Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 05 / 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 05 / 2012"

Transkriptio

1 Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 05 / 2012 Tervetuloa uudet koejäsenemme Helene Tynkkynen sekä Elina Siltanen! J Menneitä tapahtumia * Strategia! koulutus Sokos Hotel Vuokatissa Tanja Haaja osallistui Kotkan kamarista Strategia! koulutukseen.

2 Alla Tanjan kertomus koulutusviikonlopusta: Jokseenkin kauan jahkailin, että lähdenkö Strategia! koulutukseen vai en. Lähinnä pitkä matka minua arvelutti, lähes kaksi päivää menisi matkoihin. Utelin Kouvolan kamarilaisten osallistumista koulutukseen. Sain tiedon, että Katja Ahola ja Jarkka Salminen ovat lähdössä, ja kun he vielä tarjosivat minulle kimppakyytiä, niin päätin rekkaroitua koulutukseen. Kummatkin olivat minulle jo ennestään tuttuja Alue-B:n vuosikokouksen 2012 tiimoilta. Heti kohta ilmoittautumisajan päätyttyä apukouluttaja Susanna Ritala otti sähköpostitse yhteyttä. Hän kertoi, että osallistujat (rekisteröityneitä oppilaita oli yhteensä 58 kpl) on jaettu ryhmiin, jokaisessa ryhmässä oli 6-7 hlöä eri puolelta Suomea. Meidän ryhmän teemaksi tuli jostain syystä 10-luokan mopojengi Muita ryhmiä olivat mm. BesserWisserit, Hikipinkot, Karttakepittäjät, Musiikkiluokka jne. Koulutukseen sisältyi ennakkotehtävät, jotka piti olla tehtynä ja palautettuna Susannalle viikkoa ennen koulutusta.

3 Koko Strategia! koulutuksen idea oli, että teimme koulutuksen järjestävälle kamarille eli Kajaanin Nuorkauppakamarille strategiaa. Kajaanilaiset olivat tehneet ennen koulutusta taustatyötä, jossa he olivat valinneet viisi heidän mielestään tärkeää muutosvoimaa: 1. Kainuu on muuttotappiollinen maakunta 2. ICT- ja matkailuala kasvussa 3. Liikenneyhteyksien paraneminen kasvukeskuksiin ja maailmalle 4. Taloudessa tapahtuvat muutokset 5. EU tukialue (hankekausi vuoteen 2015) Ennakkotehtävissä minun tuli arvioida jokaista näistä muutosvoimaa: Miten muutos vaikuttaa järjestötoimintaan? Kuinka muutos vaikuttaa meidän asiakaspintaan? Millaisia uusia palveluja ja konsepteja on kehitettävä Millaista uutta osaamista ja kyvykkyyttä on kehitettävä. Lisäksi tuli tehdä SWOT analyysi kajaanilaisten antamien ennakkotietojen pohjalta.

4 Perjantaina hyppäsin puoli yhdentoista maissa Kyminlinnasta junaan, ja Kouvolassa minua jo odottelikin Katja. Sitten koukkasimme Jarkan Kuusankoskelta kyytiin ja matka kohti Kajaania ja Vuokattia alkoi. Matka sujui hyvin mukavassa seurassa ja olimme juuri aikataulussa perillä klo 17:40, kun koulutus alkoi klo 18. Perjantai-iltana kävimme ryhmässä ennakkotehtäviämme läpi ja loimme niistä ryhmälle yhtenäisen vastauksen. Varsinaista koulutusta ei perjantai-iltana ehtinyt olla sen enempää, mutta iltaan kuului hedelmäkeräilypelin pelaaminen ryhmänä ulkona. Lauantaiaamu alkoi minulla klo 5:45. En ollut muutenkaan nukkunut kovin hyvin koko yönä, joten ajattelin nousta vapaaehtoiselle aamulenkille ja meitä taisi olla yhteensä 19 hlöä Henna Väätäisen vetämällä lenkillä!!! Yes, sainpahan tästä 5.55 pinssin. Kaikille yhteisen (pakollisen) aamun liikunnallisen avauksen meille ohjasi Sotkamon Jymyn pelaaja. Koulutukset alkoivat klo 9 ja päättyivät n. klo 18, jonka jälkeen oli pari tuntia aikaa harjoitella ryhmän kevätjuhlanäytöstä ja saunoa. Kahdeksalta alkoi illallinen, jonka lomassa jokainen ryhmä esitti oman kevätjuhlanäytöksensä. Sunnuntaiaamuna koulutus alkoi klo 9:30, toiset olivat parempivointisia kuin toiset Sunnuntaina tehtiin aiemmin luomillemme tavoitteille mittarit ja sen jälkeen oli todistusten jako. Kotimatka pääsi alkamaan puolen päivän maissa. Kouvolassa en ihan ehtinyt junaan, joten tulin sitten bussilla, kotona olin sunnuntai-iltana noin puoli kahdeksalta. Koulutuksen huonona puolena keksin vain pitkän matkan. Mutta tulevien vuosien Strategia! koulutuksen pitopaikkoja ajatellen ei se enää juurikaan tämän pidemmällä voi olla

5 Positiivista asioista päällimmäisenä tulee mieleen tutustuminen uusiin ihmisiin! Toki itse koulutuskin oli hyvä, ja antoi pohjaa Kotkan Nuorkauppakamarin strategian päivittämiseen, joka tullaan siis tekemään vielä syksyllä Mutta kannustan kaikkia osallistumaan nuorkauppakamarin tarjoamiin koulutuksiin ja tapahtumiin!

6 * Valiokunnan kokouksia Toukokuun aikana on ollut myös Kymenlaakson Kauppakamariin JC-valiokunnan kokouksia. Alla kooste niistä. JC-valiokunnan kokous 2/2012 pidettiin Sulzer Pumps Finland Oy:llä ti Läsnä olivat kaikki valiokunnan naispuoliset edustajat. Jokainen kuuluu JC-jäsenenä johonkin varsinaiseen valiokuntaan; Tanja Haaja kuuluu teollisuusvaliokuntaan ja Anu Pihlaisto kaupan ja palvelun valiokuntaan. Aluksi kerrottiin kuulumiset valiokunnista. JC-jäsenet ovat valiokunnissa kaksi vuoden kestävää kautta kerrallaan, jonka aikana ehtii syntyä hyvä kuva toiminnasta. Lisäksi kaavailtiin syksylle vierailua Kymenlaakson kauppakamariin, viikolla 39 alustavasti, ja Anu kertoi tulevasta Meripäivätapahtumasta. Kokouksen jälkeen myynnintukipäällikkö Jukka Rantanen kertoi Sulzer:sta ja kävimme pienellä tehdakierroksella. Tiistaina oli teollisuusvaliokunnan kokous Ekamilla, Katariinan kampuksella. Kokouksen teemana oli alueen vetovoimaisuus ja positiivinen kuva. Tällä kertaa puheenjohtajana toimi Pekka Salmi, koska varsinainen puheenjohtaja Tuija Suur-Hamari oli estynyt. Ekamin apulaisrehtori Sami Tikkanen esitteli ajankohtaisia asioita koulun kannalta. Paljon herätti keskustelua opetusministeriön kaavailemat opetuspaikkojen vähentämiset. Pekka Salmi / Sulzer Pumps Finland piti oikein innostuneen ja positiivisen kuvauksen Kymenlaakson vetovoimasta. Pekan mainitsemista asioista jäi päällimmäisenä mieleen Kymijoki ja meri. Hanne Haapion esitys peruuntui, ja Birthe Suni kertoi Kaakko135 - Hyvän Tuulen rannikko: matkailijoille tarkoitetusta portaalista. Kannattaa tutustua: Lopuksi Tanja Haaja kertoi meneillään olevasta "Positiivisin Kotkalainen 2012" äänestyksestä sekä jakoi Meripäivä-flyereita osallistujille. * Arkiston penkojaiset Maantaina Piia Peri, Anu Pihlaisto sekä Tanja Haaja olivat tonkimassa Kotkan Klubin kellaria. Se olikin varsin mielenkiintoista :) Kotkan klubin henkilökunta ei osannut yhtään sanoa, mistä kellarihuoneesta JCI Kotkan tavarat löytyisivät. Ja kellarihuoneita oli ainakin 5 täynnä eri yhdistysten tavaraa. Mutta Anun tarkkaavaiset silmät huomasívat JCI merkin jossain tavaroiden välissä, ja sieltähän sitä sekamelskasta kaksi laatikollista mappeja löytyi. Olivat jostain 70 ja 80 luvulta. Tietääköhän kukaan, että minneköhän tuoreemmat kansiot on arkistoitu?

7 * PRES Akatemia Kaarinassa JCI Kaarina järjesti tänä vuonna PRES-Akatemian. Alla Anun kertomus viikonlopusta: Ilma oli aivan upea koko viikonlopun, tuntui kuin olisimme olleet etelän auringossa (ja niinhän me tietenkin olimme; Suomen etelässä). Siellä ovat paikalla kaikki Suomen Nuorkauppakamareiden puheenjohtajat. Viikonlopun aikana kamarien puheenjohtajat pääsivät kehittämään Keskusliiton strategiaa ja tuomaan oman panoksensa tulevan vuoden toimintasuunnitelmaan. Kuuntelimme JCI Kaarinan senaattorin Karl-Magnus Spiikin luennon Historian opeista johtamiseen tulevaisuudessa. Viisaita sanoja ja ajatuksia johtajuudesta. Viikonlopun teemana oli ritarit ja perjantaiilta kuluikin Paraisilla Kuusiston raunioilla katapultteja rakennellessa sekä iltapalaa raunioilla nauttien. Upea paikka! Kunnon johtaja pitää hyvää huolta kunnostaan ja niinpä lauantai aamuna 5.55 alkoi aamulenkki ja 6.30 tunnin aamujumppa hotellin pihalla pinssiä en hakenut, mutta aamujumpasta nautin todella! Aamusaunan jälkeen kuulimme EilaKaislan edustajan asiaa "Oikeat ihmiset oikeille paikoille, ihmisresurssit ja osaaminen". Loppupäivä menikin itse asiassa eli ryhmätöinä teimme eri painopistealueista tavoitteita ja toteutuksia. Työtapa oli mielekäs: kaksi ryhmää teki aina samasta aiheesta ja opponoimme toisiamme. Lopulta kaikki saivat antaa jokaiseeen aiheeseen omat mielipiteensä ja lopuksi vielä raakattiin parhaimmat ehdotukset, jotka sunnuntai aamuna esiteltiin. Lauantain päiväkahvilla saimme nauttia kamarikuoro Dimuksen esityksestä. Erittäin hyvin aiheeseen sopivia kappaleita; kaikki nauttivat hymyssä suin :-)

