Metalliteollisuuden markkinanäkymät

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Metalliteollisuuden markkinanäkymät"

Transkriptio

1 Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 2/2010 Sisältö 2/2010 Metalliteollisuuden markkinanäkymät...1 Kansainväliset asiakkaat luottavat Teknoksen korkean teknologian tuotteisiin Helkaman polkupyörät valmistetaan kestämään Siltojen maalausjärjestelmät...7 Teknoksen uudet nettisivut...8 Julkaisija: Teknos Oy Toimitus: Merja Jakobsson Taitto: Mainostoimisto Dynastia Oy Metalliteollisuuden markkinanäkymät Metalliteollisuuden suhdanteissa ei ole vielä tapahtunut merkittävää käännöstä. Vaikka taantuman syvin kohta näyttää tulleen sivuutetuksi, niin metalliteollisuudessa suhdanteen kääntymä antaa vielä odottaa itseään. Eri maiden välillä on kuitenkin huomattavia eroja. Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa positiivisin kehitys on ollut Ruotsissa, Saksassa ja Puolassa. Vaikein tilanne näyttäisi olevan Tanskassa ja Suomessakin käänne antaa vielä odottaa itseään. Jauhemaalimarkkinat sukelsivat syvimmälle, mutta myönteinen kehitys näyttää alkaneen kaikkialla märkämaalimarkkinoita nopeammin. Mitalin kääntöpuolella on myös raaka-aineiden hinnoissa tapahtuva liikehdintä. Erityisesti epoksihartsien hinnat ovat kääntyneet voimakkaaseen nousuun. Oletettavaa kuitenkin on, että kesän jälkeen Euroopan metallimaalien kysyntä lähtee kasvu-uralle. Jari Schneider Senior Group Vice President

2 Page 2 Teknoksen Kiinan konttori on Shangain keskustassa sijaitsevan toimistorakennuksen 20 kerroksessa, n. 150 km päässä yhteistyökumppani Manfield Chemical Co. Ltd. tehtaasta. Kansainväliset asiakkaat luottavat Teknoksen korkean teknologian tuotteisiin Teknoksen Kiinan yhtiö Teknos Coatings Trading (Shanghai) Co. aloitti toimintansa huhtikuun 2010 alussa. Yhteistyössä paikallisen Manfield Chemical Changzhou Co. Ltd. kanssa Teknos tarjoaa kansainvälisille asiakkailleen korkean tuotelaadun ja palvelutason myös Kiinassa. Teknoksen Kiinan yhtiön toimitusjohtaja Ville Tuominen odottaa uuden markkina-alueen haasteita suurella mielenkiinnolla. Reilu vuosi sitten aloitetulle pohjatyölle on ollut hyvä rakentaa. Kiinaan siirtyminen oli luonnollinen askel Teknokselle, se lähti puhtaasti asiakkaiden tarpeista. Tarjoamme Kiinassa toimiville kansainvälisille asiakkaille kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Asiakkaamme ovat tottuneet Teknoksen korkealaatuisiin tuotteisiin ja palvelutasoon, Tuominen sanoo. Nopeat toimitukset ovat aina olleet yksi kilpailuvalteistamme. Kykenemme toimittamaan varastotuotteet 3 päivän sisällä tilauksesta jatkossa myös Kiinassa, Tuominen jatkaa. KIINA Nanjing Shangai Changzhou Tuotteet valmistetaan edelleen Suomessa. Paikallinen yhteistyökumppani vastaa varastoinnista, sävytyksistä ja kuljetuksesta.

3 Page 3 Kuvassa eturivissä Manfieldin Changzhoun tehtaan johtaja Steven Wang, Teknoksen assistentti Yuan Yuan, Teknos Kiinan toimitusjohtaja Ville Tuominen, Teknos konsernijohtaja Pekka Rantamäki ja Teknoksen vientijohtaja Lassi Tirkkonen. Taustalla Manfieldin Changzhoun tehtaan henkilökuntaa. Sävytykset ovat yksi palvelumme kulmakivistä. Teknoksen Shanghain toimisto vastaa yhteistyökumppaneiden koulutuksesta ja tukitoiminnoista. Assistentti Yuan Yuan eli Eva avustaa asiakaspalvelussa ja päivittäisissä rutiineissa Teknoksen Shanghain konttorissa. Myyntipäällikkö Jiang Tao eli Leo aloittaa myyntityöt Teknoksen palveluksessa toukokuun 2010 alussa, Tuominen kertoo. Yhteistyökumppanilla samat arvot Teknoksen kiinalaisella yhteistyökumppanilla on kokemusta yhteistyöstä länsimaisten yritysten kanssa. Yhteiset arvot, korkea etiikka ja sitoutuminen vaikuttivat ratkaisevasti yhteistyökumppanin valintaan. Joustavuus ja kulttuurierojen ymmärtäminen tärkeää Teknoksen edustajana Ville Tuominen on mielenkiintoisten haasteiden edessä. Kiinan kielen opiskelun lisäksi paikalliseen bisneskulttuuriin tutustuminen on erittäin tärkeää. Kiinalaisessa yrityskulttuurissa luottamus täytyy ansaita puolin ja toisin ennen varsinaisen kaupankäynnin aloittamista, Tuominen tähdentää. Teknos on Euroopassa luotettavan yhteistyökumppanin maineessa. Kulttuurierojen ymmärtäminen ja joustavuus ovat henkisiä vahvuuksia, joiden eteen kannattaa tehdä jatkuvasti töitä, Ville kiteyttää. Merja Jakobsson Tiedottaja, Metallimaalit Manfield Chemical Co. Ltd tehdas sijaitsee Changzhoun kaupungissa keskeisellä paikalla Teknoksen asiakkaita ajatellen. Hyvät logistiset yhteydet, maalien kuljetukseen soveltuva kalusto sekä täsmällinen ja luotettava tapa toimia takaavat korkean palvelutason. Yhteensä Manfield-konsernin palveluksessa on n työntekijää. Manfieldin Changzhoun tehtaan johtaja Steven Wang kertoo olevansa erittäin vaikuttunut Teknoksen ympäristöystävällisistä korkean teknologian tuotteista sekä siitä, että tuotteet ovat globaaleille asiakkaille tuttuja. Yuan Yuan, Ville Tuominen ja Steven Wang Manfieldin Changzhoun tehtaalla.

4 Page 4 RAL EFFECT kartan metallihohtosävyillä RAL 720-M ja RAL 440-M maalatut rungot odottavat kokoonpanoa. Helkaman polkupyörät valmistetaan kestämään Liikemies on yhteiskunnan palvelija, joka ansaitsee palkkansa siitä, että pystyy luomaan uutta, kunnollista ja kestävää, jota ihmiset tarvitsevat. Heikki J. Helkama, yrityksen perustaja.

5 Page 5 Reijo Ruuska on kokenut maalari. Vaikeasti tavoitettavat kohdat ruiskutetaan käsin. Suomalainen Helkama aloitti polkupyörien myynnin 105 vuotta sitten. Oma tuotanto aloitettiin Hangossa vuonna Perheyhtiö noudattaa edelleen perustajansa alussa mainittuja alkuperäisiä periaatteita. Polkupyörien tulee olla pyöräilijöiden vaativia tarpeita vastaavia ja niiden pitää kestää Pohjolan kovia sääolosuhteita. Helkama Velox on käyttänyt jauhemaaleja jo vuodesta 1994 lähtien. Teknoksen valmistamat korkealaatuiset INFRALIT jauhemaalit saavat Helkamalta kiitosta. Jauhemaalaus on todella erinomainen ratkaisu polkupyörien maalauksessa. Ajan mittaan kovassa käytössä olevaan polkupyörään tulee yleensä kolhuja, mutta jauhemaalipinta pysyy ehjänä ja siten suojaa runkoa ruostumiselta, kertoo Helkaman osto- ja tuotantopäällikkö Markku Saarinen. Meille on tärkeää, että jauhemaalitoimittaja on lähellä. Pystymme vastaamaan nopeasti kysynnän piikkeihin ja asiakkaiden toiveisiin sävyjen suhteen, Saarinen lisää. Helkaman Markku Saarinen opastaa Teknoksen Tero Lahtea Jopo Electron käytössä. Sähköavusteisen pyörän akku kestää jopa 80 km, avustustehosta riippuen. Reijo Ruuska on kokenut maalari, työvuosia maalaamossa on kertynyt peräti 38. Työ on itsenäistä ja Reijo tuntee prosessin tarkkaan. Jauhemaalaus tapahtuu osittain automatisoidusti, mutta vaikeasti tavoitettavat kohdat maalataan käsin. Uunitus tapahtuu +230 C lämpötilassa, koska pyöränrungot ovat kotelorakenteita ja niiden lämpeneminen kestää normaalia kauemmin. Pyörät kootaan kokonaan käsityönä, kertoo 20 vuotta Helkaman palveluksessa ollut Selja Halenius.

6 Page 6 Testipukissa testataan, että vaihteet toimivat varmasti, lisää 26 vuotta Helkamalla työskennellyt Tiina Rönkkö. Jopo Electrolla ajetaan aina myötätuulessa Helkaman valmistama Jopo tuli markkinoille vuonna Sympaattisen näköisestä yleispyörästä tuli nopeasti monien suosikki. Vuosien varrella Joposta on tehty useita eri versioita, uusinta uutta edustaa tänä keväänä markkinoille tuleva sähköavusteinen Jopo Electro. Jopo Electron runkoon kiinnitetty moottori avustaa pyöräilijää ja voimia säästyy, kun yhdellä polkaisulla saadaan jopa puolitoistakertaa enemmän tehoja normaaliin verrattuna. Akku kestää km, riippuen siitä, millaisella teholla ajetaan. Jopo Electrossa on myös kuljetusta ja säilytystä helpottavia ratkaisuja, kuten taittuvat polkimet ja ohjain. Pyörä on helppo nostaa esim. junaan tai matkailuautoon. Sävyt tilaajan tarpeiden mukaan Uudet Jopo Electrot on maalattu Teknoksen INFRALIT PE polyesterijauhemaalilla, RAL EFFECT kartan metallihohtosävyillä RAL 720-M turkoosi ja RAL 440-M punainen. Ostaja valitsi sävyt värikartasta ja Teknos valmisti jauhemaalin vastaamaan tilaajan tarpeita. Suomalaista laatua arvostetaan Euroopassa, Jopo Electroa viedään mm. Hollantiin, Tanskaan, Ruotsiin, Saksaan, Sveitsiin, Ranskaan, Italiaan ja Espanjaan, Markku Saarinen listaa. Merja Jakobsson Tiedottaja, Metallimaalit Helkaman Jopo Electrot kootaan kokonaan käsityönä. Tiina Rönköllä on 26 vuoden kokemus Helkaman palveluksessa.

7 Page 7 Siltojen maalausjärjestelmät Teknos on valmistanut siltamaaleja jo useiden vuosikymmenien ajan. Vuosien saatossa siltojen maalauksessa on käytetty erilaisia maalityyppejä, mm. alkydi-, kloorikautsu- ja vinyylimaaleja. Nykyään siltoja maalataan uudenaikaisilla maalausjärjestelmillä, jotka muodostuvat yleensä sinkkiepoksipohjamaalista, epoksi MIOX välimaalista ja polyuretaanipintamaalista. korkean kuiva-aineen tuotteisiin, jotka ovat helppokäyttöisiä ja kuivuvat nopeasti. Teknokselta löytyvät ratkaisut myös puusiltojen maalaukseen sekä jauhemaaliratkaisut terässiltojen pintakäsittelyyn. Kurt Blomqvist Tutkimusjohtaja Uusimmat SILKO (Tiehallinnon Siltojen korjausohje) hyväksytyt maalausjärjestelmät perustuvat viimeisimpään polyuretaaniteknologiaan, Tielaitoksen hyväksymät siltamaalausjärjestelmät uudiskohteisiin Perinteiset maalausjärjestelmät TEKNOZINC 90 SE 1 x 40 µm INERTA 51 MIOX 2 x 80 µm TEKNODUR x 60 µm Kokonaiskuivakalvonpaksuus 320 µm Uudet maalausjärjestelmät TEKNOZINC 90 SE 1 x 40 µm TEKNODUR COMBI x 120 µm Kokonaiskuivakalvonpaksuus 280 µm INERTA PRIMER 5 2 x 60 µm TEKNODUR x 40 µm Kokonaiskuivakalvonpaksuus 160 µm Kuumasinkityt teräsosat TEKNOZINC 90 SE 1 x 40 µm TEKNODUR COMBI x 70 µm Kokonaiskuivakalvonpaksuus 180 µm Kevyen liikenteen sillat

8 Page 8 Teknoksen uudet nettisivut Teknoksen uudistetut kotisivut on avattu. Kotisivuilla on 13 eri kieli- ja maaversiota jaettuna kolmeen eri palvelukokonaisuuteen; kauppaja rakennusmaalit, metalli-, mineraali- ja jauhemaalit sekä puuteollisuusmaalit. aloitussivun kautta pääsee automaattisesti paikalliselle maasivustolle. Nettisivut löytyvät myös maatunnuksella, esimerkiksi Teknos Suomen sivut löytyvät osoitteesta Teknos Tanskan sivut jne. Sivut ovat selkeät ja navigointi on tehty helpoksi. Linkit tuoteselosteisiin ja käyttöturvallisuustiedotteisiin löytyvät sekä Teknoksen että teollisuusmaalien etusivuilta. Metallimaalien sivuilta löytyy mm. uusin versio (1.3) VOC- ja menekkilaskurista suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja puolaksi. Sivuja täydennetään kevään ja tulevan syksyn aikana. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kuuntelemme asiakkaittemme toiveita. Käy tutustumassa:

Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla

Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 5:2009 Sisältö 5/2009 Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla...1 Vastaus tulevaisuuden haasteisiin... 2-5 Julkaisija: Teknos Oy

Lisätiedot

Wedevåg Färgin liikevaihto on tänä vuonna noin 13 M. Yritysosto vahvistaa Teknoksen puuteollisuuden liiketoimintaa erityisesti sisäkohteissa,

Wedevåg Färgin liikevaihto on tänä vuonna noin 13 M. Yritysosto vahvistaa Teknoksen puuteollisuuden liiketoimintaa erityisesti sisäkohteissa, Paint with Pride Sisältö 5/2012 Teknos vahvistaa teollisuusliiketoimintaansa...1 Uudet ultranopeat INFRALIT matalapolttojauhemaalit...2 CHINA WINDPOWER 2012 -messut Pekingissä...4 TRY:n Pintakäsittelypäivä

Lisätiedot

Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee

Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee Paint with Pride Sisältö 5/2011 Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee...1 MAZ Black Erityisosaamista vaativan tuotekehityksen tulos... 2-3 Täyden palvelun Complete Coating Services... 4-5 Julkaisija:

Lisätiedot

Teknos Kiinaan. Sisältö 1/2010. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS

Teknos Kiinaan. Sisältö 1/2010. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 1/2010 Sisältö 1/2010 Teknos Kiinaan...1 Tuotannon läpimenoajan huomattava lyheneminen teki maalinvalinnasta helppoa...2 3 Teknoksen Norsok

Lisätiedot

Venäjälle suunnitellaan valmistuskapasiteetin lisäystä

Venäjälle suunnitellaan valmistuskapasiteetin lisäystä Paint with Pride Sisältö 2/2011 Venäjälle suunnitellaan valmistuskapasiteetin lisäystä...1 ABB aloittaa isojen tahtigeneraattoreiden valmistuksen Kiinassa... 2 3 TEKNODUR COMBI 3560:lle Prometey-hyväksyntä

Lisätiedot

Teknoksen palveluverkosto laajenee

Teknoksen palveluverkosto laajenee Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 2:2009 Sisältö 2/2009 Teknoksen palveluverkosto laajenee...1 Uusi vertikaalijauhemaalaamo Mäkelä Alu toimittaa laatutuotteita varmasti

Lisätiedot

Teknos 2009 PF, 7.4..2009

Teknos 2009 PF, 7.4..2009 Teknos 2009 PF, 7.4..2009 Visiomme Teknos haluaa olla teknisesti edistyksellisillä maali- ja pinnoiteratkaisuillaan johtava paikallinen maalintoimittaja asiakkailleen Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Tavoitteenamme

Lisätiedot

Vahvaa teollisuusosaamista Eestissä

Vahvaa teollisuusosaamista Eestissä Paint with Pride Sisältö 2/2013 Vahvaa teollisuusosaamista Eestissä...1 ELHO Tuotteen toimivuus ja ulkonäkö ratkaisevat...2 INERTA 270 epoksimaali säiliöiden sisäpinnoille...4 Uudella vesiohenteisella

Lisätiedot

Sisältö 1/2011. Lähellä asiakasta. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings

Sisältö 1/2011. Lähellä asiakasta. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings Paint with Pride Sisältö 1/2011 Lähellä asiakasta...1 Hiekka ja Suola Epoken valmistamien tuotteiden pahimmat viholliset... 2 3 TEKNODUR COMBI 3560 Kuivuu nopeasti ja säästää resursseja... 4 5 Julkaisija:

Lisätiedot

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Euroopan Unionin lainsäädäntö ohjaa teollisten pinnoittajien maalinvalintaa. EU:n direktiivi 1999/13/EY orgaanisten liuottimien

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Kysyntä jatkuu vahvana. Sisältö 1/2012. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings

Kysyntä jatkuu vahvana. Sisältö 1/2012. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings Paint with Pride Sisältö 1/2012 Kysyntä jatkuu vahvana...1 Hinta, laatu ja saatavuus ratkaisevat... 2 3 Aiha Environments ympäristöestetiikkaa... 4 5 Product Information 2012...5 Julkaisija: Teknos Oy

Lisätiedot

TEKNOPUR 300. elastomeeripinnoite. Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa

TEKNOPUR 300. elastomeeripinnoite. Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa PERINTEINEN EPOKSIPINNOITE JA TEKNOPUR 300-20 C:SSA SUORITETUN ISKUNKESTOTESTIN JÄLKEEN. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

Metalliteollisuuden kasvu jatkuu voimakkaana

Metalliteollisuuden kasvu jatkuu voimakkaana Paint with Pride Sisältö 3/2011 Metalliteollisuuden kasvu jatkuu voimakkaana...1 Jauhemaalatut tuotteet kestävät kovaa kulutusta... 2-3 Teknos Scandinavian Coating -messuilla...4 INFRALIT EP/PE 8235 Antimikrobiaalinen

Lisätiedot

Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN

Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 2 Suunnittelu & tuotanto Kuljetustoiminnassa erikoistuminen tuo säästöjä. Oikein suunniteltu kalusto tehostaa merkittävästi

Lisätiedot

Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy

Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy Harry Kouri Helsinki 10.09.2014 Teknos jauhemaalin valmistajana Jauhemaalien markkinointi aloitettiin 60-luvun lopussa ja valmistus 70-luvun alussa yhteistyössä

Lisätiedot

Teknoksen toimintaidea on alusta alkaen perustunut vahvaan omaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä erikoistumiseen.

Teknoksen toimintaidea on alusta alkaen perustunut vahvaan omaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä erikoistumiseen. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 3: 2008 Sisältö 3/2008 Teknos 60 vuotta... 1 FROSIO-tarkastajat työskentelevät korroosioneston vaativimmassa sarjassa... 2 Päivitetty

Lisätiedot

Ydinvoimalarakentaminen kasvussa

Ydinvoimalarakentaminen kasvussa Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 6/2009 Sisältö 6/2009 Ydinvoimalarakentaminen kasvussa...1 Best Hall Oy Laatu ratkaisee maalinvalinnan...2 3 Raskaan sarjan teollisuusmaaliammattilaiset

Lisätiedot

HELKAMA BICA TILIKAUSI 2014

HELKAMA BICA TILIKAUSI 2014 TILIKAUSI 2014 HELKAMA BICA TILIKAUSI 2014 Helkama Bica Oy on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut laiva-, offshore- ja teollisuuskaapeleihin. Yritykselle on kertynyt vankkaa kaapeliosaamista

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Kustannustehokas hankintaosastosi Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Nikolai Sourcing Hankinta- ja logistiikkaratkaisuja ja vastuullisuuden hankintapalveluita teollisuudelle

Lisätiedot

Alkanut vuosi haastava

Alkanut vuosi haastava Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 1:2009 Sisältö 1/2009 Alkanut vuosi haastava...1 ABB Puola leikkasi maalauskustannuksiaan...2 4 Ultranopea korroosionestojärjestelmä avomerille...5

Lisätiedot

Oma myyntiyhtiö Sloveniaan

Oma myyntiyhtiö Sloveniaan Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 4:2008 Sisältö 4/2008 Oma myyntiyhtiö Sloveniaan...1 Infrapunakovettuvilla jauhemaaleilla liuotinpäästötöntä tuotantotehoa...2 Hyvin tehty

Lisätiedot

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Perinteinen epoksipinnoite ja TEKNOPUR 300-20 C:ssa suoritetun iskunkestotestin jälkeen. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

Jyväskylän kokemuksia

Jyväskylän kokemuksia Jyväskylän kokemuksia Investointeja ja kasvua yli rajojen 25.4.2012 Minna Haapala Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy Jykesin kansainvälistymispalvelut Jykesin kansainvälistymispalvelut tukee yritysten

Lisätiedot

Tailor-made Transportation Solutions FIN

Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions Tyllis Oy Ab on erikoistunut suunnittelemaan ja valmistamaan räätälöityjä rakenneratkaisuja kuljetusalalle. Yritys suunnittelee

Lisätiedot

www.ruukki.fi/infra kotimaiset RUUKIN SUOJAKAITEET

www.ruukki.fi/infra kotimaiset RUUKIN SUOJAKAITEET www.ruukki.fi/infra Turvalliset kotimaiset kaideratkaisut RUUKIN SUOJAKAITEET Ruukin suojakaiteet Käyttökohteet Maantiet Sillat Pysäköintialueet ja -talot Satamat Teollisuushallit ja -varastot Testatusti

Lisätiedot

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9. Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.2013 Ilari Vaalavirta, toimitusjohtaja Mediq Suomi Oy Esityksen sisältö

Lisätiedot

Asiakas ensin. Sisältö 2/2008. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 2: 2008

Asiakas ensin. Sisältö 2/2008. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 2: 2008 Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 2: 2008 Sisältö 2/2008 Asiakas ensin... 1 Raaka-ainetilanne - vaikutukset maalinvalmistuksessa... 2 Road Show 2008 Tanskassa... 3 Teknos

Lisätiedot

Sisältö 4/2010. Teknos-Oliva. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings

Sisältö 4/2010. Teknos-Oliva. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings Paint with Pride Sisältö 4/2010 Teknos-Oliva...1 Scantarp luottaa tiiviiseen yhteistyöhön Teknoksen kanssa...2 Teknos ja Hensel yhteistyössä...4 Normek Oy laajan palvelun teräsrakentaja...6 TEKNODUR COMBI

Lisätiedot

Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012

Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012 MATERIAALI TEHOKKUUS TUTKIMUS CASE KIDEX Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012 MARTELA LYHYESTI Martela Oyj on työympäristöjen ja julkitilojen muutosten toteuttaja. Martelan sisustusratkaisut tukevat asiakkaan

Lisätiedot

SSAB suojakaiteet. Turvalliset kotimaiset kaideratkaisut. www.ssab.fi/infra

SSAB suojakaiteet. Turvalliset kotimaiset kaideratkaisut. www.ssab.fi/infra SSAB suojakaiteet Turvalliset kotimaiset kaideratkaisut www.ssab.fi/infra SSAB:N SUOJAKAITEET Käyttökohteet Maantiet Sillat Pysäköintialueet ja -talot Satamat Teollisuushallit ja -varastot Testatusti turvallinen

Lisätiedot

Itsestään sammuva musta PVC-muovi. Nimellisjännite: 75 V. Palo-ominaisuudet: Itsestäänsammuvuus IEC 60332-1 KJAAM GM

Itsestään sammuva musta PVC-muovi. Nimellisjännite: 75 V. Palo-ominaisuudet: Itsestäänsammuvuus IEC 60332-1 KJAAM GM KJAAM Kaapelia on saatavana myös halogeenittomana versiona KJAAM-HF. Instrumentointi-, prosessinohjaus- ja äänentoistojärjestelmien kaapeli. KJAAM on tarkoitettu digitaalisten ja pienitasoisten analogisten

Lisätiedot

Sähköpyörämarkkinoista Jari Elamo 2.6.2016

Sähköpyörämarkkinoista Jari Elamo 2.6.2016 Sähköpyörämarkkinoista Jari Elamo 2.6.2016 Sähköavusteinen polkupyörä Sähköavusteinen polkupyörä on haasteellinen nimi, joka on hidastanut tuotteiden markkinoille leviämistä ja ollut markkinoinnin haasteena.

Lisätiedot

Tikkurila. 150 vuotta värien voimaa. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen

Tikkurila. 150 vuotta värien voimaa. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat johdon näkemyksiin ja yleistä

Lisätiedot

NIMELLISKALVON PAKSUUS. Inerta 51 MIOX. Sinkkiepoksipohjamaali, 2-komp. Teknozinc 50 SE 40 Teknos Oy Teknos Oy 31.12.2019 Rautakiillepigmentoitu.

NIMELLISKALVON PAKSUUS. Inerta 51 MIOX. Sinkkiepoksipohjamaali, 2-komp. Teknozinc 50 SE 40 Teknos Oy Teknos Oy 31.12.2019 Rautakiillepigmentoitu. LIVI A.1 EPZn(R)EPPUR /5 FeSa2½ C5-M(H) Sinkkiepoksipohjamaali, 2-komp. Teknozinc 90 SE 40 Teknos Oy Teknos Oy 31.12.2019 Inerta 51 MIOX 2x80 epoksimaali, 2 komp. Polyuretaanipintamaali, 2 komp. Teknodur

Lisätiedot

Kielitaidon merkitys globaalissa taloudessa. Minkälaisia ovat työelämän kielitaitotarpeet nyt ja tulevaisuudessa?

Kielitaidon merkitys globaalissa taloudessa. Minkälaisia ovat työelämän kielitaitotarpeet nyt ja tulevaisuudessa? Kielitaidon merkitys globaalissa taloudessa Markku Koponen Koulutusjohtaja emeritus Elinkeinoelämän keskusliitto EK Kari Sajavaara-muistoluento Jyväskylä Esityksen sisältö Kansainvälistyvä toimintaympäristö

Lisätiedot

Kasvun uskotaan jatkuvan itämarkkinoilla

Kasvun uskotaan jatkuvan itämarkkinoilla Paint with Pride Sisältö 1/2013 Kasvun uskotaan jatkuvan itämarkkinoilla...1 Teknoksen korroosionestojärjestelmä kaasuteollisuudelle...2 Teknoksen suojamaaliyhdistelmille Rosneftin sertifiointi...4 Pipeline

Lisätiedot

NIMELLISKALVON PAKSUUS

NIMELLISKALVON PAKSUUS LIVI A.1 EPZn(R)EPPUR /5-FeSa2½ C5-M(H) Sinkkiepoksipohjamaali, Teknozinc 90 SE 40 Teknos Oy Teknos Oy 31.12.2019 Rautakiillepigmentoitu epoksimaali, Inerta 51 MIOX 2x80 Polyuretaanipintamaali, Teknodur

Lisätiedot

Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1

Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1 Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1 Abloy Oy Abloy Oy on johtavia lukko- ja rakennushelavalmistajia ja sähköisen lukitusteknologian edelläkävijä. Abloy Oy kuuluu maailman johtavaan ASSA ABLOY

Lisätiedot

Vesikalustevalintojen vaikutus veden ja energiankulutukseen

Vesikalustevalintojen vaikutus veden ja energiankulutukseen Vesikalustevalintojen vaikutus veden ja energiankulutukseen Esa Varho 2016 Oras Oy, Isometsän tehdas Raumalla Esa Varho 2014 Oras Group, kaksi brändiä Käyttäjäystävälliset tuotteet elektronisten hanojen

Lisätiedot

Espoon Rotaryklubi 11.8.2008 Lars Lundström lars.lundstrom@kolumbus.fi. Putkisaneerauksen uudet rakenteita rikkomattomat menetelmät.

Espoon Rotaryklubi 11.8.2008 Lars Lundström lars.lundstrom@kolumbus.fi. Putkisaneerauksen uudet rakenteita rikkomattomat menetelmät. Espoon Rotaryklubi 11.8.2008 Lars Lundström lars.lundstrom@kolumbus.fi Putkisaneerauksen uudet rakenteita rikkomattomat menetelmät. Kokemukset Tunturikadulta 2006 Tilanne Suomessa tänään Espoon ongelma

Lisätiedot

Selvitys: Yritysten kokemukset ulkomaisen vieraskielisen työvoiman käytöstä

Selvitys: Yritysten kokemukset ulkomaisen vieraskielisen työvoiman käytöstä Selvitys: Yritysten kokemukset ulkomaisen vieraskielisen työvoiman käytöstä 4/2016 Helsingin seudun kauppakamari Chamber of Multicultural Employments - COME Tutkimuksesta Tiedonkeruun aika 31.3.-15.4.2016

Lisätiedot

TÄSSÄ TEHTÄVÄSSÄ EDUKSI LUETAAN ALLAOLEVISTA TAI ON ETUA HAKIESSASI TEHTÄVÄÄN

TÄSSÄ TEHTÄVÄSSÄ EDUKSI LUETAAN ALLAOLEVISTA TAI ON ETUA HAKIESSASI TEHTÄVÄÄN ONNENPELITYÖNTEKIJÄ Onnenpelimme ovat suosittu hupi lapsille, sillä jokainen pelaaja voittaa. Pelejä on tarjolla erilaisia aina Narunvedosta Onnenpyörään ja ne etsivät rohkeita, iloisia ja energisiä vetäjiä.

Lisätiedot

EL.PI. CAST-RESIN. suomi VALUHARTSI- MUUNTAJAT

EL.PI. CAST-RESIN. suomi VALUHARTSI- MUUNTAJAT EL.PI. CAST-RESIN suomi VALUHARTSI- MUUNTAJAT Vakio-ominaisuudet Vuonna 1962 perustetun Elettromeccanica Piossascon pitkää kokemusta hyödyntävä tytäryhtiö EL.PI. CAST-RESIN aloitti vuonna 2010 valuhartsimuuntajien

Lisätiedot

TILIKAUSI 2012 HELKAMA BICA

TILIKAUSI 2012 HELKAMA BICA TILIKAUSI 2012 HELKAMA BICA TILIKAUSI 2012 Helkama Bica Oy on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut laiva- ja teollisuuskaapeleihin. Yritykselle on kertynyt vankkaa kaapeliosaamista jo lähes 50

Lisätiedot

TÄSSÄ TEHTÄVÄSSÄ EDUKSI LUETAAN ALLAOLEVISTA TAI ON ETUA HAKIESSASI TEHTÄVÄÄN

TÄSSÄ TEHTÄVÄSSÄ EDUKSI LUETAAN ALLAOLEVISTA TAI ON ETUA HAKIESSASI TEHTÄVÄÄN ONNENPELITYÖNTEKIJÄ Onnenpelimme ovat suosittu hupi lapsille, sillä jokainen pelaaja voittaa. Pelejä on tarjolla erilaisia aina Narunvedosta Onnenpyörään ja ne etsivät rohkeita, iloisia ja energisiä vetäjiä.

Lisätiedot

Ratikka vai rollikka?

Ratikka vai rollikka? Ratikka vai rollikka? Väärä kysymys ECO 2 liikennefoorumi 5.5.2011 joukkoliikennepäällikkö Mika Periviita Tampereen kaupunki Joukkoliikennevälineen valintaopas RASKAS RAIDELIIKENNE KEVYT RAIDELIIKENNE

Lisätiedot

HELKAMA BICA TILIKAUSI 2013

HELKAMA BICA TILIKAUSI 2013 TILIKAUSI 2013 HELKAMA BICA TILIKAUSI 2013 Helkama Bica Oy on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut laiva- ja teollisuuskaapeleihin. Yritykselle on kertynyt vankkaa kaapeliosaamista jo 50 vuoden

Lisätiedot

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI 02 ASIAKKAAMME PARAS KUMPPANI Meillä Swagelok Helsingissä on tavoitteena aina tyytyväinen asiakas. Haluamme tehdä joka päivä parhaamme asiakkaidemme eteen. Asiakaspalvelu Tarjoamme

Lisätiedot

SAIKA Suomen aineeton pääoma kansallisen talouden ajurina Tulevaisuuden tutkimuskeskus Turun yliopisto

SAIKA Suomen aineeton pääoma kansallisen talouden ajurina Tulevaisuuden tutkimuskeskus Turun yliopisto SAIKA Suomen aineeton pääoma kansallisen talouden ajurina Tulevaisuuden tutkimuskeskus Turun yliopisto SAIKA-tutkimusprojekti 1.11.2009-31.12.2011) Professori Pirjo Ståhle Tulevaisuuden tutkimuskeskus,

Lisätiedot

K-moduulin kysymyksiä ja vastauksia

K-moduulin kysymyksiä ja vastauksia 1/(5) K-moduulin kysymyksiä ja vastauksia K2002 Aihealue: Eri maiden maatunnukset eli prefiksit Oikeita väittämiä: + Oikein (20001) DL on radioamatööriliikenteessä käytettävä Saksan maatunnus. + Oikein

Lisätiedot

Jauhemaalaus korroosionestomenetelmänä

Jauhemaalaus korroosionestomenetelmänä Jauhemaalaus korroosionestomenetelmänä Teknos on Pohjoismaiden johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on myös vahva asema kauppa- ja rakennusmaalimarkkinoilla. Teknoksella on omat yhtiöt kaikissa

Lisätiedot

HydroHeater. HW HydroHeater. UUTUUS! Pyörillä kulkeva lämmin vesi. Tuotantokyky: 0-100 0 C. Jopa 6000 litraa lämmintä vettä tunnissa

HydroHeater. HW HydroHeater. UUTUUS! Pyörillä kulkeva lämmin vesi. Tuotantokyky: 0-100 0 C. Jopa 6000 litraa lämmintä vettä tunnissa HydroHeater HW HydroHeater UUTUUS! Pyörillä kulkeva lämmin vesi Tuotantokyky: 103 kw 0-100 0 C Jopa 6000 litraa lämmintä vettä tunnissa HW HydroHeater Liikkuva yksikkö lämpimän veden nopeaan toimitukseen

Lisätiedot

FluidHouse. www.fluidhouse.fi. Johtava hydrauliikan järjestelmäosaaja. Älykkäitä ja ympäristöystävällisiä fluidijärjestelmiä

FluidHouse. www.fluidhouse.fi. Johtava hydrauliikan järjestelmäosaaja. Älykkäitä ja ympäristöystävällisiä fluidijärjestelmiä FluidHouse Johtava hydrauliikan järjestelmäosaaja Älykkäitä ja ympäristöystävällisiä fluidijärjestelmiä www.fluidhouse.fi FluidHouse Hydrauliikka Öljyvoitelu Pneumatiikka Automaatio Kokonaisuus takaa tehokkuuden

Lisätiedot

Verkkomaksuprosessi keskeytyy. 100 henkilöä etenee kassalle

Verkkomaksuprosessi keskeytyy. 100 henkilöä etenee kassalle Klarna Perustettu vuonna 2005 verkkokauppaan tuotiin helppo ja turvallinen maksutapa, jonka ansiosta asiakkaasi saa tilaamansa tuotteet ennen niiden maksamista. Globaali markkinajohtaja jälkikäteismaksamisessa

Lisätiedot

Meri ja saaristo Visit Finlandin strategioissa

Meri ja saaristo Visit Finlandin strategioissa Meri ja saaristo Visit Finlandin strategioissa Jaakko Lehtonen, Executive Vice President 5.2.2015 2 JAAKKO LEHTONEN Ulkomaiset yöpymiset matkailun suuralueittain 2013 20 % 25 % 18 % 38 % Rannikko ja saaristo,

Lisätiedot

NIMELLISKALVON PAKSUUS

NIMELLISKALVON PAKSUUS LIVI A.1 EPZn(R)EPPUR /5-FeSa2½ C5-M(H) Sinkkiepoksipohjamaali, Teknozinc 90 SE 40 Teknos Oy Teknos Oy 31.12.2019 Rautakiillepigmentoitu epoksimaali, Inerta 51 MIOX 2x80 Polyuretaanipintamaali, Teknodur

Lisätiedot

Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa

Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa Kun viljelykasvien valikoima on laaja, kasvit ovat eri kasvuasteilla ja rivivälit erilevyisiä, ei oikean koneen löytäminen ole helppoa. Usein huomaat etteivät valmistajien

Lisätiedot

Tietoa ja taitoa. Tikkurilasta. Palvelut ammattilaisille

Tietoa ja taitoa. Tikkurilasta. Palvelut ammattilaisille Tietoa ja taitoa Tikkurilasta Tikkurila Paints Oy, PL 53, 01301 Vantaa, puh. (09) 857 731, telefax (09) 8577 6902, www.tikkurila.fi/ammattilaiset Palvelut ammattilaisille Näin hallitset pintakäsittelyn

Lisätiedot

Alla olevat tiedot täydentävät Munksjön 2014 vuosikertomuksessa annettuja tietoja.

Alla olevat tiedot täydentävät Munksjön 2014 vuosikertomuksessa annettuja tietoja. Global Reporting Initiative (GRI) Global Reporting Initiative (GRI) on riippumaton, verkostopohjainen organisaatio, joka on kehittänyt kestävän kehityksen raportointiviitekehyksen. GRI on vapaaehtoinen

Lisätiedot

Verkkokauppa ja Kotisivut

Verkkokauppa ja Kotisivut Kaupan liiton verkkokauppa -koulutus 2011 6.4.2011 Hotelli Radisson Blu Royal Verkkokauppa ja Kotisivut Markku Korkiakoski, Vilkas Group Oy Agenda Vilkas Group Oy:n esittely Käsitteitä? Monikanavainen

Lisätiedot

Harvinaisten kielten osaamistarpeet Lapin alueella Ammattikielten ja viestinnän yhdistyksen kevätpäivät 18.5.2011 Kokkolassa

Harvinaisten kielten osaamistarpeet Lapin alueella Ammattikielten ja viestinnän yhdistyksen kevätpäivät 18.5.2011 Kokkolassa Harvinaisten kielten osaamistarpeet Lapin alueella Ammattikielten ja viestinnän yhdistyksen kevätpäivät 18.5.2011 Kokkolassa Ritva Ala-Louko Lapin korkeakoulukonsernin kielikeskus Rovaniemen ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA

TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA WWW.GNB-NORDIC.COM TUNNET MEIDÄT NIMELLÄ EXIDE MUTTA NYT OSASTOMME NIMI ON GNB GNB ON MAAILMAN SUURIMPIA AKKUVALMISTAJIA... TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA ASIAKAS KErTOO: GNB:SSÄ

Lisätiedot

MTL-Barometri Q1/2013 Tulokset. Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry 3.4.2013

MTL-Barometri Q1/2013 Tulokset. Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry 3.4.2013 MTL-Barometri Q1/2013 Tulokset Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry 3.4.2013 1 MTL-Barometri Q1/2013 Tutkimusajanjakso 5.3. 28.3.2013 Verkkotutkimus sähköpostikutsulla Kohderyhmänä 424 Suomen suurinta

Lisätiedot

Yritys. Liikevaihto vuonna milj eur. Vuonna 2012 lv oli 26.9 milj. eur

Yritys. Liikevaihto vuonna milj eur. Vuonna 2012 lv oli 26.9 milj. eur Yritys Airamin historia alkaa vuodesta 1921 jolloin perustettiin Suomen Sähkölampputehdas Oy. Nimen alkuperästä on eri teorioita: Osram, Tungsram, ram-pääte kun raaka-aineena Volfram ai, ram vaiko naisten

Lisätiedot

Infopankki.fi kotoutumisen tukena omakielistä tietoa Suomesta ja kotikunnasta

Infopankki.fi kotoutumisen tukena omakielistä tietoa Suomesta ja kotikunnasta Infopankki.fi kotoutumisen tukena omakielistä tietoa Suomesta ja kotikunnasta Eija Kyllönen-Saarnio 28.1.2016 Viestintä turvapaikanhakijoiden vastaanotosta ja maahanmuuttajien kotouttamisesta -seminaari

Lisätiedot

FinnTec. Metalli- ja konepaja-alan suurtapahtuma. Messuvieraskyselyn yhteenveto

FinnTec. Metalli- ja konepaja-alan suurtapahtuma. Messuvieraskyselyn yhteenveto FinnTec Metalli- ja konepaja-alan suurtapahtuma Messuvieraskyselyn yhteenveto Metalli- ja konepajateollisuuden toimialakohtainen tutkimus FinnTec-messujen jälkeen toteutettiin toimialan arvostuksista ja

Lisätiedot

P-JÄRJESTELMÄT AIEMMAT ISO : 2007 MAALAUSJÄRJESTELMÄT

P-JÄRJESTELMÄT AIEMMAT ISO : 2007 MAALAUSJÄRJESTELMÄT P-JÄRJESTELMÄT AIEMMAT ISO 12944-5: 2007 MAALAUSJÄRJESTELMÄT Klikkaa järjestelmädokumentin nimeä siirtyäksesi tarvitsemasi järjestelmän sivulle. P214 INFRALIT PE 8350-00 POLYESTERIJAUHEMAALIJÄRJESTELMÄ

Lisätiedot

TERÄSRAKENTEET ENNEN VUOTTA 2015 KÄYTÖSSÄ OLLEET JA PAIKKAUSMAALAUKSISSA KÄYTETTÄVÄT MAALAUS-

TERÄSRAKENTEET ENNEN VUOTTA 2015 KÄYTÖSSÄ OLLEET JA PAIKKAUSMAALAUKSISSA KÄYTETTÄVÄT MAALAUS- siltojen korjaus TERÄSRAKENTEET ENNEN VUOTTA 2015 KÄYTÖSSÄ OLLEET JA PAIKKAUSMAALAUKSISSA KÄYTETTÄVÄT JÄRJESTELMÄT 1. YLEISTÄ LIIKENNEVIRASTO Taitorakenneyksikkö 10/2015 (korvaa ohjeen 3/98) 3.352 Tässä

Lisätiedot

Rauma Marine Constructions Oy vastaa älykkään liikenteen haasteisiin. Jukka Vasama 17.11.2015

Rauma Marine Constructions Oy vastaa älykkään liikenteen haasteisiin. Jukka Vasama 17.11.2015 Rauma Marine Constructions Oy vastaa älykkään liikenteen haasteisiin Jukka Vasama 17.11.2015 Suomalaisen laivanrakennuksen vahvuudet 2 Suomalaisen laivanrakennuteollisuuden kilpailukykyyn vaikuttaneet

Lisätiedot

Schildtissä... Kansainvälisyyttä

Schildtissä... Kansainvälisyyttä Kansainvälisyyttä Schildtissä... Olemme mukana Europroject Education without Frontiers verkostossa (19 koulua eri puolilta Eurooppaa) VIIKON mittaiset vastavuoroiset vaihtoprojektit verkoston koulujen

Lisätiedot

BlueCommerce Käyttöohje

BlueCommerce Käyttöohje 1(16) BlueCommerce Käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.1. Yleistä... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun etusivu... 4 2. Ennen

Lisätiedot

Takeesta laadukkaaksi tuotteeksi joustavasti yrityksesi tarpeen mukaan.

Takeesta laadukkaaksi tuotteeksi joustavasti yrityksesi tarpeen mukaan. Takeesta laadukkaaksi tuotteeksi joustavasti yrityksesi tarpeen mukaan. Noudatamme ISO9001:2015 laatustandardia Kumppanuutta kellon ympäri Korkeaa laatua yksilöllisesti Aivan kuten laadukkaat tuotteemme,

Lisätiedot

Esimerkki valmistuksesta Itä-Euroopassa: Konecranes Ukrainassa

Esimerkki valmistuksesta Itä-Euroopassa: Konecranes Ukrainassa Esimerkki valmistuksesta Itä-Euroopassa: Konecranes Ukrainassa Lähde: Antti Vanhatalo, Group Vice President, Business Development, Konecranes Kuvat: Konecranes www.konecranes.fi 9.9.2008 Taustaa Konecranes

Lisätiedot

Ydinvoimalaitos. vaatii maaleiltakin paljon

Ydinvoimalaitos. vaatii maaleiltakin paljon Paint with Pride Ydinvoimalaitos EXTRA 2011 Kuva: TVO Image Gallery Ydinvoimalaitos vaatii maaleiltakin paljon Ydinvoimalaitoksessa käytettävät maalit ovat korkealuokkaisia erikoistuotteita, joiden laatu

Lisätiedot

METALLITUOTTEIDEN MAALAUS

METALLITUOTTEIDEN MAALAUS METALLITUOTTEIDEN MAALAUS PINNALLA 2. 27.3.2014 Isto Jokinen 1 MAALAUKSEN TAVOITE Kaikkia tuotteita maalataan haluttaessa muuttaa niiden pinnan sävyä ja kiiltoa ja parannettaessa pinnan pitämistä puhtaana.

Lisätiedot

Valmet Automotiven strategia muuttuvassa toimintaympäristössä. Finnmobile Vaikuttajafoorumi Johtaja Robert Blumberg

Valmet Automotiven strategia muuttuvassa toimintaympäristössä. Finnmobile Vaikuttajafoorumi Johtaja Robert Blumberg Valmet Automotiven strategia muuttuvassa toimintaympäristössä Finnmobile Vaikuttajafoorumi 8.11.2012 Johtaja Robert Blumberg 1. Autoteollisuus ja markkinat 2. Valmet Automotive muuttuvassa ympäristössä

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi

Kustannustehokas hankintaosastosi Kustannustehokas hankintaosastosi Helsinki Tel: +358 9 4247 7600 Fax: +358 9 4247 7603 Beijing Tel: +86 10 650 14273 Fax: +86 10 650 14275 Shanghai Tel: +86 21 627 00640 Fax: +86 21 627 00872 Hong Kong

Lisätiedot

NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRISUPPILOT & TYNNYRIKANNET

NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRISUPPILOT & TYNNYRIKANNET NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRI & TYNNYRIKANNET TYNNYRINKANSI SUOJAA NESTEET NOPEASTI JA YKSINKERTAISESTI Tynnyrinkansi, joka tekee tavallisesta 200 L tynnyristä paloturvallisen säiliön ongelmajätteille. Täyttää

Lisätiedot

Kansainväliset pakettipalvelut. Parcel and ecommerce, 5/31/2019

Kansainväliset pakettipalvelut. Parcel and ecommerce, 5/31/2019 1 Parcel and ecommerce, Jouni.lamberg@posti.com 5/31/2019 Paketit ulkomaille nopeasti ja edullisesti Pakettien lähettäminen ja palauttaminen varmasti ja aikataulutetusti. Kun verkkokauppasi tavoittelee

Lisätiedot

MTL-Barometri 2Q/2013 Tulokset. Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry 24.6.2013

MTL-Barometri 2Q/2013 Tulokset. Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry 24.6.2013 MTL-Barometri 2Q/2013 Tulokset Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry 24.6.2013 MTL-Barometri Q2/2013 Tutkimusajanjakso 21.5. 10.6.2013 Verkkotutkimus sähköpostikutsulla Kohderyhmänä 424 Suomen suurinta

Lisätiedot

Toimitusjohtajat törmäyskurssilla kollegojen kanssa liiketoiminnan kasvusta

Toimitusjohtajat törmäyskurssilla kollegojen kanssa liiketoiminnan kasvusta Toimitusjohtajat törmäyskurssilla kollegojen kanssa liiketoiminnan kasvusta Miten toimitusjohtajat ja heidän kollegansa voivat käyttää konfliktia hyvänä voimana? MORAR Consultingin suorittamassa ja Epicorin

Lisätiedot

Pohjoiskalotilla toimivasta pienestä laitetoimittajasta merkittäväksi kansainväliseksi järjestelmätoimittajaksi

Pohjoiskalotilla toimivasta pienestä laitetoimittajasta merkittäväksi kansainväliseksi järjestelmätoimittajaksi Pohjoiskalotilla toimivasta pienestä laitetoimittajasta merkittäväksi kansainväliseksi järjestelmätoimittajaksi Tuomo Juntikka, Civ. Ing. Hallituksen puheenjohtaja Paakkola Conveyors Oy Historiikki Yritys

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN. Opas täydelliseen metallinsuojaukseen!

METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN. Opas täydelliseen metallinsuojaukseen! METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN ULOS&SISÄLLE ULOS&SISÄLLE Opas täydelliseen metallinsuojaukseen! Aina oikea maali metallille! Hammerite Hammerite metallimaaleilla voidaan käsitellä kaiken tyyppisiä metallipintoja

Lisätiedot

Tekes Groove Cleantech Roadshow. Jiangsu, Kiina Delegaatiomatka 22.-25. lokakuuta 2013

Tekes Groove Cleantech Roadshow. Jiangsu, Kiina Delegaatiomatka 22.-25. lokakuuta 2013 Tekes Groove Cleantech Roadshow Jiangsu, Kiina Delegaatiomatka 22.-25. lokakuuta 2013 Kasvua ja kumppanuuksia Kiinasta Hyödynnä ainutlaatuinen ja tehokas mahdollisuus tarttua Kiinan markkinoihin! Kiinalaiset

Lisätiedot

Suomen suurlähetystö Astana

Suomen suurlähetystö Astana LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu Talousjohtaminen Suomen suurlähetystö Astana Harjoitteluraportti Elina Hämäläinen 0372524 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Lähtövalmistelut...

Lisätiedot

Jukka Miiluvaara ecom Posti Group twitter: @jukkamii. 17.3.2015 Julkinen - Public

Jukka Miiluvaara ecom Posti Group twitter: @jukkamii. 17.3.2015 Julkinen - Public Kasvua verkkokauppaan kansainvälisyydestä Jukka Miiluvaara ecom Posti Group twitter: @jukkamii 1 17.3.2015 Euroopassa verkkokaupan kasvu on nopeinta idässä Faktoja ja trendejä Venäjästä 146 M ihmistä,

Lisätiedot

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely Business Oulu Teollisuus-Forum 29.5.2013 Wisetime Oy:n esittely Wisetime Oy Wisetime Oy on oululainen v. 1991 perustettu ohjelmistotalo, jonka omat tuotteet, Wise-järjestelmät ja niihin liittyvät tukipalvelut,

Lisätiedot

Edistyksellisiä teknologiaratkaisuja ja palveluja luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen

Edistyksellisiä teknologiaratkaisuja ja palveluja luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen Edistyksellisiä teknologiaratkaisuja ja palveluja luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen Kalle Härkki EVP, President Minerals Processing Pörssisäätiön Pörssi-illat Kevät 2015 Outotec lyhyesti Liikevaihto

Lisätiedot

Sisältö 5/2013. Palaute auttaa kehittämään toimintaa. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings

Sisältö 5/2013. Palaute auttaa kehittämään toimintaa. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings Paint with Pride Sisältö 5/2013 Palaute auttaa kehittämään toimintaa...1 Parempi kestävyys vähemmillä kerroksilla...2 Laaduntarkastajat tuottavat lisäarvoa Teknoksen asiakkaille...4 Teknos kuljetusturvallisuuden

Lisätiedot

MYYJÄN APU TUOTETIETOA:

MYYJÄN APU TUOTETIETOA: MYYJÄN APU TUOTETIETOA: Vasaranauloista Pintos konenauloista Raudoitusverkoista Väliketuki-tuotteista Harjatangoista Pintos vasaranaulat OIKEA NAULA OIKEAAN PAIKKAAN Pintos Vasaranaulat Kuumasinkityt Sähkösinkityt

Lisätiedot

HAXLOG. Kiinteistö 92-75-200-1, Koivukylänväylä, 01350 Vantaa

HAXLOG. Kiinteistö 92-75-200-1, Koivukylänväylä, 01350 Vantaa HAXLOG Kiinteistö 92-75-200-1, Koivukylänväylä, 01350 Vantaa TERVETULOA HAXLOGIIN UUTTA VARASTO- JA TUOTANTOTILAA YRITYKSELLESI JA JUURI SIELLÄ MISSÄ PITÄÄKIN! Haxlog on neljästä varasto- ja tuotanto-

Lisätiedot

Boliden Kokkola. vastuullinen sinkintuottaja

Boliden Kokkola. vastuullinen sinkintuottaja Boliden Kokkola vastuullinen sinkintuottaja Sinkkiteknologian edelläkävijä Luotettavaa laatua Boliden Kokkola on yksi maailman suurimmista sinkkitehtaista. Tehtaan päätuotteet ovat puhdas sinkki ja siitä

Lisätiedot

Verkkoperehdytyksen kehittäminen SOL konsernissa

Verkkoperehdytyksen kehittäminen SOL konsernissa Verkkoperehdytyksen kehittäminen SOL konsernissa Tausta SOL konserni on Suomen suurimpia palvelualan työllistäjiä. SOLIssa työskentelee tällä hetkellä lähes 10 000 työntekijää, joista n 7500 Suomessa.

Lisätiedot

Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena

Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena Mervi Holmén Johtaja, maakuva ja markkinointi 15.9.2014 2 Visit Finland -markkinointi Visit Finland -kohderyhmät kokonaisuudessaan Visit Finland -markkinointi,

Lisätiedot

TEOLLISUUSMAALIEN SÄVYLUETTELO 2005 KULÖRKATALOG FÖR INDUSTRIFÄRGER

TEOLLISUUSMAALIEN SÄVYLUETTELO 2005 KULÖRKATALOG FÖR INDUSTRIFÄRGER TEOLLISUUSMAALIEN SÄVYLUETTELO 2005 KULÖRKATALOG FÖR INDUSTRIFÄRGER 1 TEKNOMIX-SÄVYLUETTELO Teollisuusmaalit Sävyt on koodattu kolmiosaisiksi ja ne muodostuvat tuoteryhmäkoodista, värikarttakoodista ja

Lisätiedot

Kansalliset seniorit PORVOO

Kansalliset seniorit PORVOO Kansalliset seniorit PORVOO Marjo Miettinen Hallituksen puheenjohtaja Ensto-konserni @marjomannu Ensto sähköistysratkaisujen tarjoaja Enston liiketoiminta-alueet: Ensto Smart Buildings Ensto Digital Solutions

Lisätiedot

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari: Ruotsin markkinoiden asiantuntija

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari: Ruotsin markkinoiden asiantuntija Suomalais-ruotsalainen kauppakamari: Ruotsin markkinoiden asiantuntija Mari Huupponen, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari BUUSTIa kansainvälistymisestä, Lahti 9.4.2015 Aiheitamme tänään 1. Ruotsin markkinat

Lisätiedot