Pöytäkirjanote kiinteistöviraston tonttiosastolle. Lisätiedot: Patrikainen Esko, toimistopäällikkö, puhelin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pöytäkirjanote kiinteistöviraston tonttiosastolle. Lisätiedot: Patrikainen Esko, toimistopäällikkö, puhelin"

Transkriptio

1 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA To/4 1 4 VUOKRATONTEILLA TAPAHTUVAN TÄYDENNYSRAKENTAMISEN EDISTÄMISPERIAATTEIDEN SOVELTAMISOHJEIDEN TARKISTUS Kv EHDOTUS Lautakunta päättänee hyväksyä (770 ) päättämiinsä vuokratonteilla tapahtuvan täydennysrakentamisen edistämisperiaatteiden soveltamisohjeisiin jäljempänä mainitut tarkistukset. Pöytäkirjanote kiinteistöviraston tonttiosastolle. Lisätiedot: Patrikainen Esko, toimistopäällikkö, puhelin LIITTEET Liite 1 Kaupunginvaltuuston päätös (94 ) Liite 2 Täydennysrakentamisprosessin eri vaiheet ESITTELIJÄ Tiivistelmä MA-ohjelman tavoitekohtaan 13, täydennysrakentamisen edistäminen, liittyen kiinteistölautakunnan hyväksymiin täydennysrakentamiskorvauksen laskentaohjeisiin esitetään tarkistuksia. Kaupunginvaltuusto päätti (94 ) MA-ohjelman seurantaraportin käsittelyn yhteydessä käynnistää täydennysrakentamiskampanjan, jonka tavoitteena on kannustaa kiinteistönomistajia, asunto-osakeyhtiöitä sekä kiinteistöyhtiöitä lisä- ja täydennysrakentamiseen. Samalla kaupunginvaltuusto hyväksyi täydennysrakentamista edistäväksi toimenpiteeksi sen, että vuokralaisen osuus kaavoituksen vuokratontille tuomasta kohtuullisesta nettoarvonnoususta voi olla 1/3 sijasta enimmillään 2/3 silloin, kun haltijan nykyisten autopaikkojen toteuttamisesta uuden asemakaavan mukaisille autopaikoille aiheutuu merkittäviä korvausinvestointeja. Lisäksi korvauksen laskemisohjeita esitetään tarkistettavaksi niin, että korvauksen suuruus olisi riippumaton lisärakennusoikeuden tulevasta hallinta- ja rahoitusmuodosta ja rakennusoikeuden hinnan määrittelyn perustana käytettäisiin alueen kohtuullista käypää hintatasoa. Muutoin noudatettaisiin lautakunnan aikaisemmin hyväksymiä soveltamisperiaatteita.

2 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA To/4 2 Kaupunginvaltuuston vahvistamat periaatteet Kaupunginvaltuusto päätti (141 ) vahvistaa seuraavat periaatteet lisärakentamisen edistämiseksi kaupungin vuokratonteilla: - Kaupunki maksaa kaupungin vuokratontin haltijalle 1/3 kaavoituksen vuokratontille tuomasta kohtuullisesta nettoarvonnoususta. - Täydennyskaavoituksen arvonnousun tulee olla suurempi kuin siitä aiheutuvat korvausinvestointikustannukset. - Korvaus maksetaan vuokrasopimusmuutoksen allekirjoittamisen yhteydessä asemakaavan muutoksen vahvistumisen jälkeen. - Menettelyä sovelletaan asuntotonttien lisärakentamiseen. Perustelluista syistä sitä voidaan soveltaa myös muuhun kuin asuntotonttiin erityisesti silloin, kun se on samalla vuokralaisella kuin asuntotonttikin. - Lisärakennusoikeudesta maksettava korvaus käsitellään kohdekohtaisesti ottaen huomioon edellä mainitut seikat. Rakennusoikeuden hinnan määrittelyn lähtökohdaksi otetaan kunkin alueen kohtuullinen käypä hintataso. Samalla kaupunginvaltuusto päätti kehottaa kiinteistölautakuntaa antamaan soveltamisohjeet täydennysrakentamisen edistämisperiaatteiden noudattamisesta käytännössä../. Kaupunginvaltuuston päätös on esityslistan liitteenä 1 ja täydennysrakentamisprosessin eri vaiheet liitteenä 2. Kiinteistölautakunnan hyväksymät soveltamisohjeet Kiinteistölautakunta hyväksyi (770 ) seuraavat vuokratonteilla tapahtuvan täydennysrakentamisen edistämisperiaatteiden soveltamisohjeet. Päätöksen ja menettelyn soveltamisala Käytettävissä olevan tonttimaan vähetessä asuntorakentamisen määrän pitäminen kohtuullisella tasolla Helsingissä edellyttää, että rakentamista suunnataan entistä enemmän täydennysrakentamiseen ole-

3 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA To/4 3 massa olevan kaupunkirakenteen sisälle. Uusien asuntojen tuottaminen olemassa olevan infrastruktuurin varaan on taloudellista verrattuna kokonaan uusien alueiden toteuttamiseen, sillä esirakentamisen ja uuden infrastruktuurin rakentamisesta syntyvät suorat kustannukset jäävät pois. Täydennysrakentaminen on perusteltua, koska se hyödyntää jo tehtyjä investointeja ja on ekologisesti kestävää. Täydennysrakentamisella voidaan edistää alueen asunto- ja väestötarjonnan monipuolisuutta ja tukea alueen palvelujen säilymistä. Lähtökohdan täydennysrakentamiskaavoituksessa tulee olla, että se on kaavoituksellisesti, kaupunkikuvallisesti ja taloudellisesti perusteltua. Nämä seikat tulee tarkistaa kaavoitusprosessin kuluessa normaaliin tapaan. Kaupunginvaltuuston vahvistamat täydennysrakentamisen edistämisperiaatteet koskevat kaupungin pitkäaikaisilla maanvuokrasopimuksilla vuokraamia tontteja, joille on tehty tai tehdään asemakaavan muutos täydennysrakentamista varten. Kaavamuutos voidaan tehdä joko vuokratontin sisälle tai se voidaan ulottaa myös vuokratontin ulkopuolelle kaupungin hallinnassa olevalle alueelle. Menettelyä sovelletaan asuntotonttien lisärakentamiseen. Perustelluista syistä sitä voidaan soveltaa myös muuhun kuin asuntotonttiin erityisesti silloin, kun se on samalla vuokralaisella kuin asuntotonttikin. Kysymykseen voi tulla kaavamuutosalueelta samalle vuokralaiselle pitkäaikaisella sopimuksella vuokrattu autopaikkatontti, myymälätontti, yleisen rakennuksen tontti tai muu alue (esim. lisäalueet puistossa). Kaupunginvaltuuston päätöstä ei sovelleta sellaisiin täydennysrakentamista koskeviin kaavamuutostontteihin, joille kaupunginvaltuusto on jo ennen tekemäänsä täydennysrakentamispäätöstä vahvistanut vuokrausperusteet, elleivät vuokrausperusteet sisällä nimenomaista ehtoa päätöksen soveltamisesta. Lisärakennusoikeuden toteutus Pääsääntöisesti täydennysrakentamiselle kaavoitetaan ja muodostetaan uusi tontti, joka vapautetaan vuokrasopimuksen muutoksella kaupungin vapaaseen hallintaan vuokralaiselle maksettavaa korvausta vastaan.

4 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA To/4 4 Kaupunki päättää uudelle tontille rakennettavan asuntotuotannon rahoitus- ja hallintamuodon kaupungin asunto-ohjelman asuntopoliittisten tavoitteiden mukaan. Mikäli täydennysrakentaminen tapahtuu vuokratontin sisällä, rahoitus- ja hallintamuoto sovitaan kaupungin ja vuokralaisen kesken. Korvauksen laskemisohjeet Lisärakennusoikeudesta maksettava korvaus käsitellään kohdekohtaisesti. Korvaukset määritellään siten kaavamuutoksittain ja erikseen kunkin vuokralaisen vuokrasopimusten osalta. Pääsääntöisesti kaupunki maksaa kaupungin vuokratontin haltijalle 1/3 kaavoituksen vuokratontille tuomasta kohtuullisesta nettoarvonnoususta. Näin on asianlaita, kun on kyse tontin sisäisestä täydennysrakentamisesta. Täydennysrakentamistontin lisärakennusoikeuden arvo jaetaan kaupungin ja vuokralaisen kesken siten, että kohtuullisesta nettoarvonnoususta jää kaupungille eli maanomistajalle 2/3 ja vuokralaiselle 1/3. Mikäli täydennysrakentamistontti muodostuu kuitenkin osittain vuokratontista ja osittain kaupungin omistuksessa ja vapaassa hallinnassa olevasta tontti-, katu-, puisto- tai muusta yleisestä alueesta, pienennetään vuokralaiselle maksettavaa 1/3:n korvausosuutta kaupungin ja vuokralaisen hallinnassa olevien tontinosien pinta-alojen suhteessa. Vuokralaiselle maksettava korvaus lasketaan kaavoituksen vuokratontille tuomasta kohtuullisesta nettoarvonnoususta. Lisärakennusoikeuden arvonnoususta vähennetään siten sen aikaansaamiseksi tarvittavat kaupungin virastojen ja laitosten kulut, kuten johtojen siirrot, rakennusten purkamiset, autopaikkajärjestelyt ja muut vastaavat kulut. Mikäli vuokralaiselle aiheutuu po. vastaavia kuluja, kaupunki korvaa ne vuokralaiselle. Täydennyskaavoituksen arvonnousun tulee olla suurempi kuin siitä aiheutuvat korvausinvestointikustannukset. Rakennusoikeuden hinnan määrittelyn lähtökohdaksi otetaan kunkin alueen kohtuullinen hintataso. Vertailutietoina käytetään kaupunginvaltuuston alueelle aikaisemmin vahvistamia vuokrausperusteita. Korvausta määrättäessä vuokralaisia on kohdeltava yhdenvertaisesti ja pyrittävä yhtenäiseen ja johdonmukaiseen käytäntöön.

5 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA To/4 5 Uudet vuokrasopimukset ja nykyisten vuokrasopimusten vuokra-aikojen jatkaminen Pääsääntöisesti täydennysrakentamista varten kaavoitetaan tai muodostetaan uusi tontti. Kiinteistölautakunta vuokraa uuden tontin normaaliin tapaan kaupunginvaltuuston vahvistettua tontille vuokrausperusteet pitkäaikaisella vuokrasopimuksella vuodeksi. Täydennysrakentamisen tapahtuessa vuokratontin sisälle voi valtion asuntolainoitusta koskevat säännökset tai muut rahoitussyyt edellyttää tontin nykyisen vuokrasopimuksen vuokra-ajan jatkamista. Vuokra-ajan jatkaminen harkitaan kaavamuutos- ja vuokrasopimuskohtaisesti kaupungin ja vuokralaisten kesken. Kiinteistölautakunnalla on johtosääntönsä nojalla oikeus jatkaa vuokra-aikoja enintään 30 vuoden ajaksi kerrallaan tai pitemmäksikin ajaksi, jos kaupunginvaltuusto on vahvistanut vuokrausperusteet ja vuokrauksen päätymisajan. Korvauksen maksaminen ja määrärahat sitä varten Korvauksen suuruudesta ja maksamisesta päättää kiinteistölautakunta samassa yhteydessä kun uusi täydennysrakentamistontti vuokrataan pitkäaikaisella vuokrasopimuksella tai nykyistä vuokrasopimusta tarkistetaan täydennysrakentamisen rakennustöiden aloittamista varten. Korvaus maksetaan vuokralaiselle uuden vuokrasopimuksen tai nykyisen vuokrasopimuksen muutosten allekirjoittamisen yhteydessä. Soveltamisohjeiden tarkistukset täydennysrakentamisen edistämiseksi Korvauksen laskentaohjeet Kaupunginvaltuusto päätti (94 ) MA-ohjelman seurantaraportin käsittelyn yhteydessä, toteutusohjelman tavoitekohtaan 13, täydennysrakentamisen edistäminen, liittyen käynnistää täydennysrakentamiskampanjan, jonka tavoitteena on kannustaa kiinteistönomistajia, asunto-osakeyhtiöitä sekä kiinteistöyhtiöitä lisä- ja täydennysrakentamiseen.

6 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA To/4 6 Samalla kaupunginvaltuusto hyväksyi täydennysrakentamista edistäväksi toimenpiteeksi sen, että kaupunki maksaa vuokratontin haltijalle täydennysrakentamiskorvauksena 1/3 sijasta enimmillään 2/3 kaavoituksen vuokratontille tuomasta kohtuullisesta nettoarvonnoususta silloin, kun haltijan nykyisten autopaikkojen toteuttamisesta uuden asemakaavan mukaisille autopaikoille aiheutuu merkittäviä korvausinvestointeja. Esittelijä esittää korvauksen laskentaohjeiden tarkistukseksi em. toimenpiteen lisäksi sen, että korvauksen suuruus olisi jatkossa riippumaton lisärakennusoikeuden tulevasta hallinta- ja rahoitusmuodosta. Siten rakennusoikeuden hinnan määrittelyn perustana käytettäisiin alueen kohtuullista käypää hintatasoa. Esittelijä toteaa vielä, että noudatetun käytännön mukaisesti jokaisesta maksettavasta täydennysrakentamiskorvauksesta tullaan aina tekemään erillinen kiinteistölautakunnan määrärahaesitys kaupunginhallitukselle ja, koska asiallisesti on kysymys maanhankinnasta ja tonttien rakentamiskelpoiseksi saattamista koskevista toimenpiteistä, rahat on myönnetty kiinteistövirastolle talousarvion alakohdalta (esirakentaminen, täyttötyöt, alueiden käyttöönoton edellyttämät toimenpiteet, Khn käytettäväksi). Muutoin noudatettaisiin kiinteistölautakunnan aikaisemmin hyväksymiä soveltamisohjeita. Uusien soveltamisohjeiden voimaantulo Uusia korvauksen laskentaohjeita sovellettaisiin sellaisiin täydennysrakentamista koskeviin kaavamuutostontteihin, joiden osalta vuokrausperuste- ja määrärahaesitystä ei ole vielä tehty kaupunginhallitukselle.

Kaupunginvaltuusto päätti (141 ) tekemällään päätöksellä vahvistaa periaatteet vuokratonttien lisärakentamisen edistämiseksi.

Kaupunginvaltuusto päätti (141 ) tekemällään päätöksellä vahvistaa periaatteet vuokratonttien lisärakentamisen edistämiseksi. HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA To/2 1 2 VUOKRATONTEILLA TAPAHTUVAN TÄYDENNYSRAKENTAMISEN EDISTÄMISPERIAATTEIDEN SOVELTAMISOHJEET Kv 2005-2501 Johdanto Kaupunginvaltuusto päätti 8.6.2005 (141 ) tekemällään

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 57 1 KIINTEISTÖVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI 57 1 KIINTEISTÖVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI 57 1 ESITYS MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMISEKSI LLE TÄYDENNYSRAKENTAMISKORVAUKSEN SUORITTAMISEKSI ARA- VAKRUUNU OY:LLE (LAAJASALO, TONTTI 49080/4) Kv 2009-1443 Taustaa Kiinteistölautakunta päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (7) 5 Vuokratonteilla tapahtuvan täydennysrakentamisen edistämisperiaatteisiin liittyvien soveltamisohjeiden muuttaminen HEL 2017-002379 T 10 03 08 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) 228 Asunto-oy Sarvastonkaarelle vuokratun asuntotontin pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen muuttaminen ja täydennysrakentamiskorvauksen suorittaminen (Laajasalo,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2014 1 (8) 466 Asuntotontin (kerrostalo) pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen muuttaminen ja täydennysrakentamiskorvauksen suorittaminen (Mellunkylä, Kontula, tontti 47034/3,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (11) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (11) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2017 1 (11) 6 Asunto OY Kivihaantie 1:lle vuokratun asuntotontin pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen muuttaminen ja täydennysrakentamiskorvauksen suorittaminen (Haaga, Kivihaka,

Lisätiedot

TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN

TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN Lisärakentamista tontille HYÖTYÄ TÄYDENNYS- RAKENTAMISESTA Uusien asuinalueiden lisäksi Helsingin vanhoilla alueilla rakennetaan paljon. Kaupunki kannustaa taloyhtiöitä täydennysrakentamiseen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) 4 Asuntotontin (rivitalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Halkosuontie 14-16:lle sekä yhtiöjärjestyksen hyväksyminen (Länsi-Pakila, tontti 34117/6)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 16/2014 1 (5) 1 Kiinteistölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Otso Kivekkään ja 43 muun valtuustoaloitteesta, jossa esitetään prosenttiperiaatteen käyttöönottoa täydennysrakentamisessa

Lisätiedot

Tonttikohtainen lisärakentaminen: Prosessi taloyhtiöissä ja kaupungilla

Tonttikohtainen lisärakentaminen: Prosessi taloyhtiöissä ja kaupungilla Tonttikohtainen lisärakentaminen: Prosessi taloyhtiöissä ja kaupungilla Pohjois-Haagan renessanssi 18.4.2011 Kaupunki haluaa edistää täydennysrakentamista Tasapainoinen kestävä kehitys edellyttää panostusta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (10) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (10) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/207 (0) 2 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokrattujen asuntotonttien vuokrasopimusten vuokra-aikojen jatkaminen (Maunula, Malminkartano, Kannelmäki, Pukinmäki, Jakomäki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (6) 265 Vuokrausperusteet Oulunkylän omakotitalotontille (Oulunkylä, tontti 28105/32) HEL 2016-009127 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 39 Korvauksen maksaminen Terästarvike Oy:lle maanvuokrasopimuksen voimassaoloajan ennenaikaisesta päättämisestä sekä rakennusten purkamisesta (tontti 36061/2) HEL 2017-010436

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (18) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (18) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (18) 320 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokratun asuntotontin ja autopaikkatontin pitkäaikaisten maanvuokrasopimusten muuttaminen sekä täydennysrakentamiskorvauksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 19/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 19/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 19/2014 1 (8) 9 Kaupunginhallituksen 9.6.2014 (685 ) maankäyttösopimuksista ja kehittämiskorvauksista tekemän päätöksen soveltamisohje HEL 2011-002473 T 10 01 00 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 11 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen vuokra-ajan jatkaminen (Käpylä, tontti 25857/1) HEL 2015-013448 T 10

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) 13 Kaartinkaupungin tontin pitkäaikainen vuokraaminen Royal Ravintolat Oy:lle (Kaartinkaupunki, tontti 3052/30) HEL 2012-015034 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 619 Kiinteistö Oy Vaasankatu 10:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen jatkaminen (Alppiharju, Harju, tontti 12348/10) HEL 2014-014290 T 10

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (10) 14 Eräille yksityiskouluille vuokrattujen tonttien uudet vuokrausperusteet ja vuokrasopimusten jatkaminen (tontit 18625/3, 28221/3, 29135/1, 42052/4 ja 43125/2)

Lisätiedot

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1)

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) 1 MUISTIO/KN 30. huhtikuuta 2015 Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) Perhosenkierto 33 Hakemus Varauspäätös

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka.

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka. 1 MUISTIO/KN 31.3.2017 Asuntotontin (erityisasuminen, 4 000 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen asuntotuotantotoimistolle rakennusluvan hakemista varten (Mellunkylä, Kontula, tontti 47031/12) Kotikonnuntie

Lisätiedot

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus 1 MUISTIO/KN 25.5.2015 Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 304 Rasitteenluonteisen sopimuksen hyväksymistä koskevan päätöksen muuttaminen ja uuden rasitteenluonteisen sopimuksen hyväksyminen sekä liittäminen pitkäaikaisiin maanvuokrasopimuksiin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 14 Määräalan pitkäaikainen vuokraaminen Oranssi Asunnot Oy:lle HEL 2014-003129 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 89/676497 ja 677497, Jyrängöntie 7 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2018 1 (5) 553 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperiaatteiden vahvistamiseksi eräille tonteille (Kulosaari) HEL 2018-010325 T 10 01 01

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (6) 606 Liiketontin vuokraaminen Lidl Suomi Ky:lle ja esitys kaupunginhallitukselle osto-option lisäämisestä (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41292/1) HEL 2015-013242

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 11 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen vuokra-ajan jatkaminen (Vartiokylä, Myllypuro, tontti 45136/1 ja määräala

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 102 05.06.2013. 102 Asianro 4064/10.00.02.08/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 102 05.06.2013. 102 Asianro 4064/10.00.02.08/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (1) 102 Asianro 4064/10.00.02.08/2013 Pihlajalaakson 2. vaiheen kerros- ja rivitalotonttien vuokrausehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49042/1)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 112 Toimitilatontin vuokraaminen FSR Consulting Oy:lle ja Toiminimi Axel Straschonoylle perustettavan yhtiön lukuun (Pikku-Huopalahti, tontti 16707/7) Pöydälle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (10) 140 Suutarilan Siltalanpuiston eräiden asuntotonttien vuokrausperusteet HEL 2016-003911 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 620 Alueiden vuokraaminen Länsimetro Oy:lle länsimetron toteuttamista ja käyttöä varten HEL 2013-010854 T 10 01 01 02 Päätös päätti vuokrata Länsimetro Oy:lle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 20/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 20/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 20/2014 1 (9) 1 Kaupunginhallituksen 9.6.2014 (685 ) maankäyttösopimuksista ja kehittämiskorvauksista tekemän päätöksen soveltamisohje Pöydälle 16.10.2014 HEL 2011-002473

Lisätiedot

Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, hallita kaupungin maa- ja vesialueita, kiinteistöjä, rakennuksia ja huoneistoja.

Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, hallita kaupungin maa- ja vesialueita, kiinteistöjä, rakennuksia ja huoneistoja. Liite 1 Tonttiosaston delegoinnit Johtosäännön 4 Kiinteistölautakunnan tehtävät Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, hallita kaupungin maa- ja vesialueita, kiinteistöjä, rakennuksia ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) Kaupunginhallitus Kaj/12 06.08.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) Kaupunginhallitus Kaj/12 06.08.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) 811 V Viikinmäen asuntotontin (tontti 36110/12) vuokrausperusteet HEL 2012-007240 T 10 01 01 02 Päätös päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se päättäisi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (11) 334 V 19.4.2017, Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen tilalle muodostettavien asuin- ja liikerakennusten tontin ja asuinrakennusten tonttien vuokraus- ja myyntiperusteet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 2 Asuntotontin (pientalo, 400 k-m²) varaaminen yksityishenkilöille ryhmärakennuttamista varten (Tapanila, Tapaninkylä, tontti 39235/12) HEL 2016-003238 T 10

Lisätiedot

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3)

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) 1 MUISTIO/KN 3. marraskuuta 2015 Asuntotontin (A, 3 760 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) Leirikuja 3 Hakemus Suomen Vuokrakodit

Lisätiedot

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12 Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4 Muut sopimusehdot 2-12 2 Vuokranantajan ja vuokralaisen (As. Oy. Kumianpää 1:) välillä

Lisätiedot

kerrosneliömetrihintana 19 euroa.

kerrosneliömetrihintana 19 euroa. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (13) 173 Vuokrausperusteet neljälle Länsisataman Jätkäsaaren asuinkerrostalotontille (tontit 20070/2, 20828/2-3 ja 7) HEL 2017-000272 T 10 01 01 02 Päätös 1 2 päätti

Lisätiedot

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6)

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 400 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) Mellinintie 3 Hakemus Asuntosäätiön Asumisoikeus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Kiinteistölautakunta To/ varten saakka muutoin entisin ehdoin.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Kiinteistölautakunta To/ varten saakka muutoin entisin ehdoin. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2016 1 (6) 503 Kalasataman Verkkosaaren kelluvia asuntoja koskevan varauspäätöksen muutos (Sörnäinen, Kalasatama, tontit 10619/1-4) HEL 2016-012687 T 10 01 01 00 Verkkosaarenranta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (11) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (11) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2014 1 (11) 520 Kaupunginhallituksen 9.6.2014 (685 ) maankäyttösopimuksista ja kehittämiskorvauksista tekemän päätöksen soveltamisohje HEL 2011-002473 T 10 01 00 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2015 1 (8) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Länsisataman Jätkäsaaren korttelin 20071 vuokrausperusteiden määräämiseksi (Länsisatama, Jätkäsaari, asemakaavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2011 1 (5) 446 Esitys kaupunginhallitukselle esisopimuksen ja sopimuksen tekemiseksi Sponda Kiinteistöt Oy:n kanssa liittyen Ilmalanrinteen alueen (nro 11561) ja Ylen alueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (5) 57 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokraus- ja myyntiperusteiden määräämiseksi Jätkäsaaren Wood City -hankkeen toimisto- ja hotellitonteille

Lisätiedot

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289.

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289. 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 14.2.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 6 289 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen yhteisesti määräosin Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:lle ja Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (5) 181 Helsingin kaupungin 13. kaupunginosassa (Etu-Töölö) sijaitsevan kahden kiinteistön vuokraaminen hautausmaatarkoituksiin HEL 2015-004321 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/06 (8) 79 Vuokrausperusteet ja osto-oikeuden sisällyttäminen toimisto- ja hotellitonttien vuokrasopimukseen (Länsisatama, korttelin 0007 tontit 0 ja, Jätkäsaarenlaituri,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Liikuntalautakunta ULOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Liikuntalautakunta ULOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (5) 35 Pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen solmiminen KOY Väiskin kanssa Väinämöisenkentän vuokraamiseksi Lautakunta päätti kaupunginhallituksen (28.1.2013, 142) antamin

Lisätiedot

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 304 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Tähtisaranpolku 3:lle (Mellunkylä, Kivikko, tontti 47352/3) Tähtisaranpolku 3 Hakemus Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/204 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 429/2) HEL 204-006387 T 0 0 0 00 Kiinteistökartta 3/683

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/014 1 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 4191/6) HEL 014-00750 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2017 1 (6) 2 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, hallita kaupungin maa- ja vesialueita, kiinteistöjä, rakennuksia ja huoneistoja.

Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, hallita kaupungin maa- ja vesialueita, kiinteistöjä, rakennuksia ja huoneistoja. Delegoinnit johtosäännön 4 :n kohtien mukaan 4 Kiinteistölautakunnan tehtävät Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, hallita kaupungin maa- ja vesialueita, kiinteistöjä, rakennuksia ja huoneistoja.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (7) 8 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen vuokra-ajan jatkaminen (Pohjois-Haaga, tontti 29160/1) HEL 2017-000546

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2014 1 (5) 8 Alueiden vuokraaminen eduskunnalle HEL 2014-006785 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 63/673 496, Arkadiankatu, Eduskuntakatu, Pohjoinen Rautatiekatu ja Pikkuparlamentin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 46/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 46/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 46/2018 1 (5) 773 Maankäyttösopimuksen ja esisopimuksen tekeminen Kiinteistö Oy Helsingin Ilmalankatu 2:n kanssa liittyen asemakaavan muutosehdotukseen 12374 HEL 2018-006078

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (6) 6 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokratun asuntotontin (AK) pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen jatkaminen (Pukinmäki, tontti 37008/3) HEL 2014-013189 T

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (6) 3 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 547 V 7.6.2017, Vuokrausperusteiden määrääminen omakotitalotonteille Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (7) 289 Teollisuustontin vuokraaminen Laponte Oy:lle, Polar Forest Oy:lle ja Suomen Nostan Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun (Kivikko, tontti 47049/1) HEL 2013-006722

Lisätiedot

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv)

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27 20.04.2017 Kunnanhallitus 145 02.05.2017 Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) 282/10.00.02/2017 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2012 1 (9) 295 Yleisten rakennusten tontin (YS) pitkäaikainen vuokraaminen Kiinteistö Oy RK-Asunnoille (Laajasalo, Yliskylä, tontti 49066/1) HEL 2012-006946 T 10 01 01

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (9) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (9) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2018 1 (9) 498 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperiaatteiden määräämiseksi eräille tonteille (Länsisatama, Jätkäsaari) HEL 2018-008933

Lisätiedot

MUISTIO/Katarina Nordberg

MUISTIO/Katarina Nordberg 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 22.12.2016 Liiketontin maanvuokrasopimuksen päättäminen ja asuntotontin (kerrostalo, 2 010 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 31:lle

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja. 1 Asuntotontin (pientalo, 1 076 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen TA- Asumisoikeus Oy:lle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja varten (Vuosaari, tontti 54288/7) Solvikinkuja 3 Muut sopimusehdot 2-14

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1 (5) Kiinteistölautakunta To/5 12.01.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1 (5) Kiinteistölautakunta To/5 12.01.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1 (5) 13 Autotallia koskevan vuokrasopimuksen jatkaminen (Roihuvuoren Autotallit Oy, tontti 43212/3) HEL 2011-008744 T 10 01 01 02 Päätös Lautakunta päätti jatkaa kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 307 Asuntotontin varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (tontti 43233/5) HEL 2016-001890 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (6) Kiinteistölautakunta To/9 07.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (6) Kiinteistölautakunta To/9 07.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (6) 109 Teollisuustontin vuokraaminen Relino Pipe Oy Ab:lle (Tapanila, Tapaninkylä, tontti 39374/15) HEL 2013-003000 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta J7 P2, Punttikuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2014 1 (8) 1244 Asuinkerrostalotontin myynti SATOKoti Oy:lle (Katajanokka, tontti 80013/2) HEL 2014-013492 T 10 01 01 01 Esitys A päätti oikeuttaa kiinteistölautakunnan

Lisätiedot

Vuokralaisen on noudatettava yhtiöjärjestystään.

Vuokralaisen on noudatettava yhtiöjärjestystään. Liite 1, Muut sopimusehdot (2-16) Vartiokylä, Myllypuro, tontti 45564/1 2 Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan suunnittelemaan ja rakentamaan vuokra-alueelle vapaarahoitteisia omistusasuntoja Hitas

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (6) Päätöshistoria 1 Kaupunginhallitus 24.03.2014 327 HEL 2014-001528 T 10 01 01 02 Päätös Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se päättäisi

Lisätiedot

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona.

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona. 1 MUISTIO/TUT Asuntotontin (kerrostalo 6 000 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Pukinmäki, tontti 37186/5) Isonpellontie 4 Hakemus Asuntotuotantotoimisto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 19/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/ vastaavana kerrosneliömetrihintana 28 euroa.

Helsingin kaupunki Esityslista 19/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/ vastaavana kerrosneliömetrihintana 28 euroa. Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (8) 8 Vuosaaren Rastilan asuntotonttien vuokrausperusteet (tontit 54008/5-8, 54009/2 ja 54351/1) HEL 2013-012162 T 10 01 01 02 Päätösehdotus A 1 2 3 4 päättänee

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Liikuntalautakunta LJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Liikuntalautakunta LJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (6) 4 Liikuntaviraston ulkopuolisille toimijoille vuokrattavien alueiden vuokraehdot ja periaatteet HEL 2014-014535 T 10 00 00 Päätös päätti hyväksyä liikuntaviraston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (8) 16 Autopaikkatontin määräalojen vuokraaminen kolmelle asunto- ja kiinteistöosakeyhtiölle (Laajasalo, tontti 49056/14) HEL 2017-004801 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (6) 267 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) 441 V Lainan myöntäminen Tuomarinkylän Talli Oy:lle HEL 2013-003007 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Maanluovutustoimisto Maanluovutustoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Maanluovutustoimisto Maanluovutustoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/2014 1 (7) 166 Asuntotontin (kaupunkipientalo) lyhytaikainen vuokraaminen yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41291/6) HEL 2014-008710 T 10 01 01 02 Kyytimiehenkatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 10 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle suunnitellun asuntotontin (AK) varaamiseksi Kiinteistö Oy PJV:lle / NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi,

Lisätiedot

MUISTIO/KN Gunillantie 17

MUISTIO/KN Gunillantie 17 1 MUISTIO/KN 3.9.2015 Asuntotontin (kerrostalo, 4 200 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Kruunuvuoren Ankkurille (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49075/7) Gunillantie 17 Hakemus Asunto

Lisätiedot

TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA

TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA Onko taloyhtiöönne tulossa isoja remontteja? Mistä rahaa putkiremonttiin tai muihin perusparannuksiin? Täydennysrakentaminen samalla tontilla tai nykyisen asuinrakennuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/27 22.04.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/27 22.04.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (5) 452 V 7.5.2014, Kaj / Valtuutettu Yrjö Hakasen aloite asuntotonttien maanvuokrien uudelleenmäärittämisestä HEL 2014-000571 T 00 00 03 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle vapaarahoitteista ja sääntelemätöntä

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle vapaarahoitteista ja sääntelemätöntä 1 Asuntotontin (kaupunkipientalo, 160 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen yksityishenkilöille vapaarahoitteisten omistusasuntojen toteuttamista varten (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41290/6) Haukkakatu 15

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1 (5) Kaupunginhallitus Sj

Helsingin kaupunki Esityslista 1 (5) Kaupunginhallitus Sj Helsingin kaupunki Esityslista 1 (5) Pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen tekeminen Helsingin Palloseura ry:n kanssa /Paloheinänkenttä HEL 2012-016220 T 10 01 01 02 Päätösehdotus Tiivistelmä Talvitoiminta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 213 03.12.2014. 213 Asianro 7576/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 213 03.12.2014. 213 Asianro 7576/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2014 1 (1) 213 Asianro 7576/10.00.02.01/2014 Asuntotontin 297-27-6-3 ja LPA-tontin 297-27-6-10 vuokraaminen / Lakea Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2014 1 (8) 586 Helen Oy:lle ja Helen Sähköverkko Oy:lle energiahuoltoon vuokrattavien tonttien ja alueiden vuokrausperusteiden määrääminen HEL 2014-013823 T 10 01 01 02

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (1) 163 Asianro 6323/10.00.02.01/2018 Tontin 297-3-1-6 (Mäkikatu 12) vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella.

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 1 Yleiset varausehdot 1. Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 2. Hankkeiden suunnittelu ja toteutus tulee tapahtua yhteistyössä kaupungin alueellisten yhteistyö-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (6) 312 Vuokrasopimuksen jatkaminen ja tontin vuokraaminen huoltoaseman suunnittelua varten Oy Teboil Ab:lle (Vartiokylä, tontit 45130/1 ja 45340/2) HEL 2014-012982

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (10) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (10) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (10) 12 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kerrostalotonttien varaamiseksi Att:lle, Kevalle ja HOK-Elannolle sekä eräiden tonttien rahoitus- ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kiinteistövirasto 110/2015 Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kiinteistövirasto 110/2015 Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 254 Kruunuvuorenrannan jätteen putkikeräys Oy:lle lyhytaikaisesti vuokratun määräalan vuokrasopimuksen jatkaminen rakennusluvan hakemista varten (Laajasalon kylä, tila

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (8) 350 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (11) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (11) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (11) 416 Vuokrausperusteet viidelle tontille Etelä-Haagassa HEL 2017-011254 T 10 01 01 02 Päätös oikeutti kaupunkiympäristölautakunnan vuokraamaan Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/06 (5) 84 Vuokrausperusteet yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevan rakennuksen tontille (Laajasalo, tontti 4930/5) Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 15 Toimitilatontin pitkäaikainen vuokraaminen sekä esitys kaupunginhallitukselle vuokraus- ja myyntiperusteiden määräämiseksi Myllypuron Metropolian kampushanketta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Liikuntalautakunta ULOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Liikuntalautakunta ULOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2012 1 (6) 211 Helsingin Palloseura ry, tekonurmihanke, HSP Areenat Oy hakee vuokraoikeutta Pakilantie 86 A, Helsinki HEL 2012-016220 T 10 01 01 02 Päätös Lautakunta päätti

Lisätiedot