8 Päivän aikana aloitettiin myös ensi vuoden tekijöiden vaalikampanjat. Pöydälle hyppäsikin todella moni paikalla ollut. Alue B:ltä on tällä hetkellä ehdolla aluejohtajaksi Katriina Vesala JCI Kouvolasta ja koulutusjohtajaksi Jarkko Kurvinen JCI Hämeenlinnasta. Illallinen meni myös hyvin ritarillisissa merkeissä. Ohjelmassa oli muun muassa Ritariryhmänetsintätalenttikisa by Kroopin Kilta ry. Ruokailun lomassa oli hotellin pihamaalla heidän järjestämänsä kisailu eri lajeissa. Aivan hulvattoman hauska sekä osallistujille että katsojille :-)

9 Kaikenkaikkiaan hienosti järjestetty viikonloppu ja hienot puitteet. Voi sanoa, että viikonloppu oli yhtä JC-hattaraa. Tulevia tapahtumia * Kuukausitapahtuma Ensi viikon tiistaina vietetään viimeistä kuukausitapahtumaa ennen kesälomia. Paikka on Kotopassin rantasauna (Metsontie 35) klo 17:00 lähtien. Keskustellaan intrasta, saunotaan, syödään ja juodaan. Ruokapuoli hoituu kamarin puolesta mutta tuothan omat juomat mukanasi. Ilmoittaudu mennessä anu.pihlaisto@gmail.com * JC lounas lounastivat Tanja Haaja, Anu Pihlaisto, Helene Tynkkynen, Tommi Harjula sekä Iiri Laurila. Seuraava JC-lounas nautitaan kesäkuussa kuten ennenkin, mutta heinäkuussa ollaan lomilla. Seuraavan lounaan paikka on vielä avoin, mutta tullaan ilmoittamaan Facebookissa (JCI Kotka) ja tekstiviestillä myöhemmin. Päivämäärä on kuitenkin torstaina klo 11:30.

10 Tulevia sekä käynnissä olevia projekteja * Positiivisin Kotkalainen 2012 Projektipäällikkönä toimii uusi koejäsenemme Jesse Kerttula. Jokavuotinen projekti alkoi Kotka Päivänä Kotkan torilla ja päättyy elokuussa. Äänestysaikaa on siis vielä jäljellä kesäkuun 17. päivään saakka. Voittaja julkistetaan Kymijokipäivillä 4.8. Projektipäällikkö: jesseskerttula@gmail.com

11 * HYVÄÄ TUULTA - Meripäivät 50v. lauantaina Kotkan kamari järjestää heinäkuussa Meripäivä-lauantaina noin klo 12:00 21:00 ohjelmaa VPK:n talolla yhdessä ravintola ForYou:n kanssa. Tapahtuman on tarkoitus toimia myöskin kokoontumispaikkana JC:ille, ja tapahtumaan toivotaankin tulevan paljon muiden kamareiden jäseniä, sekä toiminnasta kiinnostuneita. Luvassa on hyvää ruokaa, musiikkia, ja mahtavia ihmisiä, mutta myöskin historiaa Meripäivien viiden vuosikymmenen ajalta. Luvassa on siis monipuolinen tapahtuma kaikille! Tapahtuma on K-18 ja pääsymaksu on 5. * TAPAHTUMAAN TARVITAAN VIELÄ VAPAAEHTOISIA AUTTAMAAN JÄRJESTELYISSÄ * P.S. Jos pystyt tarjoamaan majoitusta muiden kamareiden jäsenille, ilmoitathan siitä projektipäällikölle niin pian kuin mahdollista. Projektipäällikkö: niinaharkonen@hotmail.com * Joulukonsertti Club For Five Kotkan kirkossa Liput tulevat painosta ja lippujen myynti alkaa sen jälkeen välittömästi. Markkinoithan tapahtumaa työpaikallasi! Toivomus on, että myös jokainen teistä toimii lipunmyyjänä omalla työpaikallaan, sekä perheja ystäväpiirissä. Jos sinulla on isompi myyntierä tiedossa, otathan yhteyttä Niinaan. Lippuja tulee myyntiin vain n kpl:tta joten ne menevät nopsasti kaupaksi. Projektin vetäjänä toimii Niina Härkönen: niinaharkonen@hotmail.com

