Kansalaisaloite kokoontumistiloista; Turvantalon ja Hauhotalon myyminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kansalaisaloite kokoontumistiloista; Turvantalon ja Hauhotalon myyminen"

Transkriptio

1 Kansalaisaloite kokoontumistiloista; Turvantalon ja Hauhotalon myyminen KH Valmistelija: hallintopäällikkö Helena Hirviniemi, p Kaupunginvaltuuston pidetyn kokouksen yhteydessä kaupunginvaltuusto vastaanotti Ydin-Hämeen aluetoimikunnan puheenjohtajan Jouni Lehtosen ja varapuheenjohtajan Timo Myyryläisen jättämän kansalaisaloitteen kokoontumistiloista. Aloitteen esitteli varapuheenjohtaja Timo Myyryläinen ja sen oli allekirjoittanut 406 henkilöä. Kansalaisaloite on päivätty ja se kuuluu seuraavasti: Me allekirjoittaneet esitämme, että Hämeenlinnan kaupunki takaa ja järjestää kaikkien vuoden 2009 alusta Hämeenlinnaan liittyneiden kuntien (liitoskunnat ja pitäjät) ja kantakaupungin asukkaille julkisen kokoontumistilamahdollisuuden. Tilajärjestely on mahdollista tehdä myös palveluseteli- tai palvelusopimusjärjestelmän puitteissa. Sopivan kokoontumistilan etsiminen voi pitäjissä eli Tuuloksessa, Hauholla, Lammilla, Kalvolassa ja Rengossa tapahtua aluekuntien toimesta. Lammin pitäjän alueelta allekirjoittaneet ehdottavat tällaiseksi tilaksi Lammin Turvan taloa. Kaupungin strategiassa on yhtenä arvona mainittu asiakaslähtöisyys ja palveluhenkisyys ja että asukkaiden toivotaan osallistuvan heitä koskeviin asioihin ja esittävän ideoitaan myös palveluiden parantamiseksi. Lammilla kuten muissakin Hämeenlinnan kaupungin pitäjissä ja myös kantakaupungissa on runsaasti erilaisia yhdistyksiä ja vireää kansalaistoimintaa. Tämän toiminnan jatkumiseksi tarvitaan tiloja, joissa yhdistysten jäsenet voivat kokoontua ja joissa myös kaupunki voi järjestää yleisö ja infotilaisuuksia. Hämeenlinnan kaupungin hallintosäännön 6. luvun KOKOUS JA HALLINTOMENETTELY 18 :n mukaan kaupunginhallituksen on vuosittain huhtikuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyistä kaupungin toimintaa koskevista aloitteista ja niiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä. Valtuusto voi samalla todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun. Kaupunginhallituksen ja lautakunnan tehtäväalueella tehdyistä aloitteista on vastaavasti esitettävä tiedot kaupunginhallitukselle ja asianomaiselle lautakunnalle niiden päättämällä tavalla. Jos aloite vaatii erityistä valmistelua, sen viranomaisen, jonka valmisteltavaksi aloite kuuluu, on ilmoitettava aloitteen tekijälle viivytyksettä aloitteen arvioitu käsittelyaika ja keneltä saa lisätietoja aloitteen käsittelystä. Hellsténin ehdotus: Kaupunginhallitus päättää lähettää aloitteen Linnan Tilapalvelut liikelaitoksen ja elämänlaatulautakunnan yhdessä valmisteltavaksi. Valmistelu tulee suorittaa mennessä.

2 ELALA Valmistelija: tilaajapäällikkö Timo Koivu, puh Työryhmä Salminen, Aho, Rimpelä, Koivu, Leinikka ja Souru kirjoittaa : Nyt jätetyn aloitteen lisäksi kaupunginhallitus on pitämässään kokouksessa :n 6 käsittelyn yhteydessä päättänyt, että kuntakeskuksiin liittyvien juhla- ja kokoontumistilojen osalta (mm. Turvan talo, Hauhotalo) edellytetään ratkaisua mennessä. Mikäli ratkaisua ei ole saatu aikaan, kiinteistöt myydään normaalina kiinteistökauppana. Linnan Tilapalvelut -liikelaitoksen ja elämänlaatulautakunnan yllä kerrotut valmistelijat ovat valmistelleet yhdessä kaupunginhallituksen antamaa tehtävää. Kantakaupungin osalta todetaan, että kantakaupungissa rakennusmassa on niin suuri ja monipuolinen pienellä alueella, että järjestöillä, yhdistyksillä ja seuroilla on mahdollisuus tarpeen mukaan hankkia toimintatilat joko ostaen tai vuokraten. Vuokratiloja on saatavilla mm. Verkatehtaalta, Fredrika Wetterhoffilta, Hämeen Suojasta sekä mm. kouluilta sekä monesta muusta paikasta. Saattaa olla jopa hyväksi nykyisille tiloille tehostaa niiden käyttöastetta. Kantakaupungilla kansalaisaloitteessa esitetty palveluseteli saattaisi olla toimiva ratkaisu. Liittyneiden kuntien pitäjäkeskuksissa on vanhan kuntajaon aikana kokoontumistiloina toimineita kiinteistöjä, joista alueella asuvat ihmiset haluaisivat pitää kiinni. Tällaisia ovat Lammin Turvan talo sekä Untulan tanssilavan rakennukset, Hauholla Hauhotalo, Rengossa Haapamäki-Ihamäki entinen koulukiinteistö, Tuuloksessa Tuulospirtti ja Kalvolassa paloaseman kokoustila. Lammin Turvan talosta, Hauhotalosta ja Rengon Haapamäki-Ihamäki kiinteistöstä on kaupungille jätetty ostotarjoukset. Tarjoajina ovat Turvan talon ja Hauhotalon osalta pääosin yhdistysten varaan perustettavat osakeyhtiöt. Haapamäki-Ihamäki kiinteistöstä tarjouksen on tehnyt Renko-seura. Huomattavaa on, että jätetyt ostotarjoukset alittavat merkittävästi kaupunginvaltuuston tekemän alaskirjauspäätöksen jälkeiset rakennusten tasearvot, jotka ovat tasossa Turvan talon osalta ,47, Hauhotalon osalta ja Haapamäki-Ihamäki kiinteistöjen osalta 6.854,81. Kalvolassa palotalon kokoustila on ollut vuokrattuna kokeiluluonteisesti Eläkeliiton Kalvolan yhdistykselle, joka on vuokrannut tiloja edelleen myös muille yhdistyksille ja käyttäjille. Tuuloksessa ei ole toimijaehdokasta selvillä. Tuulospirttiä on tarkoitus hyödyntää päiväkotina ja se olisi käytettävissä myös mahdollisesti iltaisin kokoontumistilana. Työryhmä esittää kantanaan seuraavaa: Kantakaupungin osalta ei osoiteta mitään erityiskohdetta kokoontumispaikaksi. Kukin toimija hankkii tarvitsemansa tilat olevilta markkinoilta.

3 Kaupunki avustaa hakemusten perusteella erikseen ilmoitettavin kriteerein kokoontumistilojen tarvitsijoita tilasetelein tai palvelusopimuksin. Lammin Turvan talo, Hauhotalo, Rengon Haapamäki-Ihamäki, joista on saatu ostotarjoukset sekä mahdollisesti Iittalan Essunga -talo myydään nimelliseen hintaan / lahjoitetaan yhdistyksille tai pääosin yhdistysten omistamille osakeyhtiöille. Kauppakirjaan kirjataan etuosto-oikeusehto edelleen myynnin kontrolloimiseksi. Linnan Tilapalvelut -liikelaitos pitää tärkeänä, että luovutuksen mahdollisesti tapahtuessa tasearvoa alemmalla hinnalla, kirjanpidollista tappiota ei kirjata Linnan Tilapalvelut - liikelaitoksen katettavaksi. Rakennusten maapohjia ei myydä, vaan ne vuokrataan 30 vuodeksi 1 :n vuosivuokralla. Tilaajajohtajan ehdotus: Elämänlaatulautakunta päättää aloitteen johdosta lausuntonaan esittää kaupunginhallitukselle, että 1) lautakunta yhtyy työryhmän ehdotukseen, 2) päätökset mahdollisista tilaseteleistä ja palvelusopimuksista tehdään vuosittain avustuspäätösten yhteydessä. Päätös: Elämänlaatulautakunta hyväksyi ehdotuksen. Merkittiin, että Jouni Lehtonen ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn (HallL 28 1 mom 2). KH Valmistelija: kaupunginlakimies Kari Suokas, p Hellsténin/Isosuon ehdotus: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä elämänlaatulautakunnan lausunnossa esitetyt periaatteet. Rakennusten myymisestä päätetään myöhemmin erikseen. Maanvuokrasopimukset, joiden mukaista vuokraoikeutta ei saa siirtää kolmannelle, tehdään määräaikaisina 30 vuoden ajaksi 100 euron kertakaikkisella vuokralla. Kaupunginhallitus oikeuttaa 1. Linnan Tilapalvelut liikelaitoksen valmistelemaan rakennusten kaupat ja päättämään kaupoista kaupungin hallintosäännön mukaisesti, 2. geodeetin allekirjoittamaan tarvittavat maa-alueiden vuokrasopimukset kaupunginhallituksen päätöksessä mainituilla ja muutoin parhaaksi katsomillaan ehdoilla. KH Valmistelija: kiinteistökehityspäällikkö Antero Aho, p Linnan Tilapalvelut liikelaitoksen ja Hauhotalosta ostotarjouksen tehneiden seurojen ja yhdistysten valtuuttamien edustajien kesken on neuvoteltu Hauhotalon kaupasta.

4 Hauhotalo sijaitsee Hauhon kirkonkylässä Marjala-nimisellä tilalla RN:o 1:76. Tilan kokonaispinta-ala on n m2 ja asemakaavassa se jakautuu Hauhotalon tontiksi pinta-alaltaan n m2 ja loppuosaltaan katualueeksi. Neuvottelun kuluessa tuli selväksi, että hauholaiset seurat ja yhdistykset haluavat ostaa Hauhotalon asemakaavan mukaisella, omalla tontilla ilman ehtoja perustettavan osakeyhtiön lukuun. Saadun selvityksen mukaan perustettavassa osakeyhtiössä seurat ja yhdistykset tulevat olemaan perustajaosakkaita. Perustajaosakkaan sijoitus yhtiöön on 4 osaketta a 500 eli Yksityiset henkilöt voivat ostaa myös osakkeen 500 :lla. Ostajien edustajat esittivät, että Hämeenlinnan kaupunki tulisi mukaan perustettavaan yhtiöön yhdeksi perustajaosakkaista ja että kauppahinta irtaimistoineen olisi sama kuin perustajaosakkaan sijoitus eli Neuvottelussa esitettiin, että Hauhon entisellä kunnantalolla vielä oleva pienlahja- ja muistotavara mm. eri kuntien ja yhteisöjen lahjoittamat viirit ja muistoesineet luovutettaisiin kaupan yhteydessä vitriineineen Hauhotalolle. Isosuon ehdotus: Kaupunginhallitus päättää 1. myydä Hauhotalon asemakaavan mukaisine tontteineen ja irtaimistoineen Hauhon seurojen ja yhdistysten omistamalle perustettavalle osakeyhtiölle 2000 :n kauppahinnasta. Kauppakirjaluonnos hyväksytetään erikseen kaupunginhallituksessa. 2. osallistua perustettavaan osakeyhtiöön perustajaosakkaan pääomaosuudella eli neljällä (4) viidensadan (500) euron osakkeella. 3. luovuttaa entisen Hauhon kunnantalolla olevat pienlahja- ja muistoesineet vitriineineen Hauhotalolle. Keskustelun alkaessa esittelijä teki ehdotuksen kohtaan 2. muutoksen seuraavasti: Kaupunginhallitus päättää osallistua perustettavaan osakeyhtiöön vähemmistöosakkaana perustajaosakkaan pääomaosuudella eli neljällä (4) viidensadan (500) euron osakkeella. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti ehdotuksen kohdat 1. ja 3. sekä kohdan 2. esittelijän kokouksessa tekemin tarkistuksin. KH Valmistelija: kiinteistökehityspäällikkö Antero Aho, p Linnan Tilapalvelut liikelaitoksen ja Lammin Turvantalosta ostotarjouksen tehneiden tahojen edustajien kesken on pidetty neuvottelupalaveri Turvantalon kaupasta.

5 Turvantalo sijaitsee Lammin keskustassa asemakaava-alueen korttelissa 48, tontilla 11 osoitteessa Mommilantie 7, Lammi. Asemakaavan mukainen tontti muodostuu kolmesta eri tilasta eli Turvala ( ), pinta-ala 748 m2, Lisäturva ( ), pintaala 1860 m2 ja tilan Turvala 2 ( ) määräalasta pintaalaltaan n. 180 m2. Asemakaavan mukaisen tontin koko on n m2. Talo on rakennettu v ja sen historiaan käyttäjinä liittyy suojeluskunta, maataloustuottajat sekä Lammin kunta. Talo on osin kellarillinen, kaksikerroksinen täystiilirakennus. Toisessa kerroksessa sijaitsee kokous- ja juhlatilat. Talon bruttoala on 856 m2 ja tilavuus 4314 m3. Lammilaiset ilmoittivat neuvottelussa halunsa ostaa Turvantalo asemakaavan mukaisine tontteineen perustettavan osakeyhtiön lukuun Hauhotalosta tehtyyn myyntipäätökseen vedoten. Saadun selvityksen mukaan osakeyhtiön osakkeiden arvo tulee olemaan 100 / osake. Osakepääomaa on tarkoitus kerätä vähintään tavoitteen ollessa Osakkeita on tarkoitus myydä yhdistysten ja seurojen lisäksi liikeyrityksille ja yksityishenkilöille. Ostajien edustajat esittivät toimittavaksi Hauhotalon päätösratkaisun tapaan, että kauppahinta irtaimistoineen olisi 2000 ja kaupunki merkitsisi samalla summalla osakeyhtiön osakkeita eli 20 kpl osakkeita a` 100. Neuvottelussa todettiin, että Hauhotalon ratkaisun tavoin Lammin kunnantalolla oleva pienlahja- ja muistotavara mm. kuntien ja yhteisöjen lahjoittamat viirit ja muistoesineet luovutettaisiin kaupan yhteydessä vitriineineen Turvantalolle. Isosuon ehdotus: Kaupunginhallitus päättää 1. myydä Turvantalon asemakaavan mukaisine tontteineen ja irtaimistoineen pääosin lammilaisten yhdistysten ja seurojen sekä liikeyritysten omistamalle, perustettavalle osakeyhtiölle 2000 :n kauppahinnasta. Kauppakirjaluonnos hyväksytetään erikseen kaupunginhallituksessa. 2. osallistua perustettavaan osakeyhtiöön vähemmistöosakkaana 2000 :n osakepääomalla eli kahdellakymmenellä (20) sadan (100) euron osakkeella. 3. luovuttaa entisen Lammin kunnantalolla olevat pienlahja- ja muistoesineet vitriineineen Turvantalolle. Samalla kaupunginhallitus päättää, että Hauhotalon ja Turvantalon kauppakirjat hyväksytään kaupunginhallituksessa sen jälkeen, kun ostajayhtiöt on perustettu ja rekisteröity ja kaupunki on tehnyt osakemerkinnän. Kaupungin edut turvataan ostajayhtiöiden yhtiöjärjestyksiin ja tarvittaessa osakassopimuksiin otettavilla määräyksillä. KH

6 Valmistelijat: kaupunginlakimies Kari Suokas p ja kiinteistökehityspäällikkö Antero Aho p Kaupungin ja Lammin Turvantalon ostajatahon kanssa on neuvoteltu kauppakirjan ja ostajayhtiön yhtiöjärjestyksen sisällöstä. Kaupan kohteen kiinteistötiedot ovat tarkentuneet ja kauppaan on liitetty entisen Lammin kunnan valtuustosalin kalustuksen luovuttaminen ostajalle. Ostajayhtiön, perustettavan Lammin Turvantalo Oy:n, yhtiöjärjestykseen on otettu määräykset yhtiön yleishyödyllisyydestä ja kaupungin ensisijaisesta lunastusoikeudesta yhtiön osakkeen siirtyessä yhtiön ulkopuoliselle uudelle omistajalle. Yhtiöjärjestyksessä on myös määräys, jonka mukaan yhtiön omistaman kiinteistön luovuttaminen edellyttää yhtiökokouksen päätöstä ja Hämeenlinnan kaupungin suostumusta. Edelleen yhtiöjärjestyksessä on määräys, jonka mukaan yhtiöjärjestyksen muuttamista koskevaa päätöstä ei saa tehdä eikä panna täytäntöön ilman Hämeenlinnan kaupungin suostumusta. Päätöksentekojärjestykseksi on sovittu, että kauppakirja ja ostajayhtiön yhtiöjärjestys hyväksytetään kaupunginhallituksessa ennen yhtiön perustamista. Lammin Turvantalo Oy perustetaan kaupunginhallituksen päätöksenteon jälkeen ja kiinteistön kauppa tehdään, kun yhtiö on rekisteröity. Tavoitteena on allekirjoittaa kiinteistön kauppakirja vuoden 2011 loppuun mennessä. Kauppakirja ja yhtiöjärjestys liitteenä 4/Kh Kaupasta aiheutuu kirjanpidollista tappiota, joka kirjataan Linnan Tilapalvelut liikelaitokselle (lokakuun 2011 tasossa n euroa). Isosuon ehdotus: Kaupunginhallitus päättää 1. hyväksyä liitteenä olevan kiinteistön kauppakirjan, jolla kaupunki myy Lammin Turvantalon tontteineen Lammin Turvantalo Oy:lle, 2. hyväksyä ostajayhtiön yhtiöjärjestyksen liitteen mukaisena ja 3. oikeuttaa apulaiskaupunginjohtajan tarvittaessa hyväksymään asiakirjoihin vähäisiä muutoksia. KH Valmistelijat kiinteistökehityspäällikkö Antero Aho, puh ja kaupunginlakimies Kari Suokas, p Hämeenlinnan kaupungin ja ostajatahon, hauholaisyhdistysten edustajat pitivät neuvottelun Hauhotalon kauppaa koskien Hämeenlinnan kaupungintalolla Neuvottelussa käytiin läpi kohteen kauppakirjaluonnosta ja tulevan Hauhotalo Oy:n yhtiöjärjestysluonnosta. Neuvottelussa luovutettiin ostajatahon edustajille Linnan Tilapalveluiden teettämä päivätty kuntoselvitys (viite 1/KH ). Neuvottelussa sovittiin, että kaupungin taholta valmistellaan lopulliset luonnokset kauppakirjasta sekä yhtiöjärjestyksestä niin, että kaupungin-

7 hallituksen päätöksen mukaisesti kaupassa turvataan kaupungin etu. Luonnokset (viite 2/KH ) toimitettiin ostajatahon kommentoitavaksi lähetetyn sähköpostin liitteinä. Vastaus ostajataholta saatiin sähköpostitse Vastauksessa puututtiin yhtiöjärjestysluonnoksen seuraaviin kohtiin: 11 Varojen jakaminen, 12 Kiinteistön luovuttaminen, 13 Lunastuslauseke ja 14 Päätöksenteko yhtiössä. Vastaus kokonaisuudessaan on viitteenä 3/KH Vastauksessa puututtiin myös kauppakirjan tekstin sisältöön. Ostaja haluaa kauppakirjan kohtaa, jossa mainitaan, että ostaja hyväksyy kaupan kohteen siinä kunnossa kuin se kaupantekohetkellä on, huomattavasti tarkennettavaksi. Vaatimus perustuu Hauhotalosta tehtyyn kuntotutkimukseen ja selvitykseen kuntotutkimuksen jälkeen tehdyistä korjaustoimenpiteistä (viite 4/KH ). Ostaja esittää vaatimuksenaan, että Hämeenlinnan kaupunki korjaa raportissa mainitut 1. ja 2. luokan vioiksi raportin laatijan luokittelemat havainnot, jotka ovat pääsääntöisesti ilmavuotoja sekä kylmäsiltoja lattian ja seinän liittymäkohdissa. Vaatimuksessa esitetään, että suoritetaan lopputarkastus, jossa todetaan viat korjatuiksi. Korjauskustannukset liikkuvat arvion mukaan yli euron luokassa. Ostajan vaatimusta on arvioitava ottamalla huomioon rakennuksen ikä, rakentamisvaiheet, rakenneratkaisut ja erityisesti kauppahinta Vanhin osa, nykyinen ravintolaosa, Hauhotalosta on rakennettu luvun lopussa asuintaloksi. Runko on hirttä ja korjaustyössä seinän lämpöeristystä on parannettu sisäpuolisella lisäeristyksellä. Vuonna 1952 rakennusta on laajennettu näyttämöllä ja korkealla saliosalla. Seinärakenne on toteutettu purueristeisenä ja sitä on myös lisäeristetty vanhimman osan tapaan. Tuolloin käyttötarkoitus on muuttunut seurantaloksi. Seuraava laajennus on tehty 1966, jolloin salin matalampi osa ja vielä käytössä oleva aulatila on rakennettu. Tämän laajennuksen seinät ovat puurunkoiset ja eristeenä on mineraalivilla. Vuonna 1996 suoritetussa peruskorjauksessa lisätiloina on tehty aulan yhteyteen WC-tilat. Rakennuksessa on kauttaaltaan, kellaritilojen kohtia lukuun ottamatta, ryömintätilainen rossipohja. Osaan tiloista ei ole kulkuaukkoa. Ostaja on esittänyt kuntotutkimukseen viitaten epäilyjä sisäilman puhtaudesta. Linnan Tilapalvelut liikelaitos on heti kuntotutkimuksen teon jälkeen huolehtinut siitä, että tutkimuksessa esiin tulleet sisäilmaa mahdollisesti pilanneet kellareihin varastoidut, homehtuneet tavarat on poistettu. Ryömintätilaa on puhdistettu rakennusaikaisesta rakennusjätteestä niiltä osin kuin se on ollut mahdollista, ja koneellisen ilmastoinnin säätölaitteisto on korjattu. Hauhotalo on lämmön ominaiskulutukseltaan verrattavissa kaupungin vanhoihin koulurakennuksiin. Kulutustietoihin perustuen Hauhotalon vuotuinen lämmönkulutus on n kwh/m2/vuosi. Hauhotalon tasearvo kirjanpidossa on tilanteen mukaan ja poisto vuoden 2011 osalta on eli tasearvo

8 tulee olemaan Hauhotalon myyntihinnaksi Etelä- Hämeen OP -Kiinteistökeskus Oy LKV on arvioinut /- 20 %. Toimintakulut vuonna 2009 ovat olleet poistoineen ja vuonna Hauhotalo on ollut sisäisellä vuokralla kulttuuritoimella. Saadun selvityksen mukaan kulttuuritoimen saamat ulospäin vuokrauksen vuokratulot ovat olleet v ja kuluvalta vuodelta lokakuun loppuun mennessä n Mikäli hauholaiset yhdistykset eivät osta Hauhotaloa, Linnan Tilapalvelut liikelaitos on keskustellut mm. kulttuuritoimen kanssa Hauhon alueen tilatarpeista ja keskustelussa on todettu, että Hauhotalo saattaisi tulla kysymykseen Hauhon kirjaston uutena sijoituspaikkana, jolloin kirjaston saavutettavuus paranisi nykyiseen verrattuna. Nykyinen kirjastorakennus Mäntykodon läheisyydessä olisi mahdollista markkinoida esim. omakotitaloksi tai asuin- / työtilaksi. Isosuon ehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että kaupunki on edelleen valmis myymään Hauhotalon aiemman päätöksen mukaisesti Hauhon seurojen ja yhdistysten omistamalle perustettavalle osakeyhtiölle euron kauppahinnalla. Kaupan tulee kuitenkin tapahtua kaupungin puolesta neuvotteluissa esitettyjen asiakirjojen mukaisesti. Ostajatahon esittämiä muutosvaatimuksia ei hyväksytä. Ellei Hauhotalon kaupasta ole päästy yksimielisyyteen ostajatahon kanssa mennessä, tulee Linnan Tilapalvelut liikelaitoksen ryhtyä toimenpiteisiin muun ratkaisun löytämiseksi. Tällöin tulee selvittää mm. mahdollisuudet Hauhon kirjaston siirtämiseksi Hauhotalolle. KH Valmistelija kaupunginlakimies Kari Suokas p Hauhotalon kaupasta ei päästy yksimielisyyteen ostajatahon kanssa kaupunginhallituksen tekemän päätöksen mukaisesti. Linnan Tilapalvelut liikelaitos ryhtyi toimenpiteisiin muun ratkaisun löytämiseksi ja alkoi selvittää mahdollisuutta siirtää Hauhon kirjasto Hauhotalolle. Tätä koskevat suunnitelmat ovat lähes valmiit ja tarvittavat muutokset on mahdollista toteuttaa mennessä. Talven ja kevään 2012 aikana hauholaiset yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt ovat ilmaisseet edelleen halunsa Hauhotalon ostamiseen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Em. tahot ovat järjestäneet Hauhotalolla tilaisuuden, johon mm. kaupunginhallituksen puheenjohtaja osallistui. Tilaisuuden perusteella päädyttiin vielä lykkäämään asian lopullisen ratkaisun tekemistä. Hauholaiselle ostajataholle annettiin mahdollisuus Hauhotalon ostamiseen samoilla ehdoilla kuin Lammin Turvantalon kauppa tehtiin, mikäli ostajayhtiö saadaan perustettua ja ostotarjous toimitettua kaupungille mennessä. Hauhotalo Oy on perustettu ja on tällä hetkellä rekisteröitävänä kaupparekisterissä ( ). Yhtiön perustamisasiakirjat on toimi-

9 tettu kaupungille Yhtiön puolesta on ilmoitettu, että yhtiö on valmis ostamaan Hauhotalon vastaavilla ehdoilla, kuin Lammin Turvantalon kauppa tehtiin. Kaupan kohteena olevan määräalan pinta-ala on n m2 ja rakennusoikeus n. 955 k-m2. Kauppaan sisältyy myös irtainta omaisuutta, joka luetteloidaan erikseen. Kauppakirja on liitteenä 14/KH Isosuon ehdotus: Kaupunginhallitus päättää 1. hyväksyä kauppakirjan ja 2. merkitä osakeannissa Hauhotalo Oy:n osakkeita eurolla. Muutoksenhaku: Liite 1. Lisätietoja antaa kaupunginlakimies Kari Suokas, p

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016 Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Khall 29.02.2016 50 (Valm. maankäyttöpäällikkö) Kaupungin hallintosäännössä 41 määrätään että Tekninen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 1950/2016 02.07.00 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 49 9.5.2016 158 Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli 82001

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 265. Kaupunginhallitus 17.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 265. Kaupunginhallitus 17.09.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 17.09.2012 Sivu 1 / 1 3790/02.05.05/2012 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 59 10.9.2012 265 Spinno-Seed Oy:n omistuksesta luopuminen Valmistelijat / lisätiedot: Hindsberg-Karkola Viktoria,

Lisätiedot

Koulurakennuksen tarpeellisen remontoinnin lisäksi heillä on tarkoitus rakentaa tontille sepän paja.

Koulurakennuksen tarpeellisen remontoinnin lisäksi heillä on tarkoitus rakentaa tontille sepän paja. Kunnanhallitus 54 24.03.2003 Kunnanhallitus 67 09.04.2003 Kunnanvaltuusto 20 16.04.2003 Kunnanhallitus 110 26.06.2003 Kunnanhallitus 33 16.03.2004 Kunnanvaltuusto 11 24.03.2004 OSTOTARJOUS LÄNSIKYLÄN VANHASTA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 3535/02.07.00/2014 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 85 8.9.2014 256 Kiinteistö Oy Koskelonteollisuus 3 -nimisen yhtiön myynti Conorin Oy:lle

Lisätiedot

Kaupan kohde on asemakaavan mukaista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta YS sekä lähivirkistysaluetta VL.

Kaupan kohde on asemakaavan mukaista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta YS sekä lähivirkistysaluetta VL. KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS alustava luonnos Sopimusosapuolet Myyjä Saarijärven kaupunki (0176975-1) Sivulantie 11 43100 Saarijärvi Ostaja Rakennus Kujala Oy (0843888-3) Soijinmäentie 2 43220 Mahlu Kaupan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 323. Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 323. Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 3961/10.03.00/2015 Kaupunginhallitus 304 5.10.2015 323 Valtuustokysymys senioritalon käytöstä Espoon keskuksessa (Kv-asia) (Pöydälle 5.10.2015) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Sopimusosapuolet Myyjä Saarijärven kaupunki (0176975-1) Sivulantie 11 Ostajat Timo Leppäaho ( ), omistusosuus ½ Hanna Leppäaho ( ), omistusosuus ½ Kolsantie 91 Kaupan kohde

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1 02.06.2014 Sivu 1 / 1 4766/02.07.00/2012 122 3.12.2012 122 2.12.2013 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 17/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/12 4.11.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 17/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/12 4.11.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 17/2015 1 (5) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 26.10.2015 1007 HEL 2015-010488 T 10 01 00 Esitys A Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle seuraavaa: päättää

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 215. Kaupunginhallitus 20.06.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 215. Kaupunginhallitus 20.06.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 0.06.06 Sivu / 68/06 0.05.05 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 7 5..06 Kaupunginhallitus 59 8..06 5 Kiinteistö Oy Ankkurin osakkeiden myyntiä koskevan päätöksen tarkistaminen Valmistelijat

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54 14.05.2012 Sivu 1 / 1 3449/02.07.00/2011 54 Tontin myyminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Espoon Lähdekeskukselle liikerakennushankkeen rakentamista varten, kortteli 60022 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 176 24.09.2014. 176 Asianro 5990/10.00.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 176 24.09.2014. 176 Asianro 5990/10.00.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (1) 176 Asianro 5990/10.00.02.00/2014 Asuntotontin 297-33-5-1 (Kärängänkatu 2) myynti / Rakennusliike Lapti Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2011 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/23 14.09.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2011 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/23 14.09.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja /0 (5) 57 Vuokraus- ja myyntiperusteet Ruskeasuon kahdelle toimistotontille HEL 0-00047 T 0 0 0 0 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti oikeuttaa kiinteistölautakunnan

Lisätiedot

ROVANIEMI PÖYTÄKIRJANOTE Sivu Kokouspäivämäärä

ROVANIEMI PÖYTÄKIRJANOTE Sivu Kokouspäivämäärä 1 KIRJAAMO: 1662 /2006 442 Määräalan myyminen tilasta Metsähirvas RN:o 165:0 rakennuksineen / Hirvaan entinen Metsäopisto Maanhankinta ja luovutus / kaupungingeodeetti 14.9.2006: Rovaniemen maalaiskunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2561/02.07.00/2015 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) 13 Kaartinkaupungin tontin pitkäaikainen vuokraaminen Royal Ravintolat Oy:lle (Kaartinkaupunki, tontti 3052/30) HEL 2012-015034 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014 05.05.2014 Sivu 1 / 1 1937/02.07.00/2014 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv)

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27 20.04.2017 Kunnanhallitus 145 02.05.2017 Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) 282/10.00.02/2017 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091 01.06.2015 Sivu 1 / 1 1370/02.07.00/2015 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen Kaupunginhallitus 200 06.10.2014 Kaupunginhallitus 103 24.04.2017 Kaupunginhallitus 126 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 28 23.05.2017 Kaupunginhallitus 175 12.06.2017 Kaupunginhallitus 237 25.09.2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Fennovoima Oy on lähettänyt Pyhäjoen kunnalle 14.1.2008 päi vätyn 21.1.2008 ja 16.1.2008 saapuneen seuraavansisältöisen kirjeen:

Fennovoima Oy on lähettänyt Pyhäjoen kunnalle 14.1.2008 päi vätyn 21.1.2008 ja 16.1.2008 saapuneen seuraavansisältöisen kirjeen: Kunnanhallitus 225 23.06.2014 Kunnanhallitus 37 26.01.2015 Fennovoima Oy:n esitys maanvuokrasopimuksesta ja kiinteistökaupan esisopimuksesta / Kauppakirja Kunnanerkkilä RN:o 28:0 -tilasta / Kauppakirja

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti Kunnanhallitus 208 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 39 07.11.2016 Kunnanhallitus 5 09.01.2017 Kunnanvaltuusto 6 30.01.2017 6 Tillolan koulun myynti 738/02.05.00/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 208 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Kaikille Hämeenlinnan seutukunnan yhdistyksille suunnattu kokoontumistilojen käyttö- ja tarvekysely

Kaikille Hämeenlinnan seutukunnan yhdistyksille suunnattu kokoontumistilojen käyttö- ja tarvekysely Kaikille Hämeenlinnan seutukunnan yhdistyksille suunnattu kokoontumistilojen käyttö- ja tarvekysely Hattula, Hämeenlinna (sekä kantakaupunki että liitoskunnat), Janakkala Toteutus: Linnaseutu ry / Pitäjärinki-hanke

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille 201/02.03.05/2013

Lisätiedot

64 Moision sairaalan kiinteistöjen ja maa-alueen ostaminen ja osakassopimuksen hyväksyminen

64 Moision sairaalan kiinteistöjen ja maa-alueen ostaminen ja osakassopimuksen hyväksyminen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2015 1 (5) Kaupunginhallitus, 215, 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto, 64, 15.06.2015 64 Moision sairaalan kiinteistöjen ja maa-alueen ostaminen ja osakassopimuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia) 19.10.2015 Sivu 1 / 1 3975/02.07.00/2015 96 Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Tonttihakemukset tulee palauttaa hakuajan puitteissa os. Sodankylän kunta, Tekninen osasto, PL 60, 99601 SODANKYLÄ.

Tonttihakemukset tulee palauttaa hakuajan puitteissa os. Sodankylän kunta, Tekninen osasto, PL 60, 99601 SODANKYLÄ. SODANKYLÄ KUULUTTAA HAETTAVAKSI TONTTEJA Sodankylän kunta vuokraa yhdeksän uutta pientalotonttia Savikankaalta. Tontit on rakennettava kahden vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituksesta alkaen.

Lisätiedot

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi Kunnanhallitus 341 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 5 16.11.2015 5 Kuuden tontin ostaminen Masalan keskustan asemakaava-alueelta 740/10.00.02/2015 Kunnanhallitus 02.11.2015 341 Kunta on neuvotellut YIT Rakennus

Lisätiedot

Naantalin kaupungin asemakaavan mukaisten omakotitonttien luovutusehdot Merimaskun, Rymättylän ja Velkuan alueella

Naantalin kaupungin asemakaavan mukaisten omakotitonttien luovutusehdot Merimaskun, Rymättylän ja Velkuan alueella Kaupunginhallitus 234 25.05.2009 Kaupunginvaltuusto 34 08.06.2009 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 11 02.02.2015 Kaupunginhallitus 73 23.02.2015 Kaupunginvaltuusto 16 30.03.2015 Naantalin kaupungin asemakaavan

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016 Kaupunginhallitus 96 09.05.2016 Kaupunginvaltuusto 20 16.05.2016 Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Khall 29.02.2016 50 (Valm. maankäyttöpäällikkö)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (11) Kaupunginvaltuusto Kaj/12 04.11.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (11) Kaupunginvaltuusto Kaj/12 04.11.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (11) 281 Kiinteistönkaupan esisopimus ja lopulliset sopimukset Espoon Hannuksenpellossa sijaitsevien tonttien ja tontinosien myymiseksi (Espoo, Kaitaa, korttelit

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96 06.10.2014 Sivu 1 / 1 3797/02.07.00/2014 96 Yleisten rakennusten tontin vuokraus Kilosta Y-Säätiölle nuorisoasuntojen rakentamista varten kortteli 54144 tontti 10 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey,

Lisätiedot

Tontit 36118/1-4 olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana.

Tontit 36118/1-4 olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana. MUISTIO / JJH Asuntontontin (1 350 k-m 2 ) myynti FIM Tonttirahasto I Ky:lle (Viikki, Viikinmäki, tontti 36118/1) Ristiretkeläistenkatu 1 Varauspäätös ja alkuperäinen hintakilpailu Jatkuva tonttihaku Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja /0 (5) 666 Tontin 07/ myynti Sörnäisistä Solemo Oy:lle HEL 0-00557 T 0 0 0 0 0. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin nro 07 tontti nro ; Vanha talvitie 9a Päätös päätti oikeuttaa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 09.03.2015 Sivu 1 / 1 995/02.07.00/2015 29 Tontin määräosan myynti ja yleisen alueen vuokraus Tapiolasta Kiinteistö Oy Jousenpuiston Pysäköinti -yhtiölle pysäköintilaitoksen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön 405-408-1-30 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1749/10.00.03.10/2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta 204 5.9.2018 Aiempi käsittely: Kaupunkikehityslautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) 4 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kiinteistönkaupan esisopimuksen tekemiseksi ja tonttien myymiseksi (Kaartinkaupunki, Kasarmitori, tontit

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin myyntipäätöksen muuttaminen Niipperissä Nostokonepalvelu Oy:lle, kortteli 81007

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin myyntipäätöksen muuttaminen Niipperissä Nostokonepalvelu Oy:lle, kortteli 81007 08.05.2017 Sivu 1 / 1 1528/2017 02.07.00 39 10.4.2017 52 Teollisuustontin myyntipäätöksen muuttaminen Niipperissä Nostokonepalvelu Oy:lle, kortteli 81007 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91. Valmistelijat / lisätiedot: Laine Henry, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91. Valmistelijat / lisätiedot: Laine Henry, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi 08.10.2012 Sivu 1 / 1 4130/02.07.00/2012 91 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2013 Valmistelijat / lisätiedot: Laine Henry, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/06 (5) 84 Vuokrausperusteet yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevan rakennuksen tontille (Laajasalo, tontti 4930/5) Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 106. Kaupunginhallitus 25.03.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 106. Kaupunginhallitus 25.03.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 5.0.0 Sivu / 84/0.05.05/0 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 6 8..0 06 Suurpellon markkinointi Oy:n osakkeiden ostaminen Valmistelijat / lisätiedot: Pekka Vikkula, puh. (09) 86 8709

Lisätiedot

Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki.

Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki. 1 SOPIJAPUOLET Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki. Ostaja 1.2 Olli Mäkinen perustettavan yhtiön lukuun. 2 SOPIMUSALUE JA ESISOPIMUKSEN

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille, oikaisuvaatimus

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille, oikaisuvaatimus Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kunnanhallitus 285 01.12.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI KAUPPAKIRJA LUONNOS MYYJÄ Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI OSTAJA Kiinteistö Oy Kasarmikatu 21 Y-tunnus 2683399-1 Eteläesplanadi

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KESKUSTALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN

LAPPEENRANNAN KESKUSTALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN LAPPEENRANNAN KESKUSTALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jota edustaa teknisen toimen kiinteistö- ja mittaustoimi, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34. 34 Kolmen asuntotontin vuokraus Gumbölestä Skanska Talonrakennus Oy:lle, kortteli 71020 tontit 10, 11 ja 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34. 34 Kolmen asuntotontin vuokraus Gumbölestä Skanska Talonrakennus Oy:lle, kortteli 71020 tontit 10, 11 ja 12 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1602/02.07.00/2015 34 Kolmen asuntotontin vuokraus Gumbölestä Skanska Talonrakennus Oy:lle, kortteli 71020 tontit 10, 11 ja 12 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 (9) 8 Tonttien myyminen ja kiinteistökaupan esisopimusten hyväksyminen (Sörnäinen, Kalasatama) HEL 2018-001827 T 10 01 01 01 Päätös päätti myydä: tontin 10637/1 tai

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 317. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 317. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 3975/02.07.00/2015 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 96 19.10.2015 317 Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center

Lisätiedot

Huhtasuon elinkaarihankkeen valtuuston päätöksen täytäntöönpanoa koskevan keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen sekä sopimusten hyväksyminen

Huhtasuon elinkaarihankkeen valtuuston päätöksen täytäntöönpanoa koskevan keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen sekä sopimusten hyväksyminen Huhtasuon elinkaarihankkeen valtuuston päätöksen täytäntöönpanoa koskevan keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen sekä sopimusten hyväksyminen Aikaisemmat Tilapalvelun johtokunta 31.5.2011/53 käsittelyt

Lisätiedot

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Kokouskutsu 1 (11) Aika 06.05.2015, klo 17:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone lahna Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Talouden seuranta 31.3.2015

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 59 Kirkkoneuvosto 6/2011 24.10.2011

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 59 Kirkkoneuvosto 6/2011 24.10.2011 59 56 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 24.10.2011 56 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Harri Kivinen, puh. 050 358 3145 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Harri Kivinen, puh. 050 358 3145 etunimi.sukunimi@espoo.fi 6.10.015 Sivu 1 / 1 1340/0.07.00/015 3 16.3.015 69 Träskändan kartanon vuokraaminen Valmistelijat / lisätiedot: Harri Kivinen, puh. 050 358 3145 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

TONTTIEN JA MUIDEN MAA-ALUEIDEN LUOVUTUKSISSA NOUDATETTAVAT MENETTELYTAVAT JA LUOVUTUSEHDOT

TONTTIEN JA MUIDEN MAA-ALUEIDEN LUOVUTUKSISSA NOUDATETTAVAT MENETTELYTAVAT JA LUOVUTUSEHDOT 1 NURMEKSEN KAUPUNKI TONTTIEN JA MUIDEN MAA-ALUEIDEN LUOVUTUKSISSA NOUDATETTAVAT MENETTELYTAVAT JA LUOVUTUSEHDOT 1. LUOVUTUKSEN KOHTEET JA LUOVUTUSTAVAT 2. LUOVUTUSMENETTELY 3. KOHTEIDEN HINNOITTELU JA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 124 25.03.2013. 124 Asianro 1519/10.00.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 124 25.03.2013. 124 Asianro 1519/10.00.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 124 Asianro 1519/10.00.02/2013 Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjousten hyväksyminen ja esisopimusten tekeminen Kaupunkirakennelautakunta 20.3.2013 49: Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 35 02.02.2015. 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 35 02.02.2015. 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 9 21.1.2015 35 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kolmisopen ryhmäpuutarha-alueen 297-30-9905-1 maanvuokrasopimuksen uusiminen ja rakennusten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (6) 3 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (8) Kiinteistölautakunta To/17 01.10.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (8) Kiinteistölautakunta To/17 01.10.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (8) 437 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kiinteistönkaupan esisopimuksen tekemiseksi Espoon Hannuksenpellossa sijaitsevista tonteista (Espoo,

Lisätiedot

Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy

Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy Tekla 25.11.2014 307 Khall. 1.12.2014 465 Khall. 22.12.2014 498 Tekla 24.2.2015 68 Khall. 27.3.2015 141 Tekla 18.8.2015 192

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2011 1 (6) Kiinteistölautakunta To/6 01.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2011 1 (6) Kiinteistölautakunta To/6 01.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2011 1 (6) 614 Kiinteistön ostaminen Östersundomista (Östersundom, 91-442-6-151) HEL 2011-008502 T 10 01 00 Kiinteistökartta M7 S2, Koivuniementie 20 Päätös Lautakunta

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 13.02.2012

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 13.02.2012 1 1 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 1 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Nilsiässä sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47 04.05.2015 Sivu 1 / 1 3026/10.00.02/2014 71 11.8.2014 47 Yleisten rakennusten tontin suunnitteluvarauksen jatkaminen Saunalahdesta YIT Rakennus Oy:lle yksityisen päiväkodin suunnittelua varten, kortteli

Lisätiedot

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/ Helsingfors stad Föredragningslista 19/2013 1 (5) Beslutshistoria Kaupunginhallitus 18.11.2013 1228 HEL 2013-013390 T 10 01 01 01 Päätös A Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että

Lisätiedot

1.3 SEB Leasing Oy (ent. ABB Credit Oy, jäljempänä SEBL tai rahoittaja ) Espoon Kaupunki, Arandur ja SEBL jäljempänä yhdessä sopijapuolet.

1.3 SEB Leasing Oy (ent. ABB Credit Oy, jäljempänä SEBL tai rahoittaja ) Espoon Kaupunki, Arandur ja SEBL jäljempänä yhdessä sopijapuolet. ARANDUR OY 4.1.2012 Kaivomestari SOPIMUS RAKENNUSTEN OSTO-OIKEUDESTA 14.2.2002 LlITESOPIMUS NRO 1 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Espoon Kaupunki (jäljempänä Espoo ) 1.2 Arandur Oy (jäljempänä Arandur tai projektiyhtiö

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh 07.03.2016 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 1.6.2015 15 1.2.2016 30 Kahden omakotitontin lisääminen jatkuvaan tonttihakuun Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuinkerrostalotonttien AK /1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuinkerrostalotonttien AK /1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle 13.03.2017 Sivu 1 / 1 5473/2016 02.08.00 27 Asuinkerrostalotonttien AK-1 12221/1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle Valmistelija / lisätiedot: Jouni Lindberg, puh. 043 826 9051 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2014 1 (8) 1244 Asuinkerrostalotontin myynti SATOKoti Oy:lle (Katajanokka, tontti 80013/2) HEL 2014-013492 T 10 01 01 01 Esitys A päätti oikeuttaa kiinteistölautakunnan

Lisätiedot

Elinkeino- ja kaupunkirakennetyöryhmä 16.3.2015:

Elinkeino- ja kaupunkirakennetyöryhmä 16.3.2015: Kaupunginhallitus 116 23.03.2015 Kaupungin ja Holiday Club Resorts Oy:n välisen yhteistoimintasopimuksen muuttaminen sekä Kiinteistö Oy Seniori-Saimaan yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen muuttaminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (6) 267 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Luonnos 16.10.2014 MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Sopijapuolet Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala (kaupunki) Sopimuksen kohde Asemakaavan laatiminen

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Luolalan teollisuusalueen louhinnat

Luolalan teollisuusalueen louhinnat Tekninen lautakunta 42 11.03.2009 Tekninen lautakunta 26 27.02.2013 Tekninen lautakunta 99 29.10.2014 Luolalan teollisuusalueen louhinnat 307/10.05.00/2013 Tekninen lautakunta 15.11.2005 127 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Määräalalla tai tonteilla ei ole sellaisia rakennuksia, rakenteita tai laitteita, jotka olisivat kaupan kohteina.

KAUPPAKIRJA. Määräalalla tai tonteilla ei ole sellaisia rakennuksia, rakenteita tai laitteita, jotka olisivat kaupan kohteina. LUONNOS 15.6.2016 KAUPPAKIRJA Myyjä: Finavia Oyj Y tunnus: 2302570 2 Lentäjäntie 3 / PL 50, 01531 VANTAA Ostaja: Lappeenrannan kaupunki Y tunnus: 0162193 3 PL 11, 53101 LAPPEENRANTA Taustaksi: Saimaan

Lisätiedot

KH 211 Kunnanhallitus 19.10.2015 Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Pekka Laitasalo, pekka.laitasalo(at)sipoo.fi

KH 211 Kunnanhallitus 19.10.2015 Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Pekka Laitasalo, pekka.laitasalo(at)sipoo.fi Valtuusto 83 14.12.2015 Sipoon kunnan sote-kiinteistöjen yhtiöittäminen 1297/02.07.00/2015 KH 211 Kunnanhallitus 19.10.2015 Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Pekka Laitasalo, pekka.laitasalo(at)sipoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli tontti 3 (Kh-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli tontti 3 (Kh-asia) 09.05.2016 Sivu 1 / 1 1950/2016 02.07.00 49 Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli 82001 tontti 3 (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Käydyissä keskusteluissa esiin nousseen ns. Korolaisen talon kiinteistön koko on m 2. Tontilla on osittain suojeltu rakennus.

Käydyissä keskusteluissa esiin nousseen ns. Korolaisen talon kiinteistön koko on m 2. Tontilla on osittain suojeltu rakennus. Yhtymähallitus 73 24.08.2016 Yhtymähallitus 12 11.01.2017 Yhtymähallitus 57 30.05.2018 Yhtymähallitus 69 13.06.2018 PIENTALOJEN RAKENTAMINEN OPETUSTYÖNÄ YHALL 24.08.2016 73 Valmistelija: Kari Puumalainen

Lisätiedot

1. ASUINRAKENNUSTONTIT

1. ASUINRAKENNUSTONTIT 1 JOROISTEN KUNTA TONTTIHINNOITTELU VOIMASSA 1.1.2013 ALKAEN (KV 8.10.2012 36) (Muutos KV 16.9.2013 69) Tonttien myyntihinta on esitetty muodossa /m2. Kaikki jäljempänä esitetyt tontit ovat myös vuokrattavissa.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 9 21.01.2015. 9 Asianro 8528/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 9 21.01.2015. 9 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) 9 Asianro 8528/10.00.02.01/2014 Kolmisopen ryhmäpuutarha-alueen 297-30-9905-1 maanvuokrasopimuksen uusiminen ja rakennusten luovuttaminen / Kolmisopen Ryhmäpuutarhayhdistys

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / CITYCON FINLAND OYJ MAANKÄYTTÖSOPIMUS- JA ESIKAUPPAKIRJALUONNOS

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / CITYCON FINLAND OYJ MAANKÄYTTÖSOPIMUS- JA ESIKAUPPAKIRJALUONNOS Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu 1, 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3 2. Kiinteistö Oy Lappeen Liikekeskus Y-tunnus: 0612151-6 c/o Corbel Oy, Laserkatu

Lisätiedot

Mahdollinen kiinteistövaihto kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen välillä 13.1.2016

Mahdollinen kiinteistövaihto kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen välillä 13.1.2016 Mahdollinen kiinteistövaihto kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen välillä 13.1.2016 18.1.2016 1 Taustaa Valtionhallinnon toimintojen tiivistäminen jatkuu Kouvolassa Selvitystyö koskee tällä hetkellä mm.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93 23.09.2013 Sivu 1 / 1 5655/10.00.02/2011 111 7.11.2011 93 Kerrostalotontin varauksen jatkaminen ja muuttaminen Saunalahdesta NCC Rakennus Oy:lle, korttelin 42213 tontit 2 ja 5 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle Kaupunginhallituksen 17 20.03.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 151 27.03.2017 Kaupunginhallitus 444 11.09.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN LIIKETALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN

LAPPEENRANNAN LIIKETALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN LAPPEENRANNAN LIIKETALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jota edustaa teknisen toimen kiinteistö- ja mittaustoimi, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu 1,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Espoon Suviniityn Pysäköinti I:n osakkeiden merkintä (Kh-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Espoon Suviniityn Pysäköinti I:n osakkeiden merkintä (Kh-asia) 15.02.2016 Sivu 1 / 1 485/2016 02.05.05 14 Kiinteistö Oy Espoon Suviniityn Pysäköinti I:n osakkeiden merkintä (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh. 043 825 6073 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1 31.08.2015 Sivu 1 / 1 2478/02.07.00/2015 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Tontteja , ja koskeva kiinteistökaupan esisopimus / FinCap Kiinteistokehitys Oy

Tontteja , ja koskeva kiinteistökaupan esisopimus / FinCap Kiinteistokehitys Oy Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Vuokraus ja varausasiat 49 / 2018 Tontteja 297-3-45-1, 297-3-45-2 ja 297-3-45-3 koskeva kiinteistökaupan esisopimus / FinCap Kiinteistokehitys Oy Selostus ja perustelu

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 14 Määräalan pitkäaikainen vuokraaminen Oranssi Asunnot Oy:lle HEL 2014-003129 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 89/676497 ja 677497, Jyrängöntie 7 Päätösehdotus

Lisätiedot

Suostumuksen antaminen YIT Rakennus Oy:lle rakentamattomien alueiden luovuttamiseen eräiden yhtiöiden osakekauppojen yhteydessä

Suostumuksen antaminen YIT Rakennus Oy:lle rakentamattomien alueiden luovuttamiseen eräiden yhtiöiden osakekauppojen yhteydessä Kaupunginhallitus 435 20.10.2014 Suostumuksen antaminen YIT Rakennus Oy:lle rakentamattomien alueiden luovuttamiseen eräiden yhtiöiden osakekauppojen yhteydessä 1097/00.04.02.01/2014 KH 435 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

tonttiosasto TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄT PIENTALOTONTIT VANTAALTA 2006 Tiedustelut: suunnittelija Helena Vuolanto Puh.

tonttiosasto TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄT PIENTALOTONTIT VANTAALTA 2006 Tiedustelut: suunnittelija Helena Vuolanto Puh. tonttiosasto TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄT PIENTALOTONTIT VANTAALTA 2006 Tiedustelut: suunnittelija Helena Vuolanto Puh. 169 3955 Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tonttiosasto Helsinki 14.2.2006

Lisätiedot

Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja kulttuurikeskus Harkon remontointia

Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja kulttuurikeskus Harkon remontointia Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 43 13.3.2017 Tekninen lautakunta 51 18.4.2017 Asianro 392/10.03.02.00/2017 65 Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallituksen esitys kaupunginvaltuustolle:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallituksen esitys kaupunginvaltuustolle: OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHTOJEN VAHVISTAMINEN KHALL 7 Vuonna 2015 asetetaan myyntiin tai vuokrattavaksi Juliuksentien asemakaavan muutos-alueelta kuusi omakotitonttia ja Hanhijoen asemakaavan muutosalueelta,

Lisätiedot