4 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan. Kuinka lapset muuttuvat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "4 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan. Kuinka lapset muuttuvat"

Transkriptio

1 4 / 2018 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Kuinka lapset muuttuvat

2 PÄIVI RANTA Projektikoordinaattori UKRAINA Köyhyydestään huolimatta rikkaita Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen. Koskaan ennen nämä sanat eivät ole koskettaneet sydäntäni niin syvältä kuin kuullessani ne Bulgariassa Ihtimanin slummin seurakunnassa. Siellä köyhyyden, monenlaisten vaivojen ja epävarmuuden keskellä elävien ihmisten luona nuo sanat saivat uuden kaikupohjan. Matkasin Jeesuksen aikaan ja näin, miten köyhät, sairaat ja hyljeksityt kerääntyivät hänen luokseen. He eivät torjuneet Jeesusta, vaan tarttuivat kiinni siihen toivoon, lohdutukseen ja elämään, mitä Hän heille tarjosi. Tapasin äitejä, jotka toivat pienokaisensa siunattaviksi. Kohtasin ihmisiä, jotka pyysivät rukousta sairauksien ja vaikeiden elämäntilanteidem puolesta. Kuulin tosielämän kertomuksia elämänmuutoksesta ja onnesta, joka ei riipu olosuhteista. Eräs niistä oli n. 35-vuotiaan miehen, joka auttoi kantamaan tuomamme äitiyspakkauksen veljentyttärensä kotiin. Rakastan käydä seurakunnassa, hän aloitti. Sitten hän kertoi itkien, miten oli elänyt pimeydessä, mutta kuinka Jumala oli tuonut hänet valoon ja kuinka kiitollinen ja onnellinen hän on siitä, että hän on saanut syntinsä anteeksi ja uuden elämän. Miehen olemuksessa, sanoissa ja kyynelissä ei ollut mitään teennäistä. Jeesus oli paljastanut tälle miehelle hänen syvimmän köyhyytensä sen että hän ei tuntenut Jumalaa. Hän oli saanut löytänyt aarteista kalleimman. Köyhyydestään huolimatta tuo mies on siksi hyvin rikas, ja siitä hänellä riittää annettavaksi toisillekin. Hänestä ja hänen kaltaisistaan on omissa slummiyhteisöissään tullut valon ja uuden elämän lähettejä. Ihtimanin slummin seurakunta kasvaa, ja rikollisuus on vähentynyt selvästi. Kaupungin johtokin on pannut muutoksen merkille ja luvannut kohentaa slummin oloja katuvaloilla. Valo voittaa pimeyden! Kiitos, että olette mukana levittämässä tätä valoa! Kaksi kaverusta Palijovon kylästä ja kuinka he yllättyivät kesäleirillä! Palijovo on ankea merenrantakylä Odessan alueella. Sen asukkaiden vaikeudet alkoivat, kun kalastus kiellettiin kansainvälisten normien vuoksi ja kalatehdas suljettiin. Suuri osa heistä jäi työttömiksi. Aloitimme tässä kylässä lasten ja nuorten evankelioinnin kolme vuotta sitten. Kokoontumispaikkana oli aluksi eräs koti, sitten saimme käyttöömme koululta luokkahuoneen. Kolmena kesänä olemme pitäneet lapsille koulun ohjelmaan kuuluvan kesäleirin ja kutsuneet lapsia ja nuoria myös muille leireillemme.

3 mä kaverukset sanattomiksi. He olivat ihmeissään ja supisivat ja naureskelivat keskenään. Leirillä oli joka päivä opetusta ja keskusteluja uskoon, Raamattuun ja Jumalaan liittyvistä kysymyksistä. Niiden tarkoituksena oli johtaa nuoret ajattelemaan omaa jumalasuhdettaan. Kun Artjom ja Vasja kuuntelivat tätä opetusta, he alkoivat silminnähden muuttua. He eivät enää häirinneet, ja heidän kasvoillaan oli pohtiva ilme. He alkoivat esittää ohjaajille kysymyksiä uskosta. Viimeisenä päivänä pojat, ilman häpeää tai epäröintiä, sanoivat haluavansa tulla uskoon ja rukoilivat rohkeasti muiden edessä. Tämän leirin jälkeen pidimme toisen samantapaisen Zorjanen kylässä. Yllätyimme, kun Artjom ja Vasja ilmestyivät paikalle! He kävelivät omasta kylästään jalkaisin yli viiden kilometrin matkan paahtavassa helteessä voidakseen olla mukana. Seuraavana päivänä Artjom ja Vasja toivat mukanaan kaverinsa, jonka nimi oli Sergei. Varmaan pojat olivat pitkän kävelymatkan aikana puhuneet keskenään ja vaihtaneet ajatuksia kuulemastaan ja kokemastaan. Kun Sergei tuli leirille, hän oli valmis tekemään oman ratkaisunsa ja hänkin halusi tulla uskoon! Tällä toisella leirillä Artjom Mission Possiblen tiimi Ukrainan Odessassa tekee säännöllistä lasten ja nuorten työtä useassa kylässä. Raamattu- ja toimintakerhot ja kristilliset kesäleirit saavuttavat satoja lapsia, ja puutteessa elävät perheet saavat avustusta. Vasja ja Artjom Lisäksi olemme pitäneet koulussa ylemmille luokille erilaisia valistusoppitunteja. Oppilaiden joukosta erottuivat nopeasti kaverukset Artjom ja Vasja. He häiritsivät tunteja ja huutelivat väliin kaikenlaisia kommentteja. Pojat tulivat yhdessä myös kesäleirille päämääränään selvästikin rikkoa kaikkia sen sääntöjä. Mutta raamattutunnit ja laulut, jollaisia he eivät olleet ennen kuulleet, saivat näja Vasja eivät enää olleet pelkkinä kuulijoina, vaan avustajina, jotka innokkaasti täyttivät kaikki heille annetut tehtävät. Ei ole ollut sattumaa, että aloitimme työn Palijovossa ja kylän koulussa. Se on ollut äärettömän tärkeää näille lapsille ja nuorille. Muutokset heidän elämässään rohkaisevat meitä valtavasti! Artjom leirillä kuuntelemassa opetusta

4 Kaikki alkoi siitä, kun Odessan tiimimme päätti käynnistää toiminnan lapsille kylässä, joka tunnetaan kelvottomasta tiestään. Apu ja evankeliumi tuotiin mutaista peltotietä pitkin ränsistyneelle mökille, jossa asui kolme sisarusta, heidän alkoholistiäitinsa ja isoäiti ja koko perheen elämä muuttui! "Kylä, johon ei pääse" Kertomus siitä, kuinka kolmen lapsen kotimökkiin tuli toivo ja ilo Peremozhnen 400 asukkaan kylä on vain kymmenen kilometrin päässä Odessasta, mutta käytännössä eristyksissä. Sitä kutsutaan kyläksi, johon ei pääse. Peltojen halki kulkeva mutainen ja kuoppainen tie on usein ajokelvoton. Jo 35 vuotta on ollut näin. Tämä on kuin saari, asukkaat sanovat. Tänne on turha kutsua palokuntaa, poliisia tai ambulanssia. Täällä on jopa kuollut ihmisiä, kun apu ei ole päässyt paikalle... Kiertotietä matka kaupungista kylään kestää yli kaksi tuntia! Haasteellisista olosuhteista huolimatta aloitimme Peremozhnessa runsas kaksi vuotta sitten lasten evankeliointityön ja perheiden avustuksen. Joka keskiviikko kolmen hengen tiimimme pitää kirjastotalolla lasten raamattukerhoa, jossa käy lasta. Kun järjestämme juhlia tai leirejä, mukana on kymmenkunta avustajaa. Monet perheet elävät suuressa puutteessa. Heillä ole varaa edes lasten vaatteisiin. Keräämme siksi seurakunnista vaatteita, ostamme tarvikkeita ja viemme niitä perheille. Kävimme Mishan, Maksimin ja Dianan kotona ensi kerran keskellä kylmää talvea. Mökissä ei ollut lämmitystä, ja meitä kohtasi siellä järkyttävä puute ja kurjuus. Isä oli kuollut, äiti Elena joi ja oli usein päiviäkin poissa juomatoverien kanssa. Lapsista huolehti 70-vuotias isoäiti. Aloimme käydä säännöllisesti tämän perheen luona. Veimme apua ja keskustelimme paljon. Isoäiti Vera tuli uskoon ja alkoi lukea meiltä saamaansa Uutta testamenttia. Yhdessä kanssamme hän rukoili miniänsä puolesta, että tämä lopettaisi juomisen, samoin kuin lastenlasten puolesta. Sisarukset kävivät säännöllisesti raamattukerhossamme. Mutta sitten tuli suru-uutinen: Isoäiti, lasten tuki ja turva, kuoli, ja he joutuivat lastenkotiin. Jatkoimme rukousta äidin puolesta - ja hänessä tapahtui ihmeellinen muutos: Hän lopetti juomisen ja alkoi käydä lasten luona lastenkodissa. Äiti sai viranomaisilta kolme kuukautta aikaa laittaa elämänsä kuntoon. Hän löysi työtä sikafarmilta kylän läheltä, kunnosti kotimökin ja asensi lämmityksen. Ja hän sai lapset takaisin! Nyt hän on ollut jo yli vuoden raittiina, hänellä on vakituinen työ ja hän huolehtii lapsistaan. Sisarukset pääsevät taas käymään raamattukerhossamme. Diana täytti äskettäin 11 vuotta, Misha on 10 ja Maksim 8. Äidin on vaikea yksinhuoltajana hankkia lapsille kaikkea, mitä he tarvitsevat. Jatkamme perheen auttamista iloisina muutoksesta, joka heidän elämässään on tapahtunut! Peremozhen kylän lapsia tiimimme kanssa.

5 Lapset Diana, Misha ja Maksim ovat muuttuneet erittäin paljon. Heistä on tullut iloisia, avoimia ja rauhallisia. Erityisesti muutos näkyy isoveljessä Mishassa. Ennen hän haastoi riitaa ja ajautui jatkuvasti tappeluihin isompien poikien kanssa ja sen jälkeen istui syrjässä itkemässä. Nyt hän käy aktiivisesti raamattukerhossa veljen ja siskon kanssa. Lapset rukoilevat vilpittömästi ja hartaasti Jumalaa, jolta he ovat jo saaneet suuren rukousvastauksen: äiti lopetti juomisen ja alkoi huolehtia lapsistaan.

6 Toista perässäni: Minä olen Jumalan lapsi! Minä en enää potki ja lyö! RUMEN IVANOV Osman on pieni poika Karnaren slummikylässä. Emme voineet olla huomaamatta, että ollessaan muiden lasten joukossa hän koko ajan jakeli nyrkin iskuja ympärilleen! Se oli ainoa tapa, jolla hän voi varmistaa itselleen paikan auringossa toisten keskellä. Onneksi kukaan ei ottanut vakavasti nelivuotiaan lyöntejä muuten hän olisi saanut takaisin! Epätavallista tässä muuten tavanomaisessa tapauksessa on se, kuinka lempeät ja totuudelliset sanat, huolenpito ja Jeesuksen nimen tunnustaminen voivat muuttaa slummin lapsen. Kun olimme Karnaressa koko viikon seurakuntarakennuksen remonttityössä, meillä oli joka päivä mahdollisuus osoittaa huomiota ja rakkautta lapsille ja jakaa heille kaikkea hyvää. Mutta heti aluksi meidän piti poistaa heistä paksu likakerros, että voisimme vaihtaa heille puhtaat vaatteet. Olimme tuoneet mukanamme vettä. Ei ole helppoa pestä lasta, joka ei ole kylpenyt moneen kuukauteen... Koko pesuoperaation ajan Osman huitoi pikku nyrkeillään vasemmalle ja oikealle. Lopulta kyykistyin hä- Köyhyys ei ole slummien lasten ja aikuisten ainoa ongelma. Heillä on vääristynyt kuva itsestään ja elämästä. Köyhyyttä voi lievittää aineellisilla asioilla mutta sisäisen ihmisen voi korjata vain rakkaudella ja totuudella. nen eteensä, otin häntä käsistä, katsoin suoraan silmiin ja aloin puhua: Sinä olet hyvä! Sinä rakastat toisia! Sinä et enää lyö ketään! Tuskinpa lapsi ymmärsi tästä paljoakaan. Mutta puhe sai hänet rauhoittumaan, ja käytin tämän hetken hyväkseni: Osman, toista perässäni: Minä olen hyvä! En halua satuttaa ketään! Olen Jumalan lapsi! Uskon Jeesukseen! Uskokaa tai älkää, kun Osman oli vaivalloisesti toistanut nämä sanat perässäni, hänestä tuli rauhallisempi ja kiltimpi. En sen jälkeen nähnyt hänen käyttävän nyrkkejään. Ehkä muutos ei ole vielä pysyvä. Mutta tiedän, että kun jatkamme työtä tässä kylässä, ja totuuden ja Jeesuksen nimen tunnustaminen voi muuttaa niin tämän lapsen kuin koko kylän! Osman

7 Sinä et ole hullu! IRINA GRIGOROVA Kun Karnaressa remontoitiin seurakuntarakennusta, minun tehtävänäni oli järjestää lapsille ohjelmaa ja huolehtia heistä. Huomasin, että muista syrjässä seisoi n. 10-vuotias pörröpäinen tyttö, joka oli hontelo ja pitempi kuin muut. Hänen nimensä oli Hristina. Menin hänen luokseen kutsuakseni hänet mukaan ja halasin häntä. Älä halaa häntä, hän on hullu! toiset huudahtivat heti. Hän voi tulla yhtäkkiä noin vain ja tönäistä tai huitaista muita! Lapset olivat alkaneet karttaa Hristinaa. Katsoin tyttöä, joka seisoi siinä apeana. Minä olen tällainen - hullu, hänen olemuksensa tuntui sanovan. Halasin häntä uudestaan. Se ei ole totta! sanoin. Seuraavan kerran, kun joku sanoo sillä tavalla, sano yksinkertaisesti: En minä ole hullu! Hristina ei vastannut mitään, mutta hänen kasvoilleen nousi hymy. Seuraavan kerran, kun tulimme kylään, hän juoksi suoraan luokseni halaamaan minua. Perheessä on kuusi lasta, ja siellä ollessani äiti oli raskaana ja seitsemännen vauvan syntymä lähellä. Koko perhe asui yhden huoneen mökissä. Hristinalla on kaksi pikkuveljeä. He ovat pörröisiä ja likaisia. Viisivuotias Isus ei osaa puhua. Hän ei aiemmin kuullutkaan, mutta sitten hänen puolestaan rukoiltiin täällä, ja nyt hän on alkanut kuulla, äiti sanoi. Toisen veljen nimi on Emanuil. Isoveli Petko hoitaa häntä ja Isusta eikä siksi käy koulua. Näillä lapsilla ja perheillä on paljon ulkoista puutetta ja ongelmia, mutta monet ovat myös sisäisesti särkyneitä. On ihmeellistä, kuinka vähän tarvitaan tällaisen lapsen rohkaisemiseksi ja hänen käytöksensä muuttamiseksi! Äitiyspakkausohjelmamme Bulgarian koordinaatori Irina, ja edessä oikealla Hristina, joka on myös kannen kuvassa.

8 Lähettäjä: Mission Possible ry, PL 120, Vantaa Tämä on kauhein asunto, minkä olen nähnyt! Ljuba Epontshintsheva, Mission Possiblen työn johtaja Siperian Krasnojarskissa, huolehtii monista kriisitilanteessa olevista nuorista äideistä. Yksi heistä on Polina. Hän jäi ennen lapsen syntymää oman onnensa nojaan, kun lapsen isä jätti hänet. Hänellä ei ollut ketään sukulaista, johon turvautua. Synnytyssairaalassa Polinalla oli päivä aikaa päättää, antaisiko hän vastasyntyneen poikansa suoraan adoptoitavaksi. Laitokselta soitet- Ljuballe ja kutsuttiin hänet puhumaan onnettoman äidin kanssa. Tein äitiyspakkauksen valmiiksi uskoen ja luottaen, että voin antaa sen Polinalle, Ljuba kertoo. Sitten menin sairaalaan tapaamaan häntä, rukoillen, että hän pitäisi vauvansa. Kun Ljuba lupasi Polinalle, että hänestä ja lapsesta pidettäisiin huolta, nuori äiti päätti pitää vauvan! Mutta kun Ljuba näki Polinan asunnon, hän järkyttyi: En voi sanoin kuvata sitä asumusta! Aivan hirveä! Asunto oli liian huonokuntoinen remontoitavaksi. Parissa päivässä Ljuba onnistui löytämään äidille ja vauvalle siistin asunnon sekä tuen vuokraa varten! Polina oli tapahtumien käänteistä ihmeissään. Hän kertoi, että oli sairaalassa maatessaan ja asioita miettiessään rukoillut apua Jumalalta. Vastaus ylitti hänen odotuksensa. Juuri tällä tavalla haluamme koskettaa toivottomassa tilanteessa olevien äitien ja lasten elämää! Venäjälle emme voi lähettää vaatteita, vaan keräämme äitiyspakkausten sisällön paikan päältä. Mutta voit osallistua lähettämällä varoja, jotka tekevät äitien ja lasten auttamisen mahdolliseksi. Tilitiedot löytyvät alta. Lämmin kiitos sinulle! TUKI-ILMOITUKSET APUSI ON TÄRKEÄ! RAKENNUSKONEVUOKRAAMO Laitteet remontointiin ja pihatöihin. Toimipisteet Helsingissä ja Vantaalla. p Mission Possible ry, PL 120, Vantaa / info@mp.org / Tilaukset, osoiteasiat: tilaus@mp.org Äitiyspakkausohjelma ja Suomen yhteydet: Päivi Ranta puh , pp@mp.org Mission Possible Finland ja Pienimmän parhaaksi TUKITILIT (viitenumerot oikealla) Nordea FI Danske Bank FI OP FI Tunnus Kirjoita viestikenttään viitenumero. Ilman viitettä tuleva lahjoitus käytetään suurimpaan tarpeeseen. VIITENUMEROT: TUKIPUHELIN: 9030 Suurin tarve (10 e) 4080 Bulgaria (20 e) 7773 Äitiyspakkaukset 5018 Albania 1070 Venäjä 2040 Ukraina Vapaehtoinen vuosikertamaksu 10 Valtakunnallinen keräyslupa , RA/2016/378, asti (ei Ahvenanmaa). Lisätiedot:

3 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan. Uusi soppakeittiö!

3 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan. Uusi soppakeittiö! 3 / 2018 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Uusi soppakeittiö! RUMEN IVANOV Bulgarian Mission Possiblen johtaja Muutos on alkanut! Kun kävimme Karnaren slummikylässä ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten,

Lisätiedot

Yksi meistä Autettavat voivat sanoa jokaisesta työntekijästämme: Hän on yksi meistä. Lue lisää sisäsivuilta!

Yksi meistä Autettavat voivat sanoa jokaisesta työntekijästämme: Hän on yksi meistä. Lue lisää sisäsivuilta! KESÄ / HEINÄ 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Yksi meistä Autettavat voivat sanoa jokaisesta työntekijästämme: Hän on yksi meistä. Lue lisää sisäsivuilta! IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Missä hän on tänään? 4 / Tapaat tässä numerossa lapsia ja vanhempia muutamia vuosia sen jälkeen, kun he saivat meiltä apua.

Missä hän on tänään? 4 / Tapaat tässä numerossa lapsia ja vanhempia muutamia vuosia sen jälkeen, kun he saivat meiltä apua. 4 / 2019 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Missä hän on tänään? Tapaat tässä numerossa lapsia ja vanhempia muutamia vuosia sen jälkeen, kun he saivat meiltä apua. IGNAT IVANOV, Toiminnanjohtaja - Selfie

Lisätiedot

Ruusulaakson lapset 3 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan

Ruusulaakson lapset 3 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan 3 / 2019 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Ruusulaakson lapset Ruusulaakso on yksi Bulgarian turistikohteista mutta tällä alueella asuu myös rutiköyhiä ihmisiä. Tapaat tässä numerossa siellä asuvia perheitä

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

Hyvää ja rauhallista joulua!

Hyvää ja rauhallista joulua! 6 / 2017 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Hyvää ja rauhallista joulua! Lämmin kiitos teille kuluneesta vuodesta Mission Possiblen tiimeiltä ja kaikkien lasten ja perheiden puolesta,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Rikas mies, köyhä mies

Nettiraamattu lapsille. Rikas mies, köyhä mies Nettiraamattu lapsille Rikas mies, köyhä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär.

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VÄLIKOHTAUS MATKALLA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui - Kapernaumissa b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

1 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Ulos kopista!

1 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Ulos kopista! 1 / 2018 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Ulos kopista! Lena eli sairautensa vuoksi eristyksissä niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Eräänä päivänä turvakotimme johtaja koputti asuinhuoneen

Lisätiedot

Rikas mies, köyhä mies

Rikas mies, köyhä mies Nettiraamattu lapsille Rikas mies, köyhä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Maahanmuuttajien kokemuksia perhevalmennuksesta ja sen tarpeesta Kävitkö perhevalmennuksessa?

Lisätiedot

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa HELMI / MAALIS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa Tässä lehdessä myös yhteenveto työmme tuloksista v. 2012. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Minä... kaiken tämän keskellä... 2 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille

Minä... kaiken tämän keskellä... 2 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille 2 / 2017 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Minä... kaiken tämän keskellä... Dima ja hänen äitinsä pääsivät turvakotiimme juuri kun heiltä oli mennyt kaikki toivo. Lue heidän tarinansa

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Äitiyspakkaukset avaavat uusille perheille oven seurakuntaan.

Äitiyspakkaukset avaavat uusille perheille oven seurakuntaan. 5 / 2018 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Äitiyspakkaukset avaavat uusille perheille oven seurakuntaan. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Esimerkin voima Kuluneena parina vuotena nuoret ovat olleet erityisen

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 15/

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 15/ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SADANPÄÄMIEHEN USKO 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Meille jo tutussa Jeesuksen kotikaupungissa, Kapernaumissa b) Kertomuksessa

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunta vaikeuksissa

Nettiraamattu lapsille. Seurakunta vaikeuksissa Nettiraamattu lapsille Seurakunta vaikeuksissa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

PAPERITTOMAT -Passiopolku

PAPERITTOMAT -Passiopolku PAPERITTOMAT -Passiopolku P a s s i o p o l k u E t a p p i 1 Taistelu perheen puolesta Kotona Nigeriassa oli pelkkää köyhyyttä. Rahaa ei aina ollut ruokaan, saati kouluun. Asuimme koko perhe samassa majassa.

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 JOULU 2013 - TAMMI 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Maan alimpiin paikkoihin Jouluevankeliumi Efesolaiskirjeen

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE Sanasto ja lämmittely Perhe-alias YKSIN ISOÄITI ERONNUT RASKAANA SINKKU ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupungin lähellä. Jeriko on Juudeassa oleva kaupunki

Lisätiedot

Ksenia Pietarilainen -keppinuket

Ksenia Pietarilainen -keppinuket Ksenia Pietarilainen -keppinuket - Leikkaa hahmot ja lavasteet irti. - Liimaa hahmon peilikuvat yhteen pohjapaloistaan. - Taita hahmot pystyyn siten, että valkoinen pala jää pöytää vasten. - Liimaa hahmo

Lisätiedot

Jeesus, suuri Opettaja

Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa ELO/SYYS 2011 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Haluan tietää. Apu ja opetus muslimialueilla johtavat kokonaisia perheitä uskoon ja mullistavat kylien elämää. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Kleopas, muukalainen me toivoimme

Kleopas, muukalainen me toivoimme Luukas 24 : 13-35 16 18 : Mutta heidän silmänsä olivat pimitetyt, niin etteivät he tunteneet häntä. Ja hän sanoi heille: "Mistä te siinä kävellessänne puhutte keskenänne?" Niin he seisahtuivat murheellisina

Lisätiedot

Umpikujasta ulos LOKA-MARRAS 2015. Apua ja evankeliumia kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille ja perheille

Umpikujasta ulos LOKA-MARRAS 2015. Apua ja evankeliumia kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille ja perheille LOKA-MARRAS 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Umpikujasta ulos Apua ja evankeliumia kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille ja perheille IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa HELMI-MAALIS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mission Possiblen vanhan logon piikkilanka-aita on nyt auki. Maissa, jotka 40 vuotta sitten olivat suljettuja, voi tänä päivänä toimia

Lisätiedot

Erilainen perhe 1 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan

Erilainen perhe 1 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan 1 / 2019 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Erilainen perhe Tutustu slummikylässä asuvaan Paveliin ja Minkaan, jotka tekevät kaiken voitavansa antaakseen lapsilleen hyvän elämän ja ohjatakseen heidät

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

HELMI-MAALIS Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Millaisesta elämästä olet pelastanut lapsia?

HELMI-MAALIS Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Millaisesta elämästä olet pelastanut lapsia? HELMI-MAALIS 2016 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Millaisesta elämästä olet pelastanut lapsia? IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Tämänkertaisen pääkirjoituksen on kirjoittanut Andrei

Lisätiedot

Kuningas Daavid (2. osa)

Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for

Lisätiedot

1 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Ensimmäiset äidit romanikylissä saivat äitiyspakkauksen!

1 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Ensimmäiset äidit romanikylissä saivat äitiyspakkauksen! 1 / 2017 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Ensimmäiset äidit romanikylissä saivat äitiyspakkauksen! IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Vauvoja ja nuorukaisia Mitä yhteistä on vastasyntyneellä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa)

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible for

Lisätiedot

Tervetuloa, uusi elämä!

Tervetuloa, uusi elämä! 2 / 2018 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Tervetuloa, uusi elämä! ALBERT DOKTER Mission Possiblen Alankomaiden organisaation toiminnanjohtaja Äitienpäivä: Toivon, että äiti alkaisi

Lisätiedot

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo.

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo. 1 Jeesus sanoi juutalaisille:»totisesti, totisesti: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Mitä Isä tekee, sitä tekee myös Poika. Isä rakastaa Poikaa ja näyttää

Lisätiedot

JOULU TAMMI Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Valo tuli. Tyttö Rozinon kylästä. Kuva: Linsey Curro

JOULU TAMMI Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Valo tuli. Tyttö Rozinon kylästä. Kuva: Linsey Curro JOULU 2016 - TAMMI 2017 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Valo tuli. Tyttö Rozinon kylästä. Kuva: Linsey Curro IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Kansa, joka asui pimeydessä, näki suuren

Lisätiedot

Hei taas! 5 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille

Hei taas! 5 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille 5 / 2017 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Hei taas! Kaverukset Sergi, Melio ja Selman ovat Albanian keskuksemme kristillisen päiväkerhon kasvatteja. He ovat nyt ensimmäisellä luokalla

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Joosua johtaa kansaa

Nettiraamattu lapsille. Joosua johtaa kansaa Nettiraamattu lapsille Joosua johtaa kansaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje syksy 2016 25.11.2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kiitos teille kaikille tuesta ja esirukouksista Viipurin turvakodin toiminnan puolesta! Teidän avullanne lapsen elämä muuttuu

Lisätiedot

HUHTI-TOUKO 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Ukraina murroksen keskellä

HUHTI-TOUKO 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Ukraina murroksen keskellä HUHTI-TOUKO 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Ukraina murroksen keskellä PÄÄKIRJOITUS IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Rukoile Ukrainan puolesta!

Lisätiedot

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Ensin Pietari selostaa Jerusalemissa oleville veljille, että armo

Lisätiedot

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Kapernaumissa, synagoogassa

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan 1. syyskuuta Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Ps. 63:2 Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan kiihkeästi Jumalan

Lisätiedot

Meitä odotetaan! Apua, evankeliumia ja iloa koteihin, joissa vallitsee puute ja toivottomuus LOKA / MARRAS 2016

Meitä odotetaan! Apua, evankeliumia ja iloa koteihin, joissa vallitsee puute ja toivottomuus LOKA / MARRAS 2016 LOKA / MARRAS 2016 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Meitä odotetaan! Apua, evankeliumia ja iloa koteihin, joissa vallitsee puute ja toivottomuus IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Kuinka

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

JEESUS PARANTAA SOKEAN

JEESUS PARANTAA SOKEAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PARANTAA SOKEAN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Siiloan lammikko oli Jerusalemissa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus Missio Välitämme pelastuksen evankeliumia Jumalan armosta sanoin ja teoin. Visio Seurakuntamme on armon ja rauhan yhteisö, joka tuo ajallista

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2011

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Kuningas Daavid (2. osa)

Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 21/60 www.m1914.org Bible for Children, PO

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible for Children,

Lisätiedot

Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet

Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Oikeus (laki sanoo, että saa tehdä jotakin) Suomen uusi perustuslaki tuli voimaan 1.3.2000. Perustuslaki on tärkeä laki. Perustuslaki kertoo, mitä ihmiset saavat

Lisätiedot

Palijovon kylä Ukrainassa: Toivottomia perheitä ja heitteilläolevia lapsia hajalle ammutun tien takana

Palijovon kylä Ukrainassa: Toivottomia perheitä ja heitteilläolevia lapsia hajalle ammutun tien takana KESÄ / HEINÄ 2016 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Palijovon kylä Ukrainassa: Toivottomia perheitä ja heitteilläolevia lapsia hajalle ammutun tien takana Gena käy innokkaasti pyhäkoulua,

Lisätiedot

Jakkara ja neljä jalkaa

Jakkara ja neljä jalkaa Jakkara ja neljä jalkaa Sanna Piirainen 1 Tunti 1 Jakkaran rakentamisen perusteet Eli mitä ihmettä varten pitäisi tulla uskoon 2 Mitähän se Jumala oikein hommaa? Jakkaran rakentamisen perusteet voi löytää

Lisätiedot

JEESUS JA TURKULAINEN NAINEN. Jaakko Kujala Urban Light

JEESUS JA TURKULAINEN NAINEN. Jaakko Kujala Urban Light JEESUS JA TURKULAINEN NAINEN Jaakko Kujala Urban Light 17.3.2016 JOH. 4:3-30 (OMA KÄÄNNÖS ) Jeesus lähti Jyväskylästä ja oli taas menossa Ahvenanmaalle. Hänen oli kuljettava Turun kautta. Niin hän saapui

Lisätiedot

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Nettiraamattu lapsille Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Joosua johtaa kansaa

Nettiraamattu. lapsille. Joosua johtaa kansaa Nettiraamattu lapsille Joosua johtaa kansaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän.

Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän. ELO - SYYS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän. Sasha ja Masha, pikku ystävykset Jekaterinburgin turvakodissa IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Vainoajan tie saarnaajaksi

Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Ensimmäinen

Nettiraamattu. lapsille. Ensimmäinen Nettiraamattu lapsille Ensimmäinen pääsiäinen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 49/52 MARIA MAGDALEENA SAA NÄHDÄ JEESUKSEN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 49/52 MARIA MAGDALEENA SAA NÄHDÄ JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MARIA MAGDALEENA SAA NÄHDÄ JEESUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Yhä ollaan Jeesuksen tyhjällä haudalla. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Seksuaalisuus SISÄLTÖ Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Lapsen kysymykset Lapsen häiritty seksuaalisuus Suojele lasta ja nuorta

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Kaksi lasta aidan takana

Kaksi lasta aidan takana ELO-SYYS 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Kaksi lasta aidan takana Veli ja sisko alkoholistiperheestä ukrainalaisessa syrjäkylässä joutuivat etsimään ruokaa ja tavaroita kaatopaikalta.

Lisätiedot

Etsimässä ja pelastamassa sitä, mikä on kadonnut.

Etsimässä ja pelastamassa sitä, mikä on kadonnut. HUHTI / TOUKO 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Etsimässä ja pelastamassa sitä, mikä on kadonnut. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Työstä Venäjällä eilen, tänään ja huomenna Osta

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Onnellinen loppu. Äidit, jotka tulevat turvakeskuksiimme, ovat todellisessa hädässä. Ja kaikki löytävät todellisen avun. 2 / 2019

Onnellinen loppu. Äidit, jotka tulevat turvakeskuksiimme, ovat todellisessa hädässä. Ja kaikki löytävät todellisen avun. 2 / 2019 2 / 2019 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Onnellinen loppu Äidit, jotka tulevat turvakeskuksiimme, ovat todellisessa hädässä. Ja kaikki löytävät todellisen avun. ALBERT DOKTER Hollannin Mission Possiblen

Lisätiedot

Sergei Radonezilainen -keppinukke

Sergei Radonezilainen -keppinukke Sergei Radonezilainen -keppinukke - Leikkaa hahmot ja lavasteet irti - Liimaa hahmon peilikuvat yhteen pohjapaloistaan (katso mallia ruhtinashahmosta). - Taita hahmot pystyyn siten, että valkoinen pala

Lisätiedot

Rakkauden Katekismus TYTÖILLE.

Rakkauden Katekismus TYTÖILLE. Rakkauden Katekismus TYTÖILLE. Hinta Smk. 1; 50. ALKULAUSE. Teille hyvät tytöt omistetaan tämä pieni käsikirja rakkauden tulkitsemisessa. Olkoon teissä monessa kätketty välinpitämättömyys sille ihmeelliselle

Lisätiedot