Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti elokuu Pylkkösen-Pylkkäsen sukuseura r.y. historiikki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti elokuu 2014. Pylkkösen-Pylkkäsen sukuseura r.y. historiikki 2003-2014"

Transkriptio

1 1(10) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti elokuu 2014 Tiedätkö kuka olet, missä on sukujuuresi, jos haluat tietää juuresi, liity sukuseuraan ja tule sukukokouksiin/juhliin Tietävätkö lapsesi/lapsenlapsesi sukusi juuret vai haluavatko lapsesi tietää mistä heidän sukujuuret on lähtöisin, tällöin oiva paikka selvittää asia on sukujuhla/kokoukset. Pylkkösen-Pylkkäsen sukuseura r.y. historiikki Miten ajatus sukuseuranperustamisesta syntyi Sukututkimukseen kiinnostukseni alkoi jo vuoden 1990 aikana, mutta ns. hurahtaminen sukututkimukseen alkoi vasta kun setäni Sten Johannes Pylkkänen joutui sairaalaan vuosien aikana ja lupasin jatkaa hänen tutkimuksia eteenpäin. Sten muutti myöhemmin palvelutaloon Lahden Jalkarantaan ja samalla ryhdyin keräämään tietoa sukumme eri vaiheista, koska tiesin Stenin olleen aikaisemmin kiinnostunut asiasta. Haastattelin Steniä ja kirjoitin ylös muisteloja, kertomuksia, sekä suvun vanhoja tarinoita. Samaan aikaan aloitin myös tallentamaan suvun vanhoja valokuvia. Lopullisen sysäyksen antoi sukututkimukseen isäni Unto Viljam Pylkkäsen äkillinen kuolema Jatkaessani tutkimuksia kirkonkirjoista huomasin, että minun sukuhaarani sukunimeni onkin Pylkkönen ja tälle sain vielä vahvistuksen elossa olevalta sedältäni Uolevilta. Setäni kertoi, että minun isoisäni Antti oli päättänyt muuttaa sukunimen Pylkkösestä Pylkkäseksi sodan aikana ja se onnistui hyvin koska Karjalasta tulevilta evakoilta kysyttiin suullisesti sukunimi, eikä kukaan tarkistanut sitä tai laittanut sitä kyseenalaiseksi. Mielenkiintoinen seikka on myös se että isoisäni-isä Antti ei suostunut muuttamaan sukunimeä Pylkkäseksi, vaan oli kuolemaansa asti Pylkkönen. Kyseinen muutos hämäsi minua myös kun etsin Antin hautapaikkaa Hartolasta, ensimmäisellä keralla vedin vesiperän, kun en huomannut kysyä Pylkkösen sukunimellä, vaan kysyin Pylkkäsiä. Mutta toisella kertaa käydessäni Hartolan kirkkoherranvirastossa kysyin myös Pylkkösen nimellä ja heti tärppäsi, mutta ikäväkseni hautapaikka oli jo otettu käyttöön uudestaan. Ensimmäinen iso tärppi Otin aikoinaan yhteyttä faxin välityksellä Värtsilän kirkkoherran virastoon, josta alkoi varsinaisesti suku selviämään. Minuun otti yhteyttä Anja Könönen os. Pylkkönen Tohmajärveltä, joka osoittautui isänisänisän veljen pojanpojan tyttäreksi ja minulta ja Anjalta löytyi sama valokuva, jossa tietojen mukaan piti olla meidän sukuhaaran poikia, mutta ne osoittautuikin Anjan sukuhaaran pojiksi (samoja nimiä Antti, Pekka jne.), joten erehdys oli ilmeinen. Toinen iso tärppi Kävin aikoinaan Pieksämäen kirkkoherranvirastossa/hautausmaalla etsimässä sukulaisia ja sieltä löytyi paljon sukulaisia ja myöhemmin ne osoittautui Peter Ek:n äitin Seija Mattilan os. Pylkkösen esi-isiksi. Nyt oli koossa paljon uusia sukulaisia, joten päätimme yhdessä perustaa Pylkkösen- Pylkkäsen sukuseuran vuonna 2003.

2 2(10) Miksi juuri Pylkkösen-Pylkkäsen sukuseura? Tämä oli looginen päätös koska jokaisessa sukuhaarassa on molempia, joko henkikirjoittajan toimesta tehtyjä tai itse ovat halunneet pitää tai vaihtaa Pylkkösen tai Pylkkäsen sukunimen. Todennäköinen totuus on se että molemmat sukunimet ovat luvun Mikkelin seudulta eli todennäköisesti samaa sukujuurta. Tämä näkemys on vahvistunut tuon ajan maakirjoja tarkastellessa. Sukuseuranperustaminen Mikkelissä Kutsut: Kutsut lähetettiin huhtikuussa henkilöä, joista osa lapsia Paikka: Tertin Kartanon Ruljanssiriihi (Mikkeli), joka oli entinen hevostalli Ohjelma: Sukuseuran perustava kokous Tapio Pylkkänen (puhj.), Jarmo Pylkkönen (varapuhj.), Peter Ek, Anja Könönen ja Martti Rutanen Tilintarkastajat: Sirpa Veneskari () ja Pirjo Nyqvist () Pöytäkirj. tark.: Ilkka Pylkkänen (Vantaa) ja Orvokki Pylkkänen () Ääntenlaskijat: Ilkka Pylkkänen (Vantaa) ja Orvokki Pylkkänen () Jäsenmaksu: 10 /hlö Erityistä: Ruoka oli erinomaisen hyvää ja liha mureeta Ilma oli: n. 15 astetta Sukuseuran perustajat Mikkelissä Olemme tänään perustaneet Pylkkösen-Pylkkäsen sukuseura-nimisen yhdistyksen ja hyväksyneet sille perustamiskirjassa olevat säännöt. Tapio Pylkkänen Orvokki Pylkkänen Mikko Pylkkänen Ilkka Pylkkänen Sirpa Veneskari os. Pylkkänen Mikko Veneskari Pirjo Nyqvist os. Pylkkänen + Uolevi Pylkkänen Hollola + Maire Pylkkänen Hollola Paula Pylkkänen Hollola Ilmo Pylkkänen Lempäälä Helena Härkönen Kulho Pekka Härkönen Kulho Raija Nissinen os. Pylkkönen Mika Nissinen Ilona Nissinen Raili Puustinen os. Pylkkönen Pirkkala Jouko Puustinen Pirkkala Raimo Pylkkönen Halli Kaija Pylkkönen Halli Veli Pylkkönen Imatra Maija-Liisa Kirjavainen Imatra Aila Niemi os. Pylkkönen Tampere Reijo Niemi Tampere Marja-Leena Leppänen os. Pylkkönen Tampere

3 3(10) Maija Rutanen os. Pylkkönen Joensuu Martti Rutanen Joensuu Anja Könönen os. Pylkkönen Tohmajärvi Jarmo Könönen Tohmajärvi Aili Pylkkönen Tohmajärvi Pirkko Laukkanen Varkaus Veikko Pylkkönen Joensuu + Pirkko Pylkkönen Joensuu Aino Mero os. Pylkkönen Toijala Anna-Liisa Korpilaakso os. Pylkkönen Toijala Raimo Korpilaakso Toijala Seija Mattila os. Pylkkönen Porvoo Reijo Mattila Porvoo Susanne Satkola Porvoo Peter Ek Anne Leinonen Gita Ek Tuomo nen Mirja Ukkonen os. Pylkkönen Jussi Heikkilä Hannu Vinnikka Hamina Sointu Vinnikka Hamina Jarmo Pylkkönen Nivala Sukuseuran perustaminen ja ensimmäinen hallitus Seuran hyväksyntä Patentti- ja rekisterihallituksessa kesti yli 3 kuukautta, lopullinen hyväksyntä päätös tapahtui , jonka jälkeen sukuseuran hallitus kokoontui ensimmäiseen kokoukseen Kylpylähotelli Kunto Hoviin Joensuuhun. Seuraava kokous päätettiin pitää sukujuhlan yhteydessä Pajarin Hovissa Kiteellä. Kuva 1. Hallituksen jäsenet ovat vas. alkaen: Jarmo Pylkkönen Nivala, Peter Ek, Tapio Pylkkänen (Puheenjohtaja) Anja Könönen Tohmajärvi (Rahastonhoitaja) ja Martti Rutanen (Sihteeri) Tertin Kartanon historiaa Pylkkösen-Pylkkäsen sukuseura ry. perustettiin Mikkelissä Tertin Kartanossa. Perustaminen tapahtui Tertin Kartanon vanhassa hevostallissa, joka oli muutettu juhlaja kokouspaikaksi ja nimeksi oli tullut Ruljanssiriihi.

4 4(10) Tertin Kartanon omistajina oli Matti ja Pepita Pylkkäset, Matin isänisä Aatami osti aikoinaan kartanon. Aatami oli kova kauppamies vei Pietariin meijerituotteita, puutavaraa ja jopa saunavastoja ja paluu kuormassa kotiin kulki huonekaluja, lamppuja ja peilejä. Ja onhan kuulemma Marsalkka Mannerheimikin käynyt sodan aikana nauttimassa Tertin Kartanon loistavasta pitopöydästä. Tertin kartano löytyy Mikkelin pohjoispuolelta, heti huvipuiston jälkeen vasemmalla puolella. Sukuseuran menneet sukujuhlat/kokoukset Vuoden 2004 sukujuhla/kokous Rekisteröinti: Sukuseura hyväksyttiin yhdistysrekisteriin Sukujuhla: Sukujuhla Kiteen PajarinHovissa henkilöä, joista osa lapsia Sukuseuran hallitus kokoontui ensimmäisen kerran Joensuun Kylpylä Kuntohovissa Jäsenmäärä: 103 henkilöä Vuoden 2005 sukujuhla/kokous Sukukokous: Sukukokous Siilinjärven KunnonPaikka kylpylässä henkilöä, joista osa lapsia KunnonPaikka Siilijärvi ja Jäsenmäärä: 103 henkilöä Vuoden 2006 sukujuhla/kokous Sukujuhla: Sukujuhla Hollolassa Toivolan nuorisoseurantalolla henkilöä, joista osa lapsia Tampereen Kylpylä ja VesiLeppis, Leppävirta Jäsenmäärä: 122 henkilöä Vuoden 2007 sukujuhla/kokous Sukukokous: Sukukokous Karjalatalolla Joensuussa henkilöä, joista osa lapsia Matkat: Sukuseuran matka Laatokan Karjalaan Matkalla mukana oli 22 henkilöä Veräjämäenkatu ja KunnonPaikka Siilijärvi Jäsenmäärä: 116 henkilöä Vuoden 2008 sukujuhla/kokous Sukujuhla: Sukukokous Lappeenrannassa, Hotelli Scandicssa Paikalla oli 55 henkilöä, joista osa lapsia Hotelli Scandic, Lappeenranta ja Tertin Kartano, Mikkeli Jäsenmäärä: 91henkilöä Vuoden 2009 sukujuhla/kokous Sukukokous: Sukukokous Savonlinnassa, Olavinlinnan Linnatuvassa Paikalla oli 52 henkilöä, joista osa lapsia Hotelli Fontana Pietari Kylliäinen ja Linnantupa, Olavinlinna, Savonlinna Jäsenmäärä: 100 henkilöä

5 5(10) Vuoden 2010 sukujuhla/kokous Sukujuhla: Sukujuhla Hotelli Scandic Rosendahlissa ja ilta Pyynikin Kesäteatterissa Paikalla oli 52 henkilöä, joista osa lapsia Sukuhallitus kokoontui Tampereen Kylpylässä ja Vesilinnassa, Jyväskylässä Erityistä: Raju ukonilma mies muistiin, teatteriesitys jouduttiin keskeyttämään mutta onneksi ei meille varattua esitystä Jäsenmäärä: 73 henkilöä Vuoden 2011 sukujuhla/kokous Sukukokous: Sukukokous hotelli Laajavuori, Jyväskylä Paikalla oli 32 henkilöä, joista osa lapsia Sukuhallitus kokoontui Lahdessa Jäsenmäärä: 83 henkilöä Vuoden 2012 sukujuhla/kokous Sukujuhla: Sukukokous Hotelli Vaakuna, Hämeenlinna henkilöä Sukuhallitus kokoontui Hotelli Aulangolla, Hämeenlinnassa Jäsenmäärä: 85 henkilöä Vuoden 2013 sukujuhla/kokous Sukukokous: Sukukokous PajarinHovi Kitee Ilmoittautuneita on 41 aikuista ja 4 lasta Sukuhallitus kokoontui Hämeenlinnan Vaakuna Hotellissa ja Jäsenmäärä: 83 henkilöä Tutkimus Sukuseuran kotisivu Olemme rakentaneet sukuseuralle omat kotisivut, jotka jakaantuu seuraaviin tietoihin - Toiminta, Hallitus, Tutkimus, Kalenteri, Julkaisut, Sukutietoa (tämä on korvattu MyHereTage.com tietokannalla) Tutkimuksen nykytila ( ) Eri sukuhaaroja löytyy tällä hetkellä MyHereTage.com sukutietokannasta yli 40 eri sukuhaaraa ja noin 15 eri alueelta/paikkakunnalta, meidän tietokanta sisältää tällä hetkellä yli henkilöä ja lähes perhettä. Tietokanta tuotetaan kansainvälisellä Family Tree Builder 7.0 ohjelmistolla, josta tiedot päivitetään MyHereTage.com tietokantaan Internetiin. Koko MyHreTage.com tietokannassa on käyttäjiä koko maapallolla yli 4 miljoonaa, joten tietoa meidänkin tietokantaa varten on saatavissa päivittäin valtavia määriä. Tällä hetkellä meidän MyHereTage.com tietokannassa on yli 190 käyttäjää, lupaa pitää anoa Tapio Pylkkäseltä, tiedot löytyvät tämän lehden lopusta.

6 6(10) Tietokannasta löytyy mm. Pylkkösten-Pylkkästen sukujen lisäksi: - vanhin tieto on Senaattori Tonantius Ferreolus s. 450 ja k. 517, puoliso Industria s. 460 ja k pohjoismaista yksi vanhemmista on Surssill:n suku vuodelta Ruotsin, Norjan, Tanskan, Englannin, Skotlannin kuninkaalliset ja tietysti Englannin ensimmäiset Viikinki kuninkaat - Keski-Euroopan kuninkaalliset mm. Ranskan, Saksan, Puolan, Kreikan, Italian, Espanjan, Portugalin, Luxemburgin Itävallan, Unkarin jne. - Bysantin keisarit löytyvät myös tietokannasta - tunnetuista suvuista mainittakoon Habsburgin suku jo vuodelta 1140 alkaen Aatelis suvuista tärkein on von Wright josta kytkentä kaikkiin yllämainittuihin sukuihin alkoi. Nämä kaikki ovat tulleet vastaan kun on jatkanut/laajentanut sukupolkuja eteenpäin eli jokaiseen löytyy aukoton polku. Sukua ovat tutkineet seuraavat henkilö Tapio Pylkkänen, Jarmo Pylkkönen, Nivala Erkki Pylkkönen, Varkaus Seija Pylkkönen, Anja Könönen os. Pylkkönen, Tohmajärvi Raija Nissinen os. Pylkkönen, Päivikki Kulju os. Pylkkönen, Terälahti Kari Pylkkönen, Joensuu Olli ja Eija Pylkkönen, Forssa Leena Vatanen, Minna Pylkkönen m Joensuu Eira Pylkkänen, Tampere Kimmo Pylkkänen, Tapani Pylkkänen, Lappeenranta Jussi Pylkkänen, Vantaa Sinikka Pylkkönen, Juhani Pylkkänen, Laukaa Anna-Leena Pylkkönen,? Eija Lehtonen, Kerava Ilkka Pylkkänen, USA Kaarina Torppala, Vaajakoski Kirsi Huttunen,?; Leena Pankakoski, Päivi Tabell, Vammala Sanna Pylkkänen, Vantaa Tuula Maunula, Jyväskylä Ulla Hämäläinen, Kuopio Päivi Tabell, Vammala Toivomme joukkoomme uusia sukututkijoita, sitä laajempi ja parempi sukutietoutemme on. DNA tutkimus Suomessa ja maailmalla Nykyisin on mahdollista tehostaa ja varmistaa sukututkimusta DNA testeillä. DNA testejä tekee useat tieteelliset laitokset ympäri maailmaa ja Suomessa oman tutkimuksen voi tilata osoitteesta Tilaus tehdään Suomenkielisiltä sivuilta, jotka johtavat englanninkielisille sivuille ja josta testi paketti tilataan, joka tulee kotiin n. 2 viikon päästä. Tilaus maksaa nykyisin n. 100 :sta eteenpäin, riippuen minkä valinnan tekee, joten kannattaa varmistaa mitä kullakin vaihtoehdolla saa esim. haluaako tutkimuksen isän vai äidin puolelta tai molemmilta. Kun testipaketti saapuu postipakettina, niin siinä on tarkat ohjeet kuvineen, miten näyte otetaan ja miten näyte palautetaan tutkimuksiin, vastaus tulee n. 4 viikon kuluttua ja mukana on: - DNA kartta, todistus tutkimuksesta, sekä mukana on selvitys myös tekstinä Myyntipöydältä voi tilata myös DVD:nä sukutulosteita, sukukokouksien valokuvia video muodossa, sekä aikaisemmin julkaistut sukukirjat DVD muodossa

7 7(10) Hallitus Sukuseuran hallituksen vuoden tapahtumat Sukuhallitus kokoontui Hämeenlinnan Vaakuna Hotellissa Sukuhallitus kokoontui Hämeenlinnan Vaakuna Hotellissa Sukuhallitus kokoontui Hämeenlinnan Vaakuna Hotellissa Sukuhallituksen kehittämistavoitteet ja näkymät Sukuseuran hallituksen tavoitteita on mm: - nosta jäsenmäärää nykyisestä alle 100 henkilöstä reilusti ylöspäin noin 120 henkilöön - sukutiedon levittäminen mm. lehtien, sähköpostien, kirjeiden ja sukuseuran kotisivun kautta - tutkimusten laajentaminen - sukuluetteloiden julkaiseminen maakunnittain, sekä kolmannen osan julkaiseminen sukukirjasta - sukukokouksien ja juhlien järjestäminen suvun kannalta mielenkiintoisissa paikoissa, sekä tilaisuuksien ohjelmasisällön monipuolistaminen Tavoitteiden toteuttamisen edellytys on, että on maksava jäsenmäärä ja sukututkijoiden määrä on suurempi, sekä että pystymme järjestämään keskuudessamme sukututkimus koulutusta halukkaille. Julkaisut Aikaisemmat ja uudet julkaisut Ensimmäinen sukukirja KONSTA JALANJÄLJILLÄ PYLKKÖSIÄ-PYLKKÄSIÄ MEHTÄÄMÄSSÄ (1000 sivua) julkaistiin sukujuhlan yhteydessä Hollolassa Toivolan nuorisoseura talolla. Toinen sukukirja VOLGAN MUTKAN KANSA AFRIKASTA (800 sivua) julkaistiin sukujuhlan yhteydessä Lappeenrannassa. MOLEMPIA KIRJOJA VOI LAINATA LAHDEN KIRJASTOSTA KAUKOLAINAUKSENA. Saatavilla sukutulosteita MyHereTage.com sukutietokannasta, voi tilata niitä sukujuhlassa Hotelli Savonsolmussa la tai Tapio Pylkkäseltä (yhteystiedot tämän sivun lopussa), toimitusaika syyskuu Hinnat: Kirjoja toimitetaan DVD:llä, hintaan on 50 /kpl jäsenille ja ei jäsenille 60 /kpl + postimaksu Sukutulosteita toimitetaan sähköpostilla tai DVD:nä, sisältää sukututkimus tilanteen, 10 /tuloste+ postimaksu (DVD) Sukukokouksien kuvat/videot toimitetaan DVD:llä, hintaan 30 /kpl ja ei jäs. 40 /kpl + postimaksu. Kaikissa on mukana myös julkaistut sukulehdet ajalla Sukujuhlan/kokouksen kutsut Kutsuja on lähetetty vuonna 2014 yhteensä 691 kpl, josta sähköpostilla 128 kpl ja loput 563 kpl kirjeinä. Kutsuja kotimaan lisäksi on lähetetty mm. Japaniin, USA:n, Saksaan, Espanjaan, Kreikkaan. Postituskulut ovat suurin sukuseuran menoerä, joten olisi erittäin tärkeää saada jokaisen sähköpostiosoite ja näin säästyneillä rahoilla voimme panostaa sukujuhlaan/kokoukseen enemmän. Otamme vastaan myös ideoita tapahtuma paikoista ja ohjelma sisällöstä. Tiedot voi lähettää hallituksen jäsenille (osoitteet tämän lehden loppuosassa)

8 8(10) Pylkkösen-Pylkkäsen sukuhaarojen muita tapahtumia Lokakuussa 5 pv 2013 oli Juvan Pylkkästen perinteinen tapaaminen Eerikkälän Urheiluopistolla, jonne minulle Tapio Pylkkäselle tuli kutsu Heikki Pylkkäseltä. Tarkoituksena oli esitellä sukuseuran toimintaa ja tutkimus tilannetta. Samalla selvisi että heidän sukuhaara on kokoontunut noin 2 vuoden välein ja sukututkimus työtä oli tehty vanhempien henkilöiden toimesta, jo aikaisemminkin. Kuvassa paikalla olleita noin 20 suvun jäsentä Ruotsia myöten Sukumme kronikat Keräämme edelleen sukumme kronikoihin muisteloja ja hauskoja tapahtumia, jotka julkaisemme ainakin sukukokouksen yhteydessä. Tiedon kerääminen on tärkeää, voit kertoa mm. seuraavia asioita: - tarinoita ja kertomuksia suvun vaiheista ja henkilöistä mm. evakkoon lähdöstä, sekä muutoista ja niiden syistä - hauskoja tarinoita tai tapahtumia - valokuvia (kuvat palautetaan takaisin kirjattuna kirjeenä) perhepotretteja, henkilökuvia, kuvia syntymäpäivistä, häistä, hautajaisista jne. Sukuseuralle voi lähettää kaikki muutokset henkilöistä ja suvuista, ne käsitellään luottamuksellisesti ja tallennetaan sukutietokantaan. Kaikkia vastauksia ja aineistoja mielenkiinnolla odottaen sukuseuran hallituksen jäsenet. Sukuseuran tuotteet Sukuseuran myy valkoisia Bikee paitoja, joissa on taskun kohdalla sukuseuran uusi logo (katso tämän sivun vasen yläkulma), jonka väri on punainen: - koot ovat seuraavat S, L, XL, XXL, hinta 30 /kpl + postimaksu - paidan saa sukukokouksessa tai postissa

9 9(10) Liity jäseneksi sukuseuraan Sukuseuran jäsenmaksuksi hyväksyttiin sukukokouksessa 15 /henkilö sen voi maksaa tilille: Kiteen Seudun Osuuspankki Sukuseuran sääntöjen mukaan sukuseuran jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen 15 vuotta täyttänyt henkilö, joko isän tai äidin puolelta sukuun kuuluva tai joka avioliiton kautta on siihen liittynyt. Liittymällä jäseneksi saat kerran vuodessa KostanJäljet sukulehden sähköpostilla ja samalla tuet sukumme juurien tutkimista, sekä saat kirjoista ja sukutapahtumista alennusta. Sukuseuran toimii hallituksen voimin ja emme ota mitään palkkaa tai palkkioita toiminnastamme. Sukuseuran varallisuus on todella pieni ja sen takia on tärkeätä maksaa jäsenmaksu vaikka et aina pääsekään sukujuhlaan/kokoukseen. Syntyneet ja kuolleet 2013 Syntyneet: Miranda Elice Paananen Mikael Alex Kulju Hämeenlinna Joan Jussi Aleksanteri Salminen Turku Kuolleet: Ritva-Liisa Pylkkönen Viiala Irma Annikki Pylkkänen Lappeenranta Martti Fabian Pylkkänen Hartola Sukuseuran hallitus alkaen ja yhteystiedot: Peter Ek, sukuseuran puheenjohtaja Gsm: mail: Tapio Pylkkänen, sukututkija Veräjämäenkatu Gsm: mail: ja Anja Könönen, rahastonhoitaja Gsm: mail: Maarika Pylkkönen mail: Päivi Pylkkönen-Palm mail: KERRO SUKUSEURASTA JA SEN TOIMINNASTA KAIKILLE SUKULAISILLESI Lähetä osoite ja sähköposti osoitteita, jotta jokainen Pylkkönen tai Pylkkänen saisi sukupostia: Tapio Pylkkänen (Sukututkija), Veräjämäenkatu puh Mail:

10 10(10) Sukuseuran tapahtumakalenteri vuosina Sukujuhla Hotelli Savonsolmu, Pieksämäki Sukuhallitus kokoontui Hämeenlinnan Vaakuna Hotellissa Sukukokous PajarinHovissa, Kitee Sukuhallitus kokoontui Hämeenlinnan Vaakuna Hotellissa Sukuhallitus kokoontui Hämeenlinnan Vaakuna Hotellissa Sukukokous Hotelli Vaakuna, Hämeenlinna Sukuhallitus kokoontui Hotelli Aulangolla, Hämeenlinnassa Sukukokous Hotelli Laajavuori, Jyväskylässä Sukuseuran hallitus kokoontui Sukuseuran hallitus kokoontui Jyväskylässä Sukujuhla Hotelli Scandic Rosendahlissa/Pyynikin Kesäteatteri, Tampere Sukuseuran hallitus kokoontui Tampereella Sukuseuran hallituksen kokous, Kuopiossa Hotelli Scandic aulassa Sukukokous Olavinlinnan Linnatupa, Savonlinna Sukuseuran hallituksen kokous, Savonlinna Fontana Pietari Kylliäinen Sukukokous Hotelli Scandic, Lappeenranta Sukuseuran hallituksen kokous, Mikkelissä Tertin Kartanossa Sukuseuran hallituksen kokous Lappeenrannassa, Sokos Hotel Lappee Sukukokous Karjalatalo, Joensuu Sukuseuran hallituksen kokous Siilinjärvellä KunnonPaikka kylpylässä Sukuseuran matka Laatokan-Karjalaan ja paikalla oli 22 henkilöä Sukuseuran hallituksen kokous Lahdessa Sukujuhla Toivolan nuorisoseurantalo, Hollola Sukuseuran hallitus kokoontui Leppävirralla VesiLeppiksessä Sukuseuran hallituksen kokous Tampereen kylpylässä Sukukokous Kylpylä KunnonPaikka, Siilijärvi Sukuseuran hallituksen kokous KunnonPaikka kylpylässä Siilinjärvellä Sukuseuran hallituksen kokous KunnonPaikka kylpylässä Siilinjärvellä Sukujuhla PajarinHovi, Kitee Sukuseuran hallitus kokoontui Kylpylä KuntoHovissa, Joensuu ( 1) kerran Sukuseura hyväksyttiin yhdistysrekisteriin Sukuseura perustettiin Tertin Kartanossa Mikkelissä aikuista henkilöä ja muutamia lapsia

11 MUISTIINPANOJA: 11(10)

- PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY

- PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY PYLKKÖSTEN - PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY JUHLAKOKOUS 10 VUOTTA 3.8.2013 KITEEN PAJARINHOVISSA MUISTOJEN KARJALA -MATKA VENÄJÄLLE 4.- 5.8.2013 Juhlakokous 10 vuotta la 3.8.2013 Kiteen PajarinHovissa alkaen

Lisätiedot

edetessä on sukutietojen laajuus hieman yllättänyt. Tällä hetkellä rekistereissämme on yli 12000 henkilön tiedot ja kirjan sivumäärän

edetessä on sukutietojen laajuus hieman yllättänyt. Tällä hetkellä rekistereissämme on yli 12000 henkilön tiedot ja kirjan sivumäärän TIEDOTE 1/2010 Vuosikymmenen pakkastalvi alkaa helpottaa otettaan ja selvät kevään merkit ovat jo näkyvissä. Pakkasten keskellä on ollut mukava muistella mennyttä kesää ja onnistuneita Silvastien kesäkokouspäiviä

Lisätiedot

Erityiskiitokset toiminnasta sukuseurassa saivat sukuneuvoston tällä kertaa jättäneet Ari Kekäläinen, Jussi Kekäläinen ja Sirpa Kekäläinen.

Erityiskiitokset toiminnasta sukuseurassa saivat sukuneuvoston tällä kertaa jättäneet Ari Kekäläinen, Jussi Kekäläinen ja Sirpa Kekäläinen. Hyvät immeiset, sukuseuran jäsenet! Vuosi on vaihtunut ja sukumme suuntaa taas kohti uusia seikkailuja. Tässä kuitenkin hiukan muistoja menneeltä vuodelta, joka olikin sukukokouksen vuosi. Sukukokouksiahan

Lisätiedot

POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ

POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2013 POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ Maurits Liikanen Oulujoelta s. 7 Teija Sopanen Liikasia hänkin s. 11 Oma lippu ja viiri s. 12 Pieksämäen, Puumalan ja Juvan Liikasia 1540-luvulta

Lisätiedot

Kotilaisten sukuseura ry:n jäsenlehti. Kymmenes vuosikerta. Numero 1/2006. Tervetuloa sukukokoukseen Turkuun 16-17.6.2007. www.kotilaistensukuseura.

Kotilaisten sukuseura ry:n jäsenlehti. Kymmenes vuosikerta. Numero 1/2006. Tervetuloa sukukokoukseen Turkuun 16-17.6.2007. www.kotilaistensukuseura. Kotilaisten sukuseura ry:n jäsenlehti. Kymmenes vuosikerta. Numero 1/2006 Tervetuloa sukukokoukseen Turkuun 16-17.6.2007 www.kotilaistensukuseura.fi 1 Koko perheen kesälomamatka Turkuun Sukukokous järjestetään

Lisätiedot

WS-wiesti. Voutilaisille ja Smolandereille 1/2013. Sukuseuran esimies vaihtuu

WS-wiesti. Voutilaisille ja Smolandereille 1/2013. Sukuseuran esimies vaihtuu WS-wiesti Voutilaisille ja Smolandereille 1/2013 Sukuseuran esimies vaihtuu Voutilaisten-Smolanderien sukuseura r.y. Esimies: Eija Mäki, Lokkitie 1 C 4, 73600 Kaavi, puh. 0400-561 401 Sihteeri: Eeva Voutilainen,

Lisätiedot

TIEDOTE 1/2009. Sukuseuran kokouksen pitopaikkana 2009 on kauniin Peurunkajärven rannalla oleva Kylpylähotelli Peurunka Tervetuloa!

TIEDOTE 1/2009. Sukuseuran kokouksen pitopaikkana 2009 on kauniin Peurunkajärven rannalla oleva Kylpylähotelli Peurunka Tervetuloa! TIEDOTE 1/2009 Sukuseuran kokouksen pitopaikkana 2009 on kauniin Peurunkajärven rannalla oleva Kylpylähotelli Peurunka Tervetuloa! Näin se aika kuluu, siitä on kohta kuusi vuotta, kun Silvastit tapasivat

Lisätiedot

HERMAN LIIKANEN -SEMINAARI 13.5.2005 s. 13 20-VUOTISJUHLALLISUUDET 29. 31.7.2005 s. 15

HERMAN LIIKANEN -SEMINAARI 13.5.2005 s. 13 20-VUOTISJUHLALLISUUDET 29. 31.7.2005 s. 15 LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2005 PÄÄTOIMITTAJA HARRI LIIKANEN TOIMITUSSIHTEERI PIRKKO LIIKANEN HERMAN LIIKANEN -SEMINAARI 13.5.2005 s. 13 20-VUOTISJUHLALLISUUDET 29. 31.7.2005 s. 15 2 LIIKASTEN

Lisätiedot

VATAS-POSTI. Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 5, huhtikuu 2013

VATAS-POSTI. Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 5, huhtikuu 2013 VATAS-POSTI Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 5, huhtikuu 2013 Lotta Lehtosen (6 vuotta) piirrokset Vatas-postiin. - Lotta hiihtämässä - Peppi Pitkätossu on tällä hetkellä Lotan idoli Sirkka-mummin

Lisätiedot

VATAS-POSTI. Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 4, lokakuu 2012

VATAS-POSTI. Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 4, lokakuu 2012 VATAS-POSTI Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 4, lokakuu 2012 2 Frida (4½ v): Kuvassa on Mikko ja Sisko Vatasen talo Tohmajärvellä, jossa kävimme sukukokouksen yhteydessä. Kuvassa on sateenkaari, kukkia

Lisätiedot

LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 2/2014

LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 2/2014 LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 2/2014 Sukukokous Pieksämäellä s. 8 Lippu Liikasille s. 9 70 vuoden takaa s.13 Houkuttelevin otsikko s. 14 Kangasniemen Eevan tapaus s. 16 Lasi lumosi Ulvin kesänäyttelyssä

Lisätiedot

Historiatoimikunta valmistelee sukutietojen keruutalkoita Tarinat ja uudet sukutiedot talteen

Historiatoimikunta valmistelee sukutietojen keruutalkoita Tarinat ja uudet sukutiedot talteen kivenjuuret_22_kannet 12.5.2009 17:15 Page 1 Stenroth sukuseura ry:n jäsenlehti N:o 22 Maanantaina 18. toukokuuta 2009 Historiatoimikunta kokoontui Espoossa valmistelemaan yhdyshenkilöverkostoa. Vas. Ville

Lisätiedot

Jäsenlehti 1/2008. SUKUSEURA 10 vuotta

Jäsenlehti 1/2008. SUKUSEURA 10 vuotta Jäsenlehti 1/2008 SUKUSEURA 10 vuotta Sukuseura Kanko ry Sukuseura on perustettu v. 1998 ja rekisteröity v. 2000. Sukuseurassa on 240 jäsentä. Jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet saavat 1-2 jäsenlehteä vuodessa.

Lisätiedot

Vartiaisten. Viesti. Yhteys sukuumme

Vartiaisten. Viesti. Yhteys sukuumme Vartiaisten Viesti 2 2014 Yhteys sukuumme Toimituksen palsta Palstalle voi lähettää uutisia, lehtileikkeitä, onnitteluja ja tervehdyksiä. Palstalla kerrotaan myös sukuseuran kuulumisia ja tiedotuksia.

Lisätiedot

Vuoksenranta-seuran jäsenlehti N:o 29 2011

Vuoksenranta-seuran jäsenlehti N:o 29 2011 JOUKKOKIRJE Vuoksenranta-seuran jäsenlehti N:o 29 2011 Maija Jantunen kotipaikkansa Pientalon raunioilla yhdessä Henri Jantusen ja Ritva Jantusen kanssa. Takana näkymää Jantselan navetan raunioiden päältä

Lisätiedot

Leinosten sukulehti 1-2011. www.leinoset.fi

Leinosten sukulehti 1-2011. www.leinoset.fi Leinosten sukulehti 1-2011 Jokelan väki ja kesävieraat ohranleikkuussa Temmeksen pappilassa vuonna 1960. Vasemmalta: Ilkka, Pertti, Kalle nuorempi, Veikko, Eeva, Lauri, Lea ja Kalle Honka. Sisäsivuilla

Lisätiedot

Laukaan sukujuhla lähestyy s. 9-11 Stenroth Klubi toimii s. 12-13 Stenrothilaisia Suomenlinnan sukujuhlassa 2000. Kuva: Markku Siukonen

Laukaan sukujuhla lähestyy s. 9-11 Stenroth Klubi toimii s. 12-13 Stenrothilaisia Suomenlinnan sukujuhlassa 2000. Kuva: Markku Siukonen Stenroth sukuseura ry:n jäsenlehti N:o 24 Tiistaina 20. huhtikuuta 2010 Laukaan sukujuhla lähestyy s. 9-11 Stenroth Klubi toimii s. 12-13 Stenrothilaisia Suomenlinnan sukujuhlassa 2000. Kuva: Markku Siukonen

Lisätiedot

Antreassa on liki 70 vuoden jälkeen jälleen kappale Suomea, kappale Karjalaa, kun Anttilan talo Henttolassa on taas suvun hallussa.

Antreassa on liki 70 vuoden jälkeen jälleen kappale Suomea, kappale Karjalaa, kun Anttilan talo Henttolassa on taas suvun hallussa. JOUKKOKIRJE Antrea- N:o 42 2010 Seuran jäsenlehti Antreassa on liki 70 vuoden jälkeen jälleen kappale Suomea, kappale Karjalaa, kun Anttilan talo Henttolassa on taas suvun hallussa. Antrea-Seura ry:n toimintaa

Lisätiedot

Lentäjä, isänsä poika ja kirkon kunnostaja Sergey Mikhalshenko

Lentäjä, isänsä poika ja kirkon kunnostaja Sergey Mikhalshenko Nro 10 Lokakuu 2013 Koivistolaisten kotiseutulehti vuodesta 1944 lähtien Tiijjät sie? Kaikil meilhä o arpii, jotkut suurempii, toiset pienempii, jotkut sisäsiiki, mitä sit saahaa kantaa läpi elämänkii.

Lisätiedot

LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2011

LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2011 LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2011 POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ On hienoa saada syntyä Suomeen s. 2 Reissussa Reisjärvellä s. 5 Kynkkärinki-vuoden 2010 kaupunkiteko s. 6 Ristiinan ja Mikkelin Liikasia

Lisätiedot

Rahkoset Rahkosten sukuseura ry:n lehti

Rahkoset Rahkosten sukuseura ry:n lehti Rahkoset Rahkosten sukuseura ry:n lehti 1/2001 7. vuosikerta 7. numero TERVETULOA SUKUKOKOUKSEEN! Jyväskylässä kesäkuussa 2001 Uusi nimi, lisää ilmestymiskertoja Kädessäsi on ensimmäinen Rahkoset-lehti.

Lisätiedot

Timm-Ketonen sukuseura ry:n jäsenlehti

Timm-Ketonen sukuseura ry:n jäsenlehti Vuosi 2010 N:o 21 Timm-Ketonen sukuseura ry:n jäsenlehti Fransin ja Karlin Sanomat Timm-Ketonen sukuseura ry:n jäsenlehti 2010 numero 21 Toimitus Kansilehti Irmeli Valjento Suvun uusi vaakuna, suunnittelu

Lisätiedot

Sukuneuvosto Tiedote nro 1/2013 12.5.2013

Sukuneuvosto Tiedote nro 1/2013 12.5.2013 Sukuneuvosto Tiedote nro 1/2013 12.5.2013 Hyvät sukulaiset! Pielisjärven Ignatiusten Sukuseuran toinen viiden vuoden sukukokouskausi 2013-2017 on alkanut. Seura on saanut samalla uudet puheenjohtajat.

Lisätiedot

Sukuseuran hallitus: Juhlatoimikunta: Tämä lehti sisältää: Sukuseuran sihteeri

Sukuseuran hallitus: Juhlatoimikunta: Tämä lehti sisältää: Sukuseuran sihteeri Jäsenlehti 1/2003 Sukuseuran hallitus: Juhani Rajamäki, puheenjohtaja Impoonkatu 2, 04430 Järvenpää puh. (09) 2711178 juhani.rajamaki@ asianajotoimisto.inet.fi Juhani Soukko, varapuheenjohtaja Kotiportinkuja

Lisätiedot

Kesäkuu 2013 KUOPIO KUTSUU 3-4.8.2013.

Kesäkuu 2013 KUOPIO KUTSUU 3-4.8.2013. SUKUMME KUOPIO KUTSUU 3-4.8.2013. Määttälänvaara 5.8.2012 Hannu Kyllönen puheenjohtaja Hyvät sukuseuran jäsenet Kuopio kutsuu sukukokoukseen Kyllösten sukuseuran tämänvuotinen sukutapaaminen pidetään Kuopiossa

Lisätiedot

Haveristen sukuseuran jäsenlehti 58 /2015. Pyällyspuu

Haveristen sukuseuran jäsenlehti 58 /2015. Pyällyspuu Haveristen sukuseuran jäsenlehti 58 /2015 Pyällyspuu Tässä numerossa Aarno-veljen 24.7.1937 31.1.2013 muistolle.... Aarno-veljen muistolle. 3 Puheenjohtajan tervehdys. 8 Ystävyyden puu. 9 Kiitoskirje Aulangolta

Lisätiedot

Laitisten sukukokous ja sukujuhla heinäkuussa Laukaassa Varjolassa

Laitisten sukukokous ja sukujuhla heinäkuussa Laukaassa Varjolassa Laitisten Sukuseuran julkaisu numero 34 1/2009 Laitisten sukukokous ja sukujuhla heinäkuussa Laukaassa Varjolassa sivut 13-15 Sisältö Puheenjohtajan terveiset...2 Sihteeriltä...4 Kuunari Helenan matkassa

Lisätiedot

Joukkokirje. Antrea-Seuran jäsenlehti N:o 41 2010. Vuoksi virtaa jälleen vapaana. Keväinen Antrea odottaa jo kotiseutumatkailijoita.

Joukkokirje. Antrea-Seuran jäsenlehti N:o 41 2010. Vuoksi virtaa jälleen vapaana. Keväinen Antrea odottaa jo kotiseutumatkailijoita. Joukkokirje Antrea-Seuran jäsenlehti N:o 41 2010 Vuoksi virtaa jälleen vapaana. Keväinen Antrea odottaa jo kotiseutumatkailijoita. Antrea-Seuran myyntiartikkelit Kotiseutumme Antrea 55 euroa Kirjan 2.

Lisätiedot

POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ

POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2012 POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ Hyvin menee, mutta menköön s. 2 s. 7 s. 8 s. 9 s. 11 s. 13 s. 16 s. 19 2 LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2012 HYVIN MENEE, MUTTA MENKÖÖN

Lisätiedot

Finlandia-palkittu Kjell Westö sukeltaa menneeseen Helsinkiinsä. Sivu 6

Finlandia-palkittu Kjell Westö sukeltaa menneeseen Helsinkiinsä. Sivu 6 Stenroth sukuseura ry:n jäsenlehti N:o 19 Eerikin päivä 18. toukokuuta 2007 Irtonumero 8 e Finlandia-palkittu Kjell Westö sukeltaa menneeseen Helsinkiinsä Sivu 6 Kivenjuuret 1/2007 Kivenjuuret on Stenroth

Lisätiedot