Vuonna 2015 ja aikaisemmin tehdyt keskeneräisenä olevat valtuustoaloitteet. Kaupunginvaltuusto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuonna 2015 ja aikaisemmin tehdyt keskeneräisenä olevat valtuustoaloitteet. Kaupunginvaltuusto 13.02.2012 5"

Transkriptio

1 Vuonna 2015 ja aikaisemmin tehdyt keskeneräisenä olevat valtuustoaloitteet Valtuustoaloite / Nopeiden tietoliikenneyhteyksien edistäminen Karkkilassa Kaupunginvaltuusto Valtuutettu Anu Helena Frosterus jätti seuraavan Karkkilan Vihreä valtuustoryhmän valtuustoaloitteen: "Karkkilan on edistettävä alueellaan nopeita tietoliikenneyhteyksiä Useiden karkkilalaisten tietoliikenneyhteydet uhkaavat jäädä ainoastaan ruuhkautuvien langattomien ratkaisujen varaan. Karkkilalla ei kuitenkaan ole varaa jäädä kehityksestä jälkeen tämän suhteen. Valokuitu on sijoitus tulevaisuuteen. Hyvät tietoliikenneyhteydet ovat pysyvän asutuksen edellytys tulevaisuudessa. Se on sähköverkkoon verrattava kertainvestointi, jolla pärjää vuosikymmeniä eteenpäin. Valokuitu mahdollistaa yritystoiminnan ja etätyön ja pitää näin syrjäisetkin seudut vetovoimaisina ja elinkelpoisina. Ilman nopeita tietoliikenneyhteyksiä, emme voi myöskään pärjätä kilpailussa hyvistä veronmaksajista. Uusia asuinalueita rakennettaessa tämä seikka on tietenkin huomioitava, mutta on tarpeen kehittää myös olemassa olevia, vanhoja asuinalueita. Kiinteän ja langattoman verkon suurin ero on siinä, että kiinteässä valokuituverkossa nopeus on käyttäjämääristä riippumatta sama eli nopea. Langattomassa verkossa nopeus on suoraan verrannollinen käyttäjien määriin, mitä enemmän käyttäjiä, sitä hitaammin ja epävarmemmin verkko toimii. Valtio myöntää rahoitusta valokuituverkkojen rakentamiseen harvaan asutuille alueille. Rahoituksen ehtona on, että valokuituverkolle on riittävää kysyntää ja kunta sekä teleoperaattori osallistuvat kustannuksiin. Karkkilan onkin hyödynnettävä mahdolliset valtion tuet valokuituverkkojen rakentamisessa. Toisaalta on myös huomioitava, että nopeiden tietoliikenneyhteyksien edistäminen ei välttämättä tarkoita, että Karkkila myös rakentaisi tai maksaisi yhteydet. Karkkilan Vihreät esittävät, että Karkkilassa on tehtävä suunnitelma siitä, miten Karkkila voi edistää nopeiden tietoliikenneyhteyksien saamista kaikille karkkilalaisille. Toimenpiteet: Tekninen lautakunta lausuu, että valokuituhankkeet toteutetaan vuoden 2012 osalta yhteistyössä Liikelaitoskuntayhtymä Puhdin kanssa ja ratkaistaan valokuituhankkeiden jatkotoimenpiteet ja yhteistyö- ja rahoitusmahdollisuudet mahdollisesti jo kuluvan vuoden aikana. Kaupunginhallitus jätti kokouksessaan asian pöydälle lisäselvityksiä varten.

2 Valtuustoaloite / Nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamista edistävän työryhmän perustaminen Kaupunginvaltuusto Valtuutettu Mika Tallgrén jätti seuraavan Karkkilan Sosialidemokraattisen Puolueen valtuustoryhmän valtuustoaloitteen: "Nuorten työttömyys on iso ongelma niin meillä kuin muuallakin. Globaalisti lisääntynyt nuorisotyöttömyys uhkaa jo kokonaisia maanosia. Euroalueella tilanne on synkin Espanjassa ja Kreikassa, joissa joka toinen nuori on vailla töitä. Irlannissa luku hipoo 30 %:a. Maaliskuun 2012 tilaston mukaan Suomessa nuorten vuotiaiden työttömyys oli 24 %. Karkkilan työttömyysprosentti oli ELY-keskuksen huhtikuun tilaston mukaan 8,2 prosenttia. Työvoimaa Karkkilassa on 4416 henkilöä. Työttömiä työnhakijoita on 363 henkilöä, joista alle 25-vuotiaita on 50. Nuoret aikuiset tarvitsevat työtä valmistuttuaan tai mahdollisuuden koulutukseen kykyjensä mukaan. Tämä on nuoren ihmisen kannalta oikein. Nuorten työttömyys on myös tärkeä asia kaupungin talouden kannalta. Mitä pidempään nuori on työttömänä, sitä suurempi on nuortensyrjäytymisriski. Työttömänä nuori on yhteiskunnan tuen varassa. Lisäksi nuori on poissa tuottavasta työstä, jonka palkkatulosta hän voisi maksaa veroja. Nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi on viime vuosina tehty paljon. Muun muassa etsivä nuorisotyönhanke on ollut käynnissä niin meillä kuin monessa muussakin kunnassa. Nuorten työpajatoimintaa on Karkkilassa menestyksekkäästi tarjonnut Ruukinpaja. Maan hallitus on ottanut tilanteen vakavasti ja hallitusohjelman yksi kärkihankkeista on nuorten yhteiskuntatakuun toteuttaminen. Hanke toteutetaan 2013 alusta. Yhteiskuntatakuu takaa jokaiselle alle 25-vuotiaalle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle työ-, harjoittelu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään 3 kuukaudessa työttömäksi joutumisesta. Hankkeen toteuttaminen on suuri haaste ja se edellyttää laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Meillä on puoli vuotta aikaa valmistautua siihen. SDP:n valtuustoryhmä esittää, että Karkkilaan perustettaan nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamista edistävä työryhmä. Työryhmään tulisi kuulua kaikki asiaan vaikuttavat tahot kuten nuoret itse, koulut, työnantajan edustajat, työvoimaviranomaiset, paikalliset työmarkkinajärjestöjen sekä kolmannen sektorin edustajat." Toimenpiteet: Kaupunginhallitus on lähettänyt valtuustoaloitteen johtoryhmälle valmisteltavaksi.

3 Valtuustoaloite / Vanhan Vihdintien turvallisuuden parantaminen Kaupunginvaltuusto Valtuutettu Tuija Kalpa jätti seuraavan Karkkilan Vasemmistoliiton valtuustoryhmän valtuustoaloitteen: "Karkkilan Vanha Vihdintie on hyväkuntoinen, mutta erittäin kapea ja turvaton jalankulkijalle sekä pyöräilijälle. Aloitteen lähtökohtana on, että Karkkila huomioi tien turvallisuuden jalankulkutiellä Vanhan Vihdintien alkuosuudelta ainakin 5 km verran. Tie on suhteellisen vilkas sekä nopeudet nousevat joskus yli sallitun nopeuden. Lapsiperheiden asuttama sekä lenkkeilijöiden suosima Vanha Vihdintie on erittäin vaarallinen tiellä liikkujalle tien kapeuden vuoksi. On suotavaa, että kaupunki ottaa huomioon myös muut tehdyt aloitteet Vanhan Vihdintien osalta ja tekee tiestä kaikille turvallisen kulkea. Jos tieosuus on jonkun muun vastuulla, on kaupungin oltava aloitteellinen tieosuuden turvallisuuden lisäämisessä kuntalaisten hyväksi." Toimenpiteet: Kaupunginhallitus on lähettänyt valtuustoaloitteen teknisen lautakunnan valmisteltavaksi.

4 Valtuustoaloite / Työharjoitteluun kaupungille Kaupunginvaltuusto Lea Peltola jätti yhdessä muiden Karkkilan Perussuomalaisten valtuustoryhmän "Nuoremme joutuvat käymään ammatillisen koulutuksen muualla kuin kotikaupungissaan. Harmittelemme, etteivät he useinkaan työllistä itseään omaan kaupunkiinsa, vaan ikävän usein pitävät Karkkilaa paikkana jolla ei ole heille mitään tarjottavaa. Täten Karkkilan Perussuomalaiset ry esittää, että kaupunki astuisi lähemmäs nuoria tarjoutumalla monialaiseksi työharjoittelupaikaksi. Työharjoittelija on työnantajalle kulutonta työvoimaa. Kaupungissa on monia aloja joissa työskentelee erittäin ammattitaitoisia, usein pitkähkön työuran jo tehneitä, joilta nuoremme saisivat hyviä neuvoja ammattiinsa. Mielestämme näin toimimalla nuoret kokisivat konkreettisesti, että välitämme heistä oikeasti. He saisivat myös mahdollisuuden saada kaupungistaan eri näkökulman. Ja vaikka välttämättä he eivät työllisty Karkkilaan, saattaisivat he jäädä asumaan sekä maksamaan veronsa kotikaupunkiinsa. Myös Karviaisenkin talousarviossaan esittämä tappiollinen lukema nuorten kohdalla, joka selvästi johtuu paikkakunnalta pois muuttamisesta, saattaisi pienentyä. Me Karkkilan Perussuomalaiset emme usko, että asiaa tarvitsee ns. rahalla mainostaa, vaan ilmoitus kaupungin internet- sivuille sekä soitto Nummelan sekä Lohjan ammattikouluihin riittäisi." Toimenpiteet: Kaupunginhallitus on lähettänyt valtuustoaloitteen johtoryhmän valmisteltavaksi.

