkeuksena keskiviikko 6.7., jolloin sisäänpääsy on 30 euroa.

4 Rakkaudella kehittynyt Kuopio Wine Festival Kuten viinikin, myös Kuopio Wine Festival on kypsynyt ja kehittynyt rakkaudella, rakkaudesta viiniin. Kesällä 2016 festivaali järjestetään jo 20. kerran. Juhlavuoden kunniaksi mukana on viinejä ja ruokaa vuosien varrelta. Ensimmäisen kerran viinijuhlia vietettiin Kuopiossa vuonna Kuopio Wine Festivalin kävijämäärä on vakiintunut henkilöön. Tapahtuma tunnetaan rennosta, mutta siististä tunnelmastaan sekä kotimaisista huippuartisteista. Viime vuosina festivaaleilla on satsattu etenkin toimiviin järjestelyihin sekä alueeseen. Something new ITÄVALTA, UNKARI, KREIKKA JA SAKSA Itävalta, Unkari, Kreikka ja Saksa ovat mielenkiintoisia, mutta pieniä viinimaita. Maissa yhdistyvät pitkät perinteet, mutta toisaalta kokeileva viininvalmistus, jolla haetaan parempaa sijaa viinimarkkinoilla. Kreikka on yksi maailman vanhimpia viinintuottajia. Siellä viiniä valmistettiin jo antiikin aikoina sekä määrättiin lääkkeeksi Hippokratesin toimesta. Eniten tämän ryhmän maista myydään kuitenkin unkarilaisia viinejä, joista jälkiruokaviinien kuningas on Tokaji ja punaviinialueista tunnetuin on Eger. Unkarin viinit ovat maanläheisiä ja sopivat mausteisen ruuan, kuten gulassin kylkeen. Itävalta satsaa nykyisin vahvasti laatuun. Itävaltalaiset, hyvin raikkaat valkoviinit sopivat hienosti monenlaisten merellisten ruokien kanssa, kun taas punaviinit ovat useimmiten kevyitä tai keskitäyteläisiä. Eurooppalaisista viinimaista pohjoisin on Saksa. Se tuottaa hienoja ja persoonallisia valkoviinejä, joista suurin osa on kuivia. Saksalaiset valkoviinit ovat olleet vuosikymmeniä myydyimpiä Suomessa. Big and bold ITALIA, ESPANJA, PORTUGALI JA RANSKA Pitkiä perinteitä ja monipuolinen valikoima, niitä tarjoavat suurimmat viinintuottajamaat Italia, Espanja, Portugali ja Ranska. Näiden maiden viinejä juodaan eniten myös Suomessa, valikoimaa on hyllymetreittäin. Ranska ja Italia ovat maailman suurimpia viinimaita. Ranskan vahvuus on erilaisissa tuotanto-olosuhteissa, ilmastossa, maaperässä ja rypälelajikkeissa. Perinteiden lisäksi ranskalaiset ovat avoimia viininvalmistajia, asiakkaiden mieltymykset ovat suuressa arvossa. Italian kiehtovuus perustuu toisistaan poikkeaviin kasvualueisiin. Italiassa viiniä valmistetaan jokaisessa maakunnassa. Espanjan valttina on monipuolisuus. Rypäleitä on useita satoja erilaisia, vaikka suurin osa viineistä valmistetaankin noin 20 rypälelajikkeesta. Vastakohtia tarjoilee Portugali. Sen viininvalmistuksessa yhdistyvät vanhat perinteet, käsityö ja moderni teknologia.

5 Exciting south CHILE JA ARGENTIINA Warm and wild AUSTRALIA, KALIFORNIA JA ETELÄ-AFRIKKA Chile ja Argentiina ovat uusia ja jännittäviä viinimaita Etelä-Amerikassa. Lähellä päiväntasaajaa sijaitsevien maiden tie viinintuottajamaiksi on vaatinut työtä ja kekseliäisyyttä. Tällä hetkellä kaikkien latinomaiden puhutuimmat viinit tulevat korkeilta ylängöiltä tai merivirtojen viilentämiltä rannikoilta. Chilellä ei ole omia alkuperäislajikkeita, vaan kaikki rypäleet on tuotu maahan siirtolaisten mukana Euroopasta. Chilessä tuotetaan mehukkaita punaviinejä sekä viileällä rannikolla raikkaita valkoviinejä. Myös Argentiinassa vallitsevat kuivat ja kuumat kasvuolosuhteet. Suurin osa viineistä syntyy maan länsiosissa, Andien vuoristoalueella. Viiniköynnökset saavatkin veden Andien sulavasta lumesta. Uusia viinintuottajia ovat Australia, Kalifornia ja Etelä- Afrikka. Ne ovat rohkeita ja kekseliäitä. Jos Euroopan viinimaat ovat jo tuttuja, tarjoilevat nämä viinintuottajat jotain aivan uutta ja villiä. Kaliforniassa tuotetaan 90 prosenttia Yhdysvaltojen viineistä. Viinintuottajana osavaltiota leimaa eri tyylien kirjo. Viineihin haetaan raikkautta, keveyttä ja luonnetta, minkä lisäksi ne ovat täynnä makua ja kosiskelevat. Suomessa valkoviineistä toiseksi eniten myydään eteläafrikkalaisia viinejä. Ne ovat raikkaita, kun taas punaviineissä on savuisuutta ja voimakkuutta. Etelä-Afrikassa viininviljelyssä on korostunut viime vuosikymmeninä laatu, mikä on nostanut viinien kansainvälistä suosiota. Australialaiset viinit taas ovat pehmeitä ja nautittavia. Maalla ei ole omia alkuperäislajikkeita. Australialaisissa täyteläisissä punaviineissä voi maistaa usein eukalyptuksen vivahteita. Ensimmäiset viinijuhlat 1997 Kun ensimmäinen Kuopio Wine Festival järjestettiin vuonna 1997, oli vielä markka-aika. Kallein ruoka-annos maksoi 68 markkaa ja kallein viini 398 markkaa. Festivaaleilla oli tarjolla 19 eri viiniä ja sisäänpääsy maksoi 25 markkaa. Ensimmäinen Kuopio Wine Festival järjestettiin Heurigen-nimisenä vuonna Tuolloin Kuopioon yritettiin tuoda Oulun kaltaisia, saksalaisten kanssa järjestettyjä Weindorf-viinijuhlia, mutta Oulu ei luopunut juhlistaan. Tämän vuoksi viinijuhlia ryhdyttiin suunnittelemaan kotimaisten viininvalmistajien varaan. Suunnitelmista luki sanomalehdessä eräs silloinen Finnairin työntekijä, jolla oli suhteita Itävaltaan. Niinpä Kuopion viinijuhlissa yhdistyivät ensimmäisenä vuonna Itävallan viini ja ruoka, Kuopion seutu sekä Itävallan matkailumarkkinointi. Perinne Kuopio Wine Festivaleista oli alkanut. Lähde: Savon Sanomien arkisto LISÄTIETOJA: Projektipäällikkö Jorma Iivanainen Puh , Festivaalitunnus ja kuvamateriaalia viinikylästä on ladattavissa lehdistökäyttöön osoitteessa

