Markets Online. Käyttöopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Markets Online. Käyttöopas"

Transkriptio

1 Markets Online Käyttöopas

2 Markets Onlinen käyttöopas Valuutta- ja rahamarkkinakaupankäynti sekä sijoitukset Markets Online 2 1. Markets Onlinen etusivu 2 2. Asetukset 3 3. Valuuttakaupankäynti Valuuttakurssit Valuuttakurssilistan luominen Markkinakurssit Lista/Viitekurssit Historialliset kurssit Muut valuuttakurssit Valuuttakaupan syöttäminen Spot-kauppa ja kaupan vahvistaminen Valuuttatermiin Valuuttaswap Kauppaluettelo Erääntymislistat Valuuttakauppojen yhdistäminen Valuuttakaupan jatkaminen Valuuttakaupan aikaistaminen Valuuttakaupan osittainen aikaistaminen/jakaminen Omaisuusluettelo Tietojen vieminen omiin järjestelmiin Talletukset (rahamarkkinakaupankäynti) Sijoitukset Markkinakatsaus Kurssit Kaupankäynti Toimeksiannon tekeminen Yhtiötapahtuman toimintaohjeet Säilytystilit Tapahtumaluettelo Rahastosopimukset 20 1 (20)

3 Markets Online Tervetuloa Markets Online käyttäjäksi! Market Online on Business Onlineen (yritysten verkkopankkiin) sisältyvä järjestelmä, jossa yrityksesi voi tehdä valuutta-, rahamarkkina- ja arvopaperikauppaa sekä seurata ko. markkinoita verkossa. 1. Markets Onlinen etusivu NAVIGOINTI Valikot Kuten Business Onlinessa, on myös Markets Onlinessa kaksi valikkoa, vasen valikko ja ylävalikko. 1. Markets Onlinen ylävalikosta löydät seuraavat toiminnot: Asiointiroolin vaihto, jossa voit vaihtaa asiointirooliasi eri yritysten välillä. Maavalinta, jossa voit määritellä missä valuutassa teet mm. uudet maksut Business Onlinessa Käyttöasetukset, jossa voit muuttaa henkilökohtaisia käyttäjäasetuksiasi ja hallita Business Onlinen käyttövaltuuksia. Tulosta, jolla tulostat avoimena olevan näkymän Kirjaudu ulos, jolla kirjaudut ulos Markets Onlinesta ja samalla Business Onlinesta. 2. Vasemman reunan valikko muuttuu valintojesi mukaan. Voit palata alavalikoista päävalikkoon Markets Online linkin kautta. Markets Onlinesta palataan Business Onlineen valikon ylimmän Etusivu-linkin kautta. Sivun keskellä on viivästettyä markkinainformaatiota koroista sekä OMX Helsingin johtavan osakeindeksin kehitys päivän aikana. Oikean reunan Ajankohtaista laatikosta löydät aina viimeisimmän Dansken sijoitusnäkemyksen ja valuuttakurssiennusteet sekä muuta ajankohtaista markkinoista. Oikean reunan alaosaan päivittyvät viimeisimmät Reutersin ja Startelin talousuutiset. Jos haluat uutisia tietystä aiheesta, valitse Lisää uutisia. Tämän jälkeen valitse Uusi haku ja anna haluamasi hakukriteerit. 2 (20)

4 2. Asetukset Suosittelemme, että määrittelet itsellesi sopivat asetukset verkkopankin käyttöä varten. Asetukset ovat käyttäjäkohtaisia. Vasemman laidan valikon Markets Online asetukset -kohdassa voit määritellä, millä Kurssikertoimella valuuttakurssit näytetään (esim. 1:1) Markets Onlinessa käytettävän perusvaluutan ensisijaisen Säilytystilin, joka näkyy oletuksena kun annat uuden toimeksiannon raporteissa käytettävän Perusvaluutan Ylävalikon Käyttöasetukset > Asetukset > Yleiset asetukset kohdassa voit tarvittaessa lukita Pankkitunnuksesi muuttaa Salasanaa ja Turvakortin tietoja valita missä muodossa Päivämäärä ilmoitetaan valita millä merkillä Desimaalit erotellaan valita Laskentataulukon muodon, jossa tiedostot tallennetaan kun viet tietoja omiin järjestelmiisi. Suosittelemme valitsemaan vaihtoehdon XML. Valikon laajennuksen, jos haluat että alavalikot tulevat näkyviin kun pidät hiirtä otsikon päällä. 3. Valuuttakaupankäynti 3.1. Valuuttakurssit Valuuttakurssilistan luominen Kohdassa Valuutat > Valuuttakurssit > Luo/muokkaa oletusvalintoja > Uusi voit luoda itsellesi sopivan valuuttakurssilistan. Nimeä lista. Valitse Luokitus: Yksityinen on henkilökohtainen, Yleinen näkyy kaikille yrityksesi käyttäjille. Määrittele haluamasi valuuttaparit yksi kerrallaan ja Päivitä lista. Lopuksi Tallenna lista Listaa voi myöhemmin muokata sinisten kuvakkeiden avulla. Valitse valuuttapari ja klikkaa oikealla olevia kuvakkeita, niin luettelo päivittyy haluamallasi tavalla (siirrä valuuttaparia luettelossa ylemmäs tai alemmas, poista valuuttapari, erottele luettelo kahteen tai useampaan osaan, valitse kaikki). Jos haluat että luomasi lista näkyy aina oletuksena Markets Onlinessa, mene Markkinakurssit-näkymään, valitse lista Kurssiprofiilit-valikosta ja valitse Tallenna oletusvalinnaksi. Toimi samoin Valuutat-pääsivulla. Huomaa, että pääsivun markkinakurssit -näkymään mahtuu max. 6 valuuttaparia, muita rajoituksia ei ole. 3 (20)

5 Markkinakurssit Mene Valuutat > Valuuttakurssit > Markkinakurssit ja valitse Hakukriteerit. Valitse Kurssiprofiilista luomasi oma kurssilista, paina Hae. Näet nyt listaamiesi valuuttaparien spot-kurssit. Termiinihinnat saat kohdasta Termiiniperiodi valitsemalla periodit suoraan valikosta tai kirjoittamalla haluamasi päivämäärät. Oletusarvoisesti Markets Online näyttää termiinihinnat pisteinä. Jos haluat nähdä termiinihinnat kursseina, laita rasti ruutuun Termiinihinnat kursseina. Pääset kaupansyöttöön klikkaamalla haluamaasi kurssia. Ks. Tarkemmin kaupansyötöstä kohdasta Lista/Viitekurssit Kohdassa Valuutat > Valuuttakurssit > Listakurssit näet Danske Bankin listakurssit sekä EKP:n viitekurssit Historialliset kurssit Kohdassa Valuutat > Valuuttakurssit > Historialliset kurssit näet historiallisia kursseja. Valitse Lähde (Danske Bankin listakurssit tai EKP:n viitekurssit) sekä Kurssiprofiilista haluamasi kurssilista Hae. Voit hakea enintään 5 vuotta vanhoja kursseja Muut valuuttakurssit Kohdassa Valuutat > Valuuttakurssit > Muut valuuttakurssit voit katsoa muita, viitteellisiä eksoottisten valuuttojen kursseja, joilla ei välttämättä voi tehdä kauppaa. Voit sekä Tulostaa että Tallentaa hakemasi kurssit Excel-tiedostona sivun alareunan linkeistä. 4 (20)

6 3.2. Valuuttakaupan syöttäminen Spot-kauppa ja kaupan vahvistaminen Valitse Valuutat > Kaupan syöttö > FxSpot tai klikkaa haluamaasi spot-kurssia kurssilistalla. Anna Eräpäivä (tänään, huomenna tai spot) Anna Valuutat ja ostettava tai myytävä Määrä, voit antaa myös vasta-arvon euroissa Valitse Tilit Kommentti-kenttään voit kirjoittaa kauppaan liittyviä lisätietoja omaa käyttöäsi varten Paina OK. Kauppa vahvistetaan Vahvistusnäkymässä Tarkista kaupan tiedot. Anna Salasana Paina Jatka. Huom! kurssi saattaa vanheta tai muuttua ennen kuin hyväksyt kaupan. Saat uuden kurssinoteerauksen painamalla OK. Tehty kauppa on heti näkyvissä Markets Onlinen kauppaluettelossa (ks. Kohta 3.2.4), ja siitä toimitetaan kaupanvahvistus kuten puhelimitsekin tehtävistä kaupoista. 5 (20)

