Imatran seutua kuvattiin jo 1800-luvulla maalauksin ja piirroksin, joita tekivät mm. Severin Falkman, Albert Edelfelt ja Akseli Gallen-Kallela.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Imatran seutua kuvattiin jo 1800-luvulla maalauksin ja piirroksin, joita tekivät mm. Severin Falkman, Albert Edelfelt ja Akseli Gallen-Kallela."

Transkriptio

1 Imatran taidemuseon kokoelmapoliittinen ohjelma 1. Kokoelman historiaa ja taiteilijoita Imatran seutua kuvattiin jo 1800-luvulla maalauksin ja piirroksin, joita tekivät mm. Severin Falkman, Albert Edelfelt ja Akseli Gallen-Kallela luvulla Imatraa maalasivat useat eturivin taiteilijat, jotka tulivat diplomi-insinööri Jalo Sihtolan ( ) vieraiksi Tainionkosken Harakanhoviin. Tähän joukkoon kuuluivat mm. Mikko Oinonen, Väinö Kamppuri, Uuno Alanko, Otto Mäkilä, Juho Mäkelä, Aimo Kanerva ja Tuomas von Boehm. Jalo Sihtolan panos Imatran taide-elämälle oli ratkaiseva. Häntä voi pitää sekä Imatran taideyhdistyksen että Imatran taidemuseon perustajana. Imatralle 1951 perustettu taidemuseo oli maamme ensimmäisiä maaseutukaupunkien taidemuseoita. Taidemuseon kokoelma koostuu Imatran kaupungin ja Imatran taideyhdistyksen omistamista teoksista, joita yhteensä on yli teosta. Kokoelman painopiste on kotimaisessa luvun taiteessa. Valtakunnallisesti merkittävä on Sihtolan Imatra-kokoelma. Se on osa Imatran kaupungin kokoelmaa. Sihtolan Imatra-kokoelma sisältää 1900-luvun modernistista taidetta Suomesta, Ruotsista, Ranskasta ja Italiasta, yhteensä vajaat 400 taideteosta. Sihtolan Imatra-kokoelman teokset ovat lähes kaikki Jalo Sihtolan lahjoittamia ja myymiä sekä Ester ja Jalo Sihtolan taidesäätiön ja yksityisten henkilöiden lahjoittamia. Taidemuseon kokoelmassa on teoksia mm. Akseli Gallen-Kallelalta ja Hugo Simbergiltä sekä seuraavilta 1900-luvun alkupuolen tekijöiltä: Magnus Enckell, Verner Thomé, A. W. Finch, Yrjö Ollila, Mikko Oinonen, Tyko Sallinen, Juho Mäkelä, Eero Nelimarkka, Väinö Kamppuri, Uuno Alanko ja Wäinö Aaltonen. Modernismin vuosikymmenenä tunnettu 1950-luku on edustettuna hyvin kattavalla Tuomas von Boehmin teosten ryhmällä. Mukana ovat myös mm. Otto Mäkilä, Ole Kandelin, Tapani Raittila, Helge Dahlman, Anitra Lucander, Ina Colliander, Aimo Kanerva, Per Stenius, Olli Miettinen, Unto Pusa, Unto Koistinen ja Sam Vanni. Kokoelman ulkomaista taidetta edustavat J. B. Jongkind, Auguste Renoir, Marc Chagall, Pablo Picasso, Fernand Léger, Massimo Campigli, Jules Cavailles, Roland Oudot, Jean Deyrolle, Georges Dayez, Marcel Mouly, Henri de Waroquier, Albin Amelin ja Eduard Viiralt. Taidemuseon kokoelmaan kuuluu myös pieni ryhmä japanilaisia puupiirroksia 1800-luvun alusta, tekijöinä Eisen, Kunisada, Utagawa Kuniyoshi ja Yoshiiku.

2 Museon näyttely- ja taidevalistustoiminta keskittyy 1900-luvun suomalaiseen, etenkin kaakkoissuomalaiseen kuvataiteeseen. Vuosittain järjestetään kokoelmateosten näyttelyjä ja noin kymmenen vaihtuvaa näyttelyä sekä esitelmäsarjoja kuvataiteesta ja arkkitehtuurista. Taidemuseon nykyiset toimitilat sijaitsevat arkkitehti Arto Sipisen suunnittelemassa 1986 valmistuneessa Kulttuuritalo Virrassa. 2. Kokoelmaan liittyvät lait, asetukset ja sopimukset Imatran taidemuseo noudattaa voimassaolevaa lainsäädäntöä mm. museoita koskevia lakeja ja asetuksia Imatran kaupungin omistamat teokset Imatran kaupungin kokoelma ja siihen sisältyvä Sihtolan Imatra-kokoelma kuuluvat Imatran kaupungin omistukseen. Jokainen Sihtolan Imatra-kokoelmassa oleva teos kuuluu siten myös Imatran kaupungin kokoelmaan. Imatran kaupungin kokoelmaa kartutetaan ja hoidetaan kaupungin talousarviossa myönnetyillä varoilla. Imatran kaupungin kokoelma, lukuun ottamatta Sihtolan Imatrakokoelman teoksia, on luonteeltaan suomalaisen nykytaiteen, erityisesti kaakkoissuomalaisen, nykytaiteen kokoelma. Sihtolan Imatra-kokoelma koostuu teoksista, jotka ovat aikoinaan kuuluneet insinööri Jalo Sihtolalle. Teokset on saatu lahjoituksina, joita ovat tehneet Jalo Sihtola, Ester ja Jalo Sihtolan taidesäätiö sekä yksityishenkilöt suvuista Sihtola, von Boehm ja Tawaststjerna. Kokoelmassa on myös Jalo Sihtolalle kuuluneita teoksia, jotka Imatran kauppala, ja myöhemmin Imatran kaupunki, on ostanut Jalo Sihtolalta ja ko. sukujen edustajilta. Suurin yksittäinen lahjoitus sisälsi 221 teosta, jotka Ester ja Jalo Sihtolan taidesäätiö lahjoitti vuonna Lahjoituksesta on tehty säätiön ja Imatran kaupungin välinen Lahjoitussopimus Sopimukseen sisältyy mm. lahjoitettujen teosten esilläpitovelvoite. Kaupungin omistamiin kokoelmiin kuuluu myös Sinikka Kurkisen kokoelma. Lahjoituksesta on tehty lahjoitussopimus Lahjoitus sisältää 47 Sinikka Kurkisen omaa ja 17 muuta teosta. Lahjoitukseen sisältyy mm. esilläpitovelvoite Imatran taideyhdistyksen omistamat teokset Imatran taideyhdistyksen kokoelman aseman määrittelee Imatran taideyhdistyksen ja Imatran kaupungin välinen sopimus Sopimus Imatran taideyhdistyksen hoidossa olevien taidelaitosten kunnallistamisesta (Taidemuseo, Kuvataidekoulu), joka astui voimaan Kokoelma sisältää yli 250 teosta.

3 Sopimuksen 2. kohdassa mainitaan mm. seuraavaa: Yhdistyksen nykyiset kokoelmat siirtyvät kaupungin kulttuurilautakunnan alaisena toimivan taidemuseon hoitoon, mutta jäävät taideyhdistyksen omistukseen. Kokoelmia ei taideyhdistys saa myydä eikä luovuttaa muulle kuin Imatran kaupungille. Imatran taideyhdistys kartuttaa mahdollisuuksiensa mukaan kokoelmaansa. Kokoelman taidehistoriallisesti arvokkaimman osan muodostavat suomalaisen modernismin teokset 1950-luvulta. 3. Toiminnan eettiset periaatteet Museon toiminta noudattaa voimassaolevia lakeja, asetuksia sekä UNESCO:n alaisen Kansainvälisen museoneuvoston ICOM:n määrittelemiä museotyön ammattieettisiä periaatteita. Toiminta on yhteensopiva Imatran kaupunkiorganisaation sääntöjen, määräysten ja toimintastrategioiden kanssa. 4. Kartuntapolitiikka ja taideteosten hankkiminen Imatran kaupungin kokoelmaa kartutetaan ostoin ja lahjoituksin. Teoksia ostetaan talousarvioon varatulla määrärahalla. Kokoelmaan on mahdollista liittää talletuksia. Teosten ostamisessa on painopistealueena suomalainen ja laajassa mielessä kaakkoissuomalaiseksi miellettävä nykytaide. Intendentti tekee päätöksen taidekokoelmaan liitettävän teoksen ostosta sekä lahjoituksen tai talletuksen vastaanottamisesta. Mikäli kyse on teoksen ostamisesta, tekee intendentti kirjallisen päätöksen. Päätöksessä on esitettävä perustelut hankinnalle, tuotava julki näkemys teoksen taiteellisesta arvosta ja teoksen merkityksestä osana museon kokoelmaa. Lahjoituksista ja talletuksista tehdään kirjalliset sopimukset. Sihtolan Imatra-kokoelmaan on mahdollista liittää teoksia, jotka ovat aikoinaan kuuluneet insinööri Jalo Sihtolalle tai ovat jollakin muulla tavalla mielekkäitä ko. kokoelmassa. Intendentti päättää teoksen liittämisestä Sihtolan Imatra-kokoelmaan. Imatran taideyhdistys tekee päätökset kokoelmaansa liitettävistä teoksista. Imatran taidemuseo noudattaa museotoiminnan keskeistä periaatetta, jonka mukaan kokoelmaan liitetty teos on liitetty siihen pysyvästi. Mikäli teos kuitenkin on välttämätöntä poistaa kokoelmasta, esim. tuhoutumisen, katoamisen tai vaurioitumisen vuoksi, tekee intendentti poistosta merkinnän ko. teoksen luettelointitietoihin. Päätöksessä on esitettävä perustelut poistolle, tuotava julki näkemys teoksen taiteellisesta arvosta ja poiston merkityksestä museon kokoelmalle.

4 5. Kokoelman dokumentointi ja rekisteröinti Kokoelmateokset inventoidaan kartuntasarjoihin juoksevan numeroinnin mukaisesti. Kartuntasarjaan IK kuuluvat Imatran kaupungin omistamat taideteokset. Kartuntasarjaan IT kuuluvat Imatran taideyhdistyksen omistamat teokset. Teoksen yhteydessä käytetty merkintä SI tarkoittaa Sihtolan Imatra-kokoelmaa. Määräajaksi ja toistaiseksi talletetuista teoksista pidetään erillistä luetteloa, jonka dokumentointi ja rekisteröinti vastaa muiden teosten kohdalla noudatettua käytäntöä. Kokoelmaan liitettävälle taideteokselle annetaan inventointinumero, joka merkitään sekä teokseen että luettelointitietoihin. Teokset luetteloidaan käytössä olevaan luettelointijärjestelmään ja manuaaliseen kortistoon. Luettelointitiedoissa mainitaan tieto ainakin tekijästä, teoksen nimestä, ajoituksesta, tekniikasta, koosta, merkinnöistä ja hankintatiedoista. Kokoelmateoksiin liittyvä muu tieto tai aineisto, esim. sijainti-, lainaus-, alkuperä-, inventointivakuutus- ja konservointitiedot, taidehistoriallisen tutkimuksen tuloksena syntynyt tieto ja kirjallisuudessa olevat maininnat, tallennetaan luettelointijärjestelmään, manuaaliseen kortistoon tai muuhun yhteyteen. Kokoelmaan liitetyt teokset valokuvataan. Teoskuvat luetteloidaan ja niitä säilytetään taidemuseon valokuva-arkistossa. Digitaalinen kuva liitetään sähköiseen luettelointijärjestelmään. Valokuvan paperivedos liitetään manuaaliseen teoskorttiin. 6. Kokoelmaan ja sen teoksiin liittyvä tutkimus Museoiden tulee harjoittaa ja edistää alan tutkimusta. Kokoelmateosten ja -taiteilijoiden dokumentointi sekä konservaattorien tekemä tutkimus on olennainen osa museon keräämää ja tuottamaa tietoa. Tutkimuksen keskeisenä tavoitteena on saattaa kokoelmaan liittyvä aineisto käyttökelpoiseen muotoon. Museon on huolehdittava siitä, että sen hankkima ja levittämä tieto on luotettavaa. Tutkimustulokset on esitettävä yleistajuisesti. Kokoelmaan ja sen teoksiin suuntautuva teoreettinen pohdiskelu on muun toiminnan ohella hedelmällistä. On huomattava, että museo toimii ns. taidemaailmassa, yhdessä eri toimijoiden, esim. muiden taidemuseoiden ja instituutioiden, taiteilijoiden, tiedotusvälineiden ja kaupallisten toimijoiden kanssa. Jokainen kokoelmaan liitetty teos, ja jopa harkinnan jälkeen tietoisesti pois jätetty teos, on kannanotto. Päätökset edellyttävät mielipiteen muodostamista ja yksittäisten teosten arvottamista. Museon kokoelmassa ja näyttelyissä olevat teokset heijastavat vääjäämättä mielikuvaa siitä mikä museon mielestä on ns. hyvää taidetta ja mikä sitä ei ole. Teoreettinen pohdiskelu voi parhaimmillaan olla väline mm. päätöksiä tekevän henkilökunnan itseymmärryksen parantamisessa.

5 7. Säilytys, hoito ja turvallisuus Intendentti päättää kokoelmassa olevien teosten säilytyksestä, hoidosta ja turvallisuuteen liittyvistä asioista. Hän vastaa esim. teosten käytöstä, hoidosta, konservoinnista, sijoittamisesta eri kiinteistöihin ja lainaamisesta esim. näyttelyihin Imatran ulkopuolelle. Päätöksiä tehdessään intendentin on tarpeen vaatiessa keskusteltava eri alojen asiantuntijoiden kanssa Säilytys Kokoelmaan kuuluvat teokset sijaitsevat Imatran taidemuseon näyttely- ja varastotiloissa tai muualla Imatran kaupungin alueella. Taidemuseon ulkopuolelle teoksia sijoitetaan lähinnä Imatran kaupungin omistamiin kiinteistöihin. Taidemuseon tilat sijaitsevat betonirakenteisessa kiinteistössä Kulttuuritalo Virrassa. Taideteosten varastot ovat palo-ovien takana. Museon näyttely- ja varastotilat on varustettu palo- ja murtohälytyslaitteilla sekä tallentavalla kameravalvonnalla. Tiloissa on koneellinen ilmastointi, joka mahdollistaa ilman kostutuksen ja kuivatuksen. Ilman kosteudessa noudatetaan ohjearvoa % RH ja lämpötilassa C. Taidemuseon ulkopuolisiin tiloihin sijoitettavista teoksista päättää intendentti. Päätöksiä tehtäessä on harkittava sijoittamiseen liittyvät riskit, jotka aiheutuvat mm. teosten vaurioitumisesta tai katoamisesta. Museon ulkopuolelle ei pääsääntöisesti sijoiteta teoksia, joiden taidehistoriallinen tai taloudellinen arvo on huomattava, jotka ovat alttiita vaurioitumiselle tai jotka ovat tarpeellisia museon omassa näyttelytoiminnassa. Taideteosten käsittelemisessä, pakkaamisessa ja kuljettamisessa käytetään ammattitaitoista työvoimaa. Taidemuseon kokoelmateokset on vakuutettu samalla tavalla kuin Imatran kaupungin muukin irtaimisto. Vakuutusarvoista päättää intendentti Hoito Taideteosten vahingoittuminen, tuhoutuminen ja katoaminen pyritään ehkäisemään ennakolta. Riskit pyritään minimoimaan mm. kohdassa 7.1. mainituilla tavoilla. Kokoelmaan kuuluvien teosten kuntoa tarkkaillaan säännöllisesti. Konservointipalvelut ostetaan museon ulkopuolelta ammattitaitoisilta toimijoilta. Kokoelma pyritään inventoimaan kymmenen vuoden jaksoissa. Riskialttiita teoksia tarkistetaan useammin.

6 7.3. Turvallisuus Kokoelmateosten turvallisuudesta huolehditaan mm. kohdassa 7.1. ja 7.2. mainituilla tavoilla. Taidemuseon näyttelytilassa ei ole jatkuvaa henkilövalvontaa. Valvonta hoidetaan tallentavan kameravalvonnan ja henkilökunnan tekemin kierroksin. Varastamisia tai vakavampaa ilkivaltaa ei toistaiseksi ole ilmennyt. Vartiointipalvelut ostetaan vartiointiliikkeestä, johon murtohälytyslaitteiston tekemät hälytykset ohjautuvat öisin. 8. Kokoelman esilläpito Ester ja Jalo Sihtolan taidesäätiön kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti taidemuseo pitää jatkuvasti esillä vähintään kymmentä säätiön lahjoittamaa teosta. Taidemaalari Sinikka Kurkisen kanssa tehdyn lahjoitussopimuksen mukaisesti Sinikka Kurkisen kokoelman teoksia pidetään vähintään 2 kappaletta esillä taidemuseon tiloissa. Kokoelmateoksia on jatkuvasti esillä niille varatussa osassa taidemuseon näyttelytilaa. Valikoimaa vaihdetaan säännöllisesti. Laajempi kokonaisuus on esillä kesäisin ja vuodenvaihteen tienoilla. Teoksia on yleisön saatavilla myös digitaalisessa muodossa. Kokoelmateosten sähköisiä kuvia on selattavissa museon tiloissa. Kokoelmaan kuuluvia teoksia sijoitetaan taidemuseon ulkopuolelle Imatran kaupungin omistamiin kiinteistöihin. Kyseeseen tulevat lähinnä uudemmat teokset ja niistäkin ne, jotka eivät ole erityisen vahingoittumisalttiita tai erityisen arvokkaita taidehistorialliselta arvoltaan. 9. Lainaus- talletus- ja sijoittamisperiaatteet Intendentti tekee päätökset lainaamisista, talletuksista ja sijoittamisista. Päätökset ja sopimukset tehdään kirjallisina. Teosten lainaaminen ei saa haitata taidemuseon omaa toimintaa. Päätöksiä tehtäessä on arvioitava ko. teoksiin kohdistuvat riskit. Teoksia, joiden taidehistoriallinen arvo on huomattava, lainataan ainoastaan tiloihin, joiden olosuhteet täyttävät minimivaatimukset mm. teosten käsittelyn ja vartioinnin sekä lämpötilan ja ilman kosteuden osalta. Se taho, jonka esittämä lainapyyntö on hyväksytty, on velvollinen maksamaan kaikki lainaamisesta aiheutuvat kustannukset ja vakuuttamaan teokset Imatran taidemuseon antamien vakuutusarvojen mukaisesti.

7 Taidehistorialliselta arvoltaan vähäisempiä teoksia voidaan sijoittaa taidemuseon ulkopuolelle Imatran kaupungin omistamiin kiinteistöihin. Ainoastaan poikkeustapauksissa teoksia voidaan sijoittaa muihin tiloihin. Imatran taideyhdistyksen kokoelmaan kuuluvien teosten lainaamiselle ja sijoittamiselle taidemuseon tilojen ulkopuolelle tulee kussakin tapauksessa saada taideyhdistyksen hyväksyntä. Imatran taideyhdistyksen kanssa tehdyssä sopimuksessa ( Sopimus Imatran taideyhdistyksen hoidossa olevien taidelaitosten kunnallistamisesta, 2 ) mainitaan, että Imatran Taideyhdistyksen kokoelmien sijoituspaikkana tulee olla Imatran kaupungin taidemuseo. 10. Julkiset teokset Imatran kaupungilla on muutamia julkisia teoksia, pääsääntöisesti veistoksia. Julkiset teokset on luetteloitu ja dokumentoitu kokoelmateoksiksi muiden kokoelmateosten tavoin. Sovellettavat periaatteet ovat samat muiden kokoelmateosten kanssa. Niin sanottua prosenttiperiaatetta on noudatettu, joskaan ei aina. Ko. periaatteen mukaan rakennettavaan kiinteistöön hankitaan taideteoksia summalla, jonka suuruus on yksi prosentti kiinteistön rakennuskustannuksista. Imatralla Eero Laajo

Taidemuseoiden kokoelmakartoitus

Taidemuseoiden kokoelmakartoitus Taidemuseoiden kokoelmakartoitus Valtakunnallinen taidekokoelmaprojekti Valtion taidemuseo Taidemuseoalan kehittämisyksikkö KEHYS, 2006 http://www.fng.fi/kehys Virpi Harju Siina Hälikkä Helka Ketonen Kartoitus

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 6.3.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 6.3.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Varsinaissuomalaisen kuvataidekulttuurin tukeminen ja sen tunnettuuden lisääminen 2. Varsinais-Suomi on kuvataiteilijoiden näkökulmasta houkutteleva

Lisätiedot

Mikkelin taidemuseon kokoelmapoliittinen ohjelma

Mikkelin taidemuseon kokoelmapoliittinen ohjelma Mikkelin taidemuseon kokoelmapoliittinen ohjelma Taidekokoelmat Mikkelin taidemuseo 5.1.2006 1. Johdanto Mikkelin taidemuseon toiminta alkoi vuonna 1970 Johannes Haapasalon museo nimisenä. Taidemuseon

Lisätiedot

Taidetta Turun taidemuseossa

Taidetta Turun taidemuseossa Taidetta Turun taidemuseossa Turun taidemuseon toimintaa ylläpitää Konstföreningen i Åbo - Turun Taideyhdistys ry. Vuonna 1891 toimintansa aloittanut Taideyhdistys on perustettu edistämään taiteen harrastusta,

Lisätiedot

Raision museo Harkko Kokoelmapoliittinen ohjelma

Raision museo Harkko Kokoelmapoliittinen ohjelma Raision museo Harkko Kokoelmapoliittinen ohjelma Kokoelmapoliittisen ohjelman ovat laatineet heinäkuussa 2007 muokattu 16.10.2008 museonjohtaja Heli Isolehto arkeologi Jari Näränen tutkija Anna-Mari Rosenlöf

Lisätiedot

KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA

KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA Kokoelmapolitiikka on voimassa 29.8.2011 alkaen. 1. KOKOELMAPOLITIIKAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Kokoelmapolitiikan yhtenä tarkoituksena on olla apuna kirjaston

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSOPAS NÄYTTELYNJÄRJESTÄJILLE

TEKIJÄNOIKEUSOPAS NÄYTTELYNJÄRJESTÄJILLE TEKIJÄNOIKEUSOPAS NÄYTTELYNJÄRJESTÄJILLE Seuraa Kuvastoa: www.fb.com/kuvasto www.twitter.com/kuvasto www.kuvasto.fi Graafinen suunnittelu: Fanni Perälä Kuvat: Sanna Peurakoski TAIDETEOSTEN KÄYTTÖ NÄYTTELYIDEN

Lisätiedot

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle Etkot & Jatkot Ateneumin taidebattle Sisällys 1. Tervetuloa Ateneumiin! 2. Ateneumin taidebattle Etkot 3. Kun tulette Ateneumiin 4. Museoetiketti Jatkot 5. Ateneum pähkinänkuoressa 1. Tervetuloa Ateneumiin!

Lisätiedot

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle Etkot & Jatkot Ateneumin taidebattle Sisällys 1. Tervetuloa Ateneumiin! 2. Ateneumin taidebattle Etkot 3. Kun tulette Ateneumiin 4. Museoetiketti Jatkot 5. Ateneum pähkinänkuoressa 1. Tervetuloa Ateneumiin!

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Taidemuseo

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Taidemuseo Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (7) 26 n taideteoslainat Sara Hildénin taidemuseolle HEL 2015-006315 T 12 02 03 00 Päätös n johtaja päätti taidelainasta Sara Hildénin taidemuseolle. lainaa teokset

Lisätiedot

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle Etkot & Jatkot Ateneumin taidebattle Sisällys 1. Tervetuloa Ateneumiin! 2. Ateneumin taidebattle Etkot 3. Kun tulette Ateneumiin 4. Museoetiketti Jatkot 5. Ateneum pähkinänkuoressa 1. Tervetuloa Ateneumiin!

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (6) Taidemuseo

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (6) Taidemuseo Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2014 1 (6) 65 n taideteoslaina, EMMA 26.1.-29.5.2015 HEL 2014-012304 T 12 02 03 00 Päätös n johtaja päätti taidelainasta Espoon modernin taiteen museo EMMA:lle. lainaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Taidemuseo

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Taidemuseo Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2014 1 (5) 75 n taideteoslaina, Design-museolle 20.1.-17.5.2015 HEL 2014-014394 T 12 02 03 00 Päätös n johtaja päätti taidelainasta Design-museolle. lainaa teokset sopimuksessa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Taidemuseo

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Taidemuseo Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (6) 43 n taideteoslainat, Tampereen taidemuseolle HEL 2015-009055 T 12 02 03 00 Päätös Päätöksen perustelut n johtaja päätti taidelainasta Tampereen taidemuseolle.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Taidemuseo

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Taidemuseo Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (5) 5 n taideteoslaina, Jyväskylän taidemuseo 6.6.2014-7.9.2014 HEL 2014-000340 T 12 02 03 00 Päätös taidemuseon johtaja päätaidelainasta Jyväskylän taidemuseolle.

Lisätiedot

VANTAAN TAIDEMUSEON KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA

VANTAAN TAIDEMUSEON KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA VANTAAN TAIDEMUSEON KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA Vahvistettu 14.5.2012 Toimitus: Kati Huovinmaa, vs. intendentti Päivi Rainio, museoamanuenssi Sisällys 1. JOHDANTO...2 2. MUSEOTOIMINNAN PERUSTEET...4 2.1

Lisätiedot

HAM on Helsingin kokoinen taidemuseo

HAM on Helsingin kokoinen taidemuseo Tiedote 19.5.2015 Helsingin taidemuseo uudistuu HAM on Helsingin kokoinen taidemuseo Helsingin taidemuseo HAM avaa uudistuneet tilansa Tennispalatsissa 25.9.2015. Avajaisnäyttelyt sisältävät helsinkiläisten

Lisätiedot

Raision museo Harkko Kokoelmapoliittinen ohjelma

Raision museo Harkko Kokoelmapoliittinen ohjelma Raision museo Harkko Kokoelmapoliittinen ohjelma Kokoelmapoliittisen ohjelman ovat laatineet heinäkuussa 2007 museonjohtaja Heli Isolehto arkeologi Jari Näränen tutkija Anna-Mari Rosenlöf päivitetty lokakuussa

Lisätiedot

Bryk & Wirkkala -katseluvarasto. Henna Paunu Intendentti, kokoelmat EMMA Espoon modernin taiteen museo

Bryk & Wirkkala -katseluvarasto. Henna Paunu Intendentti, kokoelmat EMMA Espoon modernin taiteen museo Bryk & Wirkkala -katseluvarasto Henna Paunu Intendentti, kokoelmat EMMA Espoon modernin taiteen museo Kokoelmatoiminnan profiili - Suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta, modernismia ja muotoilua

Lisätiedot

TAMPEREEN TAIDEMUSEON KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA 1.0

TAMPEREEN TAIDEMUSEON KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA 1.0 TAMPEREEN TAIDEMUSEON KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA 1.0 1 Oman kokoelman profiili ja painopisteet Tampereen taidemuseon kokoelmissa on pääasiassa suomalaista taidetta 1800-luvulta nykypäiviin; maalauskokoelmien

Lisätiedot

Taidemuseon tervehdys Asemanrannan yleinen taidekilpailu, esittelytilaisuus Taidemuseon johtaja Taina Lammassaari

Taidemuseon tervehdys Asemanrannan yleinen taidekilpailu, esittelytilaisuus Taidemuseon johtaja Taina Lammassaari Taidemuseon tervehdys Asemanrannan yleinen taidekilpailu, esittelytilaisuus 24.10.2017 Taidemuseon johtaja Taina Lammassaari Julkinen taide Hämeenlinnassa pitkä historia julkisen taiteen parissa taidemuseolla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Taidemuseo 3/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Taidemuseo 3/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 5 Taidemuseon taideteoslaina, Jyväskylän taidemuseo 6.6.2014-7.9.2014 HEL 2014-000340 T 12 02 03 00 Päätös taidemuseon johtaja päätaidelainasta Jyväskylän taidemuseolle.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Taidemuseo 22/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Taidemuseo 22/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) 51 Taidemuseon taideteoslaina, Ateneum taidemuseolle 17.10.2014-22.03.2015 HEL 2014-009842 T 12 02 03 00 Päätös Taidemuseon johtaja päätti taidelainasta Ateneumin taidemuseolle.

Lisätiedot

Ottaisin mieluummin ponin

Ottaisin mieluummin ponin Ottaisin mieluummin ponin ja muita totuuksia Suomen taiteen helmistä VIRPI SALMI atena Rakas lukija, Ensimmäinen painos, 2018 etukannen kuva: Akseli Gallen-Kallela, Poika ja varis (1884). Antell-kokoelma,

Lisätiedot

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA ORIMATTILAN TAIDEMUSEO 21.2.2012 SISÄLLYS 1. Johdanto... 3 2. Yleistä... 4 2.1 Museo ja hallinto... 4 2.2 Toiminta-ajatus... 4 3. Kokoelmien kuvaus... 5 3.1 Kokoelman synty...

Lisätiedot

KAAKKURI. Taiteen Vuoksi Saimaa kuvataiteessa, sivu 6. Imatran taidemuseo täyttää 60 vuotta, sivu 3. Ars 11 Kouvolan taidemuseossa, sivu 9

KAAKKURI. Taiteen Vuoksi Saimaa kuvataiteessa, sivu 6. Imatran taidemuseo täyttää 60 vuotta, sivu 3. Ars 11 Kouvolan taidemuseossa, sivu 9 KAAKKURI K A A K K O I S - S U O M E N TA I D E M U S E O I D E N T I E D O T U S L E H T I 2 0 1 1 Imatran taidemuseo täyttää 60 vuotta, sivu 3 Taiteen Vuoksi Saimaa kuvataiteessa, sivu 6 Ars 11 Kouvolan

Lisätiedot

KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA

KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA 1. KOKOELMAPOLITIIKAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Kokoelmapolitiikan tarkoituksena on olla tukena Kuvataideakatemian kirjaston kokoelmien kehittämisessä ja laadun

Lisätiedot

YHTEENVETO TAIDEMUSEOIDEN ARKISTOISTA

YHTEENVETO TAIDEMUSEOIDEN ARKISTOISTA YHTEENVETO TAIDEMUSEOIDEN ARKISTOISTA Valokuvan muisti -kyselyyn vastasi 18 taidemuseota. Aluetaidemuseot on erotettu omaksi ryhmäkseen ja niistä on erillinen yhteenveto. Taidemuseot Aboa Vetus & Ars Nova

Lisätiedot

Aboa Vetus & Ars Nova -museon kokoelmapoliittinen ohjelma

Aboa Vetus & Ars Nova -museon kokoelmapoliittinen ohjelma Saara Ekström: Marmori, värivalokuva, 2009. Kuva: Saara Ekström, 2009. Matti Koivurinnan säätiön taidekokoelma. Hankinta vuoden 2009 Turku Biennaali -näyttelystä. Aboa Vetus & Ars Nova -museon kokoelmapoliittinen

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

Ideoita ja tehtäviä Museovierailuun

Ideoita ja tehtäviä Museovierailuun Ideoita ja tehtäviä Museovierailuun 1 / 13 2015 Etelä-Karjalan taidemuseo Sisällys 3 Johdanto tehtävät: 4 Museo ilmiönä 1 5 Museo ilmiönä 2 6 Henkilökohtainen taidekokemus 1 7 Henkilökohtainen taidekokemus

Lisätiedot

Kokoelmahallinnon tärket

Kokoelmahallinnon tärket Kokoelmahallinnon tärket rkeät lomakkeet Tiina Paavola Maakunnallinen museopäiv ivä 2.6.2009 Luovutustodistus Juridinen asiakirja, jolla siirretää ään n lahjoitettavan materiaalin omistusoikeus museolle

Lisätiedot

Ajankohtaiset Kokoelmapoistohankkeet 23.9.2015

Ajankohtaiset Kokoelmapoistohankkeet 23.9.2015 Ajankohtaiset Kokoelmapoistohankkeet 23.9.2015 Emilia Västi, hankekoordinaattori Kokoelmapoistojen hyvät käytännöt -hanke (2014-2015) Kokoelmapoistojen yhteiset käytännöt -hanke (2015 2016) 1 Pikakysely

Lisätiedot

Päijät-Hämeen ja Mäntsälän museoiden työryhmän kokous RADIO JA TV-MUSEO MASTOLA

Päijät-Hämeen ja Mäntsälän museoiden työryhmän kokous RADIO JA TV-MUSEO MASTOLA Päijät-Hämeen ja Mäntsälän museoiden työryhmän kokous 3.12.2018 RADIO JA TV-MUSEO MASTOLA Tervetuloa Tunnelmia museopäivästä Sysmässä 5.9.2018 Asialista 3.12.2018 1. Esittelykierros ja järjestäytyminen

Lisätiedot

Jyväskylän Taiteilijaseura ry

Jyväskylän Taiteilijaseura ry TILATEOS YRITYKSEN VALMISTAMISTA TUOTTEISTA Valmistetaan yritykselle tilataideteos, jossa käytetään materiaalina yrityksen valmistamia tuotteita. Teoksen lähtökohtana ovat tilaajan toiveet. Teos voi olla

Lisätiedot

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunta 1.4.2009 Liite B 3 20 ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Voimaantulo: SISÄLLYSLUETTELO SISÅLLYSLUETTELO... l 1 TOIMIALA JA KOKOONPAN0... 2 2 KIRJASTOLAITOS... 2 3

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 13.2.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 13.2.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Aluetaidemuseon asiantuntijaroolin ja alueellisen yhteistyöverkoston vahvistaminen 2. Kiertonäyttelytoiminnan sekä verkkonäyttelyiden kehittäminen

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS LIITTYEN HELSINGIN KAUPUNGIN TAIDEMUSEON NÄYTTELYRAKENTEIDEN TUOTTAMISEN KILPAILUTUKSEEN VUOSILLE

PALVELUKUVAUS LIITTYEN HELSINGIN KAUPUNGIN TAIDEMUSEON NÄYTTELYRAKENTEIDEN TUOTTAMISEN KILPAILUTUKSEEN VUOSILLE 1/5 LIITTYEN HELSINGIN KAUPUNGIN TAIDEMUSEON NÄYTTELYRAKENTEIDEN TUOTTAMISEN KILPAILUTUKSEEN VUOSILLE 2016 2019. 1. Yleiskuva näyttelyrakenteiden valmistamisesta: Palvelun tilaaja on. Taidemuseo tilaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Taidemuseo

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Taidemuseo Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (8) 19 n taideteoslaina, Annantaloon 07.04.-16.06.2014 HEL 2014-003325 T 12 02 03 00 Päätös n johtaja päätti taidelainasta Annantalolle. lainaa teokset sopimuksessa

Lisätiedot

Johdanto. Kokoelmien historia ja nykytilanne

Johdanto. Kokoelmien historia ja nykytilanne Johdanto Museolain (729/1992, 1166/1996, 644/1998, 877/2005) ja -asetuksen (1312/1992, 1192/2005) mukaan museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja lisätä kansalaisten ymmärrystä kulttuuristaan, historiastaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (7) Kaupunginvaltuusto Kj/64 25.09.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (7) Kaupunginvaltuusto Kj/64 25.09.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (7) 351 Sj / Valtuutettu Belle Selene Xian aloite kunniasta suomalaisuudelle päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa valtuutettu Belle Selene Xian

Lisätiedot

Tampereen taidemuseon. kokoelmapoliittinen ohjelma 2.0. Kuva: Jari Kuusenaho

Tampereen taidemuseon. kokoelmapoliittinen ohjelma 2.0. Kuva: Jari Kuusenaho Tampereen taidemuseon kokoelmapoliittinen ohjelma 2.0 Kuva: Jari Kuusenaho Tampereen taidemuseon kokoelmapoliittinen ohjelma 2.0 sisällys Esipuhe 3 1 Kokoelmien profiili ja painopisteet 5 1.1 Kokoelmien

Lisätiedot

Sinustako julkisen taiteen tekijä? Koulutuspäivä Helsingissä 23.11.2015 Prosentti taiteelle -hanke

Sinustako julkisen taiteen tekijä? Koulutuspäivä Helsingissä 23.11.2015 Prosentti taiteelle -hanke + Sinustako julkisen taiteen tekijä? Koulutuspäivä Helsingissä 23.11.2015 Prosentti taiteelle -hanke + Prosentti taiteelle YMPÄRISTÖTAITEEN SÄÄTIÖ + Miten prosenttiperiaatetta edistetään valtakunnallisesti?

Lisätiedot

Museoiden jaottelu pääpiirteissään

Museoiden jaottelu pääpiirteissään Suomen museot Suomessa on yli tuhat museota (yksi museo 5000 asukasta kohden) Pääosa museoista on kulttuurihistoriallisia museoita Suuri osa museoista on pieniä Ammatillisesti hoidettuja (museoammatillinen

Lisätiedot

Helsingfors stad Föredragningslista 14/ (5) Stadsfullmäktige Kj/

Helsingfors stad Föredragningslista 14/ (5) Stadsfullmäktige Kj/ Helsingfors stad Föredragningslista 14/2013 1 (5) Beslutshistoria Kaupunginhallitus 09.09.2013 931 Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa: Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Säätiön nimi on Helsingin Sanomain Säätiö sr ja kotipaikka Helsinki.

Säätiön nimi on Helsingin Sanomain Säätiö sr ja kotipaikka Helsinki. 1 Säätiön nimi on Helsingin Sanomain Säätiö sr ja kotipaikka Helsinki. 2 Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea korkeatasoista tieteellistä tutkimustyötä, erityisesti pitäen silmällä suomalaisen tutkimustyön

Lisätiedot

Piratismi ja taide Eeva Laakso 15.5. - 20.6.2010

Piratismi ja taide Eeva Laakso 15.5. - 20.6.2010 Piratismi ja taide Eeva Laakso 15.5. - 20.6.2010 Aluksi Eräs vanha piratismin muoto on kuvataiteen väärentäminen. Suurin osa väärennetystä kuvataiteesta on tauluja. Myös lasiesineitä, veistoksia, metallille

Lisätiedot

Päijät-Hämeen ja Mäntsälän museoiden työryhmän kokous SOPENKORVEN KOKOELMAKESKUS

Päijät-Hämeen ja Mäntsälän museoiden työryhmän kokous SOPENKORVEN KOKOELMAKESKUS Päijät-Hämeen ja Mäntsälän museoiden työryhmän kokous 11.2.2019 SOPENKORVEN KOKOELMAKESKUS Asialista 11.2.2019 1. Kokoelmaohjelman kohta Kokoelman historia: kehitys ja nykytila - käydään lävitse osallistujien

Lisätiedot

MUSEOVIRASTON VALTAKUNNALLINEN PAIKALLISMUSEOKYSELY

MUSEOVIRASTON VALTAKUNNALLINEN PAIKALLISMUSEOKYSELY MUSEOVIRASTON VALTAKUNNALLINEN PAIKALLISMUSEOKYSELY Museoviraston valtakunnallinen paikallismuseokysely tehdään viiden vuoden välein. Kyselyn kohderyhmänä ovat valtion, kuntien, seurakuntien, yhdistysten,

Lisätiedot

HANNU ARTINAHO s.1946 TEOKSIA KOKOELMISSA MM. :

HANNU ARTINAHO s.1946 TEOKSIA KOKOELMISSA MM. : HANNU ARTINAHO s.1946 TEOKSIA KOKOELMISSA MM. : EDUSKUNNAN KOKOELMAT AINEEN SÄÄTIÖ SANOMALEHTI KALEVA RAUMAN SEUDUN OSUUSPANKKI RAUMAN KAUPUNKI PORIN KAUPUNKI CEDERCREUTZIN MUSEO, HARJAVALTA TURUN KAUPUNKI

Lisätiedot

Ylivoimaisia digitaalilsia palveluita kuvataiteen sektorille Galleristeille, taiteilijoille, museoille, taidemessuille, taidevuokraamoille,

Ylivoimaisia digitaalilsia palveluita kuvataiteen sektorille Galleristeille, taiteilijoille, museoille, taidemessuille, taidevuokraamoille, Ylivoimaisia digitaalilsia palveluita kuvataiteen sektorille Galleristeille, taiteilijoille, museoille, taidemessuille, taidevuokraamoille, huutokaupoille, taidekouluille, taidekilpailuille ARTEST on maailmanlaajuinen

Lisätiedot

Valtion taidemuseon kokoelmastrategia ja kokoelmapoliittinen ohjelma

Valtion taidemuseon kokoelmastrategia ja kokoelmapoliittinen ohjelma Valtion taidemuseon kokoelmastrategia ja kokoelmapoliittinen ohjelma Sisällysluettelo 1.Valtion taidemuseon kokoelma................................ 3 1.1 Kokoelman hallinta-, hoito- ja kartutusvastuun

Lisätiedot

HARALD HERLIN - OPPIMISKESKUS. Tulevaisuutta tehdään täällä

HARALD HERLIN - OPPIMISKESKUS. Tulevaisuutta tehdään täällä HARALD HERLIN - OPPIMISKESKUS Tulevaisuutta tehdään täällä Tervetuloa Harald Herlin - oppimiskeskukseen! Oppimiskeskus on osa Aalto-yliopistoa, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Opi

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2008

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2008 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2008 1 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 2. TOIMINTA-AJATUS... 4 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2008... 4 Taidemuseon perusnäyttely... 4 Taidemuseon näyttelyt...

Lisätiedot

Osapuolet 1. ( Taiteilija ), henkilö / y-tunnus: 2. ( Galleria ), y-tunnus:

Osapuolet 1. ( Taiteilija ), henkilö / y-tunnus: 2. ( Galleria ), y-tunnus: NÄYTTELYSOPIMUS Osapuolet 1. ( Taiteilija ), henkilö / y-tunnus: Yhteystiedot / yhteyshenkilö: 2. ( Galleria ), y-tunnus: Yhteystiedot / yhteyshenkilö: Osapuolet sopivat tällä asiakirjalla taideteosten

Lisätiedot

NELJÄ ELEMENTTIÄ TEHTÄVÄMATERIAALI

NELJÄ ELEMENTTIÄ TEHTÄVÄMATERIAALI NELJÄ ELEMENTTIÄ TEHTÄVÄMATERIAALI Tämä tehtävämateriaali on suunniteltu alakouluryhmien omatoimisen museokäynnin tueksi. Materiaaliin voi tutustua jo ennen museokäyntiä ja tehtävät voi tehdä joko museokäynnin

Lisätiedot

Taidenäyttely osallistumisen areenana. Anni Venäläinen Projektisuunnittelija Porin taidemuseo

Taidenäyttely osallistumisen areenana. Anni Venäläinen Projektisuunnittelija Porin taidemuseo Taidenäyttely osallistumisen areenana Anni Venäläinen Projektisuunnittelija Porin taidemuseo PORIN TAIDEMUSEON PEDAGOGINEN YKSIKKÖ FM Mirja Ramstedt-Salonen on toiminut Porin taidemuseon museolehtorina

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (7) 75 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan lausunto Belle Selene Xian valtuustoaloitteesta Kunnia suomalaisuudelle HEL 2013-003801 T 00 00 03 Päätös päätti antaa asiasta

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2014

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2014 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2014 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2013 2 2. TOIMINTA-AJATUS 3 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2013 3 3.1. Näyttelyt 3 3.2. Toiminta 4 Pedagoginen toiminta 4

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Kehitetään n toiminnallisia prosesseja, asiantuntemusta ja roolia tavalla, joka mahdollistaa ja tehostaa kuvataiteen, taidemuseotoiminnan ja kolmannen

Lisätiedot

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA IRTAIMEN OMAISUUDEN LUETTELOINTI- JA POISTO-OHJEET

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA IRTAIMEN OMAISUUDEN LUETTELOINTI- JA POISTO-OHJEET KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA IRTAIMEN OMAISUUDEN LUETTELOINTI- JA POISTO-OHJEET Nakkilan kunta Voimaantulo 7.6.2002 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä...2 2. Vastuuhenkilöt...2 3. Irtaimistoluettelo ja irtaimistokortti...3

Lisätiedot

Taide rakentamisen yhteydessä kokemuksia ja näkökulmia TAIDETTA SAIRAALOIHIN - SEMINAARI 23.1.2014

Taide rakentamisen yhteydessä kokemuksia ja näkökulmia TAIDETTA SAIRAALOIHIN - SEMINAARI 23.1.2014 Taide rakentamisen yhteydessä kokemuksia ja näkökulmia TAIDETTA SAIRAALOIHIN - SEMINAARI 23.1.2014 Ympäristötaiteen säätiö Perustettu 1990 OKM ja RAKLI Suomalaisen rakennetun ympäristön parantaminen edistämällä

Lisätiedot

Kulttuuriperintö ja metsätalous - kokemuksia ja käytäntöjä. Sami Oksa Ympäristöpäällikkö UPM Metsä

Kulttuuriperintö ja metsätalous - kokemuksia ja käytäntöjä. Sami Oksa Ympäristöpäällikkö UPM Metsä Kulttuuriperintö ja metsätalous - kokemuksia ja käytäntöjä Sami Oksa Ympäristöpäällikkö UPM Metsä UPM ja kulttuuriperintö UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiö perustettiin keväällä 2006. Säätiön omistuksessa ja

Lisätiedot

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA Saimaan kulttuurihistorialliset ja sisävesiliikenteen kokoelmat Etelä-Savon kulttuurihistorialliset kokoelmat Savonlinnan maakuntamuseo Teksti: Kirsi Liimatainen Kuvat: Mikko

Lisätiedot

26 Sara Hildénin taidemuseon talousarvion seurantaraportti Sara Hildénin taidemuseon näyttelyohjelman valmistelun nykytilanne

26 Sara Hildénin taidemuseon talousarvion seurantaraportti Sara Hildénin taidemuseon näyttelyohjelman valmistelun nykytilanne Tampere Pöytäkirja 5/2017 1 (8) Aika 29.08.2017, klo 16:20-17:57 Paikka Sara Hildénin taidemuseo Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Sara Hildénin taidemuseon

Lisätiedot

Miten taiteilija voi itse parantaa työllistymistään julkisen taiteen hankkeissa? Hanna Hannus, projektisuunnittelija

Miten taiteilija voi itse parantaa työllistymistään julkisen taiteen hankkeissa? Hanna Hannus, projektisuunnittelija Miten taiteilija voi itse parantaa työllistymistään julkisen taiteen hankkeissa? Hanna Hannus, projektisuunnittelija Sisältö Kuka julkista taidetta tilaa? Kuka siitä päättää? Miten voin parantaa mahdollisuuksiani?

Lisätiedot

KIRSIKODIN StRategINeN SuuNNItelma

KIRSIKODIN StRategINeN SuuNNItelma KIRSIKODIN strateginen suunnitelma 2018-2023 Kuvassa ylärivissä vasemmalta: Emma-Kaisa Komi Piia Vaarala Laura Nykänen Jukka-Pekka Levy Niina Kari Alarivissä vasemmalta: Kirsi Mikkonen Santtu Miettinen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) Taidemuseon johtokunta TMJ/2 19.09.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) Taidemuseon johtokunta TMJ/2 19.09.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 51 Kokoelmakeskus HEL 2014-011018 T 12 02 03 00 Päätös päätti esittää, että kaupunginmuseon ja taidemuseon yhteinen kokoelmakeskushanke toteutetaan. Johtokunta

Lisätiedot

Helsingin taidemuseon kokoelmapolitiikka 2012

Helsingin taidemuseon kokoelmapolitiikka 2012 Helsingin taidemuseon kokoelmapolitiikka 2012 Helsingin taidemuseon kokoelmapolitiikka Taidemuseon johtokunta 11.12.2012 Sisällys 1 Kokoelmapolitiikka eli kokoelmapoliittinen ohjelma... 5 2 Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Pooli 6 Koulutus, taide, korkeakulttuuri ja hyvinvointi*

Pooli 6 Koulutus, taide, korkeakulttuuri ja hyvinvointi* Koulutus, taide, korkeakulttuuri ja hyvinvointi* Poolissa mukana 16 toimijaa: Aaltoyliopisto Aboa Vetus & Ars Nova Designmuseo Helsingin yliopisto Hiekan taidemuseo Jyväskylän taidemuseo Jyväskylän yliopisto

Lisätiedot

VALTION TAIDETEOSTOIMIKUNNAN KILPAILUSÄÄNNÖT

VALTION TAIDETEOSTOIMIKUNNAN KILPAILUSÄÄNNÖT 4.11.2014 VALTION TAIDETEOSTOIMIKUNNAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 Kilpailun tarkoituksena on kullekin kilpailulle laaditun ohjelman mukaan aikaansaada luonnoksia, joiden pohjalta kilpailun päämääränä oleva teos

Lisätiedot

Kaikista kulttuuritukimuodoista on tiedot ja suuntaviivat ruotsin kielellä ositteessa www.goteborg.se/kulturstod

Kaikista kulttuuritukimuodoista on tiedot ja suuntaviivat ruotsin kielellä ositteessa www.goteborg.se/kulturstod KULTTUURITUKI Göteborgin kulttuurielämän pitää olla monipuolista ja korkealaatuista, sanoo Göteborgin kulttuurilautakunta. Tämän vuoksi taiteellisesti ja kulttuuripoliittisesti merkittäville toiminnoille

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2016

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2016 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2016 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2016 2 2. TOIMINTA-AJATUS 3 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2016 3 3.1. Näyttelyt 3 3.2. Toiminta 4 Pedagoginen toiminta 4

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Kuvataidetta ja visuaalista kulttuuria koskevan tiedon saavutettavuutta, saatavuutta ja välittämistä edistetään laadukkailla ja monipuolisilla museopedagogisilla

Lisätiedot

KANSALLIS GALLERIAN KOKOELMATOIMINTA

KANSALLIS GALLERIAN KOKOELMATOIMINTA KANSALLIS GALLERIAN KOKOELMATOIMINTA KG DNRO 1/400/2017 Tämä asiakirja korvaa vuonna 2011 valmistuneen asiakirjan Valtion taide museon kokoelmastrategia ja kokoelma poliittinen ohjelma, VTM dnro 3/500/2011.

Lisätiedot

PORTFOLIO Por+olion laa0misessa on hyvä huomioida seuraavia seikkoja

PORTFOLIO Por+olion laa0misessa on hyvä huomioida seuraavia seikkoja PORTFOLIO PORTFOLIO Por+olion laa0misessa on hyvä huomioida seuraavia seikkoja Por+olion sisältöä ja muotoa kanna>aa mie?ä ennen aloi>amista. Tavoi>eena on saada katsoja/ vastaano>ajan mielenkiinto pysähtymään

Lisätiedot

Lääketieteen lisensiaatti Herman Frithiof Anteli vain a j an testamenttaamia kokoelmia. kokoelmia hoitamaan asetettu. Valtuuskunnalle.

Lääketieteen lisensiaatti Herman Frithiof Anteli vain a j an testamenttaamia kokoelmia. kokoelmia hoitamaan asetettu. Valtuuskunnalle. 1907. - Edusk. Kirj. - H. F. Antellin kokoelmat. Suomen Eduskunnan kirjelmä sen kertomuksen johdosta, minkä lääketieteen lisensiaatti H. F. Anteli vainajan testamenttaamia kokoelmia hoitamaan asetettu

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2010

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2010 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2010 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2010 3 2. TOIMINTA-AJATUS 4 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2010 4 Taidemuseon perusnäyttely 4 Taidemuseon näyttelyt 4 Arkeologisen

Lisätiedot

1950 Kaarina Sillankorvantie 23a

1950 Kaarina Sillankorvantie 23a ANU TUOMI ANU VAISTO 1950 Kaarina Sillankorvantie 23a taidemaalari 21380 Aura www.anutuomi.fi 0449064950 Taidemaalariliiton jäsen Arte ry:n kunniajäsen Arten gallerioiden Joe s ja Titanik perustajajäsen

Lisätiedot

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA S A L O N T A I D E M U S E O V E T U R I T A L L I KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA RC 1.0 8.3.2010 TYÖRYHMÄ: Pirjo Juusela-Sarasmo Ulla Leino Jonni Saloluoma SISÄLLYS: 1. JOHDANTO 4 1.1 Museotoiminnan perusteet

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. Kososten Sukuseura ry:n SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. 2. Yhdistyksen tarkoituksena on: 1) ylläpitää yhteyttä Kososten suvun jäsenten

Lisätiedot

Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo

Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo Vastaa Salon aineellisen perinnön tallentamisesta, tutkimisesta ja näytteille asettamisesta. Perustehtävä Salon tuotanto- ja kulttuurihistorian säilyttäminen

Lisätiedot

Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita

Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita Tapiolan lukiossa Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita kursseja mielenkiintonsa mukaan vapaassa

Lisätiedot

v v Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmapolitiikka v

v v Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmapolitiikka v v v v Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmapolitiikka Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmapolitiikka v v v Sisältö 1. Toimintaa ohjaavat säädökset sekä kokoelmatoimintaa koskevat velvoitteet, ehdot

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta 6.3.2013, 8, liite 3 MARTTILAN KUNNANKIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA

Kulttuurilautakunta 6.3.2013, 8, liite 3 MARTTILAN KUNNANKIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA Kulttuurilautakunta 6.3.2013, 8, liite 3 MARTTILAN KUNNANKIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA Kulttuurilautakunta 6.3.2013, 8, liite 3 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 2 KIRJASTON TEHTÄVÄT JA ASIAKKAAT... 4 3 NYKYISET

Lisätiedot

Etkot & Jatkot. Rembrandtin siivellä

Etkot & Jatkot. Rembrandtin siivellä Etkot & Jatkot Rembrandtin siivellä Sisällys 1. Tervetuloa Sinebrychoffin taidemuseoon! 2. Taidetestaajat Sinebrychoffin taidemuseossa Etkot & Jatkot 3. Sinebrychoffin taidemuseo pähkinänkuoressa 4. Seuraa

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) KULTTUURITOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU KULTTUURILAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Toimiala

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 20.3.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 20.3.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Taidetoimijoiden ja taiteilijoiden yhteistyön kehittäminen sekä alueellisella että kansainvälisellä tasolla 2. Taidemuseon merkityksen kasvattaminen

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 27.3.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 27.3.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Alueen taidemuseoiden aseman vahvistaminen. Uudet taidemuseo- ja taidehankkeet luovat uutta ja tuovat muutoksia toimintakenttään. 2. Julkisen taiteen

Lisätiedot

Kuvataiteen aineopinnot (35 op) - ayukuv1800

Kuvataiteen aineopinnot (35 op) - ayukuv1800 Kuvataiteen aineopinnot (35 op) - ayukuv1800 Opintotyyppi Koulutusala Vastaava yliopisto HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa. aineopintoja ala Lapin yliopisto Taiteiden

Lisätiedot

KYSELY: Prosenttiperiaate Suomen suurimmissa kaupungeissa 2012

KYSELY: Prosenttiperiaate Suomen suurimmissa kaupungeissa 2012 KYSELY: Prosenttiperiaate Suomen suurimmissa kaupungssa 2012 Kysely kartoittaa julkisen taiteen hankintaa ja etenkin ns. prosenttiperiaatteen käyttöä Suomen suurimmissa kaupungssa. Kyselyn toteuttaa Kulttuuripoliittisen

Lisätiedot

Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa.

Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa. 1. pykälä Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa. 2. pykälä Seuran tarkoituksena on vaalia suvun perinteitä, kerätä suvusta

Lisätiedot

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2009

Raision museo Harkko Toimintakertomus 2009 Raision museo Harkko Toimintakertomus 2009 Sisällysluettelo 1. KATSAUS VUOTEEN 2009 3 2. TOIMINTA-AJATUS 4 3. NÄYTTELYT JA TOIMINTA VUONNA 2009 4 Taidemuseon perusnäyttely 4 Taidemuseon näyttelyt 4 Arkeologisen

Lisätiedot

On muitakin sanoja Taidetta Kansalliskirjastossa

On muitakin sanoja Taidetta Kansalliskirjastossa On muitakin sanoja Taidetta Kansalliskirjastossa Posted on 13.5.2009 by Taidemuseot ovat yleensä myös rakennustaiteellisesti kiinnostavia ja Helsingin yliopiston kirjasto on ollut ja on yhä myös taidemuseo.

Lisätiedot

Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2016 Toimintakertomus 2016 Naivistien Ystävät ry Puh. 050 3132207 (pj.) c/o Naivistit Iittalassa Hollajantie 2 14500 Iittala www.naivistienystavat.fi naivistienystavat@gmail.com rek 14.5.2012. No: 207.968.

Lisätiedot

Tervetuloa oppimaan Cygnaeuksen galleriaan!

Tervetuloa oppimaan Cygnaeuksen galleriaan! Tervetuloa oppimaan Cygnaeuksen galleriaan! Tervetuloa oppimaan Cygnaeuksen galleriaan! Ennakkotehtävä Cygnaeuksen gallerian taiteilijoista Cygnaeuksen galleriassa voi tutustua moneen Suomen taiteen merkittävään

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston museon taidekokoelmat. Yliopistotutkija Hanna Pirinen

Jyväskylän yliopiston museon taidekokoelmat. Yliopistotutkija Hanna Pirinen Jyväskylän yliopiston museon taidekokoelmat Yliopistotutkija Hanna Pirinen 24.5.2013 Yliopiston taidekokoelmat 1) Seminaarin taidekokoelma 2) Jyväskylän kasvatusopillisen korkeakoulun kokoelma (1934-1966)

Lisätiedot

Poliisin museotoimintaa ja tulkintoja lainsäädännöstä

Poliisin museotoimintaa ja tulkintoja lainsäädännöstä Poliisin museotoimintaa ja tulkintoja lainsäädännöstä Valtakunnalliset kuva-arkistopäivät Helsinki 21.11.2011 Tiina Tuulasvaara-Kaleva, tutkija, Poliisimuseo Mukailtu lainsäädäntöön liittyvin osin rikostarkastaja

Lisätiedot

Etkot & Jatkot. Art Pro

Etkot & Jatkot. Art Pro Etkot & Jatkot Art Pro Sisällys 1. Tervetuloa Kiasmaan 2. Taidetestaajien Kiasma-käynti 3. Etkot ja jatkot 4. Tutustu Kiasmaan 5. Yhteystiedot 1. Tervetuloa Kiasmaan Art Pro-käynnillä taidetestaajat tutustuvat

Lisätiedot