LEGENDA. Wilhelm Altendorf keksi sen v ja tänään. käyttäjiä on pitkälti yli ympäri maailmaa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEGENDA. Wilhelm Altendorf keksi sen v. 1906 ja tänään. käyttäjiä on pitkälti yli 120 000 ympäri maailmaa."

Transkriptio

1 FIN

2

3 SISÄLTÖ 08 F 45 laatutunnusmerkit 10 F F 45 ELMO 12 F 45 varustekatsaus 20 Varustepaketti F 45 I 22 Varustepaketti F 45 II 24 Varustepaketti F 45 III 26 Ohjaus F F 45 ELMO varustekatsaus 36 F 45 ELMO III 38 F 45 ELMO IV 40 Ohjaus F 45 ELMO 41 Ohjaus F 45 ELMO/EDV-integraatio 42 Lisävarusteet 54 Tekniset tiedot 58 Altendorf tehdas

4

5 LEGENDA Wilhelm Altendorf keksi sen v ja tänään käyttäjiä on pitkälti yli ympäri maailmaa. Altendorf tarkistuspyörösahojen historia on vertaansa vailla oleva menestystarina. Kuka tahansa on kerran työskennellyt Altendorfilla, ihastuu siihen eikä halua koskaan enää työskennellä millään muulla sahalla. Vaikka monet ovat yrittäneet sitä kopioida, kukaan ei ole yltänyt alkuperäiseen. 100 vuodessa siitä on tullut inspiroiva legenda.

6

7 VOIMA Jokaisessa Altendorfissa työskentelevät näkyvät ja näkymättömät voimat. Näkyvää ovat puhdas mekaaninen koneenrakennus ja muotoilun dynamiikka. Vähemmän näkyvissä, mutta aina aistittavissa on näiden koneiden kokonaissuorituskyky, joka syntyy Altendorfin insinöörien ja koko työryhmän innovatiivisuudesta, kokemuksesta ja omistautumisesta. He antavat koneille ne vahvuudet, jotka käyttäjät ympäri maailman tuntevat. Nämä vahvuudet tuovat mukanaan suurenmoisen perusluottamuksen: Sehän on Altendorf.

8 8 F 45 LAATUTUNNUSMERKIT Kunnollinen perusta merkitsee kaikkea. Uutta: Koneen runko. Sahojen uudella sukupolvella on jäykin runko, mitä Altendorf on koskaan rakentanut. Uusi runkorakenne takaa entisestään tasaisemman käynnin ja vakavuuden. Runko on kokonaan koteloitu. Kiinteä pölynpoistoliitäntä on sijoitettu rungon ulkopuolelle. Uutta: Sahayksikkö. Altendorf sahayksikkö on jokaisen sahan rakennustekninen ydin. Tämä voimanlähde tuotetaan uusimman valmistusteknologian mukaisesti. Ehdottoman tasainen käynti saavutetaan tasapainottamalla teräakseli valmiina kokonaisuutena ja käyttämällä enemmän valuosia. Yksikön erittäin tarkka pystyliike tapahtuu johteilla, joissa on huoltovapaat johdelaakerit. Vankat urajohderakenteiset kallistussegmentit kallistavat koko yksikön kevyesti ja ehdottoman kulmatarkasti. Lisätietoa sivulla 45. Katkaisu- ja kulmasahausvaste: Tällä Altendorfin patentoimalla vasteella, jossa on pituusmitan kompensointi, voidaan sahata tarkasti sekä suoria että vinoja kulmia Mitta-asteikot on sijoitettu vinoon, joten niitä on helppo lukea. Välyksettömät, kääntyvät mittavasteet liikkuvat kevyesti ja niitä voidaan säätää yksittäisvasteina koko alueella max mm:iin saakka. Katkaisumitoissa mm:iin saakka ulompi vaste kiinnittyy rullan tukemaan teleskooppivarren pidennykseen. Työkap paleen lisätuki tukee epävakaita kappaleita kuten esim. listoja. Lisätietoa sivulla 48. Uutta: Teräsuoja. Uudelleen suunniteltu purunimuhuuva on viimeisintä tekniikkaa. Ulkopuoliset testaustahot ovat kiitelleet sen rakennetta ja erityisesti sen optimaalisia virtausominaisuuksia. Lisäksi huuva on erittäin kevyesti säädettävä ja se voidaan myös kääntää pois sahauslinjalta käyttäjän paikalta. Vaihto leveän ja kapean välillä ei vaadi koko huuvan vaihtoa, vaan tarvittava huuvan puolikas vaihdetaan yksinkertaisesti napsauttamalla paikoilleen. Uudella huuvalla päästään max. 200 mm:n sahauskorkeuteen (ilman piirtosahausyksikköä). Halkaisuvaste hienosäädöllä: Vasteen asetus on helppoa ja hienosäädön ansiosta se voidaan säätää erittäin tarkasti. Vaste liikkuu kevyesti kovakromatulla pyörötankojärjestelmällä. Jos paloiteltavana on suurikokoisia levyjä, vaste voidaan kääntää kahvasta pöytätason alapuolelle. Lisätietoa sivulla 51.

9 Altendorf kaksoisliukukelkka: kevyt liike ja tarkka ohjaus. Kaksoisliukukelkka: Altendorfin kaksoisliukukelkka on kuuluisa kevytliikkeisyydestään ja tarkkuudestaan. Nämä Altendorflle tyypilliset ominaisuudet ovat: suuret kaksoisrullat ohjaavat kelkkaa ehdottoman tarkasti ylä- ja alapuolisilla johdetangoilla. Järjestelmän kevytliikkeisyyden takaavat suurikokoiset rullat: kelkka on kevyemmin liikuteltavissa vähemmällä voimankäytöllä ja se liikkuu varmasti kuin kiskoilla. Tämä ominaisuus säilyy jopa vuosikymmenien ajan raskaasta kuormituksesta, pölystä ja lastuista huolimatta. Huomionarvoinen lisäominaisuus on huoltotarpeen vähäisyys: yläkelkan jokaisella liikkeellä kelkkaan asennettu harja puhdistaa alakelkan johteen. Järjestelmä toimii täysin ilman voitelua. Kelkka on valmistettu suulakepuristetusta alumiinista, joka säilyy parhaiten vääntymättömänä ja pitää muotonsa. Lisätietoa sivulla 46. Kaksoisliukukelkan periaate. Eräs olennaisista Wilhelm Altendorfin kehittämän järjestelmän ominaisuuksista oli ja on edelleen kaksoisliukukelkka. Tärkeää on ohjata liikkuva työkappale pyörivän terän läpi. Wilhelm Altendorf huomasi 1906, että vain tällä tavalla saadaan ehdottoman suora reuna, joka puolestaan on edellytys tarkalle halkaisu- ja kulmasahaukselle. Alussa Wilhelm Altendorf käytti puista liukukappaletta työkappaleen ohjaukseen. Myöhemmin, 50-luvulla, Altendorf kehitti kaksoisliukukelkan, johon yrityksellä oli patentti 30 vuoden ajan. Emme tunne mitään muuta järjestelmää, joka olisi parempi kuin tämä kaksoisliukukelkka, kun kyseessä on kevytliikkeisyys, tarkkuus, vääntymättömyys ja huollon vähäinen tarve käyttäjää ympäri maailmaa ovat samaa mieltä kanssamme.

10 10 F45 Uusin Altendorf sukupolvi legenda elää! Uusi F 45: Silmää miellyttävää ja käyttäjäystävällistä muotoilua. Huomiota herättävää on suuri LCD-näyttö kaikille ohjaustoimenpiteille.

11 F 45 ELMO 11 Uusi F 45 ELMO: Varmuutta ja eleganssia. Uusi mittapuu mukavuudelle, ergonomialle ja tuottavuudelle.

12

13

14

15 F 45 Uusi F 45 on modernin teollisuusmuotoilun jalokivi. Ulkoisen muodon ohella vakuuttavat ennen kaikkea sisäiset ominaisuudet ja käyttöystävällisyyden uusi ulottuvuus: Älykkäät ja ehdottoman tarkat ohjaukset, jotka tästä lähtien ovat vakiona jokaisessa Altendorfissa. Sisältäen suuren, hyvin luettavan LCD-kuvaruudun, joka näyttää digitaalisesti kaikki säätöarvot. Todella älykäs muotoilu sekä sisältä että ulkoa.

16

17

18 18 VARUSTEKATSAUS F 45 Imuhuuva Halkaisuvaste Katkaisu- ja kulmasahausvaste Kaksoisliukukelkka

19 VARUSTEKATSAUS F45 19 Joustavuutta F 45 laitteistomodulit. PERUSVARUSTUS F 45 VARUSTEPAKETTI F 45 I VARUSTEPAKETTI F 45 II VARUSTEPAKETTI F 45 III VARUSTUS F 45 SIVU Joustavuutta F 45 laitteistomodulit. Altendorf-järjestelmä mahdollistaa varusteiden valinnan lukuisista vaihtoehdoista näin syntyy juuri teidän käyttötarpeitanne tarkasti vastaava yksilöllinen kone. Valintanne helpottamiseksi olemme koonneet kolme käytännöllistä ja käyttökohtaista varustepakettia. Kaikki vaihtoehdot ovat erikseen yhdistettävissä peruskoneeseen, varustepakettiin ja tekniikan niin salliessa, voitte jatkaa varustelua vielä pitkän aikaa jälkeenpäin. Koneen eliniän ollessa yli 20 vuotta, tämä on hankintavaiheessa tärkeä näkökohta. Pääterän sähköinen korkeus- ja kallistussäätö 26/27 F 45 kuvaruutuohjaus 26/27 Silmien korkeudella oleva käyttötaulu, jossa katkaisulistan teline 25, 47 Kaksoiskelkka 3000 mm 9, 46 Halkaisuvaste, manuaalinen säätö hienosäädöllä, 8 sahausleveys 1000 mm Halkaisuvaste, manuaalinen säätö digitaalinäytöllä/digit X, 21, 51 sahausleveys 1000 mm Halkaisuvaste, sähköinen säätö, sahausleveys 1000 mm 23, 25, 51 Katkaisu- ja kulmasahausvaste, manuaalinen säätö, pituuden kompensoinnilla, 8, 48 katkaisu max mm Teho 5,5 kw (7,5 hv) 3 kierroslukua 3/4/5000 1/min., 45 manuaalisesti säädettävä Teho 5,5 kw (7,5 hv) VARIO/ 21, 23, portaaton kierrosluvun säätö /min. 25, 45 Päälle/pois-kytkin kaksoisliukukelkassa 21, 23, 47 Pääterän pikakiinnitysjärjestelmä pääterälle Sahauskorkeus max. 200 mm, sahanterän halkaisija max. 550 mm 8, 57 Työpöydän jatke 840 mm, eloksoitua alumiinia 50 USB-liitäntä tietojen ja ohjelmien siirtoa varten 26/27 Koneen diagnostiikka ja käyttötuntilaskin 26/27

