Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta"

Transkriptio

1 1 ASUNTOTONTTIEN VARAAMINEN Valtaosa uusista asuntotonteista on kaupungin maalla Helsingin kaupunki omistaa noin 63 % maapinta-alastaan, joten valtaosa tulevasta asuntorakentamisesta sijoittuu kaupungin omistamalle maalle. Tämän vuoksi tieto kaupungin asuntotonttien luovutusmenettelystä, -tavoista ja periaatteista on tärkeää niille, jotka haluavat rakentaa asuntoja Helsinkiin. Asuntotontteja myyvät jonkin verran myös yksityiset maanomistajat, valtio ja joskus myös seurakunnat. Nämä tontit muodostavat noin 25 % tulevien vuosien asuntotuotannosta. Tavoitteet määritellään asunto-ohjelmassa Kaupungin asuntopoliittisesta linjasta päättää kaupunginvaltuusto. hyväksyessään asunto-ohjelmia. Voimassa olevan Maankäytön ja asumisen toteutusohjelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa vuonna Ohjelma on nähtävissä talous- ja suunnittelukeskuksen julkaisuista kaupungin nettisivuilta. Ohjelmassa määritellään mm. asuntotuotannon vuotuiset kokonaistavoitteet ja tuotannon jakautuminen eri rahoitus- ja hallintamuotoihin sekä kaupungin omaan ja muiden tuotantoon. Ohjelmassa otetaan kantaa myös asuntotonttien luovutustapoihin sekä asuntotuotannon alueellisiin tavoitteisiin. Kun tonttien varauksia valmistellaan, pyritään mahdollisimman pitkälle asunto-ohjelman tavoitteisiin ottaen huomioon ohjelmakaudella jo toteutunut asuntotuotanto ja vielä aloittamattomat tonttien varaukset. Varaamisen kannalta on tietenkin ratkaisevaa miltä alueilta ja millaisia asuntotontteja voidaan kulloinkin varata. Tämä puolestaan riippuu siitä, mille alueille on saatu lainvoimaisia asemakaavoja, ja kuinka nopeasti ne ovat toteutuskelpoisia mm. maaperän kunnostamisen ja kunnallistekniikan rakentamisen osalta. Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta Kaupunginhallitus päättää kaupungin maa- ja vesialueiden varaamisesta rakentamiseen. Siten myös asuntotonttien varaamisesta ja varausehdoista päättää kaupunginhallitus. Asuntotonttien varausesitykset valmistellaan kiinteistöviraston tonttiosastolla. Kiinteistölautakunta tekee valmistelun jälkeen esityksen kaupunginhallitukselle asuntotonttien varaamisesta. Seuraavan kerran asuntotonttien varauksia käsiteltäneen kiinteistölautakunnassa kesällä sekä syksyllä 2011 ja kaupunginhallituksessa vuoden loppuun mennessä.

2 2 Varauksen yhteydessä päätetään mm. kunkin varattavan tontin rahoitus- ja hallintamuoto sekä myydäänkö vai vuokrataanko tontti. Tontti voidaan varata suoraan jollekin hakijalle tai luovutettavaksi erikseen järjestettävän tonttihaun tai tontinluovutuskilpailun perusteella. Milloin tontti esitetään myytäväksi, samalla päätetään myydäänkö se mahdollisesti tarjousten perustella vai laatukilpailulla. Kilpailuilla voidaan myös hakea toteuttajia, jotka yhdessä kaupunkisuunnitteluviraston kanssa viimeistelevät alueen asemakaavan eli kysymys on ns. kumppanuuskaavoituksesta. Tonttien vuokrausehdoista päättää kaupunginvaltuusto. Tonttien myynneistä päättää kaupan suuruuden mukaan joko kiinteistölautakunta, kaupunginhallitus tai kaupunginvaltuusto. Tontteja vuokrataan ja myydään Helsinki luovuttaa asuntotontteja sekä myymällä että vuokraamalla. Vuokraaminen on kuitenkin pääasiallinen luovutusmuoto. Kaikki valtion tukemaan asuntotuotantoon ja Hitas-tuotantoon tarkoitetut tontit vuokrataan. Myös pääosa omakotitonteista ja omatoimisen ryhmärakentamisen tonteista vuokrataan. Ilman Hitas-ehtoja toteutettavaan omistusasuntotuotantoon tarkoitetut tontit kilpailutetaan tarjouskilpailuilla tai laatukilpailuilla. Varaukset perustuvat vain osittain hakemuksiin Tontteja varataan hakemusten perusteella kaupungin omalle rakennuttajalle asuntotuotantotoimistolle ja muillekin rakennuttajille valtion tukemaan vuokra- ja asumisoikeusasuntotuotantoon, Hitas-tuotantoon ja vapaarahoitteiseen vuokra-asuntotuotantoon. Tämä tuotanto on pääosin kerrostaloja ja rivitaloja, mutta myös omakotialueita voidaan toteuttaa rakennuttajien toimesta. Pääsääntöisesti kohteiden rakentajat pitää valita urakkakilpailulla. Edellä mainittujen lisäksi myös muille hakijoille voidaan varata tontteja, mikäli hanke sopii asunto-ohjelman tavoitteisiin ja arvioidaan kaupungin kannalta tärkeäksi. Suoraan rakennusliikkeille ei asuntotontteja yleensä varata. Poikkeuksena ovat olleet erityiset kehittämis-, koerakentamis- ja rakentamissopimuskohteet. Rakennusliikkeet voivat osallistua tarjous- ja tontinluovutuskilpailuihin, joita kaupunki järjestää vuosittain useita. Kaupungin asuntotonteista kiinnostuneet voivat lähettää kaupungin kirjaamoon kaupunginhallitukselle osoitettuja tonttihakemuksia myös muulloin kuin erikseen ilmoitettavia hakuaikoja. Hakemuksessa on syytä kuvata hanke mahdollisimman hyvin: talotyyppi, rahoitus- ja hallintamuoto, koko, toivottu sijainti, tiedot hakijasta ja hänen yhteystietonsa.