12 * Meripäivä -lehti Julkaisemme Kotkan Nkk:n lehden Meripäivien aikaan. Tarkoituksena on käyttää lehteä nkk:n toiminnasta ja historiasta kertomiseen, sekä kamaritoiminnan mainostamiseen. Tämän takia lehdestä on tarkoitus myös tehdä sillä tavalla ajaton, että sitä voidaan jakaa ainakin loppuvuoden ajan huoletta eri tapahtumissa. Sponsoreita (mainoksia/ilmaista apua lehden tekniseen toteutukseen/painohommat) tarvitaan vielä, sekä myös ideoita artikkeleihin. lmoittelethan niistä projektipäällikömarille: * Kansalliset projektit Nyt on käynnissä Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä sekä Vientitykki! Jos sinulla on hyvä ehdotus, ethän epäröi ilmoittaa sitä mukaan kilpailuun. Tuottavaan Ideaan on lähetetty paikallinen ehdokas hieno homma Anu Peltola! NUORI MAASEUTUYRITTÄJÄ Hakuaika on VIENTITYKKI Hakuaika on Ehdokkaita kilpailusarjoihin voit ilmoitella Anu Peltolalle (COM): Lue lisää kansallisista projekteista ja aikatauluista: /fi/kilpailut/

13 Kansainväliset kokoukset 2012 Kotkan kamarin yhteyshenkilö kansainvälisissä asioissa on INT Niina Härkönen. * Eurooppakokous Braunschweigissa Saksassa Braunschweigin kokous on kohta starttaamassa! Rekkaroitua voit vielä paikan päällä jos lähtöpäätös syttyi vasta nyt. Lue lisää: nettisivuilla on kaikki mahdollinen tieto kokouksesta. * Maailmankokous Taipeissa Taiwanissa Taipein WC-kokouksen rekkarointi on parhaillaan käynnissä. Rekkaroinnin voi tehdä nettisivuilla Kotkan kamarin jäsenille ja koejäsenille korvataan tällä hetkellä voimassa oleva rekkarointihinta, joka on 450 USD. Matkan ja majoituksen voit varata esimerkiksi Matka-Vekalta, joka on virallinen yhteistyökumppani kokousmatkanjärjestäjänä. Matkapaketit löytyvät myös nettisivuiltamme (ks. etusivulta ), sekä jci.fi intrasta. Kotkan kamari järjestää piakkoin WC-illan jossa kerrotaan lisää maailmankokouksesta. Lähde sinäkin mukaan!

14 Toivotan teille kaikille oikein lämmintä & iloista Juhannusta! - Mari

KUUKAUSITIEDOTE Kotkan Nuorkauppakamari ry * 09 / 2012

KUUKAUSITIEDOTE Kotkan Nuorkauppakamari ry * 09 / 2012 KUUKAUSITIEDOTE Kotkan Nuorkauppakamari ry * 09 / 2012 Värikästä syksyä kaikille! Ajankohtaista Uusi hallitus vuodelle 2013 on valittu JCI Kotkan vaalikokouksessa 2.10.2012 PRES (President), puheenjohtaja:

Lisätiedot

Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 02 / 2012

Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 02 / 2012 Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 02 / 2012 Iloista karkauspäivää! Muistathan ilmoittautua viimeistään 29.2. Alue B:n vuosikokoukseen Kouvolaan! Kurkkaa ketkä ovat jo mukana Kouvolassa: http://puustapitkalle.blogspot.com

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE Kotkan Nuorkauppakamari ry * 10 / 2012

KUUKAUSITIEDOTE Kotkan Nuorkauppakamari ry * 10 / 2012 KUUKAUSITIEDOTE Kotkan Nuorkauppakamari ry * 10 / 2012 Pirteää marraskuuta! Menneitä tapahtumia * Kansallinen Vaalikokous Tuumasta Toimeen 12.-14.10. Tampereella KUVIA: https://picasaweb.google.com/114534670634958369861

Lisätiedot

Haukan Sanomat Saapumislehti

Haukan Sanomat Saapumislehti Haukan Sanomat Saapumislehti KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 30.6 5.7.2013, Utin leirikenttä, Kouvola Tervetuloa kauan odotetulle palokuntanuorten

Lisätiedot

Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 01 / 2012

Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 01 / 2012 Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 01 / 2012 Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vuoden 2012 hallitus kokoontui Kick-off Meetingiin Metsolassa 11.1. Seuraava hallituksen kokous on 30.1. Myllyssä klo

