Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2008 (perustettu Tertin Kartanossa Mikkelissä)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2008 (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä)"

Transkriptio

1 1(6) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2008 (perustettu Tertin Kartanossa Mikkelissä) Sukuseuran hallitus Hallituksen jäsenet ovat edellisestä sukukokouksesta alkaen: Tapio Pylkkänen, Lahti (Puheenjohtaja), Minna Pylkkönen, Joensuu (Sihteeri), Anja Könönen, Tohmajärvi (Rahastonhoitaja), Jarmo Pylkkönen, Nivala ja Peter Ek, Helsinki Sukuseuran hallituksessa kokouksessa päätettiin/keskusteltiin mm. seuraavista asioista: 5 Sukukokous ja vastuuvapauden myöntäminen Todettiin, että sukukokous on hyväksynyt tilinpäätöksen sekä talousarvion ja myöntänyt sukuseuran edelliselle hallitukselle vastuuvapauden. 6 Sukukokous ja jäsenmaksu vuodelle 2008 Todettiin, että sukukokous päätti korottaa jäsenmaksun 10 eurosta 12 euroon. Syynä tähän on kasvava jäsenmäärä ja sen myötä kasvaneet postituskulut. 7 Muut asiat Keskusteltiin seuraavan sukujuhlan paikasta ja todettiin, että sen pitää olla hyvien yhteyksien päässä. Sukuseuran jäsenissä on paljon vanhempia ihmisiä ja näin ollen halutaan minimoida matkustukseen kuluva aika. Seuraava sukujuhla päätettiin keskustelun jälkeen pitää lauantaina Lappeenrannassa ja kyseessä on sukuseuran 5-vuotis juhla. Sukujuhla päätettiin pitää yksipäiväisenä ja tarkempina paikkavaihtoehtoina esille tulivat sisävesiristeily, Lappeenrannan Kasino ja Lappeenranta-sali. Päätettiin, että jokainen miettii tahoillaan mahdollista ohjelmaa sukujuhlaan. Keskusteltiin jäsenhankinnasta ja puheenjohtaja totesi sukuseuran toiminnan jo vakiintuneen. Puheenjohtaja kertoi myös, että uusia sukuhaaroja on löytynyt. Tämän seurauksena myös jäsenmäärä on kasvanut. Todettiin, että aktiivista, erillistä jäsenhankintaa ei tehdä vaan tiedotus hoidetaan kirjeillä sekä ns. suusta suuhun menetelmällä. Keskusteltiin poismenneiden muistamisesta ja todettiin, että tieto poismenosta ei välttämättä tavoita sukuseuraa. Päätettiin, että muistetaan sukukokouksessa/-juhlassa hiljaisella hetkellä niitä poismenneitä, joista on tullut tieto sukuseuralle. Sukuseuran hallituksessa kokouksessa päätettiin mm. seuraavista asioista: 6 Vuoden 2007 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoitukset Puheenjohtaja esitteli tilinpäätöksen, taseen, toimintakertomuksen, sekä talousarvion vuodelle Tilinpäätös hyväksyttiin muutoksitta. 7 Vuoden 2008 jäsenmaksu ja sukulehti Todettiin, että edellisessä varsinaisessa sukukokouksessa ( ) jäsenmaksu nostettiin 12 euroon. 8 Sukujuhlan 2008 järjestelyt ja talous Todettiin, että sukujuhla pidetään la Lappeenrannassa.. 9 Julkaisut kesällä 2008 Päätettiin, että jos saadaan tarpeeksi materiaalia kasaan, julkaisussa kerrotaan tiivistetysti historia ja tarinoita eri sukuhaaroista. Julkaisun hinta päätetään myöhemmin ja sen jakelu ja myynti järjestetään sukukokouksen yhteydessä.

2 2(6) Aikaisemmat ja uudet julkaisut Sukukirja Ensimmäinen virallinen Pylkkösten - Pylkkästen sukukirja julkaistiin Hollolassa sukujuhlan yhteydessä ja kirjaa oli saatavilla edelleen 40 hintaan jäsenille ja 45 ei jäsenille + postimaksu 13. Sukukirjaa saa edelleen tilauksesta seuran puheenjohtajalta Tapio Pylkkäseltä ja toimitusaika noin 2-4 viikkoa, riippuen painatus ajankohdasta ja määrästä. Suvun tarinoita ja kronikoita Ensimmäinen osa on tarkoitus julkaista sukukokouksen yhteydessä , jossa mukana mm.: Suomen esihistoriaa, Suomen asuttaminen alkaa, DNA tutkimus Muinaispreussiheimot Suomen asuttajina keskiajalla, Siirtolaisuus ja evakko Tarinaa suvuista ja nimistä, Entisajan maanomistus olosuhteet Ruokakulttuuri ja perinteet Elämäni kuvakirja - kertoo maalaiselämästä Hirvilahdella - kirjoittaja: Keijo Gunnar Pylkkönen ja puhtaaksi kirjoittaja: Tapio Pylkkänen Evakkotaival v Lapsesta nuorukaiseksi - kirjoittaja: Erkki Pylkkönen, Varkaus Elämäni rakkaus, eli tarina elävät elämästä evakon jälkeläisen ja kaupunkilaispojan tarina - kirjoittaja: Tapio Pylkkänen, Lahti Tarinoita Pylkkäsen suvun taipaleelta - Pohjanmaan Matista Yrjö Augustiin - kirjoittaja: Anja Pesonen, Sulkava ja puhtaaksi kirjoittaja: Tapio Pylkkänen Henkilökuvia Ym. Sukututkimuspiiri Sukutietoutta ovat tähän mennessä keränneet seuraavat henkilöt: Tapio Pylkkänen, Lahti; Jarmo Pylkkönen, Nivala; Erkki Pylkkönen, Varkaus; Seija Pylkkönen, Helsinki; Anja Könönen os. Pylkkönen, Tohmajärvi; Raija Nissinen os. Pylkkönen, Helsinki; Päivikki Kulju os. Pylkkönen, Terälahti Kari Pylkkönen, Joensuu; Olli ja Eija Pylkkönen, Forssa; Leena Vatanen, Helsinki Minna Pylkkönen m Joensuu; Eira Pylkkänen, Tampere; Kimmo Pylkkänen, Lahti Tapani Pylkkänen, Lappeenranta; Jussi Pylkkänen,Vantaa; Sinikka Pylkkönen, Lahti Juhani Pylkkänen, Laukaa; Anna-Leena Pylkkönen,?; Eija Lehtonen, Kerava Ilkka Pylkkänen, USA; Kaarina Torppala, Vaajakoski; Kirsi Huttunen,?; Leena Pankakoski, Helsinki; Päivi Tabell, Vammala; Sanna Pylkkänen, Vantaa Tuula Maunula, Jyväskylä; Ulla Hämäläinen, Kuopio Toivomme joukkoomme sukututkimuspiirin uusia tutkijoita, sitä laajempi ja parempi sukutietoutemme on. SUKU (FI), Suomi ( ), Pylkköset (tilanne ) Eri sukuhaaroja löytyy tällä hetkellä 28 kpl ja 16 eri aluetta/paikkakuntaa. SAVO: SAVO (E), Mäntyharju ( ) 1) Christer s. n Kangasniemi tai Mikkelin seutu?. - Tuula Maunula; Eija Lehtonen Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2007 lopun ja 2008 alun aikana loistavasti, kiitos kuuluu Tuula Maunulalle, jonka kanssa olemme tehneet tiivistä yhteistyötä.

3 3(6) SAVO (E), Rantasalmi ( ) 1) Elias s. n. 1725???. Bd:enkl:. Tutkimukset kesken ja jatkuvat syksyllä ) Henric s. 1680??. - Rantasalmi, Sääminki, Kerimäki - Sirkka Hynninen, Rantasalmi/Varkaus; Jussi Pylkkänen, Sysmä/Vantaa Tutkimuksissa on päästy varmistamaan vuoteen 1848 Kalle (Karl, Carl) Pylkköseen (s Rantasalmi) asti, mutta varmistamatonta tietoa löytyy aina vuoteen 1680 Henric Pylcköinen (s.n. 1680) saakka. 3) Johan s Kerimäki?. Torp., Inh., Stk., Dreng. Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2008 alun aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy yhteys kohtiin 1) ja 2) 4) Vilho Aarnetti s Rantasalmi. k Savonlinna? Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2008 alun aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy yhteys kohtiin 1) ja 2) 5) Armas s Rantasalmi. k Joroinen Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2008 alun aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy yhteys kohtiin 1) ja 2) SAVO (E), Juva ( ) 1) Kalle s. n.1865 Juva?. Lois. Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2008 alun aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy yhteys kohtaan 2) 2) Karl s Juva. k Kerimäki, Muhola 10 (kuume, 50 v, 4 kk, 16 pv) - Rantasalmi, Sääminki, Kerimäki - Tapani Pylkkänen, Juva/Lappeenranta 3) Anderss Johan s Juva. Ajuri=Vossikkaajuri. Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuosien aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy yhteys kohtaan 2) 4) Albin s Juva?. Renki, Torpm:. Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2008 alun aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy yhteys kohtaan 2) SAVO (E), Anttola ( ) 1) Hannes Antero s Anttola. k Savonlinna? Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2008 alun aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy tietoja esiisistä ja yhteyksistä Rantasalmeen, Juvaa, Mikkeliin, Sysmään tai Hirvensalmeen. 2) Risto Kaarlo Sakari s Anttola. k. Asuu Otavassa. Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2008 alun aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy tietoja esiisistä ja yhteyksistä Rantasalmeen, Juvaa, Mikkeliin, Sysmään tai Hirvensalmeen. SAVO (E), Hirvensalmi ( ) 1) Simon s. n. 1800???. Bnd. Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2008 alun aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy tietoja esi-isistä ja yhteyksistä Rantasalmeen, Juvaa, Mikkeliin tai Sysmään.

4 4(6) SAVO (E), Mikkeli ( ) 1) Juho Jalmari s Mikkeli. k Pielavesi Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2008 alun aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy tietoja esiisistä ja yhteyksistä Rantasalmeen, Juvaa, Hirvensalmeen, Sulkavaan tai Sysmään. SAVO (E), Sulkava ( ) 1) Emil Johannes s Sulkava. k ???. Tämän sukuhaaran tutkimukset ovat edenneet vuoden 2008 alun aikana rivakasti ja luultavasti lähiaikoina löytyy tietoja esiisistä ja yhteyksistä Rantasalmeen, Juvaa, Hirvensalmeen, Mikkeliin tai Sysmään. SAVO (P), Maaninka ( ) 1) Carl Mathsson s Maaninka?. k Maaninka (Colique, 44 v) - Maaninka, Pielavesi, Lapinlahti - Minna Pylkkönen; Seija Pylkkönen, Eira Pylkkänen Tutkimuksissa on päästy varmistamaan Maaningan, Pielaveden ja Lapinlahden sukujen osalta aina vuoteen Carl Mattsson Pylkäiseen (s. 1746) asti, mutta siitä myöhäisemmästä on vain vähäistä tietoa Pudasjärveltä ja arvioitu jatko suunta on Ii:n kunta. 2) Michel s Ii?. k Maaninka, Kurolanlahti nro 17 (vanha nro 6). D., Tp., Inh. - Pudasjärvi, Maaninka - Leena Vatanen; Juhani Pylkkänen; Kirsi Huttunen; Sinikka Pylkkönen Tutkimuksissa on päästy varmistamaan Pudasjärven sukujen osalta aina vuoteen Michel Pylkö (Pylkäs, Pylcköin, Pylkönen, Pylkkönen) (s ) asti, mutta tutkimuksissa on ilmennyt kytketä Pudas-järvelle, josta löytyy varmistamatonta tietoa aina 1757 asti ja arvioitu jatko suunta on Ii:n kunta. Nuo kaikki Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon sukuhaarat ovat suurella toden näköisyydellä lähtöisin samasta esi-isästä, koska Lapinlahti, Maaninka ja Pielavesi ovat hyvin lähellä toisiaan ja jatko-tutkimuksissa on havaittu yhteydet kaikilla kolmella yhteyksiä Pudasjärvelle ja mahdollisesti Ii:n, myöhemmin nähdään onko olettamus oikea. Vuoden aikana tietoja on täydennetty huomattavasti, sekä isän ja äidin puolelta. KESKI-SUOMI: K-SUOMI, Pylkönmäki ( ) 1) Sigfrid "Sipi" s. 1720??. - Ahti Pylkkönen, Helsinki; Tapio Pylkkönen, Helsinki POHJAMAA: POHJANMAA, ( ) 1) Mårt: s. n. 1720???. - Ilkka Pylkkänen, USA; Pekka Pylkkänen, Helsinki; Ulla Hämäläinen, Kuopio KARJALA: KARJALA (Kannas), Viipuri ( ) 1) Sigfrid s. n ??. - Päivikki Kulju, Terälahti Tutkimuksissa on päästy varmistamaan aina vuoteen 1827 Johannes (Johan) Pylkkönen (s Viipuri, Yläseiniä, Sikkilä) asti, mutta varmistamatonta tietoa löytyy aina vuoteen Sigfrid Pylcköin (s. n ) saakka. Tämä sukuhaara voi liittyä Rantasalmen, Säämingin, Kerimäen tai Sortavalan sukuhaaran, ei ole pois suljettu myöskään Pylkkö sukuhaara Savitaipaleelta. 2) Anton s Viipurin msrk, Piispansaari. Tämä liittyy todennäköisesti kohta 1) Viipuri

5 5(6) KARJALA (Laatokka), Leppälahti ( ) 1) Peter s. n Leppälahti, Leppäniemi. k. n Leppälahti, Leppäniemi. Bd. Tutkimuksissa on päästy varmistamaan aina vuoteen 1775 Peter Pylköin (Pylcköin) (s Leppälahti) asti, mutta kytkentää pääsukuhaaraan ei ole löytynyt - jos nämä tiedot vahvistuvat on tämä sukuhaara samaa sukuhaaraa kuin yllämainittu (Harlu, Pälkjärvi,Leppälahti/Ruskeala, Soanlahti) sukuhaarakin 2) Johan s. s. n ??. Sotilas?, Lautamies?. - Harlu, Impilahti/Pitkäranta, Pälkjärvi, Leppälahti/Ruskeala, Soanlahti, Sortavala, Suistamo - Tapio Pylkkänen; Anja Könönen; Jarmo Pylkkönen; Peter Ek Tutkimuksissa on päästy varmistamaan aina vuoteen 1693 Peter Pylcköin (Pylckäin) (s. 1693) asti, mutta varmistamatonta tietoa löytyy aina vuoteen 1660 Juhana Pylkkönen toimi lautamiehenä Sortavalan kreivikunnan talvikäräjillä ja tämän jälkeen samanlaisia merkintöjä on aina vuoteen 1699 Kontio-leppälahteen saakka. Kontioleppälahti jakaantui myöhemmin Leppälahdeksi ja Kontiolahdeksi, jossa sukua on asunut pääsääntöisesti luvulta asti Leppälahdessa, joka muuttui myöhemmin Ruskealaksi. Isäksi löytyi Johan ja arvio syntymäajasta on ja syntynyt todennäköisesti Rantasalmen tai Pohjois-Savon maisemissa, sekä pieni mahdollisuus on Juvan seutu. KARJALA (Laatokka), Soanlahti ( ) 1) Peter s. s. 1757?. Bd. 2) Matti s Soanlahti. - Impilahti/Pitkäranta - Olli Pylkkönen, Forssa Tutkimuksissa on päästy varmistamaan aina vuoteen Matti Pekanpoika Pylkkönen (s Soanlahti) asti, Matti muutti Soanlahdelta Impilahdelle, sekä Matti on vihitty aikaisemmin v Mari Moilasen kanssa Soanlahdella, mutta viimeisin vaimonkin Tarja (Darja) Wasiljewna Savenainen, joten jäi kysymyksiä? - milloin Mari Moilanen on kuollut? - isä olisi tämän teorian mukaan Pekka Pylkkönen (s tai 1818) Mutta samalta isältä löytyy myös Matti, joka on syntynyt (milloin tämä Matti on kuollut?) - jos nämä tiedot vahvistuvat on tämä sukuhaara samaa sukuhaaraa kuin yllämainittu (Harlu, Pälkjärvi,Leppälahti/Ruskeala, Soanlahti) sukuhaarakin KARJALA (Laatokka), Ruskeala ( ) 1) Johan s. s (Ruisselkä). k Ruskeala? Tutkimuksissa on päästy varmistamaan aina vuoteen 1867 Juhana Pylkkönen (s Suistamo) asti, mutta lähes varmaa tietoa löytyy aina vuoteen 1754 Johan Pylköin (s. 1754) saakka. Mitä todennäköisin Johanin isä on Peter Pylckoin (Pylckäin) (s. 1693). - jos nämä tiedot vahvistuvat on tämä sukuhaara samaa sukuhaaraa kuin yllämainittu (Harlu, Pälkjärvi,Leppälahti/Ruskeala, Soanlahti) sukuhaarakin KARJALA (Laatokka), Impilahti ( ) 1) Peter tai Esaias. 1662??. Tutkimukset aloitettu loppuvuodesta 2005 ja aineistoa on tällä hetkellä paljon, joita ei ole vielä yhdistetty olemassa oleviin sukuhaaroihin, mutta on täysin varmaa, että kuuluu sukuhaaroihin (Harlu, Pälkjärvi, Leppälahti/ Ruskeala, Soanlahti) KARJALA (Laatokka), Sortavala ( ) 1) Väinö s Sortavala. k Sammonlahti Tutkimukset aloitettu alkuvuodesta 2008 ja aineistoa on tällä hetkellä ei ole paljon ja ei ole vielä yhdistetty olemassa oleviin suku-haaroihin, mutta on täysin varmaa, että kuuluu sukuhaaroihin (Harlu, Pälkjärvi, Leppälahti/ Ruskeala, Soanlahti) Muut sukututkimus ja yhteistyö kohteita: Savitaipaleen Pylkön sukuhaara Pylköillä on oma sukuseura ja heillä on tutkimuksen meneillään, ovat päässeet ainakin 1700-luvun alkuun saakka. Olemme sopineet yhteistyöstä sukututkimuksessa, kun siihen ilmenee tarvetta. Teemme myös yhteistyötä Tikkasen suvun kanssa ja tutkijan Risto Tikkasen kanssa (Imatra).

6 6(6) DNA tutkimus Vuoden 2006 kesällä on tehty suvun jäsenestä ensimmäinen luotettava DNA tutkimus ja se on tehty Tapio Pylkkäsestä eli sukuseuran puheenjohtajasta. Tutkimuksen tulokset olivat osittain yllättäviä, tutkimus paljasti että olemme tulleet Suomeen suoraan idästä n vuotta sitten tai Keski-Euroopasta n luvulla tai Muinaisgermaaniasta (nyk. Liettua) n luvuilla, mutta se on varmaa DNA tutkimusten valossa, että olemme Volgamutkan lapsia. DNA on täsmälleen sama kuin suurimmalla osalla Venäläisiäkin, se varma todistus siitä että olemme ainakin käyneet kääntymässä Volgan mutkassa n vuotta sitten. Lisätietoja tutkimuksesta saa puheenjohtajalta tai Internet osoitteesta: Tarkemmat tiedot tulevat löytymään sukumme ensimmäisestä kronikasta, jota on saatavilla Lappeenrannan sukukokouksen yhteydessä. Sukumme kronikat Keräämme edelleen sukumme kronikoihin muisteloja ja hauskoja tapahtumia, jotka julkaisemme ainakin sukukokouksen yhteydessä. Tiedon kerääminen on tärkeää, voit kertoa mm. seuraavia asioita: - tarinoita ja kertomuksia suvun vaiheista ja henkilöistä mm. evakkoon lähdöstä, sekä muutoista ja niiden syistä hauskoja tarinoita tai tapahtumia jne. - valokuvia (kuvat palautetaan takaisin kirjattuna kirjeenä) perhepotretteja - henkilökuvia - kuvia syntymäpäivistä, häistä, hautajaisista jne. Kaikkia vastauksia ja aineistoja mielenkiinnolla odottaen sukuseuran hallituksen jäsenet. Tarinoita, kronikoita ja runoja Topi Pylkkäsen Polkupyörä Hain pari viikkoa sitten Ismon 18 vuotta vanhan ruostuneen polkupyörän ullakolta ja laitoin sen ajokuntoon. Uudet renkaat, satula, ketjut ja maali. Koeajolla aloin muistelemaan menneitä, erikoisesti sitä milloin jouduin ensimmäisen kerran tekemisiin polkupyörän kanssa. Tämä muistelu johti Topi Pylkkäsen polkupyörään, josta ensimmäinen mielikuvani on 40-luvun alkupuolelta. Topin polkupyörä oli miesten pyörä. Toisin kuin nykyisin - jolloin vetäistään tarralappu runkoon ja sekin joskus vinoon pyörässä oli ruuveilla kiinnitetty soikea messinkikilpi, jossa luki Viking Karjaa - Karis. Lukemaan opittua arvasi molempien paikannimien tarkoittavan samaa, toinen oli vain ruotsia. Pyörän isä oli nuorena miehenä ostanut 30-luvulla ennen vuonna 1938 tapahtunutta Lapinlahdelle muuttoa. Siinä oli kapeat renkaat, kilpailumallinen ohjaustanko varustettuna punaisilla kumista valmistetuilla kädensijoilla, ja sellaisella erikoisuudella kuin käsijarrulla, joka tosin oli vain etujarru. Takajarru oli tavallinen rumpujarru niin kuin muissakin pyörissä. Minua usein ihmetytti minkä takia takarummussa oli kaksi ketjupyörää vaikka pyörässä ei ollut vaihdetta. Ketju oli aina suuremman ketjupyörän päällä, joka takasi paremman nousukyvyn, mutta pienemmän huippunopeuden. Senkin sai kokeilemalla selville ennen kuin oli fysiikan laista mitään hajua. Pyörän runko oli maalattu tummanpunaiseksi, jossa oli valkoisia raitoja lisäten siten virtaviivaista vaikutusta. Likasuojiin oli "prässätty" harja keskelle jäykkyyden lisäämiseksi. Väri oli valkoinen punaisin raidoin. Lisäksi vielä ketjun suojus ja mustaksi maalattu tavarateline.

7 7(6) Alkuaikoina pyörän tankoon oli kiinnitetty rautainen lastenistuin, johon pantiin pieni äidin tekemä tyyny takapuolen pehmusteeksi. Ensimmäisen matkan tein - ainakin sen, jonka muistan - juuri tuossa lastenistuimessa joskus keväällä Päivä oli aurinkoinen, hiukan viileä kevätpäivä. Isällä oli todennäköisesti vapaapäivä kun lähdimme ajelulle. Matka alkoi Honkaniemestä pohjoiseen Kankaan kautta Lahdenperälle, josta se jatkui edelleen "Vanhaa Viitostietä" (Lapinlahden) kirkonkylää kohti. Tie oli silloin vielä soratie ja paikoitellen täynnä "nimismiehen kiharaa" autoliikenteen takia, jos nyt siihen aikaan voi paljon autoliikenteestä puhua. Sota kun oli useimmat autot oli otettu armeijan käyttöön. Muistan, että isä osoitti Kukkuran kohdalla lintua ilmassa, joka oli kuulemma leivo. Matka jatkui kirkonkylän ja rautatiesillan kautta takaisin Honkaniemeen. Matka kesti kokonaisuudessaan noin pari-kolme tuntia vaikka 4-vuotiaasta se tuntui kestävän koko päivän. Honkaniemessä asuessamme Topi Pylkkänen käytti pyörää melkein aina työmatkallaan asemalle oli sitten yö- tai päivävuoro, satoi tai paistoi. Sateella hänellä oli vain pitkä, musta sadetakki päällä. Vapaapäivinä hän ajeli sillä myös Suojeluskunnan kokouksissa ja ampumaharjoituksissa "pystykorva" selässä. Äitikin sillä kävi joskus kylällä ostoksilla kun hänellä ei omaa pyörää vielä ollut. Kotona pyörä tavallisesti nojasi katolle meneviä portaita vasten tai oli nostettu verannalle sateensuojaan. Syksyllä pyörään asennettiin etulamppu katkaisijoineen pitkiä ja lyhyitä valoja varten. Virta tuli dynamosta, jota pyöritti eturengas. Polkeminen oli tietysti raskaampaa kun se systeemi häviöineen kulutti muutamia kymmeniä watteja. Talveksi pyörä puhdistettiin ja nostettiin ullakolle ylösalaisin säilöön odottamaan lumien lähtöä. Siellä sitä voi "veivata" ja valaista ullakkoa ankarista kielloista huolimatta. En muista oliko kiellon syy mahdollisen vahingon estäminen vai yksinkertaisesti se, että aikuisten "värkkeihin" eivät lapset saaneet koskea. Sota-aikana oli yleinen pimennysmääräys. Niinpä veturien etuvalotkin olivat joko kokonaan käännetty pois, tai jätetty vain yksi lamppu himmeästi palamaan. Se kävi kätevästi kun vanhoissa höyryvetureissa oli karbiidilamput. Isä kertoman mukaan hän oli eräänä syysiltana tulossa töistä kotiin ja sattui työntämään pyörää rataa pitkin kun hän yht'äkkiä kuuli kiroilua radan varresta. Ääni oli Sulo Juutilaisen, radan vartijan, joka oli "resiinalla" matkalla. Himmeän valon nähtyään hän oli pysäyttänyt ja nostanut "resiinan" kiskoilta sekä kuunnellut junan ääntä. Tämän tempun hän oli tehnyt pari kertaa ennen kuin varsinainen kohtaaminen tapahtui. Vähemmän ystävällisten esittelyjen jälkeen asiat kuitenkin sovittiin ja kumpikin osapuoli jatkoi matkaansa. Myöskin isän kertomaa oli toinen jatkosodan aikainen tapaus, jossa pyörä oli mukana. Honkaniemessä oli ryhmän verran sotilaita majoitettuna, joiden tehtävänä oli Honkaniemen rautatiesillan vartiointi. Miehistö oli vanhempaa nostoväkeä koska kaikki nuoremmat tarvittiin rintamalla. Topi ajeli eräänä aurinkoisena iltapäivänä töistä kotiin kun hän huomasi vartiomiehen olevan täydessä unessa, sillan kupeessa heinikossa, kiväärinsä vieressä. Tunnollisena suojeluskuntamiehenä Topi korjasi kiväärin talteen ilman, että vartiomies heräsi, toi sen Honkaniemeen vartiotupaan sekä kertoi ryhmäjohtajalle löytäneensä sen sillan luota. Vartiomies taisi saada ylimääräisen vartiovuoron velvollisuuksiensa laiminlyönnistä. Suurin etu sillan vartioinnista meille polvenkorkuisille oli se, että vartiomiehet veistelivät sumppia keitellessään meille nuolia jousipyssyihin. Niin kuin voi hyvin kuvitella, niiden kulutus oli sota-ajan takia aika suuri. Olin kai viisivuotias kun ensimmäisen kerran yritin opetella ajamaan. Se oli tietysti helpommin sanottu kuin tehty. Tasapainon pito oli vaikeaa, varsinkin kun miehen pienuuden takia täytyi polkea tangon välistä. Muutamien kokeilujen ja veristen polvien jälkeen ajaminen kuitenkin onnistui vaikka tangon yli ajamista täytyikin vielä odottaa monta vuotta. Vuosien mittaan pyörään tehtiin monia muutoksia. Ruostuneiden likasuojien tilalle ostettiin uudet alumiiniset likasuojat, jotka täytyi pakottamalla sovittaa koska ne olivat pyörän rengaskoolle hiukan liian suuret. Runkokin maalattiin uudestaan kun vanha maali oli kolhiintunut ja naarmuuntunut. Kova kilpailumallinen satula vaihdettiin pehmeämpään jousilla varustettuun satulaan ja ohjaustanko käännettiin ylösalaisin joten ajaminen kävi pystyasennossa eikä rasittanut selkää. Kaikki osat ostettiin

8 8(6) Elorannalta, jolla oli pyöräkorjaamo nykyisen Puurusentien tienoilla. Sivu-homminaan hän myös ajeli taksia. Tässä vaiheessa pyörä olikin joutunut melkein kokonaan minun käyttöön. Syystä tai toisesta hajotin ja kasasin sen varmasti kymmeniä kertoja, se kun kävi niin helposti etu- ja takapyörän akseleissa olevien siipimutterien ansiosta. Ihmeellistä oli, että purkamisen jälkeen kaikki osat aina löytyivät. Pyörä oli tarpeellinen yhteiskoulua käydessä koska sillä pääsi nopeasti ruokatunnilla käymään kotona. Muistuukin mieleen eräs kevätpäivä vuonna 1953, jolloin tulin pyörällä ajellen koulusta kotiin. Pihaan päästyäni silloin asuimme asemalla ratamestari Jaatisen naapurina huomasin isän istuvan asunnon rappusilla otsa veressä, eteenpäin köyristyneenä tukien toisella kädellä toista käsivarttaan. Kun tiedustelin mikä hänellä oli, hän voihkaisi, että oli pudonnut ulkorakennuksen ullakon päädyssä olevasta ovesta. Tilanteen vakavuuden todettuani ryntäsin sisälle hälyttämään äitiä, joka ei eikä kukaan muukaan ollut vielä tietoinen onnettomuudesta. Alkushokista selvittyämme talutimme Topin olohuoneen sohvalle pitkälleen, ja äiti soitti kunnanlääkäri Ryynäselle. Tohtori Ryynänen tuli hetken odottelun jälkeen mustine laukkuineen ja hetken tutkittuaan totesi, että käsivarren luut olivat katkenneet ranteen yläpuolelta, mutta otsassa oli vain kuhmu ja nurmikon raapaisemia pintahaavoja. Käsivarteen pantiin väliaikainen lasta ja otsaan vähän laastaria. Seuraavana tehtävänä oli tilata taksi, jolla potilas vietäisiin Kuopion lääninsairaalaan lisätutkimuksia ja käsivarren kipsaamista varten. Matkaeväiksi tohtori tekaisi Topille vielä kohtalaisen pirtukupin, jonka jälkeen potilas talutettiin taksiin. Onnettomuuden syy selvisi myöhemmin. Topilla oli tarkoitus laittaa kesäksi kana-aita ulkorakennuksen taakse niin kuin aikaisempinakin kesinä. Ensimmäisenä työnä oli kanaverkon hakeminen ulkorakennuksen ullakolta, jossa sitä säilytettiin talven yli. Asiaa nopeuttaakseen hän oli yrittänyt heittää verkkorullan ullakon päädyssä olevasta ovesta alas. Verkko oli kuitenkin takertunut hänen sormiinsa ja vetäissyt hänet pää edellä maahan. Neljän metrin ilmalennon jälkeen laskutelineenä toimineet käsi ja otsa loukkaantuivat ylläkerrotuin seurauksin. Loppujen lopuksi Topilla oli onnea onnettomuudessa kun mitään pysyviä vammoja tästä lentomatkasta ei jäänyt. Viisikymmentäluvun lopulla pyörästä tuli myös tärkeä kulkuväline, kun käytiin töissä ja tansseissa. Se auttoi minua "tienaamaan" koulurahat kun olin Savon Voimalla töissä. Samoin se seurasi minua Atron voimalaitostyömaalle ja Pankakosken paperitehtaalle, jossa olin kesäharjoittelijana. Eräs iltamamatka on erityisesti mieleenpainuva. Taisi olla joskus vuoden 1956 syksyllä. Olin ajelemassa puolenyön tienoilla, säkkipimeässä, ilman valoja Mäentalon tansseista kotiin kun Vanhan Apteekin kohdalla törmäsin johonkin pehmeään. Kuului vaimea tömähdys, ähkäisy ja kauhea kirous. Äkkipysäyksen oli aiheuttanut Koistisen Olli, joka oli "pienessä sievässä" toikkaroimassa vastakkaiseen suuntaan, ja jonka haarojen väliin etupyörä meni niin kuin pyörätelineeseen. Ähkäisy johtui siitä, että etupyörä sattui juuri "suvunjatkovälineisiin". Meiltä molemmilta meni tasapaino, Ollilta vähän enemmän sillä hän kellahti tielle selälleen. Syyllisyyden tunne, ja Ollin 100 kilon olemus pani minut pyytelemään kauniisti anteeksi. Tämän Olli hyväksyikin tokaisemalla: "Jos et olis ollu nuapurin poeka nii turpii olis tullu!" Monet muutkin retket Topin pyörällä tehtiin, joskin monet niistä ovat jo joutuneet unholaan. Kilometrejä kertyi varmaan tuhansia ennen kuin pyörä viimeinkin joutui hyvin ansaitulle eläkkeelle. Viimeiset jäähyväiset otin siitä muutama vuosi sitten Mikkelissä, Korpisaaren kesämökin puuvajassa, jonne se oli nostettu vanhoja päiviään viettämään. Bovellanin Kauko, jonka kanssa olin samalla luokalla 50-luvun alussa, piti vielä sille yhden lauseen pituisen ylistyspuheen tänä syksynä pidettyjen Lapinlahden Yhteiskoulun 50-vuotis juhlien aikana sanomalla, että "se olj ainuva pyörä Kirkolla, jossa olj kippurasarvet". Bovellanin Kaukon mielipiteeseen voi ehdottomasti luottaa, sillä hän osaa antaa arvoa mekaanisille vehkeille. Yhteiskoulunkin hän lopetti kolmannen luokan jälkeen siksi, että taloon ostettiin uusi traktori. Ilman tätäkin ylistyspuhetta olen vakuuttunut siitä, että Topi Pylkkäsen pyörä oli erikoinen kulkuväline ja siksi yhden tarinan arvoinen. Lähde: Ilkka Pylkkänen, Doylestown, PA, USA-1998

9 9(6) Syntymäpäiväruno isälle, Toivo Ilmari Pylkkäselle v SEEHTEMÄNKYMMENTÄVUOTIAALLE Myö tässä onnitellaan issee, kun tuas vuosia on tullu lissee. Oeskoon yhtä vanha joku muu, että suatas jonniilainen mittapuu. Oeskoon yhtä vanha ihtenäinen Suomi, ee oo, se iältää on liian nuori. No entä, oesko yhtä vanha tuo raatatie. Ee oo, se paljon vanhemp lie. Niin, että syntynnä oot tsuarin aekaan tänne Revonkavun laetaan. Ee lie kiinnostanna höörylaevat, kun raatateille Sinut saevat. Rattoo pitkin heleppo niin ol kulukee, lukkuisten asemien ovet ehit sulukee. Kun sitten hyökkäs muahan iso mahti, Meellä asunpaekkana ol Lapinlahti. Sillon monen evväänä ol parkki, vuan meellä melekone ol Nooan arkki. Ol kannoo, sikkoo, lammasta ja lehmee, pöövässä melekeen aena leepä pehmee. Muistatko kun jouvuit pahhaan pullaan, säkin kanssa kun ajoit suoraan sullaan. Kohta säkki kuitennii ol jiällä, jyvät kuivateltiin pannun piällä. Pommillakkii heettivät ne kerran, onneks ohi män se jonnii verran. Sitten tul tuas muahan raaha kasvo isommaks myös soppakaaha. Raatatietä kuluki Mattia ja Liisoo, sitä väenpaljootta ee ennee piisoo. Kuopijoon män isännät nuo punakat, Penttis Pekalle toe iltajuna silakat. Monia on elämässäs ollut kohtia, niitä päeväkaavet voetas pohtia. Runnoo nyt oes mahollista lyhentee, jos voes yhtee sannaan piirtees kitteyttee. Mielessään ee kaavan sitä tarvii hautoo, sillä raatatieläinen se on aena rautoo. Kirjoittanut: Pekka ja Marja Pylkkänen Lähde: Ilkka Pylkkänen, Doylestown, PA, USA-1998 Liity jäseneksi sukuseuraan Sukuseuran jäsenmaksu vuonna 2008 on 12 /henkilö ja sen voi maksaa tilille: Kiteen Seudun Osuuspankki Sukuseuran sääntöjen mukaan sukuseuran jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen 15 vuotta täyttänyt henkilö, joko isän tai äidin puolelta sukuun kuuluva tai joka avioliiton kautta on siihen liittynyt. Liittymällä jäseneksi saat 1-2 kertaa vuodessa KostanJäljet sukulehden ja samalla tuet sukumme juurien tutkimista, sekä saat kirjoista ja sukutapahtumista alennusta.

10 10(6) Sukuseuran tapahtuma-kalenteri Sukukokous Lappeenrannassa (Katso kutsu) Sukuseuran hallituksen kokous Lappeenrannassa, Sokos Hotel Lappee Sukuseuran hallituksen kokous Siilinjärvellä KunnonPaikka kylpylässä Sukuseuran matka Laatokan-Karjalaan Sukukokous Karjalatalolla Joensuussa Sukuseuran hallituksen kokous Lahdessa Sukuseuran hallitus kokoontui Leppävirralla VesiLeppiksessä Sukujuhla Hollolassa Toivolan nuorisoseuran talolla Sukuseuran hallituksen kokous Tampereen kylpylässä Sukukokous ja hallituksen kokous Siilinjärvellä KunnonPaikka kylpylässä Sukujuhla PajarinHovissa Kiteellä Sukuseuran hallitus kokoontui ensimmäisen kerran Sukuseura hyväksyttiin yhdistys-rekisteriin Sukuseura perustettiin Tertin Kartanossa Mikkelissä Seuraavat henkilöt ovat joukostamme poissa: Pirkko Inkeri Pylkkönen os. Lehikoinen Aulis Olavi Pylkkönen Hilda Naukkarinen os. Pylkkönen Pirjo Marita Nyqvist os. Pylkkänen Antti Uolevi Pylkkänen Sukuseuran hallituksen yhteystiedot Haudattu: Joensuu Haudattu: Joensuu Haudattu: Varkaus Haudattu: Lahti, Levo Haudattu: Hollola Tapio Pylkkänen (Puheenjohtaja), Veräjämäenkatu Lahti Puh , fax , Mail: Anja Könönen (Rahastonhoitaja), Mäntytie Tohmajärvi Puh , Mail: jarmo.kononen@pp1.inet.fi Minna Pylkkönen (sihteeri), Kalastajankatu 15 C Joensuu puh , Mail. minna.pylkkonen@joensuu.fi Jarmo Pylkkönen, Kullerotie Nivala gsm , Mail: jarmo.pylkkonen@kotinet.com Peter Ek, Kivitorpantie 3 A Helsinki Gsm , Mail: peter.ek@fennia.fi KERRO SUKUSEURASTA JA SEN TOIMINNASTA KAIKILLE SUKULAISILLESI Lähetä osoite ja sähköposti osoitteita, jotta jokainen Pylkkönen tai Pylkkänen saisi sukupostia: Tapio Pylkkänen (Puheenjohtaja), Veräjämäenkatu Lahti Fax , Mail: tapio.pylkkanen@nic.fi

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2007 (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä)

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2007 (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä) 1(6) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2007 (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä) Sukuseuran hallitus Hallituksen jäsenet ovat edellisestä sukukokouksesta 30.07.2005 alkaen:

Lisätiedot

2(9) Mutta samalta isältä löytyy myös Matti, joka on syntynyt 18.08.1858 (milloin tämä Matti on kuollut?) sukuhaarakin

2(9) Mutta samalta isältä löytyy myös Matti, joka on syntynyt 18.08.1858 (milloin tämä Matti on kuollut?) sukuhaarakin 1(9) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä) Tiedostuslehti 02/2006 Sukuseuran hallitus Hallituksen jäsenet ovat 30.07.2005 alkaen: Tapio Pylkkänen Lahti (Puheenjohtaja)

Lisätiedot

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2010 (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä)

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2010 (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä) 1(10) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2010 (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä) Tiedätkö kuka olet, missä on sukujuuresi, jos haluat tietää juuresi liity sukuseuraan ja

Lisätiedot

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2009 (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä)

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2009 (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä) 1(6) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran,tiedostuslehti 01/2009 (perustettu 6.9.2003 Tertin Kartanossa Mikkelissä) Tiedätkö kuka olet, missä on sukujuuresi, jos haluat tietää juuresi liity sukuseuraan ja

Lisätiedot

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti elokuu 2014. Pylkkösen-Pylkkäsen sukuseura r.y. historiikki 2003-2014

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti elokuu 2014. Pylkkösen-Pylkkäsen sukuseura r.y. historiikki 2003-2014 1(10) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti elokuu 2014 Tiedätkö kuka olet, missä on sukujuuresi, jos haluat tietää juuresi, liity sukuseuraan ja tule sukukokouksiin/juhliin Tietävätkö lapsesi/lapsenlapsesi

Lisätiedot

Hotelli Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13. Pyynikin kesäteatteri, Jalkasaarentie 3

Hotelli Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13. Pyynikin kesäteatteri, Jalkasaarentie 3 1 Hotelli Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13 1 Pyynikin kesäteatteri, Jalkasaarentie 3 1 1 Hotelli Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13 1 Pyynikin kesäteatteri, Jalkasaarentie 3 Majoitus Olemme tehneet seuraavat

Lisätiedot

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran tiedostuslehti 01/2004

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran tiedostuslehti 01/2004 1(9) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran tiedostuslehti 01/2004 Sukuseuran perustaminen Pylkkösten-Pylkkästen sukuseura ry perustettiin 06.09.2003 Tetrin Kartanossa Mikkelissä ja paikalla oli 53 henkilöä

Lisätiedot

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti elokuu 2011

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti elokuu 2011 1(10) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti elokuu 2011 Tiedätkö kuka olet, missä on sukujuuresi, jos haluat tietää juuresi liity sukuseuraan ja tule sukukokouksiin/juhliin Tietävätkö lapsesi

Lisätiedot

Sukuseura Nuikka kokoontuu ensimmäiseen sääntömääräiseen varsinaiseen sukukokoukseen. Sukuseura Nuikka ry sukukokouksen työjärjestys ohessa.

Sukuseura Nuikka kokoontuu ensimmäiseen sääntömääräiseen varsinaiseen sukukokoukseen. Sukuseura Nuikka ry sukukokouksen työjärjestys ohessa. SUKUSEURA NUIKKA Sukukokous KOKOUSKUTSU Sukuseura Nuikka ry:n Varsinainen sukukokous 18.8.2012 klo 14.00 Porvoon seurakuntien PELLINGIN KURSSIKESKUS Jivikintie 18 07370 Pellinki Sukuseura Nuikka kokoontuu

Lisätiedot

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti heinäkuu Pylkkösen-Pylkkäsen sukuseura r.y. historiikki

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti heinäkuu Pylkkösen-Pylkkäsen sukuseura r.y. historiikki 1(10) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti heinäkuu 2016 Tiedätkö kuka olet, missä on sukujuuresi, jos haluat tietää juuresi, liity sukuseuraan ja tule sukukokouksiin/juhliin Tietävätkö lapsesi/lapsenlapsesi

Lisätiedot

PYLKKÖSTEN - PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY 15 v SUKUJUHLA Lauantaina klo 9.30 Hotelli Haikon Kartanossa Haikkoontie 114, Porvoo

PYLKKÖSTEN - PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY 15 v SUKUJUHLA Lauantaina klo 9.30 Hotelli Haikon Kartanossa Haikkoontie 114, Porvoo PYLKKÖSTEN - PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY 15 v SUKUJUHLA Lauantaina 28.7.2018 klo 9.30 Hotelli Haikon Kartanossa Haikkoontie 114, 06400 Porvoo Historiallinen Haikon Kartano toivottaa meidät tervetulleiksi :

Lisätiedot

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti 01/2017. Pylkkösten-Pylkkästen sukuseura r.y. historiikki

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti 01/2017. Pylkkösten-Pylkkästen sukuseura r.y. historiikki 1(12) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti 01/2017 Tiedätkö kuka olet missä on sukujuuresi, jos haluat tietää juuresi liity sukuseuraan ja tule sukukokouksiin/juhliin Tietävätkö lapsesi/lapsenlapsesi

Lisätiedot

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti 01/2018. Pylkkösten-Pylkkästen sukuseura r.y. historiikki

Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti 01/2018. Pylkkösten-Pylkkästen sukuseura r.y. historiikki 1(12) Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran, Tiedostuslehti 01/2018 Tiedätkö kuka olet missä on sukujuuresi, jos haluat tietää juuresi liity sukuseuraan ja tule sukukokouksiin/juhliin Tietävätkö lapsesi/lapsenlapsesi

Lisätiedot

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2018!

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2018! Matti Jormakka Sivu 1 (4) Hyvät sukulaiset! Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2018! Sukuseuran kuulumiset Kuluva vuosi on sukuseuran 30. toimintavuosi. Ensi helmikuussa tulee kuluneeksi 30

Lisätiedot

Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009

Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009 Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009 Hyvät sukuseuran jäsenet ja muut sukuun kuuluvat! Lähestymme TEITÄ näin ensimmäisellä sukuseuratiedotteella. Tiedotteessa

Lisätiedot

- PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY

- PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY PYLKKÖSTEN - PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY JUHLAKOKOUS 10 VUOTTA 3.8.2013 KITEEN PAJARINHOVISSA MUISTOJEN KARJALA -MATKA VENÄJÄLLE 4.- 5.8.2013 Juhlakokous 10 vuotta la 3.8.2013 Kiteen PajarinHovissa alkaen

Lisätiedot

4. Kokouksen työjärjestys Kokouksen työjfi estys hyvåiksyttiin esitetyssä muodossa.

4. Kokouksen työjärjestys Kokouksen työjfi estys hyvåiksyttiin esitetyssä muodossa. Jylhän Sukuseura Pöytäkirja (tlz) Aihe: Sukukokous Aika 25.7.2015 klo 15.00-16.28 Paikka Finlaysonin Palatsi, Tampere Läsnä 26 sukuseuran jäsentä (liite 1) 1. Kokouksen avaus Sukuseuran puheenjohtaja Jarmo

Lisätiedot

Hartikaisten sukuseura ry. Perustamiskokous pidetty Kuopiossa ja rekisteröity 1974 Jäseniä henkilöä

Hartikaisten sukuseura ry. Perustamiskokous pidetty Kuopiossa ja rekisteröity 1974 Jäseniä henkilöä Hartikaisten sukuseura ry Perustamiskokous pidetty Kuopiossa 4.11.1973 ja rekisteröity 1974 Jäseniä 31.12.2015 198 henkilöä Seuran tarkoitus selvittää suvun ja Hartikainen-sukunimen muiden muunnosten mukaisten

Lisätiedot

Piristen sukuseura ry Jäsenkirje 1/2017, Savonlinnassa

Piristen sukuseura ry  Jäsenkirje 1/2017, Savonlinnassa Piristen sukuseura ry www.pirinen.suvut.fi Jäsenkirje 1/2017, Savonlinnassa 30.05.2017 Hyvät Piristen suvun jäsenet Tässä kirjeessä on puheenjohtajan tervehdys, jatkoa Alpo Pirisen tarinaan sukuseuran

Lisätiedot

Hyväksyttiin kokoukselle jaettu työjärjestys noudatettavaksi.

Hyväksyttiin kokoukselle jaettu työjärjestys noudatettavaksi. KOTILAISTEN SUKUSEURA R.Y. PÖYTÄKIRJA VUOSISUKUKOKOUS 2013 Aika Lauantai 15.6.2013 kello 14.00 16.15 Paikka Kokoushotelli Gustavelund Kirkkotie 36, 01430 Tuusula Osanottajat Läsnäololuettelo liitteenä,

Lisätiedot

Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys Puheenjohtajan tervehdys Hyvät sukuseuralaiset, terveiset täältä Savonlinnasta näin joulun alla. Saan tämän jäsenkirjeen viimein liikkeelle. Kesä oli lämmin ja ainakin minun osalta kiireinen, kaikenlaisten

Lisätiedot

TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015

TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015 TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015 Toivasten Sukuseura ry oli taas kutsunut jäseniään ja muitakin Toivasia ja Toivas-mielisiä kokoontumaan Kuopion Hotelli Atlakseen seuraamaan seuran

Lisätiedot

TIEDOTE 2/2007. Silvastien sukuseura ry:n kokous Savonlinnassa 12.8.2007. Ravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4 Tervetuloa!

TIEDOTE 2/2007. Silvastien sukuseura ry:n kokous Savonlinnassa 12.8.2007. Ravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4 Tervetuloa! TIEDOTE 2/2007 Silvastien sukuseura ry:n kokous Savonlinnassa 12.8.2007. Ravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4 Tervetuloa! Sukuseuramme kokous pidetään 12.8.2007 Savonlinnassa. Ennakkoilmoituksesta poiketen

Lisätiedot

Hallinnoijana Rajupusu Leader ry

Hallinnoijana Rajupusu Leader ry Hallinnoijana Rajupusu Leader ry Suomessa 7 kalatalousryhmää Kalatalousryhmät valittu syksyllä 2008 Suomen ryhmien julkinen rahoitus ohjelmakaudelle on noin 8 400 000 /EKTR, tl 4 Tavoitteena uusi toimintamalli:

Lisätiedot

PYLKKÖSTEN - PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY

PYLKKÖSTEN - PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY PYLKKÖSTEN - PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY 16 v SUKUKOKOUS la 20.7.2019 klo10.00 Anttolanhovissa Tervetuloa Saimaan rannalle, upean luonnon helmaan, viettämään yhteistä kesäpäiväämme kisaillen ja saunoen! 8.00-10.00

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Kyselytutkimus Itä-Suomen lasten ja nuorten koulumatkaliikkumisesta

Kyselytutkimus Itä-Suomen lasten ja nuorten koulumatkaliikkumisesta Kyselytutkimus Itä-Suomen lasten ja nuorten koulumatkaliikkumisesta Itä-Suomen liikennejärjestelmän tila Juha Heltimo, Strafica Oy 30.11.2017 Koulumatkakyselyn päätulokset Koulumatkojen pituudet ovat kasvaneet

Lisätiedot

Puutiojärvi 16.1.2014

Puutiojärvi 16.1.2014 Puutiojärvi 16.1.2014 TAULU 1 I Lars Laakkonen, Drg. Torp., s. 1798, k. 17.4.1838 Kuopio Ryönä. Puoliso: 29.7.1827 Riistavesi Hedvig Hämäläinen, s. 1802. Brita Caisa Laakkonen, s. 20.3.1824 Kuopio Ristavesi.

Lisätiedot

Vasemmalta edestä Arja Väyrynen, Raija Launiainen ja Keidi Launiainen, takana Timo Launiainen ja Aila Rouvali.

Vasemmalta edestä Arja Väyrynen, Raija Launiainen ja Keidi Launiainen, takana Timo Launiainen ja Aila Rouvali. Suku kokoontui sääntömääräiseen vuosikokoukseen ja sukutapaamiseen lauantaina 22.9.2018 Hyvinvointikartano Kaisankoti Bodomintie 37 Espoo. Paikalle oli saapunut 40 aikuista ja yksi pienokainen. Arvo Launiainen,

Lisätiedot

KITEEN HURSKAISTEN SUKUSEURA TOIMINUT 10 VUOTTA. Historiaa

KITEEN HURSKAISTEN SUKUSEURA TOIMINUT 10 VUOTTA. Historiaa KITEEN HURSKAISTEN SUKUSEURA TOIMINUT 10 VUOTTA Historiaa Kymmenen vuotta sitten Korpiojan Hurskaiset päättivät perustaa Juho ja Maria Hurskaisen jälkeläisten sukuseuran. Samaan aikaan oli jo keskusteltu

Lisätiedot

Piristen sukuseura ry Jäsenkirje 1/2018, Savonlinnassa

Piristen sukuseura ry   Jäsenkirje 1/2018, Savonlinnassa Piristen sukuseura ry www.pirinen.suvut.fi Jäsenkirje 1/2018, Savonlinnassa 23.03.2018 Hyvät Piristen suvun jäsenet. Tässä kirjeessä on puheenjohtajan tervehdys, sukuseuran kesän 2018 ilmoittautumis tiedot,

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 18.3.2016 klo 13.00 15.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

Hallinto ja aluetoiminta

Hallinto ja aluetoiminta Hallinto ja aluetoiminta Suomen Reumaliiton hallitus 2018-2020? Liiton puheenjohtajat valittiin edustajakokouksessa 25.11.2017 Helsingissä. Valtuusto valitsi hallituksen jäsenet ja varajäsenet seuraavaksi

Lisätiedot

Yhteenveto sukukokouksesta 9.-10.8.2014 Tuusulassa Majatalo Onnelassa

Yhteenveto sukukokouksesta 9.-10.8.2014 Tuusulassa Majatalo Onnelassa Lönnmarkin sukuseuran tiedote 2/2014 11.10.2014 Yhteenveto sukukokouksesta 9.-10.8.2014 Tuusulassa Majatalo Onnelassa Taas on aikaa vierähtänyt kesäisestä sukukokouksemme Tuusulanjärven kauniissa maisemissa.

Lisätiedot

VEIKKO HOKKANEN: SUURPORKUN PAAKKISIA

VEIKKO HOKKANEN: SUURPORKUN PAAKKISIA VEIKKO HOKKANEN: SUURPORKUN PAAKKISIA Taulu 1 I. Simo Paakkinen. Syntynyt 26.10.1785 Raudussa (Porkku). Talollinen. Kuollut 01.04.1824 Raudussa (Porkku). Puoliso Maria Miina. Syntynyt 31.01.1783 Raudussa.

Lisätiedot

Kutsu sukujuhlaan. la 11.8.2012 Hämeenlinnaan.

Kutsu sukujuhlaan. la 11.8.2012 Hämeenlinnaan. Pylkkösten-Pylkkästen sukuseura ry Kutsu sukujuhlaan Tervetuloa Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran sukujuhlaan la 11.8.2012 Hämeenlinnaan. Ohjelmassa mm. sukuseuran ajankohtaiset asiat ja mukavaa yhdessäoloa.

Lisätiedot

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Lehtojärvellä 21.3.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja,, avasi kokouksen klo 16.00 ja toivotti kaikki tervetulleeksi Haavikon

Lisätiedot

Pohjois- ja Etelä-Savon kasvihuonekaasupäästölaskenta 2010

Pohjois- ja Etelä-Savon kasvihuonekaasupäästölaskenta 2010 Kuntakoulutus 05.12.2012 Suonenjoki 12.12.2012 Mikkeli Pohjois- ja Etelä-Savon kasvihuonekaasupäästölaskenta 2010 Kimmo Koistinen, Sami Mörsky, Hannu Koponen Pohjois-Savon ELY-keskus etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Lisätiedot

PYLKKÖSTEN-PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY

PYLKKÖSTEN-PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY PYLKKÖSTEN-PYLKKÄSTEN SUKUSEURA RY SUKUJUHLA LA 22.7.2017 klo 9.30 ORILAMMEN MAJOILLA HILLOSENSALMELLA Viehättävä Orilammen Maja toivottaa meidät tervetulleiksi upeiden järvimaisemien keskelle, kansallispuiston

Lisätiedot

Eila Väänänen Eila Marjatta Väänänen, o.s. Tahvola

Eila Väänänen Eila Marjatta Väänänen, o.s. Tahvola Eila Väänänen Eila Marjatta Väänänen, o.s. Tahvola, syntyi 22.1.1922 Lappeella ja kävi kansakoulun 1928 1934 Lappeen Simolassa ja lyseon pääosin Viipurissa 1934 1939. Eila 13-vuotiaana Eila ja äiti Irene

Lisätiedot

Rovaniemellä 29.8.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Rovaniemellä 29.8.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Rovaniemellä 29.8.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 18.35 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Saunavaaran Halosia 1 (6)

Saunavaaran Halosia 1 (6) Saunavaaran Halosia 1 (6) 1. Entbacka, Anna Magdalena, * Esse 5.2.1805 oo Petter Skutnabba 1 child of No. 1 Entbacka, Anna 2. Skutnabb, Maria Lovisa, * Juva (Kangais 4) 19.10.1832, + Kontiolahti 1.9.1882

Lisätiedot

Tule mukaan Purasten suvun sukutapahtumaan Mikkelin Kenkäveroon lauantaina , ja osallistu samalla sukukokoukseemme!

Tule mukaan Purasten suvun sukutapahtumaan Mikkelin Kenkäveroon lauantaina , ja osallistu samalla sukukokoukseemme! Purasten Sukuseura ry:n kutsu sukutapahtumaan 25.8.2018 Tule mukaan Purasten suvun sukutapahtumaan Mikkelin Kenkäveroon lauantaina 25.8.2018, ja osallistu samalla sukukokoukseemme! Purasten sukuseura ry

Lisätiedot

Sukuviesti 1/2012. Tässä viestissä:

Sukuviesti 1/2012. Tässä viestissä: Sukuviesti 1/2012 Tässä viestissä: Tervehdys sukuseurasta Tarinat ja kuvat talteen! Sukukokous Porin Yyterissä kesällä 2012 Sukuseuran hallituksen yhteystiedot Jäsenmaksu Matka Karjalaan kesäkuussa 2013

Lisätiedot

Taustatietoa. Heidän lapsiaan olivat:

Taustatietoa. Heidän lapsiaan olivat: Elämää Jaakkimassa seurataan Matti ja Regina Rapon perheen kautta. Heitä sanottiin Kurenniemen ukoksi ja mummoksi. He asuivat samalla seudulla kuin Pakkaset ja ja muuttivat asumaan Pakkasten suvun hallussa

Lisätiedot

Jurkoja. SUKUTUTKIMUS MUISTIO 14.9.2011 Into Koivisto ja Markus Koivisto JURKOJA JA KOIVISTOLAISIA 1600-LUVUN INKERISSÄ

Jurkoja. SUKUTUTKIMUS MUISTIO 14.9.2011 Into Koivisto ja Markus Koivisto JURKOJA JA KOIVISTOLAISIA 1600-LUVUN INKERISSÄ SUKUTUTKIMUS MUISTIO 14.9.2011 Into Koivisto ja Markus Koivisto JURKOJA JA KOIVISTOLAISIA 1600-LUVUN INKERISSÄ Lähde: Pähkinälinnan läänin henkikirjat Inkerinmaalla henkikirjoja (manthals längd) on 1600-luvulla

Lisätiedot

Rovaniemellä PÖYTÄKIRJA 1/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Rovaniemellä PÖYTÄKIRJA 1/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Rovaniemellä 23.2.2012 PÖYTÄKIRJA 1/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 18.02 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 2/2016

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 2/2016 Lehtojärvellä 27.2.2016 PÖYTÄKIRJA 2/2016 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 16.45 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Sukukokous la 2.8.2014 Kivennavalla

Sukukokous la 2.8.2014 Kivennavalla Rönkköjen sukuseura aloittelee 36 toimintavuottaan. Vuosittainen jäsenkirje ja sukutapaaminen ovat tavaksi muotoutuneita toimintatapoja, joita jatkamme myös tänä vuonna. Alustava ohjelmarunko Kivennapa

Lisätiedot

'flaittisten tiedote 2008/2

'flaittisten tiedote 2008/2 'flaittisten tiedote 2008/2 Puheenjohtajan palsta Hyvä sukutiedotteen lukija. Olen toiminut sukuseuramme puheenjohtajana koko sen toiminta-ajan, vuodesta 1996 alkaen. Hallitus on parhaansa mukaan yrittänyt

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 30.9.2016 klo 13.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Jäsenet: Mikkeli:

Lisätiedot

Sija Nimi Piiri Kaloja JOUKKUE NAISET

Sija Nimi Piiri Kaloja JOUKKUE NAISET Rantaonginta Savonlinna 1.8.2017 Sija Nimi Piiri Kaloja JOUKKUE NAISET 1 1,746 ANDERSIN ANNI 0,898 TYNKKYNEN KAIJA 0,432 VAJANTO AILA 0,416 2 MIKKELIN 1,586 MESIÄINEN SATU 0,888 AHONEN PIRKKO 0,216 HÄKKINEN

Lisätiedot

Vuonna 2014 päättyvät ostoliikenteet

Vuonna 2014 päättyvät ostoliikenteet Vuonna 2014 päättyvät ostoliikenteet Sopimus päättyy Ajopäivät Reitti 30.6.2014 L 08.25 Vesanto-Karttula-09.55 Kuopio 30.6.2014 L 14.15 Kuopio-Karttula-15.55 Vesanto 30.6.2014 SS 15.00 Vesanto-Karttula-16.45

Lisätiedot

Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007

Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007 Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007 Sukuseura valmistautuu vireään kesään 2007, jolloin järjestetään 6. sukujuhlat 30.6. 1.7. Kolarin Nuottavaarassa sekä julkaistaan uusi, täydennetty ja korjattu

Lisätiedot

M m -2,5 1. Mehenna Kaci Joensuu 13,37. M m -2,5 1. Mikko Perttinä Kuopion Reipas 12,51

M m -2,5 1. Mehenna Kaci Joensuu 13,37. M m -2,5 1. Mikko Perttinä Kuopion Reipas 12,51 Joensuu, Veteraanikansalliset 10.7.2016 M30 100 m -2,5 1. Mehenna Kaci Joensuu 13,37 M35 100 m -2,5 1. Mikko Perttinä Kuopion Reipas 12,51 M35 1500 m 1. Simo Hämäläinen Joensuun Kataja 4.32,61 M35 pituus

Lisätiedot

Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa.

Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa. 1. pykälä Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa. 2. pykälä Seuran tarkoituksena on vaalia suvun perinteitä, kerätä suvusta

Lisätiedot

Länsituulen viesti 1 / 2001

Länsituulen viesti 1 / 2001 Länsituulen viesti 1 / 2001 Kevätauringon säteiden herätellessä venekansaa talviunilta, tahdon minäkin tervehtiä seuran jäseniä lämpimällä tervehdyksellä. Monenlaista toimintaa on ollut toki talvenkin

Lisätiedot

Sukuneuvosto Tiedote nro 1/2013 12.5.2013

Sukuneuvosto Tiedote nro 1/2013 12.5.2013 Sukuneuvosto Tiedote nro 1/2013 12.5.2013 Hyvät sukulaiset! Pielisjärven Ignatiusten Sukuseuran toinen viiden vuoden sukukokouskausi 2013-2017 on alkanut. Seura on saanut samalla uudet puheenjohtajat.

Lisätiedot

Endurance Ultrarunning Team Finland ry

Endurance Ultrarunning Team Finland ry Aika: klo 14.00 Paikka: Urheiluopisto Solvalla, Espoo 1. Arto Ahola avasi kokouksen 2. Valittiin kokoukselle puheenjohtajaksi Arto Ahola sihteeriksi Mikael Heerman pöytäkirjan tarkastajiksi Tero Hyppölä

Lisätiedot

IX Kalevi Hämäläisen muistohiihdot Juva

IX Kalevi Hämäläisen muistohiihdot Juva IX Kalevi Hämäläisen muistohiihdot 7.1.2017 Juva MIEHET 10 V 2 KM V 1 1 Veikka Huuskonen Rantasalmen Urh 140654 08:11,6 2 2 Nuutti Seppänen Sulkavan Urh-41 345398 08:55,9 0:44,3 3 4 Johannes Kääriö Sulkavan

Lisätiedot

Savon ilmasto-ohjelma

Savon ilmasto-ohjelma Savon ilmasto-ohjelma www.ymparisto.fi/savonilmasto-ohjelma Savon ilmasto-ohjelman seminaari Kestävä yhdyskunta 8.5.2012 Projektipäällikkö Sami Mörsky Hankeorganisaatio Neuvottelukunta 8+8 (ESA, POS) Jussi

Lisätiedot

Hirvenjuoksu/hirvikävely

Hirvenjuoksu/hirvikävely Hirvenjuoksu/hirvikävely Kuopio, 10.06.2018 Yksilökilpailut Hirvikävely Hirvikävely (sarjassa on 4 arviota, ei aikapisteitä) Nimi Nro Seura Arviointi Ammunta Pisteet 1. Pitkänen Seppo 54 Varpaisjärvi 516

Lisätiedot

Hj-katsastus, Pohjois-Savo

Hj-katsastus, Pohjois-Savo Hj-katsastus, Pohjois-Savo Heinjoki, Kuopio, 11.06.2017 Yksilökilpailut Hirvikävely Hirvikävely (sarjassa on 4 arviota, ei aikapisteitä) Nimi Nro Seura Arviointi Ammunta Pisteet 1. Lemmetty Teemu 80 Haapamäen

Lisätiedot

PAGANUKSEN SUKUSEURA RY. Jäsentiedote 1/2017/ HYVÄ SUKULAINEN

PAGANUKSEN SUKUSEURA RY. Jäsentiedote 1/2017/ HYVÄ SUKULAINEN PAGANUKSEN SUKUSEURA RY Jäsentiedote 1/2017/15.03.2017 HYVÄ SUKULAINEN Sukuseuramme vuoden 2016 merkittävin tapahtuma oli sukuseuramme sukutapaaminen ja sukukokous, joka pidettiin Karjalaisten Kesäjuhlien

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 2

Agricolan Monenlaista luettavaa 2 Helikopteri Jo 500 vuotta sitten italialainen keksijä Leonardo da Vinci suunnitteli helikopterin. Silloin sellaista ei kuitenkaan osattu vielä valmistaa. Vasta 70 vuotta sitten tehtiin ensimmäinen toimiva

Lisätiedot

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri Simo Sivusaari Simo Yrjö Sivusaari syntyi 26.10.1927 Vaasassa. Hän kävi kolmivuotisen puutarhaopiston ja on elättänyt perheensä pienellä taimi- ja kukkatarhalla. Myynti tapahtui Vaasan torilla ja hautausmaan

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 12.5.2017 klo 13.00 Paikka: Lautakuntien huone, Kaupungintalo Jäsenet: Hirvensalmi: Himanen Vesa, Helsinki Mielikäinen Kari, Järvenpää

Lisätiedot

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat 1 (5) Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat Myönnetyt luvat 18.12.2015 Lappeenrannan 5. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Hannu Tapani Taipale Loviisan apteekki apteekkari,

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

HUSQVARNA POLKUPYÖRIÄ

HUSQVARNA POLKUPYÖRIÄ HUSQVARNA POLKUPYÖRIÄ SUOMEN MAANVILJELIJÄIN KAUPPA UV. TAMPERE PERUSTETTU 1897 PUHELIN SARJA 5420 SÄHKOQSOITE SMK l»jesiwmwaill Suomen Maanviljelijäin Kauppa Oy. Sähköos. SMK Tampere Perustettu 1897

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Lapinlahden sukuhaara kotisivuversio TAULU 1 I Johan Laakko (Laacko Lako), s. 1773, k Ollikkala. 1. Puoliso:?????? Lapset: 1.

Lapinlahden sukuhaara kotisivuversio TAULU 1 I Johan Laakko (Laacko Lako), s. 1773, k Ollikkala. 1. Puoliso:?????? Lapset: 1. Lapinlahden sukuhaara kotisivuversio 01.01.2006 TAULU 1 I Johan Laakko (Laacko Lako), s. 1773, k. 19.03.1842 Ollikkala. 1. Puoliso:?????? 1. Magdalena Laakko (Laako), s. 1796. Tauluun 2. 2. Fredrik Laakko

Lisätiedot

Rovaniemellä 21.2.2012 PÖYTÄKIRJA 1/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Rovaniemellä 21.2.2012 PÖYTÄKIRJA 1/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Rovaniemellä 21.2.2012 PÖYTÄKIRJA 1/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 18.15 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 (5) SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 24.4.2010 klo 9.30-11.35 Paikka Sokos Hotel Lappee, kokoustila Saimaa, Brahenkatu 1, Lappeenranta Läsnä Liitteen mukaan

Lisätiedot

Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan palsta Nyt on juhlan aika, olemme kahdeksan vuotta ahkeroineet sukumme taustojen selvittämiseksi ja nyt työ on saatu hyvään päätökseen. Työmme tuloksena on syntynyt sukukirja, joka julkaistaan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Sukuseuran toiminnan tarkoitus ja toiminta Saarelaisten Sukuseuran toiminnan tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää

Lisätiedot

Marttisten sukuhaarojen Y- DNA tutkimus

Marttisten sukuhaarojen Y- DNA tutkimus Marttisten sukuhaarojen Y- DNA tutkimus Mikkeli 23.5. 2010 Pekka Haikkala Auvo Kostiainen Professori Auvo Kostiainen Filosofian tohtori, Yleisen historian professori Turun Yliopistossa Map of Delaware

Lisätiedot

Oripään Mäkimattilat. Sukuseuran valokuva-albumin esittely 2017

Oripään Mäkimattilat. Sukuseuran valokuva-albumin esittely 2017 Oripään Mäkimattilat Sukuseuran valokuva-albumin esittely 2017 Valokuvasivustoon löytyy linkki sukuseuran nettisivulta www.makimattilansuku.fi Valokuvasivut ovat yksityiset, joten niihin tarvitaan salasana,

Lisätiedot

Kutsu sukukokoukseen. Pylkkösten-Pylkkästen sukuseura ry. la 6.8.2011 Jyväskylään. Tervetuloa Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran sukukokoukseen

Kutsu sukukokoukseen. Pylkkösten-Pylkkästen sukuseura ry. la 6.8.2011 Jyväskylään. Tervetuloa Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran sukukokoukseen Pylkkösten-Pylkkästen sukuseura ry Kutsu sukukokoukseen Tervetuloa Pylkkösten-Pylkkästen sukuseuran sukukokoukseen la 6.8.2011 Jyväskylään. Ohjelmassa mm. sukukokous, sisävesiristeily ja muutenkin mukavaa

Lisätiedot

SUVUN TILALLISET KULKKILA

SUVUN TILALLISET KULKKILA SUVUN TILALLISET KULKKILA Heikki Hermanni Myllylän äidin Greta Liisan äidin Margareetan äiti Anna antintytär on Vähä-Kulkkilan ensimmäisen isännän Antti Simonpojan tytär. Kullkilan tila jaettiin vuonna

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 02/2017 Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 kappelineuvosto

SAVONLINNAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 02/2017 Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 kappelineuvosto Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 Kokousaika Maanantai 27.03.2017 kello 17.00 19.20 Kokouspaikka Rantasalmen seurakuntatalo Kirkkorinne Läsnä Eronen Juha Härmälä Irja Julkunen Pia Hynninen

Lisätiedot

MARIA MARGARETHA JA EVA STINA KATAINEN

MARIA MARGARETHA JA EVA STINA KATAINEN MARIA MARGARETHA JA EVA STINA KATAINEN Tämä tarina on kertomus kahdesta sisaresta. Sisarukset syntyivät Savossa, Pielaveden Heinämäellä. Heidän isänsä nimi oli Lars Katainen ja äitinsä etunimi oli Gretha.

Lisätiedot

Tiedote 1/2013 20.1.2013

Tiedote 1/2013 20.1.2013 Tiedote 1/2013 20.1.2013 Kuluvan vuoden tapahtumat Sukukokous Menneen vuoden tärkein tapahtuma oli sukukokous Valamon Kristuksen kirkastumisen luostarissa 13.7.2012. Kokouspaikka oli sukukokouksen pitämiseen

Lisätiedot

Matti Leinon sukuhaara

Matti Leinon sukuhaara Matti Leinon sukuhaara 1900-1950 Toimittaja: Harri Leino Lähteet: Sukuseuran julkaisut ja Kalevi Leinon Juuret Pälttärissä, 2005 09.06.2012 Sukukokous 2012 1 Matti ja Maria Leino Henrik Leino 1840-1904

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 3.2.2016 Kokoustiedot Aika: perjantaina 3.2.2017 klo 13.00 15.00 Paikka: Lautakuntien huone, Kaupungintalo Jäsenet: Kangasniemi: Mikkeli:

Lisätiedot

Punkaharjun Halkijuoksu osallistujamäärät

Punkaharjun Halkijuoksu osallistujamäärät Punkaharjun Halkijuoksu osallistujamäärät Luku Vuosi Osallistujat 1-9 1970-1978?? 10 1979 91 11 1980 101 12 1981 107 13 1982 103 14 1983 84 15 1984 80 16 1985 120 17 1986 125 18 1987 123 19 1988 117 20

Lisätiedot

Itsenäisyyspäivän korvaavat ajopäivät Kotihappitoimitukset

Itsenäisyyspäivän korvaavat ajopäivät Kotihappitoimitukset Itsenäisyyspäivän 6.12.2018 korvaavat ajopäivät Kotihappitoimitukset ALAJÄRVI Maanantai 3.12. MIKKELI Perjantai 7.12. ENONKOSKI Perjantai 7.12. MUSTASAARI Maanantai 3.12. EVIJÄRVI Maanantai 3.12. MÄNTYHARJU

Lisätiedot

Piirin rantaonki Rantasalmi

Piirin rantaonki Rantasalmi Piirin rantaonki 7.6.2018 Rantasalmi EKL:n Mikkelin Piirin rantaonkikilpailut pidettiin tänä vuonna Rantasalmella 7.6. torstaina. NAISET YLI 80 1. LAUTANEN TAIMI JOROISTEN ELÄKKKEENSAAJAT 0,288 LAAKKONEN

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

PERFEKTIN JA PLUSKVAMPERFEKTIN KERTAUSTA

PERFEKTIN JA PLUSKVAMPERFEKTIN KERTAUSTA PERFEKTIN JA PLUSKVAMPERFEKTIN KERTAUSTA Miten perfekti muodostetaan? Perusmuoto Perfekti 1. verbityyppi ottaa olen, olet, on ottanut, olemme, olette, ovat en ole, et ole, ei ole ottanut emme ole, ette

Lisätiedot

Ikosen Sukuseura ry:n säännöt

Ikosen Sukuseura ry:n säännöt 1 Ikosen Sukuseura ry:n säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue Yhdistyksen nimi on Ikosen Sukuseura ry ja kotipaikka Juvan kunta sekä toimialueena koko maa. Yhdistystä kutsutaan jäljempänä sukuseuraksi

Lisätiedot

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17. Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012 Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.00 Paikka: Hotel Kalevala Väinämöinen 9 88900 Kuhmo Ohjelma: Kainuun

Lisätiedot

Pylkkösen-Pylkkäsen sukujen tietopaketti v. 340-1392-2015 (suvun_kytkennat.docx)

Pylkkösen-Pylkkäsen sukujen tietopaketti v. 340-1392-2015 (suvun_kytkennat.docx) Pylkkösen-Pylkkäsen sukujen tietopaketti v. 340-1392-2015 (suvun_kytkennat.docx) Pylkköset-Pylkkäset sukutietokannassa (MyHereTage.com) Suvun jäseniä eri maissa Henkilö ja valtiomies ketjut Muut ja aateli

Lisätiedot