3 3 Hakemuksia käsitellään yleensä kerran tai kaksi kertaa vuodessa samalla, kun uusista tontinvarauksista päätetään. Tonttiosasto pyrkii kunkin vuoden lopussa informoimaan varaustilanteesta hakijoita, joiden hakemusta ei ole vielä käsitelty ja pyytää tarvittaessa hakijaa päivittämään hakemuksensa. Osa hakemuksista on jouduttu hylkäämään tonttien puutteen takia tai siksi, ettei hakemus sovi asunto-ohjelman tavoitteiden puitteisiin. Hakemusten määrä on viime aikoina jäänyt melko pieneksi, koska tiedossa on ollut, että suuri osa asuntotonteista luovutetaan erikseen ilmoitettujen hakujen ja kilpailujen perusteella. Omakotitontteja, tontteja omatoimisen ryhmärakentamiseen ja kilpailuilla luovutettavaksi varattuja tontteja kannattaa hakea vain erikseen ilmoitettuina hakuaikoina noudattaen tällöin annettavia haku- ja kilpailuohjeita. Hinta- ja laatukilpailuja järjestetään melko paljon Kun kaupungin tontteja myydään, se pyrkii saamaan niistä käyvän hinnan. Tavallisesti tontit myydään tarjouskilpailulla, jolloin tontti myydään eniten tarjoavalle. Tontit voidaan myös hinnoitella etukäteen arvion perusteella ja myydä ne sen jälkeen laatukilpailun eli tontinluovutuskilpailun perusteella. Näin pyritään varmistamaan asuntotuotannon korkea laatu. Laatukilpailuja voidaan käyttää myös tontteja vuokratessa, kuten viime aikoina on enenevässä määrin tehty. Tarjouskilpailuista ja tontinluovutuskilpailuista ilmoitetaan erikseen tonttiosaston nettisivuilla ja sanomalehdissä. Valtion tukemassa asuntotuotannossa ja vapaarahoitteisessa vuokraasuntotuotannossa ei toistaiseksi ole järjestetty kilpailuja. Hitastuotannossa on kilpailuja järjestetty jo pitkään. Näiden kilpailujen ohjelmissa on määritelty tontin vuokra ja asuntojen myyntihinta. Kilpailun tuloksena tontti varataan korkealaatuisimmaksi arvioidun suunnitelman tekijälle. Omakotitonttien varaaminen ja vuokraaminen Helsingin kaupunki on vuokrannut -70 luvun lopusta lähtien yhteensä noin omakotitonttia. Nyt vireillä olevissa asemakaavoissa on niin runsaasti omakotitontteja, että seuraavien viiden - seitsemän vuoden aikana arvioidaan voitavan luovuttaa keskimäärin jopa yli 100 omakotitonttia vuodessa. Tontit ovat yleensä pieniä: noin neliömetriä ja tonttien rakennusoikeudet kerrosneliötä. Kaavoissa ja kaavoitusohjelmassa on yhtensä noin 450 omakotitonttia. Omakotitonteille rakennettavat talot ovat kaksikerroksisia, ja usein niihin voi lisäksi rakentaa kellarin ja ullakon.

4 4 Osa tonteista on vielä pienempiä ns. kaupunkipientaloja, jotka rakennetaan rajoilla kiinni toisiinsa. Näitä tontteja on kaavoissa ja ohjelmissa yhteensä noin 300 (Alppikylässä, Malmilla ja Myllypurossa ja Malminkartanon Honkasuolla). Omakotitontteja voi hakea vain erikseen ilmoitettuina hakuaikoina. Tiedon hakuajasta, hakukriteereistä ja haettavina olevista tonteista saa lehti-ilmoituksista ja parhaiten tonttiosaston nettisivuilta. Tonttien saajien valintakriteereitä päätetään kussakin haussa erikseen. Viimeksi vuonna 2010 oli hakuun osallistumiskriteereinä helsinkiläisyys ja vähintään yksi alaikäinen lapsi. Nämä kriteerit täyttäneiden hakijoiden järjestys arvottiin, ja tontit varattiin tässä järjestyksessä hakijoille. Tontteja oli 70 ja hakijoita noin Seuraavan kerran omakotitontteja tulee haettavaksi todennäköisesti Maunulasta, Puistolasta, Tapanilasta ja Myllypurosta. Ns. kaupunkipientalotontteja tulee haettavaksi Alppikylästä ja Malmilta sekä myöhemmin muilta alueilta. Pientalotonttien myyminen Kaupunki on viime vuosina myynyt jonkin verran myös pientalotontteja. Kustakin kohteesta, myyntiehdoista ja tarjousajasta ilmoitetaan erikseen. Tontit on myyty eniten tarjoaville tai parhaat suunnitelman esittäneille. Ryhmärakentamistonttien varaaminen Kaupunki on luovuttanut viime vuosina useita 2-5 asunnon tontteja ns. omatoimiseen ryhmärakentamiseen. Toimintaa on tarkoitus jatkaa, kunhan sopivia tontteja saadaan valmiiksi. Tonttien hakuajat ja -kriteerit ilmoitetaan erikseen. Viime aikoina on tonttien saajien valintaperusteena ollut luonnossuunnitelman laatu. Hakijoiden tulee siis muodostaa hakijaryhmä ja laatia luonnossuunnitelmat haettaville tonteille. Tontit varataan parhaiksi arvioitujen suunnitelmien esittäjille. Hakijoiden tulee perustaa asuntoosakeyhtiö, jolle tontti vuokrataan tai myydään. Yleisten rakennusten tontit Tonttiosasto valmistelee ja esittää kiinteistölautakunnalle ja edelleen kaupunginhallituksen päätettäväksi muiden kuin kaupungin omaan käyttöön tulevien yleisten rakennusten tontteja koskevat hakemukset. Kiinteistövirasto pyytää näistä hakemuksista sosiaaliviraston ja tarvittaessa myös muiden hallintokuntien lausunnot ennen mahdollista varausesitystä.

5 5 Luetteloa varattavissa olevista tonteista ei ole Tonttiosastolla ei ole ajantasaista ja kattavaa luetteloa kaupungin vapaista asuntotonteista, koska tontit varataan yleensä niin pian kuin mahdollista, joten rakentamiskelpoisia vapaita tontteja ei ole juurikaan varaamatta. Tonttiosaston nettisivuille ilmoitetaan erikseen kulloinkin varattavissa olevista tonteista.

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 2 Asuntotontin (pientalo, 400 k-m²) varaaminen yksityishenkilöille ryhmärakennuttamista varten (Tapanila, Tapaninkylä, tontti 39235/12) HEL 2016-003238 T 10

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22 13.02.2017 Sivu 1 / 1 3908/2016 02.07.00 22 Kerrostalotonttihaun tonttien myynnit, vuokraukset ja varaukset Henttaalta, Olarista, Nöykkiöstä, Espoon keskuksesta, Saunalahdesta ja Kauklahdesta Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) 2 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) 400 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013)

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013) 1(7) ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013) 1. YLEISTÄ Helsingin kaupunki varaa ja luovuttaa vuosittain suuren määrän tontteja asuntohankkeita varten. Varattavien

Lisätiedot

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1)

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) 1 MUISTIO/KN 30. huhtikuuta 2015 Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) Perhosenkierto 33 Hakemus Varauspäätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 5 Asuntotonttien (pientalo) varaaminen yksityishenkilöille (Mellunkylä, Mellunmäki, tontit 47214/3, 6 ja 7) HEL 2017-004907 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta 119/680

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2561/02.07.00/2015 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Katsaus Jätkäsaaren ja Kruunuvuorenrannan alueelta luovutettavien tonttien rahoitus- ja hallintamuotoihin

Katsaus Jätkäsaaren ja Kruunuvuorenrannan alueelta luovutettavien tonttien rahoitus- ja hallintamuotoihin Katsaus Jätkäsaaren ja Kruunuvuorenrannan alueelta luovutettavien tonttien rahoitus- ja hallintamuotoihin 1. Yleistä Kaupungilla on varattuna vuoden 2012 lopulla tontteja noin 10 000 asunnon rakentamista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 547 V 7.6.2017, Vuokrausperusteiden määrääminen omakotitalotonteille Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 574 Omakotitalotonttien varaaminen omatoimiseen rakentamiseen Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

