Selostus Tallinnan 10 km:n juoksusta 2014 ja juoksijoiden Tallinnan matkasta yleensä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Selostus Tallinnan 10 km:n juoksusta 2014 ja juoksijoiden Tallinnan matkasta yleensä"

Transkriptio

1 Selostus Tallinnan 10 km:n juoksusta 2014 ja juoksijoiden Tallinnan matkasta yleensä Juoksijakerhomme oli päättänyt osallistua (http://www.tallinnmarathon.ee) Tallinnan 10 km:n juoksuun 2014 kahden juoksijan voimin. Matkaan lähtivät Kari R ja Olli T. Enemmänkin juoksijoita olisi mukaan mahtunut, mutta kaikille muille ehdokkaille tuli työesteitä. Majoittautuminen tapahtui Ollin ay-osaston sijoitusasunnossa, joten hotellikustannuksia ei tullut. Laivaliput maksoivat 71 sisältäen kuohariaamiaisen. Juoksun lähtö tapahtui Pärnu maantee:ltä (ao. kartassa oikealla alhaalla oleva keltainen katu koilliseen, merkitty punaisella numerolla 8), tulo maaliin taas tapahtui Vapauden aukiolle (merkitty ao. karttaan) lounaasta käsin, kun vanha kaupunki on kierretty vastapäivään (ylempi keltainen katu alhaalla vasemmalla). Ollin ay-kämppä on Roosikrantsi-kadulla, joka on aukiolta suoraan etelään, matkaa aukiolta kämpälle oli vain pari sataa metriä.

2 1. päivä: Lauantai Laivamatka Tallinnaan, numerolappujen haku Karin työkaverit olivat kehuneet Eckerö Line:n meriaamiaista, joten liput ostettiin sieltä. Laiva Tallinnaan lähti lauantaiaamuna lähti klo 8:30. Kari oli ostanut liput netistä (ja printannut itselleen maihinnousukortin), mutta Ollin nettiostoksen kanssa oli hankaluuksia, joten hän joutui hakemaan maihinnousukortin terminaalista. Tapasimme kuitenkin terminaalissa oli hyvissä ajoin ennen klo 8.00:aa. Matkat maksoivat 71 / henkilö, ja hintaan sisältyi meriaamiainen (kuoharin kera) menomatkalla. Laivassa marssimme suoraan meriaamiaiselle. Saimme kahden hengen pöydän läheltä ikkunaa, ja pöydässä pienet kuoharipullot odottivat jo valmiina. Syötiin tukeva aamiainen samalla kun katsottiin laivan lähtöä. Lopuksi aikaa mentiin keulabaariin, ja samaan pöytään osui kaksi kaverusta, joista vanhempi oli varsinainen supliikkimies. Ainakin omien sanojensa mukaan hän oli ollut vaikka minkälaisissa seikkailuissa; no, ajoi rekkaa ja bussia työkseen, joten kyllähän siinä hommassa maailmaa näkee Laiva saapui Tallinnaan ajallaan. Satamasta käveltiin Vapauden aukiolle kasseja kantaen. Päivä oli lämmin, joten hiki tuli. Vapauden aukiolla löydettiin oikea teltta ja saatiin kilpailunumerot.

3 Sieltä jatkettiin kämpille. Kämppä on hieno: 7 makuupaikkaa, sauna, täysin varusteltu avokeittiö ja olohuone. Telkkarissa näkyi satakunta kanavaa, mukana YLE1 ja YLE2. Pienen lepäilyn jälkeen iltapäivällä mentiin ensin pyörimään kisapaikalle. Siellä oli jo jotain lasten ja nuorten juoksutapahtumia, joten meno oli vilkasta.

4 Myös Kauppahallissa käytiin, että saatiin ostettua aamiaistarvikkeet seuraavalle päivälle. Tuliaisiakin etsittiin, mutta ei löydetty. Sitten käytiin Toompean mäelläkin, kuten Tallinnan reissuun kuuluu. Kämppää vastapäätä on Baijerilainen ravintola, siellä nautittiin päivällinen.

5 2. päivä: Sunnuntai Tunnelmointia, juoksu, terassilla Aamulla syötiin runsas aamianen kämpällä jo klo 8:00, että päästiin nopeasti baanalle. Ensin tutustuttiin tulevan 10 km:n juoksureitin loppupäähän. Käytiin myös juoksualueella katsomassa maratonin voittajan maaliintulo (sama etiopialainen oli voittanut myös viime vuonna, joten hänen kilpailunumeronsa oli sopivasti 1) sekä puolimaratonin lähtö.

6 Sitten palattiin kämpälle valmistautumaan omaan lähtöön. Pantiin juoksuasut päälle ja käveltiin lähtöalueelle. Juoksijat pantiin erillisiin karsinoihin lähtönumeron perusteella, jotka oli annettu ilmoittautumisjärjestyksessä. Valitettavasti Karin numero oli vähän alle 3000, ja Ollin taas vähän yli, joten jouduimme eri karsinoihin. Mutta puolimaratonin lähtöä seuratessamme olimme nähneet, että karsinoita erottava nauha poistettiin juuri ennen lähtöä, joten Kari meni oman karsinansa loppupäähän, Olli omansa alkupäähän, joten saimme sitten lähteä yhdessä. Alussa oli kova puikkelehtiminen hitaampien ohi, ja Karin vauhti kohosi turhankin lujaksi. Viime vuonna alkuvauhti oli ollut 5:15/km, nyt 5:10/km. Parin kilometrin jälkeen Kari näki viisaammaksi vähän hiljentää, mutta Olli sanoi, että hyvin menee, joten hän jatkaa riskillä tällä kovemmalla vauhdilla. Ja hyvin tämä onnistuikin! Kari siis joutui vähän hidastamaan, mutta ei kuitenkaan sipannut. Runsaan 3 km:n jälkeen oltiin rannalla, jossa reitti kääntyy takaisin kohti Tallinnan keskustaa. Karin polvi oli loppukesän aikana ajoittain vähän vihoitellut, ja nyt kova vauhti ja rannan laattakivetys saivat polven taas ärtymään. Kari jo pelkäsi, että joutuu keskeyttämään, mutta onneksi siirtyminen laattakivetykseltä viereiselle asfaltille ja välillä ruoholla juoksu saivat polven taas rauhoittumaan, ja niin juoksu pääsi jatkumaan. Maksimirasituksella mentiin n. 7 km:n kohdalle, jolloin tultiin sataman edustalle. Juomat jätettiin juomatta, ettei aikaa turhaan tuhlautuisi. Sitten tuli reitin kaunein osuus, kun käytiin vanhan kaupungin muurien sisällä, ja sen jälkeen juostiin puistoissa muurien ulkopuolella. Toisaalta reitin ainoat mäet olivat tällä loppuosuudella, joka tietysti väsyneelle miehelle tuntui. Ihan lopussa oli kuitenkin alamäkeä, jota pitkin saattoi lasketella maaliin. Ollin juoksu taas sujui vauhdikkaasti n. 6 ekaa kilometriä, jonka jälkeen vauhti vähän hyytyi. Mutta vanhassa kaupungissa taas loppu oli jo sen verran lähellä, että Olli sai lisää voimia ja rutisti loppuun asti. Kova alkuvauhti Karin peesissä auttoi tuloksen teossa siten, että Olli paransi viime vuoden Prahan aikaansa yli minuutilla. Karikin paransi omaa aikaansa 15 sekunnilla.

7 10 km:n juoksuun oli 6706 lähtijää (maraton: 2141, puolimaraton: 3047, sauvakävely: 5333), kun taas maaliin asti pääsi 5756 juoksijaa. Olli juoksi kokonaiskilpailun sijalle 891, ja omassa ikäryhmässään M60 hän oli komeasti kahdeksas (/37)! Kari taas päätyi sijalle 1350, omassa ikäryhmässä M50 sija oli 31/91. Tulossivuilla on myös linkit videoihin, joissa voi käydä katsomassa juoksijoiden tyylinäytteitä reitin useasta eri kohdasta! Seuraavalla sivulla on kuvakaappaukset videoista.

8

9 Juoksun jälkeen löysimme toisemme maalialueelta. Mentiin kämpille ja pantiin sauna lämpiämään. Olli haki kioskilta oluet, ja näillä eväillä yritettiin toipua kilpailun koettelemuksista. Saunan jälkeen pukeuduttiin ja mentiin kilpailualueen lähellä olevaan kreikkalaiseen ravintolaan, jossa oli iltaauringossa mukavasti kylpevä terassi. Ruoka oli oivallista, ja aterian jälkeen otettiin vielä lasilliset kreikkalaista valkoviiniä (ks. alla). Sitten siirryttiin ravintolanpitäjän suosituksesta naapuriterassille nauttimaan jälkiruoaksi kahvia ja kakkua, ja kakut olivatkin aivan oivallisia.

10 3. päivä: Maanantai Kävelyä, Lennusadam, iltalaivalla kotiin Juoksijat eivät ole ennenkään kavahtaneet turismia kävellen juoksun jälkeen, ja eipä nytkään. Taas syötiin runsas aamiainen klo 8, ja sitten lähdettiin kävelemään kohti Lennusadam:ia (=lentosatama), jota kaksikin Karin työkaveria oli suositellut. Se on rannalla satamasta länteen oleva museo, joka on rakennettu entiseen vesitasojen hangaariin. Vähän oli vaikeuksia löytää Lennusadam, koska sinne johtava Kulttuuripolku on tällä hetkellä suljettuna, mutta löytyihän se lopulta. Lennusadamassa on paljon lentokoneita ja veneitä ihmeteltäväksi. Myös kokonainen sukellusvene, johon pääsee myös sisään. Alla kuva torpedoputkista. Sen verran on ahdasta, että Kari totesi, ettei hänellä ainakaan sukellusvenematruusiksi ollut taipumuksia. Itse museon ulkopuolella on rannassa vielä laivoja, joihin myös pääsee tutustumaan sisään, hienoimpana viime vuosisadan alussa rakennettu höyrykäyttöinen jäänmurtaja. Tyytyväisenä Olli pani merkille, että kapteenin ja muun päällystön hyttien verhoilu oli juuri samaa punaista kuin mitä Ollillakin on veneessään. Mennessämme Lennusadamia kohti olimme huomanneet risteilyalussatamassa ison heliumpallon, jolla lennätetään ihmisiä maisemia katsomaan. Olimme harkinneet menevämme TV-torniin maisemia ihailemaan, mutta koska tämä oli lähempänä, menimme paluumatkalle sinne. Maksoi 25, jolla sai 10 min:n lennätyksen 120 m:n korkeudessa. Pallo oli täytetty heliumilla, ja iso vaijeri piti sen paikallaan. Vaijerin toisessa päässä oli sitten moottori, jolla pallo vedettiin alas ja päästettiin taas ylös. Komeat olivat näkymät, ja sopivasti pikkuisen pelottavaakin.

11 Ja reissun lopuksi ostimme vielä tuliaisia Kaubamajasta. Pakkasimme ja siivosimme kämpän, jonka jälkeen ehdimme vielä nauttia tukevan aterian kämpän viereisessä Baijerilaisessa ravintolassa (kuva alla). Sitten matkalaukkujen raahaamista satamaan ja laivaan. Laivassa majoituimme taas keulabaariin. Vähän tax-free-ostoksia tehtiin. Ja lopulta ajettiin julkisilla kotiin: sen verran ripeästi pääsimme laivasta ulos, että mahduimme lähtevään raitiovaunuun 9. Loppuviikon ajan oli ainakin Karilla polvi sen verran ärtynyt, että juokseminen ei mitenkään onnistunut, eli kaikki oli pantu peliin!

Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä

Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä Juoksijakerhomme oli päättänyt osallistua (http://www.runczech.com/en/) Prahan 10 km:n iltajuoksuun ( O2 Prague Grand Prix

Lisätiedot

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin Risto Honkala 1 Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin 28.6-14.7.2011 2 Risto Honkala Risto Honkala 3 SISÄLLYSLUETTELO MOOTTORIPYÖRÄMATKA MUSTALLEMERELLE, VARNAAN JA TAKAISIN... 1 LYHYESTI...

Lisätiedot

ΣΠΑΡΤΑΤΗΛΟΝ 26 27.9.2008

ΣΠΑΡΤΑΤΗΛΟΝ 26 27.9.2008 ΣΠΑΡΤΑΤΗΛΟΝ 26 27.9.2008 Ateenasta Spartaan juostava 246 km mittainen Spartathlon juostiin vuonna 2008 jo 27. kerran. Tämän vuoden Spartathlon muodostui kaikkien aikojen suomalaisjuhlaksi. Ennen tätä vuotta

Lisätiedot

Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva.

Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva. Eräs veneenhakumatka Hollannista- Raisioon. Martti Tähtinen (RVS) oli ostanut huhtikuussa 2011 Hollannista 36 jalkaisen Jeanneau Sun Odyssey purjeveneen. Hän oli käynyt sitä paikan päällä katsomassa ja

Lisätiedot

San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu

San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu Tarinoita maailmalta: San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu Nyt ei ole kyseessä mikään Team Ahma, vaan tämä tarina kertoo muuan Lajunen Historic Racing Teamin matkasta Italiaan,

Lisätiedot

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Kyösti Vatanen Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009 Kirjoittanut Kari Hirvonen Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Leila Lehikoinen

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

1/2015. RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki

1/2015. RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki Club Renault de Finlande r.y. 1/2015 RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki Puheenjohtajalta Turun Kuntotesti Ja Korjaus Oy Erikoistunut RENAULT-autojen huoltoihin ja korjauksiin. AutoCom-vikatesteri

Lisätiedot

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen 4.4.-5.4. Lentokone laskeutui Shanghain kentälle. Sumu ympäröi lentokoneen. Katselin sivuille, ei näkynyt 30 metriä pidemmälle. Terminaaliin astuttuani en ollut

Lisätiedot

Minne Tuuli meitä kuljetti

Minne Tuuli meitä kuljetti Minne Tuuli meitä kuljetti (Muisteloita Ilmari Tuulen laivoista) Timo Nenonen Jobin otto Someriin Tapasin Laihon Taunon, vanhan seilauskaverini Susan Paulinin ajoilta, Raumalla joskus keväällä 1977. Hän

Lisätiedot

menetyksistä vastustajien riveissä - Arctic Circle oli menettänyt Katin, joka mahatautiin sairastuessa joutui katsomoon.

menetyksistä vastustajien riveissä - Arctic Circle oli menettänyt Katin, joka mahatautiin sairastuessa joutui katsomoon. Hiiltomiesten seikkailukilpailukausi oli tarkoitus korkata tänä vuonna XDream sarjan aloituskilpailulla Tallinnan Viimsissa. Sarjan aloituskilpailu on tunnetusti sprinttityylinen "kaupunkikilpailu", kestoltaan

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Kurkijoen reissu. Sivu 1 (39) Matkan taustoja.

Kurkijoen reissu. Sivu 1 (39) Matkan taustoja. Matkan taustoja. Ihan pikkupoika-ajoista on elävästi jäänyt mieleen Isän tarinoinnint nuoruusvuosistaan Karjalassa, Sorjosta, Elisenvaarasta, Kurkijoesta, sota-ajoista ja evakkoreissuista. Tuo kaikki oli

Lisätiedot

Katukiitäjät Tiedotuslehti 3/2001 19.11.2001

Katukiitäjät Tiedotuslehti 3/2001 19.11.2001 Katukiitäjät Tiedotuslehti 3/2001 19.11.2001 Katukiitäjien jäsenkyselyn tulokset Kesän kokemuksia: Katukiitäjät Tallinnassa Åbo-line Åland inline maraton 2001 VATKAN KYNÄSTÄ Taas on yksi kesä rullailtu,

Lisätiedot

Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan toi suomalaisryhmän reissun päätepisteessä mm. katedraalin harvoin avautuvan portin eteen.

Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan toi suomalaisryhmän reissun päätepisteessä mm. katedraalin harvoin avautuvan portin eteen. Numero 77 4/2009 Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan toi suomalaisryhmän reissun päätepisteessä mm. katedraalin harvoin avautuvan portin eteen. Pikkukuvassa on ryhmän opas työssään. Matkakertomus

Lisätiedot

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry www.euranmmp.fi KAUSIJULKAISU 2013 Koko Alasatakunnan Moottoripyöräkerho KERHON ASUSTEET PRODEERATTUNA GLIQUE VEDENPITÄVÄ TAKKI 90 GLIQUE VETOKETJULLINEN GOLLEGE TAKKI

Lisätiedot

Elämää lottana ja evakkona

Elämää lottana ja evakkona Elämää lottana ja evakkona Teksti ja kuva Esko Porala Laura Kurki (os. Ilmasti) muisteli sota-aikaa 94v. syntymäpäivillään ja sitä, kuinka se kosketti hänen elämäänsä lottana, perheen äitinä ja sotaleskenä.

Lisätiedot

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Leonardo Da Vinci - Projekti Legta Charles Baltet Ranska 14.4-5.5.2009 Iina Hulkko Maaseutuopisto Kannus Johdanto Sähköpostia tutkiessani osui heti silmääni otsikko Ranskaan!!!

Lisätiedot

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari 2 KARVETIN KLUBITALO Julkaisija: Karvetin klubitalo Painopaikka: Hallintoyksikkö Osoite: Karvetin klubitalo Karvetinkatu 1 21110 Naantali Yhteystiedot: Toimisto- ja hallintoyksikkö Puh: 02-4306850 Fax:

Lisätiedot

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 Sisällysluettelo Päätoimittajan palsta...4 Puhheenjohtajan palsta...5 KMP2015...6 Siis näinhän se oikeesti meni...10

Lisätiedot

(Helsinki 27.8.2003) Pietari 28.8.2003 31.8.2003

(Helsinki 27.8.2003) Pietari 28.8.2003 31.8.2003 1 (Helsinki 27.8.2003) Pietari 28.8.2003 31.8.2003 20 vuotta aviossa oli hyvä syy lähteä pidennetylle viikonloppureissulle kahdestaan. Hääpäivänä keskiviikkona töiden jälkeen lentäen Helsinkiin, jossa

Lisätiedot

Siirryimme Aquamansan maisemiin ja siellä kiersimme lyhyehkön Ruta del Aqua reitin. Reitti pituudeltaan 2 km, ja korkeuseroa n. 200 metriä.

Siirryimme Aquamansan maisemiin ja siellä kiersimme lyhyehkön Ruta del Aqua reitin. Reitti pituudeltaan 2 km, ja korkeuseroa n. 200 metriä. Tammikuu 2011 1.1.2011 Vuosi vaihtui myös Puertossa. Oma päiväni oli kiireinen mutta illalla kerkesimme katselemaan kaupungin järjestämää vuoden vaihteen ilotulitusta. Se oli tänä vuonna hieman lyhempi

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9.

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Sakset käteen, tätä pitää miettiä ja ehdotella matkakaverillekin, tuumin kesällä, kun luin oheisen, varsin

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

Offi cial BMW Club RIKASTIN 2/2013

Offi cial BMW Club RIKASTIN 2/2013 Offi cial BMW Club RIKASTIN 2/2013 Rikastin Nuijan varresta BMW-moottoripyöräkerho ry:n jäsenlehti. Lehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa ja jaetaan kaikille jäsenille. Lehti ei ole kerhon ulkopuolisten

Lisätiedot

Kannessa: Moccaamerikankääpiöterrieri, taakanvetäjä vailla vertaa. SATHY Expo 2007, Euroopan Mestaruuskisat, tule mukaan!

Kannessa: Moccaamerikankääpiöterrieri, taakanvetäjä vailla vertaa. SATHY Expo 2007, Euroopan Mestaruuskisat, tule mukaan! SATHY Uutiset on Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry.:n virallinen äänitorvi. 2007 numero 5/2007 8,00 SATHY UUTISET SATHY ry. 10 vuotta yhdistysrekisterissä 1996-2006 Kannessa:

Lisätiedot

P U H U R I 207. 3/13

P U H U R I 207. 3/13 PUHURI 207. 3/13 H-VENE S/Y PUHURI 1982 FIN 696 Maaliskuu 3/2013 PUHURI Puhurin Pojat ry:n ja Puhurin Poikien Tuki ry:n virallinen jäsenlehti vuodesta 1945. Tässä numerossa: Pääkirjoitus 4 Lippukunnan

Lisätiedot