Uksein kesäkukka. Tervetuloa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uksein kesäkukka. Tervetuloa."

Transkriptio

1 Uksein kesäkukka Uksein kesäkukka on avoinna aamusta iltaan joka päivä juhannukseen asti. Meiltä myös hautojen hoitosopimukset, hautakukat, suunnittelu. Kesäkahvilamme tarjoaa asiakkaille kahvit. Tervetuloa. Oxöntie 88, Tornio, Pirkkiö, puh

2 1 Uksein kesäkukkahinnasto 2019 Samettikukka Bonanza Flame Hinta alkaen 3 e Korkeus n.15 cm. Luotettava ja helppo kesäkukka, joka kestää sadetta ja tuulta. Kaunis sekaistutuksissa. Viihtyy kaikilla kasvupaikoilla läpäisevässä, multavassa kasvualustassa. Vältä liian typen antamista. Samettikukka Durango mixture Hinta alkaen 3 e Korkeus cm. Käytä hyvää, ravinteikasta, kuohkeaa multaa. Samettikukka on resistentti kasvitaudeille ja tuholaisille. Lannoitetaan vähätyppisellä ravinteella joka toinen viikko. Nypi kuihtuneet kukat pois. Lobelia Riviera White Hinta alkaen 3 e Korkeus 10 cm, kastelulannoitus 1-2 krt viikko. Kukkii koko kesän

3 2 Sinilobelia, Kristallipalatsi Hinta alkaen 3 e Sinilobelia on pystykasvuinen, mätästävä ja myöhemmin hieman riippuva kesäkukka, jota käytetään koristeena kasviryhmien reunoilla. Sinilobelia on tiheäkasvuinen ja -kukkainen, cm korkea kasvi. Kastelulannoite1-2 krt viikossa. Ahkeraliisa California Cool mix Hinta alkaen 4 e Ahkeraliisa sopii erinomaisesti esimerkiksi amppeleihin, parvekelaatikkoon, kukkapenkkiin ja kotiin valoisalle ikkunalle. Lannoitus kerran viikossa kastelulannosta. Ahkeraliisa vaatii kesällä runsaasti vettä koko kasvukauden ajan. Kastele varovasti etteivät kukat vahingoitu. Enkelinkukka Hinta alkaen 4 e Korkeus on noin 25-30cm, sopii sekä ryhmäkasviksi että ruukkuistutuksiin. Kukkii runsaasti läpi kesän vähällä hoidolla. Kastelu kerran viikossa kastelulannoitteella.

4 3 Leijonankita Snapshot Appleblossom Hinta alkaen 3 e Leijonankita on runsaasti- ja pitkään kukkiva, helppohoitoinen kesäkukka. Se kukkii toukokuusta lokakuulle. Leijonankidat viihtyvät auringossa ja ovat säänkestäviä. Ne kestävät kohtalaista tuulta ja sadetta. Leijonankita kestää syksyllä hyvin kylmää, jopa hallaa. Kasvualusta saa olla ravinteikas ja ilmava. Kukkii runsaasti jo taimivaiheessa, kukinnot ovat tiiviit ja kukat kookkaat. Kukinta uusiutuu hyvin, ja jatkuu yhtäjaksoisemmin kuin useimpien muiden lajikesarjojen kukinta. Korkeus 25 cm. Petunia Grandiflora Nexus mix, Hinta alkaen 3 e Aikainen ja matala, suurikukkainen lajikesarja. Sarjan lajikkeet ovat keskenään tasaisia. Kukka on kookas, taimi kehittää useita kukkia kerrallaan jo taimivaiheessa. Petunia tarvitsee säännöllistä kastelua ja lannoitusta, jotta se jaksaa kukkia koko kesän.

5 4 Punakosmoskukka Sonata mix Hinta alkaen 4 e Helposti viljeltävä, tiiviskasvuinen lajikesarja. Komea ryhmäkasvi, sopii hyvin myös ruukkuviljelyyn. Suurikukkainen, kukkii runsaasti. Korkeus 55 cm. Lumihiutale snowtopia Hinta alkaen 5 e Valkoisia pikkukukkia kasvaa pitkin varsia. Aikainen. Kukkii runsaasti koko kauden. Erittäin hyvä sidoskasvi amppeliin tai laatikkoon. Lumihiutale on parhaimmillaan puolivarjossa ja varjossa, mutta se viihtyy myös auringossa. Liian lämpimässä ja paahteessa se kärsii ja kukki huonosti. Lumihiutale pitää ravinteikkaasta ja ilmavasta kasvualustasta.

6 5 Petunia grandiflora mix Hinta 3e Perinteinen matala petunia käy moneen, astioihin, penkkeihin, lannoitus säännöllisesti kastelu lannoituksella 1-2 krt vk. Kukkii koko kesän. Lyhtykoiso Hinta alkaen 8 e Lyhtykoiso kasvaa cm korkeaksi kasviksi. Lyhtykoiso leviää maarönsyillä. Heinäkuussa avautuvat pienet, valkoiset kukat, jotka muistuttavat perunan kukkaa. Kukinnan jälkeen marjojen suojaksi kehittyvät ensin vihreät siemenkodat, jotka saavat värinsä syksyn edetessä. Oranssi, kirsikkamainen marja on täysin kypsänä syötävä mutta raakana sisältää myrkyllistä solaniinia. Lyhtykoisoa voidaan viljellä monivuotisena, seisovaa vettä se ei juuristossa siedä. Sopivin maaperä ja kasvupaikka lyhtykoisolle on kalkkipitoinen, multava, kostea sekä puolivarjoinen tai aurinkoinen. Istutusväli on 40 cm. Värinokkonen (Coleus Blumei) Hinta alkaen 3 e Kaunis täydentäjä kukkaryhmiin ja astioihin. Helppohoitoinen. Valoisassa paikassa värit pysyvät kirkkaina. Niukka lannoitus.

7 6 Hopeaheinä Hinta alkaen 4e Koristeheinä, joka muodostaa tuuheita, matalia, sinihopeisia tupsuja. Sarviorvokki Hinta alkaen 4 e Vaaleansininen sarviorvokki, monivuotinen, kukkii iloisesti koko kesän. Lannoitus kastelulannoitteella säännöllisesti. Kesäasteri Hinta alkaen 3 e Kukkii iloisesti koko kesän, helppohoitoinen, viihtyy valoisassa paikassa, Säännöllinen lannoitus.

8 7 Koristekaali Hinta alkaen 4 e Näyttävä ryhmissä, pakkasiin asti kestää, katkaise kukkavarsi pois, niin koristekaali pysyy kauniina. Kasvihuonekurkku Tasty green Hinta alkaen 5 e Pitkähedelmäinen lajike. Partenokarppinen lajike, jonka kukat kehittyvät ilman pölytystä. Hedelmät hyvänmakuisia, pitkähedelmäisiä. Tarvitsee runsaasti vettä ja ravinteita. Voi istuttaa kesällä ulos. Mäkimeirami eli oregano Hinta 4 e Mäkimeirami on suosittu mauste italialaisessa keittiössä (erityisesti pizzassa) ja kreikkalaisessa keittiössä, mutta vanha kansa käytti mäkimeiramia kalamausteena erityisesti silakan seurana. Maustehyllyjen oregano on sekoite, johon käytetään mäkimeiramin versojen ohella lähisukuisia maustemeiramia (Origanum majorana)

9 8 Tuuheakasvustoinen mäkimeirami eli oregano sopii viljeltäväksi puutarhassa sekä koristeellisuutensa että hyödynnettävyytensä vuoksi. Mäkimeirami sopii myös vaikkapa amppelikasviksi tai parvekelaatikkoon, suurissa ruukuissa sateen suojassa kasvatettuna se voi hyvin suojattuna menestyä talven yli. Timjami Hinta 4 e Ruoanlaittoon timjami sopii erinomaisesti, sillä sen maku ei juurikaan häviä kuumennettaessa. Timjami sopii erityisesti viinipohjaisiin patoihin ja kastikkeisiin. Sitä voi käyttää myös yrttiteessä ja esimerkiksi juustonmarinoinnissa. Timjamin pienet kukat sopivat salaatteihin ja ruuan koristeluun. Timjami sisältää runsaasti haihtuvia öljyjä ja aromeja. Desinfioivana ja limaa irrottavana rohdoskasvina timjamia käytetään kurkunpään ja hengitystieoireiden hoidossa, mutta myös ruoansulatusvaivojen sekä haavojen ja tulehdusten hoidossa. Lisäksi sitä käytetään aromiaineena yrttilikööreissä ja hajusteena monissa kosmetiikkatuotteissa. Maustebasilika Hinta 4e Basilika on peräisin Aasian ja Afrikan trooppisista osista. Basilika kasvaa sentin korkuiseksi ja sillä on 1,5 5 sentin pituiset ja 1 3 sentin levyiset lehdet. Usein basilika on vihreä, mutta myös violetit ja purppuraiset lajikkeet ovat yleistyneet. Usein vihreällä basilikalla on valkoiset kukat ja violetilla vaaleanpunaiset. Basilikalla on vahva, läpitunkevan makea tuoksu. Basilika on selvästi trooppinen kasvi ja kärsii kylmästä jo +6 celsiusasteessa, joten sitä ei ikinä saisi kasvattaa ulkona jos hallat ovat mahdollisia. Vaikkakin basilika kasvaa parhaiten lämpimässä ja aurinkoisella paikalla ulkona, sitä voi myös kasvattaa sisätiloissa aurinkoisella eteläikkunalla. Basilikan multa kuivuu nopeasti aurinkoisella paikalla, jolloin kasvi alkaa helposti roikottaa lehtiään. Basilikaa voi

10 9 lisätä pistokkaista tai sen tummista ja pienistä siemenistä, joita kehittyy jokaiseen kukkaan parhaassa tapauksessa neljä. Basilikaa käytetään yleisesti tuoreena, ja se lisätään keitettävään ruokaan viime hetkellä, koska keittäminen heikentää maun nopeasti. Tuoreita lehtiä voi nyppiä suoraan puskasta, tai lyhyen ajan niitä voi säilyttää jääkaapissa. Jos basilikaa on tarkoitus säilyttää kauan aikaa, niin ne voidaan pakastaa kevyen ryöppäyksen jälkeen. Tuoreet lehdet voi laittaa lasipurkkiin, ja peittää lehdet oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Kuivattu basilika menettää suuren osan maustaan. Välimeren keittiöissä käytetään paljon basilikaa, varsinkin samanaikaisesti tomaatin kanssa. Basilikaa käytetään toisinaan yhdessä hedelmien kanssa tai hedelmähilloissa ja -kastikkeissa. Yleisiä hedelmiä ovat mansikka, vadelma ja tummat luumut. Amppelitomaatti Hinta alkaen 5 e Punainen amppelitomaatti. Runsaasti tomaatteja. Lannoita säännöllisesti luonnolannoitteilla. Viinisuolaheinä Hinta 5 e Erittäin kaunis astioissa, istutusryhmissä. Ei vaadi paljonlannoitusta. Viinisuolaheinä eli punahierakka on varhain keväällä kasvuun lähtevä lehtivihannes. Lehtiruusuke kasvaa cm korkeaksi. Viinisuolaheinä leviää helposti. Viinisuolaheinä on käyttökelpoinen kasvimaalla, Viljelylaatikoihin perustetussa hyötytarhassa sekä ruukkuyrtti- ja kesäkukkaistutuksissa. Happaman kirpeät, hennot lehdet sopivat pieninä annoksina salaattiin.

11 10 Viinisuolaheinä on kasvupaikan suhteen vaatimaton. Parhaiten se viihtyy puolivarjoisella kasvupaikalla multavassa maassa, mutta kasvaa myös laihassa ja happamassa maassa aurinkoisella ja paahteisellakin paikalla. Hyvässä maassa antaa parhaan sadon ja talvehtii paremmin. Yrttiselleri Hinta 3e Yrttisellerin lehtiä käytetään tuoreina ja kuivattuina ja ne sopivat kastikkeisiin, salaatteihin ja keittoihin sekä vihannessekoituksiin ja salaattiin. Yrttiselleri viihtyy ulkona ruukuissa ja amppeleissa. Yrttisellerin voi istuttaa myös ravinteikkaaseen maahan. Yrttiselleri viihtyy myös sisällä ikkunalaudalla. Köynnökset Päivänsini (sin ja oranssi, tumm. pun, Scarlet o Hara) Hinta alkaen 4 e Runsas lehdistö haihduttaa paljon vettä eikä multa saisi koskaan kuivahtaa kokonaan. Lannoitus kerran viikossa. Älä hoida liikaa, liika lannoitus vähentää kukkien tuloa. Päivänsinet kasvatetaan yleensä yksivuotisina, mutta ne voidaan myös talvettaa valoisassa ja viileässä paikassa noin 10 C:ssa. Päivänsini on myrkyllinen.

12 11 Köynnösbataatti Tricolor ja Purppura Hinta alkaen 4e Upea nopeakasvuinen köynnös, valoisaan paikkaan ei siedä kuivuutta, älä lannoita liikaa. Kelloköynnös mix Hinta alkaen 5e Eri värejä, kukkii pitkälle syksyyn, nopeakasvuinen, ei saa lannoittaa usein (kerta kahdessa viikossa max.) Taivaan elämänlanka Hinta alkaen 4 e Sininen, lila tähtimäinen kuvio keskellä, säännöllinen lannoitus. Valoisa kasvupaikka.

13 12 Kuu elämänlanka Hinta 6 e Kaunis suuri tuoksuva kukka. Säännöllinen lannoitus ja köynnös kukkii koko kesän. Mustasilmäsusanna Hinta alkaen 6 e. Uutuus vaalea rosa, tummakeskus. Mustasilmäsusanna kuluttaa paljon vettä. Sitä kastellaan keväästä syksyyn kerralla runsaasti ja vain pintamullan annetaan kuivahtaa kastelujen välillä. Multa ei saa olla jatkuvasti märkää. Keväästä kukinnan päättymiseen saakka kasvia lannoitetaan viikoittain. Nopeakasvuinen ja ruohovartinen köynnös kasvaa kesän aikana 2-3 metriä pituutta. Begoniat Begonia La Paz Appleblossom Hinta alkaen 5 e Riippabegonia, paljon kukkia, kukkii koko kesän. Aurinkoon ei paahteeseen, lannoita säännöllisesti.

14 13 Begonia Nonstop Hinta alkaen 5 e Suurikukkainen begonia, lannoita säännöllisesti. Viihtyy valoisassa ja puolivarjossa. Mukula begonia Tubby Red Hinta 6 e Mukulabegonia viihtyy sekä auringossa, puolivarjossa ja varjossa. Kasvupaikan tulee olla lämmin ja suojaisa. Mukulabegoniaa kastellaan säännöllisesti. Kasvi kestää kuivahtamisen, mutta liian märässä se kärsii ja alkaa varistaa lehtiään. Lannoita joka kastelukerta jaota kukkineet kukat pois. Maisemabegonia Dragon Wing Hinta alkaen 6 e Suuri, näyttävä begonia. Istuta valoisaan tai puolivarjoon. Lannoita esim.kastelulannoksella 2 krt /vk. Kukkii pakkasiin asti.

15 14 Pelargoniat Hinnat alkaen 5 e Pelargonioista löytyy valkeaa, punaista, vaaleanpunaista, enkelipelargoniaa ja riippapelargoniaa. Pelargonia kestää paahdettakin ja saa kuivahtaa kastelujen välillä. Säännöllinen lannoitus viikottain. Lumihiutale Hinta alkaen 5 e Lumihiutaletta löytyy sekä kerrottuna että kertaisena. Aurinkoon ja puolivarjoon. Lannoita säännöllisesti. Miljoonakellot Hinta alkaen 5 e Miljoona kelloja löytyy erivärejä kerrottuna että kertaisena.lannoita säännöllisesti. Aurinkoon ja puolivarjoon.

16 15 Miljoonakelloamppeli Hinta alkaen 12 e Kolmivärinen lila-valkea-rosa Werbena Hinta alkaen 5 e Werbena kukkii koko kesän ja sopii amppeleihin ja astioihin. Eri värejä. Lannoitus väh. 2 krt/vk. Kestää paahdettakin. Nypi kukkineet kukat pois. Dahlia Hinta alkaen 5 e. Eri värejä. Lannoita ja kastele säännöllisesti. Viihtyy valoisassa paikassa ja puolivarjossa. Kukkii koko kesän. Ota kuihtuneet kukat pois.

17 16 Inkalilja Hinta alkaen 9 e. Eri värejä. Säännöllinen ja tasainen lannoitus tuottaa vahvan kasvun ja värikkäät kukat. Istuta valoisaan paikkaan. Surfinia Hinta alkaen 5 e (Löytyy eri värejä) Surfinia kukkii koko kesän. Kasvupaikkana lämmin ja valoisa paikka. Vaatii säännöllisen lannoituksen ja kastelun. Kestää hallaa ja tilapäisesi kuivuutta. Amppeliorvokki Hinta alkaen 6 e. (Löytyy keltaista, sinivalkoista, sekoitusvärejä) Amppeliorvokki kasvaa ja kukkii aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla, ei suorassa auringossa. Kastellaan säännöllisesti eli kasvualusta pidetään sopivan tuoreena muttei märkänä. Viikoittainen lannoitus riittää varmistamaan jatkuvan kukinnan. Kukkii todella runsaasti myös sateisina kesinä. Kuihtuneita kukkia ei tarvitse välttämättä nyppiä. Kestää myös muutaman asteen pakkasta.

18 17 Maahumala Alkaen 5 e Riippuvakasvuinen ja maanpeittokasvina helppohoitoinen-upeita erilaisissa ruukuissa, seinämissä, amppeleissa. Aromaattinen tuoksu. Intian minttu Hinta 5 e Intianminttu kasvattaa pitkät, jopa yli metrin pitkät versot. Lannoita miedolla kastelulannoitteella viikottain. Krysanteemi Hinta alkaen 5 e (lajikkeet Aramis double Pimrose, Aramis apricot, Aramis Dark Rose, Aramis Double White) Pidä multa tasaisen kosteana ympäri vuoden, koska krysanteemi ei siedä kuivumista. Voi vaatia kastelua päivittäin, mutta varo kuitenkin ylikastelemasta kasvualustaa litimäräksi. Krysanteemi viihtyy valossa. Älä sijoita kukkivaa krysanteemia auringon paahteeseen. Nypi pois kuihtuneet ja huonokuntoiset kukat kukinnan pidentämiseksi.

19 18 Amppelimansikka Hinta alkaen 5 e Amppelimansikkaa kannattaa kastella säännöllisesti, jotta mansikoista tulee meheviä ja makeita. Kasteluveteen sekoitetaan Luonnon mukaista lannoitetta tai kastelulannoitetta joka toinen kastelukerta. Se takaa sen, että mansikka jaksaa tehdä uusia nuppuja. Ravinnearvoiltaan mansikoille tarkoitettu lannoite on luonnonmukainen Marjalannoite, joten paras kukinta ja sato saadaan käyttämällä mietoa raelannoitusta. Amppelimansikkalajikkeet ovat yleensä jatkuva satoisia ja kasvattavat pitkiä rönsyjä. Rönsyillä on koristearvonsa, mutta ne heikentävät samalla sadon muodostumista. Ainakin osa rönsyistä kannattaa poistaa ja istuttaa niistä vaikkapa uusia taimia. Amppelimansikka on monivuotinen. Se ei kuitenkaan talvehdi amppelissa. Syksyllä amppelimansikan voi ottaa amppelista pois ja istuttaa pihalle. Se usein talvehtii hyvin maahan istutettuna. Sen voi myös talvettaa kellarissa. Silloin mansikan taimia kastellaan tarvittaessa vähän. Keväällä mansikan taimet voi istuttaa takaisin amppeliin, uuteen multaan. Verenpisarat Pystykasvuinen Deep Rose-White, Hinta alkaen 6 e Pystykasvuinen Polar, Hinta alkaen 6 e

20 19 Kyynelverenpisara Hinta alkaen 7 e Riippuva Pink-Violet Hinta alkaen 6 e Verenpisarat pitävät puolivarjosta ja kirkkaasta valosta, mutta ei suorasta auringonpaisteesta. Liian lämpimässä verenpisara varistaa lehtensä. Alin lämpötila noin 5 astetta. Kastele nuppu- ja kukintavaiheessa keväästä syksyyn säännöllisesti pitäen kasvualusta tasaisen kosteana. Lannoita 1-2 krt viikossa. Koristehirssi Sky Rocket Hinta 6 e Poista kuihtuneet kukkavanat, tarvitsee tasaisen kastelun sekä voimakkaan lannoituksen. Loppukesästä kauneimmillaan.

21 20 Canna mix Hinta alkaen 5 e, matala canna lajike n. 40 cm. Vaatii runsaasti kastelua ja lannoitusta. Kuihtuneet kukat poistetaan varovasti, sillä seuraava kukinto on alapuolella kehittymässä. Näyttävä kasvi Salvia Big Blue Hinta alkaen 5 e Uutuus kasvi, suurikokoinen, upea ryhmässä. Taustakasviksi, astiaan tai penkkiin. Kastellaan reilusti kerralla, saa kuivahtaa kastelujen välillä. Säännöllinen, mieto lannoitus. Aurinkoon ja puolivarjoon. Tähtisilmä Hinta alkaen 4 e Tähtisilmä viihtyy parhaiten lämpimässä ja aurinkoisessa kasvupaikassa. Tähtisilmä kukkii myös puolivarjossa, mutta ihan varjossa saattaa kukinta vähentyä. Kastelu ja lannoitus säännöllisesti. Sietää hetkellistä kuivuutta.

AMPPELITOMAATTI TUMBLER

AMPPELITOMAATTI TUMBLER AHKERALIISA o Monikäyttöinen, matala (20 30 cm) kesäkukka, joka viihtyy ruukussa, parvekelaatikossa, amppelissa ja kukkapenkissä. Menestyy sekä auringossa että varjossa. Kukkii ahkerasti koko kesän, jos

Lisätiedot

AMPPELITOMAATTI TUMBLER

AMPPELITOMAATTI TUMBLER AHKERALIISA o Monikäyttöinen, matala (20 30 cm) kesäkukka, joka viihtyy ruukussa, parvekelaatikossa, amppelissa ja kukkapenkissä. Menestyy sekä auringossa että varjossa. Kukkii ahkerasti koko kesän, jos

Lisätiedot

PIKKUPETUNIA (japaninkello) AMPPELIPETUNIA (Surfinia) AMPPELILOBELIA LUMIHIUTALE

PIKKUPETUNIA (japaninkello) AMPPELIPETUNIA (Surfinia) AMPPELILOBELIA LUMIHIUTALE AMPPELIPETUNIA (Surfinia) Suosittu amppelikukka, joka kukkii ahkerasti koko kesän. Sopii puolivarjoon tai aurinkoon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Käytetään myös parvekelaatikoissa ja maanpeittokasvina.

Lisätiedot

KESÄNEILIKKA LOBELIA PETUNIA ORVOKKI

KESÄNEILIKKA LOBELIA PETUNIA ORVOKKI LOBELIA Sopii kaikenlaisiin istutuksiin, myös amppeliin. Viihtyy parhaiten puolivarjossa tai varjossa. On parhaimmillaan itseään voimakkaamman kasvin reunakasvina. Riippuva kasvutapa, voidaan istuttaa

Lisätiedot

Uksein kesäkukka ja kaffila. Kesäkukkamyynti alkaa Äitienpäivänä

Uksein kesäkukka ja kaffila. Kesäkukkamyynti alkaa Äitienpäivänä 1 Uksein kesäkukka ja kaffila Kesäkukkamyynti alkaa Äitienpäivänä Avaamme kesäkukkakaffilan huhtikuussa kunhan ilmat lämpenee. Meillä on kaffila vanhassa navettarakennuksessa. Talvella kävimme hakemassa

Lisätiedot

Uksein kesäkukat. tervetuloa edullisille ja laadukkaille kukkaostoksille!

Uksein kesäkukat. tervetuloa edullisille ja laadukkaille kukkaostoksille! 1 Uksein kesäkukat Hei. Olemme uusi kesäkukkatarha TornioN PIRKKIÖSSÄ. Olemme aloittaneet pienestä ja laajennamme toimintaamme pikkuhiljaa. toimipaikassamme on myös kesäkahvila, vanhassa navetassa. Joka

Lisätiedot

Puutarhamarttailua Ruukullinen yrttejä

Puutarhamarttailua Ruukullinen yrttejä Puutarhamarttailua Ruukullinen yrttejä Marttaliitto ry Yrttiruukku parvekkeella ja pihalla Yksi- ja monivuotiset yrtit (monivuotiset kellariin tai maahan talveksi) Aurinkoinen, lämmin paikka. Suojataan

Lisätiedot

BASILIKA (Ocimum basilikum) SITRUUNAMELISSA (Melissa officinalis) TIMJAMI TARHA-AJURUOHO (Thymus vulgaris) PIPARMINTTU (Mentha piperita)

BASILIKA (Ocimum basilikum) SITRUUNAMELISSA (Melissa officinalis) TIMJAMI TARHA-AJURUOHO (Thymus vulgaris) PIPARMINTTU (Mentha piperita) SITRUUNAMELISSA (Melissa officinalis) Monivuotinen, helppo kasvattaa. Istuta lämpimälle suojaisalle kasvupaikalle tai ruukkuun. Sopii suolaisiin tai makeisiin ruokiin. Antaa hyvän maun erilaisiin juomiin.

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO 2015. Amppelit - Ruukkukukat - Ryhmäkasvit - Hyötykasvit. on valittu vuod

TUOTEKUVASTO 2015. Amppelit - Ruukkukukat - Ryhmäkasvit - Hyötykasvit. on valittu vuod TUOTEKUVASTO 2015 Amppelit - Ruukkukukat - Ryhmäkasvit - Hyötykasvit Tapio Koivula n Puutarha K on valittu vuod en 2014 Suomen kukk apuutarhaksi y Riippupetunia Amppelit Helppo hoitoinen, kukkien väreissä

Lisätiedot

Viisi ruukullista yrttejä

Viisi ruukullista yrttejä Viisi ruukullista yrttejä Viisi ruukullista yrttejä Yrtit kasvavat ruukuissa valoisalla ikkunalaudalla, parvekkeella ja puutarhassa. Tuoreet yrtit sopivat kaikenlaisiin ruokiin ja antavat uusia makuelämyksiä.

Lisätiedot

Puutarhuri Juha Toikan joulukukkien hoito-ohjeet

Puutarhuri Juha Toikan joulukukkien hoito-ohjeet Puutarhuri Juha Toikan joulukukkien hoito-ohjeet JOULUTÄHTI avaa joulutähden paketti vasta noin puolentunnin kuluttua sisälle saapumisesta pitää valosta ja lämmöstä, muttei kannata sijoittaa lähelle lämpöpatteria

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO. on valittu vuod. www.koivulanpuutarha.fi

TUOTEKUVASTO. on valittu vuod. www.koivulanpuutarha.fi TUOTEKUVASTO 2016 Tapio Koivula n Puutarha K on valittu vuod en 2014 Suomen kukk apuutarhaksi www.koivulanpuutarha.fi y Amppelit Karjalanneito - Sijoita vähätuuliselle paikalle. Salmon Orange Pink Riippupelargonia

Lisätiedot

Marjaomenapuu. Aamurusko. Cowichan (ent. Kadetti ) FinE. Hopa. PURPPURAOMENAPUUT Purpurea -ryhmä I VII

Marjaomenapuu. Aamurusko. Cowichan (ent. Kadetti ) FinE. Hopa. PURPPURAOMENAPUUT Purpurea -ryhmä I VII !"#$%&'"(')*+,,& Marjaomenapuu I VII Malus baccata Leveälatvuksinen pikkupuu. Lehdistö on vaaleanvihreä. Nuput ovat vaaleanpunaiset, valkoiset tai punertavat. Valkoiset kukat halk. n. 5 cm. Hedelmät punaiset

Lisätiedot

Amppelitomaatti Tumbling. Coctailtomaatti Donna F1

Amppelitomaatti Tumbling. Coctailtomaatti Donna F1 Amppelitomaatti Microtom Tuotekoodi: 144151 10s 2,00 Amppelitomaatti Tumbler Tuotekoodi: 145702 100s 16,00 Amppelitomaatti Tumbling Tom Red Tuotekoodi: 145151 10s 4,00 Pienihedelmäinen, matala tomaatti

Lisätiedot

Herkullista satoa. viljelylaatikosta

Herkullista satoa. viljelylaatikosta Herkullista satoa viljelylaatikosta NÄIN ONNISTUT! 1. kasvatuksen tasapaino 2. taimikasvatus 3. hyvä maa 4. kastelu 5. lannoitus 6. kutsumattomat vieraat 7. kumppanuuskasvit 8. LAATIKON HELPOT JA HERKULLISET

Lisätiedot

1910-LUKU TIEDEMIEHEN PALO ON KAIKEN KIPINÄ

1910-LUKU TIEDEMIEHEN PALO ON KAIKEN KIPINÄ 1910-LUKU TIEDEMIEHEN PALO ON KAIKEN KIPINÄ 1920-LUVULLA LANNOITEKOKEET KANTAVAT HEDELMÄÄ 1930-LUVUN UUSI ALKU HELSINGISSÄ Superex-lannoitteet Kekkilä Superex-lannoitteet ovat korkealaatuisia ja vesiliukoisia

Lisätiedot

Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi.

Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi. Marjaomenapensas Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi. Marjaomenapensasta leikataan ainoastaan harventamalla, jotta se saadaan kukkimaan täydessä loistossaan. Vanhoista

Lisätiedot

Keräkaali. Keräkaali Premiere

Keräkaali. Keräkaali Premiere Bourbon F1 Tuotekoodi: 111001 100s 4,50 Castello F1 NiZ Tuotekoodi: 111101 100S 5.00 Coronet F1 Tuotekoodi: 111201 50s 4,50 Hyvänlaatuinen ja satoisa kesälajike. Muistuttaa ominaisuuksiltaan Balbroa. Kerä

Lisätiedot

Alppiruusut ja atsaleat

Alppiruusut ja atsaleat Alppiruusut ja atsaleat Alppiruusut kaipaavat hapanta maata, tuulilta suojatun, puolivarjoisan tai varjoi- san kasvupaikan. Heikkojuurisina ne hyö- tyvät katteen käytöstä, joka tasaa koste- us-olosuhteita

Lisätiedot

Violetta kanadanatsalea FinE. Kevätatsalea FinE. Kuningasatsalea Estelle FinE. Ruususen Uni FinE. Puistoatsalea Adalmina FinE I V

Violetta kanadanatsalea FinE. Kevätatsalea FinE. Kuningasatsalea Estelle FinE. Ruususen Uni FinE. Puistoatsalea Adalmina FinE I V Atsaleat Violetta kanadanatsalea FinE I V Yksi talvenkestävimmistä lajikkeistamme. Aurinkoisella paikalla kauniin pyöreäksi kehittyvä pensas on erittäin hento ja tuuhea. Kukkii sinivioletein, perhosmaisin

Lisätiedot

KÄRHÖJEN JA KÖYNNÖSTEN ISTUTUS JA HOITO

KÄRHÖJEN JA KÖYNNÖSTEN ISTUTUS JA HOITO Isokukkaiset kärhöt ovat monien mielestä kauneimpia meillä kasvatetuista köynnöksistä. Pelkäämme turhaan kärhöjen talvehtimista, sillä oikein istutettuina ja hoidettuina ne talvehtivat suojaisessa paikassa

Lisätiedot

ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI

ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI KOULUKATU 2; IISVEDENTIEN JA KOULUKADUN KULMASSA SISÄ-SAVON MIELENTERVEYSSEURA JUHLAVUODEN 2017 TEEMAT: SUOMI100 -ITSENÄISYYDEN JUHLAVUOSI (1917-2017): 'YHDESSÄ' SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA

Lisätiedot

Honeoye FinE. Jonsok FinE. Kaunotar FinE. Lumotar. Valotar FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET

Honeoye FinE. Jonsok FinE. Kaunotar FinE. Lumotar. Valotar FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET Mansikat AIKAISET LAJIKKEET Honeoye FinE Erinomainen varhaislajike, soveltuu myös luomuviljelyyn. Marjat säännöllisen muotoisia, hieman kartiomaisia, väriltään kirkkaanpunaisia ja kiiltäväpintaisia, myös

Lisätiedot

VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua. Marttaliitto 2019

VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua. Marttaliitto 2019 VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua Marttaliitto 2019 VÄRIKKÄÄT JUURIKKAAT Juurikkaiden suku Beta vulgaris on vuoden 2019 vihannes. Juurikkaisiin kuuluvat punajuurikas sekä kelta-, raita- ja valkojuurikas

Lisätiedot

Satoa ruukusta ja laatikosta

Satoa ruukusta ja laatikosta PUUTARHAMARTTOJEN POP UP Satoa ruukusta ja laatikosta SATOA RUUKUSTA JA LAATIKOSTA Hyötykasvit viihtyvät ja tuottavat satoa, kun ne saavat riittävästi valoa. Suoran valon on osuttava kasveihin vähintään

Lisätiedot

Macy s Pride. High Voltage. Pinktopia. Champagne Wishes. All The Rage

Macy s Pride. High Voltage. Pinktopia. Champagne Wishes. All The Rage Easy Elegance Ruusut Easy Elegance -pensasruusuvalikoiman ruusut ovat jatkuvakukintaisia, helppohoitoisia ja kauniita. Pitkän jalostustyön tuloksena on syntynyt erittäin talven- ja taudinkestäviä lajikkeita.

Lisätiedot

Bataviansalaatti Lollo Rossa. Keräsalaatti Barcelona

Bataviansalaatti Lollo Rossa. Keräsalaatti Barcelona Bataviansalaatti Lollo Tuotekoodi: 133151 1g/900s 1,00 Bataviansalaatti Lollo Rossa Tuotekoodi: 133201 1g/n.900s 1,00 Bataviansalaatti sekoitus Tuotekoodi: 133401 n.500s 4,40 Kiharaiset, rapeat lehdet

Lisätiedot

KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA

KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA Tervetuloa vuonna 2000 2001 Kivimäenpuistoon rakennettuun Alppiruusutarhaan. Alppiruusutarhan tarkoituksena on esitellä kotimaisia rhododendronlajikkeita. Kanervakasviheimon

Lisätiedot

Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista

Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista Kasvupaikan valinta Kirsikkapuulle valitaan pihasta valoisa, kostea ja aurinkoinen paikka. Parhaiten

Lisätiedot

KEVÄT 2013SANOMAT. Onnistumisen iloa! 8 kpl. Pieni pala TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT

KEVÄT 2013SANOMAT. Onnistumisen iloa! 8 kpl. Pieni pala TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT Pieni pala paratiisia TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT PuutarhaNikkarin KEVÄT 2013SANOMAT Tässä lehdessä: Mummolan makuja s.2 Helppo yrttitarha s.3 Puutarhan kevät tuunaus s.5 Kevään kukkaloisto s.6 Kiitolliset

Lisätiedot

Nuorten ideoista kasvaa parempi huominen!

Nuorten ideoista kasvaa parempi huominen! Nuorten ideoista kasvaa parempi huominen! YOUNG PEOPLE FOR YOUNG PEOPLE -hankkeen toiminnan ytimenä on nuorten ideoiden kuuleminen. Minipuutarha-info aloittelevalle kotipuutarhurille on esimerkki nuorten

Lisätiedot

- FACEBOOK.COM/PIHAILOPUUTARHURI - INSTAGRAM.COM/PIHAILOPUUTARHURI

- FACEBOOK.COM/PIHAILOPUUTARHURI - INSTAGRAM.COM/PIHAILOPUUTARHURI Muistilista pihan syystöihin WWW.PIHAILO.FI - FACEBOOK.COM/PIHAILOPUUTARHURI - INSTAGRAM.COM/PIHAILOPUUTARHURI Kaikki valmista kevättä varten! Syksy on loistavaa aikaa puutarhatöille: maa ja ilma ovat

Lisätiedot

Vapaudenkatu, vaihtoehtoja siirrettäviksi istutusastioiksi välikaistalle

Vapaudenkatu, vaihtoehtoja siirrettäviksi istutusastioiksi välikaistalle A-betoni, istutusastia TORI Tori on suorakaiteenmuotoinen sileä- tai rouhepintainen istutusastia. Leveys on 400 mm, pituus 1000 mm ja korkeus 400 mm. Paino 220 kg. Tori ja Puisto sarjojen istutusastioita

Lisätiedot

ASIKKALAN TUOTANTOALUEEN KESÄKUKAT 2016 SUUNNITELMA

ASIKKALAN TUOTANTOALUEEN KESÄKUKAT 2016 SUUNNITELMA ASIKKALAN TUOTANTOALUEEN KESÄKUKAT 2016 SUUNNITELMA KIINTEISTÖT Tekninen toimi yhteensä 3 kpl Kirjasto yhteensä 1 kpl Virastotalo surfinia (Blue) yhteensä 8 kpl yhteensä 2 kpl Mäntyrinne, sisäpiha pelargoni

Lisätiedot

Hapro. Toimintasuunnitelma. Teksti ja kuvat: Niina Lindell

Hapro. Toimintasuunnitelma. Teksti ja kuvat: Niina Lindell Hapro Toimintasuunnitelma Teksti ja kuvat: Niina Lindell Työn tarkoitus Hapron toimintasuunnitelma on puolenvuoden viljelysuunnitelma Lapin ammattiopiston puutarhalle. Siihen on koottu kaikki perustiedot

Lisätiedot

UUTTA: Substral Patch Magic Nurmikonpaikkaaja 3-i-1

UUTTA: Substral Patch Magic Nurmikonpaikkaaja 3-i-1 Oy Transmeri Ab Substral-tuotteet 2012 UUTTA: Substral Patch Magic Nurmikonpaikkaaja 3-i-1 Substral Patch Magic Nurmikonpaikkaaja 3-i-1 on kaljuuntuneen, jääpoltteen tai muuten vahingoittuneen nurmikon

Lisätiedot

Malmin hautausmaan kesäkukat 2013

Malmin hautausmaan kesäkukat 2013 Malmin hautausmaan kesäkukat 2013 KORTTELI LINJAT:haudat KUKKALAJI JA VÄRI JOS TIEDOSSA 1 pariton Mukulabegonia 'Mocca Deep Orange' oranssi 2 3,5,7,9,11,13,15,17,19,21,23,25, 27,29,31,33,38-51 Begonia

Lisätiedot

Muskoka FinE. Ottawa FinE. Ville pensasvadelma. Fall Gold keltainen vadelma. Jatsi FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET I IV

Muskoka FinE. Ottawa FinE. Ville pensasvadelma. Fall Gold keltainen vadelma. Jatsi FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET I IV Vadelmat AIKAISET LAJIKKEET Muskoka FinE I IV Keskikokoiset tai suuret marjat ovat pyöreitä ja väriltään tummanpunaisia. Aromikkaat, makeat marjat. Satoisa tai runsassatoinen lajike pakastukseen. Hennohkot,

Lisätiedot

Näin kasvata PERUNOITA ASTIASSA

Näin kasvata PERUNOITA ASTIASSA 5 6 Siirrä astia valoisaan paikkaan viimeistään sitten, kun ensimmäiset taimet tulevat mullan pintaan. Pidä astia sisällä, kunnes ilmat lämpiävät ja siirrä se sitten päiväksi ulos. Ulkona perunat pärjäävät

Lisätiedot

KOTIPIHAN PERENNAOHJE

KOTIPIHAN PERENNAOHJE KOTIPIHAN PERENNAOHJE Miten rakennetaan perennaryhmiä erilaisille kasvupaikoille: auringosta varjoon, kuivasta kosteaan? Tässä työohjeessa on monivuotisten kukkien istutusohjeita ja hoitoa helpottavia

Lisätiedot

AVOMAANKURKUN KASVATUS

AVOMAANKURKUN KASVATUS AVOMAANKURKUN KASVATUS Atte Ahlqvist 8 B Avomaankurkun kukkia ja kurkkuja heinäkuussa 2012 / oma kuva-arkisto Me viljelemme kotonani avomaankurkkua, nippusipulia ja perunaa. Tässä työssä kerron avomaankurkun

Lisätiedot

Taimien istutusohjeet

Taimien istutusohjeet Taimien istutusohjeet Kärhöjen istutus Kasvupaikka: Aurinkoinen Kasvualusta: Tasaisen hikevä, runsasravinteinen, kalkittu ja salaojitettu kasvualusta. Kasvin tyvellä maan tulisi olla hiekkapitoista, mikä

Lisätiedot

Saskatoonin viljely Amelanchier alnifolia. Kainuun ammattiopisto, aikuiskoulutus

Saskatoonin viljely Amelanchier alnifolia. Kainuun ammattiopisto, aikuiskoulutus Saskatoonin viljely Amelanchier alnifolia Yleistietoa Viljelty Pohjois-Amerikassa 1900-luvulta saakka Nykyiset lajikkeet peräisin luonnonkannoista Nimetty saskatoon kaupungin mukaan Kasvin tuntomerkit

Lisätiedot

Maustekasvien kylvöaikoja

Maustekasvien kylvöaikoja Maustekasvien kylvöaikoja Sopiva kylvöaika riippuu kasvista. Osa kasveista kylvetään jo maaliskuussa, toiset vasta toukokuussa. Hyvässä valossa ja riittävän harvassa taimet eivät veny liikaa esikasvatuksen

Lisätiedot

Hedelmän- ja marjanviljely

Hedelmän- ja marjanviljely Hedelmän- ja marjanviljely 1 Sisällysluettelo 1.Hedelmän- ja marjanviljely Suomessa 2. Hema-kasvien viljelyn edellytykset ilmasto maaperä katteet lannoitus istutus kastelu taudit ja tuholaiset lajikevalinta

Lisätiedot

Unkarilaisia juurimaustekasveja Sipuli, valkosipuli, juuripersilja piparjuuri

Unkarilaisia juurimaustekasveja Sipuli, valkosipuli, juuripersilja piparjuuri Unkarilaisia juurimaustekasveja Sipuli, valkosipuli, juuripersilja piparjuuri Bertalan Galambosi yliagronomi Sipulin merkitys Unkarissa Toiseksi tärkein mauste paprikan lisäksi Pörkölt tyyppiset ruoat

Lisätiedot

Kasvata hyötypuutarhassa. ympäri vuoden! Luminum Oy Ratastie 5, 03100 NUMMELA 044 588 5021 www.luminum.fi

Kasvata hyötypuutarhassa. ympäri vuoden! Luminum Oy Ratastie 5, 03100 NUMMELA 044 588 5021 www.luminum.fi Kasvata hyötypuutarhassa ympäri vuoden! Luminum Green -tuotteilla omaa satoa Helposti Hyödynnä kaupan ruukkuyrttien ja -salaattien tarjonta ja jatkokasvata lisäsatoa Luminum Green -tuoteperheen avulla.

Lisätiedot

MARJANVILJELY KASVUALUSTAT JA LANNOITTEET VIHANNEKSET, MARJAT JA YRTIT

MARJANVILJELY KASVUALUSTAT JA LANNOITTEET VIHANNEKSET, MARJAT JA YRTIT MARJANVILJELY KASVUALUSTAT JA LANNOITTEET VIHANNEKSET, MARJAT JA YRTIT Kotimaiset kasvualustat marjoille Mansikat Vadelmat Karhunvatukat Pensasmustikat Ratkaisut terveeseen kasvuun Turvepohjaiset kasvualustat

Lisätiedot

Ryhmäkasvien energiankulutus 2011

Ryhmäkasvien energiankulutus 2011 Ryhmäkasvien energiankulutus 2011 Liisa Särkkä MTT Piikkiö 30.11.2011 1 Tutkimuksen tavoite Keväällä 2011 MTT Piikkiössä tehtiin ryhmäkasveilla energian säästöön tähtääviä viljelykokeita. Tavoitteena oli

Lisätiedot

Karviaisen viljely. Marjamaat -hanke. Erikoismarjojen viljely ja Marjamaat-hanke Elli Ruutiainen, Hanketyöntekijä

Karviaisen viljely. Marjamaat -hanke. Erikoismarjojen viljely ja Marjamaat-hanke Elli Ruutiainen, Hanketyöntekijä UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA- JA HEDELMÄYRITTÄJILLE Karviaisen viljely Erikoismarjojen viljely 25.4. ja 9.5.2018 Marjamaat-hanke Elli Ruutiainen, Hanketyöntekijä Karviaisen viljely Suomessa Puutarhatilastot

Lisätiedot

Kukkaopas. Voita. Pikakompostori! (Ks. takasivu) www.biolan.fi

Kukkaopas. Voita. Pikakompostori! (Ks. takasivu) www.biolan.fi Kukkaopas Voita Pikakompostori! (Ks. takasivu) www.biolan.fi Hoitokalenteri kukille KASVU- KAUDEN ALKU Mullanvaihto Ruukunvaihto Leikkaus Merileväuutetta sumutuksina tai kasteluveden mukana HUHTI TOUKO

Lisätiedot

A `St. Michel (Mikkeli) `Haaga`

A `St. Michel (Mikkeli)  `Haaga` A `St. Michel (Mikkeli) Kukka on nuppuasteella vaaleanpunainen, auetessaan lähes valkoinen, vaaleanvihreä pilkkuinen. Lajike on kotimaisista alppiruusuista talvenkestävin ja se kukkii kotimaista alppiruusuista

Lisätiedot

Amarylliksen eli jaloritarinkukan viljely. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari

Amarylliksen eli jaloritarinkukan viljely. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari Amarylliksen eli jaloritarinkukan viljely Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari Amarylliksen biologiaa Amaryllis kuuluu amarylliskasvien (Amaryllidaceae)

Lisätiedot

Narsissien tuotanto. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keuda, Mäntsälä Saari

Narsissien tuotanto. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keuda, Mäntsälä Saari Narsissien tuotanto Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keuda, Mäntsälä Saari Alkuperä Narsissin nimi tulee kreikankielen sanasta narkaein, joka tarkoittaa huumattua tai lumottua

Lisätiedot

Ollilan Puutarha. Kasviluettelo 2015. Ollilan Puutarha 2.5.2015 1

Ollilan Puutarha. Kasviluettelo 2015. Ollilan Puutarha 2.5.2015 1 Ollilan Puutarha Kasviluettelo 2015 Nimi Lajike Väri Ruukku Lisäysmateriaali A amppelimansikka Roman Bee vaaleanpunaiset kukat vain amp. pistokas " Fragoo Toscana Rose pinkit kukat " " uutuus amppelivaula

Lisätiedot

Esikasvatettavat taimet 2014

Esikasvatettavat taimet 2014 Esikasvatettavat taimet SUPER Petunia Crazytunia Mandeville Tilaa s. 3 3 kpl 4 7,50 (ovh. 410,50) Erittäin helppohoitoinen 2 1 2 1 Amppelibambu Green Twist Amppelibambu Green Twist Sydämellistä vehreyttä!

Lisätiedot

Avomaankurkku Lemon Apple an. Avomaankurkku Reinin rypäle

Avomaankurkku Lemon Apple an. Avomaankurkku Reinin rypäle Harmonie F1 Tuotekoodi: 117201 10s 2,00 Tuotekoodi: 117202 100s 8,00 Lemon Apple an Tuotekoodi: 117451 10s 3,00 Tuotekoodi: 117453 5g/150s 18,00 Monolit 100 s. Tuotekoodi: 117701 10s 3,00 Tuotekoodi: 117702

Lisätiedot

Esikasvatus. (koristekrassit, ruusupapu) Toukokuu

Esikasvatus. (koristekrassit, ruusupapu) Toukokuu Esikasvatus (koristekrassit, ruusupapu) Krassit ja ruusupavun voi kylvää eteläisimmässä Suomessa suoraan kasvupaikalleen, mutta esikasvattamalla taimet sisätiloissa, ne kukkivat aikaisemmin. Kasvatus on

Lisätiedot

Oy Transmeri Ab Substral-tuotteet 2011

Oy Transmeri Ab Substral-tuotteet 2011 Oy Transmeri Ab Substral-tuotteet 2011 Painokelpoiset kuvat ladattavissa: Substral-aineistopankki http://holvi.artstudio.fi/transmeri/ Käyttätunnus ja salasana Transmerin kuluttajaneuvonnasta 0800 922

Lisätiedot

MARJAOSAAMISKESKUS. Mansikan lajikeseuranta tiloilla 2009 2011 Kesä 2009

MARJAOSAAMISKESKUS. Mansikan lajikeseuranta tiloilla 2009 2011 Kesä 2009 MARJAOSAAMISKESKUS Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maatalousalueisiin Mansikan lajikeseuranta tiloilla 2009 2011 Kesä 2009 AIKAISET LAJIKKEET... 2 Zumba (FF 06-01 )...

Lisätiedot

JUHLAKUVASTO 2015 SYNTTÄRITARJOUS 2015. Ahkeraliisa 2 kpl + poutapilvi 2 kpl (kuvan lajitelma) Tilaa s. 3 (2+2) 4 kpl 4 2,95 (ovh.

JUHLAKUVASTO 2015 SYNTTÄRITARJOUS 2015. Ahkeraliisa 2 kpl + poutapilvi 2 kpl (kuvan lajitelma) Tilaa s. 3 (2+2) 4 kpl 4 2,95 (ovh. JUHLAKUVASTO SYNTTÄRITARJOUS Ahkeraliisa 2 kpl + poutapilvi 2 kpl (kuvan lajitelma) Tilaa s. 3 (2+2) 4 kpl 4 2,95 (ovh. 48,90) 1 Amppelimansikka Elan F1 1 2 Amppelimansikka Elan F1 Jatkuvasatoinen lajike,

Lisätiedot

Ahkeraliisa. Ahkeraliisa

Ahkeraliisa. Ahkeraliisa Ahkeraliisa Accent F1 Pink Impatiens walleriana Aikainen, suurikukallinen. Siemenet kylvetään helmi-maaliskuussa, ei peitetä, koska itävät valossa. itämisaika 14-21 vuorokautta 18-22 asteessa. Kukinta

Lisätiedot

Hoito-ohjeita mausteille:

Hoito-ohjeita mausteille: Hoito-ohjeita mausteille: VALO Valitse mahdollisimman aurinkoinen kasvupaikka. Auringossa viihtyvät yrtit nauttivat päivittäisestä jopa 5-6 tunnin paahteesta. VESI Useammat maustekasvit kestävät hetkellisen

Lisätiedot

Herneen kasvatus eri olosuhteissa

Herneen kasvatus eri olosuhteissa Herneen kasvatus eri olosuhteissa (koejärjestelyihin kuluu ensimmäisellä kerralla n. puoli tuntia, joka kerhokerran alussa n. 5 min ja viimeisellä kerralla 15-30 min) Tarvitaan: 4 astiaa kasvatukseen /

Lisätiedot

UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA-JA HEDELMÄYRITTÄJILLE. Katse syyshoitoon. Kokemuksia Norjasta ja Tanskasta. Mikkeli

UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA-JA HEDELMÄYRITTÄJILLE. Katse syyshoitoon. Kokemuksia Norjasta ja Tanskasta. Mikkeli UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA-JA HEDELMÄYRITTÄJILLE Katse syyshoitoon Kokemuksia Norjasta ja Tanskasta Mikkeli 3.11.2017 Matala V. 2006: Mansikan viljely Syyshoito eli sadonkorjuun jälkeiset

Lisätiedot

Kotimainen Käyttövalmis Ravinteikas

Kotimainen Käyttövalmis Ravinteikas Kotimainen Käyttövalmis Ravinteikas Puutarhamulta Trädgårdsjord Belinda Puutarhamulta on käyttövalmis, yleislannoitettu ja kalkittu multaseos kaikkialle puutarhaan. Multa sisältää tasalaatuisiksi seulottuja

Lisätiedot

Puutarha Nikkarit. Pieni pala paratiisia puutarhanikkarit.fi 16,90. Puuliljat! Kotimaiset luomuyrtit. Puistoalppiruusu KEVÄTSANOMAT 2014

Puutarha Nikkarit. Pieni pala paratiisia puutarhanikkarit.fi 16,90. Puuliljat! Kotimaiset luomuyrtit. Puistoalppiruusu KEVÄTSANOMAT 2014 Puutarha Nikkarit KEVÄTSANOMAT 2014 Pieni pala paratiisia puutarhanikkarit.fi Uusi myymälä avataan 12.4. Herttoniemeen Abraham Wetterintie 3 Tervetuloa! UUTTA Puuliljat! 10,- Lue lisää s. 2 Kotimaiset

Lisätiedot

Vadelmien tuotanto tunneleissa. Marjamaat-hanke Joensuu Arja Raatikainen

Vadelmien tuotanto tunneleissa. Marjamaat-hanke Joensuu Arja Raatikainen Vadelmien tuotanto tunneleissa Marjamaat-hanke Joensuu 2.2.2017 Arja Raatikainen Tavoitteet Mitä vadelman tuotannolla haetaan? Mihin markkinaan tuotetaan? Viljelläänkö yhtä tai useampaa lajiketta? Viljelläänkö

Lisätiedot

Puutarhamarttailua Pavut vuoden 2018 vihannes

Puutarhamarttailua Pavut vuoden 2018 vihannes Puutarhamarttailua Pavut vuoden 2018 vihannes Marttaliitto ry Miksi papuja kannattaa kasvattaa? Papujen kasvatus on ekoteko: palkokasvit ylläpitävät maan kasvukuntoa, parantavat maan rakennetta ja sitovat

Lisätiedot

Havupuut. Juniperus communis f. suecica V Pilarikataja. Erittäin sitkeä ja talvenkestävä kapean pilarimainen kataja. Korkeus 3 7 m.

Havupuut. Juniperus communis f. suecica V Pilarikataja. Erittäin sitkeä ja talvenkestävä kapean pilarimainen kataja. Korkeus 3 7 m. Havupuut Abies concolor III Harmaapihta. Leveä kartiomainen kasvutapa, korkeus 10 20 m. Säännölliset vaakasuorat oksat ja isot siniharmaat, litteät, pehmeät neulaset. Viihtyy aurinkoisella tai osan päivää

Lisätiedot

Digikasvio. Oleg ja Konsta 8E

Digikasvio. Oleg ja Konsta 8E Digikasvio Oleg ja Konsta 8E Vaahteran parhaita tuntomerkkejä ovat isot 3- tai 5-halkioiset lehdet.vaahtera kasvaa 10 20 metriä korkeaksi. Pvm: 13.9.2011 Paikka: Varisssuo Kasvupaikka: Sekametsä Vaahtera

Lisätiedot

sorttimentti 2012 2013

sorttimentti 2012 2013 sorttimentti 2012 2013 Johdanto Yhteystiedot: Osasto: Yhteyshenkilöt: Puhelinnumerot: Päivittäistilaukset John, Thea & Wendy +31 (0) 174-51 32 42 Pitkäaikaiset tilaukset Peter van der Plas +31 (06) - 53

Lisätiedot

Joulukukkainfo. Oikealla hoidolla saat joulukukista iloa pitkään.

Joulukukkainfo. Oikealla hoidolla saat joulukukista iloa pitkään. Joulukukkainfo Oikealla hoidolla saat joulukukista iloa pitkään. monivuotiseksi pensaaksi ja kesällä joulutähti viihtyy vaikka ulkona. Pitkäksi kasvavia versoja katkaisemalla kasvi saadaan haaroittumaan

Lisätiedot

Avomaan vihannesviljely

Avomaan vihannesviljely Avomaan vihannesviljely 1 I. Vihannesten ryhmittely markkinointikestävyyden mukaan 1.TUOREVIHANNEKSET suhteellisen nopeasti pilaantuvia suuri haihdutuspinta nopea hengitys, vähän vararavintoa, korjataan

Lisätiedot

Taimikasvatus aikaistaa kukintaa ja satoa

Taimikasvatus aikaistaa kukintaa ja satoa PUUTARHAOPAS Taimikasvatus aikaistaa kukintaa ja satoa Helposti alkuun Kylvä kurkun, kurpitsojen ja sokerimaissin siemenet toukokuun alussa. 1. Kylvä aina puhtaisiin ruukkuihin tai lokerikkoihin. 2. Paras

Lisätiedot

PUUTARHAMARTAN POP UP

PUUTARHAMARTAN POP UP PUUTARHAMARTAN POP UP Viikko 14/2016 VUODEN 2016 VIHANNES KUKKIVAT KAALIT Parsakaali (broccoli) Kukkakaalit Valkoisia ja värikkäitä lajikkeita Vihreä kukkakaali (parsakukkakaali) Romanescu KUKKIVAT KAALIT

Lisätiedot

Tomaatin viljely. Töiden tekeminen puutarhatuotannossa/kasvihuone Tuula Tiirikainen

Tomaatin viljely. Töiden tekeminen puutarhatuotannossa/kasvihuone Tuula Tiirikainen Tomaatin viljely Töiden tekeminen puutarhatuotannossa/kasvihuone Tuula Tiirikainen Tomaatti (Solanum lycopersicum) Etelä-Amerikasta kotoisin oleva tomaatti on tärkein kasvihuonevihanneksemme. Vuonna 2014

Lisätiedot

Yrttijuoma. Yrttijuomien raaka-aineiksi soveltuvat mm.

Yrttijuoma. Yrttijuomien raaka-aineiksi soveltuvat mm. Yrttijuomien raaka-aineiksi soveltuvat mm. Ahomansikka (marjat ja lehdet) Apilat (lehdet ja kukat) Kanerva, (kukat) Ketohanhikki (lehdet) Koivu (lehdet) Kultapiisku (kukat) Lillukka (lehdet) Maitohorsma

Lisätiedot

- FACEBOOK.COM/PIHAILOPUUTARHURI - INSTAGRAM.COM/PIHAILOPUUTARHURI

- FACEBOOK.COM/PIHAILOPUUTARHURI - INSTAGRAM.COM/PIHAILOPUUTARHURI Ihanat versot! WWW.PIHAILO.FI - FACEBOOK.COM/PIHAILOPUUTARHURI - INSTAGRAM.COM/PIHAILOPUUTARHURI Vihreää voimaa! Versojen kasvatus on vastaus alkuvuoden tarpeisiin: vatsa kaipaa kevyempää sekä terveellisempää

Lisätiedot

KOTITARHURIN VIHREÄ OPAS

KOTITARHURIN VIHREÄ OPAS KOTITARHURIN VIHREÄ OPAS NAUTI IHANISTA YRTEISTÄ Perusta pieni yrttitarha käteviin kasvatuspusseihin ja amppeleihin, joissa maustekasvit ovat näppärästi käsien ulottuvilla. Polystonesta valmistetuissa

Lisätiedot

Karhunvadelman viljely

Karhunvadelman viljely UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA- JA HEDELMÄYRITTÄJILLE Karhunvadelman viljely Erikoismarjojen viljely 25.4. ja 9.5.2018 Marjamaat-hanke Elli Ruutiainen, Hanketyöntekijä Onko karhunvadelmalle kysyntää?

Lisätiedot

Gluteenittomalle tattarille on kysyntää!

Gluteenittomalle tattarille on kysyntää! Gluteenittomalle tattarille on kysyntää! Pohjois-Pirkanmaan Tattariosuuskunta Puheenjohtaja Juha Anttila Maatalousmuseo Sarka 16.10.2018 Tietoa osuuskunnasta Perustettu vuonna 2003 Osuuskunnan tarkoituksena

Lisätiedot

Käytetyt heinälajit ja lajikkeet

Käytetyt heinälajit ja lajikkeet Käytetyt heinälajit ja lajikkeet Porin Golfkerho ry Golfkentän eri nurmi alueilla käytetyt lajit ja lajikkeet valitaan käyttötarkoituksen mukaan. Viheriöillä tarvitaan matalaa leikkuuta kestäviä lajeja.

Lisätiedot

SUPERTARJOUS. Kaikille tilaajille yllätyslahja! TARHAPÄIVÄNHATTU MIX. 5,90 / 6 kpl (ovh 10,80) Tilaa s. 16

SUPERTARJOUS. Kaikille tilaajille yllätyslahja! TARHAPÄIVÄNHATTU MIX. 5,90 / 6 kpl (ovh 10,80) Tilaa s. 16 Kaikille tilaajille yllätyslahja! SUPERTARJOUS TARHAPÄIVÄNHATTU MIX 5,90 / 6 kpl (ovh 10,80) Tilaa s. 16 KEVÄTKUVASTO TAIMIEN TOIMITTAMINEN Tämän kuvaston taimet toimitetaan joko avojuurisina, esikasvatettuina

Lisätiedot

Kasvata ihanat klassikot

Kasvata ihanat klassikot Verenpisara (Fuchsia) Lisätään kevättalvella puolipuutuneista pistokkaista. Kun taimet saavat tarpeeksi vettä ja ravinteita, ne kukkivat syksyyn saakka. Koska verenpisarat viihtyvät varjossa ja puolivarjossa,

Lisätiedot

Copyright Puutarha Auringontähti 2017 TÄMÄN OPPAAN KAIKENLAINEN JAKAMINEN, KOPIOIMINEN JA MUOKKAAMINEN ON KIELLETTYÄ ILMAN ASIANMUKAISTA LUPAA

Copyright Puutarha Auringontähti 2017 TÄMÄN OPPAAN KAIKENLAINEN JAKAMINEN, KOPIOIMINEN JA MUOKKAAMINEN ON KIELLETTYÄ ILMAN ASIANMUKAISTA LUPAA TAIMIEN ESIKASVATUS Suomen kesä on kovin lyhyt. Mitä pohjoisempana ollaan, sitä lyhyempi. Moni kesäkukka ja vihannes kaipaa apua, jotta se ehtisi kukkia tai tuottaa satoa näissä oloissa. Moni pitää esikasvatusta

Lisätiedot

Nauti itsekasvatetuista vihanneksista ympäri vuoden!

Nauti itsekasvatetuista vihanneksista ympäri vuoden! Nauti itsekasvatetuista vihanneksista ympäri vuoden! Luminum Green -tuotteilla omaa satoa Helposti Hyödynnä kaupan ruukkuyrttien ja -salaattien tarjonta ja jatkokasvata lisäsatoa Luminum Green -tuoteperheen

Lisätiedot

HOITO-OHJEET. Viljelylaatikot

HOITO-OHJEET. Viljelylaatikot HOITO-OHJEET Viljelylaatikot Viljelylaatikoiden malleja Viljeltävistä kasveista yleistä Tarkista siemenien tuoteselosteesta tarvitseeko esikasvatusta, erityistä lämpöä (kasvihuone), soveltuuko avomaalle

Lisätiedot

Hyvä asiakkaamme, Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnistumisen iloa ja mukavia hetkiä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Kodin Kukkien väki

Hyvä asiakkaamme, Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnistumisen iloa ja mukavia hetkiä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Kodin Kukkien väki Kasvatusohjeet 1 Hyvä asiakkaamme, pitelet käsissäsi Kodin Kukat Kasvatusohjeet -ohjevihkoa. Ohjevihko on kirjoitettu asiakkaidemme opastukseksi ja ohjeistukseksi, ja toivomme, että tämän ohjevihkon avulla

Lisätiedot

MAALISKUU. Maatilalla tapahtuu maaliskuussa

MAALISKUU. Maatilalla tapahtuu maaliskuussa MAALISKUU Laskiaissunnuntai (7 viikkoa ennen pääsiäispäivää) - Paastonaika alkaa. - Laskiaissunnuntaita seuraa laskiaistiistai. Kansainvälinen naistenpäivä (8.3) Kevätpäiväntasaus (20.3) - Päivä on yhtä

Lisätiedot

1kpl KEVÄT 2011SANOMAT. 3 kpl TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT. Tarjous Kestävä vanhanajan pelargoni Mårbacka. Tarjous. Terassin kevätsiivoukseen

1kpl KEVÄT 2011SANOMAT. 3 kpl TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT. Tarjous Kestävä vanhanajan pelargoni Mårbacka. Tarjous. Terassin kevätsiivoukseen Pieni pala paratiisia www.taimia.fi TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT PuutarhaNikkarin KEVÄT 2011SANOMAT Kestävä vanhanajan pelargoni Mårbacka 4 Kylmää kestävät sipulikukat, lemmikit ja kaunokaiset a 3, 3

Lisätiedot

VIHERALUEIDEN HOITO-OHJEET

VIHERALUEIDEN HOITO-OHJEET 1 (7) VIHERALUEIDEN HOITO-OHJEET KEVÄT HOITO Lannoita puut ja pensaat kevätlannoitteella (Kemiran puutarhan yleislannos 1 dl / pensas (5-10 kg / aari) tai Biolanin lannoiteaineet 20 30 l/ aari) annosteluohjeet

Lisätiedot

espanjalainen kikherne -chorizokeitto

espanjalainen kikherne -chorizokeitto espanjalainen kikherne -chorizokeitto aineet 40 ml oliiviöljyä 150 g chorizomakkaraa, hienonnettuna 175 g sipulia, hienonnettuna 50 g lehtiselleriä, hienonnettuna 100 g tuoretta pinaattia, pestynä ja hienonnettuna

Lisätiedot

Puutarha parvekkeelle ja yrttejä ikkunalaudalle

Puutarha parvekkeelle ja yrttejä ikkunalaudalle Puutarha parvekkeelle ja yrttejä ikkunalaudalle Pirkanmaan Martat ry Heidi Ovaska Kasvien valinta Kasvien valintaan vaikuttavat Kasvualustan/parvekkeen koko Kasvupaikan valoisuus Ikkunan/parvekkeen lämpötila

Lisätiedot

SataVarMa-hankkeen Syyshoitokokeiden tuloksia Marja Rantanen. Luonnonvarakeskus

SataVarMa-hankkeen Syyshoitokokeiden tuloksia Marja Rantanen. Luonnonvarakeskus SataVarMa-hankkeen Syyshoitokokeiden tuloksia Marja Rantanen SataVarMa Mansikanviljelyn kilpailukyvyn parantaminen Lounais-Suomessa Marja Tuononen, Minna Pohjola ProAgria Länsi-Suomi Saila Karhu, Marja

Lisätiedot

Syysuutuuksia 2015. Esittelyssä 24 erilaista syyssipuliuutuutta ja 3 uutta valkosipulilajiketta eli 27 hyvää syytä istuttaa syksyllä sipuleita!

Syysuutuuksia 2015. Esittelyssä 24 erilaista syyssipuliuutuutta ja 3 uutta valkosipulilajiketta eli 27 hyvää syytä istuttaa syksyllä sipuleita! 2015, Exotic Garden Syysuutuuksia 2015 Esittelyssä 24 erilaista syyssipuliuutuutta ja 3 uutta valkosipulilajiketta eli 27 hyvää syytä istuttaa syksyllä sipuleita! Darwin-tulppaanit ovat vankkoja, upeita,

Lisätiedot

Kasviluettelo Ollilan Puutarha. Nimi Lajike Väri Ruukku Lisäysmateriaali. Begoniat. Daaliat. Ollilan Puutarha

Kasviluettelo Ollilan Puutarha. Nimi Lajike Väri Ruukku Lisäysmateriaali. Begoniat. Daaliat. Ollilan Puutarha Ollilan Puutarha Kasviluettelo 2011 Nimi Lajike Väri Ruukku Lisäysmateriaali amppelikärsämö Achillea Gipsy White valkoinen vain amp. pistokas uutuus amppelimansikka Fragaria Elan valkoinen kukka vain amp.

Lisätiedot

Hyvä asiakkaamme, Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnistumisen iloa ja mukavia hetkiä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Kodin Kukkien väki

Hyvä asiakkaamme, Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnistumisen iloa ja mukavia hetkiä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Kodin Kukkien väki Kasvatusohjeet 1 Hyvä asiakkaamme, pitelet käsissäsi Kodin Kukat Kasvatusohjeet -ohjevihkoa. Ohjevihko on kirjoitettu asiakkaidemme opastukseksi ja ohjeistukseksi, ja toivomme, että tämän ohjevihkon avulla

Lisätiedot

Kukat Hinnat alv O % ALCEA ROSEA TARHASALKORUUSU AGERATUM HOUSTONIANUM SINITÄHTÖNEN ALTENANTHERA DENTATA (A.FIGOIDEA) PAPUKAIJALEHTI LL

Kukat Hinnat alv O % ALCEA ROSEA TARHASALKORUUSU AGERATUM HOUSTONIANUM SINITÄHTÖNEN ALTENANTHERA DENTATA (A.FIGOIDEA) PAPUKAIJALEHTI LL Kukat Hinnat alv O % = saatavana sekä siemenenä että Koroisten Puutarhan taimena LL = lehtevä lisukekasvi RP = ruukkuperenna AGERATUM HOUSTONIANUM SINITÄHTÖNEN Viljelyaika kylvöstä kukintaan 10 12 viikkoa.

Lisätiedot

Mistä voit kerätä villiyrttejä?

Mistä voit kerätä villiyrttejä? Mistä voit kerätä villiyrttejä? Puhdas alue, lähellä ei ole tehtaita tai vilkkaita teitä. Lähimpään tiehen matkaa 50 100 metriä, pieniltä teiltä pölyn etäisyys. Ei alueilta, joilla on paljon typpeä, esim.

Lisätiedot