Tiistai Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Leena Savolainen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiistai 31.08.2010 17.00 19.00. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Leena Savolainen"

Transkriptio

1 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2010 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Tiistai KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Jani Ovaskainen, Leena Savolainen Jukka Puurunen Markku Suni Jukka Silta-aho puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen varajäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Taisto Kröger Antti Kuronen Paula Matilainen kunnanhallituksen pj kunnanhallituksen edustaja esittelijä, sihteeri LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) Teknisellä osastolla syyskuun 7. päivään mennessä. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Leena Savolainen ja Jukka Silta-aho. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Jani Ovaskainen Tarkastusaika Tuusniemi / 2010 Allekirjoitukset Paula Matilainen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Leena Savolainen Paikka ja pvm Tuusniemi / 2010 Allekirjoitus Jukka Silta-aho Virka-asema Paula Matilainen

2 Ympäristölautakunta LAUSUNNON ANTAMINEN KUNNANHALLITUKSELLE KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSESTA KOSKIEN KORTTELIA 34 (OSA) Ymp.ltk. 33 Tuusniemen kunnanhallitus on pyytänyt ympäristölautakunnan lausuntoa Kirkonkylän asemakaavan muutoksesta koskien korttelia 34 (osa) sekä viereistä lähivirkistys- ja suojaviheraluetta ja maantien aluetta (Vt 9). Tuusniemen kunta ja Pohjois-Karjalan Sähkö Oy ovat sopineet korttelin 34 asemakaavamuutoksesta, koska yhtiön suunnittelemaa talousrakennusta ei voida sijoittaa järkevästi voimassa olevan kaavan mukaiselle AL-alueelle, vaan rakennus sijoittuu osin yhtiön omistamalle puistoalueelle. Rakennushankkeen toteutus edellyttää kaavamuutosta. Talousrakennushankkeen jouduttamiseksi korttelin 34 kaavamuutos on viety eteenpäin omana erillisenä hankkeenaan. Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat olleet nähtävillä välisen ajan. Kaavaluonnoksesta ei tullut yhtään muistutusta. Kaavaluonnosta valmisteltiin yhdessä ELY-keskuksen kaava- ja infra-asiantuntijoiden kanssa ja siinä on huomioitu heidän esittämät näkemykset. Suunnittelualue sijaitsee Vt 9 ja Meijerintien risteyksessä. Kaava-alueen pinta-ala on n. 2,1 ha. Asemakaavalla on osoitettu olevan tilanteen mukaisesti asuinliiketalo ja puistoalue, suojaviheralue sekä liikennealue. Korttelialueen, puistoalueen sekä liikennealueen rajaukset on tehty olemassa olevan tilanteen mukaan. Asuinliiketalon rakennusoikeus on 1163 m 2. Liikennealuetta on supistettu olevan tilanteen mukaiseksi, mikä on laajentanut viheralueen pinta-alaa. Asemakaavamuutosehdotus (kortteli 34) on liitteenä. Esitys: Lautakunta päättää todeta lausuntonaan, ettei sillä ole huomautettavaa ko. asemakaavamuutokseen. Päätös: Lautakunta hyväksyi esityksen..

