Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja"

Transkriptio

1 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvaltuusto Aika Tiistai klo 18:00-19:56 Paikka Saapuvilla olleet valtuutetut Poissa Kunnantalo, valtuustosali Aalto Janne Alestalo Riitta Drockila Leif Heinonen Sinikka Kahanpää Hjalmar (Jammu) Hiltunen Heikki Kare Terhi Koivunen Pasi Kojonen Juha Kotonen Satu Lehtinen Eemeli Lehtinen Esa Lehtinen Seppo Lonka Merja Luoma-aho Maria Ojala Veikko Pasila Olli Peltola Anniina Laitinen Juha varavaltuutettu (Pitkänen) Saarelma Markku Salonen Jarkko Seppälä Merja Suhonen Hannu Tuomainen Janne poistui 21 :n jälkeen Laaksonen Kyllikki varavaltuutettu (Tuomainen) Tuomala Riitta Yli-Kaitala Markku Pitkänen Jyrki Temonen Tuukka Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja Kantola Heikki hallinto- ja talousjohtaja, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija Honko Niina vt. sivistystoimenjohtaja, asiantuntija Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin.

2 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Asiat :t Pöytäkirjantarkastajien valinta Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Juha Laitinen ja Eemeli Lehtinen. Allekirjoitukset Esa Lehtinen puheenjohtaja Heikki Kantola pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Kausala Juha Laitinen Eemeli Lehtinen Pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä Kausala Kunnantalo klo Pöytäkirjanpitäjä Heikki Kantola

3 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvaltuusto Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valtuusto valitsee kaksi valtuutettua tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan ja määrää samalla, että valitut pöytäkirjantarkastajat toimivat myös ääntenlaskijoina tässä kokouksessa mahdollisesti toimitettavissa äänestyksissä. Pöytäkirja on nähtävillä Kunnantalossa Keskustelun kuluessa pöytäkirjantarkastajiksi ehdotettiin valtuutettuja Juha Laitinen, Eemeli Lehtinen, Veikko Ojala ja Hannu Suhonen. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja määräsi toimitettavaksi vaalin ja esitti suoritettavaksi suljetun lippuäänestyksen siten, että äänestyslippuun merkitään enintään kaksi nimeä, etunimi ja sukunimi. Edelleen puheenjohtaja esitti, että vaalia avustavat valtuutetut Terhi Kare ja Janne Aalto. Äänestysmenettely hyväksyttiin yksimielisesti. Suoritetussa vaalissa annettiin 26 äänestyslippua ja äänet jakautuivat seuraavasti: Juha Laitinen 16 ääntä Eemeli Lehtinen 15 ääntä Veikko Ojala 4 ääntä Hannu Suhonen 4 ääntä ja hylättyjä 6 joten puheenjohtaja totesi Juha Laitisen ja Eemeli Lehtisen tulleen valituiksi pöytäkirjantarkastajiksi. Käsitellyt asiat Pykälä nro Sivu 19 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta Tilinpäätös ja toimintakertomus tilikaudelta Tilintarkastuskertomuksen käsittely ja vastuuvapauden 90 myöntäminen tilikaudelta Maa-ainesluvat ja valvonta alkaen Lisämääräraha kirjastoauton hankintaan Periaatepäätös välivuokrausmallista Valtuustoaloitteet 103

4 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Kunnanvaltuusto Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta / /2016 Tarkastuslautakunta Kuntalain 410/ :n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on mm.:... 2) arvioida, ovatko valtuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kunnassa ja kuntakonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla; 3) arvioida talouden tasapainotuksen toteutumista tilikaudella sekä voimassa olevan taloussuunnitelman riittävyyttä, jos kunnan taseessa on kattamatonta alijäämää;... Tarkastuslautakunta laatii arviointisuunnitelman ja antaa valtuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään valtuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Lautakunta voi antaa valtuustolle muitakin tarpeellisena pitämiään selvityksiä arvioinnin tuloksista. Kunnanhallitus antaa valtuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta. puheenjohtaja: Tarkastuslautakunta käynnistää arviointikertomuksen valmistelun. tarkastuslautakunta: Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. puheenjohtaja: Tarkastuslautakunta jatkaa arviointikertomuksen valmistelua.

5 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ tarkastuslautakunta: Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. puheenjohtaja: Tarkastuslautakunta jatkaa arviointikertomuksen valmistelua. tarkastuslautakunta: Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. puheenjohtaja: Tarkastuslautakunta antaa Kuntalain 410/ :n mukaisen arviointikertomuksen vuodelta 2015 kunnanvaltuustolle ja edellyttää, että kunnanhallitus antaa valtuustolle lausunnon arviointikertomuksessa esitetyistä havainnoista. tarkastuslautakunta: Kunnanvaltuusto Tarkastuslautakunta hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Oheismateriaali: tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015 Lisätiedot: tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Markku Yli-Kaitala, p tarkastuslautakunta: Tarkastuslautakunta antaa Kuntalain 410/ :n mukaisen arviointikertomuksen vuodelta 2015 kunnanvaltuustolle ja edellyttää, että kunnanhallitus antaa valtuustolle lausunnon arviointikertomuksessa esitetyistä havainnoista.

6 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ kunnanvaltuusto: Kunnanvaltuusto hyväksyi tarkastuslautakunnan ehdotuksen. Merkittiin, että valtuutettu Hannu Suhonen ilmoitti, ettei hän hyväksy arviointikertomusta.

7 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanhallitus Tarkastuslautakunta Kunnanvaltuusto Tilinpäätös ja toimintakertomus tilikaudelta / /2015 Kunnanhallitus Kuntalain (410/2015) 113 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi. Tilintarkastajien on tarkastettava tilinpäätös toukokuun loppuun mennessä. Kunnanhallituksen on saatettava tilinpäätös tilintarkastuksen jälkeen valtuuston käsiteltäväksi. Valtuuston on käsiteltävä tilinpäätös kesäkuun loppuun mennessä. Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot kunnan tuloksesta, taloudellisesta asemasta, rahoituksesta sekä toiminnasta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa. Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja (tai pormestari). Kunnan taloussäännön 9 :n mukaan tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laadinnassa on noudatettava mitä kuntalaissa ja kirjanpitolaissa sekä muussa lainsäädännössä on säädetty. Tilinpäätöksen laadinnassa noudatetaan hallintopalveluiden vuosittain laatimia ohjeita. Toimielimet ja muut viranomaiset sekä kunnan tytäryhtiöt antavat tilinpäätöstä varten tarvittavat tiedot hallintopalveluiden ohjeiden mukaan. Asiakirjat on koottu tasekirjaksi. Laadinnassa on noudatettu mitä kuntalaissa ja kirjanpitolaissa sekä muussa lainsäädännössä on säädetty. Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Heikki Kantola, puh va. kunnanjohtaja Riku Rönnholm, puh va. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus allekirjoittaa tilinpäätöksen ja esittää, että poistoeron vähennyksenä kirjataan ,68 ja että tilikauden ylijäämä ,05 siirretään taseen tilikauden ylijäämä -tilille.

8 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Lisäksi kunnanhallitus antaa hallinto- ja talousjohtajalle oikeuden tehdä tilinpäätösasiakirjaan teknisluonteisia korjauksia. kunnanhallitus: Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus hyväksyi va. kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Tilintarkastaja esittää päivätyssä tilintarkastuskertomuksessa tilinpäätöksen hyväksymistä. puheenjohtaja: Tarkastuslautakunta esittää tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi. tarkastuslautakunta: Kunnanvaltuusto Tarkastuslautakunta hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Tasekirja on jaettu tai postitettu valtuutetuille ja varavaltuutetuille tarkastuslautakunta: Tarkastuslautakunta esittää tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi. kunnanvaltuusto: Kunnanvaltuusto hyväksyi tarkastuslautakunnan ehdotuksen. Merkittiin, että valtuutettu Hannu Suhonen ilmoitti, ettei hän hyväksy tilinpäätöstä ja toimintakertomusta.

9 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Tarkastuslautakunta Kunnanvaltuusto Tilintarkastuskertomuksen käsittely ja vastuuvapauden myöntäminen tilikaudelta / /2015 Tarkastuslautakunta Kuntalain (410/2015) 123 :n mukaan tilintarkastajan on toukokuun loppuun mennessä tarkastettava julkishallinnon hyvän tilintarkastustavan mukaisesti kunkin tilikauden hallinto, kirjanpito ja tilinpäätös. Tilintarkastajan on tarkastettava: 1) onko kunnan hallintoa hoidettu lain ja valtuuston päätösten mukaisesti; 2) antavatko kunnan tilinpäätös ja siihen kuuluva konsernitilinpäätös tilinpäätöksen laatimista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti oikeat ja riittävät tiedot kunnan tuloksesta, taloudellisesta asemasta, rahoituksesta ja toiminnasta; 3) ovatko valtionosuuksien perusteista annetut tiedot oikeita; 4) onko kunnan sisäinen valvonta ja riskienhallinta sekä konsernivalvonta järjestetty asianmukaisesti. Havaitsemistaan olennaisista epäkohdista tilintarkastajan on ilmoitettava viipymättä kunnanhallitukselle annettavassa tilintarkastuspöytäkirjassa. Tilintarkastuspöytäkirja annetaan tiedoksi tarkastuslautakunnalle. Kuntalain 125 :n tilintarkastajan on annettava valtuustolle kultakin tilikaudelta kertomus, jossa esitetään tarkastuksen tulokset. Kertomuksessa on myös esitettävä, onko tilinpäätös hyväksyttävä ja voidaanko toimielimen jäsenelle ja asianomaisen toimielimen tehtäväalueen johtavalle viranhaltijalle (tilivelvollinen) myöntää vastuuvapaus. Jos tilintarkastaja havaitsee, että kunnan hallintoa ja taloutta on hoidettu vastoin lakia tai valtuuston päätöksiä eikä virhe tai aiheutunut vahinko ole vähäinen, tilintarkastuskertomuksessa on tehtävä asiasta tilivelvolliseen kohdistuva muistutus. Muistutusta ei voida kohdistaa valtuustoon. Tarkastuslautakunnan on hankittava tilintarkastuskertomuksessa tehdystä muistutuksesta asianomaisen selitys sekä kunnanhallituksen lausunto. Valtuusto päättää toimenpiteistä, joihin tarkastuslautakunnan valmistelu, tilintarkastuskertomus ja siinä tehty muistutus antavat aihetta. Hyväksyessään tilinpäätöksen valtuusto päättää vastuuvapaudesta tilivelvollisille. Tilintarkastajat ovat tarkastaneet kunnan hallinnon, kirjanpidon ja tilinpäätöksen tilikaudelta JHT, KHT Kaija Pakkanen esitteli ja luovutti tilintarkastuskertomuksen kokouksessa. Tilintarkastuskertomuksessa esitetään vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille.

10 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ puheenjohtaja: Tarkastuslautakunta merkitsee tilintarkastuskertomuksen saaduksi ja esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää tilivelvollisille vastuuvapauden tilikaudelta tarkastuslautakunta: Tarkastuslautakunta hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Kunnanvaltuusto Oheismateriaali: tilintarkastuskertomus Lisätiedot: tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Markku Yli-Kaitala, p tarkastuslautakunta: Tarkastuslautakunta esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää tilivelvollisille vastuuvapauden tilikaudelta kunnanvaltuusto: Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja totesi valtuutettu Hannu Suhosen esityksen, että tarkastuslautakunnan ehdotusta ei hyväksytä, kannattamattomana raukeavan joten tarkastuslautakunnan ehdotus on tullut valtuuston päätökseksi. Puheenjohtaja totesi kunnanvaltuuston päättäneen myöntää tilivelvollisille vastuuvapauden tilikaudelta Eriävä mielipide Hannu Suhonen jätti päätökseen kirjallisen eriävän mielipiteen, liite Merkittiin, että valtuutettu Janne Tuomainen poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen klo 19:00 ja että hänen tilalleen tuli varavaltuutettu Kyllikki Laaksonen.