SELVITYS SYISTÄ, MIKSI ARA- JA VÄLIMUODON TAVOITTEITA EI OLE SAAVUTETTU SEKÄ TOI- MENPITEITÄ TAVOITTEISIIN PÄÄSEMISEKSI

SELVITYS SYISTÄ, MIKSI ARA- JA VÄLIMUODON TAVOITTEITA EI OLE SAAVUTETTU SEKÄ TOI- MENPITEITÄ TAVOITTEISIIN PÄÄSEMISEKSI HELSINGIN KAUPUNKI SELVITYS SYISTÄ, MIKSI ARA- JA VÄLIMUODON TAVOITTEITA EI OLE SAAVUTETTU SEKÄ TOI- MENPITEITÄ TAVOITTEISIIN PÄÄSEMISEKSI AM-ohjelman täytäntöönpanopäätöksen (27.6.2016) mukainen selvitys

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (7) 5 Osto-option sisällyttäminen tonttien maanvuokrasopimuksiin (Viikki, tontit 36113/2, 3 ja 4) HEL 2017-001849 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 103/679 499, Ristiretkeläistenkatu

Lisätiedot

Ohjeita ammattirakentajien asuntotonttien hakijoille. Hakuaika klo 16

Ohjeita ammattirakentajien asuntotonttien hakijoille. Hakuaika klo 16 Ohjeita ammattirakentajien asuntotonttien hakijoille Hakuaika 1.4.2016-25.4.2016 klo 16 OHJEITA ASUNTOTONTTIEN HAKIJOILLE HAKUAIKA Ammattirakentajille luovutettavien asuntotonttien hakuaika alkaa 1.4.2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (6) 3 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona.

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona. 1 MUISTIO/TUT Asuntotontin (kerrostalo 6 000 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Pukinmäki, tontti 37186/5) Isonpellontie 4 Hakemus Asuntotuotantotoimisto

Lisätiedot

Tonttien varausehtojen muuttaminen asuntohankkeiden nopeuttamiseksi sekä eräiden tonttien hallintamuotojen muutosanomus

Tonttien varausehtojen muuttaminen asuntohankkeiden nopeuttamiseksi sekä eräiden tonttien hallintamuotojen muutosanomus Kiinteistölautakunnalle Tonttien varausehtojen muuttaminen asuntohankkeiden nopeuttamiseksi sekä eräiden tonttien hallintamuotojen muutosanomus Asuntohankkeiden nopeuttaminen Tonttien varausehdot Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3)

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) 1 MUISTIO/KN 3. marraskuuta 2015 Asuntotontin (A, 3 760 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) Leirikuja 3 Hakemus Suomen Vuokrakodit

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 117 26.06.2013. 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 117 26.06.2013. 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013 Omakotitonttien luovuttaminen vuoden 2014 rakentamiseen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

SAUNANIITYN ALUEEN VAPAARAHOITTEISEEN SEKÄ VALTION TUKEMAAN ASUNTOTUOTANTOON LUOVUTETTAVIEN TONTTIEN HINNOITTE- LU JA MYYNTIVALTUUTUS

SAUNANIITYN ALUEEN VAPAARAHOITTEISEEN SEKÄ VALTION TUKEMAAN ASUNTOTUOTANTOON LUOVUTETTAVIEN TONTTIEN HINNOITTE- LU JA MYYNTIVALTUUTUS SAUNANIITYN ALUEEN VAPAARAHOITTEISEEN SEKÄ VALTION TUKEMAAN ASUNTOTUOTANTOON LUOVUTETTAVIEN TONTTIEN HINNOITTE- LU JA MYYNTIVALTUUTUS Kaavoitus ja mittaus Kaupunginvaltuuston 13.12.2010 93 hyväksymässä

Lisätiedot

Talous- ja suunnittelukeskus

Talous- ja suunnittelukeskus Helsingin kaupunki Talous- ja suunnittelukeskus Kotikaupunkina Helsinki Asumisen ja maankäytön suunnittelun päämäärät ja tavoitteet Asumisen ja maankäytön suunnittelun lähtökohtia Uutta kaupunkia Vuosina

Lisätiedot

Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015

Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015 1 Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015 1 Hakukohteet Jatkuvaan tonttihakuun on siirretty neljä ryhmärakennuttamiseen tarkoitettua tonttia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2015 1 (6) 13 Kaupunkipientalotonttien varaaminen asuntohankkeiden suunnittelua varten (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41302/35-41) HEL 2015-008889 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2017 1 (6) 2 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (6) 267 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013 SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2018 1 (7) 323 Vuokrausperusteiden määrittäminen eräille tonteille (Malmi ja Viikki) HEL 2018-008488 T 10 01 01 02 Päätös vahvisti Helsingin kaupungin 38. kaupunginosan

Lisätiedot

Helsingin maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja. ennakointi

Helsingin maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja. ennakointi Helsingin maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja kunnallisteknisten investointien ennakointi Kymppi-Moni -työpaja 1 Tampereen teknillinen yliopisto 16.2.2012 00.0.2008 Esitelmän pitäjän nimi Riikka Henriksson,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (14) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (14) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (14) 14 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperusteiden määräämisestä Roihuvuoren, Mellunmäen, Kivikon ja Laajasalon asunto- ja autopaikkatonteille

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 10 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle suunnitellun asuntotontin (AK) varaamiseksi Kiinteistö Oy PJV:lle / NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta To/18 02.05.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta To/18 02.05.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (7) 18 Esitys kaupunginhallitukselle asuntotonttien myymiseksi hintakilpailulla sekä varausten jatkaminen HEL 2013-005370 T 10 01 01 01 Päätösehdotus A B Lautakunta

Lisätiedot

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv)

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27 20.04.2017 Kunnanhallitus 145 02.05.2017 Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) 282/10.00.02/2017 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33 13.04.2015 Sivu 1 / 1 5322/10.00.02/2014 33 Kolmen kerrostalotontin vuokraus ja kahden kerrostalotontin varaus Espoon keskuksesta sekä yhden kerrostalotontin varaus Saunalahdesta (Suviniityn ja Saunalahden

Lisätiedot

Tontit 36118/1-4 olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana.

Tontit 36118/1-4 olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana. MUISTIO / JJH Asuntontontin (1 350 k-m 2 ) myynti FIM Tonttirahasto I Ky:lle (Viikki, Viikinmäki, tontti 36118/1) Ristiretkeläistenkatu 1 Varauspäätös ja alkuperäinen hintakilpailu Jatkuva tonttihaku Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/204 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 429/2) HEL 204-006387 T 0 0 0 00 Kiinteistökartta 3/683

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 8 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin varaamiseksi Asunto Oy Helsingin Kommodorille (SVK Yhtymä Oy) kehittämishanketta varten (Länsisatama,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3 28.11.2016 Sivu 1 / 1 4675/2016 10.00.02 113 Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin 12221 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokrasuhteet alkavat vasta

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokrasuhteet alkavat vasta MUISTIO 20.1.2015 Asuntotonttien (kerrostalo, 5 750 k-m 2 ja 730 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Malmi, Ala-Malmi, tontti 38276/1 ja

Lisätiedot

Tontit olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana.

Tontit olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana. MUISTIO / JJH 28.10.2015 Asuntontontin (750 k-m 2 ) myynti FIM Tonttirahasto I Ky:lle (Viikki, Viikinmäki, tontti 36118/4) Ristiretkeläistenkatu 7 Varauspäätös ja alkuperäinen hintakilpailu Jatkuva tonttihaku

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 16/2017 1 (5) Päätöshistoria Kiinteistölautakunta 15.12.2016 515 HEL 2016-007921 T 00 00 03 Lausunto Asuntotuotannon määrälliset tavoitteet Kiinteistölautakunta antoi kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 307 Asuntotontin varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (tontti 43233/5) HEL 2016-001890 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/27 22.04.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/27 22.04.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (5) 452 V 7.5.2014, Kaj / Valtuutettu Yrjö Hakasen aloite asuntotonttien maanvuokrien uudelleenmäärittämisestä HEL 2014-000571 T 00 00 03 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289.

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289. 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 14.2.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 6 289 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen yhteisesti määräosin Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:lle ja Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/014 1 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 4191/6) HEL 014-00750 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 (7) 31 Vuokrausperiaatteiden määrittäminen eräille tonteille (Laajasalo, Kruunuvuorenranta ja Mellunkylä, Mellunmäki) HEL 2018-010761 T 10 01 01 02 Päätös vahvisti

Lisätiedot

Kaavan mukaan tonteille on toteutettava kaavakarttaan merkitty määrä liiketilaa. Liiketilasta peritään samaa vuokraa kuin asuintilasta.

Kaavan mukaan tonteille on toteutettava kaavakarttaan merkitty määrä liiketilaa. Liiketilasta peritään samaa vuokraa kuin asuintilasta. 1(7) Erityiset yksittäisiä tontteja koskevat ehdot ja huomioitavat seikat Tontit 10629/4-7, Kalasatamankatu Alueen maaperä on sillä aiemmin harjoitetun toiminnan johdosta pilaantunut. Maaperä puhdistetaan

Lisätiedot

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEISET PERIAATTEET

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEISET PERIAATTEET HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 6 9.8.2017 ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEISET PERIAATTEET 1. YLEISTÄ Helsingin kaupunki varaa ja luovuttaa vuosittain suuren määrän tontteja asuntohankkeita varten.

Lisätiedot

Muistio. Pientalotontin 45572/1 pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Myllypiha nimiselle yhtiölle (Valssimyllynkatu 6) Hakemus

Muistio. Pientalotontin 45572/1 pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Myllypiha nimiselle yhtiölle (Valssimyllynkatu 6) Hakemus HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 5 MIM/asuntotontit 23.8.2017 MUISTIO HEL 2016-006937, A1145-897 Pitkäaikainen vuokraaminen Liite 2 Muistio Pientalotontin 45572/1 pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Myllypiha

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (8) 350 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella.

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 1 Yleiset varausehdot 1. Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 2. Hankkeiden suunnittelu ja toteutus tulee tapahtua yhteistyössä kaupungin alueellisten yhteistyö-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (6) 8 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Herttoniemi, Herttoniemenranta, tontit

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 106 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin (AK) varaamiseksi Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (Herttoniemi, Roihuvuori, tontti 43233/5)

Lisätiedot

2. HANKE JA VARATTAVAKSI HAETTAVA TONTTI (MIKÄLI TIEDOSSA)

2. HANKE JA VARATTAVAKSI HAETTAVA TONTTI (MIKÄLI TIEDOSSA) 1 / 5 Helsingin kaupungin kaupunginhallitukselle HAKEMUS TONTINVARAUSHAKEMUS: ASUNTOHANKKEET KEVÄT 2012 1. HAKIJAN TIEDOT Toiminimi/Nimi y-tunnus Osoite Yhteyshenkilö Yhteyshenkilön osoite Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti:

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti: 1 MUISTIO/KN 10.3.2015 Asuntotontin (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pestikuja 1:lle vapaarahoitteista Hitas II-ehdoin toteutettavaa omistusasuntotuotantoa varten (Malmi, Ruotutorppa,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Nilsiässä sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa 1 MUISTIO/KN 22.4.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 5 530 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Margaretalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49040/1) Föglönkuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (10) 140 Suutarilan Siltalanpuiston eräiden asuntotonttien vuokrausperusteet HEL 2016-003911 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 16/2017 1 (7) 3 Valtuutettu Kaarin Taipaleen toivomusponsi ARA- ja välimuodon tavoitteiden toteutumisesta HEL 2016-007921 T 00 00 03 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Kunnat ja valtio vuokra-asumisen mahdollistajina Helsingin malli

Kunnat ja valtio vuokra-asumisen mahdollistajina Helsingin malli Kunnat ja valtio vuokra-asumisen mahdollistajina Helsingin malli 00.0.2008 Esitelmän pitäjän nimi Tanja Sippola-Alho, kaupunginsihteeri Tallinna 2.4.2014 Rakentamisen määrä Suomessa 2 Helsingin asuntokanta

Lisätiedot

MUISTIO/Katarina Nordberg

MUISTIO/Katarina Nordberg 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 22.12.2016 Liiketontin maanvuokrasopimuksen päättäminen ja asuntotontin (kerrostalo, 2 010 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 31:lle

Lisätiedot

TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ

TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ 29.4. 15.8.2019 TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ Sisällys TONTTIHAUN KUVAUS... 2 MYYTÄVÄ TONTTI... 2 TONTTIHAUN OSALLISTUMISOHJEET... 3 Hakuohjeet... 3 Asuntojen huoneistotyyppijakauma rakennuksittain...

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNGIN KERROS- JA RIVITALOTONTTITARJONTAA. Rakennuttajien infotilaisuus Jarkko Meriläinen

KUOPION KAUPUNGIN KERROS- JA RIVITALOTONTTITARJONTAA. Rakennuttajien infotilaisuus Jarkko Meriläinen KUOPION KAUPUNGIN KERROS- JA RIVITALOTONTTITARJONTAA Rakennuttajien infotilaisuus 22.10.2018 Jarkko Meriläinen MALJALAHTI - 1 tontti 2-kerroksiselle rakennukselle, rakennusoikeus 1300 k-m². - Tonttien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2018 1 (5) 624 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperiaatteiden määräämiseksi Honkasuon Perhosniityn asunto-, yhteispiha- ja autopaikkatonteille

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 196. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 196. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 14.11.2016 Sivu 1 / 1 3939/2016 02.07.00 Kaupunginhallitus 297 3.10.2016 Valtuusto 169 31.10.2016 196 Valtuustokysymys omatoimiseen rakentamiseen luovutettavista omakotitonteista (Pöydälle 31.10.2016)

Lisätiedot

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6)

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 400 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) Mellinintie 3 Hakemus Asuntosäätiön Asumisoikeus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (8) 11 Eräiden asuntotonttien varausten jatkaminen sekä muuttaminen Alppikylässä ja Maunulassa sekä Kivikossa HEL 2016-006562 T 10 01 01 00 Päätösehdotus A B C

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (6) 190 Asuntotonttien varaaminen jatkuvan tonttihaun kautta, kortteli 36265 tontit 1, 2 ja 3 HEL 2017-004175 T 10 01 01 00 Harjannetie 22 ja 24, Bysantinkuja 5 Päätös

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh 07.03.2016 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 1.6.2015 15 1.2.2016 30 Kahden omakotitontin lisääminen jatkuvaan tonttihakuun Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49042/1)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (11) Kiinteistölautakunta To/14 27.11.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (11) Kiinteistölautakunta To/14 27.11.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (11) 14 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle eräiden tonttien varaamiseksi kehittämishankkeiden suunnittelua varten HEL 2014-014004 T 10 01 01 00

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 136 25.06.2014. 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 136 25.06.2014. 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014 Omakotitonttien luovuttaminen vuoden 2015 rakentamiseen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito

Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito Kymppi-Moni hankkeen työpaja 15.2.2012, Tampere Tomi Henriksson asumisen erityisasiantuntija Ari Jaakola tietopalvelupäällikkö,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. 124 Asuntotonttien vuokraus Kauklahdesta ja Kurttilasta (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. 124 Asuntotonttien vuokraus Kauklahdesta ja Kurttilasta (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku) 01.12.2014 Sivu 1 / 1 2976/10.00.02/2014 124 Asuntotonttien vuokraus Kauklahdesta ja Kurttilasta (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku) Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2012 1 (6) 201 Kaupunkipientalojen hakuohjeen hyväksyminen ja haun järjestäminen omatoimiseen ryhmärakennuttamiseen Kalasataman Sörnäistenniemestä (tontit 10590/4-8) Pöydälle

Lisätiedot

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus 1 MUISTIO/KN 25.5.2015 Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo,

Lisätiedot

Asuntotuotanto Vantaalla

Asuntotuotanto Vantaalla Asuntotuotanto Vantaalla Vantaan kaupunkirakenteen kehitys 1960-2014 Asuntopolitiikan päätavoitteita Täydennysrakentamisen edistäminen Vantaan asuntorakentamisennuste 2015-2024 ARY:n vierailu Vantaalla

Lisätiedot

Asuntotuotannon haasteet Helsingille Valtakunnallinan asunto- ja yhdyskuntapäivä 8.5.2008 Helsinki

Asuntotuotannon haasteet Helsingille Valtakunnallinan asunto- ja yhdyskuntapäivä 8.5.2008 Helsinki Asuntotuotannon haasteet Helsingille Valtakunnallinan asunto- ja yhdyskuntapäivä 8.5.2008 Helsinki Apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä Helsingin kaupunki Asumisen uhkakuva on kasvanut Vuokra-asuntotuotanto

Lisätiedot

MUISTIO/TUT

MUISTIO/TUT MUISTIO/TUT 26.4.2016 Asuntotontin (kerrostalo, pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Mellunkylä, Linnanpelto, tontti 47233/11)

Lisätiedot

Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015

Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015 Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015 KAUPUNKI HAKEE TOTEUTTAJAA PIKISAAREN TONTILLE Asemakaava Pikisaaren kaupunginosan korttelin 1 tontti 7 (kt. 564-50-1-7) on voimassa olevassa asemakaavassa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (11) 334 V 19.4.2017, Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen tilalle muodostettavien asuin- ja liikerakennusten tontin ja asuinrakennusten tonttien vuokraus- ja myyntiperusteet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91. Valmistelijat / lisätiedot: Laine Henry, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91. Valmistelijat / lisätiedot: Laine Henry, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi 08.10.2012 Sivu 1 / 1 4130/02.07.00/2012 91 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2013 Valmistelijat / lisätiedot: Laine Henry, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (7) 6 Honkasuon Haapaperhosen alueen asuntotonttien varausten jatkaminen, muuttaminen sekä päättäminen ja siirtäminen jatkuvaan hakuun (Kaarela, Honkasuo, tontit

Lisätiedot

Tervetuloa hakemaan tonttia Oulun kaupungilta

Tervetuloa hakemaan tonttia Oulun kaupungilta 0 Ammattirakentajien tonttihaku Kevät 2018 1 Tervetuloa hakemaan tonttia Oulun kaupungilta Hakuaika Asuntotonttien hakuaika alkaa 29.3.2018 ja päättyy 26.4.2018 klo 16.00. Hakemuksen jättäminen Asuntotontteja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (7) 2 Sato Oyj:lle varatun asuntotontin varausehtojen muuttaminen sekä esitys kaupunginhallitukselle tontin myyntiperusteiden määräämiseksi (Länsisatama, Jätkäsaari,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6503/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6503/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (1) 32 Asianro 6503/10.00.02.01/2017 Omakotitonttien hinnoittelu Hiltulanlahdessa Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Hiltulanlahti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Maaningalla sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Tonttipalveluyksikkö Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (25) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (25) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/07 (5) 9 Vuokrausperusteet asuntotonteille Roihuvuoren, Mellunkylän ja Laajasalon alueilla (Roihuvuori, Mellunkylä ja Laajasalo) HEL 07-005 T 0 0 0 0 Päätös A päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

tonttiosasto TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄT PIENTALOTONTIT VANTAALTA 2006 Tiedustelut: suunnittelija Helena Vuolanto Puh.

tonttiosasto TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄT PIENTALOTONTIT VANTAALTA 2006 Tiedustelut: suunnittelija Helena Vuolanto Puh. tonttiosasto TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄT PIENTALOTONTIT VANTAALTA 2006 Tiedustelut: suunnittelija Helena Vuolanto Puh. 169 3955 Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tonttiosasto Helsinki 14.2.2006

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 6 27.01.2016. 6 Asianro 251/10.00.02.01/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 6 27.01.2016. 6 Asianro 251/10.00.02.01/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja / () Asianro /0.00.0.0/ Kaivannonlahden kerrostaloalueen tonttien suunnitteluvaraaminen valtion tukeman asuntotuotannon (ARA) toteuttamista varten Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen

Lisätiedot

Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot

Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot D/466/10.00.02.03/2015 Asian valmistelija Ora Nuutinen, puh. 014 266 5073 Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutuksessa

Lisätiedot

Ryhmärakennuttaminen hakuohje, KLK 22.1.2015

Ryhmärakennuttaminen hakuohje, KLK 22.1.2015 Ryhmärakennuttaminen hakuohje, KLK 22.1.2015 Kaupunkimittausosasto, Helsinki Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Ryhmärakennuttaminen... 4 2.1 Mitä ryhmärakennuttaminen on?... 4 2.2 Helsingissä toteutettuja ryhmärakennuttamishankkeita...

Lisätiedot

- Tontin asuinrakennusoikeudesta vähintään noin 40 % tulee toteuttaa Hitas omistusasuntotuotantona. Hitas tuotannossa noudatetaan Hitas I ehtoja.

- Tontin asuinrakennusoikeudesta vähintään noin 40 % tulee toteuttaa Hitas omistusasuntotuotantona. Hitas tuotannossa noudatetaan Hitas I ehtoja. 1 MUISTIO/TUT 30.3.2016 Asuntotontin (kerrostalo, 9 850 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Kaarela, Malminkartano, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (9) 329 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Kannelmäen ja Pitäjänmäen ostoskeskustonttien varaamiseksi kumppanuuskaavoitusta ja asuntohankkeiden

Lisätiedot

kerrosneliömetrihintana 19 euroa.

kerrosneliömetrihintana 19 euroa. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (13) 173 Vuokrausperusteet neljälle Länsisataman Jätkäsaaren asuinkerrostalotontille (tontit 20070/2, 20828/2-3 ja 7) HEL 2017-000272 T 10 01 01 02 Päätös 1 2 päätti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014 05.05.2014 Sivu 1 / 1 1937/02.07.00/2014 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE lokakuu 2018 2 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. MAANHANKINTA, KAAVOITUS JA TONTTIEN LUOVUTUS... 3 2.1 Maanhankinta... 3 2.2 Kaavoitus... 3 2.3 Tonttien luovutus... 4 3. UUSTUOTANTO...

Lisätiedot

Kohtuuhintaisen asumisen mahdollisuudet Helsingissä kolmannen sektorin toimijoiden merkitys

Kohtuuhintaisen asumisen mahdollisuudet Helsingissä kolmannen sektorin toimijoiden merkitys Kohtuuhintaisen asumisen mahdollisuudet Helsingissä kolmannen sektorin toimijoiden merkitys Yhdistykset kohtuuhintaisen asumisen tuottajina seminaari 26.4.2012 Mari Randell, asunto-ohjelmapäällikkö Maankäytön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (6) 606 Liiketontin vuokraaminen Lidl Suomi Ky:lle ja esitys kaupunginhallitukselle osto-option lisäämisestä (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41292/1) HEL 2015-013242

Lisätiedot

Kivistön koulun alueen Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu Kilpailun aikataulu ja kilpailua koskevat kysymykset

Kivistön koulun alueen Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu Kilpailun aikataulu ja kilpailua koskevat kysymykset Kivistön koulun alueen Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu Kilpailun aikataulu ja kilpailua koskevat kysymykset Gilbert Koskela projektijohtaja 30.11.2016 Aikataulu 30.11.2016 kilpailun esittelytilaisuus

Lisätiedot