Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015"

Transkriptio

1 1 Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot Hakukohteet Jatkuvaan tonttihakuun on siirretty neljä ryhmärakennuttamiseen tarkoitettua tonttia tai useamman tontin tonttiryhmää, jotka olivat ryhmärakennuttamista koskevassa haussa keväällä 2015, mutta joille ei löytynyt toteuttajaa. Tontit tai tonttiryhmät sekä näiden perustiedot ilmenevät jatkuvan tonttihaun sivuilla olevasta tonttiluettelosta (erillinen luettelo ryhmärakennuttamiseen tarkoitetuista tonteista). Luettelosta ilmenee lisäksi esimerkiksi vaadittu toteutusmuoto, ryhmän jäsenten vähimmäismäärä sekä vuokra-arvio. Nämä hakuehdot täydentävät jatkuvan tonttihaun ehtoja. Ehdot perustuvat kiinteistölautakunnan hyväksymään Ryhmärakennuttaminen 2015 hakuohjeeseen. 2 Hakijakategoriat Hakijoiksi hyväksyttävät tahot on jaettu kolmeen hakijaryhmään. Tontteja voivat hakea sekä luonnollisista henkilöistä koostuvat ryhmät (jäljempänä ryhmähakijat ) että yhdistykset tai muut yhteisöt, joiden tarkoituksena on ryhmärakennuttamishankkeen toteuttaminen (jäljempänä yhteisöhakijat ). Lisäksi tontteja voivat hakea rakennuttajakonsultointia harjoittavat yhteisöt (jäljempänä konsulttihakijat ). Arvonnassa priorisoidaan kuitenkin ryhmä- ja yhteisöhakijoita. 2.1 Ryhmähakijat ja jäsenten vähimmäismäärä Ryhmähakijalla tarkoitetaan joukkoa luonnollisia henkilöitä, jotka eivät ole perustaneet ryhmärakennuttamishanketta varten yhdistystä tai muuta yhteisöä. Ryhmässä tulee olla vähintään tonttiluettelossa ilmoitettu määrä jäseniä (henkilöitä), jotka sitoutuvat hankkeeseen. Hakemukseen tulee sisällyttää kaikkien mainittujen jäsenten nimet, henkilötunnukset ja allekirjoitukset. Kaikkien ryhmän jäsenten tulee olla hakuajan päättymiseen mennessä täysi-ikäisiä ja täysivaltaisia luonnollisia henkilöitä.

2 2 Ryhmän tulee nimetä keskuudestaan yhteyshenkilö, jonka kautta mahdollinen yhteydenpito tapahtuu. Lisäksi ryhmän tulee nimetä ryhmänsä ja merkitä hakemukseen kyseinen nimi. 2.2 Yhteisöhakijat ja jäsenten vähimmäismäärä Yhteisöhakijoita ovat yhdistykset tai muut yhteisöt, joiden tarkoituksena on ryhmärakennuttamishankkeen toteuttaminen. Yhteisössä tulee olla tonttiluettelossa ilmoitettu vähimmäismäärä sellaisia jäseniä tai osuuden omistajia, jotka ovat kiinnostuneet ja sitoutuvat ryhmärakennuttamishankkeen toteuttamiseen. Hakemukseen tulee sisällyttää kaikkien mainittujen jäsenten nimet, henkilötunnukset ja allekirjoitukset. 2.3 Konsulttihakijat Konsulttihakijoilla tarkoitetaan rakennuttajakonsultointia harjoittavia yhteisöjä. Konsulttihakijalla tulee olla tonttikohtaisesti arvioituna riittävä kokemus ja osaaminen sekä riittävät resurssit tontin osalta rakentamishankkeen projektinjohtoon ja konsultointiin sekä asukkaiksi tulevien henkilöiden kokoamiseen. 3 Hakemus 3.1 Hakulomake Hakemukset tulee tehdä käyttäen ryhmärakennuttamiseen tarkoitettujen tonttien hakulomaketta, joka löytyy jatkuvan tonttihaun internet-sivuilta. Ryhmärakennuttamiseen tarkoitettuja tontteja ei siten voi hakea jatkuvan haun lomakkeella. 3.2 Hakemuksen liitteet Hakemuksiin tulee liittää seuraavat asiakirjat 1) Kaikkiin hakemuksiin (kaikki hakijaryhmät) tulee liittää alustava projekti- ja rahoitussuunnitelma. 2) Konsulttihakijoiden tulee liittää hakemukseen selvitys osaamisesta kokemuksesta ja resursseista 3) Konsulttihakijoiden tulee lisäksi liittää hakemukseen verovelkatodistus, todistus TyEl-vakuutuksen voimassaolosta ja vakuutusmaksujen suorittamisesta sekä selvitys luottotiedois-

3 3 ta/maksuhäiriöistä (yhteiskuntavelvoitteita ja luottokelpoisuutta koskevat todistukset). 4) Ryhmähakijoiden tulee liittää luettelo ryhmän jäsenistä ja ilmoittaa näiden henkilötunnukset ja osoitteet. Luettelossa on oltava kunkin jäsenen allekirjoitus. Hakija voi käyttää tätä varten laadittua luettelopohjaa, joka löytyy jatkuvan tonttihaun internet-sivuilta. 5) Yhteisöhakijoiden tulee liittää luettelo ryhmärakennuttamishankkeesta kiinnostuneista jäsenistä tai osuuden omistajista sekä ilmoittaa näiden henkilötunnukset ja osoitteet. Luettelossa on oltava kunkin jäsenen tai osuuden omistajan allekirjoitus. Hakija voi käyttää tätä varten laadittua luettelopohjaa, joka löytyy jatkuvan tonttihaun internet-sivuilta. Kaupungilla on oikeus arvioidessaan sen tarpeelliseksi pyytää yhteisöhakijalta myös selvitys yhteiskuntavelvoitteiden täyttämisestä ja luottokelpoisuutta koskevista todistuksista. Mainitut selvitykset ovat tuolloin toimitettava kaupungille kahden viikon kuluessa pyynnöstä, ja selvitysten tulee olla alle kolme kuukautta vanhoja. 6) Lisäksi konsultti- ja yhteisöhakijoiden tulee liittää hakemukseen ajantasainen yhdistys- kauppa- tai muu rekisteriote. 3.3 Alustava projekti- ja rahoitussuunnitelma Alustavasta projekti- ja rahoitussuunnitelmasta on käytävä hankkeen perustietojen lisäksi ilmi ainakin, millaista hanketta hakija tai hakijaryhmä suunnittelee, miten hankkeen suunnittelu, rakentaminen ja rahoitus on tarkoitus järjestää sekä millä aikataululla hanke on tarkoitus saattaa loppuun. Lisäksi suunnitelmasta on hyvä ilmetä mahdolliset yhteistyötahot. Hakijan tulee osoittaa projektisuunnitelmassa, että sen hanke toteuttaa ryhmärakennuttamisen perusajatusta. Alustavan projekti- ja rahoitussuunnitelman tulee olla objektiivisin perustein arvioituna yleisesti uskottava, vallitsevat tekniset ja taloudelliset olosuhteet sekä sääntely huomioon ottaen kohtuullisessa aikataulussa toteutettavissa oleva. Kaupunki voi myöhemmin edellyttää alustavan projekti- ja rahoitussuunnitelman kehittämistä tai täydentämistä.

4 4 4 Hakuaika Hakuajan osalta noudatetaan seuraavia jatkuvan tonttihaun ehtoja. Tontit ovat haettavana vähintään neljä viikkoa julkaisupäivästä. Tonttien haku jatkuu kuinkin tontin osalta siihen saakka, kunnes varausesityksen valmistelun kannalta riittävä määrä hyväksyttäväksi arvioituja hakemuksia on saatu. Kun hakemusten määrä arvioidaan riittäväksi, tonttiosasto asettaa kyisen tontin osalta määräpäivän, johon mennessä hakemukset tulee viimeistään toimittaa. Määräaika on noin 2-3 viikkoa ilmoituksen julkaisemisesta ja määräaika ilmoitetaan jatkuvassa tonttihaussa olevien tonttien listauksesta kunkin tontin osalta erikseen. Määräajan päätyttyä tontti poistuu jatkuvasta tonttihausta ja määräajan jälkeen toimitetut hakemukset voidaan jättää huomioitta varausesityksen valmistelussa. Tontit ovat edellä mainitusta riippumatta kaikissa tilanteissa haettavissa vähintään neljä viikkoa siitä, kun tontti on ensimmäisen kerran julkaistu haettavaksi. 5 Hakemusten käsittely ja valinta useamman hakemuksen kesken Tonttiosastolla on oikeus jättää hakemus käsittelemättä, mikäli sitä ei ole tehty vaadittua hakulomaketta käyttäen tai siinä on muutoin olennaisia puutteita. Mikäli hakukohteeseen (tontti tai tonttiryhmä) kohdassa 4 tarkoitettuna hakuaikana tulee useampi hakemus, tarjotaan tonttia ensisijaisesti ryhmä- tai yhteisöhakijalle. Jos ryhmä- tai yhteisöhakijoita on kaksi tai useampi, suoritetaan arvonta näiden välillä. 6 Toteutusmuoto ja asunto-osakeyhtiön tai muun yhteisön perustaminen Tontteja tai tonttiryhmiä ei vuokrata suoraan asukkaiksi tuleville ryhmän tai yhteisön jäsenille, vaan näiden tulee perustaa hanketta varten asunto-osakeyhtiö (tai muu yhteisö), ellei tonttiosaston kanssa toisin sovita. Asunto-osakeyhtiö (tai muu yhteisö) tulee olla perustettuna ja rekisteröinti saattaa vireille kolmen (3) kuukauden kuluessa lautakunnan päätöksestä (ks. kohta 7). Poikkeuksena on tontti 39235/12 (Päivöläntie 74), joka voidaan vuokrata määräosin suoraan asukkaiksi tuleville ryhmä- tai yhteisöhakijan jäsenille.

5 5 7 Tonttien varaaminen, varausmaksu ja varauksen voimaansaattaminen Tonttien varaamisesta päättä kiinteistölautakunta. Varauksensaajilta peritään varausmaksu, joka on ilmoitettu tonttikohtaisesti tonttiluettelossa. Varausmaksu hyvitetään pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen perusteella perittävästä vuokrasta. Varauksensaajille lähetetään lautakunnan päätöksen perusteella lasku varausmaksusta. Eräpäivä merkitään laskuun. Varausmaksu tulee suorittaa viimeistään laskuun merkittynä eräpäivänä. Kiinteistölautakunnan varauspäätöksen perusteella tehdään erillinen päätös varauksen voimaansaattamisesta. Päätöksen tekee tonttiosaston asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö lautakunnan päätöksen mukaisen varauksensaajan hakemuksesta. Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan tonttiosastolle. Varauksen voimaansaattamista koskevan päätöksen edellytyksenä on mainitun hakemuksen toimittamisen lisäksi, että Varausmaksu on maksettu laskun mukaisesti. Hakemukseen tulee liittää maksutosite. Ryhmähakija on perustanut yhdistyksen tai muun yhteisön ryhmärakennuttamishanketta varten ja mainitun yhteisön rekisteröinti on saatettu vireille kolmen (3) kuukauden kuluessa lautakunnan päätöksestä. Yhdistys tai yhteisö täyttää sille kohdassa 5.3 asetetut vaatimukset Hakemuksen liitteenä on toimitettava rekisteröinnin osoittava rekisteriote tai todistus rekisteröinnin vireilläolosta 8 Varauksen päättäminen ja / tai tontin luovuttamisesta pidättäytyminen Kaupungilla on oikeus määrätä varaus päättymään tai pidättäytyä tontin luovuttamisesta (vuokraamisesta), mikäli on ilmeistä, ettei hanke enää vastaa alkuperäistä tarkoitustaan. Tällaisena seikkana voidaan pitää esimerkiksi sitä, että ryhmähakijan alkuperäisistä jäsenistä vain vähemmistö tulee hanketta varten perustetun asunto-osakeyhtiön perustajaosakkaiksi. Samoin kaupungilla on oikeus määrätä varaus päättymään tai pidättäytyä tontin luovuttamisesta, mikäli on ilmeistä, ettei hanke toteuta ryhmärakennuttamisen perusajatusta.

6 6 Tontin varauksensaaja velvollinen tarvittaessa ja pyydettäessä antamaan tonttiosastolle tarpeellisen selvityksen edellä mainittujen seikkojen arvioimiseksi. 9 Jatkuvan tonttihaun ehtojen noudattaminen Muutoin noudatetaan jatkuvan tonttihaun ehtoja.

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 2 Asuntotontin (pientalo, 400 k-m²) varaaminen yksityishenkilöille ryhmärakennuttamista varten (Tapanila, Tapaninkylä, tontti 39235/12) HEL 2016-003238 T 10

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 5 Asuntotonttien (pientalo) varaaminen yksityishenkilöille (Mellunkylä, Mellunmäki, tontit 47214/3, 6 ja 7) HEL 2017-004907 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta 119/680

Lisätiedot

Ryhmärakennuttaminen hakuohje, KLK 22.1.2015

Ryhmärakennuttaminen hakuohje, KLK 22.1.2015 Ryhmärakennuttaminen hakuohje, KLK 22.1.2015 Kaupunkimittausosasto, Helsinki Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Ryhmärakennuttaminen... 4 2.1 Mitä ryhmärakennuttaminen on?... 4 2.2 Helsingissä toteutettuja ryhmärakennuttamishankkeita...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (9) 10 Ryhmärakennuttamishaun hakuohjeen hyväksyminen ja haun järjestäminen HEL 2014-014438 T 10 01 01 00 Päätösehdotus Tiivistelmä A B päättää hyväksyä liitteenä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2015 1 (6) 13 Kaupunkipientalotonttien varaaminen asuntohankkeiden suunnittelua varten (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41302/35-41) HEL 2015-008889 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/204 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 429/2) HEL 204-006387 T 0 0 0 00 Kiinteistökartta 3/683

Lisätiedot

2. HANKE JA VARATTAVAKSI HAETTAVA TONTTI (MIKÄLI TIEDOSSA)

2. HANKE JA VARATTAVAKSI HAETTAVA TONTTI (MIKÄLI TIEDOSSA) 1 / 5 Helsingin kaupungin kaupunginhallitukselle HAKEMUS TONTINVARAUSHAKEMUS: ASUNTOHANKKEET KEVÄT 2012 1. HAKIJAN TIEDOT Toiminimi/Nimi y-tunnus Osoite Yhteyshenkilö Yhteyshenkilön osoite Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/014 1 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 4191/6) HEL 014-00750 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (7) 6 Honkasuon Haapaperhosen alueen asuntotonttien varausten jatkaminen, muuttaminen sekä päättäminen ja siirtäminen jatkuvaan hakuun (Kaarela, Honkasuo, tontit

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 23/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 23/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 23/2013 1 (6) 19 Viiden vuokrattavan omakotitalotontin varaajien valintaperusteet (Maunula, tontit 28325/1-4 ja 28326/11) HEL 2013-015426 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta G6

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22 13.02.2017 Sivu 1 / 1 3908/2016 02.07.00 22 Kerrostalotonttihaun tonttien myynnit, vuokraukset ja varaukset Henttaalta, Olarista, Nöykkiöstä, Espoon keskuksesta, Saunalahdesta ja Kauklahdesta Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Tonttihakemukset tulee palauttaa hakuajan puitteissa os. Sodankylän kunta, Tekninen osasto, PL 60, 99601 SODANKYLÄ.

Tonttihakemukset tulee palauttaa hakuajan puitteissa os. Sodankylän kunta, Tekninen osasto, PL 60, 99601 SODANKYLÄ. SODANKYLÄ KUULUTTAA HAETTAVAKSI TONTTEJA Sodankylän kunta vuokraa yhdeksän uutta pientalotonttia Savikankaalta. Tontit on rakennettava kahden vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituksesta alkaen.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2012 1 (5) 133 Rakentamisen aloittamisen määräajan jatkaminen ja varausehtojen tarkentaminen e-house Oy:n Alppikylän kohteissa (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41299/7 ja 41300/1)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014 05.05.2014 Sivu 1 / 1 1937/02.07.00/2014 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupungin rakennusvirasto vuokraa määräajaksi kioskin.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto vuokraa määräajaksi kioskin. Vuokralle tarjotaan kioski vuokraa määräajaksi kioskin. Vuokranantaja haluaa tukea pienyrittäjyyttä ilman tarpeettomia alihankkijoita ja siksi vuokra-alueella tapahtuvan toiminnan järjestäminen alihankintana

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (6) 13 Omakotitalotonttien vuokraajien valintaperusteet vuonna 2017 HEL 2017-001377 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää ilmoittaa vuonna 2017 vuokrattaviksi omakotitalotontteja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2011 1 (5) Kiinteistölautakunta To/21 01.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2011 1 (5) Kiinteistölautakunta To/21 01.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2011 1 (5) 629 Rakentamisen aloittamisen määräajan jatkaminen e-house Oy:n Alppikylän kohteissa (tontit 41299/7 ja 41300/1) Pöydälle pantu asia 17.11.2011 HEL 2011-007619

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh 07.03.2016 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 1.6.2015 15 1.2.2016 30 Kahden omakotitontin lisääminen jatkuvaan tonttihakuun Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

MUISTIO/Katarina Nordberg

MUISTIO/Katarina Nordberg 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 22.12.2016 Liiketontin maanvuokrasopimuksen päättäminen ja asuntotontin (kerrostalo, 2 010 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 31:lle

Lisätiedot

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3)

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) 1 MUISTIO/KN 3. marraskuuta 2015 Asuntotontin (A, 3 760 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) Leirikuja 3 Hakemus Suomen Vuokrakodit

Lisätiedot

Ohjeita ammattirakentajien asuntotonttien hakijoille. Hakuaika klo 16

Ohjeita ammattirakentajien asuntotonttien hakijoille. Hakuaika klo 16 Ohjeita ammattirakentajien asuntotonttien hakijoille Hakuaika 1.4.2016-25.4.2016 klo 16 OHJEITA ASUNTOTONTTIEN HAKIJOILLE HAKUAIKA Ammattirakentajille luovutettavien asuntotonttien hakuaika alkaa 1.4.2016

Lisätiedot

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289.

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289. 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 14.2.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 6 289 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen yhteisesti määräosin Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:lle ja Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asuntotontin 837-078-7301-1 (Hervantajärvi), Lintuhytinkatu 5, varaaminen TL Sippola Oy:lle TRE:7267/10.00.03/2017 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri Tarja

Lisätiedot

Määräaikainen tonttihaku ajalla klo mennessä

Määräaikainen tonttihaku ajalla klo mennessä R O V A N I E M I Paikkatieto- ja Tonttipalvelut päivitys 26.9.2019 HAETTAVANA OLEVAT TONTIT yht. 47 kpl Määräaikainen tonttihaku ajalla 30.9. - 11.10.2019 klo 15.00 mennessä Asuntotontteja on haettavana

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta

Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta 1 ASUNTOTONTTIEN VARAAMINEN Valtaosa uusista asuntotonteista on kaupungin maalla Helsingin kaupunki omistaa noin 63 % maapinta-alastaan, joten valtaosa tulevasta asuntorakentamisesta sijoittuu kaupungin

Lisätiedot

Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015

Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015 Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015 KAUPUNKI HAKEE TOTEUTTAJAA PIKISAAREN TONTILLE Asemakaava Pikisaaren kaupunginosan korttelin 1 tontti 7 (kt. 564-50-1-7) on voimassa olevassa asemakaavassa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 117 26.06.2013. 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 117 26.06.2013. 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013 Omakotitonttien luovuttaminen vuoden 2014 rakentamiseen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Kurikan vapaa-aikalautakunnan 16.3.2016 hyväksymä Voimaantulo, kun vapaa-aikalautakunnan päätös on lainvoimainen. Vuoden 2016 haettavat avustukset käsitellään hyväksytyn

Lisätiedot

NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginhallituksen toimiala NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Nastolan aluejohtokunta 23.02.2016 12 1 NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Sisällysluettelo Sivu 1. Avustuksen saajat... 2 2. Avustuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3 28.11.2016 Sivu 1 / 1 4675/2016 10.00.02 113 Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin 12221 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka.

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka. 1 MUISTIO/KN 31.3.2017 Asuntotontin (erityisasuminen, 4 000 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen asuntotuotantotoimistolle rakennusluvan hakemista varten (Mellunkylä, Kontula, tontti 47031/12) Kotikonnuntie

Lisätiedot

Ohje hissin rakentamisavustuksen ja muun liikkumisesteen poistamista koskevan avustuksen hakemiseen, myöntämiseen ja maksamiseen 2012

Ohje hissin rakentamisavustuksen ja muun liikkumisesteen poistamista koskevan avustuksen hakemiseen, myöntämiseen ja maksamiseen 2012 Ohje hissin rakentamisavustuksen ja muun liikkumisesteen poistamista koskevan avustuksen hakemiseen, myöntämiseen ja maksamiseen 2012 6.2.2012 Sisällys 1 UUDEN HISSIN RAKENTAMINEN 3 1.1 Avustuksen kohde,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Määräaikainen tonttihaku ajalla klo mennessä.

Määräaikainen tonttihaku ajalla klo mennessä. R O V A N I E M I Paikkatieto- ja Tonttipalvelut päivitys 2.3.2017 HAETTAVANA OLEVAT TONTIT Määräaikainen tonttihaku ajalla 13. - 24.3.2017 klo 15.00 mennessä. Asuntotontteja (AO) on haettavana Ylikylässä

Lisätiedot

Myytävät / vuokrattavat tontit

Myytävät / vuokrattavat tontit Myytävät / vuokrattavat tontit Ruutana, Jussilantie Asema, Halimajärventie Ruutana, Savikontie Pikonlinna, Lukkolankatu Sahalahti, Mertakuja Sahalahti, Sirkantie Kortekumpu, Hirvikummuntie Kruunupääntie

Lisätiedot

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 304 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Tähtisaranpolku 3:lle (Mellunkylä, Kivikko, tontti 47352/3) Tähtisaranpolku 3 Hakemus Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91. Valmistelijat / lisätiedot: Laine Henry, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91. Valmistelijat / lisätiedot: Laine Henry, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi 08.10.2012 Sivu 1 / 1 4130/02.07.00/2012 91 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2013 Valmistelijat / lisätiedot: Laine Henry, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Varauspäätöksen mukaan varauksensaajan tulee noudattaa muun muassa seuraavia ehtoja:

Varauspäätöksen mukaan varauksensaajan tulee noudattaa muun muassa seuraavia ehtoja: Liite 2, Muistio Asuntotontin (kerrostalo, 714 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto-osakeyhtiö Helsingin Isonnevan Kotikutoselle Hitas II -ehdoin toteutettavaa omistusasuntotuotantoa varten (Etelä-Haaga,

Lisätiedot

Määräaikainen tonttihaku ajalla klo mennessä.

Määräaikainen tonttihaku ajalla klo mennessä. R O V A N I E M I Paikkatieto- ja Tonttipalvelut päivitys 2.3.2017 HAETTAVANA OLEVAT TONTIT Määräaikainen tonttihaku ajalla 13. - 24.3.2017 klo 15.00 mennessä. Asuntotontteja (AO) on haettavana Ylikylässä

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY 1 Nurmijärven kunnan liikuntalautakunta jakaa vuosittain lautakunnan johtosäännön 4 :n 2. kohdan mukaisesti avustuksia paikallisen

Lisätiedot

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013)

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013) 1(7) ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013) 1. YLEISTÄ Helsingin kaupunki varaa ja luovuttaa vuosittain suuren määrän tontteja asuntohankkeita varten. Varattavien

Lisätiedot

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv)

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27 20.04.2017 Kunnanhallitus 145 02.05.2017 Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) 282/10.00.02/2017 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella.

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 1 Yleiset varausehdot 1. Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 2. Hankkeiden suunnittelu ja toteutus tulee tapahtua yhteistyössä kaupungin alueellisten yhteistyö-

Lisätiedot

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6)

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 400 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) Mellinintie 3 Hakemus Asuntosäätiön Asumisoikeus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 574 Omakotitalotonttien varaaminen omatoimiseen rakentamiseen Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ

TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ 29.4. 15.8.2019 TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ Sisällys TONTTIHAUN KUVAUS... 2 MYYTÄVÄ TONTTI... 2 TONTTIHAUN OSALLISTUMISOHJEET... 3 Hakuohjeet... 3 Asuntojen huoneistotyyppijakauma rakennuksittain...

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 3/2014

Määräykset ja ohjeet 3/2014 Määräykset ja ohjeet 3/2014 Toimiluvat, rekisteröinnit ja ilmoitukset Dnro FIVA 2/01.00/2013 Antopäivä 6.3.2014 Voimaantulopäivä 15.4.2014 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010 831 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 10 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle suunnitellun asuntotontin (AK) varaamiseksi Kiinteistö Oy PJV:lle / NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi,

Lisätiedot

Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut Liite 3 Hakemuspalveluihin liittyvät vaatimustaulukot

Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut Liite 3 Hakemuspalveluihin liittyvät vaatimustaulukot Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut Liite 3 Hakemuspalveluihin liittyvät vaatimustaulukot Versio: 18.10.2011 Julkaistu: 27.10.2011 Voimassaoloaika: Toistaiseksi 1 Johdanto

Lisätiedot

Tonttien valitseminen

Tonttien valitseminen 28.9. 22.10.2018 Tonttien valitseminen Tontinhakijoiden on hyvä tutustua ennen tonttien valitsemista asemakaavaan ja rakentamistapaohjeisiin. Tarkempia tietoja tonttien rakentamiseen liittyvistä asioista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 307 Asuntotontin varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (tontti 43233/5) HEL 2016-001890 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle

Lisätiedot

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT 1. SOPIMUKSEN SISÄLTÖ Määräaikaistalletus on sopimuksessa määriteltyjen ehtojen mukaisesti avattu talletustili. Yhdistys maksaa talletustilille korkoa talletusajan päättyessä,

Lisätiedot

YLEISAVUSTUS. 1 Avustuksen hakeminen

YLEISAVUSTUS. 1 Avustuksen hakeminen AVUSTUSOHJESÄÄNNÖT 1 (6) YLEISAVUSTUS 1 Avustuksen hakeminen Yleisavustusta voidaan myöntää Jyväskylän ammattikorkeakoulussa koulutusalajärjestöinä tai vastaavassa asemassa toimiville rekisteröidyille

Lisätiedot

Kaupungin vuokrattavien pienyrittäjätonttien erityisehtojen vahvistaminen. Dno TEKE: 2072 /631/2009

Kaupungin vuokrattavien pienyrittäjätonttien erityisehtojen vahvistaminen. Dno TEKE: 2072 /631/2009 Kaupungin vuokrattavien pienyrittäjätonttien erityisehtojen vahvistaminen Dno TEKE: 2072 /631/2009 Tekninen lautakunta 28.4.2009 239 Tekninen keskus/maanmittausinsinööri Sami Rundgren, puh 044 703 2365,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013 SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku

Lisätiedot

Suunnitelmista on saatava Hitas-työryhmän lausunto. 2 Varattavaa aluetta hallitsemaan on perustettava asunto-osakeyhtiö.

Suunnitelmista on saatava Hitas-työryhmän lausunto. 2 Varattavaa aluetta hallitsemaan on perustettava asunto-osakeyhtiö. 1 (5) (päivitetty 25.10.2016) VAPAARAHOITTEISESSA OMISTUSASUNTOTUOTANNOSSA NOUDATETTAVAT HITAS- JA HINTAKONTROLLOITUJA (PUOLIHITAS) ASUNTOJA KOSKEVAT EHDOT Nämä varausehdot koskevat kaikkia Hitas I-, Hitas

Lisätiedot

Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen

Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen ja palveluasumiseen Hakemus saapunut / 201 Palveluntuottajaa koskevat tiedot Yritys/järjestö/yhteisö Y-tunnus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 106 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin (AK) varaamiseksi Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (Herttoniemi, Roihuvuori, tontti 43233/5)

Lisätiedot

Apurahahakemus Heinon Tukun 100-vuotisjuhlarahastolle

Apurahahakemus Heinon Tukun 100-vuotisjuhlarahastolle Apurahahakemus Heinon Tukun 100-vuotisjuhlarahastolle 1 (2) Hakija voi olla henkilö tai ryhmä. Sukunimi: Etunimet: Osoite: Syntymävuosi: Puhelinnumero: Sähköposti: Nykyinen työ- tai opiskelupaikka: Ryhmän

Lisätiedot

Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot

Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot D/466/10.00.02.03/2015 Asian valmistelija Ora Nuutinen, puh. 014 266 5073 Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutuksessa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) 400 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja /0 () 7 Asianro 89/0.00.0.0/0 Alueen varaaminen Männistön kaupunginosan korttelista 0 (Untamonkatu) / Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden

Lisätiedot

Tervetuloa hakemaan tonttia Oulun kaupungilta

Tervetuloa hakemaan tonttia Oulun kaupungilta 0 Ammattirakentajien tonttihaku Kevät 2018 1 Tervetuloa hakemaan tonttia Oulun kaupungilta Hakuaika Asuntotonttien hakuaika alkaa 29.3.2018 ja päättyy 26.4.2018 klo 16.00. Hakemuksen jättäminen Asuntotontteja

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1)

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) 1 MUISTIO/KN 30. huhtikuuta 2015 Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) Perhosenkierto 33 Hakemus Varauspäätös

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49042/1)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33 13.04.2015 Sivu 1 / 1 5322/10.00.02/2014 33 Kolmen kerrostalotontin vuokraus ja kahden kerrostalotontin varaus Espoon keskuksesta sekä yhden kerrostalotontin varaus Saunalahdesta (Suviniityn ja Saunalahden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (8) 350 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

Rekisteröintihakemus on hakijan tai hänen edustajansa allekirjoitettava ja siinä on esitettävä:

Rekisteröintihakemus on hakijan tai hänen edustajansa allekirjoitettava ja siinä on esitettävä: Asetus kasvinjalostajanoikeudesta Maa ja metsätalousministerin esittelystä säädetään kasvinjalostajanoikeudesta 21 päivänä elokuuta 1992 annetun lain (789/92) 40 :n nojalla: 1 Rekisteröintihakemus Rekisteröintihakemus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2013 1 (5) 13 Myllypuron yhteiskerhotila Oy:n liittymismaksujen hyväksyminen HEL 2013-004761 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta J5 T3, J5 T2, K5 P3, K5 P2, Mamsellimyllynkatu,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) 2 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona.

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona. 1 MUISTIO/TUT Asuntotontin (kerrostalo 6 000 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Pukinmäki, tontti 37186/5) Isonpellontie 4 Hakemus Asuntotuotantotoimisto

Lisätiedot

Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö

Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö Nastolan aluejohtokunta 22.8.2017 41 Osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto 24.8.2017 11 Kaupunginhallitus 4.9.2017 280 avustussääntö 2 (6) Sisällys 1. Avustuksen saajat...

Lisätiedot

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa 1 MUISTIO/KN 22.4.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 5 530 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Margaretalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49040/1) Föglönkuja

Lisätiedot

Avustus asukaslähtöiseen asuntoosuuskuntakokeiluhankkeeseen

Avustus asukaslähtöiseen asuntoosuuskuntakokeiluhankkeeseen Avustus asukaslähtöiseen asuntoosuuskuntakokeiluhankkeeseen 2019 Sisällys 1 Avustuksen tausta... 3 2 Avustuksen hakemiseen oikeutetut... 3 3 Avustuksen kohdentaminen... 3 4 Avustuksen hakeminen vuonna

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2017 1 (6) 2 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin tontti 1 08.09.2014 Sivu 1 / 1 4713/10.00.02/2012 124 3.12.2012 116 4.11.2013 87 Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin 44059 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti:

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti: 1 MUISTIO/KN 10.3.2015 Asuntotontin (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pestikuja 1:lle vapaarahoitteista Hitas II-ehdoin toteutettavaa omistusasuntotuotantoa varten (Malmi, Ruotutorppa,

Lisätiedot

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN JA YLEIS- HYÖDYLLISEN INVESTOINTIHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKE- MUSLOMAKKEESTA

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN JA YLEIS- HYÖDYLLISEN INVESTOINTIHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKE- MUSLOMAKKEESTA MÄÄRÄYS Pvm. 17.6.2015 Dnro 1272/54/2015 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 58/15 Kumotaan Määräys Nro 33/15, Dnro 969/54/2015 Valtuutussäännökset: Laki (28/2014) 13 3. mom., 35 6. mom. 36 5. mom., 38

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 136 25.06.2014. 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 136 25.06.2014. 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014 Omakotitonttien luovuttaminen vuoden 2015 rakentamiseen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA

RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA 1(6) RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Uusi hakemus 1. Viranomainen, jolle hanke-esitys osoitetaan

Lisätiedot

MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu ,. 2014

MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu ,. 2014 Tarjouslomake MV/8/05.05.00.01/2013 1 TARJOUKSEN KANSILEHTI JA SISÄLLYSLUETTELO TARJOUS MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu Tarjoaja Tarjoajan

Lisätiedot

Vapaarahoitteisessa omistusasuntotuotannossa noudatettavat Hitas II - ehdot (ryhmärakennuttaminen)

Vapaarahoitteisessa omistusasuntotuotannossa noudatettavat Hitas II - ehdot (ryhmärakennuttaminen) 1 (5) (päivitetty 25.10.2016) Vapaarahoitteisessa omistusasuntotuotannossa noudatettavat Hitas II - ehdot (ryhmärakennuttaminen) Varauksensaajalla tarkoitetaan näissä varausehdoissa myös jokaista ryhmärakennuttajaa.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 547 V 7.6.2017, Vuokrausperusteiden määrääminen omakotitalotonteille Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

Määräaikainen tonttihaku ajalla klo mennessä.

Määräaikainen tonttihaku ajalla klo mennessä. R O V A N I E M I Paikkatieto- ja Tonttipalvelut päivitys 2.10.2017 HAETTAVANA OLEVAT TONTIT yht. 111 kpl Määräaikainen tonttihaku ajalla 9. - 20.10.2017 klo 15.00 mennessä. Asumisen tontteja on haettavana

Lisätiedot

1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus ) seuraavien kiinteistöjen omistajana:

1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus ) seuraavien kiinteistöjen omistajana: 1(6) RASITESOPIMUS 1 Osapuolet 1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus 01256-6 ) seuraavien kiinteistöjen omistajana: a. Ohjeellinen tontti 27930/2, joka muodostuu kiinteistöstä

Lisätiedot

Pirkanmaan Portin teollisuusalue: T ja T-4-korttelialueiden luovutus

Pirkanmaan Portin teollisuusalue: T ja T-4-korttelialueiden luovutus Pirkanmaan Portin teollisuusalue: T ja T-4-korttelialueiden luovutus Varaushakemuksen sisältö Valkeakoski ja Pirkanmaan portin teollisuusalue... 1 Yleistä alueesta ja menettelystä... 2 Luovutettavat korttelialueet...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2015 1 (5) 3 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi Speed Group Oy:lle rekkojen levähdysalueen ja siihen liittyvien palvelujen suunnittelua

Lisätiedot

Tontit 36118/1-4 olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana.

Tontit 36118/1-4 olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana. MUISTIO / JJH Asuntontontin (1 350 k-m 2 ) myynti FIM Tonttirahasto I Ky:lle (Viikki, Viikinmäki, tontti 36118/1) Ristiretkeläistenkatu 1 Varauspäätös ja alkuperäinen hintakilpailu Jatkuva tonttihaku Kaupunginhallitus

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNKI Tekninen palvelukeskus Maankäyttöyksikkö

YLIVIESKAN KAUPUNKI Tekninen palvelukeskus Maankäyttöyksikkö PIENTALOTONTTIEN VARAUS- JA LUOVUTUSMENETTELU 2014 YLIVIESKAN KAUPUNKI Tekninen palvelukeskus Maankäyttöyksikkö TONTIN VARAUS- JA LUOVUTUSMENETELY Pientalotontit Teknisten palveluiden lautakunta hyväksyy

Lisätiedot

Ohjeita Liittokaistan käyttöön. Rotaryklubin rekisteröiminen. Aloitustunnus 86049071

Ohjeita Liittokaistan käyttöön. Rotaryklubin rekisteröiminen. Aloitustunnus 86049071 Rotaryklubin rekisteröiminen Aloitustunnus 86049071 1. Jäsenyhdistyksen etusivu on osoitteessa https://yhdistysilmoitus.prh.fi/etusivu2.htx 2. Kun yhdistys rekisteröidään Suomen yhdistysrekisteriin, niin

Lisätiedot

Määräaikainen tonttihaku ajalla klo mennessä.

Määräaikainen tonttihaku ajalla klo mennessä. R O V A N I E M I Paikkatieto- ja tonttipalvelut päivitys 29.10.2015 HAETTAVANA OLEVAT TONTIT yht. 46 kpl Määräaikainen tonttihaku ajalla 2. - 13.11.2015 klo 15.00 mennessä. Asuntotontteja on haettavana

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

Hakuohje Hitsauskoordinoijat

Hakuohje Hitsauskoordinoijat 1 (5) HAKUOHJE TERÄS- JA ALUMIINIRAKENTEIDEN HITSAUSKOORDINOIJAN REKISTERÖINTIÄ HAKEVILLE 1. YLEISTÄ Hitsauskoordinoijien rekisteröinnin tarkoituksena on mahdollistaa vapaaehtoinen ulkopuolisen tahon tekemä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) 370 Myllypuron yhteiskerhotila Oy:n liittymismaksujen hyväksyminen HEL 2013-004761 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta J5 T3, J5 T2, K5 P3, K5 P2, Mamsellimyllynkatu,

Lisätiedot

KIINTEISTÖLIIKELAITOS Ritva Tuomainen, Juhani Lankinen ja Suvi Panschin TURUN VESIHUOLTO OY Anders Öström KAUPUNKISUUNNITTELU Salla Leino

KIINTEISTÖLIIKELAITOS Ritva Tuomainen, Juhani Lankinen ja Suvi Panschin TURUN VESIHUOLTO OY Anders Öström KAUPUNKISUUNNITTELU Salla Leino KIINTEISTÖLIIKELAITOS Ritva Tuomainen, Juhani Lankinen ja Suvi Panschin TURUN VESIHUOLTO OY Anders Öström KAUPUNKISUUNNITTELU Salla Leino RAKENNUSVALVONTA Juha Kylliö KEVÄÄN 2017 TONTIT AVOIN TARJOUSKILPAILU

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNGIN PALVELUSETELI

NURMEKSEN KAUPUNGIN PALVELUSETELI NURMEKSEN KAUPUNGIN PALVELUSETELI Palvelusetelituottajaksi hakeudutaan tällä hakulomakkeella. Hakeminen on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki sääntökirjan edellytyksiin sitoutuneet sekä pyydetyt, asianmukaiset

Lisätiedot

OHJEET SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTOSSA (TAVARAMERKIT JA MALLIT) SUORITETTAVAAN YHTEISÖN TAVARAMERKKIEN TUTKINTAAN OSA A YLEISET SÄÄNNÖT

OHJEET SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTOSSA (TAVARAMERKIT JA MALLIT) SUORITETTAVAAN YHTEISÖN TAVARAMERKKIEN TUTKINTAAN OSA A YLEISET SÄÄNNÖT OHJEET SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTOSSA (TAVARAMERKIT JA MALLIT) SUORITETTAVAAN YHTEISÖN TAVARAMERKKIEN TUTKINTAAN OSA A YLEISET SÄÄNNÖT JAKSO 4 MENETTELYJEN KIELI Ohjeet virastossa suoritettavaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) 13 Kaartinkaupungin tontin pitkäaikainen vuokraaminen Royal Ravintolat Oy:lle (Kaartinkaupunki, tontti 3052/30) HEL 2012-015034 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot