SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 13 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 29

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 13 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 28. 14 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 29"

Transkriptio

1 2/ Kaupunginhallitus TID - AIKA kl./klo 15:00-17:30 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 13 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen Esityslistan hyväksyminen Avustus Svenska Finlands folkting -järjestölle Rouskis Oy:n ja Turun Seudun Jätehuolto Oy:n yhdistymisestä ja yhdistymisasiakirjojen lopullisten versioiden hyväksymisestä päättäminen Johansholman ranta-asemakaava tilalle 4:52 Kvällstrand Iniön Norrbyn kylässä Iniössä Lausunto Paraisten jätevedenpuhdistamon lupamääräyksen tarkistamisesta TSV:n loppuselvitys Turun seudun tekopohjavesihankkeesta Oikaisuvaatimus Sollidenin vuokralaisen valinnasta, Bon-Bon Pargas, Yifat Gestranius Edustajien valitseminen Sydkustens landskapsförbundin vuoden 2014 liittokokoukseen Paraisten kaupungin yleiset ennakkoäänestyspaikat vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa Äänestysalueiden vaalipäivän äänestyspaikat vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa Paraisten kaupungissa vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa ennakkoäänestyspaikkoina toimivat laitokset Eron myöntäminen sosiaali- ja terveysjohtaja Erja Wiili-Peltolalle Osallistuminen yhteisen asiakaspalvelun pilottihankkeeseen Kaupungintalon yleisten tilojen vuokrausohjeet Kaupunginvaltuuston kokouksessa 10. joulukuuta 2013 tehtyjen päätösten täytäntöön paneminen 30 Fabian Karlgrenin ym. aloite valtuuston ja hallituksen kokouksista maksettavien kokouspalkkioiden alentamisesta Eri lautakuntien, jaostojen ym. viranomaisten pöytäkirjojen tiedoksi merkitseminen Ilmoitusasiat Ajankohtaiset asiat 65 Det justerade protokollet med anvisning om rättelseyrkande och besvärsanvisning hålls offentligt framlagt i ori ginal i stadshuset i Pargas och som kopior på områdeskontoren i Na gu, Kor po, Houtskär och Iniö. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä alkuperäisenä kaupungintalolla Paraisilla ja jäljennöksenä Nauvon, Korppoon, Houtskarin ja Iniön aluekonttoreissa Ordförande/Puheenjohtaja: Mikael Holmberg

2 2/ Kaupunginhallitus TID - AIKA kl./klo 15:00-17:30 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo NÄRVARANDE LEDAMÖTER - LÄSNÄ OLLEET JÄSENET Holmberg Mikael puheenjohtaja Colliander Cornelius Fraboni Paola Friis Christer (poistui klo 17:00 33) Henriksson Carita Hilke Kaija Järvinen Hanna (läsnä klo 15:35 lukien, informaatiota tilinpäätöksestä) Lundqvist Kurt Nyberg Widar Orell Markku Rinne Tarja ÖVRIGA NÄRVARANDE - MUUT LÄSNÄ OLLEET von Bergmann Andreas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Stolzmann Marianna kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Bergman Ted kaupunginvaltuuston III varapuheenjohtaja Nygrén Patrik talousjohtaja (poistui klo 15:45) Öhman Folke kaupunginjohtaja (kokouksen esittelijä) Avellan Monica kaupunginlakimies (kokouksen pöytäkirjanpitäjä) FRÅNVARANDE - POISSA OLLEET Karlgren Fabian (varajäsen Friis Christer läsnä) UNDERSKRIFTER ALLEKIRJOITUKSET Mikael Holmberg Ordförande/Puheenjohtaja Monica Avellan Protokollförare/Pöytäkirjanpitäjä BEHANDLADE ÄRENDEN KÄSITELLYT ASIAT PROTOKOLLET JUSTERAT PÖYTÄKIRJA TARKASTETTU Paola Fraboni Carita Henriksson on tarkastanut pöytäkirjan on tarkastanut pöytäkirjan sähköisesti sähköisesti PROTOKOLLET HAR VARIT FRAMLAGT Pargas stad / Paraisten kaupunki on ollut yleisesti nähtävänä PÖYTÄKIRJA ON OLLUT NÄHTÄVÄNÄ Intygar/Todistaa: Carola Isaksson Ledningens sekr. / Johdon siht.

3 2/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kaupunginhallitus 13 Todettiin, että kokous oli laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen.

4 2/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valitseminen Kaupunginhallitus 14 Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Paola Fraboni ja Carita Henriksson.

5 2/ Kaupunginhallitus Esityslistan hyväksyminen Kaupunginhallitus 15 Esityslista hyväksyttiin. Kokous aloitettiin talousjohtajan informaatiolla vuoden 2013 alustavista tilinpäätösluvuista.

6 2/ Kaupunginhallitus Avustus Svenska Finlands folkting -järjestölle 534/ /2013 Kaupunginhallitus 16 Valmistelija Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Svenska Finlands folkting anoo euron avustusta vuodeksi Järjestön anomus on otettu huomioon hallintopalveluiden vuoden 2014 talousarviossa. Oheismateriaali Ehdotus Tiedoksianto Svenska Finlands folkting -järjestön anomus Kaupunginhallitus päättää myöntää anotun euron avustuksen Svenska Finlands folkting -järjestölle. Ehdotus hyväksyttiin. Talouspalvelut, Svenska Finlands folkting

7 2/ Kaupunginhallitus Rouskis Oy:n ja Turun Seudun Jätehuolto Oy:n yhdistymisestä ja yhdistymisasiakirjojen lopullisten versioiden hyväksymisestä päättäminen 359/ /2013 Kaupunginhallitus 17 Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Liite 1 Yhdistymissopimus 2 Yhtiöjärjestys 3 Osakassopimus Ympäristölautakunta on :ssä 130 käsitellyt yhdistymissuunnitelmia ja ilmoittanut, ettei sillä ole mitään Turun Seudun Jätehuolto Oy:n ja Rouskis Oy:n yhdistymistä vastaan. Lautakunnan selvityksessä todetaan muun muassa, että yhtiöiden yhdistymisen myötä jätejakeiden energia- ja hyötykäyttöä voidaan tehostaa ja kaatopaikalle päätyvän jätteen määrää vähentää. Fuusio antaa paremmat mahdollisuudet hyödyntää nykyisiä kaatopaikkoja, jätekeskuksia ja lajitteluasemia tehokkaammin, minkä arvioidaan tuovan säästöä käyttötaloudessa ja investoinneissa. Hyvinä puolina nostetaan esille myös synergiaedut yhtiöiden hallinnossa, asiakaspalvelussa ja it-palveluissa, kuten myös yhtiöiden henkilökunnan mahdollisuus erikoistumiseen. Yhtiöiden asiakkaiden arvioidaan huomaavan fuusion siinä, että jätemaksujen korotuspaineet pienenevät, mutta muuten asia ei selvityksen mukaan mainittavasti kosketa asiakkaita. Yhdistymisprosessi on edennyt siihen vaiheeseen, että Rouskis Oy:n ja Turun Seudun Jätehuolto Oy:n osakaskuntien on aika päättää yhdistymisestä ja hyväksyä yhdistymisasiakirjat. Yhtiöiden ehdotetaan sulautuvan ja muodostavan yhdessä vastaanottavan yhtiön Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n. Paraisten kaupunki on vaatinut vähintään yhtä paikkaa vastaanottavan yhtiön hallitukseen. Lisäksi Parainen on vaatinut, että yhtiö tarjoaa palveluita suomeksi ja ruotsiksi. Molemmat vaatimukset on otettu huomioon osakassopimusehdotuksessa. Osakassopimuksesta seuraa, että osakkaat, joilla on oikeus valita jäseniä yhtiön hallitukseen, ovat myös velvollisia antamaan omavelkaisia takauksia keskinäisten omistusosuuksiensa mukaisessa suhteessa, elleivät osakkaat yksimielisesti päätä muista takausjärjestelyistä yhtiökokouksessa tai rahoittaja vaadi muuta. Mahdollisuus valita edustaja yhtiön hallitukseen on sen verran tärkeä oikeus, että siitä seuraavan takausvastuun hyväksyminen on välttämätöntä. Paraisten kaupungin osakeomistus vastaanottavassa yhtiössä tulee ehdotuksen mukaan olemaan 7,26 % osakkeista, kun se Turun Seudun Jätehuolto Oy:ssä on ollut 10,09 %. Paraisten kaupungilla on ollut yksi hallituspaikka myös Turun Seudun Jätehuolto Oy:ssä. Oheismateriaali Yhteisneuvottelun pöytäkirja

8 2/ Kaupunginhallitus Alustava aikataulu Ehdotus Kaupunginvaltuusto hyväksyy Turun Seudun Jätehuolto Oy:n ja Rouskis Oy:n yhdistymisen. Kaupunginvaltuusto hyväksyy ehdotuksen yhdistymissopimukseksi, yhtiöjärjestykseksi ja osakassopimukseksi. Ehdotus hyväksyttiin.

9 2/ Miljönämnden Miljönämnden Kaupunginhallitus Johansholman ranta-asemakaava tilalle 4:52 Kvällstrand Iniön Norrbyn kylässä Iniössä 3702/ /2012 Miljönämnden Valmistelija: Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä: Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, puh Kaavoitettava alue käsittää tilan Kvällstrand 4:52 Iniön Norrbyn kylässä Iniössä. Kaavan tarkoituksena on osoittaa alueelle neljä erillistä rantarakennuspaikkaa (RA-3, RA-4) sekä maa- ja metsätalousalue, jolla on erityisiä luonnonarvoja (M/s). Tarkoituksena on laatia ranta-asemakaava alueelle, jolla voi massa ole van yleiskaavan mukaan sijaitsee neljä erillistä toteuttamaton ta rantara kennusoikeutta (RA). Saaren itärannalla sijaitsevista neljästä ra ken nuspai kasta kolme siirrettäisiin saaren länsirannalle ja yksi jäisi saaren itä rannalle. Ranta-asemakaavan myötä rakennettava loma-asutuksen pin ta-ala pie nenisi ja vastaavasti samalla luonnontilaisena säilytettävä maa- ja metsäta lousalue kasvaisi. Saaren korkeimmat lakialueet jätettäisiin luonnon tilaiseksi. Rakennettava rantaviiva pienenisi. Kaavan laatiminen aloitettiin maanomistajan aloitteesta ja toimesta vuonna Iniön kunnanhallitus päätti kaavan vireille tulosta kokouksessaan Kaavasta on pidetty maanomistajan, hänen edustajansa kaavan laatijan, kunnan edustajan ja Lounais-Suomen ympäristökeskuksen edustajien kanssa aloituspalaveri Kaavaluonnos oli nähtävillä Naapuritilan maanomistaja jätti tuolloin mielipiteen kaavaluonnoksesta, johon kaavan laatija on tehnyt vastineen, joka sisältyy nyt nähtäville asetettavaan kaavaselostukseen. Länsi-Turunmaan ja Paraisten kaupungin aikana kaavasta järjestettiin työpalavereita, joiden johdosta kaavaa tarkistettiin ja työstettiin vielä lisää. Kaavaehdotuksesta pyydetään tarvittavat viranomaislausunnot kaavaehdotuksen nähtävilläoloajan yhteydessä. Vuorovaikutus toteutetaan laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Liite 6: Ehdotus: : Kaavakartta, kaavamerkinnät ja -määräykset, kaavaselostus liitteineen Ympäristölautakunta päättää asettaa julkisesti nähtäville ehdotuksen Johansholman ranta-asemakaavaksi tilalle Kvällstrand 4:52 Iniön Norrbyn kyläs sä Ini ös sä. Ell ei kaavaehdotuksesta sen nähtävilläoloaikana saada lausun toja tai muis tu tuksia, esittää ympäristölautakunta kaavan hyväksymistä. Ehdotus hyväksyttiin.

10 2/ Miljönämnden Miljönämnden Kaupunginhallitus Jakelu: kaupunginhallitus, kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta Miljönämnden Valmistelija: Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä: Kaavoituspäällikön sijainen Turkka Michelsson, puh Ranta-asemakaavaehdotus oli nähtävillä Nähtävillä olon aikana jätettiin yksi huomautus ja samalla pyydettiin viranomaislausunnot Varsinais-Suomen ELY-keskukselta ja Varsinais-Suomen Liitolta. Yksityishenkilön jättämä huomautus on sisällöltään täsmälleen sama kuin mielipide, jonka sama henkilö(rajanaapuri) ilmaisi kaavaluonnoksen nähtävillä olon aikana syksyllä Huomautus on luonteeltaan sellainen, ettei se aiheuta tarvetta muuttaa kaavan pääasiallisia ratkaisuja. Viranomaiset eivät katsoneet olevan tarpeellista lausua nähtävillä olleesta kaavaehdotuksesta. Kaavan laatija on laatinut vastineen huomautukseen ja se on mukana ohessa kaavaselostuksen liitteenä. Liite 2: Ehdotus: Jakelu: Kaavakartta, kaavamerkinnät ja -määräykset, kaavaselostus liitteineen, osallistumis- ja arviointisuunnitelma, huomautus ja sen vastine, viranomaislausunnot Ympäristölautakunta päättää hyväksyä ehdotuksen Johansholman ranta-asemakaavaksi, joka koskee tilaa Kvällstrand 4:52 Iniön Norrbyn kylässä Iniössö Paraisten kaupungissa. Ympäristölautakunta esittää kaavan hyväksymistä kaupunginhallitukselle. Ehdotus hyväksyttiin. kaupunginhallitus, kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta, huomautuksen tekijä _ Kaupunginhallitus 18 Valmistelija Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Liite 4 Kaavakartta, kaavamerkinnät ja -määräykset

11 2/ Miljönämnden Miljönämnden Kaupunginhallitus Kaavaselostus liitteineen Oheismateriaali Ehdotus Huomautus ja sen vastine Viranomaislausunnot Kaavaselostuksen erilliset liitteet Kaupunginvaltuusto hyväksyy Johansholman ranta-asemakaavan, joka koskee tilaa Kvällstrand 4:52 Iniön Norrbyn kylässä Paraisten kaupungissa. Ehdotus hyväksyttiin.

12 2/ Byggnämnden/Rakennuslautakunta Kaupunginhallitus Lausunto Paraisten jätevedenpuhdistamon lupamääräyksen tarkistamisesta Byggnämnden/Rakennuslautakunta Valmistelija Ympäristönsuojelutarkastaja Petri Huovila, puh Esittelijä Vt. johtava rakennustarkastaja Kenneth Koskinen puh Paraisten keskusta-alueella Norrbyssä sijaitsevalla jätevedenpuhdistamolla on Länsi-Suomen ympäristölupaviraston vuonna 2008 myöntämä ympäristölupa.ympäristölupa on voimassa toistaiseksi, mutta valvontaviranomaisen on tarkastettava se viimeistään Luvassa on määritelty raja-arvot eri parametreille, jotka puhdistusprosessin on täytettävä. Voimassa olevassa lupamääräyksessä 2) vahvistetaan, että alkaen on noudatettava tiukennettuja raja-arvoja. Ympäristöluvan mukaiset jäteveden puhdistamista, pitoisuuksia ja puhdistustehoa koskevat vaatimukset: Vaatimus -> Vaatimus > Vaatimus -> Vaatimus > BOD7ATU 15 mg/l 10 mg/l 90 % 95 % CODCr 100 mg/l 75 mg/l 80 % 85 % Fosfori 0,5 mg/l 0,3 mg/l 90 % 95 % Kiintoaineet 35 mg/l 15 mg/l 90 % 95 % Kokonaistyppi 60 % 70 % Tulevasta jätevedestä ja lähtevästä puhdistetusta jätevedestä otetaan tavallisesti näytteet ja tehdään analyysit 12 kertaa vuodessa, ja vaaditut puhdistustehot on saavutettava puolivuosittain lukuun ottamatta typenpoistoprosenttia, joka lasketaan vuosikohtaisesti. Koska Paraisten kaupungin vesihuoltolaitoksella on ollut vuosien mittaan vaikeuksia saavuttaa lupamääräyksissä annettuja tiukennettuja raja-arvoja erityisesti tiettyinä aikoina vuodesta nykyistä prosessia käyttäen ja nykyisissä olosuhteissa, laitos on hakenut lykkäystä saada jatkaa alhaisempien puhdistusvaatimusten soveltamista vielä kolme vuotta, vuoden 2015 loppuun asti. Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää paikalliselta ympäristönsuojeluviranomaiselta lausuntoa hakemuksen (dnro ESAVI/272/04.08/2012) johdosta.aluehallintovirasto on myös erikseen pyytänyt Paraisten kaupungilta lausuntoa asiassa. Yhteenvetona voidaan todeta, että puhdistamo on viime vuosina pääsääntöisesti kyennyt täyttämään ympäristöluvan nykyiset vaatimukset.pinta- ja hulevesien vuotaminen on kuitenkin ongelma.koska viemäriverkko ei ole tiivis ja koska pintavesiä varten ei toistaiseksi vielä ole kaikkialla erillistä viemäriverkkoa, sateisina kausina ja lumien sulamisen aikaan kunnan viemäriin valuu suuria määriä pintavesiä, mikä nostaa puhdistamolle tulevan veden määrää

13 2/ Byggnämnden/Rakennuslautakunta Kaupunginhallitus voimakkaasti.pintavedet, joiden lämpötila on suuren osan vuodesta vieläpä suhteellisen kylmä, häiritsevät puhdistusprosessia ja heikentävät puhdistustulosta. Jos saavutettuja puhdistustehoja verrataan tiukennettuihin puhdistusvaatimuksiin, joiden on vahvistettu olevan voimassa alkaen, voidaan todeta, että vuonna 2011 ainoastaan fosforinpoisto ei täyttänyt vaatimuksia (ensimmäinen vuosipuolisko 0,53 mg/l, toinen vuosipuolisko 0,61 mg/l), vuonna 2012 fosforinpoisto jäi tasolle 0,71 mg/l ja 0,36 mg/l.typenpoisto ylitti vuositasollatiukemman raja-arvon typenpoiston ollessa 75 % ja 63 %.Vuoden 2013 puhdistustulokset osoittavat, että puhdistamo voi saavuttaa tiukennetut puhdistusvaatimukset nykyisellä puhdistusprosessilla ja hyvällä hoidolla vesitilavuuksien ja pintavesimäärien ollessa pienemmät (vähäsateisena vuonna): vuonna 2013 kaikki tiukennetut vaatimukset täyttyivät. Kaupungin vesihuoltolaitos on arviossaan tullut siihen johtopäätökseen, että ehdottomasti tärkeintä on viemäriin vuotavien ja puhdistusprosessiin tulevien vesien ja pintavesien määrän vähentäminen.tätä varten laadittiin vuonna 2012 viemäriverkoston saneerausohjelma.vaihtoehtoisesti saneerattaessa puhdistamo kalliisti - täydellinen saneeraus maksaisi arviolta noin 4 miljoonaa euroa - myös uusitulla puhdistamolla olisi saneerauksen ja laajennuksen jälkeen edessään samat ongelmat, sillä suuret sade- ja sulamisvesimäärät häiritsisivät ajoittain jatkossakin vakavastipuhdistusprosessia.näistä ongelmista on keskusteltu ELY-keskuksen ja aluehallintoviraston edustajien kanssa. Nyt vahvistetun ja käynnistetyn saneeraussuunnitelman mukaan määrärahat käytetään ensisijaisesti viemäriverkon saneeraukseen ja pintavesiverkon laajennukseen jätevedenpuhdistamon saneerauksen sijaan.jätevedenpuhdistamolla toteutetaan ainoastaan välttämättömimmät saneeraustoimenpiteet, jotka edistävät prosessia suoraan. On todennäköistä, ettäsuunnitelluilla ja käynnistetyillä viemäriverkon saneeraustoimenpiteillä saadaan myös jätevedenpuhdistamon puhdistusprosessi ja toiminta niin hyvin hallintaan, että ympäristöluvassa asetetut tiukemmat puhdistusvaatimukset kyetään saavuttamaan jo nykyisen prosessitekniikan avulla.edellytyksenä on puhdistamon ammattimainen hoitaminen, mihin vesihuoltolaitos viime vuosina on myös panostanut yhä enemmän. Kaupungin hallintosäännön mukaan rakennuslautakunta toimii ympäristölainsäädännön mukaisia lupia käsittelevänä viranomaisena asioissa, joissa kaupunki on hakijana, tai kun asia koskee kaupungin omia toimielimiä, virastoja ja laitoksia. Liite Oheismateriaali Ehdotus Lausuntopyyntö Ote hakemuksesta Rakennuslautakunta päättää, ympäristölainsäädännön mukaisen käsittelevän viranomaisen ominaisuudessa asioissa, joissa kaupungin omat virastot ovat

14 2/ Byggnämnden/Rakennuslautakunta Kaupunginhallitus hakijana, antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle seuraavan lausunnon Paraisten kaupungin jätevedenpuhdistamoa koskevan, annetun ympäristölupapäätöksen lupaehdon 2) tarkistamisesta.dnro ESAVI/272/04.08/2012. Lautakunnan käsityksen mukaan hakemuksen mukainen lykkäys kaupungin jätevedenpuhdistamon tiukennetuista puhdistusvaatimuksista voidaan myöntää vuoden 2015 loppuun asti.lautakunta toteaa viitaten viemäriverkon saneerausohjelmaan ja aloitettuun saneeraukseen sekä jätevedenpuhdistamon hyvään hoitoon, että hyvä puhdistusteho ja tiukennetut puhdistusvaatimukset on jo pystytty saavuttamaan, mikä käy ilmi vuoden 2013 seurantatuloksista. Sen varmistamiseksi, että jätevedenpuhdistamo pystyy vuoden 2015 jälkeen ja tulevaisuudessa täyttämään kaikki lupamääräykset, painopisteen tulee olla jätevesiviemärin saneerauksessa ja hyvän tason ylläpitämisessä, samalla kun pintavesien johtamiseen käytettävää putkiverkkoa laajennetaan. Kaupungin vesihuoltolaitoksen tulee laatia vuosittain helmikuun aikana lupa- ja valvontaviranomaiselle raportti edellisvuonna tehdyistä saneeraustoimenpiteistä. Pykälä ehdotetaan tarkastettavan välittömästi sen varmistamiseksi, että kaupungin lausunnot saadaan toimitettua aluehallintovirastolle viimeistään Ehdotus hyväksyttiin. Tiedoksianto Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Hämeenlinna Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Paraisten kaupungille on myönnetty lausunnon antamiseen jatkoaikaa asti. Rakennuslautakunta on käsitellyt kaupungin hakemusta Paraisten jätevedenpuhdistamon lupamääräysten tarkistamisesta ympäristölautakunnan asemesta, koska rakennuslautakunta on asiassa toimivaltainen viranomainen. Hallintosäännön 67 :n mukaan rakennuslautakunta toimii ympäristölainsäädännön mukaisia lupia käsittelevänä viranomaisena asioissa, joissa kaupunki on hakijana, tai kun asia koskee kaupungin omia toimielimiä,

15 2/ Byggnämnden/Rakennuslautakunta Kaupunginhallitus virastoja ja laitoksia. Oheismateriaali Ehdotus Etelä-Suomen aluehallintoviraston lausuntopyyntö Kaupungin hakemuksen liitteenä oleva Airix Ympäristön selvitys Kaupunginhallitus yhtyy rakennuslautakunnan lausuntoehdotukseen ja lähettää sen Paraisten kaupungin lausuntona Etelä-Suomen aluehallintovirastolle. tarkastetaan välittömästi. Tiedoksianto Ehdotus hyväksyttiin. Etelä-Suomen aluehallintovirasto, kaupungininsinööri Manne Carla, ympäristönsuojelupäällikkö Carl-Sture Österman

16 2/ Kaupunginhallitus TSV:n loppuselvitys Turun seudun tekopohjavesihankkeesta 3696/ /2012 Kaupunginhallitus 20 Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Turun Seudun Vesi Oy:n osakassopimus edellyttää taloudellisen loppuselvityksen tekemistä noin puolentoista vuoden kuluessa tekopohjavesihankkeen valmistumisesta ja laitosten käyttöönotosta. Loppuselvityksessä todetaan, että hankkeen investointikustannuksiksi arvioitiin vuoden 2002 alkupuolella valmistuneen hankesuunnitelman perusteella 96 miljoonaa euroa. Yhtiön taseeseen kirjatut hankkeen investointikulut nousevat 168,7 miljoonaan euroon. Hankkeen kokonaiskustannukset heinäkuun 2013 loppuun mennessä ovat 188,7 miljoonaa euroa. TSV:n taseeseen kirjatusta investointisummasta on vähennetty leasing-sopimuksella rahoitetun omaisuuden kustannus, 20 miljoonaa euroa. Syyt siihen, että investointikulut ovat lähes kaksinkertaistuneet, käyvät ilmi loppuselvityksestä. Pääomakulut laskutetaan osakaskunnilta kuukausittain. Tilinpäätöksen yhteydessä pääomakulut tasataan vastaamaan toteutuneita kustannuksia. Käyttökustannukset veloitetaan osakaskunnilta vedenkulutuksen perusteella. Vuonna 2013 tekopohjaveden tuotantohinta oli 0,27 /m 3. Liite 6 Turun Seudun Vesi Oy:n loppuselvitys Ehdotus Tiedoksianto Kaupunginhallitus merkitsee loppuraportin tiedoksi ja antaa sen tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Ehdotus hyväksyttiin. Kaupungininsinööri Manne Carla, osastopäällikkö Carl-Sture Österman, talousjohtaja Patrik Nygrén

17 2/ Kaupunginhallitus Oikaisuvaatimus Sollidenin vuokralaisen valinnasta, Bon-Bon Pargas, Yifat Gestranius 851/ /2013 Kaupunginhallitus 21 Valmistelija Elinkeinopäällikkö Tomas Eklund, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Paraisten kaupunki on hakenut Sollidenin leirintäalueelle vuokralaista ylläpitämään toimintaa vuosina Kaupunginhallitus vahvisti vuokralaisen valinnassa käytettävät kriteerit kokouksessaan : hinnoittelu 50 % ja soveltuvuus 50 %. Vuokralaista on haettu julkaisemalla ilmoitus Turun Sanomissa, Åbo Underrättelserissä ja kaupungin verkkosivuilla. Määräaikaan mennessä saapui viisi hakemusta, ja kolme hakijaa kutsuttiin haastatteluihin ja jatkoneuvotteluihin. Neuvotteluissa on kaupungin puolelta painotettu, että kaupunki hakee vuokralaista, joka kehittää aluetta yhdessä kaupungin kanssa, ja että on toivottavaa, että vuokralainen itse tekee investointeja kiinteistöjen huonon kunnon takia. Jotta eri hintatarjouksia on voitu vertailla, potentiaalisilta vuokralaisilta on pyydetty tarjousta siitä, minkä verran he keskimäärin ovat vuosittain valmiita panostamaan Sollideniin kymmenen vuoden ajanjaksolla. Tämä panostus voi hyvin tapahtua yhdistettynä investointien ja vuokran muodossa. Paraisten kaupunginhallitus on kokouksessaan valinnut uudeksi vuokralaiseksi osakeyhtiön, jonka Barbro Forster ja joukko muita osakkaita perustavat, kuitenkin siten, että osapuolten on hyväksyttävä laadittava lopullinen sopimus. Bon-Bon Pargas, Yifat Gestranius, on jättänyt oikaisuvaatimuksen, koska hänen mielestään pisteytys on virheellinen, ja hän vaatii Sollidenin vuokralaisen valinnassa käytetyn pisteytyksen uutta käsittelyä. 1. Tarjottu vuosivuokra Bon-Bon Pargas on jättänyt useita tarjouksia erilaisissa yhteyksissä, minkä vuoksi on ollut vaikea tietää, mikä tarjouksista pätee. Tarjouksessa, johon oikaisuvaatimuksessa viitataan, vuosivuokraksi ilmoitetaan euroa, mutta kokonaispanostus investointi mukaan lukien on vuositasolla euroa, minkä vuoksi euroa on summa, joka tulee ottaa huomioon pisteytyksessä ja se nostaa Bon-Bon Pargasin kokonaispisteitä 4:llä. 2. Kokemus Kokemuksen pisteytyksessä Yifat Gestranius on saanut 16 pistettä 20

18 2/ Kaupunginhallitus mahdollisesta, mutta hänen mielestään hänen olisi kuulunut saada maksimaaliset 20 pistettä. Gestranius on harjoittanut toimintaa Sollidenissa 10 vuotta, mutta kehitys ei sinä aikana valitettavasti ole ollut positiivista. Kiinteistöt ovat huonossa kunnossa, koska vuokralainen ei ole yltänyt sopimuksenmukaiselle kunnossapito- ja korjaustasolle. Itse toimintaa ei muutenkaan ole kehitetty ja numeroseuranta yöpymisten määrästä ja niiden jakautumisesta mökkiläisten, karavaanareiden ja telttailijoiden välillä puuttuu, sama koskee kahviomyynnin liikevaihtoa ja kehittämistä. Tällä on myös ollut sellainen negatiivinen vaikutus, että muilla tarjouksen tekijöille ei ole ollut tarpeellisia taustatietoja, joihin pohjata tarjouksensa. Oikaisuvaatimuksen tekijä suhtautuu kriittisesti siihen, että Barbro Forster on saanut niinkin paljon kuin 10 pistettä 20 mahdollisesta kokemuksen osalta. Barbro Forsterilla ei tosin ole kokemusta leirintäaluetoiminnan ylläpitämisestä, mutta kylläkin läheisesti samankaltaisesta toiminnasta palvelualalla ja yrittäjyyteen liittyvien riskien ottamisesta. Hän on omistajan ominaisuudessa pyörittänyt Vårgårda Värdshus -nimistä hotellia Ruotsissa; hotelli käsittää 29 huonetta, neuvotteluhuoneita, à la carte -ruokasalin ja kahvion. Hän on omistanut myös Kringelängin majatalon/kahvituvan ja hänellä laaja kokemus asiakaspalvelusta ja ravintola-alasta. Pisteytyksessä on huomioitu ainoastaan Barbro Forster. Toiminnan ylläpitämiseksi perustetaan kuitenkin osakeyhtiö ja myös muut osakkaat tulevat olemaan toiminnassa aktiivisesti mukana. Yhdessä heillä on erittäin vankkaa ja monipuolista osaamista. Kokemuksen pisteytystä ei siten ole mitään syytä muuttaa. 3. Haastattelu Yifat Gestraniuksen ja hänen miehensä Erez Harushin haastattelussa ja Barbro Forsterin haastattelussa olivat molemmissa läsnä kaupunginjohtaja, elinkeinopäällikkö ja matkailupäällikkö. Pisteytys perustuu kyseisten henkilöiden arvioon kustakin hakijasta, ja he ovat riittävän kokeneita ja osaavia voidakseen pisteyttää ehdokkaat luotettavasti. Pisteytys perustuu itse haastattelun aikana annettuun kokonaisvaikutelmaan (osaaminen, sitoutuminen, persoonallisuus), eikä pisteytystä voida perustaa siihen, että haastateltu jälkikäteen huomaa, miten hänen olisi pitänyt vastata kysymyksiin. 4. Toimintasuunnitelma Oikaisuvaatimuksen tekijä kyseenalaistaa Barbro Forsterin tekemän tarjouksen. Forster on tarjouksensa mukaan sitoutunut kymmenen vuoden aikana panostamaan Sollideniin yhteensä euroa, ja kaupunki on toivonut tarjousta juuri tästä kokonaispanostuksesta. Kaupungin ja Forsterin (perustettavan osakeyhtiön) välinen asia on, miten panostus jakautuu vuokran ja

19 2/ Kaupunginhallitus investointien välillä. Yifat Gestranius on ollut varsin tietoinen mahdollisuudesta neuvotella vuokravapaista vuosista tai alennetusta vuokrasta sopimuskauden aluksi, jos vuokralainen vastaa investoinneista, ja hän on itse tehnyt tarjouksen kuudesta vuokravapaasta vuodesta vuosina ja euron kokonaispanostuksesta. Pisteytystä korjataan tarjotun vuosivuokran osalta siten, että Bon-Bon Pargas saa 4 lisäpistettä, muilta osin pisteytystä ei ole mitään syytä muuttaa. Tämän myötä lopputulos on 85 pistettä Barbro Forsterille ja 74 pistettä Bon-Bon Pargasille, joten kaupunginhallituksen tekemä päätös on oikea. Liite 7 Oikaisuvaatimus ja sen kolme liitettä 8 Kaupunginhallituksen :ssä 4 tekemän päätöksen mukainen alkuperäinen pisteytys Ehdotus Kaupunginhallitus päättää hylätä tehdyn oikaisuvaatimuksen edeltä ilmi käyvin perustein. Ehdotus hyväksyttiin.

20 2/ Kaupunginhallitus Edustajien valitseminen Sydkustens landskapsförbundin vuoden 2014 liittokokoukseen 985/ /2014 Kaupunginhallitus 22 Valmistelija Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Sydkustens landskapsförbund rf on lähettänyt kutsun varsinaiseen liittokokoukseensa, joka pidetään Kirkkonummella torstaina Jäsenkuntia pyydetään valitsemaan edustajansa liittokokoukseen oheistetun ääniluettelon mukaisesti. Paraisten kaupungin edustajat vuonna 2013 olivat: Varsinainen edustaja Christer Friis Tommy Nymalm Andreas von Bergmann Monica Hedström-Järvinen Regina Koskinen Mikaela Luoma Tom Lindholm Kim Lindstedt Mona Lehtonen Henkilökohtainen varaedustaja Leif Berglund Mikael Holmberg Sverker Engström Maj Björk Tarja Rinne Carita Henriksson Stig Lindell Hanna Järvinen Cornelius Colliander Oheismateriaali Ehdotus Kutsu liittokokoukseen ja Sydkustens landskapsförbund rf:n ääniluettelo Kaupunginhallitus valitsee yhdeksän edustajaa ja yhdeksän henkilökohtaista varaedustajaa Sydkustens landskapsförbund rf:n vuoden 2014 varsinaiseen liittokokoukseen. Sydkustens landskapsförbund rf:n vuoden 2014 varsinaisen liittokokouksen edustajiksi ja heidän henkilökohtaisiksi varajäseniksi nimettiin seuraavat henkilöt: Varsinainen edustaja Christer Friis Tommy Nymalm Sverker Engström Maj Björk Regina Koskinen Maria Lindell Tom Lindholm Kim Lindstedt Mona Lehtonen Henkilökohtainen varaedustaja Leif Berglund Mikael Holmberg Andreas von Bergmann Monica Hedström-Järvinen Tarja Rinne Carita Henriksson Widar Nyberg Hanna Järvinen Cornelius Colliander

21 2/ Kaupunginhallitus Tiedoksianto Valitut, Sydkustens landskapsförbund, palkanlaskija

22 2/ Kaupunginhallitus Paraisten kaupungin yleiset ennakkoäänestyspaikat vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa 796/ /2013 Kaupunginhallitus 23 Valmistelija Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Europarlamenttivaalit toimitetaan sunnuntaina 25. toukokuuta Ennakkoäänestys järjestetään Suomessa toukokuuta Kaupunginhallituksen on päätettävä yleisten ennakkoäänestyspaikkojen sijainnista sekä niiden aukiolopäivistä ja päivittäisistä aukioloajoista. Nämä tiedot on merkittävä kansalliseen äänestyspaikkarekisteriin viimeistään Liite 9 Luettelo yleisistä ennakkoäänestyspaikoista ja niiden aukioloajoista Ehdotus Kaupunginhallitus päättää, että Paraisten kaupungin yleiset ennakkoäänestyspaikat ovat oheisesta luettelosta ilmi käyvät äänestyspaikat, sekä päättää hyväksyä luettelossa esitetyt aukiolopäivät ja päivittäiset aukioloajat. Yhteysaluksilla toimitettavan ennakkoäänestyksen aikatauluja voidaan vielä tarkistaa, jos yhteysalusten aikataulut muuttuvat. Tiedoksianto Ehdotus hyväksyttiin. Keskusvaalilautakunta

23 2/ Kaupunginhallitus Äänestysalueiden vaalipäivän äänestyspaikat vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa 796/ /2013 Kaupunginhallitus 24 Valmistelija Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Kaupunginhallituksen on päätettävä äänestysalueiden vaalipäivän sunnuntain 25. toukokuuta 2014 äänestyspaikat europarlamenttivaaleissa. Liite 10 Luettelo Paraisten kaupungin vaalipäivän äänestyspaikoista vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa Ehdotus Tiedoksianto Kaupunginhallitus päättää, että vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa Paraisten kaupungin äänestysalueiden vaalipäivän äänestyspaikat ovat oheisesta luettelosta ilmi käyvät äänestyspaikat. Ehdotus hyväksyttiin. Keskusvaalilautakunta

24 2/ Kaupunginhallitus Paraisten kaupungissa vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa ennakkoäänestyspaikkoina toimivat laitokset 796/ /2013 Kaupunginhallitus 25 Valmistelija Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Vaalilain 9 :n mukaan ennakkoäänestyspaikkoja ovat sairaalat, ympärivuorokautista hoitoa antavat ja muut, kunnanhallituksen päätöksellä määrätyt sosiaalihuollon toimintayksiköt sekä rangaistuslaitokset. Näistä toimintayksiköistä käytetään yhteisnimitystä laitokset. Ennakkoäänestys laitoksessa toimitetaan vähintään yhtenä ja enintään kahtena päivänä vaalitoimikunnan määrääminä aikoina. Kaupunginhallituksen on päätettävä, missä laitoksissa vuoden 2014 europarlamenttivaalien ennakkoäänestys toimitetaan. Vaalitoimitsijoina toimivat kunkin kunta-alueen vaalitoimikunnat. Ehdotus Kaupunginhallitus päättää, että vaalitoimikunnat toimittavat vuoden 2014 europarlamenttivaalien ennakkoäänestyksen seuraavissa laitoksissa Paraisten kaupungissa: Kunta-alue Parainen Nauvo Korppoo Iniö Laitos Malmkullan vuodeosasto Turunmaan mielenterveyskeskus Terveyskeskuksen vuodeosasto Kårkullan hoitokoti Koivukodon palveluasunnot Grannasin palvelutalo Vanhainkoti Sateenkaari Aftonro Tiedoksianto Ehdotus hyväksyttiin. Keskusvaalilautakunta

25 2/ Kaupunginhallitus Eron myöntäminen sosiaali- ja terveysjohtaja Erja Wiili-Peltolalle 1071/ /2014 Kaupunginhallitus 26 Valmistelija Henkilöstöpäällikkö Peter Lindroos, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Sosiaali- ja terveysjohtaja Erja Wiili-Peltola on anonut eroa virkasuhteestaan. Palvelussuhteen viimeinen päivä on Viran julistaminen haettavaksi tässä vaiheessa ei ole tarkoituksenmukaista, koska laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä on vielä valmisteilla ja sen vuoksi on epäselvää, miten sosiaali- ja terveydenhuolto Paraisilla tulevaisuudessa järjestetään. Sosiaali- ja terveysosasto tarvitsee kuitenkin hallinnollisen johtajan mahdollisimman nopeasti. Ehdotus Tiedoksianto Sosiaali- ja terveysjohtaja Erja Wiili-Peltolalle myönnetään ero alkaen, virka täytetään määräajaksi asti. Ehdotus hyväksyttiin. Erja Wiili-Peltola, palkanlaskija Niklas Karlsson, henkilöstöpäällikkö Peter Lindroos, sosiaali- ja terveyslautakunta

26 2/ Kaupunginhallitus Osallistuminen yhteisen asiakaspalvelun pilottihankkeeseen 613/ /2013 Kaupunginhallitus 27 Valmistelija Liikennepäällikkö Christjan Brander, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Valtiovarainministeriö on laatinut mallin julkisen hallinnon yhteisen asiakaspalvelun järjestämisestä tulevaisuudessa. Asiakaspalvelu Yhdessä palvelut lähelle -hankkeessa on kaavailtu yhteisen asiakaspalvelun tarjoamista koko maassa. Lakiesitystä asiasta käsitellään eduskunnassa keväällä Esityksen mukaan kunnat vastaavat lakisääteiseksi muutettavan toiminnan perustamisesta ja ylläpitämisestä. Ajatuksena on, että 90 %:lla maan väestöstä olisi tulevaisuudessa palvelupiste enintään 40 kilometrin etäisyydellä. Kunnan ja valtion toimintojen yhteisen asiakaspalvelun on määrä käsittää sekä asiakaskäynnit, puhelinpalvelu että sähköiset etäpalvelut. Valtiovarainministeriön arvion mukaan asiakaskäynnit vähenevät tulevaisuudessa 30 %:lla. Lakisääteisen asiakaspalvelun kustannukset jaetaan valtion ja kunnan kesken siten, että valtio maksaa perusosan sekä suoritekohtaiset kustannukset valtion asiakaspalvelusta. Valtiovarainministeriö on käynnistänyt pilottihankkeen kerätäkseen kokemuksia asiakaspalvelupisteiden toimivuudesta testaamalla toimintamalleja, prosesseja, laitteistoja jne. Pilottihankkeeseen esitetään neljää osallistujakuntaa. Parainen on kutsuttu hankkeeseen ainoana kaksikielisenä kuntana. Hankkeen kokonaisbudjetti on euroa, mistä valtio vastaa kokonaisuudessaan. Hankeaika on yksi vuosi. Suunnitelmissa on, että kuntien oman asiakaspalvelun lisäksi pilottihankkeeseen osallistuvat seuraavat palveluntuottajat: poliisin lupaviranomainen, verovirasto, maistraatti, TE-toimisto, Kela ja mahdollisesti myös muita palveluntuottajia. Pilottihankkeeseen osallistumalla Parainen saa mahdollisuuden vaikuttaa toiminnan muotoutumiseen ja samalla kehittää omaa asiakaspalveluaan. Jos kaupunginhallitus päättää, että Parainen osallistuu pilottihankkeeseen, hankkeen toteuttamista varten asetetaan työryhmä. Kaupunki on edustettuna myös ministeriön hanketta suunnittelevassa työryhmässä. Tarkoituksena on, että hanke toteutetaan mahdollisuuksien mukaan ilman lisähenkilöstöä. Ehdotus Kaupunginhallitus päättää ilmoittaa valtiovarainministeriölle, että Paraisten kaupunki on kiinnostunut Asiakaspalvelu pilottihankkeeseen osallistumisesta. Ehdotus hyväksyttiin.

27 2/ Kaupunginhallitus Tiedoksianto Valtiovarainministeriö

28 2/ Kaupunginhallitus Kaupungintalon yleisten tilojen vuokrausohjeet 1041/ /2014 Kaupunginhallitus 28 Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Kaupungintalon yleiset tilat ovat ahkerassa käytössä. Tilat on tarkoitettu ensisijaisesti palvelemaan kaupungin omia työtekijöitä ja luottamuselimiä, mutta niitä vuokrataan myös ulkopuolisille vuokrausta koskevien ohjeiden mukaisesti. Mitä useammin tiloja annetaan vuokralle, sitä paremmin ne pitäisi siivota ja sitä suuremman työpanoksen se vaatii kaupungintalon vahtimestarilta. Yhdeksi erityiseksi ongelmaksi on muodostunut myös se, että tilan varaaja ei käytäkään tilaa ja vaatii jälkikäteen hyvitystä vuokralaskusta. Ohjeet eivät tältä osin ole olleet selkeät, ja tällaisen tilanteen selventämiseksi ohjeisiin ehdotetaankin nyt lisäystä. Kaupungintalon yleisten tilojen vuokrausohjeisiin tehtiin pieni tarkistus Jo tästä syystä maksuja on perusteltua tarkistaa ehdotetulla tavalla. Käytäessä ohjeita perusteellisemmin läpi on kuitenkin tullut ilmi, että maksuja pitäisi tarkistaa niin, että ne perustuvat selvään logiikkaan. Vuokrasummat ehdotetaan muodostettavan niin, että tilan vuokraamisesta koko päiväksi maksetaan maksu, joka on neljä kertaa jokaiselta alkavalta tunnilta maksettavan maksun suuruinen. Tämä koskee sekä maksullisista että maksuttomista tilaisuuksista perittäviä maksuja. Toinen merkittävä muutos on se, että jos tilan varausta ei peruuteta viimeistään kolme (3) päivää ennen vuokrauspäivämäärää, tilan varaaja on velvollinen maksamaan vuokran varaamastaan tilasta, vaikkei sitä olisi käytetty. Ja jotta vuokrauspäätös ehditään tehdä ja toimittaa sille, joka on anonut tilaa vuokralle, ja jotta vahtimestari ehtii suorittaa kaikki tarvittavat tiloihin ja lukkojen ohjelmointiin liittyvät toimenpiteet, tilat on varattava vähintään viikko etukäteen. Tilat voi kiireellisissä tapauksissa varata myös lyhyemmällä varoitusajalla, mutta aina se ei ole mahdollista. Tilat on sen vuoksi välttämätöntä varata hyvissä ajoin. Liite 11 Ehdotus uusiksi ohjeiksi Oheismateriaali Ehdotus Kaupunginhallituksessa hyväksytyt ohjeet Kaupunginhallitus hyväksyy ehdotuksen kaupungintalon yleisten tilojen uusiksi vuokrausohjeiksi. Kaupunginhallitus päättää, että ohjeita sovelletaan alkaen.

29 2/ Kaupunginhallitus Tiedoksianto Ehdotus hyväksyttiin. Tekstinkäsittelijä, kaupungintalon vahtimestari ja tiedotussihteeri, tiedotuspäällikkö, johdon sihteeri, kaupunginlakimies

30 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston kokouksessa 10. joulukuuta 2013 tehtyjen päätösten täytäntöön paneminen 1042/ /2014 Kaupunginhallitus 29 Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Ehdotus Kaupunginhallitus merkitsee alla mainitut täytäntöönpanopäätökset tiedoksi: 160 koskien periaatepäätöstä toimenpideohjelmasta Houtskarin kunta-alueen osalta on annettu tiedoksi kulttuurilautakunnalle, sivistyslautakunnalle, sivistyslautakunnan ruotsinkieliselle jaostolle, Houtskarin lautakunnalle ja sosiaali- ja terveyslautakunnalle. 161 koskien periaatepäätöstä toimenpideohjelmasta Iniön kunta-alueen osalta on annettu tiedoksi kulttuurilautakunnalle, sivistyslautakunnalle, sivistyslautakunnan ruotsinkieliselle jaostolle, Iniön lautakunnalle ja sosiaali- ja terveyslautakunnalle. 162 koskien periaatepäätöstä Nauvon ja Korppoon vuosiluokkien 7-9 sijoittamisesta on annettu tiedoksi sivistyslautakunnalle. 163 koskien periaatepäätöstä sosiaali- ja terveydenhuollon ratkaisuksi Nauvon ja Korppoon alueella on annettu tiedoksi sosiaali- ja terveyslautakunnalle. 164 koskien periaatepäätöstä kiinteistöjen myynnistä on annettu tiedoksi kiinteistöpäällikölle ja palvelutoiminnoille. 165 talousarviomuutoksesta ympäristöosaston investointitalousarvioon on annettu tiedoksi ympäristöosastolle ja talouspalveluille. 166 talousarviomuutoksesta vesihuoltolaitoksen investointitalousarvioon on annettu tiedoksi ympäristöosastolle ja talouspalveluille. 167 asuinkäyttöön tarkoitetun maan vuokraamisesta Väståbolands Hyreshus Ab - Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:lle palautettiin kaupunginhallitukselle. 168

31 2/ Kaupunginhallitus vesihuoltolaitoksen vuoden 2014 palvelu- ja liittymismaksutaksasta on annettu tiedoksi vesihuoltolaitokselle ja ympäristöosastolle. 169 ympäristöosaston taksojen ja maksujen tarkastamisesta on annettu tiedoksi ympäristöosastolle. 170 koskien Airiston vesiosuuskunnan anomusta toiminta-alueen vahvistamisesta on annettu tiedoksi Airiston vesiosuuskunnalle, Varsinais-Suomen ELY-keskukselle, Liedon kunnan ympäristöterveydenhuollolle, Kiinteistö Oy Saaristolaisairistolle, Suomen vesi-isännöinnille, ympäristönsuojelutoimistolle ja vesihuoltolaitokselle. 171 hallintosäännön muuttamisesta koskien rakennusluvan erityisten edellytysten ratkaisemista ja poikkeamispäätösten tekemistä - ratkaisuvallan siirtämisestä on annettu tiedoksi ympäristölautakunnalle, kaavoitusyksikölle ja rakennusvalvonnalle. 172 hallintosäännön muuttamisesta koskien ympäristölautakunnan, ympäristönsuojelupäällikön ja ympäristönsuojelutarkastajan ratkaisu- ja toimivaltaa on annettu tiedoksi ympäristölautakunnalle. 173 kaupunginvaltuuston kokouksessa 12. marraskuuta 2013 tehdyn vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttia koskevan päätöksen täytäntöön panemisesta on annettu tiedoksi talouspalveluille. 174 Tiedoksi merkityt ilmoitusasiat eivät anna kaupunginhallituksen puolelta aihetta toimenpiteisiin. 175 vuosien talousarvion ja taloussuunnitelman hyväksymisestä on annettu tiedoksi johtoryhmälle ja talouspalveluille. 176 Ehdotus koskien Carita Henrikssonin ja Kyösti Kurvisen aloitetta vanhustenhuollosta, kotisairaanhoidon ja kotihoidon yhteensovittamisesta sekä dementia-asumisen kasvavasta tarpeesta annetaan myöhemmin. Ehdotus hyväksyttiin.

32 2/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Fabian Karlgrenin ym. aloite valtuuston ja hallituksen kokouksista maksettavien kokouspalkkioiden alentamisesta Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto merkitsi seuraavan aloitteen tiedoksi: Kaupunginhallitus "Paraisten kaupungin vallitsevan taloudellisen tilanteen johdosta me allekirjoittaneet valtuutetut ehdotamme, että valtuuston ja hallituksen kokouksista maksettavia kokouspalkkioita alennetaan 10 prosentilla nykyisestä tasosta. Ehdotetun muutoksen tulee astua voimaan mahdollisimman pian." Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Aloitteen tarkoitus on hyvä, säästäminen taloudellisesti tiukassa tilanteessa. Luottamushenkilöille valtuuston kokouksiin osallistumisesta maksettaviin palkkioihin on vuonna 2013 budjetoitu euroa ja kaupunginhallituksen kokouksiin osallistumisesta maksettaviin palkkioihin euroa. Palkkioiden alentaminen 10 prosentilla toisi siten enintään euron euron = euron säästön. Summa on hyvin vaatimaton suhteessa siihen, että kaupungin vuotuinen säästötarve on 1,5-2 miljoonaa euroa. Palkkioiden alentaminen voidaan kuitenkin nähdä symbolisena tekona, joka näyttää tietä muille säästöille. Samaan aikaan on kuitenkin todettava, että palkkioita nostettiin 80 eurosta 100 euroon ja vastaavasti 60 eurosta 80 euroon sen jälkeen, kun oli kartoitettu yleinen palkkiotaso vertailukelpoisissa kunnissa. Bruttokokouspalkkiot voidaan hyvin perustein nähdä vaatimattomana korvauksena kaikesta siitä ajasta, jonka luottamushenkilöt käyttävät tehtäviensä hoitamiseen. Ja veronpidätyksen ja ns. puolueveron vähentämisen jälkeen palkkiosta on jäljellä huomattavasti pienempi summa luottamushenkilölle korvauksena työpanoksesta. Nykyisiä kokouspalkkioita voidaan pitää sangen kohtuullisena korvauksena siitä työstä, jota kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsenet tekevät kuntalaisten hyväksi. Säästämispanos tulisi sen vuoksi keskittää rakenteellisiin toimenpiteisiin, jotka tuovat pitkäaikaisia säästöjä ja lisäävät tuottavuutta kaupungin organisaatiossa. Ehdotus Kaupunginhallitus antaa tämän selvityksen vastauksena aloitteeseen.

33 2/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto merkitsee selvityksen tiedoksi ja toteaa asian aloitteena loppuun käsitellyksi. Ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginvaltuusto Keskustelun kuluessa Janne Ahonen ehdotti Jarmo Takatuvan kannattamana, että palkkio jokaisesta kokouksesta on 1 euro. Keskustelun kuluessa Fabian Karlgren ehdotti, että kaupunginvaltuusto päättää, että kaupunginhallitus valmistelee hallintosäännön muuttamisen niin, että hallituksen ja valtuuston kokousten palkkioita alennetaan nykyisestä 100 eurosta 90 euroon. Uudet kokouspalkkiot tulevat voimaan 1. tammikuuta 2014 alkaen. Keskustelun kuluessa Nina Söderlund ehdotti Carita Henrikssonin kannattamana, että asia pannaan pöydälle. Puheenjohtaja totesi, että Nina Söderlund oli tehnyt kannatetun pöydällepanoehdotuksen ja että kaupunginvaltuuston on sen vuoksi äänestettävä asian käsittelyn jatkamisesta ja pöydällepanosta. Käsittelyn jatkamista kannattava äänestää Jaa ja pöydällepanoa kannattava äänestää Ei. Äänestys suoritetaan äänestyslaitteella. Kaupunginvaltuusto hyväksyi puheenjohtajan ehdottaman äänestysmenettelyn. Äänestyksessä annettiin Jaa-ääniä 34 Ei-ääniä 9 Liite 1 Äänestyspöytäkirja Keskustelun kuluessa Andreas Johansson ehdotti Kaj-Johan Karlssonin kannattamana, että asia palautetaan. Puheenjohtaja totesi, että Andreas Johansson oli tehnyt kannatetun palautusehdotuksen ja että kaupunginvaltuuston on sen vuoksi äänestettävä asian käsittelyn jatkamisesta ja palauttamisesta. Käsittelyn jatkamista kannattava äänestää Jaa ja palauttamista kannattava äänestää Ei. Äänestys suoritetaan äänestyslaitteella.

34 2/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto hyväksyi puheenjohtajan ehdottaman äänestysmenettelyn. Äänestyksessä annettiin Jaa-ääniä 14 Ei-ääniä 28 Äänestämättä jätti 1 Liite 2 Äänestyspöytäkirja Kaupunginhallitus Puheenjohtaja totesi, että kaupunginvaltuusto on päättänyt palauttaa asian. Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Kaupunginhallituksen käsitellessä Fabian Karlgrenin ynnä muiden aloitetta valtuuston ja hallituksen kokouksista maksettavien kokouspalkkioiden alentamisesta esille nousi ajatuksia siitä, että kaikkien luottamushenkilöiden kokouspalkkioita tulisi käsitellä samalla tavoin niin, ettei pelkästään kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen palkkioita alennettaisi. Lisäksi peräänkuulutettiin kokonaisselvitystä kokonaiskustannusvaikutuksista. Kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle esitellyssä selvityksessä osoitettiin, että kokouspalkkioiden alentaminen 10 eurolla/luottamushenkilö/kokous toisi yhteensä euron säästön kokousta kohden kaikki toimielimet yhteenlaskettuna. Jos palkkiota alennettaisiin 20 eurolla, kokonaissäästö olisi euroa kokousta kohden. Toinen selvitys tehtiin toteutuneiden keskimääräisten kokouspalkkioiden pohjalta. Kaikkien luottamuselinten yhden kokouksen loppusumma on keskimääräisen hinnan mukaan laskettuna euroa ennen palkkioiden korotusta ja euroa palkkioiden korotuksen jälkeen. Erotus olisi euroa. Jos kokouspalkkioita ei alenneta, vaan kaupunginhallitus pitää kaksi kokousta vähemmän, säästöä tulee keskimääräisten kustannusten mukaan laskettuna 2 x euroa = euroa vuodessa, kun taas kaupunginvaltuustolla yksi kokous vähemmän säästää euroa. Yhteenlaskettu säästö on tällöin euroa. Jos palkkioita ei alenneta, mutta kaikki muut luottamuselimet pitävät yhden kokouksen vähemmän, yhteenlaskettu säästö on keskiarvolaskelman mukaan

35 2/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus euroa vuodessa. Tällöin kokonaissäästö palkkioista on euroa vuodessa. Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan rakenteellisena säästötoimenpiteenä vähentää vuodesta 2014 alkaen kokousten määrän yhdeksään ja ehdotti, että kaupunginhallitus vähentää kokousten määrän viiteentoista ja että muut luottamuselimet vähentävät kokousten määrää ainakin yhdellä. Ehdotus Kaupunginhallitus antaa tämän selvityksen vastauksena aloitteeseen. Kaupunginvaltuusto merkitsee selvityksen tiedoksi ja toteaa asian aloitteena loppuun käsitellyksi. Ehdotus hyväksyttiin.

36 2/ Kaupunginhallitus Eri lautakuntien, jaostojen ym. viranomaisten pöytäkirjojen tiedoksi merkitseminen Kaupunginhallitus 31 Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Folke Öhman, puh Seuraavat pöytäkirjat on toimitettu kaupungin hallitukselle: Iniön lautakunta, Houtskarin lautakunta, Seuraavat viranhaltijapäätökset on toimitettu kaupunginhallituk selle: Kaupunginjohtaja: - nro 1/ , jonka mukaan sosiaalipalveluyksikölle on myönnetty lupa palkata sosiaalityöntekijän sijainen (40 %) ajaksi nro 2/ , jonka mukaan kiinteistökysymyksiä pohtimaan on asetettu sisäinen työryhmä kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti. Työryhmään on nimitetty: Patrik Nygrén, puheenjohtaja, Seppo Pihl, Susanna Lönnberg, Tomas Eklund ja Annukka Koskinen. - nro 3/ , jonka mukaan ympäristöosaston organisaatiomuutoksia pohtimaan on asetettu sisäinen työryhmä. Työryhmään on nimitetty: Andreas Johansson, Carl-Sture Österman, Manne Carla, Merja Kaarto, Kurt Lundqvist ja Peter Lindroos. - nro 4/ , jonka mukaan pakolaiskysymyksiä pohtimaan on asetettu sisäinen työryhmä. Työryhmään on nimitetty: Pia Hotanen, puheenjohtaja, Minna Lindroos, Oili Söderblom ja Hedda Mattsson. - nro 5/ , jonka mukaan hammashoidolle on myönnetty lupa julistaa haettavaksi hammaslääkärin sijaisuus. - nro 6/ , jonka mukaan Johanna Järnströmin työsopimusta Paraisten nuorisotalolla toimivana vapaa-aikaohjaajana jatketaan asti. - nro 7/ , jonka mukaan Christer Friisin ym. aloite ELY-keskuksen yhteysalusliikennehankinnoista Paraisten saaristossa on lähetetty valmisteltavaksi liikennepäällikkö Christjan Branderille. - nro 8/ , jonka mukaan Cornelius Collianderin ym. aloite kotieläinten käyttämisestä kaupungin toiminnoissa on lähetetty valmisteltavaksi vanhustyön päällikölle Gun Sirénille. - nro 9/ , jonka mukaan Helena Särkijärven ym. aloite lähiruoan käyttöä edistävän hankkeen käynnistämiseksi Paraisten kaupungissa on lähetetty valmisteltavaksi ruokapalvelupäällikkö Niina Isbergille. - nro 10/ , jonka mukaan Janne Ahosen ym. aloitteen kuntaliitosta koskevan selvitystyön aloittamisesta Kaarinan kaupungin kanssa valmistelee kaupunginjohtaja Folke Öhman. - nro 11/ , jonka mukaan Nina Söderlundin ym. aloite etuajoperiaatteita koskevan keskustelutilaisuuden järjestämisestä ELY-keskuksen edustajien kanssa on lähetetty valmisteltavaksi liikennepäällikkö Christjan Branderille. - nro 12/ , jonka mukaan Nina Taxell-Ahlbäckin tehtävänimike

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2011 1 Iniön lähipalvelulautakunta TID - AIKA 10.06.2011 kl. 16:00-17:35 PLATS - PAIKKA Aluekonttori 10 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 11 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen

Lisätiedot

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta Kaupunginhallitus 36 09.02.2015 Kaupunginhallitus 120 20.04.2015 Kaupunginvaltuusto 39 05.05.2015 Selvitys Paraisten kaupungin perusopetuksen kouluverkosta 1501/12.00.00.01/2014 Kaupunginhallitus 09.02.2015

Lisätiedot

Esitettyihin valitusperusteisiin kaupunginhallitus antaa seuraavan selvityksen:

Esitettyihin valitusperusteisiin kaupunginhallitus antaa seuraavan selvityksen: Kaupunginhallitus 156 23.06.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 77 28.08.2014 Selvitys Turun hallinto-oikeudelle Cornelius Collianderin ym. valituksen johdosta koskien sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstä

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 4

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 4 1/2014 1 Kaupunginhallitus TID - AIKA 13.01.2014 kl./klo 15:00-18:40 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 29 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 58

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 29 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 58 4/2015 55 TID - AIKA 13.08.2015 kl./klo 15:00-17:25 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 29 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 57 30 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Vesihuoltolaitoksen taksan tarkistaminen

Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Vesihuoltolaitoksen taksan tarkistaminen Ympäristölautakunta 179 16.11.2016 Kaupunginhallitus 258 28.11.2016 Kaupunginvaltuusto 130 13.12.2016 Vesihuoltolaitoksen taksan tarkistaminen 3476/02.05.00.00/2016 Ympäristölautakunta 16.11.2016 179 Valmistelija

Lisätiedot

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta PARGAS STAD PARAISTEN KAUPUNKI UTDRAG UR PROTOKOLL OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 29 27.02.2017 Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 132 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 265. 133 Pöytäkirjatarkastajien valitseminen 266

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 132 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 265. 133 Pöytäkirjatarkastajien valitseminen 266 7/2015 263 Kaupunginhallitus TID - AIKA 25.05.2015 kl./klo 15:00-17:58 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 132 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 265 133 Pöytäkirjatarkastajien

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 114 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 252. 115 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 253

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 114 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 252. 115 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 253 7/2016 249 Kaupunginhallitus TID - AIKA 06.06.2016 kl./klo 15:00-19:16 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo 114 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 252 115 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 58 21.03.2016 Kaupunginhallitus 73 04.04.2016. Kirjelmä Paraisten kaupungin sosiaalitoimesta 2819/01.00.00.

Kaupunginhallitus 58 21.03.2016 Kaupunginhallitus 73 04.04.2016. Kirjelmä Paraisten kaupungin sosiaalitoimesta 2819/01.00.00. Kaupunginhallitus 58 21.03.2016 Kaupunginhallitus 73 04.04.2016 Kirjelmä Paraisten kaupungin sosiaalitoimesta 2819/01.00.00.01/2016 Kaupunginhallitus 21.03.2016 58 Valmistelija Kaupunginjohtaja Patrik

Lisätiedot

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys Ohjausryhmä 1 / 2014 10.4.2014 1 _ Kokousaika: Torstai 10. huhtikuuta 2014 klo 15.00 Kokouspaikka: Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Kutsutut: Ted Bergman Markku Orell Cornelius

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

Nykyaikaisen lumitykin, jonka enimmäiskapasiteetti on noin 60 m 3 /h, kustannusarvio on noin 18 000 euroa, alv. 0 %. Lisäksi tulevat vielä

Nykyaikaisen lumitykin, jonka enimmäiskapasiteetti on noin 60 m 3 /h, kustannusarvio on noin 18 000 euroa, alv. 0 %. Lisäksi tulevat vielä Kulttuurilautakunta 55 10.10.2007 Kulttuurilautakunta 22 05.06.2008 Kaupunginhallitus 160 24.06.2008 PARGAS IF:N HIIHTOJAOSTON ANOMUS KAUPUNGILLE MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMISESTÄ UUDEN LUMITYKIN HANKINTAA VARTEN

Lisätiedot

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina Sosiaali- ja terveyslautakunta 15 30.01.2017 Kaupunginhallitus 61 27.03.2017 Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina 2017-2018 47/05.02.24/2017 Sosiaali-

Lisätiedot

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan:

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan: Byggnämnden/Rakennuslautakunta 70 26.08.2015 Kaupunginhallitus 250 26.10.2015 Ehdotus Paraisten kaupungin rakennusjärjestyksen uudistamiseksi Byggnämnden/Rakennuslautakunta 26.08.2015 70 Valmistelija V.t

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 31 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 84. 32 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 85

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 31 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 84. 32 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 85 3/2016 80 Kaupunginvaltuusto TID - AIKA 03.05.2016 kl./klo 17:00-19:30 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupunginvaltuusto, Komentosilta 31 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 84 32 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Brännskärin ranta-asemakaava osalle tilasta 1:0 Brännskär Brännskärin kylässä Nauvossa

Brännskärin ranta-asemakaava osalle tilasta 1:0 Brännskär Brännskärin kylässä Nauvossa Ympäristölautakunta 19 30.01.2013 Ympäristölautakunta 38 11.03.2015 Ympäristölautakunta 116 17.08.2016 Kaupunginhallitus 181 05.09.2016 Kaupunginvaltuusto 76 20.09.2016 Brännskärin ranta-asemakaava osalle

Lisätiedot

Kertyneen ylijäämän arvioidaan suunnitelmavuoden 2019 jälkeen olevan 11,2 miljoonaa euroa.

Kertyneen ylijäämän arvioidaan suunnitelmavuoden 2019 jälkeen olevan 11,2 miljoonaa euroa. Kaupunginhallitus 250 28.11.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018-2019 taloussuunnitelma 3250/02.02.00/2016 Kaupunginhallitus 28.11.2016 250 Valmistelija Talouspäällikkö Maija Elenius, puh. 040

Lisätiedot

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) PORIN KAUPUNGIN H A L L I N T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

2 Kokouspalkkiot 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista maksetaan luottamushenkilöille ja viran- ja toimenhaltijoille seuraavasti:

2 Kokouspalkkiot 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista maksetaan luottamushenkilöille ja viran- ja toimenhaltijoille seuraavasti: Valtuusto 10.12.2012 50 1 (6) LAUKAAN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuuston kokouksessa Voimaantulo 1.1.2013 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESKALLELSE KOKOUSKUTSU

SAMMANTRÄDESKALLELSE KOKOUSKUTSU 3/2011 1 TID - AIKA 04.07.2011 klo 18:00 PLATS - PAIKKA Nauvon aluekonttori 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 27 Pöytäkrijantarkastajien valitseminen 3 28 Ilmoitusasiat 4 29

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys PÖYTÄKIRJA Ohjausryhmä 1 / 2013 14.11.2013 1 Kokousaika: Torstai 14. marraskuuta 2013 klo 16.00 18.10 Kokouspaikka: Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo Kutsutut: x Ted Bergman x Cornelius Colliander, klo

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 Kokousaika 20.01.2016 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Kokousaika 19.12.2012 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Yhteispalvelupiste KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 124. 51 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 125

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 124. 51 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 125 4/2015 121 Kaupunginvaltuusto TID - AIKA 16.06.2015 kl./klo 17:00-19:55 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Komentosilta 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 124 51 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 4. joulukuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 4. joulukuuta 2015 11/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 24. marraskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Päättäjät Muut Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

60 Kaupungin nimi 126

60 Kaupungin nimi 126 3/2008 119 Kaupunginhallitus TID - AIKA 16.12.2008 klo 16:30-16:50 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 56 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 122 57 valitseminen 123 58

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Sääntö 1 (5) Tehtävä 00.01.02 Asianro 76/2013 1.7.2013

Kuopion kaupunki Sääntö 1 (5) Tehtävä 00.01.02 Asianro 76/2013 1.7.2013 Kuopion kaupunki Sääntö 1 (5) Kuopion kaupungin Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussääntö Muutokset hyväksytty kaupunginvaltuustossa 12.5.2008, voimassa 1.7.2008 ja 1.1.2009 lukien. Muutokset hyväksytty

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 21.10.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 21.10.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 21.10.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 27.10.2014-28.11.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

Hallintosääntö. Ylöjärven kaupunki. Kaupunginvaltuusto hyväksynyt x.x.2014 Voimaantulo 01.01.2015 I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET

Hallintosääntö. Ylöjärven kaupunki. Kaupunginvaltuusto hyväksynyt x.x.2014 Voimaantulo 01.01.2015 I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 (8) Ylöjärven kaupunki Hallintosääntö Kaupunginvaltuusto hyväksynyt x.x.2014 Voimaantulo 01.01.2015 I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja kaupungin johtosäännöt Hallintosäännössä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44. Riihikosken terveysasema, ruokasali. Osallistujat

Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44. Riihikosken terveysasema, ruokasali. Osallistujat Yhtymähallitus 23.05.2012 41 Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44 Kokouspaikka Osallistujat Päätöksentekijät Muut osallistujat Riihikosken terveysasema, ruokasali Vähä-Rahka Jouko Tanner-Penttilä Hannele

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus Sosiaali- ja terveyslautakunta 30 09.03.2017 Kaupunginhallitus 93 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 35 09.05.2017 75/00.04.00/2017, 200/05.07/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 09.03.2017 30 Valmistelija

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Sisällysluettelo PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala 1 2 Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset 1 4 Vuosipalkkiot

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

Tarkastustarkastuslautakunta

Tarkastustarkastuslautakunta Kinnulan kunnan Tarkastustarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNNAN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Kokousaika: to 3.9.2009 klo 13.00-15.55. Kokouspaikka: Kinnulan kunnanvirasto jäsen varajäsen Läsnä: Rauno

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Haminan kaupunginvaltuusto 1.9.2015 Sisällysluettelo 1 Soveltamisala... 1 2 Kokouspalkkiot... 1 3 Vuosipalkkiot... 2 4 Luottamushenkilösihteerin palkkio... 3 5 Toimituspalkkio...

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma

Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveyslautakunta 103 13.10.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 110 19.10.2015 Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 23. 12 Pöytäkirjantarkastajien valinta 24

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 23. 12 Pöytäkirjantarkastajien valinta 24 2/2016 20 Sivistyslautakunta TID - AIKA 02.03.2016 kl./klo 16:30 PLATS - PAIKKA Kaupungintalo, Skanssi 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 23 12 Pöytäkirjantarkastajien valinta 24

Lisätiedot

LAPPAJÄRVEN KUNTA LAPPAJÄRVEN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ

LAPPAJÄRVEN KUNTA LAPPAJÄRVEN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ LAPPAJÄRVEN KUNTA LAPPAJÄRVEN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Sisältö 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 4 4 Vuosipalkkiot... 4 5 Esittelijän ja sihteerin palkkio...

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Espoon kaupungin luottamushenkilöiden 8.3. 1 (6) ESPOON KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Valtuusto 10.12.2012 Voimaan 1.1.2013 Viimeksi muutettu Valtuusto 28.1.2013 Voimaan 28.1.2013

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKI- 041 00 LÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1 T:\JOHTSÄÄN\Luottamush.palkkio- ja matkustussääntö

RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKI- 041 00 LÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1 T:\JOHTSÄÄN\Luottamush.palkkio- ja matkustussääntö LÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1 RAISION KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1 SOVELTAMISALA Kaupunginvaltuuston 26.11.2001 hyväksymä, voimaantulo 1.1.2002, kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi Järjestelytoimikunta 32 07.05.2008 Järjestelytoimikunta 67 10.09.2008 Järjestelytoimikunta 83 01.10.2008 Järjestelytoimikunta 88 22.10.2008 HALLINTOSÄÄNNÖN HYVÄKSYMINEN 55/01/010/2008 JÄRJTOIM 32 Liite

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015 MUONION-ENONTEKIÖN ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Kokousaika To 29.10.2015 klo 19.00 19.32 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Muonion kunnasta: Hietala Kosti, I vpj. Kangosjärvi Ulla-Maija

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 429 Kokousaika 14.12.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 264 265 266 267 268 269 270 271 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kunnanviraston Yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kunnanviraston Yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 5.10.2010 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston Yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 30.9.2013 1 Soveltamisala Kajaanin kaupungin luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 Kokousaika Tiistai 29.3.2011 kello 16.30 18.29 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät/läsnä Henkilökohtaiset varajäsenet Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN

PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN 1551/34.340/2006 KHALL 28.02.2007 79 Liitteet B3-6 Talousjohtaja: Pargas Idrottsförening rf

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 16.00 21.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KAARINAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ

KAARINAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ KAARINAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala... 1 2 Kokouspalkkiot... 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 1 4 Vuosipalkkiot... 2 5 Sihteerin ja esittelijän palkkiot... 2 6 Katselmus,

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN P A L K K I O S Ä Ä N T Ö. Kaupunginvaltuuston 15. päivänä joulukuuta 2008 hyväksymä. Voimassa 1.1.2009 alkaen.

VANTAAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN P A L K K I O S Ä Ä N T Ö. Kaupunginvaltuuston 15. päivänä joulukuuta 2008 hyväksymä. Voimassa 1.1.2009 alkaen. 1 VANTAAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN P A L K K I O S Ä Ä N T Ö Kaupunginvaltuuston 15. päivänä joulukuuta 2008 hyväksymä. Voimassa 1.1.2009 alkaen. I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

Lup.1. HELSINGIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä toukokuun 5 p:nä 2010

Lup.1. HELSINGIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä toukokuun 5 p:nä 2010 Lup.1 HELSINGIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä toukokuun 5 p:nä 2010 1 Soveltaminen Kaupungin luottamushenkilöille maksetaan palkkiota ja korvauksia luottamustoimen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4. 2 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 5

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4. 2 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 5 1/2015 1 Kaupunginhallitus TID - AIKA 12.01.2015 kl./klo 14:00-17:10 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 73 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 169. 74 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 170

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 73 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 169. 74 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 170 5/2014 167 Kaupunginhallitus TID - AIKA 31.03.2014 kl./klo 15:00-17:40 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 73 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 169 74 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22 Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 24 15 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 25 16 TYÖNTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki. 1(7) VAASAN SAIRAANHOITOPIIRI 1.1.2012 PERUSSOPIMUS 1. LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki. 2 Tehtävät

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2.

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. Mikkeli Pöytäkirja 5/2017 1 (9) Aika 19.12.2017, klo 16:00-18:45 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 278 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 547. 279 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 548

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 278 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 547. 279 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 548 15/2015 545 Kaupunginhallitus TID - AIKA 14.12.2015 kl./klo 15:00-16:40 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 278 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 547 279 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2014 1 Työsuojelutoimikunta 18.06.2014 Aika 18.06.2014 klo 12:15-13:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 30 ILMOITUSASIAT 2 31 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 Kokousaika 8.10.2013 klo 18.00 21.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi

Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi Kaupunginhallitus 214 20.10.2014 Kaupunginhallitus 235 03.11.2014 Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi 1466/10.03.02/2014 Kaupunginhallitus 20.10.2014

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00 Sivistyslautakunta 28.4.2015 43 Kokousaika 28.4.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Pieksämäen kaupunki LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

Pieksämäen kaupunki LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Pieksämäen kaupunki LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala 1 2 Kokouspalkkiot.. 1 3 Toimituspalkkiot. 1 4 Samana päivänä pidetyt kokoukset.. 2 5 Vuosipalkkiot..

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 18 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 39. 19 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 40

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 18 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 39. 19 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 40 2/2016 36 Kaupunginhallitus TID - AIKA 15.02.2016 kl./klo 15:00-19:40 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 18 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 39 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 7.3.2016 Voimaantulopäivä 1.4.2016 Soveltamisala 1 Luottamushenkilölle suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2008 1 Vesihuoltolaitoksen johtokunta 11.06.2008 TID - AIKA 17:30 PLATS - PAIKKA Kaupungintalo / Ohjaamo 17 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 3 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 18 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2014 KOKOUSAIKA 17.06.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 92 93 94 95 96 97 46 98 99

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2010 Kirkkoneuvosto 2.2.2010 2. KOKOUSAIKA tiistaina 2. päivänä helmikuuta 2010

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2010 Kirkkoneuvosto 2.2.2010 2. KOKOUSAIKA tiistaina 2. päivänä helmikuuta 2010 Kirkkoneuvosto 2.2.2010 2 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2010 KOKOUSAIKA tiistaina 2. päivänä helmikuuta 2010 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen Tuula Kauppinen,

Lisätiedot

1 SOVELTAMISALA...2 2 KOKOUSPALKKIOT...2 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET...2 4 VUOSIPALKKIOT...3 5 SIHTEERIN PALKKIO...3

1 SOVELTAMISALA...2 2 KOKOUSPALKKIOT...2 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET...2 4 VUOSIPALKKIOT...3 5 SIHTEERIN PALKKIO...3 ULVILAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 10.10.2005 Voimaantulo: 1.1.2006 SISÄLLYSLUETTELO 1 SOVELTAMISALA...2 2 KOKOUSPALKKIOT...2 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET...2 4 VUOSIPALKKIOT...3 5 SIHTEERIN

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

KEURUUN KAUPUNKI Luottamushenkilöiden palkkiosääntö KEURUUN KAUPUNKI Luottamushenkilöiden palkkiosääntö 1.1.2013 lukien Valtuusto hyväksynyt 17.12.2012 KEURUUN KAUPUNKI 2 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty Valtuustossa 17.12.2012 Voimaantulo

Lisätiedot

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena.

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena. RÄYSKÄLÄN LENTOKENTTÄALUEEN OSAYLEISKAAVAN LAATIMINEN Kunnanhallitus 30.3.2015 ( 79): Metsähallituksen ja Puolustusvoimien suorittamien harjoitusalueiden vaihdon myötä uusien maanvuokra-alueiden saaminen

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussääntö. Voimaantulo 1.1.2013

Oulun kaupunki. Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussääntö. Voimaantulo 1.1.2013 Oulun kaupunki Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 118 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto 16.4.2015. Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30. Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto 16.4.2015. Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30. Osallistujat Päätöksen tekijät 41 Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Kurki Anna-Maija Luukas Mari-Anne

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 12.11.2012 14 9.12.2013 251

SAVONLINNAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 12.11.2012 14 9.12.2013 251 SAVONLINNAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 12.11.2012 14 9.12.2013 251 Voimaantulo 1.1.2014 1 1 Soveltamisala Luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 27.10.2015 klo 17.30 20.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 21.3.2013 NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja

Lisätiedot

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa HUMPPILAN KUNTA KUNNANHALLITUS 15/2012 KOKOUSAIKA Maanantai 13.8.2012 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 169 170 171 172 Liite 18 173 Liite 19 174 175 176 Liite 20 177 Liite 21 178 179

Lisätiedot