Työvoimatutkimus. Joulukuun työttömyysaste 8,8 prosenttia. 2014, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työvoimatutkimus. Joulukuun työttömyysaste 8,8 prosenttia. 2014, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi"

Transkriptio

1 Työmarkkinat 05 Työvoimatutkimus 04, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi Joulukuun työttömyysaste 8,8 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 04 joulukuussa 000, mikä oli enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 8,8 prosenttia, kun se edellisvuoden joulukuussa oli 7,9 prosenttia. Työllisiä oli lähes saman verran kuin edellisvuoden joulukuussa. Neljännellä vuosineljänneksellä (loka-joulukuussa) työttömyysaste oli 8,4 prosenttia, mikä oli prosenttiyksikköä suurempi kuin vuoden 0 vastaavalla ajanjaksolla. Työttömyysaste oli vuonna 04 keskimäärin 8,7 prosenttia, kun se vuonna 0 oli 8, prosenttia. Työttömyysaste ja työttömyysasteen trendi 004/ 04/, 5 74-vuotiaat Työllisiä oli vuoden 04 joulukuussa (virhemarginaali ± 000), mikä oli hieman enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisiä miehiä oli 000 enemmän ja naisia vähemmän kuin vuoden 0 joulukuussa. Työllisten määrä kasvoi hieman julkisella sektorilla ja väheni hieman yksityisellä sektorilla edellisvuoden joulukuuhun verrattuna. Työllisyysaste eli työllisten osuus 5 64-vuotiaista oli joulukuussa 67,4 prosenttia, mikä oli prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työllisyysaste nousi edellisen vuoden joulukuusta 0,8 prosenttiyksikköä 68,0 prosenttiin. Naisten työllisyysaste oli 66,8 prosenttia, ja se pysyi lähes ennallaan Helsinki Tietoja lainattaessa lähteenä mainittava Tilastokeskus.

2 edellisvuoden joulukuuhun verrattuna. Työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu trendi oli 68, prosenttia. Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 04 joulukuussa 000 (virhemarginaali ±8 000), mikä oli enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli ja naisia henkeä. Työttömyysaste oli joulukuussa 8,8 prosenttia eli 0,9 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste oli 9,4 ja naisten 8, prosenttia. Työttömyysasteen trendi oli 9, prosenttia. 5 4-vuotiaita nuoria oli joulukuussa yhteensä Heistä työllisiä oli ja työttömiä Nuorten työvoima (työlliset ja työttömät) oli näin ollen Nuorten 5 4-vuotiaiden työttömyysaste, eli työttömien osuus työvoimasta, oli joulukuussa 9,8 prosenttia, mikä oli, prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Nuorten työttömyysasteen trendi oli,9 prosenttia. 5 4-vuotiaiden nuorten työttömien osuus samanikäisestä väestöstä oli 9,0 prosenttia. Työvoiman ulkopuolella olevia oli vuoden 04 joulukuussa henkeä eli 000 henkeä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoiman ulkopuolella olevista oli piilotyöttömiä 8 000, mikä oli vähemmän vuoden 0 joulukuuhun verrattuna. Työllisyyden muutokset 0/ 04/ Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan, 5 74-vuotiaat Väestö yhteensä Työvoima yhteensä Työlliset palkansaajat yrittäjät ja yrittäjäperheenjäsenet Työttömät Työvoiman ulkopuolella olevat piilotyöttömät Työllisyysaste, 5 64 vuotiaat Työttömyysaste Työvoimaosuus Vuosi/Kuukausi 0/ ,9 7,9 6,9 -sarake laskettu pyöristämättömistä luvuista. Tiedot ovat ILO/EU -määritelmän mukaisia. 04/ ,4 8,8 64,5 0/ - 04/, 0,, 8,0,0,5 9,0 Prosenttiyksikköä 0,9 0,6 Työvoimatutkimuksen vuoden 04 neljännen vuosineljänneksen tiedot Vuoden 04 neljännellä neljänneksellä työllisiä oli keskimäärin henkeä, mikä oli vähemmän kuin vuoden 0 vastaavana aikana. Työllisten määrä lisääntyi eniten hallinto- ja tukipalvelutoiminnan (N) toimialalla ja väheni teollisuuden (C) toimialalla. Työllisten tekemien työtuntien määrä vuoden 04 neljännellä neljänneksellä oli,6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Työttömiä oli vuoden 04 neljännellä neljänneksellä keskimäärin 000 henkeä, mikä oli henkeä enemmän kuin vuoden 0 loka-joulukuussa. Vuoden 04 neljännen neljänneksen työttömyysaste oli 8,4 prosenttia, mikä oli prosenttiyksikköä suurempi vuoden 0 vastaavaan aikaan verrattuna.

3 Työvoiman ulkopuolella oli vuoden 04 neljännellä neljänneksellä henkeä, mikä oli henkeä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoiman ulkopuolella olevista oli piilotyöttömiä , mikä oli enemmän kuin vuoden 0 vastaavana aikana. Työllisyyden muutokset 0/IV Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan, 5 74 vuotiaat Työvoima yhteensä Työlliset yhteensä Työttömät yhteensä miehet naiset Työvoiman ulkopuolella olevat piilotyöttömät Vuosi/Neljännes 0/IV sarake laskettu pyöristämättömistä luvuista. Tiedot ovat ILO/EU -määritelmän mukaisia /IV - Prosenttia (%) 0,6 9,7 5,, 7,6 Työvoimatutkimuksen vuoden 04 vuosikeskiarvot Työllisiä oli vuonna 04 keskimäärin , mikä oli vähemmän kuin vuonna 0. Vuoden 04 työllisyysaste oli 68, prosenttia, kun se vuonna 0 oli 68,5 prosenttia. Työttömyysaste oli vuonna 04 keskimäärin 8,7 prosenttia, ja vuonna 0 se oli 8, prosenttia. Työttömiä oli vuonna 04 keskimäärin 000 henkeä, mikä oli 000 enemmän kuin vuonna 0. Työllisten tekemien työtuntien määrä vuonna 04 oli prosenttia pienempi kuin vuonna 0. Työpanoksen määrä työllistä kohti pysyi lähes ennallaan. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen vuotta 04 koskevia vuosikeskiarvoja julkaistaan tämän julkaisun liitetaulukoissa sekä työvoimatutkimuksen tietokantataulukoissa: Yleiskatsaus vuoden 04 vuositiedoista sekä aikasarjatiedoista vuosilta julkaistaan Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston tiedot Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli joulukuun 04 lopussa kaikkiaan työnvälityksen säädösten mukaisesti työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Työttömien työnhakijoiden määrä oli 000 suurempi kuin edellisen vuoden joulukuussa. Työttömyys lisääntyi edellisen vuoden joulukuusta kaikkien ELY-keskusten alueella; eniten Uudellamaalla (6 %), Pohjanmaalla ( %), Satakunnassa ( %) ja Etelä-Pohjanmaalla ( %). Joulukuun lopussa työja elinkeinotoimistoihin ilmoittautuneita kokoaikaisesti lomautettuja oli 8 000, mikä oli enemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli joulukuun lopussa yhteensä henkilöä, mikä oli enemmän kuin edellisen vuoden joulukuussa. Palveluiden piirissä oli 4,4 prosenttia työvoimasta. Työttöminä työnhakijoina työ- ja elinkeinotoimistoissa oli alle 5-vuotiasta työtöntä. Heidän määränsä oli suurempi kuin edellisen vuoden joulukuussa. Työ- ja elinkeinotoimistoihin ilmoitettiin joulukuussa uutta avointa työpaikkaa eli 000 enemmän kuin edellisen vuoden joulukuussa.

4 Muutokset 0/ 04/ työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ Työttömät työnhakijat ) 0 6 0, yli vuoden työttömänä olleet , Palveluissa yhteensä työllistetyt työvoimakoulutuksessa, valmennuksessa työharjoittelussa, työ- ja koulutuskokeilussa vuorotteluvapaasijaisena, kuntouttavassa työtoiminnassa, omaehtoisessa opiskelussa työttömyysetuudella Uudet avoimet työpaikat työ- ja elinkeinotoimistoissa -sarake laskettu pyöristämättömistä luvuista. ) Vuoden 0 alusta voimaan tullut lakimuutos sekä.7. tapahtunut lomautusmenettelyn muutos lisäävät jonkin verran työttömien työnhakijoiden lukumäärää ,6,6 0,,0 8,7 8,5 Linkit: Lakimuutos..0 Lomautusmenettelyn muutos.7.0 Työ- ja elinkeinoministeriön yhteystiedot: Petri Syvänen puh , Linkit Työvoimatutkimuksen tietokantataulukot Kausitasoitetusta trendistä Lukujen tarkkuudesta ja virhemarginaaleista kerrotaan työvoimatutkimuksen laatuselosteessa Tilastokeskuksen ja työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen vertailu Tuoreimmat EU:n julkaisemat kausitasoitetut työttömyysluvut (englanniksi) löytyvät Eurostatin kotisivulta Avoimet työpaikat Tuoreimmat EU:n julkaisemat tiedot avoimista työpaikoista (englanniksi) löytyvät Eurostatin kotisivulta 4

5 Sisällys Taulukot Liitetaulukot 04, joulukuu Liitetaulukko. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan 0/ - 04/...7 Liitetaulukko. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat...7 Liitetaulukko. Väestö sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/...8 Liitetaulukko 4. Työvoima sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/...9 Liitetaulukko 5. Työvoimaosuudet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/...0 Liitetaulukko 6. Työlliset sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/... Liitetaulukko 7. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/... Liitetaulukko 8. Työlliset ammattiaseman mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat... Liitetaulukko 9. Työlliset työnantajasektorin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat... Liitetaulukko 0. Työlliset aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat... Liitetaulukko. Osa-aikatyölliset sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat... Liitetaulukko. Osa-aikatyöllisten osuus kaikista työllisistä sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat, %... Liitetaulukko. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat...4 Liitetaulukko 4. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat, %...4 Liitetaulukko 5. Työttömät sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/...5 Liitetaulukko 6. Työttömyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/...6 Liitetaulukko 7. Työttömyysasteet aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat...6 Liitetaulukko 8. Kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitetut sarjat 04/...7 Liitetaulukot 04, 4. neljännes Liitetaulukko 9. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan 0/IV Liitetaulukko 0. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat...8 Liitetaulukko. Väestö sukupuolen ja iän mukaan 0/IV Liitetaulukko. Työvoima sukupuolen ja iän mukaan 0/IV Liitetaulukko. Työvoimaosuudet sukupuolen ja iän mukaan 0/IV -... Liitetaulukko 4. Työlliset sukupuolen ja iän mukaan 0/IV -... Liitetaulukko 5. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/IV -... Liitetaulukko 6. Työlliset ammattiaseman mukaan 0/IV -, -vuotiaat... Liitetaulukko 7. Työlliset työnantajasektorin mukaan 0/IV -, -vuotiaat...4 Liitetaulukko 8. Työlliset toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat...5 Liitetaulukko 9. Työllisten tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat...7 Liitetaulukko 0. Työlliset aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/IV -, -vuotiaat...8 Liitetaulukko. Työlliset maakunnan (0) mukaan 0/IV -, -vuotiaat...9 Liitetaulukko. Osa-aikatyölliset sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat...9 Liitetaulukko. Osa-aikatyöllisten osuus kaikista työllisistä sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat, %...9 Liitetaulukko 4. Palkansaajat toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat...0 Liitetaulukko 5. Palkansaajien tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat... 5

6 Liitetaulukko 6. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat... Liitetaulukko 7. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat, %... Liitetaulukko 8. Palkansaajien alle vuoden kestäneet työsuhteet työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat...4 Liitetaulukko 9. Palkansaajien alle vuoden kestäneet työsuhteet työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat, %...4 Liitetaulukko 40. Työttömät sukupuolen ja iän mukaan 0/IV Liitetaulukko 4. Työttömyysaste sukupuolen ja iän mukaan 0/IV Liitetaulukko 4. Työttömyysasteet aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/IV Liitetaulukko 4. Työttömyysasteet maakunnan (0) mukaan 0/IV Liitetaulukot 04, vuosi Liitetaulukko 44. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan vuosina Liitetaulukko 45. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat...8 Liitetaulukko 46. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan vuosina Liitetaulukko 47. Työlliset koulutusasteen ja sukupuolen mukaan vuosina 0-0, -vuotiaat...40 Liitetaulukko 48. Työlliset toimialoittain (TOL 008) vuosina 0-04, -vuotiaat...4 Liitetaulukko 49. Työllisten tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) vuosina 0-04, -vuotiaat...4 Liitetaulukko 50. Työlliset työnantajasektorin ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat...44 Liitetaulukko 5. Työlliset maakunnan (0) mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat...45 Liitetaulukko 5. Palkansaajat työsuhteen tyypin ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat...46 Liitetaulukko 5. Työttömyysasteet sukupuolen ja iän mukaan vuosina Liitetaulukko 54. Työttömyysasteet maakunnan (0) mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat...48 Liitetaulukko 55. Työttömyysasteet koulutusasteen ja sukupuolen mukaan vuosina 0-0, -vuotiaat...49 Kuviot Liitekuviot 04, joulukuu Liitekuvio. Työllisyysaste ja työllisyysasteen trendi 004/ 04/, 5 64-vuotiaat...50 Liitekuvio. Työttömyysaste ja työttömyysasteen trendi 004/ 04/, 5 74-vuotiaat...50 Liitekuvio. Työllisyysaste ja työllisyysasteen trendi 989/0 04/, 5 64-vuotiaat...5 Liitekuvio 4. Työttömyysaste ja työttömyysasteen trendi 989/0 04/, 5 74-vuotiaat...5 Laatuseloste: Työvoimatutkimus...5 6

7 Liitetaulukot 04, joulukuu Liitetaulukko. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä Tunnusluku Sukupuoli Työllisyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 66,9 67,4 67, 68,0 0,8 66,6 66,8 0, Työttömyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 7,9 8,8 0,9 8,4 9,4,0 7, 8, 0,9 Työvoimaosuus, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 6,9 64,5 0,6 65,5 66,7, 6, 6, 0,0 Liitetaulukko. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Työmarkkina-asema Sukupuolet yhteensä Väestö yhteensä Työvoima yhteensä , - työlliset , - työttömät 05 7,0 Työvoiman ulkopuolella olevat ,5 Väestö yhteensä Työvoima yhteensä 4 7 8, - työlliset 0 4,0 - työttömät 8 6 4,0 Työvoiman ulkopuolella olevat , Väestö yhteensä Työvoima yhteensä , - työlliset ,8 - työttömät 9 04,8 Työvoiman ulkopuolella olevat

8 Liitetaulukko. Väestö sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä , , , , , , , , , , , , , ,0,4 8

9 Liitetaulukko 4. Työvoima sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä ,, , , , , , , 0 7 4, , ,7 0, , 9 5, , , , , ,9 69 7,0 9 0, , ,0 9

10 Liitetaulukko 5. Työvoimaosuudet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 6,9 7,8 64,5 74,0 0,6, 4,8 45,8,0 8,6 8-0,9 87, 88,7,6 88, 89, 6,9 64,5,6, 0,6-65,5 66,7, 7,5 75,,7 4,0 44,5,4 88,8 86,9 -,9 9 9,7,5 88,0 87,8 58,7 6,0 4, 4,4 5, 6, 6, 0,0 7,0 7,8 0,8 44,6 47,,5 74, 74, 0, 8,9 84,5 0,6 88,7 90,,7 66,9 65,9 -,0 8,7 6,5 -, 0

11 Liitetaulukko 6. Työlliset sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä , 4 8 5, , , , ,7 0 4, , , , , 0 0 5, , , , , , ,9

12 Liitetaulukko 7. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 58,9 66,9 58,8 67,4 0,0 5,7 6,7,0 7,9 7, -0,8 8,5 8,5 0,9 8,8 8,4-0,4 58,4 59,7,, -0,8 60,0 6 67, 68,0 0,8,6 4,4,8 8 79,0 -,5 85, 86,5,4 8,7 80,9 -,8 54, 57,8,6 4, 5,0 57,8 57, - 66,6 66,8 0, 9,0 9, 66,9 67,0 0,0 79,8 8 0,4 8,9 8,9,0 6,5 6,6-0,9 8,7 6,4 -, Liitetaulukko 8. Työlliset ammattiaseman mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Ammattiasema Työlliset yhteensä , Palkansaajat yhteensä , Yrittäjät ja yrittäjäperheenjäsenet ,0

13 Liitetaulukko 9. Työlliset työnantajasektorin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Työnantajasektori Työnantajasektorit yhteensä (ml. työnantajasektori tuntematon) , Yksityinen sektori , Julkinen sektori valtio , - kunta 5 5 9,8 Liitetaulukko 0. Työlliset aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Aluehallintovirasto Koko maa (ml. Ahvenanmaa) , Etelä-Suomen AVI ,9 Lounais-Suomen AVI , Itä-Suomen AVI 7 6,8 Länsi- ja Sisä-Suomen AVI ,6 Pohjois-Suomen AVI ,4 Lapin AVI ,7 Liitetaulukko. Osa-aikatyölliset sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Sukupuolet yhteensä , , ,7 Liitetaulukko. Osa-aikatyöllisten osuus kaikista työllisistä sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat, % Sukupuoli Sukupuolet yhteensä Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 5,8 0,4,4 6,0,8 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä 0,,4-0,8

14 Liitetaulukko. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Työsuhde Palkansaajat yhteensä , - jatkuva kokoaikatyö jatkuva osa-aikatyö 5 7 5,4 - määräaikainen kokoaikatyö , - määräaikainen osa-aikatyö ,0 Määräaikainen työ yhteensä ,4 Osa-aikainen työ yhteensä 07 6,0 Liitetaulukko 4. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat, % Palkansaajat yhteensä - jatkuva kokoaikatyö - jatkuva osa-aikatyö - määräaikainen kokoaikatyö - määräaikainen osa-aikatyö Määräaikainen työ yhteensä Osa-aikainen työ yhteensä Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 00,0 74,8 0, 0,4 4,4 4,9 4,7 00,0 75,6,0 9, 4,,5 5, 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä 0,0 -, -,4 4

15 Liitetaulukko 5. Työttömät sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä ,0, , , , 4 6 5, ,0 8 6, , ,4 7 4, ,4 7 9,4 9 04, , ,5 4 6, 0, ,4 5

16 Liitetaulukko 6. Työttömyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 7,9 8, 8,8 9,0 0,9 0,9 6,6 9,8, 9,5 9,4 0,0 5, 6,0 6, 7,5, 7, 7,4 0, 8,4 9,4,0 8,6 9,6,0,6,9 9, 9, 5,7 6,7,0 6, 7,9,8 7,7 8, 0,6 7, 8, 0,9 7,5 8, 0,8,7 7,0 4, 9,7 9,8 4,8 5, 6,5 7, 0,6 6,5 6,5 0,0 Liitetaulukko 7. Työttömyysasteet aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Aluehallintovirasto Koko maa (ml. Ahvenanmaa) Etelä-Suomen AVI Lounais-Suomen AVI Itä-Suomen AVI Länsi- ja Sisä-Suomen AVI Pohjois-Suomen AVI Lapin AVI Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 7,9 6,6 7,7 9,0 8,,0. 8,8 8,0 9,8 8,8 9, 0,. 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä 0,9,4,,0-0,6. 6

17 Liitetaulukko 8. Kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitetut sarjat 04/ Työlliset Työllisyysaste, -vuotiaat Työttömät Työttömät työnhakijat (TEM) Työttömyysaste, -vuotiaat Työttömyysaste, -vuotiaat 0/ 47 68,8 7 7,9 9, 0/ , , 9,4 0/ , , 9,5 0/ , , 9,8 0/ , , 0, 0/ , ,4 0/ ,6 9 8,5 0,0 0/ ,5 96 8,5 9,7 0/ , ,6 9,8 0/ , ,6 9,8 0/ ,4 05 8,6 9,6 0/ , ,6 9,5 0/ , ,6 9,6 04/ ,4 4 8,5 9,9 04/ ,4 6 8,6 04/ , ,6 0, 04/ , ,6 0, 04/ , 9 8,5 9,8 04/ , 9 5 8,5 9,8 04/ , 9 7 8,5 9,8 04/ , 9 8,6 9,9 04/ , 6 8,8 0,4 04/ , ,9,0 04/ , 4 9 9,,6 04/ , ,,9 7

18 Liitetaulukot 04, 4. neljännes Liitetaulukko 9. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Prosenttiyksikköä Tunnusluku Sukupuoli Työllisyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 67,6 67,4 68, 68,0-0, 67,0 66,8 Työttömyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 7,7 8,4 8, 9,, 7, 7,6 Työvoimaosuus, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 64, 64,4 66,0 66,7 6, 6, Liitetaulukko 0. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Työmarkkina-asema Sukupuolet yhteensä Väestö yhteensä Työvoima yhteensä ,6 - työlliset työttömät 0 0 9,7 Työvoiman ulkopuolella olevat Väestö yhteensä Työvoima yhteensä , - työlliset , - työttömät , Työvoiman ulkopuolella olevat ,8 Väestö yhteensä Työvoima yhteensä työlliset työttömät 9 96, Työvoiman ulkopuolella olevat ,8 8

19 Liitetaulukko. Väestö sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä , , , , , , , , , , , , , ,,6 9

20 Liitetaulukko. Työvoima sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä ,6 0, , , , , , , , , , , 6 7, , , , , 6 7 0, ,5 0

21 Liitetaulukko. Työvoimaosuudet sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 64, 7,4 64,4 7,8 0,4 44,6 45,0 0,4 8,4 8, -, 88,0 88, 0, 88,4 88,9 6,6 64,5,9 9,5,,6 66,0 66,7 74, 75, 0,9 4,8 44,,4 88,4 87, -, 9, 9,6 0, 88,6 88,5-0, 60,6 6,,7,8 5,0, 6, 6, 7,4 7,4 0,0 47,6 45,8 -,8 76,0 74,9 -, 84,6 84,4 88, 89,, 64,6 65,7, 6,5 7,5,0

22 Liitetaulukko 4. Työlliset sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä , , , , , , ,6 5 7, , , , 09, , , , , ,4

23 Liitetaulukko 5. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 59, 67,6 59,0 67,4 7,4 6,5-0,9 75, 7,7 -, 8,8 8,8 0,0 8, 8,0-0, 58,4 59,5, 9,4,0,6 60,6 6-0, 68, 68,0-0, 4, 5, 0,8 8,0 78,9 -,0 85,8 85,5-0,4 8,6 8,7-0,9 56,0 57,6,6,6 4,9, 57,8 57,4-0,4 67,0 66,8 40,6 8,0 -,7 68,9 68, -0,6 79,7 80,0 0, 8,7 84,4 6 6,4 6,5 7,4 0,9 Liitetaulukko 6. Työlliset ammattiaseman mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Ammattiasema Työlliset yhteensä Palkansaajat yhteensä ,0 Yrittäjät ja yrittäjäperheenjäsenet ,

24 Liitetaulukko 7. Työlliset työnantajasektorin mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Työnantajasektori Työnantajasektorit yhteensä (ml. työnantajasektori tuntematon) Yksityinen sektori ,8 Julkinen sektori , - valtio ,0 - kunta ,9 4

25 Liitetaulukko 8. Työlliset toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Toimiala TOL 008 Toimialat yhteensä A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta ,5 Maatalous ,4 C Teollisuus ,8 Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus , Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen ,9 Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus ,0 Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) ,4 Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus ,5 Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus - - -,6 D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja jätevesihuolto ,7 F Rakentaminen ,4 Talonrakentaminen ,0 Erikoistunut rakennustoiminta ,0 G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus ,0 Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus ,0 Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) , Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) H Kuljetus ja varastointi Maa-, vesi- ja ilmaliikenne Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; postija kuriiritoiminta ,6 I Majoitus- ja ravitsemistoiminta ,9 J Informaatio ja viestintä , K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala , M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta ,8 Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi , N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta ,5 Kiinteistön- ja maisemanhoito ,9 O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus , P Koulutus ,4 Q Terveys- ja sosiaalipalvelut Terveyspalvelut , Sosiaalihuollon laitospalvelut ,7 Sosiaalihuollon avopalvelut ,9 R Taiteet, viihde ja virkistys , S-U Muu palvelutoiminta yms ,7 5

26 X Toimiala tuntematon 00 Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV /IV -. 6

27 Liitetaulukko 9. Työllisten tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat Toimiala Toimialat yhteensä A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta Maatalous C Teollisuus Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemärija jätevesihuolto F Rakentaminen Talonrakentaminen Erikoistunut rakennustoiminta G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) H Kuljetus ja varastointi Maa-, vesi- ja ilmaliikenne Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; posti- ja kuriiritoiminta I Majoitus- ja ravitsemistoiminta J Informaatio ja viestintä K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta Kiinteistön- ja maisemanhoito O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus P Koulutus TOL Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia 00,8 50,0 6,4 5,9,, 6, 48,8,9,0 78, 8, 4,0 6,5 8,9 9,4 58, 6, 4,5 9,8,5 45,6, 68, 6,0 7,6,9 44,6 7, 07,0 49,7 5, 48,8 9,7,6 9,8 4,9 47,9 4,9,8 77, 8,0 40,6 6, 9,8 7, 59, 6,7 4,6 9,,0 46, 0,6 7,9 6, 4,4 6, 4,4 7,4 6, -, -, -,0 -,4 -, -0,9,0-0,8-0,4-0, -0,4,0 -, 0,8, -0,6 -,5 0,6 -,6 5,7 0, 5,8 4,4 -, 0, 0/IV -,6 - -,5 -, -5,0,5-6,5-5,0 -,9 7,0 -,9 -,0 -, -0,8-0,4 5, -5,5, 0,8,7 -, -4,6, -5, 8,, 5,5 0, -,8 7

28 Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Q Terveys- ja sosiaalipalvelut , 6,0 5,7,6 Terveyspalvelut 86 7,5 7,0 Sosiaalihuollon laitospalvelut 87 5, 9, 4,0,5 Sosiaalihuollon avopalvelut 88 50,6 5,7,, R Taiteet, viihde ja virkistys 90-9,7,5,6 S-U Muu palvelutoiminta yms ,,8 4,6 6, X Toimiala tuntematon 00,,.. Liitetaulukko 0. Työlliset aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Aluehallintovirasto Koko maa (ml. Ahvenanmaa) Etelä-Suomen AVI , Lounais-Suomen AVI ,0 Itä-Suomen AVI 4 0,6 Länsi- ja Sisä-Suomen AVI ,0 Pohjois-Suomen AVI , Lapin AVI , 8

29 Liitetaulukko. Työlliset maakunnan (0) mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Maakunta Koko maa (ml. Ahvenanmaa) Uusimaa , Varsinais-Suomi ,0 Satakunta , Kanta-Häme 75 77,4 Pirkanmaa 8 0 0,8 Päijät-Häme , Kymenlaakso ,5 Etelä-Karjala , Etelä-Savo ,6 Pohjois-Savo ,0 Pohjois-Karjala ,8 Keski-Suomi ,4 Etelä-Pohjanmaa 8 86,4 Pohjanmaa ,6 Keski-Pohjanmaa ,0 Pohjois-Pohjanmaa ,4 Kainuu , Lappi , Liitetaulukko. Osa-aikatyölliset sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Sukupuolet yhteensä , , , Liitetaulukko. Osa-aikatyöllisten osuus kaikista työllisistä sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat, % Sukupuoli Sukupuolet yhteensä Vuosi/Neljännes 0/IV 6,,, 6,,0 0,8 0/IV - Prosenttiyksikköä -0,4 9

30 Liitetaulukko 4. Palkansaajat toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Toimiala TOL 008 Toimialat yhteensä ,0 A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta , Maatalous ,0 C Teollisuus , Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus ,6 Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen , Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus , Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) ,0 Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus ,7 Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus , D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja jätevesihuolto ,8 F Rakentaminen ,5 Talonrakentaminen ,9 Erikoistunut rakennustoiminta , G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus , Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus ,9 Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) , Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) ,4 H Kuljetus ja varastointi , Maa-, vesi- ja ilmaliikenne ,9 Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; postija kuriiritoiminta ,6 I Majoitus- ja ravitsemistoiminta ,8 J Informaatio ja viestintä ,6 K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala ,5 M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta ,8 Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi ,4 N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta , Kiinteistön- ja maisemanhoito , O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus , P Koulutus , Q Terveys- ja sosiaalipalvelut ,4 Terveyspalvelut , Sosiaalihuollon laitospalvelut , Sosiaalihuollon avopalvelut ,6 R Taiteet, viihde ja virkistys ,7 S-U Muu palvelutoiminta yms , 0

31 X Toimiala tuntematon 00 Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV /IV -.

32 Liitetaulukko 5. Palkansaajien tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat Toimiala Toimialat yhteensä A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta Maatalous C Teollisuus Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemärija jätevesihuolto F Rakentaminen Talonrakentaminen Erikoistunut rakennustoiminta G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) H Kuljetus ja varastointi Maa-, vesi- ja ilmaliikenne Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; posti- ja kuriiritoiminta I Majoitus- ja ravitsemistoiminta J Informaatio ja viestintä K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta Kiinteistön- ja maisemanhoito O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus P Koulutus TOL Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia 857,0 7,0 7,5 4,0 8,8 9,8 0,,5 47,,4,4 58,8 0,0 97,5 5,0,6 48,9 50,,0 9, 7, 40,9 9, 5,4,8,7 8,4 44,6 69, 86, 6, 7,0 7,4 8, 0, 8,,8 46,9,, 56,6 8,8 9,9 96,7 5,,9 48,4 49,6, 8,,7 4, 7,5 56,6,9 7,, 4,4 69,7 5, -0,8-0,6 -,6-0, -,8 -,7-0,4 0,8 -, -, -0,6-0,8 0, -0, , -0,8 -,4 -,6 4,, 4,5,9 -, 0,4 0/IV - 0,6-5,0-7,7 -,5 -,7, -8,9-7,4-0,8 6,7 -, -,6-6, -,8-0,9,8 -,9 -,0 -,0 0,9-4,0 -,6 0,4-5,6 8,0 5,4,7,0 -,7 0,6

33 Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Q Terveys- ja sosiaalipalvelut ,6 5,6 6,0 4, Terveyspalvelut 86 66,0 67,0,0,6 Sosiaalihuollon laitospalvelut 87 4, 7,7,5 0, Sosiaalihuollon avopalvelut 88 47,5 48,9,4,0 R Taiteet, viihde ja virkistys , 5,9 0,8 5, S-U Muu palvelutoiminta yms ,6,4,8 9, X Toimiala tuntematon 00,9,7.. Liitetaulukko 6. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Työsuhde Palkansaajat yhteensä ,0 - jatkuva kokoaikatyö , - jatkuva osa-aikatyö 4 9,9 - määräaikainen kokoaikatyö ,6 - määräaikainen osa-aikatyö ,7 Määräaikainen työ yhteensä , Osa-aikainen työ yhteensä - Liitetaulukko 7. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat, % Työsuhde Palkansaajat yhteensä - jatkuva kokoaikatyö - jatkuva osa-aikatyö - määräaikainen kokoaikatyö - määräaikainen osa-aikatyö Määräaikainen työ yhteensä Osa-aikainen työ yhteensä Vuosi/Neljännes 0/IV 00,0 74,7 0,0 4,6 4,7 5, 00,0 74,6, 9,9 4, 4, 5,5 0/IV - Prosenttiyksikköä 0,0-0, -0, -0,4-0,

34 Liitetaulukko 8. Palkansaajien alle vuoden kestäneet työsuhteet työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Työsuhde Palkansaajat yhteensä ,0 - jatkuva kokoaikatyö ,5 - jatkuva osa-aikatyö , - määräaikainen kokoaikatyö 8,4 - määräaikainen osa-aikatyö ,5 Määräaikainen työ yhteensä ,5 Osa-aikainen työ yhteensä 8 - -,7 Liitetaulukko 9. Palkansaajien alle vuoden kestäneet työsuhteet työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat, % Työsuhde Palkansaajat yhteensä - jatkuva kokoaikatyö - jatkuva osa-aikatyö - määräaikainen kokoaikatyö - määräaikainen osa-aikatyö Määräaikainen työ yhteensä Osa-aikainen työ yhteensä Vuosi/Neljännes 0/IV 00,0 6,,,7 8,0 50,8, 00,0 4,8 4,7 4, 6, 5,0 0/IV - Prosenttiyksikköä 0,0 -,,5,5 -,7 4

35 Liitetaulukko 40. Työttömät sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä ,7 9, ,6 50 5,9 4 5, , , , , ,7 8,0 5, 7 4, 9 96, 9 96,8 5, , , , ,4 5

36 Liitetaulukko 4. Työttömyysaste sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 7,7 7,9 8,4 8,6 6, 8,8,7 8,9 9, 0, 5,9 6, 0, 5,9 6,6 6,7 7,7,0 8, 9,, 8, 9,5, 7,9 0,6,7 8,4 9, 0,9 6,0 6,7 6,8 7,7,0 7,5 8,9,4 7, 7,6 7,4 7,7 4,5 7,,6 9,4 8,8-0,6 5,8 5, - 5, 5,5 0,4 6,0 6,5 Liitetaulukko 4. Työttömyysasteet aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/IV - Aluehallintovirasto Koko maa (ml. Ahvenanmaa) Etelä-Suomen AVI Lounais-Suomen AVI Itä-Suomen AVI Länsi- ja Sisä-Suomen AVI Pohjois-Suomen AVI Lapin AVI Vuosi/Neljännes 0/IV 7,7 6,9 7, 9, 8, 0, 0,0 8,4 7,8 9, 9, 8, 9,0 0/IV - Prosenttiyksikköä,0, 0,0 0,4 -,0 6

37 Liitetaulukko 4. Työttömyysasteet maakunnan (0) mukaan 0/IV - Maakunta Koko maa (ml. Ahvenanmaa) Uusimaa Varsinais-Suomi Satakunta Kanta-Häme Pirkanmaa Päijät-Häme Kymenlaakso Etelä-Karjala Etelä-Savo Pohjois-Savo Pohjois-Karjala Keski-Suomi Etelä-Pohjanmaa Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjois-Pohjanmaa Kainuu Lappi Vuosi/Neljännes 0/IV 7,7 6,7 7, 6,7 6, 9, 7,8 9,4 5,6 0,9 7,8 0, 0,4 6,9 4, 4, 9,9, 0,0 8,4 7, 0,0 7,8 7, 9,,7 7,4 9,6 8, 0, 8, 7,6 4,6 9,4 9, 7,6 9,0 0/IV - Prosenttiyksikköä 0,6,8,0, 0,0,4,,9 -, 0, 0,0 -, 0,6 0,4 5,0-6, -,0 7

38 Liitetaulukot 04, vuosi Liitetaulukko 44. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan vuosina 0-04 Vuosi /04 Prosenttiyksikköä Tunnusluku Sukupuoli Työllisyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 69,0 69,8 68,5 69, 68, 68,7-0,4 68, 67,8 67,9 0, Työttömyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 7,7 8, 8, 8,8 8,7 9, 7, 7,5 8,0 0,4 Työvoimaosuus, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 66,0 68, 65,5 67,6 65,4 67,4-0, 6,8 6,4 6,4 0, Liitetaulukko 45. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 0/04 Sukupuoli Työmarkkina-asema Sukupuolet yhteensä Väestö yhteensä Työvoima yhteensä , - työlliset ,4 - työttömät ,9 Työvoiman ulkopuolella olevat ,4 Väestö yhteensä Työvoima yhteensä ,0 - työlliset ,6 - työttömät ,7 Työvoiman ulkopuolella olevat ,8 Väestö yhteensä Työvoima yhteensä , - työlliset työttömät , Työvoiman ulkopuolella olevat ,0 8

39 Liitetaulukko 46. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan vuosina 0-04 Vuosi 0/ Prosenttiyksikköä Ikäluokka Sukupuoli -0,4 59,8 60, 60,9 Sukupuolet yhteensä 68, 68,5 69,0-0, 4 40, 40,6 -, 75, 76, 76,8 8,8 8,0 84,8-0, 8, 8,6 84, 0,6 59, 58,5 58, 0,9 9, 9,5-6, 6,6 6,6-0,4 68,7 69, 69,8 7,6 6,9 8,7 -,0 8 8, 8,4 -, 85,6 86,7 87,6-0,4 8,4 8,8 8,5 0, 56,8 56,5 56,6,4,7,,8 58,4 58,6 59, 0, 67,9 67,8 68, -,0 4,8 4,8 4,6-0, 69,7 70,0 70,8 79,9 79, 8,9 84, 84,5 84,9 0,9 6,4 6 59,7 7,0 6,5 6,6 9

40 Liitetaulukko 47. Työlliset koulutusasteen ja sukupuolen mukaan vuosina 0-0, -vuotiaat Vuosi /0 0/0 Sukupuoli Koulutusaste Sukupuolet yhteensä Yhteensä Keskiasteen koulutus () , -,7 Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8) , - alin korkea-aste (5) ,5 - alempi korkeakouluaste (6) ,0 - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8) ,7 Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon ,6 Yhteensä , Keskiasteen koulutus () ,4 Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8) ,6 - alin korkea-aste (5) , - alempi korkeakouluaste (6) , - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8) , Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon ,8 Yhteensä ,9 Keskiasteen koulutus () ,0 Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8) ,8 - alin korkea-aste (5) ,7 - alempi korkeakouluaste (6) ,9 - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8) , Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon , 40

41 Liitetaulukko 48. Työlliset toimialoittain (TOL 008) vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 0/04 Toimiala TOL 008 Toimialat yhteensä ,4 A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta ,6 Maatalous ,6 C Teollisuus ,4 Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus , Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen ,9 Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus ,8 Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) ,7 Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus , Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus ,0 D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja jätevesihuolto ,4 F Rakentaminen ,9 Talonrakentaminen ,8 Erikoistunut rakennustoiminta , G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus ,0 Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus , Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) ,0 Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) , H Kuljetus ja varastointi ,7 Maa-, vesi- ja ilmaliikenne ,7 Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; posti- ja kuriiritoiminta ,6 I Majoitus- ja ravitsemistoiminta ,9 J Informaatio ja viestintä K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala ,4 M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta ,8 Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi , N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta ,5 Kiinteistön- ja maisemanhoito ,0 O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus ,7 P Koulutus , Q Terveys- ja sosiaalipalvelut

42 Vuosi /04 0/04 Terveyspalvelut ,6 Sosiaalihuollon laitospalvelut , Sosiaalihuollon avopalvelut ,4 R Taiteet, viihde ja virkistys , S-U Muu palvelutoiminta yms , X Toimiala tuntematon ,6 4

43 Liitetaulukko 49. Työllisten tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) vuosina 0-04, -vuotiaat Toimiala Toimialat yhteensä A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta Maatalous C Teollisuus Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja jätevesihuolto F Rakentaminen Talonrakentaminen Erikoistunut rakennustoiminta G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) H Kuljetus ja varastointi Maa-, vesi- ja ilmaliikenne Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; posti- ja kuriiritoiminta I Majoitus- ja ravitsemistoiminta J Informaatio ja viestintä K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta Kiinteistön- ja maisemanhoito O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus TOL Vuosi 0 Miljoonaa tuntia 4040,4 9, 7,6 604, 84,4 88,9 8,7 98,9 88,9 59, 4,9 7,7 4, 66,5 484,9 84,6 60,0 40, 50,4 7,6 76,8 6,6 68, 0, 66,7 98,6 60,6 96, 77,7 0 Miljoonaa tuntia 96,7 9,5 6,7 594, 79, 85,8 8, 00, 86, 59,5 44,5,9 4, 64,7 475, 75, 59, 4,0 4, 67,0 74, 5, 65,8 6,6 66,6 99,7 5,8 9,9 7,9 04 Miljoonaa tuntia 956, 9,7 6,6 565, 77,5 8,0 76, 94,9 79,9 5,7 45,9 0,4 09,9 59, 464,6 75,0 5,0 7,6 9, 6,7 75,5,6 7 9, 7,4 0,0 57,5 94,9 65, 0/04 Miljoonaa tuntia -7,4 0,0-8,9 -,7 -,8-7,0-5,4-6, -5,8,4-9,5-4,4-5,5 - -0, -7, -,4 -, -,, -,6 4,4,7 5,8, 4,7,0-7,8 0/04 Prosenttia, % 0, 0,0-4,9 -, -, -8,4-5,4 -,4-9,7, -,0 -,8 -, -, -0, -4,5 -,4-0,9 -,0,7 -,7,7,,,,, -4,5 4

44 P Koulutus Q Terveys- ja sosiaalipalvelut Terveyspalvelut Sosiaalihuollon laitospalvelut Sosiaalihuollon avopalvelut R Taiteet, viihde ja virkistys S-U Muu palvelutoiminta yms. X Toimiala tuntematon Vuosi 0 Miljoonaa tuntia 8,0 6, 88,7 5, 88, 86, 8,9 6,8 0 Miljoonaa tuntia 44, 598,5 77,6 7,8 8, 86,7 0,6 6, 04 Miljoonaa tuntia 5,8 6,7 70,0 5, 89,4 89, 8,7 7,8 0/04 Miljoonaa tuntia 9,7 4, -7,6 5,5 6,,4 8,,6 0/04 Prosenttia, % 4,0,4 -,7,,4,8 6,8 9,9 Liitetaulukko 50. Työlliset työnantajasektorin ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 0/04 Sukupuoli Työnantajasektori Sukupuolet Työnantajasektorit yhteensä (ml. yhteensä työnantajasektori tuntematon) ,4 Yksityinen sektori ,9 Julkinen sektori ,8 - valtio , - kunta ,5 Työnantajasektorit yhteensä (ml. työnantajasektori tuntematon) ,6 Yksityinen sektori , Julkinen sektori , - valtio ,9 - kunta 4 0 4, Työnantajasektorit yhteensä (ml. työnantajasektori tuntematon) Yksityinen sektori Julkinen sektori valtio ,8 - kunta , 44

45 Liitetaulukko 5. Työlliset maakunnan (0) mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 0/04 Maakunta Koko maa ,4 Uusimaa ,0 Varsinais-Suomi ,4 Satakunta , Kanta-Häme ,0 Pirkanmaa 5 0 0, Päijät-Häme , Kymenlaakso ,4 Etelä-Karjala , Etelä-Savo , Pohjois-Savo , Pohjois-Karjala , Keski-Suomi 5 5,4 Etelä-Pohjanmaa ,4 Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa , Pohjois-Pohjanmaa , Kainuu ,9 Lappi ,9 Ahvenanmaa ,5 45

46 Liitetaulukko 5. Palkansaajat työsuhteen tyypin ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 0/04 Sukupuoli Työsuhde Sukupuolet yhteensä Palkansaajat yhteensä - jatkuva kokoaikatyö ,0 -,4 - jatkuva osa-aikatyö määräaikainen kokoaikatyö ,8 - määräaikainen osa-aikatyö Määräaikainen työ yhteensä ,4 Osa-aikainen työ yhteensä ,6 Palkansaajat yhteensä , - jatkuva kokoaikatyö , - jatkuva osa-aikatyö ,8 - määräaikainen kokoaikatyö ,9 - määräaikainen osa-aikatyö ,6 Määräaikainen työ yhteensä , Osa-aikainen työ yhteensä ,5 Palkansaajat yhteensä ,8 - jatkuva kokoaikatyö jatkuva osa-aikatyö ,5 - määräaikainen kokoaikatyö ,0 - määräaikainen osa-aikatyö , Määräaikainen työ yhteensä Osa-aikainen työ yhteensä 6 - -,0 46

47 Liitetaulukko 5. Työttömyysasteet sukupuolen ja iän mukaan vuosina 0-04 Vuosi /04 Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 7,7 7,8 8, 8, 8,7 8,8 9,0 9,9 0,6 7,6 7,9 8,6 0,8 5, 6, 6,4 0,4 5,6 5,9 6,4 6,6 7,0 7, 0, 8, 8,8 9, 8,5 9,0 9,6 0,6 9,9,9,8-0, 7,7 7,9 8,9,0 5,5 6,0 6,9 0,8 6,6 6,7 7, 0,4 8, 8, 8, 7, 7,5 8,0 0,4 7, 7,6 8, 0,4 8,0 7, 8,4, 7,4 7,9 8,4 5,0 6, 5,9 4,7 5, 5,7 5, 5,9 6, 47

48 Liitetaulukko 54. Työttömyysasteet maakunnan (0) mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 Prosenttiyksikköä Maakunta Koko maa (ml. Ahvenanmaa) 7,7 8, 8,7 Uusimaa 6, 6,7 7, 0,6 Varsinais-Suomi 7,7 8,9 9,6 Satakunta 7,4 7,7 7,5 Kanta-Häme 6,7 6,6 6,6 0,0 Pirkanmaa 9, 9,4 9,5 0,0 Päijät-Häme 8, 8, 0,,0 Kymenlaakso 7,5 9,4,,0 Etelä-Karjala 6,8 7,9 8,8 0,9 Etelä-Savo 9, 0,8 9,7 -, Pohjois-Savo 8, 8, 8,6 Pohjois-Karjala,7,5 0,4 -, Keski-Suomi 9, 0,0 0,4 0, Etelä-Pohjanmaa 7,0 7,6 7,9 0, Pohjanmaa 6,0 5,6 6, Keski-Pohjanmaa 4,9 4,7 7,6,0 Pohjois-Pohjanmaa 9,6 9,9 Kainuu,4,5 6,9 5, Lappi 0,4 9,7-0,8 48

49 Liitetaulukko 55. Työttömyysasteet koulutusasteen ja sukupuolen mukaan vuosina 0-0, -vuotiaat Vuosi /0 Prosenttiyksikköä Sukupuoli Koulutusaste Sukupuolet yhteensä Yhteensä Keskiasteen koulutus () 7,8 8,4 7,7 8, 8, 8,9 Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8) 4,0 4, 4,7 0,6 - alin korkea-aste (5),6,7 4, 0,4 - alempi korkeakouluaste (6) 4,8 4, 5,4,0 - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8),8 4, 4,4 0, Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon 5, 5, 5,9 Yhteensä 8,4 8, 8,8 Keskiasteen koulutus () 8,8 8,8 9,4 Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8) 4, 4,6 5, - alin korkea-aste (5) 4,7 5,6 5, - - alempi korkeakouluaste (6) 5,0 4, 5,6, - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8), 4, 4,6 Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon 4,8,9 4,9 0,9 Yhteensä 7, 7, 7,5 Keskiasteen koulutus () 7,9 7,7 8, Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8),8,7 4, - alin korkea-aste (5),9,6,5 0,9 - alempi korkeakouluaste (6) 4,6 4,4 5, 0,8 - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8) 4, 4, 4, Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon 6, 7, 7,5 49

50 Liitekuviot 04, joulukuu Liitekuvio. Työllisyysaste ja työllisyysasteen trendi 004/ 04/, 5 64-vuotiaat Liitekuvio. Työttömyysaste ja työttömyysasteen trendi 004/ 04/, 5 74-vuotiaat 50

51 Liitekuvio. Työllisyysaste ja työllisyysasteen trendi 989/0 04/, 5 64-vuotiaat Liitekuvio 4. Työttömyysaste ja työttömyysasteen trendi 989/0 04/, 5 74-vuotiaat 5

52 Laatuseloste: Työvoimatutkimus. Tilastotietojen relevanssi Työvoimatutkimus on otostutkimus, jonka avulla tilastoidaan 5 74-vuotiaan väestön työmarkkinoille osallistumista, työllisyyttä, työttömyyttä ja työaikaa kuukausittain, neljännesvuosittain ja vuosittain. Tutkimuksen tietosisältö perustuu EU:n asetukseen, ja tutkimuksen otokseen kuuluu joka kuukausi noin 000 henkilöä. Vastaajien antamien tietojen pohjalta luodaan kuva koko 5 74-vuotiaan väestön toiminnasta työmarkkinoilla yhden viikon aikana. Työmarkkina-aseman perusluokittelussa väestö jaetaan työllisiin, työttömiin ja työvoiman ulkopuolisiin. Näistä työlliset ja työttömät yhdessä muodostavat työvoiman. Tutkimus antaa tuoreen ja kattavan kuvan työvoimasta ja työmarkkinoiden muutoksista. Julkisuudessa seurataan kuukausittain erityisesti työllisyyden ja työttömyyden muutoksia edellisen vuoden vastaavasta kuukaudesta. Kausitasoitettuja lukuja käytetään seurattaessa muutoksen trendiä. Tutkimus antaa tietoa myös työikäisistä henkilöistä, jotka eivät ole työssä tai työnhakijoina. Vuodesta 00 alkaen on saatu osaotokselta tietoja myös kotitalouksien rakenteesta sekä kotitalouden kaikkien 5 74-vuotiaden toiminnasta suhteessa työmarkkinoihin. Työvoimatutkimuksen tietosisällöstä on kuvaus osoitteessa: Työvoimatutkimuksen kuukausi- ja neljännesvuositulokset kertovat työllisyyden kausi- ja suhdannevaihteluista. Työvoimatutkimuksen aikasarjat taas kuvaavat työmarkkinoiden muutoksia pitkillä ajanjaksoilla. Vuosikeskiarvot kuvaavat työvoimaa eli työllisiä ja työttömiä sekä työvoiman ulkopuolella olevia esimerkiksi toimialan, ammatin, koulutuksen, iän, sukupuolen ja alueen mukaan ryhmiteltynä. Tutkimuksen tuloksia käytetään muun muassa työvoimapoliittisten ennusteiden ja suunnitelmien laadinnassa, päätösten teon tukena sekä erilaisten toimien työllisyysvaikutusten seurannassa. Tärkeitä tulosten käyttäjiä ovat ministeriöt, aluesuunnittelusta vastaavat elimet, työnantaja- ja työntekijäjärjestöt, yliopistot ja tutkimuslaitokset, kansainväliset järjestöt ja Euroopan unioni. Tilastokeskuksessa tietoja käytetään esimerkiksi kansantalouden tilinpidon laadinnassa. Euroopan unionin tilastovirasto, Eurostat, ohjaa tutkimuksen sisältöä ja seuraa sen laatua. Eurostat tuottaa sille toimitetuista neljännesvuosiaineistoista omia rakenneindikaattoreitaan ja muita tilastoja. Tutkimuksessa käytetyt käsitteet ja määritelmät noudattavat YK:n kansainvälisen työjärjestön ILO:n suosituksia ja Euroopan unionin tilastotoimen asetuksia. Työvoimatutkimuksen nykyinen tietosisältö perustuu pääosin Euroopan unionin työvoimatutkimuksia koskeviin asetuksiin (577/98, 57/00 ja 40/005). Euroopan unionin työvoimatutkimuksesta löytyy tarkempi kuvaus osoitteesta: Vuodesta 999 lähtien työvoimatutkimuksen yhteydessä on tehty EU-maiden yhteinen ad hoc -lisätutkimus, jonka aihe vaihtelee vuosittain. Ad hoc -tutkimuksista tarkemmin osoitteessa: Käsitteitä: Työllinen on henkilö, joka on tutkimusviikolla tehnyt ansiotyötä vähintään tunnin rahapalkkaa tai luontaisetua vastaan tai voittoa saadakseen tai on ollut tilapäisesti pois työstä. Tutkimusviikolla työstä pois ollut henkilö lasketaan työlliseksi, jos poissaolon syy on oma sairaus tai äitiys- tai isyysvapaa tai poissaolo on kestänyt alle kk. Työlliset voivat olla palkansaajia, yrittäjiä tai perheenjäsenen yrityksessä palkatta avustavia. Työtön on henkilö, joka tutkimusviikolla on työtä vailla, on etsinyt työtä aktiivisesti viimeisen neljän viikon aikana palkansaajana tai yrittäjänä ja voisi vastaanottaa työtä kahden viikon kuluessa. Myös henkilö, joka on työtä vailla ja odottaa sovitun työn alkamista kolmen kuukauden kuluessa, luetaan työttömäksi, jos hän voisi aloittaa työt kahden viikon sisällä. Työvoimaan kuuluvat kaikki ne, jotka tutkimusviikolla olivat työllisiä tai työttömiä. 5

Työvoimatutkimus. Joulukuun työttömyysaste 7,9 prosenttia. 2016, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi

Työvoimatutkimus. Joulukuun työttömyysaste 7,9 prosenttia. 2016, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi Työmarkkinat 207 Työvoimatutkimus 206, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi Joulukuun työttömyysaste 7,9 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 206 joulukuussa 207 000,

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Joulukuun työttömyysaste 9,2 prosenttia. 2015, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi

Työvoimatutkimus. Joulukuun työttömyysaste 9,2 prosenttia. 2015, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi Työmarkkinat 26 Työvoimatutkimus 25, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi Joulukuun työttömyysaste 9,2 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 25 joulukuussa 24, mikä oli

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 10,0 prosenttia. 2015, kesäkuu ja 2. neljännes

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 10,0 prosenttia. 2015, kesäkuu ja 2. neljännes Työmarkkinat 015 Työvoimatutkimus 015, kesäkuu ja. neljännes Kesäkuun työttömyysaste 10,0 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 015 kesäkuussa 80 000. Työttömiä oli

Lisätiedot

Vuoden 2010 työllisyys ja työttömyys edellisvuoden tasolla

Vuoden 2010 työllisyys ja työttömyys edellisvuoden tasolla Työmarkkinat 2 Työvoimatutkimus Työllisyys ja työttömyys vuonna 2 Vuoden 2 työllisyys ja työttömyys edellisvuoden tasolla Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisyyden heikkeneminen pysähtyi

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 10,3 prosenttia. 2015, maaliskuu ja 1. neljännes

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 10,3 prosenttia. 2015, maaliskuu ja 1. neljännes Työmarkkinat 2015 Työvoimatutkimus 2015, maaliskuu ja 1. neljännes Maaliskuun työttömyysaste 10,3 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2015 maaliskuussa 272 000,

Lisätiedot

Työllisyys ja työttömyys lähes ennallaan vuonna 2012

Työllisyys ja työttömyys lähes ennallaan vuonna 2012 Työmarkkinat 2 Työvoimatutkimus Työllisyys ja työttömyys vuonna 22 Työllisyys ja työttömyys lähes ennallaan vuonna 22 Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisyyden kasvu hidastui vuonna 22 Työttömyystilanne

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 7,8 prosenttia. 2013, kesäkuu ja 2. neljännes

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 7,8 prosenttia. 2013, kesäkuu ja 2. neljännes Työmarkkinat 013 Työvoimatutkimus 013, kesäkuu ja. neljännes Kesäkuun työttömyysaste 7,8 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 013 kesäkuussa 17 000, mikä oli 6 000

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 9,2 prosenttia. 2014, kesäkuu ja 2. neljännes

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 9,2 prosenttia. 2014, kesäkuu ja 2. neljännes Työmarkkinat 014 Työvoimatutkimus 014, kesäkuu ja. neljännes Kesäkuun työttömyysaste 9, prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 014 kesäkuussa 58 000, mikä oli 4 000

Lisätiedot

Työllisten määrä vähenee, yhä useampi työvoiman ulkopuolella

Työllisten määrä vähenee, yhä useampi työvoiman ulkopuolella Työmarkkinat 2010 Työvoimatilasto 2009, joulukuu ja 4. neljännes Työllisten määrä vähenee, yhä useampi työvoiman ulkopuolella Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2009 joulukuussa työllisiä

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Syyskuun työttömyysaste 8,2 prosenttia. 2014, syyskuu ja 3. neljännes

Työvoimatutkimus. Syyskuun työttömyysaste 8,2 prosenttia. 2014, syyskuu ja 3. neljännes Työmarkkinat 2014 Työvoimatutkimus 2014, syyskuu ja 3. neljännes Syyskuun työttömyysaste 8,2 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2014 syyskuussa 218 000, mikä oli

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 8,9 prosenttia. 2017, kesäkuu ja 2. neljännes

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 8,9 prosenttia. 2017, kesäkuu ja 2. neljännes Työmarkkinat 2017 Työvoimatutkimus 2017, kesäkuu ja 2. neljännes Kesäkuun työttömyysaste 8,9 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2017 kesäkuussa 250 000, mikä oli

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Syyskuun työttömyysaste 8,0 prosenttia. 2017, syyskuu ja 3. neljännes

Työvoimatutkimus. Syyskuun työttömyysaste 8,0 prosenttia. 2017, syyskuu ja 3. neljännes Työmarkkinat 07 Työvoimatutkimus 07, syyskuu ja. neljännes Syyskuun työttömyysaste 8,0 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 07 syyskuussa 4 000, mikä oli 0 000 enemmän

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 8,5 prosenttia. 2012, maaliskuu ja 1. neljännes

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 8,5 prosenttia. 2012, maaliskuu ja 1. neljännes Työmarkkinat 2012 Työvoimatutkimus 2012, maaliskuu ja 1. neljännes Maaliskuun työttömyysaste 8,5 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli maaliskuussa 227 000, mikä oli 18 000

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 9,3 prosenttia. 2016, kesäkuu ja 2. neljännes

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 9,3 prosenttia. 2016, kesäkuu ja 2. neljännes Työmarkkinat 2016 Työvoimatutkimus 2016, kesäkuu ja 2. neljännes Kesäkuun työttömyysaste 9, prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2016 kesäkuussa 264 000, mikä oli

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Joulukuun työttömyysaste 6,9 prosenttia. 2012, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi

Työvoimatutkimus. Joulukuun työttömyysaste 6,9 prosenttia. 2012, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi Työmarkkinat 203 Työvoimatutkimus 202, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi Joulukuun työttömyysaste 6,9 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 202 joulukuussa 80 000, mikä

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Syyskuun työttömyysaste 7,7 prosenttia. 2016, syyskuu ja 3. neljännes

Työvoimatutkimus. Syyskuun työttömyysaste 7,7 prosenttia. 2016, syyskuu ja 3. neljännes Työmarkkinat 2016 Työvoimatutkimus 2016, syyskuu ja 3. neljännes Syyskuun työttömyysaste 7,7 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2016 syyskuussa 204 000, mikä oli

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 9,3 prosenttia. 2011, maaliskuu ja 1. neljännes

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 9,3 prosenttia. 2011, maaliskuu ja 1. neljännes Työmarkkinat 011 Työvoimatutkimus 011, maaliskuu ja 1. neljännes Maaliskuun työttömyysaste 9,3 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan maaliskuussa 011 työllisyys ja työttömyys olivat lähellä

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Syyskuun työttömyysaste 8,4 prosenttia. 2015, syyskuu ja 3. neljännes

Työvoimatutkimus. Syyskuun työttömyysaste 8,4 prosenttia. 2015, syyskuu ja 3. neljännes Työmarkkinat 205 Työvoimatutkimus 205, syyskuu ja. neljännes Syyskuun työttömyysaste 8,4 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 205 syyskuussa 225 000. Työttömiä oli

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 10,1 prosenttia. 2016, maaliskuu ja 1. neljännes

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 10,1 prosenttia. 2016, maaliskuu ja 1. neljännes Työmarkkinat 06 Työvoimatutkimus 06, maaliskuu ja. neljännes Maaliskuun työttömyysaste 0, prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 06 maaliskuussa 73 000, mikä oli lähes

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Työllisyys kääntyi laskuun, työttömyys kasvoi vuonna Työllisyys ja työttömyys vuonna 2009

Työvoimatutkimus. Työllisyys kääntyi laskuun, työttömyys kasvoi vuonna Työllisyys ja työttömyys vuonna 2009 Työmarkkinat 2010 Työvoimatutkimus Työllisyys ja työttömyys vuonna 2009 Työllisyys kääntyi laskuun, työttömyys kasvoi vuonna 2009 Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisyys kääntyi laskuun

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 9,1 prosenttia. 2010, maaliskuu ja 1. neljännes

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 9,1 prosenttia. 2010, maaliskuu ja 1. neljännes Työmarkkinat 2010 Työvoimatutkimus 2010, maaliskuu ja 1. neljännes Maaliskuun työttömyysaste 9,1 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2010 maaliskuussa työttömiä oli 18 000 enemmän

Lisätiedot

Työpaikka- ja elinkeinorakenne. Päivitetty

Työpaikka- ja elinkeinorakenne. Päivitetty Työpaikka- ja elinkeinorakenne Päivitetty 23.9.2013 Työpaikat Helsingin seudun kunnissa v 2000-2010 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 Helsinki 372 352 372 101 370 342 364 981 365 597

Lisätiedot

2015:24 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015

2015:24 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 2015:24 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2015 toisella neljänneksellä 73,3 prosenttia, mikä oli 0,8 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 8,8 prosenttia. 2010, kesäkuu ja 2. neljännes

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 8,8 prosenttia. 2010, kesäkuu ja 2. neljännes Työmarkkinat 2010 Työvoimatutkimus 2010, kesäkuu ja 2. neljännes Kesäkuun työttömyysaste 8,8 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan kesäkuussa työllisyys ja työttömyys olivat lähellä vuoden

Lisätiedot

Alue-ennuste Juha Honkatukia, VATT. Toimiala Online syysseminaari 21.11.2014

Alue-ennuste Juha Honkatukia, VATT. Toimiala Online syysseminaari 21.11.2014 Alue-ennuste Juha Honkatukia, VATT Toimiala Online syysseminaari.. Kotitalouksien reaalitulot (Household income, constant prices) 7 6 5 3 - - -3 Y Y5 3 Y6 PohjSavo Julkisen sektorin investoinnit, perushintaan

Lisätiedot

2015:5 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014

2015:5 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 2015:5 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2014 neljännellä neljänneksellä 71,3 prosenttia. Vuonna 2014 keskimääräinen työllisyysaste oli

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Syyskuun työttömyysaste 7,0 prosenttia. 2010, syyskuu ja 3. neljännes

Työvoimatutkimus. Syyskuun työttömyysaste 7,0 prosenttia. 2010, syyskuu ja 3. neljännes Työmarkkinat 2010 Työvoimatutkimus 2010, syyskuu ja 3. neljännes Syyskuun työttömyysaste 7,0 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan syyskuussa työllisyys ja työttömyys olivat lähellä vuoden

Lisätiedot

Kymenlaakso Työpaikat, yritystoiminta työllisyys, työttömyys työvoima, koulutusrakenne

Kymenlaakso Työpaikat, yritystoiminta työllisyys, työttömyys työvoima, koulutusrakenne Kymenlaakso Työpaikat, yritystoiminta työllisyys, työttömyys työvoima, koulutusrakenne Valokuvat Juha Metso päivitetty Työpaikat yhteensä (TOL2008) 2000-2015 76000 74000 73265 73478 73745 74117 73225 72000

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012 4 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä 73,0 prosenttia. Työllisyysaste putosi vuoden takaisesta 0,7 prosenttiyksikköä.

Lisätiedot

Kymenlaakso Työpaikat, yritystoiminta työllisyys, työttömyys työvoima, koulutusrakenne

Kymenlaakso Työpaikat, yritystoiminta työllisyys, työttömyys työvoima, koulutusrakenne Kymenlaakso Työpaikat, yritystoiminta työllisyys, työttömyys työvoima, koulutusrakenne Valokuvat Juha Metso 15.11.2017 päivitetty Työpaikat yhteensä (TOL2008) 2000-2015 76000 74000 73265 73478 73745 74117

Lisätiedot

2016:6 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015

2016:6 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 2016:6 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 Työpaikkojen määrä säilyi Helsingissä vuonna 2015 samalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Toimialoittaiset erot olivat suuria; suurin

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2013 puh. 029 504 8050 ja 029 504 8051 Julkistettavissa 21.1.2014 klo 9.00 www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 350 '000 300 250 200 (1)

Lisätiedot

PALVELUALA TYÖLLISTÄÄ SUHDANNEVAIHTELUISTA HUOLIMATTA

PALVELUALA TYÖLLISTÄÄ SUHDANNEVAIHTELUISTA HUOLIMATTA PALVELUALA TYÖLLISTÄÄ SUHDANNEVAIHTELUISTA HUOLIMATTA Palvelusektori työllistää suhdannevaihteluista huolimatta. Vuosina 2008 2010 uusia työpaikkoja syntyi joka vuosi erityisesti ympäristönhuoltotehtäviin

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011 3 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä 73,6 prosenttia, eli samalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Työllisten

Lisätiedot

Työpaikka- ja elinkeinorakenne

Työpaikka- ja elinkeinorakenne Työpaikka- ja elinkeinorakenne Elina Parviainen / Vantaan kaupunki elina.parviainen[at]vantaa.fi Päivitetty 12.12.2017 Työpaikka- ja elinkeinorakenne Työpaikka- ja elinkeinorakenne Työvoima ja työttömyys

Lisätiedot

Työvoimatilasto. Työllisyys joulukuussa samalla tasolla kuin vuosi sitten. 2008, joulukuu ja 4. neljännes

Työvoimatilasto. Työllisyys joulukuussa samalla tasolla kuin vuosi sitten. 2008, joulukuu ja 4. neljännes Työmarkkinat 2008 Työvoimatilasto 2008, joulukuu ja 4. neljännes Työllisyys joulukuussa samalla tasolla kuin vuosi sitten Korjaus. Julkistusta korjattu 20.1.2009 klo 11. Korjattu teksti merkitty punaisella:

Lisätiedot

Alue-ennuste, työllisyys VATT. Toimiala Online syysseminaari 21.11.2014

Alue-ennuste, työllisyys VATT. Toimiala Online syysseminaari 21.11.2014 Alue-ennuste, työllisyys VATT Toimiala Online syysseminaari 21.11. Kasvinviljely ja kotieläintalous, riistatalous ja niihin liittyvät palvelut 1, työllisyyden kumulatiivinen %-muutos -4-6 -8-1 -12-14 Metsätalous

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 22.1.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot

KUOPION TYÖPAIKAT

KUOPION TYÖPAIKAT KUOPION TYÖPAIKAT 2011-2015 Muutokset 5 vuodessa: Työpaikkojen määrä kasvoi viidessä vuodessa noin 200 työpaikalla, 2,5 % - naisilla +600 työpaikkaa / miehillä -400 työpaikkaa Koulutuksen mukaan työpaikkamäärät

Lisätiedot

LAUKAAN TILASTOKATSAUS TYÖVOIMA JA TYÖPAIKAT

LAUKAAN TILASTOKATSAUS TYÖVOIMA JA TYÖPAIKAT LAUKAAN TILASTOKATSAUS TYÖVOIMA JA TYÖPAIKAT 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 TYÖVOIMA LAUKAASSA 1990-2011 9000 8000 7000 6000 5000

Lisätiedot

Elinkeinorakenne ja suurimmat työllistäjät Hyvinkään kaupunki Talousosasto 11.12.2013

Elinkeinorakenne ja suurimmat työllistäjät Hyvinkään kaupunki Talousosasto 11.12.2013 Elinkeinorakenne ja suurimmat työllistäjät Hyvinkään kaupunki Talousosasto 11.12.2013 Hyvinkään elinkeinorakenne Tähän diasarjaan on koottu muutamia keskeisiä Hyvinkään kaupungin elinkeinorakennetta koskevia

Lisätiedot

2015:16 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015

2015:16 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 2015:16 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä 71,5 prosenttia, mikä oli 0,4 prosenttiyksikköä pienempi kuin

Lisätiedot

SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN. Elinkeinopoliittisen ohjelman liite 3. Toimintaympäristö. Väestö- ja elinkeinorakenne

SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN. Elinkeinopoliittisen ohjelman liite 3. Toimintaympäristö. Väestö- ja elinkeinorakenne Elinkeinopoliittisen ohjelman liite 3 Toimintaympäristö Tavoitteiden, päämäärien ja toimenpiteiden muodostamiseksi on tunnettava kunnan nykyinen toimintaympäristö. Toimintaympäristössä elinkeinojen kannalta

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 214 puh. 29 54 85 Julkistettavissa 21.1.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) 28 '9 '1 '11 '12 '13

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 214 puh. 29 4 8 Julkistettavissa 22.7.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 3 3 2 (1) 2 1 1 (2) Kuvio 1. Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2010

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2010 3 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 010 Työllisten määrä jäi Helsingissä vuoden 010 viimeisellä neljänneksellä runsaan prosentin pienemmäksi kuin vuosi sitten. Pääkaupunkiseudun,

Lisätiedot

Aviapolis-tilastoja lokakuu 2007

Aviapolis-tilastoja lokakuu 2007 -tilastoja lokakuu 2007 Väestö ikäryhmittäin -alueella ja koko Vantaalla 1.1.2007 ja ennuste 1.1.2015 väestöosuus, % 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 2007 2015 2007 2015 Vantaa 75+ -vuotiaat 65-74 -vuotiaat

Lisätiedot

Ruututietokanta 2014: 250m x 250m

Ruututietokanta 2014: 250m x 250m Ruututietokanta 2014: 250m x 250m ja asukkaiden 2013. 250m x 250m. 1 asukas 54 503 54 503 2-10 asukasta 782 991 206 376 11-99 asukasta 1 785 241 55 073 100-499 asukasta 2 112 513 11 224 500-999 asukasta

Lisätiedot

Työpaikka- ja. Päivitetty 9.9.2014

Työpaikka- ja. Päivitetty 9.9.2014 Työpaikka- ja elinkeinorakenne i k Päivitetty 9.9.2014 Työpaikat Helsingin seudun kunnissa v 2000-20112011 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Helsinki 372 101 370 342 364 981 365 597

Lisätiedot

Laskentapäivänä voimassa olevat ryhmälomautukset (koskee vähintään 10 henkilöä ja on määräaikainen tai lyhennetty työviikko)

Laskentapäivänä voimassa olevat ryhmälomautukset (koskee vähintään 10 henkilöä ja on määräaikainen tai lyhennetty työviikko) Vuosi 2009 Laskentapäivänä voimassa olevat ryhmälomautukset (koskee vähintään 10 henkilöä ja on määräaikainen tai lyhennetty työviikko) Koko maa 2009 Ryhmälomautettujen henkilöiden lukumäärä Laskentapäivä

Lisätiedot

LIITE 3. Lähteet. Lähteenä käytetyt tilastoaineistot:

LIITE 3. Lähteet. Lähteenä käytetyt tilastoaineistot: Lohjan kaupungin elinkeinopoliittinen ohjelma vuosille 26-213 Lähteet LIITE 3 Lähteenä käytetyt tilastoaineistot: Kaavio 1. Lohjan väkiluku vuosina 1995-25 Kaavio 2. Väkiluvun muutos Lohjalla vuodesta

Lisätiedot

LIITE 2. Tilastoliite: Kuva Kainuusta ja sen kunnista

LIITE 2. Tilastoliite: Kuva Kainuusta ja sen kunnista LIITE 2. Tilastoliite: Kuva Kainuusta ja sen kunnista Sisältö 1. Kehitys 2000-luvulla... 1 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. Väestön kehitys 2000-2014 (2000=100).... 1 Ikärakenne 2000 ja 2014... 1 Työpaikkojen

Lisätiedot

2014:32 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014

2014:32 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 2014:32 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä 73,1 prosenttia, mikä oli hitusen alempi kuin vuotta aiemmin.

Lisätiedot

Pohjanmaan talouden tila ja lähivuosien näkymät

Pohjanmaan talouden tila ja lähivuosien näkymät Pohjanmaan talouden tila ja lähivuosien näkymät Lähteet: Tilastokeskus (TK) Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (ETLA) Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) Yritysharavahaastattelut Pohjanmaan työllisten päätoimialarakenne

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011 14 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011 Työllisten määrä kääntyi Helsingissä nousuun yli vuoden kestäneen laskukauden jälkeen. Työllisiä oli vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä

Lisätiedot

Me-säätiö tavoite Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä lasta eikä nuorta.

Me-säätiö tavoite Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä lasta eikä nuorta. Me-säätiö Me-säätiö tavoite. 2050 Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä lasta eikä nuorta. Strategiamme kärjet. 1. Koulutus kukaan ei syrjäydy peruskoulussa. 2. Uudenlainen työ nuorille 20 000 työkokemusta

Lisätiedot

Työttömät työnhakijat, työttömyysasteet ja työpaikat Hämeessä maaliskuussa TEM/Työnvälitystilastot

Työttömät työnhakijat, työttömyysasteet ja työpaikat Hämeessä maaliskuussa TEM/Työnvälitystilastot Työttömät työnhakijat, työttömyysasteet ja työpaikat Hämeessä maaliskuussa 2014 Työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Hämeen ELY-keskuksen alueella vuosina 2009 2014 30 000 Työttömät työnhakijat (ml.

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS. Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset. kesäkuu Salo / Salon seutukunta. Tommi Virtanen

TILANNEKATSAUS. Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset. kesäkuu Salo / Salon seutukunta. Tommi Virtanen TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset kesäkuu 2017 Salo / Salon seutukunta Tommi Virtanen TYÖMARKKINAT TILANNE VERRATTUNA VUODENTAKAISEEN KESÄKUU 2017 VÄKILUKU 53 418-391 TYÖTTÖMYYS- PROSENTTI

Lisätiedot

2015:36 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015

2015:36 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 2015:36 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä 73 prosenttia, mikä oli 0,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin

Lisätiedot

Työpaikat, työlliset ja pendelöinti 2014

Työpaikat, työlliset ja pendelöinti 2014 Irja Henriksson 14.11.2016 Työpaikat, työlliset ja pendelöinti Vuoden lopussa Lahdessa oli 50 138 työpaikkaa ja työllisiä 46 238. Vuodessa työpaikkojen määrä laski 2,5 % ja työllisten 2,1 %. Luvut ovat

Lisätiedot

Työpaikat ja työlliset 2014

Työpaikat ja työlliset 2014 Irja Henriksson 14.10.2016 Työpaikat ja työlliset 2014 Vuoden 2014 lopussa Lahdessa oli 50 138 työpaikkaa ja työllisiä 46 238. Vuodessa työpaikkojen määrä laski 2,5 % ja työllisten 2,1 %. Luvut ovat vuoden

Lisätiedot

Tilastotietoja Kymenlaaksosta. 29.1.2016 päivitetty

Tilastotietoja Kymenlaaksosta. 29.1.2016 päivitetty Tilastotietoja Kymenlaaksosta päivitetty Kymenlaakson väkiluku kunnittain 2015 Väkiluku yhteensä 179 861 ennakko (1.1.2015) 2 Lähde: Tilastokeskus ennakko Kymenlaakson väkiluku kunnittain 2015 Väkiluku

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 14 2014 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä 71,8 prosenttia. Naisilla työllisyysaste oli 72,2 prosenttia

Lisätiedot

2014:23 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014

2014:23 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 TILASTOJA 2014:23 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 Helsingin työllisyysaste säilyi vuoden 2014 toisella neljänneksellä samalla tasolla kuin vuosi sitten, huhti-kesäkuussa

Lisätiedot

Suomi postinumeroalueittain 2014 -palvelun taulukko- ja tietoluettelo

Suomi postinumeroalueittain 2014 -palvelun taulukko- ja tietoluettelo 1(23) Suomi 2014 -palvelun taulukko- ja tietoluettelo Tietosuojasyistä kaikki alle 100 asukkaan postinumeroalueet on poistettu. Jako on tehty 31.12.2012 asukasmäärän perusteella. Tästä syystä postinumeroalueita

Lisätiedot

Hämeen ELY-keskuksen katsaus aloittaneista ja lopettaneista yrityksistä, II/2013

Hämeen ELY-keskuksen katsaus aloittaneista ja lopettaneista yrityksistä, II/2013 NÄKYMIÄ MARRASKUU 2013 HÄMEEN ELY-KESKUS Hämeen ELY-keskuksen katsaus aloittaneista ja lopettaneista yrityksistä, II/2013 Julkaisuvapaa 26.11.2013 Aloittaneiden yritysten määrä jatkaa laskuaan Tilastokeskuksen

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: ELOKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 24.9.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013 34 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2013 kolmannella neljänneksellä 73,3 prosenttia. Työllisyysaste on ollut laskussa vuoden 2012 alusta

Lisätiedot

Työpaikat, työlliset ja pendelöinti 2011

Työpaikat, työlliset ja pendelöinti 2011 Tekninen ja ympäristötoimiala I Irja Henriksson 18.3.2014 Työpaikat, työlliset ja pendelöinti 2011 Vuoden 2011 lopussa Lahdessa oli 47 210 työpaikkaa ja työllisiä 42 548. Vuodessa työpaikkalisäys oli 748,

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 23.7.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot

KUOPION TYÖPAIKAT JA ELINKEINORAKENNE 1.1.2011

KUOPION TYÖPAIKAT JA ELINKEINORAKENNE 1.1.2011 KUOPION KAUPUNGIN YRITYSPALVELU KUOPION TYÖPAIKAT JA ELINKEINORAKENNE 1.1.2011 Kuopion työpaikka- ja elinkeinorakennetiedot perustuvat Kuopion kaupungin yrityspalvelun ylläpitämään yritys- ja toimipaikkarekisteriin.

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2012 puh ja Julkistettavissa klo 9.00

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2012 puh ja Julkistettavissa klo 9.00 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2012 puh. 029 504 8050 ja 029 504 8051 Julkistettavissa 22.1.2013 klo 9.00 www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 350 300 '000 250 200 (1)

Lisätiedot

2011 Pielisen Karjalan TOL osuudet liikevaihdon mukaan

2011 Pielisen Karjalan TOL osuudet liikevaihdon mukaan 1 % 5 % 4 % 1 % 2011 Pielisen Karjalan TOL osuudet liikevaihdon mukaan 1 % 2 % 1 % 0 % 0 % 0 % 0 % 0 % 0 % 0 % 2 % C Teollisuus G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus

Lisätiedot

Kilpailukyky ja työmarkkinat

Kilpailukyky ja työmarkkinat Kilpailukyky ja työmarkkinat - Työpaikka- ja elinkeinorakenne - Työvoima ja työttömyys - Työvoiman saatavuus - Tulotaso ja Helsingin kaupungin tietokeskus Työpaikka- ja elinkeinorakenne Työpaikat Helsingin

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: MAALISKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 23.4.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 3 ' 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio

Lisätiedot

Tilastokuviot 2016 /1

Tilastokuviot 2016 /1 Tilastokuviot 2016 /1 Tilastokuviot 1) Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain 2) Alueen profiilitiedot Tilastokuviot 1) Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain Jämsä, ja koko maa Henkilökunta Liikevaihto

Lisätiedot

Rahoitusleasinghankinnat 2,2 miljardia vuonna 2014

Rahoitusleasinghankinnat 2,2 miljardia vuonna 2014 Rahoitus ja vakuutus 15 1 hankinnat, miljardia vuonna 1 hankinnat olivat, miljardia euroa vuonna 1. Edelliseen vuoteen verrattuna hankinnat kasvoivat 1 prosenttia. vuokria puolestaan maksettiin 1, miljardia

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013 3 2014 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013 Työllisyysaste laskussa Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2013 neljännellä neljänneksellä 71,8 prosenttia. Vuoden 2013 vuosikeskiarvon

Lisätiedot

2017:8 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2016

2017:8 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2016 2017:8 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2016 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2016 neljännellä neljänneksellä 71,9 prosenttia, sama kuin vuosi sitten. Koko maan tasolla työllisyysaste

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2011 puh. 010 604 8050 ja 010 604 8051 Julkistettavissa 24.1.2012 klo 9.00 www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 350 300 '000 250 200 (1)

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: TOUKOKUU 214 puh. 29 54 85 ja 29 54 8253 Julkistettavissa 24.6.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) Kuvio

Lisätiedot

Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain ja alueen profiilitiedot v. 2014

Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain ja alueen profiilitiedot v. 2014 Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain ja alueen profiilitiedot v. 2014 Tilastokuviot 1) Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain 2) Alueen profiilitiedot Tilastokuviot 1) Yritysten toimipaikkatiedot

Lisätiedot

Hämeen ELY-keskuksen katsaus aloittaneista yrityksistä, I/2013

Hämeen ELY-keskuksen katsaus aloittaneista yrityksistä, I/2013 NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2013 HÄMEEN ELY-KESKUS Hämeen ELY-keskuksen katsaus aloittaneista yrityksistä, I/2013 Julkaisuvapaa 26.4.2013 Aloittaneiden yritysten ja starttirahalla aloittaneiden määrä laskusuuntainen

Lisätiedot

Toimintaympäristön muutokset

Toimintaympäristön muutokset Toimintaympäristön muutokset Kyyjärvi Kinnula Kivijärvi Pihtipudas Viitasaari Kannonkoski Karstula Saarijärven-Viitasaaren seutukunta 21.10.2014 Heikki Miettinen Saarijärvi Pohjakartta MML, 2012 Selvitysalue

Lisätiedot

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013 Pohjanmaan kauppakamari Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013 Tilastoaineiston lähteet: Graafit perustuvat Tilastokeskuksen, Työ- ja elinkeinoministeriön ja ETLAn sekä Pohjanmaan kauppakamarin omaan

Lisätiedot

Tilastokuviot. 1) Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain 2) Alueen profiilitiedot

Tilastokuviot. 1) Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain 2) Alueen profiilitiedot Tilastokuviot 1) Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain 2) Alueen profiilitiedot Tilastokuviot 1) Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain Jämsä, ja koko maa Henkilökunta Liikevaihto Toimipaikkojen

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012 15 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä 72,6 prosenttia. Työllisyysaste putosi vuoden takaisesta prosenttiyksikön

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 211 puh. 1 64 85 ja 1 64 851 Julkistettavissa 25.1.211 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

Kymenlaakso ennusteet

Kymenlaakso ennusteet Kymenlaakso 2010-2040 ennusteet ValokuvaT Mika Rokka 30.1.2018 päivitetty Kymenlaakson väkilukuennuste 2014-2040 2 Lähde: Tilastokeskus Väestön ikäjakauma Kymenlaaksossa (suunnite, Iitti mukana) 3 Väestön

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: ELOKUU 211 puh. 1 64 85 ja 1 64 851 Julkistettavissa 2.9.211 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio 1. Työttömät

Lisätiedot

Työpaikat, työlliset ja pendelöinti 2015

Työpaikat, työlliset ja pendelöinti 2015 Työpaikkoja Irja Henriksson 20.11.2017 Työpaikat, työlliset ja pendelöinti 2015 Vuoden 2015 lopussa Lahdessa oli 49 761 työpaikkaa ja työllisiä 46 047. Vuodessa työpaikkojen määrä laski 0,8 % ja työllisten

Lisätiedot

2016:37 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2016

2016:37 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2016 2016:37 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2016 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä 73,8 prosenttia, mikä oli 0,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset. huhtikuu Salon seutukunta / Salo

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset. huhtikuu Salon seutukunta / Salo TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset huhtikuu 2017 Salon seutukunta / Salo Tommi Virtanen TYÖMARKKINAT VÄKILUKU 53 483-306 TYÖTTÖMYYS- PROSENTTI 13,9-1,8 ALLE 25 VUOTIAAT 348-64 TYÖVOIMA

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2007 '08 '09 '10 '11 '12

TYÖLLISYYSKATSAUS 2007 '08 '09 '10 '11 '12 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: TAMMIKUU 212 puh. 1 64 85 ja 1 64 851 Julkistettavissa 21.2.212 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 3 ' 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

Vuoden 2004 työpaikkatiedot (ennakko) on julkaistu 8.3.2006

Vuoden 2004 työpaikkatiedot (ennakko) on julkaistu 8.3.2006 Vuoden 2004 työpaikkatiedot (ennakko) on julkaistu 8.3.2006 Työpaikkojen määrän kehitys Tampereen seutukunnassa 2002 2003 2004* Muutos, 03-04 lkm Kangasala (1 8 017 8 134 8 240 106 1,3 Lempäälä 4 748 4

Lisätiedot

Kymenlaakso ennusteet päivitetty

Kymenlaakso ennusteet päivitetty Kymenlaakso 2010-2040 ennusteet 12.04.2016 päivitetty Kymenlaakson väkilukuennuste 2014-2040 2 Lähde: Tilastokeskus Kymenlaakson väestöennuste 2014-2040 3 Lähde: Tilastokeskus Kymenlaakson ikärakenne-ennuste

Lisätiedot

Tiedoston välilehdet. sekä Mitenna-toimialaluokitus.

Tiedoston välilehdet. sekä Mitenna-toimialaluokitus. Tiedoston välilehdet 1. Toimialan työlliset maakunnittain VOSE-hankkeessa määritellyllä vähittäiskaupan alalla (poikkeaa siis hieman Tilastokeskuksen pelkästä vähittäiskauppa-luokasta, koska sisältää ajoneuvojen

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: MARRASKUU 211 puh. 1 64 85 ja 1 64 851 Julkistettavissa 2.12.211 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 3 ' 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

Nestorklinikka. Syvälliseen kokemukseen ja laaja-alaiseen osaamiseen perustuva nopea ja tehokas tapa ratkaista yrityksen haasteita

Nestorklinikka. Syvälliseen kokemukseen ja laaja-alaiseen osaamiseen perustuva nopea ja tehokas tapa ratkaista yrityksen haasteita Nestorklinikka Syvälliseen kokemukseen ja laaja-alaiseen osaamiseen perustuva nopea ja tehokas tapa ratkaista yrityksen haasteita Kokemus syntyy vain kokemalla Lisäarvo asiakkaille Nestorit Vastuuntuntoinen,

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset. tammikuu Salon seutukunta / Salo

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset. tammikuu Salon seutukunta / Salo TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset tammikuu 2017 Salon seutukunta / Salo Tommi Virtanen TYÖMARKKINAT VÄKILUKU 53 491-320 TYÖTTÖMYYS- PROSENTTI 16,3-1,1 ALLE 25 VUOTIAAT 452-25 TYÖVOIMA

Lisätiedot