5 Valtuustoaloite / Kuukausimatkakortti Höökikyytiin Kaupunginvaltuusto Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan Vihreät valtuustoryhmän "Karkkilan Höökikyytiin on kertamaksun lisäksi saatava ostaa kuukausimatkakortti, jotta joukkoliikenne Karkkilassa pääsee kehittymään. Karkkilan Vihreät tekivät valtuustoaloitteen sisäisen joukkoliikenteen kehittämisestä ja esittivät, että suljettuna tilausajona toteutetut koulukuljetukset avataan kaikille asiakkaille avoimeksi joukkoliikenteeksi. Näin kävi ja elokuusta 2013 on Karkkilassa liikennöinyt sisäisen joukkoliikenteen pikkubussi: Höökikyyti. Höökikyydin matkassa on maksuttomaan koulukuljetukseen oikeutettujen lisäksi kulkenut elokuusta jouluun mennessä 1066 kertalipun maksanutta asiakasta. Matkustajien määrä on kasvanut kaiken aikaa ja yksin tammikuun aikana maksuttomaan koulukuljetukseen oikeutettujen lisäksi Höökikyydissä matkusti 372 kertalipun maksanutta asiakasta. Hyvä näin, mutta joukkoliikenteen kehittymisen kannalta on ratkaisevan tärkeää, että asiakkailla on halutessaan mahdollisuus ostaa myös kuukausimatkakortti. Höökikyydin kahden euron hintainen kertamatka kuulostaa kohtuulliselta, mutta hinta on huomattavan kallis, jos Höökikyytiä käyttää matkustamiseen päivittäin. Vertailun vuoksi HKL:n 30 päivän matkakortti maksaa 23,30 euroa lapsilta ja 46,50 euroa aikuisilta. Karkkilan Höökikyydillä päivittäin kaksi kyytiä matkustava aikuinen ja lapsi maksaa vastaavasti 120 euroa per henkilö. Tuolla hinnalla toteutuu vain satunnainen joukkoliikenteen käyttö. Ei siis ole millään tavoin perusteltua, että säännöllisesti matkustavien asiakkaiden täytyy maksaa yksittäisiä kertamatkoja ja kuljettajan puljata rahojen kanssa. Toisaalta ei ole myöskään perusteltua, että alle viiden kilometrin koulumatkaa kulkevien täytyy maksaa koulumatkastaan kertamaksuina. (Perusopetuslaki velvoittaa oppilaan kotikuntaa kustantamaan yli viiden kilometrin koulumatkan.) Myös iäkkäiden matkustajien matkat lisääntyisivät kuukausimatkakortin myötä, kun heidän ei enää tarvitsisi säännöstellä matkustamistaan. Kuukausikortilla matkustamista voikin verrata seisovasta pöydästä syömiseen. Ylensyönnin tapaan ei ole pelkoa, että sisäinen joukkoliikenne laskee hyötyliikunnan määrää, ennemmin päin vastoi. Kävellessä bussipysäkille saa lapsi enemmän liikuntaa kuin vanhempien kuljettaessa autolla koulumatkaa. Ikäihmisten osalta joukkoliikenteen aktiivinen käyttö vapauttaa myös yksinäisyydeltä, kun välttämättömien kauppamatkojen lisäksi ihmiset pääsevät kyläilemään ja harrastamaan. Joukkoliikennettä kehittäessä ei lähtökotana saa olla pelko, että matkustajia voi tulla liiaksi paljon. Mitä isompi on matkustajamäärä, sen toimivamman ja vetovoimaisemman joukkoliikenteen tulemme saamaan. Hyvin käynnistynyt Höökikyyti on hyvin pienillä toimenpiteillä mahdollista kehittää entistäkin vetovoimaisemmaksi. Kuukausimatkakortti on joukkoliikenteen kehittymisen ehto."

6 Toimenpiteet: Kaupunginhallitus on lähettänyt valtuustoaloitteen johtoryhmän valmisteltavaksi.

7 Valtuustoaloite / Valtuustokokouksen puheenvuorojen rajaaminen ja videointi Kaupunginvaltuusto Ilkka Kivistö jätti yhdessä muiden Karkkilan Perussuomalaiset valtuustoryhmän "Aloite on kaksiosainen. Karkkila on jälkijunassa valtuutettujen puheaikojen rajaamisessa, valtaosassa kunnista rajaaminen on käytössä. Ehdotamme vastaavaa käytäntöä Karkkilaan. Tässä vaiheessa emme ota kantaa puheajan pituuteen, sehän on neuvottelu kysymys. Jos puheajat ovat rajattuja tarpeeksi lyhyiksi, demokratia paranee kun niin sanotut joukon hiljaisimmatkin saavat paremmin puheenvuoroja. Jos haluamme päätyä puheajan rajaamiseen, voidaan se ottaa käyttöön jo seuraavassa valtuuston kokouksessa. Toinen osa aloitteesta koskee kokouksien videointia. Lohjalla on sellainen käytössä, sieltä voimme kysellä miten se olisi parasta järjestää. Lohjalla Luksia on mukana järjestelyssä. Saamiemme tietojen mukaan alkukustannukset ovat noin 2000 euroa, ja vuotuiset käyttökustannukset noin 150 euroa. Videot pitää saada kansalaisten nähtäviksi verkossa, jolloin avoimuus ja yleinen kiinnostus yhteisten asioiden hoitoa kohtaan paranee. Toivomme, että täällä Karkkilassakin siirrymme vihdoin nykyaikaan." Toimenpiteet: Kaupunginhallitus on lähettänyt valtuustoaloitteen johtoryhmän valmisteltavaksi.

8 Vastaus valtuustoaloitteeseen / Harjun kentän käytettävyyden kehittämiseksi tutkimus maapinnan laskemisesta Kaupunginvaltuusto Timo Palenius jätti yhdessä muiden Karkkilan Kokoomus valtuustoryhmän "Allekirjoittaneet valtuutetut esittävät että ns. Harjun Kentän käytettävyyden kehittämiseksi tutkittaisiin mahdollisuudet laskea kentän nykyistä pintaa noin Huhdintien tasolle. Kentän nykyinen korkeusasema säilytettäisiin Helsingintien puoleisella reunalla, jolloin kaupunkikuva ei olennaisesti muuttuisi. Muodostuva penkere toimisi tuulensuojana sekä estäisi pelivälineiden karkaamisen Helsingintielle. Samalla penger muodostaisi luonnollisen katsomon eri tapahtumille. Kenttä ja nykyinen tori muodostaisivat yhdessä toiminnallisen kokonaisuuden joka helpottaisi tapahtumien järjestämistä. Samalla alueen valvottavuus paranisi olennaisesti. Kentän alueelta poistettava maa voitaisiin sijoittaa Asemanrantaan, jossa tullaan jatkossa tarvitsemaan puhtaita maamassoja." Toimenpiteet: Kaupunginhallitus lähetti valtuustoaloitteen teknisen lautakunnan valmisteltavaksi.

9 Valtuustoaloite / Ahmoon koulun suunnittelu Kaupunginvaltuusto Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan vihreät valtuustoryhmän "Koska Ahmoon koulun lakkauttamisen syy ei ole alueen riittämättömässä oppilasmäärässä, vaan ensisijaisesti riittämättömissä opetustiloissa, on perusteltua, että Ahmoolle käynnistetään uuden koulun hankesuunnittelu. Nyhkälän koulussa ei löydy oppilasmäärien kasvulle varaa ja siten kouluhankkeen käynnistäminen vuodesta 2016 alkaen ei ole ennenaikaista, vaan on linjassa kaupungin kasvustrategian kanssa. Karkkilan Vihreät esittävät, että ensi vuoden talousarvioon varataan euroa Nyhkälän koulun tarve- ja hankesuunnittelun käynnistämiseksi." Toimenpiteet: Kaupunginhallitus lähetti valtuustoaloitteen kasvatus- ja opetuslautakunnan valmisteltavaksi, joka hankkii tarvittavat lausunnot ao. tahoilta.

