SPAIRIS EKA / 2009 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SPAIRIS EKA / 2009 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI"

Transkriptio

1 SPAIRIS EKA / 2009 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

2 Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Esan Essee 4 Seuran jäsenmaksut 5 Ajatuksia peruskursseilta 6 Espanjasta kuuluu kummia 8 Salien siivous 11 Ammattilaiset - kevät Practise Night DJ:t 13 Salivuorot 14 Bussi vie taas kisoihin 16 Luokkanousuja th Berlin Open kuulumisia 17 Kilpailutuloksia 18 Rock n Roll Formaatioryhmä 20 Seurakilpailut Lapsiluokkainfoa liitosta 21 3rd Tampere Winter Dance Festival 22 Tanssivat junnut eivät istu viltissä! 24 Yhteystietoja 25 Tapahtumakalenteri 26 Mediatiedot: Lehden tiedot Julkaisupäivä: Sivumäärä: 28 Painosmäärä: 700 Painopaikka: Ropposet Seuraava lehti ilmestyy Julkaisija: Tanssiseura Spiral ry Postiosoite: PL 827, Tampere Käyntiosoite: Rautatienkatu 21 A, Tampere Puhelin: Sähköposti: spiral@tanssiseuraspiral.fi Internet: fi Jäsenmaksutili: Pankkitili:

3 3 / 28 Pääkirjoitus On tammikuun alku ja viime talviin verrattuna parhaillaan on poikkeuksellisen kylmä ajanjakso. Joulukiireet ovat jälleen takanapäin ja uuden vuoden tuomat mielenkiintoiset haasteet edessä. Winter Dance Festival puolestaan takaa, että tammikuusta tulee toivottavasti monelle seuralaisellemme kiireinen, mutta antoisa kuukausi huipputanssin merkeissä. Tämänkertaisesta Spairiksesta tuli tuhti tietopaketti. Lämmin kiitos kaikille juttuja kirjoittaneille. Erityiskiitos Timolle, joka lukumäärällisesti oli ylivoimainen juttujen kirjoittaja. Tällä kertaa Spairiksen kokoaminen oli helppoa, kun materiaalia oli runsaasti käsillä. Sivumäärällisestikin tämä Spairis on paria edeltäjäänsä tuhdimpi. Kevätjakso Spiralissa näyttää taas täyteläiseltä ja monipuoliselta, kun tarkastellaan harjoitusryhmiä, ammattilaisia sekä oheisohjelmaa. Lukujärjestyksestä on helppo löytää itselleen sopivia ryhmiä, joiden myötä on mahdollista kehittää itseään ja pariaan kohti parempia suorituksia niin harjoituksissa kuin kilpailuissakin. On mukavaa myös huomata, että lapsiharrastajat seurassamme ovat lisääntyneet. Tämä tarkoittaa sitä, että seurastamme löytyy tanssijoita jokaisesta ikäluokasta. Osaltaan lapsiharrastajien määrän ovat vaikuttaneet innostuneet valmentajat. Omasta puolesta haluan toivottaa kaikille antoisaa talvea ja kevättä tanssin ja mukavien ihmisten parissa. Nähdään seuraavan kerran Winter Dancen pyörteissä! --- Tuomo PS. Alla kuva viime vuoden Winter Dancen johtoryhmän kokouksesta!

4 4 / 28 Esan Essee Suurempiin Saappaisiin Seuramme pitkäaikaisen puheenjohtajan Outi Paavolan siirryttyä Suomen Tanssiurheiluliiton hallitukseen kuluvan vuoden alusta alkaen on allekirjoittaneen miellyttäväksi tehtäväksi langennut lausua nöyrimmät kiitokset Outille kaikesta tässä roolissa seuran hyväksi suoritetusta työstä menneinä vuosina. Ottaessani vastaan tämän toimen Outin jälkeen tunnen hyvin uusien saappaiden suuruuden. Katson kuitenkin luottaen vuoteen 2009 koska seuran uusi hallitus tarjoaa sopivan sekoituksen nuoruuden innokkuutta ja kokemuksen mukanaan tuomaa asiantuntemusta ja kaiken pohjanahan on tietysti aktiivinen ja positiivisen mielenlaadun omaava jäsenistömme. Hallituksen jäsenten yhteystiedot ovat toisaalla tässä lehdessä ja jäsenistön suorat yhteydenotot toiminnan tehostamiseksi ovat ehdottoman tervetulleita. Kauden alussa siis tammikuun loppupuolella järjestämme taas jo perinteiseksi muodostuneen Tampere Winter Dance Festival:in, johon odotamme yli 2000 kilpailijaa ja joka tällä kertaa myös televisioidaan keväällä esitettäviksi useiksi erillisiksi ohjelmiksi. Erityisen ilahduttavaa on ollut havaita ennakkoilmoittautuneiden ulkomaisten tanssiseurojen määrän huomattava lisääntyminen, joka osaltaan viestii tapahtuman kansainvälisen tunnettuuden merkittävästä kasvusta lajin parissa. Jotta tapahtuma saadaan taas menestyksekkäästi toteutetuksi, haluaisin rohkaista kaikkia jäseniämme ilmoittautumaan ryhmiensä vetäjille vapaaehtoisina erilaisiin työtehtäviin, kaikille löytyy mielekästä tehtävää ja mielenkiintoinen mahdollisuus kurkistaa suuren kansainvälisen tanssitapahtuman kulissien taakse. Kesän kynnyksellä - kesäkuussa siis - järjestämme Tampereella erään suurehkon urheilutapahtuman yhteydessä toisenkin huomattavan Tanssiurheilutapahtuman, joten kisajärjestelyiden suhteen on odotettavissa tavallista aktiivisempi vuosi. Kaikki toimintamme ei kuitenkaan pyöri ainoastaan mitalien metsästyksen ympärillä vaan myös erilaisten harrastuspohjaisten ryhmien määrä toiminnassamme on huomattava. Haluan lopuksi toivottaa kaikki uudet ja vanhat jäsenet tervetulleiksi Spiral: in toimintaan ja uskon, että yhteistyöllä saamme aikaan miellyttävän ja antoisan kevätkauden Esa Vinkkejä peruskurssilaiselle: Tunneilla lähdetään liikkeelle aina lihasten alkulämmittelyllä, joten varaathan mukaasi lämmittelyyn soveltuvat varusteet. Rento vaatetus soveltuu muutenkin tanssiharjoituksiin. Tanssikengiksi käyvät mitkä tahansa ohutpohjaiset kengät, jotka eivät jätä jälkiä salin lattiaan. Sekä miehillä että naisilla voi olla matalapohjaiset tossut, kunhan pohja tuntuu mukavalta lattiaa vasten. Kumipohja saattaa olla liian nihkeä, mikä voi pahimmillaan rasittaa polvia. Kokeilemalla oppii.

5 Seuran jäsenmaksut 5 / 28 Tässä muistutuksena vanhoille ja tiedotuksena uusille jäsenille seuran jäsenmaksukäytäntö. SEURAN JÄSENTEN MAKSUT Vuotuinen jäsenmaksu peritään yhdessä erässä kalenterivuosittain ja on pakollinen kaikille seuran jäsenille riippumatta siitä käyttääkö seuran tarjoamia harjoittelumah dollisuuksia vai ei. Seuran jäsenet kuuluvat Tanssiurheiluliittoon, saavat liiton lehden (Tanssiurheilija) sekä seuralehden (Spairis) ja ovat oikeutettuja osallistumaan liiton järjestämiin tanssikilpailuihin. Harjoitusmaksu peritään sekä kevät-, että syyskaudelta erikseen ja on pakollinen kaikille seuran vuoroilla/ryhmissä harjoitteleville jäsenille lukuun ottamatta hallituksen toimihenkilöitä ja valmentajia. Harjoitusmaksu oikeuttaa osallistumaan seuran omien amatöörivalmentajien vetämiin harjoitusryhmiin oman taitotason mukaisesti, sekä käyttämään seuran saleja aina kun tilaa löytyy. Ryhmävalmennusmaksu peritään seuran järjestämiin, ulkopuolisten ammattivalmentajien pitämiin vakio- ja latinalaistanssin sekä rokin ryhmiin osallistuvilta. Kausittainen maksu on pakollinen kaikille ryhmiin osallistuville - myös valmentajille ja toimihenkilöille. Perhealennus Samaan ruokakuntaan kuuluvista vain perheen kolme vanhinta maksaa jäsen- ja harjoitusmaksun, muut maksavat pelkän jäsenmaksun. SEURAAN KUULUMATTOMILTA PERITTÄVÄT MAKSUT Henkilöiltä, jotka eivät ole maksaneet seuran harjoitusmaksua (koskee siis myös vain seuran jäsenmaksun maksaneita henkilöitä), peritään salin käyttömaksuna 5 euroa/pari/päivä. Seuraa edustamattomilta pareilta (parin edustusseura ei ole liiton parikortistossa Spiral ry) peritään ammattilaisryhmävalmennuksesta 5 euroa/ryhmä/henkilö. Yksityistuntien matkakuluina peritään jokaisesta yksityistunnista 15 euroa/pari. Kevään 2009 jäsen- ja harjoitusmaksut: Jäsenmaksu Harjoitusmaksu alle 16-vuotiailta Harjoitusmaksu yli 16-vuotiailta Harjoitusmaksu yli 19v AB luokkalaisilta Ammattilaisryhmämaksu, vakiot Ammattilaisryhmämaksu, lattarit Bailatino 20 euroa/kalenterivuosi 50 euroa/kausi 70 euroa/kausi 70 euroa/kausi 15 euroa/kausi 15 euroa/kausi 30 euroa/kausi Jäsenmaksujen eräpäivä vanhoille jäsenille on 20.1 ja uusille jäsenille Maksut tulee maksaa eräpäivään mennessä seuran tilille: NORDEA Käytä maksaessasi laskussasi näkyvää henkilökohtaista, kausittain vaihtuvaa viitenumeroa!

6 6 / 28 Ajatuksia peruskursseilta - parihaastattelua Perjantaina seuramme uudet parit pääsivät jälleen esittelemään taitojaan leikkimielisessä kilpailussa. Katselmuksen aikana tunnelma nousi kattoon ja virallisten osuuksien jälkeen jatkettiin pikkujoulutunnelmissa. Valmentajia kyykytettiin, seuralaisia nöyryytettiin humoristisella tavalla ja tietenkin tanssittiin yhdessä. Pikkujoulutohinoiden ohella pääsin jututtamaan Jyrkiä ja Katariinaa, jotka aloittivat tanssin seurassamme tänä syksynä. Juttelimme tanssin aloittamisesta ja mitä erilaisia tunteita syksy on herättänyt. Jyrki ja Katariina päätyivät Spiraliin ja kilpatanssin pariin tuttunsa kautta. He eivät olisi uskoneet ikinä tanssivansa kyseisen lajin parissa, mutta ovat viihtyneet ja yllättyneet positiivisesti. Ennakkoluulot omien tanssikykyjensä puolesta on voitettu ja ensimmäinen katselmuskin on hienosti takanapäin. Uusia haasteita tuo tammikuussa alkava peruskurssi 2. Mieleenpainuvin asia tänä syksynä parille on ollut quickstep-kappale Ibiza swing, jolla pk1 on usein aloittanut viikonloppunsa. Kuitenkin syksyn kohokohdaksi nousee molempien mielestä katselmus. Jyrki ja Katariina jakoivat eriäviä mielipiteitä katselmuksen tavoitteita kohtaan. Katariina toivoi että he eivät olisi viimeisiä. Jopa pieni toivo finaalipaikasta käväisi mielessä. Jyrki toivoi kykenevänsä tanssimaan kaikki tanssit läpi, rytmiin ja kaatumatta. Kaikin puolin pari ylitti omat odotuksensa hienolla tanssilla. Molempien mielestä oli hauska päästä näkemään, kuinka kilpailussa käy ja kuinka parit ovat kehittyneet verrattuna toisiinsa. Pari oli yksimielisen tyytyväinen omaan katselmukseensa, etenkin kokonaisuutena. Aina jotain parannettavaa totta kai löytyy, Jyrki myöntää että olisi voinut katsella vähemmän lattiaan. Valmentajille pari lähettää seuraavanlaisia terveisiä. Katariina kiteyttää terveiset hyvin sanoihin: Valmennus oli asiallista, mutta huumorintajuista. Ei olisi voinut parempaa toivoa. Jyrki toivoo tasapuolisuuden vuoksi näkevänsä myös tyttöjen tanssivan joskus yksin. Ahkera aloitteleva parimme harjoittelee jo 3-4 kertaa viikossa 1-2 tuntia kerrallaan. Jyrki treenaa mieluiten musiikkiin, koska saa musiikin avulla oikean tunnelman ja pääsee kunnolla tanssimaan. Katariina pitää huolen parin teknisestä harjoittelusta ja myöntää parin harjoittelevan myös mm. jiven perusaskelta vierekkäin peilin edessä. Juttutuokiomme päättyy sanoihin: räiskyvä, kotoisa ja haastava, joilla pari kuvailee seuraamme. --- PK2:sen Sami ja Mari ovat tanssineet nyt melkein vuoden. Pari halusi yhteisen harrastuksen ja koska sulkapallo ei toiminut, päätti pari suunnata tanssin pariin. Sami on jo pikkupoikana ollut koulussa esitanssijana ja saanut tanssillisuudestaan paljon kehuja. Harrastusta tanssista ei kuitenkaan koskaan tullut, vaikka siitä kovasti tykkääkin. Ei siis mikään ihme, että Sami lähti avoimin ja innokkain mielin Marin seuraksi katselmusta seuraamaan. (Mari oli surffaillut netissä ja Spiralin onneksi meidän katselmus oli ensimmäisenä.) Omasta mielestään pari reenaa liian vähän, vain kaksi kertaa viikossa. Molemmat ovat tosin hyvin urheilullisia ja muiden harrastusten kautta peruskunto pysyy hyvänä. Tärkeimpinä harrastuksina tanssin lisäksi Mari mainitsee jalkapallon ja Sami lumilautailun sekä puntilla käymisen. Kuluneen syksyn treenaamisesta molempia jäi harmittamaan kun eivät päässeet kaikille valmennustunneille. Haastattelussa lupaavat, että ensi vuonna eivät jätä tunteja Jyrki ja Katariina

7 7 / 28 Kuinka se sitten alkoi? Jokaisella meillä on oma tarinamme tanssin aloituksesta. Simolla ja Mariannalla aloittamiseen liittyi vahvasti omien poikien tanssiharrastus. Marianna raottaa verhoa aikaan, jolloin he seurasivat poikiensa kisoja. Lattian ulkopuolelta oli vaikea ymmärtää, minkä perusteella tuomarit arvioivat pareja, koska tanssista ei ollut omia kokemuksia.. Niinpä pariskunta lähti hakemaan vastauksia oman tanssinsa kautta. Sami ja Mari väliin ja mahdollisesti satsaavat tanssiin myös yksäreiden kautta. Sami oli myös löytänyt heille oman treenisalin Nokialta, joten arkiiltojen harjoittelu lisääntyy varmasti! Katselmukseen pari tuli yksinkertaisesti vain pitämään hauskaa. Vaikka välillä Sami kävikin rimalla, tavoitteessa eli hauskan pidossa onnistuttiin. Fiilis nyt jälkeenpäin on aivan mahtava! Ei me odotettu kolmossijaa! Palautteen kanssa Sami ja Mari eivät kitsastele. Pari pitää valmennusta hyvänä ja eritoten katselmusta edeltävät reenit ovat loistavia. Pari kiittää seuraa katselmusten järjestämisestä. He haluavat tilaisuuden näyttää katselijoille, tuomareille ja etenkin valkuille ettei heitä turhaan valmenneta. Valmentajille lähtevät terveiset saavat kuitenkin hieman apean fiiliksen haastattelutilanteeseen Kiitos teille valmentajat, olette olleet aivan mahtavia! Meitä harmittaa kun te (Sami ja Mirelle) ette jatka kanssamme e-luokkaan. Me kiinnyttiin teihin. Ehkä yksäreillä sitten tavataan. Spiralia Sami ja Mari kuvasivat seuraavasti: Rento, iloinen saa hymyn huulille. Tänne on hyvä tulla! Spiral on meidän seura! --- Siirrymme Simon ja Mariannan kanssa muistelemaan heidän tanssihistoriaansa. Simo ja Marianna pohtivat yhdessä lämpöisesti, milloin ne ensiaskeleet tuli otettua. Yksissä tuumin he päätyvät syksyyn Tämä e-luokkalainen parimme on aloittanut kisauransa uudelleen tänä syksynä. Parilla on sunnuntaina edessä vielä vuoden viimeinen kisa, johon he ottivat alkulämpöä katselmuksen ohessa järjestetyssä leikkimielisessä e-luokan kilpailussa. Syksy on tuonut Luukkosille uusia haasteita e-ryhmässä ja kisalattialla. Päällimmäisenä Mariannan mieleen on jäänyt sanonta: Vaikeuksien kautta voittoon. Simo puolestaan lyhykäisyydessään on saanut syksyltä vähän loskaa ja lunta. Simoa ja Mariannaa näkee salilla harjoittelemassa noin 3-4 kertaa viikossa aina noin reilun tunnin kerrallaan. Syksyn he ovat valmentautuneet Timon ja Marjan e- ryhmässä. Valmentajilleen he haluavat lähettää seuraavanlaisia terveisiä: Kiitos pitkähköstä jaksamisesta ja erityisopeista/-opastuksesta ongelmakohdissa. Paljon on vielä opittavaa ja kehitettävää. Kiitos Timo ja Marja. Lopuksi kiusaan vielä paria kyselemällä kolmea sanaa jotka kuvaisivat rakasta seuraamme parhaiten. Humoristiselta ja sanavalmiilta parilta vastaukseksi tulee pienen pohdinnan jälkeen kierteinen-kehittynyt, tutkittavissaoleva-mielenkiintoinen ja mukavamonisäikeinen. Mukavaa alkavaa kevättä kaikille. Lämmin kiitos haastatteluun osallistuneille. Mirelle ja Julia Simo ja Marianna

8 8 / 28 Espanjasta kuuluu kummia... Ihan vaan leikillään ryhmän hallitus ulkomaan kisoissa, eli Piraalin Uunot Epsanjassa (Lupi & Timppa) vaimoineen (Mirelle & Marja) Tanssikisat ulkomailla , raportti P latja D Ario Dance Festivalista Espanjasta Tanssijan näkökulma Ulkona 28 lämmintä ja aurinko paistaa. Auton ilmastointi helpottaa tilannetta mutta hiki nousee pintaan. Ei näy opasteen opastetta. Liikenneympyrä, toinen, kolmas. tossa se on, pakko olla. Piha on täynnä autoja, suurin osa parkkeerattu tavalla, että mää jätän tän tähän. Olemme saapuneet Espanjan Platja d Aron Dance festivaaleille. Todellisuus on hieman erilainen kuin kuvissa mutta täällä sitä ollaan. Lähempänä näkyy kisaväkeä (ei voi erehtyä), toiset menossa ja toiset tulossa. Osa karsinnoista on siis käyty ja ilmeet ovat sen mukaiset. Ovella seisoo paikallinen karpaasi puku päällä ja aurinkolasit päässä. Sanaakaan ei ymmärretä puolin eikä toisin mutta sisälle päästään kuitenkin. Kuuma ja kostea kuvastaa aika hyvin koko tunnelmaa. Lattia on vaan tuon kokoinen ja pareja tanssii NOIN paljon samaan aikaan. Tästä ei voi selvitä. Katsomot vaan tuon kokoiset. Ei pöytäpaikkoja, on ainoastaan muutama rivi kuppipenkkejä ja sitten sekalainen joukko muovisia puutarhatuoleja. Tosta otetaan meille paikat makso mitä makso. Tänään on vuorossa vakiot. Pukuloisto on häikäisevä ja parien taso vielä tässä vaiheessa vaihteleva. Kuulutus kuuluu mutta mitään ei oikein ymmärrä ja taas on lattia täynnä pareja. Tanssin taso alkaa nousta ja on finaalin vuoro, kai. Aikataulusta ei oikein ole varmuutta ja kuulutus on espanjaksi, joten kattellaan. Ai toi 81 pääsi finaaliin. Mitkä niiden nimet on. Käsiohjelmasta ei saa apuja, koska kyseisen luokan pariesittely päättyy pariin 76. Vierestä löytyy onneksi tietoa ja parin nimi selviää. Noita mä ainakin seuraan, ne tanssi niin hienosti semissä ja videokamera päälle. Voi vitsi että ne tanssii hyvin. Tuliskohan ne Suomeen kisaamaan Seuraava päivänä homma on jo tuttua. Sama karpaasi seisoo jälleen ovella, Hola ja sisään vaan. Tänään on lattareiden vuoro. Tason pitäisi olla ennalta vielä kovempi kuin eilen. Kuuma on, mutta nyt onkin puvuissa vähemmän kangasta Lattialla on kova vauhti päällä ja tanssi huokuu energiaa. Ai niitä lattareita tanssitaan tollain, mutta eihän tollakaan ollut polvi suorana tossa spotissa. Karsinnat takana ja päivä huipentuu finaaleihin. Taso on aivan huikea. Tässä vaiheessa kisaa käydään Russia vastaan muu maailma. Videokameralle riittää töitä. Kuulutuksista ei vieläkään saa selvää, mutta siihen on jo totuttu ja omatoimisuus palkitaan. Pudonneet kisailijat jäävät katsomaan ja kannustamaan kun isot pojat ja tässä kohtaa on mainittava että myös tytötkin.. tanssii. Tunnelma on aivan mahtava. Kyllä se on hienoa kun sen osaa. Kisat ovat ohi. Nälkä on aivan hirmuinen, joten kamera kantoon ja pizzalle. Kyllä se oli sitten mahtavaa tanssia. Upea kokemus. Miltähän se tuntuis itse kisata täällä? Kyllähän sitä joskus täytyy kokeilla, mutta ensin mä kyllä treenaan sen spotin kuntoon. Sami --- Tanssikisat ulkomailla , raportti P latja D Ario Dance Festivalista Espanjasta Valmentajan näkökulma Do diin, seikkailu Ryanairilla on takana ja Espanjan sijasta päädyttiin Ranskaan, maa josta tulee patonkia ja lirua punaviiniä eikä ihmiset osaa mitään sivistynyttä kieltä! Onneksi bussi vie Espanjaan, maahan jonka kieltä puhutaan äidinkielenä Euroopan lisäksi ainakin Afrikan ja Etelä-Amerikan mantereilla, toisin kuin tuon em. patonkimaan kieltä, eipä siis muistella baskeripäisiä Eiffeltornin tuijottajia. Pikku seikkailun jälkeen olemme pikku lomakohteessamme, tyystin espanjalaisessa, muutama ihminen puhuu englantia mutta espanjan oppii äkkiä; una servesa por favor. Pari päivää kierrellään kylällä ja sitten vuoriston läpi Andorraan, Mirelle ajaa paljon paremmin takapenkiltä kuin meikä kuskin

