45 Kansalaisopiston saatavien poistaminen reskontrasta ja kirjanpidosta. 46 Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "45 Kansalaisopiston saatavien poistaminen reskontrasta ja kirjanpidosta. 46 Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma"

Transkriptio

1 Mäntyharju Kokouskutsu 1 (13) Aika , klo 18:00 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsiteltävät asiat 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 43 Pöytäkirjan tarkastus 44 Mäntyviisut-kilpailun säännöstö 45 Kansalaisopiston saatavien poistaminen reskontrasta ja kirjanpidosta 46 Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma 47 Kulttuuriavustukset 2015 / erillishakukierros 48 Mäntyharjun museon kokoelmapoliittinen ohjelma / täydennys 49 Varhaiskasvatuksen johtajan viran täyttäminen 50 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016

2 Mäntyharju Kokouskutsu 2 (13) Osallistujat Panu Karjalainen, puheenjohtaja Piia Hämäläinen, 1. varapuheenjohtaja Anja Oinonen, sihteeri Erkki Liukkonen Kirsi Paasonen Maiju Kokkonen Markku Huovinen Suvi Pirnes-Toivanen Ulla Sohlman Ismo Partio

3 Mäntyharju Kokouskutsu 3 (13) 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

4 Mäntyharju Kokouskutsu 4 (13) 43 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjantarkastajat on valittu aakkosjärjestyksen mukaan.

5 Mäntyharju Kokouskutsu 5 (13) 44 Mäntyviisut-kilpailun säännöstö MjuDno Heli Tirri heli.tirri@edu.mantyharju.fi Liitteet 1 Mäntyviisut-säännöstö Mäntyharjun kansalaisopiston opettajakunnassa on noussut esille ajatus Mäntyviisut kilpailusta. Tämä ajatus on yhdistetty Suomi 100 vuotta - juhlallisuuksien järjestämiseen. Kilpailu on vaiheistettu vuoden 2016 ja kevään 2017 ajalle. Sitä tukemaan on suunniteltu kansalaisopistoon lukuvuodelle sanoitus-, sävellys- ja soinnutusopetusta. Kesän ja syksyn 2016 aikana on alustavan aikataulutuksen mukaan vuorossa sovitustyö ja keväällä 2017 kappaleiden harjoittelu eri ryhmissä sekä varsinainen kilpailutapahtuma. Kilpailu tarvitsee säännöstön. Säännöstöä on muokattu yhdessä mm. musiikin ja sanoituksen ammattilaisten kanssa. Säännöstö tähtää etenkin ensimmäiseen, vuosina 2016 ja 2017 toteutettavaan Mäntyviisut kilpailuun, mutta on käytettävissä niin haluttaessa myös mahdollisissa myöhemmissä Mäntyviisut kilpailuissa. Sivistyslautakunta hyväksyy Mäntyviisut-kilpailun säännöstön.

6 Mäntyharju Kokouskutsu 6 (13) 45 Kansalaisopiston saatavien poistaminen reskontrasta ja kirjanpidosta MjuDno Heli Tirri heli.tirri@edu.mantyharju.fi Kunnan tileissä on tällä hetkellä kertymättömiä saatavia kansalaisopiston kurssimaksulaskutuksista, jotka ovat menneet perintään 2013 yhteensä 325. Perimistoimista huolimatta osa saatavista on jäänyt kertymättä. Epävarmat saatavat on poistettava saatavien tileiltä, jotta tilinpäätös antaisi oikeat ja riittävät tiedot kunnan toiminnan tuloksesta ja talouden asemasta. Mikäli joku saaminen on lain tai asetuksen nojalla suoraan ulosottokelpoinen ja sitä ei saada perittyä, saamisen voi poistaa asianomainen lautakunta. ( Taloussäännön toimeenpano-ohje kohta 1.3) Sivistyslautakunta poistaa saatavien tileiltä yhteensä 325 :n kansalaisopistokurssimaksujen saatavat.

7 Mäntyharju Kokouskutsu 7 (13) 46 Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma MjuDno Heli Tirri heli.tirri@edu.mantyharju.fi Liitteet 1 TPO opetussuunnitelma Laissa taiteen perusopetuksesta (L /633) määritellään taiteen perusopetus tavoitteelliseksi tasolta toiselle eteneväksi ensisijaisesti lapsille ja nuorille suunnatuksi eri taiteen alojen opetukseksi, joka samalla antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen. Taiteen perusopetuksen yhteydessä voidaan järjestää myös muuta taiteen edistämiseen liittyvää toimintaa. Opetushallitus on hyväksynyt maaliskuussa v taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteet Näiden opetussuunnitelman perusteiden mukaiset opetussuunnitelmat tuli ottaa käyttöön viimeistään Koulutuslautakunta hyväksyi Mäntyharjun kansalaisopiston taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman Nykyperusteiden pohjalta tehty ja vuonna 2006 hyväksytty opetussuunnitelma on tarpeen uudistaa mm. koska opetussuunnitelma on kokonaistuntimäärän osalta virheellinen, yleisen oppimäärän perusteiden mukainen laaja-alainen ja oppilaslähtöinen sisältö halutaan käyttöön, kerran opetuksen aloittaneen koulutuksen järjestäjän on huolehdittava siitä, että aloittaneilla oppilailla on mahdollisuus opiskella päättötodistukseen asti ja uuden opetussuunnitelman myötä perusteissa edellytetty hyväksi luku valtuutetaan rehtorille. Mäntyharjun kansalaisopistossa toteutetaan yleisen oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta - musiikissa, - esittävissä taiteissa (teatteritaide) ja - visuaalisissa taiteissa (yhdistetty kuvataide ja käsityö lapsilla sekä käsityö aikuisilla). Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän oppilaita on Mäntyharjun kansalaisopistossa tilanteen mukaan 70. Nämä oppilaat ovat taiteen perusopetukseen nimetyissä ryhmissä. Taiteen perusopetus halutaan uuden opetussuunnitelman kautta avata myös yksittäisille ja omaa polkua kulkeville oppilaille. Opetussuunnitelmauudistuksella halutaan myös varmistaa mäntyharjulaisnuorten mahdollisuus saada jatko-opintoja hyödyttävä taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistus.

8 Mäntyharju Kokouskutsu 8 (13) Sivistyslautakunta 1. hyväksyy Mäntyharjun kansalaisopiston taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän uudistetun opetussuunnitelman käyttöön välittömästi ja ensisijaisena käytettäväksi, 2. toteaa, että hyväksyttyä ja nykyisten perusteiden mukaista opetussuunnitelmaa voidaan käyttää uuden opetussuunnitelman sijasta, kuitenkin perusteita noudattaen, jos oppilas on ollut jo Mäntyharjun kansalaisopiston TPO opetuksessa ja hänen suorituksensa eivät ole siirrettävissä uuden opetussuunnitelman mukaisiksi suorituksiksi ja 3. antaa rehtorille oikeuden lukea hyväksi opintoja perusteiden ja opetussuunnitelman mukaisesti sekä vanhaa että uutta opetussuunnitelmaa käytettäessä.

9 Mäntyharju Kokouskutsu 9 (13) 47 Kulttuuriavustukset 2015 / erillishakukierros MjuDno Suvi Pirnes-Toivanen suvi.pirnes-toivanen@mantyharju.fi Liitteet 1 Kurvinen Veera-Liisa kulttuuriavustushakemus 2 Mäntyharjun virkistys kulttuuriavustushakemus 3 Nuorten palvelu kulttuuriavustushakemus 4 Mäntypuiston palvelutalo kulttuuriavustushakemus.pdf Kulttuuripalvelujen kulttuuriavustusten 2015 jaon yhteydessä (sivistyslautakunta ) jäi 9500 euron avustussummasta osa jakamatta. Lautakunta päätti toteuttaa syksyllä erillisen kohdeavustuskierroksen. Erillinen kohdeavustuskierros, jossa on jaettavana 2500 euron avustus 1-2 hakijan kesken, laitettiin hakuun ideakilpailun muodossa. Avustukset ovat olleet haettavana paikallislehdessä ja kunnan internetsivuilla ke klo:15 asti. Määräaikaan mennessä saapui neljä hakemusta: Hakija Idea Haettava summa Kurvinen Veera-Liisa Luku/muistelupiiri vanhuksille ei nimetty Mäntyharjun Virkistys ry Kulttuurileiri 1000 euroa Mäntypuiston palvelutalo / Mikkelin Sateenkaari ry Senioripysäkki / pihaliikuntavälineet 2500 euroa Nuorten Palvelu Katutaidepaja 1500 euroa Sivistyslautakunta jakaa ideakilpailun 2500 euron kulttuuriavustukset kohdeavustuksina Mäntyharjun Virkistys ry:lle (1000 euroa) ja Nuorten Palvelulle (1500 euroa).

10 Mäntyharju Kokouskutsu 10 (13) 48 Mäntyharjun museon kokoelmapoliittinen ohjelma / täydennys MjuDno Suvi Pirnes-Toivanen suvi.pirnes-toivanen@mantyharju.fi Liitteet 1 Valokuvien ja audiovisuaalisen aineiston hallinta- ja tallennussuunnitelma.pdf Mäntyharjun museon kokoelmiin kuuluu noin 5600 alustavasti luetteloitua valokuvaa, minkä lisäksi kokonaan luetteloimatonta kuvamateriaalia on arviolta lähes saman verran. Kokoelma sisältää myös C-kasetteja sekä 8mm ja 16mm kaitafilmejä. Mäntyharjun museo sai Museovirastolta harkinnanvaraista valtionavustusta vuodelle 2015 museon kuva-arkiston järjestämistä sekä hallinta- ja tallennussuunnitelman muodostamista varten. Valokuvakokoelmien osalta noudatetaan kokoelmapoliittisessa ohjelmassa tallennustoiminnasta annettuja suuntaviivoja. Sivistyslautakunta on hyväksynyt kokouksessaan Mäntyharjun museon kokoelmapoliittisen ohjelman. Sivistyslautakunta hyväksyy Valokuvien ja audiovisuaalisen aineiston hallinta- ja tallennussuunnitelman täydennysosaksi Mäntyharjun museon kokoelmapoliittista ohjelmaa.

11 Mäntyharju Kokouskutsu 11 (13) 49 Varhaiskasvatuksen johtajan viran täyttäminen MjuDno Suvi Pirnes-Toivanen Varhaiskasvatuksen johtajan irtisanouduttua alkaen ko. virka on laitettu julkiseen hakuun kunnan rekrytointiohjeen mukaisesti Kuntarekrypalvelussa, työvoimahallinnon internet-sivuilla ja kunnan omilla internetsivuilla. Virka on ollut haettavana kahden viikon ajan ja hakuaika on umpeutunut klo: Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 vaatima pätevyys lastenhoidon ammatillisista johtotehtävistä. Hallintosäännön 25 mukaan lautakunnat valitsevat palvelualueilleen muut tilivelvollisessa asemassa olevat henkilöt paitsi palvelualueen johtajan. Lautakunnan jäsenille toimitetaan hakemukset ja yhteenveto hakijoista ennen kokousta. Lautakunnan haastattelutyöryhmä (Panu Karjalainen, Piia Hämäläinen, Markku Huovinen, Suvi Pirnes-Toivanen, henkilökunnan edustajana Sanni Ilvonen) haastattelee hakijoita Päätösehdotus annetaan kokouksessa lautakunnan kuultua haastattelutyöryhmää.

12 Mäntyharju Kokouskutsu 12 (13) Sivistyslautakunta, 40, Sivistyslautakunta, 50, Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 MjuDno Sivistyslautakunta, , 40 Suvi Pirnes-Toivanen Perusopetuksen opetussuunnitelma uudistuu Kunnan tulee koulutuksen järjestäjänä tehdä valtakunnallisen opetussuunnitelman pohjalta Mäntyharjun kunnan opetussuunnitelma. Mäntyharjun kunnassa sivistyslautakunta käyttää koulutuksenjärjestäjän valtaa ja hyväksyy johtosäännön 5 1 momentin mukaisesti perusopetuksen kunta- ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat sekä tuntijaon. Opetussuunnitelmien uudistamista perusopetuksessa on valmisteltu jo lukuvuonna Lukuvuoden aikana äidinkielen opettaja Laura Porthén toimii osa-aikaisesti opetussuunnitelmakoordinaattorina (kunnanhallituksen kehittämisjaoston lupa palkkaamiseen). Opettajat osallistuvat opetussuunnitelman suunnitteluun ja laatimiseen veso-päivissä ja ns. yt-ajalla. Tämän lisäksi oppiaineryhmät valmistelevat oppiainekohtaisia suunnitelmia työryhmissä. Työryhmät kokoontuvat 1-4 kertaa syksyn aikana. Opetussuunnitelman käsittely lautakunnassa etenee vaiheittain siten, että lokakuusta alkaen lautakunnalle tuodaan päätettäväksi tai tiedoksi opetussuunnitelman osia ja viimeistään maaliskuussa koko opetussuunnitelma on saatettu lautakunnalle päätettäväksi. Sivistyslautakunta valtuuttaa sivistysjohtajan päättämään perusopetuksen opettajien opetussuunnitelmatyöstä maksettavat kokouspalkkiot Mäntyharjun kunnan palkkiosäännön mukaisesti. Päätös Hyväksyttiin. Sivistyslautakunta, , 50 Liitteet Suvi Pirnes-Toivanen suvi.pirnes-toivanen@mantyharju.fi

13 Mäntyharju Kokouskutsu 13 (13) 1 tuntijakoehdotus 2 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 Valtioneuvoston asetuksella 422/2012 on säädetty perusopetuksen tuntijaosta alkaen. Minimituntimäärä tässä asetuksessa on 222 tuntia. Liitteenä olevassa ehdotuksessa Mäntyharjun kunnan perusopetuksen tuntijaoksi on otettu huomioon kantavana ajatuksena kulttuuri- ja kansainvälisyyskasvatus. Ehdotuksessa on otettu huomioon muutokset, joita uudessa tuntijakoasetuksessa on vanhaan verrattuna (mm. ruotsin opiskelu 6.vuosiluokalta alkaen) ja suunniteltu tuntijako sopimaan myös yhdysluokkaopetukseen. sisältää edelleen valinnaisen A2-kielen neljänneltä luokalta alkaen. Tuntimäärä on 235 (A2-kielen valinneilla 243). Sivistyslautakunta hyväksyy Mäntyharjun kunnan perusopetuksen tuntijaon liitteenä olevan ehdotuksen mukaisesti.

54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman yleinen osa

54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman yleinen osa Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 8/2015 1 (5) Sivistyslautakunta, 40, 22.09.2015 Sivistyslautakunta, 50, 13.10.2015 Sivistyslautakunta, 54, 03.11.2015 54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman

Lisätiedot

45 Kansalaisopiston saatavien poistaminen reskontrasta ja kirjanpidosta. 46 Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma

45 Kansalaisopiston saatavien poistaminen reskontrasta ja kirjanpidosta. 46 Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Mäntyharju Pöytäkirja 7/2015 1 (18) Aika 13.10.2015, klo 18:00-18:53 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 43 Pöytäkirjan tarkastus 44 Mäntyviisut-kilpailun

Lisätiedot

54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman yleinen osa. 56 Varhaiskasvatuksen saatavien poistaminen reskontrasta ja kirjanpidosta

54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman yleinen osa. 56 Varhaiskasvatuksen saatavien poistaminen reskontrasta ja kirjanpidosta Mäntyharju Pöytäkirja 8/2015 1 (12) Aika 03.11.2015, klo 18:00-19:33 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 53 Pöytäkirjan tarkastus 54 Perusopetuksen

Lisätiedot

39 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / sivistyslautakunta

39 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / sivistyslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 6/2015 1 (14) Aika 22.09.2015, klo 19:02-19:41 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34 Pöytäkirjan tarkastus 35 Kirjaston

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Rehtorin

Lisätiedot

23 Kirjaston vuoden 2015 toiminta- ja taloustiedot ja asiakaskysely. 24 Talousarvion 2016 toteutuminen / sivistyspalvelut / helmikuu

23 Kirjaston vuoden 2015 toiminta- ja taloustiedot ja asiakaskysely. 24 Talousarvion 2016 toteutuminen / sivistyspalvelut / helmikuu Mäntyharju Pöytäkirja 3/2016 1 (15) Aika 22.03.2016, klo 17:59-19:30 Paikka Kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Pöytäkirjan tarkastus 22 Henkilöstökyselyn

Lisätiedot

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna Mäntyharju Pöytäkirja 3/2017 1 (11) Aika 21.03.2017, klo 18:01-18:39 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Talousarvion

Lisätiedot

59 Sivistyslautakunnan talousarvion 2015 toteutuminen / syys- ja lokakuu. 60 Peruskoulujen ja lukion työ- ja loma-ajat lukuvuonna

59 Sivistyslautakunnan talousarvion 2015 toteutuminen / syys- ja lokakuu. 60 Peruskoulujen ja lukion työ- ja loma-ajat lukuvuonna Mäntyharju Pöytäkirja 9/2015 1 (12) Aika 08.12.2015, klo 18:33-19:15 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 57 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 58 Pöytäkirjan tarkastus 59 Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 2/ (17) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-19:09. Lukion kulttuurisali.

Mäntyharju Pöytäkirja 2/ (17) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-19:09. Lukion kulttuurisali. Mäntyharju Pöytäkirja 2/2016 1 (17) Aika 16.02.2016, klo 18:00-19:09 Paikka Lukion kulttuurisali Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja. 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016...

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja. 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016... i SISÄLLYSLUETTELO KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016... 4 40, KASKO 19.5.2015 17:30 Sivu 2 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 2 / 2015

Sivistyslautakunta 2 / 2015 KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Sivistyslautakunta 2 / 2015 Kokousaika 17.3.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Mäntyharjun kunnanvirasto, kokoushuone Lahna Kokousen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

14 Sivistyspalvelujen hallinnon uudelleen organisointi

14 Sivistyspalvelujen hallinnon uudelleen organisointi Mäntyharju Kokouskutsu 1 (11) Aika 04.05.2015, klo 18:00 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsiteltävät asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Sivistyspalvelujen

Lisätiedot

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 17:59-18:18 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

33 Perusopetuksen ja lukion opetustuntimäärät lukuvuonna Talousarvion 2016 toteutuminen / sivistyspalvelut / maaliskuu

33 Perusopetuksen ja lukion opetustuntimäärät lukuvuonna Talousarvion 2016 toteutuminen / sivistyspalvelut / maaliskuu Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (24) Aika 19.04.2016, klo 18:00-20:25 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lanha Käsitellyt asiat 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastus 31 Perusopetuksen

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009 Kokousaika 13.5.2009 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Läsnä Muut osallistujat Anneli Vuorio, puheenjohtaja

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Kokouksessa on käytetty sähköistä päätöksentekomenettelyä

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Kokouksessa on käytetty sähköistä päätöksentekomenettelyä Järvenpää Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika 19.06.2018, klo 07:58-08:25 Paikka Kirkkotie 49, Tuusula / Aino-sali Käsitellyt asiat Kokouksessa on käytetty sähköistä päätöksentekomenettelyä 08.06.2018-19.06.2018

Lisätiedot

4 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2016. 6 Sivistyslautakunnan talousarvion 2015 toteutuminen / marraskuu

4 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2016. 6 Sivistyslautakunnan talousarvion 2015 toteutuminen / marraskuu Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (23) Aika 28.01.2016, klo 18:02-19:09 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Kansalaisopiston

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 9/ (13) Sivistyslautakunta Aika , klo 17:55-18:10. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 9/ (13) Sivistyslautakunta Aika , klo 17:55-18:10. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 9/2016 1 (13) Aika 15.11.2016, klo 17:55-18:10 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 76 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 77 Pöytäkirjan tarkastus 78 Talousarvion

Lisätiedot

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma Mäntyharju Pöytäkirja 3/2018 1 (11) Aika 20.03.2018, klo 18:01-18:36 Paikka Kunnantalo, Kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 9/ ( 7) Sivistyslautakunta

Mäntyharju Pöytäkirja 9/ ( 7) Sivistyslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 9/2018 1 ( 7) Aika 02.10.2018, klo 18:00-18:55 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 70 Pöytäkirjan tarkastus 71 Talousarvio

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 SISÄLLYSLUETTELO 19 PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN... 39 20 VUODEN 2016 TALOUSARVIO / TALOUDEN RAPORTTI AJ. 1.1.2016-30.6.2016 / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE...

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 2/ (14) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-19:27. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 2/ (14) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-19:27. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 2/2017 1 (14) Aika 21.02.2017, klo 18:00-19:27 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 8 Pöytäkirjan tarkastus 9 Liikunta-avustusten

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 2/2019 1

Utsjoen kunta Esityslista 2/2019 1 Utsjoen kunta Esityslista 2/2019 1 Sivistyslautakunta Aika 12.03.2019 klo 10:00 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 26 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 27 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Eräiden taiteen perusopetuksen oppilaitosten opetussuunnitelmien muutosten hyväksyminen 1.8.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Eräiden taiteen perusopetuksen oppilaitosten opetussuunnitelmien muutosten hyväksyminen 1.8. 23.09.2015 Sivu 1 / 1 988/02.05.01/2015 144 Eräiden taiteen perusopetuksen oppilaitosten opetussuunnitelmien muutosten hyväksyminen 1.8.2015 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Leena Lemiläinen-Honkanen,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37 Hyvinvointilautakunta 08.06.2015 AIKA 8.6.2015 klo 18:00 18.34 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

85 Talousarvion 2016 toteutuminen / sivistyspalvelut / lokakuu. 86 Peruskoulujen ja lukion työ- ja loma-ajat lukuvuonna

85 Talousarvion 2016 toteutuminen / sivistyspalvelut / lokakuu. 86 Peruskoulujen ja lukion työ- ja loma-ajat lukuvuonna Mäntyharju Pöytäkirja 10/2016 1 (16) Aika 13.12.2016, klo 18:03-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 84 Pöytäkirjan tarkastus 85 Talousarvion

Lisätiedot

5 Kansalaisopiston toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2015-16. 6 Perusopetuksen ja lukion opetustuntimäärät lukuvuonna 2015-2016

5 Kansalaisopiston toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2015-16. 6 Perusopetuksen ja lukion opetustuntimäärät lukuvuonna 2015-2016 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (21) Aika 21.04.2015, klo 18:01-20:37 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Liikunta-avustukset

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 21.3.2019 2 Kokousaika TORSTAI 28.3.2019 KLO 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

14 Sivistyspalvelujen hallinnon uudelleen organisointi

14 Sivistyspalvelujen hallinnon uudelleen organisointi Mäntyharju Pöytäkirja 2/2015 1 (13) Aika 04.05.2015, klo 18:00-19:10 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Sivistyspalvelujen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2018 Sivistyslautakunta. 88 Erityisopettajan viran täyttäminen alkaen toistaiseksi

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2018 Sivistyslautakunta. 88 Erityisopettajan viran täyttäminen alkaen toistaiseksi Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 6.8.2018 klo 18.00- Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Asiat 88 Erityisopettajan viran täyttäminen 1.8.2018 alkaen toistaiseksi 89 Perusopetuksen rehtorin viran täyttäminen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 -2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ ( 13) Sivistyslautakunta

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ ( 13) Sivistyslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2019 1 ( 13) Aika 19.03.2019, klo 18:02-18:57 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh Sivistys- ja Sivistys- ja Sivistys- ja 18 01.03.2016 39 26.04.2016 47 18.04.2017 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 45/12.00.01/2016 Sivistys- ja 01.03.2016 18 Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA KESKIVIIKKONA KLO ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA KESKIVIIKKONA KLO ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA KESKIVIIKKONA 18.05.2016 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 36

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÄÄTÖSVALTAISUUS

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÄÄTÖSVALTAISUUS MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1/2018 KOKOUSAIKA Ke 14.3.2018 klo 18.00 20.15 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Jukkola Paula, pj. x Jalonen

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN. Mikko Hartikainen, Eija Kauppinen Opetushallitus Helsinki, Paasitorni

TAITEEN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN. Mikko Hartikainen, Eija Kauppinen Opetushallitus Helsinki, Paasitorni TAITEEN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN Mikko Hartikainen, Eija Kauppinen Opetushallitus 15.4.2010 Helsinki, Paasitorni Taiteen perusopetuksen kehittäminen Opetustuntikohtaisen taiteen perusopetus:

Lisätiedot

Perusopetuksen tuntijako

Perusopetuksen tuntijako Opetus- ja kasvatuslautakunta 117 26.11.2015 Perusopetuksen tuntijako 1.8.2016 998/12.00.01/2015 OPEKAS 117 valmistelijat; sivistysjohtaja Peter Johnson puh. 044 780 9254, koulutoimenjohtaja Per-Olof Nyström

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016. Tiistaina klo Marttilan koulu, Metsäniityntie 11, Marttila

MARTTILAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016. Tiistaina klo Marttilan koulu, Metsäniityntie 11, Marttila 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 21.6.2016 klo 18.00 20.55 KOKOUSPAIKKA Marttilan koulu, Metsäniityntie 11, 21490 Marttila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jäsenet Varajäsenet ( X ) Korimäki Eeva, pj. Valta Anne ( X )

Lisätiedot

Oppivelvollisille tarkoitettu perusopetuksen opetussuunnitelma Alavieskan kunnassa alkaen

Oppivelvollisille tarkoitettu perusopetuksen opetussuunnitelma Alavieskan kunnassa alkaen Sivistyslautakunta 42 25.05.2016 Sivistyslautakunta 85 17.11.2016 Sivistyslautakunta 36 15.05.2017 Oppivelvollisille tarkoitettu perusopetuksen opetussuunnitelma Alavieskan kunnassa 1.8.2016 alkaen Sivltk

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/ Nimi Tehtävä Läsnäolo Otranen-Silvennoinen, kaupungin koulutoimi, Puheenjohtaja

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/ Nimi Tehtävä Läsnäolo Otranen-Silvennoinen, kaupungin koulutoimi, Puheenjohtaja Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/2015 1 17.12.2015 Aika 15.12.2015, 16:00-17:45 Paikka Savonlinnan normaalikoulu, opettajainhuone Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Otranen-Silvennoinen, kaupungin koulutoimi,

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Sosiaalilautakunta Esityslista 4/2017

Kosken Tl kunta Sosiaalilautakunta Esityslista 4/2017 1 Sosiaalilautakunta Kokousaika: Tiistai 10.10.2017 kello 17.00 Kokouspaikka: Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Käsiteltävät asiat 35 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 36 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

30 Tileistä poistettavat saatavat vuodelta 2013 / perusturvalautakunta

30 Tileistä poistettavat saatavat vuodelta 2013 / perusturvalautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 6/2015 1 (8) Aika 21.10.2015, klo 16:00-18:43 Paikka Kunnantalon kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus 30 Tileistä

Lisätiedot

Uudistuva aikuisten perusopetus. Opetuksen järjestäminen uusien perusteiden mukaan hallinnollisia näkökulmia

Uudistuva aikuisten perusopetus. Opetuksen järjestäminen uusien perusteiden mukaan hallinnollisia näkökulmia Uudistuva aikuisten perusopetus Opetuksen järjestäminen uusien perusteiden mukaan hallinnollisia näkökulmia Leena Nissilä Opetushallitus Teijo Koljonen Opetushallitus Laki- ja asetusmuutokset Laki perusopetuslain

Lisätiedot

VUOSILUOKKIIN SITOMATON 0 2-OPETUS

VUOSILUOKKIIN SITOMATON 0 2-OPETUS VUOSILUOKKIIN SITOMATON 0 2-OPETUS 21.4.2017 Warkaus-Sali, Varkaus Seminaarin avaus Itä-Suomen aluehallintovirasto 1 Perusopetuslaki, 21.8.1998/628 18 Erityiset opetusjärjestelyt Oppilaan opiskelu voidaan

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

69 Kansalaisopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. 73 Varhaiskasvatuksen saatavien poistaminen reskontrasta ja kirjanpidosta

69 Kansalaisopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. 73 Varhaiskasvatuksen saatavien poistaminen reskontrasta ja kirjanpidosta Mäntyharju Pöytäkirja 8/2016 1 (17) Aika 18.10.2016, klo 18:02-19:38 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 67 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 68 Pöytäkirjan tarkastus 69 Kansalaisopiston

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen yhteydessä voidaan järjestää myös muuta taiteen edistämiseen liittyvää toimintaa.

Taiteen perusopetuksen yhteydessä voidaan järjestää myös muuta taiteen edistämiseen liittyvää toimintaa. Op 401 L taiteen perusopetuksesta 21.8.1998/633 1. Taiteen perusopetuksen tarkoitus. Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kasvatus- ja sivistyslautakunnan suomenkielinen koulutusjaosto

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kasvatus- ja sivistyslautakunnan suomenkielinen koulutusjaosto LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 AIKA 28.05.2019 klo 18:28-18:50 PAIKKA Sivistys- ja hyvinvointikeskus, Karlskronabulevardi 8, 07900 LOVIISA LÄSNÄ Laiho Pasi puheenjohtaja Nevalainen Sofia Sokka-Tuomala

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 Maaniitun koulun johtokunta 25.09.2013 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 7 MAANIITUN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN PÄIVITYS 3 8 MAANIITUN KOULUN KRIISINHALLINTASUUNNITELMA 4 9 MAANIITUN

Lisätiedot

Tampereen kaupungin taiteen perusopetuksen ohjausperiaatteet

Tampereen kaupungin taiteen perusopetuksen ohjausperiaatteet Tampereen kaupungin taiteen perusopetuksen ohjausperiaatteet Yleistä Taiteen perusopetus on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen

Lisätiedot

Emmi Ristolainen Emmi Ristolainen

Emmi Ristolainen Emmi Ristolainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 20.9.2017 4 Kokousaika Tiistai 26.9.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/ Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 98

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/ Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 98 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/2017 95 Sivistyslautakunta 24.10.2017 AIKA 24.10.2017 klo 18.30 PAIKKA Narvan koulun ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ ( 12) Sivistyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 63 Pöytäkirjan tarkastus

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ ( 12) Sivistyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 63 Pöytäkirjan tarkastus Mäntyharju Pöytäkirja 8/2018 1 ( 12) Aika 18.09.2018, klo 18:02-19:55 Paikka Käsitellyt asiat Kunnantalo, kokoushuone Lahna 62 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 63 Pöytäkirjan tarkastus 64 Talousarvion

Lisätiedot

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 5/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (12) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 3/2014 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 3/2014 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 14.5.2014 klo 18-19.20 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Asiat 33 Kokouksen avaaminen 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Oppivelvollisille tarkoitettu perusopetuksen opetussuunnitelma Alavieskan kunnassa alkaen

Oppivelvollisille tarkoitettu perusopetuksen opetussuunnitelma Alavieskan kunnassa alkaen Sivistyslautakunta 42 25.05.2016 Sivistyslautakunta 85 17.11.2016 Sivistyslautakunta 36 15.05.2017 Sivistyslautakunta 45 29.06.2017 Oppivelvollisille tarkoitettu perusopetuksen opetussuunnitelma Alavieskan

Lisätiedot

ke klo kunnanviraston kokoushuone

ke klo kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ke 17.4.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 16. Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 18 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 19

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 16. Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 18 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 19 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 16 Kasvatus- ja opetuslautakunta 24.03.2015 AIKA 24.03.2015 klo 18:00 20.25 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti. Pöytäkirja 5/2019 1 (5) Lasten ja nuorten lautakunta Aika 02.04.2019 klo 17:00-18:35 Paikka Otalammen koulu ja päiväkoti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Ruotsinkielisen opetuksen tuntijako 3 23 Ajankohtaiset

Lisätiedot

26 Haastattelutyöryhmän nimeäminen / tukipalvelulautakunta

26 Haastattelutyöryhmän nimeäminen / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2016 1 (8) Aika 21.06.2016, klo 17:00-17:33 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Pyhä Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Haastattelutyöryhmän

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista nro 2 / 2015 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Esityslista nro 2 / 2015 Sivistyslautakunta Kokousaika Keskiviikko 26.3.2015 klo 18 Kokouspaikka Salon seudun koulutuskuntayhtymän tilat, Venemestarinkatu 35 Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 18- Mikkola Laura Hämäläinen Risto

Lisätiedot

PORVOON KAUPUNKI. yleisen oppimäärän

PORVOON KAUPUNKI. yleisen oppimäärän PORVOON KAUPUNKI Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Porvoon kaupunki / Sivistyslautakunta 4.9.2007 1. TOIMINTA-AJATUS... 2 2. ARVOT JA OPETUKSEN YLEISET TAVOITTEET, OPPIMISKÄSITYS,

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 7/2014 Sivistyslautakunta. 101 Sivistyslautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 7/2014 Sivistyslautakunta. 101 Sivistyslautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 2.12.2014 klo 17.30-18.10 Paikka Kunnanvirasto, alakerran kahvihuone Asiat 95 Kokouksen avaaminen 96 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 97 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika 14.4.2015 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

HAKUTIEDOTE / MUIDEN KUIN OPETUSTUNTIKOHTAISTA VALTIONOSUUTTA SAAVIEN TAITEEN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTÄJIEN HARKINNANVARAINEN VALTIONAVUSTUS VUONNA 2017

HAKUTIEDOTE / MUIDEN KUIN OPETUSTUNTIKOHTAISTA VALTIONOSUUTTA SAAVIEN TAITEEN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTÄJIEN HARKINNANVARAINEN VALTIONAVUSTUS VUONNA 2017 TIEDOTE (3) 5..07 3/07 Taiteen perusopetuksen järjestäjät, jotka eivät saa opetustuntikohtaista valtionosuutta HAKUTIEDOTE / MUIDEN KUIN OPETUSTUNTIKOHTAISTA VALTIONOSUUTTA SAAVIEN TAITEEN PERUSOPETUKSEN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 15

Espoon kaupunki Pöytäkirja 15 25.02.2015 Sivu 1 / 1 827/12.01.00/2015 15 Suomenkielisen perusopetuksen tuntijako 1.8.2016 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Elina Rönkkö, puh. 050 320 0607 Leena Lemiläinen-Honkanen,

Lisätiedot

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh.

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta 18 01.03.2016 39 26.04.2016 47 18.04.2017 24 19.09.2017 24 Perusopetuksen

Lisätiedot

Jukka Lehtinen, puheenjohtaja Eija Salo, vpj Susanna Koskinen Vesa Liukkonen Tarja Nieminen

Jukka Lehtinen, puheenjohtaja Eija Salo, vpj Susanna Koskinen Vesa Liukkonen Tarja Nieminen KOKOUSKUTSU/ ESITYSLISTA Nro 2/2017 KOKOUSAIKA klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kivimaan koulu JÄSEN: Jukka Lehtinen, puheenjohtaja Eija Salo,

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA KLO ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA KLO ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA 20.08.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 58 Työrauhaa

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 5 / 2013 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 5 / 2013 Sivistyslautakunta Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 5 / 2013 81 Kokousaika Keskiviikko 11.9.2013 klo 18 20.21 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma 23.2.2015 klo 18.30-21.10 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Saukko Piia, pj. x Saukko

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2015 13 Sivistyslautakunta Aika 17.3.2015 klo 18:00 19:40 Paikka Mäntyharjun kunnantalo, kokoushuone Lahna Asiat Otsikko Sivu 7 Leppäniemen koulun sisäilmatutkimusten johtopäätökset

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman 2016 Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman Muutokset luku 1 2019 perusteiden 2014 mukainen opetussuunnitelma Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan dekaanin hyväksymä 16.6.2016

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sisällysluettelo KO, :30, Esityslista 1

Sisällysluettelo KO, :30, Esityslista 1 Sisällysluettelo KO, 17.12.2018 18:30, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (kokouskutsu)... 1 2 Koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2019-2020... 2 3 Päiväkodinjohtajan virka... 3 4 Tiedoksiantoasiat...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107 20.03.2013 Sivu 1 / 1 1428/12.01.01/2013 107 Taiteen perusopetus varhaiskasvatuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Mattila Virpi, puh. (09) 816 23022 Suihkonen Jaana, puh. (09) 816 52353 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 6/2018. Kisatien koulu. 43 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 6/2018. Kisatien koulu. 43 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 6/2018 KOKOUSAIKA Torstai 6.9.2018 klo 18.00-20.25 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia n:o Liite n:o Kisatien koulu Asia 43 Kokouksen

Lisätiedot

22 Talousarvion toteutuminen / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta

22 Talousarvion toteutuminen / I kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (9) Aika 25.05.2016, klo 17:00-17:28 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Pyhä Käsitellyt asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan tarkastus 21 Koivisto-Rissanen

Lisätiedot

Ainekohtainen opetussuunnitelmatyö. Info lyseon lukiolla

Ainekohtainen opetussuunnitelmatyö. Info lyseon lukiolla Ainekohtainen opetussuunnitelmatyö Info lyseon lukiolla 8.9.2015 Yleistä 16 ainekohtaista kirjoitustiimiä (1-2, 3-6 ja 7-9 ope) 3 yleisen osan kirjoitustiimiä Esiopetuksen työryhmä Ohjausryhmä Mukana normaalikoulu

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (17) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:05-19:09. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (17) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:05-19:09. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2017 1 (17) Aika 18.04.2017, klo 18:05-19:09 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan tarkastus 28 Parkour-puiston

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistyslautakunta 02.06.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 02.06.2015 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren Jussi

Lisätiedot

64 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / sivistyslautakunta

64 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / sivistyslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 7/2016 1 (13) Aika 20.09.2016, klo 18:02-18:47 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 61 Pöytäkirjan tarkastus 62 Kuntalaisaloite

Lisätiedot

Kontiolahden koulu

Kontiolahden koulu Kontiolahden koulu 18.3.2017 MIKÄ ON JOPO-LUOKKA? Opetus joustaa ei oppilas JOPO (joustava perusopetus) on työelämäpainotteinen ja toiminnallinen tapa suorittaa peruskoulun yhdeksäs vuosiluokka. Tavoitteena

Lisätiedot

Ensimmäisen vieraan kielen (A1-kieli) tuntijakomuutoksesta. Tiedote

Ensimmäisen vieraan kielen (A1-kieli) tuntijakomuutoksesta. Tiedote Ensimmäisen vieraan kielen (A1-kieli) tuntijakomuutoksesta Tiedote 15.4.2019 14.4.2019 1 Kaikki varhentavat 2020 Kielenopetus uudistuu kieliä pienestä pitäen Ulla Verkaman esityksen (Kalajoki 4.4.2019)

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 46 Luokanopettajan

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 37 23.05.2017 Sivistyslautakunta 51 15.06.2017 Sivistyslautakunta 5 25.01.2018 Anomus taiteen perusopetuksen opetustoimiluvan saamiseksi SIVIS 37 Taiteen perusopetus on tavoitteellista,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1 05.01.2017 Kokousaika Torstai 05.01.2017 klo 15.30 16.57 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Jäsenet: Varajäsenet kutsumisjärjestyksessä: pj

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3/ 2017 Sivistyslautakunta Sivu 1 (10) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 22.3.2017 klo 16.00-17.15 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

16.5.2012 klo 18.00-18.40

16.5.2012 klo 18.00-18.40 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2012 Sivistyslautakunta Sivu 1 (10) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka 16.5.2012 klo 18.00-18.40 Matti Lohen koulu Emma Ilomäki Axel Hämäläinen

Lisätiedot

TIEDOTE 1(3) OPH Taiteen perusopetuksen järjestäjät, jotka eivät saa opetustuntikohtaista valtionosuutta

TIEDOTE 1(3) OPH Taiteen perusopetuksen järjestäjät, jotka eivät saa opetustuntikohtaista valtionosuutta OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN TIEDOTE (3) 7..09 OPH-93-09 Taiteen perusopetuksen järjestäjät, jotka eivät saa opetustuntikohtaista valtionosuutta HAKUTIEDOTE / MUIDEN KUIN OPETUSTUNTIKOHTAISTA VALTIONOSUUTTA

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

12 Oppilas- ja opiskelijahuoltosuunnitelman päivittäminen. 14 Kokeilu maksuttomasta 20 tunnin varhaiskasvatuksesta 5-vuotiaille

12 Oppilas- ja opiskelijahuoltosuunnitelman päivittäminen. 14 Kokeilu maksuttomasta 20 tunnin varhaiskasvatuksesta 5-vuotiaille Mäntyharju Pöytäkirja 2/2018 1 (14) Aika 20.02.2018, klo 19:10-20:03 Paikka Mäntyharjun Yhtenäiskoulu Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus 12 Oppilas- ja

Lisätiedot

Lisäopetuksen. opetussuunnitelma

Lisäopetuksen. opetussuunnitelma Lisäopetuksen opetussuunnitelma Sivistyslautakunta 14.10.2010 88 www.nurmijarvi.fi 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Lisäopetuksen järjestämisen lähtökohdat ja opetuksen laajuus... 3 2. Lisäopetuksen tavoitteet...

Lisätiedot

TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN pöytäkirja 3 / 2018

TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN pöytäkirja 3 / 2018 TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN pöytäkirja 3 / 2018 Aika: maanantaina 1.10.2018 klo 18 Paikka: Ylä-Fallintie 54, 00690 Helsinki Läsnä: Heidi Antinkari, puheenjohtaja Hanna Vieruaho, huoltajajäsen

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ (8) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:30-17:09. Kunnantalo, kaavoittajan huone.

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ (8) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:30-17:09. Kunnantalo, kaavoittajan huone. Mäntyharju Pöytäkirja 3/2016 1 (8) Aika 19.04.2016, klo 16:30-17:09 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Rakennustarkastajan

Lisätiedot

TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS

TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS Mitä taiteen perusopetus on? Koulutuksen järjestäminen Taiteen perusopetuksen lainsäädäntö

Lisätiedot