ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS 2503 Suomen Kasarmit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS 2503 Suomen Kasarmit"

Transkriptio

1 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Suomen Kasarmit. aupunginosa Myllymäi Päivi Saloranta tilaajajohtaja yhdysunta-, ympäristö- ja raentamispalvelujen tilaajaysiö Hämeenlinnan aupuni yhdysuntalautaunta..

2 SISÄLLYSLUETTELO. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT.... Kaava-alueen sijainti.... Asemaaavamuutosen taroitus.... TVISTELMÄ.... Asemaaavoitushaneen vaiheet.... Asemaaava ja asemaaavamuutos.... LÄHTÖKOHDAT.... Selvitys suunnittelualueen oloista..... Alueen historia..... Luonnonympäristö..... Raennettu ympäristö..... Ympäristön häiriöteijät..... Maanomistus..... Kaava-aluetta osevat suunnitelmat.... Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet..... Muut suunnitelmat, päätöset ja selvityset.... ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET.... Asemaaavan suunnittelun tarve ja tavoitteet.... Osallistuminen ja yhteistyö..... Osalliset..... Osallistuminen ja vuorovaiutusmenettelyt..... Viranomaisyhteistyö.... Asemaaavarataisun vaihtoehdot ja niiden vaiutuset.... ASEMAKAAVAN KUVAUS.... Kaavan raenne ja mitoitus.... Aluevarauset.... Liiennerataisut.... Liiennemelun huomiointi.... Pintavedet ja tulvasuojelu asemaaavassa.... Vaiutusten arviointi..... Asemaaavan vaiutuset..... Asemaaavan suhde valtaunnallisiin alueidenäyttötavoitteisiin ja maauntaaavaan..... Asemaaavan suhde yleisaavan sisältövaatimusiin.... ASEMAKAAVAN TOTEUTUS... LTTEET:. Asemaaavan seurantalomae, ehdotusvaiheessa. Asemaaavaartan pienennös, asemaaavamerinnät ja -määräyset. Asemaaavan havainneuva. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

3 Asemaaavan ja asemaaavamuutosen selostus, joa osee.. päivättyä asemaaavaarttaa, työnumero, diaarinumero YHLA /. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee Myllymäen aupunginosassa. Valtatie ja sen päälle raentuva auppaesus Goodman seä asuinerrostalot sijaitsevat Eureninadun oillispuolella. Tämän lisäsi orttelia rajaa aaossa Seläsuonatu, Vuoriatu lounaassa ja Turuntie oillisessa. Asemaaavoitettavan alueen pinta-ala on noin, ha.. Asemaaavamuutosen taroitus Suomen asarmeilla ei ole enää jouo-osastoja ja loput Puolustushallinnon alaisesta toiminnasta poistuu asarmialueelta.. mennessä jolloin raennuset jäävät tyhjilleen luuun ottamatta äsettäin unnostettua toimistoraennusta (n:o ), jossa toimii valtion talous- ja henilöstöhallinto Paleet. Asemaaavan muutosella on taroitus mahdollistaa alueen ja sen raennusten monipuolinen äyttö huomioiden Suomen asarmien raennus- ja ulttuurihistoriallinen meritys. Alueen raennusoieus määritetään asemaaavamuutosen yhteydessä. Kaavalla on taroitus mahdollistaa jonin verran uudisraentamista olemassa olevaan raennusantaan sovittaen. Hane on aupungin aavoitusatsausessa ohde n:o, Suomen Kasarmit.

4 . TVISTELMÄ. Asemaaavoitushaneen vaiheet Tämä asemaaavahane on vaiutusiltaan merittävä ja se etenee aupungin päätösenteossa alla olevan aavion muaisesti. oas= osallistumis- ja arviointisuunnitelma, YHLA= yhdysuntalautaunta, KH= aupunginhallitus, KV= aupunginvaltuusto. Kaavamuutos tehdään Senaatti-iinteistöjen aloitteesta. Senaatti-iinteistöt esitti aupungille.. päivätyssä haemusessaan, että Suomen valtion omistamalle alueelle, jota Senaatti-iinteistöt edustaa löydettäisiin uusi äyttötaroitus. Hane on aupungin aavoitusatsausessa (KH.. ) ohde n:o Suomen asarmit. Kohteen hyväsyminen yhdysuntalautaunnassa ja aupunginhallitusessa meritsee samalla haneen aavoituspäätöstä. Haneen vireille tulosta ei tarvitse tuolloin MRL ;n muaan eriseen uuluttaa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta tiedotettiin naapureille ja se on ollut nähtävillä.. alaen. Asemaaavamuutosen luonnos äsitellään yhdysuntalautaunnan oousessa.., jolloin lautaunnalle esitetään luonnosen asettamista julisesti nähtäville mielipiteitä varten. Kaavaluonnosesta pyydetään myös ommentit viranomaisilta. Tavoitteena on aavaehdotusen hyväsyminen aupunginhallitusessa eväällä aiana, jona jäleen asemaaavan muutos etenee aupunginvaltuuston vahvistettavasi. Alustavan aiataulun muaan asemaaavamuutos olisi lainvoimainen vuoden alupuolella.. Asemaaava ja asemaaavamuutos Asemaaavoitusella pyritään luomaan ehittymisedellytyset Suomen asarmien alueelle sen nyyisen sotilasäytön loppuessa. Asemaaavoitettava alue tulee tarjoamaan omaleimaisen ympäristön osana Hämeenlinnan esustaa. Kansiraentaminen valtatie :n päällä liittää alueen tiiviimmin sen osasi. Olemassa olevat raennuset yhdessä aavoitettavien uudisraennusten anssa mahdollistavat alueen ehittymisen monipuolisena ja elävänä oonaisuutena tueutuen paian historiallisiin arvoihin.

5 . LÄHTÖKOHDAT. Selvitys suunnittelualueen oloista.. Alueen historia Suomen asarmien alue on toiminut sotilasäytössä luvulta lähtien. Se on alueena ehjä oonaisuus aiaausilleen tyypillisine raennusineen, enttineen ja puurivistöineen. Raennusanta äsittää asi iäerrosta. Tara-ampujapataljoonan vaiheesta -luvun lopulla on säilynyt ehjä puuraennusten oonaisuus Eureninadun varrella alueen itäosassa. Tiilimuuratut raennuset ovat pääosin raennettu venäläisen auden aiana luvulla. Alfred Cawénin Hämeenlinnan asemaaava Myllymäi Suomen asarmit sijaitsevat Myllymäen aupunginosassa. Kaupunginosa sijaitsi erillään antaaupungista soisen niittymaan taana. Sen yhdisti antaaupuniin Kuivasilta, joa johti Piutorille. Kasarmit sijoitettiin Turuntien varteen, joa jatui Kuivasillalta. Vanha hautausmaa sijaitsi Turuntien oillispuolella, se oli perustettu jo -luvun lopulla toimien vuoteen. Turuntie esiintyy jo Hämeenlinnan ensimmäisessä, vuonna laaditussa asemaaavassa. Turuntie oli meritysellisessä asemassa strategisesti ja sen suojasi oli raennettu -luvun alussa sisämaaliiennettä suojaava redutti eli maalinnoitus. Se tuhoutui asarmeja raennettaessa. Kasarmien alueella sijaitsi puutarhuri Vimanin puu- ja asvitarha, apteeari Elfsbergin ryytimaa, maneesi seä em. redutti. Alueet myytiin valtiolle tulevan asarmialueen tieltä. Myllymäeä hallitsi aianaan allioinen mäi ja myllyt. Lisäsi alueella toimi äsityöläisiä ja auppiaita. Myllymäellä oli aianaan paljon vuoratontteja vähävaraisia varten. Maita vuorattiin asemaaavoittamattomalta alueelta, mutta niitä osi uitenin viramiesten laatima oma tonttijao. Asemaaava laadittiin alueelle noin vuonna. Samoihin aioihin alue sai asi ensimmäistä atuaan. Tontit sen ympärillä olivat säännöllisiä ja muodostivat ruutuaavan luuun ottamatta maastosta johtuvia muutamia poieusia. vahvistettiin Elias Kaalamon laatima oo Myllymäeä oseva aava.

6 Myllymäi on nyyään arvostettu asuinalue, jolle leimaa antavaa on pienerrostalot atujen varrella seä ortteleiden sisäosissa olevat puutalot. (Lähteet: Suomen asarmit, ulttuuriympäristö- ja raennushistoriallinen selvitys, Ar-Byroo,..).. Luonnonympäristö Topografia Alue on jaautunut oreusasemaltaan seleästi ahteen osaan pohjois - eteläsuuntaisesti. Matalimmillaan alue on Eurenin- ja Seläsuonadun risteysessä, n. +. Koreimmillaan +. on maasto Vuoriadun ja Turuntien liittymän vaiheilla. Maaperä Päämaalajina alueella on Geologian tutimusesusen maaperäartan ( muaan hieno hieta eli siltti. Kohteen länsi- ja lounaispuolella on moreenia ja alliota. Pinta- ja pohjavesi Ympäristöhallinnon Hertta -tietojärjestelmän muaan (..) ohde ei sijaitse luoitellulla pohjavesialueella. Lähin pohjavesialue (, Ahvenisto, I -luoa) sijaitsee n. m ohteesta länteen. Alueen pihamaa on pääosin sorapintainen, ajoväylät osin asfaltoitu. Paioitusalueella on sadevesiviemäröinti. Osin pintavedet imeytyvät maaperään. Lähin vesistö on Vanajavesi, joa sijaitsee n. metrin etäisyydellä aaoon. Kasvillisuus Kaava-alueella ei ole luonnontilaista ympäristöä eiä luonnonarvoltaan merittävää asvillisuutta. Kasarmialueen ooaat lehmusrivit seä Eureninadun varren puistoalueet tuovat vihreyttä alueen aupuniuvaan. Turuntien puurivistöt ja vanha hautausmaa, joa on muutettu puistoäyttöön -luvun lopulla sijaitsevat alueen pohjoispuolella. Eläimistö Ei suojelun annalta merittävää eläimistöä... Raennettu ympäristö Matalat pienerrostalot rajaavat adunvarsia lähialueen länsipuolella. Eteläosaan on raennettu uusia - ja -errosisia, pääosin punatiilisiä asuinerrostaloja. Itäpuolelle on valtatie :n päälle raennettu ansi, jona päällä on väriäästi rapatut auppaesus ja asuinerrostaloja... Ympäristön häiriöteijät Katualueilta ja vt -tieltä antautuu jonin verran liiennemelua. Moottoritien päälle raennettu ansi estää osaltaan hiuan valtatieltä tulevaa melua.

7 Asemaaavatyötä varten Promethor Oy laati meluselvitysen ja varmisti sen tuloset mittaamalla. Selvitysen laatija toteaa, että esiäänitaso alittaa suurimmalla osalla pihoja sallitun melutason ilman erityistä meluntorjuntaa. Selvitysen laatija esittää suositusia melun huomioimisesi alueen asemaaavoitusessa... Maanomistus Alue on oonaan Senaatti iinteistöjen hallinnassa. Alueen maanomistusartta. Kaupungin maanomistus on esitetty vihreällä.

8 .. Kaava-aluetta osevat suunnitelmat Asemaaava Suunnittelualue on oonaan asemaaavoitettu. Nyyinen asemaaava - tuli lainvoimaisesi. Kiinteistö on EP -merinnällä määritelty puolustusvoimien alueesi. Raennusoieus on m. Alueesta % saa äyttää raentamiseen. Raennuset saavat olla enintään errosisia. Ajantasa-asemaaava Yleisaava Asemaaavoitusta alueella on ohjannut KV:n.. hyväsymä oieusvaiutuseton yleisaava, Hämeenlinnan yleisaava, josta ote ohessa. Suunnittelualue on esitetty merinnällä C esustatoimintojen alueesi. /s- merintä määrittelee sen alueesi, jolla ympäristö säilytetään. Alueen aaoispuolella oleva ortteli on asuinerrostalojen alue AK. Muutoin lähialueet lounaassa ja aaossa ovat merinnällä A osoitettu asuntoalueisi tai AP pientalovaltaisisi alueisi. Turuntien pohjoispuolella oleva vanha hautausmaa on meritty lähiviristysalueesi VL. Ote Hämeenlinnan esustan osayleisaavasta

9 Maauntaaava Valtioneuvosto vahvisti.. voimassa olevan Kanta-Hämeen maauntaaavan. Kanta-Hämeen. vaihemaauntaaava vahvistettiin... Voimassa oleva maauntaaava jää voimaan siltä osin uin sitä ei umota vahvistettavana olevassa vaihemaauntaaavassa. Kaavojen yhdistelmässä alue sijaitsee Cs merinnällä varustetulla esustatoimintojen alueella, jolla on arvoasta raennettua ulttuuriympäristöä. Alueen lounaisrajalta alaa As- merinnällä varustettu, asuntovaltainen taajamatoimintojen alue, jolla arvoaan raennetun ulttuuriympäristön peruspiirteet säilytetään. Valtatien liittymässä, alueen aaoisulman. Ote maauntaaavojen yhdistelmästä. Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet ovat osa maanäyttö- ja raennuslain muaista alueidenäytön suunnittelun ohjausjärjestelmää. Alueidenäyttötavoitteiden tehtävänä on valtaunnallisesti merittävien seiojen huomioon ottamisen lisäsi mm. auttaa saavuttamaan alueidenäytön suunnittelun tavoitteet, joista täreimmät ovat hyvä elinympäristö ja estävä ehitys. Suomen asarmien orttelia osevia tavoitteita ovat ulttuuriperinnön vaaliminen, yhdysuntaraenteen täydentäminen ja elinympäristön laatu.

10 . Raennettu ulttuuriympäristö Kortteli on valtaunnallisesti merittävä raennettujen ulttuuriympäristöjen alue. Valtaunnalliseen inventointiin valitut ohteet antavat alueellisesti, ajallisesti ja ohdetyypeittäin monipuolisen oonaisuvan maamme raennetun ympäristön historiasta ja ehitysestä. Ote sivustolta.. Muut suunnitelmat, päätöset ja selvityset Raennusjärjestys Kaupunginvaltuusto on hyväsynyt Hämeenlinnan aupungin raennusjärjestysen... Raennusjärjestystä noudatetaan asemaaavaa toteutettaessa siltä osin uin asemaaava ei toisin määrä. Alueella ei ole voimassaolevia raennus- tai toimenpideieltoja. Pohjaartta Pohjaartta täyttää maanäyttö- ja raennuslain a (..) vaatimuset. Selvityset Asemaaavamuutosta varten on tehty seuraavat selvityset ja tutimuset: Suomen asarmit, ulttuuriympäristö- ja raennushistoriaselvitys, Ar-Byroo Oy,.. Tieliiennemeluselvitys, Promethor Oy,.. Ympäristöarviointi, Golder Oy,.. Tieliiennemeluselvitys on äsitelty aiemmin, appale...

11 Kulttuuriympäristö- ja raennushistoriaselvitys laadittiin Senaatti -iinteistön tilausesta. Selvitys on perusteellinen atsaus alueen yleiseen historiaan, aavoituseen ja raentamiseen. Lisäsi selvitysessä on ysityisohtaiset raennusortit aiista säilyneistä raennusista. Ympäristöarviointi laadittiin alueen eteläosasta. Tehdyn tutimusen ja maaperän pilaantuneisuuden alustavan viitearvioinnin perusteella tutimusalue ei nyyäytössään eiä suunnitellussa äytössään (asuinäyttö) arvioida pilaantuneesi eiä alueelle ole unnostustarvetta.

12 . ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET. Asemaaavan suunnittelun tarve ja tavoitteet. Nyyisen äytön loppuessa.. on tullut tarve laatia alueelle aavamuutos. Kaavamuutosella luodaan edellytyset alueen tulevalle monipuoliselle äytölle huomioiden sen arvo raennettuna ulttuuriympäristönä. Tavoitteena on luoda orttelista elävä aupuniympäristö Hämeenlinnan esustan länsipuolelle.. Osallistuminen ja yhteistyö.. Osalliset Kaavoitustyöhön osallisia ovat seuraavat tahot: Valtion ja unnan viranomaisista /hallintounnista: Hämeen ELY-esus, Uudenmaan ELY-esus, Museovirasto, Kanta-Hämeen pelastuslaitos, aupungin raentamispalvelut, paiatieto ja iinteistö, raennusvalvonta ja ympäristö. Verostojen haltijoista osallisia ovat ainain HS-Vesi Oy, Elenia Vero ja Elenia Lämpö Oy seä AinaCom Oy. Maanomistajat ja -haltijat, asuaat, naapurit, elineinonharjoittajat seä muut asemaaavan vaiutuspiiriin uuluvat tahot... Osallistuminen ja vuorovaiutusmenettelyt Asemaaavamuutoshane tuli vireille un aupunginhallitus hyväsyi vuoden aavoitusatsausen oousessaan... Asemaaavamuutosen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laadittiin... Liitteenä. Asemaaavamuutosen luonnos tullaan asettamaan nähtäville ja siitä pyydetään viranomaisilta lausunnot. Luonnosesta järjestetään esittelytilaisuus ja varataan mahdollisuus jättää mielipide. Asemaaavamuutosen ehdotus asetetaan nähtäville. Osallisilla on mahdollisuus esittää muistutus ehdotusesta. Kaupunginhallitusen äsittelyn jäleen asemaaavamuutosen tultua hyväsytysi aupunginvaltuustossa on osallisilla valitusmahdollisuus tehdystä päätösestä. Asemaaavahane esitellään sen eri vaiheissa aupungin internet-sivulla osoitteessa: Osallisia on tiedotettu ja uultu haneen aluvaiheesta lähtien... Viranomaisyhteistyö Viranomais- ja muu asiantuntijayhteistyö tapahtuu suunnittelutyön eri vaiheissa. Haneesta järjestettiin viranomaisneuvottelu.. Hämeen ELY -esusen ja Museoviraston anssa. Alueen verostoihin liittyen pidettiin erillinen neuvottelu...

13 Kaavaluonnosesta ja -ehdotusesta pyydetään lausunnot valtion viranomaisilta.. Asemaaavarataisun vaihtoehdot ja niiden vaiutuset Asemaaavamuutosen alueelle ei ole laadittu asemaaavoitusen yhteydessä erilaisia vaihtoehtoja. Luonnos perustuu aupungin, Museoviraston, Hämeen ELY - esusen seä tilaajan anssa tehtyyn yhteistyöhön seä neuvotteluihin.

14 . ASEMAKAAVAN KUVAUS. Kaavan raenne ja mitoitus Asemaaava-alue on ooltaan n., ha. Raennusoieus tulisi asemaaavamuutosen jäleen olemaan -m, voimassa olevassa asemaaavassa raennusoieutta on -m. Alat orttelialueittain Raennusoieus Alueen ala SR-, AL-, LPA-, Yhteensä, Alueen tulevaa asuasmäärää arvioitaessa voidaan äyttää tilastoesusen tilastoja, joiden muaan Suomessa vuonna asuntounta oli esimäärin, henilöä ja asunnon esipinta-ala m. Osaa olevista raennusista on hanala muuttaa asuinäyttöön johtuen niiden aluperäisestä äyttötaroitusesta. Em. perusteella voidaan arvioida, että Suomen asarmien aavoitettavalla alueella saattaisi asua sen valmistuttua yhteensä henilöä. Myllymäessä asui aupungin tilaston muaan vuoden elouussa yhteensä henilöä.. Aluevarauset Asemaaavassa ortteli on varattu pääosin raennussuojelualueesi. Suunnittelualueen eteläosaan on varattu neljä orttelialuetta uudisraentamista varten. Alueet on sijoitettu nyyiselle pysäöintientälle seä Seläsuon- ja Eureninadun ulmaan paialle, jossa aianaan on sijainnut puuraenteinen talo. Tulevien raennusten voidaan ajatella sijoittuvan aianaan purettujen raennusten tilalle. Autopaiojen orttelialueelle on esitetty lähes aii pysäöinti. Lisäsi sen autta saadaan hoidettua ajo- ja huoltoyhteydet aiille tonteille. Myös pohjoiseteläsuuntainen evyen liienteen raitti sijoittuu tälle orttelialueelle.. Liiennerataisut Olemassa oleva atuverosto, bussilinjat ja -pysäit seä evyen liienteen reitit ovat alueen eseisestä sijainnista johtuen erinomaiset. Suomen asarmien alue on erittäin hyvin saavutettavissa niin julisin uin ysityisin uluneuvoin seä evyen liienteen veroston autta. Vt:n ylittävä uusi ansi liittää aupungin esusta-alueen sen läheisiin länsiosiin entistä tiiviimmäsi oonaisuudesi. Eureninatu on ansihaneen yhteydessä linjattu uudelleen. Kaava-alueelle ei ole suunniteltu uusia yleisiä teitä. Alueen sisäinen liienne on järjestetty LPA -alueen autta. Näin mahdollistetaan uuden tonttijaon myötä syntynyt tarve

15 toimivalle yhteydelle joaiselle tontille. Alueelle on osoitettavissa yhteydet ympäröivään atuverostoon Seläsuon-, Vuori- ja Eureninadulta. Asemaaavamuutosen toteutuessa asuasmäärä asvaa jonin verran. Tämä ei uitenaan aseta uusia vaatimusia jouoliienteelle. Ote aupuniliienteen reittiartasta. Kevyen liienteen reitit ovat ympäröivällä alueella attavia. Korttelin esiosaan on suunniteltu julinen evyen liienteen väylä, jona äärelle on mahdollista osoittaa erilaisia palveluita ja liietiloja alueen vetovoimaisuutta lisäämään.. Liiennemelun huomiointi Promethor Oy:n teemän tieliiennemeluselvitysen muaan uloalueiden melutaso täyttää vähintään osalla asuntopihoja Valtioneuvoston asettamat ohjearvot uusille asuinalueille. Osalla tontteja ohjearvot uitenin ylittyvät. Meluselvitysessä on esitetty vaihtoehtoja ongelman rataisemisesi. Selvitysen muaan uusien raennusten julisivuvaatimuset ovat alueella yleensä suuruudeltaan - db un oletusena asuin-, hoitolaitos- tai oppilaitosraennus. Muissa tapausissa vaatimus on db pienempi. Vaaditut ääneneristysmäärät on saavutettavissa normaaleilla nyyaiaisilla raennetyypeillä ja -rataisuilla eivätä aiheuta erityisvaatimusia.. Pintavedet ja tulvasuojelu asemaaavassa Suomen asarmien alueen tonteilta tulevat hulevedet johdetaan normaalilla tavalla sadevesiviemäröinnin autta. Osittain pintavedet imeytyvät laajojen pihaenttien sorapintaan.. Vaiutusten arviointi Vaiutusia arvioitiin suhteessa nyytilanteeseen ja voimassa olevaan asemaaavaan.

16 .. Asemaaavan vaiutuset Vaiutuset asumiseen Asemaaava-alueen uusi asuasmäärä on noin henilöä. Tällä hetellä Myllymäen asuasluu on n. henilöä. Vaiutuset aupuniraenteeseen Asemaaavan toteutusen myötä alueen äyttötapa muuttuu aluperäisestä. Suljettu ja vartioitu alue tulee olemaan avoin ja vetovoimainen osa aupungin esustaa. On oletettavaa, että moniin raennusiin tulee sijoittumaan asumista tai palveluja seä erilaista liietoimintaa. Suomen asarmeista tulee entistäin merittävämpi osa Hämeenlinnan aupuniraennetta. Alueen historiallinen luonne seä sitä halova evyen liienteen väylä liittävät sen luontevasi osasi aupunia luoden uuden historiaerrostuman aupuniuvaan. Vaiutuset ihmisten elinympäristöön Elinympäristö tulee monipuolistumaan. Historiallisten errostumien avautuminen yleisesi osasi Hämeenlinnaa riastuttavat ihmisten oemaa aupuniympäristöä. Alueen mahdollinen tuleva äyttötaroitus: asunnot, palvelut, liie- ja työtilat luovat puitteet elävälle esustan osalle. Vaiutuset aupuniuvaan ja maisemaan Oleva, puhutteleva punatiili- ja puuaritehtuuri säilytetään ja alue avataan yleisölle. Tämä riastuttaa merittävästi aupuniuvaa. Vehreät, istutetut osa-alueet täydentävät hyvin säilynyttä oonaisuutta. Vaiutuset liienteeseen ja unnallisteniian verostoihin Ajoneuvoliienne ei tule merittävästi muuttumaan tulevan äytön myötä. Kortteliin ei tule uusia atuja osa sisäiset yhteydet hoidetaan LPA -alueen välitysellä. Liittymät atuverostoon on järjestetty Vuoriadulta, Seläsuonadulta seä Eureninadulta. Kunnallisteniian verostot perustuvat olemassa oleviin linjoihin, joita on suhteellisen edullista ja ysinertaista jataa. Vaiutuset yhdysuntatalouteen Asemaaavan muutosella on jonin verran vaiutusta yhdysuntatalouteen. Uutta atuverostoa ei tarvita eiä olevaan tarvitse tehdä muutosia. Verostot ovat toimivia ja helposti jatettavissa. Alueen raentamisustannuset voidaan arvioida olevan ohtuullisia sijainti huomioiden. Uudisraentamisessa on julisivujen jäsentelyyn iinnitettävä tavallista tarempaa huomiota, mutta laaduaita rataisuja on mahdollista tehdä ilman ustannuslisää. Alue saattaa houutella erittäin eseisen sijainnin ja hyvien palveluiden taia uusia asuaita toisilta paiaunnilta.

17 .. Asemaaavan suhde valtaunnallisiin alueidenäyttötavoitteisiin ja maauntaaavaan Maanäyttö- ja raennusasetusen (MRA ) muaan asemaaavan selostusessa on mm. esitettävä selvitys aavan suhteesta valtaunnallisiin alueidenäyttötavoitteisiin ja maauntaaavaan, jos asemaaava laaditaan alueelle, jolla ei ole voimassa oieusvaiutteista yleisaavaa. Asemaaavamuutos on valtaunnallisten alueidenäyttötavoitteiden muainen. Asemaaavamuutosella ei ole meritystä valtaunnallisten alueidenäyttötavoitteiden annalta. Asemaaavamuutos on pääosin voimassa olevan maauntaaavan muainen. Asemaaava noudattaa maauntaaavassa olevaa ohdemerintää Cs esustatoimintojen alue, jolla on arvoasta raennettua ulttuuriympäristöä. Asemaaavan avulla varmistetaan orttelin tuleva äyttö mahdollisimman monipuolisena esustan osana... Asemaaavan suhde yleisaavan sisältövaatimusiin Jos asemaaava laaditaan alueelle, jolla ei ole oieusvaiutteista yleisaavaa, on maanäyttö- ja raennuslain :n muaan asemaaavaa laadittaessa soveltuvin osin otettava huomioon myös mitä yleisaavan sisältövaatimusista säädetään (MRL ). Yhdysuntaraenteen toimivuus, taloudellisuus ja eologinen estävyys Alue sijaitsee olemassa olevien tenisten verostojen alueella. Nyyisen esustatoimintojen alueen ehittäminen tuee estävää ehitystä ja elävää esustaa. Asumisen tarpeet ja palveluiden saatavuus Asemaaavamuutos monipuolistaa asuntotarjontaa alueella. Mahdollisuus liieja palvelutoimintojen tarjonnalle parantaa alueen palvelutarjontaa. Olemassa olevan yhdysuntaraenteen hyväsiäyttö Kaava-alue uuluu unnallisteniian piiriin. Kadut on raennettu ja jouoliienne järjestetty. Ympäristöhaittojen vähentäminen Alueella ei ole ympäristöhaittoja. Raennetun ympäristön, maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen Olevat raennuset suojellaan. Olevat puurivistöt ja istutuset säilytetään. Alueella ei ole luonnonympäristöä. Viristyseen soveltuvien alueiden riittävyys Viristyseen soveltuvaa piha-aluetta tulee jäämään runsaasti. Haitat maanomistajalle tai muulle oieuden haltijalle Asemaaavamuutosta laadittaessa uullaan osallisten mielipiteitä. Muutosesta ei ole haittaa Senaatti -iinteistölle, joa on suunnittelualueen haltija.

18 . ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteuttaminen voidaan aloittaa aavamuutosen saatua lainvoiman. Kaupuni valvoo raennuslupaharinnan ja - valvonnan autta raennusten ja ympäristöraentamisen soveltumista alueelle. Hämeenlinnassa.. Päivi Saloranta tilaajajohtaja yhdysunta-, ympäristö- ja raentamispalvelujen tilaajaysiö Hämeenlinnan aupuni

19 , m dba dba : : : : : ar ar ar V Vanha hautausmaa , EURENINKATU, TURUNTIE ,, ,, SELKÄSUONKATU.. -- /.... I ,,, MYLLYMÄENKATU HELSINKI-TAMPERE VALTATIE PUISTO...,,,, BALET-@TIPUISTO RAKENTAJAN EURENIN PUISTO EURENINKATU,,, SUOMEN KASARMI r=. b=.., , r=. b=. :.. Z... Z Z. Z... Z I I I I I I I I SR- pp I p pp/h I LPA- p p p p p SR- SR- AL- / SR- AL- SR- ajo le le le le AL- SR- POISTUVA KAAVA

20 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AL - SR- LPA- ASUIN-, LKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLA YMPÄRISTÖ SÄILYTETÄÄN. UUDISRAKENNUSTEN JULKISIVUT ON SUUNNITELTAVA NN, ETTÄ NE SOPEUTUVAT YHTEEN SUOJELTAVIKSI OSOITETTUJEN RAKENNUSTEN KANSSA MITTASUHTEIDEN, KATTOMUODON, JULKISIVUJEN RAKENNUSAINEEN, PINTOJEN JA VÄRITYKSEN OSALTA. SUUNNITELMISTA ON NEUVOTELTAVA MUSEOVIRASTON KANSSA. RAKENNUSSUOJELUALUE. ALUEELLA OLEVIA RAKENNUKSIA EI SAA PURKAA TAI MUUTTAA NN, ETTÄ ALUEEN HISTORIALLINEN TAI RAKENNUSTAITEELLINEN ARVO HEIKKENEE. KORJAUSTÖISTÄ SEKÄ KÄYTTÖTARKOITUS- JA MUIDEN MUUTOSTEN SUUNNITELMISTA ON NEUVOTELTAVA MUSEOVIRASTON KANSSA. AUTOPAIKKOJEN KORTTELIALUE, JONKA KAUTTA SAADAAN JÄRJESTÄÄ AJOYHTEYS SHEN RAJAUTUVILLE TONTEILLE. KORJAUSTÖISTÄ JA MUISTA SUUNNITELMISTA ON NEUVOTELTAVA MUSEOVIRASTON KANSSA. m KAAVA-ALUEEN ULKOPUOLELLA OLEVA VVA KORTTELIN, KORTTELINOSAN JA ALUEEN RAJA OSA-ALUEEN RAJA OHJEELLINEN ALUEEN TAI OSAN RAJA KAUP KASARMI OHJEELLINEN RAKENNUSPAIKAN RAJA KAUPUNGIN TAI KUNNAN OSAN NUMERO KAUPUNGIN TAI KUNNAN OSAN NIMI KORTTELIN NUMERO OHJEELLISEN TONTIN TAI RAKENNUSPAIKAN NUMERO KADUN, TIEN, AUKION, PUISTON YM. YLEISEN ALUEEN NIMI RAKENNUSOIKEUS KERROSNELIÖMETREINÄ ROOMALAINEN NUMERO OSOITTAA RAKENNUSTEN, RAKENNUKSEN TAI SEN OSAN SUURIMMAN SALLITUN KERROSLUVUN +. RAKENNUKSEN JULKISIVUPINNAN JA VESIKATON LEIKKAUSKOHDAN YLIN KORKEUSASEMA RAKENNUSALA RAKENNUKSEN HARJANSUUNTAA OSOITTAVA VVA dba MERKINTÄ OSOITTAA RAKENNUSALAN SIVUN, JONKA PUOLEISEN RAKENNUKSEN ULKOVAIPAN ÄÄNENERISTÄVYYDEN LKENNEMELUA VASTAAN ON OLTAVA VÄHINTÄÄN LUKEMAN OSOITTAMALLA TASOLLA le LEIKKI- JA OLESKELUALUEEKSI VARATTU ALUEEN OSA SÄILYTETTÄVÄ / ISTUTETTAVA PUURIVI KATUAUKIO / TORI pp/h JALANKULULLE JA POLKUPYÖRÄILYLLE VARATTU KATU/TIE, JOLLA HUOLTOAJO SALLITTU JALANKULULLE JA POLKUPYÖRÄILYLLE VARATTU ALUEEN OSA p OHJEELLINEN PYSÄKÖINTIPAIKKA MAANALAISTA JOHTOA VARTEN VARATTU ALUEEN OSA KATUALUEEN RAJAN OSA, JONKA KOHDALTA EI SAA JÄRJESTÄÄ AJONEUVOLTTYMÄÄ YLEISMÄÄRÄYKSIÄ: Piha-alueet: Kuluväylillä, paioitusalueilla ja auioilla äytetään pinnoitteena soraa, hieaa tai muuta alueella alunperin äytettyä pinnoitetta. Tontista on esitettävä raennuslupavaiheessa pihasuunnitelma. Raentamattomat tontin osat, joita ei äytetä uluteinä, leii- tai oleselualueina voidaan istuttaa alueen historiallinen luonne huomioiden. Tontille on varattava leiiin ja asuaiden yhteiseen oleseluun sopivaa aluetta huomioiden unin tontin eristyisluonne. Yhteisin sopimusin oleselualueet voivat olla yhteisiä eri iinteistöjen esen. Puustoa tulee raentamisen aiana suojata riittävästi ja työmaaliienteellä seä maan alaisten verostojen aivuutöillä ei saa aiheuttaa vaurioita ympäristön asvillisuudelle. Pysäöinti: LPA -alue toimii orttelin tontteja yhdistävänä raittina ja pysäöintialueena. Sille on yhteys Seläsuon- ja Eureninadulta. Seläsuonadulta Turuntielle johtaa evyen liienteen väylä, jona varrelle voidaan sijoittaa palveluja seä muita aluetta elävöittäviä toimintoja. Raennettaessa on osoitettava tontilla tai LPA -alueella vähintään ysi autopaia - utain errosalan m ohti - miäli pysäöinti LPA -alueella toteutetaan vuorottaispysäöintinä esim. asuin- ja toimitilojen välillä voi autopaiavaatimus olla % pienempi Pysäöintipaiat tulee toteuttaa maaston ja ympäristön ehdoilla. Polupyöräpaioja on varattava joaisella tontilla seuraavasti - pyöräpaiaa utain asuinhuoneistoa ohden Jätehuolto: Jätehuoltotiloja saadaan raentaa toisten tonteille iinteistöjen välisin sopimusin. AL- orttelialueet: Asemaaavaan merityn raennusoieuden lisäsi saa orttelialueelle raentaa: -tenisiä tiloja ja asuntojen ulopuolisia, asuaita palvelevia apu- ja yhteistiloja -hissiuilut ja porrashuoneiden m ylittävän osan ussain errosessa Edellä mainittujen tilojen yhteenlasettu errosala saa olla enintää % asemaaavaan merityn raennusoieuden lisäsi. Teniset tilat on toteutettava integroidusti raennuseen siten, ettei erillisiä raennelmia sijoiteta vesiaton yläpuolelle. POHJAKARTTA TÄYTTÄÄ MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN a :n (../) VAATIMUKSET KORDINAATTIJÄRJESTELMÄ ON EUREF-FIN/ETRS-GK KORKEUSJÄRJESTELMÄ N JUKKA LUOKKALA KNTEISTÖINSINÖÖRI TÄHÄN ASEMAKAAVAKARTTAAN LTTYY ERIKSEEN LAADITTAVAT LÄHIYMPÄRISTÖN SUUNNITTELU- JA RAKENTAMISTAPAOHJEET SUOMEN KASARMIT ASEMAKAAVAN MUUTOS:. KAUPUNGINOSA, KORTTELI, TONTIT - MYÖHEMMIN LAADITTAVALLA SITOVALLA TONTTIJAOLLA MUODOSTUU:. KAUPUNGINOSA, KORTTELI, TONTIT - HÄMEENLINNAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA- JA YMPÄRISTÖPALVELUT MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU PÄIVI SALORANTA TILAAJAJOHTAJA SUHDE : PVM... HYV. Jari Joivuo TULLUT VOIMAAN SUUNN. Rainer Linderborg PRT. N:O

21 ll ar LOUHIMOKATU. ar ,,... +, +, : ,.....,... Hämeenlinna BAL E BA T-@T LET TI P IPUI S UIS TO TO , Havainneuva +. :. +. : ,... / RA KE N PU TAJAN IST O : R +, R +,. EURENINKATU Suomen Kasarmit +, +,.. R +, R +, ,... +, , R +, TURUNTIE R +,... +, , ,.. R +,... R +, SELKÄSUONKATU Pysäöinti SU OM EN KA SA RM I R +, R +, R +,.,. +.. Z.... pysäöinti ap + ajoyhteys, R +,. / Copyright Aritehtitoimisto Innovarch Oy. ar +, lll. ll - I.. r=b=... : : Z. lll. MYLLYMÄENKATU ll -.. r=b=......, ,,.,... TU LLI. PAASIKIVENKATU PAA SIA UK IO..... :. VI.... pl : Linnoitustie, Espoo, Finland + ()....,.... ävely-yhteys m -m.. m Aritehtitoimisto Innovarch Oy Vahanen-yhtiöt... PAASIKIVENTIE -- :.P. ajoyhteys.. : R +, = RAKENNUKSEN RÄYSTÄSKORKO. OLEVIEN RAKENNUSTEN RÄYSTÄÄT MITATTU PAIKALLA : OLEVIEN RAKENNUSTEN BRUTTOALAT SAATU ARKBYROO OY:N SELVITYKSESTÄ... AUTOPAIKAT -- OLEMASSA OLEVIEN RAKENNUSTEN BRUTTOALA UUDISRAKENNUKSET KERROSALA. YHTEENSÄ.... LAAJUUSLASKELMA: AN AU KIO. KAU PPA KE SK US GO OD M.,.,., tuimuuri --, , , , R +, KAIVOKATU, R +, R +,. R +,. ävely-yhteys / huoltoajo.... rs ravintola, liietila tms , EURENINPUISTO ,. b=. r= P R +, Z..., EURENINKATU , ,. KAIVOKATU..... Z..,. HELSINKI-TAMP ERE VALTATIE.... VUORIKATU.

22 SUOMEN KASARMIT ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hämeenlinnan aupuni..

23 Sisällysluettelo.... TEHTÄVÄ.... SUUNNITTELUALUE.... ALOITE.... NYKYINEN SUUNNITTELUTILANNE.... Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet.... Maauntaaava.... Yleisaava.... Asemaaava.... Raennettu ulttuuriympäristö.... Muut tehdyt suunnitelmat ja selvityset.... ASEMAKAAVAN VAIKUTUKSET.... Arvioitavat vaiutuset.... Yleisaavallinen tarastelu.... Vaihtoehtojen tutiminen.... Asemaaavan liittyminen lähialueiden asemaaavoituseen.... Tehtävät selvityset.... ALUEEN SUUNNITTELUTYÖHÖN OSALLISET.... OSALLISTUMISEN JA VUOROVAIKUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN.... AIKATAULU.... LAATIJAT.... YHTEYSTIEDOT...

24 Työnro: Dnro: / YHLA Hämeenlinna. aupunginosa Myllymäi Asemaaavamuutos osee iinteistöä ---. TEHTÄVÄ Suomen asarmien alue on toiminut sotilasäytössä luvulta lähtien. Se on alueena ehjä oonaisuus aiaausilleen tyypillisine raennusineen, enttineen ja puurivistöineen. Raennusanta äsittää asi iäerrosta. Tara-ampujapataljoonan vaiheesta - on säilynyt ehjä puuraennusten oonaisuus Eureninadun varrella alueen itäosassa. Tiilimuuratut raennuset ovat pääosin raennettu venäläisen auden aiana luvulla. Jouo-osastot on siirretty alueelta pois ja loput Puolustushallinnon alaisesta toiminnasta poistuu asarmialueelta.. mennessä. Raennuset jäävät pääosin tyhjilleen luuun ottamatta äsettäin unnostettua toimistoraennusta (n:o ), jossa toimii valtion talous- ja henilöstöhallinto Paleet. Kiinteistöä hallinnoi Senaatti iinteistöt... vahvistetun asemaaavan a muaan orttelialue on merinnällä EP osoitettu puolustusvoimien orttelialueesi. Maa-alueen pinta-ala on m. Tontin raennusoieus nyyistä äyttötaroitusta varten on määritetty m. Olemassa olevien raennusten bruttoala on m. Uusi raennusoieus määräytyy olemassa olevien raennusten ja mahdollisen lisäraentamisen muaan. Asemaaavan muutosella on taroitus mahdollistaa alueen raennusten joustava äyttö huomioiden Suomen asarmien alueen meritys raennus- ja ulttuurihistoriallisesti mutta samalla asemaaavan toteutettavuus pitällä aiajänteellä. Tontin raennusoieus määritetään asemaaavamuutosen yhteydessä. Kaavalla on taroitus mahdollistaa jonin verran uudisraentamista olemassa olevaan raennusantaan sovittaen. Tämä asemaaavahane on vaiutusiltaan merittävä ja se etenee aupungin päätösenteossa alla olevan aavion muaisesti. oas= osallistumis- ja arviointisuunnitelma, YHLA= yhdysuntalautaunta, KH= aupunginhallitus, KV= aupunginvaltuusto.. SUUNNITTELUALUE Kaavoitettava ohde sijaitsee Myllymäen aupunginosassa. Valtatie ja sen päälle nouseva auppaesus Goodman asuinerrostaloineen sijaitsevat Eureninadun oillispuolella. Tämän lisäsi orttelia rajaa aaossa Seläsuonatu, Vuoriatu lounaassa ja Turuntie oillisessa. Suomen asarmien alueesta on muodostunut omaleimainen oonaisuus eselle pienerrostalovaltaista aupunginosaa. Se luo arvoaat puitteet uusille toiminnoille. Kesustan vaiutusalue laajenee uuden auppaesusraennusen myötä ohti suunnittelualuetta lisäten aupallisia palveluja huomattavasti. Valtatieaivannon erottava vaiutus esustan suuntaan vähentyy lisäten suunnittelualueen vetovoimaisuutta. Sijainnista johtuen unnalliset ja aupalliset palvelut ovat erinomaisesti saavutettavissa. Lähistöllä sijaitsevat Ahveniston ja Kaurialan oulut.

25 Liienteellisesti alue on sijainniltaan optimaalinen valtatieliittymän välittömässä tuntumassa, minä lisäsi osa Hämeenlinnan sisäisistä pääväylistä sivuaa sitä. Julisten liiennevälineiden seä evyen liienteen verosto on erittäin hyvä. Ahveniston urheiluesuseen on noin ilometrin mata. Kaien aiiaan suunnittelualue sijoittuu eseisesti aupuniraenteeseen ja täydentää sitä osaltaan luontevalla tavalla. Suljetun asarmialueen avaaminen riastaa Hämeenlinnan aupuniuvaa erinomaisella tavalla tuoden yhden historiaerrosen lisää aiien ulottuville. Suunnittelualue on ympyröity.. ALOITE Asemaaavamuutos laaditaan Senaatti-iinteistöjen aloitteesta.hane on aupungin aavoitusatsausessa (KH.. pyälä, ohde n:o Suomen asarmit). Senaatti-iinteistöt masaa aavoitusesta oituvat ulut. Asemaaavamuutosesta laaditaan maanäyttösopimus ennen asemaaavan hyväsymistä.. NYKYINEN SUUNNITTELUTILANNE. Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet ovat osa maanäyttö- ja raennuslain muaista alueidenäytön suunnittelun ohjausjärjestelmää. Alueidenäyttötavoitteiden tehtävänä on valtaunnallisesti merittävien seiojen huomioon ottamisen lisäsi mm. auttaa saavuttamaan alueidenäytön suunnittelun tavoitteet, joista täreimmät ovat hyvä elinympäristö ja estävä ehitys. Suomen asarmien orttelia osevia tavoitteita ovat ulttuuriperinnön vaaliminen, yhdysuntaraenteen täydentäminen ja elinympäristön laatu.. Maauntaaava Valtioneuvosto vahvisti.. voimassa olevan Kanta-Hämeen maauntaaavan. Kanta-Hämeen. vaihemaauntaaava vahvistettiin... Voimassa oleva maauntaaava jää voimaan siltä osin uin sitä ei umota vahvistettavana olevassa vaihemaauntaaavassa. Kaavojen yhdistelmässä alue sijaitsee Cs merinnällä varustetulla esustatoimintojen alueella, jolla on arvoasta raennettua ulttuuriympäristöä.

26 Alueen lounasrajalta alaa As- merinnällä varustettu, asuntovaltainen taajamatoimintojen alue, jolla arvoaan raennetun ulttuuriympäristön peruspiirteet säilytetään. Valtatien liittymässä, alueen aaoisulman tuntumassa on lp merinnällä osoitettu merittävä jouoliienteen vaihtopaia. Lisäsi alueen itäpuolella on moottoritielle varattu alue MT. Ote maauntaaavojen yhdistelmästä.. Yleisaava Asemaaavoitusta alueella on ohjannut KV:n.. hyväsymä oieusvaiutuseton yleisaava, Hämeenlinnan yleisaava, josta ote ohessa. Suunnittelualue on esitetty merinnällä C esustatoimintojen alueesi. /s- merintä määrittelee sen alueesi, jolla ympäristö säilytetään. Alueen aaoispuolella oleva ortteli on asuinerrostalojen alue AK. Muutoin lähialueet lounaassa ja aaossa ovat merinnällä A osoitettu asuntoalueisi tai AP pientalovaltaisisi alueisi. Turuntien pohjoispuolella oleva vanha hautausmaa on meritty lähiviristysalueesi VL. Hämeenlinnan yleisaava - ote

27 . Asemaaava Suunnittelualue on oonaan asemaaavoitettu. Nyyinen asemaaava - tuli lainvoimaisesi. Kiinteistö on EP -merinnällä määritelty puolustusvoimien alueesi. Raennusoieus on m. Alueesta % saa äyttää raentamiseen. Raennuset saavat olla enintään errosisia. Ote ajantasaaavasta.. Raennettu ulttuuriympäristö Kortteli on valtaunnallisesti merittävä raennettujen ulttuuriympäristöjen alue. Valtaunnalliseen inventointiin valitut ohteet antavat alueellisesti, ajallisesti ja ohdetyypeittäin monipuolisen oonaisuvan maamme raennetun ympäristön historiasta ja ehitysestä. Ote sivustolta

28 . Muut tehdyt suunnitelmat ja selvityset Ympäristöministeriön lausunto: Hämeenlinnan Suomen asarmin luovutus, Dnro YM // Museoviraston lausunto: Hämeenlinna, Suomen asarmin raennusien luovuttaminen, Dnro MV//../ Aritehtitoimisto Ar-Byroo (Marianne Heiinheimo, Mia Puranen, Heini Ynnilä, Eero Astala, Sami Heiinheimo): Suomen asarmit. Kulttuuriympäristö- ja raennushistoriaselvitys. Aritehtitoimisto Kaipainen Oy: Suomen Kasarmit, Hämeenlinna. Maanäytön selvitys Aritehtitoimisto Kaipainen Oy: Suomen Kasarmit, Hämeenlinna. Liitepiirustuset Lauri Putonen: Kanta-Hämeen ulttuurihistorialliset ohteet. Täydennysselvitys Lauri Putonen, Marja Ivars: Kyliä ja ortteleita. Hämeenlinnan ja Hattulan ulttuurihistoriallinen selvitys.. Lauri Putonen: Piutori, Suomen asarmit ja vanha hautausmaa. Asemaaavoitus ja raennushistoria ja aupuniuva. Raportti. Pea Laine: Linnan asarmi Suomen asarmi. Hämeenlinnan varusunnan raennushistoriaa. Tutimus ja suojelutavoitteet Sito Oy: Hämeenlinnan esustan pysäöintirataisut, Raportti Sito Oy: Hämeenlinnan esustan liiennesuunnitelma, Raportti Sito Oy: Maanäyttö- ja maisemanhoitosuunnitelma seä suunnitelmaselostus ISS Proo Oy: Teninen selvitys raennus n:o.. ASEMAKAAVAN VAIKUTUKSET. Arvioitavat vaiutuset Asemaaavoitustyön yhteydessä arvioidaan aavahaneen vaiutuset: raennettuun ulttuuriympäristöön liienteeseen aupuniuvaan terveyteen ja viihtyvyyteen luonnonsuojeluun asumiseen meluun yhdysuntaraenteeseen teniseen huoltoon unnallistalouteen luontoon maisemaan pinta- ja pohjavesiin työpaioihin, elineinotoimintaan viristyseen. Yleisaavallinen tarastelu Asemaaavamuutosen laatimisalueella ei ole voimassa oieusvaiutteista yleisaavaa. Tästä syystä asemaaavan laadinnan yhteydessä suoritetaan yleisaavatasoinen tarastelu. Tarastelussa arvioidaan asemaaavan ja maauntaaavan yhdenmuaisuutta suunnittelualueella. Lisäsi MRL muaan yleisaavaa laadittaessa on otettava huomioon: yhdysuntaraenteen toimivuus, taloudellisuus ja eologinen estävyys

29 olemassa olevan yhdysuntaraenteen hyväsiäyttö asumisen tarpeet ja palveluiden saatavuus mahdollisuudet liienteen, erityisesti jouoliienteen, pysäöinnin seä energia-, vesi- ja jätehuollon taroitusenmuaiseen järjestämiseen ympäristön, luonnonvarojen ja talouden annalta estävällä tavalla mahdollisuudet turvalliseen, terveelliseen ja eri väestöryhmien annalta tasapainoiseen ympäristöön unnan elineinoelämän toimintaedellytyset ympäristöhaittojen vähentäminen raennetun ympäristön, maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen viristyseen soveltuvien alueiden riittävyys, evyen liienteen yleistarastelu. Vaihtoehtojen tutiminen Suunnittelutyön uluessa tutitaan eri vaihtoehdot ja selvitetään niiden vaiutuset. Tutittavina asioina mm. raentamisen määrä ja eri äyttötaroituset. Asemaaavaselostuseen irjataan suunnittelun eteneminen esittelemällä vaihtoehdot ja niiden vaiutuset.. Asemaaavan liittyminen lähialueiden asemaaavoituseen Selvitetään asemaaavahaneen liittyminen lähialueiden asemaaavoituseen ja muuhun suunnittelutilanteeseen.. Tehtävät selvityset Uusia asemaaavamuutosen laadinnassa tarvittavia selvitysiä ovat ainain seuraavat: Meluselvitys. Selvitys aavamuutosen vaiutusesta lähialueen liienteeseen. Pilaantunut maa-alue ympäristötarastaja Reijo Hemilän määrittelemältä alueelta. Soeli-, räystäs ja maastooreusmittaus.. ALUEEN SUUNNITTELUTYÖHÖN OSALLISET Kaavoitustyöhön osallisia ovat seuraavat tahot: Valtion ja unnan viranomaisista /hallintounnista: Museovirasto, Hämeen ELY-esus, Uudenmaan ELY esus, Kanta-Hämeen pelastuslaitos, aupungin raentamispalvelut, paiatieto ja iinteistö, raennusvalvonta, ympäristö. Verostojen haltijoista HS-Vesi Oy, Elenia Vero Oy ja Elenia Lämpö Oy, AinaCom Oy. Maanomistajat ja haltijat, asuaat, naapurit, elineinonharjoittajat, asuasyhdistyset, muut asemaaavan vaiutuspiiriin uuluvat tahot.. OSALLISTUMISEN JA VUOROVAIKUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN Viranomaisneuvottelu järjestettiin.. Hämeen ELY- esusen ja Museoviraston anssa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetetaan nähtäville MRL ja MRA säännösten muaisesti. Nähtäville asettamisesta uulutetaan aupungin ilmoituslehdissä ja aupungin ilmoitustauluilla. Osalliset voivat esittää Yhdysunta- ja ympäristöpalveluiden maanäytön suunnittelulle mielipiteitä ja täydennysehdotusia osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS). Osallisilla on ennen aavaehdotusen asettamista julisesti nähtäville mahdollisuus esittää ELY- esuselle neuvottelun äymistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä. Tarvittaessa ELY- esus järjestää asiasta neuvottelun aupungin anssa, jolloin myös osallinen utsutaan muaan neuvotteluun.

30 Asemaaavamuutosen luonnos asetetaan nähtäville MRL ja MRA säännösten muaisesti. Nähtäville asettamisesta uulutetaan aupungin ilmoituslehdissä ja aupungin ilmoitustauluilla. Luonnos pidetään nähtävillä päivän ajan, jona aiana luonnosesta voi jättää lausuntoja ja mielipiteitä. Osalliset voivat esittää mielipiteensä luonnosesta irjallisesti tai suullisesti. Luonnosvaiheessa järjestetään esittely- ja esustelutilaisuus. Asemaaavamuutosen ehdotus asetetaan nähtäville MRL ja MRA säännösten muaisesti päivän ajasi. Nähtäville asettamisesta uulutetaan aupungin ilmoituslehdissä ja aupungin ilmoitustaululla. Ehdotusesta osalliset voivat esittää muistutusen irjallisesti. Viranomais- ja muu asiantuntijayhteistyö tapahtuu suunnittelutyön eri vaiheissa.. AIKATAULU Työn alustava aiataulu on seuraava: Kaavoituspäätös aavoitusatsaus KH.. py. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä.. alaen. Asemaaavaluonnos on nähtävillä arviolta esäuussa. Asemaaavaehdotus on nähtävillä arviolta loauussa. Kaupunginvaltuuston äsiteltävänä asemaaava on arviolta sysyllä.. LAATIJAT Asemaaavamuutos laaditaan onsulttityönä Aritehtitoimisto Innovarch Oy:ssä. Kaavan laatijana toimii aritehti SAFA Rainer Linderborg YKS.. YHTEYSTIEDOT Valmistelusta vastaa aritehti Jari Joivuo, jari.joivuo(at)hameenlinna.fi () Asiaaspalvelu / Palvelupiste Kastelli, Raatihuoneenatu, Hämeenlinna Yhdysunta- ja ympäristöpalvelut, maanäytön suunnittelu PL, Hämeenlinna Konsultti Rainer Linderborg, rainer.linderborg(at)innovarch.fi, -

NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hämeenlinnan kaupunki 4.6.2015 1 Sisällysluettelo 1. TEHTÄVÄ... 2 2. SUUNNITTELUALUE... 2 3. ALOITE... 2 4. NYKYINEN SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 15.10.2013 Asemakaava tunnus 609 1616

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 15.10.2013 Asemakaava tunnus 609 1616 VANHANKOIVISTON (4.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN KIINTEISTÖJEN :80, :8, :8, : 84 JA POHJOLANTIEN (OSA) JA UNTAMONPUISTON (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS Porin aupunisuunnittelu.0.0 Asemaaava

Lisätiedot

9 ALIKERAVA 381 AK-58 AK-69 LPA-22 259 K-8 LPA-22 LPA 314 K-27 AK-43 LPA AK-43 T-1 2:146 SAMPOLANKATU SIBELIUKSENTIE. i-21. 40 db. 40 db +68.10.

9 ALIKERAVA 381 AK-58 AK-69 LPA-22 259 K-8 LPA-22 LPA 314 K-27 AK-43 LPA AK-43 T-1 2:146 SAMPOLANKATU SIBELIUKSENTIE. i-21. 40 db. 40 db +68.10. 8 0 8. Kp 0 8. 8. LPA- :6 0--6-M60.7 8..6 6 I II.8 KESKUSTA K-8 t 7 II 0 SAMPOLANKATU...0 SIBELIUKSENTIE.. 0 öintitalo SANTANIITYNKUJA Santaniitynuja 8 8.6 8. 8 AK-6 8 SANTANIITYNKUJA pp/t LPA 0 AK- 7

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

http://nurxcity/webmap/content/result.htm

http://nurxcity/webmap/content/result.htm Sivu 1/6 KIRKONKYLÄ, Krannila Määräysnumero Ulkoasu 2.000 2.001 3.000 5.001 8.000 10.000 selitys Asuinkerrostalojen korttelialue. Rakennusten ensimmäiseen kerrokseen saa sijoittaa liiketiloja ja julkisia

Lisätiedot

Keski-Suokylän asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Keski-Suokylän asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Keski-Suokylän asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Riihimäen kaupunki Kaavoituspalvelut 18.5.2009, 18.3.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ...1 2. SUUNNITTELUALUE...1 3.

Lisätiedot

http://sr512201/webmap/content/result.htm

http://sr512201/webmap/content/result.htm Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.02 ASUINPIENTALOJEN KORTTELIALUE 1.04 ERILLISPIENTALOJEN KORTTELIALUE. 3.01 LIIKERAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLE SAADAAN RAKENTAA KASVIHUONERAKENNUKSIA SEKÄ TÄHÄN TARKOITUKSEEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9. 691/AK LIITE 1 ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.2015 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Heinolan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

Y-TONTTI TOIVONTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Y-TONTTI TOIVONTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 1454/2014 14:15 Y-TONTTI TOIVONTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 11.1.2015 päivitetty 9.11.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2.

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

Finpyyn 81. kaupunginosan korttelin 97 ja Palomäen puiston (osa) asemakaavan muutos sekä I asemakaava 609 1655 VP 31/28.5.2015

Finpyyn 81. kaupunginosan korttelin 97 ja Palomäen puiston (osa) asemakaavan muutos sekä I asemakaava 609 1655 VP 31/28.5.2015 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Finpyyn 8. aupunginosan orttelin 97 ja Palomäen puiston (osa) asemaaavan muutos seä I asemaaava 609 655 Porin aupunisuunnittelu 26.4.206 Asemaaavan tunnus 609 655 Asemaaavan diaari

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 870 /2014 34 KURJENMETSÄ (2308), ASEMAKAAVAN MUUTOS 11.3.2015/18 20.5.2015/34 Kkj. 18 Asemakaava muutos koskee 1. Kalevan kaupunginosan korttelia 600 sekä puistoaluetta (VP). Asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS 2503 Suomen Kasarmit

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS 2503 Suomen Kasarmit 1 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS 2503 Suomen Kasarmit 7. kaupunginosa Myllymäki Päivi Saloranta tilaajajohtaja yhdyskunta-, ympäristö- ja rakentamispalvelujen tilaajayksikkö Hämeenlinnan kaupunki yhdyskuntalautakunta

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 10. 22.6.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan kortteli 10. Oheiselle kartalle on osoitettu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS 09.06.2015

RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS 09.06.2015 A R K K I T E H T I T O I M I S T O T A R M O M U S T O N E N O Y L E H M US T I E 7 A 0 7 0 T U R K U 0-44 96 RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS tar 1.09. 09.06. RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- KAAVAN

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 2.03 5.01 Opetustoimintaa palvelevien

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

Kiinteistö 2021/10, Pratikankuja 12, Nurmijärvi

Kiinteistö 2021/10, Pratikankuja 12, Nurmijärvi Kiinteistö 2021/10, Pratikankuja 12, 01900 Nurmijärvi Tontti Tontti sijaitsee Kirkonkylän asemakaava-alueella. Asemakaavamerkintä on YL, julkisten lähipalvelurakennusten korttelialue. Alueelle on vireillä

Lisätiedot

2511 Nujulantien kaavamuutos, asemakaavan muutos, 40. kaupunginosa

2511 Nujulantien kaavamuutos, asemakaavan muutos, 40. kaupunginosa ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS 2511 Nujulantien kaavamuutos, asemakaavan muutos, 40. kaupunginosa (Käikälä) kortteli 1, tontti 1 Päivi Saloranta tilaajajohtaja yhdyskunta-, ympäristö- ja rakentamispalvelujen

Lisätiedot

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 LINJA-AUTOASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liike- ja toimistotilaa saa olla 10

Lisätiedot

SUOMEN KASARMIT ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SUOMEN KASARMIT ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUOMEN KASARMIT ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hämeenlinnan kaupunki 17.4.2014 2 Sisällysluettelo... 1 1. TEHTÄVÄ... 3 2. SUUNNITTELUALUE... 3 3. ALOITE... 4 4. NYKYINEN SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Prosenttiluku ilmaisee kuinka suuren osan rakennusoikeudesta saa rakentaa

Lisätiedot

Lammi. Vapaat tontit. Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi 265-1

Lammi. Vapaat tontit. Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi Lammi 265-1 Lammi Vapaat tontit Lammi 251-2 Lammi 252-2 Lammi 252-1 Lammi 252-3 Lammi 259-7 Lammi 259-6 Lammi 265-1 Lammi 259-6 ja 259-7 Palkkisillantie 17 ja 19 Ote asemakaavasta Lammi 265-1 Päivärinne 2 Ote asemakaavasta

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE.

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1(3) 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. 3 KULTTUURI JA OPETUSTOIMINTAA PALVELEVIEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLA YMPÄRISTÖKUVA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AKR AP AO AO-33 YL VL VL-7 ET W 0020500 Asuinkerros- ja rivitalojen korttelialue. 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0050033

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HEINOLAN TYÖPAIKKA-ALUEEN ETELÄOSA JA KOPPISENTIE

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HEINOLAN TYÖPAIKKA-ALUEEN ETELÄOSA JA KOPPISENTIE KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HEINOLAN TYÖPAIKKA-ALUEEN ETELÄOSA JA KOPPISENTIE ASEMAKAAVATYÖN SUUNNITTELUALUE Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS SATAKUNNANKATU 29

ASEMAKAAVAN MUUTOS SATAKUNNANKATU 29 1 (9) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS SATAKUNNANKATU 29 SELOSTUS NRO 521 2 (9) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT Asemakaavakartan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy ASEMAKAAVAMUUTOSALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUUN KAUPUNKI KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella. Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3.KAUPUNGINOSA KORTTELI 126 TONTTIT 1 JA 2, KOSKIKATU 40 JA 42 Suunnittelualue sijaitsee 3. kaupunginosan korttelin 126 tontilla

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI LIEKSAN KAUPUNKI MÄHKÖN (6). KAUPUNGINOSAN KORTTELIA RNO 58 KOSKEVA ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (OSAKORTTELI 58) Kuva 1: Kaavamuutoksen tarkastelualue Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 12.01 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 12.01 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET SÄÄKSVUORI: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 12.01

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5

ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5 1 (9) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5 SELOSTUS NRO 522 2 (9) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299)

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299) KITTILÄN KUNTA Puh 040 356 500, Fax 016-642259 20.10.2014 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 29.4.2016 1( 5) Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0183 Torin ympäristö, 1. (Keskusta) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu-

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 1.021 1.041 1.0411 1.042 1.0421 2.07 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Mikäli rakennuksen pituus on yli 12 metriä,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA(MRL 63 )18.11.2009/tark.21.2.2012

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA(MRL 63 )18.11.2009/tark.21.2.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA(MRL 63 )18.11.2009/tark.21.2.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa voidaan tarkistaa kaavatyön aikana tarpeen mukaan. TORPANTIE 33 Asemakaavan ja tonttijaon

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2. kuva Ida Fasching 2014 Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS YMPÄRISTÖTOIMEN KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

RAJALA JALASJÄRVI YMPARISTOTAITO OY JALASJÄRVEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1:2000 LUONNOS AIR-IX SUUNNITTELU OULUSSA

RAJALA JALASJÄRVI YMPARISTOTAITO OY JALASJÄRVEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1:2000 LUONNOS AIR-IX SUUNNITTELU OULUSSA RAJALA JALASJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1:2000 LUONNOS OULUSSA 11.2.2005. RIITTA YRJÄNHEIKKI ARKKITEHTI SAFA, YKS-177 MIKKO KORHONEN ARKKIT.YO AIR-IX SUUNNITTELU YMPARISTOTAITO OY JALASJÄRVEN

Lisätiedot

Asemakaava ja asemakaavan muutos A-2653 Hennalan kasarmialue, Hennala (kaavan 2. vaihe)

Asemakaava ja asemakaavan muutos A-2653 Hennalan kasarmialue, Hennala (kaavan 2. vaihe) 1(5) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaava ja asemakaavan muutos A-2653 Hennalan kasarmialue, Hennala (kaavan 2. vaihe) ALOITE/HAKIJA Asemakaava

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET:

TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET: KAAVA 02 SIVU 1/4 TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 1-19, 21 JA 31 SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ RAKENNUSKAAVATIE-, LIIKENNE-, VIRKISTYS-, ERITYIS-, MAA- JA METSÄTALOUS- SEKÄ VESIALUEITA.

Lisätiedot

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA Mikkelin kaupunki (491) Vitsiälän kylä (564) Heikintila 1:114 Loma-Löytö 1:133 (osa) Löytö 1:145 (osa) Kartanonranta 1:177 Kaavaluonnos 22.3.2013 1: 2000 MRL 63 ja 62 :

Lisätiedot

III LPA. jk-6. py-5 4800 +102.8 III III III. 35 dba III. jk-6 III III III III

III LPA. jk-6. py-5 4800 +102.8 III III III. 35 dba III. jk-6 III III III III 0 0 V V V V V V V V V V V V 9 kt kt 9 0 9 0 00 0 0 0 0 0 0 lt V 00 +0. dba jk- jk- py- 900 00 9900 00 LPA ASEMAKAAVAMERKNNÄT JA -MÄÄRÄYKSET LPA 00000 Autopaikkojen korttelialue. 00000 m kaava-alueen rajan

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

KIRKONSEUTU. yk - 4-5. ajo. ajo/h. 140 + t 50. t 25. sa 25. lv-1 50. lv-1 50 1:149 1:148 1:147 1:81 1:2 1:103. Vesijärvi 1:67 1:66 1:146 1:18 1:26

KIRKONSEUTU. yk - 4-5. ajo. ajo/h. 140 + t 50. t 25. sa 25. lv-1 50. lv-1 50 1:149 1:148 1:147 1:81 1:2 1:103. Vesijärvi 1:67 1:66 1:146 1:18 1:26 94 98 405 372 407 372 90 409 rp411 374 94 376 413 378 386 380 415 382 429 431 3 417 427 425 419 423 421 60 11 3 1 4 5 6 7 8 59 9 76 67 86 2 24 62 1 1:155 1 43 53 49 26464800 6776200 95 69 96 1290 80 1:81

Lisätiedot

Tontti esitetään asetettavaksi myyntiin liitteenä 2 olevan myyntiesitteen mukaisesti.

Tontti esitetään asetettavaksi myyntiin liitteenä 2 olevan myyntiesitteen mukaisesti. Yhdysuntalautaunta.0.00 Yhdysuntalautaunta.0.00 Kaupunginhallitus.0.00 Kaupungin omistaman pientalotontin myynti Espoon Ymmerstassa //00 YLK Vuoden 00 talousvioon sisältyy aupungin omistaman pientalotontin

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti OAS A-2716 1 (6) A-2716 22.5.2017 Asemakaavan muutos Kurenojantie pää, Villähde Lahti.fi OAS A-2716 2 (6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaavan

Lisätiedot

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2.

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2. 990:0M50 S 4 S4 6 3 9 S0 3 4 5 7 36 5 83.4 84.3 84.3 84.8 87.9 88.5 83.5 Satamakatu Koljonniemenkatu Minna Canthin katu 50 0 0 40 30 0 500 76500 yap/50 ap/00pm rto- ap/sr- saa- (--) (--) p sr-5 4500 ap

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO P KL VL VL-5 VK VV LT ET EV /sy-2 W 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0090000 Palvelurakennusten korttelialue. 0230000

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 2.08 Hevosurheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 334, tiloja 214-406-2-117 ja 214-406-2-542 sekä puistoaluetta koskeva asemakaava ja asemakaavan muutos. 214005182 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA 1.6.2011 TAMMELAN KUNTA Lunkaan kylä Kiinteistö Mäkilä RN:o 17:0 Tammelan kunta Kunnanhallitus TAMMELAN KUNTA 2(5) Tunnistetiedot: Kunta: Kaavan nimi: Suunnittelualue: Kaavan laadituttaja: Tammela Pääjärven

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 14:36:28 1 (7) Kaavamääräykset Kuva Selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET KIRKKOJEN JA MUIDEN SEURAKUNNALLISTEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja enintään 10 prosenttia kerrosalasta. Asuin-, liike- hotelli- ja toimistorakennusten

Lisätiedot

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930 Kaarinan aupuni Ala-Lemun artanon asemaaava ja asemaaavan muutos A0 osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: //0 A0..0 Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis-

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kitee, KAAVA 205 SIVU 1/6 SUORLAHTI PUHOKSEN/SUORLAHDEN TEOLLISUUSALUE ASEMAKAAVA 1:2000

Kitee, KAAVA 205 SIVU 1/6 SUORLAHTI PUHOKSEN/SUORLAHDEN TEOLLISUUSALUE ASEMAKAAVA 1:2000 Kitee, KAAVA 205 SIVU 1/6 KITEE SUORLAHTI PUHOKSEN/SUORLAHDEN TEOLLISUUSALUE ASEMAKAAVA 1:2000 ASEMAKAAVA KOSKEE MAANTIE 15524 (LEPIKONTIEN) POHJOISPUOLELLA OLEVAA ORIVEDEN RANTAAN ULOTTUVAA 288 HA:N SUURUISTA

Lisätiedot