Lisätiedot

KOTKAN NUORKAUPPAKAMARIN KUUKAUSITIEDOTE 09/2011

KOTKAN NUORKAUPPAKAMARIN KUUKAUSITIEDOTE 09/2011 KOTKAN NUORKAUPPAKAMARIN KUUKAUSITIEDOTE 09/2011 1. Ajankohtaista tammikuu 2012 2. Menneet tapahtumat marras-joulukuu 2011 3. Uudet koejäsenet 1. Ajankohtaista ja tulevaa kronologisessa järjestyksessä

Lisätiedot

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon 22.10.2018. Hotelli / lentomatkalaisten matkakertomus 20.- 27.10.2018. Adria Clubin jo historian kolmas tehdasvierailu Oivan vetämänä alkoi lauantaina

Lisätiedot

Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 06 / 2012

Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 06 / 2012 Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 06 / 2012 Muistelemme lämmöllä edesmennyttä senaattoriamme Arvo A.V. Mäkeä. Hyvän ihmisen elämä jättää kallisarvoisen muiston ja hänen poismenonsa suuren surun.

Lisätiedot

Salon Rally 3-4.10.2015

Salon Rally 3-4.10.2015 Salon Rally 3-4.10.2015 Laitan tunnelmapaloja Salon Rallysta. Nettisivuille tulevat Hannelen ja Ritva-Liisan esityksistä koosteet. Lauantain esiintyjistä löytyvät kattavat tiedot netistä. Piirin 142 puheenjohtaja

Lisätiedot

Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta Sähköposti: kajaanin.planeetta@gmail.com

Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta Sähköposti: kajaanin.planeetta@gmail.com Julkaisija: Kajaanin Planeetta ry Päätoimittaja: Jari Heikkinen Teksti ja kuvat: Jari Heikkinen, jos ei muuta mainita Ilmestyminen: Kolme numeroa vuodessa (huhtikuu, elokuu, joulukuu) Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta

Lisätiedot

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4.

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4. 1 Mervi Matinlauri Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö RAPORTTI 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA Paikka Veszprém, Unkari Aika 18.3. 12.4.2007 1. Taustatyö ja kohteen kuvaus Tavoitteenani

Lisätiedot

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä KYMEN VIESTIKILTA RY KUTSU 1(5) Kouvola 04.06.2017 Valtakunnalliset Viestimiespäivät 12. 13.08. 2017 Vekaranjärvellä Meillä on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi viettämään kanssamme Valtakunnallisia

Lisätiedot

Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI. Ajankohtaiset

Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI. Ajankohtaiset Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI Ajankohtaiset Sosiaalinen media www.facebook.com/pspel pohjoissuomenpelastusliitto Nettisivuilta ajankohtaista tietoa Toimintatilastot 2014: Nuorisotyö 21 nuoriso-osastoa

Lisätiedot

YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010

YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010 YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010 Tässä numerossa: - Kokouskutsu vuosikokoukseen - Vuosikokouksen ohjelma - Lomaosakeviikkojen arvonta - Hallituksen kevään päätöksiä - KST:n nettisivut - KTK:n nettisivut 19.8.2010

Lisätiedot

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Juhla-,kokous- ja muistelumamatka Lappiin Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Kukonlaulun aikaan syyskuun 19.päivänä aloitimme LaaksojenAutoteknillisen yhdistyksen matkan Rovaniemen suuntaan.

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Lappeenrannasta osallistui Council Meetingiin tänä vuonna kahden delegaatin lisäksi ennätyksellisesti viisi henkilöä. Lappeenranta oli siis hyvin edustettuna. Lähdimme

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 ARVOISAT LEIJONAT, LEOT, LADYT JA PUOLISOT KAUSI ON PUOLIVÄLISSÄ Kausi on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Kiitokset klubeille ja jäsenille menneestä syksystä.

Lisätiedot

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 Torstaina 4.10. saapuivat osallistujat ympäri Suomea ja Norjan Trondheimista. Illalla kokoonnuimme Kaplaakin kiltahuoneelle, jonne

Lisätiedot

Marraskuun tapahtumat

Marraskuun tapahtumat Marraskuu on jo onnellisesti takanapäin ja joulu on ihan kohta ovella. Marraskuun tapahtumat Ennen syyskokouksen alkua Tuulia Alanen-Brandt piti mielenkiintoisen luennon vartalon mittalinjoista ja esitteli

Lisätiedot

KOTKAN NUORKAUPPAKAMARIN KUUKAUSITIEDOTE 07/2011

KOTKAN NUORKAUPPAKAMARIN KUUKAUSITIEDOTE 07/2011 KOTKAN NUORKAUPPAKAMARIN KUUKAUSITIEDOTE 07/2011 1. Ajankohtaista syksy 2011 2. Menneet tapahtumat 3. In Memoriam 1. Ajankohtaista ja tulevaa kronologisessa järjestyksessä Nuorkauppakamareiden Maailmankokous

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA 2016 IPC WDS SUOMI OPEN, SUOMI OPEN 2016 EI-IPC, PYÖRÄTUOLITANSSIN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Lohja, Finland 30. huhtikuuta 1. toukokuuta, 2016 Suomen pyörätuolitanssiliitto

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16 METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2015-16 Luokat ja henkilökunta Ensi lukuvuoden 4A ja 4B 5ABCDE laaja-alainen erityisopettaja Päivi Juustila englannin ja saksan opettaja teknisen työn opettaja koulunkäynnin

Lisätiedot

Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät

Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät Aika ja paikka 6. - 7.5.2017 Scandic Kuopio Satamakatu 1, Kuopio Kohderyhmä Jytyn jäsenet Itä-Suomen alueelta OHJELMA Lauantai 6.5. 09.30-10.15 10.15-10.30

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Pieksämäen Nuorkauppakamari ry hakee Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Alue B:n Vaalikokousta ajalle 10. 12.9.2010.

Pieksämäen Nuorkauppakamari ry hakee Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Alue B:n Vaalikokousta ajalle 10. 12.9.2010. Sivu 1/6 21.5.2009 VAALIKOKOUS HAKEMUS hakee Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Alue B:n Vaalikokousta ajalle 10. 12.9.2010. Kokouspaikkana: Hotelli Savonsolmu Pieksämäellä. Kokouksen teemana: All together!

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan!

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Saapuminen Kotkaan ja majoittuminen Majoitumme Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella (Keskuskatu 21, 48100 Kotka, puh: +358 10 7821 000, kotka.seurahuone@sokoshotels.fi)

Lisätiedot

Saaja Summa Perustelu Päätös. Meri Terho 28,29 euroa Hallitusten megaherkkuaamupala Hyväksyttiin

Saaja Summa Perustelu Päätös. Meri Terho 28,29 euroa Hallitusten megaherkkuaamupala Hyväksyttiin Informaatioverkostojen kilta Athene ry Hallituksen kokous 3/2015 Aika: 23.1.2015, 13.15 Paikka: TTalo, B115 Paikalla: Meri Terho, Reetta Arokoski, Aleksi Pyykkönen, Emmi Peltonen, Julia Isotalo, Mira Lindroos,

Lisätiedot

TYÖPAIKKA, TYÖTEHTÄVÄT

TYÖPAIKKA, TYÖTEHTÄVÄT Vilma Mäkelä TYÖHARJOITTELU ULKOMAILLA 2012 Saneeraus- ja sisustusala, ARSA09 Art In Tanzania P.O. Box 23333, Dar es Salaam Tanzania www.artintanzania.org 16.3-8.4.2012 TYÖPAIKKA, TYÖTEHTÄVÄT Työskentelin

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! SAUNASEURA 27.12.2016 1/5 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - To 18.2. TAPAHTUMAT 2016 SAUNASEURA SAUNAMAFIA ry TÄYTTI 7 VUOTTA. Kuumat Onnittelut Maailman Aktiivisimmalle Saunaseuralle! - Ti 26.4. Klo 17:30-19:00

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

TOUKOTIEDOTE 2017 KUTSU YKKÖSTEN ÄIDEILLE. Oppilaskunnan Iikkarin Tähdet tapahtumassa nähtiin jälleen taidokkaita ja iloisia esityksiä.

TOUKOTIEDOTE 2017 KUTSU YKKÖSTEN ÄIDEILLE. Oppilaskunnan Iikkarin Tähdet tapahtumassa nähtiin jälleen taidokkaita ja iloisia esityksiä. TOUKOTIEDOTE 2017 Tässä tiedotteessa on 7 sivua : Kutsu ykkösten äideille, kuukauden hyve: Vastuullisuus ympäristöstä, Toukokuun aikataulu, Kesäohjelmaa KUTSU YKKÖSTEN ÄIDEILLE Ekaluokkalaisten äidit kutsutaan

Lisätiedot

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior 31.1.-6.2.2016 Latvia M13a ja 14a ryhmät, opettajat Arja Mäkinen ja Merja Räihä suuntasivat junalla kohti Tikkurilaa sunnuntaina. Lensimme ensin Riikaan ja

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Healthy European Youth. Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015

Healthy European Youth. Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015 Healthy European Youth Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015 Tervetuloa Info-iltaan! Illan kulku: - Kahvitarjoilu - rehtorin puheenvuoro Eija Paukkuri - Erasmus-tiimi esittäytyy - viikon ohjelma

Lisätiedot

Aluetapaaminen 1-2016. Kartanohostel WillaNuttu, Savonlinna

Aluetapaaminen 1-2016. Kartanohostel WillaNuttu, Savonlinna Aluetapaaminen 1-2016 Kartanohostel WillaNuttu, Savonlinna Ohjelma Lauantai 14.00 Aluetapaaminen alkaa 16.30 Päivällinen 17.15 Aluetapaaminen jatkuu 18.00 Sauna, palju, kota (iltapala) Sunnuntai 8.00 Aamupala

Lisätiedot

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 2/2012

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 2/2012 Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 2/2012 ITÄ-SUOMEN ALAOSASTON VUOSIKOKOUS IISALMESSA Kokouksen osanottajia Olvin panimomuseossa Pidettiin 7.3.2012 Iisalmessa vuosikokous, kuten toimintasuunnitelmassa

Lisätiedot

Ritva bingo-emäntänä VANA

Ritva bingo-emäntänä VANA VANA JOUNI TENTATTA- Ritva bingo-emäntänä Halusin haastatella Jounia siksi, että hän on ahkerasti kirjoittanut lehteemme vuosien aikana, mutta en muista onko häntä haastateltu lehdessä kertaakaan. Esitin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kehittyvä yritysyhteistyö ja yhteiskuntavastuu Missio: Tarjoamme kestävää johtajuutta, kehittämisen kipinöitä ja intohimoista tekemistä. 2 1. TAUSTA JA TEKIJÄT 1.1 Kalajokilaakson

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Pöytäkirja ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu 1 / ARMATUURI RY 2/2016 21.1.2016

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Pöytäkirja ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu 1 / ARMATUURI RY 2/2016 21.1.2016 ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu 1 / ENERGIATEKNIIKAN KILTA PÖYTÄKIRJA ARMATUURI ry Ylioppilastalo Laserkatu 10 53850 Lappeenranta HALLITUKSEN KOKOUS Aika: Torstai klo 19.30 Paikka: Skinnarilan sauna Skinnarilankatu

Lisätiedot

MAANPUOLUSTUSKILTOJEN LIITTO RY

MAANPUOLUSTUSKILTOJEN LIITTO RY Rakennamme perinteille Elämme tätä päivää Tähtäämme tulevaisuuteen Vapaaehtoisen maanpuolustuksen kansalaisjärjestö vuodesta 1963. Ikään, sukupuoleen ja sotilasarvoon katsomatta. MAANPUOLUSTUSKILTOJEN

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone. Lindholm Matias 2. varapuheenjohtaja. Meriläinen Aapo Jäsen

Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone. Lindholm Matias 2. varapuheenjohtaja. Meriläinen Aapo Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Nuorisovaltuusto AIKA 12.3.2015 klo 17:05-18:40 PAIKKA Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Mäkinen Anni Jäsen Bertling Hannu Puheenjohtaja Hillberg

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 Leiri alkaa perjanitaina 5.9. klo 17:00 ja loppuu sunnuntaina 7.9. noin klo 13:30. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138, 31370

Lisätiedot

11:50 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä T2. 12:00 Lentoliikenne Yhdysvaltoihin, Finnairin viestintäjohtaja Arja Suominen

11:50 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä T2. 12:00 Lentoliikenne Yhdysvaltoihin, Finnairin viestintäjohtaja Arja Suominen Ohjelma: TORSTAI 21.8. 11:50 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä T2 12:00 Lentoliikenne Yhdysvaltoihin, Finnairin viestintäjohtaja Arja Suominen 12:30 Tutustuminen Finnairin uuteen Premium-loungeen

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

2.Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

2.Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirja 1/2016 Aalto yliopiston Arkkitehtikilta ry Hallituksen kokous 1/2016, 5.1.2016, klo 16.00 Metallimiehenkuja 4, 02150 Espoo Paikalla: Puheenjohtaja Miia Suomela Varapuheenjohtaja Hanna Mari Ikonen

Lisätiedot

Venäjän Kontupohjan ja Petroskoin vierailu ja kirjastoseminaari 12.-16.5.

Venäjän Kontupohjan ja Petroskoin vierailu ja kirjastoseminaari 12.-16.5. 2013 Venäjän Kontupohjan ja Petroskoin vierailu ja kirjastoseminaari 12.-16.5. Liisa BenHenia, Eija Kämäräinen, Pirkko Lindberg, Raija Seppänen, Ari Koistinen, Jarkko Oinonen AVI ELY 10.6.2013 Lähiyhteistyön

Lisätiedot

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 Hyvä Sanoma ry järjesti virkistyspäivän Nivalassa helluntaiseurakunnan tiloissa. Se oli tarkoitettu erikoisesti diakonia työntekijöille sekä evankelistoille ja mukana

Lisätiedot

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Paremman avioliiton jatkoseminaari Hartolassa 26.-27.11.2011 Ilmoittaudu www.parempiavioliitto.fi www.hnmky.fi Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Linna-hotelliin ja Hartolaan 26.-27.11.2011. Nyt on

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä.

Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä. TALVIPÄIVÄT ROVANIEMELLÄ 12. 14.4.2013 Talvipäivien suojelijan tervehdys Rakkaat Jyty Ystävät, Minulle on suuri ilo toivottaa Teidät kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle viettämään Talvipäiviä.

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi 1 (7) KUTSU LIONSPIIRI 107-H:n VUOSIKOKOUKSEEN JA -JUHLAAN Paikka: Kummun koulu Kummunkatu 15, 83500 OUTOKUMPU Ohjelma: 09.30 10.00 Aamukahvi piirihallituksen osanottajille 10.00 12.00 Piirihallituksen

Lisätiedot

1 TERVEELLISEN ELÄMÄN TOIMINTAMALLI -HANKKEEN TAVOITTEET JA ARVI- OINTIKRITEERIT

1 TERVEELLISEN ELÄMÄN TOIMINTAMALLI -HANKKEEN TAVOITTEET JA ARVI- OINTIKRITEERIT Terve Elämä! -kampanjan toimintasuunnitelma 2009-2010 Projektikoordinaattori Tanja Ali-Yrkkö 1.6.2009 1 TERVEELLISEN ELÄMÄN TOIMINTAMALLI -HANKKEEN TAVOITTEET JA ARVI- OINTIKRITEERIT Sivistystoimen johtaman

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2014 Sivu 73

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2014 Sivu 73 KOKOUSAIKA 13.10.2014 klo 17.30 19.05 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 302 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Naskali Essi Metsämäki Herkko Säilä Rita Rantala

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011 Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011 Lähdimme Essin kanssa sunnuntai aamuna 27.3 kohti länsisatamaa, josta suuntasimme laivalla kohti Tallinnaa.

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa on käytössä BasWaren TEMmatkanhallintajärjestelmä.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa on käytössä BasWaren TEMmatkanhallintajärjestelmä. 1 TYÖ-, KOULUTUS- JA ULKOMAAN MATKOJA KOSKEVA TEM-MATKANHALLINTAJÄRJESTELMÄ Yleistä Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa on käytössä BasWaren TEMmatkanhallintajärjestelmä. Henkilöstön kaikki matkasuunnitelmat

Lisätiedot

KAUPUNKIOTTELU LAPPEENRANTA 2010

KAUPUNKIOTTELU LAPPEENRANTA 2010 KAUPUNKIOTTELU LAPPEENRANTA 2010 Tervetuloa 26. kaupunkiotteluun 3.-4.9.2010 Lappeenrantaan Itä-Suomen kaikki golfseurat ja lisäksi kaksi aikaisemmin mukana ollutta golfseuraa on kutsuttu 26:een golfseurojen

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

PIRKKA STREET BASKET KEVÄT PALAUTTEET. Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Lisäksi avoimet vastaukset

PIRKKA STREET BASKET KEVÄT PALAUTTEET. Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Lisäksi avoimet vastaukset PIRKKA STREET BASKET KEVÄT 2019 - PALAUTTEET Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Kyllä Ei Jotain siltä väliltä Lisäksi avoimet vastaukset Vastaukset on analysoinut Veera Sääski

Lisätiedot

Bulevardi 12:n WSOY:n kirjamyymälään Vuojoen kartanon kesäretkestä. WSOY:n edustaja Joni Strandberg WSOY "Puutarhan aika" "Onnellinen puutarhuri"

Bulevardi 12:n WSOY:n kirjamyymälään Vuojoen kartanon kesäretkestä. WSOY:n edustaja Joni Strandberg WSOY Puutarhan aika Onnellinen puutarhuri Kirja- ja matkailta Karkasimme puutarhaan kirjojen ja matkojen pariin karkauspäivänä 29.2. Hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua väkeä alkoi saapua Bulevardi 12:n WSOY:n kirjamyymälään tekemään edullisia

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

Tampere 2019 Para Dance Sport International Competition (IPC) & Suomi Open 2019 Wheelchair Dance Competition (non-ipc)

Tampere 2019 Para Dance Sport International Competition (IPC) & Suomi Open 2019 Wheelchair Dance Competition (non-ipc) Tampere 2019 Para Dance Sport International Competition (IPC) & Suomi Open 2019 Wheelchair Dance Competition (non-ipc) Tällä lomakkeella tilataan pääsyliput, majoitus, kuljetukset ja ateriat Tampere 2019

Lisätiedot

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä Leirilehti 11.06.2015 NUMERO 2 Leirin avajaiset Pelastusjohtaja Harri Setälä Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA TAKU 1 ILOISIA LEIRIKASVOJA AKU 2 Sää huomenna 14 RUOAKSI HUOMENNA: 7.30 aamupala: kaurapuuro,

Lisätiedot

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen!

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Tuntuuko siltä, että rippikouluusi on vielä valovuoden mittainen matka? Todellisuudessa rippikoulusi alkuun ei ole kovinkaan pitkä aika. Kaikki rippikouluryhmät

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2018-19 Luokat ja henkilökunta 4A Jaana Hekkanen, 4B Antti Ranta, 4F Niina Siltari, 4H Petri Korpi 3B Saku-open sijainen, 3C Susanna Hasiwar, 3D Annukka Goman laaja-alainen

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015

Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015 Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015 Syksy aloitettiin mukavasti yöleirikoululla Ruunassa Raunin majalla. Yön vietto oli palkka yrittäjä Rauni Hietaselle keväällä tehdystä ikkunanpesusta Raunilla

Lisätiedot