10 Valtuustoaloite / Hissittömien kerrostalojen avustukset Kaupunginvaltuusto Rauno Salonen jätti yhdessä muiden Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuutettujen kanssa seuraavan valtuustoaloitteen: "Valtakunnallisestikin on suunta vanhuspalveluissa kohti kotona asumista mahdollisimman pitkään. Tämä on myös vanhuksen kannalta paras ja viihtyisin vaihtoehto. Oman kodin tuttu ympäristö luo elämänarvoisen ympäristön elää ja olla. Eri asia on ne vanhukset, joiden fyysiset ja psyykkiset edellytykset yksin asumiseen eivät enää ole riittävät. Heille pitää tarjota paikka tehostetussa asumispalvelussa, jossa on ympärivuorokautinen mahdollisuus hoitoon ja turvaan. Aikaa omassa kodissa asumiseen mahdollisimman pitkään ja turvallisesti tulee pidentää. Kuitenkin, jos koti sijaitsee toisessa tai kolmannessa kerroksessa, eikä talossa ole hissiä, käy asuminen, muuten vielä toimintakykyiselle ihmiselle, omassa kodissa mahdottomaksi. Tämä pakottaa ennenaikaiseen siirtymiseen tehostettuun asumispalveluun, joka tulee kalliiksi ja voi myös heikentää elämisen laatua. Kerrostalon hissi mahdollistaa vanhuksen asumisen pidempään kotonaan ja toisaalta se helpottaa ja nopeuttaa vanhuspalveluhenkilöstön toimintaa näissä kohteissa. Lisäksi kiinnostus ja arvostus Karkkilan asuntoja kohtaan kasvaa ja näin ne osaltaan kohottavat kiinnosta muuttaa Karkkilaan ja asua täällä. Hissien rakentamisella on myös työllistävä vaikutus ja se on samalla viesti paikkakunnan aktiivisuudesta ja toimeliaisuudesta. Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että tutkitaan mahdollisuus kaupungin myöntämään avustukseen kerrostalojen hissien hankintaan. Valtio antaa avustusta jo nyt 50 %, mutta kaupunki voisi olla mukana edistämässä hanketta omalla osuudellaan esim. 15 %:lla. Asia vaatii tarkempaa tutkimista, jotta saadaan määritettyä oikea ja riittävä taso kaupungin osuudelle, sekä tarvittava tiedotus ja -opastus taloyhtiöille jotta kaikkia asukkaita hyödyttävä hanke saadaan mahdollisimman monessa taloyhtiössä liikkeelle." Toimenpiteet: Kaupunginhallitus lähetti valtuustoaloitteen teknisen lautakunnan valmisteltavaksi, joka hankkii tarvittavat lausunnot ao. tahoilta.

11 Valtuustoaloite / Talouden tasapainotusryhmän perustaminen Kaupunginvaltuusto Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan Vihreät valtuustoryhmän "Suuri puhallus Karkkilan kaupungin talouden sopeuttamisessa Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja muut läsnäolijat Kesällä 2013 valtuusto hyväksyi Karkkilan talouden tasapainotusohjelman, joka sisälsi muun muassa tavoitteen leikata kaupungin henkilöstön palkkakuluja yhteensä 10 prosenttia vuosien aikana. Tasapainotusohjelma ohjeisti jakamaan säästötavoitteen vuosille ja toteuttamaan leikkauksen tasaisesti kaikilta toimialoilta, sekä hyödyntämään henkilöstön eläköitymisiä. Joulukuussa 2013 tuo säästötavoite toteutettiin kuitenkin kerta rykäyksellä ja ytneuvottelujen tuloksena sanottiin irti kehityspäällikkö, kaupunginpuutarhuri, kunnossapitotyöntekijä, ajoneuvonkuljettaja, asiakassihteeri ja kiinteistönhoitaja. Irtisanomisten lisäksi kaupungin koko kirjaston henkilökunta sekä työväenopiston rehtorin virka osa-aikaistettiin. Irtisanomisista johtuen kaupunki sai karenssiajan, jonka aikana kaupungin palvelukseen ei saanut palkata uusia työtekijöitä. Maaliskuussa 2015 päättyneen karenssin jälkeen kaupunginhallitus on kuitenkin näyttänyt unohtaneen koko talouden sopeuttamisen. Tuotannollisin ja taloudellisin perustein tehtyjä leikkauksia ei siis toteutettu tasapainotusohjelman mukaisesti, vaikka euromääräinen säästötavoite aluksi toteutuikin. Henkilöstön palkkakulut laskivat, mutta vain siihen saakka, kun kaupungin karenssiaika uusien työntekijöiden palkkaamiseksi päättyi. Nyt maaliskuussa päättyneen karenssiajan jälkeen kaupunginhallitus on nimittäin myöntänyt uusien työntekijöiden palkkaamiseksi täyttölupia jatkuvalla syötöllä. Talouden tasapainottamisen ohjelmassa esitetty säästötavoite eläköitymisten huomioimisesta näyttää myös unohtuneen. Sen lisäksi, että kaupungin henkilöstömäärä on paisunut, ovat toimialajohtajat saaneet ylimääräisiä palkankorotuksia, työväenopiston rehtorin virkasuhteen osaaikaistamiseen sisältyneet säästöt purettiin jo aiemmin ja vapaa-aikasihteerin virka täytettiin, myös aivan uusia toimenkuvia on tehtailtu jo useita, kun on myönnetty täyttöluvat muun muassa työllisyydenhoitokoordinaattorin ja henkilöstöasiantuntijan virkaan. Huomenna puolestaan tekniselle lautakunnalle esitetään, osa-aikaisen LVI-tarkastajan viran muuttamista kokoaikaiseksi vesihuoltopäällikön viraksi. Vapaa-aikalautakunta puolestaan on saamassa pian esityksen kirjastonjohtajan viran muuttamisesta vapaa-aikatoimen päälliköksi. Kaikki nämä tehtävänimikkeiden muutokset pitävät sisällään ylennyksen ja palkankorotuksen. Karkkilan Vihreät ovat huolestuneina seuranneet tätä kehitystä. Olen esittänyt huoleni henkilöstömenojen kasvusta kaupunginhallitukselle, mutta täytyy sanoa, että en ole edes varma, kuunteliko kukaan. Ainakaan kukaan ei vaivautunut esitystäni kommentoimaan ja siksi huoleni on nyt yhä suurempi.

12 Olemme taas lähtöpisteessä. Kaupungin hienosti alkanut talouden sopeuttaminen päättyi repsahdukseen. Aivan samalla tavoin eräillä päättyy paasto ja tiukka laihdutuskuuri holtittomaan herkutteluun. Samaan tapaan, kun laihduttajan kilot tullee takaisin, samalla tavalla kaupungin säästöt ovat pian hävinneet olemattomiin. Talouden tasapainotusryhmän esitys talouden tasapainottamiseksi olisi kuitenkin edelleen toimiva tapa laihduttaa. Ohjelma ei nimittäin ollut mikään pikadieetti, kun alkujaan työryhmän sitä tehdessä totesimme, että talouden kuntoon saattaminen vaatii elämäntapamuutoksen ja pitkäjänteisyyttä. Vihreät ovat yhä vakuuttuneempia siitä, että Karkkilan kaupunginhallitus on kaupunkimme talouden suurin uhka. Emme kuitenkaan vielä tällä kertaa esitä valtuustolle kaupunginhallituksen luottamuksesta äänestämistä, vaan esitämme, että kaupunginhallitus ottaa välittömästi käyttöönsä talouden tasapainotusryhmän. Työryhmän kokoonpanon tulee olla sama kuin tasapainotusohjelman valmistellut ryhmä oli, jotta työ talouden sopeuttamiseksi voi jatkua mahdollisimman pian." Toimenpiteet: Kaupunginhallitus lähetti valtuustoaloitteen talousja henkilöstöjohtajan valmisteltavaksi, joka hankkii tarvittavat lausunnot ao. tahoilta.