3 Ympäristölautakunta /2 LAUSUNNON ANTAMINEN KUNNANHALLITUKELLE KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS- JA LAAJENNUSLUONNOKSESTA Ymp. ltk 34 Tuusniemen kunnanhallitus pyytää ympäristölautakunnan lausuntoa Kirkonkylän asemakaavan muutos- ja laajennusluonnoksesta. Tuusniemen kunta on päättänyt ajantasaistaa Kirkonkylän asemakaavaa, mikä mahdollistaa muutamien hankkeiden toteutumisen asemakaava-alueella ja samalla kaava siirtyy näiltä osin uudelle pohjakartalle. Kaavamuutos ja laajennus koskee seuraavia alueita: - Viestitie / kortteli 46 (alue 1): - Katualueen rajauksen muuttaminen tehdyn toimituksen mukaisesti. - Valkeisen Lohen alue Valkeisenlammen eteläpäässä (alue 2): - Kaavaa muutetaan ja laajennetaan olevan tilan teen mukaisesti. - Vt 9 Peltotie / Huoltotie välisen alueen Kassatiehen asti ja vanhan torin ym. ajantasaistus (alue 3a): - Rakentamattomien rakennuspaikkojen poistaminen Vt 9:n melun johdosta, käyttötarkoituksen muutoksia rivitalohankkeen johdosta, vanhan torialueen merkinnän poisto sekä kaavamerkintöjen tarkastuksia. - Keskitien ja Jokitien risteykseen rajoittuvat korttelit ja kirkon alue (alue 3b): - Kiertoliittymän rakentamisen aiheuttamien liikennealueen rajausten muutokset. - Kirkon P-alueiden selvittely. - Osuuspankin kiinteistön rakennusoikeuden tarkistaminen uuden lisäkerroksen mahdollistamiseksi. - Jokitien rajauksen tarkistaminen. - K-Marketin tavaran kuljetuksen järjestäminen ja S-Marketin rakennuspaikan muutokset uuden market-hankkeen johdosta. - Teollisuusalue ja kortteli 5 (alue 4): - Päivätoimintatilojen sijoittuminen. - Sepäntien kaventaminen.

4 Ympäristölautakunta /2 Ymp.ltk 34 jatkuu - Teollisuusalueen rakennusoikeus ja pohjoisesta tulevan kadun uusi linjaus. - Kunnan omistaman peltoalueen maankäytön päivittäminen yleiskaavan mukaisesti Keskitien ja valtatien välissä. Kaavatoimikunta on hyväksynyt luonnosvaiheen (OAS ja Kirkonkylän asemakaavan muutos- ja laajennusluonnos) ja se on ollut yleisesti nähtävillä Asemakaavan muutos koskee kortteleita 5 (osa), 7 (osa), 20, 23, 24, 27 (osa), 29 ja 46, 93, 101, 102, 103, 104 sekä lähivirkistys-, puisto-, urheilu-, maa- ja metsätalous-, pysäköinti- ja katualueita. Asemakaava-alueen pinta-ala on noin 34,4 ha. Asemakaavalla ei muuteta nykyistä taajamarakennetta. Merkittävimmät muutokset voimassa olevaan asemakaavaan on palvelualueen osoittaminen Valkeisen rantaan, vanhan torin muuttaminen asuinrivitalojen korttelialueeksi, maantien rajauksen muutokset ja poistetut neljä rakennuspaikkaa valtatien vierestä. Asemakaavoituksen tavoitteena on ajantasaistaa Kirkonkylän asemakaavaa. Kaavakarttaluonnokset on liitteenä. Esitys: Lautakunta päättää todeta lausuntonaan seuraavaa: - Kortteleiden 29 ja 40 välissä oleva katu on Anaskintie ei Poikkitie. - Korttelin 102 P-aluetta Valkeisen Lohen alueella on tarve laajentaa Valkeisenlammen itärannalta etelärannalle toiminnan laajennuksen mahdollistamiseksi. - Muilta osin asemakaavaluonnokseen ei ole huomautettavaa. Päätös: Lautakunta hyväksyi esityksen.

5 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä TIINA KARVOSEN POIKKEAMISLUPAHAKEMUS Ymp. ltk 35 Tiina Karvonen hakee poikkeusta Kaavinjärvi Rikkavesi rantaosayleiskaavan ja rakennusjärjestyksen määräyksistä kesämökin rakennuspaikan suhteen. Rakennuspaikka on Karankaniemi 2:53 niminen tila Tuusniemen Ohtaanniemen kylässä. Rakennuspaikka on Kaavinjärvi - Rikkavesi rantaosayleiskaavassa merkitty RA -merkinnällä, loma-asunto alue. Rakennusoikeutta alueella on 200 k-m 2. Rantaan rajoittuvilla rakennuspaikoilla loma-asunto tulee sijoittaa vähintään 25 m ja kokonaispinta-alaltaan 36 k-m 2 suuruinen rantasauna vähintään 15 m etäisyydelle keskiveden korkeuden mukaisesta rantaviivasta. Rakennuspaikalla on erillinen savusauna ja aitta/mökki, joiden yhteenlaskettu kerrosala on yhteensä 32 k-m 2. Rakennuslupaa haetaan kesämökille, jonka kerrosala (lämminala) on noin 45 k-m 2. Uusi rakennettava kesämökki rakennetaan vanhan aitta/mökin paikalle ja vanha rakennus siirretään toiseen kohtaan. Kaavassa määritelty rakennuspaikka on kapea niemi, jossa kaavamääräysten mukaisia välimatkoja rakennuksesta rantaviivaan ei pysty toteuttamaan. Kesämökki tulisi sijoittumaan rakennuspaikalla noin 20 metrin etäisyydelle rantaviivasta niemen molemmin puolin eli poikkeaminen tulisi olemaan noin 4-5 metriä. Rakennusjärjestyksen mukaan rakennustarkastajalla on oikeus myöntää rakennusluvan yhteydessä vähäinen poikkeaminen rakennuksen sijoittelun suhteen (10%) eli tässä tapauksessa 2,5 metriä. Vähäisen poikkeamisen ylittyessä toimivaltainen lupaviranomainen on ympäristölautakunta. Ympäristökatselmustoimikunta on tutustunut hankkeeseen rakennuspaikalla ja todennut, ettei poikkeamiselle ole estettä. Suunnitelman mukainen kesämökki soveltuu hyvin ympäristöön ja sen suunniteltu rakennuspaikka on rakentamiseen soveltuva. Muistio on liitteenä. Poikkeaminen rakennusjärjestyksestä ja rantaosayleiskaavasta rakennuksen sijoittelun osalta kuuluvat ympäristölautakunnan toimivaltaan. Esitys: Lautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan POIKKEAMISPÄÄTÖS PÖYTÄKIRJAAN 8/2010 tehdyn päätösesityksen. Päätös: Lautakunta hyväksyi esityksen.

6 Ympäristölautakunta /2 ANSSI JA TUIJA JUNKKARIN POIKKEAMISLUPAHAKEMUS Ymp.ltk 36 Anssi ja Tuija Junkkari hakevat poikkeusta Kirkonkylän osayleiskaavan ja rakennusjärjestyksen määräyksistä luhtiaitan rakennuspaikan suhteen. Rakennuspaikka on Tetrilä 4:43 niminen tila Tuusniemen kunnan Tuusniemen kylässä. Rakennuspaikka on Kirkonkylän osayleiskaavassa merkitty AO -merkinnällä, erillispientalojen alue. Rakennusoikeutta alueella on 300 k-m 2. Anssi ja Tuija Junkkari hakevat lupaa rakentaa luhtiaitta noin 13 metrin etäisyydelle rantaviivasta. Perusteluinaan he esittävät seuraavaa: - tontin muoto pidempi rannan suuntaisesti - tontin koko m 2 - maanomistaja ei myy lisämaata tontin pohjoispuolelta - päärakennuksen pohjoispuoli on talouspihaa ja autopaikkoja - tontin koillisnurkka on ahdas ja perinteisesti kasvimaan paikka - uusi aitta muodostaa arkkitehtoonisesti rauhallisen pihapiirin päärakennuksen, rantasaunan ja järven kanssa - päärakennuksen pääovi avautuu pihapiiriin, johon myös luhtiaitta avautuu ilta-aurinkoon - aitassa nukkuvat pääsevät suoraan päärakennuksen pesutiloihin - rantakasvillisuus on niin tuuheaa, ettei aitta näy järvelle, jää myös tuuheaksi vastapäisen Honkaniemen tulevan rakentamisen takia - ruskea väritys kätkee aitan taustaansa - muu maasto tontilla ei sovi rakentamiseen - uuden aitan rakentamisen myötä tontin toimivuus paranee ja hierarkinen jäsentely on hyvä Rakennusjärjestyksen mukaan rakennustarkastajalla on oikeus myöntää rakennusluvan yhteydessä vähäinen poikkeaminen rakennuksen sijoittelun suhteen (10%) eli tässä tapauksessa 2,5 metriä. Vähäisen poikkeamisen ylittyessä toimivaltainen lupaviranomainen on ympäristölautakunta.

7 Ympäristölautakunta /2 Ymp.ltk 36 jatkuu Ympäristökatselmustoimikunta on tutustunut hankkeeseen suunnitellulla rakennus paikalla ja todennut, että poikkeamista ei tulisi myöntää. Suunnitelman mukainen luhtiaitta on kooltaan melko suuri, 41 k-m 2 ja rakennuksen harjakorkeus on liki 5 metriä. Aitta sijoittuisi tontilla vain noin 12 metrin etäisyydelle rantaviivasta, joten poikkeamista ei voida pitää vähäisenä. Muistio on liitteenä. Maankäyttö- ja rakennuslain 172 :n mukaan poikkeamisen edellytyksinä on, ettei poikkeaminen saa aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Poikkeaminen ei saa vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista eikä vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Poikkeusta ei saa myöntää, jos se joh taa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Poikkeaminen rakennusjärjestyksestä ja rantaosayleiskaavasta rakennuksen sijoittelun osalta kuuluvat ympäristölautakunnan toimivaltaan. Esitys: Lautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan POIKKEAMISPÄÄTÖS PÖYTÄKIRJAAN 9/2010 tehdyn päätösesityksen. Päätös: Lautakunta hyväksyi esityksen. Lisäksi lautakunta päätti, että mikäli rakennuksen sijoituspaikka tontilla jää reiluun 20 metriin rannasta ja muut vaadittavat etäisyydet muista rakennuksista ja rajasta täyttyvät, lautakunta katsoo, että rakennustarkastaja voi myöntää rakennusluvan luhtiaitan rakentamiselle.

8 Ympäristölautakunta /4 VASTINEEN ANTAMINEN KUOPION HALLINTO-OIKEUDELLE KOSKIEN YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN PÄÄTÖSTÄ (MAATILAYHTYMÄ UKKOSEN MAA-AINESLUPA) Ymp.ltk. 37 Tuusniemen ympäristölautakunta on tehdyllä ja julkipanon jälkeen annetulla päätöksellään myöntänyt maa-aineslain mukaisen ottamisluvan maatilayhtymä Ukkoselle Tuusniemen kunnan Haurangin kylän tilalle Navasharju Rn:o 1:12. Pohjois-Savon ely-keskus (ympäristökeskus) on tehnyt ko. päätöksestä valituksen Kuopion hallinto-oikeuteen. Ympäristökeskus viittaa kannanotossaan seuraaviin maa-aineslain pykäliin: MAL 3.1, MAL 3.3, MAL 6 ja 3, MAL 11.2 sekä Maa-ainesasetuksen (2205/926) 6, joiden perusteella ja alla mainituin perusteluin Tuusniemen ympäristölautakunnan päätös on kuntalain 90 :n 2 momentin tarkoittamalla tavalla lainvastainen. Alue, jolle ympäristölautakunnan myöntämä ottamislupa sijoittuu, sijaitsee Ihalankankaan vedenhankinnan kannalta tärkeällä pohjavesialueella. Näin ollen luvassa tai siihen liittyvässä ottamissuunnitelmassa tulee olla esitettynä riittävät jälkihoitotoimenpiteet puuston ja muun kasvillisuuden säilyttämisestä, uusimisesta ja uusista istutuksista ottamisen aikana ja sen jälkeen sekä pohjaveden määrän tarkkailun ohella myös sen laadun tarkkailua koskevat riittävät toimenpiteet. Maa-ainesasetuksen (2005/926) 6 :n mukaan lupapäätöksestä tulee käydä ilmi tarvittavassa laajuudessa muun ohella tarvittavat määräykset ottamistoiminnan ja sen vaikutusten tarkkailusta sekä muista valvonnan kannalta tarpeellisista toimenpiteistä, jos sanotut seikat eivät käy ilmi ottamissuunnitelmassa. Ottamissuunnitelmassa taikka lupapäätöksessä ei ole pohjaveden laadun tarkkailua koskevia määräyksiä. Ottamisalue sijoittuu myös rantavyöhykkeelle, josta maa-ainesten otto on lähtökohtaisesti kielletty (MAL 3.3 ). Tässä tapauksessa MAL 3.3 :n tarkoittamana erityisenä syynä voidaan pitää vain sitä, että luvan tarkoituksena on vanhan jälkihoitamattoman ottamisalueen maisemointi. Tämä seikka korostaa jälkihoitotoimenpiteiden asianmukaisuuden vaatimusta. Mikäli maisemointi ja ottamisalueen ennallistamista ei tehdä, ei myöskään erityistä syytä ainesten ottamiselle rantavyöhykkeellä voida välttämättä katsoa olevan.

9 Ympäristölautakunta /4 Ymp.ltk 37 jatkuu Puheena olevaan lupaan liittyvässä ottamissuunnitelmassa on esitetty, että alue sijaitsee pohjavesialueella, joten alue jätetään maisemoitumaan luonnostaan kun alueen täytöt on tehty + 105,00 tasoon. Ottamissuunnitelmassa taikka lupamääräyksissä ei ole esitetty minkäänlaista kasvualustan muodostamista, mikä huomioon ottaen alueen ottamissuunnitelmassa esitetty metsittyminen luonnonmukaisesti tulisi tapahtumaan MAL 3 :n kannalta merkityksellisten näkökohtien, muun ohella pohjavesien suojelun suhteen liian hitaasti koska erityisesti ilman kasvualustan muodostamista alueen luontainen metsittyminen tulisi kestämään huomattavan pitkään. Ottamislupa on myönnetty nimenomaisesti jo aiemmin maa-ainesten ottoalueena olleen alueen maisemointiin. Tähän nähden ottamissuunnitelmassa tai lupamääräyksissä on esitettävä riittävät toimenpiteet jotta alue tulee asianmukaisesti maisemoitua ja maa-aineslaissa edellytetyllä tavoin ennallistettua. Myös vedenhankinnan kannalta tärkeän pohjavesialueen edellyttämä pohjaveden laadun seuranta joko alueelle asennettavasta laadun seurantaan soveltuvasta havaintoputkesta taikka vedenottamolta on toteutettavissa kohtuullisin kustannuksin. Ainesten ottamista ei edellä sanotun perusteella ole MAL 3.2 :n edellytetyllä tavalla järjestetty niin, että ottamisen vahingollinen vaikutus luontoon ja maisemakuvaan jää mahdollisimman vähäiseksi eikä toiminnasta aiheudu asutukselle tai ympäristölle vaaraa tai kohtuullisin kustannuksin vältettävissä olevaa haittaa. Ainesten ottaminen on ristiriidassa MAL 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa. Pohjavesien suojelun ja muiden ottamisluvan edellytysten näkökulmasta tarpeelliset toimenpiteet olisivat suoritettavissa ilman kohtuuttomia kustannuksia esimerkiksi siten, kuin lupahakemuksesta ja ottamissuunnitelmasta annetussa ELY-keskuksen lausunnossa on esitetty. Esitys: Lautakunta päättää esittää hallinto-oikeudelle vastineenaan seuraavaa: Aiemmin alueelle myönnetty maa-aineslupa on päättynyt Tuusniemen ympäristölautakunta on tehdyllä ja julkipanon jälkeen annetulla päätöksellään 24 myöntänyt maa-aineslain mukaisen luvan maatilayhtymä Ukkoselle Tuusniemen kunnan Haurangin kylän tilalle Navasharju Rn:o 1:12.

10 Ympäristölautakunta /4 Ymp.ltk 37 jatkuu Pohjois-Savon Ely -keskus huomauttaa kannanotos saan, että ympäristölautakunta ei ole antanut riittäviä määräyksiä pohjaveden laadun tarkkailusta, alueen jälkihoitotoimenpiteistä, ottoalueen sijoittumisesta rantavyöhykkeelle eikä lautakunta ole huomioinut päätöstä tehdessään Pohjois-Savon Ely keskuksen antamaa lausuntoa edellä mainituissa asioissa. Myöntäessään maa-ainesten ottolupaa ympäristölautakunta on antanut määräyksiä ottoalueen laajentumisesta Navasjärveen päin; Ottamisalue ei saa laajeta yhtään Navasjärveen päin pohjaveden tarkkailusta; Pohjaveden korkeutta on seurattava havaintoputkista ja jälkihoitotoimenpiteistä; Maa-ainestenotto käytettävä pääasiallisesti maisemointiin Jälkihoitotoimenpiteet tulee suorittaa oton edetessä ja viimeistään ennen lupa-ajan päättymistä Maisemointi sovitettava yhteen viereisen tilan (Ihalankangas 1:16 -Tiehallinto, Savo-Karjalan tiepiiri) maisemoinnin kanssa. Tuusniemen ympäristölautakunnan Pohjois-Savon Ely keskukselta saaman lausunnon / asiaa käsiteltäessä käytettävissä olleen lausunnon mukaan edellä mainituista asioista ei ollut tarkempia määräyksiä tai ohjeita. Myöhemmin Pohjois-Savon Ely keskuksesta postitetussa lausuntokopiossa. oli määräyksiä ko asioista, mm pohjaveden laaduntarkkailusta (esim. vesinäytteistä analysoitavat aineet) ja jälkihoitotoimenpiteistä. Tuusniemen ympäristölautakunnan käytettävissä olleesta lausunnosta puuttui yksi sivu (sivu 2/3), jota ei voinut kohtuudella havaita loogisen tekstin etenemi - sen takia.

11 Ympäristölautakunta /4 Ymp.ltk 37 jatkuu Ympäristölautakunta viittaa päätöksissään ympäristökeskuksen lausuntoihin juuri pohjavesien laadun tarkkailua ja jälkihoitotoimenpiteitä koskevia määräyksiä määrätessään. Nyt käytettävissä olleeseen lausuntoon ei voinut ko. määräyksissä viitata. Lautakunta toteaa, että edellä mainituista seikoista johtuen lupamääräyksistä puuttui muutamia täsmennyksiä koskien pohjaveden laaduntarkkailua sekä jälkihoitotoimenpiteitä, jotka olisi tullut lupamääräyk - sissä huomioida. Päätös: Lautakunta hyväksyi esityksen. Merkitään, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin välittömästi kokouksessa.

12 Ympäristölautakunta /2 TUUSNIEMEN SORA OY:N MAA-AINESTEN OTTOHAKEMUS Ymp. ltk 38 Tuusniemen Sora Oy hakee lupaa maa-ainesten ottamiseen Käärmevaaru Rn:o 2:90 / Käärmevaaru II 2:61 tiloilta Tuusniemen kylässä. Tilat ovat rinnakkain ja ottoalueen pinta-ala on yhteensä 3,90 ha. Kyseessä oleva maa-ainesten ottamispaikka on 9 tien suuntainen, Riistavedelle suuntautuvan pitkittäismuodostuman osa. Lupaa haetaan 10 vuodeksi, ottamismäärä on k-m 3. Ottamisalue on Kirkonkylän osayleiskaavassa merkitty EO>T merkinnällä (Maa-ainesten ottoalue / Teollisuus- ja varastoalue) ja Koillis-Savon seutukaavassa maa-ainesten ottoalueeksi EO. Poski-raportissa alue on merkitty sijaitsevaksi maa-ainesten ottamisalueeksi sopivalla Marjaharju Käärmevaaru alueella. Alue sijaitsee Käärmevaaru nimisellä ( ), vedenhankintaan soveltuvalla pohjavesialueella. Käärmevaaru tilalle on vuonna 2000 myönnetty ottolupa k-m 3 :n maa-ainestenottoon kymmenen vuoden aikana. Lupa on päättynyt heinäkuussa Käärmevaaru II tilalle on myönnetty ensimmäinen ottolupa vuonna 1992, k-m 3 :n otolle 10 vuodeksi; otettu k-m 3. Tämän jälkeen on myönnetty jatkolupa v kymmeneksi vuodeksi k-m 3 :n otolle, josta on otettu k-m 3 Luvan voimassaolo päättyy heinäkuussa Ottamissuunnitelman on laatinut Suomen Salaojakeskus Oy. Suunnitelmasta on pyydetty ELY-keskuksen lausunto, joka on liitteenä. Lausunnossaan ELY-keskus huomauttaa mm, että maa-ainesten ottaminen edellyttää alueelle laadittavaksi pohjaveden pinnankorkeuden ja laadun tarkkailuohjelmaa. Pohjaveden ylimmän havaitun pinnan päälle tulee jättää vähintään 4 metrin suojakerros. Alueella ei saa huoltaa koneita tai laitteita ja niiden säilytyspaikat on suojattava. Nestemäisiä polttoaineita ei tule säilyttää eikä varastoida alueella. Pohjavesialueella ei luontaista kasvillisuuden palauttamista voida pitää riittävänä jälkihoitotoimenpiteenä. Ottamisalueelle tulee muodostaa kasvualusta liitteenä olevan lausunnon ohjeen mukaisesti. Kiinteistöllä RN:o 2:90 ja RN:o 2:61 tällä hetkellä olevat luontoon ja toimintaan kuulumattomat romut ja jätteet tulee viedä asiaankuuluviin keräilypaikkoihin ennen uuden mahdollisen luvan mukaista toiminnan aloittamista.

13 Ympäristölautakunta /2 Ymp. ltk 38 jatkuu Pohjois-Savon ELY-keskus korostaa, että toiminnanharjoittaja on aina vastuussa pohjavedelle aiheuttamastaan vahingosta. Ottamisalueen rajanaapureiden kuuleminen on kesken. Naapurien kuulemiset toimitetaan lautakunnan kokoukseen mennessä. Ympäristokatselmustoimikunta on käynyt tutustumassa kohteeseen ja toteaa, ettei luvan myöntämiselle ole esteitä. Muistio liitteenä. Esitys: Päätös: Lautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevaan pöytäkirjaan - PÄÄTÖS MAA-AINESLAIN MUKAISESSA ASIASSA - tehdyn päätösesityksen. Lautakunta hyväksyi esityksen. Todettiin, että naapurien kuulemiset oli toimitettu tähän kokoukseen mennessä ja ne otettiin huomioon päätöstä tehtäessä.

14 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Ymp.ltk Hankesuunnitelman luonnos Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn hallinta Pohjois-Savossa 2. Huvivenesatamien jätehuoltosuunnitelmien hyväksymismenettely alkaen. 3. Koillis-Savon kuntien yhteistyöneuvottelukunnan työvaliokunnan pöytäkirjaote Kuulutus Retkeilysillan rakentaminen Keitura -lammen yli tilalla Kivijärvi , Tuusniemi Esitys: Päätös: Lautakunta päättää merkitä em. asiat tietoonsa saatetuiksi. Lautakunta hyväksyi esityksen.

Tiistai 09.11.2010 17.00 18.15. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskainen, Leena Savolainen. Minna Tuunainen

Tiistai 09.11.2010 17.00 18.15. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskainen, Leena Savolainen. Minna Tuunainen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 / 2010 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 09.11.2010 17.00 18.15 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Tiistai 18.12.2012 17.00 18.10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Räty Jani Ovaskainen Minna Tuunainen Markku Suni Leena Savolainen

Tiistai 18.12.2012 17.00 18.10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Räty Jani Ovaskainen Minna Tuunainen Markku Suni Leena Savolainen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 / 2012 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 18.12.2012 17.00 18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Tiistai 06.07.2010 17.00 18.00. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskainen, Minna Tuunainen Leena Savolainen

Tiistai 06.07.2010 17.00 18.00. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskainen, Minna Tuunainen Leena Savolainen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2010 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 06.07.2010 17.00 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16 Kokousaika 23.02.2011 klo 15.15-16.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119 Kokousaika 14.12.2011 klo 13.00-13.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91 Kokousaika 28.9.2011 klo 15.15-16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari Viuhkola

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Torstai 29.08.2013 kello 17.00 18.50. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 29.08.2013 kello 17.00 18.50. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2013 KOKOUSAIKA Torstai 29.08.2013 kello 17.00 18.50 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Tekninen lautakunta 26.11.2015 Kokousaika 26.11.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 81 Kokouksen

Lisätiedot

Tiistai 14.12.2010 kello 17.00 18.45. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai 14.12.2010 kello 17.00 18.45. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2010 KOKOUSAIKA Tiistai 14.12.2010 kello 17.00 18.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Tiistai 12.04.2011 17.00 19.15. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskainen, Minna Tuunainen, Leena Savolainen,

Tiistai 12.04.2011 17.00 19.15. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskainen, Minna Tuunainen, Leena Savolainen, Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 12.04.2011 17.00 19.15 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Kunnanhallitus 25.06.2013 AIKA 25.06.2013 klo 14:00-17:26 PAIKKA Kunnanvirasto johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 151 Kokouksen järjestäytyminen 3 152 Kunnanjohtajan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 4/2019 Kuntakehitysjaosto KOKOUSAIKA torstai 12.9.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten kunnanvirasto, Kirkkotie 176, hallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

Kunnanvirasto, alakerran kahvio. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kunnanvirasto, alakerran kahvio. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Ympäristölautakunta Kokouspöytäkirja 29.3.2012 Sivut 18-25 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012. klo 17.00-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Puheenjohtaja

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44 KOKOUSAIKA Torstai 18.4.2013 klo.16.00 16.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS. Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66. Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut

KAAVASELOSTUS. Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66. Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut KAAVASELOSTUS Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66 Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut 12.04.2016 2 Kaavaselostuksen sisällysluettelo: 1 Perus- ja

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299)

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299) KITTILÄN KUNTA Puh 040 356 500, Fax 016-642259 20.10.2014 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 16.3.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 29.3.2016 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA

ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA NUMMELA TUOHIVEHMAA ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA KAAVA N:O N 139 Kaavaselostus 20.11.2007 Asia 294/713/2007

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 4.12.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 4.12.2014 klo 16.30 17.10 Kunnanviraston kokoushuone Irja Keskinen Toni Aho Ossi Annala

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti

Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti Rakennuslautakunta 25 17.03.2015 Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti 162/11.116/2014 Rakla 25 Arttu Juosila hakee poikkeamislupaa (162/11.116/2014) uuden loma-asunnon rakentamiseen tulipalossa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4 / 2011 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Prof. Kai Kokko Syksy 2011

Prof. Kai Kokko Syksy 2011 Prof. Kai Kokko Syksy 2011 1 kysymys Rakennushankkeessa on kysymys kerrosalaltaan 1 767 neliömetrin suuruisen broilerikasvattamon rakentamisesta maankäyttö- ja rakennuslain 16 :n 1 momentissa tarkoitetulla

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 18.9.2018 klo.16.00

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Tekninen lautakunta 77 19.04.2011 Tekninen lautakunta 141 25.10.2011 Kaupunginhallitus 284 14.11.2011 Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos 341/10.02.03/2011 TL 137/26.11.2008

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Maanantai 12.3.2012 klo 17.00 20.05

Maanantai 12.3.2012 klo 17.00 20.05 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 12.3.2012 klo 17.00 20.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kaavaselostus 3.9.2014 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.9.2017 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 19.9.2012 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.9.2012 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Jussi Vierikko Silvennoinen

Lisätiedot

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 7 ) TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Torstai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10 / 2011 KOKOUSAIKA Torstai 22.12.2011 kello 17.00 19.23 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Tetriniemi) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS, MAANTIET KADUIKSI KAAVASELOSTUS Tarkastus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS VETELIN KUNTA RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Koskee 15.4.2014 päivättyä Patanan tekojärven Kettusaaren ranta-asemakaavaa Vetelin kunnassa Asemakaavanlaatija Dipl.ins. Mauno Vähämäki Kaavan hyväksymiskäsittelyt:..

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.10.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 4 / 2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Perjantai 7.11.2014 klo 15.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 14 15 16 17 sivu 18 18 19-20 21 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.10.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 1 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 78 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 ) 3389/11.111/2014 KHALL 78 Hakija Nimi Reijo Ukura Osoite Martikkalantie 42, 92320

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2012 Rakennuslautakunta sivu 51. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2012 Rakennuslautakunta sivu 51. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2012 Rakennuslautakunta sivu 51 Kokousaika 27.06.2012 klo 15.00 15.40 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 MERIKARVIAN KUNTA 08.10.2017 KAAVA Merikarvian Köörtilä, Fidiholma rantayleiskaavan muutos koskien Köörtilän kylän tilaa Tapanila 484-407-3-110 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 Aluearkkitehtivastaava

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot