Pöytäkirja. Jäsenet Mäkinen Jussi puheenjohtaja Eskelinen Tiina Järvinen Petteri. Karintaus Katja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pöytäkirja. Jäsenet Mäkinen Jussi puheenjohtaja Eskelinen Tiina Järvinen Petteri. Karintaus Katja"

Transkriptio

1 Pöytäkirja 02/2019 Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 16:15 Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26, Tampere Kahvit klo alkaen Jäsenet Mäkinen Jussi puheenjohtaja Eskelinen Tiina jäsen Järvinen Petteri jäsen Karhola Laura jäsen Karintaus Katja jäsen Käpylä Tarja jäsen Louhivuori Ulla Kalle Mäen varajäsen Parviola Jarno jäsen Majlund Marjo Sirpa Pursiaisen varajäsen Rauhala Leena jäsen Uusitalo Pekka varapuheenjohtaja Poissa Mäki Kalle Pursiainen Sirpa Muut osallistujat Häikiö Leevi yhteinen kirkkovaltuusto, puheenjohtaja Vuorio Juha kirkkoherra Hallikainen Olli kirkkoherra Kallunki Mika sairaalasielunhoidon johtaja Lehtonen Jyrki hautaustoimen päällikkö Laine Jussi kehittämistyön johtava asiantuntija Esittelijät Takala Timo kehitysjohtaja Kallioinen Sami viestintäjohtaja Hjerppe Ilkka diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja Keisala Hertta hallintopäällikkö Mukari Eija henkilöstöpäällikkö Päätalo Heikki kiinteistöpäällikkö Salonen Kari rekisteripäällikkö Wirtanen Mikko yhteisen kasvatustyön johtava pappi Sihteeri Antila Päivi hallinnon assistentti Esteestä ilmoittaminen Päivi Antila, p ,

2 Pöytäkirja 02/2019 Sisällysluettelo 20 Kokoustiedot Ilmoitusasioita Yhteisen kirkkovaltuuston pitämän kokouksen päätösten toimeenpano Jäsentietoraportti Seurakuntayhtymän toiminnan raportit Toimikuntien asettaminen yhteisen kirkkoneuvoston toimikaudelle Musiikkitoimikunnan tehtävät ja toimikunnan nimeäminen vuoksiksi Tasa-arvotoimikunnan nimeäminen kaudelle Valmiuspäällikön valinta Valmiustoimikunnan tehtävät ja toimikunnan nimeäminen vuosiksi Ympäristötoimikunnan tehtävät ja toimikunnan nimeäminen vuosiksi Nuorten aikuisten työntekijän valinta Kiinteistöpalveluiden toimintaresurssien määräaikainen vahvistaminen vuosina Saavutettavuusasiahenkilön nimeäminen kaudelle Seurakuntayhtymän edustaja seurakuntayhtymän omistamien kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokouksiin vuosiksi Ehdokkaat seurakuntayhtymän omistamien kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden hallituksiin vuosiksi Seurakuntayhtymän edustaja seurakuntayhtymän osittain omistamien kiinteistöosakeyhtiöiden yhtiökokouksiin vuosiksi Ehdokkaat seurakuntayhtymän osittain omistamien kiinteistöosakeyhtiöiden hallituksiin vuosiksi Seurakuntayhtymän edustus muiden yhtiöiden yhtiökokouksissa vuosina Osallistuminen ESR-hankehakuun KIERTO -hanke Lähetyksen ja kansainvälisen diakonian talousarviomäärärahojen jakaminen vuonna Lamminpään hautausmaan huoltoalueen urakoitsijan valinta Kämmenniemen seurakuntatilan urakoitsijan valinta Yhteisen kirkkoneuvoston edustajan nimeäminen IT-yhteistyöalueen johtokuntaan Muutoksenhakuosoitus ja kokouksen päätös Valitusosoitus pöytäkirjaan... 46

3 Pöytäkirja 02/ Kokoustiedot Kokouksen avaaminen Puheenjohtaja avasi kokouksen. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta Pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla, jollei tarkastamisesta ole määrätty ohje- tai johtosäännössä (KJ 7:6). Pöytäkirja tarkastetaan sähköisesti. Puheenjohtaja esittää, että valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina. Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi ja tarvittaessa ääntenlaskijoiksi valittiin Katja Karintaus ja Jarno Parviola. Kokouksen käsittelyjärjestys Tämän kokouksen päätösehdotukset on valmisteltu LAVA-ohjeistuksen mukaan (KJ 23:3), ja mikäli päätöksellä on välitön vaikutus alle 18-vuotiaisiin, on se myös otettu huomioon valmistelussa ja todettu esittelyssä. lista hyväksytään kokouksen käsittelyjärjestykseksi. lista hyväksyttiin kokouksen käsittelyjärjestykseksi sellaisella täydennyksellä, että pöydältä päätettiin ottaa käsittelyyn asiakohdaksi 43 Yhteisen kirkkoneuvoston edustajan nimeäminen IT-yhteistyöalueen johtokuntaan.

4 Pöytäkirja 02/ Ilmoitusasioita 1. Luottamushenkilöiden Domus-portaalissa on nähtävillä seuraavat johtavien viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat: - kehitysjohtajan päätöspöytäkirja 1/ viestintäjohtajan päätöspöytäkirjat 1-3/ rekisteripäällikön päätöspöytäkirja 1/ kiinteistöpäällikön päätöspöytäkirjat 2-5/ Museoviraston lausunto Messukylän vanhan kirkon korjaustarveselvityksestä Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi. Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi ilmoitusasiat tiedoksi. Muutoksenhaku Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta (KL 24:5).

5 Pöytäkirja 02/ Yhteisen kirkkovaltuuston pitämän kokouksen päätösten toimeenpano Diaarinumero DTRE/80/ /2019 Esittelijä Hallintopäällikkö Hertta Keisala, p Esittely Kirkkoneuvoston tehtävät Kirkkoneuvoston tehtävänä on kirkkolain 10 luvun - 1 :n mukaan huolehtia kirkkovaltuuston päätösten täytäntöönpanosta - 6 :n mukaan valvoa kirkkovaltuuston päätösten laillisuutta. Yhteisen kirkkovaltuuston pitämän kokouksen päätökset ovat esityslistan oheismateriaalina. 8 Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajan valitseminen vuosiksi Ei toimenpiteitä. 9 Yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtajan valitseminen vuosiksi Ei toimenpiteitä. 10 Yhteisen kirkkovaltuuston pöytäkirjanpitäjän valitseminen vuodeksi 2019 Ei toimenpiteitä. 11 Vaalilautakunnan valitseminen vuosiksi suhteellisten vaalien toimittamista varten Ei toimenpiteitä. 12 Kirkkoherrojen osallistuminen yhteisen kirkkovaltuuston kokouksiin Tiedoksi kirkkoherroille. 13 Yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan, jäsenten ja varajäsenten valitseminen vuosiksi Hallinnon assistentti tiedottaa valituille henkilöille. 14 Johtokunnista ja asiantuntijaryhmistä päättäminen alkaen Ei toimenpiteitä. 15 Sairaalasielunhoidon johtokunnan johtosäännön hyväksyminen ja johtokunnan valitseminen väliseksi ajaksi Tiedoksi sairaalasielunhoidon yksikköön ja valituille henkilöille. 16 IT-yhteistyöalueen johtokunnan johtosäännön hyväksyminen sekä johtokunnan valitseminen väliseksi ajaksi Tiedoksi tietohallintoon ja valituille henkilöille.

6 Pöytäkirja 02/ Perheneuvontatyön johtokunnan johtosäännön hyväksyminen ja johtokunnan valitseminen väliseksi ajaksi Tiedoksi perheneuvontaan ja valituille henkilöille. 18 Viestinnän johtokunnan johtosäännön hyväksyminen ja johtokunnan valitseminen väliseksi ajaksi Tiedoksi viestintään ja valituille henkilöille. 19 Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan johtosäännön hyväksyminen ja johtokunnan valitseminen väliseksi ajaksi Tiedoksi kiinteistö- ja hautauspalveluihin ja valituille henkilöille. 20 Keskustorin vanhan kirkon käytön monipuolistaminen Tiedoksi tuomiokapituliin toimenpiteitä varten. 21 Yhteistoimintasopimuksen hyväksyminen koskien Ilkon alueen asemakaavaa - maanvaihtokirjan hyväksyminen Ilkon alueen asemakaavamuutokseen liittyen Tiedoksi tuomiokapituliin toimenpiteitä varten ja Kangasalan kaupungille. 22 Kämmenniemen seurakuntatilan rakentamispäätös Tiedoksi kiinteistöpalveluihin ja arkkitehtitoimistolle. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää yllä mainitulla tavalla yhteisen kirkkovaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpanosta. esitys hyväksyttiin. Muutoksenhaku Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta (KL 24:5).

7 Pöytäkirja 02/ Jäsentietoraportti Diaarinumero DTRE/95/ /2019 Esittelijä Rekisteripäällikkö Kari Salonen, p Esittely Jäsentietoja koskeva kooste raportoidaan yhteiselle kirkkoneuvostolle ja yhteiselle kirkkovaltuustolle vakiintuneen käytännön mukaisesti kolmannesvuosittain 30.4., ja tilanteen mukaisesti. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää edelleen yhteiselle kirkkovaltuustolle, että merkitään tiedoksi Tampereen seurakuntien jäsentietoraportti vuodelta esitys hyväksyttiin. Muutoksenhaku Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta (KL 24:5).

8 Pöytäkirja 02/ Seurakuntayhtymän toiminnan raportit Diaarinumero DTRE/94/ /2019 Esittelijä Viestintäjohtaja Sami Kallioinen, p Esittely Toiminta- ja taloussuunnitelmassa on määritelty yhteiset arvioinnin mittarit, joita seurataan kolmannesvuosittain. Mittarit on ryhmitelty kolmen laajemman otsakkeen alle. Nämä kokonaisuudet ovat näkyminen ja läsnäolo, jäsenyys sekä osallistuminen. Määrällisten mittareiden arviointiin liittyy kiinteästi myös laadullinen arviointi, joista systemaattisesti kerättävä palaute muodostaa keskeisen osan. Seurakuntien ja muiden yksiköiden omat mittarit ja laadullinen arviointi täydentävät yhteisesti toteutettavaa arviointia. Näkyminen ja läsnäolo osa-alueella arvioinnin kohteiksi on nostettu sosiaalinen media, verkkopalvelut, Yhteisvastuukeräys ja lähetyksen ja kansainvälisen diakonian vapaaehtoinen tuki. Näistä neljästä alueesta voidaan tässä yhteydessä arvioida kahta ensimmäistä. Sosiaalisessa mediassa vuoden viimeisen kolmanneksi merkittävin muutos oli sitoutumisen merkittävä kasvu. Saavutettu 230 % kasvu verrattuna edelliseen vuoteen johtui mm. erittäin onnistuneesta Tuomiokirkon joulukalenterista. Seurakuntavaalit toivat verkkosivuille merkittävästi käyttöä arviointijaksolla. Verkkosivuista tehtiin jakson aikana ulkopuolinen kyselytutkimuksen, jonka tulosten pohjalta voidaan arvioida sivujen palvelevan hyvin käyttäjiä. Syksyllä toteutetussa Seurakuntien tunnettuustutkimuksessa verkkosivut olivat myös tärkein tiedon etsimisen kanava. Toiminnan osalta tarkastelujakson arvioinnissa kiinnitettiin erityistä huomiota joulunajan toiminnan arviointiin. Arvioinnin havaintoja on tarkemmin esitelty liitteenä olevassa raportissa. Yhtenä keskeisenä havaintona oli se, että joulupäivien painopiste on siirtynyt vahvasti jouluaaton iltapäivään. Tamperelaiset arvostavat joulun aikaa perinteitä ja mahdollisuutta auttaa. Näistä hyvänä esimerkkinä oli Aleksanterin kirkossa ja sen ympärillä järjestetty Kirkkopuiston joulu, johon päivän aikana osallistui noin ihmistä. Kirkon tilastopalvelun sivulta on mahdollista tarkastella neljännesvuosiraportteja toiminnasta ja kohtaamisista. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää edelleen yhteiselle kirkkovaltuustolle, että merkitään tiedoksi seurakuntayhtymän toiminnan raportit esitys hyväksyttiin. Muutoksenhaku Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta (KL 24:5).

9 Pöytäkirja 02/2019 7

10 Pöytäkirja 02/ Toimikuntien asettaminen yhteisen kirkkoneuvoston toimikaudelle Diaarinumero DTRE/77/ /2019 Esittelijä Kehitysjohtaja Timo Takala, p Esittely Yhteisen kirkkoneuvoston ohjesäännön 15 :n mukaan yhteinen kirkkoneuvosto voi asettaa enintään toimikaudekseen asiantuntijaryhmiä tai toimikuntia. Toimikuntien tehtävänä on toimia yhteisen kirkkoneuvoston apuna asiantuntijaeliminä asioiden valmistelua tukemassa eri erityisalueilla. Edellisellä yhteisen kirkkoneuvoston toimikaudella oli asetettuna seuraavat toimikunnat: - musiikkitoimikunta - taloustoimikunta - tasa-arvotoimikunta - valmiustoimikunta - ympäristötoimikunta Lisäksi on Kirkon yhteistoimintasopimuksen 4 ja 14 :ien nojalla asetettu neljäksi vuodeksi kerrallaan yhteistyötoimikunta, jonka työnantajan edustajat yhteinen kirkkoneuvosto nimeää. Sekä työsuojeluvaltuutetut että työnantajan edustajat on valittu yhteistyötoimikuntaan kaudelle Aiemman taloustoimikunnan tehtävänkuvausta on muutettu ja sen nimeksi on tullut talouden ja sijoitusomaisuuden asiantuntijaryhmä. Yhteinen kirkkoneuvosto on jo nimennyt tämän asiantuntijaryhmän kokouksessaan Seurakuntayhtymässä on aiempina vuosina ja myös kaudella toiminut saavutettavuuden seurantaryhmä. Kyseisen työryhmän esityksen pohjalta yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan siitä, miten saavutettavuuteen liittyvien asioiden edistämistä voidaan hoitaa vuodesta 2019 lukien eteenpäin. Tavoitteena on integroida saavutettavuuteen liittyvien kysymysten seuranta ja aktiivinen toiminta niiden edistämiseksi osaksi seurakuntien ja yhteisten tehtävien normaalia toimintaa ja sen johtamista. Erillistä saavutettavuuden seurantaryhmää ei esitetä valittavaksi. Yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään erikseen päätettäväksi saavutettavuusasiamiehen nimeäminen vuoksi Saavutettavuusasiamies valitaan yksiköiden nimeämien saavutettavuusvastaavien keskuudesta. Yhteinen kirkkoneuvosto valitsee kaudelle musiikkitoimikunnan

11 Pöytäkirja 02/ tasa-arvotoimikunnan 3. valmiustoimikunnan 4. ympäristötoimikunnan. esitys hyväksyttiin. Muutoksenhaku Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta (KL 24:5).

12 Pöytäkirja 02/ Musiikkitoimikunnan tehtävät ja toimikunnan nimeäminen vuoksiksi Diaarinumero DTRE/77/ /2019 Esittelijä Kehitysjohtaja Timo Takala, p Esittely Musiikkitoimikunta on toiminut kirkkomusiikin asiantuntijaelimenä koko seurakuntayhtymän alueella. Musiikkitoimikunta on kokouksessaan käsitellyt musiikkitoimikunnan nimeämistä kaudelle seuraavasti: Musiikkitoimikunnan nykyiset jäsenet kannattavat yksimielisesti toimikunnan nimeämistä kaudelle Toimikunta tukee merkittävästi johtavien kanttoreiden työskentelyä, ja resurssien vähentyessä toimikunnan tekemillä linjauksilla on entistäkin suurempi merkitys. Toimikunta on näkijä ja palautteen antaja, jonka jäsenistö koostuu tamperelaisista musiikkitahoista. Yhteistyö ja verkostoituminen seurakuntien ulkopuolella on välttämätöntä myös musiikkityössä, ja toimikunnalla on halua edelleen kehittää työskentelytapoja. Vain nimeämällä määrättyjen musiikkitahojen edustajista koostuva toimikunta saadaan sen jäsenet sitoutumaan tehtävään. Musiikkitoimikunta on keskustellut toimikunnan tehtävistä ja kokoonpanosta kokouksissaan ja sekä Musiikkitoimikunnan tehtävät ovat: - toimikunta valmistelee hallinnolliset päätökset yhteisen kirkkomusiikin resurssien jaosta hyväksytyn talousarvion puitteissa - toimikunta suunnittelee ja koordinoi pitkällä tähtäimellä suurimuotoisia konsertteja - toimikunta pitää yhteyttä muihin Tampereella toimiviin musiikkitahoihin - toimikunta tukee näkemyksillään toimialan viestintää ja markkinointia - toimikunta tarjoaa tarvittaessa asiantuntija-apua seurakuntien kanttorivalintoihin - toimikunta tekee toiminta- ja taloussuunnitelman valmisteluvaiheessa esityksiä sellaisten hankkeiden tukemisesta, joita ei voida toteuttaa yhteisen kirkkomusiikkitoiminnan tavanomaisen talousarvion puitteissa - toimikunta antaa tarvittaessa lausuntoja toimialansa asioissa - toimikunta hoitaa muut toimialaansa kuuluvat tai sille erikseen osoitetut tehtävät Musiikkitoimikunnassa on ollut edustus paikallisista musiikkioppilaitoksista sekä Tampereen musiikkielämästä. Jäseninä ovat olleet myös seurakuntien johtavat kanttorit, kasvatuksen kanttori ja nuorisomuusikko. Toimikuntaan on lisäksi valittu kirkkomusiikkia hyvin tuntevia luottamushenkilöitä. Musiikkitoimikunnan kokoonpano kaudella oli seuraava: diplomiurkuri Anne Nietosvaara, tietoturva-asiantuntija Juha Heimonen

13 Pöytäkirja 02/ (Pirkanmaan Laulajat ry:n puheenjohtaja), kasvatuksen kanttori Maiju Häyrynen, nuorisomuusikko Peter Joukainen, johtava kanttori Hanna Kataja, yrittäjä Teemu Kauppinen, johtava kanttori Tarja Laitinen, kuorokapellimestari/sibelius-akatemian kuoronjohdon lehtori Heikki Liimola, tuottaja Elina Orjatsalo, johtava kanttori Osmo Honkanen, kanttori Marja-Liisa Rautelo, apulaisrehtori Timo Saarinen, johtava kanttori Martti Syrjäniemi ja tiedottaja Outi Viitasalo-Ruusukallio sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeämänä luottamushenkilöedustajana luokanopettaja Riitta Sompa- Hokkanen. Toimikunnan puheenjohtajana on toiminut Timo Saarinen ja sihteerinä vs. musiikkisihteerit Kirsi Mäki ja Maiju Häyrynen sekä musiikkisihteeri Petra Perttula. Musiikkisihteeri on vastannut käsiteltävien asioiden valmistelusta sekä toimeenpanosta. Kirkkolain 23 luvun 8 :ssä todetaan: Naisten ja miesten edustus toimielimissä. Jollei erityisestä syystä muuta johdu, tulee kirkollisessa toimielimessä olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia lukuun ottamatta kirkolliskokousta, hiippakuntavaltuustoa, tuomiokapitulia, kirkkovaltuustoa, yhteistä kirkkovaltuustoa ja seurakuntaneuvostoa. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyy esittelyssä yksilöidyt musiikkitoimikunnan tehtävät 2. valitsee vuosiksi musiikkitoimikuntaan seuraavat jäsenet: diplomiurkuri Anne Nietosvaara, tietoturva-asiantuntija Juha Heimonen (Pirkanmaan Laulajat ry:n puheenjohtaja), kasvatuksen kanttori Maiju Häyrynen, nuorisomuusikko Peter Joukainen, johtava kanttori Hanna Kataja, yrittäjä Teemu Kauppinen, johtava kanttori Tarja Laitinen, kuorokapellimestari/sibelius-akatemian kuoronjohdon lehtori Heikki Liimola, tuottaja Elina Orjatsalo, johtava kanttori Osmo Honkanen, kanttori Marja-Liisa Rautelo, apulaisrehtori Timo Saarinen, johtava kanttori Martti Syrjäniemi ja tuottaja Suvi Leinonen (Tampere-talo) sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeämä luottamushenkilöedustus 3. nimeää musiikkitoimikunnan puheenjohtajaksi Timo Saarisen ja sihteeriksi musiikkisihteeri Petra Perttulan. Käsittely Käsiteltäessä päätösesityksen 2. pontta Laura Karhola esitti, että luottamushenkilöedustajaksi valitaan Heli Lehtelä. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyi esittelyssä yksilöidyt musiikkitoimikunnan tehtävät 2. valitsi vuosiksi musiikkitoimikuntaan seuraavat jäsenet: diplomiurkuri Anne Nietosvaara, tietoturva-asiantuntija Juha Heimonen (Pirkanmaan Laulajat ry:n puheenjohtaja), kasvatuksen kanttori Maiju Häyrynen, nuorisomuusikko Peter Joukainen, johtava kanttori Hanna Kataja, yrittäjä Teemu Kauppinen, johtava kanttori Tarja Laitinen, kuorokapellimestari/sibelius-akatemian kuoronjohdon lehtori Heikki Liimola,

14 Pöytäkirja 02/ tuottaja Elina Orjatsalo, johtava kanttori Osmo Honkanen, kanttori Marja-Liisa Rautelo, apulaisrehtori Timo Saarinen, johtava kanttori Martti Syrjäniemi ja tuottaja Suvi Leinonen (Tampere-talo) sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeämä luottamushenkilöedustaja Heli Lehtelä 3. nimesi musiikkitoimikunnan puheenjohtajaksi Timo Saarisen ja sihteeriksi musiikkisihteeri Petra Perttulan. Muutoksenhaku Tiedoksi Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). toimikuntaan valitut henkilöt

15 Pöytäkirja 02/ Tasa-arvotoimikunnan nimeäminen kaudelle Diaarinumero Valmistelija DTRE/111/ /2019 Diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja Ilkka Hjerppe Esittelijä Henkilöstöpäällikkö Eija Mukari, p Esittely Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain ( /609) määräysten mukaan jokaisen työnantajan tulee työelämässä edistää sukupuolten tasa-arvoa tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Tasa-arvon edistämiseksi työelämässä työnantajan tulee a) toimia siten, että avoinna oleviin tehtäviin hakeutuisi sekä naisia että miehiä, b) edistää naisten ja miesten tasapuolista sijoittumista erilaisiin tehtäviin sekä luoda heille yhtäläiset mahdollisuudet uralla etenemiseen, c) edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa työehdoissa, erityisesti palkkauksessa, d) kehittää työoloja sellaisiksi, että ne soveltuvat sekä naisille että miehille, e) helpottaa naisten ja miesten osalta työelämän ja perhe-elämän yhteensovittamista kiinnittämällä huomiota etenkin työjärjestelyihin ja f) toimia siten, että ennakolta ehkäistään sukupuoleen perustuva syrjintä. Kun työnantajan palvelussuhteessa olevan henkilöstön määrä on säännöllisesti vähintään 30 työntekijää, työnantajan on toteutettava tasaarvoa edistävät toimet tasa-arvosuunnitelman mukaisesti. Tasaarvosuunnitelma on laadittava yhteistyössä henkilöstön edustajien kanssa, ja sen tulee sisältää: 1) selvitys työpaikan tasa-arvotilanteesta ja sen osana erittely naisten ja miesten sijoittumisesta eri tehtäviin sekä kartoitus naisten ja miesten tehtävien luokituksesta, palkoista ja palkkaeroista 2) käynnistettäviksi tai toteutettaviksi suunnitellut tarpeelliset toimenpiteet tasa-arvon edistämiseksi ja palkkauksellisen tasa-arvon saavuttamiseksi, ja 3) arvio tasa-arvosuunnitelmaan sisältyneiden aikaisempien toimenpiteiden toteuttamisesta ja niiden tuloksista. Yhteinen kirkkoneuvosto asetti tasa-arvotyöryhmän valmistelemaan Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän tasaarvosuunnitelmaa. Kokouksessaan yhteinen kirkkoneuvosto asetti työryhmän tilalle tasa-arvotoimikunnan, jonka pääasiallisena tehtävänä on ollut tasa-arvosuunnitelman päivittäminen ja suunnitelman toteutuksen seuranta. Tasa-arvosuunnitelma on päivitetty säännöllisesti kahden vuoden välein toteutetun tasa-arvokyselyn pohjalta. Vuoden 2015 alussa tuli voimaan uusi yhdenvertaisuuslaki (1325/2014). Lain tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja ehkäistä syrjintää sekä tehostaa syrjinnän kohteeksi joutuneen oikeusturvaa. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan ( 73) lisätä kaudelle asetetun tasa-arvotoimikunnan tehtäviin yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisen ja seurannan. Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi kokouksessaan

16 Pöytäkirja 02/ tasa-arvotoimikunnan laatiman yhdenvertaisuussuunnitelman liitettäväksi Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän tasa-arvosuunnitelmaan. Vuosina tasa-arvotoimikunnan jäseninä ovat toimineet diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja Ilkka Hjerppe, henkilöstöpäällikkö Eija Mukari, partiotyöntekijä Riitta Jaakonaho, johtava diakonian viranhaltija Mirva Mäkelä, erityisammattimies Keijo Huttunen, ylivahtimestari Seppo Janhonen, hallintosihteeri, seurakunta-assistentti Hanna-Leena Autio, kirkkoherrojen nimeämänä edustaja johtava kappalainen Markku Komulainen sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeämänä luottamushenkilöedustajana YTT Riitta Lavikka. Toimikunnan kutsumana sihteerinä on toiminut henkilöstösihteeri Minna Muurinen. Pitkäjännitteisen ja eri työntekijä- ja ammattiryhmät huomioivan tasa-arvotyön takaamiseksi on tarpeen, että tasa-arvolain edellyttämästä tavoitteellisesta ja suunnitelmallisesta tasa-arvotyöstä edelleenkin vastaa riittävän edustuksellinen tasa-arvotoimikunta. Toimikunnan tehtävänä tulisi olemaan tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuslain asettamien velvoitteiden mukaisesti: - seurata tasa-arvon toteutumista Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymässä mm. selvittämällä naisten ja miesten sijoittumista eri tehtäviin sekä kartoittamalla naisten ja miesten tehtävien vaativuusryhmiä ja mahdollisia palkkaeroja - päivittää seurakuntayhtymän tasa-arvosuunnitelma ja siihen liittyvä yhdenvertaisuussuunnitelma säännöllisesti kahden vuoden välein. Toimikunnan kokoonpanosta päätettäessä on huomioitava kirkkolain (KL 25:10a) tasa-arvosäännöksen kiintiöperiaate, jonka mukaan kirkollisessa toimielimessä tulee olla sekä miehiä että naisia kumpiakin vähintään 40 %. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyy esittelyssä esitetyt tasa-arvotoimikunnan tehtävät 2. nimeää tasa-arvotoimikunnan jäseniksi seuraavat henkilöt: diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja Ilkka Hjerppe, henkilöstöpäällikkö Eija Mukari, partiotyöntekijä Riitta Jaakonaho, diakonissa Pirjo Heikkinen, erityisammattimies, JHL:n pääluottamusmies Pepe Helander, ylivahtimestari Seppo Janhonen, seurakunta-assistentti Leena Waismaa, kirkkoherrojen nimeämä edustaja Markku Komulainen sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeämä luottamushenkilöedustaja 3. nimeää tasa-arvotoimikunnan puheenjohtajaksi diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja Ilkka Hjerppen 4. toteaa, että tasa-arvotoimikunta voi kutsua itselleen valitsemansa sihteerin. Käsittely Käsiteltäessä päätösesityksen 2. pontta Laura Karhola esitti, että luottamushenkilöedustajaksi nimetään Riku Karppinen. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyi esittelyssä esitetyt tasa-arvotoimikunnan tehtävät

17 Pöytäkirja 02/ nimesi tasa-arvotoimikunnan jäseniksi seuraavat henkilöt: diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja Ilkka Hjerppe, henkilöstöpäällikkö Eija Mukari, partiotyöntekijä Riitta Jaakonaho, diakonissa Pirjo Heikkinen, erityisammattimies, JHL:n pääluottamusmies Pepe Helander, ylivahtimestari Seppo Janhonen, seurakunta-assistentti Leena Waismaa, kirkkoherrojen nimeämä edustaja Markku Komulainen sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeämä luottamushenkilöedustaja Riku Karppinen 3. nimesi tasa-arvotoimikunnan puheenjohtajaksi diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja Ilkka Hjerppen 4. totesi, että tasa-arvotoimikunta voi kutsua itselleen valitsemansa sihteerin. Muutoksenhaku Tiedoksi Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). toimikuntaan valitut henkilöt, kaikki yksiköt

18 Pöytäkirja 02/ Valmiuspäällikön valinta Diaarinumero DTRE/79/ /2019 Esittelijä Kehitysjohtaja Timo Takala, p Esittely Yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt tällä hetkellä voimassaolevan Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän valmiussuunnitelman. Yhteisen kirkkoneuvoston nimeämänä valmiuspäällikkönä on yhteisen kirkkoneuvoston tekemän päätöksen mukaisesti välisen ajan toiminut yhteiskunnallisen työn pastori Juha Mattila. Valmiuspäällikön keskeiset tehtävät on määritelty valmiussuunnitelmassa. Tehtävästä on maksettu erillinen kuukausikohtainen korvaus. Valmiuspäällikön toimikauden päätyttyä on tarpeen nimetä seurakuntayhtymän valmiuspäällikkö alkaen toistaiseksi. Yhteiskunnallisen työn pastori Juha Mattila on antanut suostumuksensa valinnalle. Valmiuspäällikölle tulee nimetä myös varahenkilö. Tähän tehtävään ehdotetaan suostumuksensa mukaan kappalainen Ismo Kunnasta. Näistä valinnoista on keskusteltu myös asianomaisten työntekijöiden esimiesten kanssa. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää 1. että Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän valmiuspäälliköksi alkaen toistaiseksi nimetään yhteiskunnallisen työn pastori Juha Mattila 2. että valmiuspäällikön varahenkilöksi ajalle alkaen toistaiseksi nimetään kappalainen Ismo Kunnas 3. että maksettavista palkkioista tehdään kehitysjohtajan viranhaltijapäätös vastuiden tarkennuttua. Muutoksenhaku Tiedoksi esitys hyväksyttiin. Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). valitut henkilöt, valmiustoimikunta, henkilöstöpalvelut

19 Pöytäkirja 02/ Valmiustoimikunnan tehtävät ja toimikunnan nimeäminen vuosiksi Diaarinumero DTRE/77/ /2019 Esittelijä Kehitysjohtaja Timo Takala, p Esittely Valmiustoiminnan keskeisenä tavoitteena on suunnitelmallinen ja monipuolinen valmistautuminen mahdollisiin poikkeustilanteisiin. Valmiustoimikunnan työ kytkeytyy läheisesti riskien hallinnan ja sisäisen valvonnan kokonaisuuteen. Tämän kokonaisuuden osalta on tehty uuden toimintamallin käyttöönottamista valmistellutta työtä vuoden 2018 aikana. Toimintakäytäntöjen kehittäminen jatkuu edelleen vuonna Valmiustoimikunnan tehtävänä on: - vastata normaaliolojen aikana seurakuntayhtymän valmiustoimen suunnittelusta, koulutuksesta ja yhteistoimintasuhteista - huolehtia henkisen huollon valmiudesta ja varmistaa edellytykset seurakunnallisen toiminnan jatkamiselle poikkeusoloissa - esittää seurakuntayhtymän valmiussuunnitelman yhteisen kirkkoneuvoston käsiteltäväksi ja hyväksyä itse valmiussuunnitelman liitteet - hyväksyä yksikkökohtaiset valmiussuunnitelmat. Seurakuntayhtymän valmiustoimikunta on valmiustoimen asiantuntijaelin. Toimikuntaan ehdotetaan valittavaksi vuosiksi puheenjohtaja ja 7-9 jäsentä, joista kaksi on luottamushenkilöä. Vuosina ovat valmiustoimikuntaan kuuluneet seuraavat jäsenet: yhteiskunnallisen työn pastori, valmiuspäällikkö Juha Mattila, arkistonhoitaja Merja Jokela, viestintäjohtaja Sami Kallioinen, kappalainen Ismo Kunnas, hautaustoimen päällikkö Jyrki Lehtonen, kurssikeskuspalveluiden johtava esimies Soila Muurikainen, apulaiskiinteistöpäällikkö Petri Salminen ja yhteisen kirkkoneuvoston nimeämät luottamushenkilöedustajat rakennusarkkitehti Leena Silfverhuth ja toiminnanohjaaja Riitta-Liisa Rusi. Valmiustoimikunnan puheenjohtajana on toiminut valmiuspäällikkö Juha Mattila ja sihteerinä Petri Salminen. Kirkkolain 23 luvun 8 :ssä todetaan: Naisten ja miesten edustus toimielimissä. Jollei erityisestä syystä muuta johdu, tulee kirkollisessa toimielimessä olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia lukuun ottamatta kirkolliskokousta, hiippakuntavaltuustoa, tuomiokapitulia, kirkkovaltuustoa, yhteistä kirkkovaltuustoa ja seurakuntaneuvostoa.

20 Pöytäkirja 02/ Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyy esittelyssä yksilöidyt valmiustoimikunnan tehtävät 2. valitsee vuosiksi valmiustoimikuntaan seuraavat jäsenet: yhteiskunnallisen työn pastori, valmiuspäällikkö Juha Mattila, vs. arkistonhoitaja Anna-Riikka Pasanen, viestintäjohtaja Sami Kallioinen, kappalainen Ismo Kunnas, hautaustoimen päällikkö Jyrki Lehtonen, kurssikeskuspalveluiden johtava esimies Soila Muurikainen, apulaiskiinteistöpäällikkö Petri Salminen sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeämä luottamushenkilöedustus 3. nimeää puheenjohtajaksi valmiuspäällikkö Juha Mattilan ja sihteeriksi Petri Salmisen. Käsittely Käsiteltäessä päätösesityksen 2. pontta Laura Karhola esitti, että luottamushenkilöedustajiksi valitaan Elja-Pekka Erkkilä ja Hannele Heino. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyi esittelyssä yksilöidyt valmiustoimikunnan tehtävät 2. valitsi vuosiksi valmiustoimikuntaan seuraavat jäsenet: yhteiskunnallisen työn pastori, valmiuspäällikkö Juha Mattila, vs. arkistonhoitaja Anna-Riikka Pasanen, viestintäjohtaja Sami Kallioinen, kappalainen Ismo Kunnas, hautaustoimen päällikkö Jyrki Lehtonen, kurssikeskuspalveluiden johtava esimies Soila Muurikainen, apulaiskiinteistöpäällikkö Petri Salminen sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeämät luottamushenkilöedustajat Elja-Pekka Erkkilä ja Hannele Heino 3. nimesi puheenjohtajaksi valmiuspäällikkö Juha Mattilan ja sihteeriksi Petri Salmisen. Muutoksenhaku Tiedoksi Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). toimikuntaan valitut henkilöt

21 Pöytäkirja 02/ Ympäristötoimikunnan tehtävät ja toimikunnan nimeäminen vuosiksi Diaarinumero DTRE/77/ /2019 Esittelijä Kehitysjohtaja Timo Takala, p Esittely Ympäristöasiat ovat viime aikojen julkisessa keskustelussa nousseet entistäkin vahvemmin yhteisen tulevaisuutemme keskeisiksi kysymyksiksi. Luomakunnan varjelulla on luovuttamaton sija kirkon teologiassa ja arvopohjassa. Ympäristönäkökulmaa on syytä pitää aktiivisesti esillä kaikessa päätöksenteossa. Ympäristötoimikunta toimii seurakuntayhtymän ympäristöasioiden asiantuntijaelimenä. Ympäristötoimikunnan tehtävät ovat: - selvittää ja seurata seurakuntayhtymän eri toimialueiden ympäristövaikutuksia - huolehtia seurakuntayhtymän ympäristöohjelman ajan tasalla pitämisestä ja toiminnan pitämisestä vähintään kirkon ympäristödiplomin edellyttämällä tasolla - kannustaa seurakuntien ja yhteisten tehtävien yksiköiden työntekijöitä ja seurakuntalaisia ympäristöä huomioon ottavaan toimintaan - tarkkailla yhteiskunnan toimenpiteiden vaikutusta seurakuntien maa-alueisiin ja kiinteistöihin - antaa lausuntoja seurakuntayhtymän piirissä olevien hankkeiden vaikutuksista ympäristöön - tehdä tarvittaessa ympäristöasioihin liittyviä aloitteita - seurata ajankohtaista ekoteologista keskustelua ja välittää sen sisältöjä seurakuntien toimintaan - laatia seurakuntayhtymän ympäristökertomus. Toimikuntaan valitaan puheenjohtaja sekä tarvittava määrä muita jäseniä alan asiantuntijoista, seurakuntien luottamushenkilöistä ja seurakuntien työntekijöistä siten, että eri ympäristöalojen asiantuntemus on edustettuna. Ympäristötoimikuntaan esitetään valittavaksi kirkkoherrojen nimeämä edustaja. Toimikunnan sihteerinä toimii yhteiskunnallisen työn diakoni, jonka tehtävänkuvaan kuuluvat ympäristöasiat.

22 Pöytäkirja 02/ Ympäristötoimikunnan kokoonpano vuosina oli seuraava: toimistonhoitaja Anneli Jaatinen, seurakuntapuutarhuri Juha Katajamäki, tiedottaja Anna-Mari Martikainen, suntio Timo Lehto, lastenohjaaja Miia Olden, yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen, kiinteistöpalveluiden projektityöntekijä Tero Kiviharju, kirkkoherrojen nimeämänä edustajana pyhäkouluteologi Matti Etelänsaari, sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeäminä luottamushenkilöedustajina hallintotieteiden kandidaatti Marjo Niemenmaa ja opettaja Sanna Winberg. Kirkkolain 23 luvun 8 :ssä todetaan: Naisten ja miesten edustus toimielimissä. Jollei erityisestä syystä muuta johdu, tulee kirkollisessa toimielimessä olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia lukuun ottamatta kirkolliskokousta, hiippakuntavaltuustoa, tuomiokapitulia, kirkkovaltuustoa, yhteistä kirkkovaltuustoa ja seurakuntaneuvostoa. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyy esittelyssä yksilöidyt ympäristötoimikunnan tehtävät 2. valitsee vuosiksi ympäristötoimikuntaan seuraavat jäsenet: talotekniikkainsinööri Juha Tiainen, seurakuntapuutarhuri Juha Katajamäki, suntio Timo Lehto, tiedottaja Anna-Mari Martikainen, lastenohjaaja Miia Olden, teologian maisteri Martti Etelänsaari, yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen, ympäristösuunnittelija Katri Laihosalo, projektipäällikkö Ilari Rautanen, arkkitehti Johanna Kerovuori, kirkkoherrojen nimeämänä edustajana johtava kappalainen Salla Häkkinen sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeämä luottamushenkilöedustus 3. nimeää ympäristötoimikunnan puheenjohtajan sekä sihteeriksi Sari Peltosen. Käsittely Käsiteltäessä päätösesityksen 2. pontta Laura Karhola esitti, että luottamushenkilöedustajiksi valitaan Marjo Niemenmaa ja Jouko Mäki- Lohiluoma. Edelleen käsiteltäessä 3. pontta Laura Karhola esitti, että puheenjohtajaksi nimetään Marjo Niemenmaa. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyi esittelyssä yksilöidyt ympäristötoimikunnan tehtävät 2. valitsi vuosiksi ympäristötoimikuntaan seuraavat jäsenet: talotekniikkainsinööri Juha Tiainen, seurakuntapuutarhuri Juha Katajamäki, suntio Timo Lehto, tiedottaja Anna-Mari Martikainen, lastenohjaaja Miia Olden, teologian maisteri Martti Etelänsaari, yhteiskunnallisen työn diakoni Sari Peltonen, ympäristösuunnittelija Katri Laihosalo, projektipäällikkö Ilari Rautanen, arkkitehti Johanna Kerovuori, kirkkoherrojen nimeämänä edustajana johtava kappalainen Salla Häkkinen sekä yhteisen kirkkoneuvoston nimeämät luottamushenkilöedustajat Marjo Niemenmaa ja Jouko Mäki-Lohiluoma

23 Pöytäkirja 02/ nimesi ympäristötoimikunnan puheenjohtajaksi Marjo Niemenmaan sekä sihteeriksi Sari Peltosen. Muutoksenhaku Tiedoksi Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). toimikuntaan valitut henkilöt

24 Pöytäkirja 02/ Nuorten aikuisten työntekijän valinta Diaarinumero DTRE/106/ /2019 D:TAL: 218/022/2018 Esittelijä Yhteisen kasvatustyön johtava pappi Mikko Wirtanen, p Esittely Uusi Verso on noin 500 pääosin nuoresta aikuisesta muodostuva ja koko ajan kasvava toimintaverkosto ja messuyhteisö, joka painottaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä. Vuodesta 2011 Uudessa Versossa on toiminut yhteisen kasvatuksen yksikön projektityöntekijä, joka on otettu määräaikaiseen nuorten aikuisten työntekijän virkaan ja Yhteinen kirkkoneuvosto katsoi, ettei määräaikaisuudelle ollut enää perusteita ja päätti julistaa haettavaksi nuorten aikuisten työntekijän viran yhteisen kasvatuksen yksikköön Uuden Verson toimintaan alkaen. Tehtävä sijoittuu vaativuusryhmään 502 ja sen alkupalkka on 2.322,53 /kk. Valintaa valmistelevaan työryhmään nimettiin kasvatuksen pastorit Risto Korhonen ja Olli Viljakainen sekä yhteisen kirkkoneuvoston edustajana Varpu Lipponen. Liitteenä oleva hakuilmoitus julkaistiin seurakuntayhtymän verkkosivuilla ja intrassa sekä kirkkoverkossa (sakasti.fi), työhallinnon verkkosivuilla (mol.fi) ja Oikotie-verkkosivuilla (oikotie.fi). Määräaikaan mennessä saapui kymmenen hakemusta. Hakijoiden yhteenveto on esityslistan oheismateriaalina. Kaikki hakemukset ovat nähtävinä kokouksessa. Haastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa, joista yksi veti hakemuksensa pois. Haastattelussa oli yhteisöasiantuntijana mukana Uuden Verson johtoryhmän jäsen Petri Harkko sekä esittelevänä viranhaltijana yhteisen kasvatustyön johtava pappi Mikko Wirtanen. Hakemusten ja haastattelujen perusteella valintatyöryhmä puoltaa Salla Kuisman valintaa nuorten aikuisten työntekijän virkaan. Hän täyttää hakuilmoituksessa mainitut kriteerit kirkon elämän ja toiminnan tuntemus, kokemus yhteisöllisen seurakunnan toiminnasta ja johtamisesta, vapaaehtoistoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluttaminen, tiimioppiminen, valmentavat menetelmät sekä kokemus nuorten ja nuorten aikuisten kanssa toimimisesta ja vapaaehtoistyöstä ja soveltuu hakemuksessa ja haastattelussa esiintulleen osaamisensa, Uuden Verson toimintaan perehtymisensä, työkokemuksensa ja tehtävän edellyttämien henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella hakijoista parhaiten tähän tehtävään. Salla Kuisma on hoitanut tehtävää hyvin ja luotettavasti jo vuodesta 2011 ensin projektityöntekijänä ja sitten määräaikaisena viranhaltijana.

25 Pöytäkirja 02/ Yhteinen kirkkoneuvosto 1. valitsee nuorten aikuisten työntekijän virkaan Salla Kuisman lukien 2. päättää, ettei virassa ole koeaikaa, koska valittu henkilö on jo hoitanut tehtävää määräaikaisena viranhaltijana lukien 3. päättää, että tehtävä sijoittuu vaativuusryhmään 502 ja sen alkupalkka on 2.322,53 /kk 4. pyytää valitun toimittamaan Tampereen seurakuntien työterveyslääkärin antaman hyväksyttävän todistuksen työkelpoisuudesta sekä rikosrekisterilain 6 :n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen. Muutoksenhaku Tiedoksi esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). valittu henkilö, muut hakijat, henkilöstöpalvelut, yhteinen kasvatus, Uusi Verso

26 Pöytäkirja 02/ Kiinteistöpalveluiden toimintaresurssien määräaikainen vahvistaminen vuosina Diaarinumero DTRE/86/ /2019 Esittelijä Kehitysjohtaja Timo Takala, p Esittely Tampereen seurakuntien kokonaisvaltaisen kehitystyön yksi keskeinen sisältöalue liittyy kiinteistöihin. Toiminnallisten kiinteistöjen osalta tämä on viime vuosina merkinnyt useita rinnakkaisia kehityshankkeita liittyen sekä toimitiloista luopumiseen että uusien tilojen hankkimiseen ja rakentamiseen. Myös merkittävät toimitilojen muutoshankkeet ovat osa kokonaisuutta koskien mm kirkkotilan käytön monipuolistamista ja siihen liittyen toteuttavia muutosprosesseja. Useat kehityshankkeet ovat sisällöltään varsin laajaalaisia mm kaavoituskysymysten osalta. Yhteisen kirkkovaltuuston hyväksymän kiinteistöstrategian aikajänne kattaa vuodet Tämän kiinteistöstrategien päivittäminen ajoittuu vuodelle Toiminnallisten kiinteistöjen lisäksi suorat erilaiset kiinteistösijoitukset ovat merkittävä osa seurakuntayhtymän ja hautainhoitorahaston sijoitusvarallisuutta. Kiinteistöpalveluiden toiminnallista kokonaisrakennetta ja toimintatapoja on viime vuosina kehitetty strategian linjaaman muutoksen edellyttämään suuntaan. Erilaisia ajankohtaisia kiinteistöjen kehityshankkeita on aikataulutettu ja vaiheistettu mahdollisuuksien mukaan. Kiinteistöpalveluiden kokonaisresurssi on tällä hetkellä alimitoitettu suhteessa työn alla oleviin kehityshankkeisiin. Toisaalta seurakuntaorganisaation toiminnallisten ja taloudellisten kehitystarpeiden näkökulmasta hankkeita ei useilta osin ole mahdollista eikä mielekästä lykätä pidemmälle tulevaisuuteen. Kiinteistöpäällikkö ja kehitysjohtaja ovat pyrkineet löytämään edellä kuvattuun tilanteeseen ratkaisua, jonka myötä lisäresurssi kohdentuisi mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla osin vaikeasti hallittavan työkuorman määrälliseen keventämiseen. Tavoitteena on ollut löytää ratkaisu, jossa lisäresurssi saataisiin lyhyellä aikavälillä mahdollisimman tehokkaasti käyttöön. Toisaalta tavoiteltavan ratkaisun on syytä olla määräaikainen niin, ettei sen myötä synny pitkällä aikavälillä pysyvää lisäresurssia. Käydyissä asiaan liittyvissä neuvotteluissa on hahmottunut seuraavansisältöinen lähitulevaisuutta koskeva ratkaisuesitys: Palkattava lisäresurssi kohdentuisi työn sisältöjen osalta ensisijaisesti kiinteistökehityshankkeisiin, kiinteistöpalveluiden toimintaprosessien kehittämiseen sekä kiinteistöstrategian päivittämiseen kytkeytyviin tehtäviin. Välillisesti resurssin palkkaaminen tukisi myös alueellisen yhteistyön vaihtoehtoisten mallien kehittämistä. Kiinteistöpäällikkö Erkki Niemi työskentelee tällä hetkellä päätoimisesti Ylöjärven seurakunnan kiinteistöpäällikkönä. Erkki Niemi on ollut mukana kiinteistöpalveluiden seudullisissa yhteistyöhankkeissa, mihin liittyen hän

27 Pöytäkirja 02/ tuntee entuudestaan paitsi seurakuntien kiinteistöpalveluiden toimialaa myös jossain määrin Tampereen seurakuntayhtymän kiinteistökehityksen kysymyksiä. Erkki Niemi on koulutukseltaan rakennusmestari. Erkki Niemi ja Ylöjärven seurakunta ovat ilmaisseet valmiutensa siihen, että Tampereen seurakuntayhtymä voisi välisenä aikana ostaa kiinteistöpäällikkö Erkki Niemen työpanosta kaksi työpäivää / viikko. Tältä aikaväliltä Ylöjärven seurakunta laskuttaisi Tampereen seurakuntayhtymää 40,38 /h + ALV 9,69 /h Yhteensä 50,07 /h. Erilaiset käytännön työjärjestelyt huomioon ottaen laskutettavia työpäiviä kertyisi näiden neljän kuukauden ajalta yhteensä 28 työpäivää. Päivähinta on n. 385 (sis. ALV), joten kokonaislaskutus näiden neljän kuukauden ajalta olisi n (sis. ALV) riippuen kyseiselle ajanjaksolle myöhemmin tarkentuvien lomapäivien määrästä alkaen Erkki Niemi työskentelisi Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymässä 40 % työsuhteessa. Alustavasti on keskusteluissa kaavailtu, että edellä kuvatun kaltainen järjestely jatkuisi vuoden 2020 loppuun asti. Palkkauskustannukset (40 % kokoaikaisesta) oheiskustannuksineen alkaen olisivat n / kuukausi väliseltä ajalta kokonaiskustannukset olisivat yhteensä n Palkka vastaa vaativuusryhmältään apulaiskiinteistöpäällikön palkkausta vaativuusryhmän ollessa 602. Lopullisesti palkka määräytyy, kun yksilöity tehtävänkuvaus on tehty ja sen vaativuus arvioitu. Kiinteistöpalveluiden toimintaresurssien määräaikaisen vahvistamisen palkkakustannukset oheiskuluineen ovat kaikkiaan vuonna 2019 n ja vuonna 2020 n Edellä kuvatun kaltaisen määräaikaisen lisäresurssin palkkaamiseen vuoden 2020 osalta varaudutaan vuoden 2020 talousarvion valmistelun yhteydessä. Vuoden 2019 osalta edellä yksilöity lisäresurssointi pyritään toteuttamaan vuoden 2019 hyväksytyn talousarvion puitteissa. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. päättää toteuttaa kiinteistöpalveluiden määräaikaisen toimintaresurssien vahvistamisen vuonna 2019 esittelyssä yksilöidyllä tavalla 2. sitoutuu esittämään esittelyssä yksilöityä kiinteistöpalveluiden määräaikaisen toimintaresurssien vahvistamista vuonna 2020 osaksi vuoden 2020 talousarviota 3. valtuuttaa kiinteistöpäällikön ja kehitysjohtajan sopimaan järjestelyn tarkemmista yksityiskohdista kiinteistöpäällikkö Erkki Niemen ja Ylöjärven seurakunnan kanssa. Muutoksenhaku esitys hyväksyttiin. Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3).

28 Pöytäkirja 02/ Tiedoksi kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalo, kiinteistöpäällikkö Erkki Niemi, henkilöstöpalvelut, Ylöjärven seurakunta

29 Pöytäkirja 02/ Saavutettavuusasiahenkilön nimeäminen kaudelle Diaarinumero DTRE/110/ /2019 Esittelijä Diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja Ilkka Hjerppe, p Esittely Yhteinen kirkkoneuvosto on kokouksessaan ( 158) päättänyt saavutettavuuden seurantaryhmän esitykseen pohjautuen, että saavutettavuustyöryhmä muodostuu seurakuntien ja yhteisten tehtävien nimeämistä saavutettavuusvastaavista. Yhteinen kirkkoneuvosto nimeää yhden heistä saavutettavuusasiahenkilöksi, jonka toimikausi on kaksi vuotta. Edellä mainitun päätöksen mukaan saavutettavuuden edistämiseen liittyvät vastuut ja valtuudet integroidaan seurakuntien ja yhteisten tehtävien yksiköiden muuhun operatiiviseen toimintaan ja johtamistyöhön. Saavutettavuuden edistämiseen tähtäävässä toiminnassa on perusteltua edelleen hyödyntää vapaaehtoisten asiantuntijoiden panosta. Tämä hyödyntäminen voi tapahtua myös hankekohtaisesti. Saavutettavuustyöryhmän ja saavutettavuusasiahenkilön tehtävät määritellään seuraavasti: Saavutettavuustyöryhmä ja saavutettavuusasiahenkilö seuraavat aktiivisesti saavutettavuuteen liittyvien asioiden suunnittelua ja etenemistä, saavutettavuuden toteutumista toimintasuunnitelmissa ja toimintakertomuksissa, tiedottamisen ajantasaisuutta sekä saavutettavuuteen liittyvien korjausten etenemistä. Saavutettavuustyöryhmä ja saavutettavuusasiahenkilö kannustavat ja ohjaavat yksiköitä saavutettavuussuunnitelmien valmistelussa ja toteuttamisessa. He konsultoivat tarvittaessa seurakuntien työntekijöitä ja seurakuntalaisia sekä raportoivat vähintään kerran vuodessa saavutettavuuden edistymisestä yhteiselle kirkkoneuvostolle, seurakuntaneuvostoille, johtokunnille ja johtoryhmille. Saavutettavuustyöryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Saavutettavuusasiahenkilö kutsuu saavutettavuustyöryhmän koolle vähintään kolme kertaa vuodessa sekä tarvittaessa myös useammin. Hän huolehtii kokoontumisten valmistelusta yhdessä puheenjohtajan kanssa sekä toimii tapaamisten sihteerinä. Saavutettavuusasiahenkilö ylläpitää saavutettavuustyöryhmän tukemana Arkin saavutettavuusosiota. Seuraavat saavutettavuustyöryhmän jäsenistä ovat ilmoittaneet suostumuksensa saavutettavuusasiahenkilön tehtävään: 1. Pajula Eila, Messukylän seurakunnasta. Toimii välillä Messukylän seurakunnan ylivahtimestarin sijaisena, muuten Teiskon kirkossa.

30 Pöytäkirja 02/ Seuranen Jarmo, Kiinteistöpalveluista, av-vastaava ja induktiokuuntelusta/laitteista huolehtiva koko yhtymän alueella, kiinteistöistä perillä oleva moniosaaja. 3. Sormunen Minna, Harjun seurakunnasta, diakoniatyöntekijä, saavutettavuusasioissa mukana jo vuosia. 4. Toivo Sirpa, Diakonia ja yhteiskuntavastuu, viittomakielisessä työssä, ennen sihteerinä Saavutettavuuden seurantaryhmässä. 5. Ågrén Minna, Diakonia ja yhteiskuntavastuu, näkövammais- ja kehitysvammaistyön diakoni, monitaitoinen saavutettavuusasioiden tietäjä ja taitaja. Koska saavutettavuusasiahenkilön valintakriteereitä ei ole tarkemmin määritelty, eikä valinnalle ole muodostunut aiempaa vakiintunutta käytäntöä, on tässä vaiheessa tarkoituksenmukaista lähteä ajatuksesta, että saavutettavuusasiahenkilön tehtävä kiertäisi yksiköstä toiseen. 1. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää, että saavutettavuusasiahenkilö valitaan kiertävästi aakkosjärjestyksessä vuoron perään seurakuntien ja yhtymän yksiköiden ehdolle ilmoittautuneista saavutettavuusvastuuhenkilöistä 2. yhteinen kirkkoneuvosto päättää, että saavutettavuusasiahenkilöksi kaudelle valitaan diakoniatyöntekijä Minna Sormunen Harjun seurakunnasta Muutoksenhaku Tiedoksi esitys hyväksyttiin. Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). Minna Sormunen, kaikki yksiköt

31 Pöytäkirja 02/ Seurakuntayhtymän edustaja seurakuntayhtymän omistamien kiinteistö- ja asuntoosakeyhtiöiden yhtiökokouksiin vuosiksi Diaarinumero DTRE/114/ /2019 Esittelijä Hallintopäällikkö Hertta Keisala, p Esittely Seurakuntayhtymä omistaa kokonaan eräiden kiinteistö- ja asuntoosakeyhtiöiden osakekannan. Tällaisia yhtiöitä ovat Kiinteistö Oy Tampereen Hämeenkatu 28, Kiinteistö Oy Tampereen Rosmariini, Kiinteistö Oy Hallilan Männikkö, ja Kiinteistö Oy Härmälänrannan Verstas sekä As Oy Lampirivi, As Oy Takahuhdin Pappila ja Kiinteistö Oy Koppelo. Vuosien varsinaisia yhtiökokouksia varten on tarpeen nimetä seurakuntayhtymän edustaja käyttämään päätösvaltaa yhtiökokouksissa. Muutoksenhaku Yhteinen kirkkoneuvosto valitsee vuosiksi kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalon edustamaan Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymää Kiinteistö Oy Tampereen Hämeenkatu 28:n, Kiinteistö Oy Tampereen Rosmariinin, Kiinteistö Oy Hallilan Männikön, Kiinteistö Oy Härmälänrannan Verstaan sekä As Oy Lampirivin, As Oy Takahuhdin Pappilan ja Kiinteistö Oy Koppelon yhtiökokouksissa. esitys hyväksyttiin. Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). Tiedoksi ao. kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöt, kiinteistöpalvelut

32 Pöytäkirja 02/ Ehdokkaat seurakuntayhtymän omistamien kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden hallituksiin vuosiksi Diaarinumero DTRE/114/ /2019 Esittelijä Hallintopäällikkö Hertta Keisala, p Esittely Seurakuntayhtymä omistaa kokonaan eräiden kiinteistö- ja asuntoosakeyhtiöiden osakekannan. Tällaisia yhtiöitä ovat Kiinteistö Oy Tampereen Hämeenkatu 28, Kiinteistö Oy Tampereen Rosmariini, Kiinteistö Oy Hallilan Männikkö, ja Kiinteistö Oy Härmälänrannan Verstas sekä As Oy Lampirivi, As Oy Takahuhdin Pappila ja Kiinteistö Oy Koppelo. Seurakuntayhtymän on tarpeen nimetä ehdokkaat omistamiensa kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden hallituksiin vuosien hallituksen kokouksia varten. Yhteinen kirkkoneuvosto valitsee vuosiksi seuraavat henkilöt ehdokkaiksi kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden hallituksiin: 1. Kiinteistö Oy Tampereen Hämeenkatu 28:n hallituksen jäseniksi apulaiskiinteistöpäällikkö Petri Salmisen, talouspäällikkö Birgitta Braggen ja yhden luottamushenkilöiden valitseman edustajan 2. Kiinteistö Oy Tampereen Rosmariinin hallituksen jäseniksi apulaiskiinteistöpäällikkö Petri Salmisen, kiinteistösihteeri Sanna Heinosen ja yhden luottamushenkilöiden valitseman edustajan 3. Kiinteistö Oy Hallilan Männikön hallituksen jäseniksi apulaiskiinteistöpäällikkö Petri Salmisen, hautaustoimen päällikkö Jyrki Lehtosen ja yhden luottamushenkilöiden valitseman edustajan 4. Kiinteistö Oy Härmälänrannan Verstaan hallituksen jäseniksi kiinteistösihteeri Sanna Heinosen, apulaiskiinteistöpäällikkö Petri Salmisen ja yhden luottamushenkilöiden valitseman edustajan sekä kiinteistösihteerin ja apulaiskiinteistöpäällikön varajäseneksi kiinteistösihteeri Pirkko Salomajan 5. Asunto-osakeyhtiö Takahuhdin Pappilan hallituksen jäseniksi apulaiskiinteistöpäällikkö Petri Salmisen, kiinteistösihteeri Pirkko Salomajan, yhden luottamushenkilöiden valitseman edustajan ja asukkaiden keskuudestaan valitseman asukasedustajan sekä apulaiskiinteistöpäällikön ja kiinteistösihteerin varajäseneksi kiinteistösihteeri Sanna Heinosen 6. Kiinteistö Oy Koppelon hallituksen jäseniksi apulaiskiinteistöpäällikkö Petri Salmisen, kiinteistösihteeri Sanna Heinosen ja yhden luottamushenkilöiden valitseman edustajan sekä apulaiskiinteistöpäällikön ja kiinteistösihteerin varajäseneksi kiinteistösihteeri Pirkko Salomajan.

Esityslista. Jäsenet Mäkinen Jussi puheenjohtaja Eskelinen Tiina Järvinen Petteri. Karintaus Katja. Pursiainen Sirpa

Esityslista. Jäsenet Mäkinen Jussi puheenjohtaja Eskelinen Tiina Järvinen Petteri. Karintaus Katja. Pursiainen Sirpa lista 02/2019 Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 16:15 Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26, Tampere Kahvit klo 15.30 alkaen Jäsenet Mäkinen Jussi puheenjohtaja

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(56) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(56) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(56) Aika Torstai 26.1.2017 klo 16.15 17.47 Paikka Osallistujat Kokoushuone Rooma Jäsenet Mäkinen, Jussi puheenjohtaja, 1-17 ja 20-35 Alajoki, Asko

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2015 1(50) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 19.2.2015

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2015 1(50) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 19.2.2015 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2015 1(50) Aika Torstai 19.2.2015 klo 16.15 17.45 Paikka Osallistujat Kokoushuone Rooma Jäsenet Mäkinen, Jussi puheenjohtaja, ei läsnä 40 käsittelyn aikana

Lisätiedot

Esityslista. Kokouspaikka Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26,

Esityslista. Kokouspaikka Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26, lista 04/2019 Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston kokous Kokousaika klo 17:30 Kokouspaikka Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26, Osallistujat Jäsenet Hallikainen Olli

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2017 1(53) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2017 1(53) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2017 1(53) Aika Paikka Torstai 26.1.2017 klo 16.15 Kokoushuone Rooma Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3 TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Aika 8.2.2018 klo 17.30 (kahvit klo 17 alkaen) Paikka Aitolahden kirkko, Jenseninkatu 4 Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009 2.1.2009 3 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009 KOKOUSAIKA perjantaina 2. päivänä tammikuuta 2009 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Maija Jakkula Eino Piippo

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18-18.48 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Ulla Maija Puhakka Sirkka Konttinen puheenjohtaja 1-6 :t puheenjohtaja 7-12 :t Liisa

Lisätiedot

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele Pöytäkirja 5/2019 Anjalankosken srk-neuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 18:30 Myllykosken seurakuntakoti Osallistujat Murto Eija puheenjohtaja Suutari Tero varapuheenjohtaja, kok.pj Heino Matti

Lisätiedot

torstaina 10. päivänä tammikuuta 2013 klo alkaen

torstaina 10. päivänä tammikuuta 2013 klo alkaen 10.1.2013 3 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 10. päivänä tammikuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KOKOUSAIKA 10.1.2017 klo 17-17.35 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Sorjonen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula

Lisätiedot

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika 3.1.2019 klo 17.22 18.45 Paikka Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42 (kirkkosali) Läsnä Leppämäki Tuula puheenjohtaja Jaakkola Teuvo varapuheenjohtaja Eskelinen

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 10.1.2019 klo 18.00 19.11 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Raili Karvonen Tarja Kinnunen Antti Koistinen Pirjo Leinonen Asko Merilä (paikalla

Lisätiedot

Esityslista. Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26

Esityslista. Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26 lista 07/2019 Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 17:00 Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26 Osallistujat Jäsenet Hallikainen Olli

Lisätiedot

TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 12.1.2017 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään Tampereen

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, puheenjohtaja Lehtomäki Elina varapj., puheenjohtaja Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, puheenjohtaja Lehtomäki Elina varapj., puheenjohtaja Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 1/2017 Sivu 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 5.1.2017 klo 15.00-18.48 Paikka Myllykosken kirkon seurakuntasalo Läsnä et Heinonen Heikki kirkkoherra,

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 Kirkkovaltuusto Aika 15.1.2019 kello 18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki Läsnä Aitto-oja Piia Marttinen Kari Eerola Pirkko Mustalahti Satu Eriksson Niko Mylly Joona Hakala Pentti Mäkelä

Lisätiedot

Esityslista. Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26

Esityslista. Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26 lista 08/2019 Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 17:00 Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26 Osallistujat Jäsenet Hallikainen Olli

Lisätiedot

ORIMATTILAN SEURAKUNTA Kokouskutsu 1/2017 Kirkkovaltuusto

ORIMATTILAN SEURAKUNTA Kokouskutsu 1/2017 Kirkkovaltuusto ORIMATTILAN SEURAKUNTA Kokouskutsu 1/2017 Kirkkovaltuusto 10.1.2017 Kokousaika: keskiviikkona 18.1.2017 klo 18.30- (kahvit klo 18.00 alkaen) Kokouspaikka: Seurakuntakodin yläsali, Kirkkopuisto 1, Orimattila

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, Rauhan sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 15.1.2015 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään IT-yhteistyöalueen

Lisätiedot

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2018 1(9) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2018 1(9) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3 TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2018 1(9) Aika 8.11.2018 klo 17.30 (kahvit klo 17 alkaen) Paikka Aitolahden kirkko, Jenseninkatu 4 Käsiteltävät asiat 83 Kokouksen avaus 3 84 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1 Pappilantie 11 D 1 97700 Ranua 22.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 21.1.2019 klo 18 Paikka Läsnä Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Esityslista 1/2019 Kirkkovaltuusto 1 (8)

Kotka-Kymin seurakunta Esityslista 1/2019 Kirkkovaltuusto 1 (8) Kirkkovaltuusto 1 (8) Aika: Keskiviikko 9.1.2019 kello 18.00 Paikka: Helilän seurakuntatalo Läsnä: Seija Aalto jäsen Sini Airaksinen Tuula Anttila Marianne Bruce Lauri Eerola Seppo Eerola Johanna Hasu

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja.

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17:03-17:38 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Tiistai 12.2.1.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Käsiteltävät asiat 209 Kokouksen avaus 210 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 211 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 212 Ääntenlaskijoiden

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto Nro 1/19 Sivu 1/6 102KOKOUSAIKA sunnuntai klo Kirkkopuiston seurakuntakoti

PÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto Nro 1/19 Sivu 1/6 102KOKOUSAIKA sunnuntai klo Kirkkopuiston seurakuntakoti Sivu 1/6 102KOKOUSAIKA sunnuntai 6.1.2019 klo 12.33 13.00 KOKOUSPAIKKA Kirkkopuiston seurakuntakoti SAAPUVILLA Aittola Eija OLLEET JÄSENET Anttila Auli Auvinen Maija Hellsten Eeva Liisa Höök Jorma Immonen

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Maanantaina 13.02.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Huhtinen Sari Huitu Pertti Karilainen Leena Kivineva Tiina Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2019 SIVU 1/2019. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5. LÄSNÄ Aakula Kari Lähdetmäki Helena

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2019 SIVU 1/2019. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5. LÄSNÄ Aakula Kari Lähdetmäki Helena KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2019 SIVU 1/2019 AIKA Torstai 17.1.2019 klo 18.00 18.40 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 LÄSNÄ Aakula Kari Lähdetmäki Helena Alanko Mari Lähteenmäki Heikki Haikka

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2017 1(55) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2017 1(55) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2017 1(55) Aika Torstai 16.2.2017 klo 16.15 18.38 Paikka Osallistujat Kokoushuone Rooma Jäsenet Mäkinen, Jussi puheenjohtaja, 36-43, 46-71 Alajoki, Asko

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 Kirkkoneuvosto Aika 19.6. 2018 klo 17.20 18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja, puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo Elo Joonas Puusaari Seija Rantala Hannu Stenberg-Salonen Heli Virtanen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 31.5.2018 klo 16.00 Sivu 1 / 6 Sisällys Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus... 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 2 Esityslistan hyväksyminen... 2 Kiinteistöpäällikön viran

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä taloustoimiston ilmoitustaululla edellä mainitun ajan.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä taloustoimiston ilmoitustaululla edellä mainitun ajan. SULKAVAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1 / 2019 Kirkkoneuvosto Sulkavan seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään TIISTAINA 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2019 SEURAKUNTATALOSSA ALKAEN KLO 17.00 Kokouksessa käsitellään

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 17.12.2018 klo 16 16.58 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.01.2019 1 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 17.1.2019 klo 18.00-19.50 Paikka Hirvensalon seurakuntakeskus, Honkaistentie 85 Läsnä Norvasuo,

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 14.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 1

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

KAUNIAISTEN SUOMALAINEN PÖYTÄKIRJA 1/ SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO

KAUNIAISTEN SUOMALAINEN PÖYTÄKIRJA 1/ SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO KAUNIAISTEN SUOMALAINEN PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 NEUVOSTO 14.1.2019 NEUVOSTON KOKOUS Aika Ma 14.1.2019 klo 17.50 18.15 Paikka Kauniaisten kirkko, yläkerran seurakuntasali Läsnä Aro Ville varajäsen: Tapani Ala-Reinikan

Lisätiedot

1 (11) Kirkkovaltuusto 1/2017 Pöytäkirja KÄSITELTÄVÄT ASIAT

1 (11) Kirkkovaltuusto 1/2017 Pöytäkirja KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 (11) KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Kirkkovaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Vapaaehtoiskeskus Pysäkin auditoriossa, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna.

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 22.1.2015. Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 22.1.2015. Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki Aika 22.1.2015 kello 18.30 18.52 Paikka Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki Läsnä Ahvenjärvi Seppo Elo Irmeli, varajäs. Elo Joonas Hakala Pentti Hietanen Sari Ilmarinen Liisa Kiukkonen

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 18.01.2017 1 KOKOUSAIKA 18.01.2017 kello 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Forssan seurakuntatalo OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Poissa Caven Heidi Haavisto Veikko Heikkilä Timo Hämäläinen Jari Kallionpää

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 16 - - Allekirjoitukset

Lisätiedot

Seurakuntatalo klo

Seurakuntatalo klo N:o 1/2015 Sivu 1 Seurakuntatalo 28.1.2015 klo 18-19.58 Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Hanna-Maria Laukkanen Jari Leskinen Antero, poissa, varajäsen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU KOKOUSKUTSU 9.1.2019 LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto AIKA: Torstaina 17.1.2019 kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, kokous alkaa klo 18.00 PAIKKA: Lehtoniemen leirikeskus, Rantalantie 274 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja Aulis Ansaharju Riitta Aumo Jari

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 13.3.2017 klo 17.30 18.07 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

Mäkijärvi Pirjo. Thomassen Anne-Mari Tiilikainen Markku Tarri Henriikka Tuhola Sirkka Vanhanen Sakari Yli-Hinkkala Juhani

Mäkijärvi Pirjo. Thomassen Anne-Mari Tiilikainen Markku Tarri Henriikka Tuhola Sirkka Vanhanen Sakari Yli-Hinkkala Juhani Esityslista 13/2018 Kirkkoneuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 17:15 Suoraman seurakuntakeskus Osallistujat Jarva Seppo Tulenheimo Torsti Hirvonen Jukka Mäkijärvi Pirjo Salo Aimo Sarkala Liisa

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja SEURAKUNTA Nro 6/2017

HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja SEURAKUNTA Nro 6/2017 1 HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja 3.10.2017 SEURAKUNTA Nro 6/2017 DIAKONIATYÖN JOHTOKUNTA Kokousaika Tiistai 3.10.2017 klo 17.30 19.45 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3. krs kokoushuone, Rauhankatu 14

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 13-25 01.03.2017 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 01.03.2017 kello 18.00 19.03 Paikka: Rusk seurakuntakeskus ( Vanhatie 7 Rusko) Kirkkeuvost jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 1 (11) KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika maanantai 3. kesäkuuta 2019 klo 18 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 b, 2. kerros Lisätietoja Henna

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 1(10) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 1(10) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 1(10) Aika Paikka Torstai 9.3.2017 klo 18.30 Kokoushuone Rooma Käsiteltävät asiat 72 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00)

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00) SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/17 KIRKKOVALTUUSTO Laatimispäivämäärä 10.01.2017 KOKOUSTIEDOT Aika 17.01.2017 kello 18.30 (kahvi kello 18.00) Paikka Saarijärven seurakuntatalon juhlasali KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (7) A S I A L U E T T E L O: 17 Kokouksen avaus 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Ääntenlaskijoiden valinta 21 Työjärjestyksen

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Aika ja paikka: Ti 30.1.2018 klo 18.30 seurakuntatalo Asialista: asiat 1 8 (1-8 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat ja pöytäkirjanpitäjä 4. Työjärjestyksen

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 1/2017

KIRKKOVALTUUSTO 1/2017 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 19.1. 1. Kirkkovaltuuston puheenjohtajan vaali vuosiksi 2017-2018... 2 2. Kirkkovaltuuston varapuheenjohtajan vaali

Lisätiedot

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi Esityslista/pöytäkirja 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet Maanantai 7.1.2019 klo 18-19.01 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen

Lisätiedot

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2018 1(8) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2018 1(8) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3 TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2018 1(8) Aika 14.6.2018 klo 17.30 (kahvit klo 17 alkaen) Paikka Aitolahden kirkko, Jenseninkatu 4 Käsiteltävät asiat 46 Kokouksen avaus 3 47 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 8 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 8 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta 6.10.2016 1 Kokousaika Torstai 6.10.2016, klo 17.00 18.45 Kokouspaikka Perheasiain neuvottelukeskus, Rauhankatu 14, 3. krs, Hämeenlinna Läsnä Heiskanen Kari Eskelinen Jarmo Kannisto Heli Suoranta Kirsti

Lisätiedot

Kokousaika 3.2.2015 klo 18.00 21.17 Kirkonkylän srk-talo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo

Kokousaika 3.2.2015 klo 18.00 21.17 Kirkonkylän srk-talo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO Kokousaika 3.2.2015 klo 18.00 21.17 Kokouspaikka Kirkonkylän srk-talo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo Läsnä: Anu Aalto Tuomas Alaterä Kaarlo

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 12/ Vesilahti 12/

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 12/ Vesilahti 12/ VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: klo 19.00-20.10 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Maria Forsman puheenjohtaja ( 4 asti) Eija Nurmi pöytäkirjanpitäjä Seppo Parkkila puheenjohtaja ( 4 alkaen)

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 1(49) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 1(49) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 1(49) Aika Paikka Torstai 16.2.2017 klo 16.15 Kokoushuone Rooma Käsiteltävät asiat 36 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 7/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 17:01-18.34 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2017 KOKOUSAIKA Tiistai 17.1.2017 klo 18.23-18.47 KOKOUSPAIKKA Torikeskuksen Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

LOPEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013. Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien)

LOPEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013. Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien) KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013 KOKOUSAIKA Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien) KOKOUSPAIKKA Asialuettelo: Kirkon seurakuntasali, Pilpalantie 1, Loppi 1 Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO. Asialista Aika Keskiviikko klo Paikka

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO. Asialista Aika Keskiviikko klo Paikka YHTEINEN Asialista Aika Keskiviikko 4.2.2015 klo 17.30 Taloustoimisto Valtakatu 38 / PL 45, 53101 Lappeenranta vaihde 040 3126 600 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Paikka ASIALISTA Lappeen seurakuntatalo,

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 1 (8) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 10.4.2013 klo 16.00-19.30 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 60 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 61 SIHTEERIN VALINTA

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 1/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet Tiistai 20.2.2018 klo 18 - Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen Pentti Happonen

Lisätiedot

Aika klo (kahvi klo 17.00) Paikka

Aika klo (kahvi klo 17.00) Paikka Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 2 / 2013 Aika 12.3.2013 klo 17.30 (kahvi klo 17.00) Paikka Olarin kirkon kerhosiiven neuvotteluhuone Läsnä Viitapohja, Salla-Maria puheenjohtaja Tapanainen, Riikka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Seurakuntaneuvoston saapuville määräämät viranhaltijat: Arja Toivanen, sihteeri

Seurakuntaneuvoston saapuville määräämät viranhaltijat: Arja Toivanen, sihteeri Esityslista/Pöytäkirja 1/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: maanantai 7.1.2019 klo 18 18.59 ja luottamushenkilöiden PEREHDYTTÄMISKOULUTUS n. klo 19-20 Paikka:

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Kirkkovaltuusto Läsnä Taponen Auvo, pj. Lindholm Paula

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Kirkkovaltuusto Läsnä Taponen Auvo, pj. Lindholm Paula Aika 29.1.2013 klo 18.30-18.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Taponen Auvo, pj. Lindholm Paula Aarnio-Närhi Hannele Heikkinen Anne, varaj. Helenius Mikko, varaj. Lintumäki Aki Elo Veijo Mattila

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina.

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina. Aika: Paikka: Tiistaina 17.9.2019 klo 18.00, kahvit klo 17.30 alkaen Seurakuntakodin kokoushuone Jäsenet: Tuija Kruus puheenjohtaja Anita Kamppi, varapj Seppo Laakso Matti Peltola Yrjö Rautiainen Anneli

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 2/2017 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 2/2017 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 15. päivä helmikuuta klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali 19 Kokouksen avaus 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 1/2017 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 1/2017 Kirkkovaltuusto 16.1.2017 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 16. päivä tammikuuta 2017, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen Markku

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Tiistai klo Paikka Joutsenon seurakuntakeskus, luentosali, Penttiläntie 5

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Tiistai klo Paikka Joutsenon seurakuntakeskus, luentosali, Penttiläntie 5 Asialista Penttiläntie 5, 54100 Joutseno P. 040 3126 700, 040 3126 701 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Tiistai 21.5.2019 klo 18.00 19.20 Paikka Joutsenon seurakuntakeskus, luentosali, Penttiläntie

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017. Kirkkoneuvosto OSALLISTUJAT Esa Löytömäki kirkkoherra, puheenjohtaja

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017. Kirkkoneuvosto OSALLISTUJAT Esa Löytömäki kirkkoherra, puheenjohtaja Kirkkoneuvosto 26.4.2017 1 KOKOUSAIKA 26.4.2017 kello 17.00 17.40 KOKOUSPAIKKA Forssan seurakuntatalo, musiikkihuone OSALLISTUJAT Esa Löytömäki kirkkoherra, puheenjohtaja Timo Heikkilä varapuheenjohtaja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11 Aika 31.1.2017 kello 18.30 18.50 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif Ahvenjärvi Seppo Nurminen-Pulkkinen Enni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe

Lisätiedot

Esityslista. Osallistujat Kauppinen Kai puheenjohtaja Kallioinen Sami. Pirttijoki Heidi

Esityslista. Osallistujat Kauppinen Kai puheenjohtaja Kallioinen Sami. Pirttijoki Heidi lista 03/2019 Tampereen IT-yhteistyöalueen johtokunnan kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 10:00 Teams kokous Osallistujat Kauppinen Kai puheenjohtaja Kallioinen Sami Moberg Tiitta Palola Kaija Pirttijoki

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Tiistai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Tiistai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Tiistai 17.2.2015 klo 17.00 19.40 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (5) AIKA 14.05.2014 klo 17.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa Viranomainen TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto 5/2016 Kokousaika Tiistai 18.10.2016 kello 12.30 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 57 Kokouksen avaus 58

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot