Taksiliikenteen palvelukuvaus, kalusto- ja laitevaatimukset sekä asiakkailta perittävät hinnat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taksiliikenteen palvelukuvaus, kalusto- ja laitevaatimukset sekä asiakkailta perittävät hinnat"

Transkriptio

1 Suunnittelupalvelut Liite 1 Taksiliikenteen palvelukuvaus, kalusto- ja laitevaatimukset sekä asiakkailta perittävät hinnat Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut kohdentuvat pääasiassa vaikeavammaisille ja muuten huonosti liikkuville henkilöille. Kuljetusoikeudet määrittää Kuopion kaupunki. Taksiliikenteellä tarkoitetaan tässä perusvarusteisella henkilöautolla (kuljettajan lisäksi vähintään 4 istumapaikkaa) taksiluvalla hoidettavia Kuopion kaupungin hankkimia kuljetuspalveluita. 1 Palvelukuvaus Vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluita tarjotaan kuopiolaisille asiakkaille Kuopion kaupungin alueella tai ne voivat suuntautua Kuopion rajanaapurikuntiin. Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelumatkat tehdään Kuopion kaupungin alueella. Kuljetuspalvelumatkat tilataan sopimuskauden aikana Pohjois-Savon matkojenyhdistelykeskuksesta (myöhemmin MYK). Vain MYK:in kautta välittyvät kuljetuspalvelumatkat voidaan korvata autoilijalle. Takseille (1+4) voidaan osoittaa kaikkia MYK:in välittämiä ajoja. Kuopion kaupunki ei takaa tiettyä kyytimäärää taksinkuljettajalle / liikennöitsijälle, vaan kyytien jakautuminen riippuu täysin MYK:iin tulleista tilauksista. Vuonna 2010 tehtiin Kuopiossa vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisia matkoja takseilla kpl, joiden kustannukset olivat (tästä henkilöautotaksien osuus oli ). Kuljetuspalveluun oikeutettuja asiakkaita Kuopiossa on yhteensä 1350 henkilöä. Taksikuljetukset ja ajoreitit tehdään yksilö- tai ryhmäkuljetuksina MYK:iin tulleiden ennakkotilausten sekä MYK:in antaman ohjeistuksen mukaisesti. Ensisijaisesti kuljetuspalvelumatkat järjestetään ryhmäkuljetuksina palveluliikenteellä ja päivätakseilla. Toissijaisesti kuljetukset järjestetään muita taksikuljetuksia käyttäen. Lähtökohtana on, että samaan suuntaan samanaikaisesti kulkevia asiakkaita yhdistellään samaan autoon. Näiden kuljetuspalvelujen määrää Kuopion kaupunki voi tarvittaessa muuttaa. MYK on avoinna arkisin klo Ajovälityksessä on käytössä Mobiroutermatkojenyhdistelyjärjestelmä, josta ajotilaus välittyy taksiin. MYK:in ollessa suljettuna (iltaisin, öisin ja viikonloppuisin) välittyy ajotilaus suoraan taksiin. Olennaista on, että asiakas tilaa kuljetuspalvelun aina samasta MYK:in tilausnumerosta Illan, yön ja viikonlopun aikana ajetut kuljetuspalvelumatkat välittyvät Savon Taksidata Oy:n laskutusjärjestelmään taksin taksamittariin integroidun maksupäätteen kautta. Saman maksupäätteen kautta välittyvät tämän sopimuskauden aikana kaikki MYK:in välittämät taksimatkat laskutukseen. Asiakkailla on käytössä Savon TaksiData Oy:n maksukortit. Ajamatta jääneestä tai peruutetusta matkasta ei makseta korvausta. Lisäksi erillisiä toimitusmaksuja eikä laskutuslisiä hyväksytä.

2 Suunnittelupalvelut Liite 1 2 Sanktiot Kilpailutukseen osallistuvan taksinkuljettajan / liikennöitsijän on oltava valmis ottamaan ajotilauksia vastaan, sitouduttava päivystykseen ja ajamaan ajotilauksia kaikkina vuorokauden aikoina, myös illalla, yöllä ja viikonloppuna riippumatta siitä, missä on matkan lähtö- tai päätepiste. Sopimusautoilijat ovat velvollisia liikennöimään myös huonokuntoisilla syrjä- ja pihateillä. Autoilija ei voi valita asiakkaitaan tai päinvastoin. Kuljetuspalvelujen tarjoaminen edellyttää hyvää yhteistyötä ja kumppanuutta MYK:in ja taksinkuljettajien / liikennöitsijöiden välillä. Lisäksi edellytetään taksinkuljettajien / liikennöitsijöiden keskinäistä hyvää yhteistyötä ja luottamusta toimivan päivystysjärjestelmän luomiseksi. Jos taksinkuljettaja / liikennöitsijä kieltäytyy tarjoamasta kuljetuspalvelumatkaa yhdistettynä, MYK:illä on oikeus ottaa kyyti pois taksinkuljettajan / liikennöitsijän ajoneuvolaitteelta ja siirtää se suoraan toiselle taksinkuljettajalle / liikennöitsijälle. Yhdistelykyydistä kieltäytyminen johtaa sanktioon. Taksinkuljettaja / liikennöitsijä vastaa laskutuksen oikeellisuudesta ja vilpittömästä toiminnasta. Tahallisesta tarjouksen ja sopimuksen vastaisesta ja / tai vilpillisestä toiminnasta seuraa sanktio tai sopimuksen purkaminen (liite 4 kohta 9). Esimerkkejä sopimuksen vastaisesta toiminnasta: 3 Autovaatimukset - Taksinkuljettaja / liikennöitsijä kieltäytyy yhdistelymatkasta. - Taksinkuljettajalla / liikennöitsijällä on velvollisuus ohjeistaa kuljetuspalveluasiakkaita MYK:in ja kaupungin ohjeiden mukaiseen käyttäytymiseen. Mikäli taksinkuljettaja / liikennöitsijä ohjeistaa todistetusti asiakkaita tarkoituksella väärin, on kaupungilla oikeus asettaa taksinkuljettajalle / liikennöitsijälle sanktio. - Autoilijan epäasiallinen käyttäytyminen asiakasta tai välittäjää kohtaan. - SIM-kortin käyttäminen muuhun kuin välitystoimintaan. - Manuaalinen paikannustiedon väärinkäytös. - Tilausten valikoiminen. - Ajoneuvolaitteiston toistuvasti avoinna oleminen vapaalla. - Tilaustiedon katsominen ja sen hylkääminen ilman perusteltua syytä. - Reittitarjouksen hyväksyminen ja myöhemmin samaisen kyytitilauksen peruminen ilman perusteltua syytä. - Mikäli autoilija ja asiakas saadaan kiinni vilpillisestä toiminnasta, saa autoilija sanktion ja asiakas joutuu maksamaan ko. matkan kokonaisuudessaan itse. - Taksinkuljettaja / liikennöitsijä kieltäytyy päivystyksestä. Perusvarusteisen taksin vähimmäisvaatimuksena on henkilöauto, jossa on kuljettajan lisäksi vähintään 4 istumapaikkaa. Autojen ikä saa olla enintään 8 vuotta koko sopimuskauden ajan ja autojen on täytettävä vähintään Euro 4-standardi. Lisäksi auton tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

3 Suunnittelupalvelut Liite 1 - autossa on kuitin antava rahastuslaite, - tupakointi ajoneuvossa on kielletty, - autot on huollettava niin, että niiden kaikki laitteet toimivat moitteettomasti, - autojen on oltava siistejä ja puhtaita, - kuljettajan on huolehdittava siitä, että auton lämpötila ja ilmanvaihto ovat matkustajan kannalta asianmukaiset ja miellyttävät, - auto on soveltuva liikennöimään huonokuntoisilla syrjä- ja pihateillä, siten että liian suuri kalustokoko ei rajoita auton joustavaa liikkumista esimerkiksi ahtailla piha-alueilla, - autolaitteiden tulee olla yhteensopivia MYK:in välitysjärjestelmään. 4 Mobirouter-matkojenyhdistelyjärjestelmän laitevaatimukset Autolaitteisiin on tulossa muutoksia vuodelle 2012 uusien teknisten vaatimusten vuoksi. Uudessa matkojenyhdistelyjärjestelmässä on auton paikannusominaisuus, jolloin ohjelma tarjoaa ajot aina lähimmälle soveltuvalle autolle. Ohessa kuvaus uusista laitevaatimuksista ja hinnoista: 1. Kämmenmikro tai muu vastaanottolaite: - Windows XP tai 7, Windows CE tai Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmä. Ajoneuvolaitteeksi ( alkaen) sopivat myös Android- tai iphoneälypuhelimet. Soveltuvan kämmenmikron hinta on noin kämmenmikrosta ja sen varustelusta riippuen. 2. Mobisoftin MobiRouter-ajoneuvolaiteohjelmisto, jonka lisenssi- sekä asennus- ja ylläpitokustannukset ovat seuraavat: - ohjelmiston lisenssi ohjelmiston ylläpito 20 % lisenssin hinnasta/v. - ohjelmiston asennus noin 2 tuntia á 120 MobiRouter-ajoneuvolaiteohjelmisto on mahdollista hankkia myös vuokralle, jolloin kustannukset ovat seuraavat: - ohjelmiston vuokralisenssi 45 /kk - ohjelmiston vuokralisenssin avausmaksu ohjelmiston asennustyö noin 2 tuntia á Matkapuhelinliittymä, jossa data-ominaisuus (GPRS, 3G) - liittymälle ei operaattorirajoituksia GPRS tekniikkaan liittyvää kämmenmikroa ja ohjelmaa myy tamperelainen Mobisoft Oy. Autoilijan hankkiessa jonkin muun autolaitteen itselleen, tulee autolaitekokonaisuus kulloinkin hyväksyttää etukäteen Mobisoftilla. Maksuliikenteen hoitamiseksi autossa on oltava Savon TaksiData Oy:n järjestelmään hyväksytty maksupääte, joka on integroitu taksamittariin.

