Pikaohje Suomi.fin käyttöön

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pikaohje Suomi.fin käyttöön"

Transkriptio

1 Pikaohje Suomi.fin käyttöön Suomi.fi-toimitus Valtiokonttori Syyskuu 2014

2 Suomi.fin etusivu Oikotiet käytetyimpään sisältöön: 5 suosituinta asiointipalvelua ja lomaketta. Linkki palvelukarttaan, josta löytyvät julkishallinnon asiointi- ja palvelupisteet. Kaikki palvelut on ryhmitelty 14 aiheeseen, joista ensimmäisenä näytetään kuusi käytetyintä. Linkki Kansalaisen asiointitilille, jonne voit saada asiointiasi koskevat päätökset sähköisesti. Ajankohtaista tietoa Suomi.fistä. Suomi.fistä löytyvät palveluoppaat työttömälle, vakavasti sairastuneelle, ikääntyvälle ja viittomakieliselle. Kansalaisneuvonnan yhteystiedot. Kansalaisneuvonta auttaa sähköisessä asioinnissa ja vastaa yleisluontoisiin kysymyksiin julkisista palveluista.

3 Sivun ylä- ja alareunan tiedot kaikilla sivuilla Päänavigaatio löytyy jokaisen sivun yläreunasta. Linkit sivujen eri kieliversioihin. Muut kielet -linkki ohjaa Infopankkiverkkopalveluun, joka tarjoaa tietoa 14 kielellä. A-Ö-hakemisto ja sivukartta. Suomi.fin haku. Kun kirjoitat sanaa hakukenttään, Suomi.fi tarjoaa ennakoivan tekstinsyötön perusteella ehdotuksia hakusanoista. Jokaisen sivun alareunasta löytyvät linkit Suomi.fin Työhuone-sivustolle, josta löytyvät viranomaisille tarkoitetut palvelut. Kansalaisneuvontaan, joka tarjoaa tukea Suomi.fistä löytyviin palveluihin. Yrityssuomi.fi-palveluun, josta löytyvät yrityksille suunnatut palvelut. Linkit kaikkiin aiheisiin ja palveluoppaisiin. Linkit yhteystietoihin, palautelomakkeelle, usein kysyttyihin kysymyksiin ja Suomi.fin taustatietoihin.

4 Asioi verkossa -osio Infografiikka ja Näin asioit Suomi.fin avulla -sivu opastavat asiointiprosessin eri vaiheissa. Oikotie käytetyimpään sisältöön: Suosituimmat asiasanat -listaus näyttää kaikista asiointipalveluiden ja lomakkeiden asiasanoista 50 suosituinta. Suomi.fi sisältää vain kansalaisille suunnattuja asiointipalveluja ja lomakkeita. - Yrittäjille suunnatut palvelut Yrityssuomi.fissä. - Viranomaisille suunnatut palvelut Suomi.fin Työhuone-sivustolla. Asioi verkossa -osiosta löydät Kansalaisen asiointitilin, jonne voit saada asiointiin liittyviä päätöksiä tai tiedoksiantoja sähköisesti paperipostin sijaan. Osiosta löytyy myös Tallennetut lomakkeet - palvelu, jonne on mahdollista tallentaa joidenkin organisaatioiden verkkolomakkeita. Voit tallentaa lähettämiäsi verkkolomakkeita ja hyödyntää tallentamiasi tietoja myöhemmin uusia lomakkeita täyttäessäsi.

5 Lomakesivu - sähköinen asiointipalvelu Linkki sähköiseen asiointipalveluun tarjotaan lomakesivulla ensimmäiseksi. Samassa laatikossa näkyy myös tieto, jos asiointi vaatii tunnistautumisen tai jos se on maksullinen. Napsauttamalla organisaation nimeä löydät yhteystiedot. Jos lomake on mahdollista tallentaa Tallennetut lomakkeet -palveluun, linkki sinne löytyy myös samasta laatikosta.

6 Lomakesivu - tulostettava lomake Lomakkeen tulostettavat tiedostot. Asiointiin liittyvät muut lomakkeet ovat esimerkiksi asioinnissa tarvittavia liitelomakkeita. Asioinnin ohjeet löytyvät omasta laatikostaan. Oikotie käytetyimpään sisältöön: lomakkeen aiheeseen liittyvät suosituimmat asiointipalvelut ja lomakkeet.

7 Palveluaiheen sivu Sivulla näkyy vain tälle sivulle liitetyt palvelut. Muille saman aiheen sivuille pääset vasemmasta navigaatiosta. Oikotiet käytetyimpään sisältöön: suosituimmat asiasanat näyttää tämän aiheen 30 suosituinta asiasanaa. Sivun sisällössä näytetään käytetyimmät palvelut ensin. Voit muuttaa järjestyksen palvelun nimen mukaan aakkosjärjestykseen. Jos haluat nähdä kuntakohtaista sisältöä, kirjoita kuntavalintakenttään haluamasi kunnan nimi. Palveluaihesivuilta ohjataan Katso myös -nostojen avulla muille aihepiiriin liittyville palveluaihesivuille. Palveluaihesivuilta ohjataan myös aiheeseen liittyviin palveluoppaisiin.

8 Palveluaiheen sivu Kun olet valinnut kunnan, palveluaihesivulla näytetään ensin kyseisen kunnan palvelut ja niiden jälkeen koko maan kattavat palvelut. Voit poistaa kuntavalinnan, jos et halua nähdä kuntakohtaista tietoa tai haluat vaihtaa kunnan.

9 Palveluoppaat Palveluoppaisiin on koottu valtion, kuntien ja järjestöjen keskeiset palvelut tietyssä elämäntilanteessa oleville.

10 Työttömän ja vakavasti sairastuneen palveluoppaat Voit selailla oppaita etusivun nelikentän tai vasemman navigaation avulla Tärkeimmät vaiheet näkyvät Muista ainakin nämä -nostossa. Katso myös -nosto ohjaa palveluaihesivulle, josta löytyy lisätietoa aiheesta.

11 Ikääntyvän palveluopas Ikääntyvän palveluopas on tietokokonaisuus ikääntyvän, hänen omaisensa tai muuten ikääntyvän asioita hoitavan tiedontarpeeseen. Voit myös tulostaa valitsemasi osion luettavaksesi. Voit hakea avoinna olevasta aiheesta kunnan palveluja, jotka on tarkoitettu ikääntyville. Haku kohdistuu Suomi.fin sisältöön.

12 Palvelukartta Tietoja voi hakea kunnan tai palveluorganisaation nimellä tai näiden yhdistelmällä. Palvelukartta esittää julkishallinnon asiointi- ja palvelupisteiden sijainti- ja yhteystietoja. Mukana kartalla ovat: Kelan toimistot kunnan- ja kaupunginvirastot maanmittaustoimistot maistraatit oikeusaputoimistot poliisilaitokset ja -asemat TE-toimistot tullin asiointipisteet tuomioistuimet ulosottovirastot yhteispalvelu- ja asiointipisteet (usean viranomaisen palveluja)

13 Palvelukartan hakutulos Tietoja voi hakea kunnan tai palveluorganisaation nimellä tai näiden yhdistelmällä. Haetut palvelupisteet näkyvät karttanäkymässä. Klikkaamalla palvelupisteen nimeä hakutuloksissa tai kartalla, saat näkyviin yksityiskohtaisemmat yhteystiedot.

14 Valtio ja kunnat Tiedot valtiohallinnosta ja kunnista löytyvät Valtio ja kunnat -osiosta. Osiosta löytyy myös hyödyllistä perustietoa Suomesta.

15 Kuntasivu Jokaisella kunnalla on Suomi.fissä oma sivunsa, josta löydät kunnan yhteystiedot ja linkin tilastotietoihin. Kuntasivulle pääset helposti lyhytosoitteella, esim. Ks. kaikkien kuntasivujen lyhytosoitteet. Kaikki Suomi.fihin tallennetut kunnan asiointipalvelut ja lomakkeet saat yhden linkin takaa. Kaikki Suomi.fihin tallennetut kunnan palvelut (palvelutietolinkit sekä asiointipalvelut ja lomakkeet) on jaoteltu myös aiheiden mukaan. Yleistietoa kunnasta löydät Tilastokeskuksen kuntasivulta.

16 Hakutulossivu Kuntavalinta vaikuttaa hakutulokseen: jos kunta on valittu, haku kohdistuu vain antamaasi kunnan tietoihin Suomi.fissä. Hakutuloksia voit rajata yhden tai useamman sisältötyypin mukaan. Voit rajata hakua alueellisesti joko kaikkiin valtakunnallisiin tietoihin tai vain kuntien tietoihin. Voit rajata hakua myös aiheen tai palveluoppaan mukaan. Voit myös kopioida linkin tekemääsi hakutulokseen.

17 Hakutulokset Linkki vie linkissä mainitun organisaation verkkosivuille. Palveluopas on Suomi.fihin koostettu opas tiettyyn elämäntilanteeseen liittyvistä palveluista. Sähköinen asiointi -linkistä pääset Suomi.fissä olevalle lomakesivulle, josta löydät sähköisen asiointipalvelun tarkemmat tiedot Lomake-linkistä pääset myös Suomi.fissä olevalle lomakesivulle, josta löydät tulostettavan lomakkeen tarkemmat tiedot. Kaikista linkeistä näkyy hakutuloksissa kuvausteksti sekä vastuuorganisaation nimi. Organisaation nimeä napsauttamalla pääset organisaation yhteystietosivulle.

18 Ota Suomi.fi käyttöösi! Suomi.fin löydät osoitteesta Voit lähettää palautetta portaalin palautetoimintojen kautta. Suomi.fi-portaalin tuottaa Valtiokonttori. Suomi.fi-toimitus Valtiokonttori Syyskuu 2014

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta.

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA - Pikahaku sijaitsee sivuston oikeassa

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

Palveluhakemisto-esiselvitys

Palveluhakemisto-esiselvitys 1 Palveluhakemisto-esiselvitys Hyvinvointipalvelusuunnittelu palvelukokonaisuus SADe-SOTE Virve Jokiranta 12/2011 2 Taustaa Tiivistelmä Sisällysluettelo 1. Nykytilan kuvaus... 6 1.1. Internetin käyttö...

Lisätiedot

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä sovelluksesta... 3 1.1 Laitteistovaatimukset... 3 1.2 Käyttäjätunnukset ja kirjautumisvaihtoehdot... 3 2. Toiminnallisuus...

Lisätiedot

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0 Ovaport Käyttöohje ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0 Sisällysluettelo Esittely...3 Käyttöönotto...3 Kirjautuminen...4 Käyttöliittymä...6 Kokonaiskuva-sivu... 11 Hälytykset-sivu... 24 Raportointi-sivu...

Lisätiedot

Sähköinen hallinto ja sen toteutuminen kuntalaisten näkökulmasta: Case Oulun kaupungin OmaAsiointi-palvelu

Sähköinen hallinto ja sen toteutuminen kuntalaisten näkökulmasta: Case Oulun kaupungin OmaAsiointi-palvelu Sähköinen hallinto ja sen toteutuminen kuntalaisten näkökulmasta: Case Oulun kaupungin OmaAsiointi-palvelu Oulun yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos Pro gradu -tutkielma Kristiina Horneman 21.5.2014

Lisätiedot

Tutustu NetPostiin esimerkkien kautta

Tutustu NetPostiin esimerkkien kautta 1 (6) 18.2.2009 Tutustu NetPostiin esimerkkien kautta Tässä on kooste erilaisista NetPostin näytöistä, joiden tarkoituksena on havainnollistaa NetPostin toimintaa ja ideaa. Esimerkkikuvien sisällöt (henkilöt,

Lisätiedot

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seinäjoki 2015 SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS SukuJutut 1.3.2015 Copyright 1993-2015. Kaikki oikeudet pidätetään. Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seppo

Lisätiedot

Erotu logolla ja esittele yrityksesi

Erotu logolla ja esittele yrityksesi TEHOA AJANVARAUKSEEN Tehosta asiakaspalvelua ja lisää myyntiä Avoinna24-ajanvarauksen monipuolisilla ominaisuuksilla! Poimi yrityksellesi sopivat vinkit, joiden avulla viimeistelet nettiajanvarauksen yrityksesi

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Mikä on facebook? Rekisteröityminen

Mikä on facebook? Rekisteröityminen Mikä on facebook? Facebook on Internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää ystäviä, työ ja opiskelu kavereita ja tuttuja. Ihmiset käyttävät facebookkia ollakseen yhteydessä

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja

Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja 1 (2) Ylin johto/talousjohto Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja Kevan sähköiset asiointipalvelut eli Asta-palvelut ovat myös valtion ja kirkon työnantajien käytettävissä. Ensimmäisenä palveluna

Lisätiedot

TEHOA AJANVARAUKSEEN. Tervetuloa käyttämään Avoinna24-ajanvarausta!

TEHOA AJANVARAUKSEEN. Tervetuloa käyttämään Avoinna24-ajanvarausta! TEHOA AJANVARAUKSEEN Tervetuloa käyttämään Avoinna24-ajanvarausta! Tehosta asiakaspalvelua ja lisää myyntiä nettiajanvarauksen monipuolisilla ominaisuuksilla! Poimi yrityksellesi sopivat vinkit, joiden

Lisätiedot

Ohjeiden käyttäminen

Ohjeiden käyttäminen Ohjeiden käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista Ohjeiden käyttäminen: näkö- tai liikuntarajoitteiset Ohjedokumentaation avaaminen Miten-sivujen käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista

Lisätiedot

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 SFL Suomen frisbeeliitto Kisakone 1.0 TD Käyttöohje 2009-2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1 KÄYTTÖTARKOITUS... 4 1.2 KÄYTTÄJÄT... 4 1.3 YHTEENSOPIVUUS... 5 1.4

Lisätiedot

Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP)

Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) 13 artiklan 1 mukainen käyttöopas Tämä käyttöopas on tarkoitettu kaikille kosmeettisia valmisteita koskevien

Lisätiedot

Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohje. www.tulli.fi. Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohjeen sisältö. versio 3.0, 30.4.2015

Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohje. www.tulli.fi. Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohjeen sisältö. versio 3.0, 30.4.2015 Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 3.0, 30.4.2015 Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohjeen sisältö Nettiliitu-palvelu... 2 Tarvittavat laitteet ja ohjelmistot... 2 Rajaukset Nettiliitu-palvelun

Lisätiedot

Tuomas Karhu KAJAANIN KAUPUNGIN SÄHKÖISTEN ASIOINTIPALVELUJEN KEHIT- TÄMINEN

Tuomas Karhu KAJAANIN KAUPUNGIN SÄHKÖISTEN ASIOINTIPALVELUJEN KEHIT- TÄMINEN Tuomas Karhu KAJAANIN KAUPUNGIN SÄHKÖISTEN ASIOINTIPALVELUJEN KEHIT- TÄMINEN Opinnäytetyö Kajaanin ammattikorkeakoulu Tradenomi Tietojenkäsittely 29.4.2012 OPINNÄYTETYÖ TIIVISTELMÄ Koulutusalaa Luonnontiede

Lisätiedot

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Sisällys 1 Opiskelijana Moodlessa ohje 1 1.1 Kirjautuminen Moodleen 1 1.2 Etusivu 2 1.3 Navigointi 3 1.4 Minun Moodleni 4 1.5 Omat käyttäjätiedot 4 1.6 Omien käyttäjätietojen

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

5. Sijainnin määrittäminen olemassa olevalle liikuntapaikalle

5. Sijainnin määrittäminen olemassa olevalle liikuntapaikalle VIRKISTYSALUEEN LISÄÄMINEN KARTALLE JA TIETOJEN MUOKKAUS Sisältö: 1. Alueen sijainnin tallennus 2. Alueen ominaisuustietojen tallentaminen 3. Alueen poistaminen 4. Olemassa olevan alueen tietojen muokkaus

Lisätiedot

Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen

Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen Usein kysyttyjä kysymyksiä ohjauspalvelusta 26.3.2015 Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen verkkokaupan lähetysten kohdalla? Miten ranskalaisen

Lisätiedot

Condes. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI. Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78)

Condes. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI. Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78) Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78) Sisältö KOULUTUKSEN SISÄLTÖ... 3 MIKÄ ON CONDES?... 4 CONDESIN OSAT JA

Lisätiedot

TYÖNHAUN TEHTÄVÄKIRJA

TYÖNHAUN TEHTÄVÄKIRJA TYÖNHAUN TEHTÄVÄKIRJA OPAS TYÖLLISTYMISEN TUEKSI Tähän Työnhaun tehtäväkirjaan on kerätty Maamark - projektin (Maahanmuuttajat markkinoille ESR 2003-2007) työnhakuklubeissa käytettyä materiaalia. Kaikkea

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010

Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010 Käsikirja Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010 Copyright 2010 Parametric Technology Corporation. Parametric Technology Corporation omistaa sekä tämän ohjelman että siihen kuuluvan dokumentaation tekijänoikeudet.

Lisätiedot

SOTE-ALAN YRITTÄJYYDESTÄ OLE HYVÄ! Tietoa sosiaali- ja terveyshuoltoalan yrittäjälle, asiakkaalle ja yritysneuvojalle. www.posintra.

SOTE-ALAN YRITTÄJYYDESTÄ OLE HYVÄ! Tietoa sosiaali- ja terveyshuoltoalan yrittäjälle, asiakkaalle ja yritysneuvojalle. www.posintra. SOTE-ALAN YRITTÄJYYDESTÄ OLE HYVÄ! Tietoa sosiaali- ja terveyshuoltoalan yrittäjälle, asiakkaalle ja yritysneuvojalle. www.posintra.fi Oppaan käyttäjälle Tämä opas sisältää perustietoa yksityisistä sosiaali-

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 15.11.2013 Oma tuotanto 1 (26)

Winres-käyttäjän käsikirja 15.11.2013 Oma tuotanto 1 (26) 12. OMA TUOTANTO SISÄLTÖ 12.1. VARAAMINEN 12.1.1. Yleistä 12.1.2. Varaustilanne 12.1.3. Varaaminen 12.1.4. Matkustajatiedot Henkilötiedot Majoitus Kuljetus Lisäpalvelut 12.2. MATKUSTAJALUETTELOT 12.2.1.

Lisätiedot