9 9 / 28...el reporte de la Carrera i P latja D Ario á la Samuelo y Timotheus paikalta. Ajais ite hitaasti jos pelkää korkeita paikkoja, kahvilla ja vessassa käytiin hiukka alle kolmessa kilsassa kun lämpöä oli plus viis, ottaen huomioon että lähtiessä lämpö oli +28 eli shortsit jalassa ja t-paita päällä. Andorrassa palvelu oli hyvää vaikkei yhteistä kieltä löytynytkään, tosi ystävällisiä ihmisiä vaikka puhuvatkin em. vastenmielisen patonkimaan kieltä. Hyvällä yhteisymmärryksellä saimme eväät ja muutenkin asiamme hoidettua, suomen, espanjan, em. patonkimaan ja naurettavan kuningatarkunnan (englanti) sekoituksella söimme ja joimme jotain millä vatsa täyttyi ja mieli parani. Pari päivää vielä ja sitten asiaan, kisat alkaa! Sääli että tohtori pisti lepuulle toistaiseksi ettei pääse ite lattialle mutta onhan valmennettavat mukana, sääli ettei ne tanssi näissä kisoissa, vielä. Vakiokisa oli hieno, Luca oli vedossa ja voitti kisan, kyllä Italot osaa vaikka tanssis Slovenian väreissä. Erityisesti jäi mieleen wienerin jäynä, ja pari muuta jäynää, eli ihan perus italosettiä. Sääli että Novikov jäi kolmanneksi, parin vuoden takainen nuorten maailmanmestari oli vedossa täälläkin, mutta kakkonenkin oli itänaapurista, Venäjä oli vakioissa(kin) vedossa, as usual. Finaalin taso oli kaiken kaikkiaan hyvää tasoa, melkein kuin Winterissä, toivottavasti Luca saadaan Tampereellekin. Espanjan oma pari jäi finaalin kutoseksi, Italia vei finaalissa pari sijaa (5 ja 6), Tsekki oli 4., Venäjälle himmeimmät mitalit ja kuten sanottu Luca vei Sloveniaan voiton, listan kovin pari otti omansa. Senioritkin tanssivat vakioita lauantaina, semissä meno oli jo tosi tyylikästä koska paikalla oli Euroopan hyviä senioritanssijoita, finaalista voi jo sanoa hyvä. Juniori- ja nuorisoluokissa taso oli Suomeen verrattuna tasaisen hyvä, ranskalaiset, unkarilaiset, italialaiset, venäläiset ja baltit antoivat paikallisille, jotka myös olivat tasokkaita, hyvän vastuksen. Meillä kapea kärki voisi pärjätä neljännesfinaaliin, mutta Suomen massalle kyyti olisi kylmää, yritystä ja asennetta puuttuu. Sunnuntaina senkut humppasivat lattarit, finaali oli hyvätasoinen kiitos espanjalaisten ja saksalaisten. Vähän jäi järjestyksestä eriävä mielipide, mutta pääasia että paikalliset sai kolmoisvoiton edes senkkulattareissa. Sunnuntaina päästin sitten itse asiaan, toiselle kierrokselle ilmestyi kissa kentälle; Elizaveta Divak. Ensimmäistä kertaa naistanssija keräsi kaiken huomiomme, sama kyllä kävi EMlattarikisan kameramiehillekin. Imrekov on loistava miestanssija mutta kun käsissä on

10 10 / 28...raportti jatkuu... Elizavetan tyyppinen nainen niin kokonaisuus on täydellinen, heti ekan kierroksen jälkeen marssin parin perässä ulos ja vein Winterin esitteen käteen selittäen englanniksi että hyppää kissa UK:n jälkeen Ryanairiin ja lennä Pirkkalaan, kisapaikka on ihan kentän vieressä. Neito hymyili kauniisti ja lupasi I ll think about it, eikä ne perhanat ole vieläkään ilmoittautuneet, just tsekkasin. Kisahan päättyi niin että iloinen velikulta nimeltä Karpov vei Imreltä ja kissalta voiton yhdellä sijalukupisteellä, Karpov tanssi loistavan kisan Venäjän entisen ykköstytön Maria Tzaptashvillin kanssa, sama lady joka teki aikanaan Kuznetsovin kanssa MMkisassa Pietarissa rumbaan parin tahdin pystyspagaatin ja tekee vieläkin jiven spinin pystyspagaatin kautta. Kamppailu huipentui soolotansseihin joissa Karpov sähläsi cha chan:n alun totaalisesti, hymyili hurmaavasti tuomareille ja yleisölle osoittaen että oma vika ja veti hienon suorituksen voittaen tanssin.. Imrekov vastasi soolopasolla vaihtamalla lennosta kakkospaukun entistäkin vaikeampaan (Elizaveta solmussa), ottaen sillä voiton. Kisassa nähtiin hyvää perustanssia yhdistettynä em. loistavien voimistelijoiden (Maria & Elizaveta) pikku trikkeihin. Marjan nuoret suosikit Unkarista tanssivat finaaliin ja heistä kuulemme varmasti jatkossakin, kaverin katse oli silkkaa terästä toisin kuin entisen unkarilaisen (italialaisen) Maailmanmestarin katse Winterissä, joka oli tyynen keltainen kun hän tajusi ettei voi voittaa kisaa kun tanssivat tanskalaiset olivat paikalla. Lattarikisan finaali oli kaikkiaan mahtava, vaikka kaksi LOISTAVAA itänaapurin paria jäikin ulos, enhän diggaa venäläisiä vaikka ne onkin ihan sikahyviä. unkarilaiset päätyivät kutosiksi, isäntämaan pari vitoseksi, Italia otti himmeimmän mitalin ja itänaapurimme olivat neljänsiä, kakkosia ja ykkösiä. Kaiken kaikkiaan tusinan parhaan joukossa niin vakioissa kuin lattareissakin venäläiset ja italialaiset antavat kylmä kyytiä muille, heitä on karkeasti ottaen ¾ parhaista. Sloveniasta löytyy tasoa mutta me muut taaperretaan aika kaukana perästä, tarttiskohan tehrä jotain. vaikka reenata.. Kisathan sitten päättyivät ja mentiin sinne pitsalle, tässä on oletettavasti kuva kun sain pitsan (vihdoinkin ruokaa). Maanantai vielä hanuiltiin Platjassa ja tiistai-aamuna Gironan kentälle, jossa oli ihan hernerokkasumu! Kone ei voinut laskeutua, kahden tunnin (turhan) harkinnan jälkeen meidät pakattiin busseihin ja meidät vietiin, EI VOI OLLA TOTTA, mutta sinne missä baskeripäät paistaa patonkia ja polkee hikisillä varpailla lirua viiniä. Tällä kertaa maasta löytyi yksi hyvä puoli; siellä oli lämmin, mutta mikään ei taaskaan toiminut ja olimme jollain peräkylän (samalla kun tulomatkalla) lentokentällä kaksi tuntia liian kauan turvatarkastuksessa ja myöhästyimme Saksassa jatkolennolta ja sehän onkin sitten jo oma Amaizing Racensa. Saksasta jäi mieleen että yksi Euroopan suurimmista lentokentistä (Frankfurt Ammain) on tosi selkeä, tultiin sieltä Tukholman kautta kotiin. Hieno reissu ottaen huomioon että matkamme Saksan kautta Espanjaan ja takaisin sai kaksi TOSI ikävää mutkaa, patonkimaa mennen tullen ja nuuskamaa paluumatkalla. Mutta silti sanoisin että; SUOSITTELEN. Tanssimatkailu avartaa käsityksiä. Timppa Tulokset kertoivat mitä finalistit joutuivat antamaan sijoituksestaan tässä elämäni ekassa tiukassa kisassa; ykkösen ja kakkosen ero yksi sijalukupiste, kolmosen ja nelosen ero yksi sijalukupiste, vitosen ja kutosen eroa saman verran. Toivotaan että finaalista edes ykkönen ja kakkonen nähdään Winterissä, taas vois kuolla sen jälkeen tyytyväisenä pois. Näitä tanssijoita ei voi vain nähdä, ne pitää kokea. Lopputuloksena nuoret

11 Salien siivous - TÄRKEÄÄ!!! 11 / 28 Olemme jälleen uuden kauden kynnyksellä, ja nyt päätin kirjoittaa tämän siivousjutun uusiksi. Lähes joka toinen viikko kuulee salilla (ja näkee) kuinka paljon siellä on villakoiria, eikö täällä siivota jne. Jossain radioohjelmassa vitsailtiin kuinka villakoirista tulee lemmikkejä kun niille antaa nimet, suurella osalla seuramme jäsenistä on salien kunnosta päätellen kennel. Ikävä kyllä osalla on myös astma, osalla allergia ja osaa vaan ottaa pattiin se epäsiisteys mikä tiloissa välillä vallitsee. Välillä joku haluaa että palkataan ulkopuolinen siivousliike, olenpa kuullut kommentteja että eikö jäsenmaksu kata siivousta; vastaus on että ei kata alkuunkaan. Siivousliikkeiden palkkiot ovat sitä luokkaa että tuplaamalla harjoitusmaksun saisimme viikossa kahdesti kahden tunnin siivouksen, eikä siitä ole mitään iloa tilojen siistinä pitämisen kannalta. Lisäksi kokemuksesta voin sanoa että omalla porukallamme saamme tilat pidettyä paljon paremmassa kunnossa pienellä vaivannäöllä. Mikäli ette halua siivota omalla vuorollanne kysykää junnuiltamme haluavatko he korvausta vastaan hoitaa siivousvuoronne, treeniraha on tarpeen nuorille lupauksillemme. Siivousvuorot on jaettu painottaen kilpaileville vakio/ lattaripareille, rokkareilla, argentiinalaisen tangon sekä aloittelijoiden ryhmille on pari vuoroa kaudessa. Yhden viikon siivousrypistys puolessa vuodessa ei luulisi olevan ylivoimaista, mikäli on niin kannattaa kysyä haluaisiko joku junnuista treenirahaa hoitamalla siivouksen korvausta vastaan. Seuran ylin päättävä elin, syyskokous, on päättänyt että siivous hoidetaan talkoilla. Merkatkaa vuorolistaan tilakohtaisesti siivoukset, pysymme siten kärryillä että tilat tulevat siivottua. Huolehtikaa myös että siivoatte vuorollanne, ja jos jonkun vuoron jälkeen on siivotonta niin muistuttakaa jokainen homman laiminlyönnistä. Vuoroja saa vaihtaa keskenään mielin määrin, pääasia on että joka viikko tilat tulee siivottua kokonaisuudessan. Mikäli siivousvälineitä, roskapusseja tms. puuttuu niin sanokaa Raunolle (Bärn) tai Timpalle, kyllä ne jossain vaiheessa ehtivät/ muistavat niitä hankkia. Toivottavasti jokainen ottaa nyt itseään niskasta kiinni ja hoitaa osansa siivouksesta, saleilla on ilo treenata kun siellä on puhdasta. Välillä hävettää päästää vuokralaisia esim. viikonlopun leirille, josta laskutamme hyvän vuokran, mutta saleissa räksyttävät villakoirat ja roskikset valuvat lattialle. Monesti olen siivonnut salit ennen myymäni vuoron alkua että kehtaan päästää vuokralaiset salille. Siivousohje: Jokainen listassa mainittu kohde pitää siivota viikon aikana vähintään kahdesti, siivousvälineet löytyvät miesten pukuhuoneen etuosasta. Kohteet: * WC:t, miesten ja naisten * Pukuhuoneet; miesten ja naisten * Aula * Harjoitussalit; tanssi, jumppa ja baletti * Roskisten tyhjennys kaikista em. tiloista, mielellään joka toinen päivä * Roskat viedään kiinteistön takana olevan parkkipaikan takaosassa oleville jätepuristimille, pahvit omaansa ja sekajäte omaansa * Imureita on kaksi kappaletta, toinen aulassa ja toinen tanssisalin sivussa olevassa pukuhuoneessa * Löytötavaroille on laatikko tanssisalin pukuhuoneessa, tarkasta löytyykö kadottamasi tavara sieltä. Heitämme lunastamattomat löytötavarat roskiin kauden päätteeksi. --- Timppa

12 12 / 28 Ammattilaiset keväällä 2009 Päivä Valmentaja A-C ryhmä Aika to 8.1 Aleksi Seppänen Vakiot 19:00 to 15.1 Marko ja Kaisa Lattarit 19:00 la 17.1 Markku Siltala ma 26.1 Sanna Hento (Practise peruttu) Lattarit 19:00 to 29.1 Elina Katainen Vakiot 19:00 to 5.2 Marko ja Kaisa Lattarit 19:00 to 19.2 Elina Katainen Vakiot 19:00 la 14.2 Markku Siltala to 26.2 Aleksi Seppänen Vakiot 19:00 la 28.2 Sanna Hento Lattarit 17:00 to 5.3 Elina Katainen Vakiot 19:00 to 12.3 Marko ja Kaisa Lattarit 19:00 la 21.3 Markku Siltala to 26.3 Aleksi Seppänen Valiot 19:00 la 28.3 Sanna Hento Lattarit 17:00 to 2.4 Elina Katainen Vakiot 19:00 la 11.4 Sanna Hento Lattarit 17:00 to 16.4 Aleksi Seppänen Vakiot 19:00 la 18.4 Markku Siltala to 23.4 Marko ja Kaisa Lattarit 19:00 to 30.4 Elina Katainen Vakiot 19:00 la 2.5 Sanna Hento Lattarit 17:00 to 7.5 Aleksi Seppänen Vakiot 19:00 la 16.5 Markku Siltala to 21.5 Marko ja Kaisa Lattarit to 28.5 Elina Katainen Vakiot 19:00 to 4.6 Aleksi Seppänen Vakiot 19:00 la 6.6 Markku Siltala la 4.7 Markku Siltala Ammattilaisryhmät ovat ensisijaisesti suunnattu A-B luokan tanssijoille, niille voi osallistua myös C-luokassa kilpailevat parit. Yksityistunnit nähtävissä netissä ja salin ilmoitustaululla. Yksityistuntivaraukset ovat sitovia, ellet pääse varaamallesi tunnille myy se eteenpäin. Seura laskuttaa varatut tunnit ao. tanssiparilta. Ammattilaisvalmentajien yhteyshenkilöt: Sanna Hento Timo Mäenpää timppa.simppa@elisanet.fi Aleksi Seppänen Timo Mäenpää timppa.simppa@elisanet.fi Markku Siltala Petra Mursu petra_m8@hotmail.com Elina Katainen elina.katainen@kolumbus.fi Marko Malmberg marko.malmberg@iki.fi Kaisa Huunonen kaisa.huunonen@mediamaisteri.com

13 Practise Night DJ:t kevät Marko ja Kaisa ohjattu Latin 14.1 Sami ja Mirelle Lund Vakiot 19.1 Timppa ja Marja ohjattu Vakiot 21.1 Lassi ja Sanni Lattarit 26.1 Practise peruutettu, ammattilaistunnit klo 15-20: Tuoppi ja Nadja Vakiot 2.2 Timppa ja Marja ohjattu Vakiot 4.2 Julia Lattarit 9.2 Marko ja Kaisa ohjattu Latin 11.2 Jarmo ja Heidi Vakiot 16.2 Timppa ja Marja ohjattu Vakiot 18.2 Kalle ja Tuija Lattarit 23.2 Marko ja Kaisa ohjattu Latin 25.2 Lauri ja Mia Vakiot 2.3 Timppa ja Marja ohjattu Vakiot 4.3 Juha ja Pirjo Lattarit 9.3 Marko ja Kaisa ohjattu Latin 11.3 Arto ja Lempi Vakiot 16.3 Timppa ja Marja ohjattu Vakiot 18.3 Kyösti ja Tarja Lattarit 23.3 Marko ja Kaisa ohjattu Latin 25.3 Mikko ja Kepa Vakiot 30.3 Timppa ja Marja ohjattu Vakiot 1.4 Tero ja Maria Lattarit 6.4 Marko ja Kaisa ohjattu Latin 8.4 Tomi ja Eveliina Vakiot 13.4 Timppa ja Marja ohjattu Vakiot 15.4 Santra ja Piia Lattarit 20.4 Marko ja Kaisa ohjattu Latin 22.4 Jussi ja Linda Vakiot 27.4 Timppa ja Marja ohjattu Vakiot 29.4 Kari ja Terhi Lattarit 4.5 Marko ja Kaisa ohjattu Latin 6.5 Riku ja Tiina Vakiot 11.5 Timppa ja Marja ohjattu Vakiot 13.5 Simo ja Marianna Lattarit 18.5 Marko ja Kaisa ohjattu Latin 20.5 Antti ja Elisa Vakiot 25.5 Timppa ja Marja ohjattu Vakiot 27.5 Kalle ja Saara Lattarit 1.6 Marko ja Kaisa ohjattu Latin 3.6 Ari ja Terhi Vakiot 13 / 28 Ohjattu practise vedetään kulloisenkin teeman mukaan. Practise DJ huolehtii levyjen soittamisesta ja eräjakojen tekemisestä, ellet pääse vuorollesi niin vaihda vuorosi toisen parin kanssa. Practise on kilpailunomainen harjoitus jossa tanssitaan ja käyttäydytään kuin kilpailutilanteessa, valvojalla (DJ) on velvollisuus poistaa harjoitusta häiritsevä pari salista.

14 14 / 28 Spiralin ohjatut vuorot keväällä 2009 Maanantai 18:00-19:00 VL Jumppasali Junnut /Peetu & Satu 19:00-20:00 VL Tanssisali Practise ohj. /M&K / T&M 19:00-20:00 Rock Jumppasali Junnut 20:00-21:30 Arg tango Jumppasali Arg tango 3 20:30-22:00 Rock Tanssisali Aik kilp Tiistai 17:00-18:00 VL Jumppasali Junnut /Mikko & Petra 18:00-19:00 VL Tanssisali D-C luokat /Elina 19:00-20:00 VL Tanssisali Aik PK 1 /Timo & Jenni / Sami & Mirelle 20:00-21:00 VL Tanssisali Aik E-ryhmä /Timppa & Marja Keskiviikko 17:00-18:00 Rock Tanssisali Lasten alkeet /Aleksi, Outi & muut 18:00-19:00 Rock Jumppasali Junnut jatko /Heidi, Tiina & Juuso 19:00-20:30 VL Tanssisali Practise /DJ 19:00-20:30 Arg tango Jumppasali Arg tango 1 /Pertti & Maija 20:30-22:00 Arg tango Jumppasali Arg tango 2 /Pertti & Maija Torstai 18:00-19:00 VL Jumppasali Junnut /Peetu & Satu 19:00-20:00 VL Tanssisali A-C luokat /Ammattilainen 19:00-20:00 VL Tanssisali E-Teho /Timppa & Marja Perjantai 18:00-19:30 VL Tanssisali Aik PK 2 /Timppa, Tuoppi & Julia Sunnuntai 14:00-16:00 Rock Kissanmaa Kilpailevat /Outi & Harrit 14:30-16:00 VL Tanssisali Aik PK 2 /Timppa & Marja 16:00-17:30 VL Tanssisali Aik E-ryhmä /Timppa & Marja 17:30-19:00 VL Tanssisali Aik PK 1 /Timo & Jenni / Sami & Mirelle 16:00-17:00 VL Jumppasali Junnut jatko /Mia & Lempi 17:30-18:30 VL Jumppasali Junnualkeet /Anne Rantanen E-ryhmän extra valmennukset torstaisin 12.2 Jumppasali 19.3 Tanssisali 9.4 Jumppasali 14.5 Tanssisali 11.6 Tanssisali 25.6 Tanssisali Tarkista vuorot netistä, muutoksia saattaa tulla kauden aikanakin!

15 Salin muut vuorot keväällä 2009 Maanantai 15:30-16:30 Jumppasali Liikkuva iltapäivä 16:00-20:30 Balettisali Balettikoulu J Hakanen 17:00-18:00 Jumppasali HNV Tiistai 10:00-11:30 Jumppasali HNV 16:00-20:00 Balettisali Balettikoulu J Hakanen Keskiviikko 16:00-20:30 Balettisali Balettikoulu J Hakanen Torstai 16:00-20:30 Balettisali Balettikoulu J Hakanen 20:00-21:00 Jumppasali HNV Perjantai 16:00-20:00 Balettisali Balettikoulu J Hakanen Lauantai :30 Balettisali Balettikoulu J Hakanen 13:30-15:00 Jumppasali HNV 15 / 28 Merkittyjen vuorojen lisäksi salit ovat jäsenien käytettävissä aina kun ne eivät ole varattuina. Salivuorolistan näet päivitettynä nettisivuillamme fi -> Seuran salit -> Salivuorot taulukkona. Muutokset näkyvät netissä ja/ tai seuran ilmoitustaululla. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan seuran ilmoitustaululla ja ajantasaiset salivuorot löytyvät aina ensimmäisenä seuran nettisivuilta.

16 16 / 28 Bussi vie taas kisoihin! Olemme herättelemässä henkiin vuoden taon jälkeen kisabussia, eli mennään bussilla porukalla kisoihin. Ensimmäinen keikka on aluekisat Noormarkussa Kilpailussa on E-luokat lapsista yleiseen, senioreissa löytyy mm. B ja A-luokkia iästä riippuen. Junnuissa, nuorisossa ja yleisessä pääsevät myös D-luokat kisaamaan, katsokaan tarkemmin kilpailukutsusta. Kisareissu soveltuu erittäin hyvin myös kilpailu-uraa suunnitteleville lyhyen matkansa vuoksi, lisäksi kisaajat tarvitsevat kaiken mahdollisen kannustuksen paikalle. Hinnatkin ovat erittäin edulliset: perushinta 15,00 / henkilö kilpaileva pari 25,00 / pari perhetiketti (2+2) 40,00 / porukka (Huom! ei tarvi olla samaa ruokakuntaa) Toinen reissu olisi aluekisoihin Lahteen 1.3 Luokat ja hinnat ovat samaa luokkaa kuin Noormarkussakin, laittakaa nimiä listaan ilmoitustaululle. Lisätietoja luokista kilpailukutsusta. Keväämmällä on suunnitteilla kannustusbussi Joensuun SM-Lattareihin Bussi lähtisi lauantai-aamuna ja palaisi iltayöstä, eli kilpailijat eivät ehdi tässä ajoissa paikalle. Hinnat ja muut yksityiskohdat löydät ilmotustaululta tammikuun aikana. Bussireissu toteutuminen vaatii 30 hengen porukan ilmoittautumisen. Ilmoitus tulee ilmoitustaululle, laita nimesi siihen. Bussi lähtee jostain missä on parkkipaikkoja ja palaa samaan paikkaan (Pirkkalan Retail Park) Luokkanousuja 2008 Tuomas Kesti - Maria Tanhuanpää YL B -> A Esa Peltola - Marja Peltola (vakiot) S3 B -> A Tero Pääkkönen - Maria Christensen S1 E -> D Tomi Jaara - Eveliina Laitila YL E -> D Sami Lund - Mirelle Lund YL D -> C 2007 Arto Pöyliö - Lempi Rongonen NU E -> D Patrik Riipinen - Renetta Neuvonen J2 E -> D Jussi Luukkonen - Nina Nieminen J2 D -> C Timo Saari - Jenni Kahiluoto YL D -> C Rauno Bärn - Kirsten Elsner-Koivula S2 E -> D Sami Lund - Mirelle Lund YL E -> D

17 9th Berlin Open kisakertomus 17 / 28 Lensimme perjantaina, 13. päivä kesäkuuta vaihteeksi Berliiniin. Pääsyy oli sitä seuraavana juhannuslauantaina, , Pinkballroomin yhdeksättä kertaa järjestämä Berlin open, eli avoimet tanssimestaruuskisat, joihin mekin voimme osallistua. Suomen Tanssiurheiluliiton tämänhetkisillä säännöillä Santra ja Piia eivät voi ilmoittautua tanssipariksi virallisiin kisoihin, vaikka mielellään mahdollisimman usein osallistuisimmekin. Berliinissä puhutaan samansukupuolisista ja sekasukupuolisista tanssipareista, joista jälkimmäinen käy kuvaamaan Suomen Tanssiurheiluliiton sääntöjen määräämää paria, joka muodostuu miehestä ja naisesta. Me ollaan ehkä vähän kumpaakin, mutta Joka tapauksessa meistä tuli ensimmäinen tanssipari, joka edusti suomalaista tanssiseuraa Berlin openin kaltaisissa kisoissa. Kyseessä on kuulemma yksi kovatasoisimmista niin sanottujen same-sex tanssiparien mestaruuskisoista. Tällä kertaa tanssipareja tuli ennätyksellisesti yhdestätoista maasta. Vastaavanlaisia kisoja järjestetään vuosittain muun muassa Tanskassa, Isossa-Britanniassa, Itävallassa, USA:ssa ja Kanadassa. Myös tuomarit saapuvat useammasta maasta, ja ovat sellaisia, jotka käyvät myös virallisissa sekasukupuolisten tanssiparien kisoissa. Miten meillä meni? Voitimme lattarit female D-luokassa (luokkia on näissä kisoissa D:stä A:han), vaikka tansseina olivat rumba, cha cha cha ja jive. Rumbasta olimme ottaneet Timpalta ja Marjalta yksärin paria viikkoa aikaisemmin, ja siinä koottu koreografia onnistui harjoituksen määrään nähden hyvin. Erityisesti aloitus oli aiheuttanut katsojille positiivista pörrölle menoa, vaikka stressasimme sitä itse ehkä kaikkein eniten. Berlin openissa luokan voittajat nousevat halutessaan saman tien seuraavaan, joten heti palkintojenjaon jälkeen aloitimme C- luokassa. Viimeistään sen finaalissa meille oli kehkeytynyt äänekäs fanijoukko, joka huusi meidän numeroa viidennelle sijalle asti. Se nostatti sekä fiiliksen että adrenaliinit vielä pari astetta korkeammalle. Finaalissa taakse jäi monta paria, jotka yrittivät huomattavasti monimutkaisempia kuvioita. Kisan jälkeisissä keskusteluissa itseämme taitavampien tanssijoiden kanssa meitä kiiteltiinkin hyvästä perustekniikan hallinnasta ja uskalluksesta pitäytyä taitojamme vastaavissa koreografioissa. Unisex-pukuhuoneen kautta siirryimme vakiotansseihin, jotka aloitimme myös voitolla. Eräs meitä aiemminkin seurannut tanssinopettaja, jolla kuulemma ei ole tapana jaella kehuja, oli yksi niistä, jotka sanoivat meidän kehittyneen hurjasti. Ylistettyä toppia päästiin näyttämään C-luokan finaaliin saakka. Siellä meidät jätettiin kuitenkin vielä seitsemännelle sijalle. Ainakin laskeutumista ja sen johdannaista, LIIKETTÄ (!), olisi voinut olla enemmän vaikka sitten tangon konttaamisesta muihin tansseihin siirrettynä. Lopuksi oli, yhtä kaikki, hienoa päästä A-luokan finaalien jälkeen vielä katsomosta valssaamaan ja chachaamaan kiitostanssit luokkien voittajien kanssa. Samalla lattialla liiteli pareja, joiden rinnalle tanssimaan pääsystä voi imeä kisamotivaatiota vielä vuosiksi eteenpäin. Ilta päättyi tanssiaisiin ja seuraavana päivänä juttuja jatkettiin yhteisellä brunssilla - ja illalla taas tanssin merkeissä yhdessä kaupungin suosituimmista tanssipaikoista. Viimeistään ensi juhannuksena suuntaamme uudestaan kisoihin, tavoitteena C-luokkien voitot asenteella vuosi per luokka. Tehoryhmä tulee siis tarpeeseen. Kiitos aina kannustavasta valmennuksesta ja seurasta! Santra & Piia

18 18 / 28 Kilpailutuloksia Sijoitus Veikkola Luokka 4. / 7 Kari Liukkonen - Anne Liukkonen Seniori I A lat 3. / 8 Esa Peltola - Marja Peltola Seniori III A vak Sijoitus Riihimäki Luokka 5. / 11 Raimo Heino - Tarja Rintala Seniori I A lat 6. / 11 Kari Liukkonen - Anne Liukkonen Seniori I A lat 4. / 9 Jarmo Valo - Heidi Valo Seniori II A lat 6. / 8 Rauno Bärn - Kirsten Elsner-Koivu Seniori II D lat S / 10 Rauno Bärn - Kirsten Elsner-Koivu Seniori II D vak 3. / 7 Tomi Jaara - Eveliina Laitila Yleinen D Sijoitus Vantaa GP Luokka S / 26 Mikko Matikka - Kerttu Sakki champion lat 2.K / 24 Lassi Pakkala - Sanni Alanen Nuoriso lat K / 26 Lassi Pakkala - Sanni Alanen Nuoriso vak 2.K / 27 Raimo Heino - Tarja Rintala Seniori I lat Sijoitus Lieto Luokka 2. / 3 Lauri Jokimaa - Mia Salo Yleinen C lat 3. / 3 Lauri Jokimaa - Mia Salo Yleinen C vak 3. / 10 Arto Pöyliö - Lempi Rongonen Yleinen D 5. / 10 Tomi Jaara - Eveliina Laitila Yleinen D Sijoitus Tampere Luokka 3. / 3 Lauri Jokimaa - Mia Salo Nuoriso C lat 4. / 4 Lauri Jokimaa - Mia Salo Nuoriso C vak 2. / 4 Juha Lahti - Pirjo Tanhuanpää Seniori I B lat 4. / 5 Juha Lahti - Pirjo Tanhuanpää Seniori I B vak 1. / 9 Arto Pyöliö - Lempi Rongonen Yleinen D 3. / 9 Tomi Jaara - Eveliina Laitila Yleinen D 5. / 9 Sami Lund - Mirelle Lund Yleinen D 4. / 10 Ari Aaltonen - Terhi Puustinen Yleinen E Sijoitus Pori Luokka 2. / 4 Raimo Heino - Tarja Rintala Seniori I A lat 3. / 4 Kari Liukkonen - Anne Liukkonen Seniori I A lat 1. / 3 Juha Lahti - Pirjo Tanhuanpää Seniori I B lat 1. / 3 Juha Lahti - Pirjo Tanhuanpää Seniori I B vak 7. / 7 Rauno Bärn - Kirsten Elsner-Koivu Seniori II D lat 7. / 7 Rauno Bärn - Kirsten Elsner-Koivu Seniori II D vak 2. / 7 Esa Peltola - Marja Peltola Seniori III A vak 1. / 4 Sami Lund - Mirelle Lund Yleinen D 2. / 4 Tomi Jaara - Eveliina Laitila Yleinen D 2. / 10 Jouni Salonen - Anu Purttu Yleinen E Sijoitus Järvenpää Luokka 5. / 6 Tero Pääkkönen - Maria Christensen Seniori I D lat 5. / 7 Tero Pääkkönen - Maria Christensen Seniori I D vak 6. / 11 Rauno Bärn - Kirsten Elsner-Koivu Seniori II D lat S / 16 Rauno Bärn - Kirsten Elsner-Koivu Seniori II D vak 2. / 9 Jouni Salonen - Anu Purttu Yleinen E

19 19 / 28 Sijoitus Hyvinkää Luokka 3. / 4 Juha Lahti - Pirjo Tanhuanpää Seniori I B lat 3. / 5 Juha Lahti - Pirjo Tanhuanpää Seniori I B vak Sijoitus Jyväskylä Luokka 4. / 5 Lauri Jokimaa - Mia Salo Yleinen C lat 5. / 7 Lauri Jokimaa - Mia Salo Yleinen C vak 2. / 6 Sami Lund - Mirelle Lund Yleinen D 4. / 17 Jouni Salonen - Anu Purttu Yleinen E Sijoitus Mikkeli Luokka 1. / 2 Jukka Mäkiranta - Olga Brygina Yleinen C lat Sijoitus Heinola Luokka 2. / 4 Kari Liukkonen - Anne Liukkonen Seniori I A lat 3. / 9 Simo Luukkonen - Marianna Luukkonen Seniori I E Sijoitus Turku Luokka 3. / 12 Raimo Heino - Tarja Rintala Seniori I A lat 4. / 12 Matti Väisänen - Anne Rantanen Seniori I A lat S / 12 Kari Liukkonen - Anne Liukkonen Seniori I A lat 6. / 16 Matti Väisänen - Anne Rantanen Seniori I A vak Sijoitus Porvoo Luokka S / 13 Esa Peltola - Marja Peltola Seniori III A vak Sijoitus Lahti Luokka 3. / 11 Matti Väisänen - Anne Rantanen Seniori I A lat 4. / 10 Raimo Heino - Tarja Rintala Seniori I A lat 5. / 10 Kari Liukkonen - Anne Liukkonen Seniori I A lat 4. / 11 Matti Väisänen - Anne Rantanen Seniori I A vak 4. / 8 Simo Luukkonen - Marianna Luukkonen Seniori I E S / 8 Lauri Jokimaa - Mia Salo Yleinen C lat S / 8 Jukka Mäkiranta - Olga Brygina Yleinen C lat 1. / 11 Sami Lund - Mirelle Lund Yleinen D 2. / 11 Tomi Jaara - Eveliina Laitila Yleinen D Sijoitus Tampere Luokka 5. / 6 Simo Luukkonen - Marianna Luukkonen Seniori I E 5. / 6 Simo Luukkonen - Marianna Luukkonen Seniori I E 4. / 15 Ari Aaltonen - Terhi Puustinen Yleinen E 5. / 15 Jouni Salonen - Anu Purttu Yleinen E S / 15 Antti Leppänen - Elisa Niemistö Yleinen E S / 15 Riku Sipilä - Tiina Sipilä Yleinen E 4. / 15 Ari Aaltonen - Terhi Puustinen Yleinen E 5. / 15 Jouni Salonen - Anu Purttu Yleinen E S / 15 Antti Leppänen - Elisa Niemistö Yleinen E S / 15 Riku Sipilä - Tiina Sipilä Yleinen E Sijoitus Hämeenlinna Luokka v / 15 Patrik Riipinen - Renetta Neuvonen Juniori I D 3. / 4 Lauri Jokimaa - Mia Salo Nuoriso C lat 3. / 3 Lauri Jokimaa - Mia Salo Nuoriso C vak 1. / 5 Tomi Jaara - Eveliina Laitila Yleinen D

20 20 / kilpailutuloksia Sijoitus Vaasa Luokka 2. / 7 Jarmo Valo - Heidi Valo Seniori I A lat 3. / 7 Raimo Heino - Tarja Rintala Seniori I A lat 4. / 7 Kari Liukkonen - Anne Liukkonen Seniori I A lat Sijoitus Tampere Luokka 2. / 8 Simo Luukkonen - Marianna Luukkonen Seniori I E 2. / 4 Ari Aaltonen - Terhi Puustinen Yleinen E Junioreiden Rock n Roll Formaatioryhmä Rock n roll on vauhdikas ja mielenkiintoinen laji. Harjoittelemme nykyään kaksi kertaa viikossa: maanantaina kello ja keskiviikkona kello 17:45 19 Spiralin tiloissa pääpostin alakerrassa. Tunteihimme kuuluu yleensä alkulämmittely, venyttely ja joskus lihaskuntotreeni. Suurimman osan tunneistamme vievät kuitenkin koreografiamme ja tekniikan harjoittelu. Ryhmäämme kuuluu viis tyttöä ja yksi poika: Annika, Ira, Satu, Ida, Katariina ja Aleksi. Ensimmäisinä rokin ovat aloittaneet Annika, Ira ja Aleksi, jotka ovat harjoitelleet jo kolme vuotta. Myöhemmin ryhmäämme ovat liittyneet Katariina, Satu ja Ida, joka on uusin jäsenemme. Ryhmässämme on vain yksi poika, minkä vuoksi olisi hauskaa, jos ryhmäämme liittyisi muutama poika lisää. Tytöt ovat kuitenkin yhtälailla tervetulleita! Opettajamme Tiina ja Juuso, jotka ovat valmentaneet ryhmäämme alusta asti, jäivät vauvalomalle syksyllä ja heidän sijaisekseen ilmestyi Heidi. Heidi on mukava ja sopivan tiukka. Hän osaa opettaa hyvin. Harrastuksemme on mukavaa ja kuntoa kehittävää liikuntaa. Välillä on rankkaa mutta se ei meitä haittaa. Ystäviä löytyy ja kunto kasvaa! Tervetuloa mukaan! -- Rock n rollin Juniorit Annika, Ira, Satu, Ida, Katariina ja Aleksi

21 Seurakisat saleilla & tietoa lapsiluokista 21 / 28 Seurakisat salilla Spiral järjesti joulun alla seurakisat omilla saleillamme monien kommellusten jälkeen. Alun perin kisat myönnettiin meille Tanssiurheiluliiton toimesta marraskuun puoliväliin, kesiviikko päivälle! Siitähän ei olisi tullut mitään, joten alkusyksystä pyysimme muuttamaan kilpailut uudelle päivälle. Parin kuukauden miettimisen jälkeen päiväksi annettiin joulua edeltävä sunnuntai, joka ei osallistujamäärälle hyvää luvannut. Kilpailuun ilmoittautui kuitenkin 35 paria 15 eri seurasta, joten kisasta tulisi normaalit nousupisteet pareille. Päätimme järjestää kisat vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta koska joukossa oli oman seuramme pareja puolen tusinaa, joista kaksi lapsiparia ensimmäistä kertaa tulessa. Kisat menivät sutjakkaasti läpi reilussa parissa tunnissa, tuomaristo ja muutkin toimihenkilöt olivat oman seuran väkeä. Kilpailunjohtaja tuli Joensuusta asti kun Kepan äiti Mirja lupautui auttamaan tyttärensä seuraa kilpailun läpiviennissä, tuomareista Annen pari Väisäsen Matti edustaa kisoisaa Spiralia mutta tuomaristossa Kuopiota etteivät kaikki olisi olleet tamperelaisia, kiitokset vielä kerran kaikille talkoissa mukana olleille. Tuloslaskentaohjelma piti jälleen kerran järjestäjiä jännityksessä käynnistymällä vasta vartin kisan alkamisen jälkeen, tuomarit aloittivatkin arvostelun käsilaskentalistoihin, joista varauduttiin koko laskenta hoitamaan. Ohjelma kuitenkin heräsi ja loppujen lopuksi laskenta päästiin suorittamaan koneellisesti. Kaikkien haasteiden jälkeen kisa vietiin onnistuneesti läpi ja seurallemme tuli pari mitalia sekä kahden lapsiparimme ensi kosketus kilpailemiseen: TanssiTähti 4 Santeri Alanen Hanna Kaura Antti Hurme Laura Luukkonen Yleinen E 2. Ari Aaltonen Terhi Puustinen Tanssi Tähdet ja Muksu Mixit Suomen Tanssiurheiluliitto on luonut aloitteleville lapsille alue- ja seurakilpailuihin liitettävät kilpailuluokat, jotka vaihtoehtoisesti korvaavat lasten katsastukset. Sarjat ja luokat alle 10 v. MMX2 MuksuMix 2 myös tyttöparit V, C MMX4 MuksuMix 4 myös tyttöparit V, Q, C, J TT2 Tanssitähti 2 vain poika-tyttöparit V, C TT4 Tanssitähti 4 vain poika-tyttöparit V, Q, C, J v. TT2 Tanssitähti 2 vain poika-tyttöparit V, C TT4 Tanssitähti 4 vain poika-tyttöparit V, Q, C, J Suomeksi em. tarkoittaa että alle 10- vuotiailla on mahdollisuus kilpailla myös tyttöparina ja 11-vuotiaaksi asti pääsee kilpailemaan myös alkuvaiheen neljällä tanssilla. Lapset halutaan mukaan kilpailuihin näillä leikkimielisillä luokilla, joiden jälkeen noustaan oman ikäsarjan varsinaisiin kilpailuluokkiin. Tanssi Tähtien ja MukMixien osallistumismaksu kisoihin on aina 4,00 / pari. Kilpailijoita ei näissä luokissa laiteta paremmuusjärjestykseen vaan kaikki saavat kunniakirjan joka sisältää tuomariston lyhyen sanallisen arvion kilpailusuorituksesta. Toivottavasti kaikki junnumme innostuvat lähtemään kilpailuihin kevään aikana, syksyn katselmuksessa näytti että materiaalia löytyy kun lapsipareja oli pitkälti toistakymmentä joissa ainakin seitsemässä oli poika toisena osapuolena. Pyrimme järjestämään kevään aikana 1-2 yhteistä kisareissua bussilla nyt kun aikuisten E-ryhmästäkin lähtee kilpailemaan kymmenkunta paria. Samaan matkaan ovat kannustusjoukotkin tervetulleita, saadaanpahan kunnon meteli aikaan kun Spiralin parit ovat lattialla. Seinori 1 E 2. Simo Luukkonen Marianna Luukkonen

22 22 / 28 3rd Tampere Winter Dance Festival TWDF Winter Dance on jälleen ovella ja taas pitäisi tehdä Suomen suurin ja hienoin tanssikilpailu. Osanottajia saamme taas ihan nimekkäimmästä päästä kun kansainvälimme liittomme IDSF myönsi kisamme yhteyteen ammattilaisten latinalaistanssien Euroopan Mestaruuskilpailut. Suomea kisassa tulee edustamaan tamperelaisista ainakin salillamme ahkeraan treenaavat ja opettavat Marko Malmberg ja Kaisa Huunonen, toisena paikallisena parina nähdään amatöörinä naapuriamme Stepiä edustaneet Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori. Odotettavissa on muutenkin kovatasoiset ja nimekkäät kisat aikuisten luokissa, saamme kisaan mukaan isot joukkueet Saksasta, Irlannista,, Baltian maista sekä tietenkin Venäjältä. EM kisa tulee osaltaan vetämään pareja kilpailuun, edustusparien mukana tulee aina muihin luokkiin paljon saman maan pareja jotka ovat ammattilaiskisan osallistujien oppilaita. Kisapaikka vaihtui jo viime vuodeksi Tampereen Messu ja Urheilukeskus Pirkkahallin D-halliin, eli saimme käyttöömme neliön tilan kisalle. Tampereen kaupungilla on nyt uudet hengen nousevat katsomot, jotka koeponnistettiin viime kevään EM painikisoissa. Pöytäpaikkoja on lähes yhtä paljon kuin viime vuonnakin, niistä kilpailua pääsee seuramaan konkreettisesti aitiopaikalta, kaikista pöydistä on esteetön näköala kilpailulattialle. Katsojia siis lattian reunoille mahtuu, toivotaan että tanssiurheilu kiinnostaa Pirkanmaalaisia niin että saadaan katsomot täyteen. Sponsoreiden saanti on taloudellisen tilanteen vuoksi ollut kiven alla, vaikka YLE kuvaakin tänä vuonna kokonaista kolme lähes tunnin mittaista erikoislähetystä kisasta. Toivottavasti yrityselämä herää huomaamaan miten hienossa lajissa heillä on mahdollisuus näkyä, hinnan kiroissa näkyvyys ei ole, vähän niin kuin lajin harrastaminenkaan ensimmäisten vuosien aikana. Toivottavasti kaikki seuramme jäsenet jaksavat taas lähteä tekemään viikonlopuksi talkoita kisan järjestämiseksi. Tällä kertaa olemme taas kokemusta viisaampia ja toivottavasti osaamme hyödyntää kaiken viimekertaiset kokemukset tämän kisan järjestelyissä. Mikäli et ole vielä ilmoittautunut talkoisiin niin pistä meilillä yhteystietosi ja erityistaitosi (ensiapu, kielitaito, järkkärikortti yms.): timppa. simppa@pp.inet.fi. Vieläkin on mahdollista myydä lippupaketteja kilpailuun esim. työnantajalle tai vaikka naapureille, lippujen ennakkomyynnin hoitaa Mirelle; mirelle.lund@gmail.com. Mirelle hoitaa myös sponsorimyyntiä, joten ota rohkeasti yhteyttä jos mieleesi tulee mahdollisia tukijoita kisallemme.

SPAIRIS TOKA / 2008 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

SPAIRIS TOKA / 2008 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI SPAIRIS TOKA / 2008 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4 Seuran jäsenmaksut 5 Ammattilaiset 6 Practise Night DJ:t 7 Salivuorot 8 Rokkivalmentajat

Lisätiedot

SPAIRIS EKA / 2008 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI. R&R EUROOPPA CUP s. 6 MIETTEITÄ TANSSISTA PK1 S.8 WINTER DANCE FESTIVAL S.

SPAIRIS EKA / 2008 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI. R&R EUROOPPA CUP s. 6 MIETTEITÄ TANSSISTA PK1 S.8 WINTER DANCE FESTIVAL S. SPAIRIS EKA / 2008 R&R EUROOPPA CUP s. 6 MIETTEITÄ TANSSISTA PK1 S.8 WINTER DANCE FESTIVAL S.11 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4 Seuran jäsenmaksut

Lisätiedot

Lindy Hop sääntötarkennukset Lahti 2015

Lindy Hop sääntötarkennukset Lahti 2015 Lindy Hop sääntötarkennukset Lahti 2015 Karsinnat: Karsinnoissa kaikissa luokissa ja sarjoissa tanssitaan yksi kierros. Lattialla saa olla useita pareja samaan aikaan. Musiikin kesto on intro + 1,30 min

Lisätiedot

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005 Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta Tanssiesitysten lomassa suoritettiin menestyksekkäästi F-katselmus

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu!

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! Maximen kisakausi on edennyt jo yli puolen välin. Yleensä harrastesarjassa kilpaileva joukkue aloitti kisakautensa Caribia cupin sm-sarjassa. Tavoitteena olivat

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

www.tanssikisat2012.com

www.tanssikisat2012.com KILPAILUKUTSU Järjestävä seura Rock n Roll Dance Club Comets Kilpailun nimi Rock n Swing-tanssien Suomen mestaruuskilpailut 2012. Boogie Woogien, Rock n Rollin, Buggin ja Lindy Hopin Suomen mestaruuskilpailut.

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Teatterinäyttämö, musta tanssimatto. Koko sääntöjen mukainen (leveys n. 9 m x syvyys n. 10 m). Lattia kallistuu kohti yleisöä 1,7 cm/m.

Teatterinäyttämö, musta tanssimatto. Koko sääntöjen mukainen (leveys n. 9 m x syvyys n. 10 m). Lattia kallistuu kohti yleisöä 1,7 cm/m. 1 KILPAILUKUTSU Järjestävä seura Kilpailun nimi Aika Paikka Kilpailunjohtaja Observeri / BW Observeri / RR Tuomarit Tuloslaskenta Musiikintarkkailijat Lattia Musiikki Kilpailuluokat Rock n Roll Dance Club

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0

No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0 No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0 Tiedotteen sisältö: 1. SYYSKAUDEN 2012 ALKAESSA 2 2.

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpauksen urheilusali, Svinhufvudinkatu 8, 15110 LAHTI

Koulutuskeskus Salpauksen urheilusali, Svinhufvudinkatu 8, 15110 LAHTI KILPAILUKUTSU Järjestävä seura Tanssikerho Jam'n Roll ry Kilpailun nimi Rock n Swing GP Lahti 2013 Boogie Woogien, Rock n Rollin, Buggin ja Lindy Hopin Grand Prix -kilpailut. Erilliskilpailuna Fusku ja

Lisätiedot

SPAIRIS TOKA / 2007 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI. WINTER DANCE FESTIVAL s. 6 LAJIEN ESITTELY S.14 ALEKSI JA ELINA S.18

SPAIRIS TOKA / 2007 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI. WINTER DANCE FESTIVAL s. 6 LAJIEN ESITTELY S.14 ALEKSI JA ELINA S.18 SPAIRIS TOKA / 2007 WINTER DANCE FESTIVAL s. 6 LAJIEN ESITTELY S.14 ALEKSI JA ELINA S.18 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4 Seuran jäsenmaksut

Lisätiedot

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ?

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? 1 Kpl 3 MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? Rinaldo: Minun ammatti on kokki. Olen työssä ravintolassa... sen nimi on Omena. Minulla on vuorotyö. Omenassa teen usein iltavuoroa.

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Lisätietoja: www.shorinjiryu.fi

Lisätietoja: www.shorinjiryu.fi Vantaan Jukara KARATE JUDO AIKIDO KARATE Kausitiedote Syksy 2006 SHORINJIRYU KARATEN SM KILPAILUT Kokusai Shorinjiryu karaten avoimet SM-kilpailut järjestetään 28.10.2006 Espoossa. Jukarasta kisoihin lähtee

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU

JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Impivaarassa sunnuntaina 21.5. Lähtöaika Kilpailu alkaa massalähdöllä klo 9.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu parannusyrityksillä, tarkempi

Lisätiedot

ROCK N SWING -TANSSIEN GP-KILPAILUT KOTKASSA 9.4.2011

ROCK N SWING -TANSSIEN GP-KILPAILUT KOTKASSA 9.4.2011 Tanssiklubi Kotkan Hyrrät ry Kotka www.kotkanhyrrat.fi KILPAILUKUTSU ROCK N SWING -TANSSIEN GP-KILPAILUT KOTKASSA 9.4.2011 Kilpailun järjestäjä Tanssiklubi Kotkan Hyrrät ry Aika Lauantai 9.4.2011, alustavasti

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Nuorison MM -kisat Tampereella SPAIRIS EKA / 2007 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

Nuorison MM -kisat Tampereella SPAIRIS EKA / 2007 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Nuorison MM -kisat Tampereella SPAIRIS EKA / 2007 WINTER DANCE FESTIVAL s. 6 KEHO JA SEN HALLINTA s. 14 MIKKO&PETRA&TUOMAS&MARJA s. 10 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus

Lisätiedot

VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015

VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015 VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015 MATKAPÄIVÄKIRJA Suomen palloliitto järjestää vuosittain valioerotuomareille ja Veikkausliigan avustaville erotuomareille koulutus- ja harjoitusleirin. Tänä vuonna

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

YAMA-ARASHI RY 3/2007

YAMA-ARASHI RY 3/2007 YAMA-ARASHI RY 3/2007 JUDO Varapuheenjohtajalta Kesä mennyt on ja syksy saapuu. Vai olisiko Vielä on kesää jäljellä. -iskelmän sanat ja ajatukset paremmin kohdallaan raapustaessani alkuvuoden muisteloita

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA

HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA Syyskausi alkaa 28.8.2017 Havisevan koululla. Hallan jäsenillä on käytössä monipuolinen kuntosali koulun alakerrassa. Lisätietoja kuntosalin käytöstä sekä avaimista saat Salosen

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueleiri Fuerteventura (Playitas)

Nuorten maajoukkueleiri Fuerteventura (Playitas) Nuorten maajoukkueleiri 6.3-28.3 Fuerteventura (Playitas) Maanantaina 6.3 aamulla klo 6.30 lähdimme Helsinki-Vantaan lentokentältä Triathlonliiton järjestämälle nuorten maajoukkueleirille Fuerteventuralle.

Lisätiedot

liikkua liikunta laihtua lihoa kunto palautua venytellä lihakset vahva hengästyä treenata treeni pelata peli voittaa hävitä joukkue valmentaja seurata

liikkua liikunta laihtua lihoa kunto palautua venytellä lihakset vahva hengästyä treenata treeni pelata peli voittaa hävitä joukkue valmentaja seurata LIIKUNTA Lämmittely Harrastatko liikuntaa? Miksi / miksi et? Millainen liikunta sopii sinulle? Mitkä asiat ovat tärkeitä, kun valitset kuntosalin / liikuntakeskuksen? Mitä liikuntapaikkoja tiedät sinun

Lisätiedot

KAUSIKIRJE SYKSY 2015

KAUSIKIRJE SYKSY 2015 KAUSIKIRJE SYKSY 2015 Hei kaikki vanhemmat! Toivotamme kaikki vanhat ja uudet seuralaiset tervetulleiksi treenaamaan kanssamme myös ensi kautena. Tästä kirjeestä löydät tärkeitä tietoja syksyä koskien,

Lisätiedot

KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Tunnetko jo Jussin?

KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Tunnetko jo Jussin? KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Moi Radek! Moi! Tunnetko jo Jussin? En tunne. Hän on Jussi, meidän työkaveri. Hauska tutustua. Mä oon Radek. Ootko sä se uus puolalainen? Joo, kyllä olen. Hauska tutustua

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006.

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. Lähtöaika Ensimmäinen lähtö klo 10.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu

Lisätiedot

Sisällys. Esipuhe Aakkoset ja koulussa Torilla 80

Sisällys. Esipuhe Aakkoset ja koulussa Torilla 80 Sisällys Esipuhe.... 6 0. Aakkoset ja koulussa 8 Aakkoset Koulusanat Mikä sinun nimi on? Tavaaminen 4. Torilla 80 Isot numerot Mitä maksaa? Ruokia ja juomia Millainen? Partitiivi Negatiivinen verbi ko/kö-kysymys

Lisätiedot

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely Sanasto ja lämmittely 1. Teitkö kotitöitä, kun olit lapsi? 2. Saitko viikkorahaa? 3. Miksi siivoat? 4. Onko sulla kengät jalassa sisällä? 5. Tuuletatko kotona? 6. Mihin viet paperiroskat ja lehdet? 7.

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 JÄSENTIEDOTE Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 Joulun aika ja kauden käännös Kiitos kaikille jäsenille, taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille syyskaudesta. Järvenpään Voimistelijoiden

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodori Heimo Valtonen Joulu on vietetty ja vuosi vaihdettu. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vielä on kuitenkin aikaa

Lisätiedot

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas Kotikisojen järjestämisen opas 2 Kilpailun järjestämisen perusteet... 3 Kilpailukutsut... 3 Ottelupaikan järjestäminen... 3 Yksi vai kaksi ottelualuetta?... 3 Toimitsijapöydät... 3 Punnitus... 4 ATK-ohjelma

Lisätiedot

Jalalla koreasti... SPAIRIS TOKA / 2005. VIERAITA AUSTRALIASTA s. 12 JUNNULEIRI s. 10 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

Jalalla koreasti... SPAIRIS TOKA / 2005. VIERAITA AUSTRALIASTA s. 12 JUNNULEIRI s. 10 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Jalalla koreasti... SPAIRIS TOKA / 2005 VIERAITA AUSTRALIASTA s. 12 JUNNULEIRI s. 10 SAUNAILTA s. 6 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4 Oulun GP

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

Jämsänkosken Eläkkeensaajien bingo vetää väkeä paikalle Mäntykallion koululle. Ketä onnetar mahtaa suosia?

Jämsänkosken Eläkkeensaajien bingo vetää väkeä paikalle Mäntykallion koululle. Ketä onnetar mahtaa suosia? Sunnuntaibingossa joka viikko käyvä Esko Korkala hakee pelistä jännitystä, mutta ei voitoistakaan haittaa ole: "On tuo eläkekin niin pieni. Ahkeraan kun napsii pieniä voittoja, saa niistä tasaisen tuoton"

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA 2016 IPC WDS SUOMI OPEN, SUOMI OPEN 2016 EI-IPC, PYÖRÄTUOLITANSSIN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Lohja, Finland 30. huhtikuuta 1. toukokuuta, 2016 Suomen pyörätuolitanssiliitto

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpauksen urheilusali, Svinhufvudinkatu 8, 15110 LAHTI. Lattia Lakattu puulattia, muoto suorakaide, koko vähintään 60 m 2.

Koulutuskeskus Salpauksen urheilusali, Svinhufvudinkatu 8, 15110 LAHTI. Lattia Lakattu puulattia, muoto suorakaide, koko vähintään 60 m 2. KILPAILUKUTSU Järjestävä seura Tanssikerho Jam'n Roll ry Kilpailun nimi Rock n Swing GP Lahti 2014 Boogie Woogien, Rock n Rollin, Buggin ja Lindy Hopin Grand Prix - kilpailut. Erilliskilpailuna Fusku,

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

OPETTAJAN MM- KISAVIHKO

OPETTAJAN MM- KISAVIHKO OPETTAJAN MM- KISAVIHKO 2013 TYTTÖJEN ALLE 18-VUOTIAIDEN JÄÄKIEKON MM-KISAT Vierumäki ja Heinola 29.12.2012-5.1.2013 Sytytä tähti Light up a Star! Sisällys TYTTÖJEN MM-KISAT... 2 OPETTAJAN MM-KISAVIHKO...

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup

KILPAILUKUTSU. Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup KILPAILUKUTSU Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup Ottelu Aika: Lauantaina 13.2.2016 Tampere Cup: E, D1, D2, B2, H, S30 SM-sarjat: kadetit C1 sekä junioreiden B1 ja senioreiden

Lisätiedot

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99 KATUKIIT TUKIITÄJÄ JÄT TIEDOTUSLEHTI 1/99 www.katukiitajat.fi.fi Hei taas kaikki vanhat ja uudet jäsenet! Taas on yksi luisteluvuosi takana ja pikkujoulut juhlittu. Porukkaa olikin mukavasti paikalla.

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

Sunnuntai 12.04.2015, klo 11.00 alkaen Valkeakosken Liikuntahalli, Apiankatu 7, 37600 Valkeakoski

Sunnuntai 12.04.2015, klo 11.00 alkaen Valkeakosken Liikuntahalli, Apiankatu 7, 37600 Valkeakoski Kilpailukutsu ROCK N SWING GP KILPAILUT 12.04.2015 Tanssiseura Marimba ry, Valkeakoski Aika Paikka Kilpailunjohtaja Tuomarit Sunnuntai 12.04.2015, klo 11.00 alkaen Valkeakosken Liikuntahalli, Apiankatu

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015 Jäsentiedote 2 JÄÄHDYS-JM Kilpailun johtaja antoi tehtäväksi kirjoittaa hänen ajatuksiaan, minun kirjoittamana, joten tässä niitä nyt sitten tulee. 9.5.2015 kaasuteltiin jälleen kerran Jäähdysradalla jokkis-kisa,

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA GOLF Harrastuksena Tietoa vanhemmille Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA 2 SisälTÖ Golf on edullinen harrastus Golfia voi mennä kokeilemaan Miksi golf on hyvä harrastus? Golf Hieno harrastus koko perheelle

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden JuhlaSuurkilpailut

Lisätiedot

Tanssien Talveen SPAIRIS TOKA / 2006 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

Tanssien Talveen SPAIRIS TOKA / 2006 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Tanssien Talveen SPAIRIS TOKA / 2006 TOMMI TEATTERISSA s. 6 TAMPEREEN TANGOMANIA s. 10 ROKKARIT RIVIERALLA s. 12 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Kilpailuvastaavan terveiset

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 1 SISÄLTÖ 1) Uudet seura-asut 3 2) Yhteistyösopimus Aito Säästöpankin kanssa 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Varainhankintaa 5 5) Ajankohtaiset pelaaja- ja joukkueasiat 5

Lisätiedot

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 1. TAUSTATIEDOT Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 58,6 % 31,0 % 10,3 % alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.79, Hajonta:0.61)

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sisällysluettelo 1. Puheenjohtajan katsaus... 3 2. Toimitilat... 4 3. Jäsenistö... 5 4. Valmennus 5 5. Kilpailutoiminta... 5 6. Talkootoiminta... 6 7. Seuran hallinto... 6 8. Seuran

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

MP VALMENNUSPAKETIT RYHMITTÄIN 2014 8.4.2014

MP VALMENNUSPAKETIT RYHMITTÄIN 2014 8.4.2014 MP VALMENNUSPAKETIT RYHMITTÄIN 2014 8.4.2014 Ilmoittatuminen ryhmiin on sitova ja päättyy 28.04.2014. Harjoitusmaksu tai osa siitä palautetaan vain erityistapauksissa kuten vakavasti sairastuessa. ILMOITTAUTUMINEN

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Imatran Ju-jutsuseura Jäsentiedote Vuoden 2017 toiminta ja yhteystiedot

Imatran Ju-jutsuseura Jäsentiedote Vuoden 2017 toiminta ja yhteystiedot Imatran Ju-jutsuseura Jäsentiedote 2017 Vuoden 2017 toiminta ja yhteystiedot Puheenjohtajalta: Vuosi on vaihtunut ja Imatran Ju-jutsuseuran 27.toimintavuosi on käynnissä hyvää vauhtia. Olen seuran luottamuksen

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Kisatiimin tarkoitus Viedä ratsastajia tallin ulkopuolisiin kilpailuihin Kaikilla on mahdollisuus osallistua Kisatiimiin saa liittyä kuka vaan. Luhtajoen Ratsutila

Lisätiedot

SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU

SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU Tiedotteen sisältö Minimelontaleirin 8.-9.8.2017 kuulumiset... 2 Nuorisomestaruuskilpailuiden 12.-13.8.2017 kuulumiset... 3 Lajikokeilu: iltapurjehdus partiolaisten

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

VIIKKO-OHJELMAN LUONNOS SYKSY 2015 KEVÄT 2016

VIIKKO-OHJELMAN LUONNOS SYKSY 2015 KEVÄT 2016 VIIKKO-OHJELMAN LUONNOS SYKSY 2015 KEVÄT 2016 Viikko-ohjelma on melko sidottu jo Jokipatasalin ryhmien suhteen. Kaupungin koulujen vuoroja odotellessa jotkut ryhmäajankohdat ovat vielä avoimia. Ne ovat

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 25.6.2018 Aloitimme neljännen työviikkomme matkustamalla Suomenniemeen, jossa kävimme piristämässä asiakkaita Metsätähden toimintakeskuksella. Aloitimme ohjelman tuttuun tapaan yhteislauluilla,

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN PINGVIINIT UUTISKIRJE 2018 LOKAKUU

NURMIJÄRVEN PINGVIINIT UUTISKIRJE 2018 LOKAKUU Pingviinien syyskauden harjoittelu on saatu kivasti käyntiin ja porukkaa on ollut tatamilla Klaukkalassa ja Rajamäellä. On ollut kiva huomata, että uusia pingviinejä on uskaltautunut kokeilemaan judoa.

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Nuoret kilpailunjärjestäjinä

Nuoret kilpailunjärjestäjinä Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan! Nuoret kilpailunjärjestäjinä Ennimaria Järventausta & Vesa Suonurmi, Kyrös-Rasti Kyrös-Rasti Hämeenkyröläinen suunnistukseen erikoistunut seura KyRa kuuluu Hämeen

Lisätiedot

Ajon vauhdikas ja vaihteleva kesäkausi 2014 on takana. Kesään kuului uimista, yleisurheilua, jalkapalloa ja ulkolentopalloa.

Ajon vauhdikas ja vaihteleva kesäkausi 2014 on takana. Kesään kuului uimista, yleisurheilua, jalkapalloa ja ulkolentopalloa. Ajo tuksia Ajon vauhdikas ja vaihteleva kesäkausi 2014 on takana. Kesään kuului uimista, yleisurheilua, jalkapalloa ja ulkolentopalloa. Ajon kesäretki tehtiin kesäkuun alussa Kouvolan ja Mäntyharjun kuntien

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 -

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - KAUSIJULKAISU 2011-2012 26. kausi www.netikka.net/ruha.wolley Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011 Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - - 2 - Ruha Wolley ry Viime kausi päättyi hienosti kolmanteen

Lisätiedot

Absolute Judging System -arviointimenetelmän käyttö 2019

Absolute Judging System -arviointimenetelmän käyttö 2019 Absolute Judging System -arviointimenetelmän käyttö 19 1. LÄHTÖKOHTA JA TAVOITTEET Tutkimuksen taustat ja tavoitteet Tutkimuksen tavoitteena on kerätä kokemuksia uuden kilpailijoiden suoritusten arviointimenetelmän

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

TAIDON 2012 SM-KILPAILUKUTSU, LAHTI

TAIDON 2012 SM-KILPAILUKUTSU, LAHTI TAIDON HENKILÖKOHTAISET JA JOUKKUELAJIEN SM-KILPAILUT 2012 Taidon SM-kilpailut 2012 järjestetään lauantaina 21.4.2012 Lahdessa. Aika: Lauantai 21.4.2012 alkaen klo 10.00 (kilpailijoiden oltava nimenhuudossa

Lisätiedot

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA Aurinkoista KESÄÄ! ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Keväinen tervehdys täältä koulusta! Lukuvuosi 2014-2015 lähenee kovaa vauhtia loppuaan! Luonnossa on jo kauan ollut

Lisätiedot

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa.

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruus Itä- ja Kaakkois-suomi 16-17.9.2017 Kansallinen Varkauden Urheiluautoilijat ry Varkaus I OHJELMA 28.8.2017 11.9.2017 klo: 23.59 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen

Lisätiedot

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti!

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Ensimmäinen kohteemme tällä viikolla oli Anttolan palvelukeskus. Aloitimme aamun reippaasti pihapeleillä. Yksi asukkaista ymmärsi petanquen idean

Lisätiedot

Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005. 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005. 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 GP-kisat s. 10 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4 Rock n

Lisätiedot

Ruha Wolley Legendaarinen seura

Ruha Wolley Legendaarinen seura - 1 - - 2 - Ruha Wolley Legendaarinen seura Käsissäsi on juuri ilmestynyt Ruha Wolleyn kausijulkaisu. Tämän julkaisun avulla tehdään joka vuosi eteläpohjalaista lentopallohistoriaa, sillä ilman teitä tukijoita

Lisätiedot