4 Suunnittelupalvelut Liite 1 5 Asiakkailta perittävät maksut Liikennöintikorvauksesta vähennettävät, asiakkailta perittävät maksut noudattavat paikallisliikennealueella (Matkus - Sorsasalo) paikallisliikenteen kertamaksutaksaa ja muilla matkoilla Matkahuollon linja-autoliikenteen kertamaksutaksaa vastaavan pituiselta matkalta ilman alennuksia. Kun mukana on kuljetuspalveluasiakkaan ja saattajan lisäksi myös muita matkustajia, kuljettaja jakaa kyydin kokonaishinnan kaikkien matkustajien määrällä ja näin saatu euromäärä on kunkin matkustajan osuus matkan hinnasta. Kultakin matkustajalta peritään maksu alla olevien periaatteiden mukaan. Loppuosan kyydin hinnasta kuljettaja laskuttaa Kuopion kaupungilta. 1. Asiakas maksaa omavastuun = voimassa oleva linja-autoliikenteen mukainen taksa 2. Saattajan matka on maksuton 3. Muut matkustajat - perheen alaikäiset jäsenet maksavat omavastuun - perheen täysi-ikäiset jäsenet maksavat normaalin taksitaksan (jako-osuus) - muut matkustajat maksavat normaalin taksitaksan (jako-osuus) Kuljetuspalveluasiakkaalle myönnetyt erillisoikeudet tulevat näkyviin ajoneuvolaitteelle. 6 Odotusaika ja hidasajo Yhdensuuntaisen matkan aikana sallitaan mahdollisuus vain lyhyeen pysähdykseen, esimerkiksi kirjeen jättäminen lähimpään postilaatikkoon. Pysähdys on sallittu ainoastaan silloin, kun se tapahtuu kuljetuspalvelumatkareitin varrella. Lyhyen pysähdyksen aikana taksinkuljettajan / liikennöitsijän on laitettava odotusajan taksa päälle. Odotusaikaa lyhyestä pysähdyksestä korvataan enintään viidentoista (15) minuutin ajalta. Ylimenevät odotusajat jäävät kuljetuspalveluasiakkaan korvattavaksi. Taksinkuljettajan / liikennöitsijän kuiteilla tulee odotusaika näkyä odotusaikana ja hidasajo-osuudet hitaana ajona.

5 Suunnittelupalvelut Liite 2 Tarjouspyynnön kohteet 1 Kohde Tarjouspyynnön kohteena on Kuopion kaupungin vammaispalvelu- ja sosiaali-huoltolain mukaisten kuljetusten järjestäminen takseilla, joiden kokoluokka on 1+4 henkilöä. Taksitarjouksissa ostaja odottaa sekä yksittäisten autojen tarjouksia että vaihtoehtoisesti useamman auton ryhmittymän tarjouksia. Tarjouksessa tulee ilmoittaa taksin asemapaikka. Taksiliikennettä (1+4) koskevassa tarjouksessa taksinkuljettaja / liikennöitsijä / ryhmittymä sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa valtioneuvoston asetuksen mukaista asiakashintaa vähennettynä tarjouksen mukaisella alennusprosentilla. Lisäksi pyydämme ilmoittamaan hinnan kilometripohjaisille ajoille, jotka voivat suuntautua Kuopion lisäksi naapurikuntiin. 2 Ryhmittymä / alihankinta Taksiajojen (1+4) osalle ostaja hyväksyy myös ryhmittymän, jossa autojen määrä saa olla enintään 12. Ryhmittymän jäsenten asemapaikat tulee ilmoittaa tarjouksessa ja on toivottavaa, että ryhmittymän asemapaikat kattavat maantieteellisesti koko Kuopion alueen. Ruuhkahuippujen tasaamiseksi voi ostaja hyväksyä tämän lisäksi rajoitetun määrän alihankinnan perusteella mukaan tulevia autoja sopimusautojen kanssa samoilla ehdoilla ja niiden vastuulla. Ryhmittymän tulee tarjousta tehdessään ilmoittaa ryhmittymän jäsenet, asemapaikat, vastuut ja yhteyshenkilöt sekä toimitettava vaadittavat soveltuvuusasiakirjat kaikilta jäseniltä. Ryhmittymä vastaa alihankkijoista kuin omasta toimestaan.

6 Suunnittelupalvelut Liite 3 Yleiset soveltuvuusehdot Tarjoajan soveltuvuuden tarkastamisella selvitetään tarjoajan edellytykset tuottaa palvelu tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukaisesti. Tarjoaja varmistaa allekirjoittamalla tarjousliitteen nro 5 (tarjouslomake) soveltuvuusehtojen täyttymisen. Tarjoajalla ei saa olla liiketoimintakiellosta annetun lain (1059/1985) mukaista tuomiota liiketoimintakieltoon asettamisesta, eikä yrityksessä yhtiömiestä taikka hallituksen jäsentä tai toimitusjohtajaa taikka muussa siihen rinnastettavassa asemassa olevaa henkilöä ole määrätty liiketoimintakieltoon. Lisäksi tarjoajaa eikä tarjoajan henkilöstöä saa olla tuomittu lainvoimaisella päätöksellä liikenteen harjoittamiseen liittyvästä lainvastaisesta teosta, jota ei ole pidettävä vähäisenä, eikä tarjoaja saa liikenteen harjoittamisessa olla syyllistynyt vakavaan sopimus- tai muuhun menettelyrikkomukseen. Tarjoajalla on oltava hankinnan kokoon ja laatuun nähden riittävät taloudelliset, tekniset, toiminnalliset sekä muut edellytykset tuottaa palvelu tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukaisesti. Tarjoajan taloudellisen tilanteen on oltava Suomen Asiakastieto Oy:n riskimittarin riskiluokituksessa 1-4. Jos tarjoajan tietoja ei ole Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterissä, tarjoajan tilanne arvioidaan toimitettavien tilinpäätöstietojen ja / tai muun vastaavan selvityksen perusteella. Tarjoajat, joiden riskiluokitus Suomen Asiakastieto Oy:n riskiluokituksessa on 5 tai joiden vakavaraisuuden, taloudellisen kantokyvyn sekä maksukyvyn arvioidaan vastaavan riskiluokkaa 5, suljetaan hankintamenettelyn ulkopuolelle. Tarjoajat, joiden riskiluokitus on 4 tai jotka arvioidaan tähän luokkaan kuuluviksi, voidaan sulkea tarjouskilpailusta, ellei tarjoaja kykene esittämään luotettavaa selvitystä toimenpiteistä, joihin se ryhtyy tai on ryhtynyt luottokelpoisuuden parantamiseksi. Tarjoajan henkilöstöllä on oltava lain taksinkuljettajien ammattipätevyydestä (695/2009) edellyttämä pätevyys. Tarjouskilpailun voittaneen liikennöitsijän on toimitettava vaadittavat todistukset ammattipätevyydestä ja soveltuvuusvaatimuksista nähtäväksi ennen sopimuksen allekirjoittamista. Toiminnan harjoittamiseen tarvittavan luvan voimassaoloajan umpeutuminen kesken sopimuskauden ei estä liikennöitsijää ottamasta osaa tarjouskilpailuun. Liikennöitsijä vastaa kuitenkin vahingoista, joita ostajalle mahdollisesti aiheutuu, jos sopimus purkautuu kesken sopimuskauden siitä syystä, ettei liikennöitsijän liikennelupaa uudisteta. Tarjoukseen liitettävät todistukset Tarjoukseen liitettävät todistukset eivät saa olla 2 kuukautta vanhempia tarjouksen jättöpäivästä laskettuna. Olennaisten todistusten / selvitysten puuttuminen johtaa tarjoajan sulkemiseen pois tarjouskilpailusta. Lisäksi valittu palveluntuottaja velvoitetaan toimittamaan tilaajavastuulain mukaisesti todistukset erikseen ennen sopimuksen allekirjoittamista sekä sovittuina aikoina sopimuskauden aikana.

7 Suunnittelupalvelut Liite 3 Em. soveltuvuusehtojen täyttymättömyyden lisäksi tarjoaja voidaan sulkea pois tarjouskilpailusta hankintalain 53 :n ja 54 :n mukaisten ehdottomien poissulkuperustein mukaisesti. Tarjoaja, joka syyllistyy olennaisesti väärien tietojen antamiseen toimittaessaan edellä mainittuja tietoja, suljetaan tarjouskilpailusta pois. Tarjoajan soveltuvuutta arvioitaessa tarjouskilpailusta suljetaan pois tarjoaja, joka ei täytä hankintalain 71 :ssä todettuja vaatimuksia ja, jolla ei voida katsoa olevan riittäviä teknisiä, taloudellisia tai ammatillisia edellytyksiä hankinnan toteuttamiseksi.

8 Suunnittelupalvelut Liite 4 Yleiset sopimusehdot Liikennöitsijän asema 1 Liikennöintivelvollisuus Liikennöitsijä on velvollinen hoitamaan ostoliikennesopimuksessa ja tarjouspyynnön liitteissä määritellyn liikenteen sopimuksen mukaisesti. Liikennöinnissä tulee noudattaa sovittuja aikatauluja ja reittejä. Liikennöitsijän tulee tarjouksessaan ilmoittaa tarjoamalleen autolle yksi asemapiste. Sen tulee sijaita alueella, jolla liikennöitsijä harjoittaa muutenkin taksiluvanvaraista toimintaa ja, jonne liikenteessä käytetty auto viedään ajon tai toimeksiannon jälkeen. Asemapisteeksi / auton päivystyspaikaksi merkitään taksinkuljettajan/liikennöitsijän kotiosoite. Liikennöitsijä sitoutuu noudattamaan vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisissa kuljetuksissa ilmoittamansa asemapisteen ja valtioneuvoston asetuksen mukaista perusmaksun soveltamisaluetta. 2 Alihankinnan käyttäminen Autoilijan tulee hoitaa häiriötapaukset tarjouksessaan esittämällään ja ostajan hyväksymällä vara-automallilla. Alihankintana hyväksytään tilapäisten ruuhkien purku tarjouspyynnön liitteen 2 mukaisesti. 3 Liikennöinnissä käytettävä autokalusto ja henkilökunta Liikennöinnissä käytettäviä autoja koskevat vaatimukset on esitetty ostettavan palvelukokonaisuuden kuvauksessa (liite 1). Liikennöinnissä käytettävien autojen tulee täyttää sovitut vähimmäisvaatimukset myös vara-autojen osalta. Kalusto on vaadittaessa asetettava ostajan tarkastettavaksi ostajan ilmoittamassa paikassa. Kaluston tulee olla kaikilta osin soveltuva Pohjois-Savon matkojenyhdistelykeskuksen (myöhemmin MYK) välitys palveluun. Direktiivi 2009/33/EY edellyttää, että tieliikenteen ajoneuvoja ja kuljetuspalveluja (sekä direktiivin 2004/17/EY että 2004/18/EY ja niitä toteuttavien kansallisten lakien nojalla) kilpailutettaessa otetaan huomioon elinkaaren hiilidioksidipäästöt, eräät lähipäästöt sekä energiankulutus. Näin ollen tarjottavan kaluston on täytettävä voimassa olevat Europäästöluokitukset. Ajoneuvojen tarpeeton tyhjäkäynti on kielletty. Liikennöitsijän ja hänen mahdollisesti palkkaamiensa taksinkuljettajien tulee sitoutua noudattamaan lakia ja asetusta taksinkuljettajien ammattipätevyydestä (Laki taksinkuljettajan ammattipätevyydestä 695/2009 ja asetus 825/2009). Kuljettajat eivät saa olla eläkkeellä ja ensiapukoulutuksen suorittaminen on toivottavaa. Taksinkuljettajan/liikennöitsijän tulee noudattaa taksilakiin (217/ ) merkittyjä laatuvaatimuksia poikkeuksetta.

9 Suunnittelupalvelut Liite 4 Liikennöinnissä tulee ottaa huomioon työsuojeluun ja noudatettaviin työehtoihin liittyvät velvoitteet. 4 Päivystys Jos ryhmittymä voittaa tarjouskilpailun, sitoutuu se hoitamaan myös päivystyksen tarjoamallaan alueellaan. Jos yksittäiset taksiyrittäjät voittavat tarjouskilpailun, voittaneiden taksiyrittäjien tulee sopia päivystyksestä. Päivystämässä tulee olla Kuopion kaupunkialueella aina MYK:in ohjeistuksen mukainen riittävä määrä takseja, 1 Karttulassa ja 1 Riistavedellä. 5 Vara-autot Liikennöitsijän on hoidettava häiriötilanteissa liikennöinti tarjouksessaan esittämällä ja ostajan hyväksymällä vara-autojärjestelyllä. Ostajalla ei ole velvollisuutta maksaa varaautojen käytöstä erillistä korvausta. Vara-autojen tulee täyttää vaaditut vähimmäisvaatimukset. 6 Tiedottaminen Liikennöitsijän tulee ilmoittaa ongelmatilanteista tehokkaasti ostajan antamien ohjeiden ja yhteystietojen mukaisesti. Vastaavasti ostajan tulee ilmoittaa liikennöinnin muutoksista siten, että liikennöitsijälle jää riittävästi aikaa muutosten toteuttamiseen. 7 Liikennöitsijän vastuu Liikennöitsijä vastaa ostajalle ostoliikennesopimuksessa ja siihen liittyvissä asiakirjoissa asetettujen velvollisuuksiensa täyttämisestä ja annettavien tietojen oikeellisuudesta. Lisäksi liikennöitsijä vastaa työnantajana ostoliikennettä palvelevan henkilökuntansa töistä ja toimenpiteistä niin ostajalle kuin myös ulkopuolisille. Liikennöitsijä on velvollinen korvaamaan ostajalle sopimuksen tarkoittaman liikennöinnin täyttämättä jäämisestä aiheutuneen vahingon, ostoliikenteen järjestämiseksi asetettujen velvoitteiden laiminlyömisestä tai muista sopimusrikkomuksista. Liikennöitsijä on sopimuksen allekirjoittamisella hyväksynyt ostajan asettamat aikataulut ja sitoutunut noudattamaan niitä. Liikennöitsijä vastaa myös kuljetettaville sekä ulkopuolisille aiheuttamistaan vahingoista. Liikennöitsijä on velvollinen huolehtimaan oman ja kuljettajiensa rikostaustan selvittämisestä. 8 Liikennöitsijän vastuun rajoittaminen Liikennöitsijä ei vastaa niistä vahingoista, jotka aiheutuvat ostajalle siitä, ettei liikennettä voida hoitaa sodan, liikekannallepanon, poikkeuksellisten luonnonvoimien tai vaikutuksiltaan niihin verrattavan liikennöitsijästä riippumattoman ylivoimaisen esteen johdosta taikka, jos

10 Suunnittelupalvelut Liite 4 liikennöinti estyy liikennöitsijää koskevan lakon, työsulun tai muun niihin verrattavan työtaistelutoimenpiteen johdosta. 9 Sanktiot sopimuksen vastaisesta toiminnasta Sopimuksen ja tarjouksen vastaisesta toiminnasta Kuopion kaupungilla on oikeus antaa liikennöitsijälle kirjallinen varoitus. Jos sopimuksen vastainen toiminta jatkuu, toistuu tai kyseessä on vakava rikkomus, on Kuopion kaupungilla oikeus evätä liikennöitsijältä kuljetuspalvelumatkat ensin 2 viikon ajaksi, sitten 1 kuukauden ajaksi. Jos toiminnassa ei tapahdu muutoksia, on kaupungilla oikeus purkaa sopimus päättymään välittömästi. Sopimuksen vastaisesta toiminnasta tiedotetaan lisäksi Pohjois-Savon Ely-keskuksen joukko- / taksiliikenneluvista vastaavia. 10 Liikenteestä vastaava henkilö Liikennöitsijän tulee ilmoittaa ostajalle, jos ostoliikennesopimuksessa mainittu liikenteestä vastaava henkilö vaihtuu kesken sopimuskauden. Ostajan asema 11 Ostajan vastuu ja korvauksen maksaminen Ostaja vastaa sopimuksen mukaisten velvollisuuksiensa täyttämisestä. Ostaja on velvollinen korvaamaan liikennöitsijälle vahingot ostajan tekemästä sopimusrikkomuksesta. Ostaja on velvollinen maksamaan liikennöitsijälle kultakin ostoliikennesopimuksen ja siihen liittyvien asiakirjojen mukaisesti liikennöidyltä kuukaudelta sopimuksen mukaisen korvauksen. Korvaus sisältää henkilökuljetukselle säädetyn 9 %:n arvonlisäveron. Taksiliikenteen osalta noudatetaan valtioneuvoston vuosittain vahvistamaa taksitaksaa. Sopimuskauden aikana ei hyväksytä muita hintamuutoksia kuin valtioneuvoston kulloinkin voimassa oleva päätöksen mukainen muutos asiakashintaan. Liikennöintikorvaus maksetaan erikseen kultakin kuukaudelta jälkikäteen. Laskut on toimitettava seuraavan kuukauden 10. päivään mennessä kohdassa 18 mainituilla liitteillä. Viivästyskorko on korkolain mukainen. Mikäli korvauksen maksu viivästyy ostajaa koskevan lakon, työsulun tai niihin verrattavan työtaistelutoimenpiteen johdosta, ei viivästyskorkoa makseta eikä mahdollisesti aiheutuvia vahinkoja korvata. Korvaus maksetaan täysimääräisesti vain sopimuksen mukaan hoidetusta liikennöinnistä. Erillisiä toimitusmaksuja ja laskutuslisiä ei hyväksytä.

11 Suunnittelupalvelut Liite 4 12 Korvauksen muuttaminen Ostajan liikennöitsijälle maksamaa korvausta voidaan muuttaa, jos kohteen liikennöintiä on muutettu. Liikenteen muuttamisen perusteista on tarkemmin määrätty jäljempänä kohdassa 14. Liikennöinnissä tapahtuneen muutoksen vaikutus korvaukseen lasketaan käyttäen perusteena ostoliikennesopimuksessa sovittuja alennusprosentteja valtioneuvoston vahvistamasta taksitaksasta tai erikseen sovittuja kilometrihintoja. Muutos voi merkitä maksettavan korvauksen lisäämistä tai vähentämistä. 13 Korvauksen vähentäminen, pidättäminen ja kuittaus Ostaja voi vähentää korvausta, mikäli liikenteessä on käytetty poikkeavaa autokalustoa. Korvausta ajamattomista vuoroista ei makseta. Korvauksesta voidaan vähentää kustannukset, jotka ovat syntyneet ajamattomien reittien korvaamisesta ulkopuolista kalustoa käyttämällä. Kustannuksiin sisällytetään ostajan uudelleenjärjestelyihin käyttämä työaika. Ostajalla ei ole oikeutta korvauksen vähentämiseen, jos vuoron ajaminen keskeytyy tai lähtö myöhästyy liikennöitsijästä riippumattomasta syystä. Sopimuksessa tarkoitettujen saataviensa turvaamiseksi ostajalla on oikeus pidättää erääntyneen korvauksen maksaminen joko kokonaan tai osaksi silloin, kun liikennöitsijä on laiminlyönyt sopimusvelvoitteensa. Ostajalla on oikeus käyttää erääntynyttä korvausta sellaisten liikennöitsijältä olevien saataviensa kuittaamiseen, jotka ovat syntyneet ostoliikenteen järjestämiseen liittyvästä sopimussuhteesta. Ostajan on viivytyksettä toimitettava liikennöitsijälle erillinen selvitys täysimääräisestä korvauksesta tehdyistä vähennyksistä, pidätyksistä ja kuittauksista. 14 Liikenteen muutokset Neuvoteltuaan liikennöitsijän kanssa ostaja voi tehdä kohteeseen vähäisiä muutoksia, mikäli olosuhteet tai liikenteen järjestämisen edellytykset ovat muuttuneet niin, että liikennettä ei ole tarkoituksenmukaista tai mahdollista hoitaa sovitulla tavalla. Tässä mainituista muutoksista ostajan tulee ilmoittaa liikennöitsijälle viimeistään 4 viikkoa ennen niiden toteuttamista. Liikenteen muutokset eivät saa vaikeuttaa tai estää liikennöitsijän muuta liikennettä koskevien velvoitteiden hoitamista. Muutoksia tehtäessä on otettava huomioon työehtosopimusten ja työsopimusten työaikaa koskevat määräykset. Ostajalla on oikeus määrärahojen vähentyessä supistaa liikennettä määrärahojaan vastaavaksi.

12 Suunnittelupalvelut Liite 4 Ostoliikenteen laatu 15 Asiakaspalvelu Tilaaja ja taksinkuljettaja / liikennöitsijä sitoutuvat kiinnittämään erityistä huomiota palvelun laatuun. Tavoitteena on matkustajien erityisistä tarpeista johtuvan yksilöllisen ja ystävällisen palvelun toteuttaminen. Mahdollisiin ongelmiin etsitään välittömästi ratkaisut. Palvelun kehittäminen on osa normaalia toimintaa. Asiakaspalvelun tulee täyttää seuraavat vaatimukset: 16 Häiriötilanteet - Taksinkuljettajan tulee olla henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva kuljettajaksi. Kuljettajien tulee olla siistejä ja asiakaspalvelun tulee olla ystävällistä ja asiallista vanhusten ja vammaisten erityistarpeet huomioivaa. Taksinkuljettajan on huomioitava allergia-asiakkaat. - Kuljettajalla tulee olla vähintään tyydyttävä suomenkielen suullinen ja kirjallinen taito. - Asiakaspalvelun tulee olla ystävällistä ja asiakkaan yksilöllisistä tarpeista lähtevää. Kuljettajan on tarvittaessa avustettava asiakas noutokohteen sisältä autoon ja kuljetuksen päätepisteessä sisälle. - Kuljettajalta edellytetään taitoa vammaisten, vanhusten ja huonokuntoisten asiakkaiden palvelemiseen sekä heidän käyttämiensä apuvälineiden tuntemusta. - Kuljettajan tulee tarvittaessa neuvoa asiakasta matkustamiseen ja asiointiin liittyvissä asioissa. - Kuljettajalta edellytetään veren alkoholipitoisuudessa 0,0 promillerajaa. Kuljettaja ei saa ajon aikana olla myöskään huumeiden tai niiden rinnastettavissa olevien aineiden alaisena. Kuljettaja on itse velvollinen välittömästi ilmoittamaan tilaajan edustajalle, jos hän joutuu rattijuopumustutkimuksen kohteeksi. Taksinkuljettaja / liikennöitsijä sitoutuu sopimuksen allekirjoittamisella em. asioiden noudattamiseen. - Kuljettajan tulee huolehtia, että asiakkaat matkustavat asianmukaisia turvalaitteita käyttäen (Tieliikennelaki /234). Kuljettajan on ilmoitettava häiriötilanteesta (rikkoutunut auto, koulun / palvelukeskusten aloitus- ja loppumisajoista myöhästyminen) viivytyksettä liikennöitsijän työnjohdolle sekä ostajan ilmoittamalle henkilölle MYK:iin. Häiriötilanteen hoitamiseksi tehdyistä ratkaisuista liikennöitsijän työnjohdon tulee informoida ostajan yhteyshenkilöitä välittömästi. Jos ilmoitusta korjaamistoimenpiteistä ei tule kohtuullisessa ajassa ottaen huomioon kuljetustehtävän luonteen, ostajalla on oikeus järjestää korvaava kuljetus liikennöitsijän kustannuksella.

13 Suunnittelupalvelut Liite 4 17 Liikennöinnin täsmällisyys Liikennöitäessä on noudatettava annettuja aikatauluja täsmällisesti, jotta esimerkiksi palvelukeskukset pystyvät ruokailuiden ja toiminta-aikojen osalta noudattamaan aikataulujaan. Liikennöinnin valvonta ja seuranta 18 Valvonta ja seurantatiedot Ostaja valvoo reittien ja aikataulujen sekä kalustoa ja palvelutasoa koskevien määräysten noudattamista palautelomakkein sekä palvelukeskuksien ja MYK:in seurannoilla. Ostajalla on oikeus tarkastaa autojen käyttöön liittyviä asiakirjoja ja saada nähdäkseen niistä tietokannoissa olevia tietoja sekä ottaa niistä jäljennöksiä ja otteita. Ostajalla on myös oikeus tutustua liikennöitsijän autoihin ja tiloihin. MYK valvoo kohteiden liikennöintiä. Liikennöitsijän tulee toimittaa ostajalle liikennöidyn kuukauden laskun yhteydessä kirjallinen ilmoitus havaituista laatupoikkeamista: 1. kirjallinen yhteenveto ajamattomista ja myöhästyneistä vuoroista sekä syyt näihin, 2. kirjallinen yhteenveto niistä vuoroista, joilla on tarvittu vara-autoa sekä syy tähän. Liikennöitsijän tulee toimittaa ostajalle tilaajavastuulain mukaiset selvitykset vuosittain mennessä sekä erikseen pyydettäessä. 19 Tutkimukset Ostaja voi suorittaa kustannuksellaan ostoliikenteen palvelutasoon, linjastoon ja liikenteen suunnitteluun tarvittavat tutkimukset. Liikennöitsijän henkilökunta avustaa tarvittaessa tutkimusten teossa. Tästä ei makseta erillistä korvausta. Sopimuksen purkaminen 20 Ostajan oikeus sopimuksen purkamiseen Ostajalla on oikeus välittömästi purkaa sopimus, jos: 1. vireille on saatettu liikennöitsijää koskeva konkurssi-, akordi-, velkajärjestely- tai yrityssaneeraushakemus, 2. liikennöitsijä on asetettu selvitystilaan, 3. liikennöitsijä on tuomittu lainvoimaisella päätöksellä liikenteen harjoittamiseen liittyvästä lainvastaisesta teosta, jota ei ole pidettävä vähäisenä, 4. liikennöitsijä on laiminlyönyt verojen ja lakisääteisten sosiaali- ja vakuutusmaksujen maksamisen siten, ettei laiminlyöntiä ole pidettävä merkitykseltään vähäisenä,

14 Suunnittelupalvelut Liite 4 5. liikennöitsijälle myönnetty liikennelupa päättyy kesken sopimuskauden tai lupaan ei myönnetä liikennöitsijän liikenteen hoidon edellyttämää automäärän lisäystä, 6. liikennöitsijä toistuvasti laiminlyö liikenteen säännöllisyyttä, palvelun laatua tai liikennöinnissä käytettävää autokalustoa koskevia määräyksiä, 7. liikennöitsijä oleellisesti rikkoo sopimusta, eikä hän saatuaan tästä kirjallisen huomautuksen viivytyksettä korjaa laiminlyöntiään, 8. laiminlyönti uusiutuu. 21 Liikennöitsijän oikeus sopimuksen purkamiseen Liikennöitsijällä on oikeus välittömästi purkaa sopimus, jos ostaja laiminlyö edellä kohdassa 11 mainitun maksuvelvollisuutensa tai muutoin olennaisesti rikkoo sopimusta eikä ostaja korjaa laiminlyöntiään viivytyksettä saatuaan siitä liikennöitsijältä kirjallisen huomautuksen. Jos liikennöitsijä ei hyväksy edellä kohdassa 14 tarkoitettua määrärahojen supistumiseen perustuvaa liikenteen muutosta, liikennöitsijällä on oikeus välittömästi purkaa sopimus. Mikäli sopimus purkautuu tällä perusteella, ei kummallakaan sopijapuolella ole oikeutta vahingonkorvaukseen. Olosuhteiden muutos 22 Muu olosuhteiden muutos Jos muusta kuin edellä kohdissa 20 ja 21 mainitusta syystä sopimuksen syntymisen ajankohtana vallinneissa olosuhteissa, jotka ovat keskeisesti vaikuttaneet liikennöinnin järjestämisen tarpeeseen tai sen edellytyksiin, tapahtuu kesken sopimuskauden olennainen muutos, sen sopijapuolen, joka haluaa vedota tähän seikkaan, on kirjallisesti ilmoitettava toiselle sopijapuolelle haluavansa käynnistää neuvottelut sopimuksen muuttamisen osalta. Ilmoitukseen on liitettävä selvitys olosuhteiden muutoksesta. 23 Olosuhteiden muutokseen liittyvä sopimuksen purkaminen Ellei kohdissa 14 ja 22 tarkoitetuissa neuvotteluissa päästä yksimielisyyteen sopimussuhteen jatkamisen edellytyksistä 2 viikossa, kummallakin sopijapuolella on oikeus kirjallisesti ilmoittaa neuvotteluiden päättämisestä ja purkaa sopimus. Sopijapuolen tulee ryhtyä toimenpiteisiin sopimuksen purkamiseksi viimeistään kuukauden kuluessa neuvottelujen päättämisestä. Muussa tapauksessa purkamiseen oikeutetun sopijapuolen katsotaan menettäneen oikeutensa sopimuksen purkamiseen tällä perusteella. Sopimus purkautuu kuukauden kuluttua siitä, kun tätä koskeva purkuilmoitus on annettu tiedoksi toiselle sopijapuolelle. Milloin purkuperuste rajoittuu vain tiettyyn sopimuksen tarkoittamaan kohteeseen, sopimus voidaan purkaa vain tämän kohteen osalta. Jos sopimus purkautuu sellaisen olosuhdemuutoksen johdosta, jonka ei voida katsoa johtuvan sopijapuolista, kummallakaan sopijapuolella ei ole oikeutta vahingonkorvaukseen. Sopijapuolilla ei kuitenkaan ole oikeutta sopimuksen purkamiseen, jos sopimuksen noudattamatta jättäminen johtuu sodasta, liikekannallepanosta, poikkeuksellisista

15 Suunnittelupalvelut Liite 4 luonnonvoimista tai muusta vaikutuksiltaan niihin verrattavasta sopijapuolesta riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä. Sopimuksen siirtäminen ja erimielisyydet 24 Sopimuksen siirtäminen Kummallakaan sopijapuolella ei ole oikeutta siirtää sopimusta kolmannelle osapuolelle. 25 Erimielisyydet Sopimuksen pätevyyttä, tulkintaa ja soveltamista koskevat erimielisyydet, joista sopijapuolet eivät voi keskenään sopia, jätetään Pohjois-Savon käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

16 Suunnittelupalvelut Liite 5 Tarjouslomake Selvitys tarjoajan / ryhmittymän yleisistä soveltuvuusehdoista tehdään tällä asiakirjalla. Tarjotuista kohteista ja tarjoushinnoista tulee lisäksi täyttää tarjouksen kalustoliite nro 6 ja hintaliite nro 7. Viitaten päivättyyn ostoliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne Ostoliikenteen tarjouspyyntö, taksiliikenne (1+4), sitoudumme tarjouspyynnössä esitettyihin ehtoihin ja teemme alla olevan selvityksen yrityksen / ryhmittymän jäsenten soveltuvuusehdoista sekä hintaliitteen (nro 7) mukaisen tarjouksen. Tarjoaja / ryhmittymä: Nimi Y-tunnus Lähiosoite Postinumero ja osoite Sähköpostiosoite Puhelinnumero Matkapuhelinnumero Liikenteestä vastaava henkilö Ryhmittymän yhteyshenkilö (ellei sama kuin yllä) Tarjoukseen liitettävät todistukset / selvitykset: Oheistamme tarjoukseemme seuraavat liitteet (liitteet rastitetaan), myös ryhmittymän jäsenten osalta: kaupparekisteriote jäljennös voimassaolevasta joukkoliikenneluvasta tai taksiluvasta verottajan todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus ja verovelkaa koskeva maksusuunnitelma vakuutusyhtiön todistus lakisääteisten eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta Kaupparekisteriote, verottajan ja vakuutusyhtiöiden todistukset voivat olla korkeintaan 2 kuukautta vanhoja tarjouksen päiväyksestä lukien.

17 Suunnittelupalvelut Liite 5 selvitys kalustosta (liite 6), käytettävästä varakalustosta ja henkilöstöstä, vakavaraisuudesta sekä toiminnan laadunvarmistamisesta. selvitys yrityksessä työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai yrityksessä noudatettavista keskeisistä työehdoista. Soveltuvuusvaatimukset: Tarjoaja vakuuttaa allekirjoittamalla tämän lomakkeen täyttävänsä tarjouspyynnössä ja sen liitteissä esitetyt soveltuvuusvaatimukset. Tarjouksen voimassaolo: Tarjouksen tulee olla voimassa vähintään asti. Hankintapäätöksen vastaanottaminen: Tarjouksen tekijällä tai ryhmittymän yhteyshenkilöllä on mahdollisuus vastaanottaa hankintapäätös liitteineen sähköpostilla Kyllä Ei Hankintapäätös lähetään sähköpostilla osoitteeseen: Lisätietoja voi myös antaa erillisellä liitteellä. Päiväys Tarjoajan / ryhmittymän allekirjoitus

18 Suunnittelupalvelut Liite 6 Kalustolomake Tällä lomakkeella tarjoaja ilmoittaa taksiliikenteen (1+4) liikennöintiin tarjotun tai hankittavan autokaluston tiedot ja yrityksen toimintaa koskevan selvityksen. Tämän lomakkeen sijasta tarjoaja voi toimittaa asiakirjan, josta tulee ilmetä vastaavat tiedot. Auto Auton rekisterinumero Auton merkki/malli Euro Standardi Auton vuosimalli Rekisteröity kokonaispaikkamäärä Asemapaikka Autossa on seuraavat ominaisuudet ja varusteet (x) Standardin mukainen älykortin lukijalaite ( ) GSM-puhelin ( ) Aikaa ja matkaa mittaava, tulosteen antava laite ( ) Mobisoftin Mobirouter yhteensopivuus ( ) Alkolukko ( ) Selvitys apuvälineiden ja matkustajien tavaroiden sijoitusmahdollisuudesta: Päivystyksen järjestäminen Sitoudun päivystykseen ( ) Selvitys päivystyksen järjestämisestä

19 Suunnittelupalvelut Liite 6 Selvitys käytettävästä varakalustosta ja henkilöstöstä, vakavaraisuudesta sekä toiminnan laadunvarmistamisesta Selvitys yrityksessä työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai yrityksessä noudatettavista keskeisistä työehdoista Tarjoajan / ryhmittymän allekirjoitus

20 Suunnittelupalvelut Liite 7 Tarjoushintalomake Teemme oheisen tarjouksen tarjouspyynnössä pyydettyyn taksitaksan alennusprosenttiin: Alennusprosentti voimassa olevasta taksitaksasta % Teemme oheisen tarjouksen, kun veloitusperusteena on kilometrihinta: / km (alv 0 %) Tarjoaja / Ryhmittymä: Nimi Y-tunnus Lähiosoite Postinumero ja osoite Sähköpostiosoite Puhelinnumero Matkapuhelinnumero Liikenteestä vastaava henkilö Päiväys Tarjoajan / ryhmittymän allekirjoitus

21 Suunnittelupalvelut Liite 8 Taksiliikenteen ostoliikennesopimusmalli Ostoliikennesopimus solmitaan ostajan ja tarjouskilpailun voittaneen liikennöitsijän kesken. Mikäli tarjouskilpailun on voittanut ryhmittymä, kaikki ryhmittymän jäsenet allekirjoittavat sopimusasiakirjat. Se, mitä sopimusasiakirjoissa on sanottu liikennöitsijästä, koskee myös sopijapuolena olevaa ryhmittymää ja sen kutakin osakasta. 1 Sopijapuolet Ostaja: Sähköposti Yhteyshenkilö Nimi Puh. Liikennöitsijä: Nimi Osoite Puh. Sähköposti Liikennöitsijän/ryhmittymän edustaja: Nimi Puh. 2 Sopimuksen tarkoitus ja sisältö Tällä sopimuksella ostaja ostaa järjestetyssä tarjouskilpailussa valitulta liikennöitsijältä ajalla harjoitettavan ostoliikenteen, jonka järjestämiseen liikennöitsijä on tarjouksen tehdessään sitoutunut tarjouskilpailuasiakirjoissa määriteltyjen ehtojen mukaisesti. Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella: 1) Ostoliikennesopimus 2) Ostoliikenteen tarjouspyyntö 3) Liikennöitsijän allekirjoittamat tarjousasiakirjat 4) Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot / palvelut (JYSE 2009 PALVELUT)

22 Suunnittelupalvelut Liite 8 Yllä mainitut sopimusasiakirjat täydentävät toisiaan. Mikäli asiakirjat ovat sisällöltään ristiriitaisia, noudatetaan ensisijaisesti sopimusta ja sen jälkeen muita asiakirjoja yllä mainitussa keskinäisessä pätevyysjärjestyksessä. 3 Sopimuksen kohde ja liikennöinti 4 Liikennöintikorvaus Sopimus koskee Kuopion kaupungin vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten järjestämisestä takseilla (1+4) tarjouspyynnön ja liikennöitsijän jättämän tarjouksen mukaisesti. Liikennöitsijän / ryhmittymän velvollisuutena on hoitaa kohteen liikennöinti tämän sopimuksen ja sen liiteasiakirjojen mukaisesti. Liikennöinnissä käytetään tarkoituksenmukaista ja kapasiteetiltaan riittävää kalustoa koko sopimuskauden ajan. Sopimuskauden aikana ostaja voi tehdä vähäisiä muutoksia mm. aikatauluihin tai liikennöintijärjestelyihin. Muutosten ja niihin liittyvien rajoitusten ehdot on esitetty ostoliikenteen tarjouspyyntöasiakirjoissa. Ostaja on velvollinen maksamaan liikennöitsijälle tarjouksen mukaisen korvauksen liikenteen hoitamisesta. Taksiajoissa liikennöintikorvaus perustuu valtioneuvoston vuosittain vahvistamaan taksitaksaan. Liikennöitsijän / ryhmittymän taksitaksasta myöntämä alennusprosentti on % Ostajan ja liikennöitsijän / ryhmittymän kanssa sovittavien kilometripohjaisten ajojen laskentaperusteena käytetään ajokilometrihintana /km (alv 0 %) Korvaus maksetaan erikseen liikennöidyltä kultakin kuukaudelta jälkikäteen viimeistään 14 päivää laskun saapumisesta liikennöitsijän alla mainitulle pankkitilille: Tilinro 5 Liikennöintikorvauksen muuttaminen Taksiliikenteen korvauksia muutetaan valtioneuvoston taksitaksasta tekemien päätösten mukaisesti.

23 Suunnittelupalvelut Liite 8 6 Liikenteestä vastaava henkilö Liikenteestä vastaavana henkilönä sopimuskauden alkaessa on Ryhmittymän vastaavana henkilönä sopimuskauden alkaessa on 7 Sopimuksen voimaan astuminen, voimassaolo ja irtisanominen Sopimussuhde ostajan ja liikennöitsijän välille syntyy sopijapuolien (ostaja ja liikennöitsijä / ryhmittymän jäsenten) allekirjoitettua tämän sopimuksen, ja kun tarjouspyyntöasiakirjoissa mainitut edellytykset kaluston, henkilökunnan ja muiden soveltuvuusehtojen osalta ovat täyttyneet. Sopimus tehdään ajalle , sisältäen option 2 vuodelle (mallilla 1 + 1). Tarjoaja sitoutuu allekirjoituksellaan optioehtoon. Option käytöstä tulee ilmoittaa liikennöitsijälle viimeistään 6 kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä. Sopimuksen irtisanomisehdot on määritelty tarjouskilpailuasiakirjoissa. 8 Sopimuksen siirtäminen Kummallakaan sopijapuolella ei ole oikeutta siirtää sopimusta kolmannelle osapuolelle. 10 Erimielisyyksien ratkaiseminen 11 Allekirjoitukset Sopimuksen pätevyyttä, tulkintaa ja soveltamista koskevat erimielisyydet, joita sopijapuolet eivät voi keskenään sopia, jätetään ostajan kotipaikan käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Tätä sopimusta on tehty kaksi samansisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle. Kuopio..20 Ostaja Liikennöitsijä / ryhmittymän jäsenet

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella:

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella: KOULULAISKULJETUKSET OSTOLIIKENNESOPIMUS 1. Sopijapuolet Ostaja: Kunta............................................... Yhteystiedot:......................................... Ostajan edustaja:......................................

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6)

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) KULJETUSPALVELUT OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 OSTOLIIKENTEEN EHDOT ASIOINTILIIKENNE / KIMPPAKYYTI Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN KUNTA Liite 2 1 (6)

RUOKOLAHDEN KUNTA Liite 2 1 (6) RUOKOLAHDEN KUNTA Liite 2 1 (6) Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa ole erikseen toisin

Lisätiedot

Edellytämme, että tarjoaja sitoutuu solmimaan mallin mukaisen sopimuksen.

Edellytämme, että tarjoaja sitoutuu solmimaan mallin mukaisen sopimuksen. ISONKYRÖN KUNTA Edellytämme, että tarjoaja sitoutuu solmimaan mallin mukaisen sopimuksen.. OSTOSOPIMUS JA OSTOSOPIMUKSEN EHDOT - Perusturvatoimen kuljetuspalvelut Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT YLEISESSÄ JOUKKOLIIKENTEESSÄ, PAL- VELULIIKENTEESSÄ JA KOULULAISLIIKENTEESSÄ 2016-2018

OSTOLIIKENTEEN EHDOT YLEISESSÄ JOUKKOLIIKENTEESSÄ, PAL- VELULIIKENTEESSÄ JA KOULULAISLIIKENTEESSÄ 2016-2018 KIURUVEDEN KAUPUNKI KILPAILUASIAKIRJA NO 5 1 Z:\TEKSTIT2010OPETUS\LIIKENNEKILPAILUTUS2016\kesäkuun kilpailutus\ostoliikenteen ehdot.doc 26.5.2016 OSTOLIIKENTEEN EHDOT YLEISESSÄ JOUKKOLIIKENTEESSÄ, PAL-

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Liite 4

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Liite 4 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Liite 4 OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 4

OSTOLIIKENTEEN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 4 OSTOLIIKENTEEN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 4 Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostosopimusta. Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on mahdollisuuksien mukaan osoitettava

Lisätiedot

Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on osoitettava ostoliikennesopimuksessa mainitulle sopijapuolen edustajalle.

Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on osoitettava ostoliikennesopimuksessa mainitulle sopijapuolen edustajalle. Akaan kaupungin kuljetuksia koskeva tarjouspyyntö 23.1.2015 Liite 4 OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULUKULJETUKSET LINJA-AUTOLLA Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan

Lisätiedot

PERTUNMAAN KUNTA 8.4.2016

PERTUNMAAN KUNTA 8.4.2016 OSTOLIIKENTEEN EHDOT LIITE 5 Sivu 1/8 Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan kuljetusten järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa ole erikseen toisin

Lisätiedot

2) Liikennöintivelvollisuus 3) Liikennöitsijän vastuu 4) Liikennöitsijän vastuun rajoittaminen 5) Liikenteestä vastaava henkilö

2) Liikennöintivelvollisuus 3) Liikennöitsijän vastuu 4) Liikennöitsijän vastuun rajoittaminen 5) Liikenteestä vastaava henkilö Palveluliikenne 1/6 OMAT SOPIMUSEHDOT PALVELULIIKENNE SISÄLLYSLUETTELO YHTEISTYÖN PERIAATE 1) Yhteistyösitoumus LIIKENNÖITSIJÄN ASEMA OSTAJAN ASEMA 2) Liikennöintivelvollisuus 3) Liikennöitsijän vastuu

Lisätiedot

1. Liikenneluvan voimassaolo

1. Liikenneluvan voimassaolo TARJOUSKILPAILUN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 2. 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Yhteenliittymä 3. Alihankkijan käyttäminen 4. Tiedot liikennöitsijästä 5. Kilpailukohteet 6. Liikennöinnissä käytettävä ajokalusto

Lisätiedot

LIITE 7 1 (1) Dnro 378/2016

LIITE 7 1 (1) Dnro 378/2016 Sopijapuolet Tilaaja Tilaaja: Osoite: Yhteyshenkilö Laskutusosoite: Liikennöitsijä: Liikennöitsijän nimi: Osoite: Yhteyshenkilö: Liikenteestä vastaava henkilö: 1. Sopimuksen tarkoitus ja sisältö Tällä

Lisätiedot

Yhteyshenkilö sopimusasioissa: hankinta- ja taloussuunnittelija puh. muissa asioissa: sosiaaliohjaaja puh.

Yhteyshenkilö sopimusasioissa: hankinta- ja taloussuunnittelija puh. muissa asioissa: sosiaaliohjaaja puh. OSTOPALVELUSOPIMUSLUONNOS ERITYISOPPILAIDEN KULJETUKSET 1. Sopijapuolet Ostaja: JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Ytunnus 2220682-7 Yhteyshenkilö sopimusasioissa: hankinta- ja taloussuunnittelija

Lisätiedot

KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE 1. Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista.

KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE 1. Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. 1 (6) KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE 1 OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa

Lisätiedot

KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön liite 3 OSTOLIIKENNESOPIMUS. 1. Sopijapuolet. Ostaja: Kunta: Mäntyharjun kunta. Yhteystiedot: Ostajan edustaja:

KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön liite 3 OSTOLIIKENNESOPIMUS. 1. Sopijapuolet. Ostaja: Kunta: Mäntyharjun kunta. Yhteystiedot: Ostajan edustaja: 1 KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön liite 3 OSTOLIIKENNESOPIMUS 1. Sopijapuolet Ostaja: Kunta: Mäntyharjun kunta Yhteystiedot: Ostajan edustaja: Liikennöitsijä: Nimi: Yhteystiedot: 2. Sopimuksen tarkoitus

Lisätiedot

Kosken Tl kunta, Härkätie 5, 31500 Koski Tl Yhteyshenkilö: Sanna Salo, email: sanna.salo@koski.fi

Kosken Tl kunta, Härkätie 5, 31500 Koski Tl Yhteyshenkilö: Sanna Salo, email: sanna.salo@koski.fi OSTOLIIKENTEEN TARJOUSPYYNTÖ KOULULAISKULJETUS Ostaja Kosken Tl kunta, Härkätie 5, 31500 Koski Tl Yhteyshenkilö: Sanna Salo, email: sanna.salo@koski.fi Sopimuskausi lukuvuosi 2015-2016 alkaen 21.9.2015

Lisätiedot

Karvian kunta Oppilaskuljetus

Karvian kunta Oppilaskuljetus Karvian kunta 14.5.2013 Oppilaskuljetus OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ (NRO 1)

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ (NRO 1) KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ (NRO 1) 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 TARJOAJAN

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI. Jos liikennöitsijä tulee käyttämään alihankkijaa, tarjouksesta tulee ilmetä, mikä osuus liikenteestä hoidetaan alihankintana.

NURMEKSEN KAUPUNKI. Jos liikennöitsijä tulee käyttämään alihankkijaa, tarjouksesta tulee ilmetä, mikä osuus liikenteestä hoidetaan alihankintana. NURMEKSEN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUN EHDOT VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Sisällysluettelo 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Alihankinta 3. Yhteenliittymä 4. Tiedot liikennöitsijästä 5. Kilpailukohteet

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE N:O 3 TUUSULAN JÄRVENPÄÄ-KELLOKOSKI-LINJA- MÄKI-PUROLA-JÄRVENPÄÄ - JOUKKOLIIKENNELINJAN 65 HANKINTA

TARJOUSPYYNNÖN LIITE N:O 3 TUUSULAN JÄRVENPÄÄ-KELLOKOSKI-LINJA- MÄKI-PUROLA-JÄRVENPÄÄ - JOUKKOLIIKENNELINJAN 65 HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN LIITE N:O 3 TUUSULAN JÄRVENPÄÄ-KELLOKOSKI-LINJA- MÄKI-PUROLA-JÄRVENPÄÄ - JOUKKOLIIKENNELINJAN 65 HANKINTA OSTOLIIKENNESOPIMUS, LUONNOS 21.6.2016 2 OSTOLIIKENNESOPIMUS SISÄLLYSLUETTELO 1

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 TARJOAJAN KELPOISUUS...

Lisätiedot

JÄRVI-POHJANMAAN PERUSTURVAN PALVELULIIKENTEEN HANKINTA OSTOLIIKENNESOPIMUS

JÄRVI-POHJANMAAN PERUSTURVAN PALVELULIIKENTEEN HANKINTA OSTOLIIKENNESOPIMUS JÄRVI-POHJANMAAN PERUSTURVAN PALVELULIIKENTEEN HANKINTA OSTOLIIKENNESOPIMUS TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 4 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 4 OSTOLIIKENNESOPIMUS SISÄLLYSLUETTELO 1 SOPIJAOSAPUOLET... 2 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2

KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 Sivu 1/5 KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULUKULJETUKSET 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Liikenneluvan automäärä 3. Yhteenliittymä 4. Alihankinta 5. Tiedot liikennöitsijästä

Lisätiedot

Ostoliikennesopimuksen liite 1. Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista.

Ostoliikennesopimuksen liite 1. Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULUKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita, yhteydenotot on osoitettava

Lisätiedot

SIRKKA - KITTILÄ - SIRKKA KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTÖ

SIRKKA - KITTILÄ - SIRKKA KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTÖ SIRKKA - KITTILÄ - SIRKKA KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 KALUSTOLLE ASETETTAVAT

Lisätiedot

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA OSTOLIIKENNESOPIMUS

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA OSTOLIIKENNESOPIMUS KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA OSTOLIIKENNESOPIMUS 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 4 OSTOLIIKENNESOPIMUS SISÄLLYSLUETTELO 1 SOPIJAOSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SISÄLTÖ... 3 3 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNNAN KULJETUKSET TARJOUSASIAKIRJA 4 - OSTOLIIKENNESOPIMUSLUONNOS

ENONTEKIÖN KUNNAN KULJETUKSET TARJOUSASIAKIRJA 4 - OSTOLIIKENNESOPIMUSLUONNOS TARJOUSPYYNNÖN LIITE 4 1(11) ENONTEKIÖN KUNNAN KULJETUKSET TARJOUSASIAKIRJA 4 - OSTOLIIKENNESOPIMUSLUONNOS TARJOUSPYYNNÖN LIITE 4 2(11) SISÄLLYSLUETTELO 1. SOPIJAOSAPUOLET... 3 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS

Lisätiedot

TARJOUSKILPAILUN EHDOT - KOULULAISKULJETUKSET

TARJOUSKILPAILUN EHDOT - KOULULAISKULJETUKSET TARJOUSKILPAILUN EHDOT - KOULULAISKULJETUKSET 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Liikenneluvan automäärä 3. Yhteenliittymä 4. Alihankinta 5. Tiedot liikennöitsijästä 6. Kilpailukohteet 7. Kaluston ja palvelun

Lisätiedot

LIIKENNEPALVELUJEN HANKINTA

LIIKENNEPALVELUJEN HANKINTA LIIKENNEPALVELUJEN HANKINTA OSTOLIIKENNESOPIMUS (MALLI) 1 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 3 OSTOLIIKENNESOPIMUS SISÄLLYSLUETTELO 1 SOPIJAOSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SISÄLTÖ... 3 3 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 2

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 2 LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT ASIOINTILIIKENNE / KIMPPAKYYTI Sisällysluettelo 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Alihankinta 3. Yhteenliittymä 4. Tiedot liikennöitsijästä

Lisätiedot

Ostoliikenteen tarjouspyyntö koululaiskuljetukset

Ostoliikenteen tarjouspyyntö koululaiskuljetukset KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikenteen tarjouspyyntö koululaiskuljetukset Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn ostoliikenteen hoitamisesta alla mainittujen asiakirjojen mukaisesti. Tarjouspyyntöön

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS, REITTI X (X URJALAN MATKA- HUOLTO X)

HANKINTASOPIMUS, REITTI X (X URJALAN MATKA- HUOLTO X) Urjalan kunta Tarjouspyynnön liite 1 D/52/08.01.01.02/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1: HANKINTASOPIMUS, luonnos 19.1.2016 Urjalan kunnan torikuljetusten hankinta ajalla 1.4.2016 31.3.2019 + 1 + 1 optiovuotta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ POHJANLINNUN KOULUKULJETUKSISTA

TARJOUSPYYNTÖ POHJANLINNUN KOULUKULJETUKSISTA SAVONLINNAN KAUPUNKI Sivu 1 TARJOUSPYYNTÖ POHJANLINNUN KOULUKULJETUKSISTA Pyydämme tarjoustanne Pohjanlinnun koulukuljetusten hoitamisesta. Kyse on Savonlinnan kaupungin vammaishuollon erityisoppilaista.

Lisätiedot

Liite 3 OSTOSOPIMUKSEN EHDOT PALVELULINJA. Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostosopimusta.

Liite 3 OSTOSOPIMUKSEN EHDOT PALVELULINJA. Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostosopimusta. Liite 3 OSTOSOPIMUKSEN EHDOT PALVELULINJA Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostosopimusta. Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on mahdollisuuksien mukaan osoitettava

Lisätiedot

KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Liikenneluvan automäärä 3. Yhteenliittymä 4. Alihankinta 5. Tiedot liikennöitsijästä

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNNAN KULJETUKSET

ENONTEKIÖN KUNNAN KULJETUKSET TARJOUSPYYNNÖN LIITE 3 1(8) ENONTEKIÖN KUNNAN KULJETUKSET TARJOUSASIAKIRJA 3 TARJOUS Liite 3a Tarjouslomake Liite 3b Hintatarjouslomake Liite 3c Hintatarjouslomake kohde 5 Liite 3d Hintatarjouslomake kohde

Lisätiedot

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella:

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella: OSTOLIIKENNESOPIMUS 1. Sopijapuolet Ostaja: Yhteystiedot: Ostajan edustaja: Liikennöitsijä: Yhteystiedot: Liikennöitsijän edustaja: 2. Sopimuksen tarkoitus ja sisältö Tällä sopimuksella ostaja ostaa valitulta

Lisätiedot

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 TARJOAJAN KELPOISUUS...

Lisätiedot

Akaan kaupungin kuljetuksia koskeva tarjouspyyntö 23.1.2015 Liite 3

Akaan kaupungin kuljetuksia koskeva tarjouspyyntö 23.1.2015 Liite 3 Akaan kaupungin kuljetuksia koskeva tarjouspyyntö 23.1.2015 Liite 3 OSTOLIIKENTEEN EHDOT PALVELULINJA Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostosopimusta. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä,

Lisätiedot

Ostaja ja liikennöitsijä sitoutuvat keskinäiseen yhteydenpitoon. Yhteistyön päätavoitteena on varmistaa asiakkaiden hyvä palvelu.

Ostaja ja liikennöitsijä sitoutuvat keskinäiseen yhteydenpitoon. Yhteistyön päätavoitteena on varmistaa asiakkaiden hyvä palvelu. Ostoliikennesopimuksen LIITE 4 OSTOLIIKENTEEN EHDOT oppilaskuljetukset/asiointiliikenne Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista.

Lisätiedot

Koulukuljetusten tilausliikenteen tarjouspyyntö. Valkeakosken kaupunki Kasvatus- ja opetustoimisto

Koulukuljetusten tilausliikenteen tarjouspyyntö. Valkeakosken kaupunki Kasvatus- ja opetustoimisto Koulukuljetusten tilausliikenteen tarjouspyyntö Valkeakosken kaupunki Kasvatus- ja opetustoimisto SISÄLLYSLUETTELO 1. Ostaja... 1 2. Hankintamenettely... 1 3. Tarjouspyynnön kohde... 1 4. Tarjoajan kelpoisuus...

Lisätiedot

Sivistystoimi Tarjouspyynnön liite 5

Sivistystoimi Tarjouspyynnön liite 5 1 KUHMOISTEN KUNTA HANKINTASOPIMUSMALLI Sivistystoimi Tarjouspyynnön liite 5 ESI- JA PERUSOPETUSKULJETUKSET Sopijapuolet Ostaja Liikennöitsijä Kuhmoisten kunta/sivistystoimi Toritie 34 A 17800 Kuhmoinen

Lisätiedot

Manuntie 2 Tarjouskilpailuasiakirja nro 2 92930 Pyhäntä 23.6.2011

Manuntie 2 Tarjouskilpailuasiakirja nro 2 92930 Pyhäntä 23.6.2011 1. Liikenneluvan voimassaolo ja automäärä Liikennöitsijällä tulee olla tarjousta jättäessään ostoliikenteen harjoittamiseen oikeuttava voimassa oleva taksi- tai joukkoliikennelupa. Ostoliikenteen harjoittamiseen

Lisätiedot

PERTUNMAAN KUNTA 25.11.2015

PERTUNMAAN KUNTA 25.11.2015 OSTOLIIKENTEEN EHDOT LIITE 5 Sivu 1/7 Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan koulukuljetuksen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa ole erikseen

Lisätiedot

1 (7) OSTOSOPIMUKSEN EHDOT PALVELULIIKENNE. Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostosopimusta.

1 (7) OSTOSOPIMUKSEN EHDOT PALVELULIIKENNE. Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostosopimusta. 1 (7) OSTOSOPIMUKSEN EHDOT PALVELULIIKENNE Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostosopimusta. Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on mahdollisuuksien mukaan osoitettava

Lisätiedot

Tilaajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella:

Tilaajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella: SOPIMUS Toimintakeskus Palokin kuljetus 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Perusturvakeskus Savikontie 15 82500 Kitee xxxx Liikennöitsijä: xxx osoite puh. sähköposti: Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

LIITE 5. OSTOLIIKENNESOPIMUS. 1. Sopijapuolet. Ostaja: Yhteystiedot: Ostajan edustaja: Liikennöitsijä: Yhteystiedot: Liikennöitsijän edustaja:

LIITE 5. OSTOLIIKENNESOPIMUS. 1. Sopijapuolet. Ostaja: Yhteystiedot: Ostajan edustaja: Liikennöitsijä: Yhteystiedot: Liikennöitsijän edustaja: OSTOLIIKENNESOPIMUS LIITE 5. 1. Sopijapuolet Ostaja: Yhteystiedot: Ostajan edustaja: Liikennöitsijä: Yhteystiedot: Liikennöitsijän edustaja: 2. Sopimuksen tarkoitus ja sisältö Tällä sopimuksella ostaja

Lisätiedot

Edellytämme, että tarjoaja sitoutuu solmimaan mallin mukaisen sopimuksen.

Edellytämme, että tarjoaja sitoutuu solmimaan mallin mukaisen sopimuksen. ISONKYRÖN KUNTA Edellytämme, että tarjoaja sitoutuu solmimaan mallin mukaisen sopimuksen.. OSTOSOPIMUS JA OSTOSOPIMUKSEN EHDOT - Perusturvatoimen kuljetuspalvelut Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä

Lisätiedot

1 (8) OSTOLIIKENTEEN EHDOT

1 (8) OSTOLIIKENTEEN EHDOT 1 (8) OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa ole erikseen toisin sovittu.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TOIMINTAKESKUKSEN KULJETUKSISTA

TARJOUSPYYNTÖ TOIMINTAKESKUKSEN KULJETUKSISTA TARJOUSPYYNTÖ TOIMINTAKESKUKSEN KULJETUKSISTA Kurikan kaupunki pyytää tarjousta toimintakeskuksen työntekijöiden kuljetuksista ajalle 1.9.2011-31.8.2012. Mahdollinen vuoden optio. Tarjouskilpailu on avoin

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16)

TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16) Rautjärven kunta 1 TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16) Pyydämme tarjoustanne Rautjärven kunnan harjaantumisopetuksen koulukuljetuksesta

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT. Sisällysluettelo:

OSTOLIIKENTEEN EHDOT. Sisällysluettelo: LIITE 3, Ostoehdot 1 (6) OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista, mikäli poikkeamasta on sovittu ostajan ja liikennöitsijän välillä.

Lisätiedot

Nimi: Osoite: Puhelin: Fax: Pankkiyhteys: Liikenteestä vastaava yhteyshenkilö: Yhteyshenkilön puh. ja sähköpostiosoite:

Nimi: Osoite: Puhelin: Fax: Pankkiyhteys: Liikenteestä vastaava yhteyshenkilö: Yhteyshenkilön puh. ja sähköpostiosoite: TARJOUSASIAKIRJA (Valpperin asiointiliikenne, liite nro 1) Tarjous tehdään tällä asiakirjalla sekä tämän asiakirjan liitteillä 2 ja 3. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa tarjouspyynnössä määritellyt muut

Lisätiedot

Viitaten palveluliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen:

Viitaten palveluliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen: TARJOUS - PALVELULIIKENNE Tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Tarjotusta kalustosta tarjoajan tulee täyttää liitteen 3.1 mukainen kaavake. Tämän kaavakkeen sijasta tarjoaja voi toimittaa vastaavan kalustoluettelonsa,

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ SAVITAIPALEEN KUNNAN KOULUKULJETUKSISTA

TARJOUSPYYNTÖ SAVITAIPALEEN KUNNAN KOULUKULJETUKSISTA 54800 SAVITAIPALE TARJOUSPYYNTÖ SAVITAIPALEEN KUNNAN KOULUKULJETUKSISTA Tarjouspyynnön tavoite ja tilaaja Tämän tarjouspyynnön tavoitteena on järjestää Savitaipaleen kunnan koulukuljetukset lukuvuodelle

Lisätiedot

KOULULAISLIIKENTEEN OSTOSOPIMUKSEN EHDOT

KOULULAISLIIKENTEEN OSTOSOPIMUKSEN EHDOT Liite 2 KOULULAISLIIKENTEEN OSTOSOPIMUKSEN EHDOT Sisällysluettelo: YHTEISTYÖN PERIAATE 1. Yhteistyösitoumus LIIKENNÖITSIJÄN ASEMA 2. Liikennöitsijän vastuu 3. Liikennöitsijän vastuun rajoittaminen 4. Liikenteestä

Lisätiedot

SODANKYLÄN KUNNAN VPL JA SHL KULJETUKSET OSTOLIIKENNESOPIMUSLUONNOS

SODANKYLÄN KUNNAN VPL JA SHL KULJETUKSET OSTOLIIKENNESOPIMUSLUONNOS SODANKYLÄN KUNNAN VPL JA SHL KULJETUKSET OSTOLIIKENNESOPIMUSLUONNOS 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 3 OSTOLIIKENNESOPIMUS SISÄLLYSLUETTELO 1 SOPIJAOSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SISÄLTÖ... 3 3

Lisätiedot

KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT TARJOUSKILPAILU- ASIAKIRJAT

KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT TARJOUSKILPAILU- ASIAKIRJAT Ulvilan kaupunki KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT TARJOUSKILPAILU- ASIAKIRJAT ULVILAN KAUPUNKI T A R J O U S P Y Y N T Ö OSTOLIIKENTEEN TARJOUSPYYNTÖ - KOULUKULJETUKSET Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn

Lisätiedot

O S T O L I I K E N N E S O P I M U S

O S T O L I I K E N N E S O P I M U S LIITE 3 O S T O L I I K E N N E S O P I M U S 1. Sopijaosapuolet Ostaja: RANUAN KUNTA Aapiskuja 6 B 97700 RANUA Y-tunnus: 0191974-8 Ostajan edustajat: Koulukuljetukset sivistystoimenjohtaja Outi Lohi Liikennöitsijä:

Lisätiedot

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 3A TARJOUS Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Kaikkia tarjottavia kohteita koskevat tiedot yrityksestä

Lisätiedot

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 KH&I-YSE 2000 26.1.2000 1(6) KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 1 Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kiinteistönhoidossa ja kiinteistöjen isännöinnissä toimeksisaajan

Lisätiedot

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 TARJOAJAN KELPOISUUS...

Lisätiedot

TARJOUS. Viitaten ostoliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen. Nimi: Osoite: Puhelin:

TARJOUS. Viitaten ostoliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen. Nimi: Osoite: Puhelin: LIITE 2 TARJOUS (Tarjous tulee tehdä tällä asiakirjalla.) Viitaten ostoliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen. 1. Tarjoaja Nimi: Osoite: Puhelin: Liikenteestä vastaava

Lisätiedot

Hintatarjouslomake (HUOM! laitetaan tarjouskuoreen erikseen suljetussa kirjekuoressa!) Tarjouksen kalustoluettelo -lomake

Hintatarjouslomake (HUOM! laitetaan tarjouskuoreen erikseen suljetussa kirjekuoressa!) Tarjouksen kalustoluettelo -lomake TARJOUSPYYNNÖN LIITE 3A 1(5) OULUN KAUPUNGIN KOULUKULJETUKSET TARJOUSASIAKIRJA 3 TARJOUS Liite 3a Liite 3b Liite 3c Tarjouslomake Hintatarjouslomake (HUOM! laitetaan tarjouskuoreen erikseen suljetussa

Lisätiedot

LIITE 8 BRUTTOSOPIMUS(MALLI) LINJA-AUTOLIIKENTEEN HOITAMISESTA Riihimäen paikallisliikenne

LIITE 8 BRUTTOSOPIMUS(MALLI) LINJA-AUTOLIIKENTEEN HOITAMISESTA Riihimäen paikallisliikenne LIITE 8 BRUTTOSOPIMUS(MALLI) LINJA-AUTOLIIKENTEEN HOITAMISESTA Riihimäen paikallisliikenne 1. Sopijapuolet... 2 2. Sopimuksen kohde... 2 3. Sopimusasiakirjat... 2 4. Liikennöintikorvaus ja lipputulojen

Lisätiedot

Oppilaskuljetukset/ Saarikan henkilökuljetukset Saarijärven kaupungin alueella

Oppilaskuljetukset/ Saarikan henkilökuljetukset Saarijärven kaupungin alueella Oppilaskuljetukset/ Saarikan henkilökuljetukset Saarijärven kaupungin alueella OSTOLIIKENNESOPIMUSLUONNOS SISÄLLYSLUETTELO 1 SOPIJAOSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SISÄLTÖ... 3 3 SOPIMUKSEN KOHDE...

Lisätiedot

Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä

Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä 1 Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä 1. Hankintayksikkö Rautjärven kunta Kunnanhallitus 56800 Simpele Yhteyshenkilö ja lisätietoja talouspäällikkö Paula Hinkkanen puh.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ Äänekosken kaupunki pyytää tarjoustanne. Tuoteryhmä Tietokonepäätteet Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi Joulukuu 2012. Ohutpäätteiden

Lisätiedot

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017)

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle

Lisätiedot

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT 1(8) Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä OHJE Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen täyttyykö kyseinen vaatimus. Joissakin kohdissa edellytetään myös asiakirja-aineiston tai selvitysten

Lisätiedot

KALLO-JAU HOJARVI-MOYKKYN EN-VAHALAKI- KAUKONEN KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTO

KALLO-JAU HOJARVI-MOYKKYN EN-VAHALAKI- KAUKONEN KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTO KALLO-JAU HOJARVI-MOYKKYN EN-VAHALAKI- KAUKONEN KOULUKULJETUS TARJOUSPYYNTO 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTO SISALLYSLUETTELO 1 OSTAJA 3 2 HANKINTAMENETTELY 3 3 TARJOUSPYYNNON KOHDE 3 4 KALUSTOLLE

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 3

OSTOLIIKENTEEN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 3 OSTOLIIKENTEEN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 3 Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostosopimusta. Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on mahdollisuuksien mukaan osoitettava

Lisätiedot

RUSKON KUNNAN TURUN KOULUSOPIMUSTEN MUKAISET KOULUKULJETUKSET LUKUVUOSINA 2016-2018

RUSKON KUNNAN TURUN KOULUSOPIMUSTEN MUKAISET KOULUKULJETUKSET LUKUVUOSINA 2016-2018 RUSKON KUNTA TARJOUSPYYNTÖ Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 25.1.2016 RUSKON KUNNAN TURUN KOULUSOPIMUSTEN MUKAISET KOULUKULJETUKSET LUKUVUOSINA 2016-2018 Ostaja Kohde Ruskon kunta / Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta

Lisätiedot

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 3A TARJOUS Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Kaikkia tarjottavia kohteita koskevat tiedot yrityksestä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 3 TARJOUS TARJOUSASIAKIRJA 3 TARJOUS. - Tarjouslomake - Tarjouksen kalustolomake - luettelo

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 3 TARJOUS TARJOUSASIAKIRJA 3 TARJOUS. - Tarjouslomake - Tarjouksen kalustolomake - luettelo TARJOUS 1 MUHOKSEN KUNNAN KOULUKULJETUKSET TARJOUSASIAKIRJA 3 TARJOUS - Tarjouslomake - Tarjouksen kalustolomake - luettelo TARJOUS TARJOUS 2 Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Asiakirjassa

Lisätiedot

Kempeleen, Limingan, Muhoksen ja Tyrnävän kunnat pyytävät sitovaa tarjoustanne jäljempänä määritellyn ostoliikenteen hoitamisesta.

Kempeleen, Limingan, Muhoksen ja Tyrnävän kunnat pyytävät sitovaa tarjoustanne jäljempänä määritellyn ostoliikenteen hoitamisesta. TARJOUSPYYNTÖ VPL ja SHL KULJETUKSISTA Kempeleen, Limingan, Muhoksen ja Tyrnävän kunnat pyytävät sitovaa tarjoustanne jäljempänä määritellyn ostoliikenteen hoitamisesta. 1 OSTAJA Kempeleen kunta Limingan

Lisätiedot

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p.

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p. LIITE 2 SOPIMUS SOPIMUS HAMMASLÄÄKÄRITYÖVOIMAN VUOKRAAMISESTA VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHÄILTOIHIN 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie

Lisätiedot

Annetuista palveluista laaditaan palvelun Tilaajalle tarvittavat asiakirjat. Palveluntuottajan. Puhelin Telefax Internet

Annetuista palveluista laaditaan palvelun Tilaajalle tarvittavat asiakirjat. Palveluntuottajan. Puhelin Telefax  Internet 08.11.2016 1/11 84213 ENMG-tutkimusten hankinta 1. : Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: ENMG-tutkimusten hankinta Hankinnan tunniste- tai viitenumero: 84213 Hankinnan

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ KASELY/268/2016, 23.2.2016

TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ KASELY/268/2016, 23.2.2016 KASELY/268/2016, 23.2.2016 TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ IMATRA-LAPPEENRANTA LIIKENTEEN LIIKENNÖINTISOPIMUS 6.6.2016 ALKAEN 1 1. Tarjoajan tiedot 1 1.1 Päävastuullinen toimittaja 1 1.2 Mahdolliset

Lisätiedot

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE

KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE KUNNAN OSTAMIEN KULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUSLOMAKE 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 3A TARJOUS Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Kaikkia tarjottavia kohteita koskevat tiedot yrityksestä

Lisätiedot

HAUSJÄRVEN KUNTA Tarjouskilpailuasiakirja no 3 PALVELULINJA OSTOLIIKENNESOPIMUKSEN EHDOT. Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen.

HAUSJÄRVEN KUNTA Tarjouskilpailuasiakirja no 3 PALVELULINJA OSTOLIIKENNESOPIMUKSEN EHDOT. Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. HAUSJÄRVEN KUNTA Tarjouskilpailuasiakirja no 3 PALVELULINJA OSTOLIIKENNESOPIMUKSEN EHDOT Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. LIIKENNÖITSIJÄN ASEMA 1. Liikennöintivelvollisuus 2. Liikennöitsijän

Lisätiedot

Hankinta on jaettu kahteen hankinnan kohteeseen seuraavasti:

Hankinta on jaettu kahteen hankinnan kohteeseen seuraavasti: KOTALAN JA KURJENKYLÄN ALUEEN OSTOPALVELULIIKENNE 1. HANKINTAYKSIKKÖ JA YHTEYSHENKILÖ Hankintayksikkö Virtain kaupunki Sivistyslautakunta Virtaintie 26 34800 VIRRAT Y-tunnus: 0206333-9 2. HANKINNAN KOHDE

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Joutsan kunnan koulukuljetuksista Kohde 3, reitit 3b ja 3f

Tarjouspyyntö Joutsan kunnan koulukuljetuksista Kohde 3, reitit 3b ja 3f Tarjousasiakirja nro 1 Sivu 1 / 8 Joutsan kunta TARJOUSPYYNTÖ Sivistyslautakunta Länsitie 5, PL 20 19650 JOUTSA 21.10.2014 Tarjouspyyntö Joutsan kunnan koulukuljetuksista Kohde 3, reitit 3b ja 3f Tarjouspyynnön

Lisätiedot

16.8.2013 447967-JK-U369-12/14. Työ toteutetaan kokonaisurakkana. Työn on oltava valmis 29.11.2013.

16.8.2013 447967-JK-U369-12/14. Työ toteutetaan kokonaisurakkana. Työn on oltava valmis 29.11.2013. Tarjouspyyntö 1 (7) JÄRVENPÄÄN KATUVALOJEN VALAISINTEN VAIHTO 2013 1. Hankinnan sisältö Järvenpään kaupungin tekninen toimi pyytää tarjoustanne elohopeavalaisinten vaihdosta. Vaihdettavien valaisinten

Lisätiedot

KOULUKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2015 LIITE 7

KOULUKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2015 LIITE 7 12.3.2015 Sivu 1/11 LUONNOS PUITESOPIMUS / KOULUKULJETUSTEN HANKINTA 1. Osapuolet 1.1. Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja) Myllyojantie 2 21520 Naskarla 1.2. Nimi (jäljempänä

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSKILPAILU- ASIAKIRJA N:O 3 HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA OSTOLIIKENNESOPIMUSLUONNOS 2 OSTOLIIKENNESOPIMUSLUONNOS SISÄLLYSLUETTELO 1 SOPIJAOSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SISÄLTÖ...

Lisätiedot

UNARINPERÄN KOULULAISKULJETUKSEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

UNARINPERÄN KOULULAISKULJETUKSEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ SODANKYLÄN KUNTA Sivistyspalvelut 16.6.2010 UNARINPERÄN KOULULAISKULJETUKSEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1. OSTAJA... 3 2. HANKINTAMENETTELY...

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TAMPEREEN SISÄISTEN LINJOJEN LIIKENNÖINNISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TAMPEREEN SISÄISTEN LINJOJEN LIIKENNÖINNISTÄ Kaupunkiympäristön kehittäminen Joukkoliikenne TARJOUSPYYNTÖ TAMPEREEN SISÄISTEN LINJOJEN LIIKENNÖINNISTÄ Tarjouskilpailu 1/2009 Diaarinumero: TRE: 7214/02.07.01/2009 Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunta

Lisätiedot

KURIKAN KAUPUNGIN JURVAN ALUEEN PALVELULIIKENTEEN TARJOUSKILPAILUN EHDOT

KURIKAN KAUPUNGIN JURVAN ALUEEN PALVELULIIKENTEEN TARJOUSKILPAILUN EHDOT Liite 1 KURIKAN KAUPUNGIN JURVAN ALUEEN PALVELULIIKENTEEN TARJOUSKILPAILUN EHDOT 1. Liikenneluvan voimassaolo Tarjoajalla tulee olla tarjousta jättäessään henkilöliikenteen harjoittamiseen oikeuttava liikennelupa.

Lisätiedot

Päällystepaikkaustyöt 2014

Päällystepaikkaustyöt 2014 Selvitys Tarjouspyyntö 20.3.2014 1 (8) Päällyst Päällystepaikkaustyöt 2014 Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää tarjoustanne kaupunkitekniikan vastuualueen teettämistä päällystepaikkaustöistä

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) 1 SOPIMUS KAUKO- JA LÄHIJUNALIIKENTEEN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) VR-Yhtymä Oy (jäljempänä VR) 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA KOHDE LVM ostaa VR:ltä sopimuskauden

Lisätiedot

LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta

LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta Tarjous Lopen kunnan oppilas- ja palvelukuljetusten sekä asiointiliikenteen hankinnasta tehdään tällä asiakirjalla. Tarjoajan tulee täyttää tarjouspyynnön

Lisätiedot

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 TARJOUSPYYNTÖ Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 1. Tarjouspyynnön kohde... 2 1.1 Tarjouspyynnön kohde... 2 1.2 Hankintamenettely ja hankinnasta ilmoittaminen... 2 2. Sopimuskausi... 2 3. Tarjousten valinta

Lisätiedot

LISÄKIRJE N:O 1 ROVANIEMEN KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMINEN REITILLE ROVANIEMI MUUROLA ROVANIEMI, LISÄKIRJE N:O 1

LISÄKIRJE N:O 1 ROVANIEMEN KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMINEN REITILLE ROVANIEMI MUUROLA ROVANIEMI, LISÄKIRJE N:O 1 LISÄKIRJE N:O 1 13.4.2016 Dnro 378/2016 Tarjouspyyntö 24.3.2016 ROVANIEMEN KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMINEN REITILLE ROVANIEMI MUUROLA ROVANIEMI, LISÄKIRJE N:O 1 Rovaniemen kaupunki tekee viitteessä

Lisätiedot

T A R J O U S. Viitaten ostoliikenteen hoitamista koskevaan 11.4.2013 päivättyyn tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen.

T A R J O U S. Viitaten ostoliikenteen hoitamista koskevaan 11.4.2013 päivättyyn tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen. LIITE 2 (Tarjous tulee tehdä tällä asiakirjalla.) T A R J O U S Viitaten ostoliikenteen hoitamista koskevaan 11.4.2013 päivättyyn tarjouspyyntöönne teen alla olevan tarjouksen. 1. Tarjoaja Nimi: Osoite:

Lisätiedot