PUMPPAAMOHANKINTAOHJELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUMPPAAMOHANKINTAOHJELMA"

Transkriptio

1 TYÖNUMERO: PÖYTYÄN KUNTA LAURILANTIEN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKKA / VAIHE 1 SWECO YMPÄRISTÖ OY TAMPERE

2 Muutoslista FIOOAL FIREHA FITEOR VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT HUOMAUTUS Sweco Ympäristö Oy PL 88, Helsinki Mäkelininkatu 17 A, Oulu PL 453, Tampere PL 669, Turku puh Y-tunnus

3 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ Rakennuttaja Rakennuttaminen ja valvonta Suunnittelijat Jätevedenpumppaamon sijainti ja niiden toimittaminen 2 2 JÄTEVEDENPUMPPAAMOIDEN TARKASTUKSET JA KOEKÄYTÖT 2 3 JÄTEVEDENPUMPPAAMOIDEN MITOITUS JA VARUSTEET Mitoitus Pumppukaivot Pumput ja varusteet Putkisto ja putkistovarusteet 4 Sulkuventtiilit 5 Takaiskuventtiilit 5 4 PUMPPAAMOVARUSTEET 5 5 SÄHKÖISTYS 5 6 PINNANOHJAUSLAITTEISTO 7 7 JÄTEVEDENPUMPPAAMOIDEN KÄYNNIN OHJAUS 8 8 JÄTEVEDENPUMPPAAMOIDEN LIITTÄMINEN KAUKOVALVONTAJÄRJESTELMÄÄN 9

4

5 1 YLEISTÄ Hankintaohjelma koskee Laurilantien alueelle tulevia jätevedenpumppaamoja. Hankintaan kuuluu 2 uutta jätevedenpumppaamoa. Jätevedenpumppaamot ovat maahan asennettava lujitemuovisia pakettipumppaamoja. Jätevedenpumppaamojen hankintapiirustukset ovat liitteenä (kts. hankintapiirustukset 601 ja 602). 1.1 Rakennuttaja Nimi: Pöytyän kunta Osoite: Yläneentie RIIHIKOSKI Yhteyshenkilö: Tarmo Rantanen, tekninen johtaja Puhelin: Sähköposti: etunimi.sukunimi@poytya.fi 1.2 Rakennuttaminen ja valvonta Nimi: Pöytyän kunta Osoite: Yläneentie RIIHIKOSKI Yhteyshenkilö: Tarmo Rantanen, tekninen johtaja Puhelin: Sähköposti: etunimi.sukunimi@poytya.fi 1.3 Suunnittelijat Nimi: Sweco Ympäristö Oy Osoite: PL 453 (Voimakatu 20) TAMPERE Yhteyshenkilöt: Projektipäällikkö Teemu Oravainen Puhelin Sähköposti: etunimi.sukunimi@sweco.fi 1 (9)

6 1.4 Jätevedenpumppaamon sijainti ja niiden toimittaminen Jätevedenpumppaamot rakennetaan asemapiirustuksissa esitettyihin paikkoihin. Jätevedenpumppaamot tulee toimittaa työmaalle. 2 JÄTEVEDENPUMPPAAMOIDEN TARKASTUKSET JA KOEKÄYTÖT Yleistä Kaikki laite- ja putkistoasennukset tarkistetaan ennen käyttöönottoa. Tarkastus tehdään vaiheittain ja se sisältää seuraavat osat: asennustarkastus, kuiva-koekäyttö, märkäkoekäyttö ja työturvallisuustarkastus. Ennen laitteiden käyttöönottoa suoritetaan rakennuttajan kutsumana työsuojelutarkastus, jossa todetaan laitteiden määräystenmukaisuus. Urakoitsija vastaa siitä, että mahdolliset takuiden voimassaolon edellyttämät laitevalmistajan toimesta tehtävät asennustarkastukset on asianmukaisesti hoidettu ennen laitteiden käynnistämistä. Asennustarkastus Koneiden ja laitteiden asennuksen jälkeen suoritetaan niille asennustarkastus, jossa todetaan mahdolliset asennusvirheet. Virheet poistetaan välittömästi. Korjaustyöt tehdään tarvittavassa laajuudessa. Asennustarkastuksessa on mukana sekä rakennuttajan että urakoitsijan edustajat ja siitä laaditaan pöytäkirja, jonka molemmat osapuolet hyväksyvät. Urakoitsija laatii tarkastusohjelman ja aikataulun kaikista asentamistaan ja tarkastettavista koneista ja laitteista. Koekäytöt Pumppaamolle tehdään märkäkoekäyttö ja kuivakoekäyttö. Kuivakoekäytön tarkoituksena on todeta laiteasennuksen oikeellisuus ja laitteen moitteeton tekninen toiminta. Ennen kuivakäyttöä tulee huolehtia siitä, että putkistot on puhdistettu huolellisesti ja kaikki liitokset on tarkistettu. Märkäkoekäytön tarkoituksena on selvittää laitteen toiminta käyttöolosuhteissa sekä liitosten ja rakenteiden tiiveys. Koekäytössä havaitut puutteet korjataan välittömästi, elleivät viat edellytä koko laitteen tai osan vaihtamista. Korjauksen jälkeen suoritetaan uusintatarkastus ja koekäyttö. Käytettävien tarvikkeiden tulee olla ensiluokkaisia ja virheettömiä. Käytettävien putkien ja muiden tarveaineiden tulee olla suunnitelman mukaista materiaalia, koko- ja lujuusluokkaa. Niiden tulee myös olla jatkuvassa laaduntarkkailussa hyväksyttyjä. Pumppaamo on koekäytettävä yhden viikon ajan ja sen tulee toimia moitteettomasti ennen luovutusta tilaajalle. Pumppaamon toimittajan on ennen pumppaamon luovutusta 2 (9)

7 toimitettava tilaajalle suomenkieliset käyttöohjeet ja opastettava rakennuttajan osoittama henkilö sen hoitoon. Urakoitsija luovuttaa vastaanottokokouksessa rakennuttajalle urakan laadunvalvontaaineistoon liitettäväksi käyttöönottotarkastuspöytäkirjan sekä automaatio, kaukovalvontaja sähkötöiden loppupiirustukset. 3 JÄTEVEDENPUMPPAAMOIDEN MITOITUS JA VARUSTEET Toimituksen tulee sisältää tyyppipiirroksissa esitetyt varusteet. Varusteiden lisäksi toimituksen tulee sisältää sähkökeskuksen ja sähköistyksen, asennusohjeet, asennustarkastuksen, koekäytön ja käytönopastuksen. 3.1 Mitoitus Pumppaamot varustetaan kahdella repijäpumpulla. Molempien pumppujen on päästävä alla oleviin mitoitusvaatimuksiin. Mitoituksessa ilmoitetut korot ovat N-2000 järjestelmän korkoja. Pumppaamo 1 Korkeudet: - Säiliön pohja linjan korkein kohta Virtaama: 3,5 l/s - Paineputken koko ja pituus: 75 PEH-10 (SDR 17, PE100), 80 m - Painehäviö putkessa: 2 m - Geodeettinen nostokorkeus: 4 m - Pumppujen teho: 2 pumppua n. 2 kw/pumppu Pumppaamo 2 Korkeudet: - Säiliön pohja linjan korkein kohta Virtaama: 3,0 l/s 3 (9)

8 - Paineputken koko ja pituus: 75 PEH-10 (SDR 17, PE100), 270 m - Painehäviö putkessa: 5 m - Geodeettinen nostokorkeus: 5 m - Pumppujen teho: 2 pumppua n. 2 kw/pumppu Pumppaamotoimittajan tulee tarkistaa pumppujen mitoitus- ja virtaamalaskelmat ja toimittaa ne tarjouksen liitteenä. 3.2 Pumppukaivot Jätevedenpumppaamon materiaali on lujitemuovi. Halkaisija ja korkeustiedot ilmenevät hankintapiirustuksesta. Jätevedenpumppaamo kiinnitetään peruslaattaan kiila-ankkurein ja hakasin jätevedenpumppaamon valmistajan ohjeiden mukaisesti. Hakasten lukumäärässä tulee huomioida pohjaveden nosteen vaikutus. 3.3 Pumput ja varusteet Jätevedenpumppaamossa on kaksi repijäpumppua, jotka varustetaan vuorottelulla. Pumppujen on mahdollista käydä myös yhtä aikaa. Pumput mitoitetaan kohdassa 3.1 esitettyjen mitoitusarvojen perusteella. Pumppujen asennukset tehdään pumpputoimittajan ohjeen mukaan. Pumppuina käytetään välppäämättömän jäteveden pumppaukseen soveltuvia sarjavalmisteisia ja uppoasennettuja repijäpumppuja. 3.4 Putkisto ja putkistovarusteet Pumppujen paineputkisto tehdään ruostumattomasta teräksestä EN tehdasvalmisteisista putkista ja muotokappaleista hitsaamalla. Putkiston paineluokka on PN10. Märkätilassa irtolaippojen tulee olla ruostumatonta terästä EN ja pulttien ja muttereiden tulee olla haponkestävää terästä EN Kuivassa tilassa riittää, että irtolaipat ovat kuumasinkittyä terästä Fe 37B, pultit ja mutterit ovat haponkestävää terästä EN Putkiston nimellismitat on esitetty hankintapiirustuksissa. Putkiston tulee olla purettavissa pumppaamon sisältä. 4 (9) Pumppaamotoimittaja tarkistaa pumppujen imu- ja paineputkistojen mitoituksen.

9 Sulkuventtiilit Sulkuventtiilit ovat jätevesille tarkoitettuja laipallisia epoksimaalattuja levyluistiventtiilejä varustettuna käsipyörin. Takaiskuventtiilit Takaiskuventtiilit ovat jätevesille tarkoitettuja laipallisia epoksimaalattuja pallotakaiskuventtiilejä. 4 PUMPPAAMOVARUSTEET Jätevedenpumppaamoon asennetaan alumiinista valmistettu, saranoitu hoitotaso sekä tikkaat (Al) hoitotasolle. Tikkaisiin tulee aloituskaide ruostumattomasta teräksestä SS 2333 (EN ). Hoitotason kannakkeet ja kiinnikkeet ovat haponkestävää terästä SS2343 (EN ). Jätevedenpumppaamoon tulee lukittava käynti- ja huoltoluukku materiaaliltaan alumiininystyrälevyä. Huoltoluukku varustetaan kaasujousilla. Pumppaamon kanteen tulee ilmanvaihtoputket rst (SS 2333, EN ) Ø 100 varustettuna sadehatulla ja hyönteisverkolla. Luukkujen lukkoina käytetään riippulukkoja, jotka on sarjoitettu tilaajan ohjeiden mukaisesti. Avaimia tulee olla lukkoihin 2 kpl / pumppaamo. 5 SÄHKÖISTYS Sähköliittymän tilaa ja maksaa tilaaja. Jätevedenpumppaamon toimitukseen tulee kuulua sähköistys siten, että jätevedenpumppaamo on käyttökunnossa sähköyhtiön liitettyä pumppaamo sähköverkkoon. Pumppaamotoimittaja määrittelee tarvittavan sähköliittymän koon. Jätevedenpumppaamon kanteen tulee lukittava katujakokaappi, johon sijoitetaan keskukset (pääsulakkeet, pääkytkin, akut, modeemi, kaukovalvonta ja kwh-mittari). Katujakokaappiin asennetaan potentiaalintasauskisko ja toimitukseen tulee kuulua myös maadoitusvaijeri Cu 16 mm 2, kirkas 20 m sekä maadoituskiinnikkeet 3 kpl. Jakokaapin päälle asennetaan toimintahäiriöiden hälytysvalo. Katujakokaappi varustetaan valaisimella. Kaapin oviin asennetaan avaus-/tuulisalvat. Lukko sarjoitetaan tilaajan ohjeen mukaan. Avaimia tulee olla lukkoihin 2 kpl / pumppaamo. Katujakokaappiin ja sähkökeskukseen tulee varata tarvittavat läpiviennit antenniputkelta tuleville kaapeleille. 5 (9)

10 Katujakokaappiin varataan tila kaukovalvonnan ala-aseman laitekoteloa (läpinäkyvä muovikotelo) varten sekä sähkön syöttö ala-asemalle. Ennen keskuksen tilaamista tulee urakoitsijan varmistaa kaukovalvonnan ala-aseman tilantarve. Pääkeskuksen rakenteessa on otettava huomioon sähkölaitoksen yleisohjeet ja kohdetta koskevat erityisvaatimukset. Pääkeskukset ovat kotelokeskuksia IP44 ja keskukset asennetaan erilliseen katujakokaappiin. Kaapelien läpiviennit on oltava ilma- ja vesitiiviitä. Pääkeskukset nimellisvirtaan 63 A asti varustetaan suoralla kwh-mittauksella. KWhmittarit toimittaa sähkölaitos. Jätevedenpumppaamon sähkökeskuksen on täytettävä seuraavat vaatimukset: oma kotelo/kenno pinnanohjauslaitteelle yhdysrakenteisena muun sähkökeskuksen kanssa - oma erillinen 230 VAC / 10 A keskuslähtö pinnaohjauslaitteen sähkönsyöttöä varten pumpuilta / niiden sähkökäytöiltä johdotettuna seuraavat tila-, hälytys- ja mittaustiedot omalle pinnaohjauslaitteen riviliitinryhmälle: - signaalityypit: tila- ja hälytystiedot potentiaalivapaina kosketintietoina ja mittaustiedot lineaarisina 4 20 ma signaaleina 1. pumppujen A-0-K kytkimien A-asentotiedot 2. pumppujen käyntitiedot pääkontaktorilta (käyttötunti-mittarit ja käynnin merkkivalo, molemmille pumpuille oma) 3. pumppujen lämpöreleiden / moottorisuojien hälytystiedot 4. jos pumpuissa tai niiden moottoreissa on kosteus-, ylilämpö-, vettä-öljyssätms. suojalaitteita, näiden tila/hälytystiedot 5. sähkökeskuksen sähkömittarilta kwh-impulssitieto pumppaamon pinnankorkeuden ylärajahälytyksen antava pintakytkintieto (potentiaalivapaa kosketintieto) - ylärajahälytyksen antava pintakytkin kuuluu pumppaamon varusteluun. sulakelähdöt ja laitevaraukset: - pääsulakkeet (sähköyhtiön hyväksynnän mukaan) - pääkytkin - kwh-mittari (sähköyhtiön hyväksynnän mukaan) 6 (9)

11 - moottorilähdöt (2 pumppua vuorottelulla) + ohjausyksikkö (pinnansäätöyksikkö paineanturille 4 20 ma) - valvontalaitteisto 16 A - ennen keskuksen tilaamista tulee varmistaa kaukovalvonnan tarvitsema tilantarve ja mahdolliset muutokset esim. pinnansäätöyksikköön VAC/10A keskuslähtö valmiina ja merkittynä kaukokäytön ala-aseman sähkönsyöttöä varten - mahdollisuus ulkoiseen sähkönsyöttöön (varavoima) - pistorasia (3-vaihe, 16 A) vikavirtasuojalla - pistorasia (1-vaihe, 16 A) vikavirtasuojalla - varalle 3 kpl 10 A sulakkeita ja 3 kpl 16 A sulakkeita. Pääkaaviot ja piirikaaviot laatii pumpputoimittaja. 6 PINNANOHJAUSLAITTEISTO Jätevedenpumppaamo liitetään Pöytyän kunnan automaatio- ja kaukovalvontajärjestelmään. Urakoitsija/pumppaamotoimittaja varmistaa kaukovalvontajärjestelmän ja jätevedenpumppaamon automaatiojärjestelmän yhteensopivuuden. Pöytyän kunnalla on käytössä Liningin AqvaRex automaatio- ja kaukovalvontajärjestelmä. Jätevedenpumppaamon pinnanohjauslaitteiston on täytettävä seuraavat vaatimukset: Jatkuvatoiminen pinnanmittaus upotettava paineanturi; lineaarinen mittausviesti ja mittausalue imualtaan korkeuden mukaan mittaussignaali 4 20 ma asennettuna suojaputkeen imualtaaseen ja johdotettuna pinnanohjauslaitteen riviliittimille. Vapaasti ohjelmoitava pinnanohjauslogiikka modulaarinen rakenne; laajennettavissa I/O-liitäntäkortteja lisäämällä - kosketintuloja (DI) - mittaustuloja (AI) - ohjauslähtöjä (DO) säätö(analogia)lähtöjä (AO) 7 (9)

12 akkuvarmistus varustettu pumppaamon pumppumäärää vastaavalla pinnanohjausohjelmalla: - pumppujen ohjaus aseteltavien käynnistys- ja pysäytysrajojen mukaan; kaksi eri käynnistysrajaa ja yksi pysäytysraja. - pumppujen vuorottelu - varapumppuautomatiikka häiriötilanteiden varalle - lisäpumppuautomatiikka suurten tulovirtaamien varalle - vesimäärän laskenta - sähkömäärän laskenta - pumppukohtaisten käyntiaikojen ja -kertojen laskenta - virtausten laskenta - kaukokäytön ja -valvonnan vaatimat tietoliikenneohjelmat ja -muuttujat valmiiksi ohjelmoituina Tietoliikenneportti GSM -modeemin liitäntään Tietoliikenneportti paikallisnäyttöä varten 7 JÄTEVEDENPUMPPAAMOIDEN KÄYNNIN OHJAUS Jätevedenpumppaamoihin asennetaan seuraavat käyntirajat: yläraja / ylärajahälytys I-käynnistys II-käynnistys alaraja / alarajahälytys / kuivakäyntisuoja. Pinnanmittaukseen käytetään paineanturia ja jätevedenpumppaamossa käytetään lisäksi hälytyskytkimenä pintavippaa. Jätevedenpumppaamo varustetaan toisen pumpun osalta pakkokäyttövipalla, joka kytketään suoraan toisen pumpun kontaktorille ohjauslaitteen rinnalle. Pumppu käynnistyy I-käynnistystasosta. Alaraja pysäyttää I-käynnistyksen. Pumpuille ei sallita rinnankäyntiä normaaliolosuhteissa. Pumpuille tulee normaali vuorottelu. Pumpun sisäiset suojalaitteet tulee kytkeä suoraan kyseisen pumpun ohjauspiiriin, niin, ettei edes käsi/0/auto-kytkimet kykene käynnistämään pumppua sisäisen ohjauslaitteen hälyttäessä. 8 (9) Pinnansäädön käsikäyttöohituksella voidaan ajaa pumppaamoallas tarvittaessa tyhjäksi.

13 8 JÄTEVEDENPUMPPAAMOIDEN LIITTÄMINEN KAUKOVALVONTAJÄRJESTELMÄÄN Pumppaamotoimittaja tarkistaa tilaajalta käytettävän kaukovalvontajärjestelmän ominaisuudet. Pumppaamo liitetään Pöytyän kunnalla käytössä olevaan Liningin AqvaRex automaatio- ja kaukovalvontajärjestelmään GSM -modeemin välityksellä. Kaukovalvontaan tulee pystyä siirtämään seuraavat hälytykset: pumppukohtainen suojalaitevika pinnanmittauksen ala- ja yläraja pinta-anturivika sähkökatko pumppukohtainen yli- ja alivirta pumppukohtainen yli- ja alituotto pumpun liian pitkä yhtäjaksoinen käynti (aika aseteltavissa). Pumppaamon liittäminen ja lisäys Pöytyän kunnan kaukovalvontajärjestelmään sekä toiminnan testaus kuuluu urakkaan. Tampereella, 31. päivänä maaliskuuta 2018 Sweco Ympäristö Oy Reijo Haronen suunnittelupäällikkö DI Teemu Oravainen projektipäällikkö Ins. AMK 9 (9)

PAIMION KAUPUNKI YKSYKKÖSEN JÄTEVEDEN PUMPPAAMO

PAIMION KAUPUNKI YKSYKKÖSEN JÄTEVEDEN PUMPPAAMO PAIMION KAUPUNKI YKSYKKÖSEN JÄTEVEDEN PUMPPAAMO Muutoslista VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT HUOMAUTUS Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ 1 1.1 Rakennuttaja 1 1.2 Rakennuttaminen ja valvonta

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA. Työ: E Tampere

VESILAHDEN KUNTA. Työ: E Tampere VESILAHDEN KUNTA ÄMMÄNHAUDANMÄEN ASEMAKAAVA- ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKKA, OSA-ALUE I Työ: E25172 Tampere 23.3.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi

Lisätiedot

PUMPPAAMOHANKINTAOHJELMA

PUMPPAAMOHANKINTAOHJELMA TYÖNUMERO: 20600970 HÄMEENKYRÖN KUNTA KIINTEISTÖJEN LIITTÄMINEN JÄTEVESIVIEMÄRIIN, OSAURAKAT 1-7 SWECO YMPÄRISTÖ OY TAMPERE Muutoslista FIREHA FITEOR FITEOR VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT

Lisätiedot

URJALAN KUNTA. Työ: E26616.10. Turku 5.12.2014

URJALAN KUNTA. Työ: E26616.10. Turku 5.12.2014 URJALAN KUNTA Vesihuoltoverkoston laajennusalueet Leirintäalueen alue Työ: E26616.10 Turku 5.12.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20781 TURKU Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 401 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

JANAKKALAN VESI PAHAMYLLYNTIEN VIEMÄRISANEERAUS Jätevedenpumppaamo

JANAKKALAN VESI PAHAMYLLYNTIEN VIEMÄRISANEERAUS Jätevedenpumppaamo 10.12.2016 JANAKKALAN VESI PAHAMYLLYNTIEN VIEMÄRISANEERAUS Jätevedenpumppaamo Sisältö 1(5) 1 YLEISET TIEDOT RAKENNUSKOHTEESTA 2 1.1 Rakennuskohde 2 1.2 Rakennuttaja 2 1.3 Suunnittelija 2 2 HANKINTAMUOTO

Lisätiedot

UTAJÄRVI. Ahmasjärvi Viemäröinti Maanrakennustöiden työselostus. Työ: E23196. Oulu, 29.9.2009

UTAJÄRVI. Ahmasjärvi Viemäröinti Maanrakennustöiden työselostus. Työ: E23196. Oulu, 29.9.2009 UTAJÄRVI Ahmasjärvi Viemäröinti Työ: E23196 Oulu, 29.9.2009 AIRIX Ympäristö Oy Mäkelininkatu 17 A 90100 OULU Puhelin 010 2414 600 Telefax 010 2414 601 www.airix.fi Toimistot: Kaarina, Tampere, Espoo ja

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA VUOKATIN YLÄVESISÄILIÖN PAINEENKOROTUS HANKINTAOHJELMA REV1. Vastaanottaja Sotkamon kunta. Asiakirjatyyppi Hankintaohjelma REV1

SOTKAMON KUNTA VUOKATIN YLÄVESISÄILIÖN PAINEENKOROTUS HANKINTAOHJELMA REV1. Vastaanottaja Sotkamon kunta. Asiakirjatyyppi Hankintaohjelma REV1 Vastaanottaja Sotkamon kunta Asiakirjatyyppi Hankintaohjelma REV1 Päivämäärä 4.9.2018 Viite SOTKAMON KUNTA VUOKATIN YLÄVESISÄILIÖN PAINEENKOROTUS HANKINTAOHJELMA REV1 Päivämäärä 4.9.2018 Laatija Hyväksyjä

Lisätiedot

HUOM! Tässä piirustuksessa on esitetty pumppaamo, joka ei ole liitetty nykyiseen järjestelmään.

HUOM! Tässä piirustuksessa on esitetty pumppaamo, joka ei ole liitetty nykyiseen järjestelmään. HUOM! Tässä piirustuksessa on esitetty pumppaamo, joka ei ole liitetty nykyiseen järjestelmään. Urakkatarjouksessa annetaan pumppaamon liittämisestä erillishinta tämän suunnitelmapiirustuksen ja automaatiotyöselostuksen

Lisätiedot

Liite 3; jätevesipuolen kenttäpään avoimen automaation määritys

Liite 3; jätevesipuolen kenttäpään avoimen automaation määritys VESI JA VIEMÄRILAITOSYHDISTYS liite 3 jätevesipuolen sivu 1 (6) Liite 3; jätevesipuolen kenttäpään avoimen automaation määritys Tässä liitteessä on pyritty selostamaan jätevedenpumppaamon paikallisautomaation

Lisätiedot

Tekninen osasto Vesihuoltolaitos TUOMIKYLÄN VIEMÄRÖINTI (VAIHE 2), JÄTEVESIPUMPPAAMOIDEN HANKINNAT

Tekninen osasto Vesihuoltolaitos TUOMIKYLÄN VIEMÄRÖINTI (VAIHE 2), JÄTEVESIPUMPPAAMOIDEN HANKINNAT TARJOUSPYYNTÖ Tekninen osasto Vesihuoltolaitos 27.10.2017 TUOMIKYLÄN VIEMÄRÖINTI (VAIHE 2), JÄTEVESIPUMPPAAMOIDEN HANKINNAT Pyydämme tarjoustanne jätevesipumppaamoista tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Lisätiedot

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-JV-JV02 KESKUSPUMPPAAMO

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-JV-JV02 KESKUSPUMPPAAMO REV. PVM. SUUNN. ERITTELY K.osa/kylä Kortteli/tila Tontti/Rn:o Viranomaisen arkistomerkintöjä varten Rakennustoimenpide Piirustuslaji Juoks.n:o SANEERAUS Rakennuskohde AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN SUUNNITTELU...

JÄRJESTELMÄN SUUNNITTELU... Kiinteistökohtainen paineviemärijärjestelmä Suunnittelu Kai Saralehto 01/2005 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1 2 JÄRJESTELMÄN SUUNNITTELU... 2 2.1 YLEISSUUNNITELMA JA KUSTANNUSLASKENTA... 2 2.2 RAKENNUSSUUNNITTELU...

Lisätiedot

PORIN KAUPUNKI Harjunpäänjoen alaosan ja Sunniemen vesitaloushanke

PORIN KAUPUNKI Harjunpäänjoen alaosan ja Sunniemen vesitaloushanke SUUNNITELMASELOSTUKSEN LIITE A 101006179-T02A 14.8.2017 PORIN KAUPUNKI Harjunpäänjoen alaosan ja Sunniemen vesitaloushanke Harjunpäänjoen alaosan vaihtovesi- ja kuivatuspumppaus Sisältö 2 1 YLEISTÄ 3 2

Lisätiedot

JÄMÄKSEN VESIHUOLTO Pumppaamoiden ja verkostolaitteiden hankintaohjelma

JÄMÄKSEN VESIHUOLTO Pumppaamoiden ja verkostolaitteiden hankintaohjelma KUHMON KAUPUNKI JÄMÄKSEN VESIHUOLTO Pumppaamoiden ja verkostolaitteiden hankintaohjelma 24.5.2018 1. Yleistä Rakennuskohde käsittää Kuhmon kaupungin Jämäksen alueella vesihuoltoverkoston laajentamisen

Lisätiedot

Pumppaamot sade-, perus- ja jätevesille

Pumppaamot sade-, perus- ja jätevesille Pumppaamot sade-, perus- ja jätevesille Laadukkaat PW-pumppaamot moneen tarpeeseen SISÄLTÖ Sivu Pumppaamojen valintataulukko... 3 Pumppaamo PW 500... 4 Pumppaamo PW 600... 4 Pumppaamo PW 800/500... 5 Pumppaamo

Lisätiedot

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-PV-VL09 LIEKOKUJAN PAINEENKOROTUSASEMA

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-PV-VL09 LIEKOKUJAN PAINEENKOROTUSASEMA REV. PVM. SUUNN. ERITTELY K.osa/kylä Kortteli/tila Tontti/Rn:o Viranomaisen arkistomerkintöjä varten Rakennustoimenpide Piirustuslaji Juokseva.n:o SANEERAUS Rakennuskohde AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON

Lisätiedot

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ KESKUSYKSIKKÖ Keskusyksikkö on laitekotelon sisään työnnettävää mallia ja laitetta voidaan käyttää seinä- tai paneeliasenteisena. Keskusyksikkö sisältää virransyötön, toimintojen viiveet, releet, merkkivalot,

Lisätiedot

Pumppaamot sade-, perus- ja jätevesille

Pumppaamot sade-, perus- ja jätevesille Pumppaamot sade-, perus- ja jätevesille Laadukkaat PW-pumppaamot moneen tarpeeseen SISÄLTÖ Sivu Pumppaamojen valintataulukko... 3 Pumppaamo PW 500... 4 Pumppaamo PW 600... 4 Pumppaamo PW 800/500... 5 Pumppaamo

Lisätiedot

PUMPPUJEN LISÄVARUSTEET LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 60 HZ. www.kolmeks.fi. Head. 3m/s. 1m/s. 5m/s. 2m/s. 4m/s NPSH Ø138 Ø144 Ø133. Flow.

PUMPPUJEN LISÄVARUSTEET LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 60 HZ. www.kolmeks.fi. Head. 3m/s. 1m/s. 5m/s. 2m/s. 4m/s NPSH Ø138 Ø144 Ø133. Flow. PUMPPUJEN LISÄVARUSTEET LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 6 HZ m 35 Head 1m/s 2m/s 3m/s 4m/s 5m/s Ø144 3 NPSH m 4 Ø8 8 Ø 14 2 6 15 Ø3 4 Ø128 2 5 5 15 2 3 35 4 l/s Flow kw 4 2 6 Shaft power P2 8 Ø144 12 14 3 m/h

Lisätiedot

Pk-yrittäjien turvetuotannon kehittäminen 2005-2007. SUOVESIEN PUMPPAUSJÄRJESTELYT Jyväskylä 14.11.2007

Pk-yrittäjien turvetuotannon kehittäminen 2005-2007. SUOVESIEN PUMPPAUSJÄRJESTELYT Jyväskylä 14.11.2007 Pk-yrittäjien turvetuotannon kehittäminen 2005-2007 SUOVESIEN PUMPPAUSJÄRJESTELYT Osatehtävä: Vesienkäsittelyn ja turvekentän kuivattamisen tehostaminen pumppausta kehittämällä Tavoite: Laaditaan pumppausohje,

Lisätiedot

Pumppaamon sijainti. Pietilä Sari 2010, kuvat: Grundfos, Lining, WSP Finland

Pumppaamon sijainti. Pietilä Sari 2010, kuvat: Grundfos, Lining, WSP Finland Pumppaamon sijainti Sijainnin suunnittelussa huomioitava: Viemäröinnin asettamat tekniset reunaehdot (esim. geodeettinen nostokorkeus, paineputken pituus) Maisemalliset näkökohdat Hajuhaitat Maaperän sopivuus

Lisätiedot

Paineviemäröinti-ilta Oy Grundfos pumput Ab Mikael Hirvonen

Paineviemäröinti-ilta Oy Grundfos pumput Ab Mikael Hirvonen Paineviemäröinti-ilta 12.1.2016 Oy Grundfos pumput Ab Mikael Hirvonen 1 Pumppaamo 2 3 GRUNDFOS POLAR 9 POLAR 9 - Rotaatiovalettu säiliö - Vakiokorkeus 2500mm - Halkaisija 900mm - Korotettavissa 500mm (lisävaruste)

Lisätiedot

Pientalorakentajan opas

Pientalorakentajan opas Pientalorakentajan opas 1. Ota rohkeasti yhteyttä Forssan Verkkopalvelut Oy:n henkilökuntaan Saat neuvoja ja opastusta sähköistyksen ja tarvittavan sähköliittymän toteuttamisesta. Samalla varmistat sähkön

Lisätiedot

Valaisimet. Ateljé- Lyktan Ateljé- Lyktan

Valaisimet. Ateljé- Lyktan Ateljé- Lyktan 35 30 30 32 33 k 33 35 T6 35 45 at 40 30 sä 35.tie 40 Pp 40 40 10 allas 20kV 45 30 40 -tie Pp 45 41 20 25 40 50 www.sweco.fi Kohde: LIEDON KUNTA Sisältö: PYLVÄSLUETTELO Suunn: 21.3.2014 / JJUS Tark: VANHALINNAN

Lisätiedot

Asunto Oy Iidesranta 1 Iidesranta 11 33100 TAMPERE SÄHKÖJÄRJESTELMÄKUVAUS

Asunto Oy Iidesranta 1 Iidesranta 11 33100 TAMPERE SÄHKÖJÄRJESTELMÄKUVAUS Asunto Oy Iidesranta 1 Iidesranta 11 33100 TAMPERE SÄHKÖJÄRJESTELMÄKUVAUS Tampere 27.08.2012 GRANLUND TAMPERE OY Arto Lehmus Työ 01762.P000 SISÄLLYSLUETTELO 0 SÄHKÖJÄRJESTELMÄT... 1 01 Yleistä... 1 02

Lisätiedot

KAHDEN PUMPUN PAINEENKOROTUSASEMAT TAAJUUSMUUTTAJILLA. kw Total input power P1 (taajuusmuuttajat asemaan integroidussa ohjauskaapissa)

KAHDEN PUMPUN PAINEENKOROTUSASEMAT TAAJUUSMUUTTAJILLA. kw Total input power P1 (taajuusmuuttajat asemaan integroidussa ohjauskaapissa) LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 6 HZ PUMPPUJEN LISÄVARUSTEET m 35 Head 1m/s 2m/s 3m/s 4m/s 5m/s 3 Ø144 2 Ø8 Ø144 NPSH m 8 15 6 Ø3 4 Ø128 5 2 5 15 2 3 35 4 l/s Flow 2 4 6 8 12 14 m 3 /h kw 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Shaft

Lisätiedot

PIENJÄNNITELASKUTUSMITTARIN MITTAROINTIOHJEET

PIENJÄNNITELASKUTUSMITTARIN MITTAROINTIOHJEET Ohje SUM6 1 (9) PIENJÄNNITELASKUTUSMITTARIN MITTAROINTIOHJEET Ohje SUM6 2 (9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Vastuut... 3 2.1 Liittyjän vastuut... 3 2.2 Vantaan Energian vastuut... 3 3 Tekniset ohjeet...

Lisätiedot

1.1.2015. Muuntamon ovessa tulee olla kaiverrettu muuntamon tunnuskilpi.

1.1.2015. Muuntamon ovessa tulee olla kaiverrettu muuntamon tunnuskilpi. 1(5) KESKIJÄNNITELIITTYJÄN MUUNTAMOT 1 Yleistä Keskijänniteliittyjien muuntamot on suunniteltava ja rakennettava voimassa olevien standardien ja tässä ohjeessa annettujen Kuopion Oy:n lisäohjeiden mukaisesti.

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015. Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015. Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015 Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä 1.2 Työselityksen käyttöalue 1.3

Lisätiedot

SÄHKÖLIITTYMÄ PIENTALOON

SÄHKÖLIITTYMÄ PIENTALOON S Ä H K Ö V E R K K O O Y SÄHKÖLIITTYMÄ PIENTALOON Ohjeita rakentajille Tampereen Sähköverkko Oy 11.6.14 JPM Sähkönjakeluinfra Sähkönjakelua varten rakennetaan muuntamo, jakokaapit ja kaapeloinnit valmiiksi

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA Kenttätien perusparannus HEINÄVESI

HEINÄVEDEN KUNTA Kenttätien perusparannus HEINÄVESI HEINÄVEDEN KUNTA Kenttätien perusparannus HEINÄVESI KATUVALAISTUS b 12.5.2015 / HM a 7.4.2015 / HM Muutos Pvm/Tarkastanut Pvm/Hyväksynyt Pvm/Julkaissut Huomautukset 03.12.2013 / HM 1 Katuvalaistus 2 Piirustukset

Lisätiedot

NIKKARINKUJA / VEISTÄMONTIE KIIMINKI

NIKKARINKUJA / VEISTÄMONTIE KIIMINKI KIIMINGIN KUNTA 28.2.2011 NIKKARINKUJA / VEISTÄMONTIE KIIMINKI Työkohtainen työselitys Täydentää julkaisua InfraRYL 2006 Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset Osa 2 Järjestelmät ja täydentävät osat

Lisätiedot

AU PUMPPAAMOT: JV31 = Vuokatinportin JVP JV33 = Lomakatin JVP JV39 = Katinkullan JVP AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT

AU PUMPPAAMOT: JV31 = Vuokatinportin JVP JV33 = Lomakatin JVP JV39 = Katinkullan JVP AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT PUMPPAAMOT: JV04 = Rauramon JVP JV06 = Savitien JVP JV09 = Salmelanniemen JVP JV10 = Hirvenniemen JVP JV11 = Oikokadun JVP JV12 = Sopalan JVP JV13 = Suoperän JVP JV14 = Tiilikankaan JVP JV15 = Linja-autoaseman

Lisätiedot

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ TEH100603 TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY Kakolanmäen jätevedenpuhdistamo Turbiini Sivu 1 (4) Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ 2 2 LAITETOIMITUS 2 2.1 Hankinnan laajuus 2 2.2 Takuut 2 2.3 Alustavaan

Lisätiedot

Repijäuppopumppu. Paineviemärijärjestelmän sydän

Repijäuppopumppu. Paineviemärijärjestelmän sydän Repijäuppopumppu Paineviemärijärjestelmän sydän Parhaimmillaan paineen alla Kun korkeuserot ja välimatkat estävät viettoviemärin käytön, jää vain yksi kustannustehokas ja joustava ratkaisu jäljelle. Jopa

Lisätiedot

Nestelämmittimet ja lisävarusteet

Nestelämmittimet ja lisävarusteet 2012 Nestelämmittimet ja lisävarusteet Tuotteet nesteiden lämmitykseen Veden lämmitys Öljyn lämmitys Läpivirtauslämmittimet Kytkentäkotelot ja termostaatit Asennustarvikkeet ym. Sivu 2 Hinnat ovat ohjehintoja

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI

HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI Muutos Pvm/Tarkastanut Pvm/Hyväksynyt Pvm/Julkaissut Huomautukset 10.02.2016 / HM 1 Katuvalot 2 Piirustukset Heinäveden kunta uusii nykyisiä elohopeahöyrylampuilla

Lisätiedot

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-PV-VL04 VUOKATIN VEDENOTTAMO

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-PV-VL04 VUOKATIN VEDENOTTAMO REV. PVM. SUUNN. ERITTELY K.osa/kylä Kortteli/tila Tontti/Rn:o Viranomaisen arkistomerkintöjä varten Rakennustoimenpide Piirustuslaji Juoks.n:o SANEERAUS Rakennuskohde AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ TEH100602 TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY Kakolanmäen jätevedenpuhdistamo Jatkuvatoiminen mikrobianalysaattori Sivu 1 (4) Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ 2 2 LAITETOIMITUS 2 2.1 Hankinnan

Lisätiedot

Labcom LoRa-A1. Asennus- ja käyttöohje. LoRa-tiedonsiirtoyksikkö

Labcom LoRa-A1. Asennus- ja käyttöohje. LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Internet: www.labkotec.fi 15.1.2019 1/6 Labcom LoRa-A1 LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Copyright 2019 Labkotec Oy Pidätämme oikeuden muutoksiin SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Tehovahti Effekt 103RX

ASENNUSOHJE. Tehovahti Effekt 103RX ASENNUSOHJE Tehovahti Effekt 103RX YLEISTÄ Toiminta: Tehovahti mittaa yksittäisten vaiheiden virrankulutusta virtamuuntimien avulla ja kytkee tarvittaessa päälle / pois päältä osan kuormasta, ettei säädetty

Lisätiedot

Keskusesimerkki: LOMAKIINTEISTÖN KESKUKSET JA PÄÄJOHTOVERKKO

Keskusesimerkki: LOMAKIINTEISTÖN KESKUKSET JA PÄÄJOHTOVERKKO Keskusesimerkki: LOMAKIINTEISTÖN KESKUKSET JA PÄÄJOHTOVERKKO Esimerkkinä on loma-asuntokiinteistö, jossa on erillinen uusi asuinrakennus sekä vanha, peruskorjattu saunarakennus. Kohteessa uudistetaan kaikki

Lisätiedot

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-PV-VL01 VESILAITOS

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-PV-VL01 VESILAITOS REV. PVM. SUUNN. ERITTELY K.osa/kylä Kortteli/tila Tontti/Rn:o Viranomaisen arkistomerkintöjä varten Rakennustoimenpide Piirustuslaji Juoks.n:o SANEERAUS Rakennuskohde AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT)

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) ASENNUSOHJE Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus A2000 on varmatoiminen ja asennusystävällinen termostaatti, esimerkiksi lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää

Lisätiedot

KARIpintakytkin. käyttöohje. Ylähälytys. Käynnistys. Pysäytys

KARIpintakytkin. käyttöohje. Ylähälytys. Käynnistys. Pysäytys KARIpintakytkin käyttöohje C3H C3L C3HE C3LE Ylähälytys Hälyttää liian korkeasta nestetasosta tai aloittaa venttiilityhjennyksen, esimerkiksi pumpun ollessa epäkunnossa. Nestettä paljon. Tyhjennyspumppu

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 20.5.2013 Järvenpään kaupunki työ nro 5582 Eltel Networks Oy työ nro JK-U382 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä

Lisätiedot

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-PV-VL07 PÖLLYVAARAN VEDENOTTAMO

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-PV-VL07 PÖLLYVAARAN VEDENOTTAMO REV. PVM. SUUNN. ERITTELY K.osa/kylä Kortteli/tila Tontti/Rn:o Viranomaisen arkistomerkintöjä varten Rakennustoimenpide Piirustuslaji Juoks.n:o SANEERAUS Rakennuskohde AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA

Lisätiedot

TORNIONLAAKSON SÄHKÖ OY

TORNIONLAAKSON SÄHKÖ OY Reijo Mustonen, Jouni Koskenniemi 20.11.2017 TORNIONLAAKSON SÄHKÖ OY Yleisohjeet Sähköurakoitsijoille Ja Suunnittelijoille Sisällys Asiakkaan vastuut sähkönjakeluverkkoon liityttäessä... 3 Liittymissopimus...

Lisätiedot

Joka päivän alussa, asentaja saa ohjeistuksen päivän töille.

Joka päivän alussa, asentaja saa ohjeistuksen päivän töille. Taitaja 2011 kilpailutehtävän kuvaus. 26.4.2011 Viitetarina Prosessilaitokseen tulee uusi pullotusjärjestelmä tuotteen näytteistykseen. Pullotusyksikkö tulee ottamaan näytteitä prosessin säiliön 1 nesteestä.

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO KOKOUS- JA KONFERENSSIJÄRJESTELMÄ. akustiikka audiovisual melu. Sami Reina Toni Soininen

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO KOKOUS- JA KONFERENSSIJÄRJESTELMÄ. akustiikka audiovisual melu. Sami Reina Toni Soininen 161115-215 9.5.2017 YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO KOKOUS- JA KONFERENSSIJÄRJESTELMÄ Sami Reina Toni Soininen Akukon Oy Hiomotie 19, 00380 HELSINKI Y-tunnus 0983772-0 Puh. 010 3200 700 akustiikka audiovisual

Lisätiedot

OHJE: LATAUSASEMA LS4. LS4-latausasema. Asennus-/huolto-ohje

OHJE: LATAUSASEMA LS4. LS4-latausasema. Asennus-/huolto-ohje OHJE: LATAUSASEMA LS4 LS4-latausasema Asennus-/huolto-ohje 1 380218-1.0 2016-06-20 OHJE: LATAUSASEMA LS4 Mittapiirustus LS4- mittapiirustus 2 380218-1.0 2016-06-20 OHJE: LATAUSASEMA LS4 Mittapiirustus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus ETR/F 1447 termostaattia käytetään esimerkiksi ulkoalueiden ja vesikourujen sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

Eura kunta Koulukeskuksen paikoitusalue Valaistus Eura HANKINTASELOSTUS SÄHKÖ- JA TELETEKNISET JÄRJESTELMÄT

Eura kunta Koulukeskuksen paikoitusalue Valaistus Eura HANKINTASELOSTUS SÄHKÖ- JA TELETEKNISET JÄRJESTELMÄT Eura kunta Koulukeskuksen paikoitusalue Valaistus Eura HANKINTASELOSTUS SÄHKÖ- JA TELETEKNISET JÄRJESTELMÄT 02.06.2016 Muutos A 26.5.2017 Lisätty piha-alueen valaistus A0 YLEISTIEDOT KOHTEESTA... 2 A01

Lisätiedot

LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 60 HZ. Head. 1m/s. 4m/s. 3m/s. 2m/s. 5m/s NPSH Ø138 Ø144 Ø133. Flow. Shaft power P2 Ø144 Ø138 Ø133 Ø128.

LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 60 HZ.  Head. 1m/s. 4m/s. 3m/s. 2m/s. 5m/s NPSH Ø138 Ø144 Ø133. Flow. Shaft power P2 Ø144 Ø138 Ø133 Ø128. LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 6 HZ m 35 Head 1m/s 2m/s 3m/s 4m/s 5m/s Ø144 3 NPSH m 4 Ø138 8 Ø 14 2 6 15 Ø133 4 Ø8 2 5 5 15 2 3 35 4 l/s Flow kw 4 2 6 Shaft power P2 8 Ø144 14 3 m/h Ø138 9 8 Ø133 7 Ø8 6 5 4

Lisätiedot

VASO OY KAARINAN HOIVINEITO JA HOVIPOIKA TYÖSELITYS TURUN LVI-TEKNIIKKA OY KAARINA LÄMPÖJOHTOVERKOSTON PERUSSÄÄTÖ

VASO OY KAARINAN HOIVINEITO JA HOVIPOIKA TYÖSELITYS TURUN LVI-TEKNIIKKA OY KAARINA LÄMPÖJOHTOVERKOSTON PERUSSÄÄTÖ 1 TURUN LVI-TEKNIIKKA OY Kähärlänkuja 13 20100 Turku p. 040 5013391 VASO OY KAARINAN HOIVINEITO JA HOVIPOIKA KAARINA TYÖSELITYS LÄMPÖJOHTOVERKOSTON PERUSSÄÄTÖ 2 LVI-TYÖSELITYS LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN VENTTIILIASENNUKSET,

Lisätiedot

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle OPAS OMAKOTITALON rakentajalle RAKENTAJAN 1. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa oleellisimpia neuvoja omakotitalorakentajalle sähköistämiseen liittyvissä asioissa. Tarkempia tietoja sähköliittymän rakentamisesta,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

Pumppujen käynnistys- virran rajoittaminen

Pumppujen käynnistys- virran rajoittaminen Pumppujen käynnistys- virran rajoittaminen Seppo Kymenlaakson Sähköverkko Oy Urakoitsijapäivä Sokos Hotel Vaakuna 12.3. 2014 Kouvola Käynnistysvirrat, yleistä Moottori ottaa käynnistyshetkellä ns. jatkuvan

Lisätiedot

KATKEAMATON KETJU. tilaaja-suunnittelijaurakoitsija-tavarantoimittaja

KATKEAMATON KETJU. tilaaja-suunnittelijaurakoitsija-tavarantoimittaja KEURUUN SEMINAARISTA KATKEAMATON KETJU tilaaja-suunnittelijaurakoitsija-tavarantoimittaja Lopputuloksena saada tilaaja tilaamaan oikein ja teettämään hyvät suunnitelma-asiakirjat, jotta urakoitsijan ja

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

VUODONILMAISINLAITTEET VAATIMUKSET

VUODONILMAISINLAITTEET VAATIMUKSET VUODONILMAISINLAITTEET VAATIMUKSET 2017 1 Vuodonilmaisinlaitteet vaatimukset Sisällysluettelo 1 KÄYTTÖTARKOITUS... 2 2 VAATIMUKSET... 2 2.1 Materiaali... 2 2.2 Toimivuus... 2 2.3 CE-merkintä... 2 2.4 Vuodonilmaisulaitteen

Lisätiedot

Lining pumppaamot Käyttö- ja perushuolto-ohje

Lining pumppaamot Käyttö- ja perushuolto-ohje Lining pumppaamot Käyttö- ja perushuolto-ohje 15.1.2009 sivu 2 Onnittelumme! Laadukas ja varmatoiminen Lining pumppaamo on nyt asennettu ja ammattimiesten suorittamat sähkö- ja putkiasennukset on suoritettu.

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-PV-VL06 EMÄNTÄKOULUN PAINEENKOROTUSASEMA

AU AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOS MARKKINATIE SOTKAMO S-PV-VL06 EMÄNTÄKOULUN PAINEENKOROTUSASEMA REV. PVM. SUUNN. ERITTELY K.osa/kylä Kortteli/tila Tontti/Rn:o Viranomaisen arkistomerkintöjä varten Rakennustoimenpide Piirustuslaji Juoks.n:o SANEERAUS Rakennuskohde AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄT SOTKAMON KUNTA

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, PÄIVÄPOLUN LEIKKIPUISTO VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS, TYÖ

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, PÄIVÄPOLUN LEIKKIPUISTO VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS, TYÖ JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, PÄIVÄPOLUN LEIKKIPUISTO VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS, TYÖ 5731-360-3 24.3.2016 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä 1.2 Työselityksen käyttöalue ja turvallisuus 1.3 Muut ohjeet

Lisätiedot

KIINTEISTÖKOHTAINEN KOHTAINEN INTI. Viivi Virta, projektipäällikkö MVR-palvelukeskus Onninen Oy

KIINTEISTÖKOHTAINEN KOHTAINEN INTI. Viivi Virta, projektipäällikkö MVR-palvelukeskus Onninen Oy KIINTEISTÖKOHTAINEN KOHTAINEN PAINEVIEMÄRÖINTI INTI Viivi Virta, projektipäällikkö MVR-palvelukeskus Onninen Oy Onninen Oy PERUSTETTU 1913 TOIMINTAA 9 MAASSA HENKILÖST STÖÄ 3 000 LIIKEVAIHTO 1,4 MILJARDIA

Lisätiedot

Savunpoistokattoluukun asennus kattoon

Savunpoistokattoluukun asennus kattoon Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 Asennusohje pdfmuodossa Säästä tämä ohje myöhempää koelaukaisua ja huoltoa varten Savunpoistoluukku voidaan asentaa täysin vaakasuoraan

Lisätiedot

Asennuskoulutus Lämpöpäivät 12.2.2014

Asennuskoulutus Lämpöpäivät 12.2.2014 Asennuskoulutus Lämpöpäivät 12.2.2014 Sampppa Takala 6.10.2014 Samppa Takala 1 Järjestelmän eri asennusvaiheet Aurinkolämpöjärjestelmän asennus on jaettavissa karkeasti 3 eri vaiheeseen Teknisessä tilassa

Lisätiedot

Sähköliittymä ja työmaasähkö

Sähköliittymä ja työmaasähkö Sähköliittymä ja työmaasähkö Rakentajailta Keskiviikko 23.3.2011 Juha Viherjälaakso 1 17.3.2010 Suunnitteluvaihe Onnistunut talon sähköistys alkaa hyvästä suunnittelusta koskee myös ä. Rakennuksen suunnitteluvaiheessa

Lisätiedot

SuperWISE II / SuperWISE SC II

SuperWISE II / SuperWISE SC II SuperWISE II / SuperWISE SC II WISE-järjestelmän tiedonsiirtoyksikkö LYHYESTI SuperWISE on tiedonsiirtoyksikkö, joka kokoaa kaikki tiedot antaakseen yleiskuvan WISE-järjestelmästä. Lukee ja jakaa IC Designissä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE SULANAPITOKESKUS SPK

ASENNUSOHJE SULANAPITOKESKUS SPK ASENNUSOHJE SULANAPITOKESKUS SPK YLEISTÄ Pistesarjojen SPK sulanapitokeskukset ( tai TR) on suunniteltu ulkoalueiden, räystäslämmitysten, ajoluiskien, kuormauslaitteiden, kattokaivojen yms. ulkoalueiden

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030

ASENNUSOHJE. Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030 ASENNUSOHJE Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus RCD-2030 vikavirtasuojattu lattiatermostaatti on tyylikäs ja saneerauskohteissa myös erittäin kustannustehokas

Lisätiedot

SUNNANVIKIN KAAVA-ALUEEN KATURAKENNUS- SUUNNITTELU

SUNNANVIKIN KAAVA-ALUEEN KATURAKENNUS- SUUNNITTELU FCG Finnish Consulting Group Oy SIUNTION KUNTA SUNNANVIKIN KAAVA-ALUEEN KATURAKENNUS- SUUNNITTELU JÄTEVEDENPUMPPAAMOT 1-3 Hankintaohjelma 632-P14185 Urakkalaskentaa varten 9.9.2011 FCG Finnish Consulting

Lisätiedot

Työhön kuuluu sähköistää kuvien mukainen asennus täyteen käyttökuntoon. Työssä ei saa tehdä jännitetyötä eikä lähialueella työskentelyä.

Työhön kuuluu sähköistää kuvien mukainen asennus täyteen käyttökuntoon. Työssä ei saa tehdä jännitetyötä eikä lähialueella työskentelyä. TYÖSELOSTUS Kohde Taitaja 2015 sähköasennus, semifinaali. Laajuus ja työskentelytavat Työhön kuuluu sähköistää kuvien mukainen asennus täyteen käyttökuntoon. Työssä ei saa tehdä jännitetyötä eikä lähialueella

Lisätiedot

Kolmivaihemoottorit: suora-, tai tähtikolmiokäynnistys.

Kolmivaihemoottorit: suora-, tai tähtikolmiokäynnistys. Sivu 1 / 5 KÄYTTÖOHJEET Marina 4" porakaivopumput Käyttöolosuhteet Kaivo porakaivon minimi halkaisija DN mm 100 Pumpattava neste puhdas tai hieman sakea vesi; maksimi lämpötila 25 C; maksimi. hiekkapitoisuus

Lisätiedot

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE 1 Sähköverkkoon liittyminen 1. Sähkösuunnittelu Rakentajan sähkösuunnittelija laskee sähköliittymän pääsulakkeiden koon. 2. Liittymissopimus Sopimus kannattaa tehdä hyvissä

Lisätiedot

KASAVUOREN KOULUKESKUS KESKUSKEITTIÖN PERUSKORJAUS Kasavuorentie 1 02700 Kauniainen

KASAVUOREN KOULUKESKUS KESKUSKEITTIÖN PERUSKORJAUS Kasavuorentie 1 02700 Kauniainen KASAVUOREN KOULUKESKUS KESKUSKEITTIÖN PERUSKORJAUS Kasavuorentie 1 02700 Kauniainen Hankesuunnitteluvaiheen rakennustapaselostus, sähkö Asiakirja n:o H0002 Projekti n:o 05009.P029 Viimeisin muutos Laadittu

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

RYHMÄKOTI LOHIPIRTTI 95200 SIMO SPRINKLERISAMMUTUSLAITTEIDEN JÄRJESTELMÄ- JA TYÖTAPASELITYS. Urakkalaskenta 17.6.2014 YLITALO OY

RYHMÄKOTI LOHIPIRTTI 95200 SIMO SPRINKLERISAMMUTUSLAITTEIDEN JÄRJESTELMÄ- JA TYÖTAPASELITYS. Urakkalaskenta 17.6.2014 YLITALO OY 4732 RYHMÄKOTI LOHIPIRTTI 95200 SIMO SPRINKLERISAMMUTUSLAITTEIDEN JÄRJESTELMÄ- JA TYÖTAPASELITYS Urakkalaskenta 17.6.2014 YLITALO OY I N S I N Ö Ö R I T O I M I S T O KIILAKIVENTIE 1 90250 OULU toimisto@ytalo.fi

Lisätiedot

SuperWISE II / SuperWISE SC II

SuperWISE II / SuperWISE SC II SuperWISE II / SuperWISE SC II WISE-järjestelmän tiedonsiirtoyksikkö LYHYESTI SuperWISE on tiedonsiirtoyksikkö, joka kokoaa kaikki tiedot antaakseen yleiskuvan WISE-järjestelmästä. Lukee ja jakaa IC Designissä

Lisätiedot

Sähköliittymä. Tapio Kallasjoki Tapio Kallasjoki 2017

Sähköliittymä. Tapio Kallasjoki Tapio Kallasjoki 2017 Sähköliittymä Tapio Kallasjoki 2016 Sähköliittymän käsitteitä Liittymä Liittymällä tarkoitetaan sekä liittyjän oikeutta liittymissopimuksessa yksilöidyssä paikassa liittyä jakeluverkkoon että sopijapuolten

Lisätiedot

ULTRAÄÄNIVIRTAUSMITTARI SHARKY 474 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ULTRAÄÄNIVIRTAUSMITTARI SHARKY 474 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ULTRAÄÄNIVIRTAUSMITTARI SHARKY 474 Saint-Gobain Pipe Systems Oy Merstolantie 16 29200 Harjavalta Finland Tel. +358 (0) 207 424 600 Fax +358 (0) 207 424 601 www.sgps.fi Nuijamiestentie 3 A 00400 Helsinki

Lisätiedot

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona.

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Olitpa itse kotona tai poissa, Ensto Intro -kodinohjain tuo huolettomuutta asumiseen. 2 Ensto Intro -kodinohjausjärjestelmä tarjoaa yksinkertaisen ja helpon kotona/poissa

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. Kuormalavahylly

Asennus- ja käyttöohje. Kuormalavahylly Asennus- ja käyttöohje Kuormalavahylly PÄÄDYN KOKOAMINEN Kiristysmomentti, ruuviliitos Ruuvi M0 8.8 Maks. kiristysmomentti 7 Nm Ruuviliitoksiin on käytettävä lukitusmuttereita M0 luokka 8 Taptite M6 Maks.

Lisätiedot

837/ /2017 Tela SÄHKÖSELITYS

837/ /2017 Tela SÄHKÖSELITYS 837/10.03.02/2017 Tela 2.5.2017 39 SÄHKÖSELITYS SÄHKÖTOIMISTO RAIMO PEHKONEN OY Iitin kunta Kausalan koulu Äänentoisto- ja koulujärjestelmän uudistaminen 2017 12.04.2017 A. ESITIEDOT TYÖKOHDE JA SEN SIJAINTI

Lisätiedot

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE Sähköverkkoon liittyminen 1. Sähkösuunnittelu Rakentajan sähkösuunnittelija laskee sähköliittymän pääsulakkeiden koon. 2. Liittymissopimus Sopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Lisätiedot

Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet

Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet 1 Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet 1. Tee esisuunnitelma - sähköistystarpeista - lämmitysjärjestelmästä 2. Ota yhteyttä Tornion Energiaan - saadaksesi neuvoja sähköistyksen toteuttamiseksi - saadaksesi

Lisätiedot

TURVAVALAISTUS KUNNOSSAPITO-OHJELMA HUOLTOPÄIVÄKIRJA KÄYTTÖÖNOTTOTARKASTUS PÖYTÄKIRJA

TURVAVALAISTUS KUNNOSSAPITO-OHJELMA HUOLTOPÄIVÄKIRJA KÄYTTÖÖNOTTOTARKASTUS PÖYTÄKIRJA TURVAVALAISTUS KUNNOSSAPITO-OHJELMA HUOLTOPÄIVÄKIRJA KÄYTTÖÖNOTTOTARKASTUS PÖYTÄKIRJA Exilight Oy Hermiankatu 6-8A Tel. +358 (0)10 773 5400 33720 Tampere Fax. +358 (0)10 773 5409 Kiinteistö: Omistaja:

Lisätiedot

RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA

RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA OULUN KAUPUNKI 1 (5) RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA Yleistä Av-laitetoimittaja sitoutuu suorittamaan sovittua urakkasummaa vastaan tämän asiakirjan, tarjouspyynnön

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus PST FS-2020 on elektroninen lattiatermostaatti luotettavaan lämmityksen ohjaukseen. Termostaattia voidaan käyttää

Lisätiedot

ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF

ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF YLEISTÄ Digitaalinen näyttötaulu on elektroninen alusta, joka korvaa paperille merkityt tiedot kerrostalojen auloissa. Kolme : - Kaksi mallia asennettavaksi sisälle:

Lisätiedot

Yhtiön nimi: - Luotu: - Puhelin: - Fax: - Päiväys: -

Yhtiön nimi: - Luotu: - Puhelin: - Fax: - Päiväys: - Positio Laske Kuvaus 1 Unilift AP12.4.8.A1 Tuote No.: 9698 Upotettava tyhjennyspumppu Huom.! Tuotteen kuva voi poiketa todellisesta tuotteesta Pystyakselinen yksijaksoinen uppopumppu haponkestävästä teräksestä,

Lisätiedot

E-HYVÄKSYNNÄT ALLEAJOSUOJAUS JA SIVUSUOJAUS TYÖKALULAATIKOT JA VARARENGASLAATIKOT OSANA SIVUSUOJAUSTA

E-HYVÄKSYNNÄT ALLEAJOSUOJAUS JA SIVUSUOJAUS TYÖKALULAATIKOT JA VARARENGASLAATIKOT OSANA SIVUSUOJAUSTA E-HYVÄKSYNNÄT ALLEAJOSUOJAUS JA SIVUSUOJAUS TYÖKALULAATIKOT JA VARARENGASLAATIKOT OSANA SIVUSUOJAUSTA TMT-Alleajosuoja Hyväksyntänumero: E4-58R-020343 Ext: 01 E-HYVÄKSYNNÄT TMT-Alleajosuoja on E-hyväksytty

Lisätiedot

Ranuan jäähalli LVI-työselostus LVI-TYÖSELOSTUS. IV-urakka KOHDE

Ranuan jäähalli LVI-työselostus LVI-TYÖSELOSTUS. IV-urakka KOHDE LVI-TYÖSELOSTUS IV-urakka KOHDE Ranuan jäähalli 24.4.2015 1 Sisältö LVI-TYÖSELOSTUS... 1 1. Yleistä rakennuskohteesta... 3 1.1 Rakennuskohteen tiedot... 3 1.1.1 Rakennuttaja... 3 1.1.2 Käyttäjän edustaja...

Lisätiedot

AKTIIVILAITEKAAPIT 1.1.2012.

AKTIIVILAITEKAAPIT 1.1.2012. 72 710 07 LT-20420, ERJA 1 ERISTETTY AKTIIVILAITEKAAPPI, JALUSTA LT-20328 jäähdytys/lämmitysmalli Asennustilan korkeus: n. 26U L1500xS1500xK1830 Kaapin mitat: Leveys: 1500 mm Syvyys: 1500 mm Korkeus: 1830

Lisätiedot

Lining AqvaMini TM. Ohjaus ja valvontayksikkö. Käyttöohje, versio 2.2 (AqvaMini ohjelmistoversio JVP1.06)

Lining AqvaMini TM. Ohjaus ja valvontayksikkö. Käyttöohje, versio 2.2 (AqvaMini ohjelmistoversio JVP1.06) Lining AqvaMini TM Lining AqvaMini TM Ohjaus ja valvontayksikkö Käyttöohje, versio 2.2 (AqvaMini ohjelmistoversio JVP1.06) Lining AqvaMini Käyttöohje Copyright Oy Lining Ab 2011 Kaikki oikeudet pidätetään

Lisätiedot