Työvoimatutkimus. Joulukuun työttömyysaste 8,8 prosenttia. 2014, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työvoimatutkimus. Joulukuun työttömyysaste 8,8 prosenttia. 2014, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi"

Transkriptio

1 Työmarkkinat 05 Työvoimatutkimus 04, joulukuu, 4. neljännes ja vuosi Joulukuun työttömyysaste 8,8 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 04 joulukuussa 000, mikä oli enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 8,8 prosenttia, kun se edellisvuoden joulukuussa oli 7,9 prosenttia. Työllisiä oli lähes saman verran kuin edellisvuoden joulukuussa. Neljännellä vuosineljänneksellä (loka-joulukuussa) työttömyysaste oli 8,4 prosenttia, mikä oli prosenttiyksikköä suurempi kuin vuoden 0 vastaavalla ajanjaksolla. Työttömyysaste oli vuonna 04 keskimäärin 8,7 prosenttia, kun se vuonna 0 oli 8, prosenttia. Työttömyysaste ja työttömyysasteen trendi 004/ 04/, 5 74-vuotiaat Työllisiä oli vuoden 04 joulukuussa (virhemarginaali ± 000), mikä oli hieman enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisiä miehiä oli 000 enemmän ja naisia vähemmän kuin vuoden 0 joulukuussa. Työllisten määrä kasvoi hieman julkisella sektorilla ja väheni hieman yksityisellä sektorilla edellisvuoden joulukuuhun verrattuna. Työllisyysaste eli työllisten osuus 5 64-vuotiaista oli joulukuussa 67,4 prosenttia, mikä oli prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työllisyysaste nousi edellisen vuoden joulukuusta 0,8 prosenttiyksikköä 68,0 prosenttiin. Naisten työllisyysaste oli 66,8 prosenttia, ja se pysyi lähes ennallaan Helsinki Tietoja lainattaessa lähteenä mainittava Tilastokeskus.

2 edellisvuoden joulukuuhun verrattuna. Työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu trendi oli 68, prosenttia. Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 04 joulukuussa 000 (virhemarginaali ±8 000), mikä oli enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli ja naisia henkeä. Työttömyysaste oli joulukuussa 8,8 prosenttia eli 0,9 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste oli 9,4 ja naisten 8, prosenttia. Työttömyysasteen trendi oli 9, prosenttia. 5 4-vuotiaita nuoria oli joulukuussa yhteensä Heistä työllisiä oli ja työttömiä Nuorten työvoima (työlliset ja työttömät) oli näin ollen Nuorten 5 4-vuotiaiden työttömyysaste, eli työttömien osuus työvoimasta, oli joulukuussa 9,8 prosenttia, mikä oli, prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Nuorten työttömyysasteen trendi oli,9 prosenttia. 5 4-vuotiaiden nuorten työttömien osuus samanikäisestä väestöstä oli 9,0 prosenttia. Työvoiman ulkopuolella olevia oli vuoden 04 joulukuussa henkeä eli 000 henkeä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoiman ulkopuolella olevista oli piilotyöttömiä 8 000, mikä oli vähemmän vuoden 0 joulukuuhun verrattuna. Työllisyyden muutokset 0/ 04/ Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan, 5 74-vuotiaat Väestö yhteensä Työvoima yhteensä Työlliset palkansaajat yrittäjät ja yrittäjäperheenjäsenet Työttömät Työvoiman ulkopuolella olevat piilotyöttömät Työllisyysaste, 5 64 vuotiaat Työttömyysaste Työvoimaosuus Vuosi/Kuukausi 0/ ,9 7,9 6,9 -sarake laskettu pyöristämättömistä luvuista. Tiedot ovat ILO/EU -määritelmän mukaisia. 04/ ,4 8,8 64,5 0/ - 04/, 0,, 8,0,0,5 9,0 Prosenttiyksikköä 0,9 0,6 Työvoimatutkimuksen vuoden 04 neljännen vuosineljänneksen tiedot Vuoden 04 neljännellä neljänneksellä työllisiä oli keskimäärin henkeä, mikä oli vähemmän kuin vuoden 0 vastaavana aikana. Työllisten määrä lisääntyi eniten hallinto- ja tukipalvelutoiminnan (N) toimialalla ja väheni teollisuuden (C) toimialalla. Työllisten tekemien työtuntien määrä vuoden 04 neljännellä neljänneksellä oli,6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Työttömiä oli vuoden 04 neljännellä neljänneksellä keskimäärin 000 henkeä, mikä oli henkeä enemmän kuin vuoden 0 loka-joulukuussa. Vuoden 04 neljännen neljänneksen työttömyysaste oli 8,4 prosenttia, mikä oli prosenttiyksikköä suurempi vuoden 0 vastaavaan aikaan verrattuna.

3 Työvoiman ulkopuolella oli vuoden 04 neljännellä neljänneksellä henkeä, mikä oli henkeä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoiman ulkopuolella olevista oli piilotyöttömiä , mikä oli enemmän kuin vuoden 0 vastaavana aikana. Työllisyyden muutokset 0/IV Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan, 5 74 vuotiaat Työvoima yhteensä Työlliset yhteensä Työttömät yhteensä miehet naiset Työvoiman ulkopuolella olevat piilotyöttömät Vuosi/Neljännes 0/IV sarake laskettu pyöristämättömistä luvuista. Tiedot ovat ILO/EU -määritelmän mukaisia /IV - Prosenttia (%) 0,6 9,7 5,, 7,6 Työvoimatutkimuksen vuoden 04 vuosikeskiarvot Työllisiä oli vuonna 04 keskimäärin , mikä oli vähemmän kuin vuonna 0. Vuoden 04 työllisyysaste oli 68, prosenttia, kun se vuonna 0 oli 68,5 prosenttia. Työttömyysaste oli vuonna 04 keskimäärin 8,7 prosenttia, ja vuonna 0 se oli 8, prosenttia. Työttömiä oli vuonna 04 keskimäärin 000 henkeä, mikä oli 000 enemmän kuin vuonna 0. Työllisten tekemien työtuntien määrä vuonna 04 oli prosenttia pienempi kuin vuonna 0. Työpanoksen määrä työllistä kohti pysyi lähes ennallaan. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen vuotta 04 koskevia vuosikeskiarvoja julkaistaan tämän julkaisun liitetaulukoissa sekä työvoimatutkimuksen tietokantataulukoissa: Yleiskatsaus vuoden 04 vuositiedoista sekä aikasarjatiedoista vuosilta julkaistaan Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston tiedot Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli joulukuun 04 lopussa kaikkiaan työnvälityksen säädösten mukaisesti työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Työttömien työnhakijoiden määrä oli 000 suurempi kuin edellisen vuoden joulukuussa. Työttömyys lisääntyi edellisen vuoden joulukuusta kaikkien ELY-keskusten alueella; eniten Uudellamaalla (6 %), Pohjanmaalla ( %), Satakunnassa ( %) ja Etelä-Pohjanmaalla ( %). Joulukuun lopussa työja elinkeinotoimistoihin ilmoittautuneita kokoaikaisesti lomautettuja oli 8 000, mikä oli enemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli joulukuun lopussa yhteensä henkilöä, mikä oli enemmän kuin edellisen vuoden joulukuussa. Palveluiden piirissä oli 4,4 prosenttia työvoimasta. Työttöminä työnhakijoina työ- ja elinkeinotoimistoissa oli alle 5-vuotiasta työtöntä. Heidän määränsä oli suurempi kuin edellisen vuoden joulukuussa. Työ- ja elinkeinotoimistoihin ilmoitettiin joulukuussa uutta avointa työpaikkaa eli 000 enemmän kuin edellisen vuoden joulukuussa.

4 Muutokset 0/ 04/ työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ Työttömät työnhakijat ) 0 6 0, yli vuoden työttömänä olleet , Palveluissa yhteensä työllistetyt työvoimakoulutuksessa, valmennuksessa työharjoittelussa, työ- ja koulutuskokeilussa vuorotteluvapaasijaisena, kuntouttavassa työtoiminnassa, omaehtoisessa opiskelussa työttömyysetuudella Uudet avoimet työpaikat työ- ja elinkeinotoimistoissa -sarake laskettu pyöristämättömistä luvuista. ) Vuoden 0 alusta voimaan tullut lakimuutos sekä.7. tapahtunut lomautusmenettelyn muutos lisäävät jonkin verran työttömien työnhakijoiden lukumäärää ,6,6 0,,0 8,7 8,5 Linkit: Lakimuutos..0 Lomautusmenettelyn muutos.7.0 Työ- ja elinkeinoministeriön yhteystiedot: Petri Syvänen puh , Linkit Työvoimatutkimuksen tietokantataulukot Kausitasoitetusta trendistä Lukujen tarkkuudesta ja virhemarginaaleista kerrotaan työvoimatutkimuksen laatuselosteessa Tilastokeskuksen ja työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen vertailu Tuoreimmat EU:n julkaisemat kausitasoitetut työttömyysluvut (englanniksi) löytyvät Eurostatin kotisivulta Avoimet työpaikat Tuoreimmat EU:n julkaisemat tiedot avoimista työpaikoista (englanniksi) löytyvät Eurostatin kotisivulta 4

5 Sisällys Taulukot Liitetaulukot 04, joulukuu Liitetaulukko. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan 0/ - 04/...7 Liitetaulukko. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat...7 Liitetaulukko. Väestö sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/...8 Liitetaulukko 4. Työvoima sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/...9 Liitetaulukko 5. Työvoimaosuudet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/...0 Liitetaulukko 6. Työlliset sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/... Liitetaulukko 7. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/... Liitetaulukko 8. Työlliset ammattiaseman mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat... Liitetaulukko 9. Työlliset työnantajasektorin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat... Liitetaulukko 0. Työlliset aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat... Liitetaulukko. Osa-aikatyölliset sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat... Liitetaulukko. Osa-aikatyöllisten osuus kaikista työllisistä sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat, %... Liitetaulukko. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat...4 Liitetaulukko 4. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat, %...4 Liitetaulukko 5. Työttömät sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/...5 Liitetaulukko 6. Työttömyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/...6 Liitetaulukko 7. Työttömyysasteet aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat...6 Liitetaulukko 8. Kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitetut sarjat 04/...7 Liitetaulukot 04, 4. neljännes Liitetaulukko 9. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan 0/IV Liitetaulukko 0. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat...8 Liitetaulukko. Väestö sukupuolen ja iän mukaan 0/IV Liitetaulukko. Työvoima sukupuolen ja iän mukaan 0/IV Liitetaulukko. Työvoimaosuudet sukupuolen ja iän mukaan 0/IV -... Liitetaulukko 4. Työlliset sukupuolen ja iän mukaan 0/IV -... Liitetaulukko 5. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/IV -... Liitetaulukko 6. Työlliset ammattiaseman mukaan 0/IV -, -vuotiaat... Liitetaulukko 7. Työlliset työnantajasektorin mukaan 0/IV -, -vuotiaat...4 Liitetaulukko 8. Työlliset toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat...5 Liitetaulukko 9. Työllisten tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat...7 Liitetaulukko 0. Työlliset aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/IV -, -vuotiaat...8 Liitetaulukko. Työlliset maakunnan (0) mukaan 0/IV -, -vuotiaat...9 Liitetaulukko. Osa-aikatyölliset sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat...9 Liitetaulukko. Osa-aikatyöllisten osuus kaikista työllisistä sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat, %...9 Liitetaulukko 4. Palkansaajat toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat...0 Liitetaulukko 5. Palkansaajien tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat... 5

6 Liitetaulukko 6. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat... Liitetaulukko 7. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat, %... Liitetaulukko 8. Palkansaajien alle vuoden kestäneet työsuhteet työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat...4 Liitetaulukko 9. Palkansaajien alle vuoden kestäneet työsuhteet työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat, %...4 Liitetaulukko 40. Työttömät sukupuolen ja iän mukaan 0/IV Liitetaulukko 4. Työttömyysaste sukupuolen ja iän mukaan 0/IV Liitetaulukko 4. Työttömyysasteet aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/IV Liitetaulukko 4. Työttömyysasteet maakunnan (0) mukaan 0/IV Liitetaulukot 04, vuosi Liitetaulukko 44. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan vuosina Liitetaulukko 45. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat...8 Liitetaulukko 46. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan vuosina Liitetaulukko 47. Työlliset koulutusasteen ja sukupuolen mukaan vuosina 0-0, -vuotiaat...40 Liitetaulukko 48. Työlliset toimialoittain (TOL 008) vuosina 0-04, -vuotiaat...4 Liitetaulukko 49. Työllisten tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) vuosina 0-04, -vuotiaat...4 Liitetaulukko 50. Työlliset työnantajasektorin ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat...44 Liitetaulukko 5. Työlliset maakunnan (0) mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat...45 Liitetaulukko 5. Palkansaajat työsuhteen tyypin ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat...46 Liitetaulukko 5. Työttömyysasteet sukupuolen ja iän mukaan vuosina Liitetaulukko 54. Työttömyysasteet maakunnan (0) mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat...48 Liitetaulukko 55. Työttömyysasteet koulutusasteen ja sukupuolen mukaan vuosina 0-0, -vuotiaat...49 Kuviot Liitekuviot 04, joulukuu Liitekuvio. Työllisyysaste ja työllisyysasteen trendi 004/ 04/, 5 64-vuotiaat...50 Liitekuvio. Työttömyysaste ja työttömyysasteen trendi 004/ 04/, 5 74-vuotiaat...50 Liitekuvio. Työllisyysaste ja työllisyysasteen trendi 989/0 04/, 5 64-vuotiaat...5 Liitekuvio 4. Työttömyysaste ja työttömyysasteen trendi 989/0 04/, 5 74-vuotiaat...5 Laatuseloste: Työvoimatutkimus...5 6

7 Liitetaulukot 04, joulukuu Liitetaulukko. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä Tunnusluku Sukupuoli Työllisyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 66,9 67,4 67, 68,0 0,8 66,6 66,8 0, Työttömyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 7,9 8,8 0,9 8,4 9,4,0 7, 8, 0,9 Työvoimaosuus, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 6,9 64,5 0,6 65,5 66,7, 6, 6, 0,0 Liitetaulukko. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Työmarkkina-asema Sukupuolet yhteensä Väestö yhteensä Työvoima yhteensä , - työlliset , - työttömät 05 7,0 Työvoiman ulkopuolella olevat ,5 Väestö yhteensä Työvoima yhteensä 4 7 8, - työlliset 0 4,0 - työttömät 8 6 4,0 Työvoiman ulkopuolella olevat , Väestö yhteensä Työvoima yhteensä , - työlliset ,8 - työttömät 9 04,8 Työvoiman ulkopuolella olevat

8 Liitetaulukko. Väestö sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä , , , , , , , , , , , , , ,0,4 8

9 Liitetaulukko 4. Työvoima sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä ,, , , , , , , 0 7 4, , ,7 0, , 9 5, , , , , ,9 69 7,0 9 0, , ,0 9

10 Liitetaulukko 5. Työvoimaosuudet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 6,9 7,8 64,5 74,0 0,6, 4,8 45,8,0 8,6 8-0,9 87, 88,7,6 88, 89, 6,9 64,5,6, 0,6-65,5 66,7, 7,5 75,,7 4,0 44,5,4 88,8 86,9 -,9 9 9,7,5 88,0 87,8 58,7 6,0 4, 4,4 5, 6, 6, 0,0 7,0 7,8 0,8 44,6 47,,5 74, 74, 0, 8,9 84,5 0,6 88,7 90,,7 66,9 65,9 -,0 8,7 6,5 -, 0

11 Liitetaulukko 6. Työlliset sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä , 4 8 5, , , , ,7 0 4, , , , , 0 0 5, , , , , , ,9

12 Liitetaulukko 7. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 58,9 66,9 58,8 67,4 0,0 5,7 6,7,0 7,9 7, -0,8 8,5 8,5 0,9 8,8 8,4-0,4 58,4 59,7,, -0,8 60,0 6 67, 68,0 0,8,6 4,4,8 8 79,0 -,5 85, 86,5,4 8,7 80,9 -,8 54, 57,8,6 4, 5,0 57,8 57, - 66,6 66,8 0, 9,0 9, 66,9 67,0 0,0 79,8 8 0,4 8,9 8,9,0 6,5 6,6-0,9 8,7 6,4 -, Liitetaulukko 8. Työlliset ammattiaseman mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Ammattiasema Työlliset yhteensä , Palkansaajat yhteensä , Yrittäjät ja yrittäjäperheenjäsenet ,0

13 Liitetaulukko 9. Työlliset työnantajasektorin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Työnantajasektori Työnantajasektorit yhteensä (ml. työnantajasektori tuntematon) , Yksityinen sektori , Julkinen sektori valtio , - kunta 5 5 9,8 Liitetaulukko 0. Työlliset aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Aluehallintovirasto Koko maa (ml. Ahvenanmaa) , Etelä-Suomen AVI ,9 Lounais-Suomen AVI , Itä-Suomen AVI 7 6,8 Länsi- ja Sisä-Suomen AVI ,6 Pohjois-Suomen AVI ,4 Lapin AVI ,7 Liitetaulukko. Osa-aikatyölliset sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Sukupuolet yhteensä , , ,7 Liitetaulukko. Osa-aikatyöllisten osuus kaikista työllisistä sukupuolen mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat, % Sukupuoli Sukupuolet yhteensä Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 5,8 0,4,4 6,0,8 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä 0,,4-0,8

14 Liitetaulukko. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Työsuhde Palkansaajat yhteensä , - jatkuva kokoaikatyö jatkuva osa-aikatyö 5 7 5,4 - määräaikainen kokoaikatyö , - määräaikainen osa-aikatyö ,0 Määräaikainen työ yhteensä ,4 Osa-aikainen työ yhteensä 07 6,0 Liitetaulukko 4. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat, % Palkansaajat yhteensä - jatkuva kokoaikatyö - jatkuva osa-aikatyö - määräaikainen kokoaikatyö - määräaikainen osa-aikatyö Määräaikainen työ yhteensä Osa-aikainen työ yhteensä Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 00,0 74,8 0, 0,4 4,4 4,9 4,7 00,0 75,6,0 9, 4,,5 5, 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä 0,0 -, -,4 4

15 Liitetaulukko 5. Työttömät sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ 0/ - 04/ Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä ,0, , , , 4 6 5, ,0 8 6, , ,4 7 4, ,4 7 9,4 9 04, , ,5 4 6, 0, ,4 5

16 Liitetaulukko 6. Työttömyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/ - 04/ Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 7,9 8, 8,8 9,0 0,9 0,9 6,6 9,8, 9,5 9,4 0,0 5, 6,0 6, 7,5, 7, 7,4 0, 8,4 9,4,0 8,6 9,6,0,6,9 9, 9, 5,7 6,7,0 6, 7,9,8 7,7 8, 0,6 7, 8, 0,9 7,5 8, 0,8,7 7,0 4, 9,7 9,8 4,8 5, 6,5 7, 0,6 6,5 6,5 0,0 Liitetaulukko 7. Työttömyysasteet aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/ - 04/, -vuotiaat Aluehallintovirasto Koko maa (ml. Ahvenanmaa) Etelä-Suomen AVI Lounais-Suomen AVI Itä-Suomen AVI Länsi- ja Sisä-Suomen AVI Pohjois-Suomen AVI Lapin AVI Vuosi/Kuukausi 0/ 04/ 7,9 6,6 7,7 9,0 8,,0. 8,8 8,0 9,8 8,8 9, 0,. 0/ - 04/ Prosenttiyksikköä 0,9,4,,0-0,6. 6

17 Liitetaulukko 8. Kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitetut sarjat 04/ Työlliset Työllisyysaste, -vuotiaat Työttömät Työttömät työnhakijat (TEM) Työttömyysaste, -vuotiaat Työttömyysaste, -vuotiaat 0/ 47 68,8 7 7,9 9, 0/ , , 9,4 0/ , , 9,5 0/ , , 9,8 0/ , , 0, 0/ , ,4 0/ ,6 9 8,5 0,0 0/ ,5 96 8,5 9,7 0/ , ,6 9,8 0/ , ,6 9,8 0/ ,4 05 8,6 9,6 0/ , ,6 9,5 0/ , ,6 9,6 04/ ,4 4 8,5 9,9 04/ ,4 6 8,6 04/ , ,6 0, 04/ , ,6 0, 04/ , 9 8,5 9,8 04/ , 9 5 8,5 9,8 04/ , 9 7 8,5 9,8 04/ , 9 8,6 9,9 04/ , 6 8,8 0,4 04/ , ,9,0 04/ , 4 9 9,,6 04/ , ,,9 7

18 Liitetaulukot 04, 4. neljännes Liitetaulukko 9. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Prosenttiyksikköä Tunnusluku Sukupuoli Työllisyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 67,6 67,4 68, 68,0-0, 67,0 66,8 Työttömyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 7,7 8,4 8, 9,, 7, 7,6 Työvoimaosuus, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 64, 64,4 66,0 66,7 6, 6, Liitetaulukko 0. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Työmarkkina-asema Sukupuolet yhteensä Väestö yhteensä Työvoima yhteensä ,6 - työlliset työttömät 0 0 9,7 Työvoiman ulkopuolella olevat Väestö yhteensä Työvoima yhteensä , - työlliset , - työttömät , Työvoiman ulkopuolella olevat ,8 Väestö yhteensä Työvoima yhteensä työlliset työttömät 9 96, Työvoiman ulkopuolella olevat ,8 8

19 Liitetaulukko. Väestö sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä , , , , , , , , , , , , , ,,6 9

20 Liitetaulukko. Työvoima sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä ,6 0, , , , , , , , , , , 6 7, , , , , 6 7 0, ,5 0

21 Liitetaulukko. Työvoimaosuudet sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 64, 7,4 64,4 7,8 0,4 44,6 45,0 0,4 8,4 8, -, 88,0 88, 0, 88,4 88,9 6,6 64,5,9 9,5,,6 66,0 66,7 74, 75, 0,9 4,8 44,,4 88,4 87, -, 9, 9,6 0, 88,6 88,5-0, 60,6 6,,7,8 5,0, 6, 6, 7,4 7,4 0,0 47,6 45,8 -,8 76,0 74,9 -, 84,6 84,4 88, 89,, 64,6 65,7, 6,5 7,5,0

22 Liitetaulukko 4. Työlliset sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä , , , , , , ,6 5 7, , , , 09, , , , , ,4

23 Liitetaulukko 5. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 59, 67,6 59,0 67,4 7,4 6,5-0,9 75, 7,7 -, 8,8 8,8 0,0 8, 8,0-0, 58,4 59,5, 9,4,0,6 60,6 6-0, 68, 68,0-0, 4, 5, 0,8 8,0 78,9 -,0 85,8 85,5-0,4 8,6 8,7-0,9 56,0 57,6,6,6 4,9, 57,8 57,4-0,4 67,0 66,8 40,6 8,0 -,7 68,9 68, -0,6 79,7 80,0 0, 8,7 84,4 6 6,4 6,5 7,4 0,9 Liitetaulukko 6. Työlliset ammattiaseman mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Ammattiasema Työlliset yhteensä Palkansaajat yhteensä ,0 Yrittäjät ja yrittäjäperheenjäsenet ,

24 Liitetaulukko 7. Työlliset työnantajasektorin mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Työnantajasektori Työnantajasektorit yhteensä (ml. työnantajasektori tuntematon) Yksityinen sektori ,8 Julkinen sektori , - valtio ,0 - kunta ,9 4

25 Liitetaulukko 8. Työlliset toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Toimiala TOL 008 Toimialat yhteensä A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta ,5 Maatalous ,4 C Teollisuus ,8 Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus , Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen ,9 Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus ,0 Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) ,4 Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus ,5 Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus - - -,6 D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja jätevesihuolto ,7 F Rakentaminen ,4 Talonrakentaminen ,0 Erikoistunut rakennustoiminta ,0 G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus ,0 Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus ,0 Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) , Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) H Kuljetus ja varastointi Maa-, vesi- ja ilmaliikenne Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; postija kuriiritoiminta ,6 I Majoitus- ja ravitsemistoiminta ,9 J Informaatio ja viestintä , K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala , M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta ,8 Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi , N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta ,5 Kiinteistön- ja maisemanhoito ,9 O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus , P Koulutus ,4 Q Terveys- ja sosiaalipalvelut Terveyspalvelut , Sosiaalihuollon laitospalvelut ,7 Sosiaalihuollon avopalvelut ,9 R Taiteet, viihde ja virkistys , S-U Muu palvelutoiminta yms ,7 5

26 X Toimiala tuntematon 00 Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV /IV -. 6

27 Liitetaulukko 9. Työllisten tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat Toimiala Toimialat yhteensä A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta Maatalous C Teollisuus Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemärija jätevesihuolto F Rakentaminen Talonrakentaminen Erikoistunut rakennustoiminta G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) H Kuljetus ja varastointi Maa-, vesi- ja ilmaliikenne Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; posti- ja kuriiritoiminta I Majoitus- ja ravitsemistoiminta J Informaatio ja viestintä K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta Kiinteistön- ja maisemanhoito O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus P Koulutus TOL Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia 00,8 50,0 6,4 5,9,, 6, 48,8,9,0 78, 8, 4,0 6,5 8,9 9,4 58, 6, 4,5 9,8,5 45,6, 68, 6,0 7,6,9 44,6 7, 07,0 49,7 5, 48,8 9,7,6 9,8 4,9 47,9 4,9,8 77, 8,0 40,6 6, 9,8 7, 59, 6,7 4,6 9,,0 46, 0,6 7,9 6, 4,4 6, 4,4 7,4 6, -, -, -,0 -,4 -, -0,9,0-0,8-0,4-0, -0,4,0 -, 0,8, -0,6 -,5 0,6 -,6 5,7 0, 5,8 4,4 -, 0, 0/IV -,6 - -,5 -, -5,0,5-6,5-5,0 -,9 7,0 -,9 -,0 -, -0,8-0,4 5, -5,5, 0,8,7 -, -4,6, -5, 8,, 5,5 0, -,8 7

28 Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Q Terveys- ja sosiaalipalvelut , 6,0 5,7,6 Terveyspalvelut 86 7,5 7,0 Sosiaalihuollon laitospalvelut 87 5, 9, 4,0,5 Sosiaalihuollon avopalvelut 88 50,6 5,7,, R Taiteet, viihde ja virkistys 90-9,7,5,6 S-U Muu palvelutoiminta yms ,,8 4,6 6, X Toimiala tuntematon 00,,.. Liitetaulukko 0. Työlliset aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Aluehallintovirasto Koko maa (ml. Ahvenanmaa) Etelä-Suomen AVI , Lounais-Suomen AVI ,0 Itä-Suomen AVI 4 0,6 Länsi- ja Sisä-Suomen AVI ,0 Pohjois-Suomen AVI , Lapin AVI , 8

29 Liitetaulukko. Työlliset maakunnan (0) mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Maakunta Koko maa (ml. Ahvenanmaa) Uusimaa , Varsinais-Suomi ,0 Satakunta , Kanta-Häme 75 77,4 Pirkanmaa 8 0 0,8 Päijät-Häme , Kymenlaakso ,5 Etelä-Karjala , Etelä-Savo ,6 Pohjois-Savo ,0 Pohjois-Karjala ,8 Keski-Suomi ,4 Etelä-Pohjanmaa 8 86,4 Pohjanmaa ,6 Keski-Pohjanmaa ,0 Pohjois-Pohjanmaa ,4 Kainuu , Lappi , Liitetaulukko. Osa-aikatyölliset sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Sukupuolet yhteensä , , , Liitetaulukko. Osa-aikatyöllisten osuus kaikista työllisistä sukupuolen mukaan 0/IV -, -vuotiaat, % Sukupuoli Sukupuolet yhteensä Vuosi/Neljännes 0/IV 6,,, 6,,0 0,8 0/IV - Prosenttiyksikköä -0,4 9

30 Liitetaulukko 4. Palkansaajat toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Toimiala TOL 008 Toimialat yhteensä ,0 A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta , Maatalous ,0 C Teollisuus , Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus ,6 Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen , Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus , Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) ,0 Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus ,7 Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus , D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja jätevesihuolto ,8 F Rakentaminen ,5 Talonrakentaminen ,9 Erikoistunut rakennustoiminta , G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus , Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus ,9 Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) , Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) ,4 H Kuljetus ja varastointi , Maa-, vesi- ja ilmaliikenne ,9 Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; postija kuriiritoiminta ,6 I Majoitus- ja ravitsemistoiminta ,8 J Informaatio ja viestintä ,6 K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala ,5 M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta ,8 Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi ,4 N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta , Kiinteistön- ja maisemanhoito , O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus , P Koulutus , Q Terveys- ja sosiaalipalvelut ,4 Terveyspalvelut , Sosiaalihuollon laitospalvelut , Sosiaalihuollon avopalvelut ,6 R Taiteet, viihde ja virkistys ,7 S-U Muu palvelutoiminta yms , 0

31 X Toimiala tuntematon 00 Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV /IV -.

32 Liitetaulukko 5. Palkansaajien tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) 0/IV -, -vuotiaat Toimiala Toimialat yhteensä A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta Maatalous C Teollisuus Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemärija jätevesihuolto F Rakentaminen Talonrakentaminen Erikoistunut rakennustoiminta G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) H Kuljetus ja varastointi Maa-, vesi- ja ilmaliikenne Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; posti- ja kuriiritoiminta I Majoitus- ja ravitsemistoiminta J Informaatio ja viestintä K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta Kiinteistön- ja maisemanhoito O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus P Koulutus TOL Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia 857,0 7,0 7,5 4,0 8,8 9,8 0,,5 47,,4,4 58,8 0,0 97,5 5,0,6 48,9 50,,0 9, 7, 40,9 9, 5,4,8,7 8,4 44,6 69, 86, 6, 7,0 7,4 8, 0, 8,,8 46,9,, 56,6 8,8 9,9 96,7 5,,9 48,4 49,6, 8,,7 4, 7,5 56,6,9 7,, 4,4 69,7 5, -0,8-0,6 -,6-0, -,8 -,7-0,4 0,8 -, -, -0,6-0,8 0, -0, , -0,8 -,4 -,6 4,, 4,5,9 -, 0,4 0/IV - 0,6-5,0-7,7 -,5 -,7, -8,9-7,4-0,8 6,7 -, -,6-6, -,8-0,9,8 -,9 -,0 -,0 0,9-4,0 -,6 0,4-5,6 8,0 5,4,7,0 -,7 0,6

33 Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Miljoonaa tuntia Q Terveys- ja sosiaalipalvelut ,6 5,6 6,0 4, Terveyspalvelut 86 66,0 67,0,0,6 Sosiaalihuollon laitospalvelut 87 4, 7,7,5 0, Sosiaalihuollon avopalvelut 88 47,5 48,9,4,0 R Taiteet, viihde ja virkistys , 5,9 0,8 5, S-U Muu palvelutoiminta yms ,6,4,8 9, X Toimiala tuntematon 00,9,7.. Liitetaulukko 6. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Työsuhde Palkansaajat yhteensä ,0 - jatkuva kokoaikatyö , - jatkuva osa-aikatyö 4 9,9 - määräaikainen kokoaikatyö ,6 - määräaikainen osa-aikatyö ,7 Määräaikainen työ yhteensä , Osa-aikainen työ yhteensä - Liitetaulukko 7. Palkansaajat työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat, % Työsuhde Palkansaajat yhteensä - jatkuva kokoaikatyö - jatkuva osa-aikatyö - määräaikainen kokoaikatyö - määräaikainen osa-aikatyö Määräaikainen työ yhteensä Osa-aikainen työ yhteensä Vuosi/Neljännes 0/IV 00,0 74,7 0,0 4,6 4,7 5, 00,0 74,6, 9,9 4, 4, 5,5 0/IV - Prosenttiyksikköä 0,0-0, -0, -0,4-0,

34 Liitetaulukko 8. Palkansaajien alle vuoden kestäneet työsuhteet työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Työsuhde Palkansaajat yhteensä ,0 - jatkuva kokoaikatyö ,5 - jatkuva osa-aikatyö , - määräaikainen kokoaikatyö 8,4 - määräaikainen osa-aikatyö ,5 Määräaikainen työ yhteensä ,5 Osa-aikainen työ yhteensä 8 - -,7 Liitetaulukko 9. Palkansaajien alle vuoden kestäneet työsuhteet työsuhteen tyypin mukaan 0/IV -, -vuotiaat, % Työsuhde Palkansaajat yhteensä - jatkuva kokoaikatyö - jatkuva osa-aikatyö - määräaikainen kokoaikatyö - määräaikainen osa-aikatyö Määräaikainen työ yhteensä Osa-aikainen työ yhteensä Vuosi/Neljännes 0/IV 00,0 6,,,7 8,0 50,8, 00,0 4,8 4,7 4, 6, 5,0 0/IV - Prosenttiyksikköä 0,0 -,,5,5 -,7 4

35 Liitetaulukko 40. Työttömät sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - 0/IV - Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä ,7 9, ,6 50 5,9 4 5, , , , , ,7 8,0 5, 7 4, 9 96, 9 96,8 5, , , , ,4 5

36 Liitetaulukko 4. Työttömyysaste sukupuolen ja iän mukaan 0/IV - Vuosi/Neljännes 0/IV 0/IV - Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 7,7 7,9 8,4 8,6 6, 8,8,7 8,9 9, 0, 5,9 6, 0, 5,9 6,6 6,7 7,7,0 8, 9,, 8, 9,5, 7,9 0,6,7 8,4 9, 0,9 6,0 6,7 6,8 7,7,0 7,5 8,9,4 7, 7,6 7,4 7,7 4,5 7,,6 9,4 8,8-0,6 5,8 5, - 5, 5,5 0,4 6,0 6,5 Liitetaulukko 4. Työttömyysasteet aluehallintovirastojen (AVI) mukaan 0/IV - Aluehallintovirasto Koko maa (ml. Ahvenanmaa) Etelä-Suomen AVI Lounais-Suomen AVI Itä-Suomen AVI Länsi- ja Sisä-Suomen AVI Pohjois-Suomen AVI Lapin AVI Vuosi/Neljännes 0/IV 7,7 6,9 7, 9, 8, 0, 0,0 8,4 7,8 9, 9, 8, 9,0 0/IV - Prosenttiyksikköä,0, 0,0 0,4 -,0 6

37 Liitetaulukko 4. Työttömyysasteet maakunnan (0) mukaan 0/IV - Maakunta Koko maa (ml. Ahvenanmaa) Uusimaa Varsinais-Suomi Satakunta Kanta-Häme Pirkanmaa Päijät-Häme Kymenlaakso Etelä-Karjala Etelä-Savo Pohjois-Savo Pohjois-Karjala Keski-Suomi Etelä-Pohjanmaa Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjois-Pohjanmaa Kainuu Lappi Vuosi/Neljännes 0/IV 7,7 6,7 7, 6,7 6, 9, 7,8 9,4 5,6 0,9 7,8 0, 0,4 6,9 4, 4, 9,9, 0,0 8,4 7, 0,0 7,8 7, 9,,7 7,4 9,6 8, 0, 8, 7,6 4,6 9,4 9, 7,6 9,0 0/IV - Prosenttiyksikköä 0,6,8,0, 0,0,4,,9 -, 0, 0,0 -, 0,6 0,4 5,0-6, -,0 7

38 Liitetaulukot 04, vuosi Liitetaulukko 44. Työvoimatutkimuksen keskeisimmät tunnusluvut sukupuolen mukaan vuosina 0-04 Vuosi /04 Prosenttiyksikköä Tunnusluku Sukupuoli Työllisyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 69,0 69,8 68,5 69, 68, 68,7-0,4 68, 67,8 67,9 0, Työttömyysaste, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 7,7 8, 8, 8,8 8,7 9, 7, 7,5 8,0 0,4 Työvoimaosuus, -vuotiaat Sukupuolet yhteensä 66,0 68, 65,5 67,6 65,4 67,4-0, 6,8 6,4 6,4 0, Liitetaulukko 45. Väestö työmarkkina-aseman ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 0/04 Sukupuoli Työmarkkina-asema Sukupuolet yhteensä Väestö yhteensä Työvoima yhteensä , - työlliset ,4 - työttömät ,9 Työvoiman ulkopuolella olevat ,4 Väestö yhteensä Työvoima yhteensä ,0 - työlliset ,6 - työttömät ,7 Työvoiman ulkopuolella olevat ,8 Väestö yhteensä Työvoima yhteensä , - työlliset työttömät , Työvoiman ulkopuolella olevat ,0 8

39 Liitetaulukko 46. Työllisyysasteet sukupuolen ja iän mukaan vuosina 0-04 Vuosi 0/ Prosenttiyksikköä Ikäluokka Sukupuoli -0,4 59,8 60, 60,9 Sukupuolet yhteensä 68, 68,5 69,0-0, 4 40, 40,6 -, 75, 76, 76,8 8,8 8,0 84,8-0, 8, 8,6 84, 0,6 59, 58,5 58, 0,9 9, 9,5-6, 6,6 6,6-0,4 68,7 69, 69,8 7,6 6,9 8,7 -,0 8 8, 8,4 -, 85,6 86,7 87,6-0,4 8,4 8,8 8,5 0, 56,8 56,5 56,6,4,7,,8 58,4 58,6 59, 0, 67,9 67,8 68, -,0 4,8 4,8 4,6-0, 69,7 70,0 70,8 79,9 79, 8,9 84, 84,5 84,9 0,9 6,4 6 59,7 7,0 6,5 6,6 9

40 Liitetaulukko 47. Työlliset koulutusasteen ja sukupuolen mukaan vuosina 0-0, -vuotiaat Vuosi /0 0/0 Sukupuoli Koulutusaste Sukupuolet yhteensä Yhteensä Keskiasteen koulutus () , -,7 Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8) , - alin korkea-aste (5) ,5 - alempi korkeakouluaste (6) ,0 - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8) ,7 Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon ,6 Yhteensä , Keskiasteen koulutus () ,4 Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8) ,6 - alin korkea-aste (5) , - alempi korkeakouluaste (6) , - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8) , Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon ,8 Yhteensä ,9 Keskiasteen koulutus () ,0 Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8) ,8 - alin korkea-aste (5) ,7 - alempi korkeakouluaste (6) ,9 - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8) , Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon , 40

41 Liitetaulukko 48. Työlliset toimialoittain (TOL 008) vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 0/04 Toimiala TOL 008 Toimialat yhteensä ,4 A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta ,6 Maatalous ,6 C Teollisuus ,4 Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus , Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen ,9 Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus ,8 Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) ,7 Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus , Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus ,0 D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja jätevesihuolto ,4 F Rakentaminen ,9 Talonrakentaminen ,8 Erikoistunut rakennustoiminta , G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus ,0 Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus , Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) ,0 Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) , H Kuljetus ja varastointi ,7 Maa-, vesi- ja ilmaliikenne ,7 Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; posti- ja kuriiritoiminta ,6 I Majoitus- ja ravitsemistoiminta ,9 J Informaatio ja viestintä K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala ,4 M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta ,8 Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi , N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta ,5 Kiinteistön- ja maisemanhoito ,0 O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus ,7 P Koulutus , Q Terveys- ja sosiaalipalvelut

42 Vuosi /04 0/04 Terveyspalvelut ,6 Sosiaalihuollon laitospalvelut , Sosiaalihuollon avopalvelut ,4 R Taiteet, viihde ja virkistys , S-U Muu palvelutoiminta yms , X Toimiala tuntematon ,6 4

43 Liitetaulukko 49. Työllisten tehdyt työtunnit toimialoittain (TOL 008) vuosina 0-04, -vuotiaat Toimiala Toimialat yhteensä A, B Maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta Maatalous C Teollisuus Elintarvikkeiden, tekstiilien ja vaatteiden valmistus Sahatavaran ja paperin sekä paperituotteiden valmistus; painaminen ja jäljentäminen Kemikaalien, lääkkeiden yms. valmistus Metallien jalostus; metallituotteiden valmistus (pl. koneet ja laitteet) Elektronisten ja optisten tuotteiden, sähkölaitteiden, koneiden ja kulkuneuvojen valmistus Huonekalujen ym. valmistus; koneiden ja laitteiden huolto ja asennus D, E Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja jätevesihuolto F Rakentaminen Talonrakentaminen Erikoistunut rakennustoiminta G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus Moottoriajoneuvojen tukku- ja vähittäiskauppa sekä korjaus Tukkukauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) Vähittäiskauppa (pl. moottoriajoneuvojen kauppa) H Kuljetus ja varastointi Maa-, vesi- ja ilmaliikenne Varastointi ja liikennettä palveleva toiminta; posti- ja kuriiritoiminta I Majoitus- ja ravitsemistoiminta J Informaatio ja viestintä K, L Rahoitus- ja vakuutustoiminta; kiinteistöala M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta Arkkitehti- ja insinööripalvelut; tekninen testaus ja analysointi N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta Kiinteistön- ja maisemanhoito O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus TOL Vuosi 0 Miljoonaa tuntia 4040,4 9, 7,6 604, 84,4 88,9 8,7 98,9 88,9 59, 4,9 7,7 4, 66,5 484,9 84,6 60,0 40, 50,4 7,6 76,8 6,6 68, 0, 66,7 98,6 60,6 96, 77,7 0 Miljoonaa tuntia 96,7 9,5 6,7 594, 79, 85,8 8, 00, 86, 59,5 44,5,9 4, 64,7 475, 75, 59, 4,0 4, 67,0 74, 5, 65,8 6,6 66,6 99,7 5,8 9,9 7,9 04 Miljoonaa tuntia 956, 9,7 6,6 565, 77,5 8,0 76, 94,9 79,9 5,7 45,9 0,4 09,9 59, 464,6 75,0 5,0 7,6 9, 6,7 75,5,6 7 9, 7,4 0,0 57,5 94,9 65, 0/04 Miljoonaa tuntia -7,4 0,0-8,9 -,7 -,8-7,0-5,4-6, -5,8,4-9,5-4,4-5,5 - -0, -7, -,4 -, -,, -,6 4,4,7 5,8, 4,7,0-7,8 0/04 Prosenttia, % 0, 0,0-4,9 -, -, -8,4-5,4 -,4-9,7, -,0 -,8 -, -, -0, -4,5 -,4-0,9 -,0,7 -,7,7,,,,, -4,5 4

44 P Koulutus Q Terveys- ja sosiaalipalvelut Terveyspalvelut Sosiaalihuollon laitospalvelut Sosiaalihuollon avopalvelut R Taiteet, viihde ja virkistys S-U Muu palvelutoiminta yms. X Toimiala tuntematon Vuosi 0 Miljoonaa tuntia 8,0 6, 88,7 5, 88, 86, 8,9 6,8 0 Miljoonaa tuntia 44, 598,5 77,6 7,8 8, 86,7 0,6 6, 04 Miljoonaa tuntia 5,8 6,7 70,0 5, 89,4 89, 8,7 7,8 0/04 Miljoonaa tuntia 9,7 4, -7,6 5,5 6,,4 8,,6 0/04 Prosenttia, % 4,0,4 -,7,,4,8 6,8 9,9 Liitetaulukko 50. Työlliset työnantajasektorin ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 0/04 Sukupuoli Työnantajasektori Sukupuolet Työnantajasektorit yhteensä (ml. yhteensä työnantajasektori tuntematon) ,4 Yksityinen sektori ,9 Julkinen sektori ,8 - valtio , - kunta ,5 Työnantajasektorit yhteensä (ml. työnantajasektori tuntematon) ,6 Yksityinen sektori , Julkinen sektori , - valtio ,9 - kunta 4 0 4, Työnantajasektorit yhteensä (ml. työnantajasektori tuntematon) Yksityinen sektori Julkinen sektori valtio ,8 - kunta , 44

45 Liitetaulukko 5. Työlliset maakunnan (0) mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 0/04 Maakunta Koko maa ,4 Uusimaa ,0 Varsinais-Suomi ,4 Satakunta , Kanta-Häme ,0 Pirkanmaa 5 0 0, Päijät-Häme , Kymenlaakso ,4 Etelä-Karjala , Etelä-Savo , Pohjois-Savo , Pohjois-Karjala , Keski-Suomi 5 5,4 Etelä-Pohjanmaa ,4 Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa , Pohjois-Pohjanmaa , Kainuu ,9 Lappi ,9 Ahvenanmaa ,5 45

46 Liitetaulukko 5. Palkansaajat työsuhteen tyypin ja sukupuolen mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 0/04 Sukupuoli Työsuhde Sukupuolet yhteensä Palkansaajat yhteensä - jatkuva kokoaikatyö ,0 -,4 - jatkuva osa-aikatyö määräaikainen kokoaikatyö ,8 - määräaikainen osa-aikatyö Määräaikainen työ yhteensä ,4 Osa-aikainen työ yhteensä ,6 Palkansaajat yhteensä , - jatkuva kokoaikatyö , - jatkuva osa-aikatyö ,8 - määräaikainen kokoaikatyö ,9 - määräaikainen osa-aikatyö ,6 Määräaikainen työ yhteensä , Osa-aikainen työ yhteensä ,5 Palkansaajat yhteensä ,8 - jatkuva kokoaikatyö jatkuva osa-aikatyö ,5 - määräaikainen kokoaikatyö ,0 - määräaikainen osa-aikatyö , Määräaikainen työ yhteensä Osa-aikainen työ yhteensä 6 - -,0 46

47 Liitetaulukko 5. Työttömyysasteet sukupuolen ja iän mukaan vuosina 0-04 Vuosi /04 Prosenttiyksikköä Sukupuoli Ikäluokka Sukupuolet yhteensä 7,7 7,8 8, 8, 8,7 8,8 9,0 9,9 0,6 7,6 7,9 8,6 0,8 5, 6, 6,4 0,4 5,6 5,9 6,4 6,6 7,0 7, 0, 8, 8,8 9, 8,5 9,0 9,6 0,6 9,9,9,8-0, 7,7 7,9 8,9,0 5,5 6,0 6,9 0,8 6,6 6,7 7, 0,4 8, 8, 8, 7, 7,5 8,0 0,4 7, 7,6 8, 0,4 8,0 7, 8,4, 7,4 7,9 8,4 5,0 6, 5,9 4,7 5, 5,7 5, 5,9 6, 47

48 Liitetaulukko 54. Työttömyysasteet maakunnan (0) mukaan vuosina 0-04, -vuotiaat Vuosi /04 Prosenttiyksikköä Maakunta Koko maa (ml. Ahvenanmaa) 7,7 8, 8,7 Uusimaa 6, 6,7 7, 0,6 Varsinais-Suomi 7,7 8,9 9,6 Satakunta 7,4 7,7 7,5 Kanta-Häme 6,7 6,6 6,6 0,0 Pirkanmaa 9, 9,4 9,5 0,0 Päijät-Häme 8, 8, 0,,0 Kymenlaakso 7,5 9,4,,0 Etelä-Karjala 6,8 7,9 8,8 0,9 Etelä-Savo 9, 0,8 9,7 -, Pohjois-Savo 8, 8, 8,6 Pohjois-Karjala,7,5 0,4 -, Keski-Suomi 9, 0,0 0,4 0, Etelä-Pohjanmaa 7,0 7,6 7,9 0, Pohjanmaa 6,0 5,6 6, Keski-Pohjanmaa 4,9 4,7 7,6,0 Pohjois-Pohjanmaa 9,6 9,9 Kainuu,4,5 6,9 5, Lappi 0,4 9,7-0,8 48

49 Liitetaulukko 55. Työttömyysasteet koulutusasteen ja sukupuolen mukaan vuosina 0-0, -vuotiaat Vuosi /0 Prosenttiyksikköä Sukupuoli Koulutusaste Sukupuolet yhteensä Yhteensä Keskiasteen koulutus () 7,8 8,4 7,7 8, 8, 8,9 Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8) 4,0 4, 4,7 0,6 - alin korkea-aste (5),6,7 4, 0,4 - alempi korkeakouluaste (6) 4,8 4, 5,4,0 - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8),8 4, 4,4 0, Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon 5, 5, 5,9 Yhteensä 8,4 8, 8,8 Keskiasteen koulutus () 8,8 8,8 9,4 Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8) 4, 4,6 5, - alin korkea-aste (5) 4,7 5,6 5, - - alempi korkeakouluaste (6) 5,0 4, 5,6, - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8), 4, 4,6 Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon 4,8,9 4,9 0,9 Yhteensä 7, 7, 7,5 Keskiasteen koulutus () 7,9 7,7 8, Korkea-aste yhteensä (5,6,7,8),8,7 4, - alin korkea-aste (5),9,6,5 0,9 - alempi korkeakouluaste (6) 4,6 4,4 5, 0,8 - ylempi korkeakoulu- tai tutkijakoulutusaste (7,8) 4, 4, 4, Ei perusasteen jälkeistä koulutusta tai koulutusaste tuntematon 6, 7, 7,5 49

50 Liitekuviot 04, joulukuu Liitekuvio. Työllisyysaste ja työllisyysasteen trendi 004/ 04/, 5 64-vuotiaat Liitekuvio. Työttömyysaste ja työttömyysasteen trendi 004/ 04/, 5 74-vuotiaat 50

51 Liitekuvio. Työllisyysaste ja työllisyysasteen trendi 989/0 04/, 5 64-vuotiaat Liitekuvio 4. Työttömyysaste ja työttömyysasteen trendi 989/0 04/, 5 74-vuotiaat 5

52 Laatuseloste: Työvoimatutkimus. Tilastotietojen relevanssi Työvoimatutkimus on otostutkimus, jonka avulla tilastoidaan 5 74-vuotiaan väestön työmarkkinoille osallistumista, työllisyyttä, työttömyyttä ja työaikaa kuukausittain, neljännesvuosittain ja vuosittain. Tutkimuksen tietosisältö perustuu EU:n asetukseen, ja tutkimuksen otokseen kuuluu joka kuukausi noin 000 henkilöä. Vastaajien antamien tietojen pohjalta luodaan kuva koko 5 74-vuotiaan väestön toiminnasta työmarkkinoilla yhden viikon aikana. Työmarkkina-aseman perusluokittelussa väestö jaetaan työllisiin, työttömiin ja työvoiman ulkopuolisiin. Näistä työlliset ja työttömät yhdessä muodostavat työvoiman. Tutkimus antaa tuoreen ja kattavan kuvan työvoimasta ja työmarkkinoiden muutoksista. Julkisuudessa seurataan kuukausittain erityisesti työllisyyden ja työttömyyden muutoksia edellisen vuoden vastaavasta kuukaudesta. Kausitasoitettuja lukuja käytetään seurattaessa muutoksen trendiä. Tutkimus antaa tietoa myös työikäisistä henkilöistä, jotka eivät ole työssä tai työnhakijoina. Vuodesta 00 alkaen on saatu osaotokselta tietoja myös kotitalouksien rakenteesta sekä kotitalouden kaikkien 5 74-vuotiaden toiminnasta suhteessa työmarkkinoihin. Työvoimatutkimuksen tietosisällöstä on kuvaus osoitteessa: Työvoimatutkimuksen kuukausi- ja neljännesvuositulokset kertovat työllisyyden kausi- ja suhdannevaihteluista. Työvoimatutkimuksen aikasarjat taas kuvaavat työmarkkinoiden muutoksia pitkillä ajanjaksoilla. Vuosikeskiarvot kuvaavat työvoimaa eli työllisiä ja työttömiä sekä työvoiman ulkopuolella olevia esimerkiksi toimialan, ammatin, koulutuksen, iän, sukupuolen ja alueen mukaan ryhmiteltynä. Tutkimuksen tuloksia käytetään muun muassa työvoimapoliittisten ennusteiden ja suunnitelmien laadinnassa, päätösten teon tukena sekä erilaisten toimien työllisyysvaikutusten seurannassa. Tärkeitä tulosten käyttäjiä ovat ministeriöt, aluesuunnittelusta vastaavat elimet, työnantaja- ja työntekijäjärjestöt, yliopistot ja tutkimuslaitokset, kansainväliset järjestöt ja Euroopan unioni. Tilastokeskuksessa tietoja käytetään esimerkiksi kansantalouden tilinpidon laadinnassa. Euroopan unionin tilastovirasto, Eurostat, ohjaa tutkimuksen sisältöä ja seuraa sen laatua. Eurostat tuottaa sille toimitetuista neljännesvuosiaineistoista omia rakenneindikaattoreitaan ja muita tilastoja. Tutkimuksessa käytetyt käsitteet ja määritelmät noudattavat YK:n kansainvälisen työjärjestön ILO:n suosituksia ja Euroopan unionin tilastotoimen asetuksia. Työvoimatutkimuksen nykyinen tietosisältö perustuu pääosin Euroopan unionin työvoimatutkimuksia koskeviin asetuksiin (577/98, 57/00 ja 40/005). Euroopan unionin työvoimatutkimuksesta löytyy tarkempi kuvaus osoitteesta: Vuodesta 999 lähtien työvoimatutkimuksen yhteydessä on tehty EU-maiden yhteinen ad hoc -lisätutkimus, jonka aihe vaihtelee vuosittain. Ad hoc -tutkimuksista tarkemmin osoitteessa: Käsitteitä: Työllinen on henkilö, joka on tutkimusviikolla tehnyt ansiotyötä vähintään tunnin rahapalkkaa tai luontaisetua vastaan tai voittoa saadakseen tai on ollut tilapäisesti pois työstä. Tutkimusviikolla työstä pois ollut henkilö lasketaan työlliseksi, jos poissaolon syy on oma sairaus tai äitiys- tai isyysvapaa tai poissaolo on kestänyt alle kk. Työlliset voivat olla palkansaajia, yrittäjiä tai perheenjäsenen yrityksessä palkatta avustavia. Työtön on henkilö, joka tutkimusviikolla on työtä vailla, on etsinyt työtä aktiivisesti viimeisen neljän viikon aikana palkansaajana tai yrittäjänä ja voisi vastaanottaa työtä kahden viikon kuluessa. Myös henkilö, joka on työtä vailla ja odottaa sovitun työn alkamista kolmen kuukauden kuluessa, luetaan työttömäksi, jos hän voisi aloittaa työt kahden viikon sisällä. Työvoimaan kuuluvat kaikki ne, jotka tutkimusviikolla olivat työllisiä tai työttömiä. 5

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 10,0 prosenttia. 2015, kesäkuu ja 2. neljännes

Työvoimatutkimus. Kesäkuun työttömyysaste 10,0 prosenttia. 2015, kesäkuu ja 2. neljännes Työmarkkinat 015 Työvoimatutkimus 015, kesäkuu ja. neljännes Kesäkuun työttömyysaste 10,0 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 015 kesäkuussa 80 000. Työttömiä oli

Lisätiedot

Vuoden 2010 työllisyys ja työttömyys edellisvuoden tasolla

Vuoden 2010 työllisyys ja työttömyys edellisvuoden tasolla Työmarkkinat 2 Työvoimatutkimus Työllisyys ja työttömyys vuonna 2 Vuoden 2 työllisyys ja työttömyys edellisvuoden tasolla Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisyyden heikkeneminen pysähtyi

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 10,3 prosenttia. 2015, maaliskuu ja 1. neljännes

Työvoimatutkimus. Maaliskuun työttömyysaste 10,3 prosenttia. 2015, maaliskuu ja 1. neljännes Työmarkkinat 2015 Työvoimatutkimus 2015, maaliskuu ja 1. neljännes Maaliskuun työttömyysaste 10,3 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2015 maaliskuussa 272 000,

Lisätiedot

Työllisyys ja työttömyys lähes ennallaan vuonna 2012

Työllisyys ja työttömyys lähes ennallaan vuonna 2012 Työmarkkinat 2 Työvoimatutkimus Työllisyys ja työttömyys vuonna 22 Työllisyys ja työttömyys lähes ennallaan vuonna 22 Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisyyden kasvu hidastui vuonna 22 Työttömyystilanne

Lisätiedot

2015:24 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015

2015:24 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 2015:24 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2015 toisella neljänneksellä 73,3 prosenttia, mikä oli 0,8 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta

Lisätiedot

2015:5 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014

2015:5 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 2015:5 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 4. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2014 neljännellä neljänneksellä 71,3 prosenttia. Vuonna 2014 keskimääräinen työllisyysaste oli

Lisätiedot

Alue-ennuste Juha Honkatukia, VATT. Toimiala Online syysseminaari 21.11.2014

Alue-ennuste Juha Honkatukia, VATT. Toimiala Online syysseminaari 21.11.2014 Alue-ennuste Juha Honkatukia, VATT Toimiala Online syysseminaari.. Kotitalouksien reaalitulot (Household income, constant prices) 7 6 5 3 - - -3 Y Y5 3 Y6 PohjSavo Julkisen sektorin investoinnit, perushintaan

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2013 puh. 029 504 8050 ja 029 504 8051 Julkistettavissa 21.1.2014 klo 9.00 www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 350 '000 300 250 200 (1)

Lisätiedot

PALVELUALA TYÖLLISTÄÄ SUHDANNEVAIHTELUISTA HUOLIMATTA

PALVELUALA TYÖLLISTÄÄ SUHDANNEVAIHTELUISTA HUOLIMATTA PALVELUALA TYÖLLISTÄÄ SUHDANNEVAIHTELUISTA HUOLIMATTA Palvelusektori työllistää suhdannevaihteluista huolimatta. Vuosina 2008 2010 uusia työpaikkoja syntyi joka vuosi erityisesti ympäristönhuoltotehtäviin

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 22.1.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot

2015:16 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015

2015:16 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 2015:16 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä 71,5 prosenttia, mikä oli 0,4 prosenttiyksikköä pienempi kuin

Lisätiedot

Elinkeinorakenne ja suurimmat työllistäjät Hyvinkään kaupunki Talousosasto 11.12.2013

Elinkeinorakenne ja suurimmat työllistäjät Hyvinkään kaupunki Talousosasto 11.12.2013 Elinkeinorakenne ja suurimmat työllistäjät Hyvinkään kaupunki Talousosasto 11.12.2013 Hyvinkään elinkeinorakenne Tähän diasarjaan on koottu muutamia keskeisiä Hyvinkään kaupungin elinkeinorakennetta koskevia

Lisätiedot

LAUKAAN TILASTOKATSAUS TYÖVOIMA JA TYÖPAIKAT

LAUKAAN TILASTOKATSAUS TYÖVOIMA JA TYÖPAIKAT LAUKAAN TILASTOKATSAUS TYÖVOIMA JA TYÖPAIKAT 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 TYÖVOIMA LAUKAASSA 1990-2011 9000 8000 7000 6000 5000

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 214 puh. 29 54 85 Julkistettavissa 21.1.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) 28 '9 '1 '11 '12 '13

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 214 puh. 29 4 8 Julkistettavissa 22.7.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 3 3 2 (1) 2 1 1 (2) Kuvio 1. Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN. Elinkeinopoliittisen ohjelman liite 3. Toimintaympäristö. Väestö- ja elinkeinorakenne

SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN. Elinkeinopoliittisen ohjelman liite 3. Toimintaympäristö. Väestö- ja elinkeinorakenne Elinkeinopoliittisen ohjelman liite 3 Toimintaympäristö Tavoitteiden, päämäärien ja toimenpiteiden muodostamiseksi on tunnettava kunnan nykyinen toimintaympäristö. Toimintaympäristössä elinkeinojen kannalta

Lisätiedot

2015:36 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015

2015:36 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 2015:36 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2015 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä 73 prosenttia, mikä oli 0,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin

Lisätiedot

Aviapolis-tilastoja lokakuu 2007

Aviapolis-tilastoja lokakuu 2007 -tilastoja lokakuu 2007 Väestö ikäryhmittäin -alueella ja koko Vantaalla 1.1.2007 ja ennuste 1.1.2015 väestöosuus, % 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 2007 2015 2007 2015 Vantaa 75+ -vuotiaat 65-74 -vuotiaat

Lisätiedot

Työpaikka- ja. Päivitetty 9.9.2014

Työpaikka- ja. Päivitetty 9.9.2014 Työpaikka- ja elinkeinorakenne i k Päivitetty 9.9.2014 Työpaikat Helsingin seudun kunnissa v 2000-20112011 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Helsinki 372 101 370 342 364 981 365 597

Lisätiedot

LIITE 2. Tilastoliite: Kuva Kainuusta ja sen kunnista

LIITE 2. Tilastoliite: Kuva Kainuusta ja sen kunnista LIITE 2. Tilastoliite: Kuva Kainuusta ja sen kunnista Sisältö 1. Kehitys 2000-luvulla... 1 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. Väestön kehitys 2000-2014 (2000=100).... 1 Ikärakenne 2000 ja 2014... 1 Työpaikkojen

Lisätiedot

2014:23 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014

2014:23 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 TILASTOJA 2014:23 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 Helsingin työllisyysaste säilyi vuoden 2014 toisella neljänneksellä samalla tasolla kuin vuosi sitten, huhti-kesäkuussa

Lisätiedot

Laskentapäivänä voimassa olevat ryhmälomautukset (koskee vähintään 10 henkilöä ja on määräaikainen tai lyhennetty työviikko)

Laskentapäivänä voimassa olevat ryhmälomautukset (koskee vähintään 10 henkilöä ja on määräaikainen tai lyhennetty työviikko) Vuosi 2009 Laskentapäivänä voimassa olevat ryhmälomautukset (koskee vähintään 10 henkilöä ja on määräaikainen tai lyhennetty työviikko) Koko maa 2009 Ryhmälomautettujen henkilöiden lukumäärä Laskentapäivä

Lisätiedot

Pohjanmaan talouden tila ja lähivuosien näkymät

Pohjanmaan talouden tila ja lähivuosien näkymät Pohjanmaan talouden tila ja lähivuosien näkymät Lähteet: Tilastokeskus (TK) Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (ETLA) Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) Yritysharavahaastattelut Pohjanmaan työllisten päätoimialarakenne

Lisätiedot

LIITE 3. Lähteet. Lähteenä käytetyt tilastoaineistot:

LIITE 3. Lähteet. Lähteenä käytetyt tilastoaineistot: Lohjan kaupungin elinkeinopoliittinen ohjelma vuosille 26-213 Lähteet LIITE 3 Lähteenä käytetyt tilastoaineistot: Kaavio 1. Lohjan väkiluku vuosina 1995-25 Kaavio 2. Väkiluvun muutos Lohjalla vuodesta

Lisätiedot

Suomi postinumeroalueittain 2014 -palvelun taulukko- ja tietoluettelo

Suomi postinumeroalueittain 2014 -palvelun taulukko- ja tietoluettelo 1(23) Suomi 2014 -palvelun taulukko- ja tietoluettelo Tietosuojasyistä kaikki alle 100 asukkaan postinumeroalueet on poistettu. Jako on tehty 31.12.2012 asukasmäärän perusteella. Tästä syystä postinumeroalueita

Lisätiedot

Tilastotietoja Kymenlaaksosta. 29.1.2016 päivitetty

Tilastotietoja Kymenlaaksosta. 29.1.2016 päivitetty Tilastotietoja Kymenlaaksosta päivitetty Kymenlaakson väkiluku kunnittain 2015 Väkiluku yhteensä 179 861 ennakko (1.1.2015) 2 Lähde: Tilastokeskus ennakko Kymenlaakson väkiluku kunnittain 2015 Väkiluku

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 14 2014 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2014 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä 71,8 prosenttia. Naisilla työllisyysaste oli 72,2 prosenttia

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013 34 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2013 kolmannella neljänneksellä 73,3 prosenttia. Työllisyysaste on ollut laskussa vuoden 2012 alusta

Lisätiedot

Rahoitusleasinghankinnat 2,2 miljardia vuonna 2014

Rahoitusleasinghankinnat 2,2 miljardia vuonna 2014 Rahoitus ja vakuutus 15 1 hankinnat, miljardia vuonna 1 hankinnat olivat, miljardia euroa vuonna 1. Edelliseen vuoteen verrattuna hankinnat kasvoivat 1 prosenttia. vuokria puolestaan maksettiin 1, miljardia

Lisätiedot

KUOPION TYÖPAIKAT JA ELINKEINORAKENNE 1.1.2011

KUOPION TYÖPAIKAT JA ELINKEINORAKENNE 1.1.2011 KUOPION KAUPUNGIN YRITYSPALVELU KUOPION TYÖPAIKAT JA ELINKEINORAKENNE 1.1.2011 Kuopion työpaikka- ja elinkeinorakennetiedot perustuvat Kuopion kaupungin yrityspalvelun ylläpitämään yritys- ja toimipaikkarekisteriin.

Lisätiedot

Toimintaympäristön muutokset

Toimintaympäristön muutokset Toimintaympäristön muutokset Kyyjärvi Kinnula Kivijärvi Pihtipudas Viitasaari Kannonkoski Karstula Saarijärven-Viitasaaren seutukunta 21.10.2014 Heikki Miettinen Saarijärvi Pohjakartta MML, 2012 Selvitysalue

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012 15 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 1. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä 72,6 prosenttia. Työllisyysaste putosi vuoden takaisesta prosenttiyksikön

Lisätiedot

Nestorklinikka. Syvälliseen kokemukseen ja laaja-alaiseen osaamiseen perustuva nopea ja tehokas tapa ratkaista yrityksen haasteita

Nestorklinikka. Syvälliseen kokemukseen ja laaja-alaiseen osaamiseen perustuva nopea ja tehokas tapa ratkaista yrityksen haasteita Nestorklinikka Syvälliseen kokemukseen ja laaja-alaiseen osaamiseen perustuva nopea ja tehokas tapa ratkaista yrityksen haasteita Kokemus syntyy vain kokemalla Lisäarvo asiakkaille Nestorit Vastuuntuntoinen,

Lisätiedot

Tilastokuviot 2016 /1

Tilastokuviot 2016 /1 Tilastokuviot 2016 /1 Tilastokuviot 1) Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain 2) Alueen profiilitiedot Tilastokuviot 1) Yritysten toimipaikkatiedot toimialoittain Jämsä, ja koko maa Henkilökunta Liikevaihto

Lisätiedot

Tilastotietoja Kymenlaaksosta. 18.8.2015 päivitetty

Tilastotietoja Kymenlaaksosta. 18.8.2015 päivitetty Tilastotietoja Kymenlaaksosta 18.8.215 päivitetty Kymenlaakson väkiluku kunnittain 215 Väkiluku yhteensä 179 861 ennakko (1.1.215) 2 Lähde: Tilastokeskus ennakko Kymenlaakson väkiluku kunnittain 215 Väkiluku

Lisätiedot

Vuoden 2004 työpaikkatiedot (ennakko) on julkaistu 8.3.2006

Vuoden 2004 työpaikkatiedot (ennakko) on julkaistu 8.3.2006 Vuoden 2004 työpaikkatiedot (ennakko) on julkaistu 8.3.2006 Työpaikkojen määrän kehitys Tampereen seutukunnassa 2002 2003 2004* Muutos, 03-04 lkm Kangasala (1 8 017 8 134 8 240 106 1,3 Lempäälä 4 748 4

Lisätiedot

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013 Pohjanmaan kauppakamari Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013 Tilastoaineiston lähteet: Graafit perustuvat Tilastokeskuksen, Työ- ja elinkeinoministeriön ja ETLAn sekä Pohjanmaan kauppakamarin omaan

Lisätiedot

Työpaikat, työlliset ja pendelöinti vuonna 2013

Työpaikat, työlliset ja pendelöinti vuonna 2013 Tekninen ja ympäristötoimiala I Irja Henriksson 11.12.2015 Työpaikat, työlliset ja pendelöinti vuonna 2013 Vuoden 2013 lopussa Lahdessa oli 46 337 työpaikkaa ja työllisiä 41 049. Vuodessa työpaikkojen

Lisätiedot

Tiedoston välilehdet. sekä Mitenna-toimialaluokitus.

Tiedoston välilehdet. sekä Mitenna-toimialaluokitus. Tiedoston välilehdet 1. Toimialan työlliset maakunnittain VOSE-hankkeessa määritellyllä vähittäiskaupan alalla (poikkeaa siis hieman Tilastokeskuksen pelkästä vähittäiskauppa-luokasta, koska sisältää ajoneuvojen

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 2009 puh. 010 604 8050 ja 010 604 8051 Julkistettavissa 21.7.2009 klo 9.

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 2009 puh. 010 604 8050 ja 010 604 8051 Julkistettavissa 21.7.2009 klo 9. TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 29 puh. 1 64 85 ja 1 64 851 Julkistettavissa 21.7.29 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 21 '2 '3 '4

Lisätiedot

Käsittelyssä olevat avustushakemukset 15.1.2014 Pohjois-Pohjanmaan maakunta

Käsittelyssä olevat avustushakemukset 15.1.2014 Pohjois-Pohjanmaan maakunta Käsittelyssä olevat avustushakemukset 15.1.2014 Pohjois-Pohjanmaan maakunta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Pohjois-Pohjanmaa HAAPAJÄRVI Tukiryhmä Haettu kpl euro 4 194 314 Yrityksen kehittämisavustus 1

Lisätiedot

Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q2 / 2010

Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q2 / 2010 Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q2 / 2010 Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q2/2010 Tutkimuksen taustaa ja tavoitteet Tällä tutkimuksella profiloitiin perinnän kohteena olevat yritykset suhteessa

Lisätiedot

Raahen seudun yrityspalvelut. Tilastokatsaus vuosi 2011. Risto Pietilä Raahe 21.2.2012. www.rsyp.fi

Raahen seudun yrityspalvelut. Tilastokatsaus vuosi 2011. Risto Pietilä Raahe 21.2.2012. www.rsyp.fi Raahen seudun yrityspalvelut Tilastokatsaus vuosi 2011 Raahe 21.2.2012 www.rsyp.fi Raahen seudun yrityspalvelut on osa Raahen seutukunnan kehittämiskeskuksen toimintaa. 20.1.2012 1 Elinkeinorakenne Raahen

Lisätiedot

Uusi toimialaluokitus TOL 2008

Uusi toimialaluokitus TOL 2008 Uusi toimialaluokitus TOL 2008 - Uudistuksen lähtökohdat - Käyttöönotto - Mikä muuttuu - Tilastokeskuksen palvelut Luokitusuudistuksen yleiset lähtökohdat Kv-toimialaluokituksen (ISIC) rakenne tarkistetaan

Lisätiedot

Tietoa akavalaisista Kainuussa

Tietoa akavalaisista Kainuussa Tietoa akavalaisista Kainuussa 7.5.05 Risto Kauppinen Tulevaisuusfoorumi Sotkamo Työttömät*, Kainuu 0 05, lkm. 0 05, Kainuu 0/ 05/ Perusaste 79-0 -5, Keskiaste 0 9 5,0 Alin korkea-aste 0 5 - -, Korkeasti

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Toukokuun työttömyysaste 11,8 prosenttia. 2015, toukokuu

Työvoimatutkimus. Toukokuun työttömyysaste 11,8 prosenttia. 2015, toukokuu Työmarkkinat 015 Työvoimatutkimus 015, toukokuu Toukokuun työttömyysaste 11,8 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 015 toukokuussa 34 000, mikä oli 8 000 enemmän

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Heinäkuun työttömyysaste 8,4 prosenttia. 2015, heinäkuu

Työvoimatutkimus. Heinäkuun työttömyysaste 8,4 prosenttia. 2015, heinäkuu Työmarkkinat 2015 Työvoimatutkimus 2015, heinäkuu Heinäkuun työttömyysaste 8,4 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2015 heinäkuussa 232 000, mikä oli 38 000 enemmän

Lisätiedot

Vs.elinkeinopäällikkö Pirjo Leino 8.2.2011. Elinkeinotoimi Nurmijärven kunta-elinkeinorakenteesta

Vs.elinkeinopäällikkö Pirjo Leino 8.2.2011. Elinkeinotoimi Nurmijärven kunta-elinkeinorakenteesta Vs.elinkeinopäällikkö Pirjo Leino 8.2.2011 Nurmijärven kunta-elinkeinorakenteesta Elinkeinopoliittinen ohjelma vuosille 2006-2010 Niiden toimenpiteiden kokonaisuus joilla kunta vaikuttaa omalta osaltaan

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 2008 puh. 010 604 8051 ja 010 604 8050 Julkistettavissa 21.10.2008 klo 9.00

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 2008 puh. 010 604 8051 ja 010 604 8050 Julkistettavissa 21.10.2008 klo 9.00 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 28 puh. 1 64 851 ja 1 64 85 Julkistettavissa 21.1.28 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

Työvoimatilasto. Työllisyys lisääntyi joulukuussa 2007. 2007, joulukuu ja 4. neljännes

Työvoimatilasto. Työllisyys lisääntyi joulukuussa 2007. 2007, joulukuu ja 4. neljännes Työmarkkinat 2008 Työvoimatilasto 2007, joulukuu ja 4. neljännes Työllisyys lisääntyi joulukuussa 2007 Työllisiä oli joulukuussa Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 2 490 000, mikä oli 32 000 enemmän

Lisätiedot

Tilastotiedon hyödyntäminen käytännön suunnittelussa ja päätöksenteossa. Jukka Ollila 12.10.2011

Tilastotiedon hyödyntäminen käytännön suunnittelussa ja päätöksenteossa. Jukka Ollila 12.10.2011 Tilastotiedon hyödyntäminen käytännön suunnittelussa ja päätöksenteossa yritysneuvonta yritysten eri elinkaaren vaiheissa seudullinen elinkeinojen kehittäminen hallinnoimalla Koheesio- ja kilpailukykyohjelma

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 2008 puh. 010 60 48051 ja 010 60 48050 Julkistettavissa 22.7.2008 klo 9.00

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 2008 puh. 010 60 48051 ja 010 60 48050 Julkistettavissa 22.7.2008 klo 9.00 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 28 puh. 1 6 4851 ja 1 6 485 Julkistettavissa 22.7.28 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

Toimintaympäristö. Muuttajien taustatiedot. 12.5.2014 Jukka Tapio

Toimintaympäristö. Muuttajien taustatiedot. 12.5.2014 Jukka Tapio Toimintaympäristö Muuttajien taustatiedot Dialuettelo Dia 3 Kuntien välinen nettomuutto Tampereella iän mukaan 2013 Dia 4 Kuntien välinen nettomuutto kehyskunnissa iän mukaan 2013 Dia 4 Tampereen maahan-

Lisätiedot

Työtaistelutilasto 2014

Työtaistelutilasto 2014 Työmarkkinat 05 Työtaistelutilasto 04 Vuonna 04 käytiin 8 työtaistelua Tilastokeskuksen mukaan Suomessa käytiin 8 työtaistelua vuonna 04. Työtaisteluja oli hieman enemmän kuin edellisvuonna, jolloin niitä

Lisätiedot

Esimerkki Kuntomittarista testiaineistolla

Esimerkki Kuntomittarista testiaineistolla Yrityksen nimi Suomen tieto Oy Lähde tieto Myyntioptimi Päivämäärä 7. helmikuu 2014 rekisteri Testi4.xlsx Suomen tieto Oy rekisterin tiedon laatu Tiedon laatu Lukumäärä Osuus Ostot Aktiivinen 2.870 96,2

Lisätiedot

Toukokuun työllisyys ja työttömyys lähellä vuoden takaista

Toukokuun työllisyys ja työttömyys lähellä vuoden takaista Työmarkkinat 2010 Työvoimatutkimus 2010, toukokuu Toukokuun työllisyys ja työttömyys lähellä vuoden takaista Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan toukokuussa oli työllisiä 13 000 vähemmän kuin vuosi

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: HUHTIKUU 2008 puh. 010 60 48051 ja 010 60 48050 Julkistettavissa 20.5.2008 klo 9.00

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: HUHTIKUU 2008 puh. 010 60 48051 ja 010 60 48050 Julkistettavissa 20.5.2008 klo 9.00 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: HUHTIKUU 28 puh. 1 6 4851 ja 1 6 485 Julkistettavissa 2.5.28 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: HELMIKUU 2008 puh. 010 60 48051 ja 010 60 48050 Julkistettavissa 18.3.2008 klo 9.00

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: HELMIKUU 2008 puh. 010 60 48051 ja 010 60 48050 Julkistettavissa 18.3.2008 klo 9.00 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: HELMIKUU 28 puh. 1 6 4851 ja 1 6 485 Julkistettavissa 18.3.28 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

Tilastokatsaus 11:2010

Tilastokatsaus 11:2010 Tilastokatsaus 11:2010 1.11.2010 Tietopalvelu B14:2010 Työpaikat Vantaalla 31.12.2008 1 Työllisen työvoiman määrä oli Vantaalla vuoden 2008 lopussa 101 529 henkilöä. Työttömänä oli tuolloin 6 836 vantaalaista.

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: HEINÄKUU 2008 puh. 010 60 48051 ja 010 60 48050 Julkistettavissa 26.8.2008 klo 9.00

TYÖLLISYYSKATSAUS. Lisätiedot: Ennakkotiedot: HEINÄKUU 2008 puh. 010 60 48051 ja 010 60 48050 Julkistettavissa 26.8.2008 klo 9.00 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: HEINÄKUU 28 puh. 1 6 4851 ja 1 6 485 Julkistettavissa 26.8.28 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q2/2012

Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q2/2012 Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q2/2012 Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q2/2012 Tutkimuksen taustaa ja tavoitteet Tällä tutkimuksella profiloitiin perinnän kohteena olevat yritykset suhteessa Suomen

Lisätiedot

Työvoimatutkimus. Huhtikuun työttömyysaste 8,2 prosenttia. 2011, huhtikuu

Työvoimatutkimus. Huhtikuun työttömyysaste 8,2 prosenttia. 2011, huhtikuu Työmarkkinat 2011 Työvoimatutkimus 2011, huhtikuu Huhtikuun työttömyysaste 8,2 prosenttia Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli huhtikuussa 220 000, mikä on 28 000 vähemmän kuin vuosi

Lisätiedot

Lomake 2. Työpaikkaohjaajien koulutus kysely syksy 2015

Lomake 2. Työpaikkaohjaajien koulutus kysely syksy 2015 Nuorten työssäoppimis- ja oppisopimusuudistuksen valtionavustusten käytön määrällinen ja laadullinen seuranta - KYSELY IV Vastausaika 30.9.2015 17:56:03 Lomake 2. Työpaikkaohjaajien koulutus kysely syksy

Lisätiedot

Tilastokatsaus 9:2013

Tilastokatsaus 9:2013 Tilastokatsaus 9:2013 Vantaa 31.10.2013 Tietopalvelu B15:2013 1 Työpaikat ja työssäkäynti Vantaalla vuonna 2011 Työvoima ja työllisyys Vantaalla 31.12.2011 Vantaalla työllisen työvoiman määrä oli 101 348

Lisätiedot

Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q4/2012

Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q4/2012 Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q4/2012 Valtakunnallinen maksuviivetutkimus Q4/2012 Tutkimuksen taustaa ja tavoitteet Tällä tutkimuksella profiloitiin perinnän kohteena olevat yritykset suhteessa Suomen

Lisätiedot

Ulkomaankauppa ja sitä harjoittavat yritykset - näkökulmia

Ulkomaankauppa ja sitä harjoittavat yritykset - näkökulmia Ulkomaankauppa ja sitä harjoittavat yritykset - näkökulmia Globalisaatioseminaari 17.4.2103, Tilastokeskus Timo Koskimäki Tilastojohtaja, Tulli Sisällys Tavara- ja yritysnäkökulmat ulkomaankauppaan Yritysnäkökulmaa

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011 23 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2011 toisella neljänneksellä 75,1 prosenttia, mikä oli puoli prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi

Lisätiedot

LAUKAAN TILASTOKATSAUS YRITYKSET JA TOIMIPAIKAT

LAUKAAN TILASTOKATSAUS YRITYKSET JA TOIMIPAIKAT LAUKAAN TILASTOKATSAUS YRITYKSET JA TOIMIPAIKAT 1995=100 YRITYSTEN MÄÄRÄN KEHITYS 1995-2012 200 190 180 Laukaa Koko maa 170 160 150 140 130 120 110 100 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004

Lisätiedot

Teollisuustyöpaikat kunnittain vuosien 2009, 2010, 2011 ja 2012 lopussa

Teollisuustyöpaikat kunnittain vuosien 2009, 2010, 2011 ja 2012 lopussa llomantsi 256 324 341 330 74 28,9 Outokumpu 988 1 035 1 096 1 076 88 8,9 Joensuu 5 184 5308 5377 5321 137 2,6 abs. % Kunta/seutukunta 2009 2010 2011 2012 Muutos C Teollisuus C 1315 Tekstiilien, vaatteiden

Lisätiedot

Nuori Yri(äjyys - vaiku(avuuskysely 2014. Kooste kyselyn tuloksista

Nuori Yri(äjyys - vaiku(avuuskysely 2014. Kooste kyselyn tuloksista Nuori Yri(äjyys - vaiku(avuuskysely 2014 Kooste kyselyn tuloksista Tausta;edot 1. Oletko osallistunut Nuori Yri2äjyys ry:n lukuvuoden mi2aiseen NY Vuosi yri2äjänä - ohjelmaan? 78% Kyllä, olen osallistunut.

Lisätiedot

09/2015. Yritysten työeläkemaksut vuonna 2014. Eläketurvakeskus ELÄKETURVAKESKUKSEN TILASTORAPORTTEJA PENSIONSSKYDDSCENTRALEN

09/2015. Yritysten työeläkemaksut vuonna 2014. Eläketurvakeskus ELÄKETURVAKESKUKSEN TILASTORAPORTTEJA PENSIONSSKYDDSCENTRALEN 09/2015 ELÄKETURVAKESKUKSEN TILASTORAPORTTEJA Yritysten työeläkemaksut vuonna 2014 Eläketurvakeskus PENSIONSSKYDDSCENTRALEN 09/2015 ELÄKETURVAKESKUKSEN TILASTORAPORTTEJA Yritysten työeläkemaksut vuonna

Lisätiedot

Varkauden seudun kehitys. Maakuntajohtaja Jussi Huttunen, Pohjois-Savon liitto 25.8.2014

Varkauden seudun kehitys. Maakuntajohtaja Jussi Huttunen, Pohjois-Savon liitto 25.8.2014 Varkauden seudun kehitys Maakuntajohtaja Jussi Huttunen, Pohjois-Savon liitto 25.8.2014 Väestö ikäryhmittäin v. 1990-2013 Lähde: Tilastokeskus Ikäryhmä Ikäryhmä YHTEENSÄ -14 15-64 65 - YHTEENSÄ -14 15-64

Lisätiedot

Marraskuun työllisyyskatsaus 11/2014

Marraskuun työllisyyskatsaus 11/2014 NÄKYMIÄ MARRASKUU UUDENMAAN ELY-KESKUS Lisätiedot: Jouni Nupponen p. 0295 021 117 Marraskuun työllisyyskatsaus 11/ Julkaisuvapaa tiistaina 23.12. klo 9.00 Työttömyyden kasvu tasaantunut avoimia työpaikkoja

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan elintarviketeollisuuden aluetaloudelliset vaikutukset - Case Altia Projektisuunnittelija Susanna Määttä Professori Hannu Törmä

Etelä-Pohjanmaan elintarviketeollisuuden aluetaloudelliset vaikutukset - Case Altia Projektisuunnittelija Susanna Määttä Professori Hannu Törmä Etelä-Pohjanmaan elintarviketeollisuuden aluetaloudelliset vaikutukset - Case Altia Projektisuunnittelija Susanna Määttä Professori Hannu Törmä Ruralia-instituutti / RegFin-tiimi www.helsinki.fi/ruralia

Lisätiedot

Väestön koulutusrakenne 2013

Väestön koulutusrakenne 2013 Koulutus 2014 Väestön koulutusrakenne 2013 Nuoret naiset korkeasti koulutettuja, Uudellamaalla asuu koulutetuin väestö Vuoden 2013 loppuun mennessä 3 164 095 henkeä oli perusasteen jälkeen suorittanut

Lisätiedot

Yritystoiminnan sijoittuminen ja rakenne alueittain liitemateriaali

Yritystoiminnan sijoittuminen ja rakenne alueittain liitemateriaali Helsingin seudun yritysraportti Yritystoiminnan sijoittuminen ja rakenne alueittain liitemateriaali Tässä Helsingin seudun yritysraporttiin liittyvässä liiteosassa yritystoimintaa tarkastellaan Espoossa,

Lisätiedot

Aloittaneet ja lopettaneet yritykset

Aloittaneet ja lopettaneet yritykset Yritykset 2009 Aloittaneet ja lopettaneet yritykset 2009, 2. vuosineljännes Aloittaneiden yritysten määrä väheni edelliseen vuoteen verrattuna lopettaneiden yritysten määrä jatkoi nousuaan Aloittaneiden

Lisätiedot

Tallamaria Maunu, erikoissuunnittelija työ- ja elinkeinoministeriö puh. 050 433 1011 Liittyy: HE 51/2015 vp

Tallamaria Maunu, erikoissuunnittelija työ- ja elinkeinoministeriö puh. 050 433 1011 Liittyy: HE 51/2015 vp Eduskunnan työelämä- ja tasaarvovaliokunnan kuuleminen 19.11.2015 klo 12.15 Tallamaria Maunu, erikoissuunnittelija työ- ja elinkeinoministeriö puh. 050 433 1011 Liittyy: HE 51/2015 vp Vuorotteluvapaasijaisena

Lisätiedot

Ilmoittautuneet eri henkilöt maakunnittain 2012-2016 1. Opetuskieli. Tutkintokerta kevät 2016

Ilmoittautuneet eri henkilöt maakunnittain 2012-2016 1. Opetuskieli. Tutkintokerta kevät 2016 Ilmoittautuneet eri henkilöt maakunnittain 2012-2016 1 kevät 2016 Miehet Naiset Miehet Naiset Miehet Naiset Uusimaa 4968 6690 11658 593 753 1346 5561 7443 13004 Varsinais- 1333 1974 3307 104 104 208 1437

Lisätiedot

TYÖPAIKKOJEN MÄÄRÄ. Työpaikkojen määrän kehitys on yhteneväinen työllisyyden kehityksen kanssa. Lähde:

TYÖPAIKKOJEN MÄÄRÄ. Työpaikkojen määrän kehitys on yhteneväinen työllisyyden kehityksen kanssa. Lähde: TYÖPAIKKOJEN MÄÄRÄ Työpaikkojen määrän kehitys on yhteneväinen työllisyyden kehityksen kanssa TYÖPAIKKOJEN MÄÄRÄ Alueella työssäkäyvät so. alueen työpaikat vv.2008-2012 (Novago Yrityskehitys Oy:n kunnat)

Lisätiedot

Kun koulu jää kesken: tapahtumaketju tulevaisuuteen

Kun koulu jää kesken: tapahtumaketju tulevaisuuteen SOSTE 15.8.2013, Tulottomat ja toimettomat Kun koulu jää kesken: tapahtumaketju tulevaisuuteen jukka.ohtonen(at)sosiaalikehitys.com p. 045 8722 118 Aleksis Kiven katu 24 C 33200 Tampere 30-34 -vuotiaiden

Lisätiedot

yrityskatsaus y 2013 Tilastokeskus, Alueellinen yritystoimintatilasto

yrityskatsaus y 2013 Tilastokeskus, Alueellinen yritystoimintatilasto n maakunnan yrityskatsaus y 2013 Lähde: Tilastokeskus, Alueellinen yritystoimintatilasto Yritystoimipaikat Maakuntien % osuudet koko maan yritystoimipaikoista vuonna 2013 Uusimaa 28,0 Varsinais Suomi 9,5

Lisätiedot

YT-TILASTOT 2015 7.1.2016 ILKKA KAUKORANTA

YT-TILASTOT 2015 7.1.2016 ILKKA KAUKORANTA YT-TILASTOT 2015 7.1.2016 ILKKA KAUKORANTA 45 000 40 000 35 000 30 000 25 000 20 000 15 000 10 000 5 000 0 Alkaneiden yt-neuvotteluiden alaiset henkilöt 2011Q1 2011Q2 2011Q3 2011Q4 2012Q1 2012Q2 2012Q3

Lisätiedot

Keski-Savon selvitysalue 12.6.2014 Heikki Miettinen

Keski-Savon selvitysalue 12.6.2014 Heikki Miettinen Leppävirta Heinävesi Varkaus Joroinen Toimintaympäristön muutokset Keski-Savon selvitysalue 12.6.2014 Heikki Miettinen Pohjakartta MML, 2012 Kunnan elinvoimaisuuden indikaattorit Pidemmän aikavälin väestökehitys

Lisätiedot

Väestön määrä Aviapoliksen suuralueella (1.1.) 1990-2012 ja ennuste vuosille 2013-2020

Väestön määrä Aviapoliksen suuralueella (1.1.) 1990-2012 ja ennuste vuosille 2013-2020 Väestön määrä Aviapoliksen suuralueella (1.1.) 1990-2012 ja ennuste vuosille 2013-2020 25 000 22 500 20 000 Ennuste 17 500 väestön määrä 15 000 12 500 10 000 7 500 5 000 2 500 0 1990 1992 1994 1996 1998

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 8/2015

Satakunnan työllisyyskatsaus 8/2015 NÄKYMIÄ ELOKUU 2015 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 8/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 22.9.2015 klo 9.00 Työttömien määrä vähentyi elokuussa Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-,

Lisätiedot

Korkeasti koulutettujen työllisyys

Korkeasti koulutettujen työllisyys Korkeasti koulutettujen työllisyys Heikki Taulu ekonomisti Akava Tulevaisuuden tekijät -seminaari Käsitteet selviksi Työikäinen väestö = kaikki Suomessa asuvat 1 74 -vuotiaat Työvoima = työikäiseen väestöön

Lisätiedot

Tilastotietoa aikuiskoulutustuen hakijoista ja käytöstä 9.10.2015

Tilastotietoa aikuiskoulutustuen hakijoista ja käytöstä 9.10.2015 Tilastotietoa aikuiskoulutustuen hakijoista ja käytöstä 9.10.2015 Aikuiskoulutustuki 2 Aikuiskoulutustuki 3 MEUR Aikuiskoulutustuen rahoitusvastuu on jaettu kolmikantaisesti. Työttömyysvakuutusmaksuista

Lisätiedot

Tilastokatsaus 12:2010

Tilastokatsaus 12:2010 Tilastokatsaus 12:2010 15.11.2010 Tietopalvelu B15:2010 Pendelöinti Vantaalle ja Vantaalta vuosina 2001-2008 Vantaalaisten työssäkäyntikunta Vantaalaisista työskenteli vuonna 2008 kotikunnassaan 44,9 prosenttia.

Lisätiedot

Työllisyys heikkeni hieman vuonna 2014, samalla naisten ja miesten työllisyysasteet lähenivät

Työllisyys heikkeni hieman vuonna 2014, samalla naisten ja miesten työllisyysasteet lähenivät Työmarkkinat 201 Työvoimatutkimus Työllisyys ja työttömyys Työllisyys heikkeni hieman vuonna, samalla naisten ja miesten työllisyysasteet lähenivät Työllisyysaste laski hieman vuonna ja työttömyys lisääntyi

Lisätiedot

Omaehtoisen koulutuksen työttömyysturvalla aloittaneita Etelä- Savossa tänä vuonna jo lähes 700. Työllisyyskatsaus, syyskuu 2012 23.10.2012 klo 9.

Omaehtoisen koulutuksen työttömyysturvalla aloittaneita Etelä- Savossa tänä vuonna jo lähes 700. Työllisyyskatsaus, syyskuu 2012 23.10.2012 klo 9. NÄKYMIÄ LOKAKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Omaehtoisen koulutuksen työttömyysturvalla aloittaneita Etelä- Savossa tänä vuonna jo lähes 700 Työllisyyskatsaus, syyskuu 2012 23.10.2012 klo 9.00 Omaehtoisen

Lisätiedot

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyjen määrä kasvoi vuonna 2013 hieman edellisvuodesta

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyjen määrä kasvoi vuonna 2013 hieman edellisvuodesta Oikeus 2014 Velkajärjestelyt 2013, 4. vuosineljännes Yksityishenkilöiden velkajärjestelyjen määrä kasvoi vuonna 2013 hieman edellisvuodesta Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi joulukuussa 2013 käräjäoikeuksiin

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 7/2015

Satakunnan työllisyyskatsaus 7/2015 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2015 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 7/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 25.8.2015 klo 9.00 Työttömien määrä lisääntyi heinäkuussa Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-,

Lisätiedot

Konkurssien määrä väheni lähes 13 prosenttia tammi joulukuussa 2010

Konkurssien määrä väheni lähes 13 prosenttia tammi joulukuussa 2010 Oikeus 2011 Konkurssit 2010, joulukuu Konkurssien määrä väheni lähes 13 prosenttia tammi joulukuussa 2010 Vuoden 2010 aikana pantiin vireille 2 864 konkurssia, mikä on 12,5 prosenttia vähemmän kuin vastaavana

Lisätiedot

Työttömät* koulutusasteen mukaan ELY-keskuksittain

Työttömät* koulutusasteen mukaan ELY-keskuksittain Työttömät* koulutusasteen mukaan ELY-keskuksittain 2/12 215/12 Ekonomisti Heikki Taulu 45 4 35 25 Työttömien määrän suhteelliset muutokset koulutustason mukaan, koko maa Tutkijakoulutus 15 5 2/12 3/12

Lisätiedot

Yliopistokoulutus 2012

Yliopistokoulutus 2012 Koulutus 2013 Yliopistokoulutus 2012 Yliopistoopiskelijat Yliopistoissa 169 000 opiskelijaa vuonna 2012 Tilastokeskuksen mukaan yliopistojen tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli vuonna 2012 169 000

Lisätiedot

Yrityssaneerauksien määrä kasvoi 2,5 prosenttia tammi maaliskuussa 2015

Yrityssaneerauksien määrä kasvoi 2,5 prosenttia tammi maaliskuussa 2015 Oikeus 0 0,. vuosineljännes Yrityssaneerauksien määrä kasvoi, prosenttia tammi maaliskuussa 0 Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi maaliskuussa 0 pantiin vireille yrityssaneerausta, mikä oli yrityssaneerausta

Lisätiedot

Yrityssaneerauksien määrä kasvoi 10,9 prosenttia vuonna 2013

Yrityssaneerauksien määrä kasvoi 10,9 prosenttia vuonna 2013 Oikeus 2014, 4. vuosineljännes Yrityssaneerauksien määrä kasvoi 10,9 prosenttia vuonna Otsikko korjattu 29.1.2014 klo 10.15. Oli aiemmin 13,2 prosenttia. Tilastokeskuksen tietojen mukaan pantiin vireille

Lisätiedot

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyjen määrä väheni tammi maaliskuussa 5,8 prosenttia edellisvuodesta

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyjen määrä väheni tammi maaliskuussa 5,8 prosenttia edellisvuodesta Oikeus 2015 Velkajärjestelyt 2015, 1. vuosineljännes Yksityishenkilöiden velkajärjestelyjen määrä väheni tammi maaliskuussa 5,8 prosenttia edellisvuodesta Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi maaliskuussa

Lisätiedot

TOIMIALAKATSAUS 2010

TOIMIALAKATSAUS 2010 TOIMIALAKATSAUS 2010 Toimialakatsaus Tämä talouskatsaus tarkastelee tilannetta Pohjanmaan kauppakamarin alueella. Alue on sama kuin Pojanmaan TEkeskuksen alue ja käsittää Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan

Lisätiedot