20 20 VARUSTEPAKETTI F45 I

21 VARUSTEPAKETTI F45 I 21 Varustepaketti F 45 I: Yhdistelmä mukavuutta ja turvallisuutta. Altendorf F 45:n käyttömukavuutta voidaan lisätä entisestään muutamalla lisävarusteella. Tämä varustepaketti sisältää VARIO-käyttölaitteen, jolla terän kierroslukua voidaan säätää portaattomasti välillä /min., jolloin se voidaan asettaa materiaaliin parhaiten sopivaksi. Näin sahanterien käyttöikä pitenee. Käytössä oleva kierrosluku näkyy digitaalisesti LCD-kuvaruudussa, joka on osa keskusohjausyksikköä. Digitaalisella sahausleveyden näytöllä DIGIT X saadaan lisää tarkkuutta halkaisuvasteelle. Vaste on varustettu hienosäädöllä säätötarkkuutta +/- 1/10 mm varten. Hän, joka paloittelee jatkuvasti suurikokoisia levyjä, oppii arvostamaan käynnistyskytkimiä, kaksoisliukukelkassa. Käyttötaulu on muotoiltu kokonaan uudelleen. Korkeuden, kallistuskulman ja nopeuden asetukset näkyvät nyt entistä selvemmin suurella, terävällä LCD-kuvaruudulla. Tämä malli on varustettu VARIO-käytöllä, DIGIT X sahausleveyden näytöllä halkaisuvasteessa sekä käynnistyskytkimillä kaksoisliukukelkassa. VARUSTEPAKETTI F 45 I Pääterän sähköinen korkeus- ja kallistussäätö 26/27 F 45 kuvaruutuohjaus konerungossa 26/27 Kaksoiskelkka 3000 mm 9, 46 Halkaisuvaste, manuaalinen säätö digitaalinäytöllä/digit X, 51 sahausleveys 1000 mm Katkaisu- ja kulmasahausvaste, manuaalinen säätö, 8, 48 pituuden kompensoinnilla, katkaisu max mm Teho 5,5 kw (7,5 hv) VARIO/ 45 portaaton kierrosluvun säätö /min. Käynnistyskytkin kaksoisliukukelkassa 47 Pääterän pikakiinnitysjärjestelmä Sahauskorkeus max. 200 mm, sahanterän halkaisija max. 550 mm 8, 57 Työpöydän jatke 840 mm, eloksoitua alumiinia 50 USB-liitäntä tietojen ja ohjelmien siirtoa varten 26/27 Koneen diagnostiikka ja käyttötuntilaskin 26/27 SIVU PERUSVARUSTUS F 45 VARUSTEPAKETTI F 45 I F 45 I

22 22 VARUSTEPAKETTI F45 II

23 VARUSTEPAKETTI F45 II 23 Varustepaketti F 45 II: Sähköiset asetukset säästävät aikaa. Sähköinen halkaisuvaste on tämän varustepaketin huippuominaisuus. Koska käyttäjä ohjaa halkaisuvastetta suoraan käyttöpaneelista, juoksentelu koneen ympäri jää pois mikä tietysti säästää aikaa. Syötä sahausleveys koneen rungossa olevalla näppäimistöllä, paina käynnistysnäppäintä ja halkaisuvaste ajaa +/- 1/10 mm tarkkuudella asetettuun arvoon. Näin säästytään lisäksi koesahauksilta. Myös VARIO kierrosnopeuden säätö on erittäin käyttäjäystävällinen. Saman käyttöaseman näppäimistöllä voit valita pääterän kierrosluvun välillä 2000 ja /min. Valitut arvot näkyvät selvästi suurikokoisessa LCD-näytössä. Ja jotta suurikokoisten Tämä F 45 on varustettu sähköisellä halkaisuvasteella, VARIO-käytöllä sekä käynnistyskytkimillä kaksoisliukukelkassa. PERUSVARUSTUS F 45 VARUSTEPAKETTI F 45 II F 45 II VARUSTEPAKETTI F 45 II SIVU levyjen paloittelu olisi turvallisempaa ja mukavampaa, kaksoisliukukelkkaan on asennettu käynnistyskytkimet. Pääterän sähköinen korkeus- ja kallistussäätö 26/27 F 45 kuvaruutuohjaus konerungossa 26/27 Kaksoiskelkka 3000 mm 9, 46 Halkaisuvaste, sähköinen säätö, sahausleveys 1000 mm 51 Katkaisu- ja kulmasahausvaste, manuaalinen säätö, 8, 48 pituuden kompensoinnilla, katkaisu max mm Teho 5,5 kw (7,5 hv) VARIO/ 45 portaaton kierrosluvun säätö /min. Käynnistyskytkimet kaksoisliukukelkassa 47 Pääterän pikakiinnitysjärjestelmä Sahauskorkeus max. 200 mm, sahanterän halkaisija max. 550 mm 8, 57 Työpöydän jatke 840 mm, eloksoitua alumiinia 50 USB-liitäntä tietojen ja ohjelmien siirtoa varten 26/27 Koneen diagnostiikka ja käyttötuntilaskin 26/27

24 24 VARUSTEPAKETTI F45 III

25 VARUSTEPAKETTI F45 III 25 Varustepaketti F 45 III: Silmätysten ohjauksen kanssa. F 45 III on ohjattavissa silmien korkeudella olevasta käyttötaulusta, jolloin kaikki säätöarvot ovat helposti nähtävissä. Taulua voidaan siirtää vaivatta sekä vaaka- että pystysuunnassa ja asettaa ergonomisesti käyttäjälle sopivaksi. Käytännöllinen katkaisulistan teline voidaan sijoittaa käyttötaulun joko oikealle tai vasemmalle puolelle. Myös sähköisesti ohjattua halkaisuvastetta voidaan ohjata käyttötaulun näppäimistöllä. Mitat näkyvät suurikokoisella kuvaruudulla. Tätä vastetta käytettäessä ei säätöjä tarvitse käydä tekemässä koneen toisella puolella. VARIO-käyttö on erityisen hyödyllinen säädettäessä materiaalin mukaista optimaalista Käyttötaulun ollessa silmien tasalla, voidaan VARIO-käyttöä sekä sähköistä halkaisuvastetta ohjata ergonomisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla. PERUSVARUSTUS F 45 VARUSTEPAKETTI F 45 III F 45 III VARUSTEPAKETTI F 45 III SIVU sahausnopeutta. Portaaton kierrosluvun säätö näppäimis-töllä, arvot näkyvät selvästi LCD-näytössä. VARIO-käytön ansiosta kiilahihnan siirto kierroslukua vaihdettaessa jää pois, eikä sahanteriä tarvitse enää teroittaa niin usein. Pääterän sähköinen korkeus- ja kallistussäätö 26/27 F 45 kuvaruutuohjaus 26/27 Silmien korkeudella oleva käyttötaulu, jossa asiakirjateline 47 Kaksoisliukukelkka 3000 mm 9, 46 Halkaisuvaste, sähköinen säätö, sahausleveys 1000 mm 51 Katkaisu- ja kulmasahausvaste, manuaalinen säätö, 8, 48 pituuden kompensoinnilla, katkaisu max mm Teho 5,5 kw (7,5 hv) VARIO/ 45 portaaton kierrosluvun säätö /min. Pääterän pikakiinnitysjärjestelmä Sahauskorkeus max. 200 mm, sahanterän halkaisija max. 550 mm 8, 57 Työpöydän jatke 840 mm, eloksoitua alumiinia 50 USB-liitäntä tietojen ja ohjelmien siirtoa varten 26/27 Koneen diagnostiikka ja käyttötuntilaskin 26/27

26 26 OHJAUS F 45 Älykäs ohjaus tarkka sahaus. Kätevin ohjaus, joka Altendorfin perusvarustuksessa on tähän mennessä ollut, palvelee käyttäjää tässä uudessa konesukupolvessa. Se luo uusia normeja käyttäjäystävällisyydelle, havainnollisuudelle, turvallisuudelle ja mukavuudelle. Huomioitavaa: kaikki arvot on helppo lukea suurikokoiselta 90 mm:n LCD-kuvaruudulta. Vihreillä toimintonäppäimillä haetaan sahanterän korkeus ja kallistus sekä varustuksesta riippuen lisävarusteet: sähköinen halkaisuvaste ja VARIO portaaton kierrosluku. Uusia arvoja syötetään suoraan valkoisilla syöttönäppäimillä. Akselien ohjaus ja muut toiminnot voidaan suorittaa joko numeerisella syötöllä tai myös portaattomalla hienosäädöllä +/- näppäimillä. Ohjausyksikkö pystyy tallentamaan 20 sahausohjelmaa, mikä helpottaa sahausten toistamista ja auttaa välttämään käyttövirheitä. Näppäimen painallus tuo puskurimuistista edellisen asetuksen ja toinen painallus toteuttaa sen. Kun sahanterä kallistuu, sahauskorkeus korjautuu automaattisesti. Turvallisuuden vuoksi F 45 koneessa on diagnostiikkatoiminto, joka näyttää mahdolliset häiriöt välittömästi ja tarkasti kuvaruudulla. Uutta on myös USB-liitäntä, joka mahdollistaa konetietojen tallennuksen USBtikulle. Sen kautta tapahtuu myös nopea ja ongelmaton ohjelmiston päivitys.

27 OHJAUS F OHJAUSTOIMINNOT: Pääterän korkeus- ja kallistusarvojen syöttö näppäimistöllä (CNC-ohjattu) Digitaalinen sahauskorkeuden näyttö Digitaalinen kallistuskulman näyttö Digitaalinen kierrosluvun näyttö Portaaton hienosäätö +/- näppäimillä Akselien yksinkertainen kalibrointi Konediagnostiikka Käyttötuntilaskin USB-liitäntä Viimeisen mitta-asetuksen nouto puskurimuistista Ohjelmavalikko ja kielen valinta, vaihtokytkentä mm/tuuma ja 20 muisti-paikkaa sahausohjelmille Lisävarusteet: Halkaisuvasteen sähköinen ohjaus: urituksessa, inkrementaalimitoissa ja kulmasahauksessa Piirtosahauslaitteen sähköinen säätö Portaaton kierrosluvun säätö (VARIO)

28

29

30

31 F 45 ELMO F 45 ELMO: Huomiota herättävää eleganssia ja vaikuttavaa käyttömukavuutta, sitä on F 45 ELMO. Siinä yhdistyvät ergonomia ja mukavuus lukuisissa yksityiskohdissa. Silmää miellyttävä, kosketusherkkä käyttöliittymä antaa käyttäjälle käteviä ratkaisuja sahausongelmiin. Uusi F 45 ELMO tarjoaa vakuuttavan joukon älykkäitä ominaisuuksia, jotka kaikki lisäävät tehokkuutta ja näin omistajan saamaa hyötyä.

32

33

34 34 VARUSTEKATSAUS F 45 ELMO Käyttötaulu silmien korkeudella Sähköinen halkaisuvaste Sähköinen katkaisu- ja kulmasahausvaste Sahayksikkö

35 VARUSTEKATSAUS F 45 ELMO 35 F 45 ELMO älykäs modulijärjestelmä F 45 ELMO III F 45 ELMO IV Uusi F 45 ELMO on perusteellisesti suunniteltu uudelleen. Syntyi VARUSTEET F 45 ELMO SIVU huipputeknologinen modulijärjestelmä, joka pystyy vastaamaan kaikkein vaativimpiinkin sahaustekniikan haasteisiin. Uutta on häikäisemätön 12" LCD-kuvaruutu, jossa on kosketusnäyttö: Ohjaus opastaa käyttäjää yksiselitteisellä, graafisella esityksellä. 90 % kaikista sovelluksista näkyy näytössä aikaa vievä hakeminen jää pois. Uutta on USB-liitäntä tietojen vaihtoa ja niiden varmuuskopiointia varten. Uutta F 45 ELMO IV:ssä on myös katkaisu- ja kulmavaste, joka voidaan säätää haluttuun kulmaan 0 47 ja johon on liitetty pituuden kompensointi. F 45 ELMO legenda on uudesti syntynyt! Pääterän sähköinen korkeus- ja kallistussäätö 40, 41 F 45 ELMO kuvaruutuohjaus kosketusnäytöllä 37, 39, 40 Silmien korkeudella oleva käyttötaulu, jossa katkaisulistan teline 37, 39, 40 Kaksoisliukukelkka 3000 mm 9, 46 Halkaisuvaste, sähköinen säätö, sahausleveys 1000 mm 37, 39, 40, 51 Katkaisu- ja kulmasahausvaste, manuaalinen säätö, 8, 37, pituuden tasauksella, katkaisu max mm 48 Katkaisu- ja kulmavaste, kääntyvien vasteiden sähköinen säätö, 39 manuaalinen kulman säätö automaattisella pituuskorjauksella, max mm Teho 5,5 kw (7,5 hv) VARIO/ 37, 39, portaaton kierrosluvun säätö /min. 45 Valmius piirtosahauslaitteen jälkiasennusta varten 37, 39, 44 Pääterän pikakiinnitysjärjestelmä Sahauskorkeus max. 200 mm, sahanterän halkaisija max. 550 mm 8, 57 Työpöydän jatke 840 mm, eloksoitua alumiinia 50 USB-liitäntä tietojen ja ohjelmien siirtoa varten 40 Koneen diagnostiikka ja käyttötuntilaskin 40

36 36 F 45 ELMO III

37 F 45 ELMO III 37 F 45 ELMO III: Erilaisuutta ja toiminnallisuutta. F 45 ELMO III tarjoaa käyttäjälle suuren joukon käytännönläheisiä työstöohjelmia, jotka ovat avuksi sekä normaaleissa päivittäisissä töissä että myös erikoissovelluksissa. Käyttö 12" kosketusnäytöllä. Yksinkertaisesti näppäile arvot, paina käynnistysnäppäintä ja sähköinen halkaisuvaste siirtyy nopeudella 250 mm/s. asetettuun arvoon tarkasti toleranssilla +/- 1/10 mm. Portaattomasti /min. säädettävä VARIO-käyttö täydentää tämän laatu- ja tehopaketin. F 45 ELMO III vakuuttaa suurella 12" kosketusnäytöllä, jolla hallitaan koko konetta ja laajaa ohjelmavalikoimaa. VARUSTEET F 45 ELMO III Pääterän sähköinen korkeus- ja kallistussäätö 40, 41 F 45 ELMO kuvaruutuohjaus kosketusnäytöllä 40 Silmien korkeudella oleva käyttötaulu, jossa asiakirjateline 40 Kaksoisliukukelkka 3000 mm 9, 46 Halkaisuvaste, sähköinen säätö, sahausleveys 1000 mm 40, 51 Katkaisu- ja kulmasahausvaste, manuaalinen säätö, 8, 48 pituuden kompensoinnilla, katkaisu max mm Teho 5,5 kw (7,5 hv) VARIO/ 45 portaaton kierrosluvun säätö /min. Valmius piirtosahauslaitteen jälkiasennusta varten 44 Pääterän pikakiinnitysjärjestelmä Sahauskorkeus max. 200 mm, sahanterän halkaisija max. 550 mm 8, 57 Työpöydän jatke 840 mm, eloksoitua alumiinia 50 USB-liitäntä tietojen ja ohjelmien siirtoa varten 40 Koneen diagnostiikka ja käyttötuntilaskin 40 SIVU PERUSVARUSTUS F 45 F 45 ELMO III F 45 ELMO III

38 38 F 45 ELMO IV

39 F 45 ELMO IV 39 F 45 ELMO IV: Korkeimman tason CNC-teknologiaa. F 45 ELMO IV on ylin huippu Altendorf tarkistuspyörösahojen joukossa. Neljää akselia korkeus, kallistus, halkaisuvaste ja katkaisu/ kulmasahausvaste ohjataan F 45 ELMO-ohjauksella, 12" kosketusnäytöllä ja monipuolisilla työstöohjelmilla. 90 % kaikista sovelluksista näkyy näytössä. Uutta on katkaisu- ja kulmavasteen manuaalinen kulman säätö automaattisella pituuden kompensoinnilla ja kahdella sähköi sesti siirrettävällä katkaisuvasteella. Vaihto poikittaiskelkan etu- ja taka-asemien välillä vastetta nostamatta. Molemmissa asemissa kallistuskulma on säädettävissä 0 47 ja arvo näkyy 1/100 tarkkuudella kuvaruudussa. VARIO-käyttö portaattomaan kierrosluvun säätöön ( /min.) kuuluu olennaisena osana koneeseen. Liitäntäpaketilla varustettuna F 45 ELMO on valmis verkkoon liitettäväksi. F 45 ELMO IV on erittäin helppokäyttöinen: 12" kosketusnäytöllä ohjataan kaikkia toimenpiteitä, halkaisuvaste sekä katkaisu- ja kulmasahausvaste toimivat sähköisesti, VARIO-käyttö portaattomaan kierrosluvun säätöön. VARUSTEET F 45 ELMO IV Pääterän sähköinen korkeus- ja kallistussäätö 40, 41 F 45 ELMO kuvaruutuohjaus kosketusnäytöllä 40 Silmien korkeudella oleva käyttötaulu, jossa asiakirjateline 40 Kaksoisliukukelkka 3000 mm 9, 46 Halkaisuvaste, sähköinen säätö, sahausleveys 1000 mm 51 Katkaisu- ja kulmasahausvaste, kääntyvien vasteiden sähköinen säätö, 39 manuaalinen kulman säätö automaattisella pituuskorjauksella, max mm Teho 5,5 kw (7,5 hv) VARIO/ 45 portaaton kierrosluvun säätö /min. Valmius piirtosahauslaitteen jälkiasennusta varten 44 Pääterän pikakiinnitysjärjestelmä Sahauskorkeus max. 200 mm, sahanterän halkaisija max. 550 mm 8, 57 Työpöydän jatke 840 mm, eloksoitua alumiinia 50 USB-liitäntä tietojen ja ohjelmien siirtoa varten 40 Koneen diagnostiikka ja käyttötuntilaskin 40 SIVU PERUSVARUSTUS F 45 F 45 ELMO IV F 45 ELMO IV

40 40 OHJAUS F 45 ELMO Helppo ohjaus tehokas sahaus. Uusi F 45 ELMO-ohjauksen kosketusnäyttö reagoi kevyeen sormen kosketukseen ja sen suuri 12" näyttö on helposti luettava. Samalla näkyvät aina vain seuraavassa käyttövaiheessa tarvittavat osat määrätietoista työskentelyä ja nopeaa, virheetöntä tietojen syöttöä. Vasteiden asema ja muut säädöt ovat luettavissa kuvaruudulta yhdellä silmäyksellä. Siinä näkyy keskellä kuva koneesta, jonka ympärille on merkitty akseliasemat. Kosketettaessa kuvaruudulla näkyvää arvoa, avautuu ikkuna arvojen syöttöä varten. Sen jälkeen voit aloittaa asemoinnin koskettamalla käynnistysnäppäintä. Yksiselitteiset symbolit opastavat luotettavasti lukuisten toimintojen käytössä. Käytännöllinen ohjetoiminto reagoi odottamattomiin painalluksiin ja opastaa vianetsintään. Jopa vaikeista sahauksista tulee uuden ohjauksen avulla helpompia ja tarkempia kuin koskaan ennen. F 45 ELMO IV:n katkaisu- ja kulmasahausvasteella katkaisukulmaa voidaan säätää manuaalisesti välillä 0 ja 47 : Uusi ohjaus mittaa tämän kulman +/- 1/100 tarkkuudella, laskee pituuskorjauksen ja asemoi katkaisuvasteet automaattisesti oikeaan mittaan. Näin voit tehdä kulmasahauksia terävässä tai tylpässä kulmassa sekä yhdistelmäsahauksia yhtenä työstövaiheena. Jotta säännöllisesti tarvittavat toiminnot saataisiin esiin nopeasti, kuvaruudun alaosassa on työkalupalkki, josta toimintoihin päästään suoraan käymättä valikon kautta. Yksittäisten työvaiheiden optimoimiseksi joitakin näistä kentistä voidaan ladata vapaasti (desktop-toiminto). Kaikki muut toiminnot on ryhmitelty kolmeen helposti tunnistettavaan ryhmään päävalikossa, johon päästään valikko-näppäimellä. Ohjausyksikön ohjelmistopäivityksiä voidaan tehdä vaivattomasti USB-muistitikulla. SOVELLUKSIA: Jonomitoitus Uritus Viistesahaukset tarkkaan kulmaan pitkille ja kapeille kappaleille Yhdistelmäsahaukset Eri levyisten kappaleiden kulmaliitokset Sahauskierrot Geometriset muodot Mitat vasteisiin katkaisuja kulmasahausvasteella teräkulman ja materiaalin paksuuden mukaan

41 10 OHJAUS F 45 ELMO/IT-INTEGRAATIO 41 IT-liitäntä F 45 ELMO. F 45 ELMO-OHJAUKSEN TOIMINNOT: Sahanterän korkeuden ja kallistuksen sähköinen ohjaus Halkaisuvasteen sähköinen ohjaus F 45 ELMO IV: Katkaisu- ja kulmasahausvasteen sähköinen ohjaus - automaattinen pituusmitan kompensointi katkaisuvasteille kulmaa muutettaessa - Viistekulman näyttö 1/100, säätöalue 0 47, 2 erikseen ohjattavaa kääntövastetta Automaattinen sahausleveyden korjaus sähköisillä vasteilla sahanterän ollessa kallistettuna Akselien liikenopeus 250 mm/s Tallentaa max. 600 sahausohjelmaa Konediagnostiikka Työaikamääritys ja käyttötuntilaskin Laskintoiminto, jonka tulokset siirtyvät asianomaisiin akseleihin PC-liitäntä (lisävaruste) Työkaluhallinta Valinnat perusasetuksessa: kielen valinta, vaihtokytkentä mm/tuuma, tietojen tuonti/vienti Portaaton kierrosluvun valinta (VARIO) TIETOKONEJÄRJESTELMÄ Levyn optimointi esim. Ardis , ,4 524,2 561,2 561,2 561,2 524, ,6 579, Verkkoliitäntä: Liitäntäpaketilla varustettuna F 45 ELMO on valmis verkkoon liitettäväksi. Tämän verkkoliitännän avulla kone voi olla online-yhteydessä tuotannon suunnitteluosastoon käytettäessä kaikkia viimeisimpiä käyttöjärjestelmiä (vaatii CP-Out-liitännän). 524, , ,2 1431, , LIITÄNTÄ + POSTPROSESSORI JATKOTYÖSTÖ esim. listoituskone tai työstökeskus YKSITTÄISKAPPALE Toiminnot kun F 45 ELMO on liitettynä IT-järjestelmäänne: Sahausjaksot on helppo koota skannaamalla työkappaleet viivakoodilukijalla. Jokaisessa uudessa sahausjaksossa käyttäjä painaa käynnistysnäppäintä ja akselit ajavat asianomaisiin asemiin. Tuloksena on valmiita ja virheettömästi työstettyjä kappaleita. ALTENDORF F 45 ELMO ETIKETTITULOSTIN VIIVAKOODIETIKETTI Etikettitulostus: Jokaiselle valmiiksi työstetylle työkappaleelle tehdään automaattisesti etiketti, joka sisältää tietoja seuraavaa työstöä varten (esim. listoituskone tai työstökeskus).

42

43 LISÄVARUSTEET Käytännöllisiä, joustavia yhdistelmiä: Altendorf on auttamassa jokaista käyttäjää tekemään paremmin sen, mitä hänen päivittäin tulee tehdä. Ja miten työn muuten voisi tehdä sen paremmin, kuin valitsemalla itselleen parhaiten sopivat varusteet? Altendorf on hyödyntänyt 100 vuoden kokemustaan ja toteuttanut asiakkaidensa varustetoiveita ja myös patentoinut monia niistä, joten lukuisat lisävarusteet ovat vain Altendorf-käyttäjien ulottuvilla. Yhdistele käytännöllisesti, yhdistele monipuolisesti, yhdistele Altendorfisi ainutlaatuiseksi!

44 44 LISÄVARUSTEET Oikea varustus sahattavalle materiaalille. Vääntömomentti sahanterällä 5,5 kw, VARIO 11 kw, 3 kierrosl. 7,5 kw, 3 kierrosl. Massiivipuu Muovit Levymateriaalit Kierrosluku 1/min RAPIDO piirtoterä: Piirtolaite estää laminoitujen levyjen alapinnan rikkoontumisen sahattaessa. RAPIDO helpottaa ja nopeuttaa sahausleveyden säätöä. Kesto korkeintaan kolme minuuttia. Perinteisiin piirtojärjestelmiin verrattuna säästät asetusajassa jopa 30 minuuttia, koska vaivalloinen kaksiosaisten piirtoterien asennus välilevyineen jää pois. Piirtoterän sahausleveys voidaan säätää portaattomasti pääterän sahausleveyteen, ottamatta sitä pois koneesta. Säätöalue: 2,8 3,8 mm. Piirtosahauslaitteen sähköinen säätö: Altendorf tarkistuspyörösahalla piirtosahausyksikköä voidaan säätää sähköisesti korkeusja sivusuunnassa koneen ollessa käynnissä. Näytön yksinkertaisella valikko-ohjauksella piirtolaite asemoituu muutamassa sekunnissa. Viimeksi käytetty piirtolaitteen korkeus voidaan tallentaa. Kun piirtoterä kytketään päälle, piirtosahauslaite ajaa tallennettuun t yökorkeuteen ja kun pää- tai piirtoterä kytketään pois päältä, menee se takaisin pöytälevyn alle. Uutta: RAPIDO Plus. 3-akselinen piirtojärjestelmä, jolla korkeusja sivuttaissäädön lisäksi voidaan sähköisesti asemoida myös sahausleveys. Kaikki säädöt voidaan tehdä näppäimistöllä koneen ollessa käynnissä ja ne näkyvät kuvaruudulla digitaalisesti. Asetukset tallennetaan ja otetaan taas käyttöön kun kone seuraav alla kerralla kytketään päälle. Sahanterien vaihto on yksinkertaista, turvallista ja nopeaa. Ensimmäinen sarja sahanteriä toimitetaan koneen mukana. VARIO-käyttölaite: Tämä käyttölaite säätää kierroslukua portaattomasti, jolloin sahausnopeus voidaan säätää parhaiten sopivaksi eri materiaaleille. Puun, muovin ja ei-rautametallien sahaukseen liittyy monia kysymyksiä, joihin perinteiset 3-vaihemoottorit eivät pysty vastaamaan. Altendorf on ratkaissut tämän VARIO-käyttölaitteella. Portaaton kierrosluvun säätö /min tarkoittaa sitä, että verrattuna 3-vaihemoottoreihin, joiden nimellisteho on 11 kw, minkäänlaista tehon häviämistä ei tapahdu tärkeimmällä kierroslukualueella /min. Koko kierroslukualueella keskimääräinen vääntömomentti sahanterällä on 40 Nm. VARIO on erittäin käyttäjäystävällinen, usein käytettyjä kierroslukuja voidaan tallentaa ja käyttää uudestaan. Näin kierroslukuja ja sahausnopeuksia voidaan sovittaa sovelluksen ja työkappaleen geometrian mukaisiksi, jolloin päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

45 LISÄVARUSTEET 45 Hiljaisuus on voimaa. Suosittelemme VARIO-käyttöä parhaana tapana saavuttaa parhaita tuloksia eri materiaaleilla, käyttämällä portaatonta nopeuden säätöä /min. Säästät terien huolto- ja uudelleenhankintakustannuksissa sekä säätöajoissa. Kierroslukua voidaan säätää moottorin ollessa käynnissä. Usein käytettäviä kierroslukuja voidaan tallentaa muistiin ja käyttää uudelleen. PERUSVARUSTUS F 45 VARUSTEPAKETTI F 45 I III F 45 ELMO III JA IV KÄYTTÖTEHOT JA KIERROSLUVUT 5,5 kw (7,5 hv) kolme kierroslukua, manuaalisesti säädettävä, 3/4/5000 1/min. VARIO/portaaton kierrosluvun säätö, /min. 7,5 kw (10 hv) kolme kierroslukua, manuaalisesti säädettävä, 3/4/5000 1/min. 11 kw (15 hv) kolme kierroslukua, manuaalisesti säädettävä, 3/4/5000 1/min. Vakiona Lisävaruste Altendorf sahausyksiköissä yhdistyvät ainutlaatuinen työstövoima ja samanaikaisesti tasainen käynti kaikilla kierroslukualueilla. Tämän ilman erityistä huoltoa toimivan yksikön korkeussäätö tapahtuu huoltovapailla ohjauslaakereilla varustetuilla suurtarkkuusjohteilla.

46 46 LISÄVARUSTEET Tunnettu tarkkuudestaan ja kevytliikkeisyydestään. Kaksoisliukukelkka. Altendorfin kaksoisliukukelkka on kuuluisa kevytliikkei syydestään ja tarkkuudestaan. Suuret kaksoisrullat ohjaavat liikkuvaa pöytää ehdottoman tarkasti ylä- ja alapuolisten karkaistujen teräsjoh teiden välissä. Kelkka saadaan liikkeelle helposti, voimaa käyttämättä. Kaksoiskelkka toimii vuosikymmeniä ongelmitta eikä se tarvitse paljonkaan huoltoa eikä kaipaa voitelua. Kelkka on suulakepuristusrakenteensa ansiosta ehdottoman vääntymätön ja luja. KAKSOISKELKKA F 45 Kelkan pituus 2250 mm Kelkan pituus 3000 mm Kelkan pituus 3200 mm Kelkan pituus 3400 mm Kelkan pituus 3800 mm Kelkan pituus 4300 mm Kelkan pituus 5000 mm Vakiona Lisävaruste

47 LISÄVARUSTEET 47 Käynnistyskytkin kaksoiskelkassa on käytännöllinen lisävaruste. Päälle/pois-kytkin on aina sopivasti käsillä kaksoisliukukelkassa. Neljällä näppäimellä kytketään päälle tai pois sekä pääterä että piirtoterä. Näin voit asettaa suuren työkappaleen koneeseen ennen sen käynnistämistä, mikä helpottaa työtä ja lisää turvallisuutta. Näppäimiä voidaan käyttää tarvitsematta erikseen vaihdella koneen käyttötaulun ja liukupöydän kytkimien välillä. Uutta: Silmien korkeudella oleva käyttötaulu. Silmien korkeudella oleva käyttötaulu on suunniteltu sekä vasen- että oikeakätisille käyttäjille sopivaksi. Katkaisulistan teline voidaan asentaa kuvaruudun molemmille puolille. Uudenlaisella säätönivelellä kuvaruutu voidaan asettaa sekä vaaka- että pystysuunnassa käyttäjälle parhaiten sopivaan asentoon. MUITA HYÖDYLLISIÄ OMINAISUUKSIA OVAT: Kuvaruudun alhainen heijastustaso Suuri, helposti luettava näyttö Käyttölaitteiden ergonominen sijoittelu Värikoodatut toiminnat Kansainväliset kielivalinnat mahdollisia Tiedonsiirto (esim.: ohjelmistopäivitykset) ja tietojen varmuuskopiointi USB-liitännällä

48 48 LISÄVARUSTEET Parempia katkaisu- ja viistesahauksia. Katkaisu- ja kulmavaste: Tällä vasteella on helpompi tehdä katkaisu- ja viistesahauksia, koska sillä tehdään molempia. Vaihto poikittaiskelkan etu- ja taka-asemien välillä vastetta nostamatta. Molemmissa asemissa kallistuskulma on säädettävissä portaattomasti 0 49 ja arvo näkyy mitta-asteikolla. Vaikka vaste olisi kallistettuna, työkappaleella on suuri tukipinta. Katkaisu- ja kulmasahausvaste DIGIT L: Tässä vasteessa on digitaalinen pituuden näyttö ja hienosäätö, jonka tarkkuus on +/- 1/10 mm. Katkaisualue mm. Näytössä oleva vaste vaihtuu näppäimen painalluksella. Kalibrointi, joka on tarpeellista esim. sahanterää vaihdettaessa, tapahtuu nopeasti ja yksinkertaisesti näppäimillä kuin myös kääntövasteiden valinta. Elektroniikka on jatkuvasti päällä ja näin aina käyttövalmiina. Viistekulma ja katkaisuvasteiden pituuskompensointi säädetään mitta- asteikolla. Katkaisu- ja kulmavaste DIGIT LD: Tämä vaste on samanlainen kuin DIGIT L, kuitenkin tässä lisävarusteessa myös kulma näkyy digitaalisesti. Näin säätöjä voidaan tehdä +/- 1/100 tarkkuudella. Pituusmitan laskeminen tapahtuu automaattisesti viistekulman mukaan. Koesahauksia ei tarvita.! KATKAISU- JA KULMAVASTE KÄYTTÖVIHJEITÄ: Kulmaa sahattaessa vaste voidaan säätää pituuskorjauksen avulla välittömästi kiinnitystä muuttamatta, portaattomasti ja mittatarkasti käyttämättä asetustulkkeja pituuden kompensoinnissa. Yksinkertaisesti työnnä vaste haluttuun kulmaan asteikon mukaan ja säädä sitten haluttu pituus katkaisuvasteella. Vakioversioiden tarjoamien ominaisuuksien lisäksi DIGIT LD antaa käyttäjälle mahdollisuuden säätää pituusmittaa katkaisuvasteilla digitaalisesti +/- 1/10 mm tarkkuudella. Kulmavastetta kallistettaessa tietokone laskee välittömästi pituuden katkaisuvasteesta sahausrakoon 1/10 mm tarkkuudella. Jälkimittausta ei tarvita. Näin työkappalepituuksien toistaminen tasokulmien suhteessa on erittäin helppoa.

49 LISÄVARUSTEET 49 Kaksisivuinen kulmavaste DUPLEX: DUPLEX vasteilla tehdään kulmasahauksia 0 90 erittäin nopeasti, tarkasti ja portaattomasti. 45 kulmassa viiste voidaan sahata työkappaleen molemmin puolin kumpaakaan vastetta siirtämättä. Mitta säädetään suurennuslasilla, mitta- asteikolla ja pituuskorjauksen asteikolla. Kaikki DUPLEX muunnelmat ovat asemoitavissa ongelmitta kelkan koko pituudella. DUPLEX D: Toiminnaltaan kuten DUPLEX. Tämä DUPLEX D on kuitenkin varustettu digitaalisella kulman näytöllä, joka näyttää arvot 1/100 tarkkuudella. DUPLEX DD: DUPLEX DD on patentoitu maailmanlaajuisesti. Huomattavat edut: Aikaa vievä uudelleen laskeminen ja mittaaminen sekä koesahaukset jäävät pois. Altendorfin itse kehittämä, erittäin tarkka, elektroninen DUPLEX DD yksikkö laskee pituusmitan katkaisukulman mukaan vasteen molemmilla puolilla ja näyttää molemmat arvot digitaalisesti. PALIN D: Tällä vasteella voidaan sahata katkaisuvasteella pitkiä, kapeita työkappaleita kaksoiskelkan puolella mittatarkasti, yhdensuuntaisesti tai kartiomaisesti. PALIN D on varustettu digitaalisella mittausyksiköllä ja hienosäädöllä. Sopii erittäin hyvin pitkien viisteiden sahaukseen. Säädettävissä 900 mm työkappaleleveyteen saakka. Saatavana myös analogisena mallina, varustettuna mitta-asteikolla ja suurennuslasilla. Kuvassa lisävaruste DIGIT L katkaisu- ja kulmavasteen kanssa. KAKSIPUOLISET VIISTEVASTEET DUPLEX, säädettävissä mitta-asteikolla KATKAISUMITTA MAX mm pidennetyllä vastekiskolla mm DUPLEX D, digitaalinen kulman säätö mm pidennetyllä vastekiskolla mm DUPLEX DD, digitaalinen säätö kulma- ja pituusmitta mm pidennetyllä vastekiskolla mm

50 50 LISÄVARUSTEET Työkappaleiden kunnollinen tuki. Liukupöydän jatke: Ulosvedettävissä 700 mm. Lisäliukupöytä: Erityisesti suurille työkappaleille, jotka painavat max. 250 kg. Katkaisuvasteet voidaan laskea liukupöydän tason alapuolelle. STEG lisäkannatin kaksoiskelkkaan: Lisäkannatin (leveys: 400 mm) leveille työkappaleille. Syöttöpöytä: Lisätuki pitkille, kapeille työkappaleille. Sijoitettu konepöydän eteen, voidaan kääntää sivuun ja laskea alas. PÖYDÄN PIDENNYS (asennettu konepöydän taakse), eloksoitu alumiini F mm 1200 mm mm mm SAHAUSLEVEYDET Pöydän levennys, eloksoitu alumiini F mm mm mm mm Vakiona Lisävaruste

51 Liukupöydän jatke: Liukupöydän levennystä käytetään lisätukena suurien tai pitkien työkappaleiden katkaisussa. Tarkkaa sahausta terän oikealla puolella. LISÄVARUSTEET 51 Lisätuki: Lisätuki tukee suuria ja painavia levymateriaaleja ja varmistaa näin tarkan sahauksen.! TYÖKAPPALEIDEN TUENTA. KÄYTTÖVIHJEITÄ: STEG: STEG helpottaa käyttäjän työtä suurikokoisten levymateriaalien paloittelussa. Syöttöpöytä: Syöttöpöytä on hyödyllinen särmättäessä pitkiä, kapeita työkappaleita. DIGIT X: Digitaalinen halkaisuvasteen sahausleveyden näyttö manuaalisella hienosäädöllä. Tämä elektroninen mittausjärjestelmä takaa halkaisuvasteen tarkan, nopean säädön. DIGIT X näyttö tarjoaa myös toistotarkkuutta: vastetta voidaan siirtää ja palauttaa se taas takaisin tarkasti entiseen arvoon. Kuluminen ja pöly eivät vaikuta järjestelmän toimintaan. Mitat korjautuvat automaattisesti, kun vasteen asentoa vaihdetaan korkeaan tai matalaan asentoon. Sähköinen halkaisuvaste: Sähköisen halkaisuvasteen liikenopeus on 250 mm/s. ja sen tarkkuus on +/- 1/10 mm. Viisilaakerinen, suurtarkkuus-kuularuuvijärjestelmä toimii vähäisellä huollolla ja se on, kuten moottorikin, hyvin suojattu alumiiniprofiililla. Vapaasti riippuvia kaapeleita ei ole. Vaste tunnistaa asemansa automaattisesti, erityisesti sahanterän vaara-alueella. Se on varustettu hätäpysäytyksellä, joten puristumisvaaraa ei ole. Mitan korjaus korkeassa tai matalassa asennossa olevalla vasteprofiililla sekä kallistetulla sahanterällä tapahtuu automaattisesti.

52 52 LISÄVARUSTEET Enemmän turvallisuutta, enemmän mukavuutta. Pneumaattinen pikakiinnitin: Varmistaa työkappaleen kiinnityksen kaksoisliukukelkalla. Langaton kauko-ohjaus, kohdistaa pikakiinnittimelle max N kiinnitysvoiman. Työkappale pysyy liikkumattomana katkaisuvasteella. Tällä tavalla voidaan kiinnittää max. 90 mm tai mm paksuisia työkappaleita. Toimitettavissa yhdellä tai kahdella kiinnityslaitteella. Manuaalinen pikakiinnitin: Vaihtoehto pneumaattiselle pikakiinnittimelle. Manuaalinen pikakiinnitin on helposti asemoitavissa kaksoisliukukelkalle ja se on myös helppo kiinnittää. Työkappale kiinnittyy näin tiukasti kelkkaan ja katkaisuvasteelle. Lisää tur vallisuutta erittäin pienellä kus tannuksella. Pneumaattinen puristuspalkki: Kaksiosainen ja erikseen ohjattavissa. Tällä kiinnitetään työkappaleita 80 mm saakka. Erityisen hyödyllinen pitkissä ja ohuissa materiaaleissa, kuten esim. viiluissa. PNEUMAATTINEN PURISTUSPALKKI Kiinnityskorkeus 80 mm, paineilmaliitännästä huolehtii asiakas (6 bar) PÖYDÄN PITUUS KIINNITYSPITUUS 2250 mm 1975 mm mm 2725 mm 3200 mm 2925 mm mm 3125 mm mm 3525 mm

53 LISÄVARUSTEET 53 Laser-sahauslinjan näyttö: Näyttää sahauslinjan säteelle pituuteen n mm, hyödyllinen kun särmätään tai kun sahataan merkattua jälkeä pitkin, esim. portaita. Säästää aikaa ja materiaalia. Jäähdytysaineen ruiskutuslaite: Muoveille, joissa on alhainen sulamispiste sekä kevytmetalliseoksille suositellaan ruiskutuslaitteistoa. Tuhansia Altendorf tarkistuspyörösahoja on jo vuosia käytetty muovia ja metallia työstävässä teollisuudessa. Altendorf sahaa ei-rautametalleja ja muoveja puhtaasti, teräväreunaisesti ja millimetrin kymmenyksien tarkkuudella. Täydellinen sahaus myös muille materiaaleille. F 45:llä ja F 45 ELMOlla voit sahata puuta, kevytmetalleja ja erilaisia muoveja. Parhaana todisteena tästä ovat tuhannet Altendorfin käyttäjät metalli- ja muoviteollisuudesta ympäri maailman.

54

55 DATAA Aika tehdä päätöksiä: Nyt tiedät kaiken uudesta Altendorfista. Tiedät, mitä varustemahdollisuuksia Altendorfilla on tarjolla. Tiedät, mitkä varusteet parhaiten sopivat työhösi. Tiedät, tarvitsetko klassisen F 45 sahan, tai olisiko kolmella tai neljällä akselilla varustettu F 45 ELMO vielä sopivampi. Nyt tarvitset kuitenkin vielä yhden tiedon ennen lopullista päätöstä. Mahtuuko Altendorf työtilaasi?

56 56 TEKNISET TIEDOT A Altendorfin tilantarve: Uudella Altendorfillasi on edessään pitkä ikä tarkkaa ja tuottavaa työtä. Mutta sille täytyy järjestää riittävästi tilaa sen koko potentiaalin hyödyntämiseksi. Tällöin on huomioitava tärkeimmät tilaa vievät mitat: Vasemmalla puolella on katkaisu- ja kulmavaste, jonka B ulottuvuus on mm, kun kääntövaste on kokonaan ulkona. Oikealla D puolella on tärkeää sahausleveyden päättäminen ( mm). Kolmanneksi, liukupöydän pituus määrää tilan, joka täytyy jättää vapaaksi pöydän liikettä varten koneen edessä ja takana. E C Tilantarve F 45 TILANTARVE ON SEURAAVA: A Sahausleveys mm manuaalisella säädöllä Sahausleveys mm F 45 ELMO III ja F 45 ELMO IV B Sahausleveys mm manuaalisella säädöllä ja DIGIT X:llä Sahausleveys mm F 45 ELMO III ja F 45 ELMO IV C Kelkan pituus mm D Kelkan pituus mm E Katkaisu- ja kulmasahausvaste 1970 max mm Katkaisu- ja kulmasahausvaste DIGIT L 1970 max mm Katkaisu- ja kulmasahausvaste F 45 ELMO IV 2100 max mm Kulmavaste 3200 mm saakka 1445 max mm Koneen paino mallista riippuen kg Työpöydän korkeus 910 mm Kaikki kuvatut koneet CE-määräysten mukaisilla varusteilla. Osa kuvista sisältää lisävarusteita, jotka eivät sisälly peruskoneen hintaan. Pidätämme oikeuden teknisiin muutoksiin. ALTENDORF 2006 Tilausnumero K / 2006

57 TEKNISET TIEDOT 57 Tekniset tiedot. KAKSOISKELKAN SAHAUSPITUUDET: Maksimi sahauspituus käytettäessä kiinnityskappaletta tai katkaisu- ja kulmasahausvastet-ta. Kelkan pituus 2250 mm mm 3200 mm mm mm 4300 mm mm piirtoterällä tai ilman 2155 mm mm 3105 mm 3305 mm 3705 mm mm 3870 mm (4205 mm*) (4 905 mm*) * Mahdolliset sahauspituudet ilman katkaisu- ja kulmasahausvastetta ja katkaisukelkkaa. Nämä sahauspituudet koskevat mekaanisia liikkeitä, ts. kaksoiskelkan päätevasteesta päätevasteeseen. SAHAUSKORKEUDET Sahanterän halkaisija, mm ) 500 1) 550 2) Sahauskorkeudet pystysuorassa, mm Sahauskorkeudet 45 asteessa, mm ) Koneissa, joissa on piirtoyksikkö, täytyy ensin ottaa pois piirtoterä sekä etu- ja takalaippa, tai RAPIDO. 2) Mahdollista vain koneissa, joissa ei ole piirtolaitetta.

58

59 ALTENDORF TEHDAS 59 Sahan kotipaikka. Minden on ja pysyy maailmanlaajuisesti menestyksekkäimmän tarkistuspyörösahan kotipaikkana. Täällä mietimme uusia ratkaisuja, täällä kehitämme uusia keksintöjä, täällä suunnittelemme kansainvälistä toimintaamme. Täällä Mindenissä sykkii Altendorfin sydän. Toimimmekin samalla globaalisti useiden kumppaneiden kanssa, jotka joko myyvät tuotteitamme tai valmistavat muita tuotteita alueellisesti, kuten tytäryhtiömme Qinhuangdaossa, Kiinassa, on tehnyt menestyksekkäästi vuodesta 1995 lähtien. Altendorf yrityksen sijainti on historian aikana muuttunut ratkaisevasti vain kerran: 1919, kun Wilhelm Altendorf siirsi toimintansa Berliinistä kotikaupunkiinsa Mindeniin. Sen jälkeen yritys on tosin muuttanut vielä kerran, kuitenkin vain kaupungin sisällä. Siitä lähtien nykyisiä tuotanto- ja hallintotiloja on useasti muuteltu ja laajennettu. Huomattavin laajennus tehtiin juhlavuotena: Maaliskuussa 2006 otettiin käyttöön uudet koulutus- ja myyntitilat. Näiden seinien sisällä syntyvä Altendorfin huippumoderni teollinen muotoilu on todiste yhtiön määrätietoisuudesta ja kyvystä kohdata tulevaisuuden haasteita. Pohjakerroksessa on uusimpien Altendorf koneiden näyttelyn lisäksi museoalue, jolla tarkistuspyörösahojen kehitys on esillä Altendorf järjestelmän mukaisesti. Tämä suuri näyttelyalue on suunniteltu siten, että jokainen kävijä kulkee sen läpi taloon tullessaan. Rakennuksen yläkerrassa on sahauskoulu, johon on sijoitettu modernisti varustettu koulutustila yli 1000 käyttäjälle vuosittain.

60

kampanja 549, 769, www.fagimex.fi Kampanja 2/2010 ts 315 GT, katkaisuohjaimella ts 315 GT, liukupöydällä Hinnat sisältävät alv:n

kampanja 549, 769, www.fagimex.fi Kampanja 2/2010 ts 315 GT, katkaisuohjaimella ts 315 GT, liukupöydällä Hinnat sisältävät alv:n Das ist Spitzen-Qualität RAKENNUSSAHA ts 315 GT 5277 0901 moottori 230 V, 2,2 kw 5277 0902 moottori 400 V, 3,0 kw 5277 0903 moottori 400 V, 4,2 kw Vakiovarusteena joko katkaisuohjain tai liukupöytä. Tukeva

Lisätiedot

TEHNIKA tukkivannesahat

TEHNIKA tukkivannesahat TEHNIKA tukkivannesahat 2016 Maahantuonti ja myynti Veistokone-fi Espoo myynti@veistokone.fi 040-779 8800 Tehnika tukkivannesahat TEHNIKA AUCE TEHNIKA AUCE on Latvialainen yhtiö, joka on perustettu vuonna

Lisätiedot

ERGOLATOR. Henkilökohtainen nostoapulaite. 15 200 kg. ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn

ERGOLATOR. Henkilökohtainen nostoapulaite. 15 200 kg. ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn Henkilökohtainen nostoapulaite 5 00 kg ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn Henkilökohtainen nostoapulaite Jokaiselle oikea työskentelykorkeus ei turhaa kumartelua tai kurottamista. Portaaton nostonopeus

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

SAHAT. Rensi Finland Oy Yrittäjäntie 28 01800 KLAUKKALA www.rensi.fi

SAHAT. Rensi Finland Oy Yrittäjäntie 28 01800 KLAUKKALA www.rensi.fi SAHAT AUTOMAATTINEN URANTYÖSTÖKONE JIH-AUTO 10SM JIH-AUTO 10SM URANTYÖSTÖKONE Syöttö Kuularuuvi Uran maksimikoko vaakasyöttö 200mm, leveys 50mm, korkeus 50mm Terän koko 255x25.4 mm Työpöydän koko 835 mm

Lisätiedot

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA METALLI Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA Uudet FEIN-hiomakoneet FEIN ErgoGrip-kahvalla väsymättömään hiontaan. Pidon lisääminen lisää turvallisuutta,

Lisätiedot

PALAX KLAPIKONEMALLISTO

PALAX KLAPIKONEMALLISTO COMBI M II - 3 KS 35-6 POWER 70S - 10 POWER 100S - 14 PALAX KLAPIKONEMALLISTO Yhteiset ominaisuudet Poistokuljetin Yhteinen ominaisuus kaikille koneille on nyt uudistettu 4,3 m pitkä ja 0,2 m leveä taittuva

Lisätiedot

TEHNIKA tukkivannesahat

TEHNIKA tukkivannesahat TEHNIKA tukkivannesahat Maahantuonti ja myynti Veistokone-fi Espoo myynti@veistokone.fi 040-779 8800 Tehnika tukkivannesahat TEHNIKA AUCE TEHNIKA AUCE on Latvialainen yhtiö, joka on perustettu vuonna 1993.

Lisätiedot

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille Öljyvapaa paineilma 100% öljyvapaata paineilmaa Puhdas ja ehdottoman öljytön paineilma on elintärkeä käyttöhyödyke sairaaloiden ja terveyskeskusten

Lisätiedot

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin Hakkurit Ympäristönhoidosta urakointiin Puhumme kokemuksesta Junkkarin hakkurit ovat tyypiltään laikkahakkureita. Meillä on kokemusta niiden valmistamisesta jo yli 30 vuoden ja 10.000 laitteen verran.

Lisätiedot

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Perkkoonkatu 5 Puh. 010 420 72 72 www.keyway.fi 33850 Tampere Fax. 010 420 72 77 palvelu@keyway.fi TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Malli Työpituus Kokonaispituus Standardi mm mm

Lisätiedot

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN PONSSE SCORPION PONSSE SCORPION -HARVESTERI YLIVOIMAISTA TEHOA & ERGONOMIAA Uskomaton näkyvyys ja ohjattavuus, vakaudeltaan voittamaton, tehoa ja tuottavuutta ympäristön ehdoilla,

Lisätiedot

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text TUOTETIEDOT Text SAHATARVIKKEET ProSelect on ainutlaatuinen valikoimamme metsäkoneiden varaosia, lisätarvikkeita ja kuluvia osia. Sarja on suunniteltu tarjoamaan metsäkoneen käyttäjälle mahdollisuus parantaa

Lisätiedot

HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja ohuet liimasaumat. Älykästä Reunalistoitusta PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä

HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja ohuet liimasaumat. Älykästä Reunalistoitusta PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä Glu Jet PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä PATENTOITU Älykästä Reunalistoitusta Ohjelman valitseminen nappia painamalla. Vaihtoehto: täysautomaattinen viivakoodilla. HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja

Lisätiedot

HESE. -puskulevystä tiehöylään

HESE. -puskulevystä tiehöylään HESE -puskulevystä tiehöylään Hese-työkone on teiden ja piha-alueiden kunnossapitoon tarkoitettu yleistyökone. Monipuolisuudessaan Hese on täysin ylivoimainen, samalla koneella tehdään kaikki teiden sekä

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

Suurempi Kapasiteetti: VM-30/35 isoilla poikkiliikkeellä optimoitu suorituskyky isoihin kappaleisiin.

Suurempi Kapasiteetti: VM-30/35 isoilla poikkiliikkeellä optimoitu suorituskyky isoihin kappaleisiin. Pystykarainen koneistuskeskus DIGIMA BM VM 35 Suurempi Kapasiteetti: VM-30/35 isoilla poikkiliikkeellä optimoitu suorituskyky isoihin kappaleisiin. VM-30/35 on paras valinta isoille ja raskaille muoteille.

Lisätiedot

6.2. Asennustyökalut. Asennustyökalut. Lisätietoja asennustyökaluista osiossa 6.2. MK20 MK21. MK10-SB sivu 402. MK3SP sivu 402. sivu 403.

6.2. Asennustyökalut. Asennustyökalut. Lisätietoja asennustyökaluista osiossa 6.2. MK20 MK21. MK10-SB sivu 402. MK3SP sivu 402. sivu 403. MK10-SB sivu 402. MK20 MK21 MK3SP sivu 402. sivu 403. MK7 MK7HT MK6 sivu 403. sivu 403. sivu 404. MK9 MK9HT MK9SST sivu 404. sivu 404. sivu 409. MK3PNSP2 MK7P MK9P sivu 405. sivu 406. sivu 407. Lisätietoja

Lisätiedot

SPEED GRADER G2 Teknistä huippulaatua ja kestävyyttä

SPEED GRADER G2 Teknistä huippulaatua ja kestävyyttä & SPEED GRADER G2 Teknistä huippulaatua ja kestävyyttä www.pthproducts.com Tiehöylä omassa luokassaan Monikäyttöinen kiinnitysjärjestelmä Nopea asentaa Korkea laatu 2 Täydellisyyttä kahdessa eri kokoluokassa

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser

Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser Leica Piper Luotettavaa suorituskykyä maan päällä, putkissa ja kaivoissa Leica Geosystemsin Piper-putkilasersarjaan voi luottaa joka tilanteessa Putkessa

Lisätiedot

WB-työpöydät. 5years. 2years

WB-työpöydät. 5years. 2years WB-työpöydät WB-työpöydät on suunniteltu vaativiin kokoonpanoympäristöihin. Pöytien perusajatuksena on yksinkertaisuus ja hyvä ergonomia, joiden ansiosta yksittäisen työpöydän voi muokata useisiin eri

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

Apollo SPEEDY Syöttölaite

Apollo SPEEDY Syöttölaite Perkkoonkatu 5 Puh. 010 420 72 72 www.keyway.fi 33850 Tampere Fax. 010 420 72 77 palvelu@keyway.fi Apollo SPEEDY Syöttölaite PLC - Ohjaus Askelmoottori Syöttö pituus : 1 12 m Vahva, alumiini rakenne Moottori

Lisätiedot

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva MyOn HC on suunniteltu aktiiviselle käyttäjälle, joka etsii hinnaltaan edullista ja käyttöominaisuuksiltaan hyvää tuolia, joka on helppo taittaa kokoon käsittelyä, varastointia

Lisätiedot

Työstökoneliike M. Koskela Oy Jänismaantie 28 67800 Kokkola FINLAND. MVD inan ibend A Särmäyspuristin

Työstökoneliike M. Koskela Oy Jänismaantie 28 67800 Kokkola FINLAND. MVD inan ibend A Särmäyspuristin Työstökoneliike M. Koskela Oy Konya Organize Sanayi Bölgesi Evrenköy Cad. 1 Nolu Sokak No: 3 42050 Konya / Türkiye MVD inan ibend A Särmäyspuristin +90 332 239 21 21 37 58 59 N, 32 36 34 E www.mvd.com.tr

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely

Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely Tehokasta tilankäyttöä ja tehokkuutta Renkaiden ja rengassarjojen optimaalinen säilytys

Lisätiedot

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH 1 Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Interaktiivisten valkotaulujen yleistyessä luokkatiloissa, uuden teknologian näyttöjen suosio on tullut kaikkialla

Lisätiedot

PÖYTÄTYÖKONEET 2009/2010

PÖYTÄTYÖKONEET 2009/2010 PÖYTÄTYÖKONEET 2009/2010 JMS-8 Katkaisusaha JMS-10 Katkaisusaha Pöytä kääntyy 45 vas. / oik. 17 pikalukitusta Helpot koneen kallistuksen säädöt stoppareilla 0 ja 45 Pöydän levikeraudoilla 730 mm:n kokonaisleveys

Lisätiedot

SIISTI JA ÄLYKÄS VALINTA

SIISTI JA ÄLYKÄS VALINTA SARJA[P] 2 Sarja[P] SARJA[P] Skandinaavinen muotoilu on ajatonta ja pohjautuu rakkauteemme valoa ja luontoa kohtaan. Sarjan[P] pöydät perustuvat tähän perinteeseen, johon kuuluvat puhtaat linjat, toimiva

Lisätiedot

KÄSISAHAT 2010 www.magnum-tools.com

KÄSISAHAT 2010 www.magnum-tools.com www.manum-tools.com Puulla on Suomessa pitkät perinteet rakentamisen ja teollisuuden raaka-aineena. Puu on edelleen ainutlaatuinen luonnonmateriaali, joka sopii moniin käyttökohteisiin. isäksi puun työstäminen

Lisätiedot

Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu. Ensto Auguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin

Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu. Ensto Auguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu Ensto uguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Ensto uguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Ensto uguste kuormanerotin on suunniteltu enintään 630 :n

Lisätiedot

Tuotetietoa. Neulasulku tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin EWIKONin sähköinen neulasulku

Tuotetietoa. Neulasulku tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin EWIKONin sähköinen neulasulku Tuotetietoa Neulasulku tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin EWIKONin sähköinen neulasulku EWIKONin sähköinen neulasulkutekniikka EWIKONin sähkökäytöillä varustetut neulasulkujärjestelmät älykkäine ohjauksineen

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

Höyhensarjan mestari uusi EVO7.

Höyhensarjan mestari uusi EVO7. Höyhensarjan mestari uusi EVO7. Maksimaalinen suorituskyky käyttäjäystävällisesti. Uusi TLC-teknologia tarjoaa: Ei kimmahdusta Minimoitu käyttövoiman tarve Vähentää käyttäjän rasitusta Ergonomisesti uudenaikainen

Lisätiedot

Toimistovalaisimet FI

Toimistovalaisimet FI Toimistovalaisimet FI PRANA+sarja LED LATTIA JA RIPUSTUSVALAISIMET PRANA+sarjan ylävalo liikuteltava VALAISINPÄÄ SUORA VALO HIGHTECHTUNNISTIN KIRKKAUS TILANNEOHJAUS TUNABLE WHITE TOIMINTO VALON VÄRIN mukautukseen

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915

TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915 TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915 TOP 1252 C Neliroottorinen keskelle karhottava karhotin Korjuuketjun pullonkaulojen poistaminen vaatii käytettäviltä koneilta suurta tehokkuutta. Panostamalla

Lisätiedot

TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain

TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain 1 TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain DIMMINUTOR seuloo ja murskaa automaattisesti veden mukana liikkuvat kiintoaineet läpi avokanavan. Laitetta voidaan käyttää

Lisätiedot

Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle

Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle JAPA 405 FI Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle Japa 405 on uuden sukupolven polttopuukone ammattilaisille. Japa 405 mallissa toimintaa ohjaa käyttäjää avustava äly. Kone on varustettu sensoreilla, jotka

Lisätiedot

Pinoamistrukkimallisto

Pinoamistrukkimallisto Roclan käyden ajettavat Solid-pinoamistrukit lisäävät työn tuottavuutta ja sujuvuutta monikäyttöisyytensä ansiosta. Hyllyttämiseen ja lavansiirtoon tarkoitetut ulkomitoiltaan kompaktit ja ketterästi liikkuvat

Lisätiedot

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa.

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. KÄYTTÖTARKOITUS quick2go alumiiniramppi mahdollistaa esteettömän kulun

Lisätiedot

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Sarja i.comp 3 Mahdollisuuksien summa tekee siitä erilaisen. Uuden käyttökonseptin ansiosta i.comp 3 tuottaa yksilöllisesti työn vaatiman paineilman.

Lisätiedot

ASC-Alumiinitelineet

ASC-Alumiinitelineet ASC-Alumiinitelineet ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ALUMIINITELINEILLE MALLIT: ASC JA EURO VAROITUS! Tämä ohje opastaa ASC-alumiinitelineiden oikeaan ja turvalliseen asennukseen. Käyttäjä on vastuussa ohjekirjan

Lisätiedot

JIIRISAHA U L M I A 352

JIIRISAHA U L M I A 352 JIIRISAHA U L M I A 352 Yrityksen perustaja Georg Ott, maailman maineeseen nousseen jiirilaatikkosahan keksijä, rakensi ensimmäisen jiirisahansa vuonna 1877. Tänä päivänäkin ULMIA-merkkisten jiirisahojen

Lisätiedot

Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa

Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa Kun viljelykasvien valikoima on laaja, kasvit ovat eri kasvuasteilla ja rivivälit erilevyisiä, ei oikean koneen löytäminen ole helppoa. Usein huomaat etteivät valmistajien

Lisätiedot

www.kastowin.com Sahaus. Varastointi. Ja enemmän.

www.kastowin.com Sahaus. Varastointi. Ja enemmän. Uusi KASTOwin Mestariteos sarjatuotantona www.astowin.com Sahaus. Varastointi. Ja enemmän. Enemmän uin ainutlaatuinen: Uusi KASTOwin. Kannattavan automaattisahausen asi täreintä teijää ovat: suuri leuuteho

Lisätiedot

monipuolinen ilmaverho

monipuolinen ilmaverho monipuolinen ilmaverho Mitä patentoitu (no.: 4415079 C2) tarjoaa perinteisiin malleihin nähden järjestelmä korkea suojausteho alhainen energia kulutus matala melutaso helppokäyttöisyys ja säätömahdollisuudet

Lisätiedot

Työohje: sahaaminen käsikäyttöisillä sahoilla (käsisaha, selkäsaha, askartelusaha

Työohje: sahaaminen käsikäyttöisillä sahoilla (käsisaha, selkäsaha, askartelusaha POM1YTN Teknologiakasvatus ja tekninen työ Työohje Eveliina Rantala ja Katja Riivari Työohje: sahaaminen käsikäyttöisillä sahoilla (käsisaha, selkäsaha, askartelusaha ja lehtisaha) kahvat sahojen terät

Lisätiedot

MAAKAUHAT LUMIKAUHAT

MAAKAUHAT LUMIKAUHAT FIN 2012 MAAKAUHAT Maakauha 400 400 1400 155 365 Maakauha 600 600 1700 215 455B Maakauha 850 850 1800 335 655C Maakauha 1000 1000 2100 365 655C Maakauha 1300 1300 2300 450 855C - Erilaisten maalajien kuormaukseen

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250 Jotta keskuspölynimurin asennus olisi mahdollisimman helppoa, All-in-1 paketit on suunniteltu vastaamaan normaalin asennuksen tarpeita. Toki voit ostaa kaikki osat myös erikseen. Nilfisk Performer All-in-1

Lisätiedot

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Kokeile uutta ja innovatiivista! Puhdista missä ja milloin vain. Scrubbing Machines AINA LADATTU JA VALMIS KÄYTTÖÖN Uudentyyppisellä

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

jälkikäsittelylaitteiden välillä.

jälkikäsittelylaitteiden välillä. TARKKUUSTYÖTÄ Nopea, tarkka, laadukas. Nämä sanat kuvaavat parhaiten Shinohara-tarkkuuspainokonetta. Shinohara aloitti toimintansa vuonna 1919 alun perin tarkkuustyökalujen valmistajana, josta juontaa

Lisätiedot

Kevytnosturituotteet WWW.ERLATEK.FI

Kevytnosturituotteet WWW.ERLATEK.FI Kevytnosturituotteet 198 WWW.ERLATEK.FI CLX KETJUNOSTIMET Konecraneskonsernin innovatiivinen CLXketjunostin on luotettava ja suorituskykyinen nostolaite, joka lisää asiakasarvoa turvallisuudellaan, monipuolisuudellaan

Lisätiedot

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional FlyMarker PRO merkintälaite Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO Mobile Kannettavan FlyMarker PRO merkintälaitteen avulla suurten, raskaiden ja vaikeasti liikuteltavien kappaleiden

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

Maakauhat. Lumikauhat

Maakauhat. Lumikauhat Maakauhat Maakauha 400 400 1400 155 355B Maakauha 600 600 1700 215 455B Maakauha 850 850 1800 335 655C Maakauha 1000 1000 2100 365 655C Maakauha 1300 1300 2300 450 855C - Erilaisten maalajien kuormaukseen

Lisätiedot

FIN. Sahalinjat HEINOLA SYNCRO CUTTING SYSTEM

FIN. Sahalinjat HEINOLA SYNCRO CUTTING SYSTEM FIN Sahalinjat HEINOLA SYNCRO CUTTING SYSTEM HEINOLA Sahalinjat Kari Kiiskinen HEINOLAN SAHAKONEET OY on kehittänyt pyörösahaukseen uuden sahausmenetelmän. Kutsumme tätä ratkaisua nimellä HEINOLA Syncro

Lisätiedot

Poikki, halki ja pinoon

Poikki, halki ja pinoon JAPA 315 FI Poikki, halki ja pinoon Polttopuiden tekeminen on helpompaa, nopeampaa ja turvallisempaa kunnon laitteella. Meille se tarkoittaa jatkuvaa tuotekehitystä, jossa koneen jokainen, pienikin yksityiskohta

Lisätiedot

TANEO NIVELVARTINEN JA JÄRJESTELMÄVALAISIN

TANEO NIVELVARTINEN JA JÄRJESTELMÄVALAISIN FIN TANEO NIVELVARTINEN JA JÄRJESTELMÄVALAISIN 2 TANEO MONIPUOLINEN VALAISIN IHANTEELLISEEN VALAISTUKSEEN. Tinkimätön valaistusratkaisu on välttämätön aina kun silmäsi ovat koetuksella. Oli työtehtävänä

Lisätiedot

MAGNASYSTEM. Automaattinen pakokaasunpoistolaitteisto, joka on suunniteltu erityisesti paloasemia varten. Käyttäjäystävällinen, tehokas ja luotettava.

MAGNASYSTEM. Automaattinen pakokaasunpoistolaitteisto, joka on suunniteltu erityisesti paloasemia varten. Käyttäjäystävällinen, tehokas ja luotettava. MAGNASYSTEM Automaattinen pakokaasunpoistolaitteisto, joka on suunniteltu erityisesti paloasemia varten. Käyttäjäystävällinen, tehokas ja luotettava. Löydät toimivan ratkaisun riippumatta pakoputken sijoituksesta,

Lisätiedot

FIN. hakkurit HAKKURIMALLISTO

FIN. hakkurit HAKKURIMALLISTO FIN hakkurit HAKKURIMALLISTO HEINOLA hakkurit HAKKEEN MÄÄRÄ JOPA 500 m 3 /h ERINOMAINEN HAKELAATU ALHAISET KÄYTTÖ- KUSTANNUKSET PITKÄT KÄYTTÖIÄT HEINOLA teollisuushakkurit HEINOLAN hakkurivalikoimista

Lisätiedot

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz Raskaansarjan ammattilainen Paras valinta paineilman tuoton optimointiin ESN -sarjan ruuvikompressori on malliesimerkki nykyaikaisesta ruuvikompressorista.

Lisätiedot

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen FR28 KUORMATRAKTORI Ylivoimaa harvennukseen FR28 Kuormatraktori Sampo-Rosenlew Oy vastaa kysyntään esittelemällä FR28 kuormatraktorin, joka on harvennusten erikoiskone. 10 tonnin hyötykuormallaan se sopii

Lisätiedot

JÄYKKIEN MATERIAALIEN PURSOTUS

JÄYKKIEN MATERIAALIEN PURSOTUS JÄYKKIEN MATERIAALIEN PURSOTUS Jäykkien, paksujen tai korkeaviskositeettisten materiaalien (pinnoitteet, tiivisteet, liimat) käyttö vaatii oikeat laitteet, luotettavuuden ja voimakkaat pumput Päästäksemme

Lisätiedot

Swift Mobil Tilt kallistettava ja korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli

Swift Mobil Tilt kallistettava ja korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli www.etac.com Swift Mobil Tilt kallistettava ja korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli Swift Mobil Tilt kallistettava ja korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli Swift Mobil Tiltin avulla

Lisätiedot

Helppo hiominen laitetta vaihtamatta

Helppo hiominen laitetta vaihtamatta Uudenveroiseksi...... kädenkäänteessä Helppo hiominen laitetta vaihtamatta Make it your home. Kotisi parhaaksi. Maailmanuutuus Bosch-rullahiomakone PRR 250 ES. Sen helposti vaihdettavat erilaisille materiaaleille

Lisätiedot

Fiskars ShapeCutter Plusmuotoleikkuri

Fiskars ShapeCutter Plusmuotoleikkuri Fiskars ShapeCutter Plusmuotoleikkuri Fiskarsin ShapeCutter Plus-muotoleikkurilla leikkaat helposti erilaisia muotoja joko muotosabluunoiden avulla tai vapaalla kädellä. Muotoleikkuri sopii erilaisille

Lisätiedot

FLOTT Vannesaha 225 MA Vannesahat

FLOTT Vannesaha 225 MA Vannesahat High Quality made in Germany since 1854. FLOTT Vannesaha 225 MA Vannesahat FLOTT Vannesaha Vannesaha 225 MA 225 MA Karbidi teränohjain Flottomat-BS Teränkireyden mittalaite (optio) Sumuvoitelujärjestelmä

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 10. Muut työkappaleen kiinnittimet 591-617. Jakolaitteet...593-594. Pyöröpöydät...595-596. Ristisyöttöpöydät...

Sisällysluettelo. 10. Muut työkappaleen kiinnittimet 591-617. Jakolaitteet...593-594. Pyöröpöydät...595-596. Ristisyöttöpöydät... Sisällysluettelo 10. Muut työkappaleen kiinnittimet 591-617 Jakolaitteet...593-594 Pyöröpöydät...595-596 Kaikki hinnat lv 0% Ristisyöttöpöydät...597-599 Kulmapöytä... 600 Kiinnitystasot... 601 Hienomekaaniset

Lisätiedot

UUSI F 45 TEKNISET TIEDOT, VAKIO- JA LISÄOMINAISUUDET

UUSI F 45 TEKNISET TIEDOT, VAKIO- JA LISÄOMINAISUUDET UUSI F 45 TEKNISET TIEDOT, VAKIO- JA LISÄOMINAISUUDET KEHITIMME TARKISTUSPYÖRÖSAHAN, JA UUDISTIMME SEN. UUSI ALTENDORF Altendorfin menestystarina perustuu liukupöytäsahaan, jonka Wilhelm Altendorf keksi

Lisätiedot

VA K 0 LA. 1960 Koetusselostus 371. Tehonmittauskoe 1 )

VA K 0 LA. 1960 Koetusselostus 371. Tehonmittauskoe 1 ) VA K 0 LA 4A' Helsinki Rukkila 2 Helsinki 43 48 12 Pitäjänmäki VALTION MAATALOUSKONEIDEN TUTKIMUSLAITOS Finnish Research Institute of Agricultural Engineering 1960 Koetusselostus 371 Tehonmittauskoe 1

Lisätiedot

TAURUS Speed Rivet-niittaustyökalut ja G-Speed -vetoniitit

TAURUS Speed Rivet-niittaustyökalut ja G-Speed -vetoniitit TAURUS Speed Rivet-niittaustyökalut ja G-Speed -vetoniitit GESIPA G-Speed GESIPA -uutuus, G-Speed -vetoniitti, tarjoaa nopeutta ja luotettavuutta liittessä metallia, muovia, komposiittimateriaaleja sekä

Lisätiedot

METALLI. Harkittu, tehokas ja luotettava. FEIN-kulmahiomakonevalikoima.

METALLI. Harkittu, tehokas ja luotettava. FEIN-kulmahiomakonevalikoima. METALLI Harkittu, tehokas ja luotettava. FEIN-kulmahiomakonevalikoima. Palveluksessanne yli 100 vuoden ajan: FEIN-hionta-asiantuntijat. Kokemus ei merkitse kaikkea. Mutta se merkitsee hyvin, hyvin paljon.

Lisätiedot

Keskuspölynimurit - Puhdas ilma, alhainen äänitaso, huippuimuteho

Keskuspölynimurit - Puhdas ilma, alhainen äänitaso, huippuimuteho 150/250/LCD Jotta keskuspölynimurin asennus olisi mahdollisimman helppoa, All-in-1 paketit on suunniteltu vastaamaan normaalin asennuksen tarpeita. Toki voit myös ostaa kaikki osat erikseen. Nilfisk Supreme

Lisätiedot

Pinoamistrukkimallisto SPE10/12(i)/14(i)/16(i)/16s

Pinoamistrukkimallisto SPE10/12(i)/14(i)/16(i)/16s Roclan ajotasolla varustetut Solid-pinoamistrukit lisäävät työn tuottavuutta ja sujuvuutta monikäyttöisyytensä ansiosta. Hyllyttämiseen ja lavansiirtoon pidemmilläkin ajomatkoilla suunnitellut ulkomitoiltaan

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

tarkat sahaukset Täydellisen

tarkat sahaukset Täydellisen Täydellisen tarkat sahaukset Aiemmin ei sahaaminen ja leikkaaminen ole ollut tarkempaa. Boschin pöytäkoneilla PTS 10, PCM 7, PCM 10, PCM 8S ja pistosahojen sahapöydällä PLS 300 sekä laattaleikkurilla PTC

Lisätiedot

Metso MX. Multi-Action-kartiomurskain

Metso MX. Multi-Action-kartiomurskain Metso MX Multi-Action-kartiomurskain Metso MX Multi-Action-kartiomurskain +10 % parempi käyttöaste 10 % pienemmät käyttökulut Kulutusosista hyödynnetään jopa 70 % Multi-Actionteknologia Valikoiva tuotanto

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas RT Controller

Käyttöönotto-opas RT Controller Käyttöönotto-opas RT Controller Pikaopas RT-järjestelmän käyttöönottoa varten Aloitusopas RT Controller Versio 1.3 (090831) (Käytä tämän pikaoppaan kanssa opasta User Manual RT Controller, versio 2.1 tai

Lisätiedot

SYÖTTÖVEDENSÄÄDIN EVM-1 F

SYÖTTÖVEDENSÄÄDIN EVM-1 F EVM - 1F -syöttövedensäädin on tarkoitettu höyrykattiloihin, joiden teho on alle 10 t / h ja paine max 60 bar. Säädin huolehtii höyrykattiloiden syöttöveden jatkuvasta säädöstä ja pitää vedenpinnan korkeuden

Lisätiedot

GB-sarjan hihnatoiminen perunanistutuskone

GB-sarjan hihnatoiminen perunanistutuskone PERUNATEKNIIKKA JUURIKASTEKNIIKKA VIHANNESTEKNIIKKA GB-sarjan hihnatoiminen perunanistutuskone Ammattimaista istutustekniikkaa myös erittäin suuriin vaatimuksiin Grimmen hihnaistutustekniikka: 2-, 3- ja

Lisätiedot

Verhokisko Kiskokatalogi 2013

Verhokisko Kiskokatalogi 2013 Verhokisko Kiskokatalogi 2013 Sivu Verhokiskot 1-2 6100, Yksiurainen verhokisko 3-4 6400, Yksiurainen verhokisko 5-6 6500, Yksiurainen verhokisko 7-8 6600, Kaksiurainen verhokisko 9-10 6103, Yksiurainen

Lisätiedot

Putkenhiomakoneet & putkenpaanmuotoilijat

Putkenhiomakoneet & putkenpaanmuotoilijat Putkenhiomakoneet & putkenpaanmuotoilijat Putkenhiomakoneet ALMI putkihiomakoneet tarjoavat lisäarvoa turvallisuuden kautta; virheettömyyttä, tarkkuutta ja nopeasti muokattavia putkia. Almi koneita myydään

Lisätiedot

ITAB-KASSAPÖYDÄT. Lyhyemmät F-2000 mallit sopivat erinomaisesti pieniin erikoiskauppoihin.

ITAB-KASSAPÖYDÄT. Lyhyemmät F-2000 mallit sopivat erinomaisesti pieniin erikoiskauppoihin. KASSAPÖYDÄT Lyhyemmät F-2000 mallit sopivat erinomaisesti pieniin erikoiskauppoihin. Kaikkien F-2000 mallien pakkaustasot kestävää korkeapainelaminaattia. F-2000 Laatua ja tehokkuutta ITAB Pan-Ostonin

Lisätiedot

FLOTT- VANNESAHAT MANUAALISET VANNESAHAT PUOLIAUTOMAATTISET VANNESAHAT AUTOMAATTISET VANNESAHAT PRO RATKAISUT METALLINTYÖSTÖÖN MANUAALISET VANNESAHAT

FLOTT- VANNESAHAT MANUAALISET VANNESAHAT PUOLIAUTOMAATTISET VANNESAHAT AUTOMAATTISET VANNESAHAT PRO RATKAISUT METALLINTYÖSTÖÖN MANUAALISET VANNESAHAT 1 Hinnasto FLOTT- VANNESAHAT MANUAALISET VANNESAHAT PRO RATKAISUT METALLINTYÖSTÖÖN PRO RATKAISUT TEOLLISUUDELLE JA TEKIJÖILLE MANUAALISET VANNESAHAT PUOLIAUTOMAATTISET VANNESAHAT AUTOMAATTISET VANNESAHAT

Lisätiedot

UUSI PENSASLEIKKURIOHJELMA. work. don t play. PENSAAT OJENNUKSEEN.

UUSI PENSASLEIKKURIOHJELMA. work. don t play. PENSAAT OJENNUKSEEN. UUSI PENSASLEIKKURIOHJELMA work. don t play. PENSAAT OJENNUKSEEN. PARASTA LAATUA PENSAILLE. Metabo-pensasleikkurit asettavat standardit. Näin tekee myös uusi mallistomme. Uudet pensasleikkurimme vakuuttavat

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

Koneturvaovi Albany RP300. ASSA ABLOY Entrance Systems

Koneturvaovi Albany RP300. ASSA ABLOY Entrance Systems Koneturvaovi Albany RP300 ASSA ABLOY Entrance Systems Albany RP300 Avautuu ja sulkeutuu nopeasti, joten käyttöjaksoja voi olla jopa 5 minuutissa. Toimii luotettavasti myös oltuaan raskaassa käytössä vuosikausia.

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT TOIMINTAPERIAATTEET JA LÄPÄISYKUVAAJAT

TEKNISET TIEDOT TOIMINTAPERIAATTEET JA LÄPÄISYKUVAAJAT M5 - G 1 vasta- ja vastusvastaventtiilit Vastusvastaventtiilejä käytetään pääasiassa, kun halutaan säätää sylinterin iskunnopeutta. Venttiilejä käytetään myös ilmanvirtauksen säätöön. Vastaventtiili säätää

Lisätiedot

Välttämätön apuväline puutarhassa

Välttämätön apuväline puutarhassa Nauti Rentoudu Välttämätön apuväline puutarhassa Make it your home. Tee puutarhatyöt kevyesti ja ergonomisesti Boschin Isio-puutarhatyökalulla. Monikäyttöistä moottoriyksikköä voidaan käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Silent Gliss. Kierrekaihtimet

Silent Gliss. Kierrekaihtimet Kierrekaihtimet 2 Sähkökäyttöinen kierrekaihdin Ominaisuudet Hiljainen, täsmällisesti toimiva ja huoltovapaa kierrekaihdin julkisiin tiloihin, toimisto- ja kodin tiloihin. Mekanismi on erittäin helppokäyttöinen.

Lisätiedot