13 Valtuustoaloite / Karkkilan liikuntapaikkasuunnitelman päivitys Kaupunginvaltuusto Päivi Hellgren jätti yhdessä muiden Vasemmistoliiton valtuustoryhmän "Karkkilan liikuntapaikkasuunnitelma päivitettävä tämän hetken tarpeisiin Karkkilassa käydään tällä hetkellä monenlaista kädenvääntöä ja keskustelua siitä miten, mihin ja mitä liikuntapaikkoja pitäisi rakentaa ja kunnostaa. Liikuntapaikkojen rakentaminen pitää olla suunniteltua ja hallittua. Vain näin voidaan taata kuntalaisille toimivat ja tasapuoliset liikuntamahdollisuudet. Tällä hetkellä voimme iloksemme todeta, että meillä on loistavat sisäliikuntapaikat ja toimiva yleisurheilukenttä. Karkkilalaisten yksi tärkeimmistä virkistysalueista on Toivikkeen ainutlaatuinen ulkoilualue aivan keskustamme tuntumassa. Se on kuntalaisten suosima ja arvostama lenkkeily-, hiihto-, marjastus- ja sienestysalue. Tällä hetkellä kuntalaisten henkireikä Toivike on uhattuna, koska soranottoa suunnitellaan ja maankäyttösopimukset ovat umpeutumassa. Liikuntapaikat tarvitsevat jatkuvaa huoltoa ja ylläpitämistä. Liikkujille tarvitaan myös huolto- ja sosiaalitiloja. Myös tavallisen kuntoliikkujan arkipäivään on panostettava enemmän parantamalla lenkkeilijöiden, pyöräilijöiden ja jääurheilua harrastavien harrastusmahdollisuuksia. Myös jalkapalloa harrastavien lasten ja nuorten harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet tulee turvata, sillä Helsingintien pallokenttä (Millis) tarvitsee peruskorjauksen. Ehdotuksemme on, että liikuntatoimintoja keskitetään mahdollisimman paljon samalle alueelle. Meidän tulee ensimmäiseksi ratkaista, onko tuo alue Harju, Asemanranta,Pyhäjärven rantapuisto,käpylä tai kenties jokin muu? Kaikkea emme saa hetkessä ja yhdellä kertaa, siksi ehdotamme, että teemme/päivitämme yhdessä liikuntapaikkasuunnitelman, johon kaikki sitoutuvat. Keskittäminen tuottaa säästöjä ja parantaa palvelujen käytettävyyttä. Suunnittelulla varmistamme kuntalaisten tasapuolisen kohtelun ja viihtyvyyden. Suunnittelulla turvataan myös se, että voimme maksimoida erilaisten toiminta-avustusten ja valtionosuuksien saatavuuden. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa meillä ei ole varaa hutilointiin." Toimenpiteet: Kaupunginhallitus lähetti valtuustoaloitteen vapaaaikalautakunnan valmisteltavaksi, joka hankkii tarvittavat lausunnot ao. tahoilta.

14 Valtuustoaloite / Karkkilan kaupungin maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmat Kaupunginvaltuusto Ville Saukkola jätti yhdessä muiden Karkkilan Perussuomalaiset valtuustoryhmän "Karkkilan kaupungilla ei ole laadittu maahanmuutto- tai kotouttamisohjelmaa. Maahanmuuttovirasto käsillä olevan kriisin alkumetreillä kyseli kuntien ja kaupunkien halukkuutta ja mahdollisuutta nyt saapuvien henkilöiden ja perheiden majoittamiseen. Lausuntoja kunnioitettiin ja ne otettiin huomioon. Tilanne muuttui nopeasti kiireen keskellä. Yksityisten kanssa tehtiin sopimuksia kuntaa tai kaupunkia kuulematta. Sosiaali- ja terveysministeriössä, työ- ja elinkeinoministeriössä, oikeusministeriössä, siis käytännössä kaikissa ministeriöissä virkamiehet tekevät pitkää päivää, jotta hallitsematon ja kansainvälisiä sopimuksia loukkaava siirtolaisuus saadaan kuriin. Maahanmuuttovirasto on tiukentanut kantaansa, pohjoismaiden ministerit sopivat tavoitteekseen yhtenäisten käytänteiden luomisen. Meitä on koetettu aivopestä; Eihän se mitään maksa, valtio maksaa. Hyvä ystävä, valtio olet sinä ja minä. Puolueettomia laskelmia kustannuksista on ollut mahdoton saada. Jos niitä on kysytty, niin on leimattu rasistiksi. Tilanne on muuttunut olennaisesti muutaman viikon aikana. On ymmärretty, että opetuksen ja varhaiskasvatuksen lisäksi tilanne kuormittaa myös muita toimialoja kuten sosiaalija terveyssektoria sekä luo painetta uudelle asuntotuotannolle. Taloustutkimuksen juuri julkaisema mielipidemittaus kertoi maahanmuuttokriittisten mielipiteiden kasvaneen. Kukaan ei kiistä, että esim. Syyriassa ja tietyissä osissa Irakia on täysi sotatila. Humanitäärisen avun tarve on välttämätön ja avulla on kiire. Siitä millä tavalla ja missä ongelma ratkaistaan, ollaan montaa mieltä. Pitäisikö apu mieluummin kohdistaa lähelle kriisialuetta? Ovatko nyt Suomeen saapuneet henkilöt niitä, joilla on välittömin avun tarve? Mitä jos tarjoaisimmekin pääosin apua niille, jotka ovat jo YK:n pakolaisleireillä, ja ovat saaneet pakolaisstatuksen? Ehdotamme, että Karkkilaan laaditaan maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmat. Lähtökohtaisesti niissä noudatetaan viimeisimpiä linjauksia ja päätöksiä, joita maahanmuuttovirastossa ja ministeriöissä on tehty. Ohjelmia suunnittelemaan perustetaan viranhaltija vetoinen projektiryhmä, jonka edustajat koostuvat kaikista poliittisista ryhmistä, mukaan lukien sitoutumattomat valtuutetut sekä Muutoksen edustaja. Ennen kuin ohjelmat tulevat kaupunginvaltuustoon päätettäväksi, ne käyvät lausuntokierroksella valtuustoryhmillä. Karkkilan Perussuomalaiset näkevät, että näin toimien kaikkien ääni tulee kuuluville, ja demokratia toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla."

15 Toimenpiteet: Kaupunginhallitus lähetti valtuustoaloitteen kasvatus- ja opetuslautakunnan valmisteltavaksi, joka hankkii tarvittavat lausunnot ao. tahoilta.

Vastaus valtuustoaloitteeseen / Karkkilan liikuntapaikkasuunnitelman päivitys

Vastaus valtuustoaloitteeseen / Karkkilan liikuntapaikkasuunnitelman päivitys Kaupunginvaltuusto 106 07.12.2015 Kaupunginhallitus 302 14.12.2015 Vapaa-aikalautakunta 26 04.04.2017 Kaupunginhallitus 91 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 34 08.05.2017 Vastaus valtuustoaloitteeseen / Karkkilan

Lisätiedot

Valtuutettu Hannele Lehto-Laurilan ym. aloite työryhmän perustamiseksi nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi

Valtuutettu Hannele Lehto-Laurilan ym. aloite työryhmän perustamiseksi nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 36 1.2.2016 Asianro 333/00.00.01/2012 6 Valtuutettu Hannele Lehto-Laurilan ym. aloite työryhmän perustamiseksi nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi

Lisätiedot

Luettelo vuonna 2014 ja aikaisemmin tehdyistä keskeneräisinä olevista valtuustoaloitteista

Luettelo vuonna 2014 ja aikaisemmin tehdyistä keskeneräisinä olevista valtuustoaloitteista Valtuustoaloite / Karkkilan kulttuuri- ja liikuntatoimen organisaatiomuutosten selvittäminen Kaupunginvaltuusto 21.03.2011 23 Anu Helena Frosterus jätti Karkkilan vihreät ry:n nimissä seuraavan valtuustoaloitteen:

Lisätiedot

Luettelo vuonna 2012 ja aikaisemmin tehdyistä keskeneräisinä olevista valtuustoaloitteista

Luettelo vuonna 2012 ja aikaisemmin tehdyistä keskeneräisinä olevista valtuustoaloitteista Valtuustoaloite / Karkkilan kulttuuri- ja liikuntatoimen organisaatiomuutosten selvittäminen Kaupunginvaltuusto 21.03.2011 23 Anu Helena Frosterus jätti Karkkilan vihreät ry:n nimissä seuraavan valtuustoaloitteen:

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen / Harjun kentän käytettävyyden kehittämiseksi tutkimus maapinnan laskemisesta

Vastaus valtuustoaloitteeseen / Harjun kentän käytettävyyden kehittämiseksi tutkimus maapinnan laskemisesta Kaupunginvaltuusto 69 29.09.2014 Kaupunginhallitus 247 06.10.2014 Tekninen lautakunta 30 19.03.2015 Kaupunginhallitus 100 11.05.2015 Tekninen lautakunta 101 22.09.2015 Tekninen lautakunta 66 02.06.2016

Lisätiedot

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta Kaupunginhallitus 93 25.03.2013 Tekninen lautakunta 44 14.05.2013 Tekninen lautakunta 79 19.11.2013 Kaupunginhallitus 5 20.01.2014 Kaupunginvaltuusto 3 27.01.2014 Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen

Lisätiedot

191/01.00.00/2013. Kaupunginvaltuusto 02.04.2013 69. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti seuraavan aloitteen:

191/01.00.00/2013. Kaupunginvaltuusto 02.04.2013 69. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 69 02.04.2013 Kaupunginhallitus 255 30.09.2013 Kaupunginhallitus 52 10.02.2014 Kaupunginvaltuusto 30 10.03.2014 Kaupunginhallitus 341 10.11.2014 Kaupunginvaltuusto 114 17.11.2014 Vasemmistoliiton

Lisätiedot

Hyvinvointitoimikunta 16.09.2014

Hyvinvointitoimikunta 16.09.2014 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 5/2014 53 Hyvinvointitoimikunta 16.09.2014 Aika 16.09.2014 klo 18:30-20:23 Paikka Kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) 4258 3627 tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.

valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) 4258 3627 tai sähköposti etunimi.sukunimi@karkkila. Kasvatus- ja opetuslautakunta 28 21.04.2015 Kaupunginhallitus 84 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto 16 25.05.2015 Ahmoon koulun yhdistäminen Nyhkälän kouluun ja lakkauttaminen 16/12.00.01/2015 Kasvatus- ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) Kaupunginvaltuusto. 15 Asianro 1130/14.07.00/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) Kaupunginvaltuusto. 15 Asianro 1130/14.07.00/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 15 Asianro 1130/14.07.00/2012 Valtuustoaloite nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamista edistävän työryhmän perustamisesta Kuopioon Kaupunginhallitus 14.1.2013 27:

Lisätiedot

Nuorten yhteiskuntatakuu 8.5.2012. Elise Virnes

Nuorten yhteiskuntatakuu 8.5.2012. Elise Virnes Nuorten yhteiskuntatakuu 8.5.2012 Elise Virnes Nuorten yhteiskuntatakuu Pääministeri Kataisen hallitusohjelmaan on kirjattu nuorten yhteiskuntatakuun toteuttaminen nuorten työllisyyden edistämiseksi ja

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan vihreät valtuustoryhmän valtuutettujen kanssa seuraavan valtuustoaloitteen:

Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan vihreät valtuustoryhmän valtuutettujen kanssa seuraavan valtuustoaloitteen: Kaupunginvaltuusto 42 25.05.2015 Kaupunginhallitus 131 01.06.2015 Vapaa-aikalautakunta 72 10.11.2015 Vapaa-aikalautakunta 7 02.02.2016 Kaupunginhallitus 26 15.02.2016 Kaupunginvaltuusto 11 14.03.2016 Vastaus

Lisätiedot

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin Kaupunginhallitus 196 17.09.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 133 30.10.2012 Kaupunginhallitus 270 26.11.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 48 29.04.2013 Kaupunginhallitus 144 20.05.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa?

Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa? Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa? Vastaa sen pohjalta, millaista Ruotsin paras vanhustenhoito sinun mielestäsi olisi. Yritä pohtia, miten haluaisit asioiden olevan

Lisätiedot

Nuorisotoimen verkko. Palveluverkko- ja organisaatiotyöryhmä 46 05.03.2015. Kasvatus- ja opetuslautakunta 34 01.04.2015 188/00.01.

Nuorisotoimen verkko. Palveluverkko- ja organisaatiotyöryhmä 46 05.03.2015. Kasvatus- ja opetuslautakunta 34 01.04.2015 188/00.01. Palveluverkko- ja 46 05.03.2015 organisaatiotyöryhmä Kasvatus- ja opetuslautakunta 34 01.04.2015 Nuorisotoimen verkko 188/00.01.02/2015 PALRYH 05.03.2015 46 Lohjan kaupungin nuorisotoimen palvelut koostuvat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunginvaltuusto 55 15.06.2015. 55 Asianro 1974/01.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunginvaltuusto 55 15.06.2015. 55 Asianro 1974/01.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 24 22.4.2015 Kaupunginhallitus 160 18.5.2015 55 Asianro 1974/01.02.00/2015 Lausunto perhepäivähoitajien palkkausta koskevaan valtuustoaloitteeseen

Lisätiedot

Vastaus Lalli Partisen valtuustoaloitteeseen pakolaisten kustannuksista ja valtion tuista

Vastaus Lalli Partisen valtuustoaloitteeseen pakolaisten kustannuksista ja valtion tuista Kaupunginhallitus 110 14.03.2016 Kaupunginvaltuusto 35 29.03.2016 Vastaus Lalli Partisen valtuustoaloitteeseen pakolaisten kustannuksista ja valtion tuista 1204/00.02.04.00/2015 KH 110 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Kuljetuselinkeino ja kunnallinen päätöksenteko

Kuljetuselinkeino ja kunnallinen päätöksenteko Kuljetuselinkeino ja kunnallinen päätöksenteko Elokuu 2012 * Puolue, jota edustan: Kansallinen Kokoomus Suomen Sosialidemokraattinen Perussuomalaiset Suomen Keskusta Vasemmistoliitto Vihreä liitto Suomen

Lisätiedot

Kuntaliiton työllisyyspoliittinen. ohjelma

Kuntaliiton työllisyyspoliittinen. ohjelma Kuntaliiton työllisyyspoliittinen ohjelma Sisällysluettelo Kuntaliiton työllisyyspoliittinen ohjelma 3 Kuntaliiton työllisyyspoliittiset linjaukset 4 1) Työnjaon selkeyttäminen 4 2) Aktivointitoiminnan

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 24.06.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 189 11.11.2014 Kaupunginhallitus 479 17.11.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 206 09.12.2014 Kaupunginhallitus 32 02.02.2015 Liikennepalveluasiantuntijan

Lisätiedot

Valtuutettu Väyrysen ym. valtuutettujen aloite koskien koululaisten bussimatkoja

Valtuutettu Väyrysen ym. valtuutettujen aloite koskien koululaisten bussimatkoja Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 408/08.01.00/2015 47 Valtuutettu Väyrysen ym. valtuutettujen aloite koskien koululaisten bussimatkoja historia Kaupunginvaltuusto 20.10.2008 156 Valtuutettu Heikki

Lisätiedot

MITEN KUNTAA JOHDETAAN VAIKUTTAVUUDELLA JA HYVINVOINTITIEDOLLA. Kuntaliitto 6.5.2014 Kehitysjohtaja Soile Kuitunen

MITEN KUNTAA JOHDETAAN VAIKUTTAVUUDELLA JA HYVINVOINTITIEDOLLA. Kuntaliitto 6.5.2014 Kehitysjohtaja Soile Kuitunen MITEN KUNTAA JOHDETAAN VAIKUTTAVUUDELLA JA HYVINVOINTITIEDOLLA Kuntaliitto 6.5.2014 Kehitysjohtaja Soile Kuitunen Kunnan tehtävänä on hyvinvoinnin tuottaminen asukkailleen ja kestävän kehityksen edistäminen

Lisätiedot

KUNTALAISTEN JA VALTUUTETTUJEN TEKEMIEN ALOITTEIDEN KÄSITTELY

KUNTALAISTEN JA VALTUUTETTUJEN TEKEMIEN ALOITTEIDEN KÄSITTELY TEKEMIEN ALOITTEIDEN KÄSITTELY KERAVAN KAUPUNKI Keskushallinto 7.12.2010 2 Sisällys 1. ALOITE JA ALOITEOIKEUS... 3 1.1. Aloite... 3 1.2. Kunnan asukkaan aloiteoikeus... 3 1.3. Valtuustoryhmän ja valtuutetun

Lisätiedot

Aloite merkittiin pöytäkirjaan ja lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Aloite merkittiin pöytäkirjaan ja lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi. Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 82 27.8.2012 Asianro 337/10.03.01.00/2012 4 Valtuustoaloite: Selvityksen laatiminen koulukeskuksen parkkipaikoista Päätöshistoria Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa ver Ohjelma kuntavaaleihin Pidetään kaikki mukana Jokaista ihmistä pitää arvostaa SDP:n tavoite on inhimillinen Suomi. SDP haluaa, että Suomessa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Jokaista ihmistä pitää

Lisätiedot

Kh 26. HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen. Kunnanhallitus 21.1.2008 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA

Kh 26. HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen. Kunnanhallitus 21.1.2008 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen Kunnanhallitus 21.1.2008 39 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA Kh 26 Valmistelija: kunnansihteeri Sinikka Lappalainen, Kermanrannantie 7,

Lisätiedot

Teematyöryhmätapaaminen 12.4.2010

Teematyöryhmätapaaminen 12.4.2010 Teematyöryhmätapaaminen 12.4.2010 Tarja Salonen Ammatinvalintapsykologi Jyväskylän työ- ja elinkeinotoimisto Ammatinvalinta- ja urasuunnittelupalvelut Koulujen ulkopuolella olevien asiakkaiden ammatinvalinnanohjaus,

Lisätiedot

Asia: Poikkeamishakemus koskien kiinteistöä RN:o ja sillä sijaitsevaa entistä Ul. Pyhäjärven kunnantaloa, Karkkila

Asia: Poikkeamishakemus koskien kiinteistöä RN:o ja sillä sijaitsevaa entistä Ul. Pyhäjärven kunnantaloa, Karkkila Karkkilan kaupunki Sivistystoimiala Kulttuurin ja vapaa-ajan palvelualue Museotoimi Karkkilan kaupunki Tekninen toimiala Maankäytön ja ympäristön palvelualue Viite: Lausuntopyyntönne 18.12.2015 Asia: Poikkeamishakemus

Lisätiedot

Lohjan kaupunki. Ympäristö- ja rakennuslautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma

Lohjan kaupunki. Ympäristö- ja rakennuslautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma Lohjan kaupunki Ympäristö- ja rakennuslautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma Ympäristö- ja rakennuslautakunta 11.12.2014 1 1 YMPÄRISTÖ- JA RAKENNUSLAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET... 2 2 YMPÄRISTÖ-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 11.04.2016 klo 16:00-18:15 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:15 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:15 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Nuorten yhteiskuntatakuu eli nuorisotakuu 2013

Nuorten yhteiskuntatakuu eli nuorisotakuu 2013 Nuorten yhteiskuntatakuu eli nuorisotakuu 2013 24.10.2012 Turku Kjell Henrichson Yhteiskuntatakuun taustoja 110 000 perusasteen varassa olevaa alle 30-vuotiasta. 55 000 työtöntä alle 30-vuotiasta, joista

Lisätiedot

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Kooste mielipiteistä: Virkistys Karperönjärvi on virkistyksen kannalta

Lisätiedot

Pieksämäen kaupungin Strategia 2020

Pieksämäen kaupungin Strategia 2020 Liitenro1 Kh250 Kv79 Pieksämäen kaupungin Strategia 2020 2 Pieksämäen kaupungin strategia 2020 Johdanto Pieksämäen strategia vuoteen 2020 on kaupungin toiminnan punainen lanka. Strategia on työväline,

Lisätiedot

Keskusta-oikeisto valtuustoryhmän valtuustoaloite kotihoidon kuntalisän käyttöönotosta Äänekoskella

Keskusta-oikeisto valtuustoryhmän valtuustoaloite kotihoidon kuntalisän käyttöönotosta Äänekoskella Kaupunginvaltuusto 60 08.09.2008 Kaupunginhallitus, julkinen 287 15.09.2008 Perusturvalautakunta 86 30.09.2009 Kaupunginhallitus, julkinen 55 15.02.2010 Kaupunginvaltuusto 25 08.03.2010 Keskusta-oikeisto

Lisätiedot

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS 1 VIRKAMIESLAUTAKUNTA ASIA 8/2008 VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS Päätös nro 51/2008 29.8.2008 Asia Palkkaa vastaavaa korvausta koskeva vaatimus ym. Virasto yliopisto Vaatimukset Yliopisto on määrättävä maksamaan

Lisätiedot

ONNISTUNUT TYÖHÖNPALUU

ONNISTUNUT TYÖHÖNPALUU ONNISTUNUT TYÖHÖNPALUU Työhön paluu-malli on tarkoitettu esimiehen apuvälineeksi, kun työntekijä palaa pitkän työstä poissaolon (äitiysloma, sairasloma, vuorotteluvapaa) jälkeen takaisin töihin. Työhön

Lisätiedot

Valtuustoaloitteen johdosta voidaan mainita seuraavaa:

Valtuustoaloitteen johdosta voidaan mainita seuraavaa: Työllisyystoimikunta 11 18.03.2009 Perusturvalautakunta 48 23.04.2009 Kunnanhallitus 244 11.05.2009 Valtuustoaloite / passiivinen työmarkkinatuki 1454/09/093/2009 TYÖL 11 Vasemmistoliiton valtuustoryhmä

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskus toteaa lausunnossaan seuraavaa (TE-toimistojen kommentit omana kohtanaan lausunnon lopussa):

Kaakkois-Suomen ELY-keskus toteaa lausunnossaan seuraavaa (TE-toimistojen kommentit omana kohtanaan lausunnon lopussa): LAUSUNTO KASELY/498/00.02.00/2012 10.8.2012 Työ- ja elinkeinoministeriö Viite Asia TEMin lausuntopyyntö; luonnos hallituksen esitykseksi laiksi julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta sekä eräiden siihen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1412/ /2019

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1412/ /2019 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2019 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 22 20.3.2019 89 Asianro 1412/08.01.01/2019 Vastaus valtuustoaloitteeseen / hyperhiihto- ja supersyysloman tapahtumien saavutettavuuden

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolain toimeenpano Euran kasvatus- ja opetuspalveluissa

Oppilas- ja opiskelijahuoltolain toimeenpano Euran kasvatus- ja opetuspalveluissa Kasvatus- ja opetuslautakunta 39 18.06.2014 Kunnanhallitus 134 11.08.2014 Valtuusto 29 29.09.2014 Oppilas- ja opiskelijahuoltolain toimeenpano Euran kasvatus- ja opetuspalveluissa 1305/12.01.03/2014 Kasvope

Lisätiedot

Pä ä tö ksentekö jä hällintö (päätöksenteko, hallinto, talous, henkilöstö ja tietojärjestelmät)

Pä ä tö ksentekö jä hällintö (päätöksenteko, hallinto, talous, henkilöstö ja tietojärjestelmät) Maaningan kuntalaisillat Keskusta 12.3.2012 Pä ä tö ksentekö jä hällintö (päätöksenteko, hallinto, talous, henkilöstö ja tietojärjestelmät) Mikä huolettaa eniten, jos Maaninka ja Kuopio liittyvät yhteen?

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2010 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 30.11.2010

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2010 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 30.11.2010 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2010 1 322 9.11.2010 pöydälle pantu asia LAUSUNTO VANHUSTEN HOITOPAIKKOJEN SÄILYTTÄMISTÄ JA LISÄÄMISTÄ KOSKEVASTA VALTUUSTOALOITTEESTA Terke 2010-2346 Esityslistan asia

Lisätiedot

Ajankohtaista koulukuljetuksista

Ajankohtaista koulukuljetuksista Ajankohtaista koulukuljetuksista Karhukuntien liikenneturvallisuusja koulukuljetusseminaari 4. 5.10.2012 Kai Leppimäki, Porin kaupungin koulutusvirasto Porin koulutoimen kuljetusoppilaat Tilastopäivän

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2015 5.2.2015 14 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia.

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia. LIITE 4 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan Ammattijärjestö

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Kuka kylää kehittää? Salon seudun malli kyläsuunnitteluun

Kuka kylää kehittää? Salon seudun malli kyläsuunnitteluun Kuka kylää kehittää? Salon seudun malli kyläsuunnitteluun Salon seudun suunnittelumalli yhdistää toiminnallisen kyläsuunnittelun ja maankäytön suunnittelun Toiminnallinen kyläsuunnitelma edustaa kyläläisten

Lisätiedot

Asumisen tukeminen nuorisotakuun toteutumisen mahdollisuutena. Tuomas Nurmela Puheenjohtaja Nuorisoasuntoliitto

Asumisen tukeminen nuorisotakuun toteutumisen mahdollisuutena. Tuomas Nurmela Puheenjohtaja Nuorisoasuntoliitto Asumisen tukeminen nuorisotakuun toteutumisen mahdollisuutena Tuomas Nurmela Puheenjohtaja Nuorisoasuntoliitto Miksi nuorisotakuuta tarvitaan? Vuosittain noin 3 5 % ikäluokasta ei jatka toisen asteen opetukseen

Lisätiedot

MAOL 17.11.2012. Ajankohtaiskatsaus Koulutusjohtaja Heljä Misukka

MAOL 17.11.2012. Ajankohtaiskatsaus Koulutusjohtaja Heljä Misukka MAOL 17.11.2012 Ajankohtaiskatsaus Koulutusjohtaja Heljä Misukka Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö 2012-2017 2012 2013 2014 2015 2016 Esi-, 2017 perus- ja lisäopetuksen opsin perusteet

Lisätiedot

Lausunnon antamisen määräaika on 15.1.2016. Lausuntopyyntö ja valitus ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa.

Lausunnon antamisen määräaika on 15.1.2016. Lausuntopyyntö ja valitus ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa. Kaupunginhallitus 10 11.01.2016 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle valitukseen koskien valtuuston päätöstä vuoden 2016 talousarvion hyväksymisestä Poikeluksen päiväkodin sulkemisen osalta / Koskela

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) Opetuslautakunta POL/4 25.08.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) Opetuslautakunta POL/4 25.08.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) 4 Oikaisuvaatimus luokanopettajan virkaan ottamisesta määräajaksi HEL 2015-006724 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n

Lisätiedot

Projektipäällikkö Matti Mäkelä Turun kaupungin kasvatus- ja opetustoimi LAAJENNETUN KOULUTUSTAKUUN REUNAEHDOT. Koulutustakuu NYT -seminaari 13.12.

Projektipäällikkö Matti Mäkelä Turun kaupungin kasvatus- ja opetustoimi LAAJENNETUN KOULUTUSTAKUUN REUNAEHDOT. Koulutustakuu NYT -seminaari 13.12. Projektipäällikkö Matti Mäkelä Turun kaupungin kasvatus- ja opetustoimi LAAJENNETUN KOULUTUSTAKUUN REUNAEHDOT Koulutustakuu NYT -seminaari 13.12.2011 Esityksen rakenne: o mikä? o miten? o miksi? Mistä

Lisätiedot

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä. Valtuustosali 5.2.2014

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä. Valtuustosali 5.2.2014 Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020 Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä Valtuustosali 5.2.2014 Vaihe 1A. Osallistujia pyydettiin kertomaan, millaiset olisivat Nurmijärven hyvät lasten

Lisätiedot

Lähidemokratian vahvistaminen

Lähidemokratian vahvistaminen Lähidemokratian vahvistaminen Kuntaliitosverkoston seminaari Kuntatalo 4.6.2014 Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, tutkija ritva.pihlaja@pp.inet.fi Lähidemokratiasta on? enemmän kysymyksiä kuin vastauksia,

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 849/10.03.01.00/2013 390 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv historia Kaupunginvaltuusto 2.9.2013

Lisätiedot

LASTEN KOTIHOIDONTUEN KUNTALISÄ / ALOITTEET 75/08.050/2010 142/08.050/2009. Ptltk 40 Liitteet 1-2.

LASTEN KOTIHOIDONTUEN KUNTALISÄ / ALOITTEET 75/08.050/2010 142/08.050/2009. Ptltk 40 Liitteet 1-2. Perusturvalautakunta 40 07.04.2010 Kunnanhallitus 79 12.04.2010 Perusturvalautakunta 48 21.04.2010 Kunnanhallitus 93 26.04.2010 Perusturvalautakunta 56 19.05.2010 Kunnanhallitus 127 07.06.2010 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 390 15.12.2014 Asianro 849/10.03.01.00/2013 9 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista historia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2012 1 (5) Yleisten töiden lautakunta Ka/2 11.12.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2012 1 (5) Yleisten töiden lautakunta Ka/2 11.12.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2012 1 (5) 566 Yleisten töiden lautakunnan lausunto Päivi Lipposen ym. valtuustoaloitteesta, joka koskee uuden koirapuiston perustamista Herttoniemeen HEL 2012-013810 T

Lisätiedot

Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Kaupunginhallitus 52 15.02.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01.

Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Kaupunginhallitus 52 15.02.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01. Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Kaupunginhallitus 52 15.02.2016 Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016 Opetuslautakunta 26.01.2016 7 Valmistelija: varhaiskasvatuspalveluiden esimies Anna Karlsson,

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Liikenneväylät kuluttavat

Liikenneväylät kuluttavat Liikenneväylät kuluttavat Suuri osa liikenteen aiheuttamasta luonnonvarojen kulutuksesta johtuu liikenneväylistä ja muusta infrastruktuurista. Tie- ja rautatieliikenteessä teiden ja ratojen rakentamisen

Lisätiedot

HE 51/2015 vp eduskunnalle laiksi vuorotteluvapaalain muuttamisesta

HE 51/2015 vp eduskunnalle laiksi vuorotteluvapaalain muuttamisesta Akava ry Lausunto 1 (6) Eduskunta Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta TyV@eduskunta.fi Asiantuntijakuuleminen tiistaina 10.11.2015 klo 12.15 HE 51/2015 vp eduskunnalle laiksi vuorotteluvapaalain muuttamisesta

Lisätiedot

VALTUUSTOALOITTEET H:/Kv Loimaa/2015 Loimaan valtuustoaloitteet syyskuu 2015 LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄ. asiakaskysely tehty helmikuussa 2013

VALTUUSTOALOITTEET H:/Kv Loimaa/2015 Loimaan valtuustoaloitteet syyskuu 2015 LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄ. asiakaskysely tehty helmikuussa 2013 1 LOIMAAN KAUPUNKI VALTUUSTOALOITTEET H:/Kv Loimaa/2015 Loimaan valtuustoaloitteet syyskuu 2015 Asianumero Aloite ja tehdyt toimenpiteet Käsittely jatkuu/ Keskustan 5.3.2012 1025/0.01.016/12 (907/0.01.016/11

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

NEUVOA-ANTAVA KYSELY 2010

NEUVOA-ANTAVA KYSELY 2010 NEUVOA-ANTAVA KYSELY 2010 PALTAMON YRITTÄJIEN JA YRITTÄJÄJÄRJESTÖN YHTEISTYÖ TYÖVOIMATALON KANSSA Kysely postitettu 27.10.2010 Kyselyn saanut n. 111 yritystä (n=111) Yhteistyössä Kainuun Yrittäjien kanssa

Lisätiedot

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin!

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! 30.1.2015 Kankaanpään kehitysvammaisten ryhmäkodin harjannostajaiset Hyvä juhlaväki, On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! Tämä hanke on tärkeä monessakin

Lisätiedot

Varhaiskasvatus Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa vuosille Helsinki. Heli Jauhola

Varhaiskasvatus Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa vuosille Helsinki. Heli Jauhola Varhaiskasvatus Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa vuosille 2011 2016 9.2.2012 Helsinki Heli Jauhola Hallitusohjelma ja Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2011-2016 Hallitusohjelman

Lisätiedot

KIERTOKIRJE KOKOELMA

KIERTOKIRJE KOKOELMA POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJE KOKOELMA 1954 N:o 29-30 N :o 29. Kiertokirje kovan rahan lähettämisestä Suomen Pankin pää- ja haarakonttoreihin. Tiliohjesäännön 50 :n 2. kohdan määräysten mukaan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 84 12.04.2016 Tekninen lautakunta 93 26.04.2016. Tekniikka- ja ympäristöpalvelut -toimialan organisaatio 1.1.

Tekninen lautakunta 84 12.04.2016 Tekninen lautakunta 93 26.04.2016. Tekniikka- ja ympäristöpalvelut -toimialan organisaatio 1.1. Tekninen lautakunta 84 12.04.2016 Tekninen lautakunta 93 26.04.2016 Tekniikka- ja ympäristöpalvelut -toimialan organisaatio 1.1.2017-11436/00.01.00/2016, 11901/00.01.00/2016 Tela 12.04.2016 84 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Laadukkaampaa asumista

Laadukkaampaa asumista Isännöitsijän opas Laadukkaampaa asumista Hissi auttaa arjessa, olipa kyseessä sitten koiran ulkoiluttaminen, vauvanrattaiden kanssa liikkuminen tai muutto uuteen kotiin. Pääset häkkivarastollesi vaivattomasti,

Lisätiedot

Valtuutettu Ismo Soukolan valtuustoaloite maahanmuuton Hämeenlinnan kaupungille aiheuttamien kokonaiskustannusten selvittämisestä

Valtuutettu Ismo Soukolan valtuustoaloite maahanmuuton Hämeenlinnan kaupungille aiheuttamien kokonaiskustannusten selvittämisestä Valtuutettu Ismo Soukolan valtuustoaloite maahanmuuton Hämeenlinnan kaupungille aiheuttamien kokonaiskustannusten selvittämisestä KV 11.10.2010 18 Valtuutettu Ismo Soukola jätti valtuustolle, siitä ennen

Lisätiedot

Kansanedustajat, syksy 2015

Kansanedustajat, syksy 2015 Kansanedustajat, syksy 215 1. Puolue 1 2 4 Keskusta Kokoomus Kristillisdemokraatit Perussuomalaiset Ruotsalainen kansanpuolue Sosialidemokraatit Vasemmistoliitto Vihreät 4 2. Vastaajan sukupuoli 1 2 Nainen

Lisätiedot

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin.

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin. 1 ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSPERIAATTEET (KULJETUSSÄÄNTÖ) 1.8.2011 ALKAEN YLEISET PERIAATTEET Perusopetuslain 32 :n mukaan koulumatkoilla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen, mikäli - perusopetusta

Lisätiedot

Lapinjärvi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto

Lapinjärvi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Kommenttipuheenvuoro Lapinjärvitalo Lapinjärvi 31.8.2017 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ym.fi Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma 2013-2017 Tavoitteet: parantaa ikääntyneiden

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle

Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle Sivistystoimen neuvottelupäivät 4.10.2012 Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Esityksen aiheita Poimintoja hallitusohjelmasta

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Suj/1 1 JOUKKOLIIKENNELAUTAKUNTA 6.3.2008

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Suj/1 1 JOUKKOLIIKENNELAUTAKUNTA 6.3.2008 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Suj/1 1 1 LAUSUNTO VALTUUSTOALOITTEESTA (ANTTILA) KOSKIEN JOUKKOLIIKENTEEN VAPAA- TAI ALENNUSLIPPUJEN MYÖNTÄMISTÄ IKÄIHMISILLE HKL Halke 2007-2242 / 666 10.10.2007 (Määräaika

Lisätiedot

KOUVOLAN JOUKKOLIIKENTEEN OSTOSOPIMUS ALKAEN YLEISINFO KAUPUNGISTA JA LIIKENTEESTÄ

KOUVOLAN JOUKKOLIIKENTEEN OSTOSOPIMUS ALKAEN YLEISINFO KAUPUNGISTA JA LIIKENTEESTÄ KOUVOLAN JOUKKOLIIKENTEEN OSTOSOPIMUS 4.6.2018 ALKAEN YLEISINFO KAUPUNGISTA JA LIIKENTEESTÄ SISÄLTÖ 1. Kouvolan kaupunki 1 2. Kouvolan joukkoliikenne 1 2.1 Matkustajavirta 1 2.2 Reittikartat 1 2.3 Lipputuotteet

Lisätiedot

Sorkkisten koulun lakkauttaminen

Sorkkisten koulun lakkauttaminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 67 26.10.2015 Kunnanhallitus 192 02.11.2015 Valtuusto 53 09.11.2015 Sorkkisten koulun lakkauttaminen 250/12.00.00/2015 Kasvope 26.10.2015 67 Euran kunnan kouluverkkosuunnitelmaa

Lisätiedot

Tervetuloa Työnvälitykseen

Tervetuloa Työnvälitykseen Tervetuloa Työnvälitykseen Välkommen till Arbetsförmedlingen Finska Tämä on Työnvälitys Haetko työtä? Haluatko lisätietoja työmarkkinoista? Tarvitsetko vinkkejä ja neuvoja löytääksesi haluamasi työn?

Lisätiedot

TAUSTAA IIN OPETUSALUEJAON NYKYMALLI TARKASTELUNÄKÖKULMAT

TAUSTAA IIN OPETUSALUEJAON NYKYMALLI TARKASTELUNÄKÖKULMAT Iin kunta SELVITYS UUDESTA OPETUSALUEJAOSTA 1.8.2012 TAUSTAA Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 21.12.2009 päättänyt Iin kunnan talouden tasapainottamissuunnitelmasta. Vuoden 2010 aikana laadittiin edelliseen

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

EK-ARTU hanke ja yhteistyökumppanit: Kolmannen sektorin tapaaminen Kotkassa ma 3.12.2012

EK-ARTU hanke ja yhteistyökumppanit: Kolmannen sektorin tapaaminen Kotkassa ma 3.12.2012 EK-ARTU hanke ja yhteistyökumppanit: Kolmannen sektorin tapaaminen Kotkassa ma 3.12.2012 Ehdotuksia yhteistyöhön lisäämiseksi kolmannen sektorin ja kunnan välillä Esille nousseita turvallisuutta vähentäviä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/27 22.04.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/27 22.04.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (5) 452 V 7.5.2014, Kaj / Valtuutettu Yrjö Hakasen aloite asuntotonttien maanvuokrien uudelleenmäärittämisestä HEL 2014-000571 T 00 00 03 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

48 LISÄMÄÄRÄRAHA / KISKOBUSSILIIKENTEEN YHTEYKSIEN PARANTAMISEN KUNTARAHAOSUUS... 98

48 LISÄMÄÄRÄRAHA / KISKOBUSSILIIKENTEEN YHTEYKSIEN PARANTAMISEN KUNTARAHAOSUUS... 98 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SISÄLLYSLUETTELO 48 LISÄMÄÄRÄRAHA / KISKOBUSSILIIKENTEEN YHTEYKSIEN PARANTAMISEN KUNTARAHAOSUUS... 98 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 97 KUNNANHALLITUS Kokouksen paikka

Lisätiedot

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 2011 LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 12.10.2011 Liikunnan arvostus Pieksa ma ella ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation

Lisätiedot

Kuntavierailunne 1.10.2011 yhteydessä Polvijärven kunta haluaa saattaa tietoonne seuraavat kunnan kannalta tärkeät asiat:

Kuntavierailunne 1.10.2011 yhteydessä Polvijärven kunta haluaa saattaa tietoonne seuraavat kunnan kannalta tärkeät asiat: POLVIJÄRVEN KUNTA 1.10.2011 1/5 Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen Kuntavierailunne 1.10.2011 yhteydessä Polvijärven kunta haluaa saattaa tietoonne seuraavat kunnan kannalta tärkeät asiat: KUNTA- JA

Lisätiedot

Nurmijärven Maankäytön Kehityskuva 2040. Nettikyselyn tuloksia

Nurmijärven Maankäytön Kehityskuva 2040. Nettikyselyn tuloksia Nurmijärven Maankäytön Kehityskuva 2040 Nettikyselyn tuloksia Kysymykset 1. Miten ajattelet oman / lastesi elämän / Nurmijärven muuttuvan vuoteen 2040 mennessä? 2. Mitkä ovat mielestäsi Nurmijärven mahdollisuudet

Lisätiedot

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi Senioribarometri 2006 Senioribarometrin tarkoitus Päätimme heti pilotoida myös Senioribarometrin, sillä vanhemman väestön tarpeet ja toiveet ovat meille tärkeitä sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

Lisätiedot

OPPILASKUNTAKANSIO. www.sastamalannuoret.fi 2015-2016. SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi

OPPILASKUNTAKANSIO. www.sastamalannuoret.fi 2015-2016. SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi OPPILASKUNTAKANSIO www.sastamalannuoret.fi 2015-2016 SASTAMALAN KAUPUNKI www.sastamala.fi Sisällys OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN... 2 Yhteisökasvatuksen ja osallisuuden periaatteet... 2 Oppilaskuntaosallisuus...

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 7.3.2016 Voimaantulopäivä 1.4.2016 Soveltamisala 1 Luottamushenkilölle suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

Ikäryhmät ja alennusryhmät Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä 1.7.2014 alkaen. Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.3.2013:

Ikäryhmät ja alennusryhmät Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä 1.7.2014 alkaen. Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.3.2013: Page 1 of 5 Liite 9 Ikäryhmät ja alennusryhmät Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä 1.7.2014 alkaen Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.3.2013: Jotta joukkoliikennejärjestelmä olisi aidosti yhtenäinen

Lisätiedot

1. Valtuutettu Veijo Oinosen aloite Aluehallintovirastolle selvittämään Ensihoidon palvelutasopäätöstä rautavaaralaisten osalta

1. Valtuutettu Veijo Oinosen aloite Aluehallintovirastolle selvittämään Ensihoidon palvelutasopäätöstä rautavaaralaisten osalta Kunnanvaltuusto 10 11.05.2015 Kunnanhallitus 132 25.05.2015 Kunnanhallitus 146 08.06.2015 Perusturvalautakunta 21 20.01.2016 Valtuutettujen aloitteet/valtuutettu Veijo Oinosen valtuustoaloite 11.5.2015

Lisätiedot

ZA4883. Flash Eurobarometer 247 (Family life and the needs of an ageing population) Country Specific Questionnaire Finland

ZA4883. Flash Eurobarometer 247 (Family life and the needs of an ageing population) Country Specific Questionnaire Finland ZA4883 Flash Eurobarometer 247 (Family life and the needs of an ageing population) Country Specific Questionnaire Finland 2008 EUROBAROMETER ON FAMILIES, AND ADAPTING TO THE NEEDS OF AN AGEING POPULATION

Lisätiedot

Risteys oli vaarallinen. Siksi minä puutuin asiaan. Satu, Ilola. Neljä tapaa. vaikuttaa Vantaalla

Risteys oli vaarallinen. Siksi minä puutuin asiaan. Satu, Ilola. Neljä tapaa. vaikuttaa Vantaalla Risteys oli vaarallinen. Siksi minä puutuin asiaan. Satu, Ilola Neljä tapaa vaikuttaa Vantaalla Miksi osallistua? Kunnassa päätetään monista asioista, jotka vaikuttavat arkeesi: esimerkiksi kouluista,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/20 26.02.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/20 26.02.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) 44 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto paperittomien siirtolaisten terveyspalveluja koskevasta ponnesta HEL 2012-013915 T 00 00 03 Päätös päätti antaa kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Vuoden 2014 korjaus- ja energia-avustukset käynnistysavustus. 27.1.2014 Eeva-Liisa Anttila

Vuoden 2014 korjaus- ja energia-avustukset käynnistysavustus. 27.1.2014 Eeva-Liisa Anttila Vuoden 2014 korjaus- ja energia-avustukset käynnistysavustus 27.1.2014 valtion määrärahaosuus/ Tamp.osuus 2011 / 90 milj. / 3.96 milj. 2012 / 56,3 milj. / 1.86 milj. 2013 / 50,5 milj. / 1.38 milj. 2014

Lisätiedot