7 Valuuttatermiini Valitse Valuutat > Kaupan syöttö > FxTermiinikauppa tai klikkaa haluamaasi termiinikurssia kurssilistalla. Kirjoita Eräpäivä vasempaan ruutuun tai valitse periodi alasvetovalikosta oikeanpuoleiseen ruutuun. Anna Valuutat ja Määrä, voit antaa myös vasta-arvon euroissa. Valitse Tilit tai laita rasti ruutuun Maksutiedot sovitaan myöhemmin. Kommentti-kenttään voit kirjoittaa kauppaan liittyviä lisätietoja omaa käyttöäsi varten Paina OK. Vahvista Salasanalla kuten spot-kaupassa (s. 5) Valuuttaswap Valitse Valuutat > Kaupan syöttö > FxSwap. Anna Eräpäivät: spot-kohtaan alkupäivä (tänään, huomenna tai spot) ja termiin-kohtaan loppupäivä. Valitse haluamasi Valuutat ja Määrä. Valitse Tilit. Termiini-kohtaan voit valita myös Maksutiedot sovitaan myöhemmin Kommentti-kenttään voit kirjoittaa kauppaan liittyviä lisätietoja omaa käyttöäsi varten Vahvista Salasanalla kuten spot-kauppa (s. 5). 6 (20)

8 Kauppaluettelo Yhteenveto kaikista tekemistäsi kaupoista löytyy Kauppaluettelosta (myös valuuttaoptiot, IRS, CCS) päivän markkina-arvoineen. Valitse Valuutat > Raportit > Kauppaluettelo. Luettelo näyttää oletusarvoisesti kaikki tehdyt kaupat. Voit hakea kauppoja avaamalla yläpalkin Hakukriteerit ja valitsemalla haluamasi tuotteet, ajankohdan ja valuuttaparin. Luettelon voi tulostaa tai tallentaa alareunan linkeistä. 7 (20)

9 Erääntymislistat Erääntymislista näyttää kaikki yrityksesi avoinna olevat kaupat. Valuutat > Raportit > Erääntyvät kaupat. Eri tuotteille on omat listansa, ja oletusarvoisesti lista näyttää kaikki seuraavan viikon aikana erääntyvät kaupat. Voit muokata listausta yläreunan Hakukriteerien kautta. Jos maksutiedot on jätetty kaupantekovaiheessa auki, ne voi antaa tai annettuja ohjeita muuttaa kahden pankkipäivän ajan ennen erääntymistä. Maksuohje sarakkeesta näkyy, onko maksuohjeet jo annettu: Maksuohjetta ei ole annettu, ei voi muuttaa Maksuohjetta ei ole annettu, muutettavissa Maksuohje annettu, ei voi muuttaa Maksuohje annettu, muutettavissa Valuuttakauppojen yhdistäminen Voit yhdistää erääntymislistassa olevia termiinejä ja FX-swappeja. Rastita yhdistettävät kaupat ja valitse alareunasta Liitä yhteen. Vahvista yhdistäminen kuten spot-kaupassa (s 5). HUOM: kauppoja voidaan yhdistää vain, kun kaupoissa on Sama eräpäivä, joka on max 2 pankkipäivän päässä Sama valuuttapari Yhdistettäviä kauppoja max. 15 Kauppojen maksuohjeita ei ole annettu, eikä kauppa ole käsiteltävänä pankissa. 8 (20)

10 Valuuttakaupan jatkaminen Voit jatkaa erääntyvää kauppaa Markets Onlinessa kahden pankkipäivän ajan ennen eräpäivää. Valitse Valuutat > Raportit > Kauppaluettelo tai Erääntyvät kaupat. Jos olet antanut maksuohjeet alkuperäiselle kaupalle, poista ne kohdassa Muuta maksutietoja. Valitse jatkettava kauppa ja Jatko. Anna uudet maksutiedot: Eräpäivä, Tilitiedot, ja Voitto/tappio-tili, jolle termiiniä jatkettaessa syntyvä, kurssierosta aiheutuva tuotto kirjataan. Valitse OK ja hyväksy kuten spot-kauppa (s 5). 9 (20)

11 Valuuttakaupan aikaistaminen Markets Onlinessa voit aikaistaa valuuttakaupan erääntymään samana päivänä, seuraavana tai 2 pankkipäivän kuluttua. Valitse Valuutat > Raportit > Kauppaluettelo tai Erääntyvät kaupat. Jos olet antanut maksuohjeet alkuperäiselle kaupalle, poista ne kohdassa Muuta maksutietoja. Valitse haluamasi kauppa ja Aikaistettu maksu. Anna Uudet maksutiedot. Valitse OK ja hyväksy maksu kuten spot-kauppa (s 5) Valuuttakaupan osittainen aikaistaminen/jatkaminen Voit aikaistaa (tai jatkaa) termiinejä ja swappeja myös osittain, jolloin osa kauppasummasta eräännytetään ennen alkuperäistä eräpäivää (tai sen jälkeen). Alkuperäisestä kaupasta irrotetaan ensin haluttu osa kohdassa Kaupan jakaminen. Valitse Valuutat > Raportit > Kauppaluettelo tai Erääntyvät kaupat. 10 (20)

12 Jos olet antanut maksuohjeet alkuperäiselle kaupalle, poista ne kohdassa Muuta maksutietoja. Valitse Kaupan jakaminen. Anna aikaistettava Määrä ja rasti ruutuun Maksutiedot sovitaan myöhemmin. Valitse OK ja hyväksy kauppa salasanalla kuten spot-kauppa (s. 5). Tämän jälkeen aikaista kauppa kuten kohdassa (20)

13 3.3. Omaisuusluettelo Näet yhteenvedon kaikkien Markets Onlineen liitettyjen säilytys- ja rahatilien, myös valuuttatilien saldoista kohdassa Sijoitukset > Säilytystilit > Omaisuusluettelo. Voit hakea haluamasi päivän tilanteen viimeisen 5 vuoden ajalta joko kauppa- tai arvopäivän mukaan omaisuuslajeittain, valuutoittain, toimialoittain 12 (20)

14 3.4. Tietojen vieminen omiin järjestelmiin Valuutta- ja rahamarkkinaosioissa voit sekä tulostaa että viedä tietoja omiin järjestelmiisi. Kurssitiedot, mukaan lukien historialliset kurssit Raportit, joita Markets Online tuottaa positioistasi, kuten kauppaluettelosta ja erääntymisluettelosta Yllä valuuttakurssinäkymä vietynä Exceliin (kuva alla). 13 (20)

15 4. Talletukset (rahamarkkinakaupankäynti) Markets Onlinessa voit sijoittaa varasi yhden yön talletuksesta aina yhden vuoden talletukseen saakka. Euromääräinen talletus voi olla euron suuruinen Valuuttatalletus voi olla arvoltaan euron suuruinen Valuuttamääräiset talletukset ovat mahdollisia yleisimmissä valuutoissa Varat on sidottu sovitulle ajanjaksolle. Valitse Valuutat > Kaupansyöttö > Talletus ja anna talletuksen tekemiseen tarvittavat tiedot. Valitse lopuksi OK ja hyväksy salasanalla kuten spot-kauppa (s. 5). HUOM: vahvistusnäkymän korkotarjous on voimassa 10 sekunnin ajan. Jos markkinakorot muuttuvat, järjestelmä hakee koron uudestaan automaattisesti. 14 (20)

16 5. Sijoitukset Valitsemalla Markets Onlinen etusivulla vasemmasta valikosta kohdan Sijoitukset pääset Markets Onlinen sijoitustoiminnallisuuksiin Markkinakatsaus Valitsemalla vasemmasta valikosta kohdan Markkinakatsaus saat näkyviin yleiskatsauksen Suomen markkinoista. Markkinakatsaus sivun ylävalikosta sinun on mahdollista valita 13 eri markkinasta haluttu yleiskatsaus Kurssit Valitsemalla vasemmasta valikosta Kurssit pääset tutkimaan päivän osakekursseja maailmalta. Näet mm. koosteen päivän nousijoista ja laskijoista sekä vaihdetuimmista osakkeista. 15 (20)

17 Kohdassa Kurssit > Kurssilistat pääset myös halutessasi tekemään ja tarkastelemaan omia kurssilistojasi. Kurssilista voi olla joko yksityinen tai yleinen. Yleisen listan voivat nähdä kaikki yrityksesi Business Onlinen käyttäjät, joilla on oikeus Markets Onlineen. Kurssilistaan voi lisätä yksittäisiä arvopapereita tai indeksejä. Kohdassa Kurssit > Kurssikaavio pääset luomaan erilaisia kurssikaavioita. Kurssikaaviolle voi valita halutun aikavälin ja siihen voi lisätä arvopapereita, indeksejä sekä obligaatioita. 16 (20)

18 5.3. Kaupankäynti Vasemman valikon kohdasta Kaupankäynti pääset tekemään osakesijoituksia 18 eri markkinalle. Samalla sivustolla pääset myös tekemään rahastosijoituksia ja tarkastelemaan avoimia toimeksiantojasi Toimeksiannon tekeminen Kaupankäynnin Kurssit ja markkinat -osiosta voit hakea Kurssilistojen kautta omia kurssilistojasi ja eri indeksejä, joista voit valita arvopaperin, jolla haluat tehdä kauppaa. Voit vaihtoehtoisesti hakea tiettyä arvopaperia myös Sijoituskohde -haulla. Kauppaa voit käydä myös suoraan omaisuusluettelosta löytyvien omistustesi kautta. Valitse haluamasi arvopaperin vasemmalla puolella olevan nuolen alta haluttu toiminto: Osakkeilla osto tai myynti Rahastoilla merkintä, lunastus tai vaihto/sarjasiirto. 17 (20)

19 Kun olet valinnut halutun toiminnon arvopaperin kohdalta, pääset syöttämään toimeksiantoa: Syötä toimeksiannon tiedot ruutuihin. Valitse OK ja vahvista toimeksiantosi verkkopankin salasanallasi Yhtiötapahtuman toimintaohjeet Vasemman valikon kohdasta Yhtiötapahtuman toimintaohjeet pääset halutessasi osallistumaan mm. osakeanteihin. Voit myös merkitä merkinnässä olevia joukkolainoja. Yhtiötapahtumiin osallistuminen vaatii arvoosuustilin. 18 (20)

20 5.5. Säilytystilit Vasemman valikon kohdasta Säilytystilit löydät säilytystiliesi yleiskatsauksen. Säilytystilikatsaus-sivulta pääset vasemman valikon alavalikkoihin. Omaisuusluettelosta näet omistuksesi ja saat valittua esim. erilaisia raportteja sijoitusten voitosta/tappiosta, kertyneistä koroista ja osingoista. Tapahtumaluettelosta saat haettua sijoituksiisi kohdistuneita tapahtumia eri ajanjaksoilta ja tapahtumittain esim. ostot, myynnit ja osingot. Osuustodistukset kohdasta voit tarkastella rahastosijoituksiasi hankintaerittäin. Salkkukatsaus-kohdasta pääset tarkastelemaan sijoituksiesi osake- ja korkojakaumia sekä maantieteellistä, valuutta- ja toimialajakaumia Tapahtumaluettelo Tapahtumaluettelossa voit katsoa voimassa olevia toimeksiantojasi ja jo toteutuneita toimeksiantojasi. Voit hakea tapahtumia eri säilytystileiltäsi ja tapahtumatyypeittäin esim. pelkät ostot, myynnit tai korot/osingot. 19 (20)

21 5.6. Rahastosopimukset Vasemman valikon kohdasta Rahastosopimukset pääset katsomaan ja tekemään rahastosopimuksia. YHTEYSTIEDOT Markets Onlinea koskevissa kysymyksissä sinua palvelee Danske Bankin Asiakastuki numerossa (pvm/mpm) ma pe klo Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, DANSKE BANK. Y-tunnus (20)

Markets Online. Käyttöopas

Markets Online. Käyttöopas Markets Online Käyttöopas Markets Onlinen käyttöopas Valuutta- ja rahamarkkinakaupankäynti 1 NAVIGOINTI... 2 2 ASETUKSET... 3 3 VALUUTTAKAUPANKÄYNTI... 4 3.1 Valuuttakurssit... 4 3.1.1 Markkinakurssit...

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta.

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Mistä on kyse Lyhyt palvelukuvaus Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Kuntarekry.fi on valtakunnallinen kunta-alan työnhakupalvelu ja kuntatyönantajien rekrytointipalvelu.

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

YRITYSTEN VERKKOPANKIN ALOITUSOPAS

YRITYSTEN VERKKOPANKIN ALOITUSOPAS YRITYSTEN VERKKOPANKIN ALOITUSOPAS Sisällysluettelo 1. PERUSASETUKSET...2 2. TOIMINTOVALIKOT JA ETUSIVUN TIEDOT...4 3. PERUSTOIMINNOT...5 3.1 MAKSAMINEN...5 3.1.1 SEPA-tilisiirto kotimaahan ja ulkomaille...5

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi.

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. Näin saat ohjelman käyttöösi 1. Mene osoitteeseen www.tnt.fi 2. Klikkaa vasemman reunan valikossa mytnt-lähetä

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen...

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen... Kansiomaksaminen Voit maksaa Business Onlinessa kahdella tavalla: perinteisesti tai kansiomaksaminen avulla. On suositeltavaa, että käytät pääsääntöisesti vain jompaa kumpaa tapaa, jotta maksuja ei jää

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Käyttöohje palveluntuottajalle

Käyttöohje palveluntuottajalle Käyttöohje palveluntuottajalle Tarvikkeet Kortinlukija USB-johto Käyttöohje Asennus Kortinlukija kytketään tietokoneeseen USB-johdolla. Kytkennän voi tehdä sekä tietokoneen ollessa päällä että sammutettuna.

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE (TAKAUKSET JA TRADE FINANCE) YLEISOHJEET

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE (TAKAUKSET JA TRADE FINANCE) YLEISOHJEET BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE (TAKAUKSET JA TRADE FINANCE) YLEISOHJEET Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

LUT Moodle -opiskelijan opas 2014

LUT Moodle -opiskelijan opas 2014 LUT Moodle -opiskelijan opas 2014 Sisällysluettelo 1. Moodle... 2 1.1 Aloitussivu... 3 1.2 Navigointi ja Asetukset... 4 1.2.1 Navigointi... 4 1.2.2 Asetukset... 6 1.2.3 Murupolku... 7 2. Kurssit... 7 2.1

Lisätiedot

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Sisältö 1 Palvelun kuvaus...1 1.1 Koska käyttää mitäkin sisältötyyppiä?...1 1.1.1 Ajankohtaista...1 1.1.2 Tarjoukset...1 1.1.3 Ilmoitukset...1 1.2 Käyttäjätunnukset...1

Lisätiedot

Business Online Likviditeetinhallinta

Business Online Likviditeetinhallinta Business Online Likviditeetinhallinta Sisältö 1. Likviditeetinhallinta Business Onlinessa... 2 2. Likviditeetinhallinta pääsivu... 3 3. Graafinen näkymä tilin saldohistoriaan ja limiitin käyttöhistoriaan...

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTOJEN NOUTO

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTOJEN NOUTO BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTOJEN NOUTO Voimassa 30.6.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja.

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Mistä löydän ryhmäni tiedot? 1) Valitse ylävalikosta Ryhmät. Hakukentän alla näet ryhmiesi tiedot. Klikkaamalla ryhmän nimeä pääset ryhmän tietoihin.

Lisätiedot

Tilastot ajetaan Kirjuriin automaattisesti kuukausittain joka kuukauden toisena lauantaina.

Tilastot ajetaan Kirjuriin automaattisesti kuukausittain joka kuukauden toisena lauantaina. Tilastot Tilastot ajetaan Kirjuriin automaattisesti kuukausittain joka kuukauden toisena lauantaina. Tilastolukuja tallennetaan seurakunnittain lukumäärät sekä myös tapahtumat jotka laskeutuvat tilastoon.

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan nimetty sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta

Lisätiedot

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE www.laurea.fi ASIOssa henkilöstö voi: Varata tiloja mistä tahansa Laurean kampukselta Tarkastella omaa opetusaikataulua ja opetukselle varattuja tiloja kalenterinäkymässä Saada

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT...

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... 4 KIRJAUTUMINEN 1. Kirjoita Internet-selaimen osoiteriville

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN NOUTO

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN NOUTO BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN NOUTO 30.06.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja. Aineistot

Lisätiedot

Museokartta 2015. Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet

Museokartta 2015. Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet Museokartta 2015 Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet Kirjaudu Museoverkko tunnuksillasi linkistä http://museovirasto.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=37851c99fc15421e9051a11b76e1c9ec

Lisätiedot

Hakusuosikit. Unifaun Online 2015-12-16

Hakusuosikit. Unifaun Online 2015-12-16 Hakusuosikit Unifaun Online 2015-12-16 2 Sisältö 1 Hakusuosikit... 3 1.1 Käsitteitä... 3 1.2 Symboleita ja painikkeita... 3 1.3 Luo Hakusuosikki... 4 1.4 Hakusuosikin käyttö... 7 1.5 Poista hakusuosikki...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS Toukokuu 2007 Tavoitteesta tuloksiin ohjelman aloittaminen Aloita Tavoitteista tuloksiin ohjelma kirjoittamalla LMI:n webbiosoite http://www.lmi-inc.com/feedback/fin

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE htila on Porin yliopistokeskuksen yksiköiden tarpeisiin kehitelty tilavarausohjelma. Varausohjelman lisäksi htila sisältää Kalenteri-ohjelman,

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi palvelun käyttöohje Palvelua voi käyttää selaimilla: Internet Explorer 9 tai uudempi Firefox 3.5 tai uudempi Opera 10.5 tai uudempi Chrome ja Safari uusimmat versiot

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen Moodle 2.2 pikaohje 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen https://moodle2.pkky.fi Kirjaudu omilla kuntayhtymän verkkotunnuksilla klikkaamalla Kirjaudu linkkiä

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa

Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa Taustaa Lääkelainsäädännön eläinlääkintään liittyvät lait ja asetukset muuttuivat vuonna 2014. Eläinlääkärillä on mahdollisuus luovuttaa lääkkeitä varalle

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu...

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu... Tärkeimmät toiminnot Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta Kun hiiren jättää kuvakkeen päälle vähäksi ajaksi Word selittää toiminnon Avaa tiedosto Tallenna Kumoa, nuolesta aiemmat

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Esimiehen wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Oppisopimuskeskuksen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

BlueCommerce Käyttöohje

BlueCommerce Käyttöohje 1(16) BlueCommerce Käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.1. Yleistä... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun etusivu... 4 2. Ennen

Lisätiedot

SELIGSON & CO:n mobiilisovellus TASKUSALKKU

SELIGSON & CO:n mobiilisovellus TASKUSALKKU SELIGSON & CO:n mobiilisovellus TASKUSALKKU lyhyt käyttöopastus (9 sivua) helmikuu 2016, Android 5.0. tai uudempi 1 Sovelluksen lataaminen Seligson & Co Taskusalkku Android-puhelimille ladataan Googlen

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE (TAKAUKSET JA TRADE FINANCE) YLEISOHJEET

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE (TAKAUKSET JA TRADE FINANCE) YLEISOHJEET BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE (TAKAUKSET JA TRADE FINANCE) YLEISOHJEET Danske Bank Trade Finance Danske Bank A/S Suomen sivuliike Rekisteröity toimipaikka ja osoite Helsinki, Televisiokatu 1, 00075 DANSKE

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma Sisällysluettelo Sivu 2. Sisäänkirjautuminen Sivu 3. Käyttäjän tiedot Sivu 4. Etusivu Sivu 6. Lomakkeiden syöttö / Juoksijan valinta Sivu 7. Lomakkeiden syöttö / Juoksijoiden ja maksajien tietojen syöttö

Lisätiedot

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelussa voi tarkistaa matkakortin sisällön, esimerkiksi voimassa olevat kausiliput ja kortilla jäljellä olevan arvon määrän sekä omat asiakastiedot.

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot