REVEAL Potilasohjain 9538/9539

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "REVEAL Potilasohjain 9538/9539"

Transkriptio

1 REVEAL Potilasohjain 9538/9539 Lääkärin opas

2

3 Seuraavat ovat Medtronicin tavaramerkkejä: Medtronic ja Reveal Tuotteessa ja pakkauksessa olevien symbolien selitys: Conformité Européenne (eurooppalainen vaatimustenmukaisuus). Merkintä tarkoittaa, että laite on aktiivisia implantoitavia lääkintälaitteita koskevan direktiivin 90/385/ETY (ilmoitettu laitos 0123) ja radioja telepäätelaitedirektiivin 1999/5/EY mukainen. Pakkauksen sisältö Potilasohjaimen malli 9538 Potilasohjaimen malli 9539 Tuotetta koskevat asiakirjat Koskee vain Yhdysvaltoja Lämpötilaraja-arvot Valtuutettu edustaja Euroopan yhteisössä Valmistaja Katso käyttöohjeet Valmistuspäivämäärä Sarjanumero Tilausnumero Lääkintälaitteen suojaus ainoastaan sähköiskujen, tulipalon ja mekaanisten vaaratilanteiden varalta on standardien UL ja CAN/CSA C22.2 nro mukainen. Älä hävitä laitetta lajittelemattoman jätteen mukana. Hävitä laite paikallisten määräysten mukaisesti. Katso osoitteesta miten laite hävitetään oikein. Pariston navat kuten kuvassa BF-tyypin laite

4 Pariston tila Pariston asento Radiotaajuuslähetin Kosteusraja-arvot

5 Sisällys Tuotteessa ja pakkauksessa olevien symbolien selitys: 3 1 Tuotteen kuvaus ja käyttötarkoitus Reveal-potilasohjain, malli Reveal XT -potilasohjain, malli Pakkauksen sisältö ja tarkastaminen Potilasohjainpakkauksen sisältö Tarkastaminen 9 3 Potilasohjaimen valmistelu potilaskäyttöä varten 10 4 Sydämen rytmin tallentaminen Näin tallennat sydämen rytmin Vastaus tallennuspyyntöön 12 5 Sydäntapahtumien tarkastaminen Sydäntapahtumien tallentumisen tarkastaminen Laitteen vastaus kyselyyn 14 6 Vianmääritys 14 7 Paristojen tiedot Vaihtoparistot Paristojen asentamisen ajankohta Uusien paristojen asentaminen 16 8 Valinnaisen rannehihnan asentaminen 18 9 Kunnossapito Hoito ja käsittely Puhdistaminen Huolto Laitteen hävittäminen Tekniset tiedot Laitteen tekniset tiedot Turvallisuus- ja yhteensopivuusstandardit Vaatimustenmukaisuusvakuutus 20

6

7 Reveal-potilasohjain 7 1 Tuotteen kuvaus ja käyttötarkoitus Reveal-potilasohjain (malli 9538) ja Reveal XT -potilasohjain (malli 9539) ovat käsikäyttöisiä, paristoilla toimivia radiotaajuuslaitteita, joiden avulla voidaan kommunikoida ihonalaisen Reveal-sydänmonitorin kanssa. Ihonalaisen Reveal-sydänmonitorin lääkärin opas sisältää tarkempia tietoja laitteen yhteensopivuudesta. Potilasohjain on tarkoitettu valvomattomaan potilaskäyttöön kotioloissa. Potilasohjain aktivoi yhden tai useampia ihonalaisen Reveal-sydänmonitorin tiedonhallintatoiminnoista: voit tarkastaa onko sydänmonitori havainnut mahdollisen rytmihäiriön tai laitteeseen liittyvän tapahtuman. voit aloittaa sydämen rytmin tallentamisen sydänmonitorin muistiin. Potilasohjainta ei ole tarkoitettu lääketieteellisten tilojen havaitsemiseen tai niistä ilmoittamiseen. Neuvo potilasta ottamaan potilasohjaimen tilasta riippumatta välittömästi yhteys lääkäriin, jos hän tuntee olonsa sairaaksi. Potilas käyttää potilasohjainta lääkärin antamien ohjeiden mukaan joko symptomaattisen tapahtuman aikana tai heti sen jälkeen. Painamalla potilasohjaimen näppäintä ja pitämällä potilasohjainta ihonalaisen sydänmonitorin päällä potilas voi tallentaa tapahtuman sydänmonitorin muistiin. Seurantakäynneillä ihonalaiseen sydänmonitoriin tallentuneista tiedoista voidaan tarkastaa potilaan sydämen rytmi ja sen perusteella päätellä liittyvätkö potilaan oireet sydämen toimintaan. Potilasta on neuvottava pitämään potilasohjain aina lähettyvillä, jotta hän pystyy tallentamaan kaikki symptomaattiset jaksot. Varoitus: Älä vie potilasohjainta (kädessä pidettävää aktivointilaitetta) magneettikuvaushuoneeseen. Muussa tapauksessa potilasohjain tai magneettikuvauslaite voi vaurioitua. Lääkärin tulee neuvoa potilaalle tallennusnäppäimen (molemmissa malleissa) ja kyselynäppäimen (mallissa 9539) käyttö sekä kertoa kuinka on toimittava vastaussymbolin ilmestyessä näyttöön. Reveal-potilasoppaassa on tilaa ohjeiden merkitsemiseen. Katso Potilasohjaimen valmistelu potilaskäyttöä varten sivulla 10.

8 8 Reveal-potilasohjain 1.1 Reveal-potilasohjain, malli 9538 Reveal-potilasohjaimessa (malli 9538, kuva 1) on yksi käyttönäppäin näyttöalueen oikeassa yläkulmassa. Potilasohjaimen avulla potilas voi tallennusnäppäintä [ ] painamalla käynnistää sydämen rytmin tallentamisen symptomaattisen tapahtuman aikana tai sen jälkeen. Katso Sydämen rytmin tallentaminen sivulla 10. Tallennusnäppäintä painettaessa potilasohjain ilmoittaa myös onko paristojen jännite heikko ja onnistuuko telemetria ihonalaisen laitteen kanssa. Telemetrian merkkivalo Tallennusnäppäin. Paina tallentaaksesi sydämen rytmin. Vastaussymbolien näyttöalue. Kun painat näppäintä, toinen tai molemmat symboleista korostuvat. Kuva 1. Reveal-potilasohjain (malli 9538) ja sen eri vastaussymbolit. 1.2 Reveal XT -potilasohjain, malli 9539 Rannehihnan kiinnityskohta Reveal XT -potilasohjaimessa (malli 9539, kuva 2) on kaksi käyttönäppäintä, toinen näyttöalueen vasemmassa ja toinen oikeassa yläkulmassa. Reveal XT -potilasohjaimessa (malli 9539) on samat toiminnot kuin Reveal-potilasohjaimessa (malli 9538), mutta lisäksi siinä on kyselynäppäin [ ]. Kyselynäppäintä painamalla potilas voi tarkastaa ilmoittaako ihonalainen sydänmonitori erityisestä tilasta, kuten heikoista paristoista, onko automaattisten tallennusten enimmäismäärä täynnä tai onko laite havainnut sydämen rytmissä ohjelmoitujen kriteerien mukaisia jaksoja. Katso Reveal XT 9529:n lääkärin oppaasta ohjeet kriteerien valintaan ja aktivointiin.

9 Reveal-potilasohjain 9 Telemetrian merkkivalo Kyselynäppäin. Paina tarkastaaksesi tallentuneet sydäntapahtumat. Vastaussymbolien näyttöalue. Kun painat näppäintä, yksi tai useampia symboleja korostuu. Tallennusnäppäin. Paina tallentaaksesi sydämen rytmin. Rannehihnan kiinnityskohta Kuva 2. Reveal XT -potilasohjain (malli 9539) ja sen eri vastaussymbolit. 2 Pakkauksen sisältö ja tarkastaminen 2.1 Potilasohjainpakkauksen sisältö 2.2 Tarkastaminen Potilasohjainpakkaus sisältää seuraavat osat: Potilasohjain N-kokoiset 1,5 voltin paristot Kantolaukku Rannehihna Reveal-potilasopas Pikaopas ja ICM-tunnistuskortti Vakuutus sähkömagneettisesta yhteensopivuudesta Takuukortti Ennen kuin annat potilasohjaimen potilaan käyttöön, tarkasta ettei siinä ole vaurioita tai vikoja. Jos kotelo on rikki tai havaitset potilasohjaimessa muuta vikaa, palauta se Medtronicille. Ennen kuin asetat paristot laitteeseen, varmista niiden päiväyskoodista, että käyttöikää on jäljellä vähintään kuusi kuukautta.

10 10 Reveal-potilasohjain 3 Potilasohjaimen valmistelu potilaskäyttöä varten Suorita seuraavat toimet ennen potilasohjaimen antamista potilaan käyttöön: 1. Aseta potilasohjaimeen uudet paristot. Katso Uusien paristojen asentaminen sivulla Merkitse tarvittavat tiedot Reveal-potilasoppaaseen. Potilasohjaimen käyttöön liittyvien ohjeiden merkitsemiseen on tilaa Reveal-potilasoppaan luvun Potilasohjaimen käyttö kohdassa Lääkärin antamat ohjeet. Ohjeissa tulee neuvoa milloin potilaan on painettava tallennusnäppäintä (molemmat mallit) ja kyselynäppäintä (malli 9539), riippuen laitteeseen ohjelmoiduista ilmoituskriteereistä. Ohjeissa tulee myös mainita missä tilanteissa ja miten potilaan on otettava yhteys lääkäriin. 3. Täytä pikaoppaan mukana toimitettavan Reveal ICM-laitetunnistuskortin molemmat puolet. 4. Kiinnitä rannehihna potilasohjaimeen tai kantolaukussa olevaan lenkkiin. Katso Valinnaisen rannehihnan asentaminen sivulla 18. Huomautus: Reveal DX ja Reveal XT sydänmonitoreiden lääkärin oppaissa on lisätietoja potilasohjaimen toiminnoista. 4 Sydämen rytmin tallentaminen 4.1 Näin tallennat sydämen rytmin Potilaan tulee toimia seuraavasti oireiden aikana tai mahdollisimman pian oireiden päättymisen jälkeen: 1. Paina tallennusnäppäintä [ ]. Potilasohjain antaa lyhyen äänimerkin ja telemetrian merkkivalo vilkkuu vihreänä, jolloin potilasohjain on valmis aloittamaan sydämen rytmin tallentamisen ihonalaiseen sydänmonitoriin. Huomautus: Jos potilasohjain ei reagoi 15 sekunnin kuluessa näppäimen painamisesta, katso Vianmääritys sivulla Kun näppäintä on painettu ja telemetrian merkkivalo vilkkuu, potilasohjain on asetettava potilaan ihoa tai vaatetusta vasten ihonalaisen sydänmonitorin kohdalle. Katso kuva 3. Ei ole väliä, osoittavatko potilasohjaimen näppäimet potilaaseen päin vai potilaasta poispäin.

11 Reveal-potilasohjain 11 Kuva 3. Pidä potilasohjainta ihonalaisen sydänmonitorin päällä. (Laite saattaa sijaita eri kohdassa kuin tässä kuvassa.) 3. Kun telemetrian merkkivalo palaa koko ajan ja potilasohjain antaa pitkän äänimerkin, siirrä potilasohjain pois ihonalaisen sydänmonitorin päältä. Koko ajan palava merkkivalo ja pitkä merkkiääni ilmoittavat, että potilasohjain on saanut ihonalaiselta sydänmonitorilta vastauksen. Huomautus: Jos potilasohjain ei reagoi 15 sekunnin kuluessa, katso Vianmääritys sivulla Tarkasta heti mikä vastaussymboli näkyy potilasohjaimen symbolinäytössä (kuva 4). Symbolien selitykset on annettu kohdassa Vastaus tallennuspyyntöön sivulla 12. Kuva 4. Reveal-potilasohjaimen 9538 kaikki mahdolliset vastaussymbolit tallennusnäppäintä painettaessa.

12 12 Reveal-potilasohjain 4.2 Vastaus tallennuspyyntöön Symbolit näkyvät potilasohjaimen näytössä noin 10 sekunnin ajan siitä, kun se on saanut vastauksen ihonalaiselta sydänmonitorilta. Symboli Kuvaus / suoritettava toiminto (jos tarpeen) Onnistuneen tallennuksen symboli. Tallennusnäppäimen painamisen jälkeen tämä symboli ilmoittaa, että sydämen rytmin tallentaminen ihonalaisen sydänmonitorin muistiin on onnistunut. Heikkojen paristojen symboli. Tämä symboli ilmoittaa, että potilasohjaimen paristot on vaihdettava. Katso lisäohjeita kohdasta Paristojen tiedot sivulla Sydäntapahtumien tarkastaminen 5.1 Sydäntapahtumien tallentumisen tarkastaminen Huomautus: Tämä toiminto on vain Reveal XT -potilasohjaimessa (malli 9539). Reveal XT sydänmonitorin lääkärin opas sisältää ohjeet ilmoituskriteerien valinnasta. 1. Paina kyselynäppäintä [ ]. Potilasohjain antaa lyhyen äänimerkin ja telemetrian merkkivalo vilkkuu vihreänä, jolloin potilasohjain on valmis kysymään tietoja ihonalaiselta sydänmonitorilta. Huomautus: Jos potilasohjain ei reagoi 15 sekunnin kuluessa näppäimen painamisesta, katso Vianmääritys sivulla Kun näppäintä on painettu ja telemetrian merkkivalo vilkkuu, potilasohjain on asetettava potilaan ihoa tai vaatetusta vasten ihonalaisen laitteen kohdalle. Katso kuva 5. Ei ole väliä, osoittavatko potilasohjaimen näppäimet potilaaseen päin vai potilaasta poispäin.

13 Reveal-potilasohjain 13 Kuva 5. Pidä potilasohjainta ihonalaisen sydänmonitorin päällä. (Laite saattaa sijaita eri kohdassa kuin tässä kuvassa.) 3. Kun telemetrian merkkivalo palaa koko ajan ja potilasohjain antaa pitkän äänimerkin, siirrä potilasohjain pois ihonalaisen sydänmonitorin päältä. Koko ajan palava merkkivalo ja pitkä merkkiääni ilmoittavat, että kyselyn suorittaminen ihonalaiselle sydänmonitorille on onnistunut. Huomautus: Jos potilasohjain ei reagoi 15 sekunnin kuluessa, katso Vianmääritys sivulla Tarkasta heti mikä symboli näkyy potilasohjaimen symbolinäytössä (kuva 6). Symbolien selitykset on annettu kohdassa Laitteen vastaus kyselyyn sivulla 14. Kuva 6. Reveal XT -potilasohjaimen 9539 kaikki mahdolliset symbolit kyselynäppäintä painettaessa.

14 14 Reveal-potilasohjain 5.2 Laitteen vastaus kyselyyn Symbolit näkyvät potilasohjaimen näytössä noin 10 sekunnin ajan siitä, kun se on saanut vastauksen ihonalaiselta sydänmonitorilta. Symboli Kuvaus / suoritettava toiminto (jos tarpeen) OK-symboli. Tämä symboli tarkoittaa, että ihonalainen sydänmonitori ei ole tallentanut tapahtumia, jotka vaativat toimia. Neuvo potilasta hakeutumaan lääkäriin, jos hän tuntee olonsa sairaaksi. Huomio: OK-symboli ilmestyy näyttöön myös seuraavissa tilanteissa: Potilasohjaimen kyselytoiminnon ilmoituksia ei ole aktivoitu. Reveal-potilasohjainta 9539 käytetään Reveal DX 9528 ICM:n kanssa. Tapahtumasymboli. Tämä symboli ilmoittaa, että ihonalainen sydänmonitori on tallentanut tapahtumia ja potilaan tulee ottaa yhteys lääkäriin. Näitä tapahtumia ovat muun muassa: Valittujen ilmoituskriteerien mukaiset sydämen rytmit. Ihonalaisen sydänmonitorin vaatimat toimet (paristo on heikko tai automaattisten tallennusten enimmäismäärä on täynnä). Heikkojen paristojen symboli. Tämä symboli ilmoittaa, että potilasohjaimen paristot on vaihdettava. Katso lisäohjeita kohdasta Paristojen tiedot sivulla Vianmääritys Ongelma Mahdolliset syyt Mahdolliset ratkaisut Telemetrian merkkivalo ei vilku eikä laite anna merkkiääntä. Paristot on asetettu väärin. Paristot ovat tyhjentyneet. Laitteessa on vääränlaiset paristot. Laitteessa on valmistusvika. Aseta paristot uudelleen. Vaihda paristot. Varmista, että paristot ovat N-kokoiset, 1,5 V. Vaihda potilasohjain uuteen.

15 Reveal-potilasohjain 15 Ongelma Mahdolliset syyt Mahdolliset ratkaisut Telemetrian merkkivalo vilkkuu, mutta laite ei anna merkkiääntä. Kaiutin on epäkunnossa. Vastauksen voi nähdä näytössä, mutta potilasohjain tulee vaihtaa uuteen. Kun näppäintä painetaan, telemetrian merkkivalo lakkaa vilkkumasta ilman vastausta. Telemetrian merkkivalo palaa koko ajan, mutta näyttöön ei ilmesty vastaussymbolia. Toistuvat toimintahäiriöt Epäonnistunut telemetria: potilasohjain ei saanut yhteyttä sydänmonitoriin. Sähkömagneettinen häiriö. Laitteessa on valmistusvika. Näyttöalueen valo ei toimi. Laitteessa on valmistusvika. Potilasohjainta käytetään lämpötilarajoitusten ulkopuolella: 9 C...43 C Sähkömagneettinen häiriö. Potilasohjain on vaihdettava. Aseta potilasohjain suoraan ihonalaisen sydänmonitorin päälle, paina näppäintä uudelleen ja odota vastausta. Siirry kauemmaksi häiriön aiheuttajasta. Vaihda potilasohjain uuteen. Ota yhteys Medtronicin edustajaan. Vaihda potilasohjain uuteen. Siirry lämpimämpään tai viileämpään paikkaan. Siirry kauemmaksi häiriön aiheuttajasta. Ota yhteys Medtronicin edustajaan. 7 Paristojen tiedot 7.1 Vaihtoparistot Potilasohjain toimii kahdella N-kokoisella 1,5 voltin paristolla. Suositeltava paristotyyppi on mangaanidioksidi-alkaliparisto, tyyppi ANSI/NEDA 910A ja IEC LR1. Näitä paristoja voi ostaa valintamyymälöistä, valokuvausliikkeistä sekä nettikaupoista.

16 16 Reveal-potilasohjain Huomautus: Jos potilasohjainta ei käytetä pitkään aikaan, paristot on poistettava mahdollisten paristovuotojen välttämiseksi. 7.2 Paristojen asentamisen ajankohta Aseta paristot potilasohjaimeen ennen ohjaimen antamista potilaalle. Jos näyttöön ilmestyy heikko paristo -symboli, vaihda molemmat paristot mahdollisimman pian. Potilasohjain toimii vielä monta käyttökertaa siitä hetkestä, kun heikko paristo -symboli tulee näkyviin ensimmäisen kerran. Huomautus: Hävitä käytetyt paristot paikallisten ympäristömääräysten mukaisesti. 7.3 Uusien paristojen asentaminen Huomautus: Ennen kuin asetat paristot laitteeseen, varmista niiden päiväyskoodista, että käyttöikää on jäljellä vähintään kuusi kuukautta. Noudata seuraavia ohjeita asettaessasi paristot potilasohjaimeen: 1. Avaa paristokotelo vetämällä kansiläppää potilasohjaimen keskiosaa kohti ja työntämällä sitä ylöspäin. Katso kuva 7. Kuva 7. Paristokotelon avaaminen. 2. Poista vanhat paristot. 3. Aseta paristokoteloon 2 uutta paristoa (kuva 8). Aseta paristojen navat paristokotelon ulkopuolella olevan piirroksen mukaisesti.

17 Reveal-potilasohjain 17 Kuva 8. Paristojen vaihtaminen. 4. Paina paristokotelon kansi kiinni. Katso kuva 9. Kuva 9. Paristokotelon sulkeminen. 5. Varmista paristojen oikea asennus testaamalla potilasohjaimen toiminta paristojen asettamisen jälkeen. Paina potilasohjaimen jotakin näppäintä, kun potilasohjain ei ole ihonalaisen sydänmonitorin päällä. Jos paristot on asetettu oikein, potilasohjain antaa äänimerkin ja telemetrian merkkivalo vilkkuu vihreänä. Jos telemetrian merkkivalo ei vilku vihreänä painaessasi näppäintä, tarkista onko paristot asetettu oikein.

18 18 Reveal-potilasohjain 8 Valinnaisen rannehihnan asentaminen Rannehihnan voi kiinnittää potilasohjaimeen, jolloin potilas voi ripustaa potilasohjaimen ranteensa ympärille. Näin potilasohjain on aina potilaan mukana eikä pääse putoamaan. Rannehihnan voi kiinnittää kuten seuraavassa kuvassa (kuva 10). Hihnan voi kiinnittää myös kantolaukussa olevaan lenkkiin. Katso Hoito ja käsittely sivulla 18.? Kuva 10. Valinnaisen rannehihnan kiinnittäminen. 9 Kunnossapito 9.1 Hoito ja käsittely Potilasohjain on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön. Se on kuitenkin sähkölaite ja siksi ympäristötekijät häiritsevät helposti sen toimintaa. Ole varovainen laitetta käyttäessäsi. Varotoimet: Älä upota potilasohjainta nesteeseen äläkä roiskuta nestettä sen päälle. Älä pudota potilasohjainta tai käsittele sitä kovakouraisesti. Älä avaa potilasohjainta muutoin kuin paristojen vaihtoa varten. Älä steriloi potilasohjainta. Älä pidä potilasohjainta taskussa suoraan ihonalaisen laitteen päällä. Jos kuljetat potilasohjainta taskussa tai laukussa, pidä sitä kantolaukussa.

19 Reveal-potilasohjain 19 Älä "leiki" potilasohjaimella, sillä saatat vahingossa poistaa aiemmin tallennettuja tietoja. Sähkömagneettiset häiriöt saattavat heikentää potilasohjaimen toimintaa. Jos havaitset häiriöitä, siirry pois häiriöitä aiheuttavan laitteen luota. Säilytä potilasohjainta huoneenlämmössä. Potilasohjain toimii luotettavasti lämpötilan ollessa C. 9.2 Puhdistaminen Varo, ettei potilasohjaimeen pääse kosteutta. Potilasohjain kestää kosteutta mutta ei ole vesitiivis. Puhdista potilasohjaimen ulkopinta kostealla liinalla. Miedot pesuaineet eivät vahingoita koteloa tai merkintöjä. Älä puhdista potilasohjainta liuottimilla (kuten kynsilakanpoistoaineella) tai klooripitoisilla puhdistusaineilla (kuten valkaisuaineella). 9.3 Huolto 9.4 Laitteen hävittäminen Medtronic Reveal -potilasohjaimet on suunniteltu, valmistettu ja tutkittu huolellisesti, joten ne ovat käytössä kestäviä. Jos laite vaatii korjausta tai huoltoa, ota yhteys Medtronicin paikalliseen edustajaan. Kun otat yhteyttä Medtroniciin, ilmoita laitteen malli- ja sarjanumero (potilasohjaimen takana). Kun potilasohjaimen käyttöikä päättyy, se on hävitettävä paikallisten ympäristömääräysten mukaisesti. 10 Tekniset tiedot 10.1 Laitteen tekniset tiedot Mitat: noin 96 mm x 56 mm x 22 mm (3,77 tuumaa x 2,20 tuumaa x 0,86 tuumaa) Virtalähde: Kaksi N-koon 1,5 voltin alkaliparistoa (mangaanidioksidi) Pariston mitat: 10 mm (läpimitta) x 30 mm (0,39 tuumaa x 1,18 tuumaa)

20 20 Reveal-potilasohjain Pariston kestoikä: Vähintään 180 käyttökertaa käytettynä kerran päivässä huonelämpötilassa. Potilasohjaimen pitkäaikainen käyttö alle 15 C:n lämpötilassa lyhentää paristojen kestoa. Käyttölämpötila: 9 43 C ( F) Kuljetus ja säilytys (ilman paristoja): Ympäristön lämpötila: ,5 C ( F) Suhteellinen kosteus: enintään 95 % Äänenvoimakkuus: vähintään 65 dba 96 mm:n (3,77 tuuman) etäisyydellä Luokitus sähköiskuvaaran suhteen: sisäinen virtalähde Sähköiskusuojaus (IEC ): tyyppi BF Suojaus nesteiltä: tavallinen laite Toimintamalli: keskeytyvä 10.2 Turvallisuus- ja yhteensopivuusstandardit Potilasohjainmallit 9538 ja 9539 ovat seuraavien standardien mukaisia: IEC , Sähkökäyttöisten lääkintälaitteiden turvallisuus IEC , Sähkömagneettinen yhteensopivuus EN , Lääkintälaitteiden turvallisuus, merkinnät ja tiedot FCC, osa Vaatimustenmukaisuusvakuutus Medtronic vakuuttaa, että tuote on seuraavien direktiivien keskeisten vaatimusten mukainen: radio- ja telepäätelaitedirektiivi 1999/5/EY ja aktiivisia implantoitavia lääkintälaitteita koskeva direktiivi 90/385/ETY.

21

22 Valmistaja Medtronic, Inc. 710 Medtronic Parkway Minneapolis, MN Yhdysvallat Puh Faksi Medtronicin edustaja/ jälleenmyyjä EY:nalueella Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 NL-6422 PJ Heerlen Alankomaat Puh Faksi Euroopan/Afrikan/ Lähi-idän pääkonttori Medtronic International Trading Sàrl Route du Molliau 31 Case Postale 84 CH-1131 Tolochenaz Sveitsi Puh Faksi Australia Medtronic Australasia 97 Waterloo Road North Ryde, NSW 2113 Australia Tekniset oppaat: Medtronic, Inc M943802A008A *M943802A008*

REVEAL LINQ LNQ11. Ihonalainen rytmivalvuri Magneettikuvaustoimenpiteitä koskevat tiedot. Magneettikuvauksen tekninen opas

REVEAL LINQ LNQ11. Ihonalainen rytmivalvuri Magneettikuvaustoimenpiteitä koskevat tiedot. Magneettikuvauksen tekninen opas REVEAL LINQ LNQ11 Ihonalainen rytmivalvuri Magneettikuvaustoimenpiteitä koskevat tiedot Magneettikuvauksen tekninen opas 0123 2013 Seuraava luettelo sisältää Medtronicin tavaramerkit ja rekisteröidyt tavaramerkit

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot

Käyttöohje. Turvallisuusohjeet HUOMIO! Epäasianmukainen käyttö voi aiheuttaa ainevahinkoja tai toimintahäiriöitä.

Käyttöohje. Turvallisuusohjeet HUOMIO! Epäasianmukainen käyttö voi aiheuttaa ainevahinkoja tai toimintahäiriöitä. 1 4 Käyttöohje Lue tämä käyttöohje huolellisesti ja säilytä se myöhempää tarvetta varten. Näin opit käyttämään -kelloasi oikein ja siitä on sinulle pitkään iloa. Käyttöohje on saatavilla myös verkossa:

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1 Nokia FM-lähetin CA-300 6 3 5 7 9203671/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että CA-119- tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Ennen magneettikuvausta. Potilaille joille on implantoitu Medtronic neurostimulaatiojärjestelmä

Ennen magneettikuvausta. Potilaille joille on implantoitu Medtronic neurostimulaatiojärjestelmä Ennen magneettikuvausta Potilaille joille on implantoitu Medtronic neurostimulaatiojärjestelmä Ennen magneettikuvausta Riippuen neurosimulaatiojärjestelmästäsi sinulle voidaan tehdä joko koko kehon tai

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

MEDTRONIC CARELINK -MONITORI. MALLI 2490G/2490H/2490J Potilasopas

MEDTRONIC CARELINK -MONITORI. MALLI 2490G/2490H/2490J Potilasopas MEDTRONIC CARELINK -MONITORI MALLI 2490G/2490H/2490J Potilasopas Seuraavassa luettelossa on mainittu Medtronic-yhtiöön tavaramerkit ja rekisteröidyt tavaramerkit Yhdysvalloissa ja mahdollisesti muissa

Lisätiedot

testo 510 Käyttöohje

testo 510 Käyttöohje testo 510 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 510 Pikaohje testo 510 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Paine-ero sensorin yhteet 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo ja magneetti (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

testo 410-1 Käyttöohje

testo 410-1 Käyttöohje testo 410-1 Käyttöohje FIN 2 Short manual testo 410-1 Pikaohje testo 410-1 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Siipipyörä 3 Lämpötilasensori 4 Näyttö 5 Toimintonäppäimet 6 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR

Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR 103 Olet hankkinut Hansaton-Kuulolaitteen Olemme iloisia tekemästäsi valinnasta, sillä Hansaton-kuulolaite on viimeisimmän tekniikan mukainenkorke-alaatuinen tuote.

Lisätiedot

testo 511 Käyttöohje

testo 511 Käyttöohje testo 511 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 511 Pikaohje testo 511 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Paine sensorin yhde 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo ja magneetti (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

AR280P Clockradio Käyttöohje

AR280P Clockradio Käyttöohje AR280P Clockradio Käyttöohje Index 1. Käyttötarkoitus 2. Turvallisuus o 2.1. Tämän käyttöoppaan tarrat o 2.2. Yleiset turvallisuusohjeet 3. Käyttöönoton valmistelu o 3.1. Pakkauksesta purkaminen o 3.2.

Lisätiedot

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Tekniset tiedot Kolme virtakytkimellä varustettua vastaanotinta + kaukosäädin Kaukosäätimen paristo: 1 x 3 V CR2032 (sisältyy pakkaukseen) Lähettimien enimmäismäärä: 3 kpl

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

testo 610 Käyttöohje

testo 610 Käyttöohje testo 610 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 610 Pikaohje testo 610 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Kosteus- ja lämpötilasensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Ennen ensimmäistä käyttökertaa

Pakkauksen sisältö. Ennen ensimmäistä käyttökertaa FIN Pakkauksen sisältö 1 x lemmikeille immuuni PIR-liiketunnistin 1 x kannake 1 x käyttöohje ASA-40 on tehokas langaton lemmikeille immuunin PIR-liiketunnistin. Liiketunnistin ei laukaise hälytystä, kun

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot

MyCareLink potilasmonitori

MyCareLink potilasmonitori MyCareLink potilasmonitori Malli 24950 Potilasopas Caution: Federal Law (USA) restricts this device to sale by or on the order of a physician. Seuraavassa luettelossa ovat Medtronicin tavaramerkit tai

Lisätiedot

Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 Yleistä

Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 Yleistä Telestart T91 Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 FI Yleistä Hyvä Webasto-asiakkaamme! Olemme iloisia, että valintanne on kohdistunut tähän Webasto-tuotteeseen. Oletamme, että laitteen asentanut palvelupiste

Lisätiedot

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE 2.1-KANAVAINEN BLUETOOTH KAIUTIN LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE VAROITUKSET Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat laatu- ja turvallisuusstandardit. On kuitenkin joitakin

Lisätiedot

Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön

Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön BTS-50 Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön LUE ENNEN TÄMÄN LAITTEEN KÄYTTÖÄ. www.facebook.com/denverelectronics KÄYTTÖOHJE Varoituksia Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat

Lisätiedot

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE DP-CALC 5815 käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Mittarin perusvarusteet.. 3 2 Käyttöönotto. 3 Virransyöttö.. 3 Paristojen ja akkujen asennus... 3 3 Mittarin käyttö... 3 Näppäintoiminnot...

Lisätiedot

testo 606-1 Käyttöohje

testo 606-1 Käyttöohje testo 606-1 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 606-1 Pikaohje testo 606-1 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Mittauspiikit 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) 6 Laitteen toimintatestausnastat

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen 135 & 145 sarja Väärennetyn rahan tunnistin Manuaalinen Käyttöohje Safescan 135i, 135ix & 145ix Väärennetyn rahan tunnistin Onnittelut Safescan 135i, 135ix tai 145ix väärennetyn rahan tunnistimen hankinnan

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure kuulokojeista sivu 3 Pure kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Tilanneohjelmat ja kuulokojeen virtakytkin sivu 5

Lisätiedot

TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE

TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE Velocicalc 9515 käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Mittarin perusvarusteet.. 3 2 Käyttöönotto. 3 Virransyöttö.. 3 Paristojen asennus... 3 Teleskooppianturin käyttö... 3 3 Mittarin

Lisätiedot

Nokia stereo-hf HS-16 9202252/1

Nokia stereo-hf HS-16 9202252/1 Nokia stereo-hf HS-16 6 1 2 5 4 3 7 8 9202252/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain on kielletty ilman Nokian

Lisätiedot

Käyttöopas. Tuetut kameramallit. Osien tunnistus. Valmistelut. Kuvaaminen

Käyttöopas. Tuetut kameramallit. Osien tunnistus. Valmistelut. Kuvaaminen Tämä on avuksi, kun herättää käyttöön liittyviä ongelmia tai kysymyksiä. Tuetut kameramallit Osien tunnistus Valmistelut Purkaminen Pariston asettaminen ja kameran yhdistäminen Bluetooth -toimintoon Tahattomien

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa SBA3011/00. Käyttöopas

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  SBA3011/00. Käyttöopas Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome SBA3011/00 Käyttöopas 1 Tärkeää Turvallisuus Tärkeitä turvallisuusohjeita Huomioi varoitukset. Noudata kaikkia ohjeita. Älä

Lisätiedot

INL NO. A6386. Project Medtronic. description Verify Patient Instructions Advanced Evaluation - FI

INL NO. A6386. Project Medtronic. description Verify Patient Instructions Advanced Evaluation - FI INL NO. A6386 Project Medtronic description Verify Patient Instructions Advanced Evaluation - FI Verify Arviointimenetelmä Medtronicin sakraaliselle neuromodulaatiolle Potilasohje Testausjakso antaa sinulle

Lisätiedot

BP2F KÄYTTÖOHJE INFRAPUNA- ELINTARVIKEMITTARI TRT-BA-BP2F-TC-001-FI

BP2F KÄYTTÖOHJE INFRAPUNA- ELINTARVIKEMITTARI TRT-BA-BP2F-TC-001-FI BP2F FI KÄYTTÖOHJE INFRAPUNA- ELINTARVIKEMITTARI TRT-BA-BP2F-TC-001-FI Sisällysluettelo Käyttöohjetta koskevia tietoja... 01 Turvallisuus... 02 Tietoa laitteesta... 02 Tekniset tiedot... 03 Kuljetus ja

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. Tarkkuuskosteus-lämpömittari. Malli RH490

KÄYTTÖOPAS. Tarkkuuskosteus-lämpömittari. Malli RH490 KÄYTTÖOPAS Tarkkuuskosteus-lämpömittari Malli RH490 Johdanto RH490-kosteus-lämpömittari mittaa kosteutta, ilman lämpötilaa, kastepistelämpötilaa, märkälämpötilaa ja vesihöyryn määrää ilmassa. Edistyneitä

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

PlayStation Move-tarkkuusase

PlayStation Move-tarkkuusase FI PlayStation Move-tarkkuusase Käyttöohje CECHYA-ZRA1E 7017291 Osien nimet Näkymä sivulta SELECTnäppäin Yläsuojus Vapautusvipu näppäin näppäin Tulitustilan valitsin Säädettävä tukki Piipun ohjain Pumppulatauskahva

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

Käyttöohje. Wöhler HF 300. kosteusmittari puulle. Best.-Nr

Käyttöohje. Wöhler HF 300. kosteusmittari puulle. Best.-Nr Käyttöohje Wöhler HF 300 kosteusmittari puulle. Best.-Nr.23199 2015-11-02 Sisältö Sisältö 1 Yleiset tiedot... 3 1.1 Tiedot käyttöohjeesta... 3 1.2 Varoitukset...3 1.3 Käyttö... 3 1.4 Toimitussisältö...

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

Smoke Alarm FERION 1000 O

Smoke Alarm FERION 1000 O Smoke Alarm FERION 1000 O fi Smoke Alarm Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Graphics 4 2 Johdanto 6 3 Kiinnitys 7 4 Ylläpito 9 5 Tekniset tiedot 10 6 Asiakaspalvelu 11 Bosch Sicherheitssysteme GmbH

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

Asennusohje. SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3. v4.2.1 FIN Smart R PCU3

Asennusohje. SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3. v4.2.1 FIN Smart R PCU3 Asennusohje SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3 v4.. FIN Smart R PCU3 5 Sisällysluettelo. Valmistelut. Asennus 3. Asennuksen vianmääritys 4. Lisävaruste: vesivuotovahdin asentaminen

Lisätiedot

Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa. SBA1610. Käyttöopas

Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa.  SBA1610. Käyttöopas Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/welcome SBA1610 Käyttöopas a b c d 1 Tärkeää Turvallisuus Vakava varoitus Tuotteen päälle ei saa roiskua vettä tai muita nesteitä,

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö FIN

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö FIN FIN Ominaisuudet ASA-30:tä voidaan käyttää joko hälytysjärjestelmään liitettynä lisäsireeninä tai itsenäisenä sireeninä, joka on liitettyä kaukosäätimeen ja/tai langattomiin tunnistimiin. - Langaton yhteys

Lisätiedot

Asennusohje. SAFERA Siro R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU4.1-U

Asennusohje. SAFERA Siro R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU4.1-U Asennusohje SAFERA Siro R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU4.1-U v4.2.1 FIN Siro R PCU4.1-U Sisällysluettelo 1. Valmistelut 2. Asennus 3. Asennuksen vianmääritys 4. Lisävaruste: vesivuotovahdin

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote.

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. KnapSack reppuimuri Turvallisuusohjeet Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. Toivottavasti koneesta on sinulle paljon iloa. Jos sinulla on kommentteja

Lisätiedot

Radio-ohjattu projektorikello Malli: RM622P / RM622PU Käyttöopas

Radio-ohjattu projektorikello Malli: RM622P / RM622PU Käyttöopas Radio-ohjattu projektorikello Malli: RM622P / RM622PU Käyttöopas SISÄLTÖ Sisältö... 1 Johdanto... 2 Tuotteen kuvaus... 3 Näkymä edestä... 3 Näkymä takaa... 4 LCD-näyttö... 5 Aloitus... 5 Paristot... 5

Lisätiedot

Nokia Music Headset HS-20/AD-41 9246132/1

Nokia Music Headset HS-20/AD-41 9246132/1 Nokia Music Headset HS-20/AD-41 9246132/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-20 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Käyttöohje Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Kaiutin on aina vakioasetuksena Bluetooth-tilassa, kun kytket sen päälle. Voit helposti muodostaa parin Bluetooth-toiminnolla varustetun älypuhelimen

Lisätiedot

Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE. SAFERA Siro R-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20809 V4.5.0 FIN SIRO R-LINE

Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE. SAFERA Siro R-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20809 V4.5.0 FIN SIRO R-LINE Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE SAFERA Siro R-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 0809 V..0 FIN SIRO R-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys.

Lisätiedot

Tärkeää tietoa - turvallisuus

Tärkeää tietoa - turvallisuus Tärkeää tietoa - turvallisuus Yleistä Lue tarkkaan nämä asennus- ja turvaohjeet ennen kuin ryhdyt asentamaan tätä Somfy-tuotetta. Noudata tarkasti kaikkia annettuja ohjeita ja säilytä tämä käyttöopas niin

Lisätiedot

testo 606-2 Käyttöohje

testo 606-2 Käyttöohje testo 606-2 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 606-2 Pikaohje testo 606-2 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Mittauspiikit 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) 6 Laitteen toimintatestausnastat

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

Monipuolinen vesimittari

Monipuolinen vesimittari FI Demineralisoitu lämmitysvesi on paras ratkaisu kaikkiin laitteistoihin Monipuolinen vesimittari Asennus Toiminnot Käyttö Huolto Vastaa standardeja: VDI 2035 SWKI BT 102-01 ELYSATOR -vesimittari valvoo

Lisätiedot

Nokia stereo-hf WH /1

Nokia stereo-hf WH /1 Nokia stereo-hf WH-500 5 6 7 1 2 3 4 8 9211094/1 2009 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure micon kuulokojeista sivu 3 Pure micon kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Pure micon kuulokojeen keinukytkin

Lisätiedot

Käyttöohje Suomi Hälytinyksikkö & Anturilaastari

Käyttöohje Suomi Hälytinyksikkö & Anturilaastari Käyttöohje Suomi Hälytinyksikkö & Anturilaastari Käyttöohje Hälytinyksikkö & Anturilaastari Suomi 2007 Redsense Medical AB Box 287 SE-301 07 Halmstad, Ruotsi www.redsensemedical.com RM-1-RM030 Elokuu 09

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 1200W/2000W Hipaisukytkimet 0,5-7,5 tunnin ajastin Pyörimistoiminto (oskillointi) LED-merkkivalo osoittaa valitun toiminnon

Lisätiedot

Sauvasekoitin Metos Junior Standard 4248000. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta

Sauvasekoitin Metos Junior Standard 4248000. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta Sauvasekoitin Metos Junior Standard 4248000 Käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta SISÄLLYSLUETTELO 1. Laitteen osat... 3 2. Käyttö... 4 3. Puhdistus ja huolto... 5 4. Turvallisuusohjeita...

Lisätiedot

Nokia langaton äänisovitin AD-47W

Nokia langaton äänisovitin AD-47W Nokia langaton äänisovitin AD-47W 9247383/1 SUOMI AD-47W-sovittimen avulla voit kytkeä langatonta Bluetooth-tekniikkaa tukevan yhteensopivan HF-laitteen tietokoneeseen (tai muuhun yhteensopivaan laitteeseen).

Lisätiedot

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET Varoitus: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Käyttöohje. 1 Yleiskatsaus käyttölaitteesta. Käyttölaite Kiertovalitsin

Käyttöohje. 1 Yleiskatsaus käyttölaitteesta. Käyttölaite Kiertovalitsin FI Käyttöohje Käyttölaite Kiertovalitsin 1 Yleiskatsaus käyttölaitteesta 1 Käyttötilan näyttö / vikakoodin näyttö / huoltonäyttö 2 Kiertonuppi (lämpötila) 1 2 Tähän asiakirjaan liittyvää tietoa 2.1 Asiakirjan

Lisätiedot

Active Life Tracker Bluetooth Smart Watch B2205

Active Life Tracker Bluetooth Smart Watch B2205 Active Life Tracker Bluetooth Smart Watch B2205 B C A 24/7 aktiivisuusranneke ja sovellus älypuhelimelle/tabletille. Toiminnot: Askelmittari Unen mittaus Kilometrilaskuri Kalorilaskuri Aktiivisuusmittari

Lisätiedot

testo Käyttöohje, suomi Asiakaspalvelu ja huolto: /01/T/dr/ Box Elof Lindälvs Gata 13

testo Käyttöohje, suomi Asiakaspalvelu ja huolto: /01/T/dr/ Box Elof Lindälvs Gata 13 1 www.nordtec.se testo 606-2 Käyttöohje, suomi Asiakaspalvelu ja huolto: Nordtec Instrument AB Toimitusosoite: Box 12036 Elof Lindälvs Gata 13 SE-402 41 Göteborg Puhelin: +46-31-704 10 70 Majnabbe (Tysklandsterminalen)

Lisätiedot

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Täysin langaton kamera Magneettinen seinäteline 123-litiumparistot Kiinnitysruuvi 2 3 Aseta paristot paikoilleen

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

WAKE FM-KELLORADIO KÄYTTÖOPAS

WAKE FM-KELLORADIO KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

THR880i Ex. Turvallisuusohjeet

THR880i Ex. Turvallisuusohjeet THR880i Ex Turvallisuusohjeet 1 Sisällysluettelo 1 Käyttötarkoitus... 3 2 Turvallisuustiedot... 3 3 Turvallisuusmääräykset... 3 4 Akun kannen suojaus... 5 4.1 Akun kannen avaaminen... 5 4.2 Turvatulpan

Lisätiedot

SLAMMERS LANGATTOMAT KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

SLAMMERS LANGATTOMAT KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS

PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS PH35-600 220-240V~ 50-60Hz 500-600W IP24 Soveltuu käytettäväksi vain tiloissa joissa on hyvä ilmanvaihto. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja pidä ne tallessa.

Lisätiedot

testo 104 Elintarvikelämpömittari Käyttöohje

testo 104 Elintarvikelämpömittari Käyttöohje testo 104 Elintarvikelämpömittari Käyttöohje fin 2 1. Yleistä 3 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Talleta käyttöohje myöhempää käyttöä varten. de en 2. Tuotekuvaus it

Lisätiedot

Käyttöohje Ebro TTX 120 lämpömittari

Käyttöohje Ebro TTX 120 lämpömittari Käyttöohje Ebro TTX 120 lämpömittari Turvallisuusohje Lämpömittaria ei saa käyttää käyttölämpötilaa huomattavasti korkeammissa lämpötiloissa tai räjähdysherkissä tiloissa litiumpariston räjähtämisvaaran

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Powerline 200 Kotiverkkosovitin (PL200)

Powerline 200 Kotiverkkosovitin (PL200) Easy, Reliable & Secure Asennusopas Powerline 200 Kotiverkkosovitin (PL200) Tavaramerkit Merkki- ja tuotenimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tietoja voidaan muuttaa

Lisätiedot