6 Festival tunnukset (Ensimmäinen festivaalitunnus Design 1997 suunniteltu FC muualla) Mainonnantekijät litunnus 1997 suunniteltu muualla) TEEMAT VUOSITTAIN 1997 Itävalta 1998 Unkari (Ensimmäinen festivaalitunnus 1997 suunniteltu 1999 muualla) Italia 2000 Kalifornia 2001 Espanja 2002 Kreikka 2003 Etelä-Afrikka 2004 Ranska 2005 Chile 2006 Australia 2007 Portugali 2008 Argentiina 2009 Saksa 2009 Saksa Saarten Välimeren Viinit saaret (Sisilia, 2011 Brasilia Kreeta, Mallorca ja Korsika) 2011 Brasilia 2012 Catalonia 2013 Luomuviinit 2014 Kroatia ja Slovenia 2003 Etelä-Afrikka 2004 Ranska 2005 Chile 2006 Australia Kuopio 2007 Wine Portugali Festival 2015 tunnukset Festival 2008 Argentiina del Vino Design FC Mainonnantekijät (Ensimmäinen festivaalitunnus (Espanja, 1997 suunniteltu muualla) Argentiina, Chile ja Uruguay) estival tunnukset Design FC Mainonnantekijät unnus 1997 suunniteltu muualla) 2009 Saksa 2010 Välimeren saaret Kuopio 2011 Brasilia Wine Festival tunnukset Design FC Mainonnantekijät ign FC Mainonnantekijät 1998 Unkari 1999 Italia 2000 Kalifornia 2001 Espanja 2002 Kreikka ka 2004 Ranska 2005 Chile 2006 Australia 2007 Portugali 2008 Argentiina 0 Välimeren saaret 2011 Brasilia 998 Unkari 1999 Italia 2000 Kalifornia 2001 Espanja 2002 Kreikka 2004 Ranska 2005 Chile 2006 Australia 2007 Portugali ( Itävalta) Argentiina 1998 Unkari 1999 Italia 2000 Kalifornia 2001 Espanja 2002 Kreikka Välimeren saaret 2011 Brasilia

Viinijuhlien artistit on julkaistu

Viinijuhlien artistit on julkaistu Kuopio Wine Festival / Osuuskauppa PeeÄssä Viinijuhlien artistit on julkaistu Kuopio Wine Festival 1. 9.7.2016 Nyt ne on julkaistu Kuopio Wine Festivalin esiintyjät kesällä 2016. Ensi kesän kotimainen

Lisätiedot

Keep it rollin. Another twist.

Keep it rollin. Another twist. Keep it rollin. Another twist. Taste of America Amerikka tulee Kuopioon Kuopio Wine Festival 30.6. 8.7.2017 Kesä 2017 tuo Amerikan Kuopioon. Kuopio Wine Festivalien teemana on Taste of America, mikä tuo

Lisätiedot

Keep it rollin. Another twist.

Keep it rollin. Another twist. Keep it rollin. Another twist. Haloo Kuopio kesällä rokataan! Kuopio Wine Festival 30.6. 8.7.2017 Kesän 2017 artistikattaus hemmottelee festivaalivierasta. Kuopio Wine Festivalin lavan valtaa comebackin

Lisätiedot

ETELÄ-AMERIKAN PUNAVIINEJÄ

ETELÄ-AMERIKAN PUNAVIINEJÄ ETELÄ-AMERIKAN PUNAVIINEJÄ Markku Sumanen 19.10.2015 Ei sidonnaisuuksia Viini on kaikissa latinalaisissa maissa ruokajuoma. Siksi sitä myös tuotetaan kaikissa maanosan maissa. Maailmanmaineeseen ovat

Lisätiedot

TV08S1E(CD) Mediatekniikan koulutusohjelma, S08, ryhmät C & 15.9. - 21.9.

TV08S1E(CD) Mediatekniikan koulutusohjelma, S08, ryhmät C & 15.9. - 21.9. TV08SE(CD) Mediatekniikan koulutusohjelma, S08, ryhmät C & 5.9. - 2.9. maanantai 5.9. tiistai 6.9. keskiviikko 7.9. torstai 8.9. perjantai 9.9. lauantai 20.9. XX00AA0 TV Orient.opinn.. Merenti-Välimäki

Lisätiedot

Coloplastin paikallistoimistot

Coloplastin paikallistoimistot Afrikka Aasia Australia Eurooppa Pohjois-Amerikka Etelä-Amerikka Afrikka Algeria (ranska, arabia) (maksuton*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 sunnuntai torstai, 9.00 17.00 dzconsumerservice@coloplast.com

Lisätiedot

JUUSTOT JA VIINIT. Jouluisina tunnelmantekijöinä

JUUSTOT JA VIINIT. Jouluisina tunnelmantekijöinä Jouluisina tunnelmantekijöinä JUUSTOT JA VIINIT Sielukkaimmillaan kaikki juustot ovat huoneenlämpöisinä, täyteen aromiinsa puhjenneina. Kun tarjolle asetellaan pelkkää juustoa lisäkkeineen, voi kaikkien

Lisätiedot

Suosituimmat kohdemaat

Suosituimmat kohdemaat Suosituimmat kohdemaat Maakuntanro Maakunta Kohdemaa Maakoodi sum_lah_opisk 21 Ahvenanmaa - Kreikka GR 3 Åland Italia IT 3 Turkki TR 2 Saksa DE 1 09 Etelä-Karjala Venäjä RU 328 Britannia GB 65 Ranska FR

Lisätiedot

PERUSRYPÄLETTÄ. Harri Juutilainen

PERUSRYPÄLETTÄ. Harri Juutilainen KOLME VALKOISTA PERUSRYPÄLETTÄ Harri Juutilainen 21.4.2008 2008 1 Lajikkeet ja valkoviinityypit Maailmassa on satoja viiniköynnöslajikkeita, mutta vain harvoilla on taloudellista merkitystä. Tänään maistelussa

Lisätiedot

Itävalta valkoviinit. 21.08.2013 Maria Siikanen

Itävalta valkoviinit. 21.08.2013 Maria Siikanen Itävalta valkoviinit 21.08.2013 Maria Siikanen Vuosituotanto 2,5 m hl Itävalta ¼ Saksan vuosittaisesta tuotannosta 48 500 ha Keskimääräinen sato 50 hl/ha Viinit samankaltaisia kuin Saksassa Lajikkeet,

Lisätiedot

Tahko.com - Tapahtumia. Sunnuntai Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai

Tahko.com - Tapahtumia. Sunnuntai Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Sunnuntai 01.12.2019 Maanantai 02.12.2019 Tiistai 03.12.2019 Keskiviikko 04.12.2019 Torstai 05.12.2019 Perjantai 06.12.2019 Tahkon Talvikauden avajaiset Yleinen Tahkon talvikauden avajaisia vietetään perinteisesti

Lisätiedot

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN?

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? Jouni Välijärvi, professori Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto EDUCA 2014 Helsinki 25.1.2014 30.1.2014 Suomalaisnuorten osaaminen

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Matematiikka YHT2.1. Ma Fyke

Lisätiedot

Argentiinalaiset punaviinit. 11.01.2012 Lambropoulos Paavo

Argentiinalaiset punaviinit. 11.01.2012 Lambropoulos Paavo Argentiinalaiset punaviinit 11.01.2012 Lambropoulos Paavo Argentiina viinimaana Kansainvälisesti uusi viinimaa, tullut tunnetuksi vasta 1990 luvulla Viininviljely aloitettu 400 vuotta sitten katolisten

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 10.06.2015 15:43 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 10.06.2015 15:43 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 Maanantai 31.08. Tiistai 01.09. Keskiviikko 02.09. Torstai 03.09. Perjantai 04.09. Lauantai 05.09. Sunnuntai 06.09. 09:00 Palmu Riina C TVT2 Yritystoiminnan

Lisätiedot

Tangoilta, tanssittajina vuoden 2017 Tangokunigas Teijo Lindström ja 2017 Tangoprinsessa Mia Leivo orkestereineen.

Tangoilta, tanssittajina vuoden 2017 Tangokunigas Teijo Lindström ja 2017 Tangoprinsessa Mia Leivo orkestereineen. MAANANTAI 16.7. Pyhäsalmen suurlava klo 19 01 Tangoilta, Pyhäsalmen suurlava Tangoilta, tanssittajina vuoden 2017 Tangokunigas Teijo Lindström ja 2017 Tangoprinsessa Mia Leivo orkestereineen. Liput 16

Lisätiedot

Maailman valutuotanto

Maailman valutuotanto Maailman valutuotanto Yhteenveto Modern Castings-lehden ja American Foundry Society (AFS) - yhdistyksen tilastoimista luvuista vuosilta 2004, 2006, 2008, 2010 ja 2012 Tuula Höök 9.9.2014 Tilastoinnissa

Lisätiedot

JUHA TAPIO JARI SILLANPÄÄ HALOO HELSINKI! POPEDA

JUHA TAPIO JARI SILLANPÄÄ HALOO HELSINKI! POPEDA KOLME PÄIVÄÄ, NELJÄLLÄ LAVALLA, YLI 40 ARTISTIA 2015 HIMOS 25. 27.6. JUHA TAPIO JARI SILLANPÄÄ HALOO HELSINKI! POPEDA www.iskelmafestivaali.fi ENSIAPUPISTE sijaitsee Himos Centerillä, Himos Marketin luona

Lisätiedot

Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015

Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015 Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015 Maanantai 23.3. Tiistai 24.3. Keskiviikko 25.3. Torstai 26.3. Perjantai 27.3. Lauantai 28.3. Sunnuntai 29.3. Radio Channels, Luento 08:15 - TS127 Communication signal processing

Lisätiedot

Europarlamenttivaalit 2014

Europarlamenttivaalit 2014 Oikeusministeriö Europarlamenttivaalit 2014 Tiedotustilaisuus 29.4.2014 1 Vaalien toimittamisaika 22. - 25.5.2014 Torstaina: Hollanti ja UK Perjantaina: Irlanti Perjantaina ja lauantaina: Tshekki Lauantaina:

Lisätiedot

Testaa itsesi tässä yhdessä suomen suurimmissa estejuoksutapahtumassa! LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille.

Testaa itsesi tässä yhdessä suomen suurimmissa estejuoksutapahtumassa! LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille. Lauantai 01.04.2017 klo 10:00-17:00 FARMIN HEVOSSAFARIT JA TALUTUSRATSASTUS klo 10:00-10:45 HUIPPU Circuit Tahko Spa Hotel Tehokas kiertoharjoittelutunti jolla käytetään kuntosalilaitteita. Kehittää hapenottokykyä,sydämen

Lisätiedot

Espanjan valkoisia Olli Muukka

Espanjan valkoisia Olli Muukka Espanjan valkoisia 16.09.2009 Olli Muukka Tastingviinit Torres Viña Sol, DO (Katalonia) Rypäleet: Parellada Barón de Ley Blanco, DOCa (Rioja) Rypäleet: Viura, Malvasía Vermador Ecológico Blanco, laatuluokka?

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 17:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 17:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. 10:15 Työskentely puutarha-alalla

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:56 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:56 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 Maanantai 31.08. Tiistai 01.09. Keskiviikko 02.09. Torstai 03.09. Perjantai 04.09. Lauantai 05.09. Sunnuntai 06.09. 37/2015 (1. jakso) 07. - 13.09.2015

Lisätiedot

Talous tutuksi - Tampere 9.9.2014 Seppo Honkapohja Johtokunnan jäsen / Suomen Pankki

Talous tutuksi - Tampere 9.9.2014 Seppo Honkapohja Johtokunnan jäsen / Suomen Pankki Talous tutuksi - Tampere Johtokunnan jäsen / Suomen Pankki Maailmantalouden kehitys 2 Bruttokansantuotteen kasvussa suuria eroja maailmalla Yhdysvallat Euroalue Japani Suomi Kiina (oikea asteikko) 125

Lisätiedot

TAVARANTOIMITTAJA- TILAISUUS 14.4.2016

TAVARANTOIMITTAJA- TILAISUUS 14.4.2016 TAVARANTOIMITTAJA- TILAISUUS 14.4.2016 Tervetuloa! OHJELMA 9.30 Tilaisuuden avaus - Tervetuloa ja ajankohtaiset - Valikoimastrategia 2017-2020 - Verkkokaupan tilannekatsaus 11.15 Tauko ja siirtyminen 11.30

Lisätiedot

Tuotenumero: 6447. Säilyvyys: 1+6 pv Myyntierä: 6 rasiaa. Tuotenumero: 6449. Säilyvyys: 1+6 pv Myyntierä: 6 rasiaa

Tuotenumero: 6447. Säilyvyys: 1+6 pv Myyntierä: 6 rasiaa. Tuotenumero: 6449. Säilyvyys: 1+6 pv Myyntierä: 6 rasiaa 1 Kasvishovi Oy on pohjoissuomalainen elintarvikkeiden asiantuntija, joka valmistaa lähes 30 vuoden kokemuksella laadukkaita kasvis- ja majoneesituotteita sekä toimii Pohjois-Suomen alueella kasvisten

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Joulunaikaa KAARLESSA

Joulunaikaa KAARLESSA Joulunaikaa KAARLESSA 2015 Photo: Jesper Tunkkari RAVINTOLA KAARLEN SVENGAAVAT PIKKUJOULUT Hinta voimassa, kun ryhmälle sama menu. JOULUMENU 45 Alkuruokavaihtoehdot Konjakilla maustettu metsäsienikeitto,

Lisätiedot

AIKATAULU SYYSKAUSI 2016 15.8. 16.12.2016 HELSINKI, ESPOO & VANTAA. www.stepup.fi

AIKATAULU SYYSKAUSI 2016 15.8. 16.12.2016 HELSINKI, ESPOO & VANTAA. www.stepup.fi AIKATAULU SYYSKAUSI 2016 15.8. 16.12.2016 HELSINKI, ESPOO & VANTAA www.stepup.fi Maanantai, Helsinki 13.00 14.00 Happy Hour 60+ J1 Marco 1 16.00 17.00 Show 10 12 v. keskitaso J1 Sanna 1 16.15 17.15 Street

Lisätiedot

Välillisen verotuksen rooli elintarvikkeiden ja eräiden muiden tuotteiden hinnanmuodostuksessa

Välillisen verotuksen rooli elintarvikkeiden ja eräiden muiden tuotteiden hinnanmuodostuksessa Kauppa 2010 -päivä Päivittäistavarakaupan aamupäivä 30.9.2009 Välillisen verotuksen rooli elintarvikkeiden ja eräiden muiden tuotteiden hinnanmuodostuksessa Hanna Karikallio Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos

Lisätiedot

Miten meni Suomen matkailussa vuonna 2005?

Miten meni Suomen matkailussa vuonna 2005? Miten meni Suomen matkailussa vuonna 2005? Mitkä olivat vetovoimaisimmat alueet, paikkakunnat, suosituimmat kohteet, väkirikkaimmat tapahtumat? Entäpä flopit? Heikki Artman Art-Travel Oy Matkailun kehitys

Lisätiedot

KLO MAANANTAI 9.9 KLO TIISTAI 10.9 KLO KESKIVIIKKO 11.9 KLO TORSTAI koulut varaa koulut varaa koulut varaa koulut varaa

KLO MAANANTAI 9.9 KLO TIISTAI 10.9 KLO KESKIVIIKKO 11.9 KLO TORSTAI koulut varaa koulut varaa koulut varaa koulut varaa JÄÄHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2019-2020 vko 37 Omatalo ICE pvm 9.9-15.9 KLO MAANANTAI 9.9 KLO TIISTAI 10.9 KLO KESKIVIIKKO 11.9 KLO TORSTAI 12.9 15.00-16.15 Yleisö/mailaton (2) 15.30-16.30 IITA (5,6) 15.00-16.15

Lisätiedot

@pipefesthiphop #pipefest HIMOS 23. 25.7.2015 K-18

@pipefesthiphop #pipefest HIMOS 23. 25.7.2015 K-18 @pipefesthiphop #pipefest HIMOS 23. 25.7.2015 K-18 OHJELMA TORSTAI 23.7. TEFLON BROTHERS AREENA 20.15 Paperi-T 22.45 Solonen & Kosola & Xmies LOOP STAGE Aivovuoto, 16.30 DJ Kridlokk & Tuuttimörkö Aito

Lisätiedot

Itsetuntemusta parhaimmillaan. Energiaa Enneagrammista Espanjassa. 33580!Tampere! www.careone.fi!

Itsetuntemusta parhaimmillaan. Energiaa Enneagrammista Espanjassa. 33580!Tampere! www.careone.fi! Itsetuntemusta parhaimmillaan Energiaa Enneagrammista Espanjassa Care One Oy Karkonmäenkatu15B info@careone.fi 33580Tampere www.careone.fi Itsetuntemusta parhaimmillaan Energiaa Enneagrammista Espanjassa

Lisätiedot

Espanjan (ja Portugalin) kuohuvat 8.4.2009. 8.4.2009 Kaisa Valtee

Espanjan (ja Portugalin) kuohuvat 8.4.2009. 8.4.2009 Kaisa Valtee Espanjan (ja Portugalin) kuohuvat 8.4.2009 8.4.2009 Kaisa Valtee Taustaa Cava on espanjalainen shampanja-menetelmällä valmistettu, maailman eniten myydyin kuohuviini Josep Raventósia pidetään cavan luojana,

Lisätiedot

Opinnot + kielitaito + kulttuurit + itsetuntemus + CV Vaihda maisemaa! Tietoa vaihto-opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla.

Opinnot + kielitaito + kulttuurit + itsetuntemus + CV Vaihda maisemaa! Tietoa vaihto-opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla. = Opinnot + kielitaito + kulttuurit + itsetuntemus + CV Vaihda maisemaa! Tietoa vaihto-opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla. 1. Vaihto-opiskelu Lähtö aikaisintaan ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen.

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:27 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:27 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. 34/2015 (1. jakso) 17. - 23.08.2015

Lisätiedot

ALKOHOLIN OSTAMINEN ALAIKÄISILLE VÄKIVALTANA

ALKOHOLIN OSTAMINEN ALAIKÄISILLE VÄKIVALTANA Tiedosta hyvinvointia 1 ALKOHOLIN OSTAMINEN ALAIKÄISILLE VÄKIVALTANA Salme Ahlström Tutkimusprofessori Alkoholi- ja huumetutkimus STAKES Päihdetiedotusseminaari "Päihteet ja väkivalta" Finnish-German Media

Lisätiedot

Hieman historiaa viininviljelystä

Hieman historiaa viininviljelystä Punaviinejä idästä Hieman historiaa viininviljelystä Ensimmäisiä merkkejä viininvalmistuksesta on jo 8000 ekr. Löytöjä on Georgiasta ja muualta Mustanmeren ja itäisen Välimeren alueelta. Raamatun Ararat

Lisätiedot

MasterClass workshopeja ja gaaladinner

MasterClass workshopeja ja gaaladinner Gastronominen konferenssi ammattilaisille ja ruokaharrastajille MasterClass workshopeja ja gaaladinner Tampere 2. 4. lokakuuta 2014 AREGALA Finland www.aregala.fi Sponsored by: Tervetuloa Aregala-tapahtumaan!

Lisätiedot

Porvoon matkailun tunnuslukuja huhtikuu 2012

Porvoon matkailun tunnuslukuja huhtikuu 2012 Porvoon matkailun tunnuslukuja huhtikuu 2012 Yöpymiset + 12,5 % tammi-huhtikuussa Porvoon majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset (33.900) lisääntyivät tammi-huhtikuussa 12,5 % edellisvuodesta. Kasvua

Lisätiedot

Itävallan ja Etelä-Tirolin valkoviinejä. Markku Sumanen

Itävallan ja Etelä-Tirolin valkoviinejä. Markku Sumanen Itävallan ja Etelä-Tirolin valkoviinejä Markku Sumanen 29.3.2017 Itävalta viinimaana Itävalta on yksi maailman vanhimpia viinimaita rypäleenkasvatuksesta Itävallassa on löytynyt todisteita jopa 4000 vuoden

Lisätiedot

OLEMME COSTA CRUISES VARUSTAMON PÄÄMYYNTI- EDUSTAJA SUOMESSA

OLEMME COSTA CRUISES VARUSTAMON PÄÄMYYNTI- EDUSTAJA SUOMESSA OLEMME COSTA CRUISES VARUSTAMON PÄÄMYYNTI- EDUSTAJA SUOMESSA COSTA CRUISES RISTEILYVARUSTAMO Costa Cruises varustamo on osa Carnival Corporation & plc yhtiötä, joka on maailman suurin risteilyvarustamo.

Lisätiedot

MISSÄ TAHANSA VIINIRYPÄLE KASVAA. Nina Parkkinen R640SNB

MISSÄ TAHANSA VIINIRYPÄLE KASVAA. Nina Parkkinen R640SNB MISSÄ TAHANSA VIINIRYPÄLE KASVAA Kasvatetaan ainakin jonkin verran lähes kaikilla maailman viinintuotantoalueilla Ranskan Bordeaux ja Rhône ainoat alueet, joille ei ole levinnyt Viljelyalueen perusteella

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Karttahuoneen karttavalikoima 2009

Karttahuoneen karttavalikoima 2009 www kartat marras 2009.xls Page 1 Karttahuoneen karttavalikoima 2009 16.11.2009 * tuote on kirja Hallwag Distoguide tiekartat 978-3-8283-0033-0 Alankomaat 1:200 000 978-3-8283-0005-7 Australia 1:4 milj.

Lisätiedot

11:50 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä T2. 12:00 Lentoliikenne Yhdysvaltoihin, Finnairin viestintäjohtaja Arja Suominen

11:50 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä T2. 12:00 Lentoliikenne Yhdysvaltoihin, Finnairin viestintäjohtaja Arja Suominen Ohjelma: TORSTAI 21.8. 11:50 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä T2 12:00 Lentoliikenne Yhdysvaltoihin, Finnairin viestintäjohtaja Arja Suominen 12:30 Tutustuminen Finnairin uuteen Premium-loungeen

Lisätiedot

Keinupuistokeskuksen Syyskuu

Keinupuistokeskuksen Syyskuu Torstai 1.9. Koko päivän Keinupuistokeskuksen Syyskuu Tule tutustumaan Kanervan ryhmiin ja TOIVO -Mummusikaalin tekoon 10.15-11.00 Yhteislaulua, ravintolasalissa 10.00-12.00 Lähitorin fysioterapeutin vastaanotto

Lisätiedot

Viinikevät 2013. Fine Wine Finland Vin Nature. Agroksenmäen holvikellari ma 4.3. ja ti 5.3.2013. Ceestashop.fi ja Zalton viinilasit Itävallasta

Viinikevät 2013. Fine Wine Finland Vin Nature. Agroksenmäen holvikellari ma 4.3. ja ti 5.3.2013. Ceestashop.fi ja Zalton viinilasit Itävallasta Viinikevät 2013 Agroksenmäen holvikellari ma 4.3. ja ti 5.3.2013 Yhteistyössä: Fine Wine Finland Vin Nature Mukana myös: Ceestashop.fi ja Zalton viinilasit Itävallasta 1 Viinikevät 2013 Tervetuloa Viinikevät

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka Torstai 29.06.2017 Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka... Perjantai 30.06.2017 Dj Tahko MTB Lauantai 01.07.2017 Yleinen Jo 19. kertaa järjestettävä Suomen suurin ja haastavin MTB tapahtuma tulee

Lisätiedot

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto Oy Hartwall Ab Momentin Group Oy Olvi Oyj Red Bull Finland Oy Saimaan Juomatehdas Oy Oy Sinebrychoff Ab Valvoo panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden etuja alkoholi-

Lisätiedot

PUNAVIINIT. MOREAU CHABLIS, RANSKA 52,50 Kuiva, runsas, hedelmäinen Erinomainen valinta kala- ja äyriäisruokien kanssa. Rypäleet: Chardonnay

PUNAVIINIT. MOREAU CHABLIS, RANSKA 52,50 Kuiva, runsas, hedelmäinen Erinomainen valinta kala- ja äyriäisruokien kanssa. Rypäleet: Chardonnay VALKOVIINIT Plo 16cl TALON VALKOVIINI PENFOLD S RAWSONS RETREAT RIESLING, AUSTRALIA 28,00 6,20 Kuiva, sitrusarominen, pirskahtelevan hapokas, tasapainoinen Suosittelemme kala- ja äyriäisruoille sekä salaateille.

Lisätiedot

19.11.2014 1 (9) KAUSITUOTTEET KESÄVIINIT. Alkuperämaa ei määrätty; ilmoitettava tarjouksessa. Kesärosee MARRASKUU

19.11.2014 1 (9) KAUSITUOTTEET KESÄVIINIT. Alkuperämaa ei määrätty; ilmoitettava tarjouksessa. Kesärosee MARRASKUU 19.11.2014 1 (9) KAUSITUOTTEET KESÄVIINIT Alkuperämaa ei määrätty; ilmoitettava KW141101 täydentävä puolikuiva tai puolimakea 1 litran nestekartonki vuosikerta tuorein mahdollinen vähittäismyyntihinta

Lisätiedot

LIITE 2: Yksinoikeussopimuksen mukainen liikenne vuonna 2011

LIITE 2: Yksinoikeussopimuksen mukainen liikenne vuonna 2011 LIITE 2: Yksinoikeussopimuksen mukainen liikenne vuonna 2011 Lähiliikenne Helsinki Kirkkonummi ja Helsinki Kerava ei sisälly taulukoihin. 1 (5) Vuosina 2010 ja 2011 lisätään julkisen palvelun velvoitteen

Lisätiedot

Joulunaikaa KAARLESSA

Joulunaikaa KAARLESSA Joulunaikaa KAARLESSA 2013 RAVINTOLA KAARLEN JOULUMENUT Joulumenu I Vaniljalla maustettua kukkakaalikeittoa, basilikaöljyä Pitkään kypsennettyä porsaansisäfileetä, tummaa luumukastiketta, kermaperunoita

Lisätiedot

Riojan punaviinit Espanjan klassikko. 19.02.2014 Jarmo Makkonen

Riojan punaviinit Espanjan klassikko. 19.02.2014 Jarmo Makkonen Riojan punaviinit Espanjan klassikko 19.02.2014 Jarmo Makkonen Pohjois- Espanjassa Joet Rio Ebro Rio Oja Alue vuoristoista DOCa Rioja 2 Ala-alueet 3 Tämän näköistä seutua 4 Yleistä Rioja on Espanjan maineikkain

Lisätiedot

Työneuvoston lausunto TN 1348-98 (33/97)

Työneuvoston lausunto TN 1348-98 (33/97) 1 (5) Työneuvoston lausunto TN 1348-98 (33/97) Työneuvoston lausunto työaikalain (605/1996) vuorotyön määritelmästä. Annettu valtiovarainministeriön henkilöstöosaston pyynnöstä 22 päivänä huhtikuuta 1998.

Lisätiedot

Suomen ottelut arvokisoissa

Suomen ottelut arvokisoissa Suomen ottelut arvokisoissa Miesten MM-kilpailut 1952 NEUVOSTOLIITTO - 11. Alkulohko A 17.08.52 Puola 0-3 Moskova 19.08.52 Bulgaria 0-3 Moskova 20.08.52 Unkari 0-3 Moskova Sijat 7.-11. 23.08.52 Libanon

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. 34/2015 (1. jakso) 17. - 23.08.2015

Lisätiedot

Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla v. 2015

Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla v. 2015 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla 2015 Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla v. 2015 Tutkimus ja Analysointikeskus TAK Oy 2 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa 2015

Lisätiedot

PAINOTALO 1. 7.8.2016 VKO 31

PAINOTALO 1. 7.8.2016 VKO 31 Äänekosken kulttuuritoimi puh. 020 632 3259 31.5.2016 Vapaa-aikajohtajan viranhaltijapäätös, Liite 1 1 (22) PAINOTALO 1. 7.8.2016 VKO 31 MAANANTAI 1.8. TIISTAI 2.8. KESKIVIIKKO 3.8. TORSTAI 4.8. PERJANTAI

Lisätiedot

Baletti J Marie

Baletti J Marie Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai 16.30-17.30 16.30-17.15 16.00-17.00 Show Lastentanssi Hip Hop Pt EK 2 Lapset 2 4-5v. Lapset 2 Erik10

Lisätiedot

Sis i äi s nen äi Tervetuloa taloon!

Sis i äi s nen äi Tervetuloa taloon! Tervetuloa taloon! Perehdytyksellä hyvä startti työuralle! ISS Perehdytyskäytäntöihin sisältyvät: Perehdytyskortin käyttöönotto Tervetuloa Taloon -perehdytys tai -verkkokurssi Tehtäväkohtainen perehdytys

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 Lauantai 1.7. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.7. Maanantai 3.7. 9.30 10.15 Voimaa ja tasapainoa ryhmä

Lisätiedot

Työhön ja työnhakuun ulkomaille. Leena Ikonen, Kela 27.8.2013

Työhön ja työnhakuun ulkomaille. Leena Ikonen, Kela 27.8.2013 Työhön ja työnhakuun ulkomaille Leena Ikonen, Kela 27.8.2013 Vakuuttaminen Suomessa asuvat ovat vakuutettuja Kelan hoitaman sosiaaliturvan osalta, jos Henkilöllä on täällä varsinainen asunto ja koti ja

Lisätiedot

Laulavakoira Hittioptio

Laulavakoira Hittioptio Laulavakoira Hittioptio 28.05.2016 (320 kpl) 45675 Anna Abreu Bandana 45676 Anna Abreu Bandana (Clean) 44311 Anna Abreu Kylmästä lämpimään 44348 Anna Abreu Mä annan sut pois 44371 Anna Abreu Ohikiitävää

Lisätiedot

Toimitus. Kuljetus Suomi:

Toimitus. Kuljetus Suomi: Toimitus Kuljetus Suomi: Toimitusmaksu alle 150,00 tilauksille on 9,95. Me tarjoamme ilmaisen toimituksen, jos tilauksen summa ylittää 150,00 (paitsi toimitus ulkomaille ja erityistapaukset ylimitoitettu

Lisätiedot

PAINOTALO VKO 35

PAINOTALO VKO 35 Äänekosken kulttuuritoimi puh. 020 632 3259 31.8.2016 5 (22) PAINOTALO 29.8. 4.9.2016 VKO 35 MAANANTAI 29.8. TIISTAI 30.8. KESKIVIIKKO 31.8. TORSTAI 1.9. PERJANTAI 2.9. LAUANTAI 3.9. SUNNUNTAI 4.9. MIKKOSALI

Lisätiedot

Miksi pullotetusta vedestä maksetaan valmisteveroa?

Miksi pullotetusta vedestä maksetaan valmisteveroa? Miksi pullotetusta vedestä maksetaan valmisteveroa? 1. Kivennäisvesien kulutus on Suomessa EU-maiden matalin. Suomessa kulutetaan keskimäärin 18 litraa pullotettua vettä henkilöä kohden vuodessa. 2. Vuonna

Lisätiedot

WWW.KUOPIONALUE.FI 1

WWW.KUOPIONALUE.FI 1 WWW.KUOPIONALUE.FI 1 SISÄLLYSLUETTELO LINJAT JA AIKATAULUT Poikkeuspäivien liikenne 4 Merkkien selitykset Kuopion kaupunkiliikenne 6-61 Yhdistelmäaikataulut, Neulamäki 18-19 Yhdistelmäaikataulut, Kelloniemi

Lisätiedot

Teollisuuden / Suomen kilpailukyky. 1.3.2016 Paikallinen sopiminen, Joensuu

Teollisuuden / Suomen kilpailukyky. 1.3.2016 Paikallinen sopiminen, Joensuu Teollisuuden / Suomen kilpailukyky 1.3.2016 Paikallinen sopiminen, Joensuu Toimintaympäristön ja yritysten kilpailukyky Suomessa on hyvä, jos: - yritysten tuotanto / liikevaihto kasvaa - vienti kasvaa

Lisätiedot

MDP in Information Security and CryptogIran 1 1

MDP in Information Security and CryptogIran 1 1 1 (6) B MDP in Futures Studies Australia 1 1 Iran 2 1 3 Itävalta 1 1 Latvia 1 1 Puola 1 1 Suomi 2 6 8 4 20 Tsekki 1 1 Valko-Venäjä 1 1 Venäjä 1 1 2 Viro 1 1 Z_tieto puuttuu 6 3 4 17 30 MDP in Futures Studies

Lisätiedot

Johdatusta Portugalin punaviineihin. 14.01.2009 Olli Muukka

Johdatusta Portugalin punaviineihin. 14.01.2009 Olli Muukka Johdatusta Portugalin punaviineihin 14.01.2009 Olli Muukka Tastingviinit Paxis (DOC Douro) Rypäleet: Touriga Franca, Tinta Roriz Dom Dinis Reserva Tinto (VR Ribatejo) Rypäleet: Periquita, Tinta Miúda Tagus

Lisätiedot

(5) 0,75 litran pullo vähittäismyyntihinta enintään 9,99 euroa vähintään pulloa; pullojen lukumäärä ilmoitettava tarjouksessa

(5) 0,75 litran pullo vähittäismyyntihinta enintään 9,99 euroa vähintään pulloa; pullojen lukumäärä ilmoitettava tarjouksessa 29.2.2016 1 (5) JOULUVIINIT Australia KW160301 vähittäismyyntihinta enintään 9,99 euroa vähintään 60 000 pulloa; pullojen lukumäärä ilmoitettava Rypälelajike Cabernet Sauvignon. Viinin on mainittava tarjouksen

Lisätiedot

ARGENTIINAN VALKOISET. 12.09.2012 Heikki Savikko

ARGENTIINAN VALKOISET. 12.09.2012 Heikki Savikko ARGENTIINAN VALKOISET 12.09.2012 Heikki Savikko HISTORIAA Viinit tulivat Argentiinaan espanjalaisten pappien mukana 1600 luvulla La Riojan alueelle. Taantui pahasti, mutta 1990 luvulla alkoi uusi kiinnostus

Lisätiedot

Kuvio 1 Lukutaidon kansalliset suorituspistemäärät

Kuvio 1 Lukutaidon kansalliset suorituspistemäärät Kuvio 1 Lukutaidon kansalliset suorituspistemäärät ( ) Keskihajonta Kansallinen keskiarvo Hongkong 571 (61) h Venäjä 568 (66) h Suomi 568 (64) h Singapore 567 (80) h Pohjois-Irlanti 558 (76) h Yhdysvallat

Lisätiedot

Koko perheen viikko-ohjelma Ylläksellä Lapland Hotel Äkäshotelli ja Lapland Hotel Ylläskaltio 17.2.2014-10.3.2014

Koko perheen viikko-ohjelma Ylläksellä Lapland Hotel Äkäshotelli ja Lapland Hotel Ylläskaltio 17.2.2014-10.3.2014 Koko perheen viikko-ohjelma Ylläksellä Lapland Hotel Äkäshotelli ja Lapland Hotel Ylläskaltio 17.2.2014-10.3.2014 MAANANTAI POTKUKELKALLA KYLÄÄN TUTUSTUMINEN Klo 11.00 12.00. Kokoontuminen Lapland Hotel

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

TORSTAI 10.8 KESKIVIIKKO 9.8

TORSTAI 10.8 KESKIVIIKKO 9.8 2006 VIIKKO 32 ASUMIS- VALMENNUS MAANANTAI 7.8 TIISTAI 8.8 KESKIVIIKKO 9.8 TORSTAI 10.8 PERJANTAI 11.8 LAUANTAI 12.8 SUNNUNTAI 13.8 OMAT MENOT ITAVA AIHE/ TAVOITE OPETTAJAN HAMPAIDEN PESU AAMU ILTA AAMU

Lisätiedot

Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai

Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai Työjärjestys Metsäku13A StarSoft Kurre 7.20 33/2015 10. - 14.08.2015 Viikkotuntimäärä: 16 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai Ryhmänohjaus / Metsäku13

Lisätiedot

KEVÄTKAUDELTA SYYSKAUDELLE 2019 SIIRTYVÄT ILMOITTAUTUMISET. Täydellinen syyskauden aikataulu löytyy kotisivuiltamme:

KEVÄTKAUDELTA SYYSKAUDELLE 2019 SIIRTYVÄT ILMOITTAUTUMISET. Täydellinen syyskauden aikataulu löytyy kotisivuiltamme: KEVÄTKAUDELTA SYYSKAUDELLE 2019 SIIRTYVÄT ILMOITTAUTUMISET Täydellinen syyskauden aikataulu löytyy kotisivuiltamme: www.stepup.fi Toimisto siirtää listalla olevien tuntien ilmoittautumiset kevätkaudelta

Lisätiedot

Pisterajat 2006-2015 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Pisterajat 2006-2015 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Pisterajat 2006-2015 1 Äidinkieli, suomi L Kevät 92 90 88 86 87 87 86 87 87 87 87 Syksy 92 90 88 85 87 87 86 87 86 86. E Kevät 87 77 75 72 73 73 71 73 73 72 72 Syksy 87 77 75 73 73 73 72 71 71 70. M Kevät

Lisätiedot

Pisterajat 2006-2014 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014

Pisterajat 2006-2014 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 Pisterajat 2006-2014 1 Äidinkieli, suomi L Kevät 92 90 88 86 87 87 86 87 87 Syksy 92 90 88 85 87 87 86 87 86 E Kevät 87 77 75 72 73 73 71 73 73 Syksy 87 77 75 73 73 73 72 71 71 M Kevät 80 62 60 60 61 62

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:32 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:32 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Koulutus TVT-palvelujen käyttöönotto

Lisätiedot

Luonnos Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiirin vuoden 2017 kilpailukalenteriksi. Yleiset,Seurojen ottelut ja jäsentenväliset

Luonnos Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiirin vuoden 2017 kilpailukalenteriksi. Yleiset,Seurojen ottelut ja jäsentenväliset Luonnos Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiirin vuoden 2017 kilpailukalenteriksi 2017 Sivu 1 Valtakunnalliset kilpailut Piirin cupit ja PM-kilpailut Yleiset,Seurojen ottelut ja jäsentenväliset uusi vuosi

Lisätiedot

Porvoon matkailun tunnuslukuja Marraskuu 2012

Porvoon matkailun tunnuslukuja Marraskuu 2012 Porvoon matkailun tunnuslukuja Marraskuu 2012 Yöpymiset + 0,4 % tammi-marraskuussa Porvoon majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset (116.500) lisääntyivät tammi-marraskuussa 0,4 % edellisvuodesta. Kasvua

Lisätiedot

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 tourwiseireland 1 Hotelli Dublinissa: Academy Hotel * * * Academy hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O Connell Street

Lisätiedot

Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017

Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017 Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 217 Bkt:n kehitys 217 / 216, % Pohjois-Amerikka: +2,2 % USA +2,2 % Kanada +2, % Etelä- ja Väli-Amerikka: +2,1 % Brasilia +1,2 % Meksiko +2,2 % Argentiina

Lisätiedot

(6) 0,75 litran pullo South Eastern Australian ala-alue

(6) 0,75 litran pullo South Eastern Australian ala-alue 2.3.2017 1 (6) JOULUVIINIT 2017 Australia vähittäismyyntihinta KW170301 South Eastern Australian ala-alue enintään 13,90 euroa vähintään 20 000 pulloa; pullojen lukumäärä ilmoitettava muut vaatimukset

Lisätiedot

SUOSITTELEMME. Suomi 100 juhlavuoden viralliset viinit, joiden etikettejä koristaa osa Tove Janssonin Juhlat maalla -freskosta:

SUOSITTELEMME. Suomi 100 juhlavuoden viralliset viinit, joiden etikettejä koristaa osa Tove Janssonin Juhlat maalla -freskosta: VIINILISTA SUOSITTELEMME Suomi 100 juhlavuoden viralliset viinit, joiden etikettejä koristaa osa Tove Janssonin Juhlat maalla -freskosta: Wine Gallery Suomi 100 Champagne Ranska Elegantti ja hienostunut

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

VIP-PAKETIT VAIN PARASTA VIERAILLESI JA SINULLE.

VIP-PAKETIT VAIN PARASTA VIERAILLESI JA SINULLE. VIP-PAKETIT VAIN PARASTA VIERAILLESI JA SINULLE. HIP TO BE VIP Pori Jazz on tänäkin kesänä must! Tutun tunnelman lisäksi tarjolla on taas uusia elämyksiä ja laadukasta palvelua vaativimpienkin vieraiden

Lisätiedot

Maa Komission tuontipäätös Maahantuonti hyväksytty kansallisesti

Maa Komission tuontipäätös Maahantuonti hyväksytty kansallisesti N:o 1088 2965 Liite 1 Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan muita kalastustuotteita ja niistä saatuja raakavalmisteita ja jalosteita kuin kaksikuorisia simpukoita, piikkinahkaisia, vaippaeläimiä

Lisätiedot

Matkustamme Espanjaan. 11.3.2009 Olli Muukka

Matkustamme Espanjaan. 11.3.2009 Olli Muukka Matkustamme Espanjaan 11.3.2009 Olli Muukka Tastingviinit Tinta De Toro 2007 (Kastilia-León), DO Toro Rypäleet: Tempranillo (Tinta De Toro) Infinitus Syrah (La Mancha), VdlT de Castilla Rypäleet: Syrah

Lisätiedot

Väestön kehitys maapallolla, EU-15-maissa ja EU:n uusissa jäsenmaissa (1950=100)

Väestön kehitys maapallolla, EU-15-maissa ja EU:n uusissa jäsenmaissa (1950=100) Väestön kehitys maapallolla, EU-15-maissa ja EU:n uusissa jäsenmaissa (195=1) Maailman väestön määrä EU-15 Uudet EU-maat 195 196 197 198 199 2 21 22 23 24 25 Eräiden maiden ympäristön kestävyysindeksi

Lisätiedot

KEVÄTKAUDELTA SYYSKAUDELLE 2016 SIIRTYVÄT ILMOITTAUTUMISET

KEVÄTKAUDELTA SYYSKAUDELLE 2016 SIIRTYVÄT ILMOITTAUTUMISET KEVÄTKAUDELTA SYYSKAUDELLE 2016 SIIRTYVÄT ILMOITTAUTUMISET Täydellinen syyskauden aikataulu löytyy ko sivuiltamme: www.stepup.fi Toimisto siirtää listalla olevien tun en ilmoi autumiset kevätkaudelta syyskaudelle

Lisätiedot

Lapset TÄYNNÄ

Lapset TÄYNNÄ Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai Maanantai 15.30-16.30 16.30-17.30 16.30-17.15 16.00-17.00 Hiphop alkeet 1 Show Lastentanssi Hip Hop Pt Lapset 2

Lisätiedot

KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun

KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun Vuoden Viinit kilpailu ry:llä on kunnia kutsua Suomen viiniedustajat maamme ainoaan, jo 19. kertaa järjestettävään Vuoden Viinit -kilpailuun. Edelliseen kilpailuun osallistui

Lisätiedot