11 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Rakennuslautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Maa-ainesluvat ja valvonta alkaen 693/ /2016 Rakennuslautakunta Maa-aineslain muutoksen myötä maa-ainesluvat ja niiden valvonta siirtyvät alkaen kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, jona Iitin kunnassa toimii tehdyn ympäristöpalvelujen järjestämistä koskevan sopimuksen mukaan Kouvolan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta. Nykyisin maa-aineslupaviranomaisena toimii maa-aineslain/iitin hallintosäännön nojalla Iitin rakennuslautakunta. Lisätietoja antaa rakennustarkastaja Seppo Pätynen, puh Rakennustarkastaja: Rakennuslautakunta päättää: 1. esittää kunnanhallitukselle, että Iitin kunnan voimassaoleva maa-ainestaksa (hyväksytty valtuustossa ) kumotaan siten, että sen viimeinen voimassaolopäivä on Perustelut: tehdyn sopimuksen mukaan "Toiminnasta asiakkailta perittävät maksut määritellään ympäristöterveydenhuollon ja ympäristönsuojelun taksoissa. Taksat vahvistaa Kouvolan kaupunki." 2. esittää kunnanhallitukselle, että Iitin kunnan hallintosääntöön tehdään muutoksen johdosta tarvittavat tarkistukset. Perustelut: lainmuutoksen jälkeen maa-ainesasioissa toimivalta kuuluu kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, eikä siitä voida hallintosäännöllä toisin määrätä. 3. todeta, että rakennuslautakunnan ja tekemien delegointipäätösten "rakennustarkastaja määrää taksan perusteella maa-ainesten oton valvonnasta perittävän vuotuisen valvontamaksun ja huolehtii sen perinnästä" sekä "rakennustarkastaja päättää maa-aineslain 12 :n mukaisen lupaehdoissa vaaditun vakuuden hyväksymisestä" viimeinen voimassaolopäivä on Perustelut: rakennuslautakunta ei voi delegoida toimivaltaa, jota sillä ei enää ole lainmuutoksen myötä. 4. esittää kunnanhallitukselle, että tehty sopimus ympäristöpalvelujen ostamisesta Kouvolalta pidetään ennallaan toistaiseksi. Perustelut: Sopimukseen ei tarvitse tehdä sisällöllistä muutosta, koska sopimuskohdan "sopimuksen tarkoitus" sanamuoto kattaa myös maa-ainesasiat lainmuutoksen myötä. Maksua ei sopimuksessa ole

12 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ tarkasti määritelty, joten maa-ainesasioiden hoitaminen ei edellytä sopimuksen muuttamista maksunkaan osalta. Sopimuksen mukaan maksuna peritään kustannukset aiheuttamisperiaatteella ja kustannuksista vähennetään maksut, jotka Kouvolan kaupunki perii Iitin kunnan asiakkailta (taksa pyritään saamaan täyskatteiseksi). Arvioidut kustannukset ovat olleet sopimuksen tekohetkellä euroa, eikä arviota ole sen jälkeen muutettu. Sopimuksen tarkistamiseen maksun osalta voidaan palata tarvittaessa ensi vuoden alussa, kun tiedossa on kuluvan vuoden resurssien käyttö kustannuksineen ja laskelmineen. 5. Merkitä tiedoksi kokouksessa annettavan suullisen selvityksen muista asiaan liittyvistä toimenpiteistä kuten - vireillä olevien/uusien lupahakemusten käsittely ja valvontakäynnit ennen muutoksesta tiedottaminen kuntalaisille sekä voimassa olevien lupien luvanhaltijoille ja maanomistajille - vakuuksien ja aineiston siirto. Rakennuslautakunta: Kunnanhallitus Rakennuslautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. va. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää 1. esittää kunnanvaltuustolle, että Iitin kunnan voimassaoleva maa-ainestaksa (hyväksytty valtuustossa ) kumotaan siten, että sen viimeinen voimassaolopäivä on ; 2. esittää kunnanvaltuustolle, että kunnan hallintosääntöön tehdään lakimuutoksen johdosta seuraavat voimaan tulevat muutokset: a) Hallintosäännön 4 :n 1 momentin viimeinen lause "Maa-aineslain mukaisena lupaviranomaisena toimii rakennuslautakunta." Muutetaan kuulumaan seuraavasti "Maa-aineslain mukaisena lupaviranomaisena toimii Kouvolan kaupunngin ympäristölautakunta." b) Hallintosäännön 16 :n 3 momentin viimeinen rivi "- maa-aineslain 7 :n mukaisena lupaviranomaisena ja 14 :n mukaisena valvontaviranomaisena" poistetaan. c) Hallintosäännön 16 :n 4 momentin 1. kohta "toimii maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuna rakennusvalvontaviranomaisena, maa-aineslaissa tarkoitettuna lupa- ja valvontaviranomaisena;" muutetaan kuulumaan seuraavasti "toimii maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuna rakennusvalvontaviranomaisena;" d) Hallintosäännön 16 :n 4 momentin 5. kohta "antaa maa-ainesasetuksen 4 :n mukaiset lausunnot;" poistetaan;

13 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ pitää päivätyn sopimuksen ympäristöpalvelujen ostamisesta Kouvolan kaupungilta toistaiseksi ennallaan. Sopimuksen tarkistamiseen maksun osalta voidaan palata tarvittaessa kun tiedossa on kuluvan vuoden resurssien käyttö kustannuksineen ja laskelmineen. kunnanhallitus: Kunnanhallitus Keskustelun kuluessa Seppo Lehtinen esitti Satu Kotosen ja Veikko Ojalan kannattamina, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja tiedusteli voiko kunnanhallitus yksimielisesti hyväksyä esityksen asian palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti. Lisätietoja: kunnanjohtaja Riku Rönnholm, puh kunnanjohtaja: 1. esittää kunnanvaltuustolle, että Iitin kunnan voimassaoleva maa-ainestaksa (hyväksytty valtuustossa ) kumotaan siten, että sen viimeinen voimassaolopäivä on ; 2. esittää kunnanvaltuustolle, että kunnan hallintosääntöön tehdään lakimuutoksen johdosta seuraavat voimaan tulevat muutokset: a) Hallintosäännön 4 :n 1 momentin viimeinen lause "Maa-aineslain mukaisena lupaviranomaisena toimii rakennuslautakunta." Muutetaan kuulumaan seuraavasti "Maa-aineslain mukaisena lupaviranomaisena toimii Kouvolan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta." b) Hallintosäännön 16 :n 3 momentin viimeinen rivi "- maa-aineslain 7 :n mukaisena lupaviranomaisena ja 14 :n mukaisena valvontaviranomaisena" poistetaan. c) Hallintosäännön 16 :n 4 momentin 1. kohta "toimii maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuna rakennusvalvontaviranomaisena, maa-aineslaissa tarkoitettuna lupa- ja valvontaviranomaisena;" muutetaan kuulumaan seuraavasti "toimii maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuna rakennusvalvontaviranomaisena;" d) Hallintosäännön 16 :n 4 momentin 5. kohta "antaa maa-ainesasetuksen 4 :n mukaiset lausunnot;" poistetaan. kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

14 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvaltuusto kunnanhallitus: 1. esittää kunnanvaltuustolle, että Iitin kunnan voimassaoleva maa-ainestaksa (hyväksytty valtuustossa ) kumotaan siten, että sen viimeinen voimassaolopäivä on ; 2. esittää kunnanvaltuustolle, että kunnan hallintosääntöön tehdään lakimuutoksen johdosta seuraavat voimaan tulevat muutokset: a) Hallintosäännön 4 :n 1 momentin viimeinen lause "Maa-aineslain mukaisena lupaviranomaisena toimii rakennuslautakunta." Muutetaan kuulumaan seuraavasti "Maa-aineslain mukaisena lupaviranomaisena toimii Kouvolan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta." b) Hallintosäännön 16 :n 3 momentin viimeinen rivi "- maa-aineslain 7 :n mukaisena lupaviranomaisena ja 14 :n mukaisena valvontaviranomaisena" poistetaan. c) Hallintosäännön 16 :n 4 momentin 1. kohta "toimii maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuna rakennusvalvontaviranomaisena, maa-aineslaissa tarkoitettuna lupa- ja valvontaviranomaisena;" muutetaan kuulumaan seuraavasti "toimii maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuna rakennusvalvontaviranomaisena;" d) Hallintosäännön 16 :n 4 momentin 5. kohta "antaa maa-ainesasetuksen 4 :n mukaiset lausunnot;" poistetaan. kunnanvaltuusto: Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja totesi valtuutettu Hannu Suhosen esityksen, että kunnanhallituksen ehdotusta ei hyväksytä, kannattamattomana raukeavan joten kunnanhallituksen ehdotus on tullut valtuuston päätökseksi. Puheenjohtaja totesi kunnanvaltuuston päättäneen, 1. että Iitin kunnan voimassaolevamaa-ainestaksa (hyväksytty valtuustossa ) kumotaan siten, että sen viimeinen voimassaolopäivä on ; 2. että kunnan hallintosääntöön tehdään lakimuutoksen johdosta seuraavat voimaan tulevat muutokset: a) Hallintosäännön 4 :n 1 momentin viimeinen lause "Maa-aineslain mukaisena lupaviranomaisena toimii rakennuslautakunta." Muutetaan kuulumaan seuraavasti "Maa-aineslain mukaisena lupaviranomaisena toimii Kouvolan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta." b) Hallintosäännön 16 :n 3 momentin viimeinen rivi "- maa-aineslain 7 :n mukaisena lupaviranomaisena ja 14 :n mukaisena valvontaviranomaisena" poistetaan. c) Hallintosäännön 16 :n 4 momentin 1. kohta "toimii maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuna rakennusvalvontaviranomaisena, maa-aineslaissa tarkoitettuna lupa- ja valvontaviranomaisena;" muutetaan

15 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ kuulumaan seuraavasti "toimii maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuna rakennusvalvontaviranomaisena;" d) Hallintosäännön 16 :n 4 momentin 5. kohta "antaa maa-ainesasetuksen 4 :n mukaiset lausunnot;" poistetaan.

16 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Lisämääräraha kirjastoauton hankintaan 668/ /2016 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston hyväksymään vuoden 2016 talousarvion investointiosaan sisältyy :n määräraha kirjastoauton hankintaan. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on toteuttanut kirjastoauton hankintamenettelyn sekä päättänyt kokouksessaan , että kirjastoauton alustaksi hankitaan Volvo Finland AB:n tarjoama Volvo B11R 4x2 Euro 6 kirjastoauton alusta. Hankintapäätöksen perusteena on hinta. Kirjastoauton korityöksi päätettiin hankkia Kiitokori Oy:n tarjoama Kiitokori Libris. Saatu tarjous kirjastoautosta (alusta ja korityö) on n. 20% varattua :n määrärahaa korkeampi, joten kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta ei voi tehdä hankintapäätöstä. Tarjouspyynnössä todetaan, että tilaaja voi hylätä kaikki tarjoukset, jos tarjousten hintataso on liian korkea taikka jos olosuhteet tai palvelun järjestämisen edellytykset ovat muuttuneet niin, että suunniteltua hankintaa ei ole mahdollista toteuttaa tarjouspyynnössä esitetyllä tavalla. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle lisämäärärahan myöntämistä kirjastoauton hankinnan toteuttamiseen. Lautakunta päätti lisäksi, että kirjastoauton hankinta toteutetaan, mikäli päätös lisämäärärahan, , myöntämisestä kirjastoautohankkeeseen saadaan kunnanvaltuustolta ja kun em. päätös saa lainvoiman. Lisätiedot: vt. sivistystoimenjohtaja Niina Honko, p kunnanjohtaja Riku Rönnholm, p kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se myöntää euron lisämäärärahan kirjastoauton hankintaan. kunnanhallitus: Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja totesi Hjalmar Kahanpään ehdotuksen, että lisämäärärahaa ei myönnetä vaan kirjastoauton hankinta siirretään tuleville vuosille, kannattamattomana raukeavan joten kunnanjohtajan ehdotus on tullut hallituksen päätökseksi.

17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvaltuusto Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päättäneen esittää valtuustolle, että se myöntää euron lisämäärärahan kirjastoauton hankintaan. kunnanhallitus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää euron lisämäärärahan kirjastoauton hankintaan. kunnanvaltuusto: Keskustelun kuluessa valtuutettu Hjalmar Kahanpää esitti valtuutettu Hannu Suhosen kannattamana, että lisämäärärahaa ei myönnetä vaan kirjastoauton hankinta siirretään tuleville vuosille. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja määräsi toimitettavaksi äänestyksen ja esitti suoritettavaksi nimenhuutoäänestyksen siten, että kunnanhallituksen ehdotus on JAA ja valtuutettu Kahanpään ehdotus on EI. Äänestysmenettely hyväksyttiin yksimielisesti. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 21 JAA -ääntä (Aalto, Alestalo, Drockila, Heinonen, Hiltunen, Kare, Koivunen, Kojonen, Kotonen, Lehtinen Eemeli, Lehtinen Seppo, Lonka, Luoma-aho, Pasila, Peltola, Laitinen, Salonen, Laaksonen, Tuomala, Yli-Kaitala ja Lehtinen Esa) ja 5 EI -ääntä (Kahanpää, Ojala, Saarelma, Seppälä ja Suhonen) joten puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen ehdotuksen tulleen valtuuston päätökseksi. Puheenjohtaja totesi kunnanvaltuuston päättäneen äänin 21-5 myöntää euron lisämäärärahan kirjastoauton hankintaan.

18 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Periaatepäätös välivuokrausmallista 727/ /2016 Kunnanhallitus Kunnalle on esitetty välivuokrausmalliin perustuvaa järjestelyä kuntaan toteuttavan tehostetun palveluasumisen uudisrakentamisinvestoinnin toteuttamismalliksi. Malli perustuu arvonverolain 130 :n kuntapalautuksen hyödyntämiseen. Järjestely ja siihen liittyvät sopimussuhteet pääpiirteissään on kuvattu oheismateriaalina olevassa kuvauksessa. Järjestelyssä uudisrakennusinvestoinnin toteuttaa kiinteistöosakeyhtiö joka vuokraa kiinteistön kunnalle toimintaan, joka mahdollistaa arvonlisäverolain 130 :n mukaisen kuntapalautuksen saamisen. Tehostetun palveluasumisen tapauksessa asukkaat ovat vuokrasuhteessa kuntaan. Palvelun tuottava hoiva-operaattorin ja kunnan välillä on kunnan ja kiinteistöosakeyhtiön väliseen vuokrasopimukseen liittyvä sopimus kiinteistöllä harjoitettavan toiminnan toteuttamisesta ja kunnalle vuokrasopimuksesta ja järjestelystä ja aiheutuvien kulujen suorittamisesta. Järjestelyyn liittyvät sopimukset ovat kunnan ja kiinteistöosakeyhtiön välinen vuokrasopimus, kunnan ja asukkaan välinen vuokrasopimus, kunnan ja operaattorin välinen kustannustentasaussopimus. Riskit kunnan osalta liittyvät keskeisesti järjestelyn verotukselliseen kohteluun ja siinä mahdollisesti tapahtuviin muutoksiin. Riskeiltä voidaan suojautua siirtämällä riski operaattorille ja kiinteistöosakeyhtiölle. Tällöinkin kunnalle jää riski siitä, että operaattori ja kiinteistöosakeyhtiö molemmat muuttuneessa tilanteessa osoittautuisivat kykenemättömiksi kantamaan toteutunutta riskiä. Kunnalle järjestelystä aiheutuvina hyötyinä palveluasumisen tapauksessa on sen mahdollistamat asukkaiden alemmat asumiskustannukset sekä uudisinvestointihankkeen mahdollistamat uudet työpaikat. Työpaikkojen nettokehityksen osalta tulee kuitenkin huomioida uudisinvestointihankkeen mahdollinen vaikutus olemassa olevien saman alan toimijoiden kilpailutilanteeseen ja työpaikkakehitykseen. Koska välivuokrausmallia ei ole ennen käytetty Iitin kunnassa, on perusteltua, että kunnanvaltuusto tekee mallin käyttämisestä periaatelinjauksen, jonka puitteissa esitetty ja mahdolliset tulevat vastaavat hankkeet ovat toteutettavissa. Oheismateriaali: Kuvaus välivuokrausjärjestelystä.

19 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto päättää, että Iitin kunnassa voidaan käyttää välivuokrausmallia kunnan alueelle toteutettavissa rakennusinvestointihankkeissa, joissa välivuokrausmallilla on saatavissa arvonlisäverolain 130 :n perusteella kuntapalautusta josta saatava kustannushyöty voidaan kohdistaa palvelunsaajille alempien asumis- tai muiden kustannusten muodossa edellyttäen, että: 1) Kunnalle ei aiheudu järjestelystä oleellisia taloudellisia tai toiminnallisia riskejä tai että sellaiset riskit on sopimuksin siirretty järjestelyn muille osapuolille. 2) Investointihankkeen toteutuksessa ja alkuvuokran määrittelyssä on noudatettu kunnan kanssa yhteistyössä sovittuja periaatteita. 3) Järjestelyn verotuksellisesta kohtelusta on pyydetty ja saatu verottajalta myönteinen ennakkopäätös. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että päätökset yksittäisen hankkeen ja siihen liittyvien sopimuksien osalta tekee kunnanhallitus. Lisätietoja: kunnanjohtaja Riku Rönnholm, puh kunnanhallitus: Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Kunnanvaltuusto Oheismateriaali: Kuvaus välivuokrausjärjestelystä Lisätiedot: kunnanjohtaja Riku Rönnholm., p kunnanhallitus: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto päättää, että Iitin kunnassa voidaan käyttää välivuokrausmallia kunnan alueelle toteutettavissa rakennusinvestointihankkeissa, joissa välivuokrausmallilla on saatavissa arvonlisäverolain 130 :n perusteella kuntapalautusta josta saatava kustannushyöty voidaan kohdistaa palvelunsaajille alempien asumis- tai muiden kustannusten muodossa edellyttäen, että: 1) Kunnalle ei aiheudu järjestelystä oleellisia taloudellisia tai toiminnallisia riskejä tai että sellaiset riskit on sopimuksin siirretty järjestelyn muille osapuolille.

20 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ ) Investointihankkeen toteutuksessa ja alkuvuokran määrittelyssä on noudatettu kunnan kanssa yhteistyössä sovittuja periaatteita. 3) Järjestelyn verotuksellisesta kohtelusta on pyydetty ja saatu verottajalta myönteinen ennakkopäätös. kunnanvaltuusto: Keskustelun kuluessa valtuutettu Leif Drockila esitti valtuutettu Merja Seppälän kannattamana, että kunnanhallituksen ehdotus hylätään. Edelleen keskustelun jatkuessa valtuutettu Juha Kojonen esitti valtuutettu Veikko Ojalan kannattamana asian jättämistä pöydälle. Tämän jälkeen puheenjohtaja rajasi keskustelun koskemaan pöydällepanoa. Julistettuaan keskustelun pöydällepanosta päättyneeksi puheenjohtaja määräsi toimitettavaksi äänestyksen ja esitti suoritettavaksi nimenhuutoäänestyksen siten, että asian käsittelyn jatkaminen on JAA ja pöydällepano on EI. Äänestysmenettely hyväksyttiin yksimielisesti. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 24 JAA -ääntä (Aalto, Alestalo, Drockila, Heinonen, Hiltunen, Kahanpää, Kare, Koivunen, Kotonen, Lehtinen Eemeli, Lehtinen, Seppo, Lonka, Luoma-aho, Pasila, Peltola, Laitinen, Saarelma, Salonen, Seppälä, Suhonen, Laaksonen, Tuomala, Yli-Kaitala ja Lehtinen Esa) ja 2 EI -ääntä Kojonen ja Ojala) joten puheenjohtaja totesi asian käsittelyn jatkuvan. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja määräsi toimitettavaksi äänestyksen ja esitti suoritettavaksi nimenhuutoäänestyksen siten, että kunnanhallituksen ehdotus on JAA ja valtuutettu Droickilan ehdotus on EI. Äänestysmenettely hyväksyttiin yksimielisesti. Suoriteussa äänestyksessä annettiin 15 JAA -ääntä (Aalto, Heinonen, Hiltunen, Kahanpää, Kare, Koivunen, Kotonen, Lehtinen Seppo, Lonka, Pasila, Peltola, Laitinen, Salonen, Tuomala ja Yli-Kaitala), 10 EI -ääntä (Alestalo, Drockila, Kojonen, Lehtinen Eemeli, Luoma-aho, Saarelma, Seppälä, Suhonen, Laaksonen ja Lehtinen Esa) ja 1 tyhjä (Ojala) joten kunnanhallituksen ehdotus on tullut valtuuston päätökseksi. Puheenjohtaja totesi kunnanvaltuuston päättäneen äänin 15-10, 1 tyhjä, että Iitin kunnassa voidaan käyttää välivuokrausmallia kunnan alueelle toteutettavissa rakennusinvestointihankkeissa, joissa välivuokrausmallilla on saatavissa arvonlisäverolain 130 :n perusteella kuntapalautusta josta saatava kustannushyöty voidaan kohdistaa palvelunsaajille alempien asumis- tai muiden kustannusten muodossa edellyttäen, että: 1) Kunnalle ei aiheudu järjestelystä oleellisia taloudellisia tai toiminnallisia riskejä tai että sellaiset riskit on sopimuksin siirretty järjestelyn muille osapuolille. 2) Investointihankkeen toteutuksessa ja alkuvuokran määrittelyssä on

21 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ noudatettu kunnan kanssa yhteistyössä sovittuja periaatteita. 3) Järjestelyn verotuksellisesta kohtelusta on pyydetty ja saatu verottajalta myönteinen ennakkopäätös.

22 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvaltuusto Valtuustoaloitteet Kunnanvaltuusto Kokouskutsussa mainittujen asioiden jälkeen jätettiin seuraavat valtuustoaloitteet: Juha Kojosen aloite Alueen voimavarojen kokoamiseksi edistämään myönteistä kehitystä Anniina Peltolan ym. aloite Kunnan tuettava Kausalan aseman kehittämistä kunnanvaltuusto: Valtuusto päätti yksimielisesti ottaa aloitteet vastaan valmistelua varten. Aloitteet ovat liitteenä, liite nro 1.

23 Iitin kunta Pöytäkirja 4/ MUUTOKSENHAKUOHJE; KV MUUTOKSENHAKUKIELTO VALITUSOSOITUS Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, pykälät: 24 ja 25 Kunnanvaltuuston päätöksiin, pykälät: saa muutosta hakea se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. Valitusviranomainen Valitusaika Tiedoksisaanti Muutosta haetaan Itä-Suomen hallinto-oikeudelta Käyntiosoite: Puistokatu 29, Kuopio Postiosoite: PL 1744, Kuopio Puhelin: (vaihde) Faksi: Sähköposti: Asiakaspalvelu on avoinna Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Pöytäkirja on ollut nähtävillä: Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona työt virastoissa on keskeytettävä, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Valituskirja Valituskirjassa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä selvitys siitä päivästä, josta valitusaika alkaa. Omalla vastuulla valituskirjan voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Tuomioistuinmaksulain (1455/2014) 2 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 250 euroa. Yksityiskohtainen valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

Rakennuslautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Rakennuslautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Rakennuslautakunta 16 02.03.2016 Kunnanhallitus 73 18.04.2016 Kunnanhallitus 112 16.05.2016 Kunnanvaltuusto 22 24.05.2016 Maa-ainesluvat ja valvonta 1.7.2016 alkaen 693/10.03.00.09/2016 Rakennuslautakunta

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä. Palvelut Oy, :t 16 Rönnholm Riku kunnanjohtaja, 16

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä. Palvelut Oy, :t 16 Rönnholm Riku kunnanjohtaja, 16 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 21.04.2016 Aika Torstai 21.04.2016 klo 18:00-20:03 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka Savelainen

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja

Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 6/2017 178 Kunnanvaltuusto 05.09.2017 Aika 05.09.2017 klo 18:00-19:12 Paikka Saapuvilla olleet valtuutetut Poissa Kunnantalo, valtuustosali Aalto Janne Alestalo Riitta Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Muut Toivanen Pentti kunnanjohtaja palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä

Muut Toivanen Pentti kunnanjohtaja palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Iitin kunta Pöytäkirja 10/2013 258 Kunnanvaltuusto 30.12.2013 Aika Maanantai 30.12.2013 klo 18:00-19:30 Paikka Saapuvilla Poissa Kunnantalo, valtuustosali Aalto Janne Alestalo Riitta Drockila Leif Heinonen

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Kokoustiedot Aika tiistai klo 12:00-13:25 Paikka Saunakabinetti, Kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tapio Lankia, puheenjohtaja Raimo

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 13) Tarkastuslautakunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/2019 1 ( 13) Aika 23.04.2019, klo 08:30-11:55 Paikka Tammerkoski Käsitellyt asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 28.5.2014 klo 9.15 10.27 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/ /2013. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/ /2013. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 244 13.10.2014 Kunnanvaltuusto 40 20.10.2014 Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 13.10.2014 244 Kunnanvaltuusto päätti 15.11.2011 valtuustoaloitteen pohjalta

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä

Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä Kunnanhallitus 244 13.10.2014 Kunnanvaltuusto 40 20.10.2014 Kunnanhallitus 139 01.06.2015 Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä 270/00.01.00/2013

Lisätiedot

Heinonen Sinikka. Kankkunen Antti. Laaksonen Kyllikki Lehtinen Eemeli. Mertakorpi Siiri Mettälä Petri. Saarelma Markku Savelainen Atte

Heinonen Sinikka. Kankkunen Antti. Laaksonen Kyllikki Lehtinen Eemeli. Mertakorpi Siiri Mettälä Petri. Saarelma Markku Savelainen Atte Iitin kunta Pöytäkirja 2/2018 15 Kunnanvaltuusto 27.03.2018 Aika 27.03.2018 klo 18:00 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla olleet valtuutetut Aalto Janne Alestalo Riitta Dahl Mika Drockila Leif

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2015 1 (7) Kaupunginhallitus, 125, 30.03.2015 Kaupunginhallitus, 207, 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto, 67, 15.06.2015 67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen Kunnanhallitus 219 28.11.2016 Kunnanhallitus 235 19.12.2016 Kunnanhallitus 10 23.01.2017 Kunnanvaltuusto 1 30.01.2017 Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen 776/01.01.04/2016

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti Kunnanhallitus 208 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 39 07.11.2016 Kunnanhallitus 5 09.01.2017 Kunnanvaltuusto 6 30.01.2017 6 Tillolan koulun myynti 738/02.05.00/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 208 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 234 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 83 27.10.2015 Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 270/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 19.10.2015

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 27.5.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 27.5.2014 1 Kokousaika Ti 27.5.2014 klo 14.00 15:45 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari Malila Kari Kurkela Outi, vj. Poissa Eira Birgitta Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

2 (5) Tarkastussääntö Hyväksytty: yhtymäkokous xx.xx.xxxx xx 17.9.2014. 2.2 Tilintarkastajan tehtävät

2 (5) Tarkastussääntö Hyväksytty: yhtymäkokous xx.xx.xxxx xx 17.9.2014. 2.2 Tilintarkastajan tehtävät 2 (5) 2.2 Tilintarkastajan tehtävät 2.3 Tilintarkastuskertomus Kuntalain 73 75 säädetään tilintarkastajan tehtävistä. Tilintarkastajan on tarkastettava hyvän tilintarkastustavan mukaisesti kunkin tilikauden

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2017 Kokousaika 26.4.2017 klo 12 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Tiistai 16.12.2014 klo 9.15 11.10 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2018 Kokousaika 9.5.2018 klo 10 15.30 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-14:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 188 17.08.2015 Kunnanhallitus 243 26.10.2015 Kunnanhallitus 245 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 97 09.12.2015 Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 599/02.01.00/2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA AIKA 30.5.2018 klo 9:00 13:04 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN 2017 25 TILINTARKASTUKSESTA 18 HEINÄVEDEN KUNNAN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 111 Koululautakunta Aika 09.12.2015 klo 18:05-19:20 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013

PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013 91 PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013 KOKOUSAIKA 28.10.2013 klo 19.30 21.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto, valtuustosali Seppo Haapasuo, pj Niina Alatalo Juha Alkio,

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 6.4.2016 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 04.04.2016 AIKA 04.04.2016 klo 17:05-20:45 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen Kunnanhallitus 15 20.01.2014 Kunnanvaltuusto 3 28.01.2014 Kunnanhallitus 128 19.05.2014 Kunnanvaltuusto 23 26.05.2014 Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 2/2018

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 2/2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Tiistai 8.5.2018 kello 14:00 16.28 Koulutuskeskus JEDU Piippola neuvotteluhuone, Siikalatva Saapuvilla: Seppälä Tuomo, puheenjohtaja Niemelä Helinä, jäsen Piippo Sirpa, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunta 25.5.2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunta 25.5.2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunnan kokous Aika keskiviikko klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 SIIKAISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 Aika Keskiviikko 22.04.2015 klo 18.00 19.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto 2/2014. KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Kunnanvaltuusto 2/2014. KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT YPÄJÄN KUNTA Kunnanvaltuusto ASIALUETTELO 2/2014 KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Nro Liite 7 6 Toimintavuoden 2013 tilinpäätös 8 8 Vuoden 2013

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Tarkastuslautakunta 19.04.2016 AIKA 19.04.2016 klo 15:10-20:40 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA TARKASTUSLAUTAKUNTA UUSI TARKASTUSLTK 2 / 2013. Antti Paananen, puheenjohtaja. Sari Arponen

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA TARKASTUSLAUTAKUNTA UUSI TARKASTUSLTK 2 / 2013. Antti Paananen, puheenjohtaja. Sari Arponen Aika Perjantai 30.8.2013 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätien toimipiste, Jänkätie 1 (luokka C 161), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen,

Lisätiedot

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano Kaavoitustoimikunta 9 11.03.2013 Kaavoitustoimikunta 30 09.09.2013 Kunnanhallitus 241 07.10.2013 Kunnanhallitus 321 16.12.2013 Kunnanvaltuusto 1 28.01.2014 Kaavoitustoimikunta 8 25.03.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21,

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21, Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 42, 30.03.2015 Kunnanvaltuusto, 21, 15.06.2015 21 Kangasniemen kunnan tilinpäätös vuodelta 2014 KNGDno-2015-79 Kunnanhallitus, 30.03.2015, 42

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kaupunginhallitus 156 03.04.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 37 02.05.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 44 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 32 22.05.2017 Tilinpäätös ja toimintakertomus 2016 149/02.06.01.03/2017

Lisätiedot

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen Kunnanhallitus 15 20.01.2014 Kunnanvaltuusto 3 28.01.2014 Kunnanhallitus 128 19.05.2014 Kunnanvaltuusto 23 26.05.2014 Kunnanhallitus 262 03.11.2014 Kunnanvaltuusto 44 11.11.2014 Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys

Lisätiedot

Muut Rönnholm Riku va. kunnanjohtaja

Muut Rönnholm Riku va. kunnanjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 8/2014 197 Kunnanvaltuusto 11.11.2014 Aika Tiistai 11.11.2014 klo 18:00-18:45 Paikka Saapuvilla Poissa Kunnantalo, valtuustosali Aalto Janne Alestalo Riitta Drockila Leif Heinonen

Lisätiedot

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Åbo stad Sammanträdets datum Ärende nr 1 5045-2014 (045) Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Sammandrag: Turun

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Kantola Heikki hallinto- ja talousjohtaja, 22

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Kantola Heikki hallinto- ja talousjohtaja, 22 Iitin kunta Pöytäkirja 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 11.05.2015 Aika Maanantai 11.05.2015 klo 19:00-20:11 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka Ikonen

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.5.2015 klo 14:35 16:02 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoushuone K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 18 19 20 21 Tilintarkastusyhteisön

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Aika: 14.05.2014 klo 16:30-20:00 Paikka: Nuorisotalo LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 24 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen Kunnanhallitus 219 28.11.2016 Kunnanhallitus 235 19.12.2016 Kunnanhallitus 10 23.01.2017 Kunnanvaltuusto 1 30.01.2017 Kunnanhallitus 58 20.03.2017 Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (9)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (9) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 (9) Tarkastuslautakunta 03.05.2012 AIKA 03.05.2012 klo 14:00-16:00 PAIKKA Valtuustosali, Alavieskan kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016 AIKA Tiistai 31.5.2016 kello 15.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 1. kerroksen luokkatila B1012 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Tarkastusta koskevat säännökset uudessa kuntalaissa

Tarkastusta koskevat säännökset uudessa kuntalaissa Tarkastusta koskevat säännökset uudessa kuntalaissa Kuntamarkkinat 9.-10.9.2015 Sari Korento kehittämispäällikkö Uusi kuntalaki (410/2015) Voimaan 1.5.2015» Taloussäännöksiä sovelletaan vuodesta 2015»

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Heinonen Sinikka. Kankkunen Antti. Laaksonen Kyllikki Lehtinen Eemeli. Mertakorpi Siiri Mettälä Petri. Saarelma Markku Savelainen Atte

Heinonen Sinikka. Kankkunen Antti. Laaksonen Kyllikki Lehtinen Eemeli. Mertakorpi Siiri Mettälä Petri. Saarelma Markku Savelainen Atte Iitin kunta Pöytäkirja 5/2019 92 Kunnanvaltuusto 18.06.2019 Aika 18.06.2019 klo 18:00-20:42 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla olleet valtuutetut Aalto Janne Alestalo Riitta Dahl Mika Eklund Marko

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 147 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 147 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 6/2019 Lähettämispäivä Kunnanhallitus 21.3.2019 KOKOUSAIKA Torstai 28.3